| Diskuse » Modely a modelářství » Ostatní modely | « předcházející | další » |
Ostatní modelydolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
| autor | příspěvek |
|---|---|
|
mot
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6034 Registrován: 7-2017 |
V Polsku vyšlo toto, tady to má vyjít pod č. 87 někdy v létě. |
|
Johnnyc
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1156 Registrován: 2-2009 |
a příští týden je v polských trafikách náš prémiový model Tatra 813 4x4x autojeřáb |
|
mot
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6047 Registrován: 7-2017 |
MPK trochu poopravilo kalendář, tak uvidíme, jestli ve středu bude duo. Má vyjít 72 i 73. (Příspěvek byl editován uživatelem mot.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 808 Registrován: 10-2014 |
Tak jen Fox. |
|
mot
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6052 Registrován: 7-2017 |
U nás taky a v hojném počtu. Tak uvidíme, jestli Avie bude za 2 týdny. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 833 Registrován: 8-2014 |
U FOXE v letáku tradičně hovadiny, například "kola zadní nápravy nebyla zdvojena" a nebo spotřeba 100L/100 km. |
|
mot
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6056 Registrován: 7-2017 |
Hřib: a časopisy se tisknou v Polsku, Řekl bych, že nejen tisknou. Koukněte do tiráže na redakci... |
|
mot
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6057 Registrován: 7-2017 |
A ještě jednou Polsko (jak psáno výše): |
|
mot
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6058 Registrován: 7-2017 |
Tak MPK opět upravila kalendář, 11.2. č.74 (Jelcz), č.73 (Avia) vynecháno. (Preventivně se v trafice zastavím .) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 2-2026 |
hetzer: Moje řeč. Příloha k modelu Škoda FOX, ale fotky samá XENA nebo Tedom. Přitom materiál by byl, jen si si dát trochu práce. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 809 Registrován: 10-2014 |
Škoda 1203 ROL z nadčasových ikon 1:24 bude taky celkem děs,za ty peníze rozhodně ne. |
|
mot
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6080 Registrován: 7-2017 |
Na MPK visí na středu č. 73. Uvidíme... |
|
Johnnyc
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1157 Registrován: 2-2009 |
no vzhledem k tomu, že překupnící z distribuce již od pondělního dopoledne prodávají modrou Avii, tak je jasné, že ve středu bude v trafikách |
|
mot
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6085 Registrován: 7-2017 |
Tak Bábobus dorazil. Příště Jelcz. |
|
Johnnyc
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1158 Registrován: 2-2009 |
v Bulharsku začínají v březnu vycházet Náklaďáky. Jako první číslo je model Liazu 122, který zatím v plánu u nás není (na ebay jiz cca za 55 eur) a jako další mezi prvními auty v bulharských trafikách je hasičská Karosa ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 834 Registrován: 8-2014 |
Tak ten bych taky nutně pořeboval, tu Karosu taky. Škoda že je Bulharsko tak daleko![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 1-2020 |
V Polsku DeAgostini nabízí stavebnici modelu autobusu Jelcz 043 v měřítku 1:12. Odkaz: https://www.deagostini.com/pl/modelarstwo/jelcz-043 Časem se snad dočkáme i "originálu" Škoda 706 RTO. |
|
Johnnyc
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1159 Registrován: 2-2009 |
ve středu začínají u nás vycházet Legendární traktory, první číslo za 69,- je Zetor 25 z roku 1946 bližší info včetně kompletního seznamu modelů zde: https://www.hachette.cz/kolekce/legendarni-traktory/ |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 835 Registrován: 8-2014 |
Na první pohled je teda ten Zetor hroznej. Nevím proč mu na předek dali pneu s tímhle vzorkem a nedali zelenou barvu. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1509 Registrován: 4-2022 |
Hnědá náhodou vypadá dobře, to je tenhle vzhled: (Stejně ho nedostanu, ty trafiky kolem kterých chodím já, vypadaj jako že nic nedostávaj.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 836 Registrován: 8-2014 |
Já myslím že jich bude hodně, těch prvních modelů z kolekce jsou v trafikách hromady. |
|
mot
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6095 Registrován: 7-2017 |
A v Polsku právě vyšlo číslo 29, Zetor 12145 - 1988. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 837 Registrován: 8-2014 |
Ten by se mi líbil, tady tu "pětadvacitku" bych si za víc než těch 69kč nekoupil. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 940 Registrován: 2-2009 |
Ta "pětadvacítka" je nějaká divná , spíš se to podobá "pětadvacítce" káčku
http://marek275.rajce.idnes.cz/
|
|
mot
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6097 Registrován: 7-2017 |
Když se řeší Zetory, jaký máte názor na tyto dva. Vyrobil Universal Hobbies pro Zetor. Mně se nepozdává ani jeden. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 838 Registrován: 8-2014 |
Tak tyhle dva traktory vypadají dost lacině, spíš pro děti než do vitríny. U toho od Hachette bych překous tu hnědou barvu ale ty záběrový pneu na předku ne. Ty si tam tak dá nějakej zahrádkář kterej jiný nemá a tyhle dostane někde zadarmo. My jsme kdysi měli Zetor 25 K v originál zelený barvě a červený kola ale i s kabinou bez ochranýho rámu. Ten byl krásnej. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1510 Registrován: 4-2022 |
Tak na mne ten traktůrek přece jen vyšel, udělalo mi to radost. Já ty traktory moc neumím a nemám nakoukaný, ale celkově to na mne působí dobře. Za ty prachy nádhera. Toho Lanze bych taky uvítal a dál se uvidí, stačilo by mi jich jen několik a to spíše těch starších. Dělá někdo dostupný koňský potahy (1:43/45/48)? Mimochodem, ten podstavec pod traktorem je úplně stejnej, jak u těch dvou, co tu ukazuje mot. Takže můžete očekávat, že tyto kousky v tomto provedení přijdou. (Příspěvek byl editován uživatelem P.L..) |
|
mot
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6102 Registrován: 7-2017 |
Jak předpovídal Hetzer, Zetorů je/byl dostatek. Uvidíme, jak si povede Hachette s dalšími kousky, jestli nepůjde ve stopě deA. P.L.: Zkuste strejdu gůgla "Horse with trailer 1:43", možná něco najde. Máme špatný měřítko. Ve 48 jsem našel jen samotné koně, nejvíc by se našlo v 35. (Příspěvek byl editován uživatelem mot.) |
|
mot
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6103 Registrován: 7-2017 |
Našel jsem toto: https://www.macmodel.cz/1-43-mail-coach-1784-bazar-pekny-brumm ,ale asi chcete klasický valník či žebřiňák.. Ještě bych zkusil vyhledávač "Horse drawn wagon 1:43" (Příspěvek byl editován uživatelem mot.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1511 Registrován: 4-2022 |
Díky za snahu, měl jsem na mysli spíš nějaké přímé tipy, takže - oceňuji hlavně odkaz na ten Brumm (byť ho nepoužiji). Vyhledávač je vždycky možnost, ale zatím jsem toto ani nezkusil, protože, je to až takový vzdálenější, výhledový plán. Teď musím usadit statek na nové místo, dodělat okolí a rybník, pak bude teprve čas na nějaké ty žebřiňáky (ty asi zvládnu), ale chtělo by to taky knížecí kočár, když už jsem zdědil do péče takový statek. Já to v zásadě nechci posunovat moc do minulosti, takže poštovní kočár je příliš starý, ale toho knížete bych tam střihl - v zásadě jako takový vtípek. Prostě: provoz byl kolem války plný koní, ale už nesloužili v dálkové dopravě, jako je pošta. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1512 Registrován: 4-2022 |
Vida, značka Brumm je docela plodná, pokud do toho jednou půjdu, nakonec ještě bude z čeho vybírat: https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=brumm+coach&_sacat=0&_from=R 40&_trksid=m570.l1313 Kníže by mohl mít něco takového: https://www.ebay.com/itm/204937119463? Uvidíme. Tyhle nápady musí ještě zrát. Mimochodem, firma Brumm je (byla?) italská, Como. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1513 Registrován: 4-2022 |
Tak ještě jednou, pak už s tím přestanu otravovat. Zatím nejlepší výsledky mi dalo ebay.it a dotaz na "brumm cavallo". A dokonce tohle: https://www.ebay.it/itm/365724609841? (To mi připomíná, že podobná věc stávala ve vstupní hale NTM a už tam asi není, kampak zmizela?) |
|
mot
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6105 Registrován: 7-2017 |
No vida co všechno se objeví ![]() |
|
mot
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6111 Registrován: 7-2017 |
Tak jsem zvědav, co nás čeká ve středu. MPK anoncuje 25.2. č. 74 a 75. A otázkou je, co bude v č. 75: T141 nebo IFA? Dtto č. 76: T815 nebo Karosa? |
|
Johnnyc
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1162 Registrován: 2-2009 |
Ve středu je v trafikách ten polský autojeřáb, který byl v Polsku jako premium model pro předplatitele |
|
mot
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6115 Registrován: 7-2017 |
Zase jednou ušetřím ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 844 Registrován: 9-2009 |
A zrovna tyto (nebo velmi podobné) jeřáby na podvozku Jelcz, ale i LIAZ nebo Tatra 148 u nás jezdily. Jelcze určitě měl Okresní stavební podnik Havl. Brod, na rameni měl nápis Bumar a měl šedou kabinu, žlutou nástavbu. V Kutné Hoře stával tak před 15 lety stejný na dvoře nějaké stavební firmy. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 843 Registrován: 8-2014 |
To je klidně možný že jich tady pár kousků jezdilo ale taky ho nechci. |
|
Johnnyc
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1163 Registrován: 2-2009 |
A za 2 týdny policejní IFA |
|
mot
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6118 Registrován: 7-2017 |
Hmmm, tak to budou trháky v ležácích a překupníci nevydělají . |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1529 Registrován: 4-2022 |
Dejte sem prosím zprávu až bude mět vyjít ten traktor Lanz. Jinak to neuhlídám... Děkuji předem. |
|
mot
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6133 Registrován: 7-2017 |
Tady v tom jejich letáku je kompletní harmonogram traktorů, Lanz by měl vyjít tuto středu, 4.3. |
|
mot
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6134 Registrován: 7-2017 |
https://www.hachette.cz/kolekce/legendarni-traktory/ |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1530 Registrován: 4-2022 |
Jo, díky za odpověď obsahující konkrétní datum 4.3. Já na ty stránky samozřejmě trefím a viděl jsem je, nicméně to datum 4.3. jsem nenašel. Teď, po podrobnější prohlídce, musím ovšem uznat, že tam opravdu uvedené je. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 844 Registrován: 8-2014 |
Buldoga si nekoupím, možná až Zetor 4911 ale štve mně že je bez kabiny, viděl jste někdo od roku 1977 v našich končinách traktor bez kabiny, já teda ne. Pak možná tu Dutru, tu jako kluk pamatuju, jedna se u nás proháněla. "Detika" možná až ho uvidím, k východním značkám mám ale averzi. Neodolal bych třeba ZT 300 a když by měla vyjít ŠT 180 stál bych před trafikou už od půl pátý ráno ![]() |
|
mot
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6139 Registrován: 7-2017 |
Sice to jde mimo mne, ale Buldog vyšel? Nebo je ten plán k ničemu? |
|
Johnnyc
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1165 Registrován: 2-2009 |
Ano traktor dnes vyšel, ale další číslo je odloženo na konec března z důvodů problémů s dopravou |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1533 Registrován: 4-2022 |
Mote, děkuji za zapochybování, přijemně mi to připomnělo, že si pro něj mám dojít a teď už ho mám tady. Píšou tam, že číslo 3 je posunuto na 25.3., jak už naznačil Johnnyc. Pro mne je ale nejbližší jakž tak použitelný až Zetor 2011, č.5, dle původního plánu ohlášený na 15.4. (to si sem píšu hlavně jako poznámku pro sebe, abych to snadno našel). |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 845 Registrován: 9-2009 |
Zajímavé je, že těch Jelczů se na pultech moc neobjevilo, ani na Aukru nejsou. A příští týden bude v trafikách další "bomba" - místo původně avízované Tatry 141 udává DeA IFU Rendörség. ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 424 Registrován: 4-2007 |
Albert: a těch policejních maďarských IF bude všude dostatek, podle rozpisů, ale IFu HASIČI dali všude kde berou po jednom kuse, stejně jako Hydrose, jakože zahraniční, měli by tam mít alespoň externího editora z čech, který by jim radil, kolik kusů a čeho objednat pro český trh... |
|
Johnnyc
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1166 Registrován: 2-2009 |
ve středu v trafikách policejní maďarská IFA, už dnes ji překupníci nabízejí k prodeji |