| Diskuse » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Plzeňském kraji | « předcházející | další » |
Doprava v Plzeňském krajidolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
| autor | příspěvek |
|---|---|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10353 Registrován: 12-2005 |
To eldéfau jsem fotil začátkem brezna u bánhofu v Klatovech. Celkem mě přeqapilo. Už před hnedke 20 lety pamatuju, ze to už byly hrozný keply. Kamarad tehdy jedno měl. Skončilo ve šrotu. Hnilo před očima a motor měl sebevražedny sklony což se mu nakonec povedlo. (Příspěvek byl editován uživatelem Martin_100.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19465 Registrován: 5-2002 |
Teď jsem to viděl, za předním sklem to mělo cedulku AWA, nabíralo to lidi v 12:55 na Shell u CAN a pak to jelo k ubytovně do Šumavské. Tamtéž v opačném směru cca. 14:30-14:40.
www.mj81.cz - papírové modely autobusů ve stylu "Minibox" v měřítku 1:100
|
|
Pavel2
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 21039 Registrován: 8-2002 |
LDV... hrozný keply... Mě tohle auto nikdy nesvezlo, ale vlastnosti možná budou daný historicky... Kdybyste si chtěli počíst in english (nebo s pomocí překladače) tak tady je pojednání k vývoji toho panel vanu: https://en.wikipedia.org/wiki/LDV_Pilot Základ byl prodávanej od roku 1974 jako Leyland Van, později přejmenovanej na Sherpu. Tvary, který si já pamatuju z českých silnic, pak odpovídají až čtvrtý generaci, která už se jmenovala Leyland DAF 200. Díky insolvenci výrobce pak v roce 1993 dodávky vyčlenili do samostaný značky LDV (Leyland DAF Vans). Z důvodu roubování nových prvků na stále stejnej základ nakonec asi bylo dosaženo toho, že to byla taková "britská Š1203", auto který bylo konstrukčně i technicky dost za zenitem. Většinu zákazníků toho auta tvořily různý velký utility společnosti (Royal Mail, British Telecom, National Grid - elektrárny a plynárny) vlastněný zcela nebo z větší části státem, takže byly politicky tlačený kupovat domácí výrobky. Z čehož v podtextu cítím nedostatek konkurence a to nevěstí nic pozitivního. Pokud se rozhlídneme ještě šířeji do historie, tak už to znamená otevřít článek o British Leyland a tím pádem je to cesta k nastudování historie valný části britskýho autoprůmyslu ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 33 Registrován: 2-2025 |
Ne nadarmo se říká, že vše jednou skončí. Garáže Doubravka, 1963-2026.
‚‚ Všichni jsme si rovni, někteří jsou si rovnější. ‘‘
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 69 Registrován: 1-2025 |
Autobusy se stěhují až v posledních srpnových dnech, aktuálně probíhá stěhování kanceláří do budovy CAN.
https://seznam-autobusu.cz/uzivatel/cechura-o
https://www.instagram.com/westbohemiapublictransport/ |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2173 Registrován: 8-2011 |
pamatuju, ze to už byly hrozný keply My to měli na jatkách s chladírenskou nástavbou a ro nechtělo jet ani prázdný. ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6263 Registrován: 5-2002 |
"Krocan" na Čerchově: |
|
Pavel2
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 21045 Registrován: 8-2002 |
LDV... Pakliže auto odkoupil Koubovský, je to vcelku jistá pojistka, že stav vraku se rychle blíží ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19466 Registrován: 5-2002 |
Autobusy se stěhují až v posledních srpnových dnech, aktuálně probíhá stěhování kanceláří do budovy CAN. Jen jsem si tak vzpomněl, jak město před lety zmenšilo odstavnou plochu na CANu a ať si autobusy parkují, kde chtějí. Třeba v Doubravce ![]()
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 34 Registrován: 2-2025 |
Na CANu bude od 1.9. sranda, hlavně třeba odpoledne ve špičce ![]()
‚‚ Všichni jsme si rovni, někteří jsou si rovnější. ‘‘
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 70 Registrován: 1-2025 |
V prvním zářijovém týdnu dojde v areálu CAN i k menším opravám, z toho důvodu bude např. linka 440055 dočasně odjíždět ze stanoviště č. 8. Tyto stavební práce ještě více zkomplikují přechod na nový systém parkování a odstavů. Osobně bych se největších problémů s parkováním obával v dopoledním sedle, kdy se na CANu sjíždějí i autobusy z jiných provozoven a čerpají zde pauzu (např. z linky 440321 se jedná o tři vozy). Odpoledne zde již většina vozů čerpá jen kratší pauzy určené k obratu mezi spoji.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 72 Registrován: 1-2025 |
Po dlouhé době jedna fotohádanka . Ve které obci byl snímek pořízen?
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6663 Registrován: 2-2005 |
V Záluží ![]()
MHD je pro lidi ! ! !
|
|
Kejvačka
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3684 Registrován: 10-2004 |
Včera v Rokycanech. Nechápu, proč je už po dlouhá léta (možná dekády) uzavřen vchod do čekárny AN z Jiráskovy ulice, ačkoli dveře i schody se zdají být v pořádku a stačilo by je odemknout (asi někdo po převratu ztratil klíče, haha... ) Ostatně čekárna otevřená jen v pracovní dny 8-16, čímž zcela míjí ranní špičku i část odpolední, je dost smutnou vizitkou okresního města. Ale jistě, leckde nemají ani takovou, ba ani AN už ne, viz Ústí nad Labem. Náhodná zastávka MHD mi dokazuje, že provoz je "atraktivní" pořád stejně jako před 20 lety, byť s lepším vozovým parkem. Zubožené označníky (mezitím vyměněné a opět zničené či jen primitivně "udržované", možná již od výroby?, viz způsob umístění JŘ) a úplný linkový JŘ bez podtržení názvu zastávky, který není uveden ani jinde, takže zájemce o přepravu neznalý lokality netuší, který řádek s odjezdy platí. (Ne každý má internet v mobilu - takový člověk ovšem nepotřebuje označník vůbec.) Náhodně nalezený vozový park v bývalých kasárnách v ulici Na Cvičišti: A Muzeum na demarkační linii: Existuje ve městě či okolí něco jako provozovna nebo odstavná plocha linkových autobusů (ČSAD = Arriva) nebo k tomuto účelu slouží pouze AN, případně ulice, zahrady a plácky v místě bydlišť řidičů? Obávám se, že nikoli.
Dějiny píší vítězové.
Nikdy nic nikdo nemá míti za definitivní. Nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5613 Registrován: 6-2011 |
2019/2020 jsem s městem Rokycany řešil rozvoj MHD, byl jsem se podívat i za někým na městském úřadě, z mého pohledu tehdy MHD nerespektovalo rozvoj města, nové obytné oblasti, ani trasy kam lidé chtějí jezdit. Mnoho se nezměnilo. Areál ČSAD byl v Pivovarské, v 90. letech zprivatizován jinému soukromníkovi než autobusy, od té doby se parkuje na autobusáku. Vraky v kasárnách jsou statická expozice, občas se na nějaký dají RZ co jsou zrovna po ruce, a jede to smluvku. Zavřený dveře no comment, § - vždycky to tak bylo |
|
Pavel2
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 21047 Registrován: 8-2002 |
Kejvačka: A je někde na/v tom baráku na AN v RO aspoň napsáno kdo ho aktálně provozuje? Třeba Arriva xyz nebo jiný sro, as atp.? Aby cestující věděli kam se mají obrátit když tam třeba najdou zamčený dveře nebo rozbitý sklo Celkově to ale vypadá hodně úpadkově a barák je těžký retro z konce 80s, tam se prostě zastavil čas. Kdyby ses byl zeptal tady v diskuzi nebo někoho kdo je o zdejším kraji trochu informovanej, věděl bys, že areál kolem pumpy Na cvičišti patří podnikateli Jaroslavu Mrázkovi, kterej se mj. zabývá i dovozem ojetých busů ze zahraničí, zčásti pro vlastní potřeby, zčásti i pro další menší dopravce. Postupně se to tam ale mění spíš v odkladiště vraků v různým stádiu rozkladu než že by to připomínalo jen odstavnou plochu. Dotáhl hromadu Karos 9xx, Crosswayů, nějaký SORky i jiný vozy vč. dodávek, třeba to modrobílý Ducato je původem ze Španělska. Areál v Pivovarský vedle STK (viz 6332) obývá už delší dobu kamiónovej dopravce Duvenbeck, sídlo měl psaný ve Volduchách, areál viditelnej z D5 na 57. km, hned vedle Autoneum (dříve Borgers), ale tmavězelený MANy a Actrosy jsou rozesetý po Rokycanech i širokým okolí. Dvnbk má velkej novej areál tady https://mapy.com/s/hohubevuje, kam se mu ale všechny auta nevejdou. Zabývá se automotive logistikou, je to velká firma s množstvím poboček a řádově vyššíma stovkama aut/souprav pokud je řeč jen o těch na českých RZ: https://www.duvenbeck.de/de/unternehmen/standorte |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19467 Registrován: 5-2002 |
Ostatně čekárna otevřená jen v pracovní dny 8-16, čímž zcela míjí ranní špičku i část odpolední, je dost smutnou vizitkou okresního města. Ale jistě, leckde nemají ani takovou, ba ani AN už ne, viz Ústí nad Labem. Čekárna v Plzeňském kraji je spíš nadstandard. Čekárny jsou snad jen na CANu a na tom aut.n. v Klatovch, kam už se teď nejezdí. Všude jinde se to řeší čekárnou na vlakovém nádraží a pokud tam v okolí žádné není (např. Stříbro nebo Domažlice Poděbradova), tak smůla.
|
|
Kejvačka
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3686 Registrován: 10-2004 |
Pavel2: Děkuji za upřesnění. Ano, majitele vraků i ČS PHM jsem na síti dohledal, včetně dostupných informací o onom vrakovišti na Seznamu autobusů. Budova aut. st. patrně nemá popisné (ani jiné) číslo, což mi připadá v českém poměrně civilizovaném prostředí poněkud kuriózní. I adresa provozovny Arriva SČ zní jen "Jiráskova ul." bez čísla. U vstupu z AN je patrný už takřka nečitelný nápis "ČSAD Plzeň" (bez "autobusy"), což je patrně odkaz na dřívějšího majitele, nikoli současnou ČSAD Plzeň s.r.o., která nemá v obchodním rejstříku zapsánu (z mého laického pohledu) činnost odpovídající správě či pronájmu nemovitosti. Bez zadání čísla budovy ovšem nelze zjistit majitele z katastru nemovitostí. Duvenbeck jsem nemohl přehlédnout, jde zjevně o novou dominantu Rokycan.
Dějiny píší vítězové.
Nikdy nic nikdo nemá míti za definitivní. Nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5614 Registrován: 6-2011 |
Dotáhl..., nějaký SORky Tři, ale k nim jen jedny RZ (9P2 8872), tak se holky musely podělit Čekárna v Plzeňském kraji je spíš nadstandard Zajímavé téma, přemýšlel jsem, a na jinou jsem si opravdu nevzpomněl. V Karlovarském kraji tomu není jinak, tam mě napadl jen Chodov a Boží Dar (ale v KVK je nedosažitelný milník i mít IDS). V Plzeňském mě napadla akorát pěkná v Boru, ale to je vlastně šoférka |
|
Pavel2
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 21050 Registrován: 8-2002 |
Kejvačka: Tak tys byl i na kotelský rozhledně... (já ještě ne, ostuda) Dík za tip na výlet Budova AN v RO skutečně nemá číslo popisný ani orientační, ale stojí na pozemku 3923/1 a jeho majitelem je Město Rokycany, stejně jako plochy autobusáku. Absence čísel staveb ale v RO asi nebude ojedinělá, třeba kousek vedle stojící Kostel Nejsvětější Trojice taky žádný nemá. V CZ je to ale netypická věc. Možná by nebylo od věci se na MÚ v RO zeptat, jaký mají s autobusákem další plány. Asi jsou rádi, že všechno jede v zajetých kolejích a nemusejí se o nic starat. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18751 Registrován: 5-2004 |
Nahodou i v plzenskym kraji se najdou pekny cekarny. Aneb sikovne vyuzita nadrz na sracky Otin u plany |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5615 Registrován: 6-2011 |
Otín? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2179 Registrován: 8-2011 |
Hrouda - jezdil linky odpovídající zhruba tomu, co mohly obsluhovat garáže ČSAD Zbiroh Nedávno na mě vyběhnul film Šejdrem natáčený v roce 2008 na Rokycansku ( obec Sebečice) a v jednom záběru je na návsi sedmikilo a sice blbě, ale jde na boku přečíst firma Hrouda Miroslav, Zbiroh. (Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.R420.) |
|
Administrátor Číslo příspěvku: 76540 Registrován: 4-2003 |
"V Moldávii jsem nikdy nebyl, ale myslím, že tam nestojí paneláky naší krajský konstrukční soustavy PS61 "Pár fotek pro srovnání: Ještě pár tykadel: A ještě trochu větší exotika: Kvalitu fotek prosím neřešte, cílem bylo se vrátit zpátky do prohnilého kapitalismu (a stálé teplotě téměř pořád kolem 40 °C ). ![]() |
|
Sirka
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1535 Registrován: 9-2007 |
Tam to je ale taky pro veřejnost uzavřeno, nový naddimenzovaný terminál však laviček poskytuje dostatek, celkem to je i kryté, a nějaké možnosti nabízí i mobilní nádražní čekárna Proč se v rámci krajského čištění tyhle názvy nezrušily?
"Kdo Bakcha příliš velebí, pocítí to ráno na lebi. Pročež mudřec napomíná syna: střez se hochu, zlá jest kocovina!"
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15 Registrován: 7-2026 |
Dobrá správa MAN z Manětína 62 byl po nápichu na traktor z vidlemi opraven.![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16 Registrován: 7-2026 |
Vrátíme se k Mrázkovi dnes se jeden z Crosswayů objevil na bazoši jako na ND. Není divu byl to pěkný pekáč. RZ: 2L8 9610 https://auto.bazos.cz/inzerat/223213114/prodam-irisbus-crossway-n a-nd.php |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 73 Registrován: 1-2025 |
0 9562 vím, včera jsem s tím vozem odpoledne jel a večer ho mám i vyfocený.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19468 Registrován: 5-2002 |
Proč se v rámci krajského čištění tyhle názvy nezrušily? Za domácí úkol rozklíčuj název zastávky Brod nad Tichou, ZCHPD. Napovím: Je to pěkná prasárna.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10364 Registrován: 12-2005 |
Závod chov prasat a drůbeže. Nic proti ničemu. OÚNZ zase beru jako neškodnou připominku historie. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19469 Registrován: 5-2002 |
Západočeské chovatelství prasat a drůbeže, nebo tak něco. No, vidím, že v prasárnách se vyznáš ![]()
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 579 Registrován: 3-2018 |
Ono taky jak chcete změnit ten Pačejov? Kromě zdravotnického střediska v tom místě totiž vůbec nic není. A kdyby se čistě teoreticky zastávka jmenovala Pačejov, Pačejov - Nádraží, u zdravotnického střediska? To už by se mohla taky jmenovat takkhle: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - nebo se těm chudákům Velšanům chcete vyrovnat? Žádný problém Pačejov, Pačejov - Nádraží, u zdravotnického střediska za mostem už bude delší I když jen při použití mezer, čárek a pomlček ... |
|
18AlexSyky18
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 491 Registrován: 8-2016 |
ZCHPD = Západočeská chovatelská prasat a drůběže |
|
18AlexSyky18
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 492 Registrován: 8-2016 |
Přes Příšov, Ledce, Žilov, Stýskaly a Kokořov aktuálně odklonem linka 323. To samé 361. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 74 Registrován: 1-2025 |
"Přes Příšov, Ledce, Žilov, Stýskaly a Kokořov aktuálně odklonem linka 323. To samé 361." Kdybych býval byl doma, tak bych zajel do Ledec zdokumentovat si nějakou tu tříosu na lince 440323, avšak nejen z časových důvodů to nebylo možné...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1624 Registrován: 1-2007 |
Zrovna ten Brod nad Tichou, Tmaň-rozc. VČS nebo IKEM se hlásí v autobusech na plno bez zkratky. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17 Registrován: 7-2026 |
Včerejší návštěva byl to horor . Ještě že tam máme tu arrivu jinak by jsem nic nenašotil. Ještě jedna nová věc na fotce zkoušel jsem nový foťák. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18 Registrován: 7-2026 |
Cechura_o: Prosím uprav na SA.cz Setru 551 která už je asi měsíc na dílně. Nefunguje klimatizace, a mají potíže sehnat díly. Zítra jede Pavel z dílny jí vyzvednout. Setra bude nejdřív do 14. dní opravena . Důkazy: Kvalitu prosím neřešte jde jen o důkaz. Prosím ještě crosswaye 75 také. Vše to vím od paní z kanceláře z dílny. Pozdrav z Plas . |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 75 Registrován: 1-2025 |
"Cechura_o: Prosím uprav na SA.cz Setru 551 která už je asi měsíc na dílně. Nefunguje klimatizace, a mají potíže sehnat díly. Zítra jede Pavel z dílny jí vyzvednout. Setra bude nejdřív do 14. dní opravena . Důkazy: Kvalitu prosím neřešte jde jen o důkaz. Prosím ještě crosswaye 75 také. Vše to vím od paní z kanceláře z dílny. Pozdrav z Plas . " Upraveno . Dnešní závěr výluky z Blatna u Jesenice do Horní Břízy, za GW Train se na výluce objevily zajímavé exempláře.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19 Registrován: 7-2026 |
Děkuju také jsem chtěl na výluce zdokumentovat Autobusy VKJ, ale jezdí večer a to ve středu bylo dobře ale nepovedlo se to kvůli provozu. Zítra je doufám zdokumentuji. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 20 Registrován: 7-2026 |
Pardon výluka již skončila. I tak se těžte alespoň na srdcovky Setry. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 21 Registrován: 7-2026 |
Sliby se mají plnit nejen o vánocích co slíbim to dodržim ... |
|
Pavel2
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 21054 Registrován: 8-2002 |
https://www.krimi-plzen.cz/a/pozar-autobusu-2026-09-09-151722/ Stojí furt na místě. Přední dil s RZ je asi ve voze, takže jen při průjezdu okolo nevím kterej to je. Je potřeba přijet od Dobřan ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5621 Registrován: 6-2011 |
Dnešní závěr výluky z Blatna u Jesenice do Horní Břízy, za GW Train se na výluce objevily zajímavé exempláře. Tam bývají vždy dobré vozy. Potkával jsem Karosu od Stropnického, dopravci dokupují průběžně, během výluky se objevil Crossway 1UV 1435, pěkný, možná předváděčka kdysi |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19470 Registrován: 5-2002 |
Stojí furt na místě. Přední dil s RZ je asi ve voze, takže jen při průjezdu okolo nevím kterej to je. Je potřeba přijet od Dobřan [happy] Můj soukromý tip je Bokr a nějaký svoz do MD Elektronik Chotěšov.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23 Registrován: 7-2026 |
Cechura_o prosím uprav Kralovickou Setru na SA, protože je dnes na dílně z opravou skla. Minule místo aby to opravili tak to rozbili o 106 . Říkal my to pan Mošna že zítra na večer bude opravena. Děkuju |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 76 Registrován: 1-2025 |
"Stojí furt na místě. Přední dil s RZ je asi ve voze, takže jen při průjezdu okolo nevím kterej to je. Je potřeba přijet od Dobřan [happy] Můj soukromý tip je Bokr a nějaký svoz do MD Elektronik Chotěšov." K této ideji bych se také přikláněl, o stavu vozidel jezdících do fabrik v Plzni a okolí kolují různé "pověry".
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1632 Registrován: 1-2007 |
V Praze a okolí taky do fabrik jezdí vysokopodlažní dvoudvéřové karosy, donedávna ještě jezdily karosy (a možná ještě jezdí) karosy na náhradní dopravě za vlaky. |
|
Martinmarilynmanson
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11538 Registrován: 12-2007 |
Tady taky jezdí spousta Karos (převážně C95x, 93x už jsem dlouho neviděl) do fabrik. Ale leckde už je nahrazují Crosswaye (Irisy) nebo ojetiny ze západu. Je fakt, že Sorek takhle moc nejezdí...
Sháním staré jízdní řády 50., 60. léta a 90. léta v Severočeském (Ústeckém) a Západočeském (Karlovarském i Plzeňském) kraji.
|
|
Pavel2
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 21056 Registrován: 8-2002 |
Tenhleten Crossway od Dobřan vypadal na první pohled spíš jako z lepší třetiny těch provozovaných na svozy do fabrik. Hasiči řeknou že hoří všechno, mohlo se stát cokoli, shořet může i hezkej vůz. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19471 Registrován: 5-2002 |
donedávna ještě jezdily karosy (a možná ještě jezdí) karosy na náhradní dopravě za vlaky. ČD požadují autobusy NAD do věku 15 let. Plzeňský kraj požaduje autobusy NAD do věku 12 let. Soukromí dopravci na železnici to až tak neřeší, pokud jim to vyloženě nenařizuje kraj. I přes to všechno se občas na výluce objeví nějaký autobus, který už na první pohled nesplňuje požadavek na věk. Jako třeba SORka ve verzi, která se vyráběla zhruba do roku 2010. Nebo Axer, což je rok výroby do roku 2006. Sice je za to pokuta, ale někdo si toho musí všimnout, musí to zdokumentovat a musí to chtít řešit. No a pak tu máme mimořádné NAD typu "spadl strom na trať", "Indiáni vytrhali koleje" a tak. V tu chvíli se řeší, aby přijel jakýkoliv autobus, pokud možno rychle a levně. Klidně můžeš přijet s erťákem a nikdo neřekne ani slovo. Zcela mimo téma dodám, že z Francie se sem dají dovézt autobusy, kterým je sice 20 let, ale mají najeto čtvrt až půl milionu kilometrů, což může být míň, než kolik má modrý autobus Arrivy z roku 2020. (převážně C95x, 93x už jsem dlouho neviděl) Řekl bych, že se dá potkat 6Z0 3219 od Koubovského a to je tak asi vše. Je fakt, že Sorek takhle moc nejezdí... Smluvkové SORky parkují na Košutce u Lochoty, jedna bílá €5, jedna CN s modrobílými PIDovými pruhy ex Valenta. Nějaká SORka v laku Veolia projíží pravidelně v 5/13/21:10 - 20 kolem CANu od Skvrňan směrem k Palackého náměstí. Občas se objeví jedna Veolia u zastávky Brněnská jako náhrada za červenou Setru S315UL s nápisem Frosch. A pak stávaly nějaké SORky na parkovišti u Alberta Stavební stroje. Psáno po paměti a bez záruky.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13540 Registrován: 4-2006 |
Ten zahořelý Crossway je https://seznam-autobusu.cz/vuz/112357 Stojí tam stále, patrně se čeká na poločas rozpadu.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....
busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam Nový web VHD FOTO.CZ |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13541 Registrován: 4-2006 |
" Řekl bych, že se dá potkat 6Z0 3219 od Koubovského a to je tak asi vše. Ta Jezdí rozhodně včera jsem jí zrovna fotil. Je fakt, že Sorek takhle moc nejezdí... Smluvkové SORky parkují na Košutce u Lochoty, jedna bílá €5, jedna CN s modrobílými PIDovými pruhy ex Valenta. Nějaká SORka v laku Veolia projíží pravidelně v 5/13/21:10 - 20 kolem CANu od Skvrňan směrem k Palackého náměstí. Občas se objeví jedna Veolia u zastávky Brněnská jako náhrada za červenou Setru S315UL s nápisem Frosch. A pak stávaly nějaké SORky na parkovišti u Alberta Stavební stroje. Psáno po paměti a bez záruky. Ta sorka ex Veolia bude asi ta 1PC xxxx co stoji na borské."
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....
busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam Nový web VHD FOTO.CZ |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19472 Registrován: 5-2002 |
Ještě jezdí tohle: https://seznam-autobusu.cz/vuz/19179 A SORka na Vinicích je asi tady: https://seznam-autobusu.cz/seznam?trakce=autobus&iddopravce=1059& vyrobce=SOR
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1633 Registrován: 1-2007 |
Tak autobus by měl především jezdit, takže si soukromník spočítá, že když nakoupí novější vozidlo použitelné i na subdodávkách např. PID, tak mu to auto více vydělá. Tady bych spíše možná viděl jedno dilema. Jaké vozidlo má být použitelné na silnicích plných výmolů, kde hrozí, že se snadno rozbije. Občas jezdím v rámci různých IDS po silnicích, kam bych nové vozidlo zrovna nepoužil. Předpokládám, že též na noční linky se používají ojetější vozidla. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19473 Registrován: 5-2002 |
Teoreticky jo, znám případy, kdy dopravce mimo PID koupí vozidlo v PIDové výbavě, aby mohl na subdodávky nebo na NAD za vlak. Ale malý dopravce, který někde 100 km od Prahy jezdí svozy do fabrik, takovéhle ambice na 99,9 % fakt nemá Takový autobus má navíc pracovní dobu zhruba v rozsahu 5-7, 13-15, 21-23, takže prostor pro nasazení jinde tam je jen omezeně a jen v místě působení. Běžně se stávalo, že autobus odjel polední fabriku a pak jel třeba ve tři posilu na NAD na vlaku z Plzně do Nepomuku. Další věc je, že na smluvkách u nás obvykle nikdo moc neřeší výbavu nebo věk vozidla, hlavně ať je to autobus a ať se tam všichni vejdou. Předpokládám, že též na noční linky se používají ojetější vozidla. Jak kde. Byla doba, kdy u PMDP jezdily v noci jen Karosy z důvodů obav před vandalismem, dnes se tam běžně objevují i úplně nové vozy. U ČSAD třeba v noci běžně jezdí MANy z linky 55, je to fajn z toho důvodu, že dost lidí tak nějak automaticky počítá s tím, že zaplatí kartou, což v MANech jde, ve starších vozech ne.
|