Diskuse » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 26. 11. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 26. 11. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pátek, 20. listopadu 2020 - 22:22:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 288
Registrován: 8-2016
18AlexSyky18:
"Pavel2:
"alex: mě zajímá proč. "Co teď konkrétně myslíš?"
Koukám, že si to dopsal. Tak to taky upravím .. Co vlastně dělám je asi jedno. Respektive někteří to odtud ví, ale že bych to musel někde vypisovat to asi úplně ne. Možná Ti to dojde, když si dáš dohromady proč mě zajímá Částkova a Petřínská ne. [happy]
Pavel2
Pátek, 20. listopadu 2020 - 22:24:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18348
Registrován: 8-2002
Trollino:
Za lenost MP nemůžou řidiči MHD. Představuješ si to moc jako kovbojku a jak jsem již psal, problém je systémový. A systémový problém se nevyřeší tím, že se rozbije i jiný systém.

jako že tím, že budeš neustále "prudit" MP, jak ze svýho telefonu, tak přes dispečink, způsobíš obecnou averzi celý MP vůči MHD a sám ještě budeš za toho problémistu, kterej si stěžuje na každou 3.14ovinu?
Pavel2
Pátek, 20. listopadu 2020 - 22:31:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18349
Registrován: 8-2002
alex:
Co vlastně dělám je asi jedno.

ne, není to jedno. nebaví mě tyhlety schovávačky. buď to vybal, když už jsi to nakousnul, nebo tu nemluv o nějakých pracovních povinnostech.
Pátek, 20. listopadu 2020 - 22:33:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 289
Registrován: 8-2016
Pavel2:
"alex:
Co vlastně dělám je asi jedno. ne, není to jedno. nebaví mě tyhlety schovávačky. buď to vybal, když už jsi to nakousnul, nebo tu nemluv o nějakých pracovních povinnostech.
"
A já se snad zajímám kde nebo co děláš ty? [happy] dělám v Tescu na kase [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem 18AlexSyky18.)
Pátek, 20. listopadu 2020 - 23:25:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6007
Registrován: 2-2005
P2: Psal jsi o blokování špatně zaparkovaného vozu dvěma vozidly MHD. Já jsem reagoval na to. A kdyby řidiči blokovali špatně parkující vozy, tak se MHD jednoduše zastaví.

Nicméně Libor je prudil dost dlouho a nikam to nevedlo.

Prostě tyhle ty nářky nikam nevedou, dokud se systém nezmění shora.

PS: Alex v Tescu nepracuje a ten král byl Václav IV., ne Karel.
MHD je pro lidi ! ! !
Pavel2
Pátek, 20. listopadu 2020 - 23:41:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18350
Registrován: 8-2002
alex:
ach jo. lidská blbost je holt nekonečná [ko]
buď tedy piš jen tak, abys nevyvolával nepříjemný otázky tobě na tělo nebo radši drž jazyk za zuby. nechápu proč si takhle dobrovolně nabíháš na vidle.

trollino:
já znám tu legendu ve spojení s Karlem IV. [happy]
jestli v tradici pokračoval i jeho syn Václav IV. nevím.

dokud se systém nezmění shora
dobrá, a co by se tedy podle tebe muselo stát, abysme se k takovým změnám shora aspoň přiblížili? budeš otravovat Zrzaveckýho? Vozobuleho? použiješ dopravní komisi? nebo se vás víc na podniku domluví a zastavíte díky blbečkům tu a tam náhodně MHD? [happy] [happy] (to je nepovolená stávka [biggrin])
Breník J.
Sobota, 21. listopadu 2020 - 01:41:24  
Neregistrovaný host
K zastávkám NAD 1/2 A Hlavní nádraží. O nepříliš šťastném umístění zastávky ve směru z centra jsem se zmiňoval při prázdninové výluce trolejbusů v Tylově ulici, kdy tam zastavovala linka č. 15. V opačné zastávce pod severním viaduktem to sice pro nástup od vlaků není špatné, ale zpočátku to lidé často neznali kam mají jít a odcházeli na tramvajovou zastávku v Sirkové, aby se pak zase vraceli pod most. Bylo by vhodné umístit na nádraží ve vestibulu nějakou ceduli se šipkou, která by je správně navedla.
Pondělí, 23. listopadu 2020 - 07:11:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19009
Registrován: 5-2002
Alex: S focením to bylo takhle. Byla možnost, že řidiči vyfotí špatně parkující vozidlo z více stran (důkaz, že stojí) a pak půjdou na policii na Bory k Luně podat vysvětlení. Policie to bude dále řešit.

Praxe byla taková: 99 % řidičů nemá čas, chuť a náladu cokoliv řešit. Remcat na šoférce (nebo na K Reportu) zvládne každý, ale vyvíjet aktivitu už ne. Na tu policii se chodí ve volném čase. Komu by se chtělo.

Chtělo se mě. Výsledek byl takový, že jsem tam párkrát byl, s příslušnou policistkou byla vždy super domluva. Jenže taky si mě jednou pozval na kobereček její šéf a vysvětlil mi, že je moc zaměstnávám a to je špatně.

No a pak jsem z osobních a pracovních důvodů omezil práci u DP na jeden dva dny v týdnu, tím se omezil počet špatně pracujících aut, která jsem nafotil, a přestal jsem tam chodit.

Orientačně se bavíme asi o roce 2015.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Vašuta
Pondělí, 23. listopadu 2020 - 09:02:44  
Neregistrovaný host
@Martin_j parkování v zastávkách je takový horký brambor, co si kompetentní jen přehazují.

Osobně jsem byl s tunou fotek letos zjara na dopravce U Luny. Obrátit se mám na MP. Pokud je totiž nutné vozidlo odtáhnout, tak je stejně volají, protože sami odtahem nedisponují.

Reakce na dotaz MP: Dobrý den, oznámení můžete učinit na Magistrát města Plzně, odbor správních činností, oddělení dopravních přestupků.

Reakce vedoucího oddělení dopravních přestupků Koterovská 162
Vážený pane,
zcela chápu Vaše rozladění nad popsaným chováním některých řidičů. Pravdou však je, že této problematice je ze strany Městské policie, Policie ČR i Vašich dispečerů věnována poměrně značná pozornost a uvedené případy jsou nám v citelném množství oznamovány a námi řešeny. Pokud se týká případné možnosti oznamovat jednání řidičů individuálně přímo řidiči MHD, toto je samozřejmě možné. Je možno postupovat např. cestou Policie ČR, kam je však nutné se vždy osobně dostavit na služebnu k sepsání protokolu o podání vysvětlení a předání důkazního materiálu (foto). Bez řádného zadokumentování nelze věc následně řešit správním orgánem.
Nejjednodušším řešením tak i nadále zůstává oznamování jednotlivých přestupků bezprostředně při jejich páchání Policii ČR či MP, byť s rizikem, že přestupce mezitím odjede. Ze strany policistů či strážníků je pak provedeno řádné zadokumentování přestupku s jeho předání správnímu orgánu, přičemž odpadá nutnost osobního podávání vysvětlení na služebně z Vaší strany.
Tolik asi k uvedenému tématu. Pokud by jste měl ještě nějaké dotazy, obraťte se na mne.
S pozdravem
vedoucí oddělení dopravních přestupků
Pondělí, 23. listopadu 2020 - 09:36:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 291
Registrován: 8-2016
Martin_j - děkuji moc za vysvětlení. Myslel jsem, že to chodí trošku příznivěji a ne tak, že opravdu někdo musí ve svém volnu něco takto řešit. }
Pondělí, 23. listopadu 2020 - 10:30:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19011
Registrován: 5-2002
že opravdu někdo musí ve svém volnu něco takto řešit.

Praxe byla zhruba taková, že jsem fotky buď nosil na flešce a nebo posílal přes uložto.cz. Podání vysvětlení spočívalo v tom, že policistka sepsala dokument v podobě "dne 30.2.2016 v době mezi 10:15 a 10:16 stálo v zastávce Krematorium auto RZ 1X2 3456". Tyhle texty byly jak podle kopíráku, takže pak jsem je aktivně sepisoval sám, abych policii ušetřil práci a jim stačilo udělat jen CTRL+C/CTRL+V. Ale stejně to znamenalo dojít tam a podepsat to, bylo nutné trefit se do doby přítomnosti oné policistky, která měla taky v pracovní náplni jezdit po světě a dělat osvětu.


Nejjednodušším řešením tak i nadále zůstává oznamování jednotlivých přestupků bezprostředně při jejich páchání Policii ČR či MP, byť s rizikem, že přestupce mezitím odjede.

Tohle je hodně ošklivá věta. Mnozí z vás vědí, že v jednom svém zaměstnání využívám služeb policie celkem běžně a běžně jim volám, aby někam přijeli a něco tam se mnou řešili. Doba dojezdu je samozřejmě různá podle toho, na jak blbé místo je volám, kolik mají v oblasti aut a jestli zrovna nemají ta auta něco důležitějšího na práci. Dál to pokračuje tím, že já volám na nějaké krajské operační středisko, to pak předá pokyn nějaké místní hlídce, takže chvíli trvá, než informace doputuje, může dojít i k jejímu zkreslení, takže já čekám policii na nádraží a ona na mě čeká na náměstí.

A věřím tomu, že policie jinak spěchá, pokud ví, že jí na místě někdo čeká - a jinak spěchá, když je tam "jen" špatně zaparkované auto, jehož majitel třeba za dvě minuty naskočí do auta a odjede.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Roman_j
Pondělí, 23. listopadu 2020 - 11:58:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 112
Registrován: 3-2009
A jak u sousedů?:
Ve srovnání třeba taková ČOI oznámený přestupek údajně nešetří, musí si lumpa chytit sami. Oznámení je tedy jen podnětem ke kontrole.
www.revisor.cz - odznaky, předpisy, a jiné

Pondělí, 23. listopadu 2020 - 12:23:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2761
Registrován: 2-2005
Shrnu to velice stručně a jednoduše.
Nic se nezměnilo a nezmění. Městská polopolice dělá pouze to, co jí její zřizovatel nakáže. A to je v tomto případě město Plzeň. A vzhledem, co tam vládne za politické struktury si nedělejme jakoukoliv šanci na zlepšení. Dnes zákazové značky nic neznamejí, ve znamení doby svobody a demokracie jsou vlastně zbytečné. Když si vezmu, že nerespektování zákazu vjezdu, nerespektování zákazu stání a zastavení je bez bodového ohodnocení, tak co vlastně chceme. Já osobně to už nějak z důvodu brigádničení nějak nevnímám. A pokud nejezdím MHD, dělám, že to nevidím. Tahle je to vlastně v pořádku a systém svobody a ekonomické demokracie to vyžaduje. Konec hlášení. Nic se nezmění.[vypravci]
Na světě je hezky i bez nervů se systémem, který nejde změnit.[vypravci]

p.s.
Sice je to problém z jiného soudku, ale vyškolil mě: Wilsonův most [rofl]
Desítky a desítky hodin schůzek, desítky e mailů, co jsem tomu věnoval po tom, co se po otevření mostu po kompletní rekonstrukci po 14 dnech objevili vyjeté koleje. Zvažoval jsem na město Plzeň podat i trestní oznámení. Ale bylo mi politicky vysvětleno, že mocenská mafiánská politická struktura by mě a kamarádům mohla škodit třeba ve volnočasových aktivitách.
Výsledek? Někdo něco posral a město Plzeň coby majitel mostu a investor opravy v tichosti lumpárnu přikryl a po uplynutí záruční 5 ti leté doby most s velkou slávou ústy ódeeesáckého mafiána Šindeláře předláždil a světe div se, povrch mostu drží. Měl jsem jít raději na procházku do přírody než se věnovat propadlému povrchu mostu.[satan]

(Příspěvek byl editován uživatelem Libor hh.)
Pondělí, 23. listopadu 2020 - 14:07:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6010
Registrován: 2-2005
Tahle je to vlastně v pořádku a systém svobody a ekonomické demokracie to vyžaduje

To je jediná věta, se kterou v tvém textu nesouhlasím. Vyžadují to poměry na magistrátu, naopak systém svobody a demokracie na tyto přestupky pamatuje pokutou, byť ne body.

Já osobně třeba nechápu, proč MP nemá složku vyčleněnou jen na řešení aktuálních dopravních přestupků. Nemyslím tím nevýchovné měření rychlosti na konci obce, ale hlídku nebo hlídky, jejichž náplní práce by bylo vyloženě řešení a aktivní vyhledávání řidičů, kteří dělají tyto problémy v průjezdnosti komunikací.
To není jen stání v zastávkách, ale i stání v zasobovacích státních, stání v druhé řadě, v protisměru atd. Plus by byli vysíláni na upozornění dispečera MHD. Věřím že za pár týdnů by se situace zlepšila.
Ale když od šesti večer stojí u pomníku dva taxíky v zastávce a po sólu už se tam kloubák nevejde a kolem chodí mesťáci a koukají na to, tak se nemůžeme divit. Kde není ani symbolické riziko trestu, tam nastupuje anarchie.

Já ve svém volnu nic řešit nebudu, na to si platím daně a navíc to stejně nikam nevede, viz prakticky všichni mi předpisatelé.
MHD je pro lidi ! ! !
Pavel2
Pondělí, 23. listopadu 2020 - 15:17:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18359
Registrován: 8-2002
to je totéž jako s těma radarama a úsekovým měřením. proč to město (nejen Plzeň) zavádí? aby mělo příjem z pokut. kulový zvýšení bezpečnosti [blesk]

kontrolní otázka: o kolik % se zvýšila bezpečnost provozu na 4pruhový Folmavský poté co je tam úsekovka? stačilo by porovnat statistiky nehodovosti v daný lokalitě před úsekovkou a po ní. ano, je nebezpečný po tom 4pruhu jezdit nedejbože skutečných 80. chodník, 2 metry travnatej pás se stromama a sloupama, 2 pruhy silnice v jednom směru, 5 metrů středovej travnatej pás, 2 pruhy silnice v opačným směru, obrubník a žádnej chodník, jen travnatej pás a zase sloupy. tak jo, tady je potřeba dodržovat rychlost DO 50 km/h a jejím vymáháním zvyšovat bezpečnost tam, kde žádná nehoda způsobená rychlostí >50 za posledních 5 let nebyla. kocourkoff.

kdo překročí, je pirát, kamery ho zaznamenají a až to město protáhne správním řízením, řidič dostane flastr dle míry překročení limitu. úřední postup může v optimistickým případě trvat 30 dní. výchovnej efekt limitně se blížící NULE[pozor]

ale finanční je jasnej, město vybralo pětibábu nebo dva litry. na plebs musí bejt přísnej metr.

naproti tomu parkování v zastávkách? na to neexistuje jednotnej postup, všechno se musí důkladně a neprůstřelně zadokumentovat aby nikdo nemohl cokoli rozporovat ve správním řízení, vyšetřit, zdůvodnit, sepsat, poslat, doručit. to všechno stojí čas a námahu a město by nemuselo dělat nic jinýho, než zaměstnávat úředníky na úseku dopravních přestupků. přijde obálka do vlastních rukou, blbec zaplatí, arogantní nepřizpůsobivej pirát bude vznášet námitky, rozporovat důkazy, podávat odvolání, věc se povleče, úředník bude furt dělat a výdělek pro městskou kasu v nedohlednu.

oproti tomu úsekovka je jasná, na počátku vstupní investice, posléze nějaká údržba, ale mezitím jen jeden přestupek za druhým s dopisem do vlastních rukou přes kopírák, stačí umět CTRL+C, CTRL+V. po několika případech se vypiluje i systém zamítání odvolání a zbyde jen příjem města.

ofcím se napíše do novin, že město zaváděním úsekovky zvyšuje bezpečnost řidičů i chodců a všichni musí být spokojený [kecal]
Pondělí, 23. listopadu 2020 - 20:46:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 292
Registrován: 8-2016
Trollino - taxíky jsou věc sama o sobě, ty mají v Plzni dost velký privilégia. Viz jejich rychlosti atd.
Pondělí, 23. listopadu 2020 - 21:04:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6013
Registrován: 2-2005
taxíky jsou věc sama o sobě, ty mají v Plzni dost velký privilégia. Viz jejich rychlosti atd.

Toho jsem si nikdy nevšiml [crazy]
MHD je pro lidi ! ! !
Pondělí, 23. listopadu 2020 - 21:49:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8174
Registrován: 12-2005
Ne? Párkrát jsem jel tágem z hospody dokud sem bydlel v Plzni. Hele málokdy jel dočkař pomalejc než 70-80.....
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Pondělí, 23. listopadu 2020 - 21:58:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5809
Registrován: 9-2005
A jo.Jel.jsem s ním v životě parkrat, ale podle předpisů moc ne.
Pavel2
Pondělí, 23. listopadu 2020 - 22:24:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18360
Registrován: 8-2002
v noci jsou taxikáři králema silnic. všichni to vědí.
rychlost, zákazy stání, zálivy/zastávky, jízdní pruhy, blinkry... neřeší. v noci není provoz, taxi můžou jezdit jak chtějí [ko]

btw alex:
on jim zákon 361 dává nějaký výhody který jiný účastníci provozu nemají? já jsem si toho nevšiml, ani v autoškole nás nic takovýho neučili. chovají se jen tak, jak jim policajti dovolí.
Pondělí, 23. listopadu 2020 - 22:40:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6014
Registrován: 2-2005
To vážně tak málo lidí chápe sarkasmus použitý pomocí smajlíku vůči Alexovi? Taxikářů a toho co jim projde si nevšimne akorát slepý. A měšťáci. Proto jsem taky taxikáře zmínil, neb se každý může denně přesvědčit přímo v centru, jak MP nefunguje.
MHD je pro lidi ! ! !
Úterý, 24. listopadu 2020 - 09:11:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5810
Registrován: 9-2005
Jak říká jistý kolega z PMDP. Na plzeňského starostu přijde za den kvůli parkování řvát 10 motoristů. Kvůli MHD jeden plzeňák...To vysvětluje asi vše podstatné. [satan][bomba]

Dokud se zastánci MHD i její běžní uživatelé nenaučí obcházet úřady, starosty, jednání zastupitelstva - veřejně se ptát, odkazovat na problémy, tak se situace nezlepší.
Úterý, 24. listopadu 2020 - 10:52:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2762
Registrován: 2-2005
ad M_k:
Dokud se zastánci MHD i její běžní uživatelé nenaučí obcházet úřady, starosty, jednání zastupitelstva - veřejně se ptát, odkazovat na problémy, tak se situace nezlepší.

zbytečné.

ad P2:
to je totéž jako s těma radarama a úsekovým měřením. proč to město (nejen Plzeň) zavádí? aby mělo příjem z pokut. kulový zvýšení bezpečnosti [blesk]

kontrolní otázka: o kolik % se zvýšila bezpečnost provozu na 4pruhový Folmavský poté co je tam úsekovka? stačilo by porovnat statistiky nehodovosti v daný lokalitě před úsekovkou a po ní. ano, je nebezpečný po tom 4pruhu jezdit nedejbože skutečných 80. chodník, 2 metry travnatej pás se stromama a sloupama, 2 pruhy silnice v jednom směru, 5 metrů středovej travnatej pás, 2 pruhy silnice v opačným směru, obrubník a žádnej chodník, jen travnatej pás a zase sloupy. tak jo, tady je potřeba dodržovat rychlost DO 50 km/h a jejím vymáháním zvyšovat bezpečnost tam, kde žádná nehoda způsobená rychlostí >50 za posledních 5 let nebyla. kocourkoff.


a kolik by jsi si představoval rychlost v obci na takové komunikaci?
ještě mám v paměti povolenou rychlost 70 km od Pietasu ke hřbitovu. Na můj dotaz, proč se to zrušilo, mě dopravní policie tenkrát řekla, že se tam běžně jezdilo 90-100 km/h
takže si za to řidiči mohli defacto sami.
Tobě 50 v obci nevyhovuje? Kam pospícháš???

ad T 15:
Ale když od šesti večer stojí u pomníku dva taxíky v zastávce a po sólu už se tam kloubák nevejde a kolem chodí mesťáci a koukají na to, tak se nemůžeme divit. Kde není ani symbolické riziko trestu, tam nastupuje anarchie.

V Sadech 35 to samé. Nedávno k nám do firmy nastoupili tři bývalí taxikáři. Nezávisle jsem se jich zeptal, když jsem je měl v zácviku, proč jezdí v noci jako hovada a parkují v zastávkách.
Na první otázku mě odpověděli, že čas jsou peníze a jsou i dle toho odměňováni. Když si vezmu, že někdy jezdí po karlovarský kilo, tak to raději nekomentuji.
Na druhou otázku mě shodně odpověděli, že jsou místa, kde měli historické štafly. A na ty štafly místa pro taxíky se při reko vozovky tak nějak zapomělo. Tudíž, oni nemají kde stát pro potencionální cestující a tak stojí tam, kde právě ty štafly kdysi měli. Na otázku, že překážejí v zastávce mi řekli, že někde stát musí. Nekomentoval jsem to. Začínalo mě to dávat nějaký smysl. Místa pro taxíky nejsou, neboť to žádného dementního projektanta nenapadlo, vytvořit třeba u Práce, Mrakodrapu, Sadech 35 jedno dvě místa pro taxislužbu, aby stáli nějak lidsky. Hlavně, že se v těchto lokalitách vše neúměrně hovadsky zůžilo. A podle mě se to ví a město ve spolupráci s městskou polopolicií tiše tento nešvar podporuje.
Sice nerad, ale pochopím,že tam stojí v noci, když jezdí jen enka. Ale že tam stojí už 18 hodiny? Bez komentáře. Stejně se nic nezmění, pokud budeš vyvíjet nějakou aktivitu. Dělej, že to nevidíš, najeď do zastaávky tak, jak umíš a jak to jde a na zbytek se vykašli.[vypravci]
Pavel2
Úterý, 24. listopadu 2020 - 12:58:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18361
Registrován: 8-2002
Dokud se zastánci MHD i její běžní uživatelé nenaučí obcházet úřady, starosty, jednání zastupitelstva - veřejně se ptát, odkazovat na problémy, tak se situace nezlepší.

to je hodně idealistická představa. lidi mají svých starostí dost než aby se zabývali bojem s větrnýma mlýnama. úřady bude prudit jeden ze sta.

a kolik by jsi si představoval rychlost v obci na takové komunikaci?

např. na Folmavský, U seřadiště 70 určitě, možná i 80. jen pro pořádek připomenu, že 70 je např. na Borský kolem škodováckýho plotu nebo na Zborovský, na části úseku mezi zastávkama U plynárny a Samaritská. a tam to není např. směrově rozdělený.

tam kde je silnice rovná, přehledná, s minimálním nebo žádným pohybem chodců, jsou-li cyklisti na cyklostezce, podle mě není důvod omezovat rychlost.

takže si za to řidiči mohli defacto sami.

to se stává často. lidi porušujou kdeco (nejen v dopravě), taxe úředníci a zákonodárci naštvou a zatnou lidem tipec. akorát to většinou pár let trvá.

Tobě 50 v obci nevyhovuje? Kam pospícháš???

třeba na tý Folmavský mě 50 skutečně nevyhovuje. ano, občas pospíchám. například proto, aby mě nezavřeli tam, kam vezu náklad. někdy čekám, než mě náklad zkompletujou a já tedy nemůžu vyrazit dřív, pokud se na tohle chceš zeptat.

A na ty štafly místa pro taxíky se při reko vozovky tak nějak zapomělo.

pokud by tu byl ML, jistě by ti odpověděl, že taxikáři nemají žádnou zastřešující organizaci, která by mohla mluvit do projektů, a tak mají prostě smůlu.
taxi dispečinků je v Plzni několik a nikdy za posledních cca 20 let jsem neslyšel, že by např. v otázce štaflů postupovali společně. opravte mě prosím pokud mám špatný informace.
Úterý, 24. listopadu 2020 - 14:12:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5811
Registrován: 9-2005
to je hodně idealistická představa. lidi mají svých starostí dost než aby se zabývali bojem s větrnýma mlýnama. úřady bude prudit jeden ze sta.

Máte nějaké lepší řešení, než tohle čvaňhání na Káčku?...

P.S.: Se mi občas nějaké takové vítězství povede, jen je třeba se nebát a být trochu trpělivý.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Úterý, 24. listopadu 2020 - 15:01:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7564
Registrován: 5-2004
Pavel2:
"pokud by tu byl ML, jistě by ti odpověděl, že taxikáři nemají žádnou zastřešující organizaci, která by mohla mluvit do projektů, a tak mají prostě smůlu."
Taxislužba je veřejná doprava osob, takže "hájit její zájmy" má místně příslušný silniční správní úřad, v tomto případě je to ve výkonu přenesené působnosti státní správy Magistrát města Plzně - Technický úřad, Odbor dopravy. Vznese-li požadavek na umístění vyhrazených stání pro taxíky, určitě se tím musí projektant zabývat. To, že taxikáři nejsou schopni vybudovat fungující stavovskou organizaci, která bude partnerem veřejné správě, je další věc.

Před lety bylo několik vyhrazených stání třeba U Gery, jsou vidět na starším Street View. U Plzeňky je zase zhruba dvacet let tato zajímavost, která nemá ani podobu dopravní značky a nikdy jsem tam žádné taxi stát neviděl.

Pokud jde o Americkou, tak po dobu rekonstrukce byla náhradou za zrušená místa vyznačena možnost stání v celém bloku Františkánské ulice. A právě kvůli tomu, že na Americké žádná vyhrazená stání pro taxíky nejsou, zůstalo to tam doposud.

Logika, že nemám kde stát a proto stojím tam, kde mě to napadne, je samozřejmě zvrácená. Ale pokud někdo nenávidí projektanty a má zaslepenou mysl, tak asi příliš nepřemýšlí nad tím, co plácne.
Pavel2:
"proč to město (nejen Plzeň) zavádí? aby mělo příjem z pokut."

A proč tedy město (nejen Plzeň) ty radary označuje obrovskými tabulemi? Žádná taková povinnost není a pokud bych chtěl maximalizovat příjem, tak přece nebudu na radar upozorňovat.
Úterý, 24. listopadu 2020 - 19:16:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8176
Registrován: 12-2005
Libore po městě nikdo moc asi jezdit legálně 70 nechce. Ale BP mi teda město fakt nepřipomínají ani v mlze a z dálky....
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Úterý, 24. listopadu 2020 - 20:26:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5812
Registrován: 9-2005
V Nizozemí se chystají v intravilánu měst zavést pro [auto] celoplošně 30 km/h....No, jinej kraj.[satan]
Úterý, 24. listopadu 2020 - 20:35:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2763
Registrován: 2-2005
ad M 100:
Libore po městě nikdo moc asi jezdit legálně 70 nechce. Ale BP mi teda město fakt nepřipomínají ani v mlze a z dálky....

Ale já to nerozporuji. Jen jsem se ptal, kolik chce P2 jezdit. Mě se to také nelíbí. To samé jako na Folmavské je na výpadovce na Prahu ze Světovaru. prostě když chceš psa bít.......
Místo toho, aby okolo naší školy na Dlouhých byla 30, měřená 30 s kamerou na objíždění - předjíždění trolejbusů v zastávce a padaly za to flastry je snažší vybírat někde nesmyslně.........
Prostě tu 50 musíme přežít a a pak na to pořádně šlápnout, aby měl třeba P2 rychlostní průměr takový, že všechno stihne.

ad M-l:
Taxislužba je veřejná doprava osob, takže "hájit její zájmy" má místně příslušný silniční správní úřad, v tomto případě je to ve výkonu přenesené působnosti státní správy Magistrát města Plzně - Technický úřad, Odbor dopravy. Vznese-li požadavek na umístění vyhrazených stání pro taxíky, určitě se tím musí projektant zabývat. To, že taxikáři nejsou schopni vybudovat fungující stavovskou organizaci, která bude partnerem veřejné správě, je další věc.

Aha, to jsi nám to nandal [lame]
Takže město jako majitel vozovek dělá, že žádné taxislužby ve městě nejsou.
zde je vidět, jak městsští politici zastupitelé pracují.
Projektant také pracuje na jedničku, nikdo mu neřekl, že na hlavních tepnách by se mohli vyskytovat vozidla taxislužby.......tak vlastně nic.
Ale zužovat a prznit silnice, to jde projektantům diletantům velice dobře.
Vlastně je městská správa úplně k hovnu, když jí někdo neřekne a neukáže konkrétně na daný problém.
V tomto případě nikdy v Plzni taxislužby nebyly, nejsou a nebudou. [vypravci]
Úterý, 24. listopadu 2020 - 21:40:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7565
Registrován: 5-2004
...v tomto případě je to ve výkonu přenesené působnosti státní správy...
Libor_hh:
"...zde je vidět, jak městsští politici zastupitelé pracují..."
To je potom ale těžká debata...[crazy]
Libor_hh:
"nikdo mu neřekl, že na hlavních tepnách by se mohli vyskytovat vozidla taxislužby"
Další lekce překrucování? Vozidla taxislužby nechť se vyskytují, ale o tom, jestli mají nebo nemají mít někde vyhrazené stání opravdu nerozhoduje projektant. Stejně jako nerozhoduje o tom, kudy povede linka MHD a kde bude mít zastávku. Může na základě odbornosti něco navrhnout (a ti schopní to také dělají), ale zadání připravuje investor.
Úterý, 24. listopadu 2020 - 22:30:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8178
Registrován: 12-2005
A neni náhodou projektant ten kdo se má podívat na zadání od investora a vyznamě pozvednout obočí když se mu něco nezdá?
Když si investor usmyslí plavební kanál místo Klatovský tak je tu projektant aby řek "Takhle ne pánové to je kokotina!" Nebo naopak aby řek u zadání nějaký silnice "A jak se vám tam vytočí kloubovej autobus a kde budou parkovat auta?"
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Úterý, 24. listopadu 2020 - 22:45:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2764
Registrován: 2-2005
ad Martin_l:
Může na základě odbornosti něco navrhnout (a ti schopní to také dělají), ale zadání připravuje investor.

A ty si myslíš, že to řidiče MHD, cestujícího ve veřejné dopravě, obyčejného občana zajímá?
Že cestujícím nezastaví vozidlo u obrubníku a že vystupují mimo hranu??

Od čeho tam teda ti lidé - ve svých funkcích jsou???? Že nejsou na Americké a v Sadech 35 schopní naprojektovat mimo zastávkové zálivy několik míst pro taxislužbu???
Ani u Práce nemá pekařství Malinová místo pro zásobování a auta pekařů parkují v zastávce MHD. Nikdo z investorů a projektantů nevěděl, že tam je prodejna pekařství? Proč, když se ubral jeden pruh na odbočení do prava tam není místo pro zásobování??? Hlavně, že tam je debilní chodník široký 10 metrů [crazy]
A takových ,,míst ,, jsou v Plzni desítky.

Jaké překrucování faktů???? Se potom div, že jsem na tebe alergický. Ty prostě vidíš svět pouze jednobarevně. A jiná barva než jedna neexistuje. někdy si říkám, jestli tu Tvojí aroganci hraješ nebo je reálná.Ale jinak souhlasím , že za to může zrůdný totalitní režim v letech 48-89. Komunisti můžou i za to, že taxikáři parkují v zálivech MHD u práce a v Sadech 35. [lol]

edit ý/í [vypravci]

(Příspěvek byl editován uživatelem Libor hh.)
Pavel2
Středa, 25. listopadu 2020 - 03:32:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18363
Registrován: 8-2002
podle mě... si často investor hraje jen na svým písku, podněty od minulých i budoucích uživatelů komunikace nesbírá moc důsledně. projektant se pak snaží hlavně o to, aby někde nenakreslil o půl metru širší vozovku nebo parkovací stání než požaduje norma. aby byla stavba co nejlevnější (Trabant stačí, k čemu Mercedes).

pokud mě paměť neklame, pekařství Malinová U Práce vzniklo až poté, co byla reko Americký dokončená. před tím v těch místech byla např. prodejna mobilů, která z ničeho nic najednou zkrachovala. nevím jestli to bylo zrovna v těch samých prostorách (kde je teď Malinová) nebo ve vedlejším baráku. ale zásobovací místo tam mohlo být vyprojektováno i bez toho, že by se vědělo, že tam někdy v budoucnu bude např. pekařství, kam se čerstvý zboží šoupe i několikrát denně. prostě nebyla vůle... investor nezadal požadavek, projektant nenakreslil, (firma nepostavila). řidiči domluvte se, na koho to chcete hodit [wink] a pak s tím vyrukujte na městskýho policajta [biggrin]

tandem investor + projektant může namítnout, že 2 místa pro zásobování jsou nad ústím ulice V šipce, tam co je už řadu let lékárna. nebo naproti pod zastávkovým zálivem, tam co věčně přetejkaly do vozovky 3+ auta rozvozových pizzařů (nevím co se tam děje teď). ale ten, kdo je tohle schopen vypustit z úst nikdy nic nikde nerozvážel, nezásoboval. k balíkářům s ním! do velký dodávky! nejméně 8h denně. aspoň na týden, ať pozná, zač je toho loket [blesk]

k tý úsekovce na plzeňských 4pruzích... ano, označený to je. ale pardon, zapomněl jsem dodat jeden podstatnej detail... úřad co vám pošle flastr zajímá jen provozovatel vozidla, nikdy řidič[pozor] to je docela rozdíl, provozovatel může být např. firma, leasingovka, řídit může v pondělí Jarda, v úterý Pavel, ve středu Kamil, ve čtvrtek Jana. pokuta dojde provozovateli. pokud by provozovatel úřadu oznámil jméno řidiče, řízení povede úřad se řidičem a tomu vedle pokuty dá i body. pokud jen zaplatí provozovatel, body není komu udělit. proč by po řidiči úřad pátral? on chce jen inkasovat, ve skutečnosti ho to, kdo opravdu rychlost překročil, vůbec nezajímá, práce navíc, která stojí čas a čas jsou peníze. než to úřad znovu zprocesuje s výstupem Příkaz k platbě, vyrobí další pokutu pro dalšího provozovatele. tak jednoduchý to je.

politici a mluvčí tomu říkají prevence, ale s prevencí to nemá společnýho NIC. je to čistá REPRESE.

m_k:
v tom NL by ses měl zeptat, jestli taky města pokutujou cyklisty, kteří překročí 30 km/h [wink] [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)
Středa, 25. listopadu 2020 - 08:24:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2765
Registrován: 2-2005
konečně!!!!!
Pajzák
Středa, 25. listopadu 2020 - 08:30:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4476
Registrován: 6-2015
Pánové, nechci vám do toho mluvit, ale když si představím, že ke každému obchůdku, jehož majitel třeba ani nevznesl požadavek, dáme do projektu parkovací místo pro zásobování, tak vám na ty zastávky nevyjde plac.[happy]
Středa, 25. listopadu 2020 - 08:31:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2766
Registrován: 2-2005
a z jiného soudku:
několik z mých známých umřelo v poslední době na raka slinivky.
teď jsem četl článek, jak tento druh rakoviny probíhá.
vlastně řešíme nepodstatné problémy.
život se počítá na dny.
tak, proč se rozčilovat [vypravci]
Středa, 25. listopadu 2020 - 09:03:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7566
Registrován: 5-2004
Libor_hh:
"Ani u Práce nemá pekařství Malinová místo pro zásobování a auta pekařů parkují v zastávce MHD. Nikdo z investorů a projektantů nevěděl, že tam je prodejna pekařství?"
V době, kdy se Americká rekonstruovala, tak zde pekařství nebylo. Podíváme-li se na archivní Street View, tak v roce 2009 (rok po rekonstrukci, nejstarší dostupný záběr) zde byla prodejna mobilního operátora O2, tedy po stránce objemu a charakteru zásobování zcela rozdílná provozovna, pro kterou bez problémů dostačovala zásobovací místa v okolí.
Nicméně jsem velmi rád, že jsi zde odkázal na článek o chystaném omezení dopravy na Americké třídě. Na tento krok by měly navázat drobné stavební úpravy pro zkvalitnění provozu MHD a také doplnění zásobovacího boxu u pekařství paní Malinové. Každopádně doporučuji všem, aby sledovali, kdo změnu dopravního režimu na Americké podporuje a kdo jej brzdí, a zapamatovali si to nejméně do chvíle, kdy za dva roky půjdeme opět ke komunálním volbám.
Martin_100:
"A neni náhodou projektant ten kdo se má podívat na zadání od investora a vyznamě pozvednout obočí když se mu něco nezdá?"
To jsou zase dvě různé věci. Diskuse nad zadáním se samozřejmě vedou a mnohdy se mnoho chyb či přehlédnutí investora objeví a napraví, nebo se doplní něco, co investora nenapadlo. Ale pokud se město usnese, že ten plavební kanál místo Klatovské mít chce, tak je na projektantovi, aby to zadaní co nejlépe splnil a pokud s ním nesouhlasí, neměl by takovou zakázku vůbec brát.
Pavel2:
"politici a mluvčí tomu říkají prevence, ale s prevencí to nemá společnýho NIC. je to čistá REPRESE."
Tak ještě jednou: Proč jsou tedy všechny měřené úseky viditelně označené, aby každý věděl, odkud kam se měří a dokázal na to zareagovat? Nesnižuje se tím dost podstatně ten represivní účinek? A neroste naopak ten preventivní?
Středa, 25. listopadu 2020 - 09:28:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5813
Registrován: 9-2005
Mam jet v intravilánu mesta 50 km? Mam. Tak na co je diskuze o represí?
Středa, 25. listopadu 2020 - 09:38:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 293
Registrován: 8-2016
No jestli to někdo tvrdí, že je prospěšný měřit na Borských polích, tak to je výsměch. Místo toho úsekovýho mohla být od semaforu k dalšímu 70. U Seřadiště je to směrem z centra proč? Do centra bych to pochopil, i když ta frekvence těch chodců je tam miliardová, že? V Brně je na podobných typech komunikací 60 nebo 70, tady je všude úsekový [happy]
Středa, 25. listopadu 2020 - 17:57:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19013
Registrován: 5-2002
Pak se můžeme bavit o tom, kde všude jsme kdy v Plzni potkali policii s radarem:

Já osobně jsem je viděl na zastávce Sokolovská, měřili směrem od města. Pak někde na Roudné mezi vjezdem do FN a nádražím Bílá Hora. A pak na Rokycanské mezi Pietasem a hřbitovem, směr už si nepamatuju.

A ještě mě napadá, že jsem je vždycky viděl měřit za denního světla, nikdy ne v noci potmě.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Středa, 25. listopadu 2020 - 18:43:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 294
Registrován: 8-2016
Ještě vím, že občas stojí mezi zastávkami Brněnská a Amfitéatr na Vinicích, pak občas u hřbitova u Výsluní a na Malostranský. To je asi vše?
Středa, 25. listopadu 2020 - 19:32:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8181
Registrován: 12-2005
Jo jo místa kam chodec nepáchne jsou jejich oblíbený destinace k provozování prevence.
čim přehlednější úsek a čim míň pěšcema frekventovanej tim je důležitější měření aby tam pyráti neohrožovali náhodně zatoulaný koťátka. Jak to že jsem nikdy neviděl chlupatý s radarem někde u školy nebo nemocnice?
Jo aha to bude tim že v takových místech většina řidičů jezdí podvědomě opatrnějc než jinde a tak se nedaj prevencovat. A Když se nedaj prevencovat tak je pak málo prevence v městský/státní kase. Málo odevzdaný prevence nepřináší chválu od nadřízenýho....
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Středa, 25. listopadu 2020 - 20:39:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2082
Registrován: 9-2007
To mi připomíná, kdo znáte na kraji obce Hýskov od Berouna a měří hned za cedulí, i normálně život v obci začíná o kus dále, proto tam navíc měří v neděli ráno v 8, kdy je provoz a pohyb minimální. Dále v obci už je riziko, že člověk přibrzdí, ale u cedule mají jistotu.
Asi měřili v opačném směru, ale naštěstí jsem se stavil v Nižboru na pumpě a tam byla o modré řeč.
Pavel2
Středa, 25. listopadu 2020 - 22:39:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18365
Registrován: 8-2002
ML #7566:
v čem spočívá ta prevence na 4pruhu kde není žádnej chodec ani cyklista v okruhu 300 metrů? kde nebyla žádná nehoda způsobená rychlostí >50 za posledních 5 let? jaký je tam tedy riziko, jaxe měří a jak lze ještě snížit?

připomíná mi to aktuální debatu o snižování daní. že prej některý poplatníci s nízkýma příjmama díky různým odpočtům a slevám na dani fakticky neplatí žádnou daň z příjmu. když mají daň NULA, jak moc jim jí stát může ještě snížit? bude jim snad po dalším snížení daní naopak peníze posílat? [lol]
Pajzák
Čtvrtek, 26. listopadu 2020 - 08:06:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4478
Registrován: 6-2015
Pavel2:
"ML #7566:
v čem spočívá ta prevence na 4pruhu kde není žádnej chodec ani cyklista v okruhu 300 metrů? kde nebyla žádná nehoda způsobená rychlostí >50 za posledních 5 let? jaký je tam tedy riziko, jaxe měří a jak lze ještě snížit? "
Umím si představit odpověď tiskového mluvčího, že se tam žádná taková nehoda nestala právě proto, že se tam pravidelně měří. Takže současným měřením se riziko nesnižuje, ale udržuje trvale nízké.[satan]
Čtvrtek, 26. listopadu 2020 - 09:17:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7567
Registrován: 5-2004
Pavel2:
"v čem spočívá ta prevence na 4pruhu kde není žádnej chodec ani cyklista v okruhu 300 metrů?"
Já nebudu obhajovat, proč se na konkrétních ulicích instalovaly radary. Já rozporuju tvoje tvrzení, že jde o čistou represi. Radary jsou na první pohled rozpoznatelné, jsou vidět z dálky, na asfaltu máš vyznačeno odkud kam se měří a vše je doplněno 1 x 1,5 metru velkými cedulemi. Pokud budu chtít maximalizovat výnos, tedy chytit co nejvíce přestupců, abych vyinkasoval co nejvíce peněz, tak nic z toho nedává smysl. Faktem je to, že pouze v měřených úsecích je omezení rychlosti respektováno a pokud města chtějí, aby se někde jezdilo v limitu, tak tam musejí instalovat měření. Bohužel to tak u nás je. A stejně jako nemůžu před samoobsluhou opřít nezamčené kolo nebo se spolehnout, že trestně stíhaný ústavní činitel sám odejde ze své funkce, tak se i tímto stále ještě odlišujeme od civilizovanějších zemí Evropy.

A ještě trochu fyziky: Měřený úsek na Folmavské (směrem k Borské) projedeš padesátkou za 57 sekund. Sedmdesátkou za 40 sekund. Rozdíl 17 sekund. Průměrná délka cyklu semaforů je okolo minuty, na některých křižovatkách až 100 sekund. Tvůj časový "zisk" z toho, že překročíš rychlost se ti na první červené několikrát rozplyne. Opravdu to stojí za to?
Čtvrtek, 26. listopadu 2020 - 10:16:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 258
Registrován: 7-2017
Nastavení semaforů v Plzni musí být slušná alchymie, o tom bych raději pomlčel.
Čtvrtek, 26. listopadu 2020 - 10:16:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7298
Registrován: 5-2002
@Pavel2:

dlažba v okolí trianglu U Zvonu stojí za vyližřiť od tý doby co se to tam "zrekonstruovalo".

příčinu a její řešení je třeba hledat v konstrukci vozovky - tram koleje jsou na polích s pražcema uložený na tvrdým podkladu - beton/asfalt. okolo je to dosypáno nějakou asi štěrkodrtí a v tý jsou zasazený dlažební kostky. tlakem od kol aut to tam velmi záhy udělalo takovouhle roletu. ani Tatra polygon v Kopru by se za tu vozovku nemusel stydět [angry].

jezdit se po tom dá krokem, jinak hrozí, že z libovolně starýho auta každou chvíli něco upadne. malý auto se může trefit na koleje, pak lze jet relativně normální rychlostí 20-30 km/h. autobus má větší šířku i hlavně rozchod kol, tj. půlkou vozu vždycky pojede mimo kolej.

město o tom ví už několik let a nikdo se nemá k tomu, aby s tím něco dělal. protože to je investice pravděpodobně v objemu několika MKč.

celkově jsem si z toho možná nejen já odnesl dojem, že to má fungovat jako velikej zpomalovací retardér, a tak jsou všichni krom automobilistů a tamních rezidentů (kravál) spokojeni, protože tam fakt rychle jezdit nelze. možná by to míň skákalo kdyby tam auto vletělo 70+ km/h, ale to jsem netestoval [biggrin]



Koukal jsem teď na video ze zahájení seriové výroby Enyaqů a mají tam to samé , takové vybetonované pražce aby se tomu trochu projely tlumiče, tak to je asi ono. [happy] Jenom tu chybí ta automobilka. [happy]

U Zvonu je ticho protože to podělalo město, ne zhotovitel, blbý byl už projekt. Samozřejmě mizerné jsou i velmi hrubě opracované dlažební kostky, ve srovnání s tím co je na náměstí je to nižší kvalita - ale i kdyby byly lepší , tak to zapadne mezi pražce.

No co, auta mají retardér, místní kravál typu dopravní nehoda když kolem projede třeba odtahovka s těma plechama... Ale je otázka jak to kurví i tu tramvajovou trať , protože to co se opírá o pražec a upevňovadla potom tlačí mnohem větší silou - větší než plánovanou, na všechno pod tím... No tak ještě pět let tomu dávám a celé se to předělá...

Jinde kolem náměstí se takhle blbě nestaví, nevím co je to popadlo tady...
Čtvrtek, 26. listopadu 2020 - 10:21:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7299
Registrován: 5-2002
A ještě trochu fyziky: Měřený úsek na Folmavské (směrem k Borské) projedeš padesátkou za 57 sekund. Sedmdesátkou za 40 sekund. Rozdíl 17 sekund. Průměrná délka cyklu semaforů je okolo minuty, na některých křižovatkách až 100 sekund. Tvůj časový "zisk" z toho, že překročíš rychlost se ti na první červené několikrát rozplyne. Opravdu to stojí za to?

No to je právě rozdíl fyziky a praxe. Jednak záleží jestli chci pokračovat rovně nebo odbočit, jednak radar měří průměrnou rychlost a má jedny semafory mezi sebou - takže když ty řidiče zdrží, může to potom dohnat, pokud mu průměrná rychlost zůstane do 50.

Je to asi trochu zbytečná buzerace, ale je třeba dodat že smrtelných nehod se u Panasoniku i Daikinu stalo hned několik.

Všechny ale když tam nebyly semafory ještě, jednak minimálně jeden motorkář nastoupil do autobusu bokem ( další myslím na Borech), jednak pár mrtvých chodců co šlo do práce / z práce.

Ale ty semafory dost pomohly, mohla by být vyšší rychlost mezi / 50 u nich, a zrovna tam měření spíš bodové než průměrné, protože všechny nehody byly v těch křižovatkách...
Čtvrtek, 26. listopadu 2020 - 11:15:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7568
Registrován: 5-2004
H_k:
"No to je právě rozdíl fyziky a praxe."
Ano, v reálné praxi jsou ty teoretické časové zisky z toho, že to někde přišlápnu, ještě daleko nižší[happy]. A proto se znovu ptám, jestli nám těch pár sekund navíc opravdu stojí za to. A nejde mi konkrétně o Folmavskou, ptám se obecně.
H_k:
"Jenom tu chybí ta automobilka."
Ale máme tu vývojové středisko. Takže jestli tudy jezdí místní Daimler s jeho zkušebními Mercedesy, tak musí být nadšen[lol].
Martinmarilynmanson
Čtvrtek, 26. listopadu 2020 - 11:41:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11161
Registrován: 12-2007
Pak se můžeme bavit o tom, kde všude jsme kdy v Plzni potkali policii s radarem:
Na Rokycanské zhruba naproti BMW (směr ven z Plzně), Domažlická před přestavbou za bývalým AN Hornická, zastávka busu Bolevec (směr od Třemošné) a na Jateční (směr Stavební stroje).
Be clever - use public transport!
Čtvrtek, 26. listopadu 2020 - 13:07:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7300
Registrován: 5-2002
A proto se znovu ptám, jestli nám těch pár sekund navíc opravdu stojí za to. A nejde mi konkrétně o Folmavskou, ptám se obecně.

No v obecné rovině nechápu smysl té otázky, vždycky je člověk vyšší rychlostí někde rychleji. Pro někoho ten čas cenu má, pro někoho ne, maximální rychlosti jsou maximální a ne povinné... A všichni tu zdůrazňujeme bezpečnost, nikdo nechce 70 přes náměstí nebo Klatovskou...

To bysme mohli zahodit tyhle ambice i na dráze, pokud budem vycházet z toho že všichni lidi jsou si rovni a zrychlovat cokoliv nemá smysl, tak by mohla i dráha jezdit 50 od Doubravky po N. Hospodu, na co koridory, vždyť je to pár minut...


Když se vrátíme ke konkrétním situacím tak na Folmavské by to zrychlilo i MHD, tam to nemusí být k zahození, pokud by to šlo přes celou Folmavskou rychleji, tak ta minuta dvě by mohla vykompenzovat co se prostojí před světly co budou před kruháčem...
Pavel2
Čtvrtek, 26. listopadu 2020 - 13:07:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18368
Registrován: 8-2002
ML: v reálné praxi jsou ty teoretické časové zisky z toho, že to někde přišlápnu, ještě daleko nižší [happy]

v okamžiku kdy se ti povede zbavit zdržovače před sebou naopak můžeš nějakou část trasy oproti normálu proletět přímo raketově [lol]
typickej příklad zpomalenej důchodce nebo žena, která neví co vlastně chce [happy]

na 50ce radši 40, pozdě dává blinkr, pozdě se řadí do pruhu, zip neumí/nechápe, před každou zatáčkou si radši přibrzdí aby to nepřevrátil, neví jak padají barvy na semaforech, když odbočuje vlevo tam kde nejsou pruhy najede si co nejvíc doprava, na kruháku moc dlouho přemejšlí, nedá blinkr na výjezdu z OK, atd. atp., tuto všechno už znám [happy]

zjednodušeně řečeno nelze vkládat rovnítko mezi pomalu a bezpečně.
Čtvrtek, 26. listopadu 2020 - 13:49:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6016
Registrován: 2-2005
Mě fascinuje, jak Pavel2 dokáže spojit dvě nesouvisející věci [proud]

Pokud se chce Martin_l bavit obecně: Obecně není důvod zpomalovat dopravu v místech, kde to není nutné. Třeba ta Folmavská. Oni tam lidi pojedou 50, ale o to agresivnější jsou pak jinde. Je to prostá psychologie chování řidičů. Pravidla by měla být nenásilná, protože ve světě, kde nefunguje policie (viz předchozí diskuze), se nejvíce dodržují pravidla, která mají evidentní smysl (30 u školy například).

A pokud se někam narvou radary bez hlubšího vysvětlení a bez zjevného smyslu, tak tam sice řidiči zpomalí, ale s pocitem arogance moci, zbytečnosti a domněnkou, že městská správa jen vydělává. Značky a čáry na vozovce považuji pouze za alibismus přesně v tom duchu, jak to Martin_l předvedl.

Psychologicky je to pak hra na kočku a myš. Řidič vyjede z radarového úseku a dál se chová podle toho, že teď už není na očích. Pozorováno nesčetněkrát.

Dnes jezdí po městě jen někdy jeden dva Superby PČR. O tom, že MP je k ničemu tak nějak celkově jsme se již bavili. A jinak je to čistě na rozumu řidičů, což nefunguje, ale nikdo to neřeší, protože "to nemá hlášeno".
Radary jsou skutečně jen na zlepšování rozpočtu města, alibisticky označené cedulema. To, co chybí, je prevence, osobní dohled nad provozem. Tím se u řidičů postupně vyvolá pocit, že může být kdykoli zastaven a chová se výrazně obezřetněji a tudíž i opatrněji vůči okolnímu provozu. Ale to stojí peníze a není to hned.
MHD je pro lidi ! ! !
Čtvrtek, 26. listopadu 2020 - 14:03:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19015
Registrován: 5-2002
A ještě trochu fyziky: Měřený úsek na Folmavské (směrem k Borské) projedeš padesátkou za 57 sekund. Sedmdesátkou za 40 sekund. Rozdíl 17 sekund. Průměrná délka cyklu semaforů je okolo minuty, na některých křižovatkách až 100 sekund. Tvůj časový "zisk" z toho, že překročíš rychlost se ti na první červené několikrát rozplyne. Opravdu to stojí za to?

A nebo takhle. Pokud tou sedmdesátkou pojedeš nějaký delší úsek, je větší i časový zisk. Stačí, abys někde díky těm 17 ušetřeným vteřinám chytil zelenou na křižovatce a rázem je z toho úspora dvě minuty. A tak. A pak je to o tom, jak moc spěcháš a jestli ti časová úspora za ta případná rizika stpojí.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Čtvrtek, 26. listopadu 2020 - 14:33:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2767
Registrován: 2-2005
ad M_l:
Nicméně jsem velmi rád, že jsi zde odkázal na článek o chystaném omezení dopravy na Americké třídě. Na tento krok by měly navázat drobné stavební úpravy pro zkvalitnění provozu MHD a také doplnění zásobovacího boxu u pekařství paní Malinové. Každopádně doporučuji všem, aby sledovali, kdo změnu dopravního režimu na Americké podporuje a kdo jej brzdí, a zapamatovali si to nejméně do chvíle, kdy za dva roky půjdeme opět ke komunálním volbám.

Jsi trapný se svojí líbivou arogancí stejně jako ti šmejdi politici, co tam dřepí na magistrátu cca od roku 1995. Americká měla být uzavřena už od svojí rekonstrukce v roce 2008. Že to ten pravo - levý politický dobytek uzavře pro IAD až asi v roce 2021 je docela smutné. A ty o budeš vyzdvihovat jako úspěch. [nene]
Čtvrtek, 26. listopadu 2020 - 14:39:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2768
Registrován: 2-2005
ad Pavel2:
v okamžiku kdy se ti povede zbavit zdržovače před sebou naopak můžeš nějakou část trasy oproti normálu proletět přímo raketově [lol]
typickej příklad zpomalenej důchodce nebo žena, která neví co vlastně chce


řekni to svý matce.
řekni to třeba Martině do očí.
co se týče těchto tvých názorů, chováš se jako hlupák. ( napsal jsem něco jiného, ale opravil se )
před pár lety jsi nebyl schopen udžet tříkolku na chodníku a dneska jsou všichni, co jedou dle předpisu zpomalovači, zdržovači a já nevím , co ještě.
nejezdíš náhodou s bílou dodávkou???
Bohuňovský Luděk
Čtvrtek, 26. listopadu 2020 - 16:28:11  
Neregistrovaný host
Dotaz na místní: trolejbusy 498 a 503 jsou ještě na Karlově nebo už odjely?
Čtvrtek, 26. listopadu 2020 - 16:37:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8185
Registrován: 12-2005
No je fakt že ženských co jedou po státovce 60 před každou mírnou zatáčkou jdou tvrdě na brzdy a jejich pruhem je středová čára potkávam mezi naší vsí a plzní požehnaně.
Takový jsou pro svý okolí vysloveně nebezpečný a nechápu proč za ten volat vlastně lezou. A když už tak proč jezdí po hlavnim tahu....
Takže ano řeknu to do očí každýmu kdo ohrožuje okolí nebezpečně pomalou jízdou.
Bejvalky máma taky jezdila "bezpečně" do 70km/h i na dálnici. A furt byla ve stresu že se na ní auta lepí a že jí furt někdo předjíždí. Tak jsme jí naučilii jezdit 90 a najednou bylo po stresu. Málokdy se někdo lepil a těch co jí předjížděli výrazně ubylo. A světe div se najednou jí ježdění nepřišlo tak hrozně stresový...
Ale to už sme od městskýho tématu daleko.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Uživatel v obraze
Čtvrtek, 26. listopadu 2020 - 17:09:02  
Neregistrovaný host
V pondělí tam ještě byly