Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 27. 08. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 27. 08. 2019

dolů
   autor příspěvek
Bkp
Sobota, 17. srpna 2019 - 09:47:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8119
Registrován: 8-2003
Bobik:
"Já se obávám, že to spíš bude další kapka k tomu, že se čím dál tím víc lidí bude snažit stěhovat za město, ovšem práci ve městě si ponechá a tedy akorát rozšíří řady dojíždějících."

Jak pravil jistý developer, do Prahy příštích letech přijde cca 200 tis. lidí a stejný počet do příměsta, navíc vzhledem k společenskoekonomického vývoje to je i logické, takže řady dojíždějících budou rozšířeny tak jak tak, spíše dojde k takovému přeskupení, že lidé neschopní platit 1200 za parkování třeba v nuselském údolí si najdou jinou lokalitu k bydlení, lépe odpovídající jejich příjmům.
Kreativec
Sobota, 17. srpna 2019 - 11:04:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 451
Registrován: 7-2015
Když někdo chce bydlet v širším centru města, odkud to má všude blízko, musí holt snést jisté nepohodlí a vyšší náklady s parkováním. Jinak od zavedení internetového placení za stání na modrých zónách je krátkodobé parkování v Praze parádní až na několik míst bez zón v těsné blízkosti zpoplatněných oblastí (Vršovice-Vinohrady, P-9 u Balabenky).
Tolik ve stručnosti.
Sobota, 17. srpna 2019 - 11:09:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 7-2017
Možná se něco nepěkného blíží:http://www.autoforum.cz/zajimavosti/regulace-eu-a-cina-posilaji-n emecke-automobilky-do-kolen-nemecko-je-na-pokraji-recese/
Pikehead
Sobota, 17. srpna 2019 - 15:00:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5385
Registrován: 3-2007
Dotaz: zbouraný kus malé Otakarovy je vybetonovaný, jak to vypadá s druhou půlkou? Tam všechno vyhovuje, nebo bude taky třeba některý nosník vyměnit?

A ještě jeden (a jestli jsem se už ptal, tak se omlouvám): velmi obstarožně vypadající nadjezd trati 221 nad tratí do Malešic se bude taky nějak předělávat?
Kreativec
Sobota, 17. srpna 2019 - 17:26:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 452
Registrován: 7-2015
Pikehead: ten nadjezd je asi původní z 1. sv. války (plus mínus stejně starý jako původní podjezdy v Průběžné a V Korytech a nejužší místo myší díry na Skalce). Nová trať bude myslím mít trochu jiný sklon nivelety, takže se bude muset vyměnit.
Tolik ve stručnosti.
Pikehead
Sobota, 17. srpna 2019 - 17:44:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5386
Registrován: 3-2007
Jasně, a já k tomu mám i fixní ideu, že se trochu zvětší oblouk záborem kousku zahrádky u měnírny Třešňovka (i ve vazbě na to, odkud po novu koleje z Prahy přijedou).

Nicméně k tomu by museli už vypnout Třešňovku, což se váže k tomu kdy se zprovozní nová měnírna ZM - což by klidně mohlo být ještě letos...
Sobota, 17. srpna 2019 - 20:18:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19800
Registrován: 5-2002
Oblouk do Hostivaře se bude dělat až v závěrečných etapách, protože jeho součástí už bude i zhlaví na ZM a to už bude muset být připravena hotová nová trať dolů do Nuslí.
Osa koleje se přitom posune asi 3 metry dovnitř oblouku.
Neděle, 18. srpna 2019 - 03:08:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5719
Registrován: 7-2011
RadekŠ:
"Tak ať si dál každý odpoledne objíždí 5 ulic. Nebo to jim budeme platit z daní??"
Klidně. Rozhodně to bude mít větší smysl a užitek, než kolistům platit z daní tu fůru zbytečných cyklopruhů a cyklostezek, který stejně nevyužívaj.
RadekŠ:
"Tak se zase někdo přistěhuje místo nich."
Jenže v tom problém není, podstatná je ta druhá část, co jsem psal, tedy že si práci v Praze samozřejmě ponechají a rozšíří řady dojíždějících. Už teď, podle Polaď Prahu "...součet všech cestujících volících individuální automobilovou dopravu v posledních deseti letech dosáhl počtu 473 tisíc denně." Tohle je problém. Rozšiřování modrýho moru víc a víc k okrajům města je v tomhle směru spíše kontraproduktivní, protože když už má dotyčnej za parkování platit, snaží se autem dojet pokud možno až na místo a nic ho nemotivuje nechat ho někde na okraji, dál jet MHD a nezaclánět autem ve městě. Navíc ani nemá kde, protože parkoviště nejsou. O veřejný dopravě darmo mluvit, vždyť se to tady řeší pořád dokolečka, jak tratě kolem města kapacitně praskaj ve švech a modernizace je problém. Takže počítat s tím, že by část těch dojíždějících přesedla třeba do vlaku, taky nelze.
A jak psal Makus, modrý zóny jednak podražily a jednak se mnohde změnil jejich režim, takže pro místní, kterým to původně mělo pomoct, spíš zhoršení a akorát další daň. A to se vůbec nebavím o určitý "nedomyšlenosti", kdy například za druhý auto sice už je docela pálka, jenže to druhý auto můžu přepsat třeba na manželku (a třetí na nezletilý dítě) a podstatně ušetřit.
Kreativec:
"Když někdo chce bydlet v širším centru města, odkud to má všude blízko, musí holt snést jisté nepohodlí a vyšší náklady s parkováním."
Dovolím si "kacířskou" otázku - proč by měl? Hele, trošku mi to připomíná situaci u nás na Letný - společnými silami se podařilo vypráskat zloděje z radnice, zvolit slušný vedení, zbavit se heren a na ně se nabalující "klientely" a vůbec se taknějak snažit, aby to tu bylo hezký. Díky čemuž se Letná stala docela atraktivní. Díky čemuž nám tu taky začaly stoupat nájmy (dalo by se říct, že nejvíc z celýho města). A teď každou chvíli od nějakýho hejhuly slyším, že Letná je holt luxusní čtvrť a když na to nemám, tak tu holt nemůžu bydlet. Super, bezvadná motivace k další snaze o zlepšování místa, kde člověk žije. Takže co, mám začít rozkopávat koše, obechcávat rohy a volit zloděje, aby to tu zase bylo hnusný, nikdo tu nechtěl žít a nájmy klesly?
Bkp
Neděle, 18. srpna 2019 - 08:37:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8121
Registrován: 8-2003
Já pořád přemýšlel, kdo volí tu absurdní partu politiků, která v době poptávky po bydlení převyšující nabídku, nabízející kvadraturu kruhu - tzn. zlevnění bydlení a zároveň stop další zástavbě.
No nic, tak snad se tu konečně dozvíme, jak to jde udělat, aby všichni bydleli (tzn. i třeba pár řidič autobusu, prodavačka v Kauflandu) na jedné z těch asi 5 % drahých adres v republice, nemuselo se nic stavět a nikdo nedošel jiné újmy, nebo neuspokojení svého požadavku, no a nebo si přiznáme, že matematika stále funguje, byť ochota respektovat výsledek je pořád stejná.
Bkp
Neděle, 18. srpna 2019 - 08:54:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8122
Registrován: 8-2003
Bobik:
"Rozšiřování modrýho moru víc a víc k okrajům města je v tomhle směru spíše kontraproduktivní, protože když už má dotyčnej za parkování platit, snaží se autem dojet pokud možno až na místo a nic ho nemotivuje nechat ho někde na okraji."

Pokud nemám v daném místě zajištěné parkování, tak je jedno, kde mám výchozí bod. Modré zóny nejsou jen pro mimopražské, ale i pro pražské - tzn. aby ten, kdo dojíždí z Dejvic do Karlína, jel tramvají a ne autem. Pokud má problém někdo tyto "složitosti" pochopit, tak doporučuji zvážit bydlení v nějakém jednodušším městě.

Bobik:
"Hele, trošku mi to připomíná situaci u nás na Letný - společnými silami se podařilo vypráskat zloděje z radnice, zvolit slušný vedení, zbavit se heren a na ně se nabalující "klientely" a vůbec se taknějak snažit, aby to tu bylo hezký. Díky čemuž se Letná stala docela atraktivní. Díky čemuž nám tu taky začaly stoupat nájmy (dalo by se říct, že nejvíc z celýho města)."

Blbost. Atraktivita Letné spočívá je její poloze, k tomu vyhnání spodiny by došlo tak jak tak, právě díky poloze a ekonomickému růstu. Ostatně, na mnoha (spíše mimopražských) lokalitách občasné také volí někoho, kdo se chce zbavit heren, jenže ta herna je stále někdo, kdo je schopný platit nejlepší nájem. Na Letné se to otočilo, jsou tací, kteří platí víc. A k tomu, co tam ještě zbývá vyčistit, čím více vyšší nájmy, tím rychleji to půjde. To že se s tím svezla radnice je velmi dobrý politický tah, nic víc.
Neděle, 18. srpna 2019 - 10:59:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1954
Registrován: 12-2007
Malá Otakarova: tři provozované mosty se budou také předělávat. Nově na nich budou ležet betonové výhybky, takže jiné zatížení...

Křížení s Malešickou tratí bude také ještě zajímavé...
Hostivařská trať bude myslím o metr výš a po dobu stavby nového mostu tam bude mostní provizorium...
Ale až příští rok...

Letos na podzim se bude předělávat - dodělávat krčské zhlaví...
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pikehead
Neděle, 18. srpna 2019 - 14:24:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5388
Registrován: 3-2007
To zní jako slušná zásoba dobrodružství i na rok 2020 :-) , dík.
Pondělí, 19. srpna 2019 - 14:55:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2019
Mám dotaz: severní zakončení podjezdu (mostu) ZM ke Skalce mi připadá zcela nedokončené (tuším tam stěnu odbavení, křídlo, výtah) a nevšiml jsem si ani nějakého založení. S tím se zatím čeká z důvodu lehčího přístupu na zbylé staveniště nebo mi něco uniklo?
Pondělí, 19. srpna 2019 - 16:59:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19822
Registrován: 5-2002
Pike: tak ono je to celý docela dobrodružství...
Pikehead
Pondělí, 19. srpna 2019 - 21:20:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5394
Registrován: 3-2007
Jojo, a užijme si to, podobně složitá stavba dlouho nebude - leda možná SmRad nebo Pardubice s přilehlými rybníky (obraz 29).
Pondělí, 19. srpna 2019 - 21:27:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1892
Registrován: 4-2014
Jo, až se bude dělat Smíchov - Radotín, to bude také docela zajímavé. Zhlediska vlakové dopravy, bych všechny rychlíky odklonil přes Krč, ale to se do té doby musejí ty Vršovice dát do kupy. Jinak by to byl docela masakr, jezdit s odklony, přes vybombardované Vršovice a nebo to vše tahat mezi Smíchovem a Radotínem jednokolejně.
Pondělí, 19. srpna 2019 - 21:29:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1957
Registrován: 12-2007
geo: zatím se staví hlavně most [wink]



Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pondělí, 19. srpna 2019 - 21:46:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12972
Registrován: 8-2004
Pikehead:
"podobně složitá stavba dlouho nebude - leda možná SmRad"
SmRad určitě není tak složitý jak Hostivař - hl.n. 2.[nene]
Luboš_3.21:
"až se bude dělat Smíchov - Radotín, to bude také docela zajímavé. Z hlediska vlakové dopravy, bych všechny rychlíky odklonil přes Krč, ale to se do té doby musejí ty Vršovice dát do kupy. Jinak by to byl docela masakr,"
To ano, zajímavé to bude. Zvlášť dojíždějícím rozhodně nezávidím, protože Vršovice do té doby rozhodně "v kupě" nebudou.[nene] Ale to je škoda mluvit. Kdo chce kam... [crazy]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Úterý, 20. srpna 2019 - 09:55:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2019
Dnes bylo ve Vršovicích vyklápění UA v přímém přenosu :-)
Úterý, 20. srpna 2019 - 11:10:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1691
Registrován: 3-2010
Hroch: No to bude zajimave, preci jenom vypravci nejsou kouzelnici a dalsi koleje si nevyrobi, uz dnes je s podivem co na kolejisti rozlohy Kostlomat jsou schopni vyjezdit...
Kazdopadne se v tu chvilu musi rozloucit panove z Ropidu s obraty na Kacerove mohou rozloucit, zkratka jedno nebo druhe...
Bkp
Úterý, 20. srpna 2019 - 20:26:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8124
Registrován: 8-2003
Hroch:
"Ale to je škoda mluvit. Kdo chce kam... [crazy]"

Spíš "poděkování" SŽDC za "povedené" výběrko na Hostivař Ii, právě stavba měla finišovat
Úterý, 20. srpna 2019 - 21:03:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 370
Registrován: 7-2017
Luboš tři celé dvacet jedna: z hlediska vlakové dopravy není nejlepší nápad narvat všechny tyhle vlaky na jednokolejný most, přes polorozpadlou Krč a ještě víc tím rozhodit takt na S8/80. Po dobu výluk se očekává jednokolejný provoz mezi Krčí a Radotínem (už od 4. září), což ještě více zkomplikuje provoz, a to vše samozřejmě při zachování maximálního počtu vlaků, protože dopravce nějaké výluky (logicky) nezajímají...

Takže doporučuju držet se ve svém regionu a nostalgicky vzpomínat na starý PlCh, protože takových podobných nápadů a rad je v Praze plná [zadnice] Jako by nestačilo, že byly zakázány odklony vlaků ze 171 přes rozkopané Vršovice, a realita ? [crazy][crazy][crazy]
Úterý, 20. srpna 2019 - 21:08:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12974
Registrován: 8-2004
074:
"Kazdopadne se v tu chvilu musi rozloucit panove z Ropidu s obraty na Kacerove mohou rozloucit, zkratka jedno nebo druhe..."
Myslím, že pánové z ROPIDu budou jedině rádi, poněvadž tam ty obraty ani nikdy nechtěli (chtěli vše až na hlavní).[biggrin]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Úterý, 20. srpna 2019 - 21:15:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1958
Registrován: 12-2007
V podjezdu Průběžná je již natažena trolej, zdá se, že se blíží opětovné otevření podjezdu...
Možná by to mohlo být i dřív než v noci na pondělí...

Kolem mostu v Korytech betonovali patky TV.
Naváželi štěrk a v noci položí 100m pražců a startovací drážku pro Robel ve 202 koleji, který ráno začne pokládat pražce na Eden k výhybce 201...





Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Úterý, 20. srpna 2019 - 21:27:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12369
Registrován: 4-2003
Kasme

Copa to tam dělaj na těch tramvajových kolejích stím písečkem ??
To tam navařujou materiál do vybroušené koleje bo co ??

Jinak fota super [ok]
Úterý, 20. srpna 2019 - 21:33:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1960
Registrován: 12-2007
přesně tak...

viz např: https://www.edb.cz/clanek-5478-renovace-tramvajovych-a-zeleznicni ch-kolejnic
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Středa, 21. srpna 2019 - 10:07:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1692
Registrován: 3-2010
Hroch: Chtit muzou, v realu se budou muset smirit s Krci...[biggrin]
Středa, 21. srpna 2019 - 20:49:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1961
Registrován: 12-2007





Odpoledne začala pokládka 202. Koleje od Edenu ke Korytům...
Následovat bude 201.
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Čtvrtek, 22. srpna 2019 - 14:09:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2019
Diky za nově vložená videa Robelu :-) Ta kontrola vzdálenosti pražců tím centimetrem se dělá vždy?
Pátek, 23. srpna 2019 - 17:57:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12975
Registrován: 8-2004
Zkratka SmRad institucionalizována i v médiích.[blush][happy][satan]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pikehead
Pátek, 23. srpna 2019 - 20:10:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5402
Registrován: 3-2007
no tak řekněme v šotomédiích... :-D

A neměl byste něco nového k té Výtoni? Aspoň kdybyste mohl naznačit.
Pátek, 23. srpna 2019 - 21:14:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4233
Registrován: 3-2006
Tady je to i v Deníku [happy] odkaz
Pikehead
Pátek, 23. srpna 2019 - 21:41:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5406
Registrován: 3-2007
No a kdo to tomu Deníku napsal a prodal... [happy]
RAILcz
Pátek, 23. srpna 2019 - 21:58:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21
Registrován: 5-2013
No kdo... ten co už jim přeprodal i dalších 25 článků po uplynutí doby sledovanosti na vlastním webu
Sobota, 24. srpna 2019 - 18:04:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4875
Registrován: 9-2005
Čtvrté nástupiště vršovického nádraží bude předáno užívání koncem listopadu
Sobota, 24. srpna 2019 - 22:21:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1966
Registrován: 12-2007
Pěkné fotky [crazy] [andel] Ale některé popisky nesedí [uhoh]


Během dne byly kolovým jeřábem Hanyš položeny jazykové a střední části výhybek 201, 202 a 203 v dvoustovkovém zahradním zhlaví obvodu Eden.

V podvečer byla také dokončena pokládka pražců v kolejích 202 a 201 mezi zahradním a Edenem.
na naloďování Robelů jsem zůstat nemohl [angry]

Zítra měla být podbita kolej 102, ale z osobně technicky taktických důvodů prý podbíječka "E" firmy SKANSKA z Plzně prý nedorazí...

ale zítra moudřejší večera...


pár odpoledních https://hostivar-hlavni.rajce.idnes.cz/190824
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Neděle, 25. srpna 2019 - 09:41:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12984
Registrován: 8-2004
Plešoun:
Drobné upřesnění - nástupiště na Zahradním Městě se neprodlužují, poněvadž jsou dost dlouhé už podle původního projektu (bo zastavování R a Ex).[wink]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
P_v
Neděle, 25. srpna 2019 - 11:01:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2217
Registrován: 5-2002
Teď ještě, kdy dojde na prodloužení zbývajících nástupišť, aby tam nějaká ta delší souprava projela...
Znamená to, že se konečně změnil standard délky nástupiště PID, nebo je to jen vybrečená výjimka a SmRad a jiné rekonstrukce se budou stále dělat 200m?
Neděle, 25. srpna 2019 - 17:27:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 38
Registrován: 10-2017
Dnešní Křižíkova ulice:

Neděle, 25. srpna 2019 - 18:34:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1969
Registrován: 12-2007
V 18.00 byl pro auta otevřen podjezd Průběžná... Autobusy a tramvaje až od půlnoci...

Pro tramvaje je tam 20 a pro auta 30 km/h



Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pondělí, 26. srpna 2019 - 00:02:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19877
Registrován: 5-2002
Ty vzepjaté nosníky na Křižíkově jsou docela šik - rozhodně hezčí, než předchozí rovné betonové trámy...
Pikehead
Pondělí, 26. srpna 2019 - 07:13:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5415
Registrován: 3-2007
Jojo - nevím, jestli to tu neproběhlo, ale pěkný video z osazování dali na web viaduktu:
http://www.rekonstrukce-negrelliho-viaduktu.cz/2019/07/22/video-n ovy-most-pres-krizikovu-ulici/
Racek
Pondělí, 26. srpna 2019 - 11:44:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 5-2004
Hajnej:
"rozhodně hezčí, než předchozí rovné betonové trámy... "
Also sprach Hundertwasser: Die gerade Linie ist gottlos und unmoralisch.

(Příspěvek byl editován uživatelem Racek.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Racek.)
Pondělí, 26. srpna 2019 - 17:06:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19892
Registrován: 5-2002
Malej dotaz k Bartoškově: ta spodní pásnice je nad západním pilířem takto dělená proč? Nad tím východním jde "normálně" skrz.
To ten západní pilíř bude zachytávat vodorovné síly...?
Pondělí, 26. srpna 2019 - 17:19:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4144
Registrován: 5-2004
Je to dost možný, SŽDC se v poslední době hodně snaží mít mosty bez styků a dilaťáků, což vede právě na ty střední podpěry zachytávající vodorovný síly (viz áčkový pilíře na estakádách na SuVo).
Pondělí, 26. srpna 2019 - 18:44:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 605
Registrován: 5-2013
Hajnej, DJ
Na Bartoškově je projektovaný spojitý nosník přes tři pole s pevným ložiskem na dolní opěře, tedy směrem k hlavnímu nádraží. Dilatující délka 45 m na mostě s průběžným kolejovým ložem ještě dilatační zařízení nevyžaduje.

P_v
Na 220 m mají být prodloužena nástupiště i na běžících stavbách LyČel, MsPVy a SmRad, v DSP se prodlužují Mstětice.

(Příspěvek byl editován uživatelem K._A._F..)
Pondělí, 26. srpna 2019 - 22:02:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19900
Registrován: 5-2002
A hento čudo na fotce je tedy co...?
Pondělí, 26. srpna 2019 - 22:24:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1095
Registrován: 8-2017
KAF: Těch 220 metrů bylo zvoleno, aby se k tomu právě ještě nevešel troješus? [crazy]
Pondělí, 26. srpna 2019 - 23:15:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19906
Registrován: 5-2002
M250: Těch 220 metrů bylo zvoleno, aby se k tomu právě ještě nevešel troješus?
Těch 220 metrů bylo zvoleno, aby se k tomu vešla dvojitá čtyřvozovka.
Pondělí, 26. srpna 2019 - 23:21:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1096
Registrován: 8-2017
Která neexistuje a ještě tak 20 let existovat nebude.
Fakt by byl těch 20 metrů navíc takový problém?
Úterý, 27. srpna 2019 - 06:57:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19910
Registrován: 5-2002
M250: Která neexistuje a ještě tak 20 let existovat nebude.
Jednak aby ses nedivil a jednak těch 20 let není oproti předpokládané životnosti zas tolik.
Ovšem trojitej Elefant, pokud nemá být náhodným výstřelem jednou dvakrát denně, je pravděpodobnej zhruba stejně.

Fakt by byl těch 20 metrů navíc takový problém?
Když už, tak 30. Slušnej perón se dělává o 10 m delší, než předpokládaná nejdelší souprava.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
P_v
Úterý, 27. srpna 2019 - 08:42:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2220
Registrován: 5-2002
Podíval jsem se na fotomapu, jak by na 221 šla stavebně prodlužovat nástupiště. Na 220m jakž takž, místy překáží kus PHS nebo podpěra TV blízko kolejí. Jsou ale místa, kde to bude znamenat větší zásah. V Uhříněvsi by bylo nutné zkrátit kusou kolej kvůli posunutí přechodu. Strančice jsou naprosto zasekané, překáží tam všude něco. V Senohrabech zavazí podchod, na druhé straně by bylo nutné nástupiště dotáhnout až k mostu, čili postavit opěrnou zeď na náspu. V Pyšelích z jedné strany překáží most a z druhé strany výhybky, takže buď posunout výhybky nebo rozšířit most.
Na 250m už budou problémy téměř všude.

Dvojitá čtyřvozovka že nebude existovat? Stačí nasadit pantery, tam se dají vozy přidávat libovolně.
Nebo začnou ČD pořizovat něco od konkurenčních výrobců, kde si, na rozdíl od Škodovky, už dříve povšimli kultu kulatých čísel, a vlaky tomu uzpůsobili na 100m délky. Ale i v tom případě se stávající vozový park nemůže jen tak vyhodit, a jiných míst na dlouhodobé doježdění takového množství moc není.

(Příspěvek byl editován uživatelem P_V.)
Úterý, 27. srpna 2019 - 09:24:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1097
Registrován: 8-2017
Hajnej: Ovšem trojitej Elefant, pokud nemá být náhodným výstřelem jednou dvakrát denně, je pravděpodobnej zhruba stejně
Což ovšem má, protože má vykrýt ty největší špičky. Nemá cenu vozit dlouhou soupravu celý den, aby se využilo nástupiště. To je to kouzlo kratších spojovatelných jednotek.

Když už, tak 30. Slušnej perón se dělává o 10 m delší, než předpokládaná nejdelší souprava.
Ta souprava nemá dveře hned u kabiny, takže při citlivé práci s návěstidly nemusí být ten perón ani přes celou délku (s rezervou pak právě přes ni).

P_v: Stačí nasadit pantery, tam se dají vozy přidávat libovolně.
Jenže cílem není udělat co nejdelší vlak, ale odvézt co nejvíc cestujících na jednotku délky, z čehož nutně plyne dvojpodlažnost.

Ale i v tom případě se stávající vozový park nemůže jen tak vyhodit, a jiných míst na dlouhodobé doježdění takového množství moc není.
Genau, neboli hřebíček uhozen na hlavičku. Nějaká výroba čtvrtého vozu s trafem při vidině přepínání nejdřív za 10 let (čili tak na posledních max 10 let života těch ešusů) je jenom šotochiméra, to už spíš budou jezdit ve trojici na tratích, které se budou přepínat jako poslední.
Úterý, 27. srpna 2019 - 11:41:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4147
Registrován: 5-2004
220 m je dvakrát čtyřešus + 10 m. Že by se už nějak řešily trafovložáky?
Úterý, 27. srpna 2019 - 12:06:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1497
Registrován: 7-2017
Proč u Prahy trafovložáky? Stačí jen vložáky. Střídavina je v nedohlednu.
P_v
Úterý, 27. srpna 2019 - 13:20:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2221
Registrován: 5-2002
Ono by to se 3 bezmotorovými vozy už jelo dost líně.
Úterý, 27. srpna 2019 - 13:32:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 74
Registrován: 8-2010
No být u ČD, asi bych uvažoval o doobjednání nějakých 40 poháněných dvojic bez kabiny (kabina, jak jsem zachytil, neodpovídá nové normě). Něco jako dva vložené vozy s pohonem, trakční charakteristikou podobnou 471, výzbroj/výstroj distribuovaná do těch dvou vozů kvůli hmotnosti. Vložením do třívozového elefanta by vznikla pětivozová jednotka, která by kombinaci s další třívozovou měla správnou délku a slušnou kapacitu. Pro potřeby škálování kapacity by byly k dispozici tří, pěti a osmivozové vlaky. Divil bych se, kdyby to tam ještě nikoho nenapadlo. Resp. se divím, že jsem o něčem takovém ještě neslyšel.
Úterý, 27. srpna 2019 - 13:46:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6312
Registrován: 9-2011
Divil bych se, kdyby to tam ještě nikoho nenapadlo
Asi proto, že někoho jinýho napadlo jít cestou polotrakčního trafovozu.
Všichni jste volové. Servít
Úterý, 27. srpna 2019 - 14:04:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 7-2017
A těch min. 10 let to bude vozit trafo na nic nebo to má mít jen přípravu na zástavbu?
A je to jen nápad nebo už se na tom pracuje?

(Příspěvek byl editován uživatelem mot.)
Úterý, 27. srpna 2019 - 14:25:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1899
Registrován: 11-2009
mot: trafo pro vlaky v trase Praha - Lysá - Kolín už bude potřeba možná dost brzy.