Diskuse » Železnice » Nehody » Archiv diskuse Nehody do 17. 7. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Nehody do 17. 7. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pátek, 17. července 2020 - 08:24:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22490
Registrován: 5-2002
PŠ: občas je rozumné se neřídit ostře inženýrským postupem...
...ale ještě častěji je rozumné lidi zbytečně nebuzerovat.
Mimochodem, není teď vhodná doba (když se chystá nová D1) do ní kromě musíš/nesmíš i popsat rizika spojená s některými činnostmi? Nemalá část lidí pak to musení a nesmění líp pochopí, uloží do hlavy ... a pak i udělá.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 17. července 2020 - 08:31:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6114
Registrován: 7-2007
Bram: Jsi tatar?
Opravdu nevím, jak můžeš přijít na to, že by třicítku či dvacítku nedodržel, kdyby při jízdě podle rozhledu byla nařízena. To je jako kdyby jsi o dotyčném strojvedoucím řekl, že by zřejmě kašlal na předpisy Je nařízena jízda dle rozhledu!!!! Takže nechci říci, že tento kolega kašlal na předpisy, bůhví, co se mu honilo hlavou...Ale obecně, jestli někdo v noci jede dle rozhledu 80, ne ve zcela přehledném úseku, tak je magor...A magorovi ani nařízená 30/40 nic neřekne...Pochopíš, že i ta 30/40 je někdy kuwa rychlá? Žádné číslo...DLE ROZHLEDU!!!
Mladějov
Pátek, 17. července 2020 - 08:32:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14780
Registrován: 3-2007
Honnzok: Špatně jste mne pochopil, já se neurážím, já si jen povzdechl nad zdejší tradicí pololaických vylepšovatelů předpisů..co třeba nevěděj, že na AB není přivolávačka, nebo (jiní, dokonce strojvůdci), že na hradle se na přivolávačku NEJEZDÍ podle rozhledu, žejo pane N.).

A pak se zloběj a urážej, že se jim to shodí ze stolu - a povzdechl jsem si obecně, nebylo to konkrétně na vás, vy diskutjete vcelku korektně.
Mladějov
Pátek, 17. července 2020 - 08:36:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14781
Registrován: 3-2007
Němec_z_ova:
"On zrušil červenou...

Řekl bych, že ne[wink]

Byly by tam teda tři návěsti jako jsou teď:
zelená - volno,
žlutá - výstraha,
žlutá s blikající bílou - jízda dle rozhledu (následující úsek obsazen)

Predvěštění by zůstalo stejně výstrahou.

Čím bychom teda ponechali samotné červené neměnný význam, stůj ani hnout a navíc bychom tedy sjednotily návěsti."

Pravda.
Takže (znovu) : když bílá nebude z jakýchkoli důvodů vidět, tak to napaří do vlaku před sebou.
Hm.

A s tou červenou jsou to teda ČTYŘI návěsti.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pátek, 17. července 2020 - 08:38:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 563
Registrován: 10-2005
Hajnej:
"Via: Ale na dráhu by to zřejmě bylo málo květnaté
Ono se podle toho dá mj. poznat, jestli to opravdu říká nádražník (to je stejné, jako právničtina s jejími "shora uvedenými" apod.). A to jméno je tam taky určitá forma autentizace."

Já rozumím Ivo, ale, jak zde bylo zmíněno o vytíženosti dispečerů, nelze příliš předpokládat, že dispečer ví (dochází mu, autentizuje), že právě toho Nováka, co mu volá, má na trati?
K té květnatosti, nechceš naznačovat, že je to dostupný přenosový kanál, že tam vleze kdejaký hacker???
Aniž bych to chtěl dále rozvíjet, myslím se svými drobnými zkušenostmi z dopravních obhajob, že zde mají místo striktně předepsané maximálně jazykově úsporné holé věty, jako v tom letectví (jinak lidé přirozeně tendují k vykecávání se stylem, který zde byl nastíněn shora k té MU).
Pátek, 17. července 2020 - 08:39:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10444
Registrován: 4-2003
snaze zamlžit, že žádné skutečně funkční opatření nemají. Nebo snad MLS pomůže předcházet nehodám

Já nevím. Ale to co vím je, že Ty nemáš žádný důkaz, že tomu tak nebude. Krom toho tady vydáváš tohle opatření jako jediné, což argumentační faul.

Krom toho abys zjistil co je pravda a zda opravdu ti lidi jdou z jedný směny na druhou (jako ten kterén v Děčíně, co potom jako posun jel z Východu do Žlebu), tak potřevuješ nějaký data. A ty zase nezískáš jinak, než z nějakého systému, sestavovanýho s nějakou metodikou, atd. Mašinfíra bude krom registru úvěrů, registru dlužníků, databáze mezd (!) a n dalších registrů ještě v nějakým dalším registru. Neštěstí.

A k tomu AB - to že pesmisivnost byla dána nějakým budováním socialismu a že výpravčí (bez jakékoliv kontroly) bude dávat fírovi pokyn, aby jel z oddílu do oddílu Op, to snad ani nemůže být myšleno vážně. Resp. to si snad někdo trošku soudný nemůže myslet, že takový nápady uspějou. To už je skoro jako ty kokosový ořechy na uších a čekání na Dakoty s bílýma hvězdama.[crazy]

en povzdechl nad zdejší tradicí pololaických vylepšovatelů předpisů..co třeba nevěděj, že na AB není přivolávačka, nebo (jiní, dokonce strojvůdci), že na hradle se na přivolávačku NEJEZDÍ podle rozhledu, žejo pane N.

No právě.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 17. července 2020 - 08:44:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6115
Registrován: 7-2007
Němec_z_ova: Nápad z říše snů a člověčí kreativity... všechny návěstidla AB doplnit bílou...No to vidím to nadšení...
Pak někdo přijde s nápadem, že by se mohl návěstit i "posun dovolen"....nechte těchto telecích nápadů. AB je takové, jaké je. Je dobré, ne naprosto dokonalé, ale dobré...Nepo snad po selhání AB (Sluncová, Blatov) chtěl zrušit AB všude? No i když...bych se asi nedivil, že se nějaký kreativec našel...
Prostě je to věc, která může selhat, stejně jako člověk...všechno je tak na max 90%..to je prostě tak...s tím se prostě musí žít....
Pátek, 17. července 2020 - 08:45:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7733
Registrován: 8-2007
Bram:Při jízdě dle rozhledu závisí jejím úspěšném zakončení na mnoha faktorech. A s tím je nutné se smířit a zjevně i jinde (viz třeba Itálie, kterou uvedl Hajnej) nejsou tak benevolentní, aby rychlost při jízdě dle rozhledu byla maximálně 100 km/h.
Jízda podle rozhledu musí být podle rozhledu.Nevím,co pořád točíte o té rychlosti 100 km/h.Stejně,jako na posunu není rychlost 40 km/h,ale podle toho,na jakou vzdálenost vidím,jaký mám posunový díl(hmotnost/brzděný/nebrzděný).Když jsem jezdil na posunu,tahali jsme 500 tunové balíky vozů,které už byly připravené na odrazy(bez tlak. vzduchu) a s nimi jsme dělali odrazy.Takové posunové díly brzděné jen lokomotivou jezdí max rychlostí okolo 10 km/h a také nikdo nepožaduje ,aby byla snížená rychlost na posunu na 10 km/h v předpise pro všechny,protože to někdo rozjel na 40 km/h a pak takový posunový díl neubrzdil a vrazil do jiných vozů.
Pátek, 17. července 2020 - 08:47:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3275
Registrován: 2-2010
Mladějov:
"Problém je jinde."
Problém je dávno znám v psychologii práce-přání podvědomě ovlivní myšlenku (je to jen porucha, nebo-ujelo to přede mnou) a následně vyhodnotí chybné jednání. S tím je třeba počítat a tedy dovolit při jízdě PRP Vmax 100 je šílenost. Platit by mělo jediné-jízda podle rozhledových poměrů a navíc s omezením na 30,40 (pojistka-když už fíru to přání a chybná myšlenka ovlivní, nebude to tak fatální) a ničím dalším neza.írat už takhle za.raný předpis. A divím se, že ani po letech opakovaných průserů si zaměstnavatel nepozve na pomoc psychologa práce, který by udělal aspoň anonymní průzkum s náhledem do myšlení přeživšího hříšníka těsně před nehodou, aby šla dělat účinná opatření. A taky se divím, že ani odbory na zaměstnavatele v tomto směru netlačí.
Pátek, 17. července 2020 - 08:47:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 973
Registrován: 3-2013
Tak taky nějak nechápu, kde by se na návěstidle autobloku vzala ta bílá. Za bé - jaký by byl rozdíl mezi červenou a a žlutou s blikající bílou (to by tam rovnou mohla blikat jen ta bílá jako přivolávačka). Když je následující úsek obsazený, tak na návěstidle je návěst stůj, tedy červená.
Jak, kdy a podle čeho návěstidlo autobloku pozná, že má změnit červenou na žlutou s blikající bílou? Úsek je stále obsazen, případně v poruše. A riziko záměny s výstrahou, kdy je možno do oddílu vjet maximální rychlostí (což je dost rozdíl proti zastavení a následné jízdě dle rozhledu) není malé. Problémem není jízda proti stůj, ale nedodržení jízdy podle rozhledu.
Pezos
Pátek, 17. července 2020 - 08:50:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1730
Registrován: 4-2014
TMB: Pokud jsem to správně pochopil, on chce kombinaci žlutá+blikající bílá místo červené, ne jako doplněk.
Prostě by byly návěsti Volno, Výstraha a Jízda podle rozhledu (místo Stůj).

(Příspěvek byl editován uživatelem pezos.)
Pátek, 17. července 2020 - 08:57:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 106
Registrován: 12-2018
Za bé - jaký by byl rozdíl mezi červenou a a žlutou s blikající bílou Podle jeho návrhu by tam žádná červená nebyla. Něco jako permisivní návěstidla v pražském metru.
Mladějov
Pátek, 17. července 2020 - 08:58:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14782
Registrován: 3-2007
RadekŠ:
"

Krom toho abys zjistil co je pravda a zda opravdu ti lidi jdou z jedný směny na druhou (jako ten kterén v Děčíně, co potom jako posun jel z Východu do Žlebu), tak potřevuješ nějaký data. A ty zase nezískáš jinak, než z nějakého systému, sestavovanýho s nějakou metodikou, atd. Mašinfíra bude krom registru úvěrů, registru dlužníků, databáze mezd (!) a n dalších registrů ještě v nějakým dalším registru. Neštěstí.


"
No wono to má docela podstatné háčky a háky. Jednak ten, že máš určitý počet jedinců, kteří prostě chtěj (potřebujou ?) vyrejžovat prachy za každou cenu a bez základních pudů sebezáchovy a odpovědnosti půjdou ze šichty na šichtu, to je MOŽNÁ zachytí, ale rozhodně nezachytí ty, co půjdou z dvanáctky v supermarketu na dvanáctku na hradlo nebo na mašinu.
Takže někdo vymyslí další buzeraci, že se bude nahlašovat JAKÉKOLI zaměstnání, což dotyčný obejde černým pracovním poměrem..

Mně se tahle buzerační cesta nezdá vhodná a HLAVNĚ je to zase tradiční alibismus.

A bez vztahu k tomu, že někdo jel devadesát podle rozhledu do oblouku. Primární bylo mít klacek na ty, co "zanášej" k soukromníkovi - a aby se to o těch, co se to neví vědělo.

Stejně jako je alibismem otázka "Byl jste před směnou odpočinutý?" Kdyby nebyl, tak nesmí nastoupit směnu - podle jakých kritérií by se to určovalo ?
Tady by prospěly jiné věci.
Pátek, 17. července 2020 - 08:58:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10985
Registrován: 4-2003
Oldcerry:Jsi tatar?

Budeš se divit, ale nejsem. Stejně tak nejsou tataři v jiných zemích, třeba v Itálii.


Je nařízena jízda dle rozhledu!!!! Takže nechci říci, že tento kolega kašlal na předpisy, bůhví, co se mu honilo hlavou...

To nezjistí nikdo, co se mu honilo hlavou a jeho ducha fakt vyvolávat nehodlám [nene].

Ale obecně, jestli někdo v noci jede dle rozhledu 80, ne ve zcela přehledném úseku, tak je magor...A magorovi ani nařízená 30/40 nic neřekne...

Nařízená rychlost 30/40 není nic jiného, než prostředek k omezení následků neadekvátního jednání lidí při jízdě podle rozhledu. Nemusí jít jen o jedince, co si nejsou schopni uvědomit, co je jízda dle rozhledu. Těch bude malé množství. Daleko více je určitě těch, co to nejsou v dané chvíli schopni správně posoudit. Třeba kvůli únavě, či jiné momentální fyzické indispozici a zároveň si svojí momentální indispozici neuvědomují. Ty jsi byl vždy čilý a jednal jsi vždy navlas stejně ve dvě ráno ke konci směny tak, jako když jsi přišel řádně odpočatý na začátek směny? Pokud ano, klobouk před Tebou smekám...

V silniční dopravě mám možnost, když na mne jde únava, auto na nejbližším vhodném místě odstavit a zdřímnout si. To také dělám, ale plno lidí to nedělá a případů, kdy na člověka přišel díky tomu mikrospánek, bylo, je a bude celá řada. Jak to pak dopadá, nemusím snad psát...


Pochopíš, že i ta 30/40 je někdy kuwa rychlá? Žádné číslo...DLE ROZHLEDU!!!

A pochopíš Ty, že může platit dle rozhledu a maximální rychlost 30/40 ZÁROVEŇ??? Co je na tom tak těžkého k pochopení?!?

To, že je někdy i 30/40 km/h hodně, to mi fakt vysvětlovat nemusíš [nene].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Mladějov
Pátek, 17. července 2020 - 09:04:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14783
Registrován: 3-2007
Haan:
"Mladějov:
"Problém je jinde."Problém je dávno znám v psychologii práce-přání podvědomě ovlivní myšlenku (je to jen porucha, nebo-ujelo to přede mnou) a následně vyhodnotí chybné jednání. S tím je třeba počítat a tedy dovolit při jízdě PRP Vmax 100 je šílenost. Platit by mělo jediné-jízda podle rozhledových poměrů a navíc s omezením na 30,40 (pojistka-když už fíru to přání a chybná myšlenka ovlivní, nebude to tak fatální) a ničím dalším neza.írat už takhle za.raný předpis. A divím se, že(........) A taky se divím, že ani odbory na zaměstnavatele v tomto směru netlačí."

Já se nedivím ani jednomu - po letech poznávání struktury podniku(ů).

Ano. Já jsem navrhoval totéž (tedy 40 max), jinak nic neměnit a hlavně školit a zkoušet postupy při mimořádnostech typu jízda proti Stůj na AB, VZ, jízdy na přivolávačku na různých typech návěstidel, na co "musí být rozkaz" a co stačí ústně, atd, atd. A PMD.
Lidi zapomínaj..nebo něco ani nikdy neuměli.

A pak jsou na školení a poslouchaj tam dvě hodiny ze čtyř nějaký žvásty o hasicích přístrojích [crazy]
Pátek, 17. července 2020 - 09:12:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3148
Registrován: 7-2006
Prostě všechno zabezpečit technikou nejde, někdy se musí spolehnout na to, že člověk dělá to co má a jak má a používá rozum.
Možná, že by stálo pro "nové a mladé" vyhodit z předpisu z jízdy dle rozhledu tu 100. Jak je tam nějaké číslo, tak si holt někdo to převede, že tím kilem jet musí...


Jendo mluvíš mi z duše,lépe se to snad ani napsat nedá ..[ok][ok]

[vypravci]
Zklamání změní člověka k nepoznání ..
Pátek, 17. července 2020 - 09:17:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12173
Registrován: 8-2012
Ale to co vím je, že Ty nemáš žádný důkaz, že tomu tak nebude
Jasně, na to potřebuju mít extra důkaz po roce vyšetřování, když ty nehody byly na 99% "obyčejná" lidská chyba, ale dnes se opět vytváří virtuální realita, že měly příčinu v únavě strojvedoucího způsobené "chozením jinam". No tak vezměme nehody zpřed roku, po kterých se tu začalo naposledy ťokat o sledování a "bodovém systému" - srážka 560 v Brně, srážka při posunu v Budějovicích a ujetý štádler ve Velkém Meziříčí. Závěrečné zprávy z nich jsou na webu Drážní inspekce. Je v nich nějaký důkaz, že přispívajícím faktorem MU byla únava strojvedoucího ze "zanášení"? (Všechno to byli lidé od skupiny ČD, která MLS podporuje, tj. data musí být k dispozici.) Je vůbec v nějaké zprávě DI nějaký takový závěr? Co ti ještě mám dodat za důkaz?
A že ty na Marsu nevidíš, jak teď všichni zainteresovaní papaláši melou téměř doslova totéž (asi se na tom dohodli na té ministerské "bezpečnostní komisi") ve snaze odvést pozornost od skutečných příčin, toho můžu litovat, ale to je asi tak všechno. Protože vůbec nejde o to, že mašinfíra bude v nějakém registru, ale že se to už poněkolikáté vydává za řešení, které přitom příčiny neřeší (a nic jiného v nabídce není). Aťsi se ti fírové plácají třeba každé ráno po prdeli bejkovcem, ale pořád to nic neřeší. A ti papaláši to musí vědět.
Holt se to bude teda ještě muset párkrát srazit, aby to došlo i těm tupějším.
電車オタク
Pátek, 17. července 2020 - 09:19:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10986
Registrován: 4-2003
Haan:Problém je dávno znám v psychologii práce-přání podvědomě ovlivní myšlenku (je to jen porucha, nebo-ujelo to přede mnou) a následně vyhodnotí chybné jednání. S tím je třeba počítat a tedy dovolit při jízdě PRP Vmax 100 je šílenost. Platit by mělo jediné-jízda podle rozhledových poměrů a navíc s omezením na 30,40 (pojistka-když už fíru to přání a chybná myšlenka ovlivní, nebude to tak fatální) a ničím dalším neza.írat už takhle za.raný předpis.

Asi tak [wink].

A divím se, že ani po letech opakovaných průserů si zaměstnavatel nepozve na pomoc psychologa práce, který by udělal aspoň anonymní průzkum s náhledem do myšlení přeživšího hříšníka těsně před nehodou, aby šla dělat účinná opatření.

To by byl velice zajímavý průzkum. Ovšem musel by být opravdu anonymní, aby to mělo smysl a také by to chtělo udělat průzkumy u všech velkých dopravců. Nikoliv jen u ČD a ČDC. Mohlo by se pak také stát, že vyhodnocení průzkumů by u každé firmy dopadlo jinak díky rozdílným podmínkám při výkonu služby.


A taky se divím, že ani odbory na zaměstnavatele v tomto směru netlačí.

Tak to se zase nedivím já, protože odbory nemají ve svých řadách žádné jedince, kteří by měli na to, aby by vůbec požadavky tohoto druhu byli schopni na řádné úrovni zformulovat a předat dále.
Pátek, 17. července 2020 - 09:25:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10987
Registrován: 4-2003
T. H .: Jasně, na to potřebuju mít extra důkaz po roce vyšetřování, když ty nehody byly na 99% "obyčejná" lidská chyba, ale dnes se opět vytváří virtuální realita, že měly příčinu v únavě strojvedoucího způsobené "chozením jinam".


MLS ničemu nepomůže, ale ať jí klidně vytvoří. Pak se najednou zjistí, že i přes tuto jinak zbytečnou administrativní zátěž nedochází k poklesu nehodovosti. To bude pak najednou na patřičných místech divení, že se na neexistenci MLS už nejde vymlouvat... Docela by mne zajímalo, zda tohle papalášům dojde [proud].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Pátek, 17. července 2020 - 09:31:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12174
Registrován: 8-2012
Problém z mého pohledu je v tom, že tím pádem bude muset dojít ještě k dalším nehodám, aby se to "najednou zjistilo" a nastalo divení.
(A upřímně, divení nenastane - oni to všichni ti generální ředitelé a odboroví předáci moc dobře vědí, jenže nemají nic jiného, co by nabídli jako "rychlé politické řešení", o čem by rozmlouvali do médií, jak by svou akčností oslnili alespoň tu příslušnou polovinu rezortního ministra.)
電車オタク
Mladějov
Pátek, 17. července 2020 - 09:31:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14784
Registrován: 3-2007
Bram:
"
To by byl velice zajímavý průzkum. Ovšem musel by být opravdu anonymní, aby to mělo smysl a také by to chtělo udělat průzkumy u všech velkých dopravců. Nikoliv jen u ČD a ČDC. Mohlo by se pak také stát, že vyhodnocení průzkumů by u každé firmy dopadlo jinak díky rozdílným podmínkám při výkonu služby.


"

Hm. Něco takového jsem dělal a s výsledky tě klidně "mimo kameru" někdy seznámím.
Pátek, 17. července 2020 - 09:32:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2530
Registrován: 12-2009
Pro některé tápající, skutečně jsem vypustil z abloku stůj, protože je to speciální návěst, která nenávěstí nic jiného, než jízdu podle rozhledu, ten máme již upraven v D1 žlutou s blikající bílou.

Ten problém co uvádí Mladějov jsem nevěděl (že Ablok nemá nikam vyvedené kontroly.) Muselo by se to elektricky ošéfovat aby prasklá žárovka ablok zhasla...
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Pátek, 17. července 2020 - 09:33:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6117
Registrován: 7-2007
Bram: Jenže, jamile tam bude číslo (a je), tak se ho hodně lidí chytá. Pak uslyšíš..vždyť jsem tu 30/40 nepřekročil...je to stejné jako u posunu..DLE ROZHLEDU...
Jenže jsou situace, kdy by to omezení 30/40 vedlo k uváznutí...za neadhezního počasí, vím, že trať je předemnou volná (jen porucha) a tak to prostě na sebe vezmu a rozjedu se na víc (např Bystřice u Ben). Samozřejmě nemusím (ale mohu), strikním omezením na max 40 si koleduji o uváznutí a tu pakárnu okolo.
Daleko více je určitě těch, co to nejsou v dané chvíli schopni správně posoudit. Jestli strojvedoucí neumí posoudit, co je jízda dle rozhledu..tak pak i neumí posoudit i ostatní...
Ty jsi byl vždy čilý a jednal jsi vždy navlas stejně ve dvě ráno ke konci směny tak, Ne samozřejmě, že ne, ale jsou věci které musí být stejné ať si unavený nebo ne, musíš umět posoudit věci zásadní (třeba jízda dle rozhledu ) a věci které můžeš přeskočit. Návěstidla a jízda dle nich, je to náš chleba a věc naprosto základní. Tam se prostě musíš soustředit, a že opomeneš někde houknout, nebo něco podepsat...bóže.. stane se...
Pátek, 17. července 2020 - 09:35:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12175
Registrován: 8-2012
jízdu podle rozhledu, ten máme již upraven v D1 žlutou s blikající bílou
Takže akorát hraní si s barvičkama (přičemž LVZ vám dál bude kódovat "červenou") bez reálného efektu a vlivu na zvýšení bezpečnosti. Nebo jak by to pomohlo zabránit nehodě v Českém Brodě, naznačil byste? Ten strojvedoucí tam jel "podle rozhledu"...
電車オタク
Pátek, 17. července 2020 - 09:38:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 590
Registrován: 9-2015
>> Bram: nejsou Tataři v jiných zemích, třeba v Itálii

Jen v Bulharsku.

>> Bram: 30/40

Taky nevím, co na tom Oldcerry nechápe. Na silnici se tak jezdí (mám na mysli předpis) všude (kromě německých dálnic).
I když někteří tataři, počínaje tím, že jim to zásadní ani nezdůraznil tupec z autoškoly, by se rádi ospravedlnili, že to můžou kalit soumrakem, jak je napadne, a když sejmou chodce nebo cyklistu, je to vina dotyčného. Nejděsivější na tom je, že jim ještě jdou na ruku soudy. (ale to jsem zcela odbočil)
Pátek, 17. července 2020 - 09:42:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 591
Registrován: 9-2015
>> Oldcerry: jakmile tam bude číslo, hodně lidí se ho chytá

... koukám, že jsem Tě svou silniční odbočkou docela argumentačně podpořil
Pátek, 17. července 2020 - 09:45:44  
Administrátor
Číslo příspěvku: 73669
Registrován: 4-2003
Bram:
"Priapos:Kdyby byl na 471 Mirel, tak by to na těch 67 km/h nerozjel a možná by přežil.

Asi tak [wink]."
Jakto? Jak moc velký je rozdíl zrušit omezení na AVV a Mirelu? A ne, že jedno je „pomůcka” a druhé „zabezpečovač” to fakt bude řešit málokterý „běžný” strojvedoucí.


Oldcerry:
"Možná, že by stálo pro "nové a mladé" vyhodit z předpisu z jízdy dle rozhledu tu 100. Jak je tam nějaké číslo, tak si holt někdo to převede, že tím kilem jet musí..."
Podobně jako třeba na dálnici s 80. Leckteří tupohlavci to bohužel berou tak, že i když nevidí ani na 50 metrů, musí minimálně 80 ject. [ko]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Mladějov
Pátek, 17. července 2020 - 09:50:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14785
Registrován: 3-2007
Oldcerry:
"Bram: Jenže, jamile tam bude číslo (a je), tak se ho hodně lidí chytá. Pak uslyšíš..vždyť jsem tu 30/40 nepřekročil..."

..je akorát hloupá obhajoba.
Když tam nebudeš mít číslo, tak se ti budou takhle blbě obhajovat taky, protože v důsledku bude moci těch 100 taky (a nad 100 ho omezí zase jiná ustanovení, která už možná ani nezná, takže ti pojede někdo s railjetem třeba kilo čtyřicet).
Pátek, 17. července 2020 - 09:54:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6118
Registrován: 7-2007
Honnzok: Taky jsem ten "tápající"...No, řekl jste to kulantně, bych klidně řekl, že jsem blb. No váš návrh má něco do sebe, ale nedokáži si představit jehom praktické zavedení (předělat všechny klacky, předpisy atd.)... A osobně si myslím, že zastavení (stůj) a pak znovu rozjetí, je víc varující. Tohle by svádělo k rychlé jízdě a protože jsou někde vidět návěstidla 2 i více a dle zákona schválnosti za tím posledním (dle vašeho žlutá s bílou) je "schovaný" vlak, třeba i na krátko....nemyslím, že je to dobrý nápad.
Pátek, 17. července 2020 - 09:57:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 327
Registrován: 4-2006
Oldcerry:
"Ne samozřejmě, že ne, ale jsou věci které musí být stejné ať si unavený nebo ne, musíš umět posoudit věci zásadní (třeba jízda dle rozhledu ) a věci které můžeš přeskočit. Návěstidla a jízda dle nich, je to náš chleba a věc naprosto základní. Tam se prostě musíš soustředit, a že opomeneš někde houknout, nebo něco podepsat...bóže.. stane se..."
[ok]


Mladějov:
""No wono to má docela podstatné háčky a háky. Jednak ten, že máš určitý počet jedinců, kteří prostě chtěj (potřebujou ?) vyrejžovat prachy za každou cenu a bez základních pudů sebezáchovy a odpovědnosti půjdou ze šichty na šichtu, to je MOŽNÁ zachytí, ale rozhodně nezachytí ty, co půjdou z dvanáctky v supermarketu na dvanáctku na hradlo nebo na mašinu.
Takže někdo vymyslí další buzeraci, že se bude nahlašovat JAKÉKOLI zaměstnání, což dotyčný obejde černým pracovním poměrem.."
[ok] Nenažranost a kolenovrtnost je v tom drážním zaopatřovacím ústavu pro jinde nezaměstnantelné jedince na vysoké úrovni. Bohužel i mezi těmi, co je ještě někde jinde zaměstnají... Však přece z mašiny chodí unavenej akorát z nudného vožení se, tak co by si nemohl jít ještě trochu vydělat.
To určitě neplatí obecně, ale část drážních zaměstnanců, a to zejména v různých stanicích u tří volů se prostě z pohledu normálního člověka při běžném provozu obyčejně flákají, protože prostě nic na práci nemají. Mezi strojvedoucími jich také málo nebude. (Pak přijde něco, kdy je potřeba skutečné práce a zodpovědnosti, takto zakrnělý jedinec selže a je už jen otázkou pravděpodobnosti, jak to dopadne.)
Velkou knihu přírody mohou číst jen ti, kteří rozumějí jazyku, jímž byla napsána. A tímto jazykem je matematika. (Galileo Galilei)
McBain
Pátek, 17. července 2020 - 09:59:48  
Administrátor
Číslo příspěvku: 26520
Registrován: 5-2002
RadekŠ:
"A k tomu AB - to že pesmisivnost byla dána nějakým budováním socialismu a že výpravčí (bez jakékoliv kontroly) bude dávat fírovi pokyn, aby jel z oddílu do oddílu Op, to snad ani nemůže být myšleno vážně. Resp. to si snad někdo trošku soudný nemůže myslet, že takový nápady uspějou. To už je skoro jako ty kokosový ořechy na uších a čekání na Dakoty s bílýma hvězdama.[crazy]"

Autoblok je skoro 150 let [pozor][pozor] starý vynález, vzniklý za úplně jiných souvislostí a navíc na úplně jiném kontinentě. A v oněch dobách, kdy byl AB moderní, měla permisivita samozřejmě svůj smysl. Bez ní by Union Pacific někde v prérii asi rychle dojezdil.

Ale na železnici 21. století toto nemá co dělat a mělo to být dávno v muzeu.
Pátek, 17. července 2020 - 10:03:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1649
Registrován: 7-2002
Koluje JPP: pošťák stál před vjezdem, měl už postaveno..
...
No něco málo,co svítilo na vjezdech,jsem zahlédl na fotkách z 14.7.přísp 1388 od Blanky.Ale spíš je to pro nultou...


OK, tak nějak jsem si to myslel ... tak já jen opakuji, že dle DI měl pošťák na stůj. Jinak odkazovaný příspěvek odkazuje na článek za zdopravě, kde vidím akorát jednu fotku, na níž je na stůj na nulté i na první.
Mladějov
Pátek, 17. července 2020 - 10:06:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14786
Registrován: 3-2007
Ale na železnici 21. století toto nemá co dělat a mělo to být dávno v muzeu.

Hloupost. AB je bezvadná věc z mnoha důvodů. A ta permisivita je tam, představte si, po celé zeměkouli - že by nedorostli myšlence vašeho génia ?
Nic ve zlém, ale aspoň si přečtěte diskusi.
To se mi vždycky líběj, tyhle tvrdý soudy od zeleného stolu. V politice byste moh bejt dost dobrej.
Pátek, 17. července 2020 - 10:08:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6119
Registrován: 7-2007
Mladějov:..je akorát hloupá obhajoba. To s tebou souhlasím, ale slyšel jsem ji mnohokrát.
protože v důsledku bude moci těch 100 taky (a nad 100 ho omezí zase jiná ustanovení No právě, která už možná ani nezná To si piš, takže ti pojede někdo s railjetem třeba kilo čtyřicet) A porušuje lecos, a ani to neví.
Jízda dle rozhledu u vlaku je mimořádnost, jakmile je tam číslo, tak se toho spousty kolegů chytá. Jde o to si uvědomit, DLE ROZHLEDU, a to číslo je v tomto případě podružná informace. Jenže většina si to otočí přesně opačně. Takže celkem nerozhoduje, jaké je tam číslo (a omezení na 30/40 v mnou uváděném případě, by bylo kontraproduktivní - ale nevadí mi), s tím se klidně smířím...Ale pro výše uvedené bych v této definici max. rychl. neuváděl.
Pátek, 17. července 2020 - 10:08:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10988
Registrován: 4-2003
Martin zlivský:A ne, že jedno je „pomůcka” a druhé „zabezpečovač” to fakt bude řešit málokterý „běžný” strojvedoucí.

AVV se může beztrestně vypnout, kdežto zabezpečovač vypnout nesmím. Mirel se zapíná sám při zapnutí baterií a je v provozu celou dobu. Mohu volit jen režimy a silně pochybuji, že se najde dneska magor, který jede na trati a nemá tam režim PRE, čili prevádzka. A přepínat se to dá jen při nulové rychlosti.
Pátek, 17. července 2020 - 10:13:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 564
Registrován: 10-2005

Jestli strojvedoucí neumí posoudit, co je jízda dle rozhledu..tak pak i neumí posoudit i ostatní...

Tuhle větu vytesejte a nejvýše se má dále smysl bavit o výchově a vzdělávání strojvůdce, jeho psychologické kompetenci pro práci a pracovních podmínkách (přetržené směny, atd.). Do doby než bude skutečný zabezpečovač (pro jehož nouzové postupy, jak jsem vyrozuměl, to ale bude přinejmenším zčásti platit i nadále).

Mmch, mám za to, že prestiž povolání strojvůdce, resp. respekt k němu, v sobě nese právě to očekávání kompetence a odpovědnosti, kterou předpřispěvatel svou větou tak dobře vystihl.
Mladějov
Pátek, 17. července 2020 - 10:13:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14787
Registrován: 3-2007
O: Tak já si taky myslím, že 40 je někdy kontraproduktivní, ale je to asi nejmenší úlitba těm "zlepšovatelům", co na ně tlačej ať vysloveně či nevysloveně politici.

To je především o tom, aby tuhle problematiku lidi znali vzbuzení ve dvě ráno.. to jsou prostě základy řemesla.
Pátek, 17. července 2020 - 10:18:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4385
Registrován: 5-2004
Petr_Šimral:
"Za svou praxi jsem mnohokrát zažil, že jízda podle rozhledu je spojena s rychlostí při ní a na otázku, jestli to ubrzdí jsem dostával odpovědi, že jede dobře, protože nepřekračuje rychlost. "
Oldcerry:
"Jenže, jamile tam bude číslo (a je), tak se ho hodně lidí chytá. Pak uslyšíš..vždyť jsem tu 30/40 nepřekročil...je to stejné jako u posunu."
Přesně tak. A totéž je běžný i na silnici - když se zeptáte, proč někdo jede stylem, že by do čehokoliv v zatáčce nebo za horizontem třískl bez šance brzdit, taky dotyčný odpoví, že nepřekračuje 50/90/130. Prostě je to sice blbý, ale přirozený chování a předpisy/značení/... s tím musí počítat.
Mladějov
Pátek, 17. července 2020 - 10:23:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14788
Registrován: 3-2007
Viajero:
"
Tuhle větu vytesejte a nejvýše se má dále smysl bavit o výchově a vzdělávání strojvůdce, jeho psychologické kompetenci pro práci a pracovních podmínkách (přetržené směny, atd.).

"

Ale ono to tak je - ten hlavní problém skutečně není v tom, že je v předpise, že při jízdě podle rozhledu může v tomto případě 100 a řešení není v přilepování dalších přílepků do D1, jak si hodně lidí zjevně nejen zde myslí.
Pátek, 17. července 2020 - 10:25:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6120
Registrován: 7-2007
Mirek_Zv.[rofl]kouzlo nechtěného[rofl][ok]
McBain: Autoblok je skoro 150 let To jako vážně? To tedy čumím...já myslel, že jezdili na dohled a žezlo.
Ale na železnici 21. století toto nemá co dělat a mělo to být dávno v muzeu. Ale jdi ty...taky jsi podlehl modle ETCS? Jak to dokoumali v těch Švýcarech, když jim to pustilo vlaky proti sobě?
Mladějov
Pátek, 17. července 2020 - 10:26:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14789
Registrován: 3-2007
David_jaša:
"taky dotyčný odpoví, že nepřekračuje 50/90/130. Prostě je to sice blbý, ale přirozený chování a předpisy/značení/... s tím musí počítat."

Jo ? A jak s tím teda na tý silnici počítaj, jak to bezpečně řešej, že za zatáčkou nestojí debil se SUVem nebo kamión ?

Další takovej [crazy]
Paul2no
Pátek, 17. července 2020 - 10:28:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2107
Registrován: 11-2009
Já už tady před delší dobou navrhoval, že červená na AB by měla blikat, protože tahle červená není tolik červená, jako ta na vjezdovém/cestovém/odjezdovém návěstidle. Současně by pak nebylo potřeba vymýšlet rovnáky na ohýbáky typu dvojstanice Olbramovice-Votice, nebo absolutní oddílová návěstidla před ejpovickým tunelem (neblikající červená na AB by byla absolutní).

Jedna návěst by měla mít vždy právě jeden význam, nezávisle na tom, na jakém návěstidle se nachází.
Pátek, 17. července 2020 - 10:28:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 157
Registrován: 6-2018
Jistá ([wink]) Miroslava Němcová dnes zveřejnila, že desetina strojvůdců je v důchodovém věku a jsou i starší 70ti let. Máte někdo přesnější informace o věkovém složení sloužících strojvůdců? Já jsem to raději nedočetl, jen z toho vyplynulo, že za nehody může Babišovo angažmá v StB.
Pátek, 17. července 2020 - 10:32:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10989
Registrován: 4-2003
Mladějov:Ale ono to tak je - ten hlavní problém skutečně není v tom, že je v předpise, že při jízdě podle rozhledu může v tomto případě až 100 a řešení není v přilepování dalších přílepků do D1, jak si hodně lidí zjevně nejen zde myslí.

Tak tu laskavě popiš, kde ten problém vidíš Ty. Rád si to přečtu a asi nebudu sám [wink].
Mladějov
Pátek, 17. července 2020 - 10:36:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14790
Registrován: 3-2007
Máme - a já se zeptám : kolik těch velkých nehod třeba za posledních deset let způsobili ti senioři ? Mají v nich alespoň procentní zastoupení odpovídající jejich podílu v populaci - či vyšší, či nižší ??

To jsou totiž takové hodně zavádějící až skoro manipulace, navozující pro jednodušší představu, že to je ta příčina vyšší nehodovosti. Nakonec podobně jako na silnici.
Pátek, 17. července 2020 - 10:38:56  
Administrátor
Číslo příspěvku: 73671
Registrován: 4-2003
Bram:
"AVV se může beztrestně vypnout, kdežto zabezpečovač vypnout nesmím. Mirel se zapíná sám při zapnutí baterií a je v provozu celou dobu. Mohu volit jen režimy a silně pochybuji, že se najde dneska magor, který jede na trati a nemá tam režim PRE, čili prevádzka. A přepínat se to dá jen při nulové rychlosti."
A u klacku AB s červenou má jakou rychlost? Nulovou. Možná je tedy šance, že nezadá na AVV jízdu na PN, nižší, ale neříkal bych, že s Mirelem by nic neudělal.
Navíc - nejsem si teda za mák jistej, ale i když nic nezmění, nezmizelo by náhodou na Mirelu omezení na 30 km/h (červený kód) po projetí návěstidla, když pak k dalšímu už žádný kód už není (tj. základní rychlost snad dokonce 120 Km/h? - přiznám se, že aktuální a přesnou verzi Mirelu neznám)?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Pátek, 17. července 2020 - 10:41:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10990
Registrován: 4-2003
Mladějov:Máme - a já se zeptám : kolik těch velkých nehod třeba za posledních deset let způsobili ti senioři ? Mají v nich alespoň procentní zastoupení odpovídající jejich podílu v populaci - či vyšší, či nižší ??


Teď tedy nerozumím. Píšu snad někde o věku chybujících?


To jsou totiž takové hodně zavádějící až skoro manipulace, navozující pro jednodušší představu, že to je ta příčina vyšší nehodovosti. Nakonec podobně jako na silnici.

A tyto manipulace zde někdo uvedl?
Pátek, 17. července 2020 - 10:42:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6121
Registrován: 7-2007
Bram: tatar se tě dotkl[wink]...no tak jinak, nemel tu kraviny, ještě se toho někdo chytne....
kdežto zabezpečovač vypnout nesmím Říká kdo, nebo co?
Mirel se zapíná sám při zapnutí baterií a je v provozu celou dobu No neříkej, to je mi novina...na kterých řadách? Já co znám, tak má svůj vypínač.
že se najde dneska magor, který jede na trati a nemá tam režim PRE, čili prevádzka Tak jsem magor...no nic divného...Ono když si zabezpečováci s AB hráli, tak mě to dvakrát odstřelilo (z 90 do 0) nic moc zábava, zvláště u verze 03. Takže "magor" přepnul do "Výl" a jel jen dle návěsti návěstidel...
Mladějov
Pátek, 17. července 2020 - 10:42:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14791
Registrován: 3-2007
Brame, já to tady popisuju celá léta, co sem píšu.
Ten problém je komplexnější, než se mnoha lidem odsud zdá - a i návrhy řešení by byly..jen na jiné platformě, než K-rep.
Tady se složitější věci bohužel nedaj diskutovat, protože ta diskuse pak uteče jinam, každopádně sem chodí řada velmi chytrých lidí..a s většinou z nich (i jiných) se na pojmenování základních příčin a způsobů řešení, zdá se, pořád shodnu.
Mladějov
Pátek, 17. července 2020 - 10:44:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14792
Registrován: 3-2007
Bram: To bylo na Starého Ivoše, ne na tebe.
Pátek, 17. července 2020 - 10:47:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 50
Registrován: 1-2018
Priapos:
"
Jste si naprosto jistý, že máte platnou verzi toho předpisu?"

Máte pravdu. 27.2.1998 vyšlo doplňující ustanovení k předpisu T108 č.j.55453/98-O14.
Tam je vysloveně napsáno, že věta o omezení rychlosti na 30km/h se má škrtnout.

Proboha co tvořitele předpisů k tomu vedlo. Říká se, že předpisy jsou psány krví, ale tohle jde smrti přímo naproti.


(Příspěvek byl editován uživatelem teloc.)
Mladějov
Pátek, 17. července 2020 - 10:54:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14793
Registrován: 3-2007
Oldcerry:
" Takže "magor" přepnul do "Výl" a jel jen dle návěsti návěstidel..."

..což je hrubé porušení předpisů [lol]

Hele, já úplně chápu, že jsou situace, kdy je vhodnější (a dokonce bezpečnější !) ten předpis (který skutečně nemůže obsáhnout všechny situace a nuance) porušit, ale prostě lidem (strojvůdcům) to takhle (jako návod) říkat nemůžeš.

Protože ty víš, jak moc je to o hubu a zpřísníš si dobrovolně 10 věcí okolo, ale ti, co nemyslej/moc neuměj ne, anebo dokonce to budou vypínat úmyslně i když to nebude třeba.

A tady si pak od někoho přečteš, jak na to v zaopatřovacím ústavu jménem ČD serou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pátek, 17. července 2020 - 11:13:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6122
Registrován: 7-2007
Mladějov: Tedy se trochu ztrácím, už mnoho věcí neznám, nebo jsem nezaregistroval změnu, ale ono se z Mirelu nesmí udělat KBS? Já mám zafixováno, že bez přenosu návěstí nesmíš více jak 100. Ale ono je to zakázané přepnout do "Výl"? Co potom ty popelnice co přenos návěstí nemají (žlutozelené příšery), ty tam jezdit nesmí? To už fakt jsem taková hlava děravá?
Pátek, 17. července 2020 - 11:14:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2531
Registrován: 12-2009
T.H.: Já jsem taky zcela nepsal, že by jí to mělo úplně zabránit, psal jsem spíše o zpříjemnění a usnadnění orientace strojvůdci a rovněž jsem tu zaznamenal návrhy, aby se to zrušilo. Jsem sic línej (můj hlavní nepřítel) si to dohledávat, ale nějaký názor na způsob, že červená má být stůj a hotovo.... Tu také zazněl. Nehoda v Brodě byla spíše iniciátorem této úvahy.

Oldcerry: S tím kulantním vyjádřením, nebyl jste sám kdo se tu maličko ztratil v mém příspěvků. A když někdo slušně napíše, tak nemám problém zopakovat nebo dovysvětlit... Kéž by při nerozumění (- tápání) všichni přišli a v klidu se zeptali, to by byla třeba má profese podstatně snazší....

S tou realizací máte pochopitelně pravdu, kór když je na obzoru ETCS, které asi bude postupně nechávat návěstidla dožívat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
ridic_vlaku
Pátek, 17. července 2020 - 11:28:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 137
Registrován: 5-2019
Možná, že by stálo pro "nové a mladé" vyhodit z předpisu z jízdy dle rozhledu tu 100. Jak je tam nějaké číslo, tak si holt někdo to převede, že tím kilem jet musí...

Souhlas, i když to asi nebylo příčinou nehody. Taky by stálo za to pocvičit na simulátoru, jak to za jízdy podle rozhledu vypadá, když za tmy na člověka vykouknou viaflexy předchozího vlaku. Pak by diskuse o rychlosti 30km/h za jízdy dle rozhledu dostaly jinou dimenzi.


Hajnej: Mimochodem, není teď vhodná doba (když se chystá nová D1) do ní kromě musíš/nesmíš i popsat rizika spojená s některými činnostmi? Nemalá část lidí pak to musení a nesmění líp pochopí, uloží do hlavy ... a pak i udělá.

Mám pocit, že v dávné D2 to tak bývalo. A nekonečné diskuse na fírcimře o předpisovém požadavku na jízdu se zvýšenou opatrností po zastavení/zpomalení za přejezdníkem mne přesvědčily, že Tvá poznámka je velmi příhodná.


Honnzok:Pro některé tápající, skutečně jsem vypustil z abloku stůj,

Zhruba takhle to mají v Praze na metru. :-)




(Příspěvek byl editován uživatelem ridic_vlaku.)
Pátek, 17. července 2020 - 12:09:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4386
Registrován: 5-2004
Mladějov:
"Jo ? A jak s tím teda na tý silnici počítaj, jak to bezpečně řešej, že za zatáčkou nestojí debil se SUVem nebo kamión ? "
Tak jak tu silnici navrhnout, je známý už dlouho, ale bohužel se to dost často nedělá důsledně. A na shlucích nehod je to vidět, že ona stará známá místa se z roku na rok nějak výrazně nemění. [sad]
Pátek, 17. července 2020 - 12:13:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4387
Registrován: 5-2004
Mladějov:
"Tady se složitější věci bohužel nedaj diskutovat, protože ta diskuse pak uteče jinam, každopádně sem chodí řada velmi chytrých lidí..a s většinou z nich (i jiných) se na pojmenování základních příčin a způsobů řešení, zdá se, pořád shodnu."
Tady v nehodách ne. [happy] Ale v klidnějších diskusích dost často jo.
T4781
Pátek, 17. července 2020 - 12:19:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 967
Registrován: 2-2010
David Jaša
O železnici vím jen to, že tam jezdí vlaky, takže se do této diskuze nepletu. Na Váš příspěvěk mi nejde nereagovat. Takže podle Vás, když je někdo kretén, co jezdí s plynem na podlaze a hlavu má zastrčenou v [zadnice] , tak mu narovnáme silnici, aby se nevymáznul? [coze] [uhoh] [crazy]
K6S 310DR - to je zvuk,tomu se nic nevyrovná!
Vyjíždí pomalu,ale jistě a za strašlivého rachotu-tak to je Zamráča
Až pojede kolem Vás,tak smekněte....
Pátek, 17. července 2020 - 12:28:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12179
Registrován: 8-2012
Samozřejmě, co je na tom divného? Právě s ohledem na to, že existujou "stará známá místa", tak to právě znamená, že to nejsou jen ti dle vás "kreténi s hlavou v [zadnice]", ale že je tam obecný problém.
On tady ani o těch strojvedoucích, co zavinili nehodu, nikdo neříká, že jsou kreténi, ale snažíme se dobrat příčiny té nehody.
電車オタク
Pátek, 17. července 2020 - 12:33:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10445
Registrován: 4-2003
k vezměme nehody zpřed roku, po kterých se tu začalo naposledy ťokat o sledování a "bodovém systému" - srážka 560 v Brně, srážka při posunu v Budějovicích a ujetý štádler ve Velkém Meziříčí. Závěrečné zprávy z nich jsou na webu Drážní inspekce. Je v nich nějaký důkaz, že přispívajícím faktorem MU byla únava strojvedoucího ze "zanášení"?

Fakta: U všech těchto a řady jiných případů není nějaký flag jako výsledek nějaké databázové podmínky 0 či 1, nýbrž NA. Protože to nikdo nesledoval a nikdo soudný to na sebe sám od sebe nenapráská. (Vyjma toho ****** v Děčině-Východ, u kterýho to 1 vyšlo implicitně, protože to neudělal v HPP.)

Pokud pronáším nějak tvrzení a nemám pro to žádný data, tak nejde o vědu, ale o víru. Nic proti tomu, ale tu provozují třeba na Hradčanském nám. čp. 56.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."