Diskuse » Železnice » 530, 550, 640, 650, 660 a 690 - pantery | « předcházející | další » |
530, 550, 640, 650, 660 a 690 - panterydolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9734 Registrován: 9-2011 ![]() |
Podle TSI je "stání" při poklesu rychlosti pod 3 km/h. A parkovačka už aktivovaná být může, protože má stejný rychlostní limit ![]() Nicméně mi to nějak nehraje s tím, jak se tu nadává na pomalost otevírání dveří - hlavně čekání, než se vysune schůdek.
Všichni jste volové. Servít
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 33182 Registrován: 5-2002 ![]() |
AL: Podle TSI je "stání" při poklesu rychlosti pod 3 km/h. Tak by to měl někdo urychleně vysvětlit Kňourům, protože oni "parkovačku" aktivují až při 0 km/h... Asi si tím zjednodušují život, protože při tom stání je už jedno, jak rychle to nafouknou. (Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1902 Registrován: 8-2017 |
No, dřív na interpanterech naskakovala parkovací brzda v cca 1-2 km/h, později se to upravilo na 0km/h, aby lidi při zastavení nepadali to spíš někdo odjišťuje dveře dřív, než to úplně zastaví - to není dobře |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 33188 Registrován: 5-2002 ![]() |
Pract: Fór je v tom, že parkovačka nemá naskakovat, ale plynule se nafouknout. Pak nikdo nepadá...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9382 Registrován: 8-2007 ![]() |
A to někdo zastavuje tak,že bez zabrzdění čekal,až rychlost klesne na 2 km/h a naskočí parkovačka? Já vždy brzdím a před zastavením snížím brzdění na max 50 procent,pod 10 km/h vystřídá el.brzdu vzduchová a žádní cestující nemůžou padat.Zda parkovačka naskakuje při rychlosti 2,nebo 0 km/h je šumafuk. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1103 Registrován: 8-2019 ![]() |
U Panterů se aplikuje parkovačka při každém zastavení? To není zvykem úplně všude ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1903 Registrován: 8-2017 |
Nepochopili jste - bylo jedno, kolik jste měli nabržděno, nebo jestli jste před zastavením tu brzdu povolili, prostě při brzdě pod cca 2km/h se brzdové válce naplnily cca 1,5 - 2 bary - tak to dřív na interpanterech fungovalo, teď to funguje stejně, jak na ostatních Hajnej - zkuste si to Poskok - pokud ji nezrušíte BE- tak ano, ovšem v režimu řízení ARR, či CB parkovačku nezrušíte nezapomeňte, že panter běžně v provozu používá přímočinnou EP brzdu, samočinná je jen jako záloha |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 33193 Registrován: 5-2002 ![]() |
Poskok: U Panterů se aplikuje parkovačka při každém zastavení? Tady pozor na rozdíl v české a německé terminologii: to, čemu se v 70. letech začalo u ARR říkat "parkovací brzda" (která se počínaje Krakenem skutečně aplikuje automaticky při každém zastavení, pokud není vypnutá, což jde jen v ručním řízení), je v němčině Festhaltebremse nebo zkráceně Haltebremse. Naproti tomu německá Parkbremse je zajišťovací brzda pro dlouhodobé odstavení, tedy ruční brzda nebo střadačová brzda. Pract: Hajnej - zkuste si to Já mluvím o tom, jak to má fungovat...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1104 Registrován: 8-2019 ![]() |
Hajnej: Díky, mi to bylo nějaké divné... ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1904 Registrován: 8-2017 |
Hajnej - no, a na IP to momentálně funguje tak, že cca 1s po zastavení naskočí 1,2 - 1,7 bar do brzdových válců jednorázově |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16986 Registrován: 12-2009 |
odkaz (Příspěvek byl editován uživatelem ohl.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3289 Registrován: 11-2006 |
![]() "Dnes mezi Šumperkem a Vyškovem na několika stanicích se po stisknutí tlačítka otevřely dveře, ale Panter ještě jel. Sice pomalu, ale ještě, někteří cestující vystoupili ještě za jízdy, někteří nevěřícně hleděli že dveře se otevřely, ale vlak ještě jede. To opravu v Panteru nejsou dveře blokovány až do úplného zastavení, zabrzdění?" Tak Panter má CODS, Dveře jsem za jízdy nezkoušel odblokovat, proč taky... Pokud někdo mačká tlačítko ještě před zastavením, objeví se na pravém displeji hláška "požadavek na otevření dosud zajištěných dveří" či tak nějak. Napadá mě jedině překlenutá zelená linka dveří a nezamčené zlobící dveře. Číslo pantera nevíme? Nebyla to 226? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6112 Registrován: 5-2002 ![]() |
Jednou jsem to zažil i v Přerově - těsně před zastavením začal lézt schůdek a pískat dveře, takže v oakmžiku zastavení už šlo vystupovat. Škoda, asi to nebyl zlepšovák ![]() |