Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 21. 01. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 21. 01. 2017

dolů
   autor příspěvek
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 14:21:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6721
Registrován: 4-2003
Pokud je soutěž, tak je pevně daná dotace na km

- Explicitně a záměrně jsem nemiňoval slovo soutěž (třeba přímé zadání místo ČD, které se přestanou obětovat o babičky z Horní Dolní).
- I v soutěži můžou být doložky - třeba na ty mzdy (inflaci).
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 14:40:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6807
Registrován: 4-2003
Vlada749:Nevšiml jsem si, že by v ČR projevil zrovinka žlutý bůh zájem převzít celou trať.

Na vozmistrcimře jste asi ještě nezaznamenali ani vznik SŽDC, tj. správce infrastruktury? Že ne? Jinak bys tu nemohl plácat tyto nesmysly.

Dost by mne zajímalo, co je to převzetí trati. To jako provoz všech vlaků bez infrastruktury, nebo i celé s infrastrukturou? A zcela určitě bez dotací, které dostávají ČD [biggrin].

Dost se často se tu jistá vládní zamračená s elektrickým topením zmiňuje o specifikách železniční dopravy. O jednom (ovšem zcela nežádoucím) bych věděl - na železnici je zaměstnáno (nikoliv že by pracovalo) plno oslů [biggrin].
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 15:03:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2850
Registrován: 8-2010
Bram:
"Dost se často se tu jistá vládní zamračená s elektrickým topením zmiňuje o specifikách železniční dopravy. O jednom (ovšem zcela nežádoucím) bych věděl - na železnici je zaměstnáno (nikoliv že by pracovalo) plno oslů [biggrin]."

Tak hlavně že zaměstnanci KŽC jsou vrcholem železniční geniality [crazy] Ty by měly raději mlčet, protože jejich různé Pražské motoráčky a linka S34 stojí rozpočet Prahy víc než Elefanty ČD (a ta S34 je ostuda neskutečná). Pak bych pochyboval o tom kdo je tady vlastně černá díra [angry]
Praha-Ruzyně, Olomouc
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 15:46:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2823
Registrován: 2-2009
Veleváženy pane Bram:
Převzetím jsem tudíž, abych se vyhnul vašim smysluplným napadáním, myslel situaci, kdy soudruh JČ převezme celou vozbu na trati, o níž má zájem. Nikoli infrastrukturu, která, nyní nevím, zda použít naštěstí či bohužel pro některé místní členy, patří státu (SŽDC). Vy jste totiž jeden z těch, který prostě musí mít vše napsáno po lopatě, tudíž když někdo napíše převzít trať, tož je to špatně, takže příště budu používat převzít veškerou vozbu. Aby to bylo pro vysokoškoláka vaší formy jasné.
Jinak mezi námi, osel je celkem sympatické a pracovité zvíře, pouze se musí vědět, jak na něj, což se o některých jedincích homo sapiens nedá říci.

RadekŠ: Myšleno u nás jest v ČR. Pokud jste nezaznamenal, tak nejen v rádiu Jerevan již od 1.1.1993 vědí, že tohoto dne vznikly z původního Československého federativního státu dva a to Česká republika a Slovenská republika, která si rozdělila nejen území, ale i železniční tratě a vše ostatní včetně měny. Chtělo by to prostudovati nedávnou historii.

Regiojet_Forever: Děkuji za vysvětlení, opravdu jsem šťasten, že to takto zamýšlí. Jste jeden z těch, kdo mě dokáží rozesmát. Nemyslím to špatně, opravdu mě vždy vaše příspěvky dokáží pobavit.[ok]
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 15:49:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6808
Registrován: 4-2003
Honza7887:Tak hlavně že zaměstnanci KŽC jsou vrcholem železniční geniality. Ty by měly raději mlčet, protože jejich různé Pražské motoráčky a linka S34 stojí rozpočet Prahy víc než Elefanty ČD (a ta S34 je ostuda neskutečná).

V KŽC pracují zjevně samé ženy [biggrin].

Podívej Jendo, ty máš nutkavou potřebu si se mnou zase něco vyřídit, vidím, že moje existence tě neskutečně sere. Buď tak laskav, vyřizuj si to když tak pouze se mnou a nikoho jiného (například jednoho z mých zaměstnavatelů) do toho netahej. Pokud budeš mít zájem kritizovat provoz u KŽC, dělej tak samostatným příspěvkem, který nesouvisí se mnou. Já na to, co jezdí (a co i v budoucnu bude jezdit) na lince S34, vliv nemám absolutně žádný. Díky za pochopení [wink].

Mimochodem, já také nekritizuji Honzu7887 skrz jeho psa, kterého neustále převáží vlakem [crazy].

A že jsem použil u Vládi749 osla? Nediv se, když zde na k-reportu bylo už milionkrát vysvětlováno, jak to s objednávanou dopravou je, tak se přesto najde někdo, kdo najede na tento kolovrátek: U nás jde žlutý soudruh zásadně po R. Nevšiml jsem si, že by v ČR projevil zrovinka žlutý bůh zájem převzít celou trať.

Přiznávám se, že někdy mi nad tím rozum zůstává stát [crazy].
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 15:51:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10802
Registrován: 5-2004
A hlásil se vůbec regiojet do nějakýho tendru na busdopravu? Těch proběhlo celkem dost.
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 16:02:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6809
Registrován: 4-2003
Vlada749:Vy jste totiž jeden z těch, který prostě musí mít vše napsáno po lopatě, tudíž když někdo napíše převzít trať, tož je to špatně, takže příště budu používat převzít veškerou vozbu. Aby to bylo pro vysokoškoláka vaší formy jasné.

Tak to jsem rád, že někdo pro mne bude psát věci po lopatě. Jenže ani po té zmíněné lopatě to stejně s tou veškerou vozbou nedává moc smysl [crazy].
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 16:14:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2824
Registrován: 2-2009
Bram: To vás tudíž docela lituji, že vám to nedává smysl. Takže ještě jednou. Pokud chce jít někdo do výběrového řízení, kde zcela nepokrytě soudí všechny za zbytečné rozhazování státních financí, měl by nám ukázat, jak tedy míní svá slova, kdy tvrdí, že on by dokázal ušetřit. A tudíž, když projeví zájem o převzetí vozby vlaků na některé z tratí, tak by měl převzít všechnu, tzn. nejen R vlaky, ale i Os. Pokud by toto dokázal, smekám. Ale k tomuto nedošlo. O tak lukrativní zakázku neměl zájem, i když nechápu proč. Vždyť zde se tvrdí, že vlastně ZDO nemůže být prodělečná. Spíše jde o to, že ani výdělečná. Protože dotace v tomto jsou docela tvrdě vázány určitými podmínkami, a případný zisk se musí krom cca 3-5% vrátit zpět do této.
Je docela možné, že se v některých věcech pletu, patent na rozum na rozdíl od jiných nemám, ale prostě, i když ".bylo už milionkrát vysvětlováno, jak to s objednávanou dopravou je..", neodpustím si opět po milionté tu otázku, co panu JČ brání v tom, aby se o toto na území České republiky nepokusil. Když to umí jiní, proč ne on? Já vím, jak kolovrátek[proud].
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 16:18:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6810
Registrován: 4-2003
Vlada749:Je docela možné, že se v některých věcech pletu, patent na rozum na rozdíl od jiných nemám, ale prostě, i když ".bylo už milionkrát vysvětlováno, jak to s objednávanou dopravou je..", neodpustím si opět po milionté tu otázku, co panu JČ brání v tom, aby se o toto na území České republiky nepokusil. Když to umí jiní, proč ne on? Já vím, jak kolovrátek

Kolik tu proběhlo soutěží na zajištění objednávané železniční dopravy, do kterých se dalo přihlásit a kolik z těchto soutěží bylo dotaženo do vítězného konce?
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 16:25:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2851
Registrován: 8-2010
Bram:
"Podívej Jendo, ty máš nutkavou potřebu si se mnou zase něco vyřídit, vidím, že moje existence tě neskutečně sere. "

To se pleteš, vůbec mě nesereš. Já se akorát dobře bavím, když někdo zrovna od KŽC mluví o liberalizaci železnice [biggrin]

A jinak ty máš narážky na každého kdo nesdílí tvůj jediný správný názor (není to jen Vlada749) nebo třeba tvůj nový "koncept" na trati 120 [biggrin]
Praha-Ruzyně, Olomouc
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 16:35:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2825
Registrován: 2-2009
Bram: Třeba Liberec. Zde z toho nakonec vycouval.
Viz: "Liberec - Nečekaného zvratu se dočkala účast aspirujícího dopravce RegioJet, patřícího pod Student Agency, ve výběrovém řízení na provoz regionálních vlaků na Liberecku: jen několik hodin před otevíráním obálek s nabídkami se společnost rozhodla soutěže vůbec nezůčastnit. Ještě nedávno přitom společně s dopravcem Keolis Deutschland avizovaly zájem o provozování svých spojů na Jizerskohorské železnici v Libereckém kraji. Svůj nečekaný ústup ze soutěže komentují obě společnosti pouze stručně, přičemž se odkazují na obavy z nekalého konkurenčního postupu Českých drah, které jsou takovým nařčením pobouřeny. Do druhého kola tak postoupily společnosti České dráhy, Arriva a Viamont. Nabídky v této fázi tendru by měly být doručeny do 8. června do 9:00."

"Takové jednání podle ČD znovu zpochybňuje schopnost SA zúčastnit se soutěže o regionální dopravu s konkrétní nabídkou i jejich vlastní důvěryhodnost. Drahám navíc vadí, že Student Agency ke svému prezentování používá přímé mediální napadání. Důkazem toho má být například projekt vlaků HighJet mezi Prahou a Ostravou, u kterého SA údajně přímo narážela na popularitu spoje SC Pendolino. Tento projekt se však nakonec neuskutečnil s tím, že se brněnská společnost prioritně zaměří na regionální dopravu."

Dále třeba jih Čech. A jen tak pro okraj, ale to už taky bylo, ty jeho supr nové jednotky. Taky smích, že. Nakonec jezdí tím též co ty zlé ČD. A v případě neschopnosti je mnohdy rád za pomoc i od nepřátel.
Jinak si povšimněte konce předešlého odstavce - brněnská společnost se PRIORITNĚ zaměří nač? Tož jak to vlastně je. Připadá mi to, že si zde někdo pěkně víte co.
Nesni
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 18:12:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 6-2014
Vlada749:
převzetí vozby vlaků na některé z tratí, tak by měl převzít všechnu, tzn. nejen R vlaky, ale i Os. Pokud by toto dokázal, smekám.
Pokud by měl dopravce převzít dálkovou i místní dopravu, tak by ji ale musel převzít celou do komerčního režimu, a to ještě by musel mít výhradní právo přepravy na té trati. Jinak to nedává smysl. Tím ovšem vzniknou komplikace, protože na řadě tratí jezdí víc linek, které by se musely zrušit nebo se nějak složitě domlouvat provozovatelé všech tratí, přes které linka vede. Taky by to mělo vliv na různé IDS, které by musely z gruntu překopat tarif, pokud by vůbec dopravce stál o začlenění do nich. Váš návrh by znamenal vydat se v podstatě úplně jiným směrem než dnes a nějakou dobu by trvalo, než by se systém ustálil.
StarMaster
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 18:16:09  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Bram
Já na to, co jezdí (a co i v budoucnu bude jezdit) na lince S34, vliv nemám absolutně žádný. Díky za pochopení [wink].
Ale ale, a proč vás tedy štve kritika vašeho zaměstnavatele, když je vám to celé jedno? [happy] Snad se nebojíte, že kdyby se to začalo řešit, mohlo by zaniknout vaše pracovní místo (protože by byl najat jiný a levnější dopravce)? Nebo snad doufáte, že garnitura, která KŽC chrání, bude u moci věčně? Nechtěl bych být ve stresu jako vy. [happy]
Ernie
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 19:13:23  
Neregistrovaný host
85.71.191.123
Třeba Liberec. Zde z toho nakonec vycouval.

Vážně hodnotíte plány, vize, nebo stav společnosti Regiojet v roce 2017 podle článku sepsaného v roce 2009?
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 20:25:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8680
Registrován: 12-2009
To uniklo zdejší pozornosti?
https://www.aktuality.sk/clanok/407241/regiojet-nechce-uvolnit-st atnym-vlakom-trate-tvrdi-ministerstvo-dopravy/
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 20:35:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3615
Registrován: 6-2008
Já tam nic tragického nevidím. Je napsaný bulvárním stylem, aby byl zajímavý. A bylo veselo. Teda zvlášť tady...
Jinak nějaký Regiojet v Přerově srazil osobu. Stalo se před chvílí...
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 20:44:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2826
Registrován: 2-2009
Nesni: Nemusel by, zapojení do integrovaného systému, tak jak je to zvykem v ZDO. To je jen bohapustá výmluva. Jenže to je přesně ono. Není to komerční. Dostal by jen to, co ti "ostatní". Nebo si myslíte, že v okolí např. Drážďan jezdí soukromí dopravci na vlastní riziko?

Ernie: Představte si, že ano. Prozatím ano, neboť nepřesvědčil o opaku.
Nesni
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 21:01:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1258
Registrován: 6-2014
Vlada749:
Co je špatného na tom, že je vlak komerční? Cestujícím je to úplně jedno. Koupí si traťovku a dojíždějí. U ČD taky jezdí komerčními vlaky. Zaznamenal jste nějaké reakce typu: "Komerčním vlakem nepojedu, počkám si na dotovaný"? Nedovedu si představit, že byste dopravci přidělil R i Os a zároveň ho závazal nějakým JŘ a hromadou podmínek stanovených krajem. Proč byste potom chtěl, aby jezdil i Os?
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 21:13:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2827
Registrován: 2-2009
Nesni: Stavíte to trochu do jiné roviny. Ale to je jedno. Pokud vstoupí soukromá firma do ZDO, kde existují dotace, na něž p. JČ poukazuje (zbytečné rozhazování, netvrdím, že to není pravda), a že by v tomto segmentu dopravy dokázal jít s cenou níž, nechápu, proč to nedokázal. Že by mu opravdu vadilo to, že kdyby vysoutěžil ty linky "S", že by musel, upozorňuji i on by musel být vázán JŘ a hromadou podmínek stanovených krajem.
Přesně takto fungují i ostatní společnosti, pokud si to uvědomujete. I tam venku.
Nesni
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 21:24:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1259
Registrován: 6-2014
Vlada749:
Přesně takto fungují i ostatní společnosti, pokud si to uvědomujete.
Ano, uvědomuji. Reagoval jsem na váš nápad, aby 1 dopravce převzal na trati R i Os, aby dokázal, že to dokáže. Pak mu ale musíte dát volnou ruku v tvorbě tarifu i JŘ. Možná bychom se na některých tratích opravdu dočkali lepší obsluhy než dnes. Proč to nedokázal zrovna p. Jančura, nevím, asi nemá tolik peněz, aby zvládnul počáteční investici do vozového parku a DKV.
StarMaster
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 21:37:27  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Sants: Kdyby ČD hypoteticky zkrachovaly, tak jejich majetek spadne do konkursní podstaty a rozeberou si ho věřitelé, bez ohledu na to, komu ČD patří.

Stát krach ČD nemusí připustit, stát může kdykoli ČD nařídit prodat majetek za menší cenu jiné státní organizaci, takže pokud by ČD šly do krachu, může si z nich stát vyvést vozidla jinam.

Pokud se vám to zdá divné, tak co byl nedávný prodej nádraží? Stát ČD nařídil, že je nesmí prodávat za plnou cenu a bylo.

Akcionáři si něco takového můžou odhlasovat a když stát je jediným akcionářem?

Nebo snad nějaká banka či věřitel, kterému ČD dluží, podal odvolání proti vyvedení majetku ČD typu nádraží pod cenou SŽDC? Případně proti jiným prodejům majetku ČD?

Jančura tak dlouho tlačil na snížení ceny nádraží, že pomohl vytvořit krásný precedens. A proto má smysl ČD držet, protože je možné jejich majetek za mírný peníz znárodnit dřív než zkrachují.

Naopak při krachu soukromníka nemáme právo na nic a naopak on může svůj majetek rozprodávat komu chce, pokud očekává krach.
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 21:39:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3114
Registrován: 5-2002
nechápu, proč to nedokázal. Možná proto, že by sice dokázal jít s cenou níž (tento výrok chápu jako "dokázal by jezdit s menší dotací"), což ale znamená, že i on by nějakou dotaci potřeboval, byť menší, než je dnes. Jenomže tu mu nikdo bez soutěže nedá a úplně bez dotací to jezdit nejde, to nezvládne ani on.
kpt.Hejl
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 22:30:46  
Neregistrovaný host
79.127.245.180
StarMaster:vozidla z půjčovny nerozprodá ani soukromník,ani státní firma.A kam by ČD ty vozidla co má v majetku levně vyvedla?Do Budvaru?[happy]
Máte svérázné představy o tom,jak funguje firma.
Petr Výborný
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 22:59:29  
Neregistrovaný host
90.178.165.160
kpt.Hejl: A co by bránilo tomu, aby stát pro vyvedení vozidel z majetku ČD založil novou firmu?
StarMaster
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 23:25:48  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Příklad s prodejem nádraží za cenu, za jakou by se jich soukromník nikdy nevzdal, jsme loni viděli všichni. A počet námitek od věřitelů ČD byl pokud vím nulový. I EU to posvětila. Stejná metoda se dá použít na na jakýkoli majetek ČD. Vozidla mohou ČD prodat SŽDC za jejich současnou hodnotu po odpisech, ne za cenu tržní.

To je totiž výhoda státních firem, že i když mají status akciovky, není jejich majetek snadno rozprodatelný při hrozbě krachu. A je možné i kdykoli tu firmu "znárodnit" vyplacením věřitelů. Stát kdykoli může ČD sám sobě prodat za cenu jejich dluhu. Z loňského přebytkového rozpočtu by si je mohl koupit skoro 2x. Což u soukromníka nejde. Soukromníkovi nejde nařídit prodat sám sebe státu za cenu pouze dluhu firmy.

Ano, vozidla z půjčovny by také nešlo vyvést, ale jejich stav by byl po pár letech otřesný, jelikož dopravci by se k nim chovali přesně, jako se chováme k půjčenému autu. Rozhodně v něm neřadíme a nebrzdíme stejně citlivě, jako ve vlastním a nekoukáme na každý škrábanec, nečistotu. Každý nedostatek ve smlouvách o půjčce vozidla od státu by dopravci využili k tomu, aby omezili vlastní údržbu a natáhli ruku, ať to stát doplatí. Ke svých vozidlům se chová firma jinak, než k půjčeným. A stát ji může buzerovat nárokováním kvality, aniž by ona mohla zpětně zbuzerovat stát o prachy na to.

Půjčovna vozidel je něco jako, když se Homer stal mafiánským výběrčím daní a došel pro výpalné k Vočkovi a ten na oplátku pod krkem chytnul Homera, ať vrátí co mu dluží. A tak by se chovali dopravci při půjčovně vozidel, cokoli by stát chtěl navíc, by si nechali zaplatit. Dneska má stát mnohem větší páky, protože může dopravci pohrozit, že nejenže mu nepřidá, ale že pokud dopravce to neudělá za svoje, vypíše tendr a může dopravce o celou linku přijít. Pozice státu je mnohem silnější, když vlastní vozidla dopravce. A nejsilnější, když vozidla vlastní státní dopravce.
Jeho Vysost
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 23:26:30  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Ak by CD hrozil konkurz, tak im veritelia určite umožnia predať HKV, aby ten dlh už vôbec nemohli splatiť. [biggrin]
Je rozdiel zbaviť sa nepotrebného majetku v čase, keď ma firma dostatok príjmov a financií na zaplatenie dlhov a v čase, keď je konkurz za rohom.
kpt.Hejl
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 23:26:43  
Neregistrovaný host
79.127.245.180
Nějakého ještě češtějšího,2x národnějšího dopravce?[biggrin]
StarMaster
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 23:33:57  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Dopravce se vlastněním vozidel dostává pod tlak, že si je bude moct strčit na půdu, pokud přijde o linky a je nucen hledat způsob, jak někde ušetřit sám, aby vyhověl zvýšení nároků státu bez zvýšení dotace.

To je i silná výhoda přímého zadání z roku na rok. Dopravce nemá žádnou jistotu, že vozidla celých 10 let uživí, s každou politickou garniturou se může cokoliv změnit a dopravce rád udělá cokoliv, co si stát poručí, aby mu linka zůstala.
StarMaster
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 23:46:22  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Je rozdiel zbaviť sa nepotrebného majetku v čase, keď ma firma dostatok príjmov a financií na zaplatenie dlhov a v čase, keď je konkurz za rohom.

Jistě, ale pořád si stát může ČD za cenu jejich dluhu chtít kdykoli koupit (protože se mu to vyplatí, ten vozový park co ČD mají, by znovu pořídit vyšel na víc, než kolik dělá dluh ČD). A jako jediný akcionář si v představenstvu ČD stát sám sobě schválí tuto nabídku. Věřitele tím uspokojí a tím to hasne.

Postup byl úspěšně předveden u nádraží, kde ačkoli Vítek nabídnul víc, nemusely se ČD řídit zákonem o veřejných zakázkách a prodat nádraží za nejvyšší cenu Vítkovi, ale mohly je za menší prodat SŽDC. Stačí to nějak okecat na veřejný zájem a tím odůvodnit přednostní právo státu si to koupit.

EU to viditelně nevadilo. A Vítek zatím žádnou arbitráž proti ČD nerozjel.
Pátek, 20. ledna 2017 - 05:10:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6811
Registrován: 4-2003
Honza7887:To se pleteš, vůbec mě nesereš. Já se akorát dobře bavím, když někdo zrovna od KŽC mluví o liberalizaci železnice

Fakt? Tak to je zvláštní, že jsi se už několikrát posral z mých příspěvků až za ušima, nakonec i v případě trati 120 jsi akorát ukázal, jak bys nejraději zadupal do země svýma smradlavýma nožičkama ty, kteří měli (a mají dosud) na věc jiný názor. Ovšem ani dupání smradlavýma nožičkama nějak nepomohlo a jsem tu dosud [biggrin].


StarMaster:Ale ale, a proč vás tedy štve kritika vašeho zaměstnavatele, když je vám to celé jedno?

Mne jen maximálně udivuje, že někteří méně inteligentní jedinci (Honza7887, Starmaster,...) si mne dávají do spojitosti s KŽCD asi takového, jako kdybych nějakého strojvedoucího od ČD spojoval s tím, že může za to, že ještě dnes jsou na vlacích ČD nasazovány třeba vozy řady B. Strojvedoucí ČD s tím opravdu asi hne [biggrin].


Snad se nebojíte, že kdyby se to začalo řešit, mohlo by zaniknout vaše pracovní místo (protože by byl najat jiný a levnější dopravce)?

Jsou záležitosti, na které nemám a nebudu mít žádný vliv, i kdybych se na hlavu stavěl. Takže kdyby tato situace nastala, neudělám s tím vůbec nic a tudíž se jí ani nezabývám. Navíc z hlediska železničního dění v České republice jsou podstatní úplně jiní dopravci, než KŽCD [wink].
nevydrží do švestek
Pátek, 20. ledna 2017 - 06:50:29  
Neregistrovaný host
128.0.179.99
Národní dopravce zabránil, aby RJ dále zhoršoval svým šrotem kulturu cestování na železnici
už jich vyfoukli asi 150!
http://www.zelpage.cz/zpravy/9733
Pátek, 20. ledna 2017 - 08:30:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 872
Registrován: 8-2007
EU to viditelně nevadilo.
Ne EU to opravdu nevadilo. Jen po rozhodnutí Evropské komise se z osmi miliard najednou staly tři...
StarMaster
Pátek, 20. ledna 2017 - 16:37:19  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Bkv:
Což ale paradoxně legitimizuje možnost, aby v případě hrozby úpadku, stát nařídil ČD prodat všechna vozidla SŽDC za symbolickou cenu a tím ochránil svůj majetek před exekutorem. Metodou co EU posvětila, je možné vyvést z ČD všechen majetek za cenu šrotu. Zůstanou jen zaměstnanci a ty dražit v exekuci opravdu nelze. [happy]

U soukromníka na tohle nikdy mít stát páky nebude. Jančura by byl idiot, kdyby si neuvědomoval, že když by získal 50% podíl na trhu a krachoval, že bez toho aby stát odkoupil jeho vlaky, tu nebude s čím jezdit v půlce republiky. Má prostor stát vydírat. Nemusí to prodat za cenu šrotu.

O důvod víc pro státní firmy. Jsou lépe chráněné před úpadkem a dá se jim nařídit, jak nakládat s majetkem, co jim zaplatil daňový poplatník.
StarMaster
Pátek, 20. ledna 2017 - 17:10:18  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Bram:
Vaše názory na 120 musí být asi perličky. Naštěstí pro mě, mám lepší sebekázeň než Honza7887, takže bez použití násilí mě nedonutíte si je přečíst. Ale hádám, že to musí být solidní úlet. [happy] Naštěstí jsem zavčas pochopil, že přerolovat některé vaše příspěvky a vůbec je do hlavy nevstřebávat, je pro mě dobré. Doporučil bych to i ostatním, uleví si.

Nicméně některé vaše příspěvky jsou i docela rozumné (v jiném vlákně vaše postřehy ke kuřákům). Člověk to musí odhadnout, co si od vás přečte. Nepíšete jen úlety, občas napíšete něco rozumného.
Pátek, 20. ledna 2017 - 18:59:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2852
Registrován: 8-2010
StarMaster:
"Bram:
Vaše názory na 120 musí být asi perličky. Naštěstí pro mě, mám lepší sebekázeň než Honza7887, takže bez použití násilí mě nedonutíte si je přečíst. Ale hádám, že to musí být solidní úlet. [happy] "

Já Vám tu novou "lepší" koncepci dopravy na této trati klidně prozradím: To jest zrušení osobáků na této trati a zavedení spěšných vlaků (a stanice jako Praha-Ruzyně, Jeneč, Pavlov, Unhošť zůstanou komplet bez vlaků). To, že u nás v Ruzyni často nastupuje víc lidí než vedle ve Veleslavíně to Brama nezajímá [crazy] Dokonce dostal čísla vytíženosti jednotlivých stanic a tam je Ruzyně nejvytíženější stanicí ze stanic kde staví jen osobáky (S5), ale Bram prostě Ruzyni nemá rád tak tam nebude zastavovat nic.

Bram:
" Fakt? Tak to je zvláštní, že jsi se už několikrát posral z mých příspěvků až za ušima, nakonec i v případě trati 120 jsi akorát ukázal, jak bys nejraději zadupal do země svýma smradlavýma nožičkama ty, kteří měli (a mají dosud) na věc jiný názor. Ovšem ani dupání smradlavýma nožičkama nějak nepomohlo a jsem tu dosud [biggrin]. "

Myslíš, ty sám vs pan -aa- a mnoho dalších kteří ti vysvětlovali, že jednak ten tvůj koncept spěšných vlaků nepůjde vyjezdit a jednak je to prostě kravina. Ale to stejně nemá cenu ty si prostě pojedeš svou [wink]
Praha-Ruzyně, Olomouc
Pátek, 20. ledna 2017 - 20:26:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4217
Registrován: 8-2012
v případě hrozby úpadku, stát nařídil ČD prodat všechna vozidla SŽDC za symbolickou cenu a tím ochránil svůj majetek před exekutorem
Viděl jste někdy insolvenční návrh jinak než v emotivní reportáži na TV Nova? Očividně vám to nemá cenu vysvětlovat racionálně, nicméně - tak by to FAKT nešlo, bez ohledu na vaše pseudoprávní výpotky mající tomu dodat zdání legality ("si sám sobě schválí nabídku")...

P.S. Koukám, že ČD zase uchránily několik desítek modernizovaných kvalitních lehce ojetých vozů před přeměnou na rakouský šrot pro Regiojet, který by tu udělal skládku Evropy [biggrin]
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Bobmaster
Pátek, 20. ledna 2017 - 21:19:06  
Neregistrovaný host
217.196.116.97
Náhodou, já jsem rád že přišly další kočáry z Rakouska. Sice ne ke žlutému, ale modrý je potřebuje víc. Radim má konečně šanci nám ukázat, jak se TA dráha má dělat - hromada belgických ojetin na Přerovsku, další švýcarské ojetiny už už před vyjetím, ušetřené lokomotivy a vozy ze Slovenska (včetně jídelních) - to všechno je velice slušný potenciál pro posílení současných nebo rozjetí nových linek. Když nasadí své oblíbené doplňkové služby, zajímavou cenotvorbu tarifů, možná nějaké navazující busy, tak takové konkurence bych se docela bál.

Aha, ono by to vlastně stálo prachy. Moc prachů. Tak to jo, no. Takže místo aby se snažil jak píšu výše, raději bude otravovat na GŘ ČD, shodou okolností ten samý den co oznámil konec na Slovensku. Neskutečná náhoda [lol] ale jeho obličej když zaslechl můj sprostý výraz na jeho adresu - úplný MasterCard, fakt to nečekal [kladivo]
Pikehead
Pátek, 20. ledna 2017 - 21:26:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2742
Registrován: 3-2007
Bobmaster: pokud nejste slepý nebo retardovaný, tak to právě Radim poměrně dost zásadním způsobem ukázal. Nerad bych se mýlil, ale i ten nákup ojetin ho napadl první.

A jinak je hezké, že jako niemand z Nábřeží to nandaváte Jančurovi, ale zajímalo by mě co tak třeskutě užitečného jste za svůj modrý život předvedl Vy sám...
Pátek, 20. ledna 2017 - 21:42:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4222
Registrován: 8-2012
Radim má konečně šanci nám ukázat, jak se TA dráha má dělat
Vždyť vám to Radim ukázal - do té doby nad ojetinami ze západu ČD akorát ohrnovaly nos a chytly se za něj až poté, co si pořídil první várku Xmz. (Jasně, připravovaly to jako vždy minimálně sto let dopředu a jen to tak čirou náhodou zrovna vyšlo.)
ono by to vlastně stálo prachy. Moc prachů... a ty von nemá a do švestek nevydrží [happy]
A že po něm nějaká frustrovaná modrá guma hází vulgaritama? To si myslím, že musí být zvyklý.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Garfield
Pátek, 20. ledna 2017 - 21:48:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12063
Registrován: 10-2004
RJ 1017 z Prahy +53, ale poskakováním za Ex 545 nabral už dalších 18 minut navíc... [ko]
Bobmaster
Pátek, 20. ledna 2017 - 22:43:22  
Neregistrovaný host
217.196.116.97
Pikehead, T. H.: souhlasím s vámi, Radim dokázal neskutečně zacloumat s modrým majestátem. A na nakupování ojetin si taky moc dobře vzpomínám, stejně jako na vozy Bc na vlacích kategorie EC, žlutou záložní lokomotivu v Olomouci, projekt HigtJet, rakouské ojetiny na Plzeň nebo ty neskutečné ceny v jídelních vozech a projekt RT Expres. Dá se říct že jsem pamětník..., ano Radim Jančura dokázal opravdu hodně. To ale neznamená že ho musím milovat.

Modrá guma [lol][lol][lol] ale jo, kádrování oběma směry mi nevadí, každý máme svoje. Ještě by mohl přiložit Topič ze Žižkova, jeho story na téma Atentát busu na žlutý vlak v Českém Brodě a houska s paštikou to jistí se dalo číst, akorát Slim to tehdy moc nedal.

Takže jsem zvědavý co bude dál se žlutým, nic nového na obzoru, to málo SBB ojetin taky nevypadá nadějně, jídeláky - ticho po pěšině. Jestli si vyřve dvouhodinu na Brno (a že se snaží) s tím co má teď - Railjety jsou tvrdá konkurence. Uvidíme [happy]
Pátek, 20. ledna 2017 - 22:57:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 96
Registrován: 8-2008
RJ 1017 z Prahy +53, ale poskakováním za Ex 545 nabral už dalších 18 minut navíc...[ko]

Takže kdyby nejel za Ex 545, tak by pro něj ty přejezdy u Kolína (vlivem jejichž poruchy nabral +12 minut) zázračně fungovaly nebo pro žluté vlaky žluté rozkazy neplatí a tak by mohl jet přes přejezdy v poruše plnou rychlostí?
Pátek, 20. ledna 2017 - 22:59:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4226
Registrován: 8-2012
Bobmaster: Nerozumím termínu "vyřve" - předpokládám, že si o ně zažádá stejně jako kdokoli jiný podle zákona o dráhách a prohlášení o dráze (a pokud dojde k nějaké časové kolizi, tak od toho budeme mít nový Úřad, z čehož je teda nejvíc nadšená SŽDC, že to nebude muset rozhodnout ona [happy] ).
Nebo tu existuje mimo to ještě nějaký institut vyřvávání?
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
StarMaster
Pátek, 20. ledna 2017 - 23:55:27  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Akorát, že v těch časech, kdy chce Jančura jezdit místo ČD, dnes jezdí vlaky ČD v závazku státu a tedy bez místenek a berou i cyklisty a pejskaře.

Pokud stát zruší veřejnou objednávku na tyto vlaky (bez toho Jančura nemůže žádat o jejich sloty, veřejná objednávka je nadřazená), tak Jančura nasadí své vlaky jako komerční a tedy klidně s místenkami a bez doplňkových služeb.

Nad 3mi páry vlaků do Brna se ještě dálo mávnout rukou, protože byly nad rámec hodinového taktu, ale mít nemístenkové expresy mezi 2 největšími městy v ČR jen po 2 hodinách (ČD), to mi už přijde drsné.

Můžu vědět, v čem je výhoda? Kromě nižších dotací pro stát (ale nikoli nulových - neb studenti)?
Nechic
Sobota, 21. ledna 2017 - 08:24:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1960
Registrován: 4-2010
To by mě taky zajímalo, když Jančura chce ČD nahradit, nikoli doplnit. To je pro prsvidelne cestující ČD viditelné zhoršení
Jeho Vysost
Sobota, 21. ledna 2017 - 10:19:46  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Väčšine cestujúcich je jedno, či ich odvezie RJ alebo CD, skôr ich zaujíma čas a cena. Psíčkarov berie aj RJ, len musia byť v prepravke alebo taške s pevným nepremokavym dňom. CD už nemajú monopol a tak sa musia o svoje miesto pod slnkom pobiť ako hociktorá iná firma, takže to neustále ohananie nevýhodami platí len pre majiteľov IN100 alebo rezijkarov a pár ďalších cestujúcich, majorite je ale jedno či ich odvezie CD alebo RJ.
Sobota, 21. ledna 2017 - 10:24:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4227
Registrován: 8-2012
berou i cyklisty a pejskaře... a hlavně režisty, to je ten hlavní problém. Kdyby Regiojet vozil režisty, odpadlo by 90% problémů a zbyla by akorát nosná skupina pejskařů, po níž by neštěkl pes.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 21. ledna 2017 - 12:06:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 6-2004
Tak jsem i já konečně vyzkoušel jízdu žlutým vlakem a vůbec mě to neuchvátilo a to se mělo jednat o mezistátní vlak. Zpět jsem jel EC ČD a to bylo v pohodě.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Petr_hradecký
Sobota, 21. ledna 2017 - 12:09:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 602
Registrován: 4-2015
Radimovi zaměstnanci se starají s až přehnanou aktivitou, aby ctěný klient nepřišel k psychické úhoně. Při smrťáku dne 19.1. u Přerova (Dluhonice - RJ 1011) podle agentury JPP spolu se zákazem focení (což je OK, jsou nějaké meze) zakázali i vstávání ze sedadel k oknům. Stejně tam ale prý zasahoval hasičský psycholog, protože se zase podle agentury JPP někteří lidé hroutili. Přejeté dítě je totiž maxi prů---r a pro fíru hororový zážitek.
Nejsem [new] Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
H.T.
Sobota, 21. ledna 2017 - 12:17:07  
Neregistrovaný host
213.192.30.1
Hádku, když je ten RegioJet tak skvělý tak proč se poslední dobou hlásí jeho stevardi hojně na pozici průvodčího u ČD? Poslední dobou je jich opravdu dost a mnoho z nich již teď v okolí Prahy jezdí. Že by u toho fuj, fuj modrého dopravce platili víc než u oblastní hubice?

Ona to asi nebude náhoda, že je málo stevardů a ještě mu velká část zdrhne k ČD? S takovým přístupem žádné Brno fakt nebude [satan]
Mladějov
Sobota, 21. ledna 2017 - 12:41:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9442
Registrován: 3-2007
Tak řekl bych, že přidat stewardům u RJ je mnohem jednodušší proces, než přidat průvodčím u ČD [biggrin]
AD PH- "zakázali i vstávání ze sedadel k oknům" - ????

Ono je rozdíl říct "není to příjemné, raději se tam nekoukejte" (stejně to dopadne jako se zábradlím v obecné škole) a něco natvrdo zakazovat, třeba vstát ze sedadla - to si snad děláte [zadnice].
Nesni
Sobota, 21. ledna 2017 - 13:21:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1260
Registrován: 6-2014
proč se poslední dobou hlásí jeho stevardi hojně na pozici průvodčího u ČD
Možná si jenom budoucí generální ředitel ČD ing. Radim Jančura dosazuje svoje lidi do podniku. Praktické zkušenosti z provozu se jim budou hodit ve vysokých manažerských funkcích při přípravě reorganizace firmy.[happy]
Sobota, 21. ledna 2017 - 13:22:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4232
Registrován: 8-2012
podle agentury JPP ... zakázali i vstávání ze sedadel k oknům... čili řekli "nevstávejte k oknům, není to nic na koukání", což je samozřejmě průměrnou českou hyenu povel vstát a natlačit se k oknu (jinak by tam nebylo komu poskytovat psychopomoc, že). Pitomec pak napíše na fakebook "zakázali nám" a ještě větší pitomec to bude papouškovat dál.

když je ten RegioJet tak skvělý tak proč se poslední dobou hlásí jeho stevardi hojně na pozici průvodčího
Blbečku (za své jméno se stydíš a XXX tě oslovovat nebudu), já nevím, jestli je Regiojet skvělý - to tvrdíš jen ty. Nicméně proč odcházejí lidi z řadových pozic třeba v McDonaldu, Amazonu apod. a nezůstanou tam až do smrti? Protože to prostě nejsou pozice "nadosmrti", ale pro řešení nějaké okamžité situace (studentský přivýdělek, přechodná práce při hledání lepší) a spíš bych se podezíravě díval na někoho, kdo v tom Mekáči strávil "na place" nepřetržitě deset let.
P.S. proč je vlastně ČD berou, když to jsou dopravně a technicky nevzdělaní neschopové [uhoh]... že by se poslední dobou hlásili jejich průvodčí hojně někam jinam? [wink]
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
H.T.
Sobota, 21. ledna 2017 - 13:54:35  
Neregistrovaný host
213.192.30.1
proč je vlastně ČD berou, když to jsou dopravně a technicky nevzdělaní neschopové [uhoh]... že by se poslední dobou hlásili jejich průvodčí hojně někam jinam?

Krásná ukázka toho jak všechno dokážete překroutit tak, aby se to hodilo do krámu [proud] A kam se hlásí ti průvodčí od ČD? Ti totiž odcházejí většinou do důchodu. Mohl by jste aspoň vědět, že všechno dopravně důležité se člověk dozví až při výcviku a skládá z toho zkoušku.

Nicméně proč odcházejí lidi z řadových pozic třeba v McDonaldu, Amazonu apod. a nezůstanou tam až do smrti? Protože to prostě nejsou pozice "nadosmrti", ale pro řešení nějaké okamžité situace (studentský přivýdělek, přechodná práce při hledání lepší) a spíš bych se podezíravě díval na někoho, kdo v tom Mekáči strávil "na place" nepřetržitě deset let.

A co až RegioJet začne jezdit víc spojů a ty lidi potom nebudou mít na výběr? Třeba to Brno. Rozšířením spojů na úkor ČD by seberal průvodčím práci.
Mladějov
Sobota, 21. ledna 2017 - 14:21:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9445
Registrován: 3-2007
Rozšířením spojů na úkor ČD by seberal průvodčím práci.

Já tedy nevím, ale Jančurovy a Krtkovy starosti na vaší hlavu [wink]

Vy děláte základní chybu v úvaze, že počet průvodčích, vlaků atd. je něco konstantního a že když jeden přidá, druhý zruší ap.

Ono je to "trošku" složitější a zároveň jednodušší.
Teď jsme zrovna na vrcholu křivky konjuktury, takže automaticky "nejsou lidi" a třeba za dva roky to bude úplně opačně, ono to osciluje v periodě cca 5-8 let.
K tomu změny dané třeba politicky, EU, zákony, Amerika..neřešme.

Když má nějaký podnik málo pracovníků v nějaké profesi, tak má několik možností : Zlepšit podmínky té profese, přidat peníze a další benefity, nabídnout jiné věci, přeškolit je z jiných zaměstnanců...

No a co z toho vybere, případně jak to namixuje, je problém managementu, od toho tam sedí. Jeden to řeší žabotlamy 00/S, druhý zase něčím jiným.

Vaše obavy, že nebudou mít průvodčí ČD práci- [biggrin]

Existuje milion možností, jak je zaměstnat, třeba převzetí jiných vlaků na úkor jednotky, kde je jich málo, nabídnutí změny domovské jednotky ap.

Víte, profesí, kde se dělá v noci, so, ne, svátky ubývá a nikdo se do nich moc netlačí.
A tuplem do profesí, které nemají ¨tu noční od 18.00 v jedné místnosti a v 6:00 odtud odejdou, ale musí cestovat, potýkat se s cestujícími, technikou..

ČD se v personální politice turnusových zamců proberou nejspíš až se budou kvůli nedostatku lidí odříkat vlaky (a tím nebudou peníze od objednavatelů). To totiž není jen o penězích, ale o kolektivu, o buzeraci.
A menší firma je pružnější, takže si pište, že ty lidi spíš sežene Leoš, Jančura, Metrans, než mološí ČD svázané miliony vlastních (!) předpisů, zvyků a rituálů.

Ale přebytku průvodčích, strojvedoucích se fakt obávat nemusíte, nakonec koukněte třeba na věkové rozvrstvení.

Víte, mně tyhle věčný boje a očerňování ČD, Jančury atd, připadá směšné a nedůstojné, spíš pro blby.
Daleko důstojnější je se jako kolegové respektovat, ať si páni ředitelé žvaněj do médií, co chtěj a ne se stávat nástrojem jejich slovního boje a tahání triček.
Jeho Vysost
Sobota, 21. ledna 2017 - 14:56:24  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Skôr ako pre platy ľudia od RJ odchádzajú pre podmienky, či už je to hodnotenie od cestujúcich alebo prespavanie na ubytovniach či iné firemné interné veci. Ono ten pruvodci u CD síce musí mať znalosti, ale zase mu nehrozí strhávanie peňazí za to, že sa vo vlaku k niekomu správal zle a je to viac menej taký stereotyp ako v každej štátnej firme. To v súkromných je človek často nejakým spôsobom monitorovaný a čakajú sa od neho výkony a keď sa mu nepáči môže odísť.
Sobota, 21. ledna 2017 - 15:23:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2854
Registrován: 8-2010
Jeho Vysost:
"Ono ten pruvodci u CD síce musí mať znalosti, ale zase mu nehrozí strhávanie peňazí za to, že sa vo vlaku k niekomu správal zle a je to viac menej taký stereotyp ako v každej štátnej firme. To v súkromných je človek často nejakým spôsobom monitorovaný a čakajú sa od neho výkony a keď sa mu nepáči môže odísť."

To se hluboce mýlíte. U ČD existují invisible "práskači" kteří se vydávají za běžné cestující a pak stačí něco udělat špatně (třeba odpustit dítěti 40 Kč příplatek za nákup jízdenky ve vlaku) a už máte peníze dolů a ani o něm nemusíte vědět.
Praha-Ruzyně, Olomouc
Jeho Vysost
Sobota, 21. ledna 2017 - 15:40:12  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Hlboko sa nemýlim, pretože takýto prípad je kontrola dodržiavania nejakých tarifných predpisov, v RJ to môže byť napríklad za to, že neponúkol vodu alebo noviny či prišiel po dlhej dobe. Aj to sú nejaké interné pravidlá, ale určite menší prúser ako keď zamestnávateľovi spôsobujem finančnú škodu.
Nechic
Sobota, 21. ledna 2017 - 15:42:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1961
Registrován: 4-2010
Jeho Vysost:
"to neustále ohananie nevýhodami platí len pre majiteľov IN100 alebo rezijkarov a pár ďalších cestujúcich, majorite je ale jedno či ich odvezie CD alebo RJ."
IN50 taky. Co má RJ pro pravidelné zákazníky? Kreditovka je pidisleva. Povinná místenka je spíš nevýhoda. Co vlastně bude mít navíc proti tomu spojí co by potenciálně nahradil?
pozn
Sobota, 21. ledna 2017 - 15:45:57  
Neregistrovaný host
194.228.11.156
Video o RJ https://youtu.be/VBeoU2DbwRc