K-report
 

Archiv do 29.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Nové tramvaje » Archiv do 29.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10389
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 11:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp - Takže když tramvaje koncepce PCC nedokázaly zabránit odlivu cestujících do aut v roce 1940, proč by to měly zvládnout v roce 2020 (na kdy se s provozem T3R ještě evidentně počítá)?

Zajímavej pohled, to mě ani nenapadlo.

US tramvajové provozy v letech 1930 - 1955 jsou pro nás velmi poučné, třeba takový Pacific Electric, který zhruba od roku 1900 provozoval v Los Angeles a "okolí" (systém tratí o několika stovkách km) tramvajovou dopravu. Ještě v třicítkách zde probíhaly mohutné investice, nákupy nových vozidel, přeložky tratí atd. ale zhruba od čtyřicítek nastoupila kolejová defenziva ve prospěch autobusů, která byla ukončena v polovině padesátých let. Do konce padesátek pak ještě fungovala nákladní doprava (rozvoz běžných železničních zásilek). Úplný zánik společnosti nastal v polovině šedesátek.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 11:15:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mezitím nejen automobily, ale i motorky, lyže, snb & sk8, biking, bungee a další "adrenalinové sporty" se postarají o značné zvýšení podílu těžkých invalidů v populaci...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2401
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 11:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, takže opět matky s kočárky, důchodci a invalidé. A co třeba zdravý muž, 35 let, dostatek peněz na provoz auta a ochota je vydat. Pro něj má nízkopodlažnost jaký (zásadní) přínos?

To je otázka skoro na tělo (((-: (až nato že mám již 2ks) To, že všechno funguje takňák jednodušejc. (hlavní rozdíl tramwayemi mezi Frankfurtem a Prahou)

Nebo myslíte, že někdo dobrovolně a rád leze někam do schodů ?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2402
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 11:32:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DPP se nepodílí přímo na provádění vývojových prací. DPP ale formuluje svá přání, kterých si ceníme, protože vyplývaji z provozní zkušenosti.
Obecně je celkem běžné, že zákazník u tramvají má specifické požadavky, ty formuluje a vyjadřuje se k jejich technické realizaci. Ze zákona také vyplývá, že je jako provozovatel účasten schvalovacího řízení vozidla, což je v podstatě také částí vývoje.


Přesně tohle jsem měl na mysli. Je přeci jasné, že inženýři Lufthansy nekonstruovalu v Seattle Jumbo, ale formulovali nějaké požadavky uživatele a zkušenosti z provozu.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2403
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 13:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Jaká jsou podle tebe východiska, mladý ekonome? Udržovat jen omezenou a nerozvíjející se MHD pro socky, nebo ji naopak brutálně proinvestovat, aby "něco nabídla" facility managerům, java developerům, accounting managerům a support analystům?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4192
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 15:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No třeba proto, že tramvají (jakoukoliv) už nechtěli jezdit, protože IN bylo pro změnu vlastní auto.

A proč nebylo (není) IN jezdit tramvají? Třeba proto, že automobilky nám předkládají emotivní zidealizované reklamy na auta, zatímco DP se zmůže maximálně na ušmudlaný plakát typu "cestujícím se zakazuje", "cestující jsou povini",...

Nebo myslíte, že někdo dobrovolně a rád leze někam do schodů ?

Lezením do schodů se dá mj. udžovat figura...
Ale vážně, ty dva schody nejsou žádné terno, ale těžkou jsou pro mě, či vás, rozhodující při volbě dopravního prostředku.
A to nemluvím o tom, že cestující nikterak (přímo) nepocítí její finanční náročnost. Jsem zvědavý, kdyby jízdenka na "běžnou" tramvaj stála 20 korun a na NP 25, jak by se k tomu cestující postavili a to včetně mnohých důchodců a matek s kočárky.

Jaká jsou podle tebe východiska, mladý ekonome? Udržovat jen omezenou a nerozvíjející se MHD pro socky, nebo ji naopak brutálně proinvestovat, aby "něco nabídla" facility managerům, java developerům, accounting managerům a support analystům?

Mé východisko jsem již naznačil...
Ale jinak, můj ideál tramvaje je středně obsazená, preference míst k sedění, tichý a klidný chod, příjemné klima (klimatizace, větrání,...), vhodný infosystém, šikovný řidič,... Že by to bylo drahé? Evidentně. Ale já si klidně připlatím, ale opravdu jen sobě, neměl bych problém s existencí nadstandartních tramvají za cenu třeba dvojnásobnou oproti současné...
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1497
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 15:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdyby jízdenka na "běžnou" tramvaj stála 20 korun a na NP 25

Tenhle pokus učinil RyanAir - že by jako cestující s invalidním vozíkem zaplatili o něco (snad 10 liber) víc - ať už za přepravu vlastního vozíku nebo půjčení Ryaního na cestu od šaltru k sedačce ... a ty oškliví bruselští byrokrati jim to nejen nepovolili, ba dokonce pokutu jim dali.
Jiný pokus udělaly nějaké aerolinky (snad laciné i normálně cenné) s tlouštíky v Americe. Kupodivu, byrokrati z DoT a US soudy jsou stejní, taky jim to zatrhli a jejich snahu zpoplatnili.

Ale je fakt, že v MHD nikdo nezkoušel ani extra zpoplatnění invalidů, ani tlouštíků. Což při pražských zvyklostech (třeba jízdné taxi) by mohlo být zajímavé.

existencí nadstandartních tramvají za cenu třeba dvojnásobnou oproti současné

Jenže by se to asi nevešlo na koleje - když už se na mnoha místech nevejdou ani tramvaje v současném počtu. Takže pak jedině ta výše uvedená městská doprava (slůvko "hromadná" škrtnuto) ... ovšem za cenu možná dvojnásobnou (tedy za 1 km) až nekontrolovaně -násobnou.

P.S. Ve vlaku obsazeném nad přijatelnou míru jezdíš "jedničkou"?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 16:21:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel tarant: Obecně lze říci, že KAŽDÁ smlouva je vypověditelná a pro smlouvu, u které jedna ze stran není dlouhodobě schopna dostát svým závazkům, to platí dvojnásob !

K problému náhradních dílů.
Rozhodně nejde o dva pojmy. Způsob provádění oprav a dodávek ND který popisujete, si může snad dovolit prodejce mobilních telefonů, který každých půl roku změní obchodní název a nikoliv dodavatel výrobku za 56 milionů, který si hraje na „lídra“ ve svém oboru, tedy minimálně na českém trhu !
Pokud se na objednaný běžný ND čeká měsíc a déle, aby potom dodavatel poslal díl jiný a to za cenu rozhodně ne „běžnou“ a celý problém se tak musel řešit „kanibalizováním“ jiných neprovozních vozů, tak to určitě neprospívá „dobré pověsti“ tohoto „lídra trhu“, ani dobrým vztahům mezi oběma účastníky kontraktu.
Ale ani způsob provádění garančních oprav rozhodně neodpovídá zvyklostem běžným v civilizovanější části světa. Nebo Vám přijde způsob provádění garanční opravy stylem „všechno si připravte, odkrytujte, připravte nářadí a céóčko, dopravte ho na střechu, vybrušte plochy aby mohl přijet machr ze z Plzně zavařit zfušovaný vzpěry“.
Jo a ještě nezapomeňte na svačinu a pět maníků k ruce...
Tohle já za „servis na úrovni“ fakt nepovažuju.

Jenže co taky čekat od výrobce, jehož produkty procházejí likvidací již po sedmi letech provozu…
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.62.35
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 18:11:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu bych dodal 2 veci.
1/ Pracuji ve vypocetni technice a i kdyz mam servis na miste tak technika potesi kdyz mu predem vadne DVD vymontuji, on prijede s novym, zasune a ja jej otestuji zatimco technik pije kafe (dobrovolne, tedy pokud uz nema 6te v sobe)
2/ nevsiml jsem si ze se nejaka jina firma nasla ze by dodavala do Prahy uzasne nove 100% nizkopodlazni vozidla za cenu trochu vyssi nez stoji reko T3
3/ mozna by taky ten lidr na trhu mohl chtit od DP proplatit tu Octavii co mu ji DP zrusil a ve spouste pripominek rici DP at si precte smlouvu, napriklad ted kdyz pracuje na odstranovani rachtani
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2377
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 19:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proč nebylo (není) IN jezdit tramvají? Třeba proto, že automobilky nám předkládají emotivní zidealizované reklamy na auta, zatímco DP se zmůže maximálně na ušmudlaný plakát typu "cestujícím se zakazuje", "cestující jsou povini",...

Ano, právě proto. Rozhodně to ale není proto, že by si cestující řekli, že T3 je starý křáp, kterým nebudou jezdit. Je to proto, že auto je prostě pohodlnější.

Ale já si klidně připlatím, ale opravdu jen sobě, neměl bych problém s existencí nadstandartních tramvají za cenu třeba dvojnásobnou oproti současné...

Ty možná, ale MHD není jen pro tebe...
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD nejen na Ostravsku

ICQ: 260 116 510
Pavel_tarant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 21:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Obecně lze říci, že ne každá smlouva je vypověditelná. Možnost vypovězení smlouvy může být upravena obecně platným právním předpisem nebo zvláštním ustanovením smlouvy či jejího dodatku nebo dokonce může být smuvní ujednání takové, že se vypovězení přímo vylučuje.
Pojďme ale dál od právní teorie, ta sem až tak nepatří. Pojďme tedy rozebrat některé z vašich podnětných a zajímavých názorů.

->Rozhodně nejde o dva pojmy.

Bohužel jde. V tom jednoduše nemáte pravdu a v tomto punktu nedochází ani zbla k porušení kontraktu ze strany dodavatele. Dále je potřeba být v realitě v tom smyslu, že v dnešní situaci na globálním trhu je obtížné za měsíc sehnat i třeba jen trochu lepší ocel. Potom taky někdy musíte náhradní díl vyrobit a dodat.

Řešením je zásoba náhradních dílů. Na garanční opravy drží výrobce náhradní díly podle analýzy jejich reálné potřeby, toto musí mít výrobce pod kontrolou a plně odpovídá za odstranění garančních vad v přiměřené lhůtě odpovídající povaze závady a dalším relevantním okolnostem. Tento sklad financuje výrobce z peněz, které utrží z prodeje vozidel a do ceny vozidla si toto zkalkuloval.

Nic nebrání tomu, aby stejný režim byl zaveden i na jiné díly podle svobodné volby jakéhokoliv provozovatele. Pokud ale ve smlouvě nebylo požadováno, aby existence takového skladu byla zahrnuta do ceny vozidla, musí na takový krok být uzavřena další nezávislá smlouva mezi provozovatelem a výrobcem. Jinak takový sklad nemá kdo financovat a jednoduše tedy nevznikne.

-> Ale ani způsob provádění garančních oprav rozhodně neodpovídá zvyklostem běžným v civilizovanější části světa. Nebo Vám přijde způsob provádění garanční opravy stylem „všechno si připravte, odkrytujte, připravte nářadí a céóčko, dopravte ho na střechu, vybrušte plochy aby mohl přijet machr ze z Plzně zavařit zfušovaný vzpěry“.
Jo a ještě nezapomeňte na svačinu a pět maníků k ruce...
Tohle já za „servis na úrovni“ fakt nepovažuju.

Kdyby nedošlo k dohodě s vedením příslušných lidí o jejich použití v tomto smyslu, asi by se tak nemohlo stát. Nemyslíte? Stejně si pamatuji, když jsem se ještě o 14T aktivně staral, že jsme na férovku platili zásahy v ÚDDP jak z hlediska hodin lidí, tak z hlediska pronájmu prostor. Tak co není v pořádku?

-> Jenže co taky čekat od výrobce, jehož produkty procházejí likvidací již po sedmi letech provozu…

Tato štěpná pokleslá jedovatina dále bez komentáře.

-> Údajně je nové vedení hrubě nespokojeno s jejich provozem, poruchovostí, servisem a dodávkami dílů.

Pokud je mi známo, tak jezdí, nejsou poruchové, lze je udržet v provozu zatím historicky nejlépe v celé minulosti typů u DPP a náhradní díly jsme vyčerpali výše. Takže pokud je nějaká zásadní nespokojenost, pravděpodobně minimálně z části je způsobena špatnými referenčními informacemi.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4197
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 22:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Těsně vedle. Myslel jsem, že řekněme linka 14 by jezdila třeba s 2 x T6 a linka 74 s něčím NP (třeba 14T). V 14 by platila dvacetikorunová jízdenka, v 74 pětadvacetikorunová. To není proti předpisům, viz. rozdílný tarif AE.

Jenže by se to asi nevešlo na koleje

Proč? Pokud by "nadstandartní" linky převzaly část cestujících standartních. Rezervy na mnoha místech stále jsou.

P.S. Ve vlaku obsazeném nad přijatelnou míru jezdíš "jedničkou"?

Záleží na okolnostech, ale také.

Trollino_15:
Rozhodně to ale není proto, že by si cestující řekli, že T3 je starý křáp, kterým nebudou jezdit.

Ale řeknou. V situaci, kdy rok starý mobil je zastaralý a obtížněji prodejný, čtyřicet let stará tramvaj prostě neobstojí. Stejně jakoby třeba Škoda auto neuspěla se sebelepší reklamou, kdyby v ní namísto nové Fabie nabízela (vytuněnou) stodvacítku.

Ty možná, ale MHD není jen pro tebe...

Ano, ale to platí na obě strany. Pokud mají být ale hlavními vlastnostmi MHD bezbariérovost a lacinost, tak o takovou MHD já opravdu, ale opravdu nestojím.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 22:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad BKP: to srovnání s mobilem mi nesedí, cestující si přece tramvaj nekupuje, ale pouze chce využít. Takže když si budu potřebovat zavolat tak na volání mi rok starý mobil stačí stejně tak mi bude stačit taxi felicia pokud budu chtít odvest na letiště. Ale přitom ani jedno bych si nekoupil.
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747,777,750,770,749
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2378
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 23:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud mají být ale hlavními vlastnostmi MHD bezbariérovost a lacinost

Myslím si, že mají a to proto, aby díky ceně přilákali co největší počty lidí. Bezbariérovost spojená s určitým pohodlím (polstrované sedačky, informační systém atd) tam samozřejmě musí být taky, aby se, alespoň částečně mohla přiblížit pohodlí u jiných druhů dopravy (je samozřejmě jasné že pohodlí jako v klimatizovaném autě s rádiem v tramvaji nikdy nebude).
Snaha o co největší kompromis mezi cenou a pohodlím dělá ve výsledku současný stav (jakékoli MHD).
Někde pak jdou cestou měnší ceny a odpustí si třeba 100% NP a vozidel, které vyhoví všem je víc, někde stůj co stůj chtějí dlooouhé tramvaje se spoustou moderních kravinek, což se ale promítne do ceny a vozidel je míň.
Jakou cestu si vybere ten který DP je pak věc další.
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD nejen na Ostravsku

ICQ: 260 116 510
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2546
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 07:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím ze Seattle,

je divné zastávat se konkurence, ale musím Pavla Taranta podpořit :

Náhradní díly - jako vše i toto je otázkou platné smlouvy. Jedna věc je záruční doba, tam je to jasně na výrobci, aby udržel tramvaj v provozu. Pokud se mu to nedaří tak se záruční doba prodlužuje o prostoje. Jiná věc je pozáruční a mimozáruční (nehody, běžné opotřebení) servis. Tam je to vyloženě na smluvním vztahu. Pokud si zákazník nijak nedefinuje dostupnost ND ani rozsah prvotního vybavení tak taky nemusí dostat vůbec nic a pak už se může jenom divit, ale je to jeho problém. Výroba kolejových vozidel není charita. Příklad s ocelí za měsíc je ještě dobrý, ale je tady spousta jiných komponentů od dodavatelů (třeba brzdy, dveře, skla, lamináty...) a ti všichni mají své dodací lhůty. Zajímavé je, že čím renomovanější a západnější firma tím horší. (Třeba dodací lhůta 12 měsíců a veřejně deklarovaná přirážka 100% na všechno co je "Ersatztaile", tj. objednáváno v objemu menším než 1 kompletní sada od nejmenované germánské velkofirmy).
Jsou v podstatě tyto možnosti řešení :
- obvyklá v CZ - na ND se kašle, smluvně není dáno nic, a pak se všichni diví.
- obvyklá v US (Portland, Tacoma, Seattle) - zákazník dostane kontejner naplněný něčím, co lze nazvat "rozsypaná tramvaj". Živě vidím, jaké obrovské problémy by z toho byly u nás - většina MTZ v DP je tlačena do co nejnižších skladových zásob a tohle by byla položka v řádu 10mega - ekonom by šel do vývrtky. Tvrdší povahy by všechny položky ocenily 1Kč a byl by od zásob klid, ale zase by nesmyslně vyrostla cena vozů a odpisy, takže ekonom opět ve vývrtce.
- konsignační sklad - někdo (nemusí to být nutně výrobce) v místě provozu vozidel udržuje sklad se smluvně definovaným sortimentem ihned k odběru. Sklad jako takový opět není charita, takže buďto je cena ND poněkud (dost) vyšší a zároveň je povinnost brát jenom odtamtud, nebo se za udržování skladu platí nějaký poplatek. Výhoda je, že oboje se objeví v kolonce "provozní náklady", nikoliv v kolonce "skladové zásoby".
- smluvně při koupi vozů - do smlouvy se dá seznam co všechno musí být dostupné v jaké dodací lhůtě a můžete si být jisti, že k tomu si výrobce určitě vynutí dodavatelskou exkluzivitu (není-li na hlavu padlý) a samozřejmě se to řádně odrazí v ceně ND nebo vozidel nebo obojího
- prodává se balíček "vozidlo + servis na X let" - tohle zatím proběhlo někde západně od nás, ale zatím jsem nemluvil s nikým, kdo by toto zažil a mohl nějak komentovat.


Garanční opravy za účasti pracovníků provozovatele - naprosto běžné i na západ od nás. Má to následující výhody :
- výrobce nemusí na místo opravy posílat autobus lidí, ale jenom pár expertů
- lidi od provozovatele se něco přiučí
- provozovatel ušetří, protože "depáci", kteří by byli v práci tak jako tak jsou mu zaplaceni dodavatelem vozidla.
Nevýhodu to má akorát pro ty depáky - místo běžné údržby / zašívání se v kanále (nehodící se škrtněte) musí makat na cizím a pak ještě dohnat to co neudělali.

výrobce, jehož produkty procházejí likvidací již po sedmi letech provozu…
V tomhle je výrobce nevinně - pokud si nejmenovaný provozovatel udělal z vozidel půjčovnu ND a po 7mi letech zjistí, že mu zbyly 2 prázdné vozové skříně tak chyba není ve výrobci. Obě předmětná vozidla znám, osobně jsem si je prolezl a nevidím žádný problém v jejich zprovoznění s výjimkou nasypání příslušné hromádky Kč/EUR.

Howgh.
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.166.18
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 09:23:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki-nám se nejlépe osvědčil konsignační sklad
další výhody
- ND mám prakticky okamžitě k dispozici
- sortiment a množství ND lze pružně měnit podle zkušeností z provozu
- sklad je doplňován dodavatelem průběžně bez objednávkového systému
- jednoduché účtování spotřeby (inventury v pravidelném časovém období za účasti dodavatele- konsignační sklad byl náš)
Zdravím
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4201
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 09:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prodává se balíček "vozidlo + servis na X let" - tohle zatím proběhlo někde západně od nás

DPP si koupil údržbu vlaků M1 u Siemense, pro starší dodatečně, pro nové rovnou.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1742
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 21:25:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O Praze a porschi: odkaz
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 23:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S článkem naprosto souhlasím. Líp bych to neřekl.
Dotazující se
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.57.8
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 00:33:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Tarant,

kdy se konečně začne dělat něco s těmi nesmyslně vysokými tyčemi? Také jsem slyšel, že by nové série mohly mít o něco méně špatně vyřešené sedačky v lichých článcích (posun konečně k oknu). Někdy se pojďte svézt v Praze 14T. Tolik (oprávněných) nadávek na adresu vozidla ve špičce neuslyšíte v žádné jiné tramvaji ani autobusu :-)
MKzB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.104.140
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 09:05:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci se zastávat pana Taranta, ale spíš byste se měl zeptat těch papalášů typu Bém apod. Tito by se měli občas projet tramvají, aby viděli specifika české MHD. Jenomže tito lidé žijí v úplně jiném světě, pro své cestování po městě mají luxusní IGK i s šoférem.
V Brně na tom nejsou o moc líp. Už i tam se na 13T nadává. Cituji cestujícího z lichého článku tramvaje: "Sedíme tady jak slepice na hřadě"
Dotazující se
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.57.8
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 09:48:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane MKzb, Uniká vám ale jedna podstatná věc. DP (potažmo Praha) si objednala tramvaj s tímto uspořádáním, ano. Zadání například obsahovalo podélné sezení v lichých článcích. Bohužel Škodovka to nebyla schopna vyřešit konstrukčně a sedačky jsou odsazeny snad 10 centimetrů od oken, což je zásadní problém. To si DP neobjednal, to je práce Škodovky. To je jen jeden příklad za mnohé. Papaláši typu Bém, věřte nebo ne, za špatně vyřešený interiér příliš nemůžou, nejsou konstruktéři.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 10:25:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotazující se: Koukněte do archivu do 16. listopadu. Už jsem se na tyče ptal.
Dotazující se
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.57.8
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 11:08:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Slimman. Vím že jsi se na to ptal. Taky vím, že pan Tarant odpověděl na termín neurčitě "jakmile bude technicky a organizačně dokonale připravena". Vzhledem k tomu, že ty tramvaje jezdí v Praze už skoro 2 roky, tak měli podle mě celkem dost času to dokonale technicky připravit.

Brno a Poláci mají tyče na 13T a 16T ve stejné výši a uspořádání? U nich se také budou předělávat.

Brněnské a polské tramvaje mají také stejné problémy s hlučností jako 14T a také budou opravovány do nerachtací úpravy?
Pavel_tarant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 12:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotazující se:

Tyče -> technicky jsme již plně připraveni. Zbývá vyřešit některé organizační detaily. 13T Brno má tyče poněkud jiné podle vlastního zadání. 16T má tyče stejně jako Praha a zatím se kolem nich ve Wroclavi žádná vzrušená diskuse podobná té pražské, nerozpoutala.

Hluk -> 14T, 13T ani 16T neměla žádná problém s hlučností zjištěnou podle platných norem platnými postupy. Celý problém kolem hluku na 14T se týkal subjektivního vnímání charakteru hluku vydávaného dvěma komponenty vozidla při přejezdech nerovností, kde jsme požádali výrobce těchto komponentů o vylepšení stavu. Výrobce nám laskavě vyhověl, i když, jak jsem již zmínil, žádný tzv. "tvrdý" důvod k tomu nebyl. Vozidla 16T se navíc tento problém netýkal vůbec.

Sedačky -> už se o nich tady mluvilo poměrně dost. Doporučuji se podívat na starší příspěvky. Tady pouze shrnu, že splnit jakýkoliv izolovaný požadavek za podmínky, že lze pohnout ve vozidle navazujícími řešeními, je jednoduché proti situaci, že musíte provést změnu, ale zachovat všechny ostatní parametry. Většina diskutujících nejen tady si asi naprojektovat tramvaj nezkoušela, tato nezkušenost je omlouvá, že někdy jsou "chytrý jak rádio".
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2420
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 13:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_tarant:
se týkal subjektivního vnímání charakteru hluku
Řekne-li se o něčem že je to subjektivní, jako by se říkalo že to někomu vadí a někomu ne. V tomhle případě to mohlo nevadit asi jen hluchému... Ale jinak jsem rád že už je to pryč a obecně oceňuju snahu Škodovky.

Bohužel některé věci na 14T jsou vzhledem k omezením daným koncepcí neřešitelné, doufám tedy že u 15T je na prostor kolem dveří, úzká místa a tyče pamatováno.
Pavel_tarant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 13:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka: subjektivní = nedoložitelný korektním měřením provedeným podle platné normy. Neřeším počet lidí, kterým se to nelíbilo. Mě to třeba vadilo taky.
Jabberwocky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 13:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Už jsem se tu na to kdysi některých diskutujích ptal, ale nedostal jsem odpověď. Tak se zeptám Vás, neboť máte názor podobný těm předešlým. Srovnáváte vývoj, který urazily automobily, se zaostáváním tramvají či s neodpovídající úrovní nabízeného komfortu. Mohu se prosím zeptat (a nemyslím to ironicky, já to opravdu nevím), CO PŘESNĚ by taková tramvaj poučená vývojem automobilů měla nabízet? V autech se moc nevyznám, ale postřehl jsem např. airbagy, klimatisaci, elektrické zamykání, všelijaké přehrávače, navíjecí pásy, posilovač řízení, ABS... Ale co z toho (či co navíc) by měla mít tramvaj? Budiž, klimatisaci asi ano. Ale jinak? Já nevím, jestli jsem tak skromný (tím to asi nebude) nebo tak nedovtipný, ale mně v tramvaji jako je třeba reko KT8 ke spokojenosti vůbec nic neschází. Jako posun vpřed bych viděl tak maximálně víc np prostoru, automat na jízdenky ve voze (který by bral i bankovky) a to je asi vše. Poraďte mi Vy, nebo někdo jiný, co ještě by moderní tramvaj měla ve srovnání s automobilem mít, ať to mohu chtít také...
Zvědavý host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.97.183
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 14:59:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotazující se ad.

Už jsem to tu psal; 14t ani žádná jiná tramvaj nedokáže vyřešit zásadní problém pražské MHD a tou je katastrofální přeplněnost. Jistě 14t má svá omezení daná koncepcí, která ji předurčují plnit hůře úlohu dobytčáku, než např. T3, ale ani 15t (která by na tom podle toho, co o ní zatím víme, měla být v tomto smyslu mnohem líp), dokonce ani žádná šotoideální tramvaj od Zímnze nebo jiného šotoidolu, nedokáže vyřešit rébus, jak pohodlně přepravit 3x víc lidí, než na co byla postavená (o tom, že by se někdy podařilo postavit tramvaj na kterou by se pražské cestující obecenstvo nenadávalo neuvažuji už vůbec).

Tohle budiž i příspěvek do diskuze o tom, jaká tramvaj dokáže přilákat lidi z IGK. Klimatizovaná? S lepším polstrováním? Kdeže. Pro začátek bude stačit, když budu moct cestovat ve stoje, aniž by na mě někdo dýchal z 10cm své pivní výpary, ze tří stran do mě tlačila něčí nákupní taška a ze čtvrté na mě smrdělo nemyté podpaždí nějakého kolbeňáka. K tomu všemu všude kolem nasupené obličeje našich ultimátních expertů na konstrukci tramvají, rozčilených, jaký to bazmek zase DPP do Prahy koupil, když se výrobci opět nepodařilo rozluštit tajenku, jak udělat tramvaj větší zevnitř, než z venku.

Až se tohle změní, pak se přestanu utíkat k IGK, kdykoli to jen je možné. Myslím, že takhle neuvažuji jenom já.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3734
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 18:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz
aneb představitel Mercedesu veřejně tvrdí, že BMW stojí za starou bačkoru
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 19:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nevím, ale neměli by se starat o jiné věci, než jak tramvaj dostat do Guinnessovy knihy rekordů?

To si jako někdo myslí, že všichni po ní skočí jen proto, že má nejvyšší výkon? Už vidím, jak se o Vario LF3 všichni přetahují třeba v tom zmiňovaném Německu.

Tramvaje nejsou delší jen v Drážďanech, ať se zajedou podívat do Budapešti.

Celý článek je nějak mimo, asi nějaká objednávka na reklamu. Ale moc se nepovedla.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3735
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 19:07:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wang:
Hlavně, kde je psáno, že Wana nemůže mít nižší výkon nebo 14T vyšší? Nezáleží to snad na specifikaci zákazníka? Je to asi jako by se Lada smála Dacii, že v Loganech jsou slabší motory než v Nivách.
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 19:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Musím přiznat, že jsem zastáncem spíše Varia LF3, ale ten článek je opravdu hodně mimo mísu.

Souhlas, záleží na specifikaci zákazníka, o co má zájem, tohle srovnání mi hlava nebere. Jo kdyby se oháněli třeba tou kapacitou, to už by bylo něco jiného, ikdyž tam asi taky hrají roli podmínky VŘ. Toto se ale nepovedlo.
Diem
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.137
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 00:07:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wang: Ten článek je skutečná demagogie, ale důležité je, že LF3, tedy tzv. housenka, jako jediná pojme i ve špičce všechny cestují tak, že buď sedí, nebo stabilně stojí a mají se kde držet. To se o soupravách T+T říct nedá.

Co se týče názoru, že schody uvnitř jsou tím nejhorším, zde se musím ohradit. Částečně to platí u KT8D5N (apod.), tam je nízkopodlažní díl skutečně jen pro vozíčkáře a kočárky, a navíc v něm vznikají tlačenice, ale wany jsou vymyšlené poměrně dobře. Maminky s dětmi, senioři a invalidé se vejdou dolů, pro ostatní není problém vylézt nahoru. Myslím, že v Praze by se LF3 jistě uplatnila, kdyby se DPP uráčil přizpůsobit jí alespoň na některých linkách výhybky. Především pražské linky 3, 9 a jistě i další kapacitně nestíhají.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2409
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 08:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14t ani žádná jiná tramvaj nedokáže vyřešit zásadní problém pražské MHD a tou je katastrofální přeplněnost. Jistě 14t má svá omezení daná koncepcí, která ji předurčují plnit hůře úlohu dobytčáku, než např. T3, ale ani 15t (která by na tom podle toho, co o ní zatím víme, měla být v tomto smyslu mnohem líp), dokonce ani žádná šotoideální tramvaj od Zímnze nebo jiného šotoidolu, nedokáže vyřešit rébus, jak pohodlně přepravit 3x víc lidí, než na co byla postavená (o tom, že by se někdy podařilo postavit tramvaj na kterou by se pražské cestující obecenstvo nenadávalo neuvažuji už vůbec).

Plně podepisuji, není co dodat.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 12:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je jen jedna cesta jak v Praze ve špičce v centru přepravit víc lidí - preference
tramvají by pak mohlo být klidně o třetinu víc
jenže zatím jde město spíš v opačném směru - např. u Národního divadla vše fungovalo OK, ale po poslední změně v programu SSZ se ve směru ND-Újezd a opačně čeká až 2 minuty - pak se tam vytvoří kolona a samozřejmě to vypadá, že tam už další tramvaje nenarveš - stačila by menší úprava SSZ a preference na křižovatce Újezd a v pohodě a bez zdržení tam můžeš posílat klidně o 2 linky víc
nebo zast. Národní třída - stačilo by udělat menší úpravu a ve směru ND by se mohlo stanicovat ve 2 - ale ne, v Praze radši necháme cestující čekat v koloně
takhle by se dalo pokračovat pořád - někdy už je preference docela OK, ale pak to zabije jeden nabo 2 nápady jinde
třeba Plzeňská - vše by fungovalo, jenže přijedeš na Bertramku a čekáš 2 minuty, pak jsou další SSZ (často zcela rozhozené proti dřívějšku) a výsledek - vše co jsi ušetřil po cestě z Řep je ztraceno, protože Betramka-Anděl se jede 5 minut
nebo cesta z Barrandova - nebyl by problém, ovšem přijedeš na křižovatku Na Knížecí a odstojíš tam 3 minuty (trvale zelená pro auta i když je křižovatka zahlcená, pak krátké volno pro tramvaje, které se ale nedostanou přes auta v křižovatce a opět 2 minuty zelené pro auta)
těch příkladů jsou desítky
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 12:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: Tak jsem se v reklamních letáčcích v tramvaji dočetl, že Praha pojede teď na grant EU a bude dělat inteligentní preferenci, tj. řidiče už nebude moc zajímat časová poloha vlaku, protože za něj budou myslet semafory, když pojede předčas, bude mít všude stůj (chudák zpožděná tramvaj za ním) a když pojede počas bude mít všude volno.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 13:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Jonášek - já si myslím, že to je špatná cesta
protože to je jen krůček od toho, aby si někdo na HDŘÚ PČR řekl: je zpožděná jen o minutu, tak jí nebudou vadit 2 minuty čekání na SSZ
takže výsledek bude zcela opačný proti preferenci - nebudeme preferovat tramvaje jako celek, ale pár jich preferujeme když budou zpožděné o moc a zbytek schválně zdržíme, ať taky naberou nějakou tu minutku a nezdržují nám autíčka
pokud by se preference dělala pořádně, tak žádné zpožděné tramvaje nemáme a nemusíme kvůli nim zavádět složité systémy
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1557
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 13:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je teda dobrej grant. Cestujícího nezajímá šikanace řidičů v zastávkách zákazováním nadjetí. Ale povinné čekání na semaforech už je šikanování cestujících. A navíc se denně stává, že tramvaj předjede nějaký zpožděný spoj a pak ho povinně zdržuje další minutu. Běžně se děje na Václavském náměstí. Takže i cestující jsou šikanováni nesmyslným stáním už dnes a jsem zvědavej jak to zvládne inteligentní program u semaforů, pokud mu někdo zadá hloupé požadavky.
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.108.7
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 13:30:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, tohle přesně máme v Brně za nějakých 100 mil Kč a většinou to na "preferenci" MHD není vidět. S výjimkou několika málo méně významných křižovatek.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 14:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono to moc není znát ani na té pilotní křižovatce Tábor x Hradecká/Pod Kaštany. Trolejbus, ač zpožděný, dostane červenou, když se dostane tak 20 m (4 auta) od semaforu, a avizované "vylití" křižovatky a uvolnění cesty zpožděnému trolejbusu se nekoná.

Ještě méně pochopitelný je pro mě interval na nové pisárecké křižovatce, kde se nemusí brát ohled na navazující semafory (protože žádné nejsou) a stejně je tam návaznost na busy podivná.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 21:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel tarant:
Ad smlouva - trvám na tom, co jsem napsal (a co se naprosto nevylučuje s tím, co jste napsal vy),
Ad náhradní díly - pokud je situace skutečně taková jak popisujete (a Jenki potvrzuje), tak se skutečně děsím toho, až v Praze bude flotila 14/15T a z ní polovina mimo provoz kvůli nedostatku dílů pro mimogaranční opravy. Ostatně tahle situace nastává i nyní.
Ad garanční opravy svépomocí - k dohodě skutečně došlo a to asi tak stylem "podívejte jak je bezradnej, tak mu běžte pomoct, pak to Škodovce vyfakturujem...no nebo radši ne..."

Jenki: "lidi od provozovatele se něco přiučí" - tak v tomto případě spíš naopak !
"...místo běžné údržby / zašívání se v kanále..." - platilo by možná (nevím...) v případě, že by se zásah prováděl na vozovně, nikoli v dílnách.

Buď jak buď způsob řešení oprav vozů 14T a to jak garančních, tak mimogarančních, příliš důvěry ve schopnosti výrobce nevzbuzuje.
A to o to víc, když už se tady jedna podobná záležitost v minulosti řešila (a nevyřešila...).
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
jf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.154.56
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 13:19:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: nemáte pravdu, pomoc při opravě vozu 9112 byla s DP řádně projednána a řádně objednána
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 15:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jf: V tom případě by o tom něco museli odpovědní něco vědět, nemyslíte ?
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1566
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 09:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

České noviny.cz
...Po nich by měly být Praze dodány nízkopodlažní tramvaje T15. "Design jsem neviděl, je to otázka výrobce, v kompetenci zákazníka je například barevné řešení," řekl Šteiner.

Hmm zajímavý způsob nákupu.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 11:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do jaké vozovny příjde 15T??
Valema
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 14:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Mmm: 15T by měly bejt přiřazeny do Motola a do Hloubětína......
Mojmoš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.232.6
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 14:44:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14T vozí ABT? Tzn. že s přepravou po kolejích už je zase konec?
Ybalgin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 14:55:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

podle posledního kusu ano.
ministerstvo dopravy varuje: tramvaje způsobují závislost
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 15:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikoli podle posledního, ale podle posledních několika kusů (přesně tří)...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
mojmoš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.232.6
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 08:24:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to smutný Na druhou stranu ty "jednovozové" zásilky s vlastní lokomotivou taky nebyly zrovna normální. A poslat novou tram za miliony jako klasickou zásilku ČD je zřejmě sebevražedná utopie. V lepším případě by dorazila po několika dnech zmalovaná jak indiánský náčelník v den letního slunovratu
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1756
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 10:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady jsou nějaká zajímavá videa z Cagliary (je jich tam samozřejmě i víc):
http://www.youtube.com/watch?v=JjhVo-ebT6I&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=anndX_z350E&feature=related
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 16:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak jsem nepochopil ty přejezdy přes silnici. To tam tramvaj dává přednost autům nebo co?
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 18:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rekl bych že je to postupná aklimatizace místních los kokotos
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1757
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 19:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šlo o nějaké zkušební jízdy a bylo vidět, že ta světelená signaliazce ještě nefunguje.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Valema
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 19:17:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asi nová generace preference, absolutní přednost autům ..... k tomu se hodí takovej menší slogan tramvaje stojí auta jedou :lol:
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1524
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 07:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jsou to zkušební jízdy, viděl jsem i fotky, evidentně ze stejné hízdy, jako jsou ta videa, ale zavázal jsem se je nešířit, protože přijdou do nějakého časopisu (snad CZ)
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.169.210
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 11:10:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím. Mám otázku. Stál jsem předevčírem na zastávce Slánská v Řepích a projíždějící 14T, tuším 9115, měla absolutně brutálně obutý střední a zadní podvozek. Ono to nemá smykovou ochranu?
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 12:49:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dačo volačo sa pojebává a občas nefunguje. Problémy s obutím poslední nápravy se nějak množí. Nemohl by případně pan T. objasnit? Sice to již není v jeho kompetenci, ale má z nás o tomto vozidle nejlepší přehled.
Přesto si myslím, že je chyba ve většině případů způsobena řidičem.
Fotožurnál, toť mé dítko
Pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.169.210
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 13:38:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, dobrý řidič bačkory asi hned tak neudělá, ale pokud vím T3R.P při smyku sama automaticky sype písek a pokud to nepomůže hodí si tam sama kolejovky. Asi to i funguje, protože bačkory na T3R.P jsem ještě nezaregistroval.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace