| Autor |
Příspěvek |
Vladimír_b
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 373 Registrován: 6-2008
| | Odesláno Neděle, 03. srpna 2008 - 17:17:43 |
|
"... Ale nebojte se - při rekonstrukci plzeňského nádraží se plánuje hromada protihlukových stěn, nové ostrovní nástupiště, ale tohle ne ... Jen tak mmch. v rámci modernizace uzlu Plzeň (v rámci 3. TŽK ) se plánuje rozšíření severního podjezdu a zřízení zastávek tram. (tzn. ten kryt by byl k exkrementu...). Dále měl někdo "nápad" udělat v Šumavské přestupní therminal. a-bus x t-bus x vlak . Ve výsledku ubrat pár kolejí v díře (Uhlířství Jarka+Papko), prodloužit podchod ... no prostě takový "komorní" CAN  |
H_k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2236 Registrován: 5-2002
| | Odesláno Neděle, 03. srpna 2008 - 18:11:42 |
|
No, já právě viděl plány, kde toto nebylo, tak je otázka, co z toho bude... Tu novou tram zastávku by bylo rozumný udělat hned u nádraží a silnici hodit za to, aby tam nemusely bejt v cestě davům světla, přechody, zácpy... Ale trend je dávat všechno doprostřed. (Příspěvek byl editován uživatelem H K.) |
Vladimír_b
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 375 Registrován: 6-2008
| | Odesláno Neděle, 03. srpna 2008 - 18:17:53 |
|
H_k: "... cpát všechno doprostřed ..." bohužel se obávám výsledku, jak tímhle stylem "dodělají" Slovanskou Ještě k trolejbusům v ulici U Trati: existovali tu myšlenky udělat z Americké pěší zónu (ala Bedř. Smetany) a na ulici U Trati přeložit veškerý provoz vč. MHD. Jen nedomysleli Belánku. Podle mě je to ovšem kravina - Americká bez MHD... |
Martin_l
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2517 Registrován: 5-2004
| | Odesláno Neděle, 03. srpna 2008 - 18:39:03 |
|
Tramvajak14: A ty si s ní někdy jel, nebo snad vícekrát? Pochopitelně, jinak bych to nepsal. Je to dobré spojení: za 15 minut v Goethově. Určitě si 14 našla svoje cestující. Ona si každá linka najde nějaké své cestující, o tom nepochybuji, ale zůstává otázka rentabilnosti. Pro borské sídliště je to bezesporu dobré spojení, ovšem v případě, že se zrovna strefíš. Při intervalu, jaký tam byl se stále vyplatilo cestou do města "objet" Jižní předměstí šestnáctkou, než čekat na přímý spoj, tj. čtrnáctku. Této lince pomůžou dvě věci: Jednak prodloužení od Mrakodrapu (ať už objezdem k nádraží nebo na agregát na Roudnou) a jednak zahuštění intervalu. Jinak se funkce pátého kola u vozu nezbaví. H_k: od zastávek v Železniční by se musel udělat podchod, aby to mělo smysl. (Resp. schody k poště a podchod) Ostatně, stejně tak ze Šumavské by byl vhodný. Ale nebojte se - při rekonstrukci plzeňského nádraží se plánuje hromada protihlukových stěn, nové ostrovní nástupiště, ale tohle ne. Podchod do Šumavské se snad i plánuje v nějakém delším výhledu, resp. v souvislosti se stavbou přestupního therminalu , o kterém píše Vladimir_b. Schody do Železniční nikdo neplánuje proto, že tam nahoře nic nezastavuje a tam nic nezastavuje proto, že nejsou schody na nádraží Takže trošku začarovaný kruh, který jde rozetnout jen tím, že město jednoznačně řekne, že tady bude trať (podle mně zbytečná) se zastávkou a ty, SŽDC, nám postav průchod na nádraží. Jinak protože se dnes (zaplať pánbůh) staví bezbariérově, tak ke schodům ještě připočítejme výtah (rampa by se tam asi nevešla).
|
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 280 Registrován: 12-2006
| | Odesláno Neděle, 03. srpna 2008 - 18:53:07 |
|
Ad H_k a TT U Trati: Já vycházím z toho, že pokud by byla potřeba, tak už v těchto místech dávno jezdí autobusová linka. Trolejbusy vždycky zaplňovaly kapacitní přepravní směry a tady zřejmě nechybí. Jedinou výjimkou, kde trolejbus obsluhuje autobusový směr (myšleno intervaly) je l.č.11, postavená proto, že za války autobusy na svítiplyn nezvládaly kopec na Ústřední hřbitov. I když v té době to bylo možná i z kapacitních důvodů. Rozumím tomu, že by se cesta ze Slovan na Bor.pole zkrátila, ale je tady o tento směr zájem? Když pominu nákupní centrum (býv. Carrefour), tak téměř veškeré cestující směr BP tvoří dělníci, skoro všichni zahraniční. A ti ze Slovan nejezdí. Slovany jsou čtvrť tvořená střední třídou příp. důchodci, kteří na Borských polích nepracují. |
H_k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2237 Registrován: 5-2002
| | Odesláno Neděle, 03. srpna 2008 - 18:54:28 |
|
Jinak protože se dnes (zaplať pánbůh) staví bezbariérově, tak ke schodům ještě připočítejme výtah (rampa by se tam asi nevešla). Bezbariérově to jde objet, schody by byly pouze zkratkou. Nicméně, hodilo by se to i bez zastávky - jestli někdo dojíždí vlakem od Budějovic třeba do ČEZu, musí bejt fakt nadšenej, zvlášť, jestli chodí legálně úplně okolo. Jenže - samotný kovový schody a legalizace úrovňového přechodu kolejí - to by bylo za pár set tisíc a měsíc dva práce. To nikoho nezaujme.  |
H_k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2238 Registrován: 5-2002
| | Odesláno Neděle, 03. srpna 2008 - 18:59:17 |
|
Já vycházím z toho, že pokud by byla potřeba, tak už v těchto místech dávno jezdí autobusová linka. No, to je stejná pohádka jako ta o automatické maximalizaci užitku soukromým majitelem parkoviště. (Domu, nádraží, čehokoliv) Když pominu nákupní centrum (býv. Carrefour), tak téměř veškeré cestující směr BP tvoří dělníci, skoro všichni zahraniční. A ti ze Slovan nejezdí. Fakt? Slovany jsou čtvrť tvořená střední třídou příp. důchodci, kteří na Borských polích nepracují. Asi bydlím na jiných Slovanech. |
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 281 Registrován: 12-2006
| | Odesláno Neděle, 03. srpna 2008 - 19:15:45 |
|
Ad H_k: Tak já nevím, ale já Slovany beru jako takovou tu "středostavovskou" slušnou čtvrť. Možná někdy zajdi na Lochotín a budeš za Slovany rád. Ne, když to vezmu vážně, tak Slovany jsou takové to poslední místo, kde se se ještě budovalo město se vším všudy. Tomu odpovídá i skladba obyvatel. Debatu o maximalizaci užitku soukromým majitelem jsem nesledoval, ale dovolím si vsuvku v tom smyslu, že každý soukromý provozovatel čehokoliv si hlídá, aby jeho podnik byl v zisku. Čili v případě parkoviště se bude sakra snažit, aby jím provozované parkoviště bylo v plusu. |
H_k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2239 Registrován: 5-2002
| | Odesláno Neděle, 03. srpna 2008 - 20:41:04 |
|
Debatu o maximalizaci užitku soukromým majitelem jsem nesledoval, ale dovolím si vsuvku v tom smyslu, že každý soukromý provozovatel čehokoliv si hlídá, aby jeho podnik byl v zisku. To je právě omyl - může si to hlídat, ale nemusí. Se svým majetkem si svobodně může dělat co chce, právě. Proto máme sem tam budovu třeba i v drahém centru, kterou majitel nechá rozpadat, proto některá kapacitní soukromá parkoviště zůstávají poloprázdná, jakkoliv by bylo rozumné je za pár korun nabídnout komukoliv dalšímu. Někdo to dělá, ale někdo ne, záleží na záměru, firemní politice, nebo třeba jenom osobní chuti, náladě. Příkladů v praxi je fakt dost. Tak já nevím, ale já Slovany beru jako takovou tu "středostavovskou" slušnou čtvrť. Možná někdy zajdi na Lochotín a budeš za Slovany rád. Mě Lochotín nepřijde tak zlej, občas se tam pohybuju. "Středostavovská slušná čtvrť" - takže práce na BP v kanclu, nebo ve Škodovce na Karlově? (Samozřejmě - nedělal bych tu linku u MOVA výchozí tak jako tak, když už, tak Lobzy nebo Tesco. ) |
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1992 Registrován: 5-2002
| | Odesláno Neděle, 03. srpna 2008 - 22:24:27 |
|
Bohužel příliš praktický význam trolejbusové trati v ulici U Trati také nevidím. Je to území nikoho a véct některé linky z Doubravky tak, aby jeli mimo centrum rovnou na Borská pole? To si myslím, že by využilo málo lidí. Většina potřebuje do centra, či přestoupit na tramvaj. A to by na Belánce byl obrovský problém. Tramvajová zastávka tam není. Vybudovat novou by nebylo vhodné (čtyřka by pak stavěla na každém rohu) a přesun některé z nejbližších zastávek je také nesmyl, neboť leží na velmi frekventovaných místech. Zkrátka mi přijde rozumnější to co se snad děje, tedy ulici U trati a křižovatku Na Belánce přizpůsobit a hnát na ní IAD a z Americké udělat pěší zónu s trolejbusem, plnou městského života (s omezením IAD).
|
Veverka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 260 Registrován: 5-2004
| | Odesláno Neděle, 03. srpna 2008 - 23:25:28 |
|
Vlastimil_l: ...Slovany beru jako takovou tu "středostavovskou" slušnou čtvrť... Pokud se nepletu, tak se tu probírá především oblast zvaná Petrohrad. No já si teda pod pojmem "slušný střední stav" představuju trochu něco jiného než hlučné opálené spoluobčany žijící ze sociálních dávek ... a že jich tam bydlí sakra dost, aby podle toho celá ta čtvrť vypadala. Když srovnám úroveň obyvatelstva s Lochotínem, tak na Lochotíně v tom případě bydlí šlechta. Myslím, že dopravní obslužnost Petrohradu je docela vyhovující - přímé spojení na sociálku mají ... |
H_k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2240 Registrován: 5-2002
| | Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 07:50:27 |
|
Bohužel příliš praktický význam trolejbusové trati v ulici U Trati také nevidím. Je to území nikoho... Pokud se nepletu, tak se tu probírá především oblast zvaná Petrohrad. No já si teda pod pojmem "slušný střední stav" představuju trochu něco jiného než hlučné opálené spoluobčany žijící ze sociálních dávek ... a že jich tam bydlí sakra dost, aby podle toho celá ta čtvrť vypadala. ...Myslím, že dopravní obslužnost Petrohradu je docela vyhovující - přímé spojení na sociálku mají ... Popisujete naprosto přesně situaci... před 15 lety! Takže sebrat se, zvednout, a provést osobní seznání. Ulicí územím nikoho jezdí mraky aut, staví se nový domy, v přilehlých ulicích je hafo firem, není kde zaparkovat, cikánský baráky by člověk spočítal na prstech jedný ruky a ještě jich půlka pracuje... Nic proti testu autobusovou linkou, ale území nikoho fakt vypadá jinak, jak na Jižáku, Belánce, tak na pikohr... |
Sergeilbc
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3804 Registrován: 10-2004
| | Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 10:52:59 |
|
H_k: Ta opálená velkofamílie (jejíž členové ještě dávali širokému okolí na odiv své pupky, co si vyžrali z našich peněz), která při mé poslední cestě 12 zabrala celý trolejbus a vyřvávala do všech stran, byla jistě také těžce pracující (proto se v pracovní den dopoledne vozí trolejbusem). O to víc, když jeli obvyklou trasu Americká-Sladkovského, tj. ze sociálky do ghetta Já bych řekl, že na tvrzení Veverky něco bude.
| VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr |
|
H_k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2242 Registrován: 5-2002
| | Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 11:57:40 |
|
a ještě jich půlka pracuje.. |
Hansslaby
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11 Registrován: 7-2008
| | Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 12:07:27 |
|
Trať u trati a v železniční je hotová pod proudem. Jen nejsou natažený dráty.
- Vy jste pan Mykl? - My všichni jsme Mykl! |
|
M_k Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1052 Registrován: 9-2005
| | Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 12:13:12 |
|
Že by bylo okolí ulice U trati nějak dramaticky MHD neobslouženo se říci nedá, zkoušel jsem si to odměřit a do 400 metrů ke stanici slušné linky MHD se dostanu v pohodě. Proto mi nějaká nová extra linka pro obsluhu této ulice přijde jako zbytečná. Beránka: Tam přestupní uzel trolejbus – tramvaj určitě nevznikne, celá frekventovaná křižovatka bojuje s nedostatkem prostoru pro autopruhy. Případné zastávky MHD by vznikly tedy dost daleko od vlastní křižovatky = mnohem delší přestup než u Práce. Momentálně se chystá stavební úprava celé křižovatky, dojde k přestavbě současného – chátrajícího mostu a k doplnění extra odbočovacího pruhu z města do ulice Borské. Kdysi uvažované podkopání Beránky bylo nakonec odmítnuto jako nákladné a nadbytečné řešení.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
|
|
H_k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2244 Registrován: 5-2002
| | Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 13:12:04 |
|
zkoušel jsem si to odměřit a do 400 metrů ke stanici slušné linky MHD se dostanu v pohodě. Proto mi nějaká nová extra linka pro obsluhu této ulice přijde jako zbytečná. No jo, ale chybí spojení v tý ose. To můžeš zrušit třeba linku 22, taky se jen tak mrcasí po městě, všude okolo spousta "pořádných" linek. Páteř je samozřejmě lepší po Americký. Jinak Belánce taky pomůže postupně záp. okruh - SJ průtah, kdy v obou případech poklesne intenzita dopravy na Klatovské, takže pro příčný směr bude podstatně víc času. Jedno z mála míst, kde se dá čekat, že bude líp. (Podkopání by muselo vést až za nádraží Jižní předměstí, křižovatka u něj taky neni dělaná na kapacitu, seká se to tam snad ještě víc...) |
TuČ
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 52 Registrován: 6-2008
| | Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 13:57:18 |
|
Něco z provozu - http://mhd-plzen.wgz.cz/novinky/zruseni-zastavky-vejrpnice.html
|
H_k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2245 Registrován: 5-2002
| | Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 14:12:15 |
|
Hmm, aby se jim to v Tlučný nezalíbilo, takhle rychlá MHD do Plzně. Proti časům, kdy to jezdilo na Čampuli a na točku do Vej zároveň... Jen by to chtělo sebrat asi 5 minut z jízdních dob jednoho kolečka... |
Číslo příspěvku: 1053 Registrován: 9-2005
| | Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 14:15:37 |
|
ad TuČ: Hmm, dubnová novinka inzerovaná až v srpnu?? Uch, ale ta čeština a překlepy....když už dáváš texty k vám na stránku, co je takhle napřed alespoň nechat projet Kontrolou pravopisu ve wordu?? (Příspěvek byl editován uživatelem M_K.)
|
|
TuČ
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 53 Registrován: 6-2008
| | Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 14:18:54 |
|
TO M_k : Přesně ti nerozumím . Jenom nechápu kde se budou otáčet špičkový spoje , který jezdí jenom do Vejprnic .
|
Číslo příspěvku: 1054 Registrován: 9-2005
| | Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 14:20:47 |
|
ad Tuč: Tak koukni cos tam strčil za datum na počátek toho článečku....
|
|
TuČ
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 54 Registrován: 6-2008
| | Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 14:22:09 |
|
Jo dík už jsem to spravil ( ostatně asi jako těch pár překlepů ) .
|
Kritik Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 144 Registrován: 6-2007
| | Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 14:34:15 |
|
čtu tady Vaši debatu a myslím že ulicí U Trati a pokračovat přes most do Železniční by určitě měla MHD jezdit. Jen si vezměte do E-centra kde je zákaznická kacelář pro elektrárny, plynárny a vodárny je zatím z tramvaje poměrně dost daleko. Možná by bylo zajímavým a poměrně levným řešením aby tam projížděla linka 39 místo po Americký. O moc víc kilometrů by se nenajelo a po Americký jezdí dost jiných spojů. Zastávkové zálivy tam jsou. A pak by se vidělo jestli tam je zájem cestujících. |
H_k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2246 Registrován: 5-2002
| | Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 14:41:48 |
|
No, při intervalu 1 hodina by se asi stále vyplatilo chodit pěšky. |
T_m Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1561 Registrován: 5-2002
| | Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 14:44:17 |
|
Promiňte pánové, že se mísím do vaší velmi sofistikované debaty, ale řešení uzlu ohledně oblasti jižního nádraží je v přiložené mapce
 |