|
|
Neděle, 23. srpna 2026 - 11:32:19
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13983
|
A různý ty jety ČD jsou IC/EC/Ex zrovna tak.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran... Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
|
|
|
Neděle, 23. srpna 2026 - 11:44:50
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1398
|
Zajímalo by mě, kdo tohle zvoral. Jeli jsme s ženou a našimi pejsky z Havířova do Mělníka - ve čvrtek 20.8. Původně byl plán EC116 a v Kolíně přestup na R23 (v režii RegioJetu). Jelikož byl v Kolíně na přestup 11 minut a vím, že GVD mezi Ostravou a Kolínem se podobá v těchto dnech časopisu Trnky-Brnky (oba jsou k smíchu), tak jsme si jízdenku na EC116 koupili až do Prahy, pro alternativní spojení do Mělníka. A měli jsme představu, že se zachováme podle situace. Když jsem se blížili ke Kolínu, tak Vysočina (na kterou R23 čeká) měla 11 minut a my 16 minut, průvodčí v EC116 byl velmi ochotný a u dispečera zajistil přípoj na R23 (který čekal i na Vysočinu) a dokonce to oznámil palubním rozhlasem, že cestující směr Ústí nad Labem mohou využít R1306 čekající na pátém nástupišti. Popadli jsem zavazadla a psi a letěli jsem z dvojky na pětku. K našemu zděšení byl R1306 pryč. Příjezd EC116 byl v 13:27, R1306 odjel z Kolína 13:26. Takže jsme opět popadli psi a bágly a letěli zpět do EC116, který naštěstí poměrně dlouho v Kolíně čekal. Průvodčí byl nemálo zděšen, když náš uviděl letět zpět do vagónu. K jeho dobru musím říct, že přišel, a velmi omlouval, ale že mu dispečer slíbil přípoj, bylo super že se neschoval a postavil se k tomu jako chlap! Shrnuto, do Mělníka jsem dojeli v klidu osobním vlakem z Prahy, ale zajímalo by mě, komu bych měl ukázat zvednutý prostředníček - dispečerovi??? (Příspěvek byl editován uživatelem Iaya.) (Příspěvek byl editován uživatelem Iaya.)
Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizardnějšího a nevysvětlitelnějšího. Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo.
|
|
|
Neděle, 23. srpna 2026 - 11:58:53
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5602
|
A už se tu zase pletou "hrušky a jablka". Jeden to bere jako označení pro cestující a druhý zase jako "služební označení". ![[lol] [lol]](https://www.k-report.net/discus/clipart/lol.gif) ![[lol] [lol]](https://www.k-report.net/discus/clipart/lol.gif) ![[lol] [lol]](https://www.k-report.net/discus/clipart/lol.gif) |
|
Mladějov
|
Neděle, 23. srpna 2026 - 13:14:52
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27459
|
Iaya: mozností je víc: ,Dispečer to slíbil, ale zapomněl na to, nebo to patřičné osobě právě řídící provoz v Kolíně zapomněl předat, nebo ta na to zapomněla, nebo to řídící osoba zapomněla předat tomu, komu to řízení předala. Nebo prostě žlutý nechtěl čekat (to je věc souhlasu jeho dispečera). To nezjistíte, resp. stejně by vám to bylo k ničemu. Aspoň máte celkem bezbolestné poučení pro příště. |
|
|
Neděle, 23. srpna 2026 - 19:03:32
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7422
|
Poučení? Že nemá jet vlakem? Poučit se má dráha, aby k takové ostudě nedocházelo. A jestli dispečer slíbil a Regiojet nechtěl čekat, to jako fakt vážně? Jestli to takhle funguje, tak potěš koště?![[ko] [ko]](https://www.k-report.net/discus/clipart/ko.gif) |
|
|
Neděle, 23. srpna 2026 - 19:34:18
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1399
|
No poučení je, do poslední chvíle zírat na GRAPP, nebo na odjezdové tabule, zda vlak stojí, nebo se pohnul... Já se ani nijak nezlobím, chybu může udělat každý, ale docela by mě štvalo, být tím průvodčím v EC116. Ten totiž udělal všechno správně, zajistil lidem přípoj, rozhlásil to interkomem i s informací na které nástupiště mají pospíchat a někdo mu do toho hodí vidle... Já bych docela běsnil... Docela jsem s ním soucítil...
Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizardnějšího a nevysvětlitelnějšího. Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo.
|
|
|
Neděle, 23. srpna 2026 - 20:23:51
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18747
|
To je o lidech. Já před lety jel z Planý přes Prahu na Kladno. Křídlem excela, stíhalo se 22,30 z Masny s bohatou rezervou. Jenže nastala přejetina někde u Klabavy, čímž jsme ku Prase mířili s nějakými +95-100, což znamenalo že to ve 23,30 ujede asi o minutu až dvě. Vlakvedoucí snaživá, obcházela lidi, tak jsem ji požádal, zda by nemohli počkat na Masně i 2-3 minuty který to stejně stojí v Dejvicích kde to taktově křižuje s již nejedoucím R/Sp. I bylo přislíbeno že počká max 10 minut a že se mám hned hlásit u průvodčího. Kolo je rychlý tak to nakonec odjelo +1-2, odjezd postavenej, průvodčí vyhlížela . Jindy tam je sestava jiná a nejde nic. |
|
|
Pondělí, 24. srpna 2026 - 12:26:23
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8721
|
Jak to v Kolíně vlastně vypadá? Je tam furt rozkopáno? Já jenom, že: 1) ve 13:26-13:32 tam stojí/točí ešus S2 od/na Prahu 2) ve 13:35 je tam panter S20 na Čáslav 3) ve 13:41 je tam motor na KH a Zbraslavice 4) ve 13:45 je tam R na Nymburk a Rumburk Tak jestli tam bylo dost hran. Třeba. |
|
|
Pondělí, 24. srpna 2026 - 12:35:31
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1400
|
Na pátém byla jedna hrana - Ešus S2, druhá hrana prázdná po R23. Na ni se zpovzdálí blížila souprava pro R22 (13:45) - ta klidně mohla minutku dvě počkat Hrana pro čekající R23 byla k dispozici i v čase 13:28 ... Pokud by opravdu čekal na EC116, tak odjezd asi v 13:30 (zpoždění 10 minut), za ním na stejnou hranu Arriva v 13:45, tedy odjezd v 13:30 pro RJ naprosto v pohodě, co se týče obsazenosti hran v Kolíně. Myslím, že vtom to nebylo.
|
|
|
Pondělí, 24. srpna 2026 - 14:56:17
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8723
|
OK. |
|
|
Pátek, 11. září 2026 - 10:32:48
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1787
|
No původně jsem měl za to, že v Olomouci zastavil konvoj s třemi osobními vozy směřujícími na hřbitov do České Třebové, ale bohužel je toto v provozu u společnosti Leo expres. Zejména modrý spací vůz byl pro okolní cestující střed pozornosti pro fotografování. Cestující dále zkoumali například, zda drží rezavé rámy oken vozu. S Railjetem jsme tuto hrůzu předjeli v Pardubicích, těžko říct zda tam tento Leo spoj nezdechl. |
|
|
Pátek, 11. září 2026 - 10:44:20
|
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19569
|
On je to poctivý veterán, ale s tou rzí poněkud přeháníš... Svou roli jistě sehrála zašlost a zbytky barvy. Každopádně, tohle byl vzor moderního cestování tak před 40 lety, plus mínus.. ![[proud] [proud]](https://www.k-report.net/discus/clipart/proud.gif) |
|