Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » 440, 640, 650, 660 - RegioPanter / InterPanter » Archiv diskuse 440, 640, 650, 660 - RegioPanter... do 18. 06. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse 440, 640, 650, 660 - RegioPanter... do 18. 06. 2017

dolů
   autor příspěvek
Sobota, 27. května 2017 - 17:33:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1394
Registrován: 10-2009
Jo, leda na magnety. Vůbec však nechápu, co se Vám na řízení toho kolegy nezdá. Udělejte si papíry, nechejte se zaměstnat u ČD (nebo jiného dopravce) a kvedlejte si pákou dle libosti. Ovšem je od Vás milé, že máte soucit s kolegou, který se tak moc nadře kvedláním.
Dle pokynu od pracovníka Škoda servisu je dobré brzdit hned v poloze BP, neb brzdícíúčinek se zvyšuje proporcionálně jak u EDB, tak v pneu válcích. P.
Practicus
Sobota, 27. května 2017 - 23:06:03  
Neregistrovaný host
78.45.75.167
a největší sranda je, že ve 160 km/h když dáte plnou brzdu, tak EDB brzdí jen ze 30% (max. proud do troleje při rekuperaci je cca 600-700A a ten se drží až do nějakých 60-70 km/h, při brždění do odporu je to ještě horší), takže co tou dynamickou brzdou chcete ubrzdit

holt panter není eso, který skutečně dynamicky brzdí a něco ubrzdí již od své max. rychlosti do cca 20-30 km/h
Sobota, 27. května 2017 - 23:22:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 231
Registrován: 12-2008
no on je hlavně problém i v citlivosti té HJP.. v rychlobrzdě je člověk dřív, než se naděje... (a ne každý jezdí na kolíček, že [proud]) A ono to přikvrdlávání HJP, když se člověk trefuje přesně do nějakýho místa, to je opruz... Nechci rozjíždět nekonečný flame, ale hnutí za klasické brzdiče bych ve volbách podpořil...
Neděle, 28. května 2017 - 09:18:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1395
Registrován: 10-2009
Problém začíná tím, že konstruktéři hnacích vozidel a řídících vozů, jakož i všech komponentů ovládaných strojvůdcem, ve své drtivé většině nebyli, nejsou a nebudou strojvůdci. Na rozdíl od konstruktérů automobilních. Podobně ti, kteří zadávají za dopravce požadavky těm konstruktérům či výrobcům.
Podívejme se na rozdíl mezi auty a mašinami. Žádného výrobce automobilů by asi nenapadlo dát plynový a brzdový pedál do jednoho. Výrobce HV to napadlo a ještě je přesvědčen, že zásadním způsobem zjednodušil ovládání mašiny. Že tím strojvůdcům nesmírně ulehčil práci. Všude u civilizovaných lidí se zapíná cokoli otočením vypínače doprava. Pak přijdou naši myslitelé a na WTB mašinách si rozsvítíte světlomet otočením vypínače opačným směrem. Ve všech autech, včetně čínských, jsou ovládací prvky namontovány na stejné pozice. Ne ta u drážních vozidel. Existují jednotná stanoviště strojvedoucího. Jen to je na závadu, že co řada, to jiné "jednotné" stanoviště. Ba ani v jedné řadě vozidel nejsou ovládací prvky identické. Jako by ty mašiny měly každá jiného majitele a ti si je ve svých šopách a stodolách upravovali po svém.
Tak je to i se zařízeními, která byla vyrobena jinde, jen tvoří součást stanoviště. Např. vysílačky, rychloměry, apod. Co třeba potřebuje kouknutím na rychloměr strojvedoucí vidět? 1. Přesnou okamžitou rychlost, 2. Přesnou předvolenou rychlost, 3. Přesný čas. Co nepotřebuje vědět, jsou přibližné hodnoty téhož. A právě ty se zobrazují výrazně, kdežto ty přesné hodnoty si musí strojvedoucí neustálým mačkáním tlačítek na rychloměru vyvolávat. Displeje jsou tmavošedé na světle šedém pozadí, což je zárukou toho, že za svitu slunce jsou takořka neviditelné, nasazením slunečních brýlí zmizí docela. Vysílačky, zvlášť některé typy, zase jsou náročné na obsluhu. Jakoby dopravce nebo konstruktér předpokládali trvalou přítomnost radisty na stanovišti strojvedoucího. Když si půjčím auto, ovládá se snadno. Vše je dobře ergonomicky zvládnuto, nemusím se nikam natahovat, krčit. Za tmy všechno svítí, nic neoslňuje. Na mašině se asi noční provoz vůbec nepředpokládá. Stačí třeba monitory vysílaček, které se nedají dostatečně ztmavit, či mají velký a neměnný kontrast. Nebo nový zabezpečovač od firmy AŽD LS06. To je dílo hodné amatéra z garáže.
To, co chybí především, je absence odpovědnosti v všech, kdo se na zadání, vývoji, výrobě a schvalování podíleli. Pak to strčí do provozu a už zůstává jen odpovědnost strojvedoucího. Už se s tím nedá nic dělat.
Pro ilustraci, jak moc velcí pitomci mohou rozhodovat o tom, jak bude provoz drážního vozidla vypadat, třeba příklad světlometů. Napadlo by konstruktéra automobilu, že mohu jet pouze se zapnutými dálkovými světlomety, nebo jen s obrysovými světly? Myslím, že i rikša na Srí Lance umí ztlumit světla. Na mašinách to nutné není, tady to ztlumení světlometů je rekonstrukcemi zrušeno jako nepotřebné.
Vrátím-li se zpět k regio a inter kočkám, pak je divné, že ač vypadají jako sourozenci, je dost zásadní rozdíl v jejich brždění. Na rozdíl od mašiny se soupravou je nutné s těmito řadami jezdit velmi opatrně a počítat s velmi, velmi dlouhými brzdnými dráhami. Jako betálné fór je pak údaj o brzdicích % jednotek. Vlak se špalkáči mající 103% brzdí mnohem, mnohem líp, než inter kočka s 201%, natož regio kočky s 221%. Tyto údaje jsou reálné stejně jako že se letos bude na Měsíci stavět první činžák. Chtěl bych vidět ten prst, z kterýho si to někdo vycucal. Ale to už je jiná sloka téže písničky. Přeju Vám všem hezkou neděli. Váš P.
Practicus
Neděle, 28. května 2017 - 14:46:09  
Neregistrovaný host
78.45.75.167
Podroužek - když si nakousnul tu LS06 včera jsem se po 2 letech od školení na ni dostal (na vlaku)

no, při opakovaném výpadku kódu si člověk připadá jak kočka, co honí ten bod od laserovýho ukazovátka - na rodílnost akustického projevu se nedá spoléhat, neb oba začínají tím samým tónem

Pryž - dle mého názoru je HJP vhodná právě pro jednotky, méně vhodná pro traťové lok. a úplně nevhodná pro posun
Neděle, 28. května 2017 - 22:23:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10759
Registrován: 4-2003
Benešov - Bystřice ..... někdy možná standart,ted ještě ne tak se dokumentovat musí ...


http://www.k-report.net/diskuse/prohlizec-obrazku/?autor=Jnd
Pondělí, 29. května 2017 - 09:22:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4929
Registrován: 9-2011
Žádného výrobce automobilů by asi nenapadlo dát plynový a brzdový pedál do jednoho.
A víte, že napadlo?
Kdysi byl rozhovor s Jiřím Sovákem, kde si pochvaloval, jak měl auto s automatickou převodovkou a jediným pedálem, který slučoval plyn a brzdu. Byla tam pak diskuse, jestli to není nezvyklé, ale pan Sovák říkal, že si na to zvyknete velice rychle a pro seniory je to ideální řešení.

Jinak "hlavní jízdní pedál" [wink] není nic nového:
http://auto.idnes.cz/objev-idnes-cz-brzdu-a-plyn-v-jednom-vymysle l-cech-uz-v-roce-1933-pua-/automoto.aspx?c=A101102_202149_automot o_hig

A pamatuje na něj i nařízení Evropské unie, tak dočkejte času... [proud]
http://www.eurlex.cz/dokument.aspx?celex=32015L0653
32. Společný systém ovládání provozní brzdy a plynového pedálu

Pak přijdou naši myslitelé a na WTB mašinách si rozsvítíte světlomet otočením vypínače opačným směrem.
Jo, pane, to je u nás hluboká tradice.
Na škodováckých mašinách se bílá pozička zapínala doprava, na ČKD mašinách doleva.

Ba ani v jedné řadě vozidel nejsou ovládací prvky identické.
To je z velké části i dobrodiním jednotlivých dep a dílen. Vzpomínám, jak v jakémsi depu dostali skvělý nápad na laminátkách prohodit ovladač sběračů a reflektoru. Bez následků to fungovalo jen do té doby, než jste si třeba v bratislavském tunelu potřeboval posvítit...

Tyto údaje jsou reálné
Ač se vám to asi nebude zdát, tak brzdicí procenta se ověřují při typové zkoušce. Myslíte, že si výrobce dovolí na bočnici napsat něco, co pak nemůže při zkoušce dokázat?
Jo a ještě se někam podívejte na definici "brzdicích procent", pak vám možná ten rozdíl mezi špalkáčem a panterem divný nepřijde (jakkoliv toto neznamená, že by panter nemohl provozní brzdou brzdit lépe).
Pondělí, 29. května 2017 - 14:52:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1396
Registrován: 10-2009
Aleši zdravím,
nikdo neví všechno. Takže jsem se zase něco dozvěděl. I když, pan Sovák byl přece jen komediant a pro srandu udělal všelicos, tak nevím, zda mu zase všechno věřit. Nu, mohu se mýlit.
4. odstavec, já měl na mysli prostřední návěstní světlo plus reflektor.
5. odstavec, osobně jsem nezažil, tou dobou jsem ještě nejezdil elektriky. Ale bylo to moje dílo (omlouvám se za neskromnost), když jsem coby předseda ZO FS přesvědčil pana přednostu o rekonstrukci 560.001 a 002 do podoby sériových strojů. Právě poté, co si jeden starší, již nežijící kolega při vjezdu do bratislavského tunelu chtěl rozsvítit. Svítilo to asi málo, tak otočil do druhé polohy - dálkový reflektor. Jenže to byly k zadním ještě i přední sběrače. Z tunelu už vyjel pornograf pouze se čtyřmi pahýly.
5. Ano, je to tak. Proto je s podivem, že se na nějakých brzdicích % tolik bazíruje, když brzdit se jimi nedá a prakticky o ničem nevypovídají. Jestliže vlak o dvojnásobných brzdicích % brzdí hůř, pak k čemu je takový údaj v praxi? Natož u regio panterů, kde zabrzdit HJP pneumaticky nelze vůbec, pouze v rychlobrzdě (+ Emg)jinak pákou nouzové brzdy, bez protismyku, nebo tlačítkovou volbou. Takže pochybuju i o tom, že by si výrobce nedovolil napsat údaj jakýkoli kamkoli. Lže se všude, proč by ne tady? Nicméně děkuji za nezaujatý a nerejpavý příspěvek. Hezké takořka letní odpůldne přeju. P.
Pondělí, 29. května 2017 - 16:00:48  
Administrátor
Číslo příspěvku: 72373
Registrován: 4-2003
Hajnej:
"MZ: co se zase rozsypalo
Šprajcnul se jim štyft mezi mrkvistorama..."
[proud] Koupit si takovej vergl normální dopravce, dávno už zkrachoval... Ostatně dneska opět: Velenice 242, Strakonice 242, Počátky 210... Nebo snad aspoň jedna 650 někde jezdí? [crazy]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: <font color="0000ff">Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!</font>
Pondělí, 29. května 2017 - 16:24:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 2-2010
ad Jnd fotka Interpanter: Na koridor docela průdký oblouk, jaká tam je v tom oblouku maximálka?
Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí na konci tunelu světlo.Realista vidí světla vlaku.A strojvůdce vidí tři debily na kolejích. [masinka]
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/
Blog: http://traveltrainprod.blogspot.cz/2017/05/fsfs.html
Pondělí, 29. května 2017 - 16:50:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10764
Registrován: 4-2003
Trs2004

Tratové poměry neznám,ale tohle je z druhé strany od Bystřice před oblouky ...


http://www.k-report.net/diskuse/prohlizec-obrazku/?autor=Jnd
Úterý, 30. května 2017 - 15:12:46  
Administrátor
Číslo příspěvku: 72375
Registrován: 4-2003
Dneska opět jeden Panter jezdil a pro změnu zdechl v Borovanech.
Vše ostatní už jezdí v náhradách - na Číčenice se ráno vypravila 810.573, na Strakonice 210.057(?) a 242.265(?) s klasikama...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: <font color="0000ff">Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!</font>
Úterý, 30. května 2017 - 17:15:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1400
Registrován: 10-2009
Cituji jednoho ze servismanů: "Koupili jste si levné jednotky ze Škodovky a chcete, aby to jezdilo?!"
Moje dlouholeté zkušenosti napovídají, že spolehlivost není zdaleka nejdůležitější poptávanou vlastností vozidel, které dopravce nakupuje. Včetně mašin generálkovaných nebo rekonstruovaných. Důraz je kladen patrně na pofiderní technický pokrok. Což je jistě na škodu. (S malým š).
Hon
Úterý, 30. května 2017 - 17:26:54  
Neregistrovaný host
80.92.250.247
Ale ono to třeba někdy někomu od ČD dojde... Ale aby se do té doby česká železnice neposunula výrazně směrem k Balkánu...
Úterý, 30. května 2017 - 18:05:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1553
Registrován: 11-2012
Podroužek 1400:
Tak pod poslední dva řádky se podepisuju. Je tomu půl roku, co jsem měl tu "čest" dělat na minisérii předělaných mašin. (Všimněte si, že jsem nepoužil slovo "rekonstruovaných".)
Výsledkem bylo, že třeba VZetku jsem vyndával hrubě přes hodinu, než se mi to celé podařilo rozšroubovat a per partes vyndat ven ze strojovny. (Vcelku to samozřejmě nešlo.) Totálně odřené špinavé ruce od krve a tuny sprostého výraziva linoucí se vzduchem jen dokreslovaly tu "parádní" atmosféru bezmoci.
Jaký to rozdíl oproti originální mašině, kde stačí jen odšroubovat 8 eŠeRek (s převodníkem pár navíc), vyndat šruby, vyklopit, zavolat dva kolegy, ať to pomožou sundat a je to, práce na maximálně 10 minut.
Pak následovaly pulty, kde na pomoc přišla i flexa a vozmistrovské kladivo. (Ne, opravdu tyto věci jako elektrikář normálně nepoužívám...)
Co si budem povídat, demontážky se mi z půl dne protáhly na dva.
Přitom toto celé nemuselo být, kdyby se pro většinu použilo léta fungující řešení z původní mašiny, jen se trochu upravilo. Oni totiž ti naši předci nebyli žádní hňupi, takže není furt třeba za každou cenu vymýšlet novoty!
Klidně zaprodám svou duši peklu, pokud budu moct do konce života dělat jen na Kocourech a Škodovkách II. generace. To jsou mašiny, pro které se do práce těším.
Okolí neustále prudím tím, že mluvím pravdu, ale jinak su moc hodný...
Practicus
Úterý, 30. května 2017 - 19:36:31  
Neregistrovaný host
78.45.75.167
"Koupili jste si levné jednotky ze Škodovky a chcete, aby to jezdilo?!"


když si pořídíš Dácii, či jiný "levný" samohyb, tak taky chceš, aby jezdilo - to je problém výrobce, že to za takovou cenu nabízí
Středa, 31. května 2017 - 08:43:38  
Administrátor
Číslo příspěvku: 72377
Registrován: 4-2003
Dneska na jihu trochu zlepšení - místo 810 už jezdí 210. [wink]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: <font color="0000ff">Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!</font>
Středa, 31. května 2017 - 09:27:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 10-2009
Praktiku, nebo problém blbého zákazníka, že zmetky za takovou cenu kupuje. Ale to je tak vždy, když kupující tahá peníze z cizí, hlavně státní, šrajtofle. Tož proč bychom se nerozšoupli, že?
Středa, 31. května 2017 - 10:09:46  
Administrátor
Číslo příspěvku: 72379
Registrován: 4-2003
Snad radši ani nechci vědět, zda z takového „nasazení” plynou pro někoho aspoň nějaké pokuty. Ty sráče nebyly zas tak levný, aby v průměru jeden stál kdesi u plotu celoročně a další dost často. [crazy] První roční odstávka 001 sice byly vlivem „setkání” s motorem autobusu, ale i tak byl rok na výměnu čela docela dost dlouhá doba. [crazy]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: <font color="0000ff">Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!</font>
Středa, 31. května 2017 - 11:31:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1403
Registrován: 10-2009
Zdar Martine,
problém je s ekonomikou. Tato věda nám moderně káže, nemít ve skladech žádné, vůbec žádné náhradní díly. Když je pak něco potřeba, musí se díly objednat. Jelikož ovšem i dodavatelé a jejich dodavatelé jsou moderně ekonomicky řízeni, pak ani u nich se žádné součástky nenacházejí. Musí se nejprve vyrobit. No ale z čeho se vyrobí, když ani výrobci těch součástek nejsou ekonomických ukazatelů ušetřeni a ani oni nemají na skladu nic, z čeho by je vyrobili. Tak potom vítězí ekonomika tím, že nový vlak za čtvrt miliardy stojí měsíc, než jest k dispozice součástka za tisícovku. Proto je nutno mít dostatek záložních vlaků, které budou stát a čekat na nasazení. Jelikož to by taky ekonomické nebylo, nahrazuje se, čím se dá. Dokud je to "něco", (vozy, mašiny) k dispozici. Jelikož zálohy aspoň těch kopřiváků, žehliček, plecháčů, brejlovců se tenčí, (ekonomika velí zbavit se všeho nepotřebného), je jen otázkou času, kdy náhradní souprava nebude k dispozici vůbec. Ostatně, už se to taky sem tam děje. Když ovšem uvážíme, že o cestující vlastně vůbec nejde, je vše v nejlepším pořádku. P.
Středa, 31. května 2017 - 20:04:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 108
Registrován: 11-2012
@ Podroužek: Pěkně napsané a velice trefné! Bohužel...
Čtvrtek, 01. června 2017 - 22:34:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5966
Registrován: 8-2007
problém je s ekonomikou. Tato věda nám moderně káže, nemít ve skladech žádné, vůbec žádné náhradní díly.

To je pravda.Pak je otázka,zda v tomto systému bude jakékoli jiné vozidlo bez podobných problémů.

Tak potom vítězí ekonomika tím, že nový vlak za čtvrt miliardy stojí měsíc, než jest k dispozice součástka za tisícovku.

A to je začátek kanibalizace.Na jedné lok.se porouchá kompresor.Na jiné trakční měnič,na třetí jsou projetá kola.....
Pak to odnese jedna lok/souprava,která slouží,jako zdroj náhradních dílů.

M.Z: První roční odstávka 001 sice byly vlivem „setkání” s motorem autobusu, ale i tak byl rok na výměnu čela docela dost dlouhá doba. [crazy]

No tak poukazovat na nespolehlivost vozidla tím,že dlouho stálo po násilném poškození je trochu mimo mísu.To je následek výše zmíněné absence jakýchchkoli náhradních dílů.

Toto je dlouholetou tradicí ČSD/ČD.Pamatuji v 80. letech "ploty" odstavených 754, v 90. letech dlouhodobě odstavené nové motoráky 843(každé depo mělo svůj nový stroj na náhradní díly).V Chomutově to byla 843.016,která nenajela ani 100 000 km a byla kanibalizována od roku 1999 do 2006.Dnes již normálně jezdí.

Ty stejnosměrné 440 zase se spolehlivostí tak velké problény nemají. V Děčíně žádná dlouhodobě nestála,s jednou záložní byly náhrady zcela ojedinělé a nyní,když se jezdí bez zálohy(jedna je od ledna vždy na Evy v Šumperku) je záložní Sysel v provozu pár dní v týdnu.
Vypovídá o tom i celkový proběh od 600 000 km u posledně dodané 006 a 007 po 760 000 km u první 001.
Pátek, 02. června 2017 - 07:56:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7039
Registrován: 4-2003
problém je s ekonomikou. Tato věda nám moderně káže, nemít ve skladech žádné, vůbec žádné náhradní díly.

1) Ekonomika její věda. Věda je ekonomie.
2) Nic takovýho ekonomika a ani ekonomie NEkáže. Maximálně kážou mít OPTIMÁLNÍ zásoby.

Ty sráče nebyly zas tak levný,

Puberta holt u někoho neskončila.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 02. června 2017 - 08:55:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1755
Registrován: 12-2009
Snad nikomu nezpůsobím problém, ale na jednom stroji nejmenovaného depa se mi dokonce povedlo najít v knize oprav od strojvedoucího již měsíc prošlá celá lékárna odpověď není skladem tak nevím nevim jestli to může moc fungovat když dílna pak na vše čeká měsíce. (lékárna jen skutečný příklad)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Pátek, 02. června 2017 - 09:43:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3233
Registrován: 5-2004
Jak vyřešit dostupnost ND bylo popsáno o pár diskusí vedle už před 10 lety
Pátek, 02. června 2017 - 13:48:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8335
Registrován: 9-2002
Ja se do toho nechci vrtat (neznam spoustu dulezitejch detailu,) ale pokud neco blbe jezdi a jeste k tomu (a zejmena) blbe brzdi, tak je casem zadelano na poradnej pruser (hromadu.) Hodil bych to vyrobci na hlavu, jenze to by asi pak nejen v Dome Hruzy na Pobrezi Chujoviny padaly hlavy. Uz vidim, jak se do toho nekomu chce...
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Sobota, 03. června 2017 - 16:04:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2828
Registrován: 8-2004
Zvlášť, když výrobcem je firma, která vás neváhá poslat k arbitráži za své vlastní chyby a ještě vás za ně zkasíruje. Ale na nábřeží se holt nikdo nepoučí a dál bude kupovat nové vlaky od této, no, radši už mlčím, nebo budu sprostý [angry]
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Sobota, 03. června 2017 - 16:18:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8959
Registrován: 12-2009
Nebo snad aspoň jedna 650 někde jezdí?
007,008.Víceméně bez problémů.
Ale je fakt, že jezdí jen stejnosměr.
Practicus
Sobota, 03. června 2017 - 18:36:55  
Neregistrovaný host
78.45.75.167
Ty stejnosměrné 440 zase se spolehlivostí tak velké problény nemají. - páč nemají trafo a usměrňovače, který tvoří nemalou část problémů

a ty 440 byly dělaný v Plzni, nebo Ostravě?
Sobota, 03. června 2017 - 19:31:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 672
Registrován: 10-2010
Agent: Ja se do toho nechci vrtat (neznam spoustu dulezitejch detailu

Peno: firma, která vás neváhá poslat k arbitráži za své vlastní chyby a ještě vás za ně zkasíruje.

Oba, s prominutím, víte hovno. Ale vyjádřit se musíme, že? :-)

Ououuu..
Panter
Sobota, 03. června 2017 - 20:27:59  
Neregistrovaný host
195.88.143.96
V Bulharsku už by měli stát všichni Panteři.
Třeba u jednoho se od podzimu ví, že má prasklej výměník klimošky. Myslíte, že se někdo z vedoucích v Budějicích nebo Plzni staral a objednal ho, aby to bylo do konce dubna opravené. Ne, takže uhodila vedra, a stroj je nepoužitelnej, protože je v jednom voze sauna. Mám dokonce podezření, že bylo zkoušeno na cestujících jak se jim to bude líbit.
Jinej zase stojí na poškozenou jímku. Jak se může poškodit jímka, když je na střeše? No prostě ČD nemá lávku ani jeřáb a tak je při prohlídce sundavají pomocí vysokozvihu a prostě jim spadla...[crazy]. Jediné štěstí, že se nikomu nic nestalo.
Tak takhle to funguje u nás v Budějicích.
Neděle, 04. června 2017 - 14:00:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8343
Registrován: 9-2002
Krimitz:
"Oba, s prominutím, víte hovno. Ale vyjádřit se musíme, že? :-)
"

No hlavne ze ty mas ve vsem jasno. Vis co ? Napis neco k veci - napriklad nejakej ten dulezitej detail. Ja jsem se vyjadril jen k tomu, co se tady pise, nic vic.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Neděle, 04. června 2017 - 15:27:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2832
Registrován: 8-2004
Krimitz: A co kdyby mi takto pán vysvětlil v čem vím to, co on napsal, místo aby jen urážel? Nějaké vysvětlení k tomu, proč se stále kupují zjevně nespolehlivé vlaky od nespolehlivého výrobce, které se pak pro jistotu nereklamují, aby z toho nebyla další arbitráž?
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Pondělí, 05. června 2017 - 08:03:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13783
Registrován: 5-2002
Podr: problém je s ekonomikou. Tato věda nám moderně káže, nemít ve skladech žádné, vůbec žádné náhradní díly.
Nesmysl. Ekonomika nám umí spočítat, kolik je rozumné jich tam mít, pokud víme, jak často je potřebujeme a jak se dají objednávat (dodací lhůta, množstevní slevy).
Pokud někdo kašle na to mít o tom přehled a dojde k tomu "nulovému" řešení, nemůže za to ekonomika, ale jeho vlastní hloupost.

Je zajímavé, že zrovna ekonomika přivedla Petra Šimrala k tomu, mít v záloze náhradní podvozky, sběrače a dokonce snad i trafo.
Tak si tyhle "zasvěcený" pindy laskavě nechte od cesty, zbytečně jimi ze sebe děláte pitomce.
Pondělí, 05. června 2017 - 08:54:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5970
Registrován: 8-2007
Hajnej:
Je zajímavé, že zrovna ekonomika přivedla Petra Šimrala k tomu, mít v záloze náhradní podvozky, sběrače a dokonce snad i trafo.


Protože nemá v záloze jiné hnací vozidlo,které zastoupií TRAXXe.Ale ČD mají místo náhradních dílů odepsaná Béčka,Peršingy,Brejlovce,které to nové porouchané vozidlo nějaký čas nahradí.
Proto asi ta "ekonomika" je pro ně někde jinde.Vlak odjede s horší kvalitou pro cestující,ale tabulky nákladů to nejspíš nezhorší.[ko]
Je dobře,že již objednavatel pokutuje dopravce za nedodržení kvality vozidel.



(Příspěvek byl editován uživatelem Apollo 17.)
Pondělí, 05. června 2017 - 14:07:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8347
Registrován: 9-2002
Ze statniho krev netece, takze je to vsem zucastnenym u [zadnice]

Soukromnika by nejezdeni v dusledku podudrzby stalo existenci - proto si taky vetsina soukromniku svuj park vyamazluje o dost vic nez statni moloch. Samozrejme - vyjimky existuji.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Pondělí, 05. června 2017 - 14:38:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1414
Registrován: 10-2009
Pane Hajnej,
tu "ekonomiku" jsem měl dát do uvozovek. Pak byste snad pochopil, jak jsem to myslel. I když u člověka určitě ne blbého a smyslem pro humor a nadsázku, jako jste Vy, mě to překvapuje, že jste to nepochopil. Na zbytku trvám, jsou to dlouholeté bohaté zkušenosti jak strojvůdcovské, tak organizační. Ovšem, považujete-li to furt za moje pindy, ani titul pitomce mě nevzrušuje. Holt víme každej svý. Kynu ze Šalingradu. P.
749.243-2
Pondělí, 05. června 2017 - 19:13:39  
Neregistrovaný host
82.145.211.76
Agent: doporučuji si vlastní příspěvek zarámovat a zasklít. Soukromník dnes udělal bum do šturcu a na tři týdny dopředu odřekl 20% vlaků, zrušil rezervace. Proč by si třeba u jiného dopravce objednával náhradní náležitosti...
Pondělí, 05. června 2017 - 20:41:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8350
Registrován: 9-2002
749.243-2:
"Agent: doporučuji si vlastní příspěvek zarámovat a zasklít. Soukromník dnes udělal bum do šturcu a na tři týdny dopředu odřekl 20% vlaků, zrušil rezervace. Proč by si třeba u jiného dopravce objednával náhradní náležitosti..."


To je ale jeho blbost, ze nema nahradniho (svyho nebo najatyho) Staedlera. Popripadne si nenajme neco jinyho. Ono je to taky tim, ze potencionalni pronajimatel to neda zdarma, zeaaaano. Kdyz Pastikar jezdi s nulovou zalohou, tak byla jen otazka casu, kdy k necemu takovymu dojde. Ono by stacilo i jen pitomy auto na prejezdu, to se stava dneska asi castejc, nez nejakej projetej sturc.

Kdyby napriklad Metrans kalel na udrzbu svejch Traxxu tak, jako kali CD na udrzbu Messerschmidtu, tak by na tom byli asi stejne: masiny v bidnym stavu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Agent.)
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Pondělí, 05. června 2017 - 22:16:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13790
Registrován: 5-2002
Podr: tu "ekonomiku" jsem měl dát do uvozovek. Pak byste snad pochopil, jak jsem to myslel.
Ano, měl jste to dát do těch uvozovek. Pak by bylo jasno.

I když u člověka určitě ne blbého a smyslem pro humor a nadsázku, jako jste Vy, mě to překvapuje, že jste to nepochopil.
Tady nejde o pochopení nebo nepochopení. Z Vaší formulace je možná jak nadsázka, tak vážné mínění. To, kterou z těch dvou možností upřednostním, závisí na tom, jakou o Vás mám představu z ostatních příspěvků. A ačkoliv často píšete velmi rozumně, míra neustálého stěžování si na "ty nahoře" je u Vás tak velká, že to ta nadsázka holt nevyhrála...
Pondělí, 05. června 2017 - 22:52:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7762
Registrován: 5-2002
Když už jsme zde zmiňováni, je rozumné na to odpovědět.

Ani u nás neplatí, že máme v konsignačním skladu vše. Byť tam jsou věci jako 2 podvozky, trafo, nárazníky + deformační systém. trakční měniče, měniče pomocných pohonů, vysílačky, displeje, výbava stanoviště apod...

A i tak se občas najde něco, co není a lokomotivu nestihneme opravit za jeden den. Což mě sice mrzí, provoz s tím má problémy a disponibilita nám klesla na 99,5 %.
Practicus
Pondělí, 05. června 2017 - 23:17:32  
Neregistrovaný host
78.45.75.167
Petr_Šimral - jak dlouho trvá vývaz toho traxxu? či výměna TM?
Pondělí, 05. června 2017 - 23:33:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7763
Registrován: 5-2002
1 den, spíše méně [biggrin]

Jenže za 10 miliónů km ujetých celou řadou byl vyměněn 1 podvozek (slovy jeden podvozek) pro únik oleje z nápravové převodovky (a v rámci záruky, kdy byl podvozek zapůjčen výrobci).
TM, trafo a podobná důležitá bižuterie zatím bezproblémově drží.
Úterý, 06. června 2017 - 08:24:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1997
Registrován: 9-2003
PŠ: Protože jsme nemysleli na spotřební materiál typu schůdky pro posunovače, schůdky na stanoviště, zásuvka vlakového topení, UIC zásuvka [proud]. A pak samozřejmě to zkurvené ROHS, které ničí spolehlivost elektroniky.
Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
Úterý, 06. června 2017 - 08:55:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13794
Registrován: 5-2002
S499: to zkurvené ROHS, které ničí spolehlivost elektroniky
Elektronické systémy kolejových vozidel se ve velkém množství dostávají na skládky, aby tím nějak významně ohrožovaly životní prostředí...?
V té RoHSce je vyjmenováno asi ***náct kategorií výrobků, na které se nevztahuje. Těžko říci, zda výrobci nemají koule uvedených výjimek využít a nebo zda jsou některé schvalovací instituce papežštější než papež...
Úterý, 06. června 2017 - 09:31:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1998
Registrován: 9-2003
Hajnej: Třeba automobilový průmysl má výjimku danou výslovně. Železniční výrobci asi nedokáží tak lobbovat.
Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
Úterý, 06. června 2017 - 17:16:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7575
Registrován: 5-2007
Väčšina výrobcov CCSkovej stacionárky, vrátane tuzemských, má minimálne na časť výrobkov výnimku z RoHS vybavenú.
Úterý, 06. června 2017 - 17:43:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13800
Registrován: 5-2002
S499: Třeba automobilový průmysl má výjimku danou výslovně. Železniční výrobci asi nedokáží tak lobbovat.
To jako že formulace "means of transport for persons or goods" (výjimka dle §2 odst. 4f) zahrnuje pouze automobily a nevztahuje se na kolejová vozidla...? [coze]
Practicus
Úterý, 06. června 2017 - 20:04:23  
Neregistrovaný host
78.45.75.167
jo jo, to jsou třeba ty bezolovnatý pájky, kde pájený spoje maj sotva třetinovou životnost oproti těm olovnatým, a přitom drážní vozidla jsou na otřesy zatížena více, než vozidla silniční
Úterý, 06. června 2017 - 21:39:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13812
Registrován: 5-2002
A hlavně je tam tý pájky nejvejš pár desítek deka nafurt, kdežto v baterkách je olova možná přes metrák a asi se i mění několikrát za život.
Aneb jak byť i dobrou myšlenku dohnat dogmatickým výkladem k naprosté píčovitosti...

(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Úterý, 06. června 2017 - 22:09:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2000
Registrován: 9-2003
Hajnej: Třeba se jen železniční výrobci bojí to uplatnit. Nevím ale problémy to dělá strašlivé.
Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
Úterý, 06. června 2017 - 22:49:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13813
Registrován: 5-2002
S499: Třeba se jen železniční výrobci bojí to uplatnit.
Vím přinejmenším o jednom výrobci, který dělá vozidlařinu defaultně v olovu a bezolovo dává jen na výslovné přání zákazníka. Takže bych to negeneralizoval ani tak, ani tak...
Practicus
Úterý, 06. června 2017 - 23:27:25  
Neregistrovaný host
78.45.75.167
Hajnej - to mě taky hlava nebere, raději pár deka fungujícího na furt, než tuny neupotřebitelnýho elektrošrotu zahrnutý pod zem taky na furt - protože to dělaj rádoby ekologové, kteří o ekologii ví kulový, hlavně, že on má splněný nesmyslný tabulky a tričko greenpeace
Jeffer
Středa, 07. června 2017 - 12:58:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 770
Registrován: 1-2005
Practicus O ekológii možno ešte čo-to vie, ale o elektronike a materiálovom inžinierstve nie. Ale väčšinou je za tým potrebné hľadať (aj) iné lobby, než ekologické organizácie. Tie zas tak silné postavenie nemajú, aby si mohli diktovať zákony.
Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14.2.2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
pavel74
Středa, 07. června 2017 - 21:39:28  
Neregistrovaný host
37.221.248.236
Ono to s uplaněním výjimek je podstatně složitější - mnoho součástek je v pouzdře BGA (na koupeném obvodu jsou z výroby kuličky pájky, které se při osazování přetaví) a málokterý obvod se vyrábí v olovnaté verzi. Technologicky lze pouzdro "překuličkovat", ale je to práce navíc s rizikem snížení spolehlivosti. Míchání olova a bezolova je obtížné (téměř nemožné) kvůli různým teplotám pájení (povrchová montáž se osazuje přetavením pasty v peci - reflow), ....
22michal
Středa, 07. června 2017 - 21:51:19  
Neregistrovaný host
82.117.159.151
pavel74- vyrobit BGA obvod s Pb nebo Pb free je jen otázka technologie. V automotive jsou BGA dodnes úplně normálně, ale pořád s Sn60Pb. Tady není problém.
Já osobně zažil tenhle přechod (někdy v roce 2005, 2006, už přesně nevím?) přímo za tou BGA stanicí, kde se jen menily pájecí profily. A obvody se rozlišovaly jen podle označení.
A mimochodem- nevím zda to platí ještě dnes, ale kdysi, kdy už ve výrobě bylo povelono jen Pb free, tak pro rework se mohly stále využívat Pb součástky. A sakra se toho využívalo [proud]
Čtvrtek, 08. června 2017 - 00:31:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13817
Registrován: 5-2002
Tak už mám do sbírky druhou firmu, která dělá vozidlařinu v olovu. Přechod na bezolovo u nich vedl k cca 300% nárůstu poruchovosti, takž z toho rychle vycouvali.
Čtvrtek, 08. června 2017 - 13:22:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2004
Registrován: 9-2003
Hajnej: Tak dofám, že z bezolova rychle vycouvá i ten "náš" výrobce. Doufám, že nebude problém v tom, co píše Pavel74 - že to v bezolovu dodává třetí strana.
22michal - pro rework je samozřejmě olovo povolené dodnes. Alespoň něco.
Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
Practicus
Čtvrtek, 08. června 2017 - 15:42:23  
Neregistrovaný host
78.45.75.167
Jeffer - když myslíte, nechám Vám tu Vaší pravdu
Neděle, 18. června 2017 - 14:32:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8787
Registrován: 6-2004
Trať sždc 330 a v dáli Rx Olomouc-Břeclav-Brno: