Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » „Vlára“ a okolí » Archiv diskuse „Vlára“ a okolí do 27. 01. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse „Vlára“ a okolí do 27. 01. 2019

dolů
   autor příspěvek
750371
Sobota, 19. ledna 2019 - 16:03:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12899
Registrován: 9-2007
Rezidenční ulice - čtvrť? To jako, že si místní mulťáci postavili honosná sídla u nádraží a teď jim vadí tamní provoz? No kdo by to byl čekal...mohli to zkusit u nějaké větší silnice, třeba by tam nejezdila žádná auta [ko]
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Sobota, 19. ledna 2019 - 17:24:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 219
Registrován: 12-2006
Brodensis:
"... Bohužel brodští konšelé zabili hodně času vymýšlením nesmyslů. Dospěli totiž k názoru, že podjezd nebo nadjezd se tam nehodí a chtěli křižovatky "zkapacitnit". Jednoduše řešeno, přes koleje měla být vedena čtyřproudá silnice. Prý jim to dobře vyšlo v počítačové simulaci provozu. Až teprve koncem volebního období došli k zjištění, že to je hloupost...."

Já bych opatrně využíval slova, že jsou hloupí.Pokud k tomu nebudete mít všechny podklady, tak ono se může ukázat, že může být hloupý naopak pisatel příspěvku (bez urážky). Problémem nadjezdu, podjezdu, přejezdu, újezdů, příjezdů a odjezdů je na tomto přejezdu i ten, že pan Rosenfeld aka majitel Slováckých strojíren a předmětné vlečky, pokud se nemýlím, nechce přistoupit na žádnou kompromisní variantu (prozatím). Idea skutečně byla "zjednokolejnit" přejezd a vlečku napojit až za přejezdem, čímž by vznikl nezanedbatelný prostor po vlečkové koleji. Nicméně o tom nechce ani slyšet, a proto vznikla další varianta - čtyřproudý přejezd. Kdyby to bylo jednoduché, tak už to stojí, ale o blbosti nebo lenosti zainteresovaných stran to není. A ruku na srdce, na té vlečce jsem už neviděl vlak několik let, neříkám, že se může zrušit, ale trochu mně vadí ten princip, že kompromis nechci a vlečku nevyužívám taky.

Ještě bych měl poznámku k Vašem příspěvku z tohoto nebo minulého týdne, kdy mně vyznělo, že kvitujete snížení počtu dálkových linek autobusů. To já naopak považuji za velké negativum, zejména linku Val. Klobouky - Brno. Doufám, že někdo tyto linky povede alespoň na komerční riziko, neboť vlak skutečně nepovažuju za rovnocenou náhradu na cestě do Brna. Navíc uvedené "dálkové linky", které budou stavit v každé dědině až do Střílek nejsou ideální (ale chápu záměr kraje ohledně obslužnosti, a proto doufám, že zde budou na komerční riziko vypravovány tyto spoje i nadále - to je však námět k diskuzi do vlákna s autobusy).

750371:
"Rezidenční ulice - čtvrť? To jako, že si místní mulťáci postavili honosná sídla u nádraží a teď jim vadí tamní provoz? No kdo by to byl čekal...mohli to zkusit u nějaké větší silnice, třeba by tam nejezdila žádná auta [ko]"

[crazy] Chutná dobře? Když nevíte o čem je řeč, tak radši mlčím, protože jste teď za pěkné
[cunik] (pardon emotikon skotu nebyl). Honosná sídla tam nejsou, pouze výstavba ze 70. a 80. let vč. bývalé nádražácké bytovky (a s dolní hospodou, kde je velmi dobré pivo [ok]). Hlavně dělat zbytečné vášně. Já se spíš bojím, kdy někoho zavalí rozpadající se nádražní budova v Újezdci.

(Příspěvek byl editován uživatelem shane.)
Vikijous
Sobota, 19. ledna 2019 - 18:28:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1065
Registrován: 4-2003
Brodensis:
"V tomto případě by to mohla být snaha využít příležitost a získat nějaké ty dotace na podjezd."
No nevím, jestli je vhodné budovat podjezd v místě, kde když trochu víc zaprší, tak vznikne velká laguna z vody, která steče z půlky Brodu.

Brodensis:
"Bohužel brodští konšelé zabili hodně času vymýšlením nesmyslů. Dospěli totiž k názoru, že podjezd nebo nadjezd se tam nehodí a chtěli křižovatky "zkapacitnit"."
Zkapacitnění křižovatky sice problém zcela nevyřeší, ale je to cesta, která jde udělat relatnivně rychle a za relativně nízký peníz.

Brodensis:
"Všechny strany (včetně vládnoucích) měly už v programu mimoúrovňové křížení. Počítají s línií ulic U Porážky a U Žlebu "
Toto řešení je součástí nového územního plánu, který je na webu už od prosince 2017.

750371:
"Rezidenční ulice - čtvrť? To jako, že si místní mulťáci postavili honosná sídla u nádraží a teď jim vadí tamní provoz? No kdo by to byl čekal...mohli to zkusit u nějaké větší silnice, třeba by tam nejezdila žádná auta [ko]"
No vidím, že pán je odborník, který "má" co říct.[crazy] Z celého příspěvku si vybral pouze jedno slovo, které může mít vic významů. Jestli si panáček nestačil všimnout, tak slovo rezidenční se nepoužívá pouze pro honosné sídla, ale i pro oblasti, které jsou určeny pro bydlení.
Sobota, 19. ledna 2019 - 21:09:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 39
Registrován: 7-2018
Shane: Pokud si přečtete můj komentář pozorně ještě jednou zjistíte, že předkládám domněnku, že představitelé města nejsou hloupí (ve skutečnosti jsou velmi chytří) a situaci, kdy se řeší reforma dopravy, chtějí využít aby upozornili zainteresované instituce a orgány na potřebu řešení přejezdu. Tedy něco dokázali. Při této příležitosti mohou zaznívat na první pohled hloupé výroky. Za takový hloupý výrok považuju návrhy na omezení počtu vlaků. Podle tohoto výroku mají autíčka v Brodě přednost před potřebami železnice. Avšak věřím, že autor výroku není hloupý, ale chce poukázat na potřebu řešení (včetně financování). Tedy ta druha možnost.

Pokud jde o zkapacitnění, jako rychlé, DOČASNÉ a levné řešení by to nebylo špatné. Jenže ono to původně bylo prezentováno jako trvalé řešení.
Neděle, 20. ledna 2019 - 01:18:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 647
Registrován: 1-2014
Shane:
"zejména linku Val. Klobouky - Brno. Doufám, že někdo tyto linky povede alespoň na komerční riziko, neboť vlak skutečně nepovažuju za rovnocenou náhradu na cestě do Brna. Navíc uvedené "dálkové linky", které budou stavit v každé dědině až do Střílek nejsou ideální "

Bus Linka Val.Klobouky-Brno jezdí snad jen kvůli tomu, že po dokončení obchvatu UB a dědin až po UH dostalo na frak dálkové spojení z TT do Brna a R byly MD zrušeny, bohužel. Bídný je také také stav infrastruktury na 341 a 340.

Na vině byl také ZK, který zatím tvrdošíjně prosazoval zastavování Sp ve všech [zadnice], vtom nejsme [cunik][cunik] a takové nastavení časů linky Sp Veselí-Brno JMK, které nejsou ideální pro rychlé pokračování po 341 do UB a Bylnice.

Osobně se mně nejlépe cestuje přímými Sp v okrajových časech dne, které jedou mimo UH s JD přes 3h (Brno-Bylnice). O tom, že by na tyto linky měly být nasazeny lepší soupravy a měly by dále zkracovat JD k ideálu, který je dle mého pod 2h30min, nemůže být pochyb.

Ohledně busů VK-Brno, stojí za zmínku, že minimálně mezi VK a UB také zastavuje u každé vrby a osobně nechápu, jak s touto sockou bez WC někdo může absolvovat 3 hodinovou cestu až do Brna [crazy]. Ještě dodám, že [auto] zvládne trasu z VK do Brna cca do 2hodin.

(Příspěvek byl editován uživatelem Portáš.)
Neděle, 20. ledna 2019 - 07:55:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5322
Registrován: 12-2004
Portáš: Linka VK- UH - Brno je některýma lidma z UH a UB ignorována právě kvůli časté přeplněnosti.
Ono jet třeba ve čtvrtek z Brna v 15:30 a až min. do UH stát na cizí noze, není dnes ideál asi pro jakéhokoliv cestujícího...
Rovněž sezení v LH Sorkách Vsetína(kvůli malé rozteči mezi sedadly), není pro vyšší lidi zrovna výhra, ale tím se v ČSAD Vsetín níkdy moc nikdo netrápil....[ko]
Neděle, 20. ledna 2019 - 13:52:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 36
Registrován: 2-2018
Když vidím ty busy od ČSAD Vsetín to je hnus a ostuda... Až na ty Mercedesy.. Ale kolikrát už místo toho jela Karosa..nebo z kopřiv vytáhlá Sorka.. Zlaté ČSAD Uherské Hradiště .. Ti se aspoň starají o svůj vozový park...
Neděle, 20. ledna 2019 - 14:36:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6670
Registrován: 12-2011
Rychlík Kyjov - Praha

"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Lofofor
Neděle, 20. ledna 2019 - 18:14:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 144
Registrován: 7-2010
Jeden snímok z minulého roka - 845.103 Arriva, Ex 1060, Havřice - Hradčovice (7.4.2018)

Pondělí, 21. ledna 2019 - 00:26:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 358
Registrován: 5-2002
Ad Portáš, Shane:
dle probíhající VZ na aut. obslužnost od nového JŘ by dle uvedené přílohy měly dotčené spoje na lince VK - Slawex - UB - UH - Brno jezdit.
application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document
P14_Priloha_ZD_4f_Specifikace_dilcich_casti_(6)_Valasske_Klobouky.docx (410.2 k)
Pondělí, 21. ledna 2019 - 15:27:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 40
Registrován: 7-2018
Rozhodně si nemyslím, že by využívané dálkové autobusové linky měly být bez náhrady rušeny. Na otázku jestli, čistě teoreticky, je linka Brno - Valašské Klobouky nahraditelná vlakem, odpovídám ano. A to v případě zřízení Sp/R linky Brno - Luhačovice. Doba jízdy by bez velkého množství zastávek a zajížďky do Uherského Hradiště byla obdobná jako u autobusu. Tedy cca. 2 hodiny a 15 minut. V Luhačovicích by navazovaly místní autobusové linky, včetně navržené autobusové linky 145 Luhačovice - Slavičín - Vlachovice - Valašské Klobouky. Tedy z Luhačovic stejná trasa po jaké jedou současní dálkaři. Pro cestujíci dále než do Luhačovic by to znamenalo přestup, ale využili by pohodlí vlaku po většinu cesty. A co v případě zpoždění vlaku? V případě menšího zpoždění by autobus čekal. Po větší část pracovního dne je tato linka navržena v hodinovém taktu, takže v případě většího zpoždění (např. 45 minut) by byl cestujícím doporučen následný autobusový spoj. Dále je navržena linka 161 Luhačovice - Dolní Lhota - Valašské Klobouky. Mimochodem, Luhačovicím by se hodil důstojný terminál, včetně otevřené čekárny a bufetu/restaurace kam by nechodili místní ochlastové.

Na místě je pohled i z druhé strany. Jak asi jezdí Brňáci do lázní, případně na rekreaci, do Luhačovic? Vlakem je do na dlouho a s přestupy; jízdné drahé. Takže asi těmi dálkaři, nebo autem. Myslm, že přímé vlakové spojení by uvítali.

Další spojení do Valašských Klobouků by šlo realizovat trasou Sp/R Brno-Bylnice. V Bylnici by vlak nemusel končit. V nejlepším případě by byl veden až do Trenčína. Na Valašské Klobouky by byl přípoj. Pokud by vlak nepokračoval do Trenčína, mohl by úvratí jet třeba až do Horní Lidče.

Vlaky Brno-Luhačovice v návrhu nejsou a Brno - Bylnice jen jednou týdně. Co si myslíte, byly by tyto vlakové linky užitečné?

Mira: Myslím, že ten návrh oběhů je zastaralý, dokumentace se revidovala. Je to dole:
-Vysvětlení ZD (Dodatečné informace)
--Dodatečné informace č. 14 - příohy (P01-P54)
https://stavebnionline.cz/Profily/profil.asp?Typ=2&ID=113&IDZak=6 573

(Příspěvek byl editován uživatelem Brodensis.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Brodensis.)
Pondělí, 21. ledna 2019 - 15:41:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 38
Registrován: 6-2017
Brodensis: Pokud by tam jezdily rozumne soupravy a ne BMX, kde se slecny boji jit na zachod, nevidel bych v tom problem. Co se obsazenosti tyka, se slevnenym jizdnym pro studenty by nebyl problem naplnit tyto vlaky. Kazdopadne prodlouzeni do Bylnice/Vlary mi prijde strategicky lepsi, nez do Luhacovic. Bohuzel s timto asi nic neudelame..
Pondělí, 21. ledna 2019 - 20:36:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 220
Registrován: 12-2006
Brodensis:
"Shane: Pokud si přečtete můj komentář pozorně ještě jednou zjistíte, že předkládám domněnku, že představitelé města nejsou hloupí (ve skutečnosti jsou velmi chytří) a situaci, kdy se řeší reforma dopravy, chtějí využít aby upozornili zainteresované instituce a orgány na potřebu řešení přejezdu. Tedy něco dokázali. Při této příležitosti mohou zaznívat na první pohled hloupé výroky. Za takový hloupý výrok považuju návrhy na omezení počtu vlaků. Podle tohoto výroku mají autíčka v Brodě přednost před potřebami železnice. Avšak věřím, že autor výroku není hloupý, ale chce poukázat na potřebu řešení (včetně financování). Tedy ta druha možnost.

Pokud jde o zkapacitnění, jako rychlé, DOČASNÉ a levné řešení by to nebylo špatné. Jenže ono to původně bylo prezentováno jako trvalé řešení."

To se omlouvám, že jsem si vyložil příspěvek jinak než byl myšlen. Třeba nakonec lidé začnou více využívat nadjezd u tesca. Měl bych spíš odborný dotaz na stavění vlakových cest. Problém je jak už zde někdo psal, zdržení při odjezdu vlaku z UB na Újezdec (i když po zavedení 50 do odbočky a vjezd vlaku na 1 kolej při příjezdu do UB, také už nejsou nejrychlejší tyto vlaky).Pokud jsem si dobře všiml, tak závory reagují na postavení vlakové cesty a pohyb vlaku v dané oblasti. Lze v rámci technologie na CDP nějak upravit, aby byla stavěna cesta těsně před odjezdem (pak to samozřejmě může zdržet ještě vlaková četa či nedochvilní cestující) či aby reagovali závory nikoliv na stojící vlak u peronu (chápu problém vzdálenosti).

Brodensis:
"
Vlaky Brno-Luhačovice v návrhu nejsou a Brno - Bylnice jen jednou týdně. Co si myslíte, byly by tyto vlakové linky užitečné? "
.
Tak nad takovou linkou jsem neuvažoval.Obávám se, že přestup pro bojkovickou větev by byl spíše krok zpět (Luhačovice sice mají lázně, ale na počet pravidelných cestujících vyhrávají Šumice, Nezdenice, Záhorovice, Bojkovice, tak proč jim to komplikovat).Navíc vlak nikdy nebude rychlejší než autobus do VK.I kdyby se vynechali zastávky, tak opět autobus obslouží více zastávek (obcí) a navíc jede do centra VK, Slavičína, cestující v Luha rádi přímé spojení a dále je nezanedbatelná frekvence cestujících na trase VK-Luhačovice-a i UB příp. až UH (co mám vypozorováno).Ač vozový park ČSAD Vsetín stojí za starou belu (čeká se stále na výběrko, tak proč něco kupovat, když nevím jestli to vyhraju), tak stále se domnívám, že dokud nedojde k podstatné zvýšení traťové rychlosti na Vláře, tak stále bude vlak do Brna z Valašska méně oblíbenou variantou.

Mira: jak uvádí Brodensis, zaslal jste původní návrh ještě "starého" vedení kraje.Nově jsem je tam skutečně nenašel.
Úterý, 22. ledna 2019 - 09:29:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 650
Registrován: 1-2014
Brodensis:
"Na otázku jestli, čistě teoreticky, je linka Brno - Valašské Klobouky nahraditelná vlakem, odpovídám ano."
[ok]

Brodensis:
"zřízení Sp/R linky Brno - Luhačovice."

Bylo by možné, ale za použití přímých vozů od Sp/R Brno-Bylnice(-TN)

Bus linky z VK-VLACH-SLA-LUH či přes DLH jsou v pořádku a dávají smysl.

Problém je však v souběžných linkách vlak-bus, které jezdí v současnosti a mezi nimi je právě i ta busová VK-LUH-Brno, která bohužel bere cestují z vlaku. Důvodem jsou mmj. 3 přestupy vlakem.

Brodensis:
"Na místě je pohled i z druhé strany. Jak asi jezdí Brňáci do lázní, případně na rekreaci, do Luhačovic?"


Mám zjištěno, že nejvíce klientely do lázní Luhačovice přijíždí z Prahy, Brna a Ostravy. Brňáci jezdí asi auty, nebo busy.



Brodensis:
"Další spojení do Valašských Klobouků by šlo realizovat trasou Sp/R Brno-Bylnice. V Bylnici by vlak nemusel končit. V nejlepším případě by byl veden až do Trenčína. Na Valašské Klobouky by byl přípoj. Pokud by vlak nepokračoval do Trenčína, mohl by úvratí jet třeba až do Horní Lidče.

Vlaky Brno-Luhačovice v návrhu nejsou a Brno - Bylnice jen jednou týdně. Co si myslíte, byly by tyto vlakové linky užitečné?

"

Třeba Klobučané mají 2 možnosti: jet vlakem a přestoupit v Bylnici, ale také mají možnost jet busem co jezdí snad každou hodinu směr Brumov-Sidonie přímo z náměstí a vystoupit na zastávce u nádraží v Bylnici, jen nevím jak vycházejí návaznosti.

To, že by neměly jezdit přímé Sp denně vnímám jako mínus, který zatím není vykompenzován razantním snížením JD.

Přestupy je opravdu problém, protože jsou kumulativního charakteru.
Pokud máte 2 přestupy z Bylnice, tak z VK už to jsou 3 přestupy, na lázeňské město jsou 2 také moc (UB a StM).
To je špatně a nikdo za takových podmínek vlakem nepojede. Bohužel [uhoh]

(Příspěvek byl editován uživatelem Portáš.)
Úterý, 22. ledna 2019 - 11:15:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5325
Registrován: 12-2004
Ono se nějak moc nejezdí ani do UH.
Většina lidí v Sp vystupuje už mezi (Slavkovem)Bučovicema a Kyjovem.
Teď v době výluky hlavňáku ani do toho Slavkova moc lidí nejede, ale berme v úvahu stav bez výluky....
Úterý, 22. ledna 2019 - 11:28:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 39
Registrován: 6-2017
Zzz: proto si myslim, ze protahnuti Sp do TN stale dava smysl. Netusim, proc se to tehdy rusilo, ale jak se jiz opakuju, v dnesni dobe studentskeho jizdneho by (krome prazdnin) prima linka Brno - TN s navaznosti dal byla smysluplna
Úterý, 22. ledna 2019 - 12:23:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6672
Registrován: 12-2011
Teď v době výluky hlavňáku ani do toho Slavkova moc lidí nejede

Teď nějakou dobu dojíždím denně do Brna a ráno nějaký pokles cestujících nepozoruju, odpoledne ale bývá poloprázdno.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Úterý, 22. ledna 2019 - 13:24:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 651
Registrován: 1-2014
Shane:
"Tak nad takovou linkou jsem neuvažoval.Obávám se, že přestup pro bojkovickou větev by byl spíše krok zpět (Luhačovice sice mají lázně, ale na počet pravidelných cestujících vyhrávají Šumice, Nezdenice, Záhorovice, Bojkovice, tak proč jim to komplikovat).Navíc vlak nikdy nebude rychlejší než autobus do VK."

Ono i ty stávající R do Luhačovic jsou o něčem podobném a poslat tam další rychlou linku která schází ve směru Bojkovice a Bylnice by nebylo rozumné. Ale jak jsem uvedl, přímé vozy z UB jsou řešením + přestup na busy směr Dolní Lhota/Slavičín-VK.
Úterý, 22. ledna 2019 - 13:40:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 652
Registrován: 1-2014
Zzz:
"Ono se nějak moc nejezdí ani do UH.
Většina lidí v Sp vystupuje už mezi (Slavkovem)Bučovicema a Kyjovem.
Teď v době výluky hlavňáku ani do toho Slavkova moc lidí nejede, ale berme v úvahu stav bez výluky...."

Tak jak je to nyní nastavené v rámci IDS JMK, tak vychází JD Sp Brno-UH 2hodiny.
Autem pouze hodinu, kdo by jezdil vlakem kromě juni a seni?
Rx přes BV to dělá za 1,5hod do StM.


jadris:
"Zzz: proto si myslim, ze protahnuti Sp do TN stale dava smysl. Netusim, proc se to tehdy rusilo, ale jak se jiz opakuju, v dnesni dobe studentskeho jizdneho by (krome prazdnin) prima linka Brno - TN s navaznosti dal byla smysluplna"

To si myslím také, dnes je k obnovení přímých Sp/R s vyjezditelnou JD kolem 3hodin až do TN příznivá doba.
Úterý, 22. ledna 2019 - 13:54:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5326
Registrován: 12-2004
Portáš. To nerozporuju, vlak přes Kyjov je pro UH aspol. až 3 možnost, po busu a vlaku přes Hodonín...

intelpetr: Co jsem si měl možnost všimnout, tak ráno vlakem nebyl pokles ze Slavkova u Sp v 6:01h.
Ale u všech Os je to vidět většinou na první pohled.

Někteří zkoušeli ze začátku přestup v Židenicích(Slatině) a teď už stejně přešli většinou na bus,co vím....

(Příspěvek byl editován uživatelem zzz.)
Úterý, 22. ledna 2019 - 15:17:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 40
Registrován: 6-2017
Portas: otazka je, jestli se providitelnosti rychlych vlaku BRN-TN nekdo zabyva. rekl bych, ze jen diskutujici tady [sad]
Úterý, 22. ledna 2019 - 20:19:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 41
Registrován: 7-2018
jardis: Vlak Brno - Trenčín je krajem skutečně plánován, ale jen jednou týdně jako upravená obdoba současné Javořiny (pátky/neděle). Ohledně tohoto vlaku vedl již Zlínský kraj jednání s Jihomoravským krajem. Jestli bude z Bylnice protažem až Trenčína záleží na slovenském Ministerstvu dopravy. Každého asi bude zajímat zdroj těchto informací. Vyčetl jsem to v Závěrečné zprávě řešitelského týmu. Citace:

"S Jihomoravským krajem proběhlo za účasti zadavatele několik jednání ke koncepci regionální železniční dopravy. Předmětem řešení byly tratě 330 a 340, dále vedení posilového vlaku v pátky/neděle v úseku Brno – Trenčín a posilového vlaku v soboty/neděle Brno – Frenštát pod Radhoštěm. Z hlediska rozsahu vzájemných interakcí se sousedním objednatelem se jednalo o nejvíce problematických bodů nutných k řešení...V případě posilového vlaku Brno – Trenčín byly ze strany řešitelského týmu navrženy nové varianty, neboť stávající trasa nebyla s ohledem na novou koncepci na trati 341 možná...Trasa je zatím zapracována pouze v úseku Brno – Bylnice a zpět, přičemž další vedení vlaku na Slovensko bude nutné v rámci dalších kroků projednat se slovenským ministerstvem dopravy a následně s dopravci na obou stranách státní hranice. Projednání tras na Slovensko nebylo předmětem řešení tohoto projektu. Trasy jsou připraveny tak, aby v Trenčianské Teplé byly vhodné přestupní vazby do/ze směru Košice."
Úterý, 22. ledna 2019 - 22:40:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 359
Registrován: 5-2002
Ad Brodensis, Shane:
Hmm, tak to je teda blbé. přitom to je relativně dobré a hlavně přímé spojení Horní Vláry s Brnem, které nahradilo dřívější rychlíky...uvidíme...
Středa, 23. ledna 2019 - 09:17:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 653
Registrován: 1-2014
https://www.slovakrail.sk/fileadmin/dokumenty/2019/ZSSK_Regionaln a_strategia_a_vizia_do_2030.pdf

Trenčínský kraj str.6


Púchov-Lideč na 160 [rofl]
Rozšíření přeshraniční spolupráce
Středa, 23. ledna 2019 - 21:40:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 654
Registrován: 1-2014
Brodensis:
"V případě posilového vlaku Brno – Trenčín byly ze strany řešitelského týmu navrženy nové varianty, neboť stávající trasa nebyla s ohledem na novou koncepci na trati 341 možná..."

Brodensis:
"Projednání tras na Slovensko nebylo předmětem řešení tohoto projektu. Trasy jsou připraveny tak, aby v Trenčianské Teplé byly vhodné přestupní vazby do/ze směru Košice.""

R z Košic do TT přijíždí v 18:16, takže nedělní Sp na Brno by musel jet nejdříve 18:25 a z Bylnice pak až kolem 18:45 - což ale podle návrhu přibližně vychází (18:54).

Páteční Sp z Brna má být 17:01 v Bylnici, v TT by mohl být 17:20 a 17:43 jede R do Košic, takže opět v pohodě [vypravci]
Čtvrtek, 24. ledna 2019 - 10:55:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16
Registrován: 7-2017
https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/uhersky-brod-kolony-prejezd-vlak y.A190123_452785_zlin-zpravy_ras
750371
Čtvrtek, 24. ledna 2019 - 12:14:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12910
Registrován: 9-2007
1) sepsat další petice, zase za petice nechat vystřídat ve směně strojmistra ve VnM a poslat ho na kobereček
2) stornovat původní stížnost na špatný a nedostatečný GVD, napsat novou stížnost na velké navýšení Os dopravy
3) zase zaříznout cargo, třeba zrušit tentokrát nakládku v Uheráku
4) sepsat petici za zvýšený počet nákladních aut z důvodu zrušené obsluhy carga
5) sepsat stížnost a petice na infrastrukturu
6) sepsat stížnost na nedostatečné stížnosti

Tak to by pro první letošní měsíce mohlo stačit?
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Čtvrtek, 24. ledna 2019 - 16:04:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 69
Registrován: 11-2014
750371
Chytráku, už jsi dostatečně dokázal, že o místní situaci nevíš vůbec nic, tak se k ní laskavě nevyjadřuj.
750371
Čtvrtek, 24. ledna 2019 - 17:00:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12911
Registrován: 9-2007
Co já, ale každý, kdo poslední 2 roky sleduje média nebo čte zprávy! Tohle je jen souhrn dění za ty cca 2 roky.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Čtvrtek, 24. ledna 2019 - 17:08:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6676
Registrován: 12-2011
To ještě dobře neznáte stínové ředitelství mléčné dráhy, které řídí FMn po celé republice.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
750371
Čtvrtek, 24. ledna 2019 - 17:25:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12912
Registrován: 9-2007
Někdo řídí FMn a jiný si ze Slavkova jezdí hrát na projektanta do Bérna...a pak to takto dopadá [lol]
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Čtvrtek, 24. ledna 2019 - 19:42:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6677
Registrován: 12-2011
Můj ty Tondo [crazy]
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Pátek, 25. ledna 2019 - 16:38:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 34
Registrován: 1-2019
Modrogumní nenávist Federace strojvůdců ČR vůči jiným dopravcům už dorazila i do Zlínského kraje [rofl]

http://www.fscr.cz/index.php?page=clanek&id=759
Pátek, 25. ledna 2019 - 18:37:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5573
Registrován: 4-2004
ad Pan Hloupej: toto bude teprve předkrm, beztak se za chvilku vylíhnou ještě lepší díla o záchraně velké Matky Dráhy [proud]
Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat…
Plzeňští strojvůdci - popisy, rady, návody a fotogalerie
750371
Pátek, 25. ledna 2019 - 18:59:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12913
Registrován: 9-2007
a jéje, já to tušil, že zase Moraváácííí budou brečet...to zase sundají ve směně nějakého strojáka, budou další petice a pod. Tak si říkám, čím se místnímu obyvatelstvu vůbec zavděčit?

(Příspěvek byl editován uživatelem 750371.)
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Pátek, 25. ledna 2019 - 19:02:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 212
Registrován: 3-2018
Jó fírům u Arrivy bude hej! Jsem zvědav třeba na atraktivitu tarifu Zlínského kraje, který bude údajně dražší než pranýřovaný tarif ČD. To bude jistě velké lákadlo pro cestující, kteří budou navíc nuceni neustále řešit, jakým vlakem pojedou, neb rychlíky předpokládám samozřejmě zaintegrovány nebudou...
Pátek, 25. ledna 2019 - 19:08:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6678
Registrován: 12-2011
Soudružka Gajdůšková už na Facebooku naříkala:

"Železnici mám ráda, proto mne rozhodnutí zlínského krajského zastupitelstva velmi mrzí. Zastupitelé posvětili rozhodnutí Rady rozdělit železnice v kraji na 4 oblasti a dvě z nich dát na 10 let na základě tržních konzultací společnosti ARRIVA.

Upozornila jsem spolu s odboráři, že takový postup je naprosto nestandardní a vzbuzuje mnoho otazníků nejen na zajištění dalších služeb na železnici v kraji v tomto aranžmá. Zvláštní je postup, jak k tomuto řešení jeho předkladatelé došli. Škoda, že tak málo zastupitelé naslouchali těm, kteří železnici i cestující a jejich potřeby znají nejlépe - železničním odborům."

—Alena Gajdůšková


Je vidět, že bojovnice za tábor Federálů té železnici zas také tolik nerozumí, když tvrdí, že železniční odbory znají železnici nejlépe [lol]

Děkujeme rovněž stínovému ředitelství za velmi věcný příspěvek k tématu. Bohužel kytlické sudetštině na Moravě nerozumíme.

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Pátek, 25. ledna 2019 - 19:18:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 35
Registrován: 1-2019
Valach:
"ad Pan Hloupej: toto bude teprve předkrm, beztak se za chvilku vylíhnou ještě lepší díla o záchraně velké Matky Dráhy [proud]"

Nepochybně. Uvidíme, zda se z tohoto vlákna časem stane podobná žumpa jako vlákno o šumavských lokálkách, kde někteří jedinci už víc než rok nejsou schopni snést, že tam jezdí jiný dopravce [lol]
Pátek, 25. ledna 2019 - 20:51:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4506
Registrován: 5-2003
Vzhledem k tomu, že na rozdíl od Zlínského kraje je Šumava konec světa, který v podstatě nikoho nezajímá, a kde žije minimum lidí, tak rozhodně!
Sobota, 26. ledna 2019 - 02:28:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 522
Registrován: 2-2011
intelpetr:
"
Je vidět, že bojovnice za tábor Federálů té železnici zas také tolik nerozumí, když tvrdí, že železniční odbory znají železnici nejlépe [lol]

"
Za to ty si ten největší machr a všeználek s tím nejsprávnějším světonázorem.. Si na tom uplně stejně jak ona, nevím na co si tu celou dobu hraješ. Vysmíváš se tu ostatním ale sám máš v hlavě vymetené.
750371
Sobota, 26. ledna 2019 - 07:47:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12915
Registrován: 9-2007
Hlavně těm, co by mu mohli dělat tátu a dát mu jeden výchovný. Ale Péťa není žádný blbec, ale projektant ! [lol] Taky pár let fotí vláčky, takže dráhu má v malíku, byť má ještě mléko na bradě.

Ono to bude tím, že 99,9% lidí zná jen z krp a ve finále o nich nic neví, ale jako VŠ má prostě jen potřebu všemu rozumět.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Sobota, 26. ledna 2019 - 08:02:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 656
Registrován: 1-2014
intelpetr, PH:
Reinkarnovana Soudruzka Gajduskova byla vzdy mimo, takze jsem od ni ani nic kloudneho necekal. Ze zvedavosti bych se rad podival na prubeh rozpravy, na Cunkovy udajne hlasky smerem k one soudruzce, ktere FS oznacila za radoby vtipne, nevite nekdo kde to dohledat?
Stary Hanak:
Jelikoz jsem slysel, ze primo z ust stojvudce Arrivy, ze maji mnohem lepsi platy nez u CD, firove, ti co prejdou by si meli polepsit.
Zavedeni IDS vnimam velmi pozitivne, stavajici stav, kdy je potreba kupovat dalsi jizdenku bus-bus a bus-vlak je dost mizerny. Holt neco jineho je soudruzke slibovat, hure pak konat.
Sobota, 26. ledna 2019 - 08:13:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 213
Registrován: 3-2018
Portáš: stavajici stav, kdy je potreba kupovat dalsi jizdenku bus-bus a bus-vlak je dost mizerny Ano, souhlas. Ale vzhledem k tomu, že to tak funguje x let a lístek na autobus lze bez problémů zakoupit u řidiče, je to překousnutelné. Tady se však chystá situace, kdy v různých vlacích bude platit různý tarif a nebude si možné zakoupit např. jednu jízdenku Praha - Slavičín. Nebo při cestě např. Praha - Luhačovice s přestupem ve St. Městě už jízdenka ČD nebude platit v Os vlacích Zlínského kraje (?). A to už se mi nelíbí a bude to možná zejména pro starší generaci odrazující. Dost pochybuji, že je tato problematika detailně připravena. Co se týče platů u Arrivy, tak někteří vítají její vstup právě jen z tohoto důvodu.
750371
Sobota, 26. ledna 2019 - 08:44:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12916
Registrován: 9-2007
Primárně může být odrazující především garance různých přestupů, dohledat konkrétní spoje ať už v jř, ale i jejich polohu. V neposlední řadě to je i ten tarif.

A téma platy. Pokud to někdo říkal, je to vždy pravda. Výplatnici logicky nikdy neukáže. Ano, u Arrivy mají až 100 tisíc a může mít i 170 čistá ruka, když bude dělat cca 340h měsíčně a v těch 4 povinných dnech volna skočí k EXD, kde si rejžne 3tis na ruku, tak má navíc dalších 12tis.

Třeba takový Metrans též platil víc než ČDC, ale nikdo už neřekl, že v loňském roce měli o týden méně DOV...což se vyloženě slučuje s hláškou: když budu brát víc, tak si dodatkovou dopřeju každý rok a ne 1x za 2 roky jak u matky dráhy. Což je relativně pravda, ale nějak se mi z těch počtů vytrácí ten týden dovolené navíc a dalších 12 dní dodatkové DOV.

Z toho plyne: pokud někdo něco říká, je to vždy pravda! Takže asi nemá moc smysl měřit lidskou blbost nebo lépe řečeno inteligenci dle vzoru Gajdušková a pod.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
750371
Sobota, 26. ledna 2019 - 08:53:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12917
Registrován: 9-2007
A ještě dotaz k onomu PZZ v Uheráku, kde má jezdit až 90 vlaků, nikoliv naráz, ale z rozmezí 24h. Pisatel to píše z takovou hrůzou, že kaštan to pochopí ve stylu: vlak do Uheráku, vlak z Uheráku, posun na vlečku, posun z vlečky...minuta sem, hodina tam...V reálu se dočteme, že vlečka se neobsluhuje, cargo posun dělá z opačné strany? A ta osobka, volno na vjezdu určitě nespíná rovnou PZZ, tzn. že PZZ si nepochybně sundá vlak sám, což při dané pohotovosti PZZ, rychlosti vlaku atd. může v součtu dát kolik, 60-70 sec? Vlak z Uheráku na Újezd, zde jsou dvě možnosti, sundáním PZZ z DOZ při postavení návěstidla nebo opět vlakem? Takže i při možnost křižování 2 spojů, není moc reálné překročit čas nějakých 1x 70 sec a 1x v závislosti na návěstidlo 120 sec. max. Přičemž mezi vlaky logicky dojde ke zvednutí PZZ.

Otázka zní, kde onen odborník přišel na ten údajný kolaps dopravy v Uheráku?
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Sobota, 26. ledna 2019 - 09:10:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 70
Registrován: 11-2014
750371: Opět žvaníš nesmysly o věci, o které vůbec nic nevíš.
750371
Sobota, 26. ledna 2019 - 09:33:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12920
Registrován: 9-2007
Milý Radku, nevím který příspěvek máš na mysli, nicméně ten poslední začíná slovem "dotaz" a jsou v něm otazníky. Ano, pochopil jsi správně, že nevím o co pisateli jde, neboť v reálu ani on sám neví, jaký vliv bude mít následný GVD na silniční dopravu.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Vikijous
Sobota, 26. ledna 2019 - 09:35:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 4-2003
750371:
"Otázka zní, kde onen odborník přišel na ten údajný kolaps dopravy v Uheráku?"
Tipl bych, že někde v oblasti kruháče "U Kollera", když nemohl nikam jet.

750371:
"Takže i při možnost křižování 2 spojů, není moc reálné překročit čas nějakých 1x 70 sec a 1x v závislosti na návěstidlo 120 sec. max."
Chybí tí tam jeden zásadní údaj a to je počet aut, které se nacházejí v dané oblasti. Někde můžou být závory dole klidně půl dne a nikdo si toho ani nevšimne. V okamžiku, kdy Dolníma Valama projede 12500 aut denně, je na průser zaděláno raz dva.

750371:
"Přičemž mezi vlaky logicky dojde ke zvednutí PZZ. "
Tento týden jsem to viděl v praxi. Projel osobák, závory šly nahoru, projely 2 auta a zase šly dolů.
750371
Sobota, 26. ledna 2019 - 10:28:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12921
Registrován: 9-2007
No tak to je dobře, když při křižování po vlaku a před následným vlakem DOZka zvedne PZZ. Ale stále to nemění nic na faktu, že takto to bude i v dalším GVD. Vlak přijede/odjede...Jediný rozdíl bude třeba v tom, že nyní následný vlak jede plácnu za 60 min a v novém GVD pojede třeba už za 30 min. Proces bude stejný. A to ještě uvažuji, že vlak od Ú pojede do odbočky, tedy sníženou rychlostí a i na tohle PZZ je seřízeno a spouští v závislosti na tom co vjezd návěstí, tzn. pokud by to fíra nerespektoval, vjede do otevřeného PZZ, pokud tamní PZZ není chytřejší a nevyhodnotí jízdu vlaku tím, že z pohotovostního režimu spadnou rovnou klacky. I když mám pocit, že ten čas se nemění a bliká stále červená a klacky jsou zvednuté. To byl před mnoha lety průser v PH u Dejvic, kdy nevěsta ujela ženichovi na bardotě a jen proto, že kolona svatebčanů musela vjet na přejezd v době sepnutí PZZ a fíra profrčel návěst.

Něco jiného by bylo, kdyby tam 10 min hobloval Mn. Ale ta osobka na to nemůže mít zásadní vliv, byť chápu, že čekání u PZZ nad 60 sec. může být pro někoho nepřekonatelný problém. Ale tokových stížností za posledních X let už bylo...svého času si třeba obyvatelé na Heřmaňáku stěžovali na nasazení 752 bez tlumiče...
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Sobota, 26. ledna 2019 - 14:29:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1572
Registrován: 2-2009
https://www.cd.cz/jizdni-rad/omezeni-provozu/mimoradnost/17513/?f bclid=IwAR2OgiVQJIoLHVOGF5DPCzeFG-koZcLe8Y7XeTdxjH_Z4TzWw6sBUqCYV A8
Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla jízdního kola
eber
Neděle, 27. ledna 2019 - 01:22:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 59
Registrován: 11-2013
750371: (a vůbec k diskuzi o přejezdu v UB). Já se naopak obávám, že ta osobka má v UB zásadní vliv již nyní a jejím rozšířením to bude ještě horší (podotýkám, že ani v nejmenším nejsem proti rozumnému a smysluplnému rozšiřování osobní dopravy na Horní Vláře). Situaci bych rozhodně nezlehčoval. Nevím, jestli máte s dotyčným přejezdem osobní zkušenost. Já jsem v UB několikrát týdně a z vlastního pozorování mohu potvrdit, že na přejezdu začne blikat červená už v době, kdy teprve přijíždí do stanice vlak od Uherského Hradiště - z nádraží je přejezd často dokonce slyšet (tzn. že signalizační zařízení je v provozu rozhodně více než 60 sec). Po většinu týdne se samozřejmě nejedná o nijak hrozné zdržení (když kvůli závorám stojí trasa přes koleje, může se volně jezdit od nádraží na Újezdec).

Problém bývá hlavně ve čtvrtek a pátek odpoledne. V liché časy totiž nejprve projede rychlík na Prahu, poté osobák do UB a vzápětí rychlík na Luhačovice a osobák na Bylnici. Ta kolona se běžně natáhne až ke kruháči u Kollera (a někdy dokonce zabrzdí směr od pivovaru a od Kvanta). Na druhé straně to stojí až ke světelné křižovatce a také směrem k Lidlu. A to se pak čekání protáhne na pěkně dlouho. Jakmile se klacky zvednou, samozřejmě se okamžitě zastaví trasa nádraží - Újezdec a naopak. Připočtěte k tomu pár autobusů, které míří na Nivnici, Strání, DN, Bánov, Újezdec či Bojkovice a je to solidní zácpa. Nesmíme zapomenout, že v blízkosti nádraží a těchto dvou křižovatek se nachází Lidl a Kaufland. Takže k autům, která "pouze" projíždějí se hlavně v tyto dva dny přidávají další stovky aut... Doporučuji se v mapách podívat, podle výše jmenovaných míst, kam až kolony běžně sahají, případně doporučuji osobní návštěvu třeba v pátek mezi 14-16 hodinou. Kdo neviděl, neuvěří... [lol]

Takže, pokud se nad tím zamyslím, vzhledem k navýšení osobní vlakové dopravy, musí zcela zákonitě dojít ke zhoršení situace i v okolí přejezdu. Bohužel, do té doby, než se najde nějaké vhodné řešení, se s tím řidiči boudou muset smířit (nebo by alespoň část z nich - třeba z okolních vsí - mohla jezdit alespoň do těch obchodů právě vlakem... [wink] )
750371
Neděle, 27. ledna 2019 - 09:07:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12923
Registrován: 9-2007
Jenže současný model GVD vychází z požadavků místních, kdy jim vadilo přesedání v Ú. Tehdy se kritizovala nejen infrastruktura - modernizace žst a tratě, ale i GVD a to tak silně, že někteří to brali jako osobní útok a kroky kraje k následnému zrušení tratě! Takže se místním jen splnil jejich požadavek...a to jim tehdy ten PZZ nevadil nebo jim nebylo jasné, že bude více zavřený?

Pokud PZZ zavírá v době, kdy vlak vjíždí do žst, kde má pobyt, výměna frekvence atd. pak je to špatně. DOZka umí klidně rozsvítit odjezd až v čase GVD, netřeba tedy aby zastavující vlak nutně jezdil na volno, ale může i na výstrahu. Ale tohle je snadno řešitelný.

Jinak samozřejmě měst, kde je PZZ v centru je mnoho...jen zde dělají z komára zase velblouda, tak jako se vším, od petic po stížnosti na stížnosti...Každé další řešení zase generuje totéž, stížnost, petice...
Co by měli říkat ve Zlíně? a že tam těch PZZ je! Dále Olomouc a mnoho dalších příkladů.

Dokonce existuje něco, jako dopravní expert, který tento problém může vyřešit. Když už město samo svojí politikou centrum zahušťuje markety a pod. byť mnohde se to staví na okrajích, nikoliv v centrech...To je částečně chyba ve vedení města, nikoliv u sždc/dopravce...Co třeba problém vyřešit systémem jednosměrek? Zvláště pokud se lze přes koleje na vzdálenosti 1km dostat 2x. Jsou města, kdo tohle běžně funguje, protože kapacity ulic na oba směry nestačí. Nicméně i v tomto případě předpokládám, další vlnu petic, stížností...To už je v lidech...[ko]
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Neděle, 27. ledna 2019 - 09:56:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 42
Registrován: 7-2018
Pokud byla zmíněna Alena Gajdůšková, dovolím si osobní vzpomínku. Bylo to před senátními volbami v roce 2014. Cestoval jsem tehdy vlakem z Púchova a přesedal v Horní Lidči. Právě na nádraží Horní Lideč mně oslovila nějaká ženská s tím, že je Gajdůšková a kandiduje do senátu. Darovala mi reflexní pásku s nápisem ČSSD. Na toto setkání jsem nebyl připraven, takže jsem jen převzal dárek a šel si po svém. Jinak bych možná měl i nepříjemné otázky, které by se ale netýkaly železnice. Vtip je v tom, že v mém případě se netrefila, nemohl bych ji volit i kdybych chtěl. Nepatřím do senátního obvodu 78. Ono je pěkné dělat agitaci na nádraží, dokonce v pohraniční přechodové stanici, ale ne všichni přítomní musejí být místní. Gajdůšková tehdy ještě byla senátorkou, ale tyto volby projela a vystřídal ji František Čuba od Zemanovců.
Neděle, 27. ledna 2019 - 12:58:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 147
Registrován: 6-2011
Nevíte někdo, jak je na tom aktuálně plánovaná elektrifikace Blažovice-Veselí?
Jdi za štěstím!
Neděle, 27. ledna 2019 - 13:19:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6680
Registrován: 12-2011
Už se projektuje (záměr projektu + přípravná dokumentace). Ale na pár let to ještě bude.


(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Javorina
Neděle, 27. ledna 2019 - 18:30:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 581
Registrován: 9-2007
750371:
Kdyby někdo napsal, že v Brodě přistáli mimozemšťani a vítá je tam Paroubek, tak chápu, že se to může zdát málo pravděpodobné.
Ale co je tak neuvěřitelného na tom, že v Brodě kolabuje doprava kvůli frekventovanému přejezdu, to nechápu... Prostě to berte jako fakt, který Vám už několik lidí potvrdilo.

K peticím... Minimálně u rekonstrukce nádraží v UB a přestupů v Újezdci (což vadilo spíš dojíždějícím než místním) se vůbec nedivím, obojí bylo/je nedomyšlené (a to je slabé slovo), takže je na místě, pokud se lidi ozvali.

A k dalšímu omylu z neznalosti místa, obchody nejsou v centru. Právě proto většina lidí, která bydlí na jedné straně kolejí, jezdí přes přejezd do obchodů na druhé straně kolejí...a taky kamkoliv jinam, nápověda zní E50 [wink]
750371
Neděle, 27. ledna 2019 - 19:29:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12926
Registrován: 9-2007
No jo, ale pokud jedni budou chtít vlaků víc, druzí méně a třetí nebudou chtít Cargo, tak to aby se na kraji rovnou střelili do makovice. Tak jak z toho ven? To je prostě místní nátura, nic víc. Jinde snad podobné potíže nejsou? Koukni se na každé větší město, dálniční síť atd.

Tak ať na E50 jedou přes nadjezd. Jestli některým není ovšem líto jet zajížďkou 500m stejně tak pokud chtějí do sportovního areálu...Vůbec Uherák má nějakých 16tis, což je relativně malé město, kde je celkem schůdná i docházková vzdálenost.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Neděle, 27. ledna 2019 - 19:57:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5574
Registrován: 4-2004
Ten výraz "Uherák", kdes na to byl? Říká snad někdo Děčejn třeba? [proud]
Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat…
Plzeňští strojvůdci - popisy, rady, návody a fotogalerie
750371
Neděle, 27. ledna 2019 - 20:03:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12927
Registrován: 9-2007
Ale Fren, Krompl nebo jak jsi říkal Hín? To se říká ne? V této oblasti je vše "uherský" takže pro zkrácení...
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Neděle, 27. ledna 2019 - 20:19:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 216
Registrován: 3-2018
750371: Pro poučení: Místní říkají prostě "Brod". "Uherák" neříká nikdo. "Hín" je taky pěkná hovadina, "Krompl" říká spíš mládež, jedině "Fren" je trochu obecněji užívané, podobně jako "Valmez".