Diskuse » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 23. 11. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 23. 11. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 01. září 2022 - 20:24:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5987
Registrován: 9-2005
Nápady typu zastávka v jízdním pruhu si nechte někam na vesnici kde lišky dávají dobrou noc a nechtějte je realizovat ve městě na páteřních komunikacích. Nejbezpečnější je silniční doprava v případě, kdy je plynulá a nikoli pomalá.

Na druhou stranu - kdy tam ta třicítka může reálně zastavit? V pracovní den na zastávku přijede ve směru do Plzně (příp. do Kozolup) vlak pouze jednou, max. dvakrát do hodiny. Tj. za hodinu tam zastaví pro nástup max. dva až tři vozy MHD. O víkendu jednou za dvě hodiny. Jiný zdroj cestujících tam jinak téměř není, pokud vyloučíme těch několik baráků u nadjezdu u nichž je otázka, kam jejich obyvatelé raději budou chodit.

Výše uvedené je dostatečné odůvodnění pro existenci zastávky anebo pro bagatelizaci vzniklých problémů v silniční dopravě? [new]

P.S: Ještě jedna věc v neprospěch zastávky. Přespříští rok se patrně rozjede zdvoukolejnění trati z Koterova do Nempomuka. Tj. jedna výluka s NAD za druhou asi několik let....

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Pavel2
Pátek, 02. září 2022 - 07:07:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19408
Registrován: 8-2002
Solaris ex #7623 z Ovy:

https://seznam-autobusu.cz/vuz/10891
Breník J.
Pátek, 02. září 2022 - 21:41:40  
Neregistrovaný host
Dnes posledním spojem linky č. 39 v 18.36, jsem se poprvé svezl novým bílým minibusem ISUZU ev. č. 643 s SPZ 9AD 9270 - jel dnes pravděpodobně poprvé. Je prostornější než Rošero a má nízkopodlažní vstupy, vepředu jsou 4 sedačky na podestách za nimi celkem 8 sedaček v nízkopodlažní části a nalevo čtyři sklopné pod okny. Zadní část má tři schody - po prvních dvou jsou dvě + dvě sedačky a na dalším schodu pak 5 vedle sebe na zádi, celkem má vůz 21 sedadel + 4 sklopné. Nad řidičem je digitální červený displej s časem, který se obměňuje občas za ukazatel teploty ve voze ve stupních Celsia a při zmáčknutí tlačítka u dveří to pípne a objeví se na displeji STOP. Na boku vozu bylo na skle nalepeno číslo linky 39.. Jízda byla docela příjemná. Také jsem se poprvé svezl odpoledne linkou a-42 přes Novou Valchu. Zastávka Špačková je v přední části sídliště před kruhovým objezdem, po kterém se vůz vrací zpět ulicí K Zelené louce k prodejně.
Sobota, 03. září 2022 - 09:15:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2149
Registrován: 9-2007
To číslo 643 ukazuje na to, že by vůz měl v Plzni už zůstat nebo jen je dáno prostě jen následující číslo v řadě bez ohledu na půjčený či vlastní vůz a zůstane potom volné ?
Pondělí, 05. září 2022 - 22:44:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7740
Registrován: 5-2004
Pavel2:
"Jak přejmenování jedný ulice v Plzni pomohlo Ukrajincům v boji proti Putinovu Rusku?"
Určitě jim neuškodilo. A pomohlo jim natolik, nakolik jim takový symbolický krok pomoci může. Samozřejmě, že díky tomu válku nevyhrají, ale Česko a Češi poskytují masivní reálnou pomoc a v takovém případě se sluší k ní přidat i takovouto pomoc symbolickou. Kdyby jediné, čím jsme Ukrajině pomohli, bylo vyvěšení pár vlajek a pojmenování pár ulic, já bych byl první, kdo by s tím měl problém.
Mimochodem, zkus se zeptat pamětníků doby Protektorátu, nakolik jim jejich utrpení ulehčovalo, když se po celém světě pojmenovávaly vesnice po Lidicích a lidé dávali toto jméno svým dcerám. Anebo jestli obyvatelům západního Berlína pomohlo, když se americký prezident označil za jednoho z nich...
Pavel2:
"Tudíž jsem jako volič k přejmenování ani nemohl komukoli poskytnout mandát."
V době voleb nikdo netušil, jaká situace za necelé čtyři roky nastane, ale právě proto máme systém politických stran, abys na základě příslušnosti kandidáta k nějaké straně mohl odhadnout, jak by se daný člověk mohl zachovat. Když jsme loni na podzim volili sněmovnu a tím určili i podobu vlády, nikdo z nás nevěděl, že za pár měsíců začne v Evropě válka. Za sebe ale můžu říct, že lidé, kterým jsem dal důvěru já, zastávají takové postoje a názory, které bych očekával.
Pavel2:
"Že tam budou o to delší kolony a řidiči budou muset být pozornější, když ten doprava odbočující před nima zpomaluje"
Samozřejmě, že tam žádné delší kolony nebudou. Nebudou tam kolony vůbec, stejně jako tam nebyly doteď. Ta křižovatka nemá vůbec žádný problém s kapacitou a když ta dvě auta na fázi využívající samostatný odbočovák přidáš k těm, co dnes jedou pravým průběžným, nestane se vůbec nic. Stejně jako se asi před deseti lety vůbec nic nestalo, když se totéž učinilo v opačném směru. Mimochodem, pokud zvládáš jízdu po Lidické, Plaské, Karlovarské nebo Gerské, kde nikde samostatné pravé odbočováky nejsou a musíš být pozornější, když ten doprava odbočující před tebou zpomaluje, tak určitě zvládneš i tuto křižovatku.
Pavel2:
"Je tam teď místo asfaltu krásnej zelenej trávník a je úplně k prdu, zhola zbytečnej kus půdy ležící ladem."
Jestli něco ve městě opravdu nepotřebujeme, tak jsou to zbytečné asfaltové plochy. Až bude zase "příjemných" třicet stupňů, tak si zkus chvíli postát na asfaltu a na trávě a pak mi řekni, kde se budeš cítit líp. Každá nezpevněná plocha, která dokáže absorbovat a následně odpařovat vodu, je určitě užitečnější, než zbytečná zpevněná plocha. O to víc, pokud se do ní podaří i vysázet stromy, což by měl být pokud vím i tento případ.
Pavel2:
"Je třeba vyhovět normě pro maximální délku přechodu pro chodce (podotýkám nejméně v době od 5 do 23 h signalizovanýho)"
Právě proto, že je signalizovaný, tak dává smysl se ho pokusit zkrátit. Dlouhé přechody mají dlouhou vyklízecí dobu, což má vliv na délku fází i celého cyklu. Zkrácení těchto dob ti umožní třeba zkrátit délku volna v příčném směru v časech, kdy ji nepotřebuješ a tím pádem prodloužit dobu volna v hlavním směru. Takže se dá říct, že tahle úprava může vést k tomu, že v hlavním směru bude moci plynuleji projet větší počet aut.
Josef V.
Pondělí, 12. září 2022 - 18:20:22  
Neregistrovaný host
Dnes dopoledne spatřen u sjezdu směr Nýřany ex. PMDP Citel 520, evidentně tam nějakým šotouškům zdechnul a neví si s tím rady. Kdyby někdo touto lokalitou jel, koukejte kolem sebe, ten pohled na bezradné náctileté výrůstky je k nezaplacení. [rofl]
Martinmarilynmanson
Úterý, 13. září 2022 - 07:00:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11320
Registrován: 12-2007
Koukal jsem, že dnes ráno na lince 13 Škoda 36 Tr. Evidentně je nasazen jen tam.
Sháním staré jízdní řády v Severočeském (Ústeckém) a Západočeském (Karlovarském i Plzeňském) kraji.
Pondělí, 26. září 2022 - 09:43:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7766
Registrován: 5-2002
Ad nový nákupák kousek od Globusu - nebude se tam nějak řešit obsluha MHD?

Nový kruhák nemá přechody, tak je to tam celkem o hubu, když se tam ženský s kočárkem snaží dostat přes dva pruhy... Aspoň by něco mohlo stavět na těch zastávkách na hlavní silnici na Vary, když už se obchvat staví bez jediného zastávkového zálivu...

Jinak odedneška zavřený kus Klatovské pod Dobrovského směr město... Takže trolejbusy 16 budou nepoužitelné, protože objízdná trasa je pro osobáky nesmyslně Mánesovkou, místo E. Beneše ( kde by doprava po Klatovské nemusela křížit dvakrát sama sebe) Podle webu PMDP zpoždění trolejbusů až 20 minut, dobrá práce... [happy]
Pondělí, 26. září 2022 - 12:21:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7747
Registrován: 5-2004
H_k:
"protože objízdná trasa je pro osobáky nesmyslně Mánesovkou, místo E. Beneše ( kde by doprava po Klatovské nemusela křížit dvakrát sama sebe) Podle webu PMDP zpoždění trolejbusů až 20 minut, dobrá práce..."
Zatímco levé odbočení z Dobrovského do Edvarda Beneše by na plynulost šestnáctky určitě žádný vliv nemělo, že ano...[crazy] Tady neexistuje možnost, jak to udělat bez kolon a pro značenou objíždku (určenou pro ty, kteří to tu neznají) byla vybrána trasa, která je zjevně kapacitnější a zvládnou ji i kamiony (které do E. Beneše nesmějí). Místní si svoje cesty za pár dní najdou a ten měsíc to vydržíme. Ostatně až ti nová radniční koalice pustí auta na Americkou, tak budeš na zpoždění trolejbusů pouhých dvacet minut ještě s nostalgií vzpomínat.
Pondělí, 26. září 2022 - 12:36:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7767
Registrován: 5-2002
No ta uzavírka je jenom směrem dolu... Žádné levé odbočování by tam nemuselo být , a osobáky vs nákladní doprava nad 3.5 mají rozdílné trasy už teď... Jenom pro tu osobní je to nesmysl je hnát do Borské, ne?

Ostatně až ti nová radniční koalice pustí auta na Americkou

Ale no tak, už je dva dny po volbách, nikdo to řešit nebude.
Pavel2
Pondělí, 26. září 2022 - 22:25:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19433
Registrován: 8-2002
Hurá! Funguje nám https://dopravniinfo.cz[pozor]
(Fční je to už asi od srpna, ale to neznamená, že jsou tam všechny uzavírky [wink])

Píšou tam/z mapy je poznat, že uzavírka je v úseku jednoho bloku mezi Dobrovského a Stehlíkovou a že se tam měsíc bude kutat plyn, tedy STL vedení a přípojky, do 01.11.22. Těžká doprava má jet pro kamióny vhodnější trasou OK Sukova - Folmavská - Borská. Okliku V Bezovce - Mánesova - Němejcova - Borská zase vymyslel nějakej úřednickej debil, aby to jánevím trasoval po silnicích vyššího dopravního významu/lepších parametrů. Plzeňák pokud je seznámen se situací co přesně odkud kam je zavřený pojede Dobrovského - Ed. Beneše - Chodský nám.

A teď jak správně podotknul ML se modlete, aby se hordy průměrných blbců naučily najet si při odbočování vlevo správně do křižovatky, tedy ke středu vozovky [happy]
Jinak bude odpoledne Dobrovského horor a jedno parkoviště.

https://mapy.cz/s/gebobarafu
Červenej Hyundai si na fotce najel docela solidně, ale běžně se mistři a mistryně volantu řídí heslem Při odbočování doleva si najeď co nejvíc vpravo [biggrin] [crazy]
Na osobák i dodávku odbočující vpravo tam místo je, ale záleží jaxi najede ten co chce vlevo. S trolejbusem a navíc kloubovým nevím jak to tam vychází, určitě hůř. Kdyby tam nebyl ten debilní ostrůvek, ale dejme tomu podélná čára souvislá, jezdilo by se nám lépe a ply-nu-le-ji [wink]

Pakliže projektant chtěl pomoct chodcům, měl jim tam prsknout zebru.
Úterý, 27. září 2022 - 15:26:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5995
Registrován: 9-2005
Ale no tak, už je dva dny po volbách, nikdo to řešit nebude.

Tak tím si nejsem jist. Noví pánové už začínají dělat pořádky po svém...[crazy]
Úterý, 27. září 2022 - 16:26:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6311
Registrován: 2-2005
Já nechápu, proč ten měsíc nemohla jet IAD po kolejích. Semafor na křižovatce s Dobrovského by se nastavil na červenou při průjezdu tramvaje pro souběžně jedoucí auta a mohl být klid, kolony by vznikaly v úseku, kde silniční MHD nejezdí.

Ale jinak děkujeme za upřednostňování MHD [crazy]


A to ještě tahle kolona nedojela (opět) k Dobrovskeho, pak je beztak dojede ještě nějaká další (pokud ovšem šestnáctky nedošly), tady ty 4 jsou zhruba 25% vypravenosti na linku.

EDIT: Navzdory tvrzení aplikace je zpoždění tady toho vláčku 21, 27, 18, 13 minut (aplikace píše až 15).

(Příspěvek byl editován uživatelem Trollino_15.)
MHD je pro lidi ! ! !
Úterý, 27. září 2022 - 16:53:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7768
Registrován: 5-2002
No na Dobrovského se směrem ke Klatovské vyblokoval pravý pruh a asi to funguje blbě, no... Nebo to stojí kvůli zácpě dál. Tohle se nepovedlo moc dobře ... Osobní doprava mohla po kolejích, nákladní třeba kolem té nemocnice, je to průjezdné pro autobusy a široké dost...


U Zvonu jsou zase dva dny odkrytý koleje a nic se tam nedělá, plus značení tak zmatený že tam furt někdo zapadá, naštěstí to neni hluboký...

Kolem Avalonu se zase udělala zóna 30, a přednost zprava namísto hlavní třeba v Tovární / Kovářské - ale zvýrazněno cedulí "Změna dopravní situace" nebo co to tam je, a o kus dál k Husovce zůstal konec hlavní - takže kdo neví jak se to změnilo a vidí konec hlavní, tak si myslí že je teda na hlavní...

Prostě nějak to dopravákům skřípe...
Pavel2
Úterý, 27. září 2022 - 22:34:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19437
Registrován: 8-2002
Ano, v Kovářský dopravní expert sundal hlavní silnici a udělal přednost zprava. Asi si mu lidi stěžovali, že se tam jezdí "moc rychle". Čemuž bych snad rozuměl, pokud by tam auta lítaly nad 50 km/h. Ale vzhledem k charakteru tý lokality se to nedělo, reálně se tam jezdilo okolo 30 km/h a pomalejc.

Poděbradovka mezi Kovářskou a U tržiště je nově jednosměrná směrem k CANu. Takže do kopce se v Kovářský může lítat i 50 [biggrin], protože z Poděbradovky by neměl vyjet ani picyklista.
Ale jděte se podívat jak rychle se tam jezdí...

V Kollárovce přibyly asi 3 příčný zpomalovací prahy. Zřejmě pan expert taky usoudil, že se tam jezdí moc rychle [crazy]
Takže si tam budem akorát víc huntovat podvozky.

Pod podjezdem Gambrinus stavba každej den sbalí stroje a nářadí jánevím v 16h a veškerá doprava směrem z města se tam učí zipovat do jednoho pruhu a U Prazdroje se mrdá v bezdůvodných kolonách každý odpoledne od Stavebních strojů až k Jánu nebo na most přes nádraží. Obětovat 2x za den půlhodinu práce jednoho člověka (ráno a odpoledne) na posunutí značek je moc náročný. Ale až se tam prodlouží ty odbočovací pruhy na Jateční a do Doubravky, to bude žůžo [lol]

Dopravní fašismus vesele kvete, přestože produkuje hovadiny. Ty lidi co tohle rozhodujou by zasloužili přinejmenším fackovat za každej případ dopravní idiocie [blesk]
Čtvrtek, 29. září 2022 - 09:28:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7748
Registrován: 5-2004
H_k:
"Žádné levé odbočování by tam nemuselo být"
Jako, že když chci z Dobrovského do Edvarda Beneše směrem do centra, tak neodbočuju vlevo?
H_k:
"Ale no tak, už je dva dny po volbách, nikdo to řešit nebude."
Ty moc nesleduješ mediální výstupy budoucího pana primátora, viď?[happy]
Pavel2:
"Kdyby tam nebyl ten debilní ostrůvek, ale dejme tomu podélná čára souvislá, jezdilo by se nám lépe a ply-nu-le-ji [wink]
Pakliže projektant chtěl pomoct chodcům, měl jim tam prsknout zebru."
Tak to je přesně způsob, jakým se to nemá dělat. Přechod pro chodce jako jeden ze způsobů řešení křížení pěší trasy s vozovkou stanovuje práva a povinnosti a aby je mohli účastníci provozu naplňovat, musí tomu odpovídat stavební uspořádání. Prsknout někam zebru bez ohledu na výše uvedené je přímá cesta k nebezpečným nehodám. Kromě toho jsi sám popsal, že problém není v ostrůvku, ale v řidičích, kteří neví jak se řadit do křižovatky při odbočování vlevo. Možná, že kdyby tam nebyl ten ostrůvek, tak se ti pojede o nějakou setinu sekundy "plynuleji", ale všichni, kteří tady vozovku přecházejí nebo přejíždějí na kole, na tom budou nepoměrně hůř. A protože máme už nejméně čtvrtstoletí seřazené priority jak přistupovat k jednotlivým druhům dopravy ve městě, tak je zjevné, proč tam ten ostrůvek je.
Trollino_15:
"Já nechápu, proč ten měsíc nemohla jet IAD po kolejích."
Třeba proto, že na jednání, kde se to v rámci koordinace s opravou tramvajové trati na Klatovské řešilo, to zástupce PMDP jednoznačně odmítl[wink].
H_k:
"U Zvonu jsou zase dva dny odkrytý koleje a nic se tam nedělá, plus značení tak zmatený že tam furt někdo zapadá"
A co konkrétně je tam zmatenýho? Možná by se k těm směrovacím deskám mohl přidat přikázaný směr objíždění, ale trasa pro auta je daná jednoznačně. To, že polovina lidí neví, co znamenají pruhy na směrovacích deskách a druhá polovina už na to rezignovala, protože to má skoro každá stavba blbě, je jiná věc. Ale pak stačí koukat dál než deset metrů před auto (nebo do mobilu), protože ta díra je dobře vidět i za tmy. A to, že každý kdo jde kolem stavby ví, že se tam "nic neděje", aniž by znal jakékoli souvislosti nebo technologické postupy, nemá smysl vůbec komentovat.
Čtvrtek, 29. září 2022 - 16:10:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8925
Registrován: 12-2005
Tak zrovna u zvonu je to "zetkama" vyznačený velmi dobře. Pokud je za volantem idiot tak dobře mu tak. Je na fízlech aby ho od volantu vyhnali. Ostatně to nemají daleko.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Pavel2
Sobota, 01. října 2022 - 10:51:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19439
Registrován: 8-2002
ML:
Tvoje vysvětlení středovýho ostrůvku mě nepřekvapilo [nene]

A předpokládám, že i na jeho šířku a provedení existuje nějaká nepodkročitelná norma/TP. Nepamatuju si ale případ, kdy by někdo při stavbě takovýho ostrůvku jako třeba v Dobrovského x Ed. Beneše např. na nároží ubral jeden metr z chodníku, aby vozovka byla o něco širší a nezablokovalo jí první auto odbočující vlevo.

Ve městě (a není to jen Plzeň) se dlouhodobě všichni činovníci a tzv. dopravní experti snaží silniční dopravu zpomalit a řidiče co nejvíc nasrat, aby si řekli "a dneska na to kašlu, těch 450 balíků si naložím do kárky a z centra na SPU Křimice si je odvezu za 2+2 hodiny cesty pěšky" [biggrin] [lol]
(jen nejapnej příklad, ale smysl je myslím jasnej)

Nově vzniká dopravně problematický místo na kruháku Domažlická (u Makra), výjezd z Regensburský dostal dva pruhy a na kruháku citybloky zahradily jeden průběžnej pruh. Mezi větvema Domažlická a Regensburská je na přejetí z prostředního do krajního pruhu (a tedy odbočení do Regensburský) asi tak 6-7 metrů, to jest délka větší dodávky. Vzdálenosti mezi některýma větvema OK jsou prostě moc malý a rozumně použitelný a bezpečný řešení to bez radikální změny toho křížení mnoha směrů nemá. Jsme tam už v úrovni něco za něco, usnadníme vjezd na OK z Regensburský (Západní okruh by se měl otevřít už 03/2023), za cenu že zásadně zpomalíme dopravu na kruháku.

Podle mě se tady ŘSD bude muset v průběhu roku 2023 domluvit s městem a naprosto radikálně od podlahy to tam nějak překopat za šílený prachy v řádu nejméně desítek miliónů. Taková MÚK (mimoúrovňová křižovatka) už se zprovozněním okruhu začne dávat smysl. V opačným případě tam budou po 14. hodině odpoledne kolony ze všech stran a přelije se to i do dalších ulic na BPolích (Obchodní, Podnikatelská, U Nové Hospody). Rozumná alternativa kudy OK Domažlická objet přitom neexistuje. A Západní okruh tam přivede další masu aut. I třeba kamiónů, který pojedou KV-KT a budou si chtít ušetřit kolony v centru a navíc je tam navede značení. Nepomůžou si. Koneckonců ani v tom centru o moc líp nebude [ko]

Trolejbusy naberou zpoždění jen co vyjedou z konečný anebo už na konečnou dojedou zpožděný. OK Domažlická bude za trest pro všechny, kdo si přes ní naplánovali trasu [uhoh]
Sobota, 01. října 2022 - 11:25:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2358
Registrován: 12-2008
Smyčka U Zvonu, oslavy šedesáti let tramvajové trati na Světovar. (24.9.2022)
Neděle, 02. října 2022 - 11:22:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 266
Registrován: 3-2005


kdyby tak šlo cestovat časem a jen koukat.......
Pátek, 07. října 2022 - 20:03:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19181
Registrován: 5-2002
Martin L.:

Ty moc nesleduješ mediální výstupy budoucího pana primátora, viď?[happy]

Já je třeba nesleduju, dost mi stačí úplně jiné výstupy [wink] Můžeš mě prosím nasměrovat?

Jediné, co jsem zachytil, je, že chce na Americkou vrátit auta. Což je úsměvné, když v některých svých příspěvcích na FB coby předseda předstvenstva pochvalně hovoří o "odbornících z dopravního podniku", ale v otázce Americké najednou na tyhle lidi zapomíná.
Když se ti zdá, že se situace zlepšuje, patrně jsi něco nepostřehl [wink]
Čtvrtek, 13. října 2022 - 11:14:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 38
Registrován: 2-2019
Dnes dopoledne proběhly sběračové zkoušky na vyhybkách a nové smyčce u Tyršova mostu. V té době došlo k nehodě Solarisu s OA na Francouzské tř. PČR uzavřela směr od OK, pouštěla jen autobusy linek 29 a 30, které odbavovaly cestující v protisměru u středového ostrůvku.
Pavel2
Čtvrtek, 13. října 2022 - 22:47:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19446
Registrován: 8-2002
https://www.krimi-plzen.cz/a/stret-osobniho-vozu-s-autobusem/
Pan řidič v Subaru místo zpátečky prej zařadil jinou rychlost... předpokládám že to je automat.

1UC = Ústecký kraj. Říká se, že Účka jsou nejhorší řidiči [happy]
Ale asi jim kazí pověst ti, co si koupí dovezenou pěknou ojetinu zaregistrovanou na U RZ a to auto pak jezdí někde úplně jinde.
Pavel2
Čtvrtek, 13. října 2022 - 22:59:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19447
Registrován: 8-2002
V úterý 11.10. ráno jsem fičel po D1 na Moravu. Na odpočívadle na 89. km jsem zahlídnul dva ex plzeňský Citelisy a jeden KB Solaris, měly plzeňský exportní značky a sloupaný ev. čísla. Koukám na s-a a zřejmě to budou vozy (nakonec tři) 516, 518, 519. Solarisy by měly být dva a to 514 a 529, přičemž se u nich píše, že do Charkova byly dodaný už 06.10.22, což trochu nesedí.

Kdybych tušil, že tam něco takovýho potkám, taxem zastavil na správným parkovišti [happy]
Snad v Charkově chvíli vydrží než je ruský chujové rozstřílí.
Pátek, 14. října 2022 - 08:13:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6322
Registrován: 2-2005
Ale asi jim kazí pověst ti, co si koupí dovezenou pěknou ojetinu zaregistrovanou na U RZ a to auto pak jezdí někde úplně jinde.
Nekazí, jsou to nejhorší řidiči.
MHD je pro lidi ! ! !
Pátek, 14. října 2022 - 18:38:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 269
Registrován: 3-2005
Je na zamyšlení, kdo a proč musí neustále zkoušet nervovou soustavu obyčejných lidí. Ta arogance, nabubřelost,zpupnost městských, ale i státních organizací je neuvěřitelná. Napřed se omezila doprava na Rokycanské ulici u Pietasu a začal se nesmyslně ubírat odbočovací pruh na Masarykovu. Pracovní tempo firmy v tomto případě naprosto tragické. A pokračuje se naprosto stejně pod viaduktem Rokycanské a i v případě třetiho úseku Pietas - Republikánská. Ten, kdo projektuje a zadává zmíněné stavby soukromým firmám buď to dělá schválně anebo nenávidí svět kolem sebe.Přitom by stačilo opravovat postupně po jedné stavbě a hlavně ,,chtít ,, po firmách , aby bylo hotovo co nejříve, když se jedná o hlavní dopravní tepnu na Prahu a od Prahy. Třeba dnes ráno V 8:03 pod viaduktem ani noha, bagry vypnuté. Co na tom, že jsou tam každý den kolony, trolejbusy nabírají zpoždění. Prostě , čím déle, tím asi lépe. A to není jen případ Rokycanské. To se děje na všech dopravních stavbách v České republice.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tr24.)


(Příspěvek byl editován uživatelem Tr24.)
Pavel2
Pátek, 14. října 2022 - 23:17:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19449
Registrován: 8-2002
Tempo výstavby je tam vskutku dechberoucí. Kdyby se Rokycanská/U Prazdroje rozdělila na aspoň 3 samostatně dělaný etapy, mohlo se zdržování dopravy rozředit, ne každej z místních jede přes celý tři úseky.
1. fáze Pietas shora k Masarykovce/Dlouhý
2. fáze Stavební stroje prodloužení odbočováků
3. fáze mezilehlej úsek Masarykova/Dlouhá - Jateční/Cvokařská

Ale asi je málo stavebních zakázek, nebo se soutěžilo na nejnižší cenu bez ohledu na dobu trvání stavby, taxe tam s tím mrdají od srpna do konce stavební sezóny a všichni tam čumíme jak volové v kolonách, den co den od dopoledne do večera. +10 nebo +15 minut na dvacetiminutový cestě, nikoho to nezajímá.

Někdo to takhle vysoutěžil, další podepsal a stanovil. Nikomu nepřijde divný, že se ve městě rozvrtá cca 1.200 metrů dlouhej úsek najednou a pracuje se tam tempem jako když se bába rejpá motykou v záhoně.

ŘSD má nově něco jako videoblog:
https://dopravniinfo.tv/region/zapadni-cechy/197/zacala-rekonstru kce-na-rokycanske-v-plzni-ridice-cekaji-komplikace

Nový dva odbočováky U Prazdroje -> Jateční mají pojmout až 50 aut. To vyjádření činitelů je potřeba sledovat pozorně, abyste nenabyli dojmu jako já, že se má kapacita odbočení zvýšit z 5 aut na 25. Když před tím, než se u Stavebních strojů koplo do země, byla kapacita dvou odbočováků určitě vyšší než 5 aut [wink]
Pavel2
Pátek, 21. října 2022 - 22:52:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19456
Registrován: 8-2002
Kruhák u Makra prošel lehkým upgradem, z Regensburský vedou na OK nově dva pruhy a nechybí značka IP17. Zhruba polovina řidičů ale tohle nechápe a používá kruháč špatně, jak je krásně vidět na příkladu kovově modrostříbrnýho Hyu Getze.

Umělci tohoto typu jsou pak schopný na kruháči způsobit hromadnou nehodu [uhoh]
Proč se většina lidí cpe na kruháči automaticky do prostředního pruhu?
Když už nic jinýho, tak přesně tohle chování je příčinou dlouhých kolon na příjezdech na kruhák.
Sobota, 22. října 2022 - 11:07:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8869
Registrován: 8-2003
[fotic] 514..

World In My Eyes...
cestuji ekonomicky a to pouze první třídou [kladivo]

Sobota, 22. října 2022 - 15:39:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8942
Registrován: 12-2005
Njn kdo si koupí hjundaje nadosmrti kunda je.

Vona ta Regensburská bude celkově zajímavá.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Pavel2
Neděle, 23. října 2022 - 10:25:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19459
Registrován: 8-2002
m_100:
To není jen o hnůjdajích, ale spíš o tom jak často lidi jezdí a v konečným důsledku jaxe umí věnovat volantu, čumět do špíglů a uvědomovat si, že na tý silnici nejsou sami. Nezáleží na věku, na pohlaví ani na národnosti.

Ano, západní okruh bude zajímavej. Jak pod článkem podotknul jeden v diskuzi, můžeme uzavírat sázky jak dlouho po otevření tý silnice dojde k první nehodě. Já bych tomu dával max. 6 hodin. Je možný, že ta zázračná spojka se stane prokletím ještě víc než obchvat Třemošný. Ale věřím že je to postavený podle norem (a tím pádem správně) a voli jsou ti, co tu stavbu neumí používat. To by ti asi řekla většina projektantů silničních staveb [wink]

Blbý je, že s tímhle pan autor Roučka přišel hodně dlouho po funuse, kdy už je skoro hotovo a jezdit by se tam mělo od února 2023. Projektovalo se cca od roku 1999, stavební povolení na II. etapu s estakádou bylo 2018. Čili 2018 skončila možnost jakkoli do stavebního řízení zasáhnout, třeba měnit šířky pruhů.

Na druhou stranu pokud bych chtěl hlídat takovýhle kulišárny na silnicích jen na území města Plzně, můžu odejít z práce a založit si pouze na tohleto kancelář a neustále obesílat jednotlivý aktéry schvalovacího procesu relevantníma připomínkama. Třeba by šlo na to získat nějakej dotační titul, abych při tom připomínkování neumřel hlady [biggrin]

Já si taky myslím, že celá tahle silnice bude průser, ukáže se jak velkej. Začne to kruhákem u Makra a skončí až za značkou konec Plzně za Globusem. Na OK Domažlická je ta současná úprava s cityblokama k Regensburský údajně jen dočasná. Co, jak a kdy se tam má ještě měnit nevím. Ale bez radikálního řezu za hodně peněz tam podle mě nelze situaci zásadně zlepšit [ko]

Současná úprava zlepšila nájezd na OK z Regensburský za cenu výraznýho zhoršení nájezdu z Domažlický. Klasika něco za něco, jsme na hraně kapacit.

Další sázky v souvislosti s otevřením okruhu je možný uzavírat na téma Budou padat hlavy na kraji nebo i na městě? [happy]
Kraj bude argumentovat, že stát nechtěl tuhle stavbu financovat a že kraj není schopen zaplatit čtyřpruh, tak to postavil aspoň v polovičním profilu, s nadějí že to stát přesvědčí a ten se časem uvolí k tomu, aby zaplatil tu chybějící půlku. Problém je, že to je příběh na několik pětiletek, kdy se z mladíka stane kmet.

Pro doplnění kontextu je třeba ještě dodat, že díky Západnímu okruhu se nestaví průtah I/20 z OK Sukova na Borskou, Korandovkou, kolem Kalikováku a přes údolí Mže hned vedle Kilometrovky. To stát zaplatit chtěl. Takže je možný, že z dopravního hlediska nakonec bude Západní okruh Pyrrhovým vítězstvím Plzeňáků nad státem nejméně na 25 let.

Něco ke čtení z oficiálních zdrojů:
https://www.plzen.eu/doprava-1/dopravni-stavby-a-projekty/zapadni -okruh/zapadni-okruh.aspx
https://www.plzensky-kraj.cz/stavba-plzenskeho-okruhu-pokracuje-p odle-planu
BTW kdopak je to tam na první fotce u výkresu s kruhákem u Globusu? [happy]
Tuto ještě bude zajímavý. Že by byl i Zimní primátor? [biggrin] [lol]
Nic není nemožné, i v UK mají Měsíční premiérku:-)
Neděle, 23. října 2022 - 19:38:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8943
Registrován: 12-2005
Obchvat třemošný je dobře udělanej. Široky pruhy má to i pěkný odstavný pruhy. Za mě super. Tady v regensbursky je průser právě absence byť třeba aspon úzkých odstaváků.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Pavel2
Neděle, 23. října 2022 - 22:01:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19464
Registrován: 8-2002
M_100:
Už jsi najížděl z Chebský od Předních Škvrňan/SPU doprava nahoru směr OK DO? Nejlépe s něčím větším než dodávkou? Ten oblouk je jen o málo pitomější než když se sjíždí z D5 ex 89 od Němec směr právě Borská pole/OK DO/Plzeň. Když už čekáš, že budeš moct zrychlit a využít délku připojováku pro plynulý zařazení do proudu aut jedoucích po hlavní trase, oblouk se utáhne. Ideální na rozsypání nákladu [biggrin]

Tady na tom slavným Západním okruhu mi to přijde podobně debilní - sice se oblouk tolik neutáhne, ale ten připojovák je sakra úzkej. Jako když někdo ušetří na naprosto nevhodným místě.

Po estakádě v hlavním směru od Globusu přifrčí auto stovkou, je to z kopečka a předpokládám, že to bude mimo obec. Zprava mu z Chebský přilítne někdo, koho překvapí úzkej připojovák. Trefí toho na hlavní a odpinkne ho pod náklaďák valící 90 v protisměru od BPolí. Na tuto nikdo nemyslel? [coze]

Mě to přijde, že ti profesoři z dopravních fakult, co tvoří normy podle kterých pak všichni projektanti musí silnice kreslit, snad nikdy neseděli v ničem větším než v osobáku, nikdy nikam nepospíchali, nic nerozváželi. Za mě je to anonymní tým volů, který ale komplikujou život všem řidičům, který ty jejich výplody musí chtě nechtě používat.

Velkej kruhák u Globusu má zase bůhvíproč sklon od středu ke krajům, čili auto se víc nakloní směrem ven z oblouku a špatně nebo úplně nepřivázanej náklad cestuje. Třeba to má řidiče upozornit, že zboží je třeba na ložný ploše řádně zajistit [biggrin]
Pavel2
Středa, 26. října 2022 - 20:31:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19467
Registrován: 8-2002
Radčice jsou úžasný. Z NP trolejbusů stavba udělala offroady, klátí se tam přes odhadem 10-15 cm vystouplý kanály, něco se jim povede objet a prokličkovat.

Od 15 do 16 hodin na stavbě ani noha, jen jeden opuštěnej bagr. Těžká maňána. Chlapy už asi nebavilo odstraňovat zbytky asfaltu kolem kanálů na vyfrézovaný silnici, tak to zapíchli a šli domů nebo na pivko, zejtra je taky den. Přitom nepršelo, nefoukalo, bylo světlo, nikde nic nemuselo tvrdnout. Konec uzavírky je plánovanej na 09.12.2022.

BTW šance na úžasný šotofotky, který jinde nelze pořídit. Jako řidič bych ten NP vůz šoférovat nechtěl, to je jen čekání kdy tam někdo něco ze spodku urve nebo aspoň odře. Stavba si zřejmě neuvědomuje, že ostatní lidi nejsou zvyklí se denodenně pohybovat po tankodromu nebo v blátě jako oni.
SVS Plzeň
Pondělí, 31. října 2022 - 23:24:03  
Neregistrovaný host
SVS města Plzně je shodná s naší romskou populací. Nic nedělají,mají natažené hladové líné ruce do obecní pokladny, ukřivděně křičí a nic neumí.Vedení SVS nám už přes dvacet let otravuje obyčejným lidem v Plzni život. Ničemu nerozumí, myslí si, že zbaštili šalomounovo h...nko. Není marnější darmožroutské příspěvkové organizace než je SVS Plzeň město. A následuje městská policie Plzeň a v závěsu zkorumpovaní politici.

https://zdopravy.cz/vedeni-plzne-se-omluvilo-za-dopravni-kolaps-v -zapadni-casti-mesta-131023/
Úterý, 01. listopadu 2022 - 10:05:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5999
Registrován: 9-2005
SVS Plzeň pomlouvá samo sebe? Dobrá schizofrenie ...[happy]
PetrPavel
Úterý, 01. listopadu 2022 - 11:14:11  
Neregistrovaný host
M_k se střelil do vlastní nohy 🙈🥊😂
PMDP
Úterý, 01. listopadu 2022 - 20:15:53  
Neregistrovaný host
SVS Plzeň: A co si myslíš třeba o nás? [happy]
Pavel2
Středa, 02. listopadu 2022 - 04:38:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19483
Registrován: 8-2002
Ta oprava přejezdu je na pracovní týden, pět pracovních dní[pozor]
31.10. - 04.11.2022, panebože. Pokud tam dojel kamión a odřel osobák, asi to tam bylo zajímavý. Ale každej s osobákem měl snad možnost se z kolony po 10 minutách čumění otočit a jet přes Regensburskou. Problém je, že když se zastavíte, nevíte co se děje vepředu a jak dlouho to bude trvat...

Nevím jestli ve směru do města je pro kamióny značená objížďka třeba přes Regensburskou (kde by nastal na kruháku u Makra další masakr). Zajímavý je, že ta oprava přejezdu byla dobře utajená, v pondělí jedu z města po Vejprnický na Křimice a je ubranej jeden pruh, směrem z5 je to zajímavější se závlekem ke konečný Malesická.

No hlavně že to má Zarzycký & spol. na koho hodit a slibovat ANO, bude líp! [biggrin]
Středa, 02. listopadu 2022 - 22:54:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19185
Registrován: 5-2002
Nevím jestli ve směru do města je pro kamióny značená objížďka třeba přes Regensburskou (kde by nastal na kruháku u Makra další masakr).

U nájezdu na obchvat za Křimicemi je značka, patrně něco ve smyslu "zákaz pro nákladní auta nad 7,5 t". Pokud se pletu, nechť jsem doplněn a opraven.
Když se ti zdá, že se situace zlepšuje, patrně jsi něco nepostřehl [wink]
Pavel2
Čtvrtek, 03. listopadu 2022 - 00:17:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19484
Registrován: 8-2002
JJ, nějaká bílá na způsob IS11a tam je, ale jen jedna. V úterý kolem 13. hodiny tu trasu Chebská - Křimická - Vejprnická projel "místní" kamión fy z Vochova a naprosto bez problému.
Martinmarilynmanson
Čtvrtek, 03. listopadu 2022 - 07:36:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11332
Registrován: 12-2007
Koukám, že poslední dobou jsou vidět krátké Sorky na 30 nebo 41...
Sháním staré jízdní řády v Severočeském (Ústeckém) a Západočeském (Karlovarském i Plzeňském) kraji.
Tomáš 10
Sobota, 05. listopadu 2022 - 20:53:36  
Neregistrovaný host
Dnes jel trolejbus Černice Olimpia závratnou rychlosti 20 km v 9 hodin brzda provozu,
Pajzák
Sobota, 05. listopadu 2022 - 20:55:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6437
Registrován: 6-2015
Škoda, že jsi ten čas nevyužil ke studiu pravopisu.
Tomáš 10
Neděle, 13. listopadu 2022 - 16:53:05  
Neregistrovaný host
Dnes jel trolejbus do Černic od Olimpia závratnou rychlosti 31km to neumí jezdit rychleji už my to sere to ty baterie neumí jezdit rychleji tak ad to škodovka co je vyrobila opravy nebo ad tam jezdí diesel ?
Hambán
Neděle, 13. listopadu 2022 - 17:30:23  
Neregistrovaný host
Někdo by měl prvně opravit tebe. [jidlo]
Pavel2
Neděle, 13. listopadu 2022 - 20:10:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19502
Registrován: 8-2002
Dopravce vůz dnes vypravil bez sady liščích ohonů, takže nespokojení cestující nemohli třít ebonitový tyče v interiéru, aby vozidlo dosáhlo vyšší rychlosti.

Mělo by se to reklamovat na mailový adrese PMDP, takovej šlendrián [wink] [lol]
Tomáš 10
Středa, 16. listopadu 2022 - 15:59:13  
Neregistrovaný host
Nevyhrožuj ja mám vše na kameře že tam jezdí 20 az 30 km za hodinu ten kdo navrhl jízdní to znamená pan Petr Hojer by to měl předělat nebo tam udělat kontrolu za řidiče osobní auta není to jen můj názor dík
Středa, 16. listopadu 2022 - 16:11:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8961
Registrován: 12-2005
Buď rád, že se vezeš!
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Tomáš, 10 let
Středa, 16. listopadu 2022 - 17:55:14  
Neregistrovaný host
Tomáš 10:
"Nevyhrožuj ja mám vše na kameře že tam jezdí 20 az 30 km za hodinu ten kdo navrhl jízdní to znamená pan Petr Hojer by to měl předělat nebo tam udělat kontrolu za řidiče osobní auta není to jen můj názor dík"

Poděl se s námi o ty jistě úchvatné dosvědčující záběry!
Reklamace
Středa, 16. listopadu 2022 - 20:30:36  
Neregistrovaný host
Nedostatek liščích ohonů je třeba reklamovat na mailové adrese liska@pmdp.cz !
Tomáš 10
Pátek, 18. listopadu 2022 - 15:16:41  
Neregistrovaný host
Já MHD nejezdím jen mě zdržují ty řidiči kteří z tím jezdit rychleji neumí a chodí do hospody mená řidičů Pepík Flejsik atd, od uhlíku od trolejbusu jsem měl rozbité sklo přední nikdo mneho nezaplatil policie je k ničemu ten uhlík mám doma
T_m
Pátek, 18. listopadu 2022 - 15:46:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3408
Registrován: 5-2002
Bože můj, co to je za kkt?
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Pátek, 18. listopadu 2022 - 18:47:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8966
Registrován: 12-2005
Kdyby ses nelepil trolejbusu na prdel tak bys okno rozbity neměl imbecile.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Pátek, 18. listopadu 2022 - 19:56:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3543
Registrován: 5-2002
Tomáš Zato [lol]
Tomáš 10
Sobota, 19. listopadu 2022 - 15:51:25  
Neregistrovaný host
Ne já jel v protisměru
Pondělí, 21. listopadu 2022 - 19:36:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 48
Registrován: 9-2016

Dnešní exitus 541 na 41.
Benny
Úterý, 22. listopadu 2022 - 11:39:45  
Neregistrovaný host
Tomáš 10:
"od uhlíku od trolejbusu jsem měl rozbité sklo přední nikdo mneho nezaplatil policie je k ničemu ten uhlík mám doma"
Melete tady hovadiny,kdyby jste chtěl hohl jste to řešit jako dopravní nehodu i bez Policie.
Úterý, 22. listopadu 2022 - 15:23:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7327
Registrován: 6-2005
Můžete tu situaci popsat, jak nastala, že Vám uhlík rozbil okno? Prosím přesně. Odpověď, že upadl je stejná, jako že na houbách jsem našel hřiby, ale když neřeknu kde, tak to nemá smysl.

A že jste to neřešil je jen Vaše blbost. [wink]
Makrelu neumeješ.
Pajzák
Středa, 23. listopadu 2022 - 07:38:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6482
Registrován: 6-2015
Vždyť to řeší, a na nejpovolanějším místě. A vy mu furt nerozumíte. Teda my.