| Diskuse » Železnice » Zrušené tratě | « předcházející | další » |
Zrušené tratědolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
| autor | příspěvek |
|---|---|
|
Němec_z_ova
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5197 Registrován: 4-2009 |
Boris: Něco se Vám nezdá? Jak byste nazval tento snímek? K vidění zde: https://ags.cuzk.cz/archiv/openmap.html?typ=lms&idrastru=WMSA08.1 973.HBEN71.10906&bz=-517507.52,-1083369.17
Mufloni nepatří na koleje
![]() ![]()
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3187 Registrován: 11-2005 |
Středověcí podnikatelé v akci ![]()
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration |
|
Boris
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4062 Registrován: 6-2002 |
Netušil jsem, že těžební činnost byla tak intenzivní. |
|
Němec_z_ova
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5203 Registrován: 4-2009 |
Miram: Mohu vědět co dělali předkové génia Vašeho formátu v letech 1890 až do počátku července 1892? Jistě mohli varovat tehdejší zeměměřiče a následně dělný lid před riziky výstavby nové tratě v místech středověkých dolů A já se ptám" Proč to neudělali? Nestydíte se za ně? Boris: V revíru Horního Benešova se těžilo přerušovaně celých 721 let! (1271 - 1992 - Taky mne to překvapilo ). Z těch 721 let trvalo celých 678 roků vytěžení 1% odebraných rud. Po Vitězném únoru se toho ujali komančové a za zbylé 43 roky s revírem pěkně zamávali V roce 1949 geologický průzkum, následně vybudování důlního a úpravárenského zařízení - plně spuštěno v roce 1969 a do 6. března 1992 vytěžili 6 302 334 tun rudy. A to se už muselo na povrchu nějak podepsat. Jak vzdychá Miram: DBL ![]()
Mufloni nepatří na koleje
![]() ![]()
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3196 Registrován: 11-2005 |
"Miram: Mohu vědět co dělali předkové génia Vašeho formátu v letech 1890 až do počátku července 1892? Jistě mohli varovat tehdejší zeměměřiče a následně dělný lid před riziky výstavby nové tratě v místech středověkých dolů A já se ptám" Proč to neudělali? Nestydíte se za ně?"![]()
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration |
|
Boris
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4063 Registrován: 6-2002 |
Němec_z_ova: Taky jsem nějak žil v domnění, že provoz do H. Benešova skončil už o něco dříve, ale bylo to 1970. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 875 Registrován: 10-2009 |
Úplně to sem nepatří, ale netušíte, proč u Nemotic trať přeložili? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2565 Registrován: 10-2005 |
Tchytil: hledal jsem pro zajímavost na mapě a jediné místo, které mě napadá je Jestřabické zhlaví. Takže můj osobní názor je, že trať přeložili z důvodů zvýšení kapacity onoho zhlaví.
Punk's not dead!
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 538 Registrován: 12-2007 |
Tchytil: mezi Kyjovem a Nemoticemi je těch přeložených úseků víc. Souvisí to se stavbou druhé koleje ve 30. letech. |
|
vrjos
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 118 Registrován: 3-2019 |
Majra: a taky trosku naprimeni a zrychleni. Ty prelozky jsou krasne videt kdyz neni na stromech listi. Vubec jich mezi Kyjovem a Nemoticemi neni malo. Po obou stranach soucasneho vedeni trati. V udoli ricky Kyjovky. V okoli je tam, pochopitelne, nejvetsi prelozka mezi Kyjovem a Vlkosem. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7440 Registrován: 12-2020 |
Včerejší výlet na retro Libertě po cyklostezce Slavonice - Waidhofen . Dolů 2 hodiny i s focením, nahoru 2 a půl hoďky. Terén pohodový. Za nádražím Slavonice je kousek mimo trať, šturc směrem k Rakousku (zarostlý) stále existuje. Pak jde cyklostezka na těleso, za hranicí je asi 200 metrů mimo těleso, pak už pořád po tělese. Zachovány všechny budovy stanic a bývalých zastávek, některé i s hranou nástupiště. Ve Waldkirchenu kromě budovy nádraží, také výtopna a motorová loko + řada vagonů zřejmě na ubytování. Dva větší mosty přes Dyji, několik menších. Na nádraží Dobersberg je infocentrum a také WC, kde lze doplnit vodu Ve Waidhofenu jsou všechny koleje rezavé, provoz žádný... Jinak cesta s přestupy v Kolíně, Havl. Brodě bez problémů. ČD nezklamaly. Na samotné cyklostezce byl na všední den docela provoz. Potkal jsem cca 60 lidí, většinou rakouských důchodců a asi 3 Čechy. Krajina pěkná, malebná.... V Telči 8 vozů na nakládku dřeva + 2 v Dačicích. Vlečka v Dobroníně do býv. voj. prostoru ojetá (nakládka dřeva?). |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 35840 Registrován: 5-2002 |
Majra: mezi Kyjovem a Nemoticemi je těch přeložených úseků víc Jojo, mohu potvrdit, skoků v kilometráží je tam přehršel. Když jsem tam před drahně lety zaměřoval GIBy, byl to pěknej voser se v těch patníkách neztratit...
Si leges quod transcrevi, si linges quod transexcrevi...
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3265 Registrován: 2-2004 |
Od 1.10.2026 zřejmě i toto místo už bude patřit do této skupiny ... M131.1130 Mimoň staré nádraží (06.09.2026) |