Diskuse » Železnice » Trať Bohumín - Čadca a okolí | « předcházející | další » |
Trať Bohumín - Čadca a okolídolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 210 Registrován: 7-2024 |
![]() "Pokud se nepletu, tak všem "modrým". Ale dva už v PARSu několik týdnů jsou (080, 081) a zbylí už si pomalu "balí kufřík"... ![]() " ![]() |
Pezos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2957 Registrován: 4-2014 |
Do konce srpna by měla být hotova 2.TK. Pak ještě dva měsíce na dokončení 1.TK. Proto bych počítal k novému GVD.
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.
Nehledejte zlý úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením hloupost. Hanlonova břitva |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7258 Registrován: 6-2008 ![]() |
https://zdopravy.cz/rsd-hleda-zhotovitele-prechodu-pro-medvedy-u- hranic-se-slovenskem-vyjde-na-155-milionu-244408/ Tak je to tady. Neuvěřitelné... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3940 Registrován: 8-2009 ![]() |
Snad jim to u(h)nije zatrhne že to nebude platit když už si vedle zaplatila jiný. No a tohle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) hledá zhotovitele stavby ekoduktu nad silnicí I/68 v Mostech u Jablunkova mně taky pobavilo.Ani neví jaká cesta tam vede ![]()
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16966 Registrován: 12-2009 |
Ale ví. To přejmenování uniklo více lidem, 1/11 je jen na Slovensku. Nadchod se může jmenovat i tyranosaurák. Počet přechodů uvedených tvorů se nebude lišit. Ale když to EU (a naši stavebníci) chce a platí, není zbytí. Ale zas náš může hřát vědomí, že nebude na jiné potřebnější projekty. ![]() ![]() |
Pezos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2958 Registrován: 4-2014 |
Ale ví ![]() 11 Vrčení (I/32) - hr. Středočeského kraje Plotiště (D 11 km 95) - Hradec Králové (I/33, I/31) - Čestlice (I/36) - Vamberk (I/14) - Žamberk - Červená Voda (I/43) - Štíty (I/43) - Postřelmov (I/44) - Šumperk - Rapotín (I/44) - Rýmařov - Bruntál (I/45) - Opava, Vávrovice (I/57) - Kateřinky (I/56) - Ostrava (D 1 km 354, I/58, I/56, I/59) - Havířov - Český Těšín (D 48 km 70, I/48, I/67) - Třinec-Nebory (I/68) 291,329 68 Horní Tošanovice (D 48 km 62) - Třinec-Nebory (I/11) - Mosty u Jablunkova - Slovensko 31,886 https://www.rsd.cz/web/guest/silnice-a-dalnice/delky-a-dalsi-data -komunikaci#zalozka-silnice-i-tridy
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.
Nehledejte zlý úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením hloupost. Hanlonova břitva |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16967 Registrován: 12-2009 |
I v pátek hodně lidí, ale většina okolených vystoupila před konečnou, na cyklostezku. Další si vyjeli bez námahy na jedno a poté jen z kopce kolem kopců do kina |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3941 Registrován: 8-2009 ![]() |
Tak to si sypu popel na hlavu. To mi fakt uniklo. (a uniklo to dokonce i google maps![]() ![]()
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7259 Registrován: 6-2008 ![]() |
Na co můžeme narazit v Petrovicích u Karviné na 🚲🚲🚲 Ještě další vizualizace 🐻🐻🐻 Jinak ve čtvrtek 9:18 S2 z Těšína už nepobírala. V Třinci centru pobíhali lidi po nástupišti aby se někde vlezli. Na tento spoj S2 snad jak to půjde budou dávat 2x471. Cestování stylem přepravy v Japonském metru je hnus. Daly by se dát v tento čas třeba 3 spojení pantheři? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16968 Registrován: 12-2009 |
Jakože by někde odřekli vlak, aby se to tak dalo udělat? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18488 Registrován: 11-2002 |
Ohl: ono by se tento den nic nenašlo, když nejela kupa X vlaků? Mmch, pořád mě vrtá hlavou, pryč se v takové míře honí syslografy a o mnoho kulturnější panter (většinou 640.007) si pořád točí oběh, kde toho víc prostojí než najezdí (taková obdoba loňské klasiky). To to nešlo udělat opačně? |
Pezos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2959 Registrován: 4-2014 |
Má 640.007 ETCS?
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18489 Registrován: 11-2002 |
Díky za nakopnutí, ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 210 Registrován: 11-2019 |
Pezos: Ne 640.007 ETCS nemá, hlavně že v soupisu HV je psáno že všechny 640.0 už ETCS mají ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11116 Registrován: 2-2006 ![]() |
Trať 271 | Hranice na Moravě - Bohumín - Chalupki - Warszawa / Petrovice u Karviné - Zebrzydowice - Warszawa / Kraków / Studénka - Ostrava Airport, Veřovice - Mošnov V úseku: Petrovice u Karviné – Zebrzydowice Ukončená mimořádnost 04. května 2025 15:58 04. května 2025 17:58 Dopravní závada Informace o ukončení Vlak EC 115 pokračuje ve své jízdě směr Polsko se zpožděním 162 minut. |
Garfield
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13922 Registrován: 10-2004 ![]() |
Přeprava kol v Kysučanech může vypadat i takto, aneb když místo velkoprostoru druhé třídy s místy pro kola přijede jednička kupé (ze 4 vozů tak byly hned 2 první třídy). Někdy před měsícem jsem jel v pátek RJ 1006 do Ostravy a překvapilo mě, kolik lidí nastupovalo v Návsí a v Bystřici na ODIS. ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16974 Registrován: 12-2009 |
Jo, už si lidi zvykli, že ODIS platí nejen pro Os. Některým to trvalo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 314 Registrován: 7-2008 |
![]() "Jinak ve čtvrtek 9:18 S2 z Těšína už nepobírala. V Třinci centru pobíhali lidi po nástupišti aby se někde vlezli. Na tento spoj S2 snad jak to půjde budou dávat 2x471. Cestování stylem přepravy v Japonském metru je hnus. Daly by se dát v tento čas třeba 3 spojení pantheři?" A na jednom ze zpátečních spojů jeden anticyklistický cvaklístek uvědoměle bránil kolařům v nástupu do pantera tak horlivě, že jsem ho musel napomenout. Nechat v Bocanivicích rodinu s malými dětmi na peróně jen kvůli tomu, že tři se vešli a dva místo toho aby nasměroval do jiných dveří, tak vyhodil všechny, podobně v Návsí, Hrádku... Přitom obsazenost v celém vlaku nebyla nijak extrémní. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16975 Registrován: 12-2009 |
Měl by si toho všimnout minimálně kraj/KODIS -a požadovat úpravu interiéru několika 471 aspoň podle čísel 80-83 s velkým prostorem pro kola, když už ne podle pušpulů. Ať to nedopadne jako u KŚ s místenkami a vyhnáním kolistů do kolon aut s nosiči kol. (i když je pravda, že tím Velocugem se to trochu snaží řešit) Problém je hlavně v tom, že na S2 nejsou k dispozici modré 80-83 (zatím bez ETCS). Snad trochu pomůže třídílný panter 203 s ETCS, co začne jezdit (snad) už tento týden. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 315 Registrován: 7-2008 |
No ty elefanty s velkým kolooddílem jsou v pohodě. Horší je to v panterech, tam jsou ta místa pro kola rozházená jak to zrovna vyšlo, něco snad i bez věšáku, děs... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16976 Registrován: 12-2009 |
V panteru jsou prostory pro kola v pohodě. Háky na kola jsou v době elektrokol anachronismus. Dnes se kola připínají pásem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16977 Registrován: 12-2009 |
https://mykysuce.sme.sk/c/23486631/cadca-bude-mat-do-troch-rokov- novu-stanicu-postavili-ju-v-style-ktory-ohuril-cely-svet.html |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18497 Registrován: 11-2002 |
Takže po X letech, kdy se kope na trati, se posléze rozkope nádraží (budova asi nebude to jediné) a omezení budou pokračovat... ![]() Když bude nejhůře, přeloží se zastavování všeho do Svrčinovce, ať se to zdejší monstrum aspoň trochu využije. Pro přestup na Skalité se zřídí klouzačka, pro přestup na Ovu třeba závěsná lavovka a může se vybírat příplatek za zábavnou atrakci. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16978 Registrován: 12-2009 |
Ještě jedna zpráva. https://mykysuce.sme.sk/c/23486417/cestujuci-zeleznicou-pozor-na- trati-z-kysuc-do-ceskej-republiky-bude-v-tomto-tyzdni-stvordnova- vyluka.html?ref=temacl |
Pezos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2962 Registrován: 4-2014 |
Příští týden od pondělí do středy taky, podle ŽSR vytahování štětovnic.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 316 Registrován: 7-2008 |
![]() "V panteru jsou prostory pro kola v pohodě. Háky na kola jsou v době elektrokol anachronismus. Dnes se kola připínají pásem." Dobrá demagogie, že si mám pořídit elektrokolo abych si to v panteru náležitě užil. Víc rozvádět nebudu, všichni pochopí... Jo a ty pásy tam jsou? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16979 Registrován: 12-2009 |
Nevím, co pochopí všichni, ale nechápeš ty. ![]() El.kolo váží kolem 20kg a víc, těžko chtít po někom, aby ho zvedal na hák. Proto je hák už zastaralý a tak jsou prostory pro kola řešeny v panterech, pušpulech, foxech atd. tak, jak je vidět na fotkách. Pás - stačí si dobře prohlédnout ty fotky. ![]() Nehledě k tomu, že háky (a většina podobných držáků u hospod atd) jsou dělané tak, že do hodně z nich vejde jen galuskáč, ne horák. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18499 Registrován: 11-2002 |
Navíc (aspoň to je takový osobní pocit), že většina lidí stejně volí opření kdekoli, než nějaké háky. Tuhle jsem pozoroval dvojit omladiny s koly tuším v Bystřici. Panter zastavil tak, že to měli +- stejně daleko ke dveřím s prostorem na kola a ke dveřím bez tohoto prostoru (vytíženost byla v pohodě, míst dost). Schválně, kam asi tak zamířili a kola nakládali?! ![]() ![]() ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16980 Registrován: 12-2009 |
Většina lidí to asi nebude, ale je jich dost, co udělají tohle, nebo čumí na ceduli a stejně se ptají, kde to jede, 20x mačkají tlačítko dveří atd atd.![]() ![]() |
Garfield
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13923 Registrován: 10-2004 ![]() |
Když to pomalu u každého vlaku funguje jinak, tak se nediv. U starých slonů musíš mačkat až po zastavení (a ještě pro každé křídlo zvlášť). U nových můžeš dřív. U panterů můžeš dřív, ale jenom zevnitř. Zvenku taky musíš počkat až chvilku po zastavení. ![]() Co se kol týče, tak souhlas s tím, co jsi psal výše, ve slonech nemá smysl MTB na háky vůbec dávat, taky automaticky opírám. Takže pokud jsou v panterech pásy místo háků (ještě jsem s kolem neměl tu čest), jenom dobře. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16981 Registrován: 12-2009 |
Ve slonech to ještě nedávno nebyl problém. Ale začaly se po generálkách vracet s úzkými držáky, případně zmršené, tady s háčkem naopak Nebo s háčkem polohou k oknu a tím nemožnosti z důvodu malého prostoru tam kolo vůbec dát. Nicméně v tak 80% držáků MTB zavěsíš. Ale raději demontovat a namontovat pásy. (Příspěvek byl editován uživatelem ohl.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 317 Registrován: 7-2008 |
Věšáky jsou bohužel nepoužitelné pro MTB, ale ve slonech není problém kolo opřít. V panteru však takové nevisící kolo nejčastěji překáží. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1996 Registrován: 3-2018 |
Já se silničkou jednoznačně preferuju háky. Stokrát lepší než opírání kol přes sebe, riziko pádu, apod. Navív výrazná úspora místa. Ale takových je nás málo... :-( |
Pezos
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2963 Registrován: 4-2014 |
Ale ne vždy. Respektive je moment, kdy když zmáčkneš, tak to dává odezvu, ale dveře se neotevřou...
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 318 Registrován: 7-2008 |
![]() "Já se silničkou jednoznačně preferuju háky. Stokrát lepší než opírání kol přes sebe, riziko pádu, apod. Navív výrazná úspora místa. Ale takových je nás málo... :-(" Ono se to mění asi s nadmořskou výškou. Čím dál od hor, tím více žiletek. Já jsem to vyřešil (myslím si) gravelem. Je to lehké, ve vlaku asi poslední rozměr, který ještě pověsím, a zvládne i střední terén. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16982 Registrován: 12-2009 |
V 80% kolo na hák dám v elefantu. V 811 v 90%. Mají stejný typ držáků. Gumy 29x2.25. Tohle tam nevejde, to je pravda. ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2405 Registrován: 12-2007 ![]() |
Na "grubych oponach" a s elektrikou ani nepotřebuješ jezdit vlakem (elektrickým)![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11125 Registrován: 2-2006 ![]() |
ŽSR pokračují s modernizací koridoru Svrčinovec – státní hranice, pracuje se v náročném terénu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 51 Registrován: 10-2022 ![]() |
![]() "Ic540: "Jinak ve čtvrtek 9:18 S2 z Těšína už nepobírala. V Třinci centru pobíhali lidi po nástupišti aby se někde vlezli. Na tento spoj S2 snad jak to půjde budou dávat 2x471. Cestování stylem přepravy v Japonském metru je hnus. Daly by se dát v tento čas třeba 3 spojení pantheři?" A na jednom ze zpátečních spojů jeden anticyklistický cvaklístek uvědoměle bránil kolařům v nástupu do pantera tak horlivě, že jsem ho musel napomenout. Nechat v Bocanivicích rodinu s malými dětmi na peróně jen kvůli tomu, že tři se vešli a dva místo toho aby nasměroval do jiných dveří, tak vyhodil všechny, podobně v Návsí, Hrádku... Přitom obsazenost v celém vlaku nebyla nijak extrémní." Dobrý ! Zrovna jsem nastupoval s kolem v Bocanovích byl jsem přímo u Cvaklístka a jen tak tak mi to vyšlo... ale koukal na mě nějak nasraně. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 52 Registrován: 10-2022 ![]() |
Byl dost arogantní. "Tak vyčkejte na další vlak za hodinu!" a nebo "Vlaky nejsou jen pro cyklisty ale pro lidi!" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16984 Registrován: 12-2009 |
jen tak tak mi to vyšlo... ale koukal na mě nějak nasraně. Vlak musel čekat? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 53 Registrován: 10-2022 ![]() |
myslel jsem to tak podle toho místa na kolo. kdybych byl snad o pár cm dál doprostřed tak mě asi taky pošle do... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7261 Registrován: 6-2008 ![]() |
Co se děje asi mezi Hlavním a Kunčicemi že RJ přes HA nejede. Přesunuti ve Svinově do S9... ![]() Výtahy čekají na razítka. Předlažďuje se 1 nástupiště. Tak hlásí technickou závadu na infrastruktuře... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 319 Registrován: 7-2008 |
Bocanovice +3, Návsí totéž. Nasměrování do jiných dveří a asistence při ukládání kol bylo by rychlejší a méně pracné než hádky s těmi co chtěli jet a vyhazování těch, kteří už nastoupili. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2406 Registrován: 12-2007 ![]() |
Proč vzít kolo do vlaku? Jedete na výlet na kole? Ekologické cestování vlakem jde s cyklistikou skvěle dohromady. Zdroj web ČD. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18506 Registrován: 11-2002 |
Ekologické cestování vlakem jde s cyklistikou skvěle dohromady. - jen vás z toho vlaku nesmí s tím kolem vyhodit... ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16991 Registrován: 12-2009 |
cestování vlakem jde s cyklistikou skvěle dohromady Nějaký pošahaný průvodčí a výjimečný exces to nevyvrací. Sám jsem to nezažil, ale řeči cestujících o pohodlnosti a když máte kolo, tak na něm jeďte už víckrát. Naposled loni ve vlaku Hradce nM, kdy se nelíbilo jednomu sedícímu na vyhrazeném místě pro kola, že musel přejít o sedadlo jinam. Naopak jsem kdysi zažil asi 15 kol v samotné 810, když skupina cyklistů nastoupila v Dobraticích okolo 21h. Průvodčí naopak prosila cestující, aby se nějak přesadili do jedné půlky vozu. Na druhou stranu, v případě nějakého úrazu bych nechtěl být v kůži průvodčí. |