Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 22. 01. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 22. 01. 2017

dolů
   autor příspěvek
Nesni
Sobota, 21. ledna 2017 - 15:57:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1261
Registrován: 6-2014
Co vlastně bude mít navíc proti tomu spojí co by potenciálně nahradil?
Už to tady dnes zaznělo. U Regiojetu se nestane, že by vaše místo zasedl režista s obrovským hafanem, kteří se právě vracejí z cyklistických závodů.

Co má RJ pro pravidelné zákazníky? Kreditovka je pidisleva.
Ale ta sleva je zákazníkům poskytována zdarma. I kartička (nepovinná) je vystavena zdarma. Výhodou je celý ten systém kreditu, kde si v PC nebo mobilu objednáváte a vracíte jízdenky. Kredit si můžete vybrat i v hotovosti zdarma, u ČD to stojí 50 Kč.
Jeho Vysost
Sobota, 21. ledna 2017 - 15:57:33  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Prečo je povinná miestenka nevýhoda? Keď je na Ostravu preklad Ex a SC, tak to nevadí, ale na Brno to má byť obrovský problém? Nie všetci chcú cestovať vlakom, kde sa človek ani nepostaví do uličky, lebo je plná stojacich cestujúcich. Pravidelní cestujúci, koľko mimofiremnych cestuje tak často, aby sa im to oplatilo? IN50 budú môcť použiť aj iné vlaky CD, takže v tomto by som problém nevidel. Ale chápem, že pre ľudí a väčším počtom ciest sa RJ neoplatí, ale väčšina z nich so Brna chodí aj tak autom.
Sobota, 21. ledna 2017 - 16:38:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2828
Registrován: 2-2009
T.H.:
číslo příspěvku: 4227
registrován: 8-2012
berou i cyklisty a pejskaře... a hlavně režisty, to je ten hlavní problém. Kdyby Regiojet vozil režisty, odpadlo by 90% problémů a zbyla by akorát nosná skupina pejskařů, po níž by neštěkl pes.

Mě by opravdu zajímalo, co vás žere na tý režijce. Že by nostalgie a nasranost, že ji nemáte? Představte si, že i pracovník s režijkou jede žlutým a dokonce, považte, dokonce si tu jízdu zaplatí.


Nesni:
Vlada749:
Přesně takto fungují i ostatní společnosti, pokud si to uvědomujete.
Ano, uvědomuji. Reagoval jsem na váš nápad, aby 1 dopravce převzal na trati R i Os, aby dokázal, že to dokáže. Pak mu ale musíte dát volnou ruku v tvorbě tarifu i JŘ.


Tady ale celou dobu jde o vysoutěžení v ZDO. Takže zde by volnou ruku v tvorbě JŘ neměl. Zde by rozhodoval zadavatel. Protože kdo platí, ten poroučí.
Sobota, 21. ledna 2017 - 16:39:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8266
Registrován: 10-2003
pozn:https://youtu.be/VBeoU2DbwRc

Při sledování jsem si musel odskočit a sledovat, jestli je něco u mě doma v nepořádku, když mi po spláchnutí WC neteče po podlaze voda. [crazy] Ne že bych to ve vlaku nezažil, ale buď je to tím, že jsou někteří cestující prasata a nebo prostě ucpáním mísy něčím co tam nepatří, jenomže to se může stát kdekoliv.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Sobota, 21. ledna 2017 - 16:53:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4236
Registrován: 8-2012
Vlada749: co máte furt s tím žraním a nasraností (zapomněl jste úplně na závist)? Žere a sere vás, že mám pravdu? Zkuste pro jednou diskutovat k věci, nikoli osobě.
(Pro info vaši i dalších frustrátů: Kdybych měl nutkavou potřebu, tak si prostě vyfasuju Ingold.)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Nesni
Sobota, 21. ledna 2017 - 17:24:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1262
Registrován: 6-2014
Pravidelní cestujúci, koľko mimofiremnych cestuje tak často, aby sa im to oplatilo?
Všichni dojíždějící studenti a zaměstnanci v Pá a Ne. U ČD platí za akční jízdenku s IN50 155 Kč + při každotýdenních cestách 10 Kč/cesta z ceny IN50. U Regiojetu s kreditovou jízdenkou 175 Kč, tj. o 10 Kč víc. Ale zase narozdíl od cesty s ČD dostanou vodu, kávu a noviny, které mají cenu vyšší než 10 Kč. Kdo raději ušetří těch 10 Kč, může jet autobusem a kafe s novinama dostane taky.

Vlada749:
Tady ale celou dobu jde o vysoutěžení v ZDO.
To jste měl napsat dřív. Přikázat nějakému dopravci, kdy a za kolik má jezdit, a pak z toho usuzovat na jeho schopnosti, mi přijde nemožné. ČD se stokrát zaplacenou 810 vyjezdí "levně" téměř cokoliv.
Petr_hradecký
Sobota, 21. ledna 2017 - 17:26:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 603
Registrován: 4-2015
Nečerpal jsem vůbec z ksichtoknihy, ale z generátoru Google zpráv.
Přesné znění bylo takto: Kolem šesté hodiny večer prý vlak prudce zabrzdil, až se lidem vylilo pití. Strojvedoucí po chvíli promluvil k cestujícím, že došlo k úmrtí osoby. Nikdo nesměl nic fotit ani jít k oknům. Policie průběžně vlak kontrolovala a hasiči nabízeli lidem tabletky na uklidnění...
Nikdo nesměl jít k oknům alespoň pro mě znamená, že to někdo zakázal. [wink] A zaráží mě, že k cestujícím promluvil fíra, a ne průvodčí / stevard / jiný vlakový doprovod.
To, že jsem převzal informaci ze zpráv, ze mně dělá pitomce? [nene]
Nejsem [new] Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Sobota, 21. ledna 2017 - 17:38:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4238
Registrován: 8-2012
Nikdo nesměl jít k oknům alespoň pro mě znamená, že to někdo zakázal

"Radimovi zaměstnanci se starají s až přehnanou aktivitou, aby ctěný klient nepřišel k psychické úhoně. Při smrťáku dne 19.1. u Přerova (Dluhonice - RJ 1011) podle agentury JPP spolu se zákazem focení (což je OK, jsou nějaké meze) zakázali i vstávání ze sedadel k oknům"

Vy ale netvrdíte, že to někdo zakázal. Vy tvrdíte, že to zakázali "Radimovi zaměstnanci". Nic jste nepřevzal, vytvořil jste si vlastní verzi...
Co když to třeba zakázali policajti? Nebo to jen nedoporučili? Ale to by nebylo tak úderné, jako "přehnaně aktivní" fujfuj zaměstnanci, že.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Petr_hradecký
Sobota, 21. ledna 2017 - 17:51:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 604
Registrován: 4-2015
Ano, já tvrdím, že to zakázali Radimovi zaměstnanci. Jestli máte potíže s chápaní psaného textu, tak speciálně pro vás:

-vlak prudce zabrzdil
-lidem se vylilo pití
-strojvedoucí po chvíli promluvil k cestujícím (Radimův zaměstnanec [wink])
-řekl, že došlo k úmrtí osoby
A teď: Nikdo nesměl...

A až potom se začíná mluvit o policii, která:
-průběžně vlak kontrolovala..

T_._H_.:
"Co když to třeba zakázali policajti? Nebo to jen nedoporučili?"

To si zase vy vytváříte vlastní verzi.
Nejsem [new] Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Sobota, 21. ledna 2017 - 18:02:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 973
Registrován: 5-2014
Vysost: Prečo je povinná miestenka nevýhoda? Keď je na Ostravu preklad Ex a SC, tak to nevadí, ale na Brno to má byť obrovský problém?

Problém to není, pokud máte na výběr. Což je případ na Ostravu. Pokud by na Brno jezdilo dále ČD i RJ, tak by to opět problém nebyl. A proč je to nevýhoda? Mám pracovní schůzku/zkoušku/prostě cokoliv. Nevím, kdy to přesně skončí a kdy budu moci jet. Pokud si ale chci koupit jízdenku v podstatě ve chvíli odjezdu vlaku, tak se do vlaku nemusím dostat (nebo jen do dražší třídy). Pokud si koupím dopředu a netrefím čas, musím si ji přerezervovávat (což je uživatelsky nepohodlné a opět musím doufat, že se do vlaku vlezu).

Jinými slovy - pokud má cestující na výběr, tak je vše OK [happy] V opačném případě je to spíše KO [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Sobota, 21. ledna 2017 - 18:44:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4239
Registrován: 8-2012
Ano, já tvrdím, že to zakázali Radimovi zaměstnanci
Ale jo, k jančurobijectví se dá zneužít i přejeté dvanáctileté dítě. Nemám vůbec chuť dál pokračovat, tohle je teda další dno zdejšího ubožáctví. Připište si diskuzní vítězství za tuhle pohádku, jste fakt nechutnej.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Vikijous
Sobota, 21. ledna 2017 - 19:22:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 4-2003
Petr_hradecký: Připojuju se ke gratulaci od T.H. k vašemu "vítěztví": jak hluboko lze lidsky klesnout.[angry]
Sobota, 21. ledna 2017 - 19:30:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8267
Registrován: 10-2003
T.H.: No on třeba jistý pan Jančura se svého času přiživil i na první Studénce, když tvrdil, že kdyby tam tenkrát jel on, tak by to zastavil. Jenomže to bylo v době 6 vlakových tříd a jednotek s kinem. Možná že tam právě u mnohých začalo to jančurobijectví. [ko]
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Jeho Vysost
Sobota, 21. ledna 2017 - 20:20:54  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Aj Martin O Leary toho narozprava o lietaní v stoji či nalezato a predsa ten Ryanair funguje. Podobne by to malo byť s RJ, bez ohľadu na Jancuru zrazu doprava vlakom už nemusí byť len presun z A do B, ale má na palube aj nejaké služby, viem si ich dopredu zistiť aj s cenami a hotovo. Plus má aj ďalšie výhody v rôznych oblastiach. Takže správna reakcia CD by mala byť, aby sa podobne snažili zjednotiť ponúkané produkty a služby na palubách svojich balíkov, ak chcú udržať stálych a prilákať nových cestujúcich. Podobne sa aj nejaká optimalizacia sa aj na lokalkach, stačí sa opýtať ľudí. Toto keby CD spravili, určite by si kredit zvýšili mnohonásobne, len sa to nejak nedeje/ nepripravuje. Čo sa týka tej informácie, je to silné JPP, veď to volal niekto, kto poznal niekoho v tom vlaku, pri toľkých prepisoch to môže byť úplne odlišné od reality.
Sobota, 21. ledna 2017 - 20:41:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6723
Registrován: 4-2003
Mladějov: A menší firma je pružnější, takže si pište, že ty lidi spíš sežene Leoš, Jančura, Metrans, než mološí ČD svázané miliony vlastních (!) předpisů, zvyků a rituálů.

Ale přebytku průvodčích, strojvedoucích se fakt obávat nemusíte, nakonec koukněte třeba na věkové rozvrstvení.

Víte, mně tyhle věčný boje a očerňování ČD, Jančury atd, připadá směšné a nedůstojné, spíš pro blby.


Podpis [ok]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Petr_hradecký
Sobota, 21. ledna 2017 - 20:53:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 605
Registrován: 4-2015
T.H.: Nejlépe vložit něco, co člověk nikdy neřekl/nenapsal/neudělal, co? A nepřiznat vlastní chybu.
Já jsem si mohl vytvořit "vlastní verzi", ale vy už ne? K tomu jste se vůbec nevyjádřil.
Úmyslně jsem nezmínil, že šlo o dítě, bo to\b {mě} připadalo chucpe. Ale vám ne a ještě z toho obviníte mě. Demagogie - extra třída.
Přímo od na místě přítomné Jančurovy pracovnice:
Každopádně jsem byla na soupravě přítomna a fakticky situaci na palubě vlaku s cestujícími řešila ještě před příjezdem policie, RZS a hasičů.
Nejsem [new] Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Sobota, 21. ledna 2017 - 21:34:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4243
Registrován: 8-2012
Úmyslně jsem nezmínil, že šlo o dítě
Hm, v příspěvku 602 se vůbec úmyslně nezmiňujete o dítěti.
Ne, nekomentuju, musel bych se z vás poblít, a to něco vydržím.
Přiznávám vlastní chybu, udělal jsem si vlastní verzi, jste diskuzní vítěz nad mrtvolou děcka. Teda to je fakt síla. Jančurobijectví zdar.
:-Q
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Petr_hradecký
Sobota, 21. ledna 2017 - 22:19:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 606
Registrován: 4-2015
Fakt síla je to, jak se umanutě držíte svého zcestného názoru a svých zcestných vývodů. Nejste vy náhodou student nebo absolvent nějakého humanitního oboru, kupříkladu filozofie?
To "Přejeté dítě..." jsem zmínil obecně ve vztahu ke druhé části věty "je p...r a pro fíru hororový zážitek". Bez nějakého vztahu k panu R.J. a jeho podnikání.
A zase nic,i když jsem vám dodal komentář členky vlakového personálu postiženého vlaku. Jinak klidně se poblijte a třeba i pos.., jak račte. Kdybyste si odpustil tohoto zcela zbytečného "pitomce" v příspěvku č. 4232, protože jste možná podle sebe soudil, kde já beru informace, tahle konverzace by se nevedla. Jenže vy jste king a vidíte lidem do hlavy. [kecal]
Tím je pro mne debata s vámi jako naprosto neplodná ukončená.

On si pan R.J. za to "jančurobijectví" může jen sám. Několik odkazů:
odkaz 1
zdroj článku v odkazu 1 Mimochodem, topic je stále aktivní už od roku 2011, takže žádná chvilková komedie...
odkaz 2
odkaz 3
odkaz 4
odkaz na Facebook Regiojetu (poznámka: našel Google...)

Co mne ovšem velmi pobavilo, je toto:
http://e-petice.cz/petitions/petice-za-vylouceni-vsech-nezadoucic h-elementu-z-diskuze-regiojet-na-serveru-k-report.html
Počet podpisů: 1 [rofl] za 21 dní...

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_hradecký.)
Nejsem [new] Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Neděle, 22. ledna 2017 - 06:57:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 8-2003
No tady je zase nablito...
Reálné povšimnutí. Nechápu ČD, a ty vyřvané vlaky do Brna (16.19). Regiojet jezdí se slušným vlakem cca 6x xmz. A ČD? 380 v čele a 3 vozy, z nichž min 1 byl nerek B (nebo A, ale to je jedno), tj omezení na 140. Viděno tento týden, myslím že ve čtvrtek. Do Prahy příjezd v těch 10.42 zase pro změnu s 362 a vozy na 160. Chápate na nábřeží, že mu sami dáváte munici tím, že jezdíte uměle zpomalenými vlaky a blokujete místo na koridoru? Čekal jsem, že těžce vydolované spoje v důležité časy budou premiovka a ono s tím šrotem. Několikrát mi s tím 10.42 jeli z Brna klienti a říkali mi, že místenka zbytečná, bo si sedli sami do kupé atd. 2x mi dokonce přijeli v těch 10.42 tak pozdě, že 3 minuty za nimi brzdil RailJet. A ten byl samozřejmě narvaný. Asi i ten substrát už umí přemýšlet o kvalitě vlaků a holt jezdí garantovanou kvalitou soupravy. Možná, že by na tyto spoje třívozový InterPanter udělal víc užitku a méně morálních škod.
Pikehead
Neděle, 22. ledna 2017 - 08:37:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2744
Registrován: 3-2007
Arakain: To je poziční válka, oni se musí nasrat všude, i když na to nemají vozy, mašiny ani lidi.

Viz jižní expres - skvělý nápad (a konečně využití pro IV. koridor), ale opět přiklepnuto bez výběrka ČD a realita - neustále chcípající podudržované 380 a rychlíky zpátky v B, BDs, A.
H.T.
Neděle, 22. ledna 2017 - 09:11:23  
Neregistrovaný host
213.192.30.1
Několikrát mi s tím 10.42 jeli z Brna klienti a říkali mi, že místenka zbytečná, bo si sedli sami do kupé atd.

No oni ty vyřvané spoje RJ na tom nejsou o nic líp krom špiček. Ale tak hlavně že to vadí u ČD, že?

Nechápu ČD, a ty vyřvané vlaky do Brna (16.19). Regiojet jezdí se slušným vlakem cca 6x xmz. A ČD? 380 v čele a 3 vozy, z nichž min 1 byl nerek B (nebo A, ale to je jedno), tj omezení na 140. Viděno tento týden, myslím že ve čtvrtek. Do Prahy příjezd v těch 10.42 zase pro změnu s 362 a vozy na 160.

No tak jednou jednou jelo jednou Béčko? No a co? Stane se. Jako by u RJ bylo vždy a všechno v pořádku [crazy]

To je poziční válka, oni se musí nasrat všude, i když na to nemají vozy, mašiny ani lidi.

Myslíte tím RegioJet který si musel vyřvat spoje do Brna?

skvělý nápad (a konečně využití pro IV. koridor), ale opět přiklepnuto bez výběrka ČD a realita

Myslíte tím stoupající počet cestujících v těch Ex tak, že se přidávají vozy?
Neděle, 22. ledna 2017 - 09:14:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 5-2007
Nejsem modrej ani žlutej, ale včera se mi poprvé podařilo zahlédnout RJ na brněnské větvi. Co mně na první pohled zaujalo, byly zvenku velmi špinavé vozy, ta žlutá barva pomalu nebyla vidět.[sad]. Spoj 17:09 z Brna do Prahy. Chvilku předtím odjížděl InterPanter, proto mně upoutal ten rozdíl.
Samozřejmě to nic nevypovídá o vnitřku či službách, obsazenost si myslím byla na sobotní večer vcelku slušná, odhadem bych řekl určitě přes 50%.
Druhý vůz na jedné nápravě "obutý", ale to je běžné všude.
Neděle, 22. ledna 2017 - 09:21:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6815
Registrován: 4-2003
Pikehead:Viz jižní expres - skvělý nápad (a konečně využití pro IV. koridor), ale opět přiklepnuto bez výběrka ČD a realita - neustále chcípající podudržované 380 a rychlíky zpátky v B, BDs, A.


Takže ten skvělý nápad není skvělým v reálných současných podmínkách ani trochu. Místo stabilizace a určitého zlepšení situace například zkrácením jízdních dob rychlíků a odstraněním vozů řad A, B, AB a BDs došlo akorát k díky nápadům, jak co nejdříve zadupat Regiojet (v autobusové podobě) na trase Praha - ČB, akorát k destabilizaci situace [crazy].

Správný postup by byl ponechat stávající stav ještě tak dva tři roky, až minimálně dojde k tomu, že ČD budou mít dostatek vozů odpovídajících současným požadavkům na kulturu cestování alespoň pro rychlíky a pak linku Ex Praha - ČB - Linz nechat vysoutěžit [crazy].

Já jsem osobně velmi rád, že ČD koupily dalších 47 ojetin od OeBB, ale opět lze říci, že jich je málo. Klidně ať si ČD koupí i patra od DB, ostatně když je DB mohly nasazovat na RE mezi Mnichovem a Pasovem přes Plattling, tak proč je ČD nemohou pořídit na časově srovnatelné relace v České republice. Nebo na co si tu vlastně hrajeme?
Pikehead
Neděle, 22. ledna 2017 - 09:30:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2748
Registrován: 3-2007
H.T.:
"No tak jednou jednou jelo jednou Béčko? No a co? Stane se. Jako by u RJ bylo vždy a všechno v pořádku [crazy]"
Samozřejmě, že "jedno béčko" není žádný problém - a to v jakémkoliv množství.

H.T.:
"Myslíte tím RegioJet který si musel vyřvat spoje do Brna?"
Myslím, že je celkem jasné, koho jsem tím myslel. Nebo Regiojetu taky zdechává Vectron, přepřahá v Třebové z peršna na Vectron a podobná cvičení známá z jihu?

H.T.:
"Myslíte tím stoupající počet cestujících v těch Ex tak, že se přidávají vozy?"
Nějak mám pocit, že nereagujete na podstatu argumentu. A mimochodem, kde "se" asi tak ty přidané vozy vzaly? [happy] Komu se udělala radost "jedním béčkem"?
Nabrak
Neděle, 22. ledna 2017 - 10:05:37  
Neregistrovaný host
193.165.237.161
Posílám krátký trip report z RJ Praha - Bratislava.
RJ1035: Vlak na odjezdu z Prahy cca 10 minut zpoždění (údajně kuli výlukám na trati; za námi jeducí Hašek měl také 10 minut) na příjezdu do Blavy zpoždění cca 2 minuty. Obsazenost do Brna cca 40-50% do Bratislavy 30% (což je více než jsem kdy dříve pozoroval u ČD).
+ čisto (alespoň zevnitř), klidná jízda, fungující servis
- na území ČR často vypadávalo topení. Pravidelně chodil "team leader", otvíral skříň u WC a topení nahazoval. Nevím jestli je to kuli stahovačkám, ale na území SR tento problém nebyl. V soupravě dvě nefunkční WC, shodou okolností naproti sobě.

Pozn. (i) s RJ jsem jel naposledy před rokem a půl. Oproti poslední zkušenosti výrazné zlepšení (uklizeno, neobuté vagóny, vše z jídelního lístku k dispozici) (ii) šel jsem se podívat do vagonu Astra - na to, že se jedná o nový vůz, překvapilo mě jak je "obouchaný" - na WC se loupe barva ze záchodového prkénka, omlácené rohy v uličce, prasklé sklo ve vnitřních dveřích. Astra na mě působila tak, že se udělala na efekt, ale použité materiály v interiéru jsou levné (iii) do Bratislavy jezdí pravidelně cca jednou za dva měsíce. Zpravidla auto nebo vlak. Dříve jsem se snažil přesvědčit kolegy z firmy ať se mnou jedou vlakem. Poukazoval třeba na jídelní vůz, kde jsem byl zpravidla maximálně spokojený. Nikdo nechtěl jezdit. Od nástupu RJ chtějí kolegové RJ vyzkoušet a jsou spokojení jak s RJ tak i výhodami vlaku oproti autu. Už se i stalo, že někomu nevyhovoval odjezd RJ, tak jel s ČD (což by nikdo nikdy dříve neudělal).
Ať je Jančura jakýkoliv, zde vnímám pozitivní roli jeho a RJ ve zvyšování využívanosti železniční dopravy.
Neděle, 22. ledna 2017 - 10:46:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 93
Registrován: 7-2011
No tvl, takovou masážku snad ani komunisti neuměli.[biggrin]
nabrak: teamleader? To je zase co? Ten tam nabízí hulení zdarma, či co?[biggrin]
vačice
Neděle, 22. ledna 2017 - 10:49:08  
Neregistrovaný host
213.19.102.2
Arakain: ten tvůj slušný šestivozový vlak jezdí poměrně často jen pětivozový a za celou dobu co do Brna jezdí jsem ještě neviděl ten šestý vůz ani pátky(tím neřikám že nikdy nejel) a lidí v tom tolik že by mu stačily dva
Pikehead
Neděle, 22. ledna 2017 - 10:51:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2752
Registrován: 3-2007
A letošní PF od ČD jste už viděl? To je pro většinu cestujících scifi... :-D
Bobmaster
Neděle, 22. ledna 2017 - 11:36:38  
Neregistrovaný host
37.188.239.214
Video Pavla Trčala o Regiojetu:

BOMBA [bomba][bomba][bomba]

Jeden z mnoha lidí co mají pořád v ruce kameru a natáčí se při všech možných životních událostech. Jak je na Červenohorském sedle, jak si na Mount Everestu sundal péřovou bundu, jak mu někdo na horách nakukal že ho most zachrání před nukleárním výbuchem, jak jel poprvé do Brna žlutým vlakem kde dostal mošt, na záchodě tekla voda (ne po zemi) a byl tam papír, prostě takový normální VLOG. Kdyby nebyl Internet tak se o jeho životních událostech dozví pouze malý okruh přátel a známých, ale takhle máme možnost je vychutnat mj. i my, přispěvatelé zdejšího fóra.

Tak proč ne. Viděl reklamu, chtěl to zkusit, vyzkoušel a je spokojený. Asi už vlakem cestoval dřív, jeho zkušenosti tomu odpovídají. Vlak je celkem plný, stewardka velmi příjemná, cestu si užil. Taky mohl jet autem, takže za mě [ok]

A to je vše. Asi jako když pes zaštěká za autem. Haf haf haf, a je to pryč. Snad mu jeho optimismus a chuť používat VHD vydrží [happy]
Neděle, 22. ledna 2017 - 12:09:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 172
Registrován: 12-2014
Vážený pane Nabrak, Váš komentář je od á do zet naprosto vylhaný. Vlak RJ 1035 jel po celou dobu své existence naprosto načas. Lžete také co se obsazenosti týče, vlaky společnosti Regiojet mají vždy stoprocentní obsazenost, kerá stále stoupá. Ano, topení opravdu vypadávalo, ale proto, že ten "teamleader" byl spolčen s antijančurovským spikleneckým centrem a topení naopak vypínal. Vaše lži, ohledně vozů řady Astra, jsou též nehozárné. Vozy řady Astra jsou tím nejlepším co můžete na evropských kolejích potkat a na zbídačenou českou železnici přinesly potřebný komfort a pohodlí. Pokud byl vůz řady Astra nějak poškozen, patrně jste pachatelem těch poškození vy sám. Zkrátka, Váš komentář je pouze dalším plivancem anonymního šotouška a modrého frustráta spolčeného s antijačurosvským spikleneckým centrem s cílem poškodit společnost Regiojet. Dost možná, že jste sám Blevelo, jenž se sem snaží vetřít v přestrojení.
Pikehead
Neděle, 22. ledna 2017 - 12:48:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2754
Registrován: 3-2007
Regiojet Forever: Neměl by sis najít lepšího psychiatra?
Neděle, 22. ledna 2017 - 13:40:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 70
Registrován: 10-2016
Regiojet Forever:

1) než příspěvěk odešlete, tak si prosím zkontrolujte pravopis!!
2) Opravdu by jste si měl najít lepšího psychiatra a nebo počkat až dospějete...

Vaše věta Lžete také co se obsazenosti týče, vlaky společnosti Regiojet mají vždy stoprocentní obsazenost, kerá stále stoupá.

Vlaky na lince Praha - Brno - Bratislava, popřípadě Staré město, jezdí poloprázdné. Já sám situaci sleduji, ale máte pravdu, že počet cestujících mírně stoupá, ale není to nic závratného.

Vozy řady Astra jsou tím nejlepším co můžete na evropských kolejích potkat a na zbídačenou českou železnici přinesly potřebný komfort a pohodlí.

Ano máte pravdu, vozy Astra jsou zatím to nejmodernější, ale ČD soutěží o 50 nových vozů právě na linku Praha - Brno - Bratislava - Budapešť, které mají být nejmodernějšími vozy v Evropě. Navíc vozů Astra je dohromady 10 a na každém vlaku Regiojetu, jezdí 1 vůz.

Na závěr jen dodám, že není vhodné zde někoho obviňovat, že záměrně ničí vozy Regiojetu. A vypisovat zde něco o Antijančurovském spikleneckém centru, opravdu není normální!
vačice
Neděle, 22. ledna 2017 - 14:01:14  
Neregistrovaný host
213.19.102.2
nádra_žák:Opravdu by jste si měl najít lepšího psychiatra a nebo počkat až dospějete...

Že to píšeš zrovna ty, stačí se podívat jaký blbosti plodíš v diskuzi o regionovách, to by člověk brečel, jen nevím jestli smíchy nebo smutkem z tvojí blbosti
Neděle, 22. ledna 2017 - 14:09:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 173
Registrován: 12-2014
Vážený pane Pikehead, já nejsem blázen, mám matka mě dala testovat.

Vážený pane nádra žák, nešiřte hoaxy vytvořené antijančurovským spikleneckým centrem.
Všechny vlaky společnosti Regiojet mají vždy stoprocentní obsazenost, která stále stoupá. O počtu vozů z Aradu lžete. Už jich bylo dodáno všech sto a díky tomu mohly být ojeté vozy se kterými vlaky společnosti Regiojet v roce 2011 vyjely, vyřazeny a sešrotovány.
Mýlíte se také, co výběrového řízení na vozy na linku Praha - Budapešť týče. Tuto linku již brzy převezme společnost Regiojet a tak logicky, výběrové řízení vypsala společnost Regiojet. Vozů také nebude padesát, ale rovných sto.
Na závěr bych rád podotknul, že obvinění ze záměrného ničení vozů společnosti Regiojet není vůbec neopodstatněné, zdejší diskuze je prolezlá šotoušky, režisty, modrými frustráty a jančurobijci sdruženými v teroristické organizaci zvané antijančurovské spiklenecké centrum.
Neděle, 22. ledna 2017 - 14:16:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 72
Registrován: 10-2016
vačice:

To jako vážně?? Vy zde chcete srovnávat moje příspěvky o Regionovách, o kterých já vím své a jenom jsem se chtěl podělit se svými negativními zkušenostmi, které s nimi mám? Srovnávat zde poznatky o Regionovách a tím, že zde uživatel Regiojet Forever oviňuje někoho, kdo údajně záměrně ničí vozy Regiojetu, aby poškodil celou společnost je jako srovnávat jablka s hruškama!!!
Neděle, 22. ledna 2017 - 14:23:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 73
Registrován: 10-2016
Regiojet Forever:

Tuto linku již brzy převezme společnost Regiojet a tak logicky, výběrové řízení vypsala společnost Regiojet.

Můžu se zeptat, kde jste přišel k takové informaci? Opravdu nevím kde berete takové informace o tom, že linku Praha - Budapešť převezme Regiojet.

Na závěr jen dodám, že vlaky spol. Regiojet opravdu nemají 100% obsazenost, to by totiž musely být obsazeny všechny sedadla a to ani z daleka nejsou. Možná takovou obsazenost mají v pátek a v neděli, kdy cestuje spousta studentů.
Neděle, 22. ledna 2017 - 14:48:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6820
Registrován: 4-2003
nádra žáku, což takhle si všimnout, že Reiojet Forever je přiblblý troll, který to tu akorát plevelí? Doporučil bych na něj nereagovat, mohl bys přijít k nějakému zdravotnímu problému, například by mohla nastat nějaká mozková příhoda, či infarkt. A to vše jen kvůli jednomu trollovi [biggrin].
Neděle, 22. ledna 2017 - 15:01:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 74
Registrován: 10-2016
Bram

Máte pravdu, k tomu už se není potřeba vyjadřovat. Nevím kde Regiojet Forever přišel k takovým informacem. Chápu, že je stoupenec Regiojetu a že jim fandí, ale psát zde takové nesmysly, nad tím zůstává rozum stát.
Neděle, 22. ledna 2017 - 15:06:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6821
Registrován: 4-2003
nádra žák:Chápu, že je stoupenec Regiojetu a že jim fandí, ale psát zde takové nesmysly, nad tím zůstává rozum stát.

Kdepak [nene].

To je někdo z opačné strany barikády [wink].
Neděle, 22. ledna 2017 - 15:42:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 974
Registrován: 5-2014
nádra_žák: Ale pozor, Regiojet_Forever není jediný troll. Raději odtud utečte, dokud máte čas [happy]
Neděle, 22. ledna 2017 - 15:44:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4247
Registrován: 8-2012
Chápu, že je stoupenec Regiojetu a že jim fandí
Chápu, že existují lidé, co nechápou trolling. Ale takhle očividný? Evidentně přehnané příspěvky, fake petice... to mi zůstává rozum stát.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Neděle, 22. ledna 2017 - 16:00:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 174
Registrován: 12-2014
Vážený pane nádra žák, tyto informace pocházejí, ze zdrojů blízkých vrcholným představitelům společnosti Regiojet. Pan Jančura po nocích tvrdě vyjednával s ministrem dopravy panem Ťokem a výsledkem bude přidělení linky Budapešť - Praha společnosti Regiojet. Mediálně tato informace zatím nebyla prezentována, protože jediný objektivní a nezaujatý novinář, pan Súra, poté co byl vyštván ze zdejší diskuze upadl do těžkých depresí a momentálně si léčí své podlomené duševní zdraví. Ostatní novináři nedisponují takovou osobní odvahou jako pan Súra a ze strachu před antijančurovským spikleneckým centrem odmítají objetivně a nezaujatě informovat o společnosti Regiojet.
Dále Vás mohu ujistit, že rozhodně nejsem tzv. trollem a mé komentáře jsou naprosto pravdivé a pouze prezentují realitu, tak jak je.
Neděle, 22. ledna 2017 - 16:12:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 75
Registrován: 10-2016
Regiojet Forever

Bez komentáře [lol]
vačice
Neděle, 22. ledna 2017 - 17:28:51  
Neregistrovaný host
213.19.102.2
nádra_žák: proč bych to nemohl srovnávat? tam se chováš jako dítě(ono taky že ještě jsi) a taky tak se chováš tady a patrně jsi ani nepochopil že Regiojet Forever je jen vtipálek, jistě mi to teď nezapomene vyčíst že mluví pravdu a já jsem jen člen antijančurovského spikleneckého centra [lol]

a použiju tvojí lehce větu....
Udělal jsem si o tobě obrázek a jen se chci o tom podělit s ostatními aby věděli s kým mají tu čet
Nesni
Neděle, 22. ledna 2017 - 18:18:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1263
Registrován: 6-2014
Nabrak:
Dříve jsem se snažil přesvědčit kolegy z firmy ať se mnou jedou vlakem. Poukazoval třeba na jídelní vůz, kde jsem byl zpravidla maximálně spokojený. Nikdo nechtěl jezdit. Od nástupu RJ chtějí kolegové RJ vyzkoušet a jsou spokojení jak s RJ tak i výhodami vlaku oproti autu.
Jasný důkaz, že Regiojet je reklamní king. Docela by mě zajímalo, jaké výhody kolegové oceňují u vlaku, který jede 2 x denně, oproti autu. Zvlášť návrat z BA již v 5:45 po předchozím večeru stráveném na jednání či neformálním jednání (chlastačka[happy]) musí být docela nářez.
StarMaster
Neděle, 22. ledna 2017 - 18:54:28  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Který soukromník to první nabídne?

http://ekonomika.idnes.cz/unicontrols-vlaky-bez-oken-do-ciny-dtm- /eko-doprava.aspx?c=A170117_115838_eko-doprava_lve

A 1. třída bude bez reklam s oknem? [happy]
Neděle, 22. ledna 2017 - 19:00:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2856
Registrován: 8-2010
StarMaster: My se jednou z těch všudypřítomných reklam a obrazovek opravdu zblázníme [crazy] Fuj [ko]

(Je aspoň fajn, že většina diskutujících pod článkem má podobný názor).
Praha-Ruzyně, Olomouc
Neděle, 22. ledna 2017 - 19:08:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 76
Registrován: 10-2016
Vlaky bez strojvůdců, místo oken obrazovky, co přijde potom? [lol]
Neděle, 22. ledna 2017 - 19:22:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4248
Registrován: 8-2012
Který soukromník to první nabídne?
Co třeba (komunální) metro? Tam jsou okna v podstatě k ničemu.
(A u státníka už jsem párkrát zažil místenku "okno", i když tam žádné okno nebylo - třeba tadyto místo vlevo; prostě Náhradní dopravce je jako vždy napřed a až s tím přijde soukromník, tak to můžou NE-soukromníci vytáhnout jako důkaz.)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Neděle, 22. ledna 2017 - 19:31:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2857
Registrován: 8-2010
TH: A co to první sedadlo vlevo odkaz [wink] ? Takže to není jen u Národního dopravce.....
Praha-Ruzyně, Olomouc
Neděle, 22. ledna 2017 - 19:35:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4249
Registrován: 8-2012
Takže to není jen u Národního dopravce
Z kterého mého příspěvku pro jančurobijce vyplývá tvrzení, že je to jen u Náhradního dopravce?
(Akorát teda holt nemá ten náskok využitelný v názorné agitaci.)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Neděle, 22. ledna 2017 - 19:36:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8268
Registrován: 10-2003
T.H.: Je pravda, že to zrovna u okna není, jen jak to v rezervaci odlišit? Zeď? U RJ tohle nehrozí? Jen se ptám.

edit:
Z kterého mého příspěvku pro jančurobijce vyplývá tvrzení, že je to jen u Náhradního dopravce?

Když sem hodíte fotku Od ČD s tou "polívkou" kolem, tak asi hned z toho posledního.

(Příspěvek byl editován uživatelem Zapa.)
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Nesni
Neděle, 22. ledna 2017 - 19:43:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1265
Registrován: 6-2014
My se jednou z těch všudypřítomných reklam a obrazovek opravdu zblázníme
Dívání se na reklamy ale na druhou stranu znamená, že o její cenu bude levnější jízdenka. Pro řadu lidí je toto lákavé. Jinak soupravy bez oken, zato s reklamami, bude mít i Hyperloop. Je to v otázce, která začíná "Jak je to tedy s ekonomičností projektu?...":
Do tří let zkušební hyperloop a pak už to půjde rychle, odhaduje šéf HTT
StarMaster
Neděle, 22. ledna 2017 - 19:44:32  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Je aspoň fajn, že většina diskutujících pod článkem má podobný názor

Nenechte se zmást bublinou, články, co něčím iritují, komentují většinou jen ti lidé, kterým to vadí. Spokojený dav, kterému je to fuk, mlčí a neznamená to, že to neexistuje. Já se zkusil ptát lidí, kterým jsou vlaky naprosto u [zadnice] a berou to jen jako obdobu metra pro cestu z Úval do Prahy a věřte, jejich názory by se vám moc nelíbili. Ne že by skákali nadšením, ale když se zeptáte sofistikovaněji, máte celkem jasno, že jim to naprosto u zadku, a že by to jako pokus klidně zkusili, kdyby to bylo za levnější jízdné než mají vlaky dnes.

A nedělejme si iluze, že dopravci budou tak hloupí a nenapadne je to vyzkoušet nejdřív na příměstu, kde spousta lidí výměnou za i jen o 1/3 menší jízdné (ono se to za týden nasčítá) bude dobrovolně 20min koukat do reklam a řeknou si, že je to jako metro a žádná tragédie, že nevidí dál to, co stejně je nebavilo sledovat už. Oni to dopravci vůbec nemusí nasadit primárně na Praha-Brno. Jen pitomec by při snaze zmasírovat veřejnost šel s dělem proti davu, když na to může jít mnohem promyšleněji a nevytvořit v ní nějaký masivní odpor.

A firma co to chce vyrábět i chytře volí Asii, protože je jí jasné, že tam nikdo nebude moc hrotit, že okna jsou únikový východ. Tam je cena na prvním místě, že. A prostor pro zahájení lobby v Evropě tím, že už to někde funguje a existuje. Čína je dobrý reprezentační trh, protože tam nejsou nehody na denním pořádku jak v Indii.
Neděle, 22. ledna 2017 - 19:46:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4250
Registrován: 8-2012
Zapa: Já nevím, jak to odlišit, ani mi to nepřísluší řešit. Ale prostě pro ten vlak bez oken už máme nějaká zkušební vozidla v ostrém provozu, takže ono to půjde rychle. Stejně dnes všichni koukají spíš do displejů přenosných zařízení než z okna. Ostatně přechod od otevíracích oken k pevným jsme zvládli během jednoho desetiletí (až na určité výjimky "Českého Drážního muzea v přírodě").
Spíš mi není jasné, proč StarMimoň předpokládá, že to jako první nabídne soukromník - vždyť i kdyby to bylo cca nastejno, tak by se našla spousta důkazů, že ČD to měly připravené dávno předtím a jen to tak čirou náhodou vyšlo.

Aha, "od" znamená v jiném světě "jen od"...

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Nabrak
Neděle, 22. ledna 2017 - 20:15:30  
Neregistrovaný host
193.165.237.161
Nesni:Docela by mě zajímalo, jaké výhody kolegové oceňují u vlaku, který jede 2 x denně, oproti autu.

1.fáze Vůbec chtějí vlak vyzkoušet 2.fáze Ono se dá ve vlaku pracovat 3.fáze Nemusím se o nic starat a řešit jaká bude cesta 4. RJ mi nevyhovuje, tak pojedu něčím jiným?
Tím neříkám, že vlak kompletně nahradil auta. Jen si více lidí uvědomuje, že je tady tato alternativa.
StarMaster
Neděle, 22. ledna 2017 - 20:25:36  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Ten člověk, neustále v každém příspěvku snažící se urazit ty co: mají rádi ČD, mají rádi lokálky, mají rádi výhled z vlaku, mají za smysluplné určité státní regulace trhu a dotování nemístenkových vlaků, chápou smysl odborů...

...fakt nemůže být normální.

Pane T.H., působíte jako poměrně vzdělaný (toho si nelze nevšimnout, že i přes masku arogance víte o hodně věcech hodně věcí), takže i inteligentní člověk. Pokud máte problém s tím, že jiní inteligentní lidé můžou mít i jiné názory než vy, měl byste se učit toleranci, pokud se netoužíte izolovat. Netuším, zda ji v reálu máte (a nechci to ani zjistit). Na internetu je nicméně vidět, že vyhledáváte lidí s opačným názorem od vašeho a bavíte se tím, že je zkoušíte provokovat či urážet (a teď nenarážím na toho mimoně, ale na váš styl psaní celkově). Tato potřeba není normální, je to ve skutečnosti závislost, co jste si vypěstoval a těžko se jí odolává potom (protože je těžké si ji i jen uvědmit) a měl byste ji zkusit odborně řešit. Uvědomte si, že tím zahazujete čas, který můžete věnovat např. vašim blízkým, nebo čemukoliv smysluplnějšímu. Váš problém není pro psychology nic nového. A psycholog není ostuda.

Je mi jasné, že můj příspěvek přejdete buď ignorem či pokusem mě dehonestovat, což je typická reakce lidí s tímto problémem, ale na vašem místě, až budete mít chvíli pro sebe někde bez internetu (vyražte třeba na výlet bez mobilu), zkuste se zamyslet nad tím, co vám přináší věnovat čas nesmyslnému hádání se s anonymy na internetu a na co vše vám to čas bere. Nepředstavujte si pod pojmem závislost jen gamblera či alkoholika, inteligentní lidé mají jiné závislosti. Existují velmi podivné závistlosti jako např. příliš časté mytí rukou a šílený systém pravidel kolem toho, po toto, co děláte vy. Není to jen o vašem krátkodobém uspokojení tím, že někoho s opačným názorem urazíte. Uvědomte si, že abyste ho mohl urazit, musíte do sebe vstřebat (přečíst) spoustu názorů, které se příčí vašim vnitřním hodnotám a to ovlivňuje nevyhnutelně celou vaši náladu, kupř. můžete být nepříjemný vůči svým blízkým a přecitlivělý na jejich chování, ač toho později litujete, protože nutně někde potřebujete vybít ta negativa, co jste do sebe nasál. Když jste je vyhledával a přečetl. Zkuste se někdy v klidu zamyslet nad tím, co vlastně sám sobě děláte.

A poslední - negativa nejsou soukromníci nebo české dráhy, negativa jsou to, co danému člověku kazí náladu. Pro vás to logicky bude čtení lidí hájících ČD, pro mě třeba číst vás. Je dobré se před tím do určité míry chránit, pokud člověk není nad věcí. A to z toho co píšete, opravdu nejste.
Nesni
Neděle, 22. ledna 2017 - 20:34:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1266
Registrován: 6-2014
Nabrak:
Nemusím se o nic starat
Hlavně musíte řešit, jak pobrat všechny věci - notebooky, prospekty, vzorky zboží, vytištěné prezentace - nevím, co všechno na služebku vozíte. Na obou konečných vlaku je potřeba zjistit spojení MHD a její tarif a na místě sehnat jízdenky.

Ono se dá ve vlaku pracovat
Zatímco v autě můžou spolucestující trávit pracovní dobu spaním.[wink]
Neděle, 22. ledna 2017 - 21:09:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 175
Registrován: 12-2014
Vážený pane StarMaster, pan T.H. sice diskutuje trochu důrazněji, ale nikdy nikoho neuráží. Také se mýlíte, co se tolerance pana T.H. týče. Pan T.H. je přímo ztělesněním tolerance. Doma má například ubytovánu syrskou uprchlickou rodinu, organizuje festivaly typu Prague pride a je spoluzakladatelem organizace Hate Free Culture.
Babilon
Neděle, 22. ledna 2017 - 21:17:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3340
Registrován: 12-2007
Na obou konečných vlaku je potřeba zjistit spojení MHD a její tarif a na místě sehnat jízdenky.
Anebo mávnout na žluté auto.