Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 16. 11. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 16. 11. 2019

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 11. listopadu 2019 - 16:15:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4208
Registrován: 5-2004
Pikehead:
"Asi to nemusí být úplně jiný systém, ale pokud má vozit velké oblasti do centra, tak to nemůže být pouliční tramvaj. Podobná situace je Hostivař/Zahradní město a tramvaj 22, jejíž výkony snad částečně převezme S-Bahn."
No měl jsem na müsli zakrtkování tramvaje v centrálních úsecích, kde se rychlosti fakt nedá dosáhnout jinak. [happy]

Qěcy: tohle mi zavání nepochopením harmonického průměru neboli průměrné rychlosti. [happy] [tramvaj][tramvaj] nejsou pomalý proto, že jsou omezené na 50/60 km/h, ale protože stojí každých 200-400 m. Ono i v tom vnitřním městě kdyby byly zastávky až na řídké výjimky vzdálené od sebe 500-800 m a organizace IAD přizpůsobená tomu, aby omezovaly rychlost jen kvůli stanicování, vypadala by jejich rychlost taky dost jinak.
Pondělí, 11. listopadu 2019 - 16:25:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5866
Registrován: 9-2005
Co jsem nepochopil? Myslím že jsem to pochopil, protože tím jezdím všude možně po Praze, krom toho jsem na to téma i něco psal. Jestliže chci tramvaj využít jako rychlé přibližovalo do centra a dál v centru tak jako tak pojede pomalu, tak jí na té bývalé vlečce nadelim co nejvyšší rychlost. Cestovní.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pondělí, 11. listopadu 2019 - 17:17:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 65
Registrován: 10-2018
David_jaša:
" Ono i v tom vnitřním městě kdyby byly zastávky až na řídké výjimky vzdálené od sebe 500-800 m a organizace IAD přizpůsobená tomu, aby omezovaly rychlost jen kvůli stanicování, vypadala by jejich rychlost taky dost jinak."

A ještě kdyby se vám povedlo odstranit křižovaky a poloměry oblouků, které vyžadujou průjezd krokem. Pokud centrem jen projíždíte na druhou periferii, tak od toho je metro, a nemá smysl budovat druhej podzemní systém, ale třeba jako přibližovák od NNŽ k Bulharu by metro nepřineslo výrazný zkrácení jízdní doby. Od Ohrady je už trošku škoda těch druhých kolejí v Husitský.
Pondělí, 11. listopadu 2019 - 19:58:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20441
Registrován: 5-2002
Makus: Problém bývalé vlečky NNŽ a její přestavby na tramvaj je pomezí Malešice/Hrdlořezy. Tam je most a ten ústí na železniční trať.
To je otázka, jestli by nebylo jednodušší ji stáhnout k Malešickému náměstí už dřív, přes tu zahrádkářskou kolonii (nevím, jak zrovna tahle, ale mnohé pražské kolonie mají právo užívat pozemek časově ohraničené zjednodušeně řečeno "než nastane jiná potřeba").
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 11. listopadu 2019 - 20:06:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 866
Registrován: 6-2015
Hajnej:
"TH: jen plácnu - co třeba tramvaj od NNŽ/Sídliště Malešice k depu Hostivař?).
To je velmi správné plácnutí - dala by se ve starejch Malešicích propojit i s dlouhá léta uvažovanou tramvají po Počernické."

Mám nějaké tušení že pod Počernickou ulicí vede hlavní výtlačný řad vodovodu z Káraného do vodojemu Flora.
Aby se tam někde flákal stejnosměrný proud z napájení tramvaje [blesk]asi nebude zrovna vhodné kvůli možné korozi bludnými proudy.
Pondělí, 11. listopadu 2019 - 22:44:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20447
Registrován: 5-2002
K6S: pod Počernickou ulicí vede hlavní výtlačný řad vodovodu z Káraného do vodojemu Flora
Něco takového tam vede, jiná z možností je horkovod z Malešic - mluvilo se totiž o malé únosnosti středního pásu, čemuž by víc odpovídal kanál toho horkovodu (u našich na Pankráci nemohla z podobného důvodu Kuka ke "čtverci" s popelnicema).

Aby se tam někde flákal stejnosměrný proud z napájení tramvaje asi nebude zrovna vhodné kvůli možné korozi bludnými proudy
To už by snad dneska šlo dát do plastu, ne...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 12. listopadu 2019 - 01:11:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 452
Registrován: 9-2015
>> Tomáš Záruba + Makus:
Prosím, mohli byste své příspěvky napsat ještě jednou, srozumitelně? Nehledejte v tom nějakou urážku, opravdu mě zajímá, co jste chtěli sdělit. ÚDH jsem po zamyšlení dal (i když myslím, že bude srozumitelné tak 20% čtenářů), ale "Vlasta", "nové osídlení", "pokračování tramvaje ze Spojovací", "most ústí na železniční trať" fakt nedávám. Omluvte mě, jsem trochu zaostalý, jen 35 let z Jarova.
>> TH
Co sis šlehnul, bolševický vyvlastňovateli? Pár zahrádek napravo od trati ve směru za malešickým lesíkem napravo sice je, ale opravdu netuším, k čemu by Ti pomohla jejich likvidace a co a kam bys chtěl směrovat?? Jsou totiž ze všech stran obklopené jinou (vilkovou) výstavbou. Myslím, že někteří z Jarova jsme na tyto bolševické manýry dodnes dost citliví, myslím, i když mě osobně to nepoškodilo, že vyvlastnění a likvidace zahrádek mezi tramvajovou smyčkou a třešňovkou, z určité části úplně zbytečná, byla dost velká sviňárna.
Nicméně jsem rád, že stále více odhaluješ svůj pravý charakter. Abych si nemyslel, že jsem Ti někdy svým názorem křivdil. PS: a prosím nepiš, že nebylo vyvlastnění, když nebylo vlastnictví. To vím i bez Tebe. Ale nemyslím, že by to to svinstvo nějak moc vylepšilo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mirek_Zv..)

(Příspěvek byl editován uživatelem Mirek_Zv..)
Úterý, 12. listopadu 2019 - 08:29:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1158
Registrován: 9-2016
Mirek_zv:
1) Když vlečka NNŽ (směrem od NNŽ) dospěje po rovině přibližně k policejní škole. Zde moc místa pro druhou kolej a její zahloubení není. Dále trať začíná vést na viaduktu (tím mám na mysli to, co je spíše galerie či jak nazvat ten kamenný polomost). Je to tak 8 metrů nad ulicí Pod Táborem a je to jednokolejné. Na druhé straně je ulice Vydrová s domky. Mezi Pod Táborem a Vydrovou je výškový rozdíl také asi 8 metrů, takže je potřeba zachovat obě ulice. Na druhé straně ulice Pod Táborem je asi o 3 metry níže položena botanická zahrada. Trať o kousek dál překoná ulici U tvrze a vzápětí zatáčí doprava a napojuje se do stanice Malešice.
2) Uvažuje se o rozšíření tunelu Pod táborem a navazující trasy Malešice - Libeň.
3) Ulice Pod Táborem i U tvrze jsou poměrně úzké, takže vedení TT těmito ulicemi je nereálné.
=> Takže z tohoto mi vychází, že v těchto místech není možno reálně TT vybudovat. Dost totiž pochybuji, že by někdo povolil jednokolejnou TT.
Úterý, 12. listopadu 2019 - 08:42:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20453
Registrován: 5-2002
MZv: opravdu mě zajímá, co jste chtěli sdělit. ÚDH jsem po zamyšlení dal (i když myslím, že bude srozumitelné tak 20% čtenářů), ale "Vlasta", "nové osídlení", "pokračování tramvaje ze Spojovací", "most ústí na železniční trať" fakt nedávám.
* ÚDH = Údolí Dutých Hlav,
* Vlasta = východní část městského okruhu (tj. "něco mezi" Blankou a štěrboholskou radiálou),
* nové osídlení = to co má vyrůst v prostoru bývalého Nákladového nádraží,
* pokračování tramvaje ze Spojovací = asi TZ myslel název zastávky, nikoliv ulice (tam žádná není),
* most ústí na železniční trať = trať od Žižkova ústí do severního zhlaví ŽST Praha-Malešice.

jsem trochu zaostalý, jen 35 let z Jarova
Skoro to vypadá, že z toho za Zbraslaví (koneckonců Zvole je hned na kopci nad ním [wink])...

>> TH
Co sis šlehnul, bolševický vyvlastňovateli?

Jednak to nejspíš není TH, ale já, a jednak o žádné vyvlastnění jít nemělo, proto to měla být ta otázka, při jejímž zodpovězení by se zodpověděla všechna pro a proti.
Vůbec nejjednodušší by totiž bylo ten kamennej most zbourat a tramvaj stáhnout tamtudy. Sice by se tím ta TT prodloužila a Staré Malešice by přišly o svůj charakteristický prvek, ale je docela možné, že o něj ve skutečnosti nikdo nestojí.

Jak jsem už psal výše, některé kolonie vznikly tak, že dřív bylo možné požádat o právo užívat ladem ležící pozemek. Pokud ovšem byla příslušná MČ prozíravá, tak ho dávala časově omezené do doby, než tam bude potřebovat postavit nějakou infrastrukturu. Obyvatelé těchto kolonií jsou povětšinou s tímto Damoklovým mečem spokojeni, a to nezřídka z toho důvodu, že jejich mladé to stejnak moc nebere a stavět se tam nedá.
Edit: vlastnické právo k pozemkům pod osadou má podle KN Hlavní město Praha...


Nicméně jsem rád, že stále více odhaluješ svůj pravý charakter.
Nápodobně - reagovat nevěda pořádně na koho a na co taky o něčem vypovídá...


(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 12. listopadu 2019 - 09:21:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 9-2016
Hajnej: Podle mne by ani zbourání kamenného mostu situaci moc nevyřešilo. Ulice Pod Táborem by i tak byla úzká pro dvě koleje TT a normální provoz.
Úterý, 12. listopadu 2019 - 10:20:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4209
Registrován: 5-2004
Jestliže chci tramvaj využít jako rychlé přibližovalo do centra a dál v centru tak jako tak pojede pomalu, tak jí na té bývalé vlečce nadelim co nejvyšší rychlost. Cestovní.

Jenže tohle je prostě těžko dosažitelné vzhledem k tomu, jak průměrná rychlost funguje. Extrémní příklad: když půjdete do hospody 4 km 1 hodinu a zpátky teleportem (resp. čímkoliv s časem << 1 h), průměrná rychlost stoupne na závratných 8 km/h.
Reálně: pokud půlku trasy jede tramvaj průměrných 15 km/h a druhou průměrných 20, dosáhnete stejného ušetřeného času jak homogenizací na dvacku (což jde těmi zastávkami a křižovatkami), nebo konverzní rychlejšího úseku na rychlodráhu s průměrnou 30 km/h (úplná segregace a zastávky po 800+ m). Nicméně pokud uděláte tu preferenci a optimalizaci zastávek všude a zvednete tím centrum na 20 a mimo centrum na 25, dosáhnete tím kratších časů než při 15 + 30...
Úterý, 12. listopadu 2019 - 11:20:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10251
Registrován: 8-2012
Co sis šlehnul, bolševický vyvlastňovateli?
[happy]. Najednou NIMBYsta, co?
電車オタク
Úterý, 12. listopadu 2019 - 11:29:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20456
Registrován: 5-2002
Makus: Ulice Pod Táborem by i tak byla úzká
Já to bral pro TT z NNŽ, prodloužení ze Spojovací jsem neřešil.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 12. listopadu 2019 - 11:37:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 3-2010
Mam dotaz k Malesicim:Zacne se dnes uz jezdit??
Úterý, 12. listopadu 2019 - 11:51:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12557
Registrován: 4-2003
Jakožto železniční fanda pracující v kolejové dopravě kvituji všechny ty rekonstrukce pražského zauzlovaného železničního uzlu (krom Braníku teda) nicméně mám dojem ,že projektanti těchto staveb záměrně a zcela cíleně likvidují má fotomísta která jsem využíval při cestách na WC případně oběd.
Po fleku z kačerovské zastávky se tady ted zjevilo totok ... [kladivo]


Úterý, 12. listopadu 2019 - 12:10:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1160
Registrován: 9-2016
Hajnej: To jsem pochopil. Jenže z NNŽ někam dál po bývalé vlečce se dostanete kam? No vedle ulice Pod Táborem a nad ulici U tvrze resp. nad křižovatku těchto ulic.
Úterý, 12. listopadu 2019 - 12:43:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20459
Registrován: 5-2002
Jnd: když ona je viditelnost té předvěsti vlastnost docela podstatná...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 12. listopadu 2019 - 13:11:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12558
Registrován: 4-2003
Tak jasně ,ale mohla by být blíže a nebo dále u mostu abych mohl pokojně fotit [wink]
Úterý, 12. listopadu 2019 - 13:15:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12559
Registrován: 4-2003
Posunutá je vcelku velký kus když teď koukám na pozici té původní ...

Úterý, 12. listopadu 2019 - 13:33:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9586
Registrován: 4-2003
Posunutá je vcelku velký kus

Esli to nebude spíš tak, že jde o předvěst nově zřízenýho autohradla a nikoliv o předvěst Vršovic.[wink]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 12. listopadu 2019 - 13:40:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12560
Registrován: 4-2003
A to autohradlo bude zárověň předvěst k vjezdu do Vršovic ??
Pač to bude k vjezdu už jen kousek ,ale zase se v tom tak nevyznám ....
P_v
Úterý, 12. listopadu 2019 - 14:03:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2289
Registrován: 5-2002
Šotofantazie kam prodlužovat tramvaje v diskutované východní oblasti jsou o 1 stupeň oficiálněji rozvedeny ve studii východní části MO.
http://mestskyokruh.info/urbanisticko-dopravni-studie/
Úterý, 12. listopadu 2019 - 14:05:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2041
Registrován: 12-2007
Jnd: K vjezdu by to mělo být 722m + 1 049m

......

Na Čekačkách je podbita 302. kolej a vyměněna srdcovka u výhybky 31 dříve 914.
Mělo by se svařovat.
Patkovací Éžeti postupují po koleji 303
Nějaké nové patky by měly být u Třešňovky

(Příspěvek byl editován uživatelem kasme.)
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Úterý, 12. listopadu 2019 - 14:36:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5869
Registrován: 9-2005
Nač taková nesymetrie délky oddílů Vr-Kr? 1:2,5 km? Navíc v dlouhém oddílu je zastávka Kačerov. To jako do budoucna, až bude na Sliačské odbočka a mezi Kačerovem a Krčí další AHr?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
balik
Úterý, 12. listopadu 2019 - 19:04:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2483
Registrován: 11-2002
074:
Tak už jsi to asi v práci zjistil sám - v Malešicích už se jezdí po sudých. Z Libně projel jako první Metrans 43311 krátce po páté odpolední.
Úterý, 12. listopadu 2019 - 20:20:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2042
Registrován: 12-2007
Úterní podvečerní mokré osobní Vršovice [crazy]




Méně fotek - více textu [andel]

Most Bartoškova už má zábradlí
Vztyčují a zapojují návěstidla, přestavníky a další prvky zab. zař.
Hrany 5, 6 a 7 jsou dokončeny
Dláždění 4. perónu se přesunulo pod dokončené zastřešení, kde probíhá i instalace elektro
Pokračuje stavba zastřešení 3. perónu
Zbývá položit 7. SK
Mezi velkou a malou Otakarovou budují poslední část trativodu
A pak spousty drobností a úklid...
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pikehead
Úterý, 12. listopadu 2019 - 20:45:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5615
Registrován: 3-2007
Kasme: Co se dá letos ještě reálně očekávat na Zahradním Městě? Zdá se že západní strana je výrazně jednodušší, bez výtahů a schodišť, takže dobetonovat by šly obě strany?

Někdo zmiňoval, že je ambice položit i jižní mostovku, je to vzhledem k velkému objemu prací ještě reálné?
vlk_v_tanci
Úterý, 12. listopadu 2019 - 23:16:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 64
Registrován: 12-2014
074: S49 má začít jezdit od zítřka. Večerní pošťák dnes ještě jel odklonem přes hl. n.
Středa, 13. listopadu 2019 - 12:31:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 7-2019
Pikehead:
Západní strana jednodušší není, schodiště tam budou také.
Reálně (nejsem insider) se dá očekávat dobetonování střední části a bednění severní části (podle počasí).
Na jižní stranu by bylo teoreticky možné položit první nosníky, ikdyž není hotová římsa a podobné drobnosti.
Po dokončení schodišť na východní části bych očekával že začnou dělat schodiště na západní části. Tam je ten výkop velký z důvodu přesunu plynu.
Středa, 13. listopadu 2019 - 18:25:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3523
Registrován: 12-2007
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zeleznicni-most-pod-vysehrad em-by-se-mel-zbourat-doporucili-odbornici-40303461
Pikehead
Středa, 13. listopadu 2019 - 18:27:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5616
Registrován: 3-2007
Ok, to vypadá rozumně. Koncem listopadu je významný milník na osobní, tak uvidíme až si vydechnou, do čeho se pustí...
Čtvrtek, 14. listopadu 2019 - 04:28:49  
Administrátor
Číslo příspěvku: 73447
Registrován: 4-2003
vlk_v_tanci:
"074: S49 má začít jezdit od zítřka. Večerní pošťák dnes ještě jel odklonem přes hl. n."
A večerní Pacifiky reálně jezdí jak? Už taky přes Malešice? Na hlaváku ještě včera (ve středu) večer svítily, že oproti výlukovému opatření (jízda v trase Vršovice - hlavní - Libeň - Malešice - ZM - Krč) mají ject z Vršovic na hlavní a pak zase zpátky přes Vršovice na Vrané. [uhoh] Nebo se zase akorát (v IS SŽDC) cestujícím ukazujou bláboly? [angry]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Čtvrtek, 14. listopadu 2019 - 06:34:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3455
Registrován: 6-2016
Stáli jsme včera pod Barranďákem. Region vůkol je rájem "alternativních umělců", kteří jsou již patrně saturování betonovými plochami a přechází na jiné, neokoukané...

Čtvrtek, 14. listopadu 2019 - 19:24:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2043
Registrován: 12-2007
Zátežovky V Korytech a Bartoškova
Sluníčko na osobním [fotic]






Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Čtvrtek, 14. listopadu 2019 - 20:39:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 430
Registrován: 7-2015
V Malešicích už se finišuje. Angličan i druhá poškozená kolej jsou položeny, ještě večer se sypal štěrk, podbíječka už čekala na práci. Nová výhybka je asi o 7m delší, z původní 40 km/h je nově 50 km/h. Stejně se po ní bude stále jezdit 40.

Bugear
Čtvrtek, 14. listopadu 2019 - 22:35:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3792
Registrován: 8-2005
Nevím, jestli už tu proběhlo, že CK MD v březnu změnila schválenou variantu hlavní-Smíchov z Střed 1.1-SH na Střed 2.1-SH, což se projevilo i v dodatku na zpracování PD.
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Čtvrtek, 14. listopadu 2019 - 22:46:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1322
Registrován: 8-2017
Je někde k dispozici ta Aktualizace studie proveditelnosti? Poněvadž bez ní je tato informace poněkud na draka. Případně bych poprosil aspoň o stručný popis varianty Střed 2.1-SH.
Dík.
Pátek, 15. listopadu 2019 - 09:44:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 2-2006
Dodatek k té Počernické: horkovod je pod severním chodníkem, resp. vozovkou. V 90. letech se mohutně opravoval.
Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.
Pátek, 15. listopadu 2019 - 12:57:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3463
Registrován: 6-2016
"Nad rámec původního zadání bude provedeno experimentální ověření metod tryskání a odstranění
koroze na mostě pod Vyšehradem
- Výtoňský železniční most přes Vltavu. Tento experiment,
respektive jeho výsledky budou součástí již provedených diagnostických a ostatních
experimentálních ověření železničního mostu pod Vyšehradem."

" Trať Praha hl. n. - Praha Smíchov zůstává
dvoukolejná, přičemž výhybna Vyšehrad se mění na ŽST Praha-Smíchov, obvod Vyšehrad."

On ještě nikdo "netryskal" 100 let starou nýtovanou konstrukci? Něco mi našeptává, že na hlaváku se to dělo v míře větší než velké...

Perlivé názvosloví čile bují. Jestli se bude někdy na Vyšehradě "mimořádně zastavovat", tak bude veselo[biggrin]
Pátek, 15. listopadu 2019 - 13:14:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3465
Registrován: 6-2016
A čo si predstavujetě Kefalín pod tímto?

"Oznámení v rozsahu přílohy č. 4 zákona 100/2001 Sb. -
rozpracovanost k 9.11.2017, doplnění o Vyhodnocení
projektu z hlediska Směrnice o vodách č. 2000/60/ES a
Vyhodnocení odolnosti projektu vůči klimatickým změnám
dle Směrnice č. 2014/52/EU, kterou se mění směrnice č.
2011/92/EU, o posuzování vlivů na životní prostředí"

Obávám se, že než se stavba fyzicky dokončí, tak zmíněné zákony a směrnice "dojdou dalších změn"...
Pátek, 15. listopadu 2019 - 13:17:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20489
Registrován: 5-2002
HK: On ještě nikdo "netryskal" 100 let starou nýtovanou konstrukci?
Tryskal, ale ne tuhle konkrétní.
Krom toho konstrukce wilsoní haly nese akorát sebe sama, ale ne jedoucí vlaky.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 15. listopadu 2019 - 15:35:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 63
Registrován: 6-2013
Dotaz k Negrelláku:

Poslední dobou mostní oblouky přes autobusák Florenc dostávají novou "fasádu", nebo jak to nazvat. Takovou "hnusnou šedivou omítku". To bude finální stav? Oblouky už začaly vypadat "hezky hotově" - myšleno opravené pískovcové kvádry, a teď tenhle "hnus"... Věděl by někdo více?

Předem díky!
Pátek, 15. listopadu 2019 - 16:06:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3467
Registrován: 6-2016
Hajnej: Tryskáním odhalíš hloubku koroze, o její přípustnosti/nepřípustnosti pak rozhodnou patřiční odborníci.
Ale na vlastním tryskání se toho moc měnit nebude, možná trochu zrnitost materiálu a tlak.

Pochybuju, že třeba reko Petřínské rozhledny mělo taokvou etapu...

"V roce 1998 převzala správu rozhledny Pražská informační služba a v následujícím roce započala generální rekonstrukce rozhledny, kterou realizovala společnost Excon, specializující se na ocelové konstrukce. Rozhledna byla znovu otevřena 24. března 2002."

Borci od EXCONu asi budou o tryskání 100 let starých nýtovaných konstrukcí dost vědět.
Pátek, 15. listopadu 2019 - 16:08:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2045
Registrován: 12-2007
V Malešicích řádí Jarmila [vypravci]


Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pátek, 15. listopadu 2019 - 16:10:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 213
Registrován: 7-2010
PeKo:
Samotného by mě to také zajímalo. Tato "omítka" již byla i na jiných místech mostu a byla po čase odstraněna. Při bližším pohledu to vypadá na jakousi kaši z recyklovaného papíru. Možná slouží k vysátí nečistot z pískovce podobně, jako do mokrých bot dáváme staré noviny. Poradí nějaký odborník?
Pátek, 15. listopadu 2019 - 16:36:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5879
Registrován: 9-2005
Nic jsem k tomu nenašel. Vypadá to jako stříkaný beton, k dočasnému zpevnění kleneb po odhalení jejich rubu a práci.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pátek, 15. listopadu 2019 - 18:51:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20494
Registrován: 5-2002
HK: Ono se v té větě to ověření metod vztahuje jak k tryskání, tak k odstranění koroze, čili pokud je byť i jen jedno z toho musí ověřit, tak je ta věta věcně správná.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 15. listopadu 2019 - 19:48:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2046
Registrován: 12-2007
„V těchto dnech byla definitivně odpojena trať na Nákladové nádraží Praha-Žižkov. SŽDC (Správa železniční dopravní cesty) ji uznalo za nehodnou opravit a byla odstraněna,“ napsal Kubík. SŽDC deníku Metro informaci potvrdilo. „Oprava atypické výhybky v této chvíli tedy postrádá jakoukoli ekonomickou odůvodnitelnost,“ uvedl Marek Illiaš, mluvčí SŽDC.

https://www.metro.cz/malesicka-havarie-nadobro-odstrihla-zizkovsk e-nadrazi-pgj-/praha.aspx?c=A191113_173432_metro-praha_hyr


Pikehead: schodiště ani římsa na boku opěry opravdu není třeba k osazení nosníků mostu [andel]

pokud mám správné informace, tak první sada nosníků (jednokolejného jižního mostu) má být osazena příští týden. [fotic]
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pátek, 15. listopadu 2019 - 23:26:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 635
Registrován: 5-2013
RadekŠ: V aktuální zadávací dokumentaci jsou dvě koleje, nikoliv tři a nový perón buď boční, anebo jednostranný mezi kolejemi. Mně by tady zajímal mechanismus, jak se dospěje k průzkumu stavu se třemi kolejemi. Nejde mi o nějaké rejpání, ale čistě o pochopení mechanismu "jak tohle funguje".

Pokud má projektování k něčemu vést, tak předpokládá trvalý dialog zadavatele a projektanta. V daném případě by šlo o to, zda by projektant dokázal vnější peron umístit ze strany depa metra (s rozumným řešením přístupu přes lávku) tak, aby osová vzdálenost mezi kolejemi byla 8,75 m (na výjimku 8 m), aby se tam dodatečně vešla třetí kolej.

Přeměřil jsem si to, nevešla. Znamenalo by to dát lávku nad kolejemi až za přístřešek a od něj na nové nástupiště jenom "rampu" délky asi 85 m, to není vhodné řešení. Stejně tak se mezi koleje nevejde ostrovní nástupiště jinak, než s přístupem pouze rampou, ani to mi nepřijde dobré. Osobně bych preferoval přisunout nákladní kolej blíže k vršovické koleji a z lávky (co nejblíže k metru) spustit na peron schodiště + rampu, což by se vešlo. No, nechme se překvapit.


M250.0: Je někde k dispozici ta Aktualizace studie proveditelnosti?

Jde o stále stejnou ASP zaústění III. TŽK z roku 2015. Varianta Střed2.1-SH se od původně schválené Střed1.1-SH liší jen tím, že úsek Vyšehrad - Smíchov je tříkolejný a se zastávkou na Výtoni. Jinak nic převratného, navíc kolejové řešení Vyšehradu se stejně proti ASP mění a ekonomika musí být nová.
Sobota, 16. listopadu 2019 - 06:58:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9914
Registrován: 4-2003
K. A. F.:Přeměřil jsem si to, nevešla. Znamenalo by to dát lávku nad kolejemi až za přístřešek a od něj na nové nástupiště jenom "rampu" délky asi 85 m, to není vhodné řešení.


Řešení v podobě schodiště a výtahu by bylo nerealizovatelné?
Sobota, 16. listopadu 2019 - 08:40:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10296
Registrován: 8-2012
V podmínkách SŽDC hlavně ne výtah stejně jako cokoli jiného, co potřebuje byť minimální údržbu a servis. Rampa se prostě neporouchá a nebude čekat půl roku na opravu.
電車オタク
Sobota, 16. listopadu 2019 - 08:56:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 8-2017
TH: Jenom rampa je ale řešení ještě o poznání blbější.

KAF: Díky. A jak teda má vypadat ten Vyšehrad? Ve variantě Střed1.1-SH se snad měly rušit spojky na hlavně-vršovickém zhlaví, což se mi v případě trojkolejky na Smíchov jeví jako nesmysl.
Sobota, 16. listopadu 2019 - 09:19:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9916
Registrován: 4-2003
M250.0:Ve variantě Střed1.1-SH se snad měly rušit spojky na hlavně-vršovickém zhlaví, což se mi v případě trojkolejky na Smíchov jeví jako nesmysl.

Také jsem názoru, že rušit spojky na hlavně-vršovickém zhlaví, je totální nesmysl. A to i v případě dvoukolejky na mostě...
Sobota, 16. listopadu 2019 - 09:53:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 867
Registrován: 6-2015
Nemyslím horkovod, ale jak jsem psal - pod středovým pasem Počernické vedou hlavní výtlačné vodovodní řady vodárna Káraný - vodojem Flora.
Jsou dva vedle sebe, průměr asi 1100 mm. Museli by je přeložit pod vozovky, pod jednu jeden, pod druhou druhý. To potom znamená i přeložky kanalizace, zmiňovaného horkovodu atd. atd. atd. .......
Nejen že by hrozilo i poškození bludnými proudy ale zejména mechanické kdyby nad tím jezdily tramvaje. Tyjo kdyby taková roura praskla...[coze]

(Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.)
Sobota, 16. listopadu 2019 - 10:04:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9602
Registrován: 4-2003
Pokud má projektování k něčemu vést, tak předpokládá trvalý dialog zadavatele a projektanta.

To je mi jasné nijak to nerozporuji. Předpokládám, že to prověřování 3. koleje si projekční firma prostě zaúčtuje do vícenákladů a "ví" se to přitom dopředu.

(Příspěvek byl editován uživatelem RadekŠ.)
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Sobota, 16. listopadu 2019 - 11:28:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 796
Registrován: 11-2003
Tohle je docela zajímavé: https://zdopravy.cz/na-nakladove-nadrazi-zizkov-uz-vlak-nezajede- ani-teoreticky-szdc-zrusila-vyhybku-37321/?fbclid=IwAR1E9EXj_MMo7 e0lcTM53cc9-1QEEHH5KxxpAxDm6Ug5_QG1Y41ac4riPyw
Zvláště pak poslední odstavec. Já vím, úvahy jsou úvahy.
https://www.facebook.com/david.pecina.12
Sobota, 16. listopadu 2019 - 11:36:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 603
Registrován: 10-2006
V podmínkách SŽDC hlavně ne výtah stejně jako cokoli jiného, co potřebuje byť minimální údržbu a servis. Rampa se prostě neporouchá a nebude čekat půl roku na opravu.
V prvotní PD byly výtahy a to na obou stranách podchodu. OAC nad stanicí p.d. Kačerov z čehož sešlo.
Na internetu tykám každému, starému či mladému.
Stejně nechť každý chová se ke mně samému.
Sobota, 16. listopadu 2019 - 12:06:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10298
Registrován: 8-2012
uvažujeme o malém hubu pro místní městskou cargo dopravu
No tak než ti psychouši, co dnes vedou Prahu, vůbec vymyslí a vygrantují, co by vlastně měl znamenat pojem "malý hub pro městskou cargo dopravu" (nějaké sletiště cargo-elektrokol?), může se tam ta výhybka přinejhorším vrátit. Stejně tou dobou budou už ty Malešice třikrát přeorané [happy].
電車オタク
Sobota, 16. listopadu 2019 - 15:46:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 365
Registrován: 9-2015
David_pecina: Zajímavé? No nevím, ale ten náměstek Scheinherr mi přijde jako naprostý dopravní diletant. Kde ho vůbec vyhrabali?
P_v
Sobota, 16. listopadu 2019 - 16:01:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2290
Registrován: 5-2002
Vždyť si město samo do svého metropolitního plánu dalo v trase zrušené trati novou tramvajovou trať, od křižovatky NNŽ k Malešické ulici. Pan Scheinherr s tím zřejmě není obeznámen. Hub pro nákladní dopravu je v územním plánu u malešické teplárny, tam ať se pan radní snaží, poslat doprdele těch pár křiklounů z novostaveb vzniklých v době, kdy to už v plánu bylo.

Každopádně by mě zajímalo, co se to tedy dělo pod podjezdem ulice K Červenému dvoru, kde se vytrhaly výhybky na zrušenou výtažnou kolej, že prý se bude dělat přímé napojení. Jestli byla trať už tehdy neperspektivní, tak proč se tam vůbec něco dělalo.

(Příspěvek byl editován uživatelem P_V.)