Diskuse » Archiv 2017 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 11. 01. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 11. 01. 2017

dolů
   autor příspěvek
Neděle, 01. ledna 2017 - 17:21:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6641
Registrován: 12-2005
Doba si to žádá? Co je doba? Kdo je doba? Ptal jsem se svých kukačkových hodin, ptal jsem se i kalendáře ... hele ani jeden z nich si nic nežádá. [biggrin]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Neděle, 01. ledna 2017 - 19:40:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4478
Registrován: 12-2007
Dneska je asi větší tma než dříve. Mám AR 156 a moje přední světla se vejdou do světel současných aut snad 3x. Přitom když v noci jedu, tak normálně vidím. U sníženýho Trabanta ani nemluvím, ten svítí asi jako kapesní svítilna. Přesto jsem loni udělal 250 km v úplný tmě přes Německo (na okreskách a v přilehlých obcích nebyla zapnutá jediná lampa (těch hvězd na nebi)). Dneska každej potřebuje nějaký night breakery, trixenony, ledky a pak jede za tmy 2x ročně z kina přes rozsvícený město. Ale celý rok se mi snaží vypálit sítnici.
-OndraS
Neděle, 01. ledna 2017 - 19:43:54  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
Kolegové, poptávám tuto zadní boční pozičku:



Je to na vůz zn. Zimmer, který z bráchem restaurujeme do použitelné podoby a toto je jediný kus vnějšího osvětlení který chybí. Resp jedna je dobrá viz foto, druhá má prasklé plexi a chybí ten stříbrný rámeček, parabolku tzn spodek s paticí mám. Tzn postačí mi jedna, jsou stejné, jenom jedna je vzhůru nohama namontovaná.
Výrobce je Koito, Japan. Mělo by to pasovat na nějaké Toyoty z 70/80 let, možná Coronu, jak kterou verzi.
Šance, že to někdo někde budete mít v nějakým herberku, je podle mě nulová, ale zkusit to musím. Problém je že se to vyskytuje jenom na těchdle starých Toyotách kterých tu bylo a aktuálně je už tak téměř nula, navíc jenom US/JPN verzích.

Na eBayi to je k nalezení dle toho čísla na plexisklíčku 254-41149, ale jsou to všechno starý, už prošlý inzeráty :/
-OndraS
Neděle, 01. ledna 2017 - 19:49:23  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
Fitr - ze všech aut, co jsem s nima kdy jel, svítí nejlíp obyčejný kulatý světla s H4 žárovkou na Monte Carlu z roku 1972. Jsou teda nový nikoliv ty vysvícený původní, ale svítí perfektně.
Naopak nejhůř svítí Tigra, přepnutí na dálkový je asi stejnej světelnej šok, jako když fotbalovej stadion nasvítíš místo deseti svíčkama jedenácti [proud]
Ještě svítí hodně dobře LED světlomety co máme na jedné 25Tr, ale nikdy si, stejně jako u xenonů, nezvyknu na to barevný spektrum domodra.
Pondělí, 02. ledna 2017 - 13:01:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 411
Registrován: 8-2012
Ondro- a nešel by ten rámeček vyrobit? Skusit to s kusem plechu a COčkem a jedno odpoledne tomu dát šanci. Pak nechat nachromovat. Prasklý sklíčko nevadí a pokud ho kus nechybí, dá se slepit(ale ne vteřiňákem) nebo nechat tak jak je. A třeba se časem podaří sehnat originál.
Pondělí, 02. ledna 2017 - 22:52:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 5-2006
Dneska jsme vydali článek o novém Scenicu, opět se podařilo přijít první s cenami mezi médií. Krásné auto a hlavně v základu 20-ti palcové disky kol [coze]. Ale komfort a úroveň posunutý zase o generaci vpřed[jidlo]. Překvapivě v základu to nabídne nejrůznější asistenční prvky, kdy umí zastavit před chodcem apod.

Článek zde.

Nejlepší vzdělání, které můžete dostat, je pozorovat opravdové mistry při práci.
Michael Jackson
Aktuální novinky ze světa Renault exkluzivně na: Renault News
Úterý, 03. ledna 2017 - 09:38:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6643
Registrován: 12-2005
Výborně jen víc asistenčních sračiček ať si lidi ještě víc odvyknou umění řídit auto ..... cesta k zákazu řízení aut lidma bude zas o něco více prošlapaná [angry]
Pak už jen automat na prcání a zákaz humanoidního styku prosím [satan]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Úterý, 03. ledna 2017 - 11:36:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1669
Registrován: 10-2007
No jo, Martine, ono to máš tak - jezdit autem chce hrozně moc lidí. Dokonce Ty sám jsi mne onehdy podezříval, že mám něco proti tomu, aby automobilismus byl masovou záležitostí. Tak připusťme, že každý má nárok na to, aby mohl jezdit s autem.

V současnosti se tiše předpokládá, že každý má schopnosti/čas/prostředky během autoškoly vypilovat svoje řidičské umění k dokonalosti. A pak se za chyby už jen trestá, protože se má za to, že chyba je důsledkem nedbalosti či přímo zlého úmyslu. Měl se to pořádně naučit, když chce jezdit. Ale co to je pořádně?

Myslím, že ten předpoklad je mylný, tak jako i řada dalších předpokladů, na nichž naše společnost stojí (a pak se můžeme donekonečna divit, proč realita nefunguje podle předpokladů). Spousta lidí prostě nemá na to, aby v dnešním rychlém a hustém provozu perfektně řídila. Nemá na to schopnosti (prostě nejsou dost chytří nebo naopak jsou chytří moc - výzkumy ukazují, že nejlepší řidiči jsou ti středně chytří), nemá ještě dostatečný trénink (to není otázka pár měsíců a pár tisíc km ani u těch, co na to mají talent, a takových rozhodně není většina), nemá čas se s tím tak hluboce zabývat, protože kdyby půl života piloval autoškolu, nezvládne pak udělat jiné, možná daleko užitečnější věci.

Co s tím? Vytvoříme husté síto, kterým neprojde nikdo, kdo neumí perfektně zvládat vozidlo ve všech situacích? Budeme nutit lidi, aby věnovali půl života učení se řídit? To by bylo typicky současné řešení.

Budou lidi ochotni stát se "řidiči" za tuto cenu nebo to bude smrt masového motorismu? Nebo zkusíme využít našich znalostí a technologií k vytvoření něčeho, co pomůže trochu sejmout břímě z normálních lidí, kteří se chtějí jen někam rychle a levně dostat, aby se nemuseli všichni stávat špičkovými specialisty na ovládání vozidla a řízení?
Úterý, 03. ledna 2017 - 12:17:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 773
Registrován: 2-2006
Na těch 20" se už můžou gumy trochu prodražit, ne?
Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.
PI
Úterý, 03. ledna 2017 - 12:35:40  
Neregistrovaný host
81.90.173.55
Risanův elaborát mi, nevím proč, připomněl lidi z pixarovského snímku VALL-I. [happy]
Úterý, 03. ledna 2017 - 13:16:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 471
Registrován: 10-2007
Ondro, pošli mi mailem co nejvíc informací ohledně té posičky, včetně rozměrů. Dnes jsem mluvil se známými z české pobočky Toyoty a nadhodil tohle téma. Prý zkusí vnitrofiremní kanály, oficiální i neoficiální. Ideální by bylo znát číslo dílu v katalogu Toyoty – bývá to pětimístné číslo / pětimístné číslo / dvoumístné číslo, ale může být i kratší. Nic neslibuju, ale zkusit to tudy můžeme. Co kdyby.
Úterý, 03. ledna 2017 - 13:54:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1381
Registrován: 5-2006
Ad. asistenty.. Je to dobrá věc, praktická. Ale vše má své pro i proti. Pamatuji si, jak jsem s novým Espacem v automatu jel v Ostravě, koukl se mimo cestu a auto předemnou prudce šláplo na brzdu a zastavilo na oranžové a následně červené.. Espace na to zareagoval a zastavil také. V tu chvili mi to pomohl před tím, abych ho posunul na přechod. Jasně, stále pořád dokola platí "nespouštěj oči z tratě", ale holt občas vám něco ten zrak odvede bokem.

Bobek: Dvacítky na Scenicu mají užší šíři - "užovky".. Cenově se pohybují na úrovni 18" - v KK Pneu je mají za 3200,- (cca). Na druhou stranu, každý kdo má 18" mi tvrdil, že mu vydrží mnohem déle než 16", 17". Takže tam by měla být výhoda oproti menším rozměrům. Díky užší šířce zase tolik nezvyšují spotřebu. Osobně jsem s osmnáctkama najel jen jednu sezonu, tak nemám vlastní zkušenost.
Nejlepší vzdělání, které můžete dostat, je pozorovat opravdové mistry při práci.
Michael Jackson
Aktuální novinky ze světa Renault exkluzivně na: Renault News
Úterý, 03. ledna 2017 - 19:47:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6646
Registrován: 12-2005
Spousta lidí prostě nemá na to, aby v dnešním rychlém a hustém provozu perfektně řídila. Nemá na to schopnosti (prostě nejsou dost chytří nebo naopak jsou chytří moc - výzkumy ukazují, že nejlepší řidiči jsou ti středně chytří), nemá ještě dostatečný trénink (to není otázka pár měsíců a pár tisíc km ani u těch, co na to mají talent, a takových rozhodně není většina), nemá čas se s tím tak hluboce zabývat, protože kdyby půl života piloval autoškolu, nezvládne pak udělat jiné, možná daleko užitečnější věci.

Spousta lidí nemá schopnosti nebo čas stát se dobrým lékařem. Co s tím? Nastavíme husté síto nebo vymyslíme nějaký obejzličky aby moh operovat i totálně levej idiot?
A co tak pilot? Proč by měl mít možnost pilotovat boeing jen někdo s vysokou školou po x letech tvrdýho výcviku a učení? Neměli bysme jako lidstvo vymyslet asistenty aby s dopravnim letadlem mohla lítat i poloslepá senilní babička?
A jak to že do prestižních filharmonických orchestrů vezmou jen toho kdo má skutečný talent a musel tvrdě dřít aby se naučil ovládat svůj nástroj naprosto dokonale? Proč by neměl v takovém souboru mít právo hrát každý kdo si koupí automatické samohrajky?
Atd....
Ono je snad nějaký právo řídit auto pro všechny bez rozdílu?
Podle mě je řízení auta výsada pro ty jež jsou schopni se tu činnost naučit na nějaké akceptovatelné úrovni.
Každá lidská činnost si žádá určité nadání, odbornost a určitý um. Pokud ten um, odbornost a nadání někdo nemá tak holt danou činnost nemůže vykonávat.

Jak je možný že si lidi volají instalatéra na kapající kohoutek či elektrikáře na výměnu vypínače když to neumí ale řídit auto chce každej neumětel a nešika?
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Úterý, 03. ledna 2017 - 21:19:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1670
Registrován: 10-2007
Jak je možný, že řídit auto chce každý neumětel a nešika? Protože automobilky chtějí prodat auto každému. Tak pracují už desítky let na tom, aby je každý neumětel a nešika mohl mít a nějak je zvládl. Musí to dělat tak, aby si to lidi koupili, věřili tomu a zvládli to, jinak by přišli na to, že to je průser a přestali to kupovat. Prodávají se rychlá a výkonná auta do hustého provozu, tak musí být udělaná tak, aby lidi neměli pocit, že to nezvládnou, že to pro ně není. Proto všechny ty vymoženosti a asistenty, pokud to jde. Aby nebyl průser a lidi dál masově kupovali. Aby je auto vozilo a aby to zvládli, jinak si to nekoupí.

Pilotovi nebo chirurgovi se primárně nic neprodává, to je práce. Srovnání není proto asi úplně ideální. Ale když už jsme u toho, i v těchto oborech jde vývoj dopředu směrem k odstranění chybujícího člověka ve prospěch přesného stroje. V obou Teboou zmiňovaných oborech je to velmi dobře pozorovatelné. Je takový vtip, už poměrně starý, že v letadle budoucnosti bude pilot a pes. Pilot tam bude proto, aby krmil psa a pes tam bude proto, aby hlídal pilota, že na nic nesahá.
Pavel2
Středa, 04. ledna 2017 - 10:21:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14679
Registrován: 8-2002
risan:
no já nevím. fakt má za volantem sedět úplně každej kdo má díru do zadnice?

mě to umění normálně pilotovat osobák/dodávku trvalo asi 3 roky/snad 30.000 km. jsem průměrnej osel s normálním IQ, zato obě ruce levý (ale už znám i "levější" jedince [proud]). na výměnu vypínače si radši pozvu řemeslníka, kapající kohoutek bych snad zvládnul, se šroubovákem si oko nevypíchnu [happy]

hromada věcí je daná výchovou. každej rodič musí malý dítě naučit, že na rozpálenej sporák nebo žehličku se nesahá, prsty se nestrkají do futer od dveří a jiný běžný věci. dnešní doba kdy se pomalu dostáváme k zákazu naplácání potomkovi na prdel směřuje akorát do pekel.

takže když kolikrát vidím co lidi na silnicích vyváděj, taxe opravdu divím, že je tak málo nehod. prostě bude potřeba se smířit s tím, že ne každej má vlohy na to, aby mohl řídit.
https://www.youtube.com/watch?v=9HTe1Apf-II
takovýhle budižkničemu bych musel fakt zadupat do země. skutečně je cílem společnosti aby i podobný kusy dostaly do ruky volant? [crazy] [wink]
Středa, 04. ledna 2017 - 11:02:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6647
Registrován: 12-2005
Cílem výrobců zbraní je též co největší prodej a přesto je stále získání zbrojáku celkem zdlouhavá věc .... nestálo by za to zbraně vybavit nějakýma asistentama aby zvládlo střílet i malé dítě a zároveň uvolnit legislativu aby mohl střílet každej kdo má do zadnice díru?
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Středa, 04. ledna 2017 - 11:31:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1671
Registrován: 10-2007
Pavel2: asi dochází opět k nějakému posunu v interpretaci toho, co jsem napsal. Já tady nic nenavrhuji ani neprosazuji, pouze se snažím vysvětlit si jevy, které kolem sebe pozoruji. Můžeš rozporovat nějaká moje tvrzení, ale nemusíš mne přesvědčovat o tom, co by ostatní měli nebo neměli, jestli by měl nebo neměl sedět za volantem ten nebo onen. Masový automobilismus je realita a má prostě svoje výhody a nevýhody. Jak tady myslím onehdy shrnul Jabberwocky, dnes se má za to, že ty výhody převažují nevýhody. Přináší obrovský komfort a zjednodušení života, celá společnost je nastavená na široké individuální mobilitě, lidi si na to zvykli a považují to už za právo nebo dokonce nutnost. Je to politikum a zatím nemáme diktátora, který by tomu učinil přítrž. Tvoje "je potřeba se smířit s tím, že ne každej má vlohy" jaksi nepadá na úrodnou půdu. Nevím, kdo by měl být ten, co se smíří, aby to mělo nějaký význam. Lidi se sice rádi budou smiřovat s tím, když ten, co nemá vlohy, je soused, ale bacha, jak to padne na ně.
Středa, 04. ledna 2017 - 12:05:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4533
Registrován: 10-2008
Risan: Lidi se sice rádi budou smiřovat s tím, když ten, co nemá vlohy, je soused, ale bacha, jak to padne na ně.

Tymto si trafil klinec po hlavicke. [ok]
Pavel2
Středa, 04. ledna 2017 - 12:06:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14680
Registrován: 8-2002
ehm, pochybuju že typ toho individua z autoškolního videa je schopen se efektivně bránit neudělení ŘP, třeba s využitím služeb právníka.

zevšeobecnit jistě jde řada věcí, ale v konkrétních případech se stejně skončí u jednotlivých případů, třeba 1-5% z celý populace, kdy politika musí nastavit takový pravidla, aby extrémy sítem prostě neprošly.

belgičani a frantíci se asi pěkně vybodli na integraci islámských imigrantů a teď z toho mají těžkou hlavu. a třeba pan Juncker se pořád tváří, že je to v normě, ale asi už neříká, jaxi s tím mají autority poradit. to mě naše masmédia zatím nedonesly a zahraniční nesleduju.

s těma řidičema nebo i střelnýma zbraněma to bude podobný. jakmile se moc povolí otěže, vymkne se to z ruky. bohužel já lepší řešení neznám.
Středa, 04. ledna 2017 - 12:25:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 1-2013
Jak je těžké potkat vozidlo ,které se od začátku prosince pohybuje celý den Prahou. Dvakrát viděna,až na třetí pokus ulovena.

Mazací tramvaj ve vánoční úpravě.
Asi v pravý čas,protože brzo ji určitě zase odstrojí.
Středa, 04. ledna 2017 - 13:52:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3785
Registrován: 11-2006
Na tu já mám štěstí, já se jí potkat nesnažím, přesto jí potkám skoro pokaždé, co jsem v Praze.
Středa, 04. ledna 2017 - 13:57:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 1-2013
a tady ji můžete sledovat lajf
Středa, 04. ledna 2017 - 14:33:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1672
Registrován: 10-2007
Ovšem 1-5% populace, které vyfiltruje/nevyfiltruje zkouška v autoškole to asi není ten problém, kvůli kterému automobilky cpou asistenty do aut, i když nemusí. Nejde o ty největší nemehla, ale o tu velkou masu řidičů amatérů, kteří řídí proto, aby se někam dostali. A dělají to proto, protože je to dostupné. V momentě, kdy z nich budete chtít nadělat profíky, tak to pro ně dostupné přestane být. Přitom provoz se zahušťuje a zrychluje, auta mají velké výkony a umožňují to.

A teď mi teda řekněte, co s tím:

- vykopat ze silnic řidiče amatéry a nechat jen profíky a talenty od Boha. Státním zásahem - regulací. Uvědomte si ale, že tím zůstanete jediným řidičem v rodině, který to všechno bude muset odvozit. Děcka do škol a na kroužky, nákupy, do práce/z práce atd. Pokud teda rodiny vůbec máte a nejezdíte jen pro plat a z plezíru. Rozlučte se s pokrokem masové individuální mobility.

- omezit výkony aut a rychlost hustotu provozu, aby to zvládali i amatéři. Státním zásahem - regulací. Opět sbohem masové individuální mobility.

- nechat to vyřešit trh - lidi se chtějí bezpečně a rychle přepravovat a přitom nevěnovat obrovský čas, úsilí a prostředky výcviku v profesionála. Automobilky na to zareagují dostupnými auty, které pomáhají řidiči nedostat se do průseru nebo dostat se z průseru se slušnou šancí, i když nebudou mít cit a reakce Schumachera.

Zbraně jsou v jiné pozici - na nich momentálně nestojí společnost a její prosperita.

Pokud jde o ty zmiňované piloty - už jste někdy viděli, jak to vypadá ve špatném počasí na poslední míli před dosednutím, když se ponoříte do turbulence v závětrné straně hor v silném bočním větru? To jste sakra rádi, že někdo vymyslel automatický plyn a Vy máte volné ruce na to, abyste mohli cloumat s beranama a kopat nohama do směrovky a plynové páky lítají zepředu dozadu samy, aby stroj udržel vztlak a přitom jste neurvali klapky. Moderní letadlo je plné asistentů. Protože lidi chtějí levné letenky, takže společnost potřebuje mraky pilotů, mladých a s co nejlevnějším výcvikem, protože staří chtějí být doma s rodinou a brát velké peníze.

Pokud jde o ty zmiňované chirurgy, je to vlastně podobné. Co dřív dělal v Praze jeden talent od Boha se čtyřicetiletou praxí a dvěma plnými hřbitovy za zády, než se vypracoval, musí dneska dělat mladej kluk v každé okresní nemocnici. No a na to potřebuje "asistenty" - přístroje, které mu pomůžou. Protože buď budete vybírat sem - tam někoho, kdo bude mít štěstí a půjde na zákrok k panu profesorovi do Prahy a zbytek zhebne, nebo budete mít v každé okresní nemocnici mladého doktora, který to bude zvládat s pomocí moderních technologií, které vykompenzují, že nemá talent od Boha a 40 let praxe. Profesora s talentem od Boha a čtyřiceti lety praxe prostě v každé okresní nemocnici nemůžete mít. Stejně jako nemůžete mít dva superpiloty v každém z desetitisíců Boeingů, co jich zrovna je na obloze. A stejně jako nemlůžete mít profíka řidiče v každém z miliónů aut, co jich po republice jezdí.
Středa, 04. ledna 2017 - 15:41:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6649
Registrován: 12-2005
lidi se chtějí bezpečně a rychle přepravovat a přitom nevěnovat obrovský čas, úsilí a prostředky výcviku v profesionála

V pořádku to po nich nikdo nechce. Pokud někdo odmítá učit se ovládat dobře a bezpečně motorový vozidlo může využít komfortu veřejné dopravy (případně taxislužby) kde ho onen vycvičený profesionál bezpečně za pár dukátů odveze kamkoli.

Pokud chci doma dobré jídlo tak se taky musím naučit dobře vařit jinak zůstanu u párků s kusem chleba a instantní polívky. Pokud se nechci učit vařit a přesto chci dobré jídlo jsem odkázán na restarace kde mi jídlo připraví ten kdo se chtěl naučit dobře vařit.
Nebo bych měl volat ke zodpovědnosti výrobce sporáků že ještě nezavedl automaty na vaření, protože já mam přece právo uvařit dobrý jídlo ikdyž to neumím a nejsem ochoten se v té činnoti nikterak zdokonalovat?

Risane jsi chytrej chlap tak doufám že po mém xtém pokusu ti problém asistentů v autech vysvětlit na jiných příkladech pochopíš [wink]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Středa, 04. ledna 2017 - 17:39:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5768
Registrován: 2-2005
Bojím se, že zrovna Risan není ten, kdo by se tu měl snažit něco pochopit. Jeho příklady jsou na rozdíl od sporáku víc než výstižné.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Středa, 04. ledna 2017 - 20:03:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 4-2014
Ale pak je tady i spousta profesionálů, kteří prošli kvalitním a dlouhým výcvikem, ale pokud je někdo arogantní ignorant, tak je to zase všechno špatně a nepomůže ani ten výcvik, ani žádný palubní asistent. A potom je potkáváme v jednosměrkách v protisměru, vjíždějí na železniční přejezdy na červenou, vybržďují na dálnicích apod. Z amatéra je šance, že z něho přecejen časem bude solidní šofér. No ní?
Středa, 04. ledna 2017 - 20:19:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1673
Registrován: 10-2007
Martine, promiň, ale stále mi to nejde. To s tím taxíkem místo vlastního auta s řidičem amatérem má fungovat jak? Nevidím žádnou motivaci, proč by to někdo dělal, jak jsi to popsal. To není zájmem ani lidí, ani automobilek. Provoz houstne, počet mrtvých na silnicích klesá. Proč tedy vytlačovat amatéry ze silnic?

Jídlo - příklad nefunguje, protože právě masa řidičů amatérů, která určuje trh, nejsou gurmáni, kteří v nadšení něco pilují, aby získali zážitek. Potřebují se jen dopravovat. Svým autem, protože nechtějí čekat, až taxík přijede, naopak jejich auto počká na ně zadarmo, jak dlouho bude potřeba, můžou je mít vždycky s sebou a nemusí pokaždé všechno vyložit a znova naložit, nemusí se handrkovat s nasraným taxíkářem, jak řešit, že mu jejich děcko nebo pes auto poblili a tak by se dalo pokračovat.

Příklad s jídlem je přesto z jednoho hlediska zajímavý - spousta lidí piluje dobrovolně umění vařit a chce se přiblížit profesionálům, protože je to móda. Kdybys nějak zařídil, aby se z perfektního řízení auta stala móda a lidi to vnímali jako extra zážitek, měl bys, co chceš - všichni by dobrovolně pilovali řidičské umění, bylo by trapné nechat za sebe zasahovat asistenty.

Znova opakuju, já se jen snažím vysvětlit, proč výrobci aut dobrovolně vyvíjí a osazují do aut všechny ty asistenty a serepetičky.

Já samozřejmě chápu, že všechny pohodlné berličky vedou k degradaci schopností člověka a to je to, co Ti vadí. Jenže taky chápu, že problém je mnohem hlubší, než jen asistenty v autech, je to celé nastavení systému, v němž žijeme, který preferuje lenost a pohodlnost největší masy uprostřed Gaussovy křivky, protože tam jsou největší tržby a největší množství snadno získatelných voličských hlasů. A taky chápu, že společnost je velmi složitá a rychlá, celá stojí na tom, že technologie umožňují každému (většině) to všechno zvládnout. Viz příklady výše, už bych se opakoval. Nemám jednoduché řešení. Ale snažím se alespoň pochopit, abych se nezařadil mezi ty, kteří jednoduchými řešeními jedné věci pomůžou a deset jich poserou. Nezávidím těm, kteří chtějí nebo musí řešení navrhovat.
Středa, 04. ledna 2017 - 20:43:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6650
Registrován: 12-2005
Nu řešení je na snadě. Nechat lidi aby se díky asistnetům co nejvíc slabých kusů pozabíjelo a pak to zaříznout. Ostatně už před lety to celý začalo. V době kdy nejvíc jezdily felicie a ty lepší měly abs jinak nic tu bylo pár aut co měly různý esp a podobný hajzlíky co dávaly řidičům "křídla". Pak se běžně dělo a dodnes děje že ty zmíněný felicie jely v zimní slotě 70km/h a byly předjížděný "západníma" kárama dvounásobnou rychlostí. Jejich řidiči měli pocit že elektrický pomocníci umí zrušit fyziku. Pak končili rozstřelený o nejbližší strom.

Vrchol dementismu mi auktuálně přijde park trailer asist nebo jak to vw pojmenovalo. Prostě kokotina co sama zacouvá s vlekem. Proboha proč?! Spousta lidí s vlekem nejezdí protože se právě couvání s vlekem bojí a protože s tim jezdit neumí. Je to tak pro bezpečnost v provozu dobře! Teď si koupí vw s tutim zkurvítkem a nabydou dojmu že můžou jezdit jako praví truckéři a zkurvítko udělá vše za ně. To bude opravdu zas o něco bezpečnějc až se takovýmu neználkovi někde vlek rozhoupe ve velký rychlosti nebo až ho vlek začne předbíhat v zatáččce.....
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pajzák
Středa, 04. ledna 2017 - 20:46:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 515
Registrován: 6-2015
Felicie jely v zimní slotě 70km/h a byly předjížděný "západníma" kárama dvounásobnou rychlostí. Jejich řidiči měli pocit že elektrický pomocníci umí zrušit fyziku. Pak končili rozstřelený o nejbližší strom.

A dopadli podstatne lip jak pri stejnem narazu ti z feldy, co jela polovicni rychlosti...
Středa, 04. ledna 2017 - 20:47:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6651
Registrován: 12-2005
BTW předevčírem tomu bylo přesně 11 let co jsme se zde ve výsostných vodách ctěného šotouštva začali bavit o autech [biggrin][biggrin][biggrin]

Citace z 2.ledna 2006:
Tenhle dialog vzniknul čistě jen proto abych já a někteří diskutující nazaspamovali ostatní diskuze které se zabývají svými tématy.
Dávejte sem hodně fotek ať je na co koukat

(Příspěvek editován uživatelem martin_100 leden 02, 2006)

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Středa, 04. ledna 2017 - 20:50:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6652
Registrován: 12-2005
Pajzák - A dopadli podstatne lip jak pri stejnem narazu ti z feldy, co jela polovicni rychlosti...

No problém je že ty felicie bez asistentů tolik nebourali protože si jejich řidiči byli vesměs vědomi že pokud to neudrží na silnici nikdo jinej/nic jinýho to za ně neudělá. [wink]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Středa, 04. ledna 2017 - 21:13:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5769
Registrován: 2-2005
Martin_100:
"
No problém je že ty felicie bez asistentů tolik nebourali protože si jejich řidiči byli vesměs vědomi že pokud to neudrží na silnici nikdo jinej/nic jinýho to za ně neudělá. [wink]"

Zdroj této informace? Určitě to nebude jen prostý pocit, že ano.

Před pár měsíci ve Vyškově cca padesátiletá řidička Felicie brnkla v zatáčce o obrubník, lekla se a trhla volantem na druhu stranu. Tam zrovna projížděla jiná řidička s dvěma malými dětmi, naštěstí v Passatu B5 a skončilo to čelním střetem. Kdo skončil téměř nezraněn a komu dnes u silnice hoří svíčka?

A cca týden zpět - šestadvacetiletý řidič Felicie nezvládl zatáčku a potkal se s Crosswayem.

V obou případech v hlavní roli ultra bezpeční Felicie prostá asistentů a bezoečnostních prvků poplatných době. Asi ten výše opsaný přírodní výběr jedinců "co na to nemají"...
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Středa, 04. ledna 2017 - 21:21:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6653
Registrován: 12-2005
Co to zas překrucuješ?
Pokud máš problém porozumět čtenýmu textu tak se nezapojuj do diskuze.
Psal jsem : že ty zmíněný felicie jely v zimní slotě 70km/h a byly předjížděný "západníma" kárama dvounásobnou rychlostí.
Jak to proboha souvisí s tim že nějaká bába trefila obrubník?
Poselství toho příspěvku mělo být (pro blbé to rozeberu polopaticky) že lidi ve felicicích za snežení a kluzké silnice (rozuměj zimní slota) jeli 70km/h což byla hranice kterou v daných podmínkách nebylo radno překročit. To ovšem lidi s dojmem že asistenti vše vyřeší za ně ignorovali (ignorují) a jedou tak rychle až narazí na fyziku.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Středa, 04. ledna 2017 - 21:44:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5770
Registrován: 2-2005
Problém porozumět psanému textu máš patně Ty, protože hned první věta po Tvojí citaci byla konkrétní otázka, kterou jsi v lepším případě vědomě ignoroval (neměli by tedy diskutovat pouze ti, kteří proto mají nadání "od Boha"?). Proto ji zopakuji:

Zdroj této informace? Určitě to nebude jen prostý pocit, že ano.


Vše za tím je už jen takové ilustrativní doplnění k tomu, jak je ta Felicia vlastně super. A ona ta fyzika platí pro všechny stejně, jen ty asistenty často dokážou posunout její hranice o kus dále dříve neřešitelné situace zachránit, případně zmírnit jejich následky. Ale to se Ti nehodí do krámu. Když to vztáhnu k nahoře uvedeným příkladům, tak možná:

Ad 1) "nějaká baba" nemusela ve Felicii zařvat, kdyby měla třeba alespoň blbý airbag

Ad 1 + 2) Kdyby nemělo auto jízdní vlastnosti poplatné konci 80. let minulého století, tak třeba v tom protisměru neskončili a hloupý asistent mohl situaci vyřešit.

NO a třeba k tomu parkovacímu asistentu - budu velice rád, když Káča v SUV použije asistent a neorve mi při parkování půl auta, protože ho nemá. Takže jen houšť. Sám ho mám, nepoužívám, ale věc je to šikovná a cílovou skupinu si najde, ať už jde o nešikovnost nebo pohodlnost.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Čtvrtek, 05. ledna 2017 - 12:08:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6655
Registrován: 12-2005
Já sem neřešil nějaký podělaný airbagy nebo deformační zóny který maj chránit osádku při nárazu. Řešil sem to že pokud měl člověk auto bez asistenčních fíčur jak jel tak jak se cejtil a hlavně jak cejtil co auto ještě zvládá a co už ne. S asistentama jede většina lidí hlava nehlava, vůbec netuší co se jim děje pod kolama a pak čumí že se rozmázli v zatáčce kde už to ani asistenty nedokázaly vychytat.
Chápu že ty hrdý majitel zánovního vozu se sportovním volantem řidičema ve starších autech opovrhuješ a jen se ti pletou v cestě.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Čtvrtek, 05. ledna 2017 - 12:42:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5771
Registrován: 2-2005
Tak potřetí:


Martin_100:
"No problém je že ty felicie bez asistentů tolik nebourali protože si jejich řidiči byli vesměs vědomi že pokud to neudrží na silnici nikdo jinej/nic jinýho to za ně neudělá. [wink]"


Martin_100:
"Já sem neřešil nějaký podělaný airbagy nebo deformační zóny který maj chránit osádku při nárazu. Řešil sem to že pokud měl člověk auto bez asistenčních fíčur jak jel tak jak se cejtil a hlavně jak cejtil co auto ještě zvládá a co už ne. S asistentama jede většina lidí hlava nehlava, vůbec netuší co se jim děje pod kolama a pak čumí že se rozmázli v zatáčce kde už to ani asistenty nedokázaly vychytat."

Zdroj této informace? Určitě to nebude jen prostý pocit, že ano.


Martin_100:
"
Chápu že ty hrdý majitel zánovního vozu se sportovním volantem řidičema ve starších autech opovrhuješ a jen se ti pletou v cestě."

Ano, samozřejmě. [ok]
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Čtvrtek, 05. ledna 2017 - 21:04:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6657
Registrován: 12-2005
Spousta let pozorování ... jelikož mě volant živí od roku 2005 tak mam vysledováno lecos [wink]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pavel2
Pátek, 06. ledna 2017 - 01:36:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14690
Registrován: 8-2002
Risan:
jsem rád, že ses konečně odvážil napsat sem tuhle větu [ok]:
Já samozřejmě chápu, že všechny pohodlné berličky vedou k degradaci schopností člověka a to je to, co Ti vadí.

o pár příspěvků výš jsi nastínil 3 možnosti řešení:
1. vykopat ze silnic řidiče amatéry a nechat jen profíky a talenty od Boha.
2. omezit výkony aut a rychlost hustotu provozu, aby to zvládali i amatéři.
3. nechat to vyřešit trh - lidi se chtějí bezpečně a rychle přepravovat a přitom nevěnovat obrovský čas, úsilí a prostředky výcviku v profesionála.


1+2 je dnes nereálný, zatím to pořád půjde třetí cestou, ale kde je ta hranice, že už na silnicích bude tolik aut, že se nebudeme moct hnout a všude budem skákat v kolonách? taky nás může udusit smog při inverzích, ale třeba tenhle aspekt vyřeší jinej pohon (ele, vodík...)
já to nevím, v USA ani v Číně jsem nebyl, tak si to neumím představit.

ale ti majetnější budou za 50 let lítat v dronech a masakr se rozšíří ze silnic do vzduchu [proud]

jo, taky bych byl jako ex-IT admin radši, kdyby u kompu seděli jen ti, kdo vědí co je a jak funguje harddisk, co je UNC cesta a proč není vhodný mejlem posílat desítky MB fotek, proč soubory zipovat a třeba proč nemít názvy souborů typu
3 Návratka CSC ZS 15.2. - 28.2. 2017.xls.xlsx
ale dneska u toho fakt sedí každej a často umí i chápe kulový, i přesto všechno s počítačema fungujem celkem obstojně. zase lidi jako já se pak diví, co jsou neumětelové schopní vyplodit za zvěrstva, aby pak přišli, že jim to nefunguje a co s tím mají dělat [biggrin]

martina_100 by třeba uspokojilo, kdyby se dalo za rozumný peníze koupit dobrý auto, kde by šli ti asistenti aspoň povypínat, když už tam musí být. ale samozřejmě by byl radši, kdyby tam vůbec nebyli, protože pak je auto složitější a tímpádem náchylnější k poruchám.
Pátek, 06. ledna 2017 - 10:48:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1675
Registrován: 10-2007
martina_100 by třeba uspokojilo, kdyby se dalo za rozumný peníze koupit dobrý auto, kde by šli ti asistenti aspoň povypínat, když už tam musí být.

Tak ona celá řada těch kravinek vypínat jde, resp. je vůbec člověk nemusí zapnout, jako různé ty parkovací asistenty například. Ale jsou také ty, které nejdou vypnout nebo jdou vypnout nesnadno (po každém nastartování by bylo třeba se prolistovat nějakým menu na dotykovém displeji nebo něco takového). A za tím se podle mého názoru právě skrývá snaha automobilek prodat lidem výkonné auto, které by mohli používat všichni řidiči-amatéři (i nešikové) s rozumnou pravděpodobností, že vinou nezvládnutí situace řidičem nedojde k nehodě. To by totiž prodeje ohrozilo. Mají k dispozici technologii, relativně levně, tak ji použijou.

ale samozřejmě by byl radši, kdyby tam vůbec nebyli, protože pak je auto složitější a tímpádem náchylnější k poruchám.

Toto považuji spíš za mentální blok. Lidi mají nedůvěru k elektronice. Furt se sere, to říká i každý vyučený mechanik zemědělských strojů, protože do toho nevidí a nikdy vidět nebude. Nakonec funkci dnes nese software, takže otevřením krabičky a pohledem do ní stejně neuhodne, jakou to má funkci. Jenže ono je to jen pokračování tisíců berliček, které se do aut přidávají od samého počátku. Jen dlouho byly vidět pouhým okem. I ta Felicia má zbytečně složitou nápravu se spoustou dílů, které se můžou pokazit. Proč tam nedali prostě trubku, na koncích ložiska na jednoduchém čepu a na nich kola (i dopředu)? Bylo by to jednoduché a spolehlivé. Možná by se s tím nedalo lítat po okreskách 70, ale jaký problém? Lidi se s tím naučí pořádně jezdit, jako borci, co vozili chleba do Leningradu po ledě, budou přesně vědět, kde mají limit. Budou cítit každý kamínek. A nezakrní nám.

(Příspěvek byl editován uživatelem Risan.)
Pátek, 06. ledna 2017 - 11:00:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6660
Registrován: 12-2005
Pavel to tak nějak shrnul že bych s tim moh +/- souhlasit. Osobně chci od auta (hodně zjednodušeně) motor adekvátní k váze a velikosti vozidla, pohodlný sedačky a coby luxusní prvek rádio.
Nic víc nepotřebuju a ani nechci. Takový auta se dneska dělají maximálně v rusku. Nepotřebuju nějaký ESP, hlídání pruhů, automatický parkování nebo startstop. Je možný že ty věci fungujou a nejsou ani poruchový. Ale kurwa když něco nechcci tak to nechci. Zákazník jsem já, tudíž chce automobilka moje prachy. Tak proč mi nutí to co nechci? Tutim způsobem ty peníze z mojí kešeně nevytahne.
Když přijdu do řeznictví pro dva buřty na voheň tak si taky nenecham vnutit meloun, rychlovarnou konvici, hrábě a nafukovacího kačera.

BTW Risane jsem rád že jsi konečně pochopil o co mi v celý rozpravě jde [ok]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pátek, 06. ledna 2017 - 12:31:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 10-2007
No je to zase asi nedokonalostí naší komunikace. Pavel2 napsal, že je rád, jak jsem se konečně odvážil napsat sem "tu větu." Já jsem s tím vědomím, že asistenty mají taky negativní dopad na lidstvo, psal celou dobu. To neměl být ústupek v internetové řeži o pravdu. Jak jsem už napsal mockrát, chtěl jsem prostě přijít na to, proč se tyhle věci dějí, přestože mají taky negativní dopady. Zabýval jsem se tím "proč" a ne těmi negativními dopady. To ovšem neznamenalo, že je popírám.
Pavel2
Pátek, 06. ledna 2017 - 16:16:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14693
Registrován: 8-2002
Risan:
možná jsi to napsal zabalený do jiných slov, skrytý ve více vrstvách uvažování a my jednodušší tvorové jsme to hned nepochopili [wink]
i schopnost podat složitější věci srozumitelným způsobem je umění. někomu se to prostě musí říct polopatě, aby věděl na který straně stojíš [happy]

nakonec to možná může být i tak, že co neznáš, toho se bojíš a odmítáš to. viz příklad trubka s ložiskem a čepem [proud]
do těch elektronických a sw udělátorů taky vidí násobně míň lidí než do těch mechanických.
Pátek, 06. ledna 2017 - 18:21:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1677
Registrován: 10-2007
Tak ještě upřesnění. Nepsal jsem dřív, že vidím také negativa asistentů, takže jsi to ani nemohl nikde číst. Nepsal jsem to proto, že jsem to nepovažova za relevantní pro tuto debatu. Nechtěl jsem stát na té nebo oné straně, chtěl jsem jen diskutovat o tom, proč to automobilky dělají, i když se to Martinovi a dalším nelíbí.

A trubky s ložiskem a čepem se nebojím, mám rád třeba V3S, něco jsem s ní ujel a jízdu s ní jsem si užíval. Dlouho jsem už neměl příležitost, ale rád bych se s ní zase projel. Už z toho, jak uvažuješ - že snad odmítám jednoduché konstrukce vozidel a preferuju asistenty, je vidět, že si fakt nerozumíme. Že umím argumentovat ve prospěch asistentů u mne neznamená, že je prosazuji, chci. Jen se snažím podívat na věc jinak, než jak mne omezuje moje chtění. Ne vždycky se mi to podaří, ale tentokrát ano. Razantně se tu vymezoval Martin, já jsem se mu snažil nabídnout jiný pohled.
Pavel2
Sobota, 07. ledna 2017 - 00:07:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14695
Registrován: 8-2002
no dobrá, tak snad tě teď pochopí víc lidí... nebo musíš víc vysvětlovat a ne říkat jen to, co zrovna považuješ za důležitý a to podle tebe nepodstatný vůbec nezmínit.

ale já jsem to nemyslel zrovna tak, že ty jsi ten, kdo odmítá jednoduchý konstrukce. mířil jsem spíš na m_100 [wink], ale ten se zatím nevyjádřil.

chápu, že on rozumí tomu mechanickýmu a elektronika je pro něj španělská vesnice. i to může být důvod, proč ji odmítá (a s ním spousta dalších). protože kdyby věděli, že hw je bytelnej, sw má jednoduchej a blbuvzdornej algoritmus a defacto tam není co by se podělalo, nebyli by tolik proti tomu. ale holt jsme si zvykli že čidlo hlídá jiný čidlo a když se vysere jedno z nich nefunguje to vůbec. (je to digitální, takže buď nula nebo jedna, nic mezi tím [happy])
Sobota, 07. ledna 2017 - 17:22:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 1-2013
Tak to je asi horor dostat se sem v těchto dnech z Pobaltí.

V Archangelsku měli teď 5 dní po sobě nejvyšší denní teplotu -39. Dneska se oteplilo na -23. To není někde na Sibiři. To je tady kousek (za uglom jak říkají městu vzdálenému nějakých 500 km) nad Petěrburgem.
A dělají tam ty skvělý ponorky.
Sobota, 07. ledna 2017 - 18:10:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6662
Registrován: 12-2005
Pavle mě ani tak nejde o to jestli je to či není spolehlivý. Mě jde o tu rovinu že lidstvo hloupne leniví a postupně zakrňuje. Svou neschopnost vyplňuje technoligií. To je ovšem cesta do pekel. Na přehnanou vyspělost dojelo lidstvo už několikrát, mayové, starý římani......
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Sobota, 07. ledna 2017 - 19:13:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1678
Registrován: 10-2007
Pavel2: tak já zas tak moc neželím toho, že mne někteří nepochopili. Když si někdo chce spadnout do vlastní pastičky proto, že míchá dohromady fakta a názory, je to jeho věc. Já nechci a nepotřebuju nikoho o ničem přesvědčit nebo vyhrát nějakou argumentační bitku.
Slim
Neděle, 08. ledna 2017 - 00:19:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5608
Registrován: 2-2005
Risan:
[ok][ok][ok][ok][ok]
Za příspěvky z posledních dnů a za sebeovládání a zdrženlivost...;-)))

Jen bych doplnil jeden poměrně častý český důvod pro odmítání něčeho nového, modernějšího, dokonalejšího - mají to jiní, já na to nemám, tak si to zdůvodním tak, že to nepotřebuju, je to vlastně špatný nebo zbytečný a oni jsou idioti, že to mají a ještě tomu tleskají...

A něco faktů, rovněž k tématu - dle čerstvých informací bylo loni na silnicích usmrceno nejmíň lidí od roku 1961. Porovnejme si počet aut a hustotu provozu tehdy a loni a tak ňák si troufnu odhadnout, že to nebylo tím, že se lidi za tu dobu naučili líp jezdit...
zelenáč
Neděle, 08. ledna 2017 - 01:07:54  
Neregistrovaný host
213.220.204.160
K těm felíciim: Je jasné, že dnes je to staré auto s nechvalnou bezpečností.
Na druhou stranu já to auto mám nějakých 5 let od autoškoly, najezdil jsem s ní zatím něco kolem 60 tis.
To auto ze mě udělalo řidiče. Vždy když řídím něco novějšího, tak je to znát, ale nic nedá člověku tak skvělou
zpětnou vazbu jako ta obyčejná felicie a další podobná auta. Kór v tomto počasí.
zelenáč
Neděle, 08. ledna 2017 - 01:14:24  
Neregistrovaný host
213.220.204.160
Slim:
Já si zase troufnu odhadnout, že od roku 1961 se taky rapidně zlepšilo zdravotnictví a o časech dojezdu RZP na místo události nemá ani cenu diskutovat. Teda pokud se v roce 1961 nestala nehoda přímo před nemocnicí.[happy]
Slim
Neděle, 08. ledna 2017 - 12:39:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5610
Registrován: 2-2005
Zelenáč: Souhlas naprostej. Což jen potvrzuje to, o čem je tady řeč - prostě všechno kolem nás se s časem vyvíjí k lepšímu, hasiči mají lepší techniku, záchranáři lepší sanitky, můžeme si je zavolat mobilem a nemusíme čekat, až někdo pojede kolem, doktoři mají mnoho metod, jak zachránit i dříve nezachranitelná zranění, při nárazu nás podrží pásy a dopadneme do airbagu, auto se zdaleka tolik nezdeformuje a když, tak na těch správných místech, aby se nám pokud možno nic nestalo, a ti asistenti a elektronika jsou jen další krok na téhle cestě vývoje a horovat proti tomu je prostě kravina.

Martine, věř, že 99% lidí vůbec neřeší, jaké vychytávky v autě mám ten ve feldě nejede opatrněji proto, že je tam nemá, a ten v posledním modelu VW nejede víc jako prase, protože ví, že je tam má. Ani jeden z nich to neřeší, jede jak umí (nebo neumí),akorát u toho s těmi vychytávkami je větší pravděpodobnost, že když pojede víc, než auto a silnice snesou, to auto mu pomůže přežít a na té silnici se udržet. Ale on ani nezjistí, že to bylo tím, že jel za hranicí možností feldy a elektronika jeho VW ho zachránila.

Notabene kdyby ta teorie platila, znamenalo by to, že by feldy nebouraly, protože majitelé u vědomí toho, že tam nemají eletroniku, by logicky jezdili bez nehod.

Zrovna tak bych si rád barevně vyfotil člověka, který, řečeno přibližně Tvými slovy, se "odmítá naučit pořádně řídit a tedy by neměl být k řízení připuštěn." To jako že jde do autoškoly s tím, že mu stačí, když se to naučí špatně?

A jestli pro Tebe platí Osobně chci od auta (hodně zjednodušeně) motor adekvátní k váze a velikosti vozidla, pohodlný sedačky a coby luxusní prvek rádio. Nic víc nepotřebuju a ani nechci., pak je dobré vědět, že ani nejzákeřnější automobilka světa a ani velkej zmrd Vošickej nemá právo ani páky Ti vnutit auto, který má cokoliv navíc. Na druhou stranu si ale taky uvědom, že ty automobilky nemají povinnost vyrábět holoauta podle Tvých představ, páč kromě Tebe mají i pár jiných zákazníků, a vyrábějí to, co chce většina.
Neděle, 08. ledna 2017 - 14:19:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6664
Registrován: 12-2005
Zrovna tak bych si rád barevně vyfotil člověka, který, řečeno přibližně Tvými slovy, se "odmítá naučit pořádně řídit a tedy by neměl být k řízení připuštěn." To jako že jde do autoškoly s tím, že mu stačí, když se to naučí špatně?

Já snad prohledam exterák ty lidi ti tu na fotce vokážu. Jedna z mých ex vylezla s autoškoly , měla ramena přes celý záda jaká je paní řidička. Tak sem jí hodil klíče od focuse že se pudem projet. Sedla si chvíli koukala na klíč pak našla spínačku klíč do ní zasunula a optala jak se startuje. Když sem se zeptal jestli to myslí vážně tak jsem se dověděl že pro ní autoškolokák vždycky přijel s nastartovanym autem a když jí to zdechlo tak startoval taky on. Po necelym měsíci nedala přednost a focuse vohla do rohlíku. Její vina to samozřejmě "nebyla" páč ta kráva na hlavní jela moc u kraje. Když sem dal auto tak nějak dohromady orvala celej bok o zaparkovanou dodávku. To taky nebyla její vina... prostě dodávka moc vykukovala z řady. S fiatem zas zkusila vyšplhat na násep vedle silnice protože na silnici něco dělali "nablblý" silničáři a ona je tam nečekala. Podélný parkování se ani neměla snahu naučit přesto že jsme jí to x krát trpělivě nabízel. Ale ona má řidičák a umí přece řídit. I její máma říkala že se s ní bojí jezdit ale že jí nemůže nic říct jinak hned kope kolem sebe.
Jako perliču uvedu že asi po roce držení ŘP o noty zas přišla protže jela nalitá ... s tehdy 6 letym synem ....

Další slečna moje nabídky že jí naučim couvat a parkovat taky odmítala že to prostě nepotřebuje že ona jezdit umí a parkovat podél ani někde couvat nepotřebuje. Pokud sme někam dojeli kde bylo třeba parkovat či couvat hrdě vystoupila a ať zaparkuju/vycouvam já. Když sem jí tam s jejim autem jednou nechal že jdu domů pěšky ať dělá co umí tak byla akorát nasraná ale ani se nepokusila vycouvat. S tutou slečnou jsme taky jednou skončili v řepkovym poli když si byla až moc sebejistá v jedný vracečce.... Ale vytknout cokoli k jejímu řízení by hraničilo se sebevraždou.

To jsou jen dva takový případy. Mohli bysme tu sedět do večera. Lidí co nezvládají základní dovednosti potřebný k získání papírů znam spoustu ale oni mají stále pocit jak moc dobří jsou řidiči. I přes to že za sebou mají hromady zohýbaných plechů, nárazníků, proražených gum a zdeformovaných disků kol.

Na druhou stranu sámse nepovažuju za nějakej vrchol na řidičský piramidě. Sám sem několik ťukanců způsobil vlastní blbostí. Ale už v začátcích za volantem když mi něco nešlo tak jsem to zkoušel tak dlouho dokud sem tomu nepřišel na kloub.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pajzák
Neděle, 08. ledna 2017 - 14:27:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 528
Registrován: 6-2015
A ten Focus a Fiat mely ty asistenty, ze damy jely jako hovada a skoncily mimo silnici? Pokud ne, tak si trochu protirecis, ne?
Neděle, 08. ledna 2017 - 15:32:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6665
Registrován: 12-2005
Dámy nejely jak hovado. Dámy jely rychlostí že kdyby nebyly krávy tak by situace zvládly [wink] Jenže dámy nabyly dojmu že získání kartičky je vrchol a netřeba dále nad jízdou přemýšlet ani se dále učit a zdokonalovat. Nedání přednosti v jízdě, nevědomost o šířce vozu se kterým jedu ani neschopnost správně zatočit volantem žádnej asistent neodbourá.
To už snad jen autonomní řízení. Ale pak zas pozbývá smyslu jezdit autem to už můžeme jezdit sockou.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pajzák
Neděle, 08. ledna 2017 - 16:26:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 529
Registrován: 6-2015
Ja jsem vypichl jen ty dva pripady, kdy skoncily mimo silnici, o nedani prednosti jsem nepsal. Jely zjevne rychleji, nez zvladly, coz jsi popisoval jako typicky projev ridicu elektronikou prospikovanych vozu a jako pricinu jejich nehod.
Neděle, 08. ledna 2017 - 17:56:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6666
Registrován: 12-2005
Ale to přece souvisí s jejich absolutní nechutí se naučit řídit a vědomim že "získáním kartičky je z člověka dokonalej řidič" [wink]
Kdyby měly auta s asistentama tak ty případy neskončily zvalchovanou zelení ale nejspíš pořádnýma kotrmelcema. Protože auto s asistentama by je "zradilo" až v mnohem vyšší rychlosti. Takhle obě vyletěly v rychlosti kdy se zas tak moc nestalo. U toho případu s fiatem sem nebyl ale výletu do řepky jsem se nedobrovolně účastnil a veř že pár km/h navíc a byli bysme na střeše.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pajzák
Neděle, 08. ledna 2017 - 22:14:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 530
Registrován: 6-2015
Aha, takze kdyby mely v aute asistenty, tak by jely rychleji...
V ton pripade koncim debatu, tohle logickymi argumenty neprebiju.
Slim
Neděle, 08. ledna 2017 - 22:17:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5611
Registrován: 2-2005
No odpoved hodnotim jako uplne mimo misu. Co z toho, co popisujes, zpusobily ty systemy? A hlavně -jak ty dámy jezdí dneska?
Ona nebyla řeč o tom, ze by nějaký systém naučil jezdit začátečníky, ani že by systém něco řešil za debily (viz ten chlast s dítětem ve voze).

A s tím parkovanim - znám mnoho lidi, co s tím mají problém a jsou to dobří zkušení řidiči. Já jezdím 36 let a docela dost jsem najel i jako řidič z povoláni, s nákladakem i busem, ale tukanec nebo škrábanec na nárazníku při parkování bych našel taky. Kdo ne? A třeba zrovna tohle ty systémy řeší nádherně. On když za Tebe trailer asist zacouva s koněm na první dobrou, řekne Ti to o chování toho přívěsu při brzdění v zatáčce úplně stejný kulový jako tomu, kdo si umí zacouvat sam...
Pondělí, 09. ledna 2017 - 12:39:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6668
Registrován: 12-2005
Tak buď se tady bavim s bandou malých dětí nebo senilních starců. Jak to že některý lidi považujou získání ŘP za vrchol svý řidičský kariéry a to že nemaj potřebu se dál zdokonalovat v řízení souvisí s asistentama? Umí se sotva rozjet, křižovatky neznají, parkování nezvládaj ale maj pocit jak moc dobrý za volantem jsou. To snad s asistentama nesouvisí!

Lidi naučte se číst a porozumět čtenýmu textu. Děkuju!

škrábanec na nárazníku při parkování bych našel taky. Kdo ne? A třeba zrovna tohle ty systémy řeší nádherně
No úplně stejně to řeší když člověk neni tupej a prostě si to parkování natrénuje.
Ostatně jak by se ti líbilo kdybys ve vyhlášený restauraci dostal čínskou instantní polívku protože kuchař prostě polívku neumí uvařit odmítá se to naučit, protože výuční list už přece má, tak jí koupil v pytlíku a zalil horkou vodou? (cítíš tam to variaci na nesmysl používání asistentů?)
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Slim
Středa, 11. ledna 2017 - 00:32:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5613
Registrován: 2-2005
Martin 100:
některý lidi považujou získání ŘP za vrchol svý řidičský kariéry a to že nemaj potřebu se dál zdokonalovat v řízení souvisí s asistentama? Umí se sotva rozjet, křižovatky neznají, parkování nezvládaj ale maj pocit jak moc dobrý za volantem jsou. To snad s asistentama nesouvisí!

Souvisí, s myšlenkou, že asistenti by neměli být, aby se tihle lidi pozabíjeli, a ti ostatní je nepotřebujou, páč umějí i bez nich, jsi přece přišel Ty. Tím tahle debata začala...Jinak jsi ovšem popsal naprosto normální stav člověka po získání řidičáku, neznám lidi, co by ke zkušenostem a znalostem poté přišli jinak než praxí.


No úplně stejně to řeší když člověk neni tupej a prostě si to parkování natrénuje Psal jsem, že jezdím 36 let a lze to brát i tak, že natrénovaný to mám. Ostatně jak v duchu svých teorií, kdy vidíš do hlav ostatním, že se úmyslně nechtějí učit jezdit, vysvětlíš výrok Sám sem několik ťukanců způsobil vlastní blbostí? To ses jako nechtěl učit nebo jsi byl začátečník? To, jestli jsem správně četl, byly ty dvě dámy taky...ale u nich to vadilo.

Srovnání s polívkou v restauraci je úplně mimo, tady nesrovnáváme amatéry a profíky.



(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)