| Autor |
Příspěvek |
Milanm
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1398 Registrován: 9-2005
| | Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 10:59:51 |
|
Já si myslím, že by se na noční linky mělo nastupovat pouze předem a to právě proto, aby se kontrolovala platnost jízdních dokladů, štípnula se jízdenka v MOC, popř. by se kupovaly nepřestupní jízdenky u řidiče za 20 Kč. Samozřejmě, že zpočátku takovéhoto opatření by to chtělo přítomnost revizora a příslušníka MP ve vozech. S čím však nesouhlasím je to, aby na Nkách platil každý bez rozdílu za jednotlivou jízdu. Prostě kdo má předplatné na PK nebo nabitou el. peneženku by neměl platit stejně jako nahodilý cestující, třeba oněch zmiňovaných 20 Kč. Ostatně nežijeme již v době striktních pracovních směn 6-14-22-6 a podle mě má cestující s předplatným nebo nabitou hotovostí na PK nebo PJ nárok na přepravu za stejných tarifních podmínek, jedno jestli v půl šesté pondělí ráno nebo v půl třetí pátek odpoledne a nebo hodinu v sobotu po půlnoci. A ostatní si tak jako tak koupí papírovou jízdenku a nebo za dvacku přímo u řidiče. Argumenty o značné ztrátovosti nočních linek považuju za liché, protože některé denní linky musí být ztrátové minimálně stejně.
| Od začátku platnosti GVD 2008/2009 najeto: 5686 km po českých železnicích. |
|
Pavel2 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6138 Registrován: 8-2002
| | Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 11:51:17 |
|
007: ono kdyby prase mělo křídla, tak nám taky lítají pečený selata rovnou do huby. prostě tím, že si dám za večer v hospodě tři čtyři píva se nezřídím natolik, abych musel vyvádět. si stěžuj u mattoni a v hospodách, že maj tu vodu moc drahou a že ti stačí z 1,5litrových PET lahví a nevyžaduješ jí balenou ve skleněných třetinkách 
|
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11728 Registrován: 5-2002
| | Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 12:12:13 |
|
a jax přišel na to, že se bavím o tržbách z prodeje jízdenek? hlavní částí řidičova příjmu je přeci MZDA??? Nevím, jak to mají řidiči rozepsané na výplatních páskách v Plzni, ale u nás jsou tyhle provize normální součást mzdy.
| Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít. |
|
M_k Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1690 Registrován: 9-2005
| | Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 12:12:39 |
|
ad Pavel2: Ona je spíše problém "tradiční" marže na nealko nápojích v restauracích. Tuhle jsem četl rozhovor s nějakým majitelem nekuřácké kavárny, který tvrdil, že je pro něj větší kšeft dvě studentky popíjející minerálku než dva štamgasti na pivu. P.S.: V Lotyšsku bylo běžně pivo v restauracích za cca. 60,-kč/půllitr. Však se Lotyši pak spíše sjížděli vodkou...
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
|
|
Zdeněk_k Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10 Registrován: 5-2009
| | Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 13:43:27 |
|
Opět pár novinek z provozu . Dnes , asi poprvé , po VP 14 TrM-ka 453 ( byla vystavená i na DODku ) . Je na lince 12 ( kurz 9) . Má své původní stahováky . No a na 12 je i druhá zajímavost . 511 již má opět normální , "citelisí" "tykadla."
   . No a ve městě opět 25 Tr pro Brno  |
James_bond
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 155 Registrován: 1-2009
| | Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 16:51:17 |
|
Pavel 2: Však jsem taky myslel lidi, co si dají za večer 10 piv a k tomu nějaké panáky. V Dubaji stojí nealkoholické pivo v krámu v přepočtu 15 Kč a alkoholické (jen v hotelových restauracích) 200 Kč. Proto v muslimských zemích nejsou alkoholici (s vyjímkou Albánie a Kavkazu) a ani prochlastaná játra nezatěžují zdravotnictví. Ale u nás v hospodě půllitr piva 15 a třetinka vody totéž, třetinka koly 25 Kč. Se pak nesmíš divit, že se mládež stříská alkoholem, obzvlášť když ve štastné hodince stojí redbull s vodkou 25 Kč apod. |
Martin_100
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2802 Registrován: 12-2005
| | Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 19:11:37 |
|
007 pivo za 15?!?!?!!!! Kde? Já tam budu chodit... si zaspal dobu asi trochu. Ano na koupáku ve Chvalči u trutova byla výtečná 12% Krakonoš za 14 ale tosem si připadal jako bych spad z jahody na znak. |
Tramvajeplzen
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 141 Registrován: 12-2008
| | Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 21:14:21 |
|
Dnes nedojezdil Zoo Vláček pasknul řemen.Vůz byl nahrazen vozem 492.

|
Martin_l
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3051 Registrován: 5-2004
| | Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 22:36:31 |
|
James_Bond: V Dubaji stojí nealkoholické pivo v krámu v přepočtu 15 Kč a alkoholické (jen v hotelových restauracích) 200 Kč. Proto v muslimských zemích nejsou alkoholici Nikoliv. Alkoholici nejsou v muslimských zemích proto, že pití alkoholu zakazuje islámské náboženství. Ceny alkoholických nápojů jsou toho jen důsledkem. Se pak nesmíš divit, že se mládež stříská alkoholem, obzvlášť když ve štastné hodince stojí redbull s vodkou 25 Kč apod. Mládež se bude střískávat alkoholem tak jako tak, protože je to lákavé, je to in. Ceny na to budou mít jen určitý vliv, aby ekonomická motivace vymýtila alkoholismus, tak by se muselo zdražovat v řádech stovek procent. A nedovedu si představit, že by si nějaká politická strana dala před volbami cíl "zdražíme pivo"... Pavel2: ukončeme tedy 30ku, 41ku a několik dalších linek na borech a vykašleme se na nějaký borský pole, stejně je tam akorát soukromý tesco, obi + desítky menších soukromých krámů a soukromý fabriky typu daikin, panasonic, yazaki. Mícháš jablka s hruškami... Pochopitelně, že městský dopravní podnik má ze své podstaty povinnost obsluhovat všechny části města v rozsahu odpovídajícím významu té konkrétní části pro chod města. Nikdo taky nenavrhuje zkracovat třicítky a jedenačtyřicítky. Já mluvím o investičních akcích a u těch je situace pochopitelně jiná.
|
Libor_hh
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1055 Registrován: 2-2005
| | Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 23:46:33 |
|
No, tě péro, až na vyjímky ( Pavel2 ) mi z Vás naskakují pupínky a topoří se tyč, poněvadž, to co tu plodíte nemá obdoby, Vy jste vopravdu banda čůráků a to pořádně dlouhejch, to se jen tak nevidí. Můžete si bejt jistí, že z Vás většinu znám a osobně vylepím Vaše adresy ve vozovně,aby Vám lidi mohli osobně poděkovat, když chcete pakárnu, budete jí mít. a bude alespoň nějaká bžunda.   Ad Milanm a M_K: Vy dva.......echt čůráci - echt gold šmejdi. (Příspěvek byl editován uživatelem libor hh.)
| http://spvd.cz/skoda-bus/ |
|
Bahňák63
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 144 Registrován: 6-2008
| | Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 00:26:36 |
|
Chlapci,chlapci ....já když to tady pročítám,tak popravdě řečeno ještě že nemám hlavu na krku na závit,páč by se mne válela někde po zemi.Jak s ní kroutím a nechápu Vaše názory na určité věci.Zaobírám se dopravou přes 25 let a tedy doufám a budu pevně věřít,nebo snad dám na modlení,aby u některých z Vás byla doprava jen koníčkem.Protože pokud by byla profesí,tak nám zbydou jen oči pro pláč...doufám že v té době už budu v penzi (Příspěvek byl editován uživatelem Bahňák63.)
Kdo maže je mazanej,kdo je chytrej je......:-)) Ovšem řada věcí není tak,jak vypadá na první pohled....:-)) |
|
|