Diskuse » Železnice » Trať Bohumín - Čadca a okolí » Archiv diskuse Trať Bohumín - Čadca a okolí do 08. 6. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Trať Bohumín - Čadca a okolí do 08. 6. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Sobota, 23. května 2020 - 20:09:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13760
Registrován: 11-2002
Stručně - jo. [happy]

Jediné, co je vlastně jinak, jsou zatím víkendy (z Havru to jede místo na Stodolní do Svinova, ušetří se tak souprava). Pro přímé nebo alespoň rychlé spojení je o víkendech relace ČT - Stodolní nepoužitelná dlouhodobě.[uhoh] RJ nepočítám.
Sobota, 23. května 2020 - 21:57:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22
Registrován: 1-2018
Jena: Díky. Takže přes týden ty spěšné jezdí bez omezení?
Sobota, 23. května 2020 - 22:51:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13762
Registrován: 11-2002
Pokud se nepletu, tak jo.
Neděle, 24. května 2020 - 11:08:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4599
Registrován: 6-2008
Mana CZ: [ok]

Nechtělo se mi tomu věřit. Ale někteří přestupují do centra v Kunčicích na 21čku.
Asi kdo jak konkrétně kam do toho centra potřebuje.
A taky záleží kde přesně třeba v Havířově bydlí.
Jak jsem se opět přesvědčil tak né každému Hranečník přirostl k srdci...[proud]

No a změny k 14.6...?
To asi jen stvrdí to ježdění SP na Svinov.
A trvalé ušetření soupravy...
Neděle, 24. května 2020 - 17:15:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23
Registrován: 1-2018
Jena, IC540: Moje otázka směřovala k tomu, jak vlastně ve skutečnosti jezdí přes týden ty spěšné ze Stodolní směrem na Těšín. Moje manželka pracuje v centru Ostravy a zpět do Albrechtic jezdí pravidelně vlakem (Sp, bez přestupu v Kunčicích). Od doby koronavirových omezení jezdila autobusem, protože vlaky byly omezené a z centra to jezdilo dost blbě. Když jsem se ale v Idosu nebo na stránkách ČD podíval na spojení, tak tam je informace o omezení, jenže jaksik jsem ho "nepochopil". Píšou tam, že vlak je v úseku Stodolní - Kunčice odřeknut. Ale jen o sobotách a nedělích. Tak jsem z toho zmaten. Proč to píše o omezení i v pracovní dny, když to jede normálně??

Když už tady píšu, tak se ještě vyjádřím k diskuzi, která v tomto vlákně se pravidelně opakuje - a to dostupnost vlaková dopravy z/do centra Ostravy z míst za Havířovem. Manželka využívá vlak denně pro cestu z práce domů do Albrechtic. Je to pro ni pohodlné spojení, klimatizované vlaky, cesta bez přestupu ze Stodolní (nebo Středu) až (skoro) domů. Ráno jezdí do práce autobusem, neboť vlakem jí to ráno časově nesedí. Znamená to ale, jako i pro ostatní z Albrechtic, během cesty 2x přesedat (Havířov + Hranečník). Tím chci říct (hlavně pro Ohl a Ic540), že jsem velmi rád že z Albrechtic je 2x do hodiny rychlé a kvalitní spojení do Ostravy a dál. Co ale mě mrzí, že o víkendu se nedostanu rozumně na Střed. Kdybych chtěl nechat auto doma a jít se pobavit třeba na tu Stodolní, nebo zajít si sednout do restaurace v centru Ovy, tak mám smolíka. Tedy je tu možnost jet busem přes Havířov, ale není to přitažlivé. Škoda že ty víkendové spěšné končí/začínají v Havířově. Z Albrechtic nám sice jede MHD 402, ale ta 402 přijíždí do Havířova k nádraží 3 minuty po odjezdu Sp. Takže nepoužitelné.
A kdyby se chtěl někdo zeptat proč moje žena nejezdí do centra Ostravy autem, tak mu odpovím - protože se autem bojí jezdit, protože v centru nezaparkuje, a protože časově to vyjde více méně nastejno jako vlakem. A ODISka vyjde levněji než auto a benzín.

Takže za vlak 2x do hodiny z Albrechtic do Ostravy [ok]. A víkendy prosím neomezovat! Kdyby bylo to víkendové spojení do centra, své zákazníky si to najde. Cestující z Horní Suché a Suché mají výhodu v lepším autobusovém spojení do Havířova. Na druhou stranu tratě - Chotěbuz to asi nevytrhne a Těšín má opět víc možností.

P.S.: A prej mám vzkázat, že i když koronavirové opatření se uvolňují a pracující jezdí do práce, tak linky 441, 442 a 443 jezdí stále jak o prázdninách.... (já za to nemůžu [wink])
Neděle, 24. května 2020 - 18:28:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4600
Registrován: 6-2008
Mana CZ: [ok][wink]

Já bych s dovolením objasnil svůj postoj k rušení SP na Stodolní. Neboť zde asi pravidelně tuto diskuzi nečtete a omylem tedy Jste mě zařadil do jedné škatulky s kolegou Ohl...[biggrin]

Určitě se řadím mezi ty, kteří si spojení vlakem do centra Ovy celotýdenně přejí.!!!
Má to však své ale. Ostatně asi jako vše a všude.
Vašim argumentům plně rozumím včetně toho, aby jel někdo do centra Ostravy z Albrechtic i kdyby 402 měla přestupní vazbu v Havířově.
Je rozdíl mít nabídku Albrechtice Ova centrum přímo.
Nebo 402 MHD. 441 pomalý Hranečník a tramvaj nebo trolejbus. Takhle by denně nejezdil ani kokot...[crazy]

Samozřejmě pokud pojede SP jen Havířov, Ova Střed a Stodolní nemůže se uživit. Proto je lepší za dané situace či stavu nevést o víkendu vlaky na Stodolní, ale do Svinova. Ušetřit tím soupravu Svinov Kunčice.
Samozřejmě by měla s tímto krokem vzniknout přestupní vazba v Kunčicích a to tím, že na 323 bude 30 minutový interval.
Že tomu tak nebude od 14.6 je bohužel další smutná zpráva. Další příklad jak vyhnat potencionální cestující z vlaku opravdu příkladný až vzorový.[sad]

To vše samozřejmě do doby než příjde
nový koncept který by tuto(nepřestupní vazbu v Kunčicích) odstranil. Variant jak to řešit je samozřejmě více...

To, že by kolega Ohl nezastavoval SP do Těšína v Suchých i Albrechticích je zde všeobecně známo. Ale k tomu se já opravdu nehlásím a ani nepřipojuji...

Naopak se hlásím k tomu o co se kraj snaží i když se mu to občas úplně nedaří viz výše...
Aby vlaky měly četnější interval a autobusy je jen doplňovaly. Další detaily a postoje si nechám do případné další diskuze...[happy]
Neděle, 24. května 2020 - 19:40:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24
Registrován: 1-2018
IC540: K-report čtu denně. Vás a Ohl jsem zmínil z toho důvodu, že vím že se rádi "škádlíte". Věděl jsem že svým příspěvkem někomu pomohu a někomu ne. [wink]

Jinak ohledně provozu na 321 s vámi souhlasím. Ty přípoje v Kunčicích někdy chybí. A jak na potvoru kolem 15:30 jezdíval ze Středu frýdečák, ale ten jezdí jen ve školních dnech, takže dlouhodobě byl návrat z práce o prázdninách problém.
Místo pendlování panťáku mezi Svinovam a Kunčicema, by mohla pendlovat Regina mezi hlavním a Kunčicema aby byl přípoj na osobák ze Svinova... (já vím, jeden zbytečný pendl zrušíme a nahradíme ho druhým zbytečným...)
Neděle, 24. května 2020 - 19:54:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4602
Registrován: 6-2008
Mana CZ :[ok][wink]
Jsem rád, že se našel někdo další co s rád něco dozví a zároveň má rád když je přitom i trochu veselo...[crazy]

Ty přípoje chybí vždy. Pokud chceme mít dopravu, aby za něco stála. Je potřeba se oprostit od některých věcí zde letitých a říznout...[kladivo]
Ale dodnes tomu velí (.?.) co se jim špatně přepisují tabulky natož aby něco pochopili a přispěli k ráznějším změnám...
A vo tom to je...

Těch žab na prameni na kraji a nejmenované organizaci pořád je...[crazy][vypravci][happy]
Ještě že aspoň na Kodisu se to už změnilo k lepšímu...[wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem Ic540.)
Neděle, 24. května 2020 - 22:38:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11083
Registrován: 12-2009
jsem velmi rád že z Albrechtic je 2x do hodiny rychlé a kvalitní spojení do Ostravy
Až tam uvidím deset patnáct cestujících u každého Sp, pak nebudu mít problém. Určitě je i v Chotěbuzi jeden dva, co mu vyhovuje podobné.
Sorry, argumentace jednotlivce, že mu to vyhovuje, je stejná, jak chtít zastavovaní všech IC .ve Studénce, protože by tam mohlo nastoupit pět lidí.

Na jednu stranu je špatně, že není přípoj od každého vlaku na každý v Kunčicích, ale je asi dobře, že není přípoj v Těšíně od žádného Sp. [nene][crazy]

Co ještě přestupu v Kunčicích týká, tak naposled od Sp 1610 na 1638 s kolem, spolu s dalšími třemi kolisty z Havířova, byl super.. Tak nějak by to mělo být i v Těšíně do hor.[wink]
Jen ten 1638, dost plný, by měl jet přímo do Ostravice, kam drtivá většina směřovala, a od něj pro ty davy 20 lidí 814 do FnR. To ovšem znamenalo potřeba se oprostit od některých věcí zde letitých a říznout.
Ale nejspíš to tak, jak to je, vyhovuje něčí manželce.[proud]
Pondělí, 25. května 2020 - 12:59:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13764
Registrován: 11-2002
Tak raději něco, o čem má větší smyl debatovat...[talker] Všimli jste si, kolik se letos urodilo jmelí?
Garfield
Pondělí, 25. května 2020 - 13:16:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13160
Registrován: 10-2004
Nevšiml. Ale všiml jsem si na poli u štreky Petrovice - Karviná město jetele inkarnátu, který jsem u nás v minulosti nikde nezaznamenal. [fotic]
Úterý, 26. května 2020 - 08:16:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 64
Registrován: 2-2010
K diskuzi ohledně výpravy vlaků jiným způsobem, než návěstí hl. návěstidla v žst. Hnoj. I Když přesně nevím byrokratické vazby v zabezpečení jízd vlaků, dovolím si tvrdit, že zmíněný problém souvisí s tel. dorozumívání mezi Hnojem a Dobrou, kdy nejsou odjezdová návěstidla zapracována do tzz, jinými slovy: rozsvítí se volnoznak bez kontroly volnosti tratě ( i třeba dvě zelené z Hnoje a Dobré proti sobě). Proto si myslím, že je zde jako zichr pro odjezd zapracován lidsky faktor. (Vypravčadská zodpovědnost.)
ICQ-411992837
Úterý, 26. května 2020 - 10:29:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7698
Registrován: 8-2007
rozsvítí se volnoznak bez kontroly volnosti tratě ( i třeba dvě zelené z Hnoje a Dobré proti sobě).

Ale ta zelená se nerozsvítí sama o sobě.Tu může výpravčí rozsvítit až po tom telefonickém dorozumění se sousední stanici(tam je zapracován ten lidský faktor) a to je princip telefonického TZZ.

Vypravčadská zodpovědnost.

Ta je také v tom,že si nemůže jen tak rozsvítit volno do sousední stanice(natož dvě proti sobě od obou výpravčích).
Morrison
Úterý, 26. května 2020 - 18:24:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 526
Registrován: 12-2008
Garfield: Objevoval se tu a tam, ale letos je každopádně ve větším množství než dříve.
Úterý, 26. května 2020 - 21:51:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 771
Registrován: 3-2018
V Hnojníku a Dobré jsou skupinová odjezdová návěstidla bez indikátoru koleje, proto nutnost výpravy vlaků výpravčím výpravkou. Z důvodu COVID zřejmě dočasně řešeno radiopojítkem.
Úterý, 26. května 2020 - 22:13:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13771
Registrován: 11-2002
Ono se teď hezky ukázalo, co vše je vlastně možné, jakkoli by s tím byl jinak přinejmenším OBROVSKÝ problém to uvést v praxi. A nemyslím tím jen dění na dráze...

Teď jde jen o to, zda najde někdo odvahu ty nakonec i prospěšné změny ponechat, nebo se vše časem vrátí do zajetých kolejí...
Středa, 27. května 2020 - 11:08:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 165
Registrován: 10-2011
Mana CZ:
V době nouzového stavu se jezdilo jako v neděle s určitými výjimkami ať v ubírání nebo v přidávání spojů nebo tras.
Středa, 27. května 2020 - 13:44:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 363
Registrován: 6-2009
Nene, v Hnojníku jsou odjezdová návěstidla u každé dopravní koleje, v Dobré jsou skupinová návěstidla bez indikátoru.
Pepe: ale ta výprava jiným způsobem než návěstidlem v Hnojníku platí jenom pro vlaky s přepravou cestujících, které stojí u nástupiště, ostatních vlaků se to netýká, ty jsou normálně vypravovány návěstidlem. A třeba ve Veřovicích směrem do Frenštátu taky není TZZ a je tam zavedena výprava návěstidlem. A Brantice nemají TZZ ani jedním směrem. Takže výprava vlaku nemá v podstatě nic společného s tím, jakým způsobem je zabezpečena jízda vlaku do sousedních dopraven. Volnoznak na návěstidle je možno rozsvítit, až když mám do sousední dopravny zajištěnou jízdu (přijatý vlak, traťový souhlas a odhláška, volný úsek apod.)
Je hodně stanic, kde je dovolena výprava návěstidlem i vlaků s přepravou cestujících a do sousedních dopraven žádné TZZ není.
Středa, 27. května 2020 - 21:26:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 773
Registrován: 3-2018
Josef_sandr: Ajo, díky za upřesnění, Dobrou znám, ale v Hnojníku jsem už delší čas nebyl. Tak snad jedině proto, aby to bylo v obou stanicích na trati jednotně, jiný důvod pro výpravu výpravčím mě nenapadá...
Keram
Pátek, 29. května 2020 - 09:02:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 183
Registrován: 4-2017
Starý_Hanák: Na jednotnost se nehraje, když se podíváme dále (na trať 323), tak ve Frenštátě pod Radhoštěm je rovněž v TJŘ symbol výpravky, kdežto v Hostašovicích a Veřovicích tento symbol zmizel s přelomem GVD, čili nyní je v těchto dvou stanicích zavedena výprava vlaku hlavním návěstidlem.
Pátek, 29. května 2020 - 11:40:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 36
Registrován: 1-2019
Co se ráno dělo, že 2925 se zasekla na více než 30 minut v Dětmarovicích?
Pátek, 29. května 2020 - 20:06:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25
Registrován: 1-2018
Strojvudce88:
"Mana CZ:
V době nouzového stavu se jezdilo jako v neděle s určitými výjimkami ať v ubírání nebo v přidávání spojů nebo tras."

Ano, to vím. V mém příspěvku č. 23 jsem si posteskl nad tím, že i když už jsou omezení z větší části za námi, tak některé spoje jezdí i přes týden stále v omezené míře. Což teda některé cestující odrazuje od použití VHD.
Sobota, 30. května 2020 - 13:43:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 136
Registrován: 7-2017
Právě teď jede z Těšína do Frýdku na os. sólo 810 506. [fotic]
Garfield
Neděle, 31. května 2020 - 10:36:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13163
Registrován: 10-2004
Když jsem jel nedávno [auto] po D48 z Těšína do Frýdku (bo vlakem to z Karviné do Kunčic p.O. trvá 2 hodiny s 2 přestupy [ko], autem 50 minut...), kromě 4 omezení na dálnici (most na obchvatu Těšína, napojení Třanovice - Nebory, napojení obchvatu Frýdku a most ve Frýdku) mě u Nošovic zaujaly patky nového vedení VVN. To bylo asi tohle, že? V první chvíli jsem si myslel, že tam cpou ještě nějaké nové vedení...
Neděle, 31. května 2020 - 12:18:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 126
Registrován: 8-2017
Ano, díky za super odkaz. Už jsem vysledoval postupně trasování kolem Životic, Těrlicka, Soběšovic, Lučiny a Pazderné. Zatím jsou všude vidět spodní díly dvojitých sloupů, vztyčený kompletní sloup jsem ještě neviděl nikde. Nejdále je stavba u Dobré a Pazderné.
Němec_z_ova
Neděle, 31. května 2020 - 13:01:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4092
Registrován: 4-2009
Tippins: Tyhle obrázky z Mostu, by se Ti také mohly líbit[wink]

obr1
obr2
obr3
Pondělí, 01. června 2020 - 09:08:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 167
Registrován: 10-2011
Mana CZ:
Chápu.
Pondělí, 01. června 2020 - 22:00:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11092
Registrován: 12-2009
Tak když to skončí

to se asi otevře
Garfield
Úterý, 02. června 2020 - 09:52:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13166
Registrován: 10-2004
Nová nástupiště, troleje i přejezdy. Začíná rekonstrukce koridoru z Dětmarovic do Polska

Tippins:
Je to teda tak, že se sundalo staré vedení včetně sloupů, patek apod. a ve stejné trase se to postaví znovu? Budu se tam muset zajet podívat.
Úterý, 02. června 2020 - 13:16:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 127
Registrován: 8-2017
Je to trasováno shodně se starým vedením, asi není jednoduché v té naší slezské krajině získat novou stopu pro vedení 400 kV [blesk]. Bourání starých sloupů jsem si na jaře nevšimnul, začlo mě to zajímat, až se objevily ty lesklé konstrukce sloupů různě poházené po polích.
Pezos
Úterý, 02. června 2020 - 17:46:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1688
Registrován: 4-2014
Pokud se dá vedení na půl roku vedení vypnout, tak se ani nedivím, že ČEPS jde cestou nejmenšího odporu. Každý chce mít elektriku 24/7/365, ale vedení nikdo nechce. A ani modernizace ve stávající stopě není vždy bez problémů, o tom by mohli vyprávět za kopcem v Čadci.

Jinak tady ještě je místo na druhý potah (jen by se muselo vyřešit napojení u rozvodny). Docela mě překvapilo, že v nějakém starším rozvojovém plánu bylo zdvojení V460 (to, které nyní modernizují) místo osazení druhého potahu na tyto stožáry-
Úterý, 02. června 2020 - 18:17:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 181
Registrován: 12-2018
Zdravím, je ještě ta 80 v Třinci?
Keram
Úterý, 02. června 2020 - 18:43:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 184
Registrován: 4-2017
eicpraha: Dle TTP od 1. června již ne.
Úterý, 02. června 2020 - 20:01:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27
Registrován: 1-2018
Pezos: Nejsem odborník na VVN, ale jestli to náhodou nebude z nějakých "strategických" důvodů, že vedení V460 je odděleno od vedení V444. Jinak totiž je V460 vedeno zcela zbytečně, neboť z Polska vede do Albrechtic V443 s V444 na jednom sloupu, kdežto mezi Albrechticema a Nošovicema vedou již V444 a V460 odděleně. V443 vede pouze do Albrechtic.
Úterý, 02. června 2020 - 21:12:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11093
Registrován: 12-2009
je ještě ta 80 v Třinci?
Přesně podle plánu, jezdí se 130. Otázka jak dlouho. Mlátí to pěkně.
Úterý, 02. června 2020 - 21:35:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8183
Registrován: 2-2006
Rekonstrukce nádraží Bohumín
Středa, 03. června 2020 - 12:39:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 224
Registrován: 5-2014
Mlátí to pěkně
To je eště dobre, horší je ta hupsandela mezi Dětmarovicama a Karvinu před mostem nad Olzu v jedničce.
Pátek, 05. června 2020 - 12:19:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 932
Registrován: 6-2005
Ještě před 10,5 lety jezdily do Cieszynu EN 57. Pár snímků z 11. prosince 2009, kdy končil provoz mezi Českým a polským Těšínem:



Snímky (nejen) z Polska zde.
Trance 4 ever[pozor] www.mixcloud.com/LubosNovak\ 2 hot [blesk]
Již 15 let na k-repu[jidlo][kladivo]



Pátek, 05. června 2020 - 14:11:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13797
Registrován: 11-2002
Až do večera bude mezi Svinovem a Kunčicemi jezdit "panták" 163.085 + 3xBdt + 151.019. Vše ostatní došlo... [proud]
Kočkopes
Pátek, 05. června 2020 - 14:35:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 10-2017
Ještě být pěkně, aby se to dalo fotit...
Kubajz
Pátek, 05. června 2020 - 19:43:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 219
Registrován: 6-2006
Až do večera bude mezi Svinovem a Kunčicemi jezdit "panták" 163.085 + 3xBdt + 151.019. Vše ostatní došlo... [proud]


Ááááá, SNÚ Bohumín má zase svůj den. [crazy]
Sobota, 06. června 2020 - 07:43:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3387
Registrován: 2-2007
Až do večera bude mezi Svinovem a Kunčicemi jezdit "panták" 163.085 + 3xBdt + 151.019

Tak aspoň jedno dokumentační foto:
Madusan
Sobota, 06. června 2020 - 12:07:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 335
Registrován: 2-2007
Vyjde to ekonomicky lépe tahat dvě mašiny než objíždět a celý ten cirkus okolo?A asi ještě bo není čas[biggrin], ale na druhou stranu takové zpestření....
Kočkopes
Sobota, 06. června 2020 - 14:28:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 10-2017
Zítra dopoledne by měly být přetahy kvůli napěťovce Havířov - Albrechtice. Pokud někdo ví něco bližšího, poprosím o doplnění.
Sobota, 06. června 2020 - 15:03:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3388
Registrován: 2-2007
Zítra dopoledne by měly být přetahy kvůli napěťovce Havířov - Albrechtice. 

Pokud se nic nezměnilo, tak je výluka 8 - 12 hod.
Na spěšňácíh má jezdit 810. To je vše k dieselové trakci....
Kočkopes
Sobota, 06. června 2020 - 15:05:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 10-2017
Čili přetahy nebudou?
Sobota, 06. června 2020 - 15:22:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3389
Registrován: 2-2007
Čili přetahy nebudou?

Nejspíš ne....
Kočkopes
Sobota, 06. června 2020 - 15:52:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1210
Registrován: 10-2017
No zdá se mi to nějaké podivné. Ale taky můžu mít špatné informace...
Sobota, 06. června 2020 - 16:04:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 744
Registrován: 3-2015
To přijde divné i mě, pořád bude třeba vysunovat osobáky do Těšína a Ostravy/Opavy.
Sobota, 06. června 2020 - 16:05:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1542
Registrován: 6-2009
Přetahy by měly být 8 - 12 Těšín - Bartovice. Stejně jako dnes asi 714. Plus ta 810.

(Příspěvek byl editován uživatelem Banan151.)
Sobota, 06. června 2020 - 17:41:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13800
Registrován: 11-2002
Ale místo 714.025 by mohli poslat něco v lepším stavu. Dnes těžce nestíhala, že Suché, z kopce!, by se rychleji rozjelo s tou 460 snad i prasátko. [crazy][ko]
Sobota, 06. června 2020 - 18:29:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3390
Registrován: 2-2007
Nějaký přetah taky bude, jsou tam nástupy na dva přetahy, co pojede, to nevím...
Sobota, 06. června 2020 - 21:55:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 792
Registrován: 9-2012
A zitřejší 1008 má v úseku ČT - Kunčice obligátní 753.7
Pezos
Sobota, 06. června 2020 - 21:55:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1697
Registrován: 4-2014
Madusan:
"Vyjde to ekonomicky lépe tahat dvě mašiny než objíždět a celý ten cirkus okolo?"
No, schopný objednavatel by se postaral, aby to vyšlo lépe. Ale v kraji, kde se tolerují desítky minut zpoždění způsobené nasazením nevratné soupravy...
Sobota, 06. června 2020 - 22:25:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13801
Registrován: 11-2002
Mlaďas: ono těch vlaků bude asi víc, ne? Zejména, když už plánuje rozjet Košice...
Sobota, 06. června 2020 - 22:28:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1544
Registrován: 6-2009
Pezos:
Původně bylo v plánu po 1608 vyměnit klasiku za 810, ale něco se asi pokazilo... Každopádně nebylo by to poprvé, kdy na Os Kunčice - Svinov byla klasika a za 40 minut na Svinově a 50 v Kunčicích se to objet dá. Jen strojvedoucí na takové směně trpí...
Sobota, 06. června 2020 - 23:00:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 745
Registrován: 3-2015
Jen je škoda, že podle předpovědi, bude zítra počasí na nic.
Kočkopes
Neděle, 07. června 2020 - 07:54:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1211
Registrován: 10-2017
Jena:
"Mlaďas: ono těch vlaků bude asi víc, ne? Zejména, když už plánuje rozjet Košice..."
Dnes pouze 1008 a opačným směrem 1003, jinak asi nic víc.
Neděle, 07. června 2020 - 19:59:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 5-2020
Ešus+714.008 a první RJ "Košičan" po koronavirové pauze.
Pondělí, 08. června 2020 - 10:26:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1547
Registrován: 6-2009
Mezi Svinovem a Kunčicemi dnes opět klasika, tentokrát peršinggraf 163.249, 3x B a 163.082.

(Příspěvek byl editován uživatelem Banan151.)