Diskuse » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Plzeňském kraji » Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 26. 10. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 26. 10. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 07. října 2021 - 11:45:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14245
Registrován: 5-2004
tak samozrejme ze to objednatele vyjde draz. Vic busu a cestujicich bude ca stejne. Z vlaku naprosta vetsina sedne do auta neb mela k pouziti vlaku nejspis duvod. A z aut do busu tezko nekdo prejde - pomalejsi, mnohdy v delsi trase. A na kratsi trasy drahy. V tech vsich musi mit auto prakticky kazdej.

jo a nikdo nedrzkuje nad turistickym provozem alebrz nad timtez k hovnu kdy jedinym cilem je mala domu kzc s nepouzitelnosti pro turistiku. Jeden par kolem poledne - to neni ani pro cundraka co prespi v lese ze soboty na nedeli...
Čtvrtek, 07. října 2021 - 11:54:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6674
Registrován: 12-2004
Z vlaku nemá moc kdo přesednout, když tam prakticky nikdo není. A s úsporou jste rovněž mimo, pane Vlček, stejně tak s tím, jestli někdo omezí auto.
Čtvrtek, 07. října 2021 - 16:18:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8532
Registrován: 12-2005
Prachy prachy prachy. Alfa omega všeho. Tutim způsobem by se mohla zrušit veškerá veřejná doprava. Přestal bych taky uržovat hrady a zámky stejně jako to dělali komouši. Nemocnice bych taky zrušil. Hasiči jsou taky drahý a fízlové jakbysmet. Prostě všechno co nenese prachy a naopak to stojí investice z veřejných rozpočtů bych zrušil. Pak bude ráj na zemi. Volič bude spokojenej jak se jeho prachy neprojebávaj. Politik bude spokojenej že má daleko víc prachů k rozkradení.... No to bude přeci ráj na zemi.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
18AlexSyky18
Čtvrtek, 07. října 2021 - 17:09:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 410
Registrován: 8-2016
Tak logicky se opravdu řeší finanční stránka. Na té trati fakt nikdo moc nejezdí, takže se nedivím, že to ruší, ačkoliv tedy moje šoto srdce pláče.
Čtvrtek, 07. října 2021 - 17:27:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4030
Registrován: 3-2011
Martin_100:
"Prachy prachy prachy. Alfa omega všeho. Tutim způsobem by se mohla zrušit veškerá veřejná doprava. Přestal bych taky uržovat hrady a zámky stejně jako to dělali komouši. Nemocnice bych taky zrušil. Hasiči jsou taky drahý a fízlové jakbysmet. Prostě všechno co nenese prachy a naopak to stojí investice z veřejných rozpočtů bych zrušil. Pak bude ráj na zemi. Volič bude spokojenej jak se jeho prachy neprojebávaj. Politik bude spokojenej že má daleko víc prachů k rozkradení.... No to bude přeci ráj na zemi."
Rušení železnice je symbol východních zemí, na západě se naopak tratě obnovují.
Nejlepší tramvaje jsou tramvaje Tatra. [ok]

Pajzák
Čtvrtek, 07. října 2021 - 17:33:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5484
Registrován: 6-2015
M100: Takže bych taky zrušil České dráhy a Českou poštu. K čemu život takové molochy za státní peníze? A propuštěným bych nedal ani korunu podpory, jinak se neušetří. Stejně by nikdo, kdo tomu rozumí, v takové firmě nedělal.
18AlexSyky18
Čtvrtek, 07. října 2021 - 17:39:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 411
Registrován: 8-2016
Prosím, než tu budeš vypisovat tyto nesmysly, uvědom si, že jízdu po každém kraji si platí každý kraj zvlášť. Pak si prosím také uvědom, že za vlak se platí několikanásobně více než za autobus. Už v pohodě? [happy]
Pavel2
Čtvrtek, 07. října 2021 - 19:46:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18993
Registrován: 8-2002
m_100 #8532:
Krucifix co mi to jenom připomíná? Že_by anarchokapitalismus? [happy]
Tak já už vím koho budeš volit! Urza.cz [happy]

Jako myšlenka je to zajímavý, ale v důsledku by to asi nefungovalo => další utopie.
Zplgul
Čtvrtek, 07. října 2021 - 20:14:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 238
Registrován: 1-2019
Když tu někdo nakousl linku z Nadryb do Lhůty, jaký je vlastně důvod propojení linek v tomto směru v jednu? U ČSAD bývá většinou běžné končit všechny příměstské linky ve spádovém městě. Dá se tak lépe přizpůsobit jízdní řád, navíc řidiči mají zpravidla na městských terminálech lepší zázemí než někde na vesnici. Toto je snad jediná linka, která je takto vedena a bylo to tak myslím už za ČSAD. Je nějaká speciální poptávka po přepravě v této trase, nebo jaký je k tomu důvod?

Pokud jde o trať č. 162, ta by podle mého měla smysl akorát v případě obnovení provozu do Mladotic, čímž by došlo k opětovnému propojení dané oblasti s Plzní. Trať se ale bohužel nechala zarůst takovým způsobem, že by se jednalo prakticky o novostavbu a to jako reálné moc nevidím. V současné podobě ta trať bohužel podle mě moc smysl nemá.

V případě nahrazování vlakové dopravy autobusovou je ale třeba zmínit několik věcí. Tam, kde jezdí vlak, bývá většinou spojení i pozdě večer či o víkendu, a to i na lokálních tratích. Obce napojené na železnici mají tedy většinou poměrně dobré spojení. Když se ale podíváme na obce odkázané na autobusovou dopravu, tak mnoho linek večer či o víkendu vůbec nejezdí a spousta obcí je tak obsluhovaná pár spoji ve špičce PD. Plánované nahrazení vlaků autobusy zní hezky, lidem se zpravidla slibuje plnohodnotná náhrada. Jenže zatímco u vlaků je běžné, že jezdí večer a o víkendu, u autobusů takových linek moc není, a tak taková linka může mezi ostatními poměrně vyčnívat a vzhledem k nízké obsazenosti v okrajových časech pak snadno může být navržené omezení. Stačí se podívat na zrušenou trať z Dívčic do Netolic. Kolik autobusů dnes spojuje Dívčice s Netolicemi? Žádný.

Další věc je, že u vlaků jsou zpravidla poměrně dobré návaznosti a v případě zpoždění se čeká. U autobusů je tomu často jinak, spousta linek funguje poměrně nezávisle na zbytku systému a plánované čekačky jsou relativně krátké (u vlaků většinou poslední spoje čekají téměř vždy, u autobusů třeba pouze max 10 nebo 15 minut).

V nahrazení autobusovou dopravou tedy nevidím problém, cestující by ale měli mít garanci, že úroveň spojení zůstane zachována i do budoucna a měly by se také upravit čekací doby autobusů alespoň u posledních spojů.
děd_Vševěd2
Čtvrtek, 07. října 2021 - 21:49:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 83
Registrován: 7-2017
Zplgul: Co si pamatuji, tak sloučením linek 460010 a 450554 došlo k úspoře řidičů i vozidel. A pak byl problém s malým množstvím odstavných stání na Terminálu, takže průjezd hned pryč.

(Příspěvek byl editován uživatelem děd_vševěd2.)
Pajzák
Čtvrtek, 07. října 2021 - 21:53:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5485
Registrován: 6-2015
Až nebudeš mít co dělat, prostuduj si současný JŘ trati 162. A pak nám sem napiš nějakou další esej na téma večerních a nočních spojů, nejlépe víkendových.
http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=vlakpdf%5c2020-12-13%2fk162.pdf

Anebo si posyp hlavu popelem a uznej, že tady jsi úplně mimo.
Zplgul
Čtvrtek, 07. října 2021 - 22:10:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 239
Registrován: 1-2019
děd_Vševěd2: Děkuji za odpověď! [happy]

Pajzák: Moc vašemu příspěvku nerozumím, protože jsem se na jízdní řád pochopitelně díval. Zatímco obce na trati 162 mají poslední spoj v pracovní dny před 20. hodinou a o víkendu šest spojů denně každým směrem (akorát do Kralovic tři), řada obcí obsluhovaných autobusem třeba na Nepomucku takový "luxus" nemá. Poslední spoje v 17 hodin (někde poslední spoje dokonce po 15. hodině) a o víkendu leda pěšky. Nepomucko používám jako příklad proto, že o něm mám asi nejlepší přehled, ale jinde je to určitě podobné. Takže ano, vlak jezdí i večer a o víkendu, autobus mnohde prostě ne. Přesně jak jsem uváděl.
Pátek, 08. října 2021 - 05:44:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19130
Registrován: 5-2002
Petr Vlček: Dovolím si nesouhlasit. V Kralovicích i Kožlanech leží nádraží někde na konci světa, takže většina cestujících z hlediska docházkové vzdálenosti uvítá autobus, který staví v obci hned na několika místech, zejména v centru. A přímé spojení s Prahou za poměrně luxusní čas "hodina a něco" si taky najde své zákazníky. Podobná přímá linka existovala naposledy před hodně lety a rozsah dopravy byl nesrovnatelně menší, na konci snad jeden dva páry spojů za týden kolem víkendu.

Ještě jsem si vzpomněl na známou, která bydlela někde u Rakovníka (Petrovice?) a na vysokou školu do Plzně jezdila radši přes Zličín a s Regiojetem. Kupodivu ji ta lokálka do Kralovic neoslovila.

Pak mi přijde docela naivní myslet si, že někdo hromadně uteče z vlaku do auta. Kdo chce jezdit autem, ten už autem jezdí. Kdo jezdí veřejnou dopravou, ten své zvyky nezmění. Umím si to představit u lidí dojíždějících do práce na konkrétní čas - než abych byl v práci zbytečně skoro o hodinu dřív, protože pak už nic nejede, taky radši sáhnu po autu, bez ohledu na to, že mám na MHD předplatné.
Když se ti zdá, že se situace zlepšuje, patrně jsi něco nepostřehl [wink]
Pátek, 08. října 2021 - 05:51:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19131
Registrován: 5-2002
Rušení železnice je symbol východních zemí, na západě se naopak tratě obnovují.

Taky je třeba dodat, že západní země napřed zrušily velké množství místních trati a teď mizivé procento z nich obnoví.

U nás se zrušilo mizivé procento místních tratí.

Kdyby u nás byla stejná situace jako na západě, zůstalo by na Plzeňsku do dnešní jen těch šest tratí vedoucích z Plzně a k tomu možná trať Rokycany - Mirošov, Horažďovice - Sušice a Planá - Tachov. (Případně by některá z téhle trojice byla před lety slavnostně zrušena a teď slavnostně obnovena.)
A to by se ještě na těch šesti hlavních tratích některé zastávky typu Ošelín a Pavlovice projížděly kvůli téměř nulovému obratu cestujících.
Když se ti zdá, že se situace zlepšuje, patrně jsi něco nepostřehl [wink]
Pajzák
Pátek, 08. října 2021 - 07:14:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5486
Registrován: 6-2015
Aha, zapomněl jsem na fyzikální vlastnost autobusu, že nejezdí o víkendu. I kdyby to kraj zaplatil, tak prostě nepojede, protože to nejde.
Martinmarilynmanson
Pátek, 08. října 2021 - 07:30:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11260
Registrován: 12-2007
Nepomucko používám jako příklad proto, že o něm mám asi nejlepší přehled, ale jinde je to určitě podobné. Takže ano, vlak jezdí i večer a o víkendu, autobus mnohde prostě ne. Přesně jak jsem uváděl.
Není to spíše poptávkou? Vlak totiž na hlavních trasách obsluhuje a spojuje města, které mají o něco více obyvatel, než například obce kolem linky 456
Tam, kde to má smysl, a je po spojení poptávka, již autobusy o víkendu v našem kraji, jezdí. Pár obcí, kde by víkendové spoje mohly jezdit, si představit dokážu, ale mnoho jich již není.
Sháním staré jízdní řády v Severočeském (Ústeckém) a Západočeském (Karlovarském i Plzeňském) kraji.
Ekologie
Pátek, 08. října 2021 - 09:35:06  
Neregistrovaný host
Ještě budete jednou za vlak rádi.
odkaz
Pátek, 08. října 2021 - 09:48:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6676
Registrován: 12-2004
Co tím chtěl básník říct, že regiošuk a šukafon nejen že neměl knihy, ale kolikrát ani co jíst, přesto tak nějak (v budoucnu) splnil?
A víte, že Kožlany, Břežany apd. vlak takjako tak stejně mít nebudou?
Maxipes_Fík
Čtvrtek, 14. října 2021 - 22:34:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3634
Registrován: 12-2005
Toto se opět nePOVEDlo, aneb Arriva má zítra víkend 🙈

http://m.poved.cz/doprava/?stanice=bus-nepomuk



(Příspěvek byl editován uživatelem Maxipes Fík .)
18AlexSyky18
Pátek, 15. října 2021 - 12:30:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 412
Registrován: 8-2016
Tady je vidět ten prozákaznický přístup některých uvědomělých zaměstnanců Správy železnic. Místo toho, aby čokl tuhle vadu "někam" nahlásil, raději to bude prezentovat na k-report. [happy] Hlavně, že tam je číslo na které se dá v nějaký rozumný čas, když ne takto večer, zavolat. [happy] Dobrá správa [happy]
Pátek, 15. října 2021 - 12:46:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5893
Registrován: 9-2005
Jenže to pro prudily a deprivanty není tak atraktivní [happy]

Už za ČSAD jsme (jsem) odmítal vyřizovat stížnosti na Facebooku. Máš problém, pošli email a nepředváděj se na sociálních sítích (či K-reportu). Tímto opatřením se podařilo významně snížit počet jalových komunikací. [kladivo]
Maxipes_Fík
Neděle, 17. října 2021 - 22:06:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3637
Registrován: 12-2005
Vždyť Poved ani neumí zavolat, že nějaký autobus k vlaku má zpoždění 🙈‼️
18AlexSyky18
Pondělí, 18. října 2021 - 11:29:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 413
Registrován: 8-2016
Buď tak laskavý a raději se k těmto věcem nevyjadřuj.
Jestli je tvůj život založený na tom, že za vše může poved, tak je to velmi smutné a měl bys na to dostat nějaká sedativa.
Pro tvou informaci. Tyto záležitosti se řeší přímo s dispečinkem ČD. Ještě něco????
Maxipes_Fík
Pondělí, 18. října 2021 - 12:38:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3638
Registrován: 12-2005
Kliiiid 😁
Prostě začnete dělat věci pořádně, to je celý...
Po republice je již dosti IDS, kde se můžete poučit 😘
Pondělí, 18. října 2021 - 15:48:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13337
Registrován: 4-2006
18alexsyky18 a proč by nemohl se vyjadřovat. Máme snad totalitu, že se nesmí nikdo k něčemu vyjadřovat. Zkus se někdy zamyslet nad tím co obhajuješ. Totální hovadiny. Někdy se tváříš jako když s tím nemáš nic společného jindy jako kdyby jsme ti sáhli na výplatu. Sorry já na ty tvoje výmluvy začínám mít alergii. Jinde spousta věcí jde, u vás nic. Tvoje neskutečné kňourání je pověstné. Bohužel je vidět, že děláš pro erár, kdyby si dělal jinde máš padáka.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
18AlexSyky18
Pondělí, 18. října 2021 - 19:49:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 414
Registrován: 8-2016
Protože o tom ví totální nic stejně tak jako ty. Jestli je někdo něčím pověstný tak jste to vy dva. Lidi mi píšou o vás emaily, říkají osobně postřehy o tom jací pacienti jste. Nevíš vůbec nic, tak tu nekomentuj jak kdo pracuje.
Maxipes_Fík
Pondělí, 18. října 2021 - 21:11:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3639
Registrován: 12-2005
O neschopnosti POVEDu se vedou řeči pomalu v celé republice 😁
A vím o tom bohužel, víc než dost...
Zkrátka začnete makat, ať se vám ostatní lidi z oboru nemusí smát ‼️
Pondělí, 18. října 2021 - 21:27:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4903
Registrován: 6-2011
Maxipes (3638): Ze zvědavosti, kde by se měli inspirovat? Když se podívám na sousední kraje, tak jediný IDS kde nejsou 100 let za opicema je Ústecký.
„Je lepší udělat si z tohoto života tak úplný a příjemný zážitek, jak je jen možné, pro případ, že smrt stojí za h*vno, což, obávám se, tak nějak bude." (Trainspotting)
Úterý, 19. října 2021 - 07:15:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13338
Registrován: 4-2006
18alexsyky18 jasně ty jsi odborník jediný. Nenech se vysmát. Nikdo tomu nerozumí jen ty. Ani v jiných krajích všude dělají dopravu totální debilové. Jenže oni holt jak vidno umí. Jsi neskutečně arogantní a namyšlený.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
Úterý, 19. října 2021 - 07:26:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13339
Registrován: 4-2006
6332 vážím si tě ale....
Jak vidím jiné kraje tak všude se snaží. Komunikace je na jiné úrovni. Osobní zkušenost při řešení problémů v Libereckém i Královéhradeckém kraji. Perfektní jednání, většina věcí lze zařídit. Jihomoravský kraj take to je o level jinde. Navenek hezky v Plzeňskem kraji koupili nové autobusy nový dopravce a dál. Podívej se na nový koncept dálkových linek v Lbc kraji. Každý rok se zlepšuje kvalita. A hlavně naslouchání cestujícím. O ty tu jde nejvíc. A ne kňourání 18alexsyky18 jak nic nejde. Tohle kňourání je neskutečný zlozvyk. Ale asi je to způsob jak vydělávat.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
Úterý, 19. října 2021 - 07:44:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2495
Registrován: 7-2017
Alex možná kňourá, ale jiní lidé z POVEDu, se kterými jsem si psal a řešil připomínky, se maximálně snaží vyhovět. Kde je tak strašný problém? Já si moc nemám proč stěžovat.
Úterý, 19. října 2021 - 08:16:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4904
Registrován: 6-2011
Ares1 (13339): S Libereckým a Královehradeckým krajem nemám takové zkušenosti abych mohl hodnotit. Na dopravu v Plzeňském kraji si ale fakt nemůžu stěžovat, tarif, přípoje, ITJŘ, i web je fajn (nesouhlasná reakce = koukni jak to vypadá v KV-kraji :-)). Promyšlené je i číslování linek, i spolupráce s Arrivou z mého pohledu funguje. Smlouvy a VŘ na železnici jsou rovněž paráda. Fakt neřeknu křivého slova
„Je lepší udělat si z tohoto života tak úplný a příjemný zážitek, jak je jen možné, pro případ, že smrt stojí za h*vno, což, obávám se, tak nějak bude." (Trainspotting)
nereg.pozorovatel
Úterý, 19. října 2021 - 10:17:38  
Neregistrovaný host
No jo, tak pokud POVED srovnáváte s tím nejhorším, co v republice máme (KV kraj), a s ničím jiným, tak se není co divit, že si připadáte dobře [biggrin]

Je potřeba srovnávat ale i s dalšími: DÚK, IDS JMK, ODIS, PID, IDOK...toho je.
Úterý, 19. října 2021 - 10:40:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2496
Registrován: 7-2017
V čem je proboha Plzeň horší než ty jmenované?
Úterý, 19. října 2021 - 11:25:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2505
Registrován: 4-2003
V čem je proboha Plzeň horší než ty jmenované?

IDPK má dlouhodobě mizerný a nepřehledný web a tady se budu už trapně opakovat, má nijakou aplikaci se zobrazením online polohy spojů případně dalších provozních informací, ideálně mapovou. Přestávám věřit, že někdy něco takového bude po dalším třičtvrtě roce nulového posunu a nulových informací, kdy jsem se obtěžoval s připomínkou krajskému radnímu pro dopravu. Přitom v tom ostatním souhlas s příspěvkem 6332, IDPK je jinak velmi dobrý IDS.
Úterý, 19. října 2021 - 12:35:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2497
Registrován: 7-2017
Mapová aplikace co mám informace bude, v nějakých smlouvách je požadováno poskytování dat do ní, jen je nutné počkat. Aplikace se bude určitě vylepšovat, jen je toho teď k řešení víc (třeba povinnost ČD prodávat i v eShopu jízdenky po IDPK — vizte smlouvu na P2}), tak na tak na všechno nejsou lidi.
Úterý, 19. října 2021 - 17:23:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13340
Registrován: 4-2006
Tantin27 právě bude jednou. Za 5 let. Pořád jen kecy. Proč to jinde jde. I po....y Zlínský kraj normálně používá mapovou aplikaci. A dokonce dvě. Resp. Jednu dělal student Zlínské univerzity. A opět světě div se on má oficiální data. Tudíž vidíte kde váš spoj je. Tady pořád kecy jednou to bude, není to tak jednoduché, apod. Jo ten mapový systém je na Zlínsku už když tam jezdil Zemek.
Když jsem byl letos v Holešově tak jsem tam vyslechl rozhovor dvou studentek. Jedná říká druhé koukni na mapu stihneme než přijede socka dojít pro kebab. Lidé pokud to mají to využívají.
Ale jasné nejde to. Tuhle pohádku už jsme slyšeli.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
Úterý, 19. října 2021 - 19:27:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 299
Registrován: 3-2018
Pánové, čerstvá zkušenost s dopravou pod řízením POVEDu.

Dneska nechali 17 536 v Žichovicích hnít deset minut kvůli dvěma minutám pro 17 519, které ve finále znamenaly, že některým cestujícím (včetně jednoho malého dítěte) ujely ze Sušice všechny poslední autobusy do okolních obcí.

Tohle není integrovaný dopravní systém, ale arcimrdník !!!

A nebojte se, na POVED to napíšu.
Úterý, 19. října 2021 - 20:55:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19134
Registrován: 5-2002
Maxipes: Bylo nebylo. Na NAD z Nýřan do Holýšova jely dva přímé busy. Druhý se cestou trochu zpozdil, snad vlivem dopravní situace (jízda za traktorem nebo tak), takže dojel do Holýšova v minutě xx:13 a tam se zjistilo, že vlak odjel po příjezdu prvního autobusu v xx:09.

Chápu to správně tak, že si železničáři neumějí ohlídat ani svoje vlastní busy a chtěli by ještě řešit ty krajské? [wink]
Když se ti zdá, že se situace zlepšuje, patrně jsi něco nepostřehl [wink]
Úterý, 19. října 2021 - 21:39:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2506
Registrován: 4-2003
BigGeorge: nebude to tím, že na řízení provozu na železnici má POVED nulový vliv a že tyto prasárny jdou většinou za neschopností nebo neochotou Správy železnic domyslet, že vlaky jsou součástí širšího systému? My, co jsme nuceni používat přestupy bus/vlak na notoricky rozesr.... klatovské R16, bychom mohli psát romány
Úterý, 19. října 2021 - 21:53:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4905
Registrován: 6-2011
BigGeorge: Úplně si představuju jak někam na železniční dispečink vtrhne 18AlexSyky18 a zablokuje schválně všechny vlaky...a dítě a BigGeorge šlapou ze Sušice pěšky až do hor [biggrin]

Martin_j: 7.9.2021 jsem jel náhradkou za Os7532, na Valše v momentě kdy jsme vystupovali osobák zabouchnul dveře, a odjel. Všichni zůstali stát a čumět. Podle mě za to může krajskej tarif [proud]

nereg.pozorovatel: Srovnání s KV-krajem jsem psal jen u hodnocení webu. Hledám na PIDových stránkách nové integrace, a je tam pěknej bordel (vyhodnocení, návrhy, a další naplácaný do sebe, v náhledu ani nevidím datum kdy to bylo zveřejněný - což se kdysi řešilo že na poved.cz chybí, a poved to obratem doplnil). Takže klidně napiš v čem konkrétně je to v daných krajích lepší, rád se přiučím
„Je lepší udělat si z tohoto života tak úplný a příjemný zážitek, jak je jen možné, pro případ, že smrt stojí za h*vno, což, obávám se, tak nějak bude." (Trainspotting)
Pavel2
Úterý, 19. října 2021 - 22:08:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19003
Registrován: 8-2002
Vy byste se měli všichni sejít někde u piva a vyříkat si to tam.
Přemýšlejte o tom [wink]
Středa, 20. října 2021 - 08:07:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 4-2019
6332:
"Hledám na PIDových stránkách nové integrace, a je tam pěknej bordel (vyhodnocení, návrhy, a další naplácaný do sebe, v náhledu ani nevidím datum kdy to bylo zveřejněný - což se kdysi řešilo že na poved.cz chybí, a poved to obratem doplnil)."
Např. u Vlašimska je hned pod nadpisem uvedeno:
"Naposledy aktualizováno: 19. 10. 2021 | Publikováno: 18. 08. 2021"
Pořadí je patrně podle data publikace, což způsobilo, že připravované Mladoboleslavsko je níž než už provedené Kolínsko a Kutnohorsko.
Středa, 20. října 2021 - 09:12:02  
Administrátor
Číslo příspěvku: 74512
Registrován: 4-2003
Suri:
"BigGeorge: nebude to tím, že na řízení provozu na železnici má POVED nulový vliv a že tyto prasárny jdou většinou za neschopností nebo neochotou Správy železnic domyslet, že vlaky jsou součástí širšího systému? My, co jsme nuceni používat přestupy bus/vlak na notoricky rozesr.... klatovské R16, bychom mohli psát romány"
Jak může mít objednatel nulový vliv? Naopak, ač se SŽ snaží dlabat na leccos (s odkazem na to, že jejím cílem je plnění vlastních zájmů/předpisů, a ne cokoliv navíc), s objednateli se narozdíl od dopravců ještě tak nějak, aspoň občas, dohodovat ochotná je.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Středa, 20. října 2021 - 10:16:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2507
Registrován: 4-2003
Martin_zlivský: Jak může mít objednatel nulový vliv?

Myšleno to bylo na ten případ řízení konkrétních vlaků v konkrétní situaci, nikoliv požadavky objednatelů např. na polohy vlaků nebo sestavování jízdního řádu. Chceš snad tvrdit, že dispečer SŽ je schopen na pokyn dispečera POVED zohlednit při řízení provozu to, že když R16 od Plzně do Klatov má + 5-10 minut a váže na něj v Klatovech skupina autobusů, tak ho nenenechá vyhnít ve Švihově, protože upřednostní protijedoucí R16 z Klatov? Otázka je, jestli dipečeři POVED vůbec tyto vazby vlak/bus podle aktuální polohy spojů sledují a nějaké požadavky směrem ke Správě železnic vysílají. Spíše to vypadá, že ne.

(Příspěvek byl editován uživatelem suri.)
Středa, 20. října 2021 - 11:41:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4907
Registrován: 6-2011
pdk:
"Např. u Vlašimska je hned pod nadpisem uvedeno:
"Naposledy aktualizováno: 19. 10. 2021 | Publikováno: 18. 08. 2021"
Pořadí je patrně podle data publikace, což způsobilo, že připravované Mladoboleslavsko je níž než už provedené Kolínsko a Kutnohorsko."

To ano, ale to vidím až po rozkliknutí jednotlivých integrací - stejně to bylo na stránkách idpk u aktualit, což bylo upraveno a datum přidání je vidět už v seznamu aktualit
„Je lepší udělat si z tohoto života tak úplný a příjemný zážitek, jak je jen možné, pro případ, že smrt stojí za h*vno, což, obávám se, tak nějak bude." (Trainspotting)
Středa, 20. října 2021 - 11:51:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 4-2019
6332:
"pdk:
"Např. u Vlašimska je hned pod nadpisem uvedeno:
"Naposledy aktualizováno: 19. 10. 2021 | Publikováno: 18. 08. 2021"
Pořadí je patrně podle data publikace, což způsobilo, že připravované Mladoboleslavsko je níž než už provedené Kolínsko a Kutnohorsko."
To ano, ale to vidím až po rozkliknutí jednotlivých integrací - stejně to bylo na stránkách idpk u aktualit, což bylo upraveno a datum přidání je vidět už v seznamu aktualit"
Zveřejněné připravované integrace jsou např. v současné době dvě (Mladoboleslavsko a Vlašimsko). Všechno ostatní, co je na této stránce, už proběhlo, takže není důvod, aby už v seznamu strašila data posledních aktualizací stará např. několik let.
Středa, 20. října 2021 - 12:54:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4908
Registrován: 6-2011
Stačilo by mít jako na webu idpk, netřeba několik let stará data aktualizací. Zda jsou připravované 2 nebo 15 integrací jsem netušil. Když PID integruje kraj na 50 etap, mohla by být mapa kde by se např. zabarvovali již integrované oblasti
„Je lepší udělat si z tohoto života tak úplný a příjemný zážitek, jak je jen možné, pro případ, že smrt stojí za h*vno, což, obávám se, tak nějak bude." (Trainspotting)
Středa, 20. října 2021 - 13:44:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1210
Registrován: 4-2019
6332:
"Stačilo by mít jako na webu idpk, netřeba několik let stará data aktualizací. Zda jsou připravované 2 nebo 15 integrací jsem netušil. Když PID integruje kraj na 50 etap, mohla by být mapa kde by se např. zabarvovali již integrované oblasti"
U těch dvou je nápis "Připravujeme", u ostatních ne. Co ještě schází, je vidět ze schématu linek. Tč. to kromě obou zmíněných je ještě oblast od Březnice a Milína na východ a východní okraj Čáslavska.
Středa, 20. října 2021 - 14:49:58  
Administrátor
Číslo příspěvku: 74514
Registrován: 4-2003
Suri:
Jde leccos, stačí se podívat do Brna. Záleží samozřejmě na nastavení pravomocí (a oboustranném zájmu něco dělat).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Středa, 20. října 2021 - 15:20:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2021
Podělím se o zkušenosti [happy]
Jel jsem do Poběžovic a autobus byl zpožděný. Měl jsem v úmyslu dále přestoupit na lokálku směr Domažlice. Požádal jsem řidiče, zda neví jak postupovat a ten přes pokladnu vytočil dispečink POVEDu, kde mu řekli, že zkusí zajistit. Za chvilku volali zpátky (křičelo to na půlku autobusu), že tam na mne lokálka maximálně 5 minut počká a co myslíte? počkala! Chtěl jsem po řidiči číslo na dispečink, což mi řekl, že nesmí dávat. Nevadí. Mají infolinku a ta spolupracuje s dispečinkem.

K tomu, co se stalo v Sušice, mám rovněž také jeden příklad. Jeli jsme z Klatov, vlak opožděn. Zkusil jsem požádat průvodčí, zda by nemohla zkusit zavolat a podržet nám bus (nad rámec čekací doby). Řekla, že něco zkusí. Zavolala a bus čekal. Prý na nějaký krajský dispečink, tak pokud se jedná o POVED či Arrivu netuším, ale šlo to. Tak to příště George zkus. Třeba pomůže. Nejsem rejpal, jen zkouším přednést svoje poznatky!
Středa, 20. října 2021 - 18:56:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 300
Registrován: 3-2018
Tak já jsem se o tom, že tím vlakem jede někdo, kdo chce dojet i za Sušici, dozvěděl až při vystupování, páč dotyční nadávali na celý nádraží - mě jela za chvíli měststká, takže jsem se akorát trošku ohřál U Šálů a pohoda...

Jinak průvodčí zalezl už v Hydčicích na fýrerštand a vylezl jen odmávat odjezd ze Žichovic - jo, zažil jsem taky jeho kolegu, který v té samé situaci v Žichovicích vylezl a poinformoval kaštanstvo o tom, co se děje a jaký to bude mít v Sušici následky - takže i o tomhle to je.

Ono by taky POVEDu neubylo, kdyby nechal ve vozidlech vyvěsit nějaký informační plakát, co dělat v podobných případech - požádat řidiče (průvodčího) o kontakt s dispečinkem a zkusit to nějak pořešit.

No, chtěl jsem jezdit vlakem celej tejden (protože objížďky na zpáteční cestě dělají tenhle týden nějakých 15 km), ale dneska už zase hupky do auta ...
Středa, 20. října 2021 - 22:07:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4909
Registrován: 6-2011
pdk:
"U těch dvou je nápis "Připravujeme", u ostatních ne. Co ještě schází, je vidět ze schématu linek. Tč. to kromě obou zmíněných je ještě oblast od Březnice a Milína na východ a východní okraj Čáslavska."
Ano, ty informace jsou dohledatelné, ač mohlo by to být intuitivnější. Je to podobný jako v posledním příspěvku BigGeorge byl vlakvedoucí také dohledatelný.
„Je lepší udělat si z tohoto života tak úplný a příjemný zážitek, jak je jen možné, pro případ, že smrt stojí za h*vno, což, obávám se, tak nějak bude." (Trainspotting)
Maxipes_Fík
Čtvrtek, 21. října 2021 - 23:24:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3643
Registrován: 12-2005
Co dodat ⁉️ Opět se to nePOVEDlo ⚠️
Petr_k
Pátek, 22. října 2021 - 00:59:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13336
Registrován: 4-2003
PeS - kdepak, systém je již tak dokonalý, že každý pokus o zlepšení by byl jasným krokem zpět [lol][biggrin][rofl][kladivo][fotic]

(Příspěvek byl editován uživatelem Petr_k.)
DIE VERGELTUNGSAFFE!

Největší pí***iny na světě nepocházejí z konspirace, ale z do nebe volající pitomosti aktérů. (Jan Šatava)
Maxipes_Fík
Pátek, 22. října 2021 - 11:54:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3647
Registrován: 12-2005
Toto je bohužel, až na pár výjimek, samozřejmě zejména u DPP, pravda ⚠️

A myslím, že to platí nejenom na řidiče a strojvedoucí ❗❕

Strojvedoucí jsou neskutečně spolehliví lidé, mají v sobě čest. Proti tomu lidé, se kterými jsem se potkal v autobusové dopravě, tyto vlastnosti neměli,“ říká Paroubek.

https://zdopravy.cz/podcast-velka-prilivova-vlna-vozidel-z-nemeck a-se-uz-nebude-opakovat-rika-jan-paroubek-94918/

(Příspěvek byl editován uživatelem Maxipes Fík .)
Pátek, 22. října 2021 - 17:55:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 303
Registrován: 3-2018
Aby bylo jasno, dneska mi přišel mail z POVEDu. V podstatě mi potvrdil, co jsem si myslel. Vláčky ovládá ta firma, jejíž název se ani nesmí zkracovat... a na nějakej IDPK celkem kaká.

Z vlastní zkušenosti musím uznat, že snaha je, některý věci už se podařilo prosadit, ale ten boj je těžkej (už jenom story s uznáváním IDPK Jihočechy je kapitola sama pro sebe)

Když kouknete na mapu a zjistíte, že ze západu na vás tlačí Vary a z východu Bulhaři, tak vám možná dojde, že dělat něco na hranicích s těma dvouma Blbistánama asi nebude ouplně největší odvaz[wink]
Pavel2
Pondělí, 25. října 2021 - 19:29:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19007
Registrován: 8-2002
Dneska jsem jel v PM ulicí U trati a co to nevidím, v kolejišti tam zůstal viset vláček, nějak divně mezi výhybkama a dokonce ryl kolama ve štěrku:
https://plzenska.drbna.cz/zpravy/doprava/7300-mezi-dvema-nadrazim i-vykolejil-vlak-skody-jsou-do-milionu.html

Můžete zase někteří povykovat, že se to nepovedlo, ale tentokrát zřejmě nebude chyba na straně Povedu [wink]
Pavel2
Úterý, 26. října 2021 - 07:19:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19012
Registrován: 8-2002
I dnes ráno rádio povídá, že mezi Hlavním nádražím a Křimicema pořád jezdí autobusy.
Jako kdyby se někdo snažil, aby finanční ztráty byly na just co největší [ko]
Úterý, 26. října 2021 - 07:44:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5895
Registrován: 9-2005
Před chvílí tam najížděli hasiči SŽDC - zřejmě se bude nakolejovat až dnes. odkaz