Diskuse » Modely a modelářství » Ostatní modely » Archiv diskuse Ostatní modely do 03. 3. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Ostatní modely do 03. 3. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 30. prosince 2020 - 08:36:17  
Neregistrovaný host
Je ta kvalita modelů taková, jak ukazuje na promo obrázku model vozu Škoda 1202 STW, kde mají na pravé straně pouze jedny dveře (originál a model od Abrexu má dvoje), nebo jsou vozy Škoda, které zatím byly vydány, v trochu lepší (co se věrnosti s předlohami, např. proporčnost) kvalitě? Děkuji.
Rem
Středa, 30. prosince 2020 - 10:46:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 11-2008
Došel mi model dvanactistovky bez části předního nárazníku. Nafotil jsem to, poslal jim teď čekám v jakým stavu bude druhý model. Jak jsem psal, nic nevracím, nemám důvod a v reklamacích to jako povinnost není. Tak bude aspoň kára na díly. Spartak vypadal relativně dobře. Co do kvality modelů, je k nasrání kvalita komunikace s jejich pracovníky. Nevím zda tam dělají roboti, poloroboti nebo dementi ale jejich webovky, jsou příběh sám pro sebe. Po zaslání dotazu většinou dojde robotická odpověď že to četli a ozvou se (ne neozvou se) nebo že člověk má volat na infolinku kde otrávenost těch lidí něco řešit přímo srší z jejich projevu.
Mír, je jen přestávka mezi válkama!
Mauricio
Středa, 30. prosince 2020 - 10:47:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9654
Registrován: 4-2005
PetrB - jsou to jen upravené a překrabičkované Atlasy, nic víc.

Rem - oboustranná dohoda.

Ještě ten "Spartak":


A nějaké jiné nové přírůstky v M 1:43


Začal jsem dělat i do M 1:87


A ještě nějaké novinky v oblasti dvoustovkových letadel:



Rem
Středa, 30. prosince 2020 - 12:18:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 11-2008
Mrak: Jak jsem psal, komunikace na velmi specifické úrovni. Poslal jsem fotky, na to mi přišlo, že se omlouvají za bazmeg, jeho fotky jsem dal do přílohy, a předali to na reklamaci, s tím že někdo se ozve (na stránkách mají že se ozvou do tří pracovních dnů) Nikdo se neozval, teď mi došel druhej model tý 1200 tak fajn, neřeším. Přebytky využiju na jiný projekty, pokud bude kvalita úměrná prvním modelům nebude jich zřejmě málo. Úprava doručovacíh údajů byla více jak měsíční demagogie. Na stránce kde mají chlívky k zadání a úpravě doručovací adresy jim toto nefunguje a neberou to ve zřetel. Když jim to člověk napíše mailem taky na to serou, člověk musí zavolat, nahlásit to a pak jim to teprve poslat jako žádost mailem. Tak jsem zvědavej zda třetí zásilka dojde jak má.
Ten Spartak je taky dobrej[ko] to je mi jasný že tvejma měřítkama neprošel. Já do toho půjdu, i když ty modely jsou kvalitně nijak zvlášť oslňující. Jednak jsem lačnej těch premiových aut, druhak mne zajímá obsah kolekce slibující osmdesát modelů. Jsem zvědavej co budou zač. Zda se dočkáme i nynějších modelů, nebo to bude např šáde 1XX ve dvaceti provedeních různých typových verzí.

Mír, je jen přestávka mezi válkama!
Mauricio
Středa, 30. prosince 2020 - 12:50:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9655
Registrován: 4-2005
Já se dopracoval na jakousi infolinku a tam ppo chvilce přemýšlení a popisu vad sdělili, že pokud chci, mám jim to poslat zpět. Mám pocit, že po opravě model použijí dále [lol] Na otázku, co vše bude v kolekci, bylo opovězeno, že "nevíme".

No nemám zase nijak extra přísná měřítka, model v ceně 250 Kč samozřejmě nebude příliš kvailtní, ale vady laku? To bych čekal možná tak u hračky s kinder vajíčka. Ulomený nárazník, kdyby ležel u modelu, bych přisuzoval klidně přepravě, on ten blistr není nic moc, ale pokud tam nebyl, tak opět - proč to pouští do oběhu?

Ano, třeba u těch letadel, kde je cenovka resinového či kovového modelu běžně několik tisíc Kč, mám měřítka hodně přísná, na druhou stranu se mi ještě nestalo, že bych byl nespokojen - jednou by ulomený přední podvozek, tak jsem ho přilepil zpět, a jednou jsem vlastní blbostí při ukládání do skříňky na tom nadzvukovým TUčku ohnul špičku čumáku. Ale třeba TriStar PanAm byl rovnou prodáván jako zmetek (má jeden škrábanec na trupu, který není ani pořádně vidět), stejně jak stovkový Boeing Travel Service byl prodáván s vadou (už nevím, co tam je, tuším, že miniaturní prasklina trupu u ocasu). Ale máš k tomu komplet popis vad, fotodokumentaci a slevu takovou, že mi to vlastně ani nevadí. Samozřejmě pro echt sběratele to není.

U modelů autobusů mám měřítka taky přísná, na druhou stranu mnohdy to jsou ručně dělaný modely a tam samozřejmě nemůžeš mít požadavky jako na velkovýrobu.

DeA je kvalitativně dost na hraně, navíc kolísavě. Umí udělat pěkný model, ale umí udělat taky pěkný zmetek. A pak se podíváš na zelenej Oltcit z české série a na modrej z rumunské a je to úplně jiná kvalita. Přitom jedna výrobní linka...

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Středa, 30. prosince 2020 - 14:21:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 370
Registrován: 12-2008
Reklamace u De Agostini jsou v pohodě. Jak píšete - stačí napsat mail a přiložit fotky. Za pár dní přijde zdarma nový kus a neplatíte ho. Reklamoval jsem nenatřený blinkr a taky to tak vyřešili. Pak jsem reklamoval další model a přišel zase vadný kus. Po reklamaci reklamovaného poslali třetí, už relativně kompletní. A nakonec má tři stejné modely za cenu jednoho.
Pokud na vadu přijdete trochu později, také s tím není problém.
our comMUNIty
Rem
Středa, 30. prosince 2020 - 15:43:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 11-2008
Za vlastní blbost nemám problém zaplatit. Je to už nějakej pátek, koupil jsem od Abrexu, respektive přes OB Autodily, kde to mají kolikrát levnější než Abrex trojkovej Superb. Nevím už jak, ale při manipulaci s ním se mi podařilo odřít levý bok hlavně zadní dveře. No co už 595 Kč letělo znovu na druhý model. Ale aby mi poslali model bez části nárazníku, s tím ať jdou do říti. Třeba ten lak, pokud to byla čmouha a né škrábenec, odlakovač, hadr a bylo by po čmouze. Pravda je že by hrozilo riziko že by šla dolů i ta vyblitěžlutá barva. Ten nárazník jsem každopádně reklamoval. Jen jsem v rámci řešení vad reagoval na postup Mraka který se dohodl na vrácení modelů, načež jsem jen zmínil že to nebyla podmínka, a mohl si nechat poslat nový model. Ale samozřejmě jeho věc jak se rozhodl. Já postupoval v reklamaci jak mají napsáno ve "FAQu" čekal že se ozvou jak mají psáno, a místo toho došel novej model bez jakýhokoliv řešení situace z jejich strany. Budiž i to je možnost. Myslím že u série Legendární automobily minulé éry byla reklamace ošéfovaná tak, že vadný vodel bylo nutno vrátit zpět a následně byl dodán nový. Tam bylo nějak ošéfované i kšeftování s modely, a snad dokonce, pokud se někdo rozhodl utnout odběr v průběhu série, byla podmínka vrácení doposud dodaných modelů. Vím že tu o tom byla diskuze v době zahájení té série. Jaký byl postup v praxi však netuším, tuhle sérii jsem neodebíral.
Takže jo, reklamace zjevně šlape i když jinak než sami píšou. Zjevně ví že posílají zgarby a když jim to někdo omlátí o hlavu, bez řečí pošlou jiný model.
Horší zážitek byl s úpravou doručovacích údajů, jak jsem zmiňoval, no očividně je ta info linka jen tak na okrasu aby se neřeklo.
Uvidíme jak se to vyvrbí dál, budu doufat že nyní šlo o dětské nemoce. Ono ruku na srdce kdo má Formana od Abrexu ví že se ty nemoce nevyhnou ani "lepším" firmám.
Ohledně kolekce, vyznívá to jako souhrn všelijakých nějak vyznamných modelů Škoda, takže bych čekal i vozy z nedávné minulosti, nebo i současné vozy. Ale to se nechám překvapit.
Mír, je jen přestávka mezi válkama!
Pondělí, 04. ledna 2021 - 18:39:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1936
Registrován: 6-2010
Tak jsem si včera objednal kolekci Škodovek, tak uvidíme, co z toho bude. Legendárky objednané nemám, ale poctivě si každé dva týdny kupuji model v trafice, mám zatím všech 102. A až několik výjimek jsem s obsahem i kvalitou spokokojen. Jen na začátku u zeleného Erka chybělo zrcátko, tak jsem ho dobastlil z kartonu a drátku a natřel stříbřenkou. A netrhá mi to játra. [happy]


Neděle, 10. ledna 2021 - 23:31:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1948
Registrován: 6-2010
Dnes jsem koukal, že skládačka Škoda 100 1:8 se chýlí ke konci. 1. února by mělo být poslední číslo 100, zazvoní zvonec a pohádky je konec. [happy]

Chtěl jsem se v této souvislosti zeptat, jestli tu někdo má zkušenost s objednávkou - respektive s dárky, které chodí ve vybraných zásilkách. Jde mi o tričko, které má být zasláno jako dárek spolu s 15. zásilkou Kaleidoskopu Škodovek. V kolekci Kultovní autobusy, která nyní také běží, mělo být jako dárek s 10. zásilkou také tričko. Autobusy objednané nemám, proto se ptám těch z vás, kdo je mají objednané: Jak je řešena velikost trika? Pošlou náhodně to, co jim zrovna přijde pod ruku, nebo vás nějak kontaktují s požadavkem na velikost? Díky.
Pondělí, 11. ledna 2021 - 10:26:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 381
Registrován: 9-2004
Zkušenost mám. Konkrétně na tričko se nikdo na nic neptal a poslali rovnou XL.
peter4545
Pátek, 15. ledna 2021 - 18:54:14  
Neregistrovaný host
Deagostini práve v Maďarsku ohlásilo stavebnicu Ikarusu 260 v mierke 1:12. Možno sa u nás časom dočkáme stavebnice Karosy ŠM 11.
Pátek, 15. ledna 2021 - 19:23:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1954
Registrován: 6-2010
Deagostini práve v Maďarsku ohlásilo stavebnicu Ikarusu 260 v mierke 1:12. Možno sa u nás časom dočkáme stavebnice Karosy ŠM 11.

Jo, před pár dny jsem to zaregistroval a s tou ŠM mě napadlo totéž. Já bych spíš bral Karosu 700, do té bych asi i šel.
A ten Ikarus je dlouhý 91 cm, to už je slušnej kredenc. [happy]

V Polsku se zase rozběhla série kultovních náklaďáků - viz
Předpokládám, že do pár let něco podobného bude i u nás, ale nedělám si moc iluze, že by se tam objevovaly typicky česká vozidla jako Liazky, Tatry, Avie, Vejtřasky, Matesy apod. Počítám spíš, že to bude záplava ruských a polských strojů...

Jinak včera mi přišly první dva modely z Kaleidoskopu Škodovek a vše v naprostém pořádku. Dokonce bych řekl, že modely jsou na trošku vyšší úrovni, než u Legendárek - třeba interiér není pouze černý, ale v barvách (sedačky hnědé / béžové, volant bílý apod.) [happy]
stary model
Sobota, 16. ledna 2021 - 20:12:02  
Neregistrovaný host
Ahoj. Mám dotaz. Zabívá se tu někdo renovací a opravou angličáků, nebo i modelů větších velikosti jako 1:43 a 1:24?
Sobota, 16. ledna 2021 - 22:17:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 462
Registrován: 8-2014
Na "zabívání" bych doporučil spíš nějaké stránky které se zabývají kriminální tématikou.
stary model
Neděle, 17. ledna 2021 - 10:36:01  
Neregistrovaný host
Tam modely neopravují. A kriminalni čin to není. Je tu nějaký modelář co opravuje obouchané angličáky a větší měřítka modelů?
peter4545
Pondělí, 18. ledna 2021 - 17:24:44  
Neregistrovaný host
Aktuazácia Kultových autobusov k 18.1.2021:

51. San H01A
52. Jelcz 080
53. San H100B
54. Fiat 666 RN
55. Osinobus
56. Krupp Titan SW 080 Hubertia
57. Bedford VAL
58. Burlingham Seagull
59. Ikarus 280
60. Star 20 Stonka
61. Ikarus 620
62. Nissan U690
63. Ikarus 30
64. Mercedes O 355
65. Volvo B375
66. Ikarus 55
67. Jelcz-Berleit PR 100
68. Nissan U20L
69. Standard Pullman 800
70. Ikarus 256
71. Isuzu BUO4
72. Sultana Super Panoramico
73. Ikarus 60T
74. Hino BT51
75. Ikarus 415
76. Jelcz 043
Mauricio
Pondělí, 18. ledna 2021 - 18:23:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9676
Registrován: 4-2005
Čísla 52, 61, 63, 67, 70 a 75 znějí více než dobře.
Busmod
Pondělí, 18. ledna 2021 - 20:41:46  
Neregistrovaný host
ŠM 16,5 nebude?
Busmod
Úterý, 26. ledna 2021 - 19:28:14  
Neregistrovaný host
Objednávky těch autobusů nefungují objednávky. Na jejich stránkách po stisknutí odkazu stránka napíše že vypršel čas.
Středa, 27. ledna 2021 - 10:00:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 8-2004
Nefungují. Ale zavolal jsem na to číslo a bez problémů objednal. [proud]
Busmod
Středa, 27. ledna 2021 - 18:26:00  
Neregistrovaný host
Nechápu, proč někam volat když mají velkou ceduli a možností objednání na stránkách. Volat na předražené telefonní linky nehodlám.
Mauricio
Středa, 27. ledna 2021 - 20:07:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9708
Registrován: 4-2005
Mohu se zeptat, jak může být pevná linka s pražským předčíslím předražená? Evidentně toho nechápeš víc, třeba jak funguje trh telefonních služeb. Pokud nemáš peníze na minutový telefon v běžném tarifu, pak se obávám, že je rada stejně zbytečná, neboť těžko najdeš peníze na modely.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Středa, 27. ledna 2021 - 21:28:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1967
Registrován: 6-2010
Aktualizace Legendárních automobilů minulé éry:

108 - RAF-2203 Latvija
109 - Fiat 127p
110 - ZAZ 965
Čtvrtek, 28. ledna 2021 - 08:53:27  
Neregistrovaný host
Jaké máte zkušenosti s doručováním zásilek od DeAgostini? Kupoval jsem si modely v místním obchodě, ale číslo 100 jim nedošlo, takže jsem zrušil rezervaci a objednal jsem přímo u DeA. Nyní je ve stáncích číslo 104 a já ještě nemám (ani po připomenutí se) ani 100-ku. Máte s jejich distribucí podobné zkušenosti?
Mauricio
Čtvrtek, 28. ledna 2021 - 09:26:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9709
Registrován: 4-2005
Busíci mi chodí takto: 30.8., 21.9., 19.10., 30.11., 28.12., 28.1.
Kaleidoskop Škoda: 14.12., 15.1.
Žigul: 19.8., 9.9., 10.10., 16.11., 14.12., 8.1.

Takže na nějakou pravidelnost bych nespoléhal ani v případě Dea, ani Hachette

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Čtvrtek, 28. ledna 2021 - 21:23:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1968
Registrován: 6-2010
Mauricio: Kaleidoskop Škoda: 14.12., 15.1.

Chápu to správně, že máš už i čísla 3 a 4 ? Pokud ano, mohl bys prosím nastínit, co bude za model v čísle 5? (Mělo by to být na poslední straně časopisu, ale třeba u Spartaka to tam není) [happy]
Mauricio
Čtvrtek, 28. ledna 2021 - 21:43:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9711
Registrován: 4-2005
Ach, no to nemohl, protože já ty časopisy ani nečtu a rovnou je dávám do tříděného odpadu [sad]

Ano mám už čísla 1,2,3,4, tj. Š1200, Spartak, 1100 MB, Rapid. Zatím jsem dost na vážkách.

Tu jsem dával fotky Rapida (tu a výše)

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Čtvrtek, 28. ledna 2021 - 22:42:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 692
Registrován: 2-2009
Nevím v jakém pořadí to bude chodit, ale na poslední straně jsou tyto další škodovky[auto]

http://marek275.rajce.idnes.cz/
Sobota, 30. ledna 2021 - 20:18:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29
Registrován: 1-2021

Skoro mám hotový svůj první papírový model Krakena. Skoro to mám dostavěné.[wink]
[andel] Praha a M.A.S.H [happy]
remington
Sobota, 30. ledna 2021 - 23:30:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 84
Registrován: 9-2019
Fakt je nutné s něčím takovým spamovat jedno vlákno za druhým?
Trochu soudnosti by neškodilo.
Nebo troll?
Busmod
Neděle, 31. ledna 2021 - 10:11:29  
Neregistrovaný host
Předražené dlouhé hovory, kdy jim trvá vše dlouho. Já takové podnikavce moc dobře znám. Vyprošuji si teda poučky. Nakonec to šlo objednat přes email.
Mauricio
Neděle, 31. ledna 2021 - 11:05:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9712
Registrován: 4-2005
Ty modely se ovšem musí zaplatit, nejsou zadarmo. Víme? Já jen, aby se někdo nedivil, až mu přijde složenka. Ale může to pak třeba reklamovat, že to je předražený nekvalitní model nevalného podnikatele.
Neděle, 31. ledna 2021 - 12:46:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 44
Registrován: 1-2021
Takovou kritiku jsem nečekal, ale souhlasím. Model jsem sešrotoval na kusy nůžkama. [kladivo]
Stav modelu krátce před likvidací:


(Příspěvek byl editován uživatelem Žabítlama.)
Model ČSR 470-001-4 je už historií[pozor]
Neděle, 31. ledna 2021 - 22:23:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 490
Registrován: 5-2002
Žabí tlamo, přišel jste na fórum mezi dospělé. Vaše mnohočetné příspěvky na téma "rozstřihám si zcela nepovedený model" opravdu nikoho ze zde přítomných nezajímají. Co kdybyste se na pár let vrátil někam mezi své vrstevníky na Facebook a sem na fórum se vraťte až pochytíte trochu dospělosti a také modelářských dovedností?

Jasně, každý z nás nějak začínal, ale my ostatní jsme opravdu s takovýmihle "kreacemi" neopruzovali dospělé (možná maximálně někoho ve vlastní rodině)
Pondělí, 01. února 2021 - 19:05:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 55
Registrován: 1-2021
Aha, tak to se omlouvám
[nene]Aspergerové nemají empatii ale já jsem jen Aspergerák ze 25% a mám empatii.
https://mujautismus.cz/autismus-aspergeruv-syndrom-encyklopedie/e/empatie/
Úterý, 02. února 2021 - 17:34:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 408
Registrován: 8-2018
Šel jsem kolem trafiky. Asi nejsem aktuální, ale na kartonu je napsáno, že další bude embéčko.

A celá sbírka.


(Příspěvek byl editován uživatelem Zadar_Volaj.)
Můj web:Kolejiště Trutnov tt

Ekoblázni přestaňte [kecal][kecal][kecal] do zemědělství.
Úterý, 02. února 2021 - 17:36:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 64
Registrován: 1-2021
Modely vypadají jako čerstvě natřený! [coze]

(Příspěvek byl editován uživatelem Žabítlama.)
Sudetenland, Mein Heimatland.

https://www.youtube.com/watch?v=A9nqwf4s9Dw [happy]
Úterý, 02. února 2021 - 20:25:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 543
Registrován: 8-2014
Žabítlamo, neber to nějak špatně, ale fakt si ještě pár roků počkej, než budeš sem na Káčko něco psát.

Mercedes-Benz [ok]
jisi
Středa, 03. února 2021 - 07:06:38  
Neregistrovaný host
Nevím, jestli jste zaregistrovali, ale u Legendárek je zase přidáno 10 modelů na zatím 120 čísel. To je už čtvrté nebo páté navýšení kolekce. Jsem zvědavý, jaké další kousky budou a kdy tato série bude končit.
Středa, 03. února 2021 - 20:28:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1971
Registrován: 6-2010
jisi: To navýšení na 120 mají na webu už cca měsíc. V časopisech je aktuálně deklarováno 110 čísel. Je zajímavé, že se téměř nikdy neshodoval plánovaný počet vydání v časopise a na webu zároveň. Časopis je vždy o několik čísel "pozadu". 110 čísel je v něm avizováno od čísla 100, před tím bylo v číslech 96-99 avizováno dokonce 105 čísel, tento počet na webu ani nikdy nebyl. [happy]
jisi
Čtvrtek, 04. února 2021 - 14:24:16  
Neregistrovaný host
Venca21: Díky za info. Já jsem koukal jen na poslední aktualizaci a toho navýšení jsem si nevšiml. Myslel jsem si, že s Kaleidoskopem Škoda budou Legendárky končit. Tak uvidíme, čím nás překvapí dále.
Rezan62833
Čtvrtek, 04. února 2021 - 16:45:42  
Neregistrovaný host
Přibyli další Škodovky:
5.Škoda Octavia Combi
6.Škoda 1203 ROL
7.Škoda Octavia Super
8.Škoda 1202 STW
9.Škoda Felicia Hardtop
10.Škoda VOS
Pátek, 05. února 2021 - 08:45:07  
Neregistrovaný host
"Naskýtá se Vám neopakovatelná příležitost sesbírat modely legendárních vozů minulé éry v měřítku 1 : 43, které byly k vidění na československých silnicích." Toto je uvedeno na internetových stránkách Legendárních automobilů. Jsem v tzv. středním věku, starého Záporožce jsem viděl v životě pouze při návštěvě Ukrajiny, Iže si dovezl kastelán hradu Svojanov a má ho na veteránských číslech (jinde v ČSSR, nebo v ČR) jsem ho neviděl. Nepotkal jsem v životě LUAZe, Mikruse, Tarpany, prototyp Fiatu 125P kombi 4x4, Wartburg 311 cabrio, atd. Za to jsem v dětství a mládí vídal Škody 120 LS a GLS, Škody Octavia kombi, Škody 1202 STW (snad většina bude v nové edici), Lady 2104, 2106, 2108, Moskviče 2141 Aleko, ZAZ Tavrija, Renaulty 5, Peugeoty 205, Fordy Cortina, Escort, Sierra, Simky 1307 a mnohá další vozidla, která do ČSSR dovážel Tuzex. Když jsem se začátkem prosince ptal, tak jsem dostal odpověď, že série bude mít 110 položek. Myslím, že ani 120 nebude konečné číslo a budou se dále vyprazdňovat sklady DeAgostini vozidly, která v této zemi nikdy nejezdila (a byla jen v Sovětském svazu, nebo v Polsku, atd.). Když u čísla 100 mi v obchodě, ve kterém jsem modely několik let kupoval, řekli, že nepřijde, objednávku jsem učinil přímo v DeAgostini. Když jsem tam napsal po 5-ti týdnech, dozvěděl jsem se, že mám být trpělivý. Když se další 3 týdny nic nedělo, napsal jsem tam znova a až po pár dnech jsem se dozvěděl, že si musím objednat od čísla, které je menší než 100 (nejbližší - 99), protože jim to systém jinak "nevezme". Škoda, že to nevěděli už na začátku prosince a kdybych se neozval, nepřišlo by mi vůbec nic...
Středa, 10. února 2021 - 19:53:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1979
Registrován: 6-2010
Legendární automobily - dnes měl být na stáncích Polonez 1500, nebyl. Bylo mi sděleno, že se kolekce opozdí a tento model bude až 24.2. Před chvílí jsem se díval na web DeAgostini a světe div se, po více jak dvou letech, co modely vycházejí ne v pondělí, ale ve středu, jsou termíny aktualizovány na středy, dokonce i zpětně až do prosince 2019. Jenže nejbližší termín není 24.2, ale 17.2. Tak si vyberte. [talker]
Mauricio
Pondělí, 15. února 2021 - 23:59:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9733
Registrován: 4-2005
Další DeA Kaleidoskop dnes přišel, je tam zelená Octavia Combi posl. verze (se zadními světly Š100) a 1203 valník žlutá. Foto nemám, ale není o co stát, zejména ta Octavia je těžké zklamání.
Úterý, 16. února 2021 - 00:13:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1984
Registrován: 6-2010
Tak mě shodou náhod také dnes přišly modely, ale embéčko a Rapid, č. 3 a 4. To opravdu rozesílají každému zvlášť, podle toho, kdy si kolekci objednal? Myslel jsem, že se to časem srovná a budou to rozesílat všem stejně. Nakonec by to pro ně bylo asi i jednodušší, nebo ne? [kiss]
Mauricio
Úterý, 16. února 2021 - 01:20:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9734
Registrován: 4-2005
Mozna jo mozna ne, kazdej zakaznik ma svuj specificky symbol a kazda objednavka variabilni tvoreny specifickym symbolem a poradim zasilky, tak v tom asi nejakej system maji. Prisel k tomu teda i poradac na casopisy, vzhledem k tomu, ze casopisy hazim do kontejneru, je mi na nic, ale kdyby ho nekdo chtel, mohu poslat.
Úterý, 16. února 2021 - 02:54:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 670
Registrován: 6-2012
Ale já jsem naprosto spokojen. Za ty peníze nádherný modely. [auto]

Úterý, 16. února 2021 - 19:10:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1987
Registrován: 6-2010
751_364-1: Přesně. Já zatím neměl s žádným modelem nějaký problém. Bohužel je mezi námi stále dost lidí, kteří byli, jsou a budou nespokojeni stále a se vším. Z principu. [uhoh]
Čtvrtek, 18. února 2021 - 09:02:37  
Neregistrovaný host
Pokud je tady někdo, kdo časopisy od Legendárních automobilů neuchovává, byl by ochoten prodat časopisy s čísly 101-103? Děkuji.
Rem
Neděle, 28. února 2021 - 13:41:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1213
Registrován: 11-2008
jisi: Legendárek bylo tehdá 145 čísel. Předpokládám že kutovek bude nakonec podobné množství +/- 10 čísel, protože se jedná o více méně ty samé modely s drobnou obměnou některých čísel. V kultovkách je víc škodovek, ale celkově žádná sláva, je to podobný jako byly legendárky.

PetrB: Inteligence a ochota infocentra deagostiny je fakt na úrovni číselných hodnot arktické zimy. Ti mamlasové ani po třech měsících nejsou schopni posílat kaleidoskop na adresu s údaji, které mají celou dobu na svých stránkách v kolonce doručovací adresa. I přes to jsem musel psát oficiální žádost, že chci posílat čísla jinam než tam kde bydlím, a i když mi změnu koncem prosince potvrdili, furt to mrtví.

Mauricio: Pokud je pořadač k dispozici, bral bych ho, třeba za pěnivej mok až bude otevřeno a dorazí zas teta z Prahé. Nebo možno předání po domluvě dřív.
Mír, je jen přestávka mezi válkama!
Neděle, 28. února 2021 - 13:53:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1998
Registrován: 6-2010
Rem: Omylem jsi zaměnil lgendárky za kultovky - kultovky byly tehdy, dnes to jsou legendárky. [happy]
A já bych neřekl, že je to až tak podobné, nynější legendárky jsou podle mě o hodně lepší. Ten poměr mezi atraktivnějšími a "zbytečnými" modely je jednoznačně na straně legendárek. Teoreticky by se to mohlo ještě srovnat, ale to by od teď musely vycházet už jen samé "zbytečnosti", což si nemyslím, že nastane. Zatím ty modely co se týče atraktivity vycházely víceméně rovnoměrně. Toť můj pohled na věc. [happy]
Rem
Neděle, 28. února 2021 - 21:56:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1214
Registrován: 11-2008
Kultovky nebo Legendárky, jak jsem psal přijde mi to jako trochu načančaný něco, co už jednou bylo. Proto jsem asi prohodil názvy, je to jako prašť jako uhoď i když legendárky lidi nalákaly prvníma číslama kde byly škodovky a tatry osobáky. Kultovky jsem odebíral, bylo to něco novýho, legendárky mne tak neberou. Někoho mohou zaujmout ale jak tu psal PetrB citaci ze stránek Legendárních automobilům že to příležitost nasbírat auta z československých silnic, přitom jich tu hromada nejezdila nehledě na prototyp fiatu, který byl v obou kolekcích, například. A když na to mrknu zběžně, a namátkou vyberu model. Kolik bylo ČS(S)R náklaďáků Robur LD 3001 nebo RAF-2203 LATVIJA? Bejt místo toho Avia nebo V3Ska, neřeknu ani popel. Nebo k osobáků, taková Tatra T700 to by byl kauf! Ano bylo jich vyrobeno "dvanáct do tuctu" ale bylo to ve svý době vládní auto a poslední osobák od Tatry, takže svým způsobem hodně velká legenda i když v pár kusech a hlavně NAŠE legenda. Podstavec k modelu už to nevylepší a když jsem viděl tu vitrínu, co k tomu dávali, děs běs. Taky je to můj názor, nebo spíš důvod proč legendární auta neberu. Stačilo počkat cca do dvacátýho čísla a rozjela se ohraná písnička, tutam s jinejma notama.
Mír, je jen přestávka mezi válkama!
Neděle, 28. února 2021 - 22:52:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1999
Registrován: 6-2010
Rem: Ale jó, nic proti. Já jsem tehdá z kultovek koupil na stáncích pouze 3 x číslo 1 - černou Tatru 603 po 69,- Kč. Tatry 603 jsme dříve v reálu v rodině měli dvě - jednu táta, druhou děda. Do té doby jsem neměl žádný model 603, jen starou plastovou hračku, kterou jsme kdysi, když jsem byl ještě dítě, s tátou trochu vylepšili, dodělali nějaké detaily, stříkli sprejem na černo a stříbřenkou namalovali okna a chromované díly. A pak se objevil tenhle model a to byla bomba, aspoň pro mě. Další čísla už jsem si tenkrát nekupoval.
Když před čtyřmi lety začaly vycházet legendárky, opět to začalo Tatrou 603, ale starší jedničkovou verzí, (naše Tatry byly ten poslední typ) ale přesto jsem si jich opět pár koupil. I další Škoda 100, 120, T 613 atd. se mi líbily a tak jsem si je kupoval v trafice. Původně jsem neměl v plánu zkompletovat celou kolekci, říkal jsem si, že "vyzobu" jen pár atraktivních předloh. A někde kolem 20. čísla jsem se rozhodl, že už to tedy dám celé, ať to mám komplet. A dodnes si je pravidelně kupuju v trafice. A musím říct, že toho nelituju. A to bych mohl také vyjmenovat asi tak 30 typů, které bych tam rád měl a nejsou tam. Ale co, nikdo se nezavděčí všem. Taky nemuselo být vůbec nic.
Kaleidoskop Škodovek jsem si rovnou objednal, tam je alespoň jistota, že to budou všechno Škodovky [biggrin]

Edit: Mimochodem - Tatra 700, ač poměrně legendární, být v Legendárkách nemohla, protože se jedná o Legendární automobily minulé éry a tou minulou érou je myšleno období před rokem 89. Alespoň tak to chápu já a i výběr vozů tomu i odpovídá. Proto tam ještě stihl být Favorit, ale třeba Forman, nebo novodobá Felicia, či Octavia už tam nejsou a nebudou. Ale doufám, že tyto porevoluční Škodovky, vč. Fabií, Roomstera, Rapida, Superba apod. budou v Kaleidoskopu Škodovek, neboť tam uvádí, že se má jednat o "výběr vozů Škoda od počátků až do součastnosti"

(Příspěvek byl editován uživatelem Venca21.)
Pondělí, 01. března 2021 - 15:51:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 463
Registrován: 8-2014
Tak Latviju jsem tady taky v životě neviděl ale zrovna Roburů tady jezdily mraky.
Rem
Úterý, 02. března 2021 - 11:28:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1215
Registrován: 11-2008
No, to je fakt že T700 je už za dobou.
Mír, je jen přestávka mezi válkama!
Latvije
Úterý, 02. března 2021 - 14:55:59  
Neregistrovaný host
Latvijí (RAF2203) bylo dovezeno 800, z toho bylo přes 600 sanitek.
Jsem ročník 83 a jejich provoz teda normálně pamatuju (Praha). Sanitky měla ZZS HMP, mikrobusy třeba ČST (Televize). Zajímavostí bylo to, že od výrobce byla schválený mikrobus pro 11 osob, ale v ČSSR se omezila kapacita z pochopitelných důvodů na 9 (8+1).
Strojovej spodek včetně motoru byla Volha 24.
Je fakt, že celkem rychle po revoluci to z ulic zmizelo, většina z nich slončila zpátky v ex SSSR.
Úterý, 02. března 2021 - 20:24:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2004
Registrován: 6-2010
Tak jsem opět o něco chytřejší. [happy] Nějak jsem měl dosud zafixované, že RAF Latvija je jugoslávský vůz. Netrklo mě ani to Latvija - Lotyšsko v názvu. Až teď, když jsem tu četl něco o SSSR, se mi rozsvítilo. Já jsem si to totiž zaměnil s Avia TAZ Neretva - což byl skutečně jugoslávský vůz na Aviáckém podvozku. [happy]
Mauricio
Úterý, 02. března 2021 - 20:33:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9753
Registrován: 4-2005
Rem - já už ten pořadač udal někomu jinému, kdo si řekl dřív [uhoh] Omlouvám se.
Rem
Středa, 03. března 2021 - 11:58:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1216
Registrován: 11-2008
Mauricio: Nemusíš, v pohodě. Nakouknu sem občas takže jsem to bral jako buď a nebo.
Mír, je jen přestávka mezi válkama!