Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 17. 08. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 17. 08. 2019

dolů
   autor příspěvek
Úterý, 13. srpna 2019 - 21:37:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9224
Registrován: 4-2003
Zelený, Piráti, Praha Sobě a vůbec všichni ti, kteří pomáhali prosadit současnou platnou legislativu

Ani jedná z těch stran neměla vliv na současnou podobu stavebního zákona. Ta poslední tuplem ne, když nikdy ani nebyla v Parlamentu.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 13. srpna 2019 - 21:49:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9225
Registrován: 4-2003
Každý, kdo něco staví, ví, že vyřízení povolení ke stavbě zabere nejvíce času stavby

Sousedi nic nevyřizovali a měli projekt novýho baráku i s papírama za tři měsíce, dtto kolega.

Z opačného konce je jeden můj příbuzný, kde kombinace "vyřídím si to sám" plus použití vlastního rozumu zabrala rok a půl.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pikehead
Úterý, 13. srpna 2019 - 22:54:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5373
Registrován: 3-2007
honzaklonfar: ale i zajišťoval, ale o tom se nebavíme. Bobík tu naznačuje růst jakýsi nový totality, která cíleně zamezuje stavbám. Tak se ptám jakým a důkazní břemeno je tím pádem na jeho straně.
Takže jedna věc je nějaká Bobíkova ideologie omezující naše životy (tu nevidím a rád bych viděl, kde ji vidíte), druhá věci je složitost a nesmyslnost procesů (tu vidím, ale vzniká z přebujelé a neschopné byrokracie a ne z idedologie) a třetí je aktivita investora (která musí být v daném prostředí poměrně intenzivní).
Pokud do diskuse na téma "potkávám několik skupin osob, kteří nám docela agresivně hlásají a mají snahu i nařizovat, jak máme žít" vrhnete lávku v Troji a trať 171, tak tím chcete říct, že obě stavby někdo z na úrovni města nebo státu ideologicky sabotuje?

borovička: Nesmysl. V programu nikdo "nulovou výstavbu" nemá, naopak ji současná parta vyčítá předchozímu vedení radnice, které bylo v barvě středolevého populistického hnutí ANO a kromě otevření Blanky toho moc nepředvedli.
Začíná se realizovat metro D, což je městská investice a obrovská věc. Jestli tvrdíte, že se nestaví byty, tak jednoduše lžete (dneska jsem na vlastní oči viděl dokončované byty v Uhříněvsi, Hostivaři a cosi u krčského hřbitova).
Rekonstukce mostů je z mně neznámých důvodů politikum, ptejte se na magistrátu (kam byli lidi s těmito názory demokraticky zvoleni) za smíchovský most má máslo na hlavě SŽDC - půl roku bez viditelného pohybu. Městský okruh nevidím jako prioritu (ani zásadní kontroverzi), pražský je mnohem zásadnější.

Situace je nastavená tak, že se musí všichni vyžvanit, jejich připomínky nějak zprocesovat a celý proces musí být prost veškerých formálních chyb. To vyžaduje na straně investora pečlivost a energii, ve které když poleví, je výsledkem nabalující se zpoždění v řádu let. S výjimkou dráhy na letiště (kde se nepochopitelně ustoupilo) jsem přesvědčený, že po investici správného množství energie se všechno ostatní povede postavit v původně zamýšlené podobě, jen bohužel mnohem později...

(Příspěvek byl editován uživatelem Pikehead.)
Středa, 14. srpna 2019 - 02:27:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1946
Registrován: 12-2007
Ze Zahradního města k tunelům
hodně se to za ty dva týdny pohlo
https://hostivar-hlavni.rajce.idnes.cz/190813

Nakladače na Zahradním městě 13.8.2019
jeden nakládá třídičku a druhý vozy...
https://www.youtube.com/watch?v=jOfQIq6QZmA

Dnes je v Plánu mimo jiné:
pláň u Koryt
příprava drážky pro Robel
ukládání nosníků Bartoškova
betonáž mostu Botič (Malá Otakorova)
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Středa, 14. srpna 2019 - 07:10:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5711
Registrován: 7-2011
Pikehead:
"S výjimkou dráhy na letiště (kde se nepochopitelně ustoupilo) jsem přesvědčený, že po investici správného množství energie se všechno ostatní povede postavit v původně zamýšlené podobě, jen bohužel mnohem později..."
Nepovede. TT na Dědinu už je odpískaná. Okruh se taky nedostaví, protože na tom není zájem (auto je fuj). Ze stejnýho důvodu nebudou P+R (je to drahý, město vlastně nemá pozemky a vůbec není to potřeba).
Pikehead:
"Situace je nastavená tak, že se musí všichni vyžvanit, jejich připomínky nějak zprocesovat a celý proces musí být prost veškerých formálních chyb."
Což samozřejmě trvá. Jenže není zájem na tom něco měnit. Proč se ke každýmu prdu musí vyjadřovat úplně každej? Vážně je to nutný?
Pikehead:
"Aha, takže to není dopad na bezprostřední osobní život..."
Stav se u nás na Praze 7, můžeš mi mezi tím nedostatkem parkovacích míst, která navíc stále ubývají, přebytkem baliset, přemírou zákazů a omezení a množstvím zbytečných, nikým nevyužívaných cyklopruhů vysvětlovat, jak se to nedotýká osobního života. A jak v tom není ideologie.
Nedávno se náš drahý pan radní pro dopravu (zelení, 2. volební období) kasal, jak se po třech letech! podařilo přikročit k realizaci zbezbariérovění jednoho marnýho přechodu kdesi v uličkách (jenže u školky). Když jsem se ho zeptal, co udělal pro to, aby to příště tak dlouho netrvalo, už neodpověděl. Tuhle zase tvrdil, že celkový počet parkovacích míst na P7 neubývá, že se teď podařilo realizovat nová. Na připomínku (nejen mojí) že ty místa jsou kdesi v pekle, kde nikdo nechodí a naprostá většina to od nich má domů minimálně jednu stanici tramvají (ke který ještě musí dojít), taktéž na to už neodpověděl. Dotazy ohledně modrého moru nemá cenu ani pokládat (třeba jak je možné, že je vydáno víc parkovacích karet, než kolik je parkovacích míst a za co se tedy vlastně platí), to obvykle skončí "uklováním" tazatele skupinou podporovatelů současné politiky (malou, ale o to hlasitější). Samozřejmě, logiky je v odpovědích minimum, zato ideologie hodně - auto je fuj, jakým právem zabíráte vlastní plechovkou místo na ulici, jezděte MHD a podobně. Takhle bych mohl pokračovat prakticky do nekonečna. Vše je navíc korunováno neschopností vymáhat vlastní zákazy a nařízení - máme třeba skoro všude zónu 30, ale už se nikdo neobtěžuje kontrolovat, zdali je skutečně dodržována, nebo zdali to není jen další kus plechu u silnice, který většina ignoruje (jistěže ano). O logice té plošné třicítky nemluvě.
Středa, 14. srpna 2019 - 07:21:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3263
Registrován: 6-2016
"ale i zajišťoval, ale o tom se nebavíme" - já se o tom naopak bavím. Buzerace ze strany státních orgánů je bezbřehá a to nejen vůči občanovi. Čočku dostávají i organizace, protože se se "do procesu" naserou "ochránci přírody" s buzeračními/nesmyslnými požadavky a stavba se táhne a táhne. A jak psal Makus - každý stavební odbor si přidá "vlastní iniciativu" a výsledkem je, že stejná stavba v místě "X" projde za skousnutelnou dobu, kdežto v místě "Y" se táhne násobně dlouhou dobu.

Otázka - ty stavby, které jsi zajišťoval se týkaly ZHRUBA čeho? Já "jedu" v oblasti bytového družstevnictví/společněvlastnického jednotnictví od kanalizací přes komunikace až po zateplování baráků. U staveb, dotýkajících se i okolí je velmi zajímavé poslouchat příběhy zhotovitelů na kontrolních dnech[biggrin]

Jestli nezapomenu, tak vytánu z káčka podklady k jakési stavbě (Snad Beroun - Karlštejn), tak jsou ty jejich kecy krásně vidět. Teď ale jdu vykonat funkci rostlináře.
Středa, 14. srpna 2019 - 07:48:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9229
Registrován: 4-2003
erá navíc stále ubývají, přebytkem baliset, přemírou zákazů a omezení a množstvím zbytečných, nikým nevyužívaných cyklopruhů vysvětlovat

Protože to tak jiný lidi chtí. Kdybych byl vovčanem, tak mi to bude spíš vyhovovat. Nemám nic společnýho se zelenýma, pirátama a s lídrem tý poslední strany leda to, že jsme spolu chodili do školy.

Boj proti cyklistum (třeba) je pro mě vrchol debility.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 14. srpna 2019 - 08:14:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19746
Registrován: 5-2002
Bobik: jakým právem zabíráte vlastní plechovkou místo na ulici
No a jakým teda...?
Středa, 14. srpna 2019 - 08:51:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1723
Registrován: 7-2017
Hroch:
"Makus:
"Každý, kdo něco staví, ví, že vyřízení povolení ke stavbě zabere nejvíce času stavby od záměru po dokončení."Přesně tak.
A pak tu někdo bájí o VRT během deseti let anebo se podivují, že některé realizované stavby zcela neodráží nejnovější vývoj."

Někteří dnešní vývoj předvídali (příklad členové dnešního ŽESNAD, v archivu i tohoto webu jistě umíte hledat sami), ale vysmívali se jim. Nemusíme chodit tak daleko, stačí vaše obhajoba Domažlic ve variantě 4e...Kterážto by byla zastaralá i v roce 1995, natož v roce 2015...
Středa, 14. srpna 2019 - 09:22:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8769
Registrován: 5-2002
Hajnej: A jakým právem zabíráte místo na tý ulici vůbec vy? Není přece vaše.
Středa, 14. srpna 2019 - 10:12:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1760
Registrován: 1-2005
Kasme - Kdy má zmizet propoj do ONJ v Edenu tak, aby mohla být dokončena rampa z podchodu na příslušné nástupiště?
Díky.
Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy. - M. Š., obhájce rychlíku Praha - Jelenia Góra a zpět.
Pikehead
Středa, 14. srpna 2019 - 12:24:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5375
Registrován: 3-2007
Bobík: no moment, to zase nefunguje tak, že pokud se nerealizuje jakejkoliv nápad, tak za to může ideologie. Může to bejt tím, že je to prostě blbej nápad. [happy] Nehledě k tomu, že ta ideologie je součást volebního boje a máte díky demokracii možnost volit alternativu.
Co se týče rovnítka mezi lidskou svobodou a práva na vožení si prdele po velkoměstech, včetně práva odstavovat plechovku podle potřeby na veřejných plochách + ideálně zdarma, tak správný sever na tuto diskusi je www.dfens-cz.com. Můj dojem z Prahy je přesně opačný - město je určeno zejména pro auta a psy, zatímco lidi přežívají v pár vymezených kapsách, eventuálně nacpáni do podzemí...

honzaklonfar: rekonstrukce RD na "ohlášení", územní souhlas na ploty, legalizace vrtané studny po předchozím majiteli, 1x zelená úsporám (a to byla mrdka největší, ale dělal jsem to dobrovolně). Všechno trvalo tak 6 týdnů, ale bylo to na venkově a prakticky bez sousedů.
Je krásný, co jste všechno za prachy pro družstvo vyběhal, ale evidentně vám to moc nejde a pokud vás to sere, tak to jednoduše nedělejte a předejte to profesionálnímu vyběhávači razítek, jak vám tady už asi 10x radil Radek Š.
Jestli vás situace nějak irituje, tak tady přestaňte s kolovrátkama senilního dědka a navštivte v Berouně v ordinačních hodinách pana Oberfalzera (ten doufám, že testem ideologické přijatelnosti projde) a předejte mu konkrétní připomínky k nesmyslům ve stavebním a jiném řízení. To je cesta jak věc řešit, pokud tu potřebu máte.

borovička: blbej dotaz na Hajnýho, zatímco ulice i historických částí Prahy zcela pohodlně umožňují, aby po nich bez problému chodili všichni obyvatelé dané čtvrti, ale rozhodně neumožňují, aby po nich všichni tito obyvatelé jezdili do práce auty a každý si před domem parkoval plechofku.
A jelikož se jedná o veřejný prostor, tak se tato otázka (bohužel) neřeší tržně, ale politickou diskusí a administrativním ustanovením modrých zón. Alternativa je parkovací místa dražit.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pikehead.)
Středa, 14. srpna 2019 - 12:26:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6268
Registrován: 9-2011
Boro: a třeba vzduch, který dýcháte, je "váš"?
Všichni jste volové. Servít
Středa, 14. srpna 2019 - 12:51:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 341
Registrován: 9-2015
borovička: Tady hodně Praha šíleně zaspala v tom, že se dostatečně nebudují podzemní parkoviště a parkovací domy, aby si tam člověk tu plechovku odložil a neparkoval na ulici. Je potřeba dostat z ulic hlavně auta rezidentů. Modré zóny jsou krok zcela nesprávným směrem. Podpořit by se naopak měla např. instalace parkovacích věží ve dvorech, odkud je výjezd a případně i na částech veřejných prostranství, kde to nebude překážet něčemu jinému. Parkování na ulici by mělo být důsledně zpoplatněno (výjimky pouze pro ZTP).
Středa, 14. srpna 2019 - 14:38:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 37
Registrován: 7-2018
Takové podzemní parkovací místo přijde bratru na 400 tisíc (ne za 300, za kolik je prodávají developeři).
Dokud bude parkování na ulici pro rezidenty za tisícovku ročně, tak se nedá očekávat zájem o budování podzemek.

A zdražit parkování pro rezidenty na řekněmě 5, 10 tisíc ročně - to je pro politiky jako podřezat si pod sebou větev.
M_g
Středa, 14. srpna 2019 - 15:03:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 6-2006
Hlavně je to tlak na vystěhování obyvatel z center měst (městských částí).
Středa, 14. srpna 2019 - 15:34:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3687
Registrován: 5-2002
V programu nikdo "nulovou výstavbu" nemá V programu ne, ale o zaříznutí radlické radiály a parkovacího domu na Zličíně už tu jednou řeč byla.
Vzhledem k tomu, že příprava stavby trvá skoro 10 let, tak i to Dčko je v současné době zásluhou předchozího vedení Prahy (zase Blanka je zásluhou Béma).
Spíš je otázka, zda bude za dalších 10 let co otevírat nebo přinejmenším zahajovat stavbu (= co dnešní levičáci prosadí a vypapírují). Zatím to na nic moc nevypadá. Ale zase máme dohady o vlajkách na magistrátu, architektonickou soutěž na stanice na Dčku a cesty konšelů na konference po světě.
Byty se v Praze staví, ale málo.
Městský okruh nevidím jako prioritu [crazy]
Středa, 14. srpna 2019 - 15:56:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3264
Registrován: 6-2016
Tak jsem nezapomněl, našel a prokousal se: https://portal.cenia.cz/eiasea/detail/EIA_OV1226
("Oznámení")

Má to trapných 358 stran v PDF (asi 150 MB) a je to v některých částech "počteníčko". Pročež bych se zeptal vševědoucího Pikeheada, zda by mi dokázal vysvětlit, proč se stejné přírodovědné obrázky a texty vyskytují 2x (kapitoly C.I.3. a D.I.7.) a velikost souboru pak bobtná, zejména obrázky (shodné např. na straně 91 a 243)? Určitě to není proto, aby si přírodokrajinozpytci mohli říct o větší obnos za vypracování dokumentu, že ne?

I já, dementní geront, jsem musel do služebních dokumentů dávat odkazy na již uvedené skutečnosti, aby soubory nebyly zbytečně velké...


Pro obveselení některé citáty z dokumentu:

"Seznam památkově chráněných objektů v blízkosti trati:

Kostel sv. Václava Všenory(zdroj http://pamatkovykatalog.cz)"
(moje měření na mapy.cz, od trati vzdušnou čarou 180 metrů, o 21 metrů výš!!!)

"Vzhledem k charakteru a rozsahu NZ nemohou být významně ovlivněna širší krajinná panoramata. Jistě však budou ovlivněny cenné dílčí scenérie harmonické krajiny malého měřítka v uzavřeném údolí Berounky."

"V úhrnu lze konstatovat, že navrhovaný záměr optimalizace trati bude představovat středně silný zásah do znaků a hodnot krajinného rázu."

Jinak tam jsou i zajímavé věci, těším se na výměnu Mokropeského mostu. Domorodé obyvatelstvo bude způsobem a délkou stavby bezpochyby nadšeno. A rádo přinese svoji malou oběť na oltář průjezdného europrůřezu[biggrin]

Ke "stavebnictví" se už vyjadřovat nebudu. Přiznávám, že o tom vůbec nic nevím a jen to tady plevelím[rofl]
Středa, 14. srpna 2019 - 16:55:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8770
Registrován: 5-2002
Parkovací domy někdo občas nakreslí do plánů. Představa je, že se k nim má chodit až 2 kilometry pěšky. Alespoň tak to u nás IPeRit naplánoval s tím, že místo parkování zřídí na ulici cyklostezku, aby nebylo kde zastavit ani pro nasednutí či zásobování. Ale což, sociální inženýrství je taková divná věda.
Středa, 14. srpna 2019 - 17:02:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9234
Registrován: 4-2003
jelikož se jedná o veřejný prostor, tak se tato otázka (bohužel) neřeší tržně, ale politickou diskusí a administrativním ustanovením modrých zón.

Jenže některý lidi to nejsou schopný evidentně pobrat vč. identifikace příčiny a následku. Už jenom čekám, kdy z regulace a šikany obviní i zahradní trpaslíky.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 14. srpna 2019 - 17:04:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9235
Registrován: 4-2003
Dokud bude parkování na ulici pro rezidenty za tisícovku ročně

Jo, tohleto mě připomíná spolužačku obývající za reálsocíku vilu na Hanspaulce za nesnesitelných 120 Kčs měsíčně.[crazy]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

P_v
Středa, 14. srpna 2019 - 17:31:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2206
Registrován: 5-2002
Brr: Ten parkovací dům na Zličíně, v podobě plošiny přemosťující mimoúrovňovou křižovatku, byl ten nejdražší možný způsob, jak tam něco postavit. Co takhle se dohodnout s nějakým OC okolo, že se mu postaví parkovací dům na pozemním parkovišti, kde budou podlaží vyhrazená pro OC a jiná pro P+R. Získaly by na tom obě strany.
Středa, 14. srpna 2019 - 18:02:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5712
Registrován: 7-2011
Pikehead:
" no moment, to zase nefunguje tak, že pokud se nerealizuje jakejkoliv nápad, tak za to může ideologie. Může to bejt tím, že je to prostě blbej nápad. [happy] "
Však nic takovýho neříkám. Říkám jen, že se o tom, zdali nápad je, anebo není blbej, kvůli tý ideologii, právě zhusta bohužel nedá vůbec bavit. Je-li nápad ideologicky zabarvenej, pak jakákoli snaha o diskusi nad případnou ne/smyslností nápadu je chápána jako útok proti samotné podstatě.
Hajnej:
"No a jakým teda...?"
Řekl bych, že úplně stejným, jakým je zabírán veřejný prostor na cyklopruhy. Který navíc využívá naprostý minimum.
Pikehead:
"Můj dojem z Prahy je přesně opačný - město je určeno zejména pro auta a psy, zatímco lidi přežívají v pár vymezených kapsách, eventuálně nacpáni do podzemí..."
Jenže tady jde o něco trošku jinýho. Každej trošku soudnej člověk chápe, že vozit se po městě autem je blbost a že všechny auta se do města nemůžou vejít. Jenže, pokud chci lidi dostat z aut, musím jim nabídnout nějakou alternativu. A jaká alternativa se nabízí? MHD, která ve špičkách praská ve švech a překáží už i sama sobě? Co si lidi asi vyberou - raději poskakovat hodinu a půl v koloně, v pohodlí vlastního vozu, nebo hodinu stát na jedný noze a ještě ne na svý v MHD (s "bonusem" odéru různých méně přizpůsobivých)? Mimo špičky, kdy to na sebe nenavazuje a navíc to má intervaly jak psí spřežení, zatímco město je vesměs volný, takže autem se "od dveří ke dveřím" dá dojet minimálně za polovinu času, než MHD? A to se bavím jen o městských, co takový mimoměstští, které z města vyhnaly rostoucí nájmy? Spousta z nich jede autem, protože nemá jinou alternativu (že nemůže zajízdět bus do každý marný vesničky, navíc v nějakým lidským intervalu snad chápem všichni). A spousta z nich by to auto klidně ráda odstavila někde na kraji, u kapacitní MHD, nebo cestou na nádraží, u kapacitního příměsta s krátkými intervaly. Jenže jaksi nemá kde. Parkoviště chybí a navíc se modrý mor rozšiřuje, protože místním kolem metra pochopitelně vadí, že si z toho vidláci dělaj parkoviště. O příměstě nemá cenu se bavit, to se vracíme zase na začátek toho začarovanýho kruhu. Viz 171 - kapacitně nestíhá, ale modernizace nebude. [crazy]
Pikehead:
"Nehledě k tomu, že ta ideologie je součást volebního boje a máte díky demokracii možnost volit alternativu."
Vtipný. Jakou? Zloděje zprava? Zloděje zleva? Zloděje ze středu? Zloděje, ideology, fanatiky a šílence, bez ohledu na barvu (rudy, zelený, černý, etc.)? ODS rozkradla co mohla, dostala oprávněnej klepec, ale že by došlo k nějaký sebereflexi? Změnilo se pár fíkovej listů v nejvyšším vedení a staří šíbři se zavrtali hlouběji do struktur, aby nebyli tak na očích veřejnosti. ČSSD je to samý v bledě oranžovým, mílovými kroky míří do zapomnění, ovšem sebereflexe taktéž nula, spíš je snaha na poslední chvíli urvat co se dá. Podnikatelský projekt Babiš nemá smysl zmiňovat, tomu o nic jiného, než blaho Babiše nejde. Co máme dál? Komunisty? Piráty, tedy nazelenalý komunisty? TOPku , tedy stranu nespokojenců a zkrachovalců z jinejch stran, který nikdy ničeho podstatnýho nedosáhli a vždycky byli jen marginální stranou (s více či méně pitomými nápady)?
Nevím jak kdo, ale já už dlouho bohužel nemám koho volit.
Středa, 14. srpna 2019 - 18:33:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1947
Registrován: 12-2007
Slíbená noční Plzeň


https://trate.rajce.idnes.cz/plzen-190811
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Středa, 14. srpna 2019 - 18:45:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19750
Registrován: 5-2002
Boro: A jakým právem zabíráte místo na tý ulici vůbec vy?
Vlastní plechovkou ho nezabírám, neb si platím garážové stání. A vlastní maličkostí ho na ulici taky nezabírám, protože chodím po chodníku.
Máte ještě nějaké podobně debilní otázky...?

Představa je, že se k nim má chodit až 2 kilometry pěšky
No tak já chodím kilometr (s převýšením pár desítek metrů) a celkem se to dá.

Bobik: Nevím jak kdo, ale já už dlouho bohužel nemám koho volit.
No když si tu tak čtu ty Tvoje nářky (hlavně ten popis MHD mi připadá, jako kdybys jezdil v nějaký jiný Praze), tak jednu alternativu přece jen máš: provaz.
Středa, 14. srpna 2019 - 20:05:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3688
Registrován: 5-2002
... byl ten nejdražší možný způsob, jak tam něco postavit. Co takhle se dohodnout s nějakým OC okolo ... Nojo, ale ty možnosti byly buď parkovací dům draze postavit teď a nebo veškerou přípravu hodit do popelnice a znova se deset let zabývat papírováním (s tím, že po těch 10 letech se opět někomu může zdát, že by to bylo lepší udělat nějak jinak). Mimo to, současná koalice údajně (když tak mě opravte) preferuje variantu, kdy se parkovací dům na Zličíně odsune směrem k Rudné a u něj se postaví stanice metra - to ale není na dalších deset, ale spíš dvacet let.
Středa, 14. srpna 2019 - 20:29:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12965
Registrován: 8-2004
Tantin27:
"Nemusíme chodit tak daleko, stačí vaše obhajoba Domažlic ve variantě 4e...Kterážto by byla zastaralá i v roce 1995, natož v roce 2015..."
Helejte, už jste s tím kolovrátkem trapný (já jsem 4e nikde neobhajoval, jen Vám neskáču na každou blbost, kterou se něco snažíte podpořit). Nehledě na to, že jsem psal o realizovaných stavbách, což jsem si teda mezi Plzní a Domažlicemi nevšiml, že by platilo. Takže buď neumíte číst nebo chápat.
Pikehead:
"za smíchovský most má máslo na hlavě SŽDC - půl roku bez viditelného pohybu."
A na to jste přišel jak?
Pikehead:
"Městský okruh nevidím jako prioritu (ani zásadní kontroverzi), pražský je mnohem zásadnější."
[crazy][crazy][crazy]
Pikehead:
"Situace je nastavená tak, že se musí všichni vyžvanit, jejich připomínky nějak zprocesovat a celý proces musí být prost veškerých formálních chyb. To vyžaduje na straně investora pečlivost a energii, ve které když poleví, je výsledkem nabalující se zpoždění v řádu let."
Jestli Vy si nepletete pojmy. On třeba takový stavební úřad není investor.[nene]
Wool:
"Kdy má zmizet propoj do ONJ v Edenu tak, aby mohla být dokončena rampa z podchodu na příslušné nástupiště?
Díky."
Sice nejsem Kasme, ale zřejmě 04/2020.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Středa, 14. srpna 2019 - 20:52:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8771
Registrován: 5-2002
Hajnej: Vaše menšinové názory většina společnosti nesdílí, možná toleruje. Natom chodníku zabíráte místo stejně jako na vozovce. A garážové stání v parkovacích domech za stamiliony bude mít tržní cenu jakou?? Ale zřejmě parkujete ve šťastné lokalitě a živíte se šťastnými příjmy.
Jeffer
Středa, 14. srpna 2019 - 22:49:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 873
Registrován: 1-2005
Keď problém s tým autom je, že ráno ide pol hodiny do práce, popoludní hodinu a pol z práce (ešte cez obchod a tak) a medzi tým niekde musí 22 hodín stáť a nič nerobiť. A to auto aj pri tom státi zaberá dosť veľa miesta… Takže na tom systéme je niečo zle, keď väčšinu času len zaberá miesto a nič nerobí.
Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14. 2. 2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
Středa, 14. srpna 2019 - 23:09:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19757
Registrován: 5-2002
Boro: Vaše menšinové názory většina společnosti nesdílí, možná toleruje
Když tu většinu baví hledat místo na zaparkování...

Natom chodníku zabíráte místo stejně jako na vozovce.
Až na to, že chůzí po chodníku naplňuji účel, ke kterému byl zřízen, což se o trvalém blokování jednoho jízdního pruhu odstaveným vozidlem říci nedá.

A garážové stání v parkovacích domech za stamiliony bude mít tržní cenu jakou??
Výchozí hodnota jsou ty stamiliony lomeno počtem stání a pak se to někde ustálí tržními mechanismy.
Já si třeba to svoje pořídil za další členskej vklad 100 tisíc, ale neprodám ho ani za mega. Kapišto...?

Ale zřejmě parkujete ve šťastné lokalitě
Parkoval jsem v čím dál tím nešťastnější lokalitě, což jsem nakonec řešil tím garážovým stáním.

živíte se šťastnými příjmy
Do mých příjmů Vám nic není - ale jenom štěstí k jejich dosažení fakt nestačilo (zdá se, že máte potřebu něco sám sobě odůvodňovat).
Bugear
Středa, 14. srpna 2019 - 23:54:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3774
Registrován: 8-2005
třeba jak je možné, že je vydáno víc parkovacích karet, než kolik je parkovacích míst a za co se tedy vlastně platí
Za vyšší pravděpodobnost zaparkování než při volném režimu. Pokud vám to nevyhovuje, zažádejte si o trvalý zábor, u něj budete mít jistotu téměř 100%. Ovšem taky za jinou cenu.
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Čtvrtek, 15. srpna 2019 - 05:52:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5713
Registrován: 7-2011
Bugear:
"Za vyšší pravděpodobnost zaparkování než při volném režimu."
Jenže to právě není pravda. V určitých částech dne se parkuje stejně mizerně, jako před zónama a v jiných není problém zaparkovat, zase stejně, jako před zónama. Tedy, upřímně, v něčem ty zóny "pomohly", to je fakt - před nima se musela pětkrát objet celá čtvrť, než se někde našlo místo, po jejich zavedení stačí už "jenom" čtyřikrát, takže skutečné zlepšení. [proud]
Hele, neměl bych nic proti tomu, kdyby vybranej peníz šel na nějaký zlepšení. Ale MČ/městu to bohužel slouží jenom jako další daň na vylepšování rozpočtů.
Hajnej:
"...tak jednu alternativu přece jen máš: provaz."
[proud][proud]
No, myslím, že asi ne. Tak dlouhej špagát, abych na něm pověsil všechny ty věrozvěsty lepších zítřků, obávám se, ještě nikdo neumotal... [biggrin]
Čtvrtek, 15. srpna 2019 - 08:54:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6274
Registrován: 9-2011
Bobik: ... já už dlouho bohužel nemám koho volit.
Hajnej: ...jednu alternativu přece jen máš: provaz.

Politická strana "Provaz" má jakej volební program? [proud]
Všichni jste volové. Servít
Čtvrtek, 15. srpna 2019 - 09:08:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19768
Registrován: 5-2002
Bobik: před nima se musela pětkrát objet celá čtvrť, než se někde našlo místo, po jejich zavedení stačí už "jenom" čtyřikrát, takže skutečné zlepšení
Však taky ta zóna slouží primárně k tomu, aby si přespolní nedělali z rezidenční čtvrti párk+rajd. Místa pro rezidenty to z principu vyřešit nedokáže, to vyřeší jedině to (koupené) vlastní stání.
Čtvrtek, 15. srpna 2019 - 09:43:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9237
Registrován: 4-2003
Však taky ta zóna slouží primárně k tomu, aby si přespolní nedělali z rezidenční čtvrti párk+rajd. Místa pro rezidenty to z principu vyřešit nedokáže, to vyřeší jedině to (koupené) vlastní stání.

Jojo, tahle dabata přesně odráží nepochopení modrých zón.


kdyby vybranej peníz šel na nějaký zlepšení.


Za legračních 1000 korun ročně.[biggrin], to někdo jedl opravdu hodně vtipnou kaši.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 15. srpna 2019 - 10:20:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8772
Registrován: 5-2002
Místa pro rezidenty to z principu vyřešit nedokáže, to vyřeší jedině to (koupené) vlastní stání. - ono se obvykle jezdí autem odněkud někam. Tady můžete pak jezdit z garážového domu zase do téhož garážového domu nebo tak možná do Kauflandu apod.
Čtvrtek, 15. srpna 2019 - 10:31:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 7-2017
Za legračních 1000 korun ročně.[biggrin], to někdo jedl opravdu hodně vtipnou kaši
1000 x počet plátců = kolik?
Jo, ono něco stojí namalovat čáry a vyplatit firmu za fízlování.

(Příspěvek byl editován uživatelem mot.)
Čtvrtek, 15. srpna 2019 - 11:37:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6278
Registrován: 9-2011
1000 x počet plátců = kolik?
= hodně.
Ale děleno počtem parkováníchtivých aut = kolik?
Řekl bych, že míň jak 1000.

Asi vám unikl drobnej fakt, že všichni platící rezidenti se jaksi neskládají jen na vás [wink].
Všichni jste volové. Servít
Čtvrtek, 15. srpna 2019 - 12:11:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 7-2019
Tak malá vsuvka do vlákna ŽU Praha :-)
Včera položili ve Vršovicích velký kus hrany 4. nástupiště a dnes (pokud jsem dobře viděl) ukládají nosníky na Bartoškově.
Čtvrtek, 15. srpna 2019 - 12:17:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9238
Registrován: 4-2003
garážového domu zase do téhož garážového domu nebo tak možná do Kauflandu

No dyť jo.

Když jedu k známému do soukromé rezidence v Praze, tak si tam nejdřív musím zařídit parkování. Nebo se tedy můžu chovat jako hovado a postavit to někomu o 800 metrů dál na erárním pod vokno.

Tady u nás na "venkově" se třeba nezamyká, když tady stojí "cizí" auto čtvrt dne, tak už lidi vylejzají z domů a zjiťují čí to je a proč tady stojí.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 15. srpna 2019 - 12:34:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8773
Registrován: 5-2002
Radek Š. - no pokud to chcte aplikovat ve městě, pak hurá k světlým zítřkům, kdy lidé nebudou mít na to využívat smyslplně auto. Ještě jim zakažte letadla, komjůtry a přikažte manuální práci.
Čtvrtek, 15. srpna 2019 - 12:51:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2706
Registrován: 3-2004
A most malá Otakarova (resp. ta připravovaná část) byl včera odpoledne vybetonován...
Čtvrtek, 15. srpna 2019 - 14:24:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9240
Registrován: 4-2003
kdy lidé nebudou mít na to využívat smyslplně auto

To už neplatí asi tak 10 let i bez existence modrých zón, který mimochodem ten problém aspoň trochu zmírňují.

Já prostě holt mám pocit, že při hledání parkovacího místa v 10 okolních ulicích ze sebe akorát dělám idiota, některým tenhle "životní setup" zatím přijde normální. A v okamžiku kdy jim někdo naznačí, že tohle vážně dál nepude, tak se na nostitele nepříjemné informace ještě zlobí.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 15. srpna 2019 - 18:58:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19771
Registrován: 5-2002
Boro: ono se obvykle jezdí autem odněkud někam
To je přece úplně jednoduchý - buď mám to auto kam dát i v tom "někam", a nebo tam nejsem vítanej.

kdy lidé nebudou mít na to využívat smysluplně auto
No tak třeba ježdění do práce přes Prahu zrovna moc žádoucí není, takže není důvod, aby to bylo zadarmo nebo za hubičku.
Pikehead
Čtvrtek, 15. srpna 2019 - 22:04:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5379
Registrován: 3-2007
Borovička: Tomu věřím, ale zrovna v Praze se mi zdá, že možnost vzestupu poměrně obskurních stran docela existuje. Někde z pražského komunálu během 1-2 volebních období povstali Piráti i Hřib.

honzaklonfar: Jo, je to super počtení. Asi je lepší mít prakticky zbytečný odstavec o kostelíku, než sestřelené územko na "nedostatečné zohlednění dopadu na památky v širším kontextu stavby". A ano, je rozumné si jako hobby volit aktivity, které člověka nerozrušují.
Pokud hledáte adrenalín, sestupte dolů do downtownu a promluvte si naživo s vašimi spoluobčany, kteří nechtějí PHS, ale hluk taky ne a pak ještě pohyblivé srdcovky na odbočce Berounka a k tomu zachovat nějaké plesnivé boudičky. Máte možnost ukázat superioritu vlastního ostrovtipu nad ideologickými zabedněnci.

Hroch: Ve věci mostu bylo v únoru slíbeno vyjádření města k novostavbě. Slíbil ho sice Schienherr, ale SŽDC jako organizace odpovědná za vyřešení situace by možná mohla veřejnost informovat častěji než jednou za půl roku, jinak to zvonku vyzerá, že se neděje nic.
Pátek, 16. srpna 2019 - 09:35:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6282
Registrován: 9-2011
Tady můžete pak jezdit z garážového domu zase do téhož garážového domu nebo tak možná do Kauflandu apod.
Většina lidí asi nemá auto proto, aby jezdili mezi dvěma garážovýma domama, ale proto, aby v pátek vyjeli na chatu a v neděli se z ní vrátili.
Nevyvracím vám, že může bejt i jedinec, kterej si před chatou postaví garážovej dům. [crazy]
Všichni jste volové. Servít
Pátek, 16. srpna 2019 - 12:45:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8775
Registrován: 5-2002
AL: o žádnejch dvou domech v té větě nic není (doporučuji slovní rozbor). Pokud máte auto na sváteční ježdění nejste většina, co zabírá prostor ježděním na silnicích a parkováním v ulicích. Na chatě každý nějaké své privátní místo pro auto má, ať už na svém nebo u svého pozemku.
Pátek, 16. srpna 2019 - 13:10:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9250
Registrován: 4-2003
Na chatě každý nějaké své privátní místo pro auto má

No a v Praze ne? Ve čtvrti kde jsme vyrostl má skoro každý dům, zahradu a garáž. Pokud tam lidi něco řeší, tak třeba že jim cizí auta parkujou před jejich domy.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 16. srpna 2019 - 14:09:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19790
Registrován: 5-2002
Boro: Pokud máte auto na sváteční ježdění nejste většina, co zabírá prostor ježděním na silnicích a parkováním v ulicích.
Ono je to skoro fuk - oč míň jezdí, o to víc zabírá místo.

Na chatě každý nějaké své privátní místo pro auto má, ať už na svém nebo u svého pozemku.
Nebývá vždy pravda - co třeba chaty v zahrádkážských koloniích...?
Pátek, 16. srpna 2019 - 14:46:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6286
Registrován: 9-2011
Pokud mám auto na sváteční ježdění, tak asi jsem ta většina, co zabírá prostor ježděním na silnicích (občas) a parkováním v ulicích (většina času), ne?
Nebo jak ta "většina" to svoje auto využívá jinak než já? Stáním na svém vlastním pozemku? Takovejch je opravdu ve městech většina?
Všichni jste volové. Servít
Pátek, 16. srpna 2019 - 15:41:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8776
Registrován: 5-2002
Parkování na ulicích je vlastně sdílené parkování a to musí přece být in stejně jako je dnes in prosazovat sdílení aut.
Pátek, 16. srpna 2019 - 15:48:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1949
Registrován: 12-2007
Vám tu zaparkuju pár čtvrtečních fotek [fotic] A Doufám, že s tou dopravou v klidu už někam odjedete [crazy][auto][kladivo]










ostatní jsou samozřejmě zaparkované na svém místě... (v garáži) https://hostivar-hlavni.rajce.idnes.cz/190815
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pátek, 16. srpna 2019 - 16:44:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5715
Registrován: 7-2011
Hajnej:
"Ono je to skoro fuk - oč míň jezdí, o to víc zabírá místo."
Jenže tím se dostáváme k jádru onoho neřešitelného problému. Na jednu stranu je dobře, že dotyčný nejezdí zbytečně po městě, ovšem na druhou stranu, kam to auto má dát? (otázku za kolik a zdali je cena akceptovatelná pomíjím) Nebo se má toho auta zbavit? Já nemám auto už asi pět let a upřímně, dá se i mluvit o tom, že mi klesla životní úroveň. Cestování s rodinou někam na víkend veřejnou dopravou je docela tragédie (zvlášť pokud si většinu věcí musíš táhnout), zajet si někam odpoledne po práci na výlet veřejnou dopravou taky nejde, než někam dojedeš, už abys pomýšlel na návrat. Takže sedím doma na [zadnice] a vesměs nejezdím nikam, protože to zkrátka moc nejde (když jo potřebuju auto, řeším to přes známý, nebo přes půjčovnu, jenže známý taky nemůžou vždycky a půjčovna leze do peněz). Je tohle to, co se tím bojem proti autům chce dosáhnout?
Pátek, 16. srpna 2019 - 17:22:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9252
Registrován: 4-2003
kam to auto má dát?

No buď zaplatíte litr za ochranu před náma vidlákama a díky tomu ho postavíte ho s odřenýma ušima někde na ulici a nebo si holt zaplatíte parkovací místo. Podle možností a schopností každého soudruha. A nebo si zvolíte politiky co zruší parkovací zóny a pak jako trotl nebudete objíždět na zaparkování 4 ulice, ale třeba 10.

U mě to tedy není o boji proti autům, ale nějakým racionálním soužití.

A o tom, že lidi žijou tak trošku v komunismu - třeba v mým bývalým bydlišti na sídlišti, kde se zvažuje výstavba parkovacího domu. Ale to se spoustě lidí nelíbí, protože to nebude zadarmo.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 16. srpna 2019 - 17:27:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19793
Registrován: 5-2002
Bobik: ovšem na druhou stranu, kam to auto má dát? (otázku za kolik a zdali je cena akceptovatelná pomíjím)
Tu právě pominout nelze. Dokud bude parkování "zadarmo", tak budou všichni v děsný pohodě.
Ale když zadarmo nebude, tak už myšlenka nějaký tý placený garáže nebude tak nesmyslná a stoupne tlak na jejich stavbu.
Pikehead
Pátek, 16. srpna 2019 - 19:56:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5381
Registrován: 3-2007
Kasme: ráno okolo půl deváté byla pod merkurem v Průběžné drátenická karosa DP.
Sobota, 17. srpna 2019 - 06:00:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5717
Registrován: 7-2011
Hajnej:
"Tu právě pominout nelze. Dokud bude parkování "zadarmo", tak budou všichni v děsný pohodě."
No, dobře. Tím se ovšem dostáváme k další otázce - co je akceptovatelná cena (a proč)?
RadekŠ:
"A o tom, že lidi žijou tak trošku v komunismu - třeba v mým bývalým bydlišti na sídlišti, kde se zvažuje výstavba parkovacího domu. Ale to se spoustě lidí nelíbí, protože to nebude zadarmo."
Tak když pominu úplný trotly, co by chtěli zadarmo všechno, tak protože u nás je to bohužel odezdikezdismus takřka ve všem, se obavám části lidí nedivím. Za kolik se tam bude moc parkovat a co za ty peníze dostanou? Aby to nebylo něco ve smyslu předražený (na platový poměry většiny) parkování s max jednou nefunkční kamerou, jak je bohužel běžné.

Já se obávám, že to spíš bude další kapka k tomu, že se čím dál tím víc lidí bude snažit stěhovat za město, ovšem práci ve městě si ponechá a tedy akorát rozšíří řady dojíždějících.
Sobota, 17. srpna 2019 - 08:35:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 9-2016
Bobík: Naprostý souhlas. Co já znám z okolí, tak mnozí bývalí sousedi "pražáci" se odstěhovali za město. Naopak noví sousedi jsou vesměs od jinud, než z Prahy a StČ. kraje.
Před léty zavedli modrou zónu. Stála 700,-/rok a platila 24/7. Dojíždějící parkovali o kus dál mezi vilkami. Tam má každý vesměs garáž, takže předtím byly ulice prázdné. Nakonec modré zóny zdražili na 1200,-/rok a zavedli je i mezi vilkami. Nyní je tam prázdno, ale auta stojí u zahrádkářské kolonie apod. Kvůli tomu u obchodu zavedli parkovací lístky. Místa mezi zahrádkami se uzavírají, auta se přemísťují více na kraj města. Neubývá jich, jen stoji jinde, než dřív.
Jinde, v Nuslích MZ zavedli nedávno. Již není celotýdenně, ale v pracovní dny 6:00-18:00. Navíc všechny slouží zároveň jako placené parkoviště. Pro místní se vůbec nic nezměnilo, jen se jim přidala další "daň". Stejně s autem krouží a hledají místo. Poblíž jsou divadla i metro, takže nájezd po 18:00 je docela velký.
Když jsme si na týden z dcerou vyměnili auta (máme vetší), ani jedn jsme nemohli legálně stát u svého bydliště.
Také by se mi líbila Praha bez aut, Staromák či Karlův most bez turistů aj. Jenže to je utopie. Auta budou a turisté také. Možná spíš ty auta, než turisté. Do práce jezdím bus+pěšky, přesto auto potřebuji. Od chaty mám VHD 3 km, obchod taktéž. Pokud jedeme na den, ještě se to VHD+pěšky dá. Ale na víkend s nářadím, materiálem a potravinami již velmi obtížně. On je to začarovaný kruh. VHD v mnoha místech byla špatně použitelná. Přesedlalo se do aut. Tím ubylo cestujících a VHD se omezila. Tím opět několik cestujících přešlo do aut. A tak dokola. A aby VHD jezdila co 30 minut vesměs prázdná ke každé samotě, to bylo řečí. Jenže s delším intervalem či vzdáleností její atraktivita klesá a zůstane u těch aut.
Když se mi rozbil křovinořez, v Praze je jedna opravna. A jak tam a pak odtamtud benzínový křovinořez dovézt? Tramvají to nejde, takže opět nutno použít auto. Podobných situací je mnoho. Takže nám nezbývá než se smířit s tím, že živé město = auta na silnicích. Jinak to dopadne jako v Č. Krumlově, kde vyhnali místní pryč a pak (loni) sháněli herce, kteří budou v létě turistům hrát domorody.
Sobota, 17. srpna 2019 - 09:25:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9254
Registrován: 4-2003
bude další kapka k tomu, že se čím dál tím víc lidí bude snažit stěhovat za město

Tak se zase někdo přistěhuje místo nich.

odezdikezdismus takřka ve všem


Parkovací zóny a domy je řešení z kategorie ultra soft a lowcost.

to nebylo něco ve smyslu předražený (na platový poměry většiny) parkování

Tak ať si dá každý odpoledne objíždí 5 ulic. Nebo to jim budeme platit z daní??
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Bkp
Sobota, 17. srpna 2019 - 09:43:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8118
Registrován: 8-2003
Co dostanu za cenu parkování v parkovacím domě? Jistotu svého místa. Ano, můžeme nostalgicky vzpomínat na dobu, kdy auto měla každá pátá domácnost, takže parkování přímo před svým domem byla prakticky samozřejmost. Tyto časy jsou v Praze nenávratně pryč.

Jinak, z vlastní zkušenosti - protože mám auto k dispozici v práci (byť s ním nechci jezdit domů), tak momentálně nemám vlastní, takže na dojíždění i výlety mi musí "stačit" veřejná doprava - tzn. vlaky, taxíky, carsharing (tzn. rebrandovaná půjčovna). Musím uznat, že to funguje bez větších problémů a finančně to vychází pořád méně, než třeba vlastnictví nového/zánovního vozu nižší střední třídy.