| Diskuse » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Plzeňském kraji | « předcházející | další » |
Doprava v Plzeňském krajidolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
| autor | příspěvek |
|---|---|
|
T4783363
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1263 Registrován: 2-2006 |
"Poslední dobu je na zdejším fóru nízká aktivita, tak alespoň zasílám pár fotografií ze severu... 8P2 9512 440322/41 Manětín 8P2 9563 440322/37 Hvozd,,rozc. 8P2 9583 460341/17 Osojno 8P2 9793 460341/17 Kaznějov,,Kaolinka " Hezké fotky. Díky za ně! To Osojno a Kaolinka mi připomněly moje 15 a víc let staré výtvory https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1522216 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6 Registrován: 1-2025 |
Moc děkuji za pochvalu . Vaše fotky z let 2007 - 2012 pro mě byly inspirací. Je zajímavé pozorovat stejná místa s odstupem cca 15 let. Co se týče nějakých plánů, tak v lednu po opravě mostu plánuju fotku v Lomničce a Lomanech, přemýšlel jsem i o Křečově. Cílem je doplnit evidenci na seznamu autobusů nějakými fotkami, neboť spousta vozů má fotek minimum. A jelikož na Plzni-severu bydlím, tak mi spousta vozů jezdí "kolem baráku". "cechura_o: "Poslední dobu je na zdejším fóru nízká aktivita, tak alespoň zasílám pár fotografií ze severu... 8P2 9512 440322/41 Manětín 8P2 9563 440322/37 Hvozd,,rozc. 8P2 9583 460341/17 Osojno 8P2 9793 460341/17 Kaznějov,,Kaolinka " Hezké fotky. Díky za ně! To Osojno a Kaolinka mi připomněly moje 15 a víc let staré výtvory https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1522216" |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5500 Registrován: 6-2011 |
"Hezké fotky. Díky za ně! To Osojno a Kaolinka mi připomněly moje 15 a víc let staré výtvory" takhle by teď někdo měl potunit Crosswaye "v lednu po opravě mostu plánuju fotku v Lomničce a Lomanech, přemýšlel jsem i o Křečově. Cílem je doplnit evidenci na seznamu autobusů nějakými fotkami, neboť spousta vozů má fotek minimum." |
|
Pavel2
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 20673 Registrován: 8-2002 |
Zvlášť ze začátku provozu nebylo na těch krajských modrých vozech co fotit, všechny stejný (4 typy) a tímpádem nezajímavý. Je třeba to cvakat někde v krajině, na AN je to ultranudný. Na s-a si tu galerii fotek ale lidi často pletou se Želpage atp., tam by se mělo (podle mě) primárně jednat o evidenci vozů, kde jde rozeznat detaily, vůz mít nafocenej ze všech čtyřech stran a konkrétní vůz odlišit od jiných a tímpádem já se třeba snažím mít i v rozlišení 1024x686 px čitelnou SPZ/RZ. Ano, pohlednicový fotky s krajinou a někde v dálce i s autobusem jsou hezký, ale účel s-a je jasnej, takže všeho s mírou Je mi ale jasný, že tenhle můj názor vyvolá spoustu polemiky. Hejty si nechte od cesty, pokud se chcete přít, beru pouze pádný argumenty ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7 Registrován: 1-2025 |
V prosinci mám v plánu zavítat i do okolí Chříče, poptávková doprava s dodávkou pro osm osob bude zajímavým zpestřením provozu na Plzni-severu. Moc vytuněných autobusů jsem v kralovické garáži nespatřil, již to není jako dříve, aneb zlaté časy kdy měla Karosa "Poklice z erťáka a fousy ze Spartaka." "T4783363: "Hezké fotky. Díky za ně! To Osojno a Kaolinka mi připomněly moje 15 a víc let staré výtvory"Fotka z Osojna je ovšem takhle by teď někdo měl potunit Crosswaye "9688 se ze Chříče zřejmě odsune pryč, přestane se zajíždět do Podbořánek, v téhle lokalitě je hezkých míst spousta" |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8 Registrován: 1-2025 |
Osobně jsem zastánce krajinek, avšak chápu, že se tento styl nemusí každému líbit. Ale mám snahu fotografovat příměstské vozy mimo Plzně, takže považuji za akceptovatelnou fotku s nějakým pozadím. Pokud má již vůz v kartě nějakou fotografii z blízka, tak určitě doplnění karty o nějakou esteticky hezčí fotku neuškodí. "Zvlášť ze začátku provozu nebylo na těch krajských modrých vozech co fotit, všechny stejný (4 typy) a tímpádem nezajímavý. Je třeba to cvakat někde v krajině, na AN je to ultranudný. Na s-a si tu galerii fotek ale lidi často pletou se Želpage atp., tam by se mělo (podle mě) primárně jednat o evidenci vozů, kde jde rozeznat detaily, vůz mít nafocenej ze všech čtyřech stran a konkrétní vůz odlišit od jiných a tímpádem já se třeba snažím mít i v rozlišení 1024x686 px čitelnou SPZ/RZ. Ano, pohlednicový fotky s krajinou a někde v dálce i s autobusem jsou hezký, ale účel s-a je jasnej, takže všeho s mírou Je mi ale jasný, že tenhle můj názor vyvolá spoustu polemiky. Hejty si nechte od cesty, pokud se chcete přít, beru pouze pádný argumenty " |
|
Pavel2
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 20677 Registrován: 8-2002 |
Pokud má již vůz v kartě nějakou fotografii z blízka, tak určitě doplnění karty o nějakou esteticky hezčí fotku neuškodí. S tím bych i souhlasil ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9 Registrován: 1-2025 |
Dnešní Vejprnice s vánočním nádechem . 8P3 8187 Vejprnice,,Náves 440066/29 8P3 8187 Vejprnice,,Pod farou 440066/16 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10160 Registrován: 12-2005 |
Novej stroj |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1551 Registrován: 1-2007 |
Ahoj. Dotaz - ke spojům na zavolání. To platí objednavatel (kraj, obec) veškeré plánovaně ujeté km za výkon vč. spojů, které potenciálně pojedou, nebo dopravci zašlou počet skutečně ujetých km (vč. spojů na zavolání) a objednavatel o neujeté km dopravci zkrátí dotaci. Těch km jedoucích jen na zavolání je čím dál více a nabízí se tedy otázkou, jak je to s vyúčtováním. Nebo kraj třeba počítá s tím, že třeba zaplatí jen nějaký dohodnutý poměr (třeba polovinu spojů) a o zbytek se dopravci sníží zisk. Vemte si třeba linku Kdyně - Podzámčí, jež pojede v režimu na zavolání. Jak objednavatel (kraj, obec), proplácí ujeté km na této lince. Kraj doplácí objednané km (tedy 3 páry spojů za den, i když spoj třeba nevyjede, nebo platí jen skutečně ujeté km na této lince, kdy dopravce dá objednavateli data, že třeba za týden ujelo z 21 spojů třeba 10) a dostane za těch 10 spojů zaplaceno. |
|
T4783363
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1264 Registrován: 2-2006 |
"Dnešní Vejprnice s vánočním nádechem . 8P3 8187 Vejprnice,,Náves 440066/29 8P3 8187 Vejprnice,,Pod farou 440066/16" Zase pěkné Lomničku pak pošli, tam to mám rád... Nevěděl by někdo, od kdy nejezdí autobusy na kaolinku v Horní Bříze? Evidentně už dlouho, ale překvapilo mě to (V roce 2020 jsem tam ještě vyfotil autobus Arrivy.) 6332: Ta PS-74-68 byla manětínská snad celý provozní život, pamatuju jí od začátku 90. let a už jako modrá byla hodně vytuněná, i v noci byla zdálky poznat podle množství světel a poziček. V době kdy jsem jí vyfotil v Osojně, doklepávala s jiným řidičem, "chyběla" už jí třeba druhá dvojice světel v masce. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10 Registrován: 1-2025 |
Co se týče zastávky Horní Bříza,,Kaolinka, tak se domnívám, že přestala být obsluhována v roce 2021, tedy v době převedení některých zastávek do režimu na objednání. V mapách jsem našel i zastávku Plasy, Lomnička, Chaloupky, avšak nikde k ní nejsou žádné další informace ani fotodokumentace, tudíž předpokládám že je bez dopravní obsluhy již mnoho let... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1552 Registrován: 1-2007 |
Zejména po přesunu linek pod Arriva SČ a s ním i s novými dopravními řešeními došlo k tomu, že část zastávek zmizela, zejména se jedná o zastávky na hlavních silnicích, kde autobus buď po silnici již dále nejede nebo je obsluha přilehlé vesnice obsloužena z jiné strany. V Plzeňském kraji je pak typické, že autobusy do některých míst jezdí nejdříve pouze na zavolání a poté se obsluha zruší úplně. Zejména se jedná o místa, kam autobus musí zajíždět. V prosinci naopak dochází po letech k zavedení obsluhy místní části Podzámčí ve Kdyni. (3 páry spojů na zavolání). |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5502 Registrován: 6-2011 |
V Plzeňském kraji je pak typické, že autobusy do některých míst jezdí nejdříve pouze na zavolání a poté se obsluha zruší úplně. Což je sympatické, když počty klesnou, zkusí se na zavolání, když nejezdí nikdo, tak nic, no. Hostíčkov na Boněnovské lince na nějakou dobu zmizel, a už je tady zas. Nové Domky u Rozvadova nebo Diana naopak zůstaly zmizelé dosud. PS-74-68 byla manětínská snad celý provozní život, pamatuju jí od začátku 90. let a už jako modrá byla hodně vytuněná Transdev jezdí s některými moc hezky vytuněnými vozy. Z IDPK vozů jsem viděl asi jednu Setru, o kterou je viditelně hezká péče. Pěkné jsou taky Setry Umbrelly okolo Kadaně. Záclony, poklice, bordura, podhlavníky, koženka na palubce, drobnosti a hned je to lepší vůz. Ne jako v KV-kr vybydlený m...y, kde není ani rohožka. ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19434 Registrován: 5-2002 |
nebo dopravci zašlou počet skutečně ujetých km (vč. spojů na zavolání) a objednavatel o neujeté km dopravci zkrátí dotaci. Myslím, že není třeba, aby dopravce něco posílal. Strojek umí sám vyhodnotit, že zastávka Kotěhůlky rozcestí nebude obsloužena, protože si nikdo neobjednal nástup a protože na palubě autobusu není nikdo, kdo by tam chtěl vystoupit. A pokud to strojek umí vyhodnotit, určitě to umí i "nahlásit a zaevidovat". že část zastávek zmizela, zejména se jedná o zastávky na hlavních silnicích, Tak ono je dost zastávek, které prostě nikdo nepoužívá. Vybavuju si zastávku v Holoubkově mezi "hlavní silnicí" a nádražím, kde nebyl ani označník, prodaly se tam tři jízdenky za měsíc a místní řidič o ní věděl jen proto, že byl místní, a cestujícímu zastavil jen proto, že i cestující byl místní. V Plzeňském kraji je pak typické, že autobusy do některých míst jezdí nejdříve pouze na zavolání a poté se obsluha zruší úplně. Třeba Žihle,Hluboká. A kolik tam jezdilo cestujících? A řekl bych, že od příští neděle se třeba vrací zastávka Dobřany,Šlovice,Na Vršku, ovšem jen ve směru na Plzeň.
www.mj81.cz - papírové modely autobusů ve stylu "Minibox" v měřítku 1:100
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5507 Registrován: 6-2011 |
Myslím, že není třeba, aby dopravce něco posílal. Strojek umí sám vyhodnotit, že zastávka Kotěhůlky rozcestí nebude obsloužena určitě ano, když jsem jezdil 758 koncem roku 2023, strojek mi s oblibou ohlásil "zastávka Boněnov nebude obsloužena", a já tam v 5:00 stejně byl, protože jsem přes noc nechal vůz tam. Telmax spoustu těhle věcí umí vyhodnotit a zpracovat |