Diskuse » Železnice » Nejotřesnější zážitky na železnici » Archiv diskuse Nejotřesnější zážitky na železnici do 18. 10. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse Nejotřesnější zážitky na železnici do 18. 10. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 30. srpna 2023 - 22:21:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 11-2021
Lk: já smysl textu chápu zcela přesně, Tys vymyslel, že se dá jet přes Budějovice i přes Prahu a stěžuješ si, že to z CDP nevytroubili rozhlasem na celý nádraží. I když by to bylo platný jenom těm, který jedou do Ražic nebo dál a stihli na nádraží přijít před sedmou, přestože dotčený vlak jezdí až v 07. Ano, vymyslels to geniálně.
Čtvrtek, 31. srpna 2023 - 00:18:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29234
Registrován: 5-2002
Ohl: Cenu o nejdebilnější držák zatím u mně vyhrává
Okolojdoucí necyklisté na to mohou mít jiný názor - o tohle se nedá tak snadno praštit, a když už tak zdaleka ne tak bolestivě.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 31. srpna 2023 - 08:55:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8840
Registrován: 9-2011
Pokud byl na trati přerušen provoz (jakože před 7:00 údajně prokazatelně byl), tak dopravce (pro Tebe jakýkoliv ) těžko může přijímat opatření.
Právě naopak.
Pokud je na trati přerušený provoz, tak dopravce (jakýkoliv) má přijmout taková opatření, aby dopad na cestující byl minimalizován.
V první řadě to znamená přiznat zpoždění (a netvářit se "My za nic nemůžem" a "I když je obratová souprava ještě 50 km daleko a jinou nemáme, tak PEVNĚ VĚŘÍME, že vlak odjede včas"). Dále by pak určitě neuškodilo prozradit cestujícím, že pokud jedou do Ražic a dále, tak můžou jet odklonem přes Budějovice vlakem XXX, který odjíždí v YY.ZZ. Samozřejmostí je i informování vlakových čet, aby byly připraveny na skupinu cestujících jedoucích odklonem.

Nakonec ještě jeden postřeh, a sice že když u jednoho vlaku zasahuje PČR, tak se nejedná o "přerušení provozu na trati", zvlášť pokud se to děje ve stanici. Ale to nemá žádný vliv na můj výše uvedený názor, co by měl dopravce udělat..
Všichni jste volové. Servít
Čtvrtek, 31. srpna 2023 - 10:49:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2166
Registrován: 11-2005
Já to říkám furt, že v možnostech co zobrazovat na odjezdových tabulích a hlásit v hlášení chybí možnost "zpoždění neznámé výše". Případně by situaci více pomohlo, pokud byvýše zpoždění byla udávána v rozsahu "od-do", tj tam, kde se třeba vlak blíží se 7 minutami a pravděpodobně se to nezmění by se dalo hlásit "přesně 7", tam, kde následuje přepřah by se třeba vyhlásilo "5 až 10", a tam, kde chybí vozidlo, do 15 minut se prokazatelně neodjede a dál je to nejisté, tak by se vyhlásilo "15 až nekonečno" a hned by bylo patrné, kolik uhodilo (místo přihazování po pětiminutkách).
Zurückbleiben, bitte!
Mladějov
Čtvrtek, 31. srpna 2023 - 10:56:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20091
Registrován: 3-2007
No ono by stačilo prostě ŘÍCT, že je problém tam a a tam a proto vlak odjede cca o 60-120 minut později.
Normálně, lidsky, bez hloupých předvařených frází.
Netřeba vymýšlet složitosti. Nota bene v Táboře výpravčí sedí a není tam jediný od SŽ ani tam není nějaký šílený frmol, aby to "nešlo".

Tvářit se, že je vše OK do poslední minuty a pouštět prefabrikovaná hlášení o řazení, přípojích, kde to zastavuje jako trotli dokola je prostě hloupý alibismus.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Čtvrtek, 31. srpna 2023 - 12:42:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2975
Registrován: 1-2006
Pláčete hezky, ale na špatném hrobě.

Prvotní problém popsané situace v Táboře je, že na své cestující zvysoka kálejí ČD a.s. - to v jejich kompetenci a povinnosti bylo informovat cestující (plus jízdní personál v dotčených vlacích) o problému na trati a možnosti náhradní jízdy oklikou.
Zaměstnanci SŽ by tak ze své iniciativy sice učinit mohli, leč při známé Drážní firemní kultuře by za to nejspíše byli obratem potrestáni (neb smlouvu o hlásání má SŽ s ČD a nikoli s cestujícími plus na ně by padlo, že průvodčí ve vlacích na Č.Budějovice i Prahu by bez informace od svého vedení takovým cestujícím napálili jízdné+pisné).

Ovšem názor "původní.gp" že neohlásit cestujícím realitu je správně, protože by to pomohlo jen některým z nich a nikoli úplně všem, to je fakt exemplární příklad arogantní debility [ko]

Obecně dispečerskému aparátu jak praseti drbání schází v kanclu návštěva jejich bohorovností/laxností/ignorací postižených cestujících spojená s vyražením zubů. Pak by možná začali při práci i myslet.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hungry_bear.)
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Čtvrtek, 31. srpna 2023 - 12:58:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4403
Registrován: 6-2019
Platná je Směrnice 100, určitě jde vygůglit.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Čtvrtek, 31. srpna 2023 - 13:10:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2976
Registrován: 1-2006
tedy v Táboře ze Směrnice 100 porušeno:

1.3.2
Informace musí být poskytovány tak, aby nebyly v rozporu s aktuální situací ve stanici / na zastávce, jestliže je technicky možné tuto situaci ovlivnit nebo (a) zjistit.

3.1.2
Všechny dostupné informace o právě/aktuálně nastalých mimořádnostech musí být poskytnuté cestujícím tak včas, aby mohli případně použít jiný vhodný spoj, a musí se průběžně opakovat v intervalech 15–30 minut do doby skutečného odjezdu/příjezdu vlaku. Výjimkou jsou informace o zpoždění, které jsou poskytovány podle článků 3.3.2, 3.4.1 a 3.4.2.

3.1.3
Operativní změnu v osobní dopravě s vlivem na informování cestujících je dopravce povinen ihned oznámit datově do systémů SŽ. V případě nedostupnosti systému pak telefonicky přímo příslušnému provoznímu dispečerovi SŽ.

3.1.4
V případě narušení provozu na síti SŽ informuje dispečerský aparát o této skutečnosti výpravčí, výpravčí DOZ (dálkové ovládání zabezpečovacích zařízení), traťové dispečery, případně operátory železniční dopravy, kteří vykonávají dopravní službu na trasách vlaků jedoucích přes toto místo, popřípadě i na návazných tratích, aby zajistili informování cestujících.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Čtvrtek, 31. srpna 2023 - 14:28:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1362
Registrován: 11-2021
HB: Tos pochopil špatně. Jde mi o to, že když na plný nádraží lidí vyhlásíš 'cestující do Ražic, Strakonic a Plzně použijí rychlík do Budějovic' tak z toho řada lidí bude zmatená jak lesní včely (když jedu do Obrataně tak taky?) a druhej den tady budou vzdechy, jak se CDP+čD vysrali na cestující do Milevska.
Podle mého názoru aktivní dirigování cestujících do optimálního spoje není práce CDP, to bysme se mohli dočkat, že bude plechová huba praga-wilson nahánět kaštany žluťákovi, protože pendolini mají z lázní +20 a zbytečně by se zdržovali.
Ono tedy to pravdivé informování taky nemusí být to pravé ořechové: 'motorák pro vlak stojí v Červené, nevíme kdy dojede, náhradní bus zatím nikdo neobjednal, náhradní motorák zatím nikdo neohlásil, do Ražic, Strakonic a Plzně můžete jet rychlíkem v 7varianta do odjezdu rychlíku, nebo taky můžete vrátit lístek a na čísle 608 505 605 si objednat taxík.'



(Příspěvek byl editován uživatelem Původní.gp.)
Čtvrtek, 31. srpna 2023 - 14:45:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2977
Registrován: 1-2006
Děkuji za potvrzení mého názoru.
Možná jste to nepochopil, ale účelem osobní železniční dopravy je přeprava cestujících, nikoli to aby byl někdo placen za samoúčelné hraní si s vláčky 1:1 a ukájení mindráků (např. že je v jeho pomatené kebuli žlutý méněcenný dopravce proti modrému).
Takže první a hlavní chyba je na straně ČD a.s., že jsou jim nějací cestující u řitního otvoru.
Ovšem druhá chyba je i u řízení provozu #mynic, které problém bohorovně ignoruje byť o něm moc dobře ví.

Jediný civilizovaný přístup byl ohlásit že vlak na Ražice včas nepojede, že možná náhradní cesta pro cestu do Písku, Ražic a kamkoli dále je rychlíkem přes Č.Budějovice a pozdržet ten rychlík o pár minut, aby jej cestující z nejedoucího vlaku stihli. Jenže to by v dispečerském aparátu jak ČD, tak #mynic muselo být pár lidí s funkčním mozkem a nikoli banda bohorovných hlupáků a zamindrákovanců [ko] naučených, že za kálení na cestující je nikdo nepotrestá.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Čtvrtek, 31. srpna 2023 - 17:11:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 11-2021
HB: taky je to jenom náhoda, že do Plzně to trvá všudyma stejně dlouho a že rychlíky se v Táboře křižujou pár minut před odjezdem spěšňáku. K. L. to krásně vymyslel, ale lidem, který chtí z Tábora do Milevska a těm, který na spěšňák čekají v Milevsku nebo Sepekově je to úplně gh, jim nikdo taxík nezavolá. Ty si musejí hodinu počkat. Já nevidím, že by někdo sral na cestující, to se prostě stává, že se něco pokazí a vyřeší se to samo dalším vlakem, spíš to beru tak, že si K. L. tahá pleteninu a hledá, jak by to dal dispečerům sežrat.
Čtvrtek, 31. srpna 2023 - 18:49:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2978
Registrován: 1-2006
Aha - takže než by Dráha pomohla alespon cestujicím z Tábora, tak "spravedlivě" nesmí pomoc vůbec nikomu???
A cestujicím z Tábora do Písku, Ražic, Strakonic, Plzně, ... nesmí prozradit jak se tam včas dostat jinak než nejedoucím vlakem, protože by to mohlo zmást případného mentálně postiženého cestujícího do Obrataně???
(samo ohlášení Sp do Ražic ho nezmate? - neměly by se s ohledem na něj přestat hlásit vlaky úplně?)

Z Vás musí mít psychiatrická věda Vánoce v létě.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Čtvrtek, 31. srpna 2023 - 19:05:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2979
Registrován: 1-2006
původní.gp:
"to se prostě stává, že se něco pokazí a vyřeší se to samo dalším vlakem"
Jasně, proč lidem z rozmaru nevymazat ze života 2-4 hodiny, oni je přece rádi obětují aby nějaký bohorovný hlupák nemusel myslet, natož něco řešit.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Čtvrtek, 31. srpna 2023 - 19:28:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 223
Registrován: 7-2017
Jak to tady sleduju,asi nejlepší by bylo se omluvit, že ste si vůbec dovolili si postěžovat na služby železné dráhy. Ono to nikdy nebylo o moc lepší a poslední dobou snad ještě horší, kdejaký pseudo manažer vás utře jako blba, protože chyba je na cestujícím a ne na něm a už vůbec ne na dráze jako takové.A kdejaký šotouš tak učiní dvojnásobně. Nakonec se to vyřeší dalším vlakem tak o co jde, logika pod psa. Já to řešim tak, že koleje jsou poslední možností, kdy už nelze použít jiný způsob dopravy a on většinou je. Ale chápu že vždy to tak nejde.
Čtvrtek, 31. srpna 2023 - 20:18:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6885
Registrován: 6-2016
Stěžovatelé na provoz železné dráhy by se měli podívat na https://www.cd.cz/cs/moderni-dopravce/default.htm

Tam všechno funguje[biggrin][biggrin][biggrin]
Čtvrtek, 31. srpna 2023 - 20:31:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 224
Registrován: 7-2017
Jj, dost dobrý a hlavně věrohodný,ale takhle se to prezentuje dnes leckde, já to mám podobně ve společnosti se kterou spolupracuji taky a skutečnost je jinde. Ale nic, já se za stěžovatele nepovažuju, člověk pokud to jde, má řešit věci ku své spokojenosti.
Čtvrtek, 31. srpna 2023 - 21:46:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10755
Registrován: 5-2007
honzaklonfar: No, ak to chápem správne, že ich tu stále dookola nasiera týždeň stará udalosť tak by som povedal, že tam tá dráha funguje relatívne dobre a spoľahlivo. [kladivo][proud]
Čtvrtek, 31. srpna 2023 - 21:56:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1364
Registrován: 11-2021
HB: to není známka postižení, když někdo neví, že Obrataň je z Tábora na opačnou stranu než Ražice.

Fakta: Sp 2082 ten den odjel +29, přípoj do Plzně počkal. O den dřív odjel včas, ve Strakonicích +48
a nečekali.

Tím debata o inteligenci, aroganci a bohorovnosti kohokoli končí.

Kdyby měl někdo pocit, že mám něco proti místnímu dopravci, nemám a doplním, že zařídit si v Táboře motorák čD do Milevska jako přípoj od kvatra z Veselí byl mimořádně příjemný zážitek s milými lidmi.
Lexa_karel
Neděle, 03. září 2023 - 13:14:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 12-2009
původní.gp: Fakta - díky výluce na trati 225 jel ten R 656 z Budějic se zpožděním 15 minut. Další minuty dostal na další výluce z Dívčic - takže to bylo jenom o tom, kdo pojede z Ražic jako první - dva zpožděné vlaky se asi prostě sjely a nee, že čekaly.
Když už tu pořád točíš dopravce - tak cca v 7:15 hod. jsem na vlastní oči viděl info v jakési aplikaci SŽ, kde se psalo o dopravní závadě a předpokladu přerušení provozu do cca 9:00 hod. - na základě čehož jsem se rozhodl jet oklikou přes Budějice. Ještě v 7:21 byl psán odjezd Sp 2082 bez jakéhokoliv upřesnění vizuálně či plechovou hubou.
Sp 2081 z Milevska měl psáno 50 minut (zřejmě obratový) a protože jel, tak asi to nebyl fíra, kdo byl příčinou dopravní závady (mmch - vrabci cvrlikali, že tam byl někdo z ajznbonu "pod vlivem" - neověřená info od JPP).
A v tomhle bordelu se má vyznat řadový cestující, čekat, až mu milostivě něco řekne/napíše CDP.

(Příspěvek byl editován uživatelem Lexa_karel.)
Neděle, 03. září 2023 - 13:43:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 11-2021
Lk: jestli byl možný přestup mezi dvěma zpožděnými vlaky náhodou nebo záměrem řízení dopravy je z pohledu cestujících šumák, pro Tebe je to podstatné, protože bys nemoh' prskat. Řadový cestující na svůj zpožděný vlak počkal a dojel kam potřeboval. Nezlob se na mě, ale kdyby ses podíval, jak jel ten spěšňák o den dřív, věděl bys, že to do Plzně drhlo a mohl ses rozhodnout to objet ne na poslední chvíli, ale v klidu o ten den dřív. Jenže to bys neulovil bobříka nejotřesnějšího zážitku.
Čtvrtek, 21. září 2023 - 10:37:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14074
Registrován: 12-2009
https://medium.seznam.cz/clanek/knihomolka-podporuji-ceske-drahy- alkoholismus-22215

Zorganizujeme petici za zákaz alkoholu ve vlacích ČD?[lol]
A místo něj budeme používat kokain.
Sobota, 23. září 2023 - 18:09:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 132
Registrován: 10-2017
Jeden "veselý" zážitek ze železnice, ať je tu sranda. Ve čtvrtek odpoledne jsem přišel do Židlochovic na nádraží a chtěl jsem si v čekárně koupit kafe na cestu vlakem. Po otevření dveří do čekárny, celkem malé se na mě prvně vyvalil smrad a poté hlučné chrápání bezdomovce, který se zakloněnou hlavou vzad chrápal na lavičce obložen taškami. Tak mě chuť na kafe zase přešla. Čekal jsem venku na vlak a v tom vidím, jak starosta Židlochovic provázel nějaké slovenské "papaláše" a chlubil se, co všechno vybudoval. Tak jsem za nimi šel a řekl, ať jim také ukáže toho chrápajícího bezdomovce. No nebyl rád a dokonce tvrdil že to určitě není bezdomovec, ale ostraha nádraží, kterého si najaly České dráhy.... A ještě perlička na konec, ve stejné budově sídlí městská policie Židlochovice, takže z jedné strany zdi chrápe bezdomovec a na druhé straně sedí příslušník městské policie. To mají asi jen v Židlochovicích. To už mi starosta nevysvětlil jak je to možné...
Sobota, 23. září 2023 - 21:53:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 201
Registrován: 11-2017
janku, Vám se, delší dobu již sleduji, děje samé příkoří. A to i v osobním životě, nebo jen na dráze? Tak šel jste na tu "fízlárnu" na bezdomovce upozornit, nebo ne?
Úterý, 03. října 2023 - 12:06:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8883
Registrován: 9-2011
Něco z tisku.

My jsme jeli ze SK ve voze č. 4 pendolína (dětský vůz) v sobotu a zcela bez problémů.

(Ne zcela pozorné čtenáře předem upozorňuji, že v článku zmiňovaný Leo nemá nic společného s expresem téhož jména [proud] - mně to taky docvaklo až za nějakou dobu [crazy])
Všichni jste volové. Servít
Babilon
Středa, 04. října 2023 - 18:45:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4670
Registrován: 12-2007
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/skoda-kodiaq-suv-premiera .A231003_065603_automoto_fdv

"Perné chvíle organizátorům tentokrát nepřipravil rozmařilý youtuber ani náročný influencer, stačila silná noční bouřka a mezery v komunikaci Českých drah a správce železniční infrastruktury v Česku, spojená s tradičně chaotickým a sporadickým informováním dotčených cestujících."
Středa, 04. října 2023 - 19:08:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6963
Registrován: 6-2016
Babilon: "To nevymyslíš, to se musí stát"[biggrin]
Pondělí, 09. října 2023 - 11:21:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8892
Registrován: 9-2011
Jak nám naše milá SprŽel bojuje proti akustickému smogu:

Zhruba před měsícem, žst. Praha Dejvice, sobota dopoledne.
Plechová huba odhlásí spěšňák do Kladna.
Chvilka ticha.
Znělka "Krásný hled je na ten Boží svět".
Plechová huba: "Nádražní chvilka poezie."
Už jsem stačil zapomenout, co to bylo za báseň, ale nějaká klasika z přelomu 19. a 20. století.
Nuž, myslím, že hlášení "Dopravce České dráhy" či číslo vlaku je přece jen přínosnější než Machar, Březina či Vrchlický.
Všichni jste volové. Servít
Pondělí, 09. října 2023 - 14:14:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16146
Registrován: 5-2004
Tak pokud by to byla Vrchlickýho Balada o prdu tak bude možná leckdo i poslouchat[proud]
Pondělí, 09. října 2023 - 15:38:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9461
Registrován: 1-2007
Pár dnů zpět. Holčina byla upozorněna, že je v první třídě. Doplatila si ji tedy. Ve voze nefungovaly zásuvky a WC. Když šla na WC do sousedního vozu, tak se navíc rozbily dveře z nástupního prostoru do salonu a zůstala tam uvězněná. Blížila se stanice, kde měla vystupovat, a ona se nemohla dostat ke svým věcem.
Zaplatí si příště první třídu znova?
Středa, 11. října 2023 - 09:36:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5363
Registrován: 1-2010
Očekával bych od slušné vlakové čety, že na nefungující zásuvky a záchod u takového cestujícího rovnou upozorní, aby se třeba (má-li s tím problém) přesunul do dvojky, kterou doplácet nemusí, a nebo po doplacení rovnou vydal za zásuvky kompenzaci. V tomto případě je to typický adept na dlouhodobý názor "dopravce stojí za [zadnice]".
"Áčka, Béčka & interiéry" - přehledy interiérů vybraných řad vozů ČD [new]
Středa, 11. října 2023 - 11:44:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9466
Registrován: 1-2007
WC přestal fungovat až během jízdy a o nefunkčních zásuvkách možná četa ani nevěděla. Ale jinak souhlasím.}
Mladějov
Čtvrtek, 12. října 2023 - 22:01:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20358
Registrován: 3-2007
Takže to vlastně bylo celé o dost jinak - no hlavně si přiběhnout kopnout.

My starší bychom tomu řekli "úplné rádio Jerevan" [wink]
Pátek, 13. října 2023 - 10:49:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9475
Registrován: 1-2007
Bylo to, tak jak popisuju. Jen tedy doplním:
1) Nevím, jestli vlakové četě bylo známo, že zásuvky nefungují.
2) Krátce po odjezdu z Prahy byl průvodční upozorněn cestujícím, že nefunguje WC, ten promptně zajistil polepení "WC nepoužitelné". Jestli byl takto vlak přistaven, nebo se WC rozbil krátce po odjezdu z Prahy, mi též není známo.
Úterý, 17. října 2023 - 07:26:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 460
Registrován: 11-2020
Nelidské. Kdybych to nevyfotila, nikdo by mi nevěřil. [lol]
Úterý, 17. října 2023 - 12:23:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10843
Registrován: 5-2007
Pani to verím aj bez fotky, zažil som to X krát aj bez výluky v Lanžhote [lol]
Úterý, 17. října 2023 - 12:32:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4397
Registrován: 3-2010
Jo jo, auta stojí, vlaky jezdí[uhoh]...vlakem bych nejel ani zadarmo
Úterý, 17. října 2023 - 14:04:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10844
Registrován: 5-2007
Jxxxl: Ale veď sa tam priamo píše, že sa šlo načas, takže asi naozaj jazdia [proud] A aj tá D1 bola tento víkend celkom výživná, takže aj [auto] sa niečo nastáli. [kladivo]
Úterý, 17. října 2023 - 14:33:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1375
Registrován: 8-2011
  A aj tá D1 bola tento víkend celkom výživná, takže aj  sa niečo nastáli
Jo,v pátek byla bez chyby ta srandička s bombou v autobusu u Měřína, tam zkolabovala doprava úplně.
Úterý, 17. října 2023 - 14:36:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 651
Registrován: 10-2018
Zrovna jsem v neděli jel taky timhle supermodernim zázrakem techniky, a byl docela zpruzenej, že je v tom ještě míň místa a komfortu, než v economy class B737. O takový pokroky moc nestojím. Ale jinak běžnej standard .. až se zavedou jen povinně místenkové spoje, tak zas někoho nepoberou, a bude furt o čom psát.
Úterý, 17. října 2023 - 14:50:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1591
Registrován: 5-2002
Povinně místenkové spoje jsou mor každého pracovníka v nákladní dopravě, protože mnohdy před nástupem na směnu a dokonce ani během ní vlastně ani netušíte kam vás dneska pošlou a odkud a v kolik se budete vracet, natožpak, abyste si tam a odtamtud koupili místenku. Za těch několik let, co mám nástup v Děčíně už ani nespočítám, kolikrát jsem místo v Děčíně začínal nebo končil na Střekově, Litoměřicích, Ústí, Lovosicích, Povrlech, Kralupech, Praze, Drážďanech, Lipsku, Hannoveru, Wittenberge, Hamburku a Emmerichu nad Rýnem. Tohle s povinnýma místenkama nejde.

Jet na stojáka v narvaném vlaku je průser, ale pokud je na výběr “bud pojedeš na stojáka, nebo nepojedeš nikam” tak furt budu radši dvě hodiny stát, než abych mrznul (pekl se na sluníčku) X hodin, než bude konečně volné místo.
From station to station, back to Düsseldorf City
Meet Iggy Pop and David Bowie
Trans-Europe Express
Úterý, 17. října 2023 - 16:43:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5420
Registrován: 9-2003
PB: Jenže paní tam píše, že má fobii z návalů. Měla to i moje máma a než se po letech ježdění jen autem naučila jezdit MHD, mnohokrát po jedné zastávce vystupovala, zvracela a po rozdejchání zase pokračovala v cestě.
NOBLE BRICKS
Úterý, 17. října 2023 - 16:56:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5108
Registrován: 11-2008
A proč nejela RegioJetem ? Tam na stojaka nikdo nejede. A jezdí každé dvě hodiny.
Úterý, 17. října 2023 - 17:15:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16169
Registrován: 5-2004
Pokud mám fobii z návalů tak nepojedu pátek odpoledne/neděle odpoledne. Nebo si vyhledám něco kde je menší pravděpodobnost návalu např v podobě krychlíku výchozího z Brna. Kdysi to šlo obejít i regionálkou osobákama, to už dnes ale jde málokde protože přestupy v pohraničních stanicích, nanávaznosti i v rámci kraje natož v pohraničních stanicích, úseky bez regionálky...
Úterý, 17. října 2023 - 21:31:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 227
Registrován: 7-2017
Ono je to u RailJetu v určitých hodinách téměř pravidlo. Nástupiště na hlaváku se objevilo 5 minut před odjezdem, kdy přijížděla souprava,davy se nedostaly do svých vagonu, takže sme museli nastoupit kde se dalo a prodírat se ke svým místum(místenky).Jenže tam bylo již obsazeno,dotyčný odmitl uvolnit,že mám obsadit místo do odjezdu vlaku, průvodčí se vyslovil "a co s tím mám dělat",to už sme byli skoro v Kolíně, vlak natřískaný,nakonec chlap ustoupil. Do Brna nešlo ani na záchod, za Brnem už lepší, takže i jídelní vůz. Absolvoval sem to ještě jednou a víc RailJet už nikdy. Dneska do Vídně, pokud vlak, tak jedině RegioJet, to je úplně jiná liga s povinnou místenkou. K čemu je mě kvalitní souprava RailJet ČD i s jídelním vozem, když je to cestování jak do Michalovců za totáče. To že se někdo do vlaku kvuli místence je mě srdečně jedno, je tady spousta jiných expresů a rychlíků.
Úterý, 17. října 2023 - 21:37:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3224
Registrován: 2-2006
Petr_barchánek:
"Povinně místenkové spoje jsou mor každého pracovníka v nákladní dopravě, protože mnohdy před nástupem na směnu a dokonce ani během ní vlastně ani netušíte kam vás dneska pošlou a odkud a v kolik se budete vracet, natožpak, abyste si tam a odtamtud koupili místenku. Za těch několik let, co mám nástup v Děčíně už ani nespočítám, kolikrát jsem místo v Děčíně začínal nebo končil na Střekově, Litoměřicích, Ústí, Lovosicích, Povrlech, Kralupech, Praze, Drážďanech, Lipsku, Hannoveru, Wittenberge, Hamburku a Emmerichu nad Rýnem. Tohle s povinnýma místenkama nejde.
Jet na stojáka v narvaném vlaku je průser, ale pokud je na výběr “bud pojedeš na stojáka, nebo nepojedeš nikam” tak furt budu radši dvě hodiny stát, než abych mrznul (pekl se na sluníčku) X hodin, než bude konečně volné místo."
To je pěkně trapný, ufňukaný komentář...
Nejlepší pohled na svět je z okna vlaku. [happy]
Úterý, 17. října 2023 - 21:55:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1592
Registrován: 5-2002
A jak byste to teda řešil, vy trapný ufňukanče?
From station to station, back to Düsseldorf City
Meet Iggy Pop and David Bowie
Trans-Europe Express
Úterý, 17. října 2023 - 22:42:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16171
Registrován: 5-2004
ja jel nejakv dubnu v patecni podvecer z breclavi do prahy a z posledniho vozu jsme vystoupili na hlavaku vsichni ctyri. Nemam problem jet railjetem znova.
Středa, 18. října 2023 - 01:05:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29466
Registrován: 5-2002
PB: A jak byste to teda řešil, vy trapný ufňukanče?
V ideálním světě by to měl řešit zaměstnavatel a pokud by se mu to toho nechtělo, měly by ho popostrčit odbory.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Fandaprudič
Středa, 18. října 2023 - 06:16:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3084
Registrován: 3-2009
Petr Barchánek : Co je osobnímu dopravci do nákladních ? To je starost zaměstnavatele.
Podobnou metaforou bychom mohli chtít po Flixbusu, aby měl volná místa pro kamioňáky...
Středa, 18. října 2023 - 07:09:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 5-2002
A tím, že se problém přesune na někoho jiného, tak přestane existovat, nebo se bude dát nějak elegantně vyřešit bez nákladů v řádech desítek tisíc za taxíky přes půl Evropy?

volná místa pro kamioňáky...
Kamioňáci se nestřídají na vozidle jako fírové, protože buďto jezdí po pevných trasách na otočku, nebo mají na dálkových trasách spací kabiny. A když už se střídají a jezdí Rg, tak právě tím vlakem. Málokdy se jim stane to, že mají zpoždění v řádech hodin a výše, na dráze je zcela běžné, že stojíte někde šest hodin a čumíte na červenou, většinou kvůli kombinaci osobky a práce na infrastruktuře.

Povinné místenky jsou záhuba veřejné dopravy i v tom smyslu, že až někde zůstanete viset X hodin nebo i dní, protože jste z nějakého důvodu nemohli jet v tom čase, kdy jste měli místenku, tak už s veřejnou nepojedete.

Ono bohatě stačí, aby ujel z viny dopravce nebo #mynic přípoj, přiletělo pozdě letadlo nebo se třeba prodloužilo jednání o hodinu.

K tomu jeden asi tři měsíce starý příběh ze života:

Potřeboval jsem se v pátek dopoledne přesunout po trase Děčín - Brno.
Rychlík v sedm dvacet něco z Děčína zastavil někde u Kralup, konkrétně asi 100 metrů za zastávkou Dolany, vypnutá klimatizace = ztráta napětí. Následné čekání skoro tři hodiny na evakuaci na pražícím slunci bez dovolení od hasičů firmy #mynic se přesunout o pár metrů do stínu, pak konečně přesun mimořádně zastaveným vlakem (na stojáka) do Prahy, tam příjezd po poledni a teď co? Do prvního rychlíku, v něm na stojáka do Kolína, tam se teprve uvolnilo místo k sezení dál do Brna.

V vámi idealizovaném světe světě povinných místenek a nulových provozních záloh bych ani neodjel z těch posraných Dolan, natožpak z Prahy. Nedostal bych se ani tam ani zpátky dřív, než v sobotu ráno.

Furt je lepší na stojáka, než nejet vůbec.

(Příspěvek byl editován uživatelem Petr Barchánek.)
From station to station, back to Düsseldorf City
Meet Iggy Pop and David Bowie
Trans-Europe Express
Středa, 18. října 2023 - 08:16:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13712
Registrován: 4-2003
mám fobii z návalů tak nepojedu pátek odpoledne/neděle odpoledne.

A proč jste se narodil jako Petr Vlček a ne jako Pierce Brosnan?? To by vyřešilo spoustu vašich problémů včetně těch sandálů.

Nebo si vyhledám něco kde je menší pravděpodobnost návalu

Tak jako zkuste na chvilku vystoupit z hlavy šotouše. Krom toho - to si fakt myslíte že všichni mají hromadu času a na nikoho se nevážou?
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Středa, 18. října 2023 - 08:27:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13713
Registrován: 4-2003
dubnu v patecni podvecer z breclavi do prahy a z posledniho vozu jsme vystoupili na hlavaku vsichni ctyri.

Já znám zase jednu paní, co jela před 10 lety jednou vlakem a ten měl 20 minut zpoždění. Takže všechny vlaky mají zpoždění.

PS: Třeba 18.8. byl ten vlak zaplněn tak z 50 %. a nic z toho nevyvozuju.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Středa, 18. října 2023 - 08:58:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8909
Registrován: 9-2011
dotyčný odmitl uvolnit,že mám obsadit místo do odjezdu vlaku
Kravina.

SPPO 2023
29.2. Na rezervované místo v nepovinně místenkovém voze ztrácí cestující nárok, pokud jej neobsadí do 15 minut po odjezdu vlaku ze stanice uvedené na místence.
Všichni jste volové. Servít
Středa, 18. října 2023 - 10:55:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1428
Registrován: 11-2021
PB: to sis popletl ty slogany. Osobní dálkovka už dávno není kdykoli kamkoli, ale tam plný a zpátky taky. Když mi qůli dráze ujede zamístenkovaný přípoj, tak je úplně normální, že dostanu místo v nějakým dalším.
Středa, 18. října 2023 - 11:10:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 461
Registrován: 11-2020
Povinné místenky patří do autobusů. Vlaky jsou tady od toho, aby odvezly velké množství cestujících, je to nejkapacitnější dopravní prostředek.

(Příspěvek byl editován uživatelem hjguzf.)
Středa, 18. října 2023 - 11:14:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 5-2002
tam plný a zpátky taky

nepovídejte? To jsem si za těch 44 let, co jezdím vlakem ani nevšimnul.

Když mi qůli dráze ujede zamístenkovaný přípoj, tak je úplně normální, že dostanu místo v nějakým dalším.

To si ale protiřečíte. Vy ho nedostanete v nějakém jiném, ale v nejbližším volném, takže jestliže je nejbližší vlak plnej a vymístenkovanej, tak při ujetí, zpoždění, odřeknutí či vynechání přípoje, nebo prostě při potřebě odjet pozdějc kvůli tomu, že se vám protáhlo jednání o hodinu-dvě, tak dostanete volnou místenku třeba až za několik dní. Zvlášť, bude-li postižených více spojů na dané trati (protože když se to sere, tak se to sere - stačí se kouknout na Babitron, že je to většinou všecko v zeleným, nebo půl mapy v červeným). Přičemž při pokusu alespoň o návrat do místa startu bude ta věta o nejbližším volném vlaku taky platit. Něco jako tadydle Hajnýho první a druhá věta karburátorová.

Furt mě nikdo nepřesvědčil, že je lepší jet na stojáka, než nejet vůbec.
From station to station, back to Düsseldorf City
Meet Iggy Pop and David Bowie
Trans-Europe Express
Středa, 18. října 2023 - 11:15:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29472
Registrován: 5-2002
PB: nějak elegantně vyřešit bez nákladů v řádech desítek tisíc za taxíky přes půl Evropy?
Ono by pro začátek stačilo nějak aktualizovat koncept drážních nocležen. Ty taxíky by pak jezdily jen k nejbližší takové. A po tom noclehu by se třeba našel i nějakej ten náklad nazpátek...

Furt mě nikdo nepřesvědčil, že je lepší jet na stojáka, než nejet vůbec.
Tu paní ber s rezervou.
Na ni totiž platí jiná věta, vypůjčená z Básníků: Televize (zde média obecně) je mocná čarodějka - lidi by klidně vystrčili na kameru holou [zadnice], hlavně když pod ní bude napsáno, že je jejich.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 18. října 2023 - 11:37:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1595
Registrován: 5-2002
Vono to fakt není tak jednoduchý, věř mi, že to znám z praxe.


Náklad zpět by se totiž našel jen v případě, že by veškerý cargo vozila jedna firma, nebo že by automaticky každej fíra mohl jezdit pro všechny dopravce. Stejně tak nocležky. Přeci si nemůžeš dovolit ten luxus, platit si volný byty po cca 100 kilometrech od sebe po celý Evropě pro případ, že ti tam někdo někde zůstane viset. Můžeš, ale nedoplatíš se.

Navíc fíra není otrok, ze zákona mu musíš naplánovat směny, odpočinek mezi směnama (na nocležkách) a volno doma ve své posteli v nějakém poměru a v nějakém časovém úseku předem, pokud se něco posere na druhé šichtě cestou domů, tak ho musíš poslat Rg. Když nebudou místenky a ty ho nebudeš moct stáhnout ze služební cesty zpět do místa nástupu, tak porušíš zákoník práce. Furt je třeba se na to koukat ze všech stran a ne jen natupo "lidi stojí v chodbičce, zavedeme povinné místenky, problem solved". Nikdo nechce jet v chodbičce na stojáka dobrovolně, možná kromě pár masochistů, ale tahle možnost by se neměla šmahem zakazovat, protože v součtu udělá víc problémů, než užitku.
From station to station, back to Düsseldorf City
Meet Iggy Pop and David Bowie
Trans-Europe Express
Mladějov
Středa, 18. října 2023 - 11:59:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20422
Registrován: 3-2007
To je sice všechno hezký a nejspíš i pravda, ale není to slovy Šimánkova typického Angličana v Zítra vstanu a opařím se čajem "Tak nějak starost té firmy", tedy vaší?

Hajnej to dobře naťukl a já doplním jeho nápad - ne snad provozovat vlastní drážní nocležny v uzlech, ale prostě ve vhodném penzionu mít rezervovaný pokoj na noc, přičemž si majitel bude fakturovat jen využitý pokoj a zbytek se vyřeší menším paušálem a dohodou.
Třeba že pokud se neozvete s rezervací do 20h, tak ho mohou prodat (tou dobou už z 90% tušíte, kam dojedete) a budou ho tak držet "poslední prázdný".

Nevěřím, že na to řada majitelů penzionků ráda nepřistoupí, nakonec už jsem to viděl fungovat u jiného dopravce, než je váš.

Ovšem asi budete muset něco sami navrhnout, těžko má vedení čas vás vodit za ručičku a tutově přijde s něčím, co se vám líbit nebude.

A přísloví "kdo chce moc, nemívá nic" tady platí taky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Středa, 18. října 2023 - 12:26:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29477
Registrován: 5-2002
PB: Vono to fakt není tak jednoduchý, věř mi, že to znám z praxe.
Kdybychom pokaždé chtěli řešit jenom věci jednoduché, tak nejspíš dodnes nemáme třeba takový mobily.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!