Diskuse » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 08. 8. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 08. 8. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Sobota, 03. června 2023 - 07:31:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19275
Registrován: 5-2002
A právě proto, že celá noční doprava je primárně určena pro zaměstnance, je totální nesmysl tyto lidi štvát čekáním na nějaké výletníky, kteří už tak mají v jízdním řádu pěknou rezervu.

Nicméně pět minut čekání nikoho nezabije a někoho zachrání od hodinového čekání na další spoj. Pokud řidič linky N3/N6 zavře dveře a odjede ve chvíli, kdy z nádraží vychází dav cestujících a někteří se viditelně snaží doběhnout autobus... Ano, čas odjezdu je daný, obecně jsem zastáncem hesla "cestující, který není na zastávce včas, není cestující", ale něco jiného je tramvaj jedoucí po pěti minutách a něco jiného je autobus jedoucí jednou za hodinu, notabene když ti dobíhající cestující nedobíhají kvůli vlastní neschopnosti, ale kvůli jimi nezaviněným zpožděním vlaku

Když jedu v 0.30 po jedenácti hodinach z práce domů s nástupem do práce v poledne, úplně to poslední, na co mám náladu, je čekat na cestující z nějakého zpožděného vlaku, kteří měli celý den dost času na to, aby přijeli o půlnoci, ale nemají dvě kila na taxík nebo pár desítek minut navíc.

Ty to říkáš, jako by všichni ti cestující jeli tím vlakem dobrovolně a z vlastní vůle a pro zábavu. Podle stejné logiky můžeme říct, že když tě obtěžuje čekat na zpožděný vlak, jezdi z práce autem nebo taxíkem, těch pár korun navíc tě přece nezruinuje. Koho tu zajímají nějací řidiči MHD, beztak jezdí na režijky a napůl zadarmo, zatímco my ostaní musíme platit. A mysli na to, že příště tím zpožděným vlakem můžeš jet i ty. Jo, pardon, já zapomněl, ty bydlíš kousek od nádraží, dojdeš si pěšky, tebe to netrápí.

A čas na přestup v případě ujetí nočky 40 minut v jednu ráno je luxusní a s ohledem na dobu si není na co stěžovat.

Jasně. Hlavně když venku mrzne. To se to čeká jedna báseň.

Pokud by něco takového hrozilo, zkus telefon na dispečink PMDP, co je na jejich stránkách...[wink]

Pokud budou dispečeři milí a ochotní tak, jak je znám já... [wink]

Někdy v květnu 2011 jsem byl v zácviku na noční N21/1 s přejezdem na N2. Byla to ta směna, co začínala cca. 0:10 na Slovanech, odkud se pokračovalo k Mrakodrapu na rozjezd v 0:20 a do Skvrňan. Tehdy tam byly hodně nestíhací jízdní doby, trasa plná různých zpomalovacích nesmyslů, kličkuje se mezi dělícími ostrůvky, takže jsem jel radši opatrně, abych neudělal škodu a ostudu hned první den. Bylo 0:20, měl jsem být u Mrakodrapu, já byl teprv mezi podjezdy u nádraží. V tu chvíli začala pípat vysílačka. O její obsluze jsem v tu chvíli vůbec nic nevěděl, mikrofon s ovládáním je v Citybusu nad hlavou řidiče, takže zacvičující řidič neměl šanci dostat se tam bez toho, aby mi lezl po hlavě. Dojeli jsme do zastávky, on sáhl po vysílačce, zahlásil do ní, že už jsme u nádraží a zavěsil. Dojedeme k Mrakodrapu, tam dispečer, pan Důležitý.

Každý normální dispečer by věděl, že N2 od Slovan dojíždí pravidelně jako poslední. Každý normální dispečer by chápal a věděl, že řidič nesmí držet za jízdy v ruce hovorové zařízení, třeba mikrofon vysílačky, takže by neviděl problém v tom, že řidič se mu neozve hned. To ale nebyl případ tohohle pána.

Pan Důležitý dohlédl na přestup, odmávl ostatní autobusy a šel si na mě léčit nějaký svůj komplex méněcennosti: "Pane řidič, můžete mi laskavě říct, proč neberete vysílačku?" "Protože to neumím." "Tak neumíte, jóóó?", zeptal se dispečer jízlivě. A jak dlouho už tady pracujete?" Významný pohled na hodinky: "Přesně čtyři hodiny a šestnáct minut." Dispečer zalapal po dechu, tuhle odpověď nečekal. "Víte co? Jeďte! A vy," obrátil se na zacvičujícího řidiče, "vy ho to na konečné naučte. Nashledanou!"


Možná úsměvné, ale...

Položme si otázky:
- je normální chovat se takhle k zaměstnancům a buzerovat i za to, že řidič "jen" dodržel předpisy?
- pokud se dispečer takhle chová k zaměstnancům, jak se asi bude chovat k cestujícím?

Ano, stalo se to před víc, jak deseti lety a bohužel to ale nebyl jediný podobný zážitek tohohle typu, takže je otázka, jak je tahle zkušenost s dispečinkem PMDP relevantní. Netuším, jestli tam dotyční dispečeři pořád ještě pracují a moc rád bych věřil tomu, že už jsou pryč a místo nich tam nastoupil někdo normální. Takže jsem docela zvědavý, jak to dopadne, až se někdo z mého okolí rozhodne řešit s dispečinkem ujíždění toho nočního autobusu před nosem [happy] Já teď nebudu mít příležitost, při mém současném rozložení pracovních aktivit jezdím pryč z Plzně buď po úplně jiných tratích a nebo služebním autem, tím nočním rychlíkem jsem jel naposledy někdy loni na podzim z Pardubic.
Když se ti zdá, že se situace zlepšuje, patrně jsi něco nepostřehl [wink]
Sobota, 03. června 2023 - 08:52:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6433
Registrován: 2-2005
Ty to říkáš, jako by všichni ti cestující jeli tím vlakem dobrovolně a z vlastní vůle a pro zábavu. Podle stejné logiky můžeme říct, že když tě obtěžuje čekat na zpožděný vlak, jezdi z práce autem nebo taxíkem, těch pár korun navíc tě přece nezruinuje
Jenže to, jestli tím ti lidé jedou pro zábavu nebo ne není moje starost. A na rozdíl od nich, já jsem ve voze včas a byl bych rád, kdyby pokud možno dodržoval jízdní řád. A nejde jen o mě a jiné řidiče, ale i o ty další lidi a zaměstnance, kteří v těch autobusech sedí.

Jasně, počkat pár minut není takový problém, ale kdo zaručí, že původně avizovanych 5 minut (čili v součtu vlaku třeba už 20 minut) ještě nenaroste, protože výpravčí v zácviku ho zastavil na vjezdu? A když autobus počká, kdo pozná, že už doběhli skutečně všichni lidi z vlaku? A co když támhle ta paní s kufrem už běží pozdě, autobus ji ujede a ona bude psát rozčilené stížnosti, že na ni byl řidič zlý a ujel ji úmyslně?

Primární problém je na straně drah, pokud mají o půlnoci zpoždění větší než těch 25 nebo 13 minut. Takže si stěžuje na dráze. Problémy drah nemůžou řešit jiní dopravci tím, že budou ignorovat vlastní jízdní řád.
MHD je pro lidi ! ! !
Pavel2
Sobota, 03. června 2023 - 10:03:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19751
Registrován: 8-2002
A dráhy si podají SŽ že jsou všude výluky a omezení provozu [biggrin]
Sobota, 03. června 2023 - 23:59:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19276
Registrován: 5-2002
Jenže to, jestli tím ti lidé jedou pro zábavu nebo ne není moje starost. A na rozdíl od nich, já jsem ve voze včas a byl bych rád, kdyby pokud možno dodržoval jízdní řád. A nejde jen o mě a jiné řidiče, ale i o ty další lidi a zaměstnance, kteří v těch autobusech sedí.

Proč by měla být práva na přepravu tebe a jiných řidičů nadřazena právu na přepravu cestujcích z toho vlaku? Ty si o sobě myslíš, že jsi něco víc? [wink] Pokud to budeme posuzovat podle výše zaplaceného jízdného, ti jiní cestující platí za použití MHD víc, než ty.

Jasně, počkat pár minut není takový problém, ale kdo zaručí, že původně avizovanych 5 minut (čili v součtu vlaku třeba už 20 minut) ještě nenaroste, protože výpravčí v zácviku ho zastavil na vjezdu?

Vidím, že na tebe práce v PMDP zanechala stopy a převzal jsi za svou podnikovou mentalitu "Není to problém, ale mohl by být" [wink] Stát se může všelicos, ale jaká je šance, že se to stane? Za mě - ve chvíli, kdy vlak odjede z Rokycan, se dá celkem spolehlivě odhadnout, že po X minutách od odjezdu z Rokycan zastaví v Plzni.

A když autobus počká, kdo pozná, že už doběhli skutečně všichni lidi z vlaku?

Pokud sis toho ještě nevšiml, dopravní podnik zaměstnává člověka na pozici "dispečer". Tenhle člověk má služební auto, kterým pravidelně jezdí k Mrakodrapu a dává nočním autobusům povel k odjezdu. Předpokládám, že tenhle člověk je dostatečně kompetentní k tomu, aby napřed zajel k nádraží, nakouknul do podchodu, podíval se, že všichni přestoupili, a pak dal řidiči povel k odjezdu. A nebo myslíš, že je dispečer příliš neschopný na to, aby tenhle jednoduchý úkol dokázal splnit? [wink]

A co když támhle ta paní s kufrem už běží pozdě, autobus ji ujede a ona bude psát rozčilené stížnosti, že na ni byl řidič zlý a ujel ji úmyslně?

A ty na tu stížnost budeš odepisovat, že tě to tak zajímá? Myslím, že jako řidič trolejbusu máš v pracovní náplni úplně jiné věci, takže tě to trápit nemusí.
Pokud tam bude ten dispečer, bude to problém dispečera a ne tvůj.
A jen tak na okraj: Takže místo toho, aby autobus při nepříznivé shodě okolností jednou za čas ujel opozdilé paní s kufrem, necháme radši autobus ujet úplně všem při každém větším zpoždění vlaku? Jo, to dává logiku. Jsme banda líných lemplů a než abysme si přidělávali práci, radši budeme hledat problémy a tvrdit, že to nejde?

Primární problém je na straně drah, pokud mají o půlnoci zpoždění větší než těch 25 nebo 13 minut. Takže si stěžuje na dráze. Problémy drah nemůžou řešit jiní dopravci tím, že budou ignorovat vlastní jízdní řád.

A víš, co je zajímavé? Že modré autobusy v případě zpoždění vlaku čekat dokážou. Znamená to tedy, že provozovatel modrých autobusů je schopnější a šikovnější, než provozovatel červených autobusů? To jsi chtěl říct? A všiml sis třeba, že čekat na zpožděné vlaky dokážou i jiní dopravci, nejen ten modrý? Jedině pro PMDP je to nepřekonatelný problém.

Pro příště navrhuju, aby když se noční autobus od vozovny opozdí, aby mu ostatní prostě sprostě ujeli a řidiči si u Mrakodrapu počkali hodinu na další spoj. Přece bys nechtěl po řidičích ostatních nočních autobusů, aby problém svého kolegy řešili tím, že budou ignorovat vlastní jízdní řád. To samé navrhuju ráno, spoj do vozovny odjede od Mrakodrapu včas a pokud náhodou někomu ujede, ať si vezme taxíka, jinak mu seberou prémie za pozdní nástup. A hotovo.

Je to přitažené za vlasy, ale je to úplně totéž, co požaduješ ty.
Když se ti zdá, že se situace zlepšuje, patrně jsi něco nepostřehl [wink]
Neděle, 04. června 2023 - 01:29:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19277
Registrován: 5-2002
Právě jsem přijel rychlíkem z Prahy a pokusil jsem se spočítat cestující. Vlak přijel na kolej u staniční budovy, bývalé nástupiště 2z. Počítal jsem lidi, kteří odjeli po schodech do podchodu ústícího do Nádražní a nebo odešli nádražní halou, která tou dobou byla kupodivu otevřená. Nepočítal jsem lidi, kteří odešli zadním podchodem a nebo obešli halu vnějškem směrem k bývalým nástupištím 3 a 4, na ně jsem neviděl.

Došel jsem k číslu 96. Číslo určitě není přesné, občas lidé na schodech vytvořili dav a když jsem zároveň sledoval vstup do haly, mohl jsem někoho přehlédnout.
Když se ti zdá, že se situace zlepšuje, patrně jsi něco nepostřehl [wink]
Neděle, 04. června 2023 - 09:16:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6434
Registrován: 2-2005
Bože můj, tolik slov a zbytečně. Vždyť jsem přece napsal, že počkat na vlak pár minut není takový problém [crazy]
Ještě že už na to nemáš žádný vliv, když nerozumíš psanému textu.

A teď pomíjím to, že autobus má čekací dobu na vlak z podstaty jízdního řádu 25 a 13 minut.
MHD je pro lidi ! ! !
Pondělí, 05. června 2023 - 08:13:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6061
Registrován: 9-2005
Jasně, počkat pár minut není takový problém, ale kdo zaručí, že původně avizovanych 5 minut (čili v součtu vlaku třeba už 20 minut) ještě nenaroste, protože výpravčí v zácviku ho zastavil na vjezdu?

V jednu v noci? [happy] Ale no tak...

Aktuálně platí, že pokud se cestující ze zpožděného rychlíku R 750 včas (asi nejlépe od Rokycan) na dispečink PMDP ozvou (+420 378 037 585), dispečer by měl být schopen si situaci přes GRAPP ověřit a spoj N3 o něco málo u nádraží pozdržet.

Díky za hlášenky o skutečném stavu tohoto fungování[pozor]
T_m
Pondělí, 05. června 2023 - 14:04:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3425
Registrován: 5-2002
To vypadá velmi pěkně a použitelně, ale ví o tom vůbec někdo? Já to například čtu úplně poprvé!
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Pondělí, 05. června 2023 - 14:36:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2732
Registrován: 7-2017
Protože to vzniklo velmi nedávno, poté, co mi takhle ujel R750, a to poté, co byla mimořádnost na koridoru u Kolína, takže jsme čekali na 3 Metropolitany. U Rokycan (před nimi) jsem volal na dispečink našeho drahého městského vnitřního dopravce (pun intended) jestli by nemohlo N počkat, že vlivem mimořádnosti jede plná Berounka a někteří jsou na cestě už hodně dlouho. Bylo mi velmi nevybíravě vysvětleno dispečerem, že nečekají ani omylem. Přiběhl jsem k zastávce Hlavní nádraží v cca 1:28.50 a Nko pryč.

Napsal jsem tedy velmi dlouhou pohádku o tom (potom, co jsem se domů prošel, abych vychladnul a pozoroval vláček taxíků od nádraží), jak modré busy (alespoň na papíře, v realitě to někdy drhne též, to už jsem ale se zodpovědnými řešil) čekat na vlak umějí a doložil, že 5 let argumentů používaných postupně proti jsem už vyvrátil všechny. A toho času již nebožtík. [sad] pan Kohout nejspíš jako jeden z posledních mailů poslal toto (22.2.2023):

Vážený pane,

úvodem se omlouvám za opožděnou reakci na Váš podnět. Možnosti řešení přestupu z nočního vlaku na noční linky jsme prověřili a jsme na cestě k dohodě o spolupráci s POVED a dopravcem ČD, podle níž bychom obdrželi na náš dispečink informaci o zpoždění vlaku a požadavky cestujících na přestup na N linky. O posunu Vás budeme informovat.

S pozdravem

Ing. Jiří Kohout, Ph.D., MBA
vedoucí dopravního oddělení


A to se pan strojvedoucí opravdu snažil s tím šrotem z Bautzenů stahovat co to šlo. [ok] [vypravci]




(Příspěvek byl editován uživatelem Tantin27.)
Pondělí, 05. června 2023 - 16:50:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 91
Registrován: 3-2007
NENÍ hlavní zdroj uživatelů noční dopravy
Hlavním zdrojem noční dopravy Je vlak. Všude na světě to tak funguje, někde je na tom založená celá ekonomika MHD (když třeba není dotovaná, tak logicky dopravci přijedou k nádraží v době největší poptávky a ne jak se to zlíbí politikům), ve vyspělejších zemích se zase rozdíl mezi MHD a vlakem zmenšuje, že na každý vlak navazují spoje MHD a naopak každý noční spoj navazuje na vlak, protože jinak by nemusel jezdit... jenom v Plzni to pořád nechtějí pochopit. Návštěvníci barů nejsou ti, pro které by noční linky primárně jezdily – ti tak opravdu nemusí a na nějaké minutě navíc už jim nemusí záležet. Zaměstnanci firem zase končí ve specifickou dobu – pro ně se může upravit JŘ linky 17, ale ne celý systém noční dopravy jezdící v pravidelných intervalech – to ať řeší zaměstnavatel třeba objednáním spojů mimo systém. A proto navrhuji zavedení nových spojů mimo systém i od těch vlaků, aby případné zpoždění nenarušilo dopravu v celém městě na celou noc. V případě toho prvního vlaku prodloužením denních linek – tam by nemělo vadit, když přijede do vozovny se zpožděním, u toho posledního je těch 13 minut asi „OK“, takže se dají využít běžné noční linky s nějakou rozumnou mírou garantovaného čekání (ne že se bude volat dispečerovi – to snad přece v dnešní době digitálních technologií a dynamického dispečinku není nutné), zavádění dalších spojů už by byl problém. A pokud by to celé byl neřešitelný problém ze strany zaměstnanců nebo financí, tak by se mělo komunikovat i s Ministerstvem dopravy, jestli by dojezd vlaku třeba nešel posunout, aby se došlo ke vzájemnému kompromisu. Čím pohodlnější a jistější přestup, tím více lidí s tím bude jezdit a tím smysluplnější noční vlaky a autobusy budou. A třeba by se pak mohlo konečně vyplatit zavést i ten večerní vlak kolem 22. hodiny, kdy v nejžádanější dobu je zbytečná díra. A lidé se pak musí vracet do Plzně o půlnoci a řešit problémy s nenavazující MHD. [wink]
Pondělí, 05. června 2023 - 21:22:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6435
Registrován: 2-2005
M_k: Já to myslel spíš obrazně, že dispečer není povinen řešit problémy cizího dopravce, který notabene není ani schopný dát vědět a nechává to na cestujících, a hlídat jeho vlak. Ale pokud mu někdo zavolá (ideálně tedy dispečer ČD), měl by být schopný to řešit, protože počkat pár minut není takový problém (potřetí)

Martin Votava: Není. Můžeš o tom diskutovat, můžeš s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat. Navíc se s vlakem počítá v podobě královského přestupního času.
MHD je pro lidi ! ! !
18AlexSyky18
Úterý, 06. června 2023 - 09:57:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 470
Registrován: 8-2016
S panem Kohoutem jsem byl ve spojení, když dorazila stížnost na nevyčkání nočního autobusu PMDP na tento vlak. Měl jsem za úkol vysvětlit jakým stylem probíhá přestup mezi vlaky a modrými autobusy.
Vlakové čety disponují telefonním číslem na krajský dispečink (a ještě jedním "pohotovostním" číslem) a v případě zpoždění vlaku volají na dispečink se žádostí o čekání. Někdy je to opačně - krajský dispečink volá dispečink ČD s prosbou o zjištění, kolik cestujících chce kam přestoupit, což ne vždy úplně jde - vlakvedoucí má čtyři/pět vozů Berounky, obcházet každé kupé je časově i fyzicky náročné. Náš návrh tedy zněl obdobně - tzn. rozdat vlakovým četám číslo na dispečink PMDP či to, aby dispečer PMDP hlídal GRAPP (což je sice super, ale nezaručí to, že vlak někoho na přestup přiveze).
Úterý, 06. června 2023 - 10:33:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7834
Registrován: 5-2002
Jj, v Grapu dlouhodobě chybí možnost vidět obsazenost spoje, aspoň z naskenovaných jízdenek, to by pomohlo všem... (Minimálně u dotované dopravy, chápu že pro soukromníky je to citlivý údaj)
Sobota, 10. června 2023 - 08:47:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19279
Registrován: 5-2002
https://zdopravy.cz/prvni-navrh-noveho-grafikonu-nightjet-v-praze -regiojet-do-alp-a-berlina-pomaleji-z-prahy-do-plzne-164322/

Můžeme pokračovat v debatě o nočních vlacích v novém GVD [happy]
Když se ti zdá, že se situace zlepšuje, patrně jsi něco nepostřehl [wink]
Sobota, 10. června 2023 - 12:07:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2735
Registrován: 7-2017
Ten IC 550 byl očividně ztaktován s časem R a hezky to vychází na poslední rozjezd tramvají, ale ta Berounka… Jako jezdí to včas a je tam velká vatáž, tak by to vycházet mělo.
Sobota, 10. června 2023 - 22:26:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19280
Registrován: 5-2002
A teď pomíjím to, že autobus má čekací dobu na vlak z podstaty jízdního řádu 25 a 13 minut.

Čekací doba z podstaty těžko může být 13 minut. Pokud bude zpoždění vlaku 13 minut, znamená to, že autobus odjede ze zastávky přesně v té minutě, kdy vlak zastaví u nástupiště, takže přestup nestihnou ani ti nejrychlejší, kteří vědí, ze kterého vagonu vystoupit, aby byli co nejblíž k podchodu, a na výstup budou už od Rokycan čekat u dveří, aby byli první venku.

nejspíš jako jeden z posledních mailů poslal toto (22.2.2023)

Já zas můžu říct, ze zhruba někdy tou dobou se mě ptal na nějaké otázky kolem přestupu z nočního vlaku na MHD. Posílal jsem mu odkazy na všechny ty stránky s polohou vlaků, jedna z otázek třeba zněla "na které nástupiště ten vlak obvykle přijíždí" a tak. Takže potvrzuju, že z jeho strany opravdu nějaká snaha byla.

Hlavním zdrojem noční dopravy Je vlak. Všude na světě to tak funguje,

V případě Plzně bych si troufl tvrdit, že počet cestujících od nočního vlaku je nezanedbatelný, ale rozhodně si nemyslím, že těch pár nočních vlaků táhne celý noční provoz MHD. Každopádně souhlasím s názorem, že cestující z nočního vlaku, řidiči MHD a ti, kdo využívají noční dopravu k cestám do/z práce, se opravdu nemohou přizpůsobovat nočním jízdním řádům. Je třeba docela opruz, když máš noční 41/3, v 0:11 jedeš ze Sadů do vozovny a než natankuješ a zaparkuješ, ujedou ti všechny spoje do města a ty musíš čekat až na rozjezd v 1:30.
Když se ti zdá, že se situace zlepšuje, patrně jsi něco nepostřehl [wink]
18AlexSyky18
Neděle, 11. června 2023 - 15:48:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 471
Registrován: 8-2016
H_k:
"Jj, v Grapu dlouhodobě chybí možnost vidět obsazenost spoje, aspoň z naskenovaných jízdenek, to by pomohlo všem... (Minimálně u dotované dopravy, chápu že pro soukromníky je to citlivý údaj)"
To by ale ničemu nepomohlo, pokud by byla vidět obsazenost. Z té nikdo nezanalyzuje kdo kam přestupuje. Za mě by bylo nejideálnější předat telefonní číslo na dispečink PMDP mezi vlakové čety. [happy]
Pondělí, 12. června 2023 - 01:08:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19281
Registrován: 5-2002
Má to háček:

Moje poslední jízda tímhle vlakem vypadala asi tak, že jsem byl patrně jeden z mála střízlivých v celé soupravě. Průvodčí někde za Prahou jednou, možná dvakrát, prošel soupravou, aniž by se pokusil aspoň předstírat kontrolu jízdenek, a pak už jsme ho neviděli. Po pravdě řečeno, nedivím se mu.
Když se ti zdá, že se situace zlepšuje, patrně jsi něco nepostřehl [wink]
Pondělí, 12. června 2023 - 09:07:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7837
Registrován: 5-2002
To by ale ničemu nepomohlo, pokud by byla vidět obsazenost.

No pomohlo by dost vidět jestli je tam 5 lidí nebo 200, ne?
Pondělí, 12. června 2023 - 10:41:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7838
Registrován: 5-2002
@Martin_L, tohle jsem koukám přehlídnul - H_k:
ten byl tuhle zavřený týden a stála celá Klatovská...A kdyby byl zavřený měsíc nebo rok, tak už to ani nepoznáme, protože si lidi zvyknou a sedne si to.


Jenže tohle má limity, tedy ano - když se teď zavřel most Milénia, bylo to brutální první den, pak si to sedlo aspoň trochu.

Jenže třeba kruháč u Makra už je na tom limitu a je zacpaná odpoledne (Folmavská) už půl roku, zpoždění busů až 20 minut přiznává samo město - proč si to nesedlo? Je to ten limit, není kudy to výhodněji objet. Nemyslím si že je třeba mučit lidi u Klatovské tím, že náhradou za jakékoliv pozitivní zlepšení typu západní okruh jim tam svedu dopravu z okolních ulic, proboha, taky jsou tam byty a lidi...

Ale proto jsem původně - k dokumentu pro "koridor 16" - ukazoval na to že tam chybí kontext ostatních staveb okolo, pokud by se třeba postavil plánovaný další most přes koleje , tak by to bylo jedno, jak sám píšeš. Mě jde jenom o to že ten kontext chybí v tom dokumentu k l6.

a na Jižním by mohl vzniknout přestupní bod hodný tomu, že Plzeň leží geograficky západně od Berlína i Vídně. Mentálně bohužel pořád ještě ne.

Jenže v tý Vídni by na jižáku klidně stavěl bus přímo na mostě; a k tomu by tam byl průjezd aut stejně, oni tam neblokují auta za každou cenu. Viz přejezdy na Guertelu třeba mezi Linke / Rechte Wienzeile nebo kdekoliv... Spíš Vídeň od nás by se mohla učit kolikrát preferenci tramvají, doporučuji zkusit a porovnat.
18AlexSyky18
Sobota, 17. června 2023 - 21:40:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 472
Registrován: 8-2016
H_k:
"To by ale ničemu nepomohlo, pokud by byla vidět obsazenost.

No pomohlo by dost vidět jestli je tam 5 lidí nebo 200, ne?"
A v čem? Z toho poznáte kolik lidí půjde na "enko"?
Pondělí, 19. června 2023 - 09:22:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6062
Registrován: 9-2005
Ahoj, prosím o seriózní diskuzi nad následujícím podnětem.

Prohození linek 11 a 13 na Doubravce - lepší využití kapacity vozidel (do Černic a na Ústřední hřbitov se klouby o víkendu občas hodí), kdežto do Malesic nebo na Dlouhých žádná velká frekvence necestuje.
A s tím uvažované opuštění trati přes Anglické nábřeží (nerovná se zrušení). Důvodem je skutečnost, že všichni chtějí k nádraží a na Americkou (po dostavbě Ameside k tomu bude další důvod).
Pondělí, 19. června 2023 - 09:43:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7839
Registrován: 5-2002
A v čem? Z toho poznáte kolik lidí půjde na "enko"?

Tak pokud nejsem zaseklý autista tak z toho pochopím, že v prvním případě řeším jednotlivce, v druhém obecně určitě někdo bude chtít tou hromadnou dopravou jet.

Obecně od těch noček , jak už tu někdo psal, část lidí má vlastní odvoz nebo taxi, část dojde, část pojede MHD. V případě 5-10 lidí ve vlaku asi nemusím řešit že třem ujede autobus, v případě stovky lidí je lepší počkat, ne?
Pondělí, 19. června 2023 - 09:52:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7840
Registrován: 5-2002
Prohození linek 11 a 13 na Doubravce - lepší využití kapacity vozidel (do Černic a na Ústřední hřbitov se klouby o víkendu občas hodí), kdežto do Malesic nebo na Dlouhých žádná velká frekvence necestuje.
A s tím uvažované opuštění trati přes Anglické nábřeží (nerovná se zrušení). Důvodem je skutečnost, že všichni chtějí k nádraží a na Americkou (po dostavbě Ameside k tomu bude další důvod).


Doubravku moc neznám , ale je pravda že i okolo trasy současné 11 rostou další domy, a jestli to bude pokračovat…. Plus část spojů by mohla dojet na baterku nebo agregát jako dnešní 38, ne?

Na Anglickém těžko říct, přestup mezi dnešní 13 a tramvajema je, ale kdyby byl o zastávku vedle tak je to asi jedno… Byla diskuze už když se to tam vracelo, proč vlastně… Moc k tomu argumenty nebyly.

Plus lince 13 teda nepomohlo odsunutí zastávky od Muzea, byl to přístup na náměstí... Což je i dobrá otázka - jak v budoucnu s ohledem na provoz trolejbusů přes náměstí, jestli by neměla ta dnešní 13 jezdit normálně od Doubravky Pražskou a přes náměstí k mraku, pro lepší přestup na trolejbusy na Roudnou, a spojení pro lidi do centra obecně.

(Příspěvek byl editován uživatelem H_k.)
Martinmarilynmanson
Pondělí, 19. června 2023 - 09:58:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11378
Registrován: 12-2007
Problém je, že chybí zastávka z Prokopovky na Americkou směr Doubravka, pokud by jezdila 13 z Černic na Ústřední hřbitov.
Sháním staré jízdní řády v Severočeském (Ústeckém) a Západočeském (Karlovarském i Plzeňském) kraji.
Pondělí, 19. června 2023 - 10:04:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7841
Registrován: 5-2002
Stačí oživit zase tu co je teď manipulační, ne? Dřív to tam stavělo...

Plus Pařížská se má přesunout - z pohledu od mraku hned za most , prakticky... Aby to bylo blíž do DP [proud] (Ale tak až se zastaví ta díra tak to mít smysl bude)
Pondělí, 19. června 2023 - 10:47:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6063
Registrován: 9-2005
Stačí oživit zase tu co je teď manipulační, ne?

S ní je problém. Je tam nesouhlas s trvalým užíváním kvůli omezením průjezdu [auto]
Pondělí, 19. června 2023 - 11:06:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7842
Registrován: 5-2002
To jde s tím nesouhlasit nově, když tam fungovala celá léta, a nejedná se tedy o nové zřízení?

Kdyby nic tak tam to jde objet, taky se dá alternativně udělat špuntová zastávka, no, aby to ty auta brzdilo doopravdy...
Pondělí, 19. června 2023 - 15:24:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6064
Registrován: 9-2005
Mimochodem, 20. 6. 2023 má naposledy vyjet Tescobus...
T_m
Pondělí, 19. června 2023 - 15:51:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3426
Registrován: 5-2002
Mě se na celé akci nelíbí případná likvidace přestupního bodu Goethova u rybárny, kde jsou ideální vazby 13 (14)/33 (40) a i odtud relativně blízko na zastávku Mrakodrap - Americká. Navíc ty zastávky v Prokopově jsou také hodně fuj, po tmě a fetky tam mají průchoďák. Tak že bych viděl prioritu ve vyřešení tohoto celkem zásadního centrálního uzlu, který bychom tímto pocitově vymístili z centra na docela hnusnou periferii. Ostatní je podle mne v podstatě téměř jedno a logiku prohození 13/11 určitou má.
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Pondělí, 19. června 2023 - 20:47:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6437
Registrován: 2-2005
Podle mě je opuštění Anglického blbost, lidí tam ve směru na Doubravku i na Slovany nastupuje dost.

Nicméně nápad s kloubáky není špatný, takže mě přijde jako nejlogičtější kompromis linka 11 Ústřední hřbitov - Anglické - NC Černice, a linka 13 Na Dlouhých - Hlavní nádraží - Malesice. V případě linky 11 příjdou o přímé spojení s nádražím jen dvě zastávky (Hřbitov a Hřbitovní), což myslím je snesitelné, naproti tomu Lobzy a Letná získají lepší přístup do centra i přes Anglické.

A jako bonus se nemusí řešit Prokopova, kde by byla nutnost vybudovat stálou zastávku (přece nevynechá linka 13 celé centrum tím, že zastaví u Radbuzy a pak až v Pařížský). A samozřejmě přestup u rybárny je důležitý a navzdory mimořádně špatné návaznosti linky 13 na 33 (zpravidla 33 ujede, protože 13 zůstane u Radbuzy na světlech a přijede o půl minuty později) i využívaný (lidi buď čekají nebo jde štrůdl lidí od trolejbusů směrem do centra).

(Příspěvek byl editován uživatelem Trollino_15.)
MHD je pro lidi ! ! !
Pondělí, 19. června 2023 - 20:54:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6065
Registrován: 9-2005
No, to je tak nějak i můj názor.
Pavel2
Pondělí, 19. června 2023 - 23:10:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19759
Registrován: 8-2002
V trase 11ky poblíž Rokycanský se vloni postavily asi 3 bytový domy za autosalonem Opel, v ulici Na terasách. Na pozemku se solitérním RD naproti ústí Jiřinový ulice, vpravo směrem nahoru nad autosalonem Fiat, je prej vyprojektovanej novej Lidl. Letos tam došlo k vykácení nějakých náletů a asi to zase usnulo.

Proti výrobně dinosaurů za halovýma garážema Ke Špitálskému lesu se zvedla docela masivní vlna odporu, takže tam se taky nic neděje (zatím?).

Pak jsem zaznamenal, že úplně "na konci Plzně" za OC Berounka Park 2 a před sjezdem z Rokycanský na Červenej Hrádek a Božkov, byly vymýcený zahrady/bezdomáči a vypadá to, jako by tam měly přibýt další obchodní plochy. Asi jich tu máme pořád málo [crazy]
Tam už je to z konečný Ústřední hřbitov docela pěknej kus cesty pěšky.
Pondělí, 19. června 2023 - 23:17:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19289
Registrován: 5-2002
11+13:

Když se před 10-15 lety přesunula třináctka na Anglické nábřeží, přišlo na to poměrně dost stížností, takže v tomhle směru je návrat zpět k hl.n. v pořádku. Docela určitě se ale najde někdo, komu současná trasa vyhovuje víc a bude si stěžovat. Celkově si ale myslím, že kladné ohlasy budou převažovat.

Plus část spojů by mohla dojet na baterku nebo agregát jako dnešní 38, ne?

Nápad zajímavý, ale obsluha Hrádku mi už teď přijde trošku předimenzovaná a pokud omezíš 38, ušetříš jen kilometry, řidiče i bus platíš stejně. Nějaké pokusy o spojení Hrádku s Tescem byly v minulosti, vedla tudy snad dokonce nějaká linka ČSAD od Kyšic. Počty cestujících nicméně nebyly nijak přesvědčivé.

Na Anglickém těžko říct, přestup mezi dnešní 13 a tramvajema je, ale kdyby byl o zastávku vedle tak je to asi jedno… Byla diskuze už když se to tam vracelo, proč vlastně… Moc k tomu argumenty nebyly.

Jediný argument byl "Aby tam něco jezdilo." Pokud tam nic jezdit nebude a odpovědná místa si to dokážou obhájit, nevidím problém.

Plus lince 13 teda nepomohlo odsunutí zastávky od Muzea, byl to přístup na náměstí...

Zase: Rozdíl vzdálenosti naprosto minimální, doubravecká větev je spíš ta slabší, na náměstí se dá jít i z Anglického nábřeží, opět záleží na tom, kam přesně zrovna ten který člověk chce jít a odkud to má blíž.

To jde s tím nesouhlasit nově, když tam fungovala celá léta, a nejedná se tedy o nové zřízení?

Nesouhlasit může kdokoliv s čímkoliv :D Otázka je, kdo s tím nesouhlasí, kdy je nutné se tím řídit a kdy se to dá ignorovat.

Podle mě je opuštění Anglického blbost, lidí tam ve směru na Doubravku i na Slovany nastupuje dost.

Otázka je, jestli nastupují proto, že jim tahle zastávka vyhovuje, a nebo proto, že není žádná lepší [happy] Když jsem jezdil z práce z Doubravky a přijela jako první třináctka, vystupoval jsem tady a šel pěšky do Sadů, případně se popovezl ten kousek tramvají. Rozhodně to ale neznamenalo, že jsem dobrovolným uživatelem téhle zastávky a odklon linky jinam mi bude vadit [happy]

A pak bych se tedy zeptal, jaká je představa o rozsahu provozu a intervalech na jednotlivých linkách, zda se bude jezdit v celé trase a nebo bude nějaký pásmový provoz apod. Protože když se podívám na odjezdy třináctky z Černic, }přijde mi úchylné, aby tohle všechno jelo až ke hřbitovu.
Když se ti zdá, že se situace zlepšuje, patrně jsi něco nepostřehl [wink]
Úterý, 20. června 2023 - 07:03:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1430
Registrován: 7-2002
Podrobnosti k TESCObusu aneb dnes naposledy: linka T1 končí

Jinak k situaci v Doubravce. Mě osobně vyhovovalo, že se dá "rychle" dojet na nábřeží k Bohemce. A souhlas, že chybí i zastávka u ZPČ muzea.
Martinmarilynmanson
Úterý, 20. června 2023 - 12:03:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11379
Registrován: 12-2007
Nějaké pokusy o spojení Hrádku s Tescem byly v minulosti, vedla tudy snad dokonce nějaká linka ČSAD od Kyšic.
440290 jezdila Terminál - Tesco - Kyšice - Chrást, bez zajíždění do Č. Hrádku.
Sháním staré jízdní řády v Severočeském (Ústeckém) a Západočeském (Karlovarském i Plzeňském) kraji.
18AlexSyky18
Úterý, 20. června 2023 - 12:05:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 473
Registrován: 8-2016
Co se týče posledního vlaku z Prahy: Sice se to nedá srovnávat, ale stává se, že do Klatov dojede plný vlak lidí a čekají na něj tři autobusy do různých směrů. A stává se, že vůbec nikdo nepřestoupí na jeden z tech autobusů. Stává se tak kolikrát i v Domažlicích, Sušici atd.
Ohledně 13, asi je to blbost, ale mě by se třeba líbilo, že by ten trolejbus opravdu jezdil od hřbitova s tím, že by obsloužil Pražskou, náměstí Republiky (1x tramvajová a podruhé autobusová zastávka) a vyjel v Goethově. Opačně by se mohla zřídit zastávka někde u Snowbitche ve Františkánské ulici a pak odbočit směr Pražská. Návrhy na trasu Na Dlouhých - Malesice se mi líbí.
Pavel2
Středa, 21. června 2023 - 11:43:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19760
Registrován: 8-2002
Tr Solaris 528 mimo provoz. Pablb v Oktávce si večer zahrál ruskou ruletu v Šumavský. Ano, dopadl špatně [ko]
https://www.krimi-plzen.cz/a/trolejbus-x-auto/

Zelená vlna včera odpoledne hlásila nehodu náklaďák vs. bus na kruháku u Makra. Víte někdo co se tam stalo?
Středa, 21. června 2023 - 17:56:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6438
Registrován: 2-2005
Víte někdo co se tam stalo?
Ano. Srazil se náklaďák s autobusem [crazy]
MHD je pro lidi ! ! !
Středa, 21. června 2023 - 19:26:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19292
Registrován: 5-2002
Hm?

https://www.krimi-plzen.cz/a/stret-autobusu-s-autem-2023-06-21-16 1503/
Když se ti zdá, že se situace zlepšuje, patrně jsi něco nepostřehl [wink]
Pavel2
Středa, 21. června 2023 - 20:01:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19762
Registrován: 8-2002
MJ: Tuto je dnešní a je to u kruháku. Já se ptal na včerejšek na karambol přímo na kruháku.

t_15: Proč mě to zajímá? No když vidím, jak lidi po těch velkých kruhácích jezdí, tak by mě zajímalo na co se mám připravit. Zrovna dneska to tam nějakej šikula v dodávce VW T5 střihnul z prostředního pruhu výjedzdem na starou Domažlickou k Nový Hospodě. Sice nikoho neomezil a neohrozil, ale já třeba na tohleto koule nemám. A nejsem si jist, jestli on skutečně věděl že nikomu nekříží cestu.
Středa, 21. června 2023 - 21:06:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19293
Registrován: 5-2002
tak by mě zajímalo na co se mám připravit.

Na co se chceš připravovat? Na cokoliv? Já se dneska v liduprázdné vesničce na venkově po projetí zatáčky málem čelně srazil s polskou dodávkou, která jela bůhvíproč v protisměru. Naštěstí to včas strhnul na svou půlku a já nejel rychle, takže jsem zvládl zpomalit, navíc jsem řídil Tourismo, kde sedím celkem vysoko.
Když se ti zdá, že se situace zlepšuje, patrně jsi něco nepostřehl [wink]
Pátek, 23. června 2023 - 09:35:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2713
Registrován: 1-2013
Vážení kolegové, dovolím se zeptat znalých.
Kde zvedá sběrače trolejbus na lince 19 po přejetí nezatrolejovaného úseku? Předpokládám, že ve směru Nová Hospoda v NC Borská Pole, ve směru Karlov v U Luny. Jsou tam stříšky? (Pomíjím, že na lince 19 jezdí jen jeden spoj v každém směru.)
Předem dík za odpověď.
Pátek, 23. června 2023 - 12:51:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6439
Registrován: 2-2005
U Luny jsou stříšky, v opačném směru řidič nejčastěji nasazuje až na konečné.
MHD je pro lidi ! ! !
Pátek, 23. června 2023 - 18:04:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2714
Registrován: 1-2013
Trollino_15: Díky!
Pondělí, 10. července 2023 - 00:49:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2023
Několik poznámek k prázdninové výluce trolejbusové linky t-16: Ve směru Sídliště Bory jede odklonem z Koperníkovy Borskou, Klatovskou a přes Chodské náměstí, kdy míjí zastávku Dobrovského. Sběrače se stahují za zastávkou Tylova a nasazují v zastávce Adelova. V opačné trase se stahují sběrače za zastávkou Adelova, jede se přímo ulicí Edvarda Beneše přes Chodské náměstí a Klatovskou přes Masarykovo náměstí k Práci. Původně se nasazovaly sběrače do stříšek v zastávce Mrakodrap, kde to nevyhovovalo z důvodu špatného trefování se do stříšek. Nově se instalovaly stříšky na zastávce Hlavní nádraží, i když se prodloužila jízda na alternativní pohon. Trasa ve směru do Doubravky se zkrátila i časově o pár minut a na Masarykově náměstí je umožněn dobrý přestup na tramvajovou linku č. 4. Nevýhodou je absence zastávek na Jižním Předměstí a Tylova. Vzpomněl jsem si na podzim roku 1969 před 54 lety, kdy DPMP zavedly výhodnou autobusovou linku a-29 spojující Doubravku se Sídlištěm Bory. Trasa vedla z Doubravky, Na Dlouhých k Hlavnímu nádraží, k Mrakodrapu a k Práci, přes Masarykovo náměstí na Chodské náměstí a tehdejší Marxovou ulicí kolem FN Bory na konečnou Šimerova. Cestující tak už nemuseli 400 metrů docházet pěšky od tramvajové linky č. 1 Bory-Slovany do borského sídliště a vysokoškolských kolejí.
Pondělí, 10. července 2023 - 08:10:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6068
Registrován: 9-2005
Bezdružické parní léto 2023

Pajzák
Pondělí, 10. července 2023 - 08:48:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7218
Registrován: 6-2015
Ten JŘ je schválně posazen tak, aby autobusy do Teplé ujely vlakům od Kokašic? A v polovině případů i opačně?
Pondělí, 10. července 2023 - 09:35:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6069
Registrován: 9-2005
Nejde navazovat na vše. Parní vlak i historický bus je spíše atrakce než pravidelná doprava. Primárně to váže proto na vlaky v Teplé do/z K.V....
Pajzák
Pondělí, 10. července 2023 - 10:49:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7222
Registrován: 6-2015
Tomu rozumím. Ale ta pára by nemohla jet v takové poloze, aby se lidi mohli svézt obojím? Nebo je spíše počítáno s tím, že cílem jsou hlavně Bezdružice?
Nemyslel jsem to jako kritiku, spíš jako dotaz k akci.
Pondělí, 10. července 2023 - 11:06:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6070
Registrován: 9-2005
Pára může jet jen v určitých časových oknech, aby se s rezervou vyhnula pravidelným vlakům...
Pajzák
Pondělí, 10. července 2023 - 11:46:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7223
Registrován: 6-2015
O.K. Chápu.
Středa, 12. července 2023 - 20:08:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19300
Registrován: 5-2002
Pajzák: Byly tu v minulosti případy, kdy přestupy v Bezdružicích sem tam vyšly jen na papíře. Někde se něco pokazilo, něco zdrželo a tak podobně. Navíc bezdružické nádraží je "centrum dění", rozhodně to není ten případ, že skončíš kvůli nenávaznosti někde v Kotěhůlkách ve zrezlé plechové čekárně na liduprázdném rozcestí.
Když se ti zdá, že se situace zlepšuje, patrně jsi něco nepostřehl [wink]
Čtvrtek, 13. července 2023 - 08:42:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6072
Registrován: 9-2005
Jinak místo páry Karkulka a Hektor...Moc sucho.
Čtvrtek, 13. července 2023 - 08:48:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7852
Registrován: 5-2002
Bude na osobácích z Plzně něco většího?
Čtvrtek, 13. července 2023 - 09:26:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6073
Registrován: 9-2005
Včera jsem se ptal strojmistra (zrovna v Malesicích vyměňoval rozcestník KČT [happy]), z hlavy nevěděl. Ale posila je objednána na oba dny...
Čtvrtek, 20. července 2023 - 22:04:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1149
Registrován: 3-2007
Po dobu konání tradičního svátku tvrdé hudby "Metalfest" byly mezi kempem Bolevák a dějištěm akce v amfiteátru zavedeny zvláštní spoje pro návoz/odvoz návštěvníků. Přes den byly spoje v hodinovém intervalu zajištěny jedním sólo vozem, který byl odpoledne měněn za kloubový. Od 22:30 se přecházelo na interval 15 minut s provozem druhého autobusu.
V zastávce u amfitétru zapózoval SOR NB12 #533 (4.6.2023)


Vokovice!

Anvilia *2007
Úterý, 01. srpna 2023 - 08:39:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 45
Registrován: 2-2019
Co to, že včera odpoledne jezdily přes centrum města linky 11 a 12 se staženými sběrači?
Středa, 02. srpna 2023 - 17:35:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 694
Registrován: 12-2007
Co to, že včera odpoledne jezdily přes centrum města linky 11 a 12 se staženými sběrači?
1.srpna jezdily všechny linky přes centrum města se staženými sběrači. Kvůli frézování a asfaltování výtluků v Tylově ulici, byly vypnuté sekce od spodní části Americké, včetně Mrakodrapu, až po Tylovu (souběh od CAN) a Jižní Předměstí.
Úterý, 08. srpna 2023 - 09:23:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6077
Registrován: 9-2005
Ve čtvrtek po 19 h se bude od Karlova plzeňskými ulicemi plazit had...[wink][proud]