Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Podorlické tratě » Archiv diskuse Podorlické tratě do 04. 10. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Podorlické tratě do 04. 10. 2017

dolů
   autor příspěvek
M_g
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 22:07:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 855
Registrován: 6-2006
Zarri: jitachru má s Perníkovem pravdu.
Muselo dát někomu hodně přemýšlení, aby tímto způsobem (12 stání v režimu 5 minut a dost) dal všem najevo, že pokud nepojedou na vlak nějakou emhádou, tak ani vlakem nemají jezdit.
Mimochodem, první další parkoviště u Alberta bývá dost plný.
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 22:39:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 848
Registrován: 12-2007
Hradec Králové, Brno, Praha, Ostrava ... já tak přemýšlím, ve kterém že městě je u nádraží park plac pro tolik aut a zdarma, jako je v areálu lihovaru v Pardubicích.
Jakože teda já jsem děsnej lenoch, ale přejít 500 metrů ještě zvládnu.
M_g: už jsi slyšel o významu parkoviště K+R (tedy toho co je u nádraží)?

Jo a ještě něco. V PCE funguje (po rekonstrukci znovu) ČD Parking.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rop.)
Llama here, llama there, I see llamas everywhere.
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 23:28:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 561
Registrován: 3-2017
A kolik míst pro parkování má ten ČD parking v Perníkově? 5 nebo 10?
Mám prostě od Pánbíčka boky jako skříň, jako skříň, co naplat, když k_tomu ráda jím, ráda jím, co naplat, o liposukci vím, dobře vím, však za plat si život osladím, osladím.
M_g
Pátek, 01. září 2017 - 22:14:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 857
Registrován: 6-2006
Rop:už jsi slyšel o významu parkoviště K+R (tedy toho co je u nádraží)?
No povídejte...
A pak přidejte jak se to spolu s
Jakože teda já jsem děsnej lenoch, ale přejít 500 metrů ještě zvládnu
skvěle snoubí s hesly "nízkopodlažní vozidla", "bezbarierový přístup".
Pátek, 01. září 2017 - 22:23:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 368
Registrován: 12-2011
Rychlík R 254 z Wrocławi do Prahy, vedený strojem 749.008, projíždí Mladkovem (foto Jan Hanzel, 28. 4. 2002).
Sobota, 02. září 2017 - 14:02:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 214
Registrován: 6-2006
Omlouvám se všem diskutujícím, že odbočuji od tématu Podorlických tratí, avšak i diskuze o parkování před nádražní budovou v Pardubicích je pro mě zajímavá a přínosná...

Ad. jitachru: Až na to že tam na jednom parkovišti je povolená doba stání 5 minut (před nádražím) a na druhém a třetím 120 minut (Lidl, Hypernova).

Omlouvám se, už je to déle, co jsem využil možnost stání na těchto parkovacích místech, konkrétně u obchodního domu Albert, avšak na žádné omezení doby státní si nepamatuji, pravda, nejspíš jsem tam tehdy nestál déle než dvě hodiny, ale ani si nepamatuji, že by po parkovišti chodil někdo se stopkami a hlídal, jak dlouho tam které vozidlo stojí. (Což ovšem nemění nic ve věci principu.) Co se týče parkoviště ve dvoře lihovaru, to jsem nevyužil nikdy, avšak server mapy.cz se o žádném omezení doby stání nezmiňuje...

Na záchytném parkovišti v areálu lihovaru mohou automobily parkovat zdarma.
Kapacita: 400
Hodinová sazba: Zdarma


...což ovšem neznamená, že to nemůže být ve skutečnosti jinak. Ovšem budeme-li předpokládat, že je zde skutečně 400 parkovacích míst a že parkování zde je zdarma a časově nikterak neomezené. Je to na krajské město moc nebo málo?

Slibuji, že až budu mít do Pardubic cestu, na všechny dodatkové cedule u všech parkovišť se pečlivě zaměřím. [wink]

Ad. M_g: A pak přidejte jak se to spolu s
Jakože teda já jsem děsnej lenoch, ale přejít 500 metrů ještě zvládnu
skvěle snoubí s hesly "nízkopodlažní vozidla", "bezbarierový přístup".


Celý život jsem žil v domění, že nízkopodlažnost nízkopodlažních vozidel a bezbariérový přístup slouží toliko pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace. Pro tyto jsou zároveň vyčleněna příslušná parkovací stání. (Je určeno zákonnou normou, kolik takových parkovacích míst musí připadat na celkový počet parkovacích míst na každém veřejném parkovišti. Od ostatních se odlišují šířkou.) Ostatní osoby jsou schopny cestovat vysokopodlažními vozidly a užívat bariérové přístupové cesty. Dle výše uvedeného odkazu je ve dvoře lihovaru 400 parkovacích míst. Chcete mi říci, že všechna tato místa jsou označena jako místa pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace a proto by na ně měl být brán ohled a celé parkoviště by mělo být hned před vchodem do nádražní haly? Jsem velkým zastáncem bezbariérových přístupů a nízopodlažních vozidel, ale pouze pro ty, pro něž jsou určeny. Stejně tak se domnívám, že všichni ostatní jsou s to dojít těch 500 metrů od parkoviště v lihovaru tak jsko já nebo jako pan Rop.
Mimochodem, z nejvzdálenějšího místa parkoviště je to asi 400 metrů a cesta trvá 6 minut, tedy ještě v závislosti na štěstí při přecházení Palackého třídy dle světelné signalizace.
Jinou otázkou pochopitelně je, kolik parkovacích míst pro handicapované by bylo vhodné mít přímo před nádražím?
Trolleybus
Sobota, 02. září 2017 - 15:27:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2808
Registrován: 5-2002
Stručné shrnutí možností parkování u hlavního nádraží v PA:
1) Parkoviště HM Albert - omezení na max. 2 hodiny, mimo otevírací dobu Alberta a McD může být uzavřeno, závory už tam delší čas jsou a občas je na noc zavírají. Podle zákulisních informací Albert a McD tvrdě tlačí na to, aby se parkoviště stalo neveřejným (ono se není co divit, především McD hodně zuří, když ráno otevírají, ale parkoviště pro zákazníky McDrive už je obsazeno auty, která tam nemají co dělat). Někteří jedinci argumentují jakousi bájnou dohodou, že parkoviště hypermarketu (tehdy ještě Hypernovy) bylo stavěno i jako záchytné pro cestující jedoucí na vlak, ale v žádné smlouvě nic takového uvedeno není, takže bohužel.
2) Lidl - parkoviště bylo vloni při rekonstrukci vybaveno závorami, zatím nepoužívanými. Předpokládám, že Lidl zatím nechce svým zákazníkům komplikovat život, ale pokud by se situace zhoršila a na jejich parkovišti se objevilo příliš mnoho aut, která nepatří nakupujícím, spustí klasický model parkoviště u obchoďáku (první 2 hodiny zdarma, každá další třeba za 50 Kč, aby to zamezilo celodennímu odstavování vozidel).
3) Lihovar - je tam skutečně 400 míst, ale najít volné místo po 8. hodině ráno je docela problém. Kromě jiného totiž lihovar využívají k parkování lidé dojíždějící do Pardubic do práce. V lihovaru si navíc při parkování člověk musí dávat hodně velký pozor, kde končí bezplatné městské parkoviště a začíná vyhrazené parkování místních firem (následuje odtah, případně "pozdrav" na autě - kolega takhle našel oba zámky zalité vteřinovým lepidlem). V případě lihovaru navíc hrozí, že jednoho dne parkoviště nenávratně a bez náhrady zmizí, jelikož je to komerčně hodně atraktivní místo a mimo jiné tam chce ČSOB Pojišťovna stavět svoji novou centrálu.
4) K+R - funkční, ale chtělo by to větší dozor MP a akční odtahovku, protože míst je málo a běžnou situací je, že na půlce parkovacích míst stojí uzamčená a opuštěná auta. Pokud by se rozneslo, že kdo zaparkuje na K+R a odejde si někam pryč, už auto po návratu nenajde, tak by těch 12 míst docela v pohodě stačilo.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Sobota, 02. září 2017 - 20:42:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 256
Registrován: 12-2013
Dnešní Kralický Sněžník s 423.009[vypravci][masinka]
video https://www.youtube.com/watch?v=ubF67S6QJNo
Sobota, 02. září 2017 - 20:51:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13484
Registrován: 12-2007
nízkopodlažnost nízkopodlažních vozidel a bezbariérový přístup slouží toliko pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace. Pro tyto jsou zároveň vyčleněna příslušná parkovací stání.
(...)
Ostatní osoby jsou schopny cestovat vysokopodlažními vozidly a užívat bariérové přístupové cesty.


Chybné domnění.

Ona vyhrazená parkoviště jsou určena pro lidi s trvalou/dlouhodobou, resp. závažnější poruchou schopnosti pohybu a orientace.

Krom toho samozřejmě existují mnohé případy, kdy ona porucha je dočasná (např. po úraze), ovšem přesto limitující např. pro nástup do vysokopodlažního vozidla (tím více pak pro výstup z něj!); anebo situace, kdy porucha je relativně mírná, ovšem projevující se právě při překonávání schodů (zejména schodů strmých), zatímco při běžné chůzi mimo schody není problém.

(Koukám, že toto chybné domnění má o dost větší % populace než bych čekal. Nu což.)
Pondělí, 04. září 2017 - 09:28:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4585
Registrován: 3-2004
3) Lihovar - je tam skutečně 400 míst, ale najít volné místo po 8. hodině ráno je docela problém. Kromě jiného totiž lihovar využívají k parkování lidé dojíždějící do Pardubic do práce.

V zásadě je to typický problém všech parkovišť, která jsou zdarma. Mírný poplatek zajistí, že se vždycky dá najít místo a není to blokováno těmi, kteří zde stojí téměř permanentně. Bohužel máme takový nepěkný zvyk považovat parkování zdarma za něco, na co máme nárok. Zdarma to rozhodně není a ještě to zvyšuje iluzi o tom, jak je cestování autem levné.

Auto může stát na ulici jak dlouho chce, ale zkuste si tam vysypat písek, nebo postavit koňtas na suť...
Pondělí, 04. září 2017 - 16:57:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3120
Registrován: 6-2007
Už přestaňte rešit parkování v Pardubicích, to sem nepatří [uhoh]
jestli někam, tak spíš sem - https://www.k-report.net/discus/messages/28/37022.html?1504426559

V návrhu jízdního řádu se objevily přímé vlaky z Wroclawy do Adršpachu
+ další změny na území ČR v okolí jsou vypsány zde [vypravci]
http://www.vlakynachod.cz/aktualizovany-navrh-jizdniho-radu-vlake m-z-mezimesti-do-walbrzychu-o-letnich-vikendech/
Neděle, 10. září 2017 - 20:42:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5477
Registrován: 11-2009

Červená Voda - Dolní Orlice .9.9.2017
Neděle, 10. září 2017 - 22:53:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 578
Registrován: 3-2017
Union - skvělé fotky [ok], jen se na tu trať prostě více hodí 810
Mám prostě od Pánbíčka boky jako skříň, jako skříň, co naplat, když k_tomu ráda jím, ráda jím, co naplat, o liposukci vím, dobře vím, však za plat si život osladím, osladím.
Cogwheel
Úterý, 12. září 2017 - 08:48:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4992
Registrován: 1-2012
Podle mě by tam ještě víc "pasovala" pára 354.1 a dvounápravové zelené vagónky, ale to už zřejmě nepamatujete...
Úterý, 12. září 2017 - 14:49:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 91
Registrován: 1-2015
jitachru: A co cyklisti? Maminky s kočárky? Kam je dáme? [happy]
Úterý, 12. září 2017 - 16:17:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4552
Registrován: 12-2004
Matess: T není důležitý, hlavně, aby tu byla ř.810 i za 50 let a na každé trati alespoň nějaký spoje.
Třeba jako Aš - Hranice, nebo Chornice - Opatovice.
To jsou ty důležitý věci.
Úterý, 12. září 2017 - 19:40:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 211
Registrován: 9-2012
http://orlicky.denik.cz/z-regionu/vlaky-mezi-jevickem-a-chornicem i-dojezdi-20170908.html
Týká se i 024...
Úterý, 12. září 2017 - 20:22:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7076
Registrován: 9-2003
Pokud budou přestupy,jízdní řád se bude roubovat bez ohledu na potřeby obyvatel,motorový vůz s osádkou bude desítky minut stát na hranicích kraje ,místo aby dojel na konečnou do Štítů a zpět...tak to takhle musí skončit..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Úterý, 12. září 2017 - 23:06:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 585
Registrován: 3-2017
A co se jim nezdá na 015 a 016?
Mám prostě od Pánbíčka boky jako skříň, jako skříň, co naplat, když k_tomu ráda jím, ráda jím, co naplat, o liposukci vím, dobře vím, však za plat si život osladím, osladím.
Středa, 13. září 2017 - 08:05:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9
Registrován: 8-2017
Rozumím tomu správně, že v článku označují Jevíčko a Jaroměřice jako aglomerace? [coze]
Středa, 13. září 2017 - 09:03:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 328
Registrován: 4-2013
Kde tedy utichne provoz v prosinci?

za Moravskou Třebovou?

A, který usek na trati 024 bude nejspíše končit? od Králik?
A na trati 016 půjde jen o úsek Holice - Borohrádek?
A na trati 015 půjde o úsek Přelouč - Prachovice?

No konečně někdo k tomu přistoupil ke zrušení těch nevyužívaných lokálek...

Ty úseky jsem vyjmenoval všechny nebo bude provoz končit ještě někde jinde v kraji?
Středa, 13. září 2017 - 10:59:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 369
Registrován: 2-2017
Můj názor:
015: Přelouč-Heřmanův Městec těžko, Heřmanův Městec-Prachovice - myslím že ten školní spoj by se zachovat mohl, ten využívaný je.
016: Chrudim-Holice se na 99% rušit nebude (max že se Chru-Moravany omezí jen na kladiva), Hol-Boro - typuji že víkendy se zruší a v kladiva se něco omezí ale rušit by se to snad nemuselo
024: Králíky-Karlov asi určitě ne, Karlov-Dvůr by mohli zůstat školní a rekreační spoje, Dvůr-Štíty - tam věřím v konec
Středa, 13. září 2017 - 11:18:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 329
Registrován: 4-2013
Takže skončí:
Heřmanův Městec - Prachovice, školní spoj z Prachovic, myslím že smysl nemá, že lidé spíš jezdí z obce busem na lince 604 a 714 do škol v Chrudimi a Pardubicích.

Tak u trati 016 jsem mluvil jen úseku Holice - Borohrádek, tam bych asi zrušil vlaky valně využívané nejsou, a autobusové spoje mezi těmito městy jezdí dost často.
Že by Chrudim - Moravany byly omezeny na kladiva? Spíš bych viděl omezení v ty víkendy jak píšete. A víkendy třeba 4 hodina.

Kdy se objevují finušující se jízdní řád na železnici?
A Jaké novinky se chystají v autobusové dopravě v kraji nevíte?
Výprachtický_okultista
Středa, 13. září 2017 - 12:25:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 326
Registrován: 3-2010
V článku se mluví jen o trati Chornice - Velké Opatovice. Řekl bych, že poslední zveřejněný návrh jízdního řádu se dá považovat za +- definitivní. Podle něj v úseku Chornice - Velké Opatovice zbyde jen jeden pár nedělních vlaků. Na ostatních zmiňovaných tratích má zůstat podobný rozsah provozu jako letos. Neblbněte tady zas se zastavováním provozu třeba do Prachovic, to otočení motorového vozu do Prachovic, který by jinak stejně stál v Heřmanově Městci, fakt nikoho nezabije. [crazy] Jinak řekl bych, že do Prachovic má význam hlavně turistická doprava. Štíty to samé, když jde o využití vozu, který by měl stejně akorát delší prostoj někde dříve na trati, není to žádný zásadní problém. Na trati Moravany-Borohrádek by to chtělo nějakou smysluplnější podobu dopravy bez přestupů v Holicích. Kolem Chornic to taky zabíjí ne moc smysluplná podoba dopravy s přestupy v Moravské Třebové, Dzbelu, Velkých Opatovicích a kdovíkde. Aspoň nějakou víkendovou turistickou dopravu v lepší podobě bych si tady dokázal představit.
Středa, 13. září 2017 - 23:06:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 590
Registrován: 3-2017
015 - U Prachovic je jediný problém, že odtamtud se od vlaku dál nedostanete. Byly by tam potřeba návazné busy z/na Seč a dále.
016 (Holice-Borohrádek) - chtělo by to možná přímé vlaky Pardubice-Týniště, jako to bylo dříve. A s minimálními pobyty v Moravanech, Holicích a Borohrádku.
016 (Moravany-Chrudim) o víkendu by možná interval 240 minut stačil.
017+271 - chce to zvýšit traťovou rychlost na min 75 km/h a posléze přímé vlaky ČT-Prostějov
024 (Štíty) - obdobně jako Prachovice, ale myslím že Prachovice jsou na tom o něco lépe než Štíty
Mám prostě od Pánbíčka boky jako skříň, jako skříň, co naplat, když k_tomu ráda jím, ráda jím, co naplat, o liposukci vím, dobře vím, však za plat si život osladím, osladím.
Středa, 13. září 2017 - 23:32:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 330
Registrován: 4-2013
jitachru - do Prachovic je víc vlaků zbytečných, myslím si že osobní vlaky tam smysl a opodstatnění nemají, z HM je tam pěkné spojení pěkné a na Seč jezdí i o víkendu bus s návaznostmi právě v HM.

Trať 016 úsek Holice-Borohrádek smysl nemá taktéž, lepší spojení je autobusem jak v X tak o víkendu. A ani příme vlaky PCE - Týniště by tomu nepomohly, když mužou pohodlně jet rychlejí lidé po 031 a potom z HK je časté spojení do Týniště.

Úsek Chrudim - Moravany tam bych o víkendu viděl proklad s autobusy co jezdí do Hrochova Týnce vlak cca v 6.25,bus 8.30(sobota), 10.25 vlak, 12.30 bus, 14.30 vlak, 15.30 bus a potom bych možná aspoň v neděli vedl vlak v 16.25 z CR do Moravan a zpět po 17 hodině jako odvoz studentů na koleje, a internáty na delší vzdálenosti a potom večer, bych upravil ten autobus co jezdí v 17.53, alespoň v neděli až na 18,30 a vést ho do VM, kde by byl připoj na Brno a dalších měst po trase. A v sobotu jen do Chroustovic.

017 - Myslím že tam je rychlejší spojení z Třebové do Prostějova přes Olomouc.
Čtvrtek, 14. září 2017 - 22:59:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 594
Registrován: 3-2017
015 - takže vedle sebe jede bus i vlak současně, tak stačí aby autobus vyjel až z Prachovic
016 (Chru-moravany) souhlasím
016 (Holice-Borohrádek) - a co spěšné vlaky které by projížděly Černou za Bory, Kostěnice, Platěnice, Holice zastávku a Žďár nad Orlicí? Kilometricky je spojení Týniště a Perníkova výhodnější přes Holice než přes HK.
017 - mám na mysli spojení obci na trati s Třebovou či Prostějovem, ne Třebovou s Prostějovem
Mám prostě od Pánbíčka boky jako skříň, jako skříň, co naplat, když k_tomu ráda jím, ráda jím, co naplat, o liposukci vím, dobře vím, však za plat si život osladím, osladím.
Sobota, 16. září 2017 - 23:40:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 233
Registrován: 8-2010
Spojení do Týníště z Pardubic je lepší rychlejšími vlaky přes HK elektricky, než se kodrcat 810 nebo 814 přes Moravany-Holice. Dobré by bylo Pa-Moravany elektricky se zajištěními přípoji v Moravanech na Holice-Borohrádek a přípoji na Týníště. Nebo rychlíky Pa-Choceň s přípoji v Chocni na Borohrádek-Týníště, bylo byto rychlé a pohodlné. Musí tu býti ku prospěchu zajištěna přípojová vazba.[happy]
Neděle, 17. září 2017 - 00:06:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 234
Registrován: 8-2010
==Spojení Týníště a Pernikova/PA výhodnější přes Holice než přes HK== by bylo, kdyby na úseku Moravany-Holice-Borohrádek byly natáhnuty dráty, a vozba vlaků byla elektricky ve směru PA-Holice-Borohrádek-Týníště. A zároveň by to sloužilo jako při mimořádné události, odklony ve směru Choceň-Borohrádek-Holice-Moravany-Pardubice, včetně vybudování spojky z tratě 020/016 bez úvratě v Borohrádku.
Neděle, 17. září 2017 - 09:53:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 604
Registrován: 3-2017
A jaká je traťová rychlost na 016 v úseku Moravany - Borohrádek? Určitě méně než 80 km/h že?

Vůbec hodně lokálek stahuje právě ta nízká rychlost, navíc když i ta 810 ze 70.let, která jezdí na těch nejzapadlejších tratích, dokáže jet 80tkou a i v roce 2017 na důležitějších tratích nedostaneme ani na takovouto rychlost.
Mám prostě od Pánbíčka boky jako skříň, jako skříň, co naplat, když k_tomu ráda jím, ráda jím, co naplat, o liposukci vím, dobře vím, však za plat si život osladím, osladím.
Neděle, 17. září 2017 - 21:51:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 302
Registrován: 12-2007
jitachru: Obecně 45 km/h, na nepříliš dlouhém úseku přes Holicemi (orientačně před mostem přes obchvat) je šedesátka.

Vandr: přípoje v Borohrádku před nějakými 12 lety (když jsem tam jezdíval) nebývaly marné. Z většiny vlaků od Týniště se dalo po nedlouhém čekání pokračovat na Holice, pár spojů tehdy jezdilo durch z lokálky na Týniště. Jasně - nebylo to zrovna průvody přestupujícího obecenstva, ale obvykle se někdo našel, ráno a odpoledne bylo zájemců víc. Dneska to zůstalo optimistické už holt akorát v těch Moravanech ...
Neděle, 17. září 2017 - 22:16:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 607
Registrován: 3-2017
45 km/h je na vlak fakticky málo. Kdyby byl jen úsek Moravany-Holice třeba 70km/h mimo nějaké skutečně citlivé úseky, tak se ten úsek dá projet snad za 11 minut a když tam ve špičce pojede např 841 z Pardubic:
Pardubice -:-- x:00
Moravany x:14 x:16
Holice x:27 x:28
Borohrádek x:37 x:39
Týniště x:46

Podtrženo sečteno: jízda v celé trase by trvala 46 minut (s projetím Kostěnic, Platěnic možná i méně, i při současném stavu by to mohlo vyjít na 50 minut kdyby se šikovně sestavil GVD.

A koridoru by se ulehčilo kdyby některé vlaky v úseku Praha až Třebová jezdily spojené
Mám prostě od Pánbíčka boky jako skříň, jako skříň, co naplat, když k_tomu ráda jím, ráda jím, co naplat, o liposukci vím, dobře vím, však za plat si život osladím, osladím.
Úterý, 19. září 2017 - 18:02:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 643
Registrován: 7-2009
Já to říkám furt !
Šoupnout trošku s jízdnímí řády třeba u vlaků RJ 1009, LE 1359 a EC 117, mohlo to jet z Prahy do Olomouce spojené v jednom paklu a pak by osmsetdesítky kolem Pardubic mohly lítat v pětiminutovém taktu [proud]
Středa, 20. září 2017 - 08:02:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4331
Registrován: 10-2005
Revitalizace trati Týniště nad Orlicí - Meziměstí - Broumov
Středa, 20. září 2017 - 14:56:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 612
Registrován: 3-2017
A ta Vysokovská spojka nakonec nebude že?
Mám prostě od Pánbíčka boky jako skříň, jako skříň, co naplat, když k_tomu ráda jím, ráda jím, co naplat, o liposukci vím, dobře vím, však za plat si život osladím, osladím.
Středa, 20. září 2017 - 16:19:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 93
Registrován: 8-2017
Ad 026: Znamená to, že rychlosti uvedené zde neplatí? Víte někdo, jaké tedy budou po revitalizaci rychlosti a s jakým se počítá výhledově GVD?
Pátek, 22. září 2017 - 15:33:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3123
Registrován: 6-2007
Včerejší zkušební jízda měřícího vozu FST4
z Hradce Králové přes Trutnov, Adršpach a Týniště nad Orlicí do Hradce Králové

Pondělí, 25. září 2017 - 19:36:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 80
Registrován: 7-2017
https://hradec.idnes.cz/zanikla-mista-zeleznice-nachod-kudowa-zdr oj-fzx-/hradec-zpravy.aspx?c=A170925_151515_hradec-zpravy_the
Pondělí, 25. září 2017 - 23:35:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 629
Registrován: 3-2017
http://orlicky.denik.cz/zpravy_region/v-pardubickem-kraji-se-chys ta-oprava-devatenacti-nadrazi-20170925.html
Mám prostě od Pánbíčka boky jako skříň, jako skříň, co naplat, když k_tomu ráda jím, ráda jím, co naplat, o liposukci vím, dobře vím, však za plat si život osladím, osladím.
Neděle, 01. října 2017 - 00:38:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 340
Registrován: 4-2013
to mě poser to jsou opravy nádraží rozděleny do 5 mil a do 10 mil....
Třeba českou Třebovou, Hlinsko beru.
Dolní lipka to je taková dira, nádraží jako kráva v budově sídli jen vypravčí( ten možná ne) na co opravy......
Žamberk tam je nádraží taky velké ale celkem v solidním stavu, je tam kasa, ale minimálně využívané busy k němu nejezdí a je 3km za městem. Na co potřebuje opravu?
Holice kasa zrušená, budova velká na co opravovat? Jsou tam možná dva byty
v Hlinsku to beru tam jsou byty kasa a řídíčí provoz trati...
Chrast u Chrudimi 10 mil do nádražím kde je kasa zrušená v roce 2008 v téhož roce zrušen i vypravčí na co opravovat...
By mě zajimalo co se bude opravovat v Dolní Lipce, Hlinsku a Chrasti....??
Neděle, 01. října 2017 - 06:10:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 645
Registrován: 7-2009
juki

Koukám, že jsi v Holicích asi v životě nebyl.
Zajeď se tam při nejbližší příležitosti podívat !
Ale bacha, ať se Ti neudělá šoufl !
Ono z tohohle zaplivanýho nádraží ve všední dny pár set lidí odjede nebo sem přijede,
dost lidí sem jezdí za prací,do škol, k lékaři, na nákupy nebo výlety.
A omítka samotná pamatuje minimálně období studené války, viz nápis Holice v Čechách.
Neděle, 01. října 2017 - 09:18:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 654
Registrován: 3-2017
Holice jsou na tom asi tak bídně jako Praha střed, ale Smíchov je asi horší. Každopádně minimálně nástupiště v Holicích se divím že ještě drží při sobě. Jinak tam ale nevidím uvedené nádraží Heřmanův Městec, jakto? Ale třeba Rudoltice mi přijdou ještě docela v dobrém stavu.

Holice v Čechách - ony existují ještě nějaké Holice, kam jezdil vlak?
Mám prostě od Pánbíčka boky jako skříň, jako skříň, co naplat, když k_tomu ráda jím, ráda jím, co naplat, o liposukci vím, dobře vím, však za plat si život osladím, osladím.
Neděle, 01. října 2017 - 11:33:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 646
Registrován: 7-2009
Holice v Čechách byl dříve oficiální název města.
Druhé jsou Holice u Olomouce (dnes předměstí města Olomouc) s hustou sítí vleček.
Tak patrně proto ten přídomek "v Čechách", aby dříve nedošlo omylem k závleku zátěže jinam.
Neděle, 01. října 2017 - 11:35:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 341
Registrován: 4-2013
Petr165:
Ale by jsem v Holicích, vím jakém stavu je, ale jedině že by se opravovalo díky bytům co na nádraží jsou. Ale pokladna tam stejně není tak co.Jedině nástupiště opravit....


Co se tedy bude opravovat na nádražích v Dolní Lipce, Hlinsku, Chrasti???

V Dolní Lipce co? Je to jen přestupní uzel kasa tam není

Hlinsko, bylo opraveno kolejiště trochu prouklo vevnitř čekárná atd.
Že by bez barierový přístup od autobusů? A výměna dveří na fotobuňku?

V Chrasti, že by jen fasáda? Nebo že by se tam vrátila po 10 letech pokladna? Nebo v čem budou spočívat opravy Chrasti?
Neděle, 01. října 2017 - 11:50:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7087
Registrován: 9-2003
Ad.juki - Dolní Lipka,sídlo dirigujícího dispečera-výpravčího,v budově obsazené byty..
Žamberk..nevím jak jste přišel na ty 3km od města(snad od náměstí..)..busy k němu jezdí a jsou využívané v souvislosti s pracovní dobou okolních fabrik a školního vyučování,budova obydlená s kasou a čekárnou+výpravčí..A opravy..ona břízolitová fasáda vytvořená soudruhy z podniku Drahstav nejen že zlikvidovala všude většinu dobových detailů budov,ale hlavně není věčná,střechy a vytápěcí soustava taktéž..Takže je co zlepšovat.
..pořádná mašina má kotel a komín..
Neděle, 01. října 2017 - 19:01:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 660
Registrován: 3-2017
Petr165: to vím že jsou u Olomouce ale že tam stavil vlak jsem nevěděla.
Mám prostě od Pánbíčka boky jako skříň
Pondělí, 02. října 2017 - 13:31:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4586
Registrován: 3-2004
Holice v Čechách byl dříve oficiální název města.

Ale prr... tyhlety "V Čechách" a "na Moravě" jsou pouze a jedině železničářské názvy, žádné město se tak (snad) nikdy nejmenovalo. Pamatuju na spolužáky z Hranic, byli jaksi agresivní, když se po nich ouřadové na studijním domáhali, aby do kolonky "místo narození" napsali název své železniční stanice [happy]
Trolleybus
Pondělí, 02. října 2017 - 14:10:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2822
Registrován: 5-2002
Honzasl:
"Ale prr... tyhlety "V Čechách" a "na Moravě" jsou pouze a jedině železničářské názvy, žádné město se tak (snad) nikdy nejmenovalo. "

Doporučuji nahlédnout třeba do katastru, anebo ještě jednodušeji třeba tady na web MěÚ Holice.

Hranice jsou zcela jiný případ a zažil jsem přesně totéž - pekelně nasraného spolužáka na studijním oddělení, kde se byl zeptat, proč mu do indexu dopsali k místu narození "v Hranicích" slova "na Moravě". Paní referentka mu suverénně odvětila, že ve studijním průkazu musí mít celý název rodné obce. [biggrin]
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Úterý, 03. října 2017 - 06:48:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 197
Registrován: 12-2007
Stejně tak neexistuje žádný Zábřeh na Moravě, ale jen a pouze Zábřeh[kladivo]
Výprachtický_okultista
Úterý, 03. října 2017 - 12:12:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 329
Registrován: 3-2010
Nejlepší je Luková u Rudoltic v Čechách. [proud] Je to snad jediný případ, kdy se drážní název odkazuje na jiný taky jen drážní název.
Úterý, 03. října 2017 - 12:34:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 55
Registrován: 7-2017
A co Roztoky u Jilemnice, Horka u Staré Paky, Čistá u Horek, Bukovina u Čisté, dříve také Studenec u Horek, dnes již jen Studenec, Martinice v Krkonoších, Horka nad Moravou a td.
Úterý, 03. října 2017 - 13:24:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 941
Registrován: 4-2003
Re Mirek55: Ve Vámi uváděných případech se ale neodkazuje na "drážní" název.

Jinak jako bývalý Roztočan jsem byl dřívě taky alergický na obecně rozšířený mýtus, že ty "naše" Roztoky jsou "Roztoky u Prahy".
Úterý, 03. října 2017 - 14:25:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20
Registrován: 7-2017
No ono jsou ještě i Roztoky u Křivoklátu [happy]
Úterý, 03. října 2017 - 15:01:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 665
Registrován: 3-2017
A nebo co ty zastávky pojmenovat takto: Název obce - okres.
Např.:
Chrast, okres Chrudim
Dobříkov, okres Ústí nad Orlicí
Luková, okres Šumperk/Ústí nad Orlicí
Hlinsko, okres Chrudim atd atd

Nebylo by to lepší?
Mám prostě od Pánbíčka boky jako skříň
Úterý, 03. října 2017 - 15:16:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 56
Registrován: 7-2017
Mike_tom
Jako bývalý Roztočan (místně se ale říká Roztočák) by jste měl vědět, že nádraží Martinice v Krkonoších původně neslo název Jilemnice a proto se nádraží jmenovalo Roztoky u Jilemnice, ač bylo na katastru obce Kruh, neb potok Tampelačka tvořil tehdy hranici katastru mezi městečkem Purklín (dnes místní část Prklín) malinkou obcí Roztoky (tak je to alespoň psáno v dědickém listu Hynka z Valdštejna) a nepoměrně větší obcí Kruh. Roztoky vznikly až sloučením ještě s dalšími osadami (Hnátovsko, Bukovsko, též Bukovec, Vrbatovsko, Zásada a Zásadecko. Tehdy nesousedili ani s Jilemnicí, ale s obcí Jilm (Jilem) a obcí Martinice. Je zajímavé, že až po stavbě železnice a názvu nádraží převzala obec název Roztoky u Jilemnice.

Horka u Staré Paky si taktéž převzaly název až po počeštění názvu nádraží "Fagendorf" též osady vzniklé na křižovatce zemských cest. Jinak původně to byla do roku 1921 osada patřící k Čisté, která se přejmenovala díky železničnímu uzlu na obec Čistá u Horek.

Ale tento popis patří již do jiného vlákna.
Úterý, 03. října 2017 - 21:43:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 259
Registrován: 12-2013
Poslední Kralický Sněžník [masinka]

Video https://youtu.be/Lrp9Ar2wsBQ
Středa, 04. října 2017 - 12:43:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 942
Registrován: 4-2003
Re Mirek: Já ovšem psal o Roztokách v okrese Praha-západ, mylně (podle nádraží) nazývaných často "Roztoky u Prahy".
Nicméně je pravda, že i v těch mých Roztokách se obyvatelé zvou lidově "Roztočáci", namísto zřejmě spisovně správnějšího "Roztočané".
Středa, 04. října 2017 - 21:42:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 261
Registrován: 12-2013
Dnes se na lokálce do Rokytnice v Orlických horách podívala hradecká nulka 750 287

Video https://youtu.be/u-Ctx_UmdO0
auvajs
Středa, 04. října 2017 - 22:21:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21
Registrován: 9-2017
Výprachtický_okultista:
"Nejlepší je Luková u Rudoltic v Čechách. [proud] Je to snad jediný případ, kdy se drážní název odkazuje na jiný taky jen drážní název."

Bystřice u Benšova nebo Městečko u Benešova zase neodkazuje na správný železniční název (Benešov u Prahy) [lol]

Benešov u Prahy je obzvlášť vtipnej (do Prahy 50 km)
Skromný soukromý projížděč. Začátek: 1.7.2017 mapa projetých tratí
auvajs
Středa, 04. října 2017 - 22:32:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22
Registrován: 9-2017
jitachru:
"A nebo co ty zastávky pojmenovat takto: Název obce - okres.
Např.:
Chrast, okres Chrudim
Dobříkov, okres Ústí nad Orlicí
Luková, okres Šumperk/Ústí nad Orlicí
Hlinsko, okres Chrudim atd atd

Nebylo by to lepší?"

omg hrůza.. současný systém je super..
Skromný soukromý projížděč. Začátek: 1.7.2017 mapa projetých tratí