Diskuse » Archiv 2017 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 05. 02. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 05. 02. 2017

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 23. ledna 2017 - 20:39:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 431
Registrován: 10-2014
[ko]...hmm, mám se co učit[happy]
Pajzák
Pondělí, 23. ledna 2017 - 21:22:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 548
Registrován: 6-2015
50 po trech pivech.:-)
-OndraS
Pondělí, 23. ledna 2017 - 21:29:43  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
Plnej počet.

Ale otázky jsou už leta strašný. Nevím co tam dělají otázky ohledně trvalyho vyřazení vozidla, dál klasický slovíčkaření zastavit / zastavit vozidlo, prostě kraviny který vůbec nemají co do činění se schopností ovládat vozidlo a orientovat se v provozu. K tomu otázky jak pro pomocnou školu, jako třeba jestli když předjíždím, musím blikat, atd. Mě se v tomto testu skupiny B zobrazilo i to, jestli se do celkové délky autobusu započítává i kisna na lyže. Co taková otázka dělá v B testu?
Takže jakžtakž normální otázky jsou maximálně ty značky a křižovatky.

Celý autoškolství je přesně ve stavu jako školství střední. Třeba moje býv elektroprůmka. Učí se tam čeština, kterou mají všichni znát už ze základky, literatura, která nikomu z mýho okolí nikdy k ničemu nebyla akorát to všem pletlo hlavu, dějepis to samý, a když už byly odborný předměty, tak jsme se tam učili, jak fungujou sto let starý věci a v době autocadu, jak kreslit na čtvrtku papíru kružítkem.

Zastaralý, neúčelný, s praxí málo podobný. Heslo všeho, co je řízený státem.
Pajzák
Pondělí, 23. ledna 2017 - 21:47:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 549
Registrován: 6-2015
Ja jsem v roce 95 pri zavereckach na mopeda chytil otazku tykajici se sjetych gum na dvojmontazi... Takze se nedivim nicemu.
Pondělí, 23. ledna 2017 - 22:29:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6699
Registrován: 12-2005
Pajzáku pravděpodobně by nechodili a tim pádem by o řidičák přišli.... jenže takhle všichni papíry mají a platný takže můžou kdykoli sednout za volant a vyjet.... nedej bože....
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pajzák
Pondělí, 23. ledna 2017 - 23:45:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 550
Registrován: 6-2015
A ty si snad myslis, ze by to udelali? Bez jakekoli pripravy? Nechce se mi tomu verit, byt chapu, kam miris.
Trolleybus
Úterý, 24. ledna 2017 - 00:00:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2707
Registrován: 5-2002
Slim:
"Neznám nikoho, kdo používá auto, aniž by chtěl. "
Tak takových znám hned několik. Projekťáci, markeťáci, ajťáci, všichni z Prahy, zvyklí, že významní klienti sídlí v Praze a jezdí se k nim metrem, a která firma není v Práglu, pro tu nemá smysl hnout prstem. Jenže holt se občas takový klient objeví, třeba v CB, UL, HK... A to pak jedete s otráveným člověkem, co půl cesty nadává, že je to na hovno, sto kilometrů sem, sto zpátky, klient je kokot, že nesídlí v Praze, musí řídit blbý služební diesel, co houby zrychluje, když mu ve 120 kvůli předjíždění podřadí čtyřku a prošlápne plyn k podlaze (jeho soukromý benzíňák stejnou akci snáší lépe a akceleruje rychleji), na palubce svítěj nějaký světýlka, který nezná a má je na háku, a tak podobně. Nemluvě o tom, že je takovému člověku úplně fuk, kolik vymete výmolů, před retardérem brzdí jen tak, aby neurval výfuk (to se nedá ukecat, že to na referentském autě udělal někdo jiný), v zimě diesel rozjíždí stylem "nastartuju a na prvním kilometru to protočím do červenejch otáček, ať se to rychlejc zahřeje" a tak podobně.
Dovolím si tvrdit, že podobných lidí není málo. Jejich odborná specializace je úplně jiná a auto je nutné zlo. Pokud jim navíc zaměstnavatel zakazuje hromadnou dopravu ("Kolego, přece nemůžete jet ke klientovi vlakem jak nějaká socka!"), tak jsou ještě nasranější a autu úmyslně ubližují.
Můžete hádat, jaká je s takovým člověkem jízda, když víte, že je nasraný do ruda, protože musí řídit. [sad]
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Úterý, 24. ledna 2017 - 00:28:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6701
Registrován: 12-2005
Pajzák - no moje máma třeba ne. Ta jezdila trabantem a když jsem pak trabanty měl tak jsem několikrát nabízel že jí vezmu někam na letiště ať si to zas vyzkouší. Stejný nabídky měla i s jinýma mýma autama. Nechtěla.
Ale třeba příklad expřítelkyně babičky tam si nejsem jistej... no možná by to zkusila... jak daleko by dojela radši nedomejšlim. Naštěstí jí hlídají aby do auta nesedala jinam než ke spolujezdci nebo dozadu.
Ale poslední případ věřim že kdyby musel tak by sed a jel. Ikdyž by pravděpodobně byl velká brzda provozu a dělal by zmatky.Ani ne tak neznalostí předpisů ale kvůli ovládání auta.

Ostatně jednomu staršímu kamarádovi šotoušovi jsem před lety pujčil otěže trabanta. Kdysi to auto měl a rád na něj vzpomíná. Tou dobou neseděl za volantem možná 10-12 let. No pánové řeknu vám to byla jízda. Simír v Kobře předvádí úplný prd [biggrin][biggrin][biggrin] Sice jel zhruba tak 3 kilometry večer o víkendu po městě za nulovýho provozu ale porušil snad všechno co se dá. Jistota s jakou ovládal vůz byla na úrovni žirafy na kolečkových bruslích.... na ledu [biggrin]

Trolleybus - no hele taky jsou to případy ale tam jsou to vesměs vyježděný řidiči co nadávají ani ne tak pro to že by tak strašně neradi řídili jako spíš že je štve že musí vytahnout paty z vyhřátýho kanclu a jak sám píšeš taky proto že musí jet nudnym služebákem v naftě když doma mají třeba nějaký zajímavý (možná "řidičský") auto se kterym jezdí naopak rádi.
Muj kamarád je dobrej řidič jezdí s potešením autem i na motorkách byť auto není jeho hlavní koníček ale služební přesuny fleetovou oktávií na slovensko a zpátky taky zrovna nemiloval.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Slim
Úterý, 24. ledna 2017 - 00:43:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5616
Registrován: 2-2005
Martin 100:
Moje máma řídila auto naposled v roce 1985...Bejvalky babička jezdila naposled v roce 1997...jenže po dosloužení trabanta s novym autem odmítala jezdit...Známej udělal řidičák při škole... neměl zatím důvod samostatně jezdit...Řidičák má 8 let a seděl za volantem naposledy v autoškole....

Jen by mě zajímalo, jak moc rizikem pro silniční provoz lidi, kteří se ho neúčastní.

Trolleybus:
A to pak jedete s otráveným člověkem, co půl cesty nadává, že je to na hovno, sto kilometrů sem, sto zpátky, klient je kokot, že nesídlí v Praze, musí řídit blbý služební diesel, co houby zrychluje, když mu ve 120 kvůli předjíždění podřadí čtyřku a prošlápne plyn k podlaze

To naprosto nevylučuje, že tihle lidi absolutně neohrozí bezpečnost provozu a jeho ostatní účastníky. Opět hrušky s jablky.

Jinak ovšem definici řidiče,který používá auto, aniž by chtěl, splňuje v tomto smyslu asi 95% populace. Jedou ne proto, že chtějí, ale že potřebují. Matka vezoucí děti do školy a důchodce jedoucí nakoupit do Kauflandu jsou ve velké většině tentýž typ. A 95% lidí dopravujících se do práce taky nechtějí v pět ráno řídit, jen potřebují být v šest v kolbence jako ten Tvůj ajťák v Hradci.
Pajzák
Úterý, 24. ledna 2017 - 01:11:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 551
Registrován: 6-2015
Tak pritelkyne babicky nebo babicka pritelkyne? Pokud to neni stejna vekova kategorie, lze predpokladat ruznou uroven zazranosti rizeni pod kuzi.
Jinak mi popis tvych osob prisel, ze by tyto sedly za volant jen v pripade ohrozeni zivota, kde se tenhle zasah do provozu poauzuje prece jen jinak, a byl bys v tu chvili asi rad i za jizdu cloveka bez papiru.
Prvni muz me mati byl ridic z povolani, vzdycky rikal, ze se jezdit neboji, ze se boji, ze ho zabije nevyjezdeny ridic. 3.3.73 se spolu s dcerou a matkou dockal, ve S100L nemeli proti madam ve VAZu 2101 sanci. Nikdo tehdy nechapal, ze mati po nekolikameaicnim pobytu v nemocnici trvala na oprave auta (s upgradem na S110L) a vratila se za volant. Nicmene jsem se s ni v aute nikdy necitil bezpecne, vzdycky jsem doufal, ze bude ridit tata, ale zdravi rozhodlo, ze jedinym ovladac volantu bude v novem tisicileti ona. Dodnes nechape, proc ji nenecham ridit, kdyz "me veze" na nadrazi, ale je fakt, ze si v temer 72 letech zacina uvedomovat, ze uz dlouho jezdit nebude. Ze s Puntem 1,1 a ted s Fabii Junior jezdila a jezdi za 10 litru, ji nechava v klidu, ze auto pri jeji jizde vola velmi hlasite o pomoc, neslysi. Ale uvedomuje si, ze se svet zrychlil a ona ho nestiha.
A tato zena za celou ridicskou karieru jednou promackla blatnik pri parkovani a jednou si odrbala pravou stranu o vjezd do dvora. Za skoro 54 let za volantem je to docela slusne skore, ktere plne koresponduje se Slimovou hlaskou, ze ani 1000000 km bez nehody neni jasnym kriteriem pro hodnoceni ridice.
Středa, 25. ledna 2017 - 12:07:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8808
Registrován: 5-2002
Manželčinu fabii máme doma už přes osm let a na poslední STK se jim už tak trochu nepozdávaly zašlé reflektory - jednou jsem je už nechával přeleštit, ale nevydrželo to moc dlouho.
Tak jsem se konečně dokopal k výměně za nové a teď jen koukám, jak to tý otlučený chudince pomohlo [happy].

Středa, 25. ledna 2017 - 18:48:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3180
Registrován: 3-2005
Je čas oživit téma "sportovní"

Středa, 25. ledna 2017 - 19:33:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3828
Registrován: 4-2003
Jsem potrefen, tak se ozvu. Inzerát hovoří o "sportovním vzhledu", což je významově přeci jen něco jiného než samostatně stojící přívlastek "sportovní". Jen marně tápu, co by na "stodváce" mělo evokovat sportovní vzhled.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Středa, 25. ledna 2017 - 20:12:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3181
Registrován: 3-2005
Obávám se, že tápal i autor textu. Ale rozkaz zněl jasně....
Středa, 25. ledna 2017 - 20:15:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4547
Registrován: 10-2008
353: Kvitujem vymenu reflektorov namiesto ich neustaleho prelestovania [ok]
Nezvazoval si ale svetla so strierbornym vnutornym lemom?

Mne to svojho casu pomohlo, ale na druhu stranu to bola strieborna farba a ja som menil este aj cierne zrkadla a klucky za lakovane vo farbe vozidla, aby to spolu cele ladilo.

Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 00:03:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6702
Registrován: 12-2005
Šmolko no vidíš mě třeba se naopak líbí s černym lemem. Ty s chromovanym lemem mi přijdou takový "čínský". Nebo jakoby tuzerský. Tim narážim na kdysi módu zadních světel v tzv. lexus stylu což se taky nazývalo bonboniéra. Prostě barevný čočky zasazený v chromovanym podkladu tvaru původní lampy.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
353 v práci
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 06:21:21  
Neregistrovaný host
77.236.207.16
šmolko:
"Nezvazoval si ale svetla so strierbornym vnutornym lemom? "
Zvažoval, ale cena rozhodla. Tohle auto je auto pro jednu cestu týdně do Kauflandu a jednou týdně k tetičce do Chrudimi (10 km od baráku). Nic víc se od něj nepožaduje [happy].
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 09:44:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4548
Registrován: 10-2008
Martin_100: Z mojho pohladu mali tieto celostrieborne svetla vzdy taky punc originality, alebo ako to nazvat?
Ked skodovka predstavila Fabiu, tak strieborne svetla boli jedinou alternativou a tak mam zachovany nejaky "OEM look".

Svetla s tym ciernym lemom mi prisli opat len ako podpasovka zo strany vyrobcu, ako ti za kazdu cenu ocajchovat auto, aby uz z dialky bolo vidiet, ze mas vybavu Classic a okrem nelakovanych kluciek a zrkadiel ti narval tu ciernu este aj do svetiel [angry]
(Nehovoriac o inych malickostiach, ktore z vybav od Comfortu vyssie robia na cloveka v interieri uplne iny dojem.)

Netvrdim, ze v pripade cervenej Fabie, ktoru ma doma 353 je to nejaka tragedia, ale pri striebornej ci bielej farbe mi to vzdy prislo ako past na oko!
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 14:11:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8809
Registrován: 5-2002
Doplněk - náhodou mám na hodně špatné fotce z mobilu porovnání nového a starého reflektoru (ty byly také s černým okrajem). Rozdíl je i a té hnusné fotce jasný...
A jinak ano je to Classic + el. okna, centrál, rádio Symphony a zamykání zpátečky.


(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
PI
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 14:30:54  
Neregistrovaný host
81.90.173.55
A já si ty černý chtěl kdysi koupit místo těch stříbrnejch, protože mi přišly takový luxusnější. A hle, ony byly ze sockoverze. Čímž se dostávám k tomu, že jsem sám měl nejsockovatější classic z nabídky a měl jsem světla stříbrný (?).

Jinak to přelešťování stojí za prd, když po přeleštění ty světla člověk nepřelakuje bezbarvým lakem, aby uzavřel ten plast před dalším zvětráváním. Každý leštění tomu světlu, přes nepopiratelný okamžitý efekt, spíš dlouhodobě uškodí.
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 15:02:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1544
Registrován: 12-2006
Černá byla u Classic verze až snad od poloviny roku 2002. Rodiče měli Classic z 2/2002 a světla byla ještě stříbrná.
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant) + VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou.(návod - Lada)

je: VAZ 2105 hranatec a VAZ 2101 kulatec
boleslav
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 16:00:59  
Neregistrovaný host
31.47.102.25
Do jara 2003 měly stříbrný rámečky světel všechny fabie, i classiky, když se změnilo mřížkování dole v nárazníku, tak classic dostal rámečky černý, přišel o madla nad zadníma sedačkama a z blatníku zmizely názvy výbav všech stupňů. od srpna pak ještě classic už neuměl otevírat kufr mechanicky páčkou z místa řidiče, ale zase dostal plastovej držáček parkovacích lístků (jako všechny fabie)
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 16:07:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1545
Registrován: 4-2014
To můj stařičký Sharan má na světlech poctivé sklo. A kdyby přecejen něco, tak se to sklo dá vyměnit samostatně za pár kaček. Drží ho několik kovových spon. Tak samo jde vyměnit i sklo od mlhovky. Měla to i Omega A z r.1990. Obě ty skla mě stály 300kč, když do mě nacouval nepozorný řidič. Jak prosté...
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 16:42:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4549
Registrován: 10-2008
boleslav: To odstranenie madiel nad zadnymi sedadlami som nikdy nepochopil. Akurat som si myslel, ze to nemali ani prve Classic-i.
Vyhodou je, ze sa daju zohnat za par drobnych.
Ale zas som sa cosi dozvedel.
Podobne ako info s odstranenim stitkov vybav z predneho blatnika uz v roku 2003.
Doteraz som bol v tom, ze to prestali davat az s prichodom faceliftu... hoci potom sa sem-tam objavovali okolo bocnych blinkrov nalepky nejakych verzii. Joy napriklad, ci to sa mylim?

Bobesh: To mas super vyhodu. [ok]
Akurat takto nie si nuteny kupit cele nove svetlo a zjavne to nebol pre vyrobcov az taky vejvar. [satan]

353: Aky fo mas rocnik ak sa smiem spytat?
PI
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 17:43:26  
Neregistrovaný host
81.90.173.55
Tak to jsem měl nějakej "mezityp" [lol]
Mřížky v nárazníku starý, nápisy na blatníkách však už chyběly, stejně jako chyběla madla nad zadními sedadly. Světla stříbrný, páčku na kufr to mělo. Nápis na zadních dveřích hlásal 1.2 MPI a pod kapotou burácel čtyřicetikilowattový šestiventilový tříválec. Výroba někdy v roce 2003, přesnej datum už si bohužel nevzpomenu. Jo a to auto bylo takhle z výroby původní, kupovalo se nový.
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 19:59:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6704
Registrován: 12-2005
Do jara 2003 měly stříbrný rámečky světel všechny fabie
I kdež dědovo model senior pardon junior je 2002 a má černý rámečky.
Mě ty černý rámečky přijou takový modernější. Neberu to jako nějaký šizení. Naopak všechny možný chromovaný cetky včetně těch rámečků mi přijdou takový jako že "je to socka ale když se třpytí bude to vypadat dražší" [uhoh] ... Prostě něco jako cikán ověšenej zlatem.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 20:34:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8810
Registrován: 5-2002
boleslav:
"Do jara 2003 měly stříbrný rámečky světel všechny fabie, i classiky, když se změnilo mřížkování dole v nárazníku, tak classic dostal rámečky černý, přišel o madla nad zadníma sedačkama a z blatníku zmizely názvy výbav všech stupňů. od srpna pak ještě classic už neuměl otevírat kufr mechanicky páčkou z místa řidiče, ale zase dostal plastovej držáček parkovacích lístků (jako všechny fabie)"
To naše auto je 2003 akorát mezi těmihle změnami, černý světla, kufr se ještě dá otevírat i páčkou, na blatníku název výbavy není.
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 21:12:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4550
Registrován: 10-2008
Tento "strieborny sip" bol vyrobeny v 12. mesiaci roku 2003 a prihlaseny zaciatkom roku 2004 s 1.2 HTP 12V (47kW) pod kapotou.
Vyzera, ze tomu zodpoveda aj prevedenie v akom vysla z fabriky - teda novsia mriezka, cierne lemy v prednych svetlach, chybajuce madla nad zadnymi dverami, chybajuce oznacenie vybavy na prednych blatnikoch a neviem co este.

Martin_100: Rozdiel je v tom, ze tie chromove svetla boli na zaciatku produkcie standard a nasledne chceli zakladne verzie za kazdu cenu odlisit no stale sa povodne neprestali vyrabat.
Ine je z mojho pohladu pouzitie originalneho dielu, hoc aj z vyssej vybavy, nez nakupit chromove pismenka a listy/lemy/mracitka niekde na benzinovej pumpe. [kladivo]

Ja som takto napriklad plastove cierne klucky v interiery nahradil striebornymi z vybav Comfort/Elegance. Rovnako som povodne stropne svetlo s jednou sulfidkou nahradil svetlom z vybav Comfort/Elegance, ktore malo este dalsie 2 citacie lampicky. Preco nie? Stalo to smiesnych par Euro a pokial nie je clovek uplne lavy, nema problem s vymenou.
Jednoducho ma srala politika automobilky, ktora ti chcela za kazdu cenu pripomenut, ze si si ty (ci firma) nepriplatil za vyssiu vybavu a mas si to vyzrat. [lame]

Co ozaj bolo neodskriepitelne plus, bola pritomnost klimatizacie.
Nehovoriac vo vybave Classic, kde to posobilo priam ako zjavenie. [biggrin]


Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 21:31:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2079
Registrován: 12-2008
Já mám Fabii Combi z roku 2002, při loňské opravě opětovně obdržela světla se stříbrným lemováním. Má označení výbavy na blatníku, madla nad sedadly, otevírání kufru pomocí páčky umístěné vedle sedadla řidiče. Z komfortní a bezpečnostní výbavy má snad navíc pouze centrální zamykání.
Peta303
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 23:53:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2470
Registrován: 6-2005
Šmolko - kdyby to, ale klima v kombinaci s kličkami na okna! To se často nevidí.

Moje je téměř identická (jen comfort), ale světla mám v černém. To ovšem je dáno tím, že jedno měnil předchozí majitel a z nějakého důvodu osadil černé - proč nevím, asi mu to bylo jedno, stojí stejně, naštěstí dal Hellu a ne Čínu. Původní, které zbylo, bylo už bledé, tak jsem to druhé vzal taky černé, aby byla stejná...

Absence klimy mě sice mrzí, ale to je u MPI hodně vzácná záležitost, hagusy se dají z vrakoviště domontovat za pár korun (jen se mi do toho nechce, dokud je nebudu potřebovat), víc mi ale vadí absence ABS (měl jsem za to, že se to týkalo jen prvních classiců a on byl tehdy brutální příplatek i u vyšších výbav). Kupodivu airbagy má dva. Druhá fabie v rodině, vyrobená o měsíc později, je classic s jedním airbagem, ale naopak má ABS i ASR (musely být se slevou nebo v akci), hagusy, tónovaná skla a tehdy k nižší výbavě nepřiobjednatelné mlhovky, tedy výbavu, která se dávala až k comfortu.

Co mi ale na classicu vadí hodně, je tvar řadící páky, na komfortce lépe pasuje do ruky...

(Příspěvek byl editován uživatelem Peta303.)
cynický škarohlíd
Pátek, 27. ledna 2017 - 15:40:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1920
Registrován: 12-2006
Měl jsem fabii 1.2 HTP 40 kw, převzatou 1. června 2003, čili vyrobenou v květnu téhož roku. Auto bylo vyrobeno na zakázku. Výbava classic plus. Čili navíc druhý airbag, centrál, elektrická okna, dělená zadní sedadla. Za příplatek originál dálkové ovládání centrálu a základní radio. Černé rámečky světlometů (ještě se mi za to prodejkyně omlouvala, že je to teď novinka) a chybějící madla vzadu. Ovládání kufru z místa řidiče nechybělo.
Neděle, 29. ledna 2017 - 19:02:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6710
Registrován: 12-2005
Cca bez měsíce 4 roky...



Tak snad bude dál sloužit tak dobře jako mě a neudělá mi nějakou vostudu.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
-OndraS
Neděle, 29. ledna 2017 - 19:18:52  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
Tvl Iveco, utíkééj!! [happy]
Peta303
Neděle, 29. ledna 2017 - 21:48:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2477
Registrován: 6-2005
Co jsi pořídil místo něj?
cynický škarohlíd
Pondělí, 30. ledna 2017 - 08:28:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 483
Registrován: 10-2007
To se holt dělala ještě celkem pohledná auta…
Úterý, 31. ledna 2017 - 08:25:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6717
Registrován: 12-2005
Mňo pořídil jsem něco z opačnýho konce spektra [biggrin]

Ale je mi jasný že tim tady nezaujmu páč to nemá sportovní volant [satan]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Úterý, 31. ledna 2017 - 09:18:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4555
Registrován: 10-2008
Martine hodis tam volant z verzie VTS ci VTR a bude [biggrin]

Mimochodom aky mas motor v CéDvojke? Resp co je to za vybava?
Farba je super. Taka svieza alternativa v mori sedych farieb.
Pavel2
Úterý, 31. ledna 2017 - 13:19:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14782
Registrován: 8-2002
m_100:
kolik ušetříš na PHM? pude na to US formát? [wink]
a ten motor by mě taky zajímal...
Úterý, 31. ledna 2017 - 19:06:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 378
Registrován: 12-2008
Tak jsem si udělal k zítřejším narozeninám radost a pořídil jsem si "nový" povoz.
Jedná se o VW Passat Varian 1.9 TDI 96kW (výbava Comfortline)
Auto má 385 tis. km stav karoserie tomu i odpovídá dle slov mechanika nebylo bourané. Motor má cca 240 tis. km byl vyměněn bo prý ukapával vstřik a díky toho odešel. Při výměně udělaná kompletní GO (nové vstřiky, dvouhmota, rozvody, altík, turbo, řemeny a kladky). Interier čistě látkový, kožený paket s multifunkčním volantem, parkovacími senzory a tažným.

Felda zůstavá doma a od října půjde do depozitu a budu si s ní průběžně hrát a udržovat v provozním stavu [happy]
MHD Ostrava
Autobusákem se člověk nestává ale rodí!!
Středa, 01. února 2017 - 10:18:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3817
Registrován: 11-2006
No Martine, tak to čumím. Nevím proč, ale do tebe bych francouzskou nákupní tašku fakt neřekl. Čekal bych trošku adekvátní náhradu za Fordíka [happy].

Vsuvka: nechť slouží, Prassat není zrovna můj šálek čaje, ale máš [ok] za ponechání Feldy :D
Konopníková
Středa, 01. února 2017 - 15:23:55  
Neregistrovaný host
193.165.208.202
Mirous:
"No Martine, tak to čumím. Nevím proč, ale do tebe bych francouzskou nákupní tašku fakt neřekl. Čekal bych trošku adekvátní náhradu za Fordíka [happy].
"

Komedie stará...
Středa, 01. února 2017 - 16:11:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3821
Registrován: 11-2006
Konopníková:
"Komedie stará..."

???[crazy]
Konopníková
Středa, 01. února 2017 - 17:09:21  
Neregistrovaný host
37.188.146.103
Viz ty jeho kecy na téma asistentů, nových aut a pak si pořídí toto. [lame] A přitom by stačilo si přiznat, že nemá ani vkus, ani prachy.
Středa, 01. února 2017 - 18:24:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6718
Registrován: 12-2005
Jak souvisí téma asistentů s C2?
Ostatní výlevy anonyma ponecham bez povšimnutí.
Motor je tam 1124ccm 44klokanů na dálniční přesuny to úplně není ale jinak dynamika uspokojivá. Nejvíc sem z toho na dálnici vytah 150 po rovině pak začalo klesání tak sem dál na plyn nešpal páč z kopce už by to bylo irelevantní. Ve 130 to točí cca 4200 otáček a tim pádem de nahoru spotřeba. Rozumná je jízda mezi 110-120 kdy jsou otáčky pod 4000. Čistě dálniční přes 200km přesun svižnym tempem vyšla spotřeba něco málo přes 7 takže kombinaci očekávam kolem 6 což by šlo. To ještě musim vypozorovat.
Je to krásně zachovalý auto, nezničenej interier od podvozku se nevozejvaj žádný pazvuky ...celkově to auto působí takovym pevnym nezozvrzanym dojmem.
Má to klimu (bohužel), vejškově stavitelnou sedačku řidiče, zadní posuvný a polohovatelný sesle, stavitelnej volat, dálkovej centrál, eletrický vokna, palubní počítač, rádio s ovládáním na páčce stěračů, posilovač řízení, 4 pytle a abs.
Volant z VTR je stejnej jen obšitej kůží...ale sportovní to není [biggrin]
Ale instalaci skutečně sportovního volantu zvažuju.... jeden se mi tu válí tak uvidim jestli pujde nějak rozumně sehnat nába k němu.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Středa, 01. února 2017 - 19:22:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1921
Registrován: 12-2006
Za klimu bych byl rád, protože si pamatuji, když jsme s rodiči jezdili do Itálie a stáli jsme x hodin v koloně před rakouskými tunely a záviděli těm zápaďákům, kteří v klidu seděli ve svých autech, zavřená okna, puštěná klimatizace a byli vysmátí, zatímco my se venku polévali vodou. Ale neodpustím si jeden vtip:" Víte, proč se majitelé citroenů nezdraví na silnici? Protože se každé ráno pozdraví v servisu."
Peta303
Středa, 01. února 2017 - 19:52:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2478
Registrován: 6-2005
Překvapivý skok (značka, třída) a velmi zajímavá barva.

Do města ideální, hlavně při parkování nehrozí mezera o pár cm kratší, než auto.
cynický škarohlíd
Středa, 01. února 2017 - 21:32:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4557
Registrován: 10-2008
Martin_100: Celkom ma prekvapili tvoje postrehy na temu dynamika.
Ja teda prehanam Citroen C3 1.4 54kW a z mojich skusenosti mi pride, ze tlacit to auto do rychlosti nad 120 km/h je sproste tyranie motora. [uhoh]
Inak dlhodobu spotrebu mam 6.8l/100km pri premavke 90% mesto - 10% okresne cesty.

Pozeram, ze vybavu mame asi rovnaku (hoci ja som za klimu vdacny) a vyskovo nastavitelne sedadlo mi pripada aj v najnizsej pozicii stale vysoko. [angry]

Vlastimil_l: Víte, proč se majitelé citroenů nezdraví na silnici? Protože se každé ráno pozdraví v servisu.
Minimalne za seba mozem povedat, ze som ziadne vazne technicke problemy nikdy neriesil. Svoju rolu urcite zohrava aj fakt, ze v tychto malych autach nie je tolko kurvitiek. Je to atmosfericky benzin s manualom a v elektrike mam tak predne okna. [wink]
Auto sme kupovali ako stvorrocne po skonceni leasingu prvej majitelky a koncom tohto roka bude mat 9 rokov. Za tu dobu som na nom spravil cosi vyse 50tis km.

Aby som zhrnul veci ktore ma stvu:
°Predne svetla!!! - podpriemerna svietivost a vymienanie ziaroviek je jeden porod [blesk]
°Gumenne tesnenia dveri, teda tam kam dosadaju na karoseriu - (viem, ze bol s tymto nejaky cas problem u celeho koncernu PSA) posobenim poveternostnych podmienok sa neskutocne stiahli a ich vymena je pekne mastna zalezitost
°Idiotsky nizko umiestnena predna znacka pri verzii po facelifte a celkovo nizka svetla vyska. Neviem ci to planovali ako sportiak, alebo zhrnak, ale kazdy trosku vyssi obrubnik je potencionalna hrozba.


Pavel2
Středa, 01. února 2017 - 22:02:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14793
Registrován: 8-2002
VL:
to je taky nápad jezdit na Bibione v hlavní sezóně když vám vadí teplo [wink][biggrin]
měls je doma naučit jezdit trochu víc na sever, Dánsko by mohlo stačit [happy]

m_100:
neprozradils kolik ti papá škopek, kolik km ujedeš třeba za rok a kolik z toho po městě a kolik po dálnici.

my máme ve firmě Astru G 1.4 16V Ecotec, 66 kW/90 k a přestože to celkem normálně jede, moc rád to auto nemám. po městě se to většinou snažíš držet do 3.000 - 4.000 otáček, ale jakmile vyjedeš na dálnici a chceš držet normální tempo 130 km/h, strašně tam chybí šestka, páč motor okmažitě musí jít přes ty 4.000 a už trochu řve. vliv na spotřebu vysledovanej nemám, zas tolik s tím nenajedu. ale prostě je mi to nepříjemný.

přestože to nevypadá, je to auto do města, uvnitř docela stísněný a ty zrcátka jsou pro parkování prostě napikaču, je v nich vidět kulový a ne obrubník za autem. ještě že jsou v elektrice, jinak bych s tím parkoval jako prase. domů bych takovýho společníka nechtěl. zlatá dodávka, v tom se mi jezdí daleko líp (taky Opel, ale Vivaro). u tý zas kleje každej automechanik [happy] a bohužel má pravdu, řada věcí se tam dá udělat právě jedním způsobem a nijak jinak.

objednávám si svezení s C2 [happy]
Čtvrtek, 02. února 2017 - 16:45:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6722
Registrován: 12-2005
S tima světlama souhlasim ... ale už mam ve skříni pripravený přídavný dálkový tak to bude dobrý. Sedačku mam na nejnižsním bodě a je to docela motokárovej posaz ...ale za mě už si nikdo nedá nohy .... nevadí stejně vzadu bude bydlet pes .... zatim sem se nerozhod jestli zadní sedačky poputujou do sklepa a namontuju přepážku a nebo natahnu jen nějakou síť mezi přední sesle a necham ho vegetit na sedačkách. Jinak mladá teda taky hučela že radši C3 ... jenže to je moc kulatý na má to moc dveří. Ostatně koupila si na podzim new beetla tak nemá ani poradní hlas. Kdyby se jí to nelíbilo tak má čim jezdit [biggrin]

Ad škopek. Nu spotřeba se při rozumný jízdě s lehkou nohou dala držet cca na 8 a půl ale při normální jízdě tak aby u toho člověk nemusel furt přemejšlet to bylo mezi 9-10 když se to honilo (s občasným výletem nad 200km/h) tak uměl zabrat i 13. Kolik sem s nim najel nevim porotože po celou dobu na počítadle bylo stejný číslo. Spotřebus em počítal podle trasování v mapách nebo navigace.
Hlavní je že na škopka sem platil výpalný cca 4500 kdežto u tuto prcka po mě chtějí 1800 a to už je taky znát.
Dálničku sem si koupil rovnou na rok (poprvé v životě) páč už mě nebaví se věčně prcat přes rokycany/borek a další prdele když jedu za drahou polovičkou.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pavel2
Čtvrtek, 02. února 2017 - 21:03:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14799
Registrován: 8-2002
m_100:
beru to tak, že ses prostě povozil ve větším autě a vyzkoušel si i tu odvrácenou stránku, hezky si ty provozní náklady zacvakat z vlastní kapsy. takže chápu že ujet 100 km za 270 nebo 210 kč jen v benzínu bude poznat, plus ty vedlejší nutnosti typu drahý povinný ručení, velký a tedy dražší gumy atd. takže jsi se vrátil nohama na zem. a až budeš dělat ředitel, můžeš si dovolit zaplatit velkou káru [happy]
Pátek, 03. února 2017 - 02:25:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6724
Registrován: 12-2005
Tak von škopek byl jen rozmar za 6 litrů na vyzkoušení, kterej měl za úkol pobavit přeměnou zadních gum na oblaky dýmu a hurá do hutí. Jenže se z něj vyklubalo solidní spolehlivý auto. Tudíž místo zamejšlenýho dojetí platnosti stk a sbohem sem s nim spokojeně jezdil 4 roky (bez měsíce). No a přiblížila se doba další stk takže auto na zdviž a trocha toho rozjímání. Samozřejmě by se dala získat nálepka tak jak to leží a běží. Ale pokud bych chtěl projít tak nějak ofiko a ještě bejt spokojenej se stavem auta tak bych musel na dílech ivnestovat dejme tomu 8-10 tisíc... a jeden den na zdviži. Takže se zvažovalo rozmejšlelo jednalo a špekulovalo. Nechtěl sem se auta vzdát... ano bude se mi po něm stejskat. Jenže jak si podotknul... nohama na zem.V rozhodování mi taky pomohlo že si o něj tak nějak řek kamarád s příslibem kvalitní péče a provozování auta dál na běžný ježdění. Přecijen dát ho na díly nebo ho nechat někde pod střechou pomalu umírat to by se mi nelíbilo.
Takže auto bude dál sloužit ve společnosti 12 válcovýho jaguáru a hondy prelude.
No a na moje ježdění z 90% po plzni a nejbližšim okolí ve dvou lidech + šelma psovitá není potřeba provozovat nástavec přirození. Nehledě na to že bude taky příjemný nebejt (qůli stáří auta) magnet na policajty. Samozřejmě bych si za ty prachy cos em dal za céčko uměl představit spoustu aut o kterých si tajně snim ale tam by sme se zas dostali na úroveň škopka ... nákladama, stářím i efektem káry s koulema pro fajnšmekry [satan]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
George
Pátek, 03. února 2017 - 08:52:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 5-2002
Martin: já měl taky 2.0 DOHC Efi a přišlo mi že čím rychleji člověk jede, tím méně to žere. Cestu Praha - Ostrava - Brno - Praha jsem ujel ve třech až čtyřech lidech průměrnou rychlostí 120 (i 200 jsem pár kilometrů jel) a sežralo to necelých 70 litrů benze. A je fakt že svezení to bylo královské.
A také jsem váhal zda není lepší vysypat do něj 20.000,- (poloosy,prahy atd) nebo za 60.000,-koupit Mondeo o 12 let mladší. Kdyby se na Scorpiu nezačala sypat elektrika(po přepnutí dálkových světel na potkávací svítili pouze parkovací a po 5 přepnutí se opět rozsvítily potkávací) tak ho možná mám někde pod plachtou.
Pátek, 03. února 2017 - 14:30:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 487
Registrován: 10-2007
Nojo, takhle se z rozzlobených mladých mužů stávají popuzení staří pánové ;-) Strategie mírného punku v mezích zákona. My taky místo Barkasu máme Kiu…
Pátek, 03. února 2017 - 16:17:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2478
Registrován: 2-2005
ad Martin_100:
6710 a 6717: jak hluboko jsi musel klesnout, že jsi vyměnil pořádné auto za litrovou ohavnou francouzskou riviéru??? [lol][lol][lol][biggrin][biggrin][vypravci]
už se těším, až mě svezeš, otázkou je, jestli se do té skořápky vejdu [biggrin][lol]
a když budeš hodný, tak tě v létě svezu ve svým korábu [satan]
Slim
Pátek, 03. února 2017 - 23:29:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5621
Registrován: 2-2005
Martin100:
hurá do hutí. Jenže se z něj vyklubalo solidní spolehlivý auto. Tudíž místo zamejšlenýho dojetí platnosti stk a sbohem sem s nim spokojeně jezdil 4 roky
Chápu správně, že před cestou do hutí prošel čerstvě technickou?
Sobota, 04. února 2017 - 12:58:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6726
Registrován: 12-2005
Liborku s tim svym mocnym teřichem vyžranym z tlačenky se tam nevejdeš a vejdeš li se taxe auto zlomí [biggrin]
A tvym škopkem se vozit nemusim ... když budu mít chuuť budu se moc svézt ex svym [wink]

Slime za mě auto prošlo 2x technickou teď už bude v režii novýho majitele. Prej to včera vyzved ze servisu a dělalo se toho prej hodně. Poreferuje někdy u piva. [wink]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Sobota, 04. února 2017 - 16:19:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1926
Registrován: 12-2006
Ad Šmolko: Ber můj příspěvek s nadsázkou. Jsem třeba fandou do škodovek, mám je rád, ale vtipy o nich v klidu vyprávím.
Rodiče mají doma patnáct let starého Fiata Punto. Slouží dobře, jim naprosto vyhovuje, přesto jsem o fiatech slyšel spoustu negativních věcí. Teď mi vlastně napadlo, že mu musíme požádat o občanku. [happy]
A co se ještě týká aut. Nemám rád, pokud někdo řeší, co si kdo koupí. Za minulého režimu by se řeklo, že "Záleží na libovůli každého soudruha".
Otec mé kámošky vyměnil před lety patnáct let staré punto za fungl nového Hyundaie i.20. Když jsem se ho ptal, proč tak učinil, tak mi řekl, že puňták neměl klimatizaci a jejich pes v autě v létě trpěl. A rozumím tomu, že tomuto pánovi, kterému je přes sedmdesát, živí se jako projektant, potřebuje se párkrát týdně dopravit za svými zákazníky a jednou za týden na chatu, tak mu toto auto naprosto vyhovuje. Kolikrát jsem musel vysvětlovat lidem, proč jsem si koupil fabii HTP a po deseti letech yettiho. Na otázky "Proč zrovna jsi se rozhodl takhle", už potom v naštvání jsem odpovídal lakonicky: "Protože jsem chtěl".
Sobota, 04. února 2017 - 21:37:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4558
Registrován: 10-2008
Vlastimil_I: Jasne, nebral som to nejak smrtelne vazne a hoci si na ten Citroen sem tam sam ponadavam, musim uznat ze funguje bez nejakych velkych servisnych nakladov.
Vyslovene "value for money".

Martin_100: To rozhodovanie C2/C3 je ozaj muzsko/zenska dilema.
Ja som tiez orodoval za C2, ale nakolko sa pri jej kupe jednalo o druhe auto do domacnosti, tak mi to bolo jedno.
Mimochodom, este som sa nestretol so zenskou, ktorej by sa C3 nepacila. Akurat je to haluz, ked to auto soferuje chlap. [happy]

Kam inak planujes namontovat tie pridavne dialkove svetla?
Ja mam teraz rozpracovany projekt, ze namiesto prednych hmloviek tam hodim LEDkove Osram DRL svetla.
Neděle, 05. února 2017 - 13:25:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 4-2014
I v tomhle pošmourném počasí mě na cestách přecijen něco pobavilo.

[ok][proud]
Neděle, 05. února 2017 - 16:39:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 483
Registrován: 8-2015
Divím se, že žádného politika nenapadlo vymyslet jednodenní dálniční známku pro osobní auta za 20 Kč? Pokud roční známka stojí 1500 Kč a desetidenní 310 Kč, ať se nediví, že lidé dálnice objíždějí. Nebo by málo vydělali? Díky Kwasi