Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Tratě kolem Brna » Archiv diskuse Tratě kolem Brna do 13. 11. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě kolem Brna do 13. 11. 2017

dolů
   autor příspěvek
Neděle, 08. října 2017 - 13:32:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 127
Registrován: 11-2012
Paul: Díky! [ok]
Neděle, 08. října 2017 - 13:58:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 8-2017
Intelpetr: Právě jak bylo řečeno níže. Pouhá úvrať je levnější, a jak jsem psal, umožňuje, aby část vlaků pokračovala dál. Udělá se spojka, a jelikož 260 je zvlášť v jižní půlce přecpaná už teď (taky díky tomu, že ji zbytečně zacpávají náklady, které mají jezdit přes Vysočinu), tak nikdo nedokáže přidat další spoje IDS (leda by přidal koleje, a už vidím, jak ekofanatici skáčou radostí při pomyšlení na rozšiřování tratě a další tunely na hranici Moravského krasu). Jediná možnost je omezit stávající vlaky do Skalice/Letovic/Březové. Takže se pojede přímo do Boskovic na úkor těch výše jmenovaných. To je sakra špatně. P.S: Když úvrať bude o pár minut pomalejší, tak bude. Co má bejt? Nemluvě o tom, že by určitě šlo narovnat tu trať před Skalicí, aby konečně zmizely ty dvě zákruty, kde se musí zpomalovat. Hned pojedou i osobáky rychleji.
M_g
Neděle, 08. října 2017 - 14:37:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 872
Registrován: 6-2006
taky díky tomu, že ji zbytečně zacpávají náklady, které mají jezdit přes Vysočinu
Jistěže mohou choré mozky nařídit, aby náklady jezdily přes vysočinu. Ony si ty náklady trať D1 najdou snadno.

Boskovice mají víc obyvatel, než Letovice i s Březovou n.S, takže není jediný důvod, proč by půlka vlaků nemohla jezdit do Boskovic místo do Letovic/Březové nad Svitavou.
Neděle, 08. října 2017 - 17:58:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2856
Registrován: 8-2004
Paul_red_adair:
"Kde se vezmou soupravy ? Jednoduchá věc - JmK podal žádost o nová vozidla v rámci vypsané výzvy MD ČR , OPD II. Jedná se o 30 třívozových + 6 dvouvozových jednotek v elektrické trakci, jednopodlažní provedení, dodávka v roce 2020-2022. Jednotky mají "jít" právě sem, pak na trať Brno - Hrušovany u Brna/Hustopeče u Brna a v budoucnu na "Vláru" a "regionálku" na VRT Brno-Přerov. Čili vozidlový park by měl být zajištěn...[jidlo]
"
A taky mají jít na vlaky Hodonín – Břeclav – Šakvice, kam jsou plánovány právě ty dvouvozovky.
Mimochodem, tyto vlaky jsou taky pěkná [cunik] Břeclav, Ladná, Podivín, Zaječí a Rakvice mají společně násobně více obyvatel, než Hustopeče, i když k nim přičtu okolní obce, do/ze kterých by na ten vlak v Hustopečích byla návaznost. No a teď přijdou o přímé Os na Brno, budou tímto směrem odkázáni na už teď kapacitně nezvládající Rx/Sp a kamkoliv mezi Šakvicemi a Modřicemi budou muset vždy přestupovat. A jako bonus dojde ještě ke zrušení Os Brno – Břeclav a zatím nikdo nevysvětlil, jak (jestli vůbec nějak) se bude řešit obsluha úseku Rohatec – Moravský Písek, resp. Rohatec – Staré Město. A to vše, prosím pěkně, jen kvůli nesmyslným a nesystémovým vlakům do jedné malé díry, která moc řvala [angry]
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Neděle, 08. října 2017 - 18:28:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13525
Registrován: 12-2007
Vyčteno "mezi řádky":

Přes boskovickou spojku vychází relace Brno - Boskovice na 40 minut.
Zvláštní číslo, uvážím-li, že nyní jedou vlaky mezi Brnem hl. n. a zast. Doubravice n/Svit. za 39 - 43 min. (v závislosti na tom, zda jsou někde předjížděny či nikoliv; mmch. počet předjížděných Os vlaků se postupně spíše zvětšuje, tzn. u tím většího počtu lze čekat prodloužení cestovní doby).
Plus k tomu přičíst dalších cca 7 (?) minut pro jízdu v úseku Doubravice n/Svit. - Boskovice.

V podstatě na té štrece bude dál platit to, co tam platí teď - to znamená do Rájce-Jestřebí takt 15/30 min. (špička/mimo špička) a do Letovic pak 30/60 min. (...)
... což rozhodně není "to, co tam platí teď":
- Nutnost jezdit v 15min. špičkovém intervalu celoročně (žádné vynechávky typu "letní prázdniny", nemá-li v takovém období jezdit i ve špičce Os do Boskovic jen 1x za hodinu").

- Nutnost jezdit v úseku Brno - odb. Lhota Rapotina ve 30min. intervalu až do nejpozdnějšího večera včetně víkendů (nemá-li o víkendech/pozdě večer jezdit do Boskovic či "kamkoliv od Skalice na sever" Os jen 1x za 2 hodiny).

Osobní vlaky do Letovic/Březové nad Sv. budou projíždět zastávky Dolní Lhota a Doubravice n/Sv.
... čili dokonce ani nebude možné použít zast. Doubravice n/Svit. pro přestup v relacích typu "Skalice a cokoliv severně od ní" - Boskovice (či v opačném směru jízdy).
Neděle, 08. října 2017 - 18:47:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5871
Registrován: 12-2011
Břeclav, Ladná, Podivín, Zaječí a Rakvice mají společně násobně více obyvatel, než Hustopeče

Odečtěte Podivín, který má rychlíky. Nezáleží na počtu obyvatel, ale na tom, jestli proud cestujících od Bv směrem na Brno bude větší či menší než proud cestujících od Hustopečí.

A jako bonus dojde ještě ke zrušení Os Brno – Břeclav

Osobákem z Brna do Břeclavi nikdo nejezdí.

a zatím nikdo nevysvětlil, jak (jestli vůbec nějak) se bude řešit obsluha úseku Rohatec – Moravský Písek, resp. Rohatec – Staré Město.

Jak by měla být vyřešena. Os Břeclav - Přerov.

A to vše, prosím pěkně, jen kvůli nesmyslným a nesystémovým vlakům do jedné malé díry, která moc řvala

Hustopeče řvou, že chcou autobusy po D2. To vám moc nevyšlo. A co je nesystémového na vlaku, který pojede do Hustopeč. Že by to, že nepojede po koridoru jako za Císaře?

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Neděle, 08. října 2017 - 19:38:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2858
Registrován: 8-2004
intelpetr:
"Odečtěte Podivín, který má rychlíky. Nezáleží na počtu obyvatel, ale na tom, jestli proud cestujících od Bv směrem na Brno bude větší či menší než proud cestujících od Hustopečí.
"
Rx/Sp má i Zaječí. Ovšem Vy jste kompletně ignoroval mé upozornění na to, že Rx/Sp už teď kapacitně nedostačují. Pokud se do něj vecpou ještě cestující, kteří dnes využívají Os (a vězte, že zdaleka není pravda, že tím nikdo nejezdí), bude z těch vlaků akorát tak dobytčák.


intelpetr:
"
A jako bonus dojde ještě ke zrušení Os Brno – Břeclav

Osobákem z Brna do Břeclavi nikdo nejezdí.
"
Reakce na Vaši jízlivou a hloupou poznámku viz. výše. Nicméně zde se musím omluvit, měl jsem na mysli Os Břeclav – Přerov, které mají být nahrazeny právě mnou zmíněným paskvilem Šakvice – Hodonín. Proto také Váš následný postřeh:

intelpetr:
"
a zatím nikdo nevysvětlil, jak (jestli vůbec nějak) se bude řešit obsluha úseku Rohatec – Moravský Písek, resp. Rohatec – Staré Město.

Jak by měla být vyřešena. Os Břeclav - Přerov.
"
je mylný, neb s těmito vlaky se do budoucna již nepočítá.


intelpetr:
"
Hustopeče řvou, že chcou autobusy po D2. To vám moc nevyšlo. A co je nesystémového na vlaku, který pojede do Hustopeč. Že by to, že nepojede po koridoru jako za Císaře?
"
A to je přesně to, o čem mluvím. Místo, aby Kordis dal Hustopečím přímý autobus, který bude systémový a logický a hlavně nerozvrtá současný funkční a fungující systém na koridoru a přitom poskytne rychlejší spojení i než kombinace Os+Rx/Sp, natožpak přímý Os, raději nesmyslně a nesystémově preferuje vlaky tam, kde vůbec nemají opodstatnění, protože je využijí řádově tak stovky cestujících denně, ale ublíží tisícům dalších. A nesystémové není jen to, že nepojede po koridoru. Nesystémové je vůbec vedení vlaků mezi Hustopečemi a Šakvicemi, když tam stejně jezdí, a jezdit dál i po elektrifikaci budou, desítky autobusových spojů denně. A k tomu mnou zmiňované rozvrtání současného fungujícího systému dopravy nejen mezi Břeclaví a Šakvicemi, ale i mezi Rohatcem a Starým Městem. I když, je pravda, že k tomu druhému by asi došlo tak jako tak, protože přímé Os Břeclav – Přerov leží už dlouho v žaludku Zlínskému kraji. Ale je smutné, že mu Jihomoravský kraj vychází takto vstříc. Navíc bez toho, aby sám řešil obsluhu úseku Rohatec – Moravský Písek zastávka. A to je to je prostě k naštvání, když kvůli nesmyslným vlakům pro pár vyvolených, bude takto [cunik] rozdrbán celý systém železniční (a spolu s tím zřejmě i autobusové) dopravy na významné části nejen Břeclavska, ale i zdánlivě nesouvisejícího Hodonínska a Uherskohradišťska.
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Neděle, 08. října 2017 - 22:17:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1826
Registrován: 8-2010
ad David:
Přes boskovickou spojku vychází relace Brno - Boskovice na 40 minut.
40 minut je nesmysl, jízdní doba má být pro oba směry 47,5 minuty.

... čili dokonce ani nebude možné použít zast. Doubravice n/Svit. pro přestup v relacích typu "Skalice a cokoliv severně od ní" - Boskovice (či v opačném směru jízdy).
Ano, tento argument beru..přestupovat by se muselo bohužel až v Rájci-Jestřebí, nicméně nikde není zatím "napsáno krví", že to ty Doubravice n/Sv. nakonec budou, prostě z důvodu předjíždění (1-2x) je cíl tyto osobáky zrychlit, aby vyšla v Letovicích osa symetrie v celou. Co se týče argumentu, že s ohledem na dálkovku (Regiojet) se bude počet předjížděných osobních vlaků spíše zvětšovat - beru, ale je to věc projednání a nalezení kompromisního řešení mezi Jihomoravským krajem, SŽDC s.o., dopravci - negativní dopad na udávanou cestovní dobu samozřejmě připouštím.

Nutnost jezdit v 15min. špičkovém intervalu celoročně (žádné vynechávky typu "letní prázdniny", nemá-li v takovém období jezdit i ve špičce Os do Boskovic jen 1x za hodinu")...
Nutnost jezdit v úseku Brno - odb. Lhota Rapotina ve 30min. intervalu až do nejpozdnějšího večera včetně víkendů (nemá-li o víkendech/pozdě večer jezdit do Boskovic či "kamkoliv od Skalice na sever" Os jen 1x za 2 hodiny)....

K tomuto asi nemám konkrétní komentář.
m04
Pondělí, 09. října 2017 - 00:53:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 287
Registrován: 11-2013
Já jako obyvatel regionu odklon osobáků do Hustopeč jedině vítám. Na Břeclav bude spojení s přestupem na rychlík v Šakvicích, takže se otevře spousta spojení do míst, kam se jinak vůbec dostat nedalo (zkuste si jet třeba Hrušovany u Brna - Valtice v nynějším GVD, no dost těžko, protože všechno se váže na rychlíky). Stejně jako do Hustopeč, kam se dneska Žabčicema počítaje a Popicema konče (kromě Vranovic) dostat nejde, i když spádovost a přepravní proudy tam jsou. Zkapacitnit rychlík, stavět i v Rakvicích, Ladnou pořešit autobusem BV-Stará BV-Ladná-Podivín a je to.
Pondělí, 09. října 2017 - 01:38:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13527
Registrován: 12-2007
takže se otevře spousta spojení do míst, kam se jinak vůbec dostat nedalo (zkuste si jet třeba Hrušovany u Brna - Valtice v nynějším GVD

Stejně jako do Hustopeč, kam se dneska Žabčicema počítaje a Popicema konče (kromě Vranovic) dostat nejde

Obojí je (i na stávající infrastruktuře) řešitelné 30min. intervalem Os vlaků až do Šakvic (namísto dosavadního ukončení vložených vlaků ve Vranovicích). Není podmíněno elektrizací tratě č. 254, resp. ta v dané věci nic neřeší/nemění.
Pondělí, 09. října 2017 - 05:26:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6887
Registrován: 1-2007
Stejně jako do Hustopeč, kam se dneska Žabčicema počítaje a Popicema konče (kromě Vranovic) dostat nejde,
V čem je problém. V Šakvicích vlaky navazují.
Pondělí, 09. října 2017 - 06:08:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2859
Registrován: 8-2004
m04:
"Já jako obyvatel regionu odklon osobáků do Hustopeč jedině vítám. Na Břeclav bude spojení s přestupem na rychlík v Šakvicích, takže se otevře spousta spojení do míst, kam se jinak vůbec dostat nedalo (zkuste si jet třeba Hrušovany u Brna - Valtice v nynějším GVD, no dost těžko, protože všechno se váže na rychlíky). Stejně jako do Hustopeč, kam se dneska Žabčicema počítaje a Popicema konče (kromě Vranovic) dostat nejde, i když spádovost a přepravní proudy tam jsou. Zkapacitnit rychlík, stavět i v Rakvicích, Ladnou pořešit autobusem BV-Stará BV-Ladná-Podivín a je to."
Na to jste přišel kde, že budou přípoje na Rx/Sp? Přípoje v Šakvicích budou nadále primárně mezi Os Brno – Hustopeče a Šakvice – Hodonín.
A spojení z Hrušovan u Brna do Valtic v současném GVD existuje v podobě kombinace Os a autobusu 555 s přestupem v Podivíně. Smůla je, že jen ve špičkách pracovních dnů. Jestli si ale děláte iluze, že po zpaskvilování dopravy mezi Brnem a Břeclaví díky nesmyslu s vynuceným přestupem v Šakvicích, budete mít lepší spojení, tak vám rovnou říkám, že nebudete. Jen vám přibude přestup navíc. Přestup, který pro mnohé může znamenat osudové mínus pro [masinka] a plus pro [auto]
A řešit dopravu mezi Břeclaví a Šakvicemi jen Rx/Sp a autobusy? A jinak jste zdravý? To už je lepší i ten paskvil s vlaky Šakvice – Břeclav – Hodonín, co vymysleli „odborníci“ na kraji a Kordisu. Jen smůla, že díky tomu na ten váš plán s obsluhou zastávek na koridoru jen Rx a autobusy nejspíš dojde, jen ne na 250 ale na 330 v úseku Rohatec – Staré Město [angry]
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Pondělí, 09. října 2017 - 08:09:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 128
Registrován: 11-2012
@ Peno: Proč leží přímé Os Přerov - Břeclav v žaludku zlínskému kraji? [blush] Ať přemýšlím, jak chci, nic "závadného" na nich nevidím...
Pondělí, 09. října 2017 - 12:34:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12
Registrován: 8-2017
Pokud jde o Židlochovice a Hustopeče - je to to stejný. Nepřichází v úvahu, aby to bylo na úkor Os, co dnes jedou po hlavní trati dál, třeba až do Břeclavi. Ale tady je ještě jeden problém - jestli to budou chtít realizovat, tak musí (v 1. případě do Hrušovan, ve 2. až do Šakvic) buď trať ztrojkolejnit, nebo tam dát čtyřznaký autoblok, a tak jako tak obnovit nádraží v Rajhradě (u něhož už i beztak přiznávají, že jeho zrušení kolem roku 2000 byl kardinální omyl). Jinak se jim tam nevleze nic.
Úterý, 10. října 2017 - 01:42:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2860
Registrován: 8-2004
Jackub: V první řadě jde o to, že se jedná o vlaky, projíždějící třema kraji a pro ten zlínský jsou to jedny z nejdůležitějších vlaků v kraji a ctěli by o jejich časových polohách rozhodovat sami. To v současné době není možné a v minulosti už se stalo, že se nepohodly zejména s Jihomoravským krajem. Ostatně, jeden rok už v návrhu GVD byly tyto vlaky roztrženy v Nedakonicích. Ovšem lidé protestovali a tak se došlo ke kompromisu v podobě zachování přímých vlaků, ale za cenu dlouhého, tuším čtvrthodinového, čekání v Nedakonicích. To se naštěstí postupem času podařilo eliminovat, ale to neznamená, že se to nemůže v budoucnu opět opakovat.
Další věc jsou dlouhodobé plány Zlínského kraje, ve kterých také nemají Os Břeclav – Přerov místo. Kraj počítá po elektrifikaci 331 a 340 s přímými Os z Vizovic do Uherského Hradiště a také do Kroměříže, resp. Kojetína (za předpokladu elektrifikace trati z Hulína do Kojetína, která se také plánuje) a v některých plánech byly i Os z Vizovic do Olomouce, ale mám pocit, že z toho už sešlo, kvůli nesouhlasu Olomouckého kraje s takovými vlaky. A tak teď není zcela jasné, jak se bude řešit úsek Hulín – Přerov. Obávám se, že Zlínský kraj asi nechá na Olomouckém kraji, aby si to vyřešil.

(Příspěvek byl editován uživatelem peno.)
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Úterý, 10. října 2017 - 07:40:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6892
Registrován: 1-2007
Peno: Nakonec dojde k tomu, že Jihomoravský kraj objedná vlaky Břeclav - Mor. Písek a Zlínský Vizovice - Uherské Hradiště a mezi Starým Městem a Mor. Pískem budou jezdit jen busy?
Úterý, 10. října 2017 - 13:37:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2861
Registrován: 8-2004
Ono to spíš vypadá tak, že Jihomoravský kraj objedná vlaky Šakvice – Břeclav – Hodonín a Hodonín – Veselí, které na 330 obslouží Rohatec, Zlínský pak Vizovice – Uherské Hradiště a mezi Rohatcem a Starým Městem budou jezdit jen autobusy a Rx a možná ještě Sp, u kterých se už delší dobu mluví o protažení z Hodonína do Starého Města. Ale jestli budou zastavovat někde navíc, oproti současným Rx, to netuším.
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Úterý, 10. října 2017 - 15:08:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1119
Registrován: 7-2010
Kde se vezmou soupravy ? Jednoduchá věc - JmK podal žádost o nová vozidla v rámci vypsané výzvy MD ČR , OPD II. Jedná se o 30 třívozových + 6 dvouvozových jednotek v elektrické trakci, jednopodlažní provedení, dodávka v roce 2020-2022. Jednotky mají "jít" právě sem, pak na trať Brno - Hrušovany u Brna/Hustopeče u Brna a v budoucnu na "Vláru" a "regionálku" na VRT Brno-Přerov. Čili vozidlový park by měl být zajištěn...

Nemají ty nové vozy jít v prvé řadě na S3 i směrem na Tišnov, kvůli čemuž se mají hlavně pořídit? Je to jen dodatek mimo téma, ale tohle se zde neuvedlo, tak proto se ptám, jestli to je zas nějaká změna a ty soupravy bymáků původem z pravěku mají ještě na 250 nadále jezdit?
Mám rád jídlo. [jidlo][jidlo][jidlo]
Středa, 11. října 2017 - 18:43:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5877
Registrován: 12-2011
Peno: Já se nemůžu zbavit dojmu, že vámi podané informace jsou takové jeden šotouš povídal. Máte to opravdu z nějakého důvěryhodného zdroje?

Autobusy Rohatec - Staré Město snad nemyslíte vážně.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Čtvrtek, 12. října 2017 - 11:00:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2862
Registrován: 8-2004
Intelpetr: Všechno to jsou oficiálně dostupné plány Jihomoravského a Zlínského kraje, v minulosti diskutované i zde na K-Reportu. To, co nikde prezentováno nebylo a co je skutečně jen má spekulace, je právě obsluha úseku Rohatec – Staré Město. Nicméně autobus Rohatec – Staré Město bych skutečně nečekal. To je opravdu moc divoké. Ve Zlínském kraji bych spíše čekal posílení už existujících autobusů mezi Nedakonicemi a Starým Městem, resp. Uherským Hradištěm. V Jihomoravském kraji bude zajištění obsluhy zejména zastávek Bzenec-Přívoz a Moravský Písek zastávka složitější a opravdu nechci teď spekulovat, jakým způsobem to kraj zajistí.
Samozřejmě, plány se mohou měnit a já na to tak nějak spoléhám, že budou takové protesty místních, že tyto plány neprojdou. Nicméně znám zejména Kordis, který občas jde i přes mrtvoly a prosazuje si svou navzdory místním obyvatelům. Ostatně viděli jsme to v minulosti už několikrát. Tak uvidíme. Teď asi bohužel nezbývá, než čekat, jak to celé skončí.
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Čtvrtek, 12. října 2017 - 11:49:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1542
Registrován: 2-2005
Ze Žďáru za okamžik odjede Lv vlečková lokomotiva 740.892 do Brna Slatiny, tak to můžete někdo cvaknout, kdo jste poblíž...
Čtvrtek, 12. října 2017 - 19:23:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 63
Registrován: 3-2014
Dnešní ranní Karoq Expres u Žabčic.
Čtvrtek, 12. října 2017 - 21:26:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5878
Registrován: 12-2011
Peno: OK.

Co se týče ještě úseku Rohatec - Staré Město, taky by se mi to nelíbilo jako vám. Díky prokladu Os a Rx každou hodinu mezi Břeclaví a Přerovem něco jezdí, bylo by škoda to ztratit, pokud by rychlíky nezačaly jezdit po hodině.

Ještě mě napadla taková šotoušovina, že by úsek Staré Město - Moravský Písek - Bzenec byl točen v šukafonech či Regiobednách, protože na tomto úseku vlak zrovna prázdný nejezdí.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Pátek, 13. října 2017 - 11:24:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1831
Registrován: 1-2011
Soulik: Já jsem tam byl v pondělí [biggrin]
Pátek, 13. října 2017 - 20:43:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 64
Registrován: 3-2014
Haribo7: chystal jsem se tam i v pondělí, ale tehdy zvítězila lenost [lol]
Neděle, 15. října 2017 - 09:34:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25
Registrován: 7-2017
Dokumentačně včerejší Mutěnice [fotic]
Neděle, 15. října 2017 - 10:55:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1897
Registrován: 12-2007
Moje troška do mlýna:


Všechno se točí kolem své osy, jen my se točíme kolem peněz...
Neděle, 15. října 2017 - 20:26:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13529
Registrován: 12-2007
... a moje troška do mlýna: souprava od Sp 1927 (754.013 + 4 patrové vozy), o cca 20 min. později pak Os 14562 (809.239 + 4x Bdtax + 809.057); obojí v Mutěnicích nedaleko přejezdu s Dubňanskou ul.: https://www.youtube.com/watch?v=jFbtWaKcbtU
Pondělí, 16. října 2017 - 09:32:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6902
Registrován: 1-2007
Ta berta s vozy 050 jezdila na čem?
Pondělí, 16. října 2017 - 14:56:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1939
Registrován: 12-2007
Nevím, jestli se to tady zmínilo, ale na trati 262 u Šebetova zmizely z přejezdu výstražníky VÚD [sad]
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Úterý, 17. října 2017 - 00:49:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 12-2007
Nenašla by se pro potěchu oka fotka sobotniho jedenactivozoveho rychliku do Mutěnic?

(Příspěvek byl editován uživatelem T4784086.)
"Proti blbosti i bohové bojují marně" Jan Werich
Úterý, 17. října 2017 - 01:41:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1362
Registrován: 12-2007
Edit: desetivozoveho
"Proti blbosti i bohové bojují marně" Jan Werich
Pondělí, 23. října 2017 - 22:39:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1326
Registrován: 5-2007
Mezi těmito osmi nejhoršími jsou i dva z Jm kraje na 260, a to úsek Adamov - Blansko (v textu uveden asi omylem 2x) a Maloměřice - Adamov.
Podle zadání se nebude jednat jen o pouhou opravu, ale akce je zadána jako investice. [ok]
http://zdopravy.cz/szdc-chysta-velke-opravy-koridoru-z-konce-90-l et-ve-hre-je-8-nejhorsich-useku-3361/
Úterý, 24. října 2017 - 06:48:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6916
Registrován: 1-2007
Potvrzeno. Řidič, který s dětmi uvízl pod závorou, trestný čin nespáchal
Středa, 25. října 2017 - 21:28:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 47
Registrován: 5-2017
Podzimní Židlochovice 2017:


Čtvrtek, 26. října 2017 - 09:17:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6921
Registrován: 1-2007
wask: Na nádraží někdo bydlí?
Čtvrtek, 26. října 2017 - 11:30:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 48
Registrován: 5-2017
Mouka: To si netroufnu říct, z přední strany jsem to neobcházel, nějaká auta tam stála. Až dodatečně jsem si také vzpoměl, že mezi přejezdem na fotce a vlastní stanicí odbočovala z traťové koleje krátká vlečka (pamatuji si ji z průjezdu tratě z roku 2005). Na ortofoto seznamu je snad i něco ještě vidět. Mohl jsem jsem to prozkoumat (asi jsem neplánovanou zastávku v Židlochovicích trošku odbyl...)
micek
Čtvrtek, 26. října 2017 - 19:26:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 148
Registrován: 11-2015
Nevíte někdo prosím, co za kvatra 842 dnes (26. 10.) tlačilo Os 4412 Brno - Bohutice (v čele 80-29 306, druhé byl tuším jeden z prototypů?) a Os 4842 Brno - Zastávka (v čele 80-29 225)? Předem díky [happy]
Čtvrtek, 26. října 2017 - 21:13:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13544
Registrován: 12-2007
co za (...) 842 dnes (26. 10.) tlačilo (...) Os 4842 Brno - Zastávka (v čele 80-29 225)?

842.014.
Čtvrtek, 26. října 2017 - 21:51:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1334
Registrován: 5-2007
Definitivní JŘ 2017/18.
http://www.szdc.cz/provozovani-drahy/knizni-jizdni-rady-171210.ht ml
Já se díval na 260, zaujalo mně u ranního Jančury do Prahy zastavování v Adamově a přímé Sp Třebová - Hrušovany, ale drobností je tam víc [wink]
Čtvrtek, 26. října 2017 - 22:17:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13546
Registrován: 12-2007
Oproti všem předběžným návrhům JŘ, došlo k zajímavé změně u jednoho z oběhů "zastáveckých pendlů", kdy Os 4836/4839/4842/4845 jsou vedeny pouze do 29. 6. 2018 (po zbytek platnosti jízdního řádu, tzn. až do prosince 2018, bude v předmětných částech odpolední špičky zajištěno vlakové spojení v relaci Brno - Tetčice/Rosice/Zastávka jen 1x za hodinu; v relaci Brno - Troubsko dokonce jen 1x za 2 hodiny). [pozor]

Jediné logické vysvětlení, které mě k tomu napadá, je že se tyto spoje nevejdou na dolní nádraží, resp. mezi dolní nádraží a Zhl. St. silnice, kamžto budou (tedy zjevně již od cca 1. 7. 2018) jezdit vlaky z/na tratě č. 240/244. [uhoh]

A další věc (která ovšem byla obsažena již v návrzích JŘ) - mezi R 660/652 a Sp 1922/1926 nově bude pouze 4minutové mezidobí (z Brna hl. n. v 15:27 - 15:31 h, resp. 17:27 - 17:31 h). Vypadá to, že R 660 a 652 budou muset v pracovních dnech jezdit mezi Zhl. St. siln. a Střelicemi "proti správnému směru".
Sobota, 28. října 2017 - 15:58:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2867
Registrován: 8-2004
Noční víkendový flamendrák z Brna do Hodonína má poznámku, že jede jenom do 9. 6. To je dost velká škoda a zajímal by mě důvod. Na půl roku snad ani nemá smysl ten vlak zavádět [sad]
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Sobota, 28. října 2017 - 22:24:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1336
Registrován: 5-2007
Taková poznámka byla u některých vlaků už jednou, tušímže u rychlíků objednávaných MD. Nakonec to jezdilo celý rok. Nevzpomínám si na důvod, asi kecám - ale bylo to něco kvůli nějakým smlouvám o zajištění obslužnosti či tak nějak.
Na druhé straně, když na naši stranu začal jezdit noční autobusový flamendrák, jezdil zpočátku pár měsíců taky jen zkušebně a až potom byl podle zájmu zaveden nastálo, flamendráky si obce doplácejí nad rámec příspěvku na IDS.
Pondělí, 30. října 2017 - 10:06:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1838
Registrován: 1-2011
Včerejší Banán v Brně [fotic]
Pondělí, 30. října 2017 - 22:36:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 4-2009
wask.: a kvůli odbočné výhybce té vlečky je židlochovická už pár let vyloučená. Nebýt totálně shnilých pražců té výhybky, dalo by se tam možná dodnes dojet ...
Středa, 01. listopadu 2017 - 15:55:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 50
Registrován: 5-2017
Martin_ben: S případnou rekonstrukcí tratě odbočka zřejmě skončí???
Čtvrtek, 02. listopadu 2017 - 11:46:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1867
Registrován: 9-2005
Po dalším prostudování grafikonu na příští rok jsem s nelibostí zjistil, že přestup v Šimicích z RegJ na osobáky směr Kénik nemožný, bo osobák odjíždí ve stejné minutě, jako přijíždí žluťák. Chápu, že návaznosti nemohou být všude, zejména ne mezi konkurujícími si dopraffci, ale spoléhat na to, že žluťák od Pardubic nebo Třebové ušpóruje něco vaty, mi přijde jako zahozená šance na lepší využití železnice po štatlu.
Čtvrtek, 02. listopadu 2017 - 17:42:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1900
Registrován: 12-2007
Haribo: skvělá fotka [ok]
Všechno se točí kolem své osy, jen my se točíme kolem peněz...
Pátek, 03. listopadu 2017 - 00:22:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3371
Registrován: 5-2004
Goldfinger:
"Po dalším prostudování grafikonu na příští rok jsem s nelibostí zjistil, že přestup v Šimicích z RegJ na osobáky směr Kénik nemožný, bo osobák odjíždí ve stejné minutě, jako přijíždí žluťák. Chápu, že návaznosti nemohou být všude, zejména ne mezi konkurujícími si dopraffci, ale spoléhat na to, že žluťák od Pardubic nebo Třebové ušpóruje něco vaty, mi přijde jako zahozená šance na lepší využití železnice po štatlu."

Ony by ty Os mohly být klidně na území města zahuštěný do celodenního 15min intervalu. Pak by nepřípoj až tolik nevadil, furt by to bylo použitelné (a kromě lidí z Jančuráků by se to hodilo i dojíždějícím Blansko-Kénik apod.).
Pátek, 03. listopadu 2017 - 10:10:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1869
Registrován: 9-2005
Přesně tak, dokázal bych si představit vyplňováky Blaukec - Kuřim (s návazností na obou stranách- v Blaukecu je velká průmyslová zóna, v Kuřimi rezidenční oblast plus vyřešit obsluhu Černovické terasy atraktivní nabídkou ze Slatiny směr Šimice a severní segment města). Ale pak by to asi chtělo třetí kolej z HBf. do Šimic, což po stodenní reko cajzloffského viaduktu je docela troufalý požadavek.
Pátek, 03. listopadu 2017 - 10:57:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1550
Registrován: 2-2005
Pánové, jsou to smělé a pěkné plány...ale aby to klapalo, je potřeba si někde z prstíku vycucat desítky nových fírů a nové vlaky...řady typu 714, 814, 842 a 210 tu IDSku nebudou zachraňovat věčně[wink]
Pátek, 03. listopadu 2017 - 11:35:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3373
Registrován: 5-2004
Ale pak by to asi chtělo třetí kolej z HBf. do Šimic, což po stodenní reko cajzloffského viaduktu je docela troufalý požadavek.

Spíš třetí kolej Modřice-Heršpice nebo MÚ vykřížení s nákladním průtahem tamtéž, a MÚ vykřížení s přerovkou a černovickou spojkou. Mimochodem by to umožnilo i další zahuštění protažením S4/S41 (možná i R11) za rolu. Koleje rola-Šimice mají v celém uzlu asi největší využitelnou kapacitu díky autobloku, rovnoběžkovému grafikonu a absenci zastávek.
Pátek, 03. listopadu 2017 - 13:40:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1870
Registrován: 9-2005
Ten presmyk mi dVa smysl, jenom se divím, ze se jim nikdo zatim vazne nezabýval.Myslim, ze by město mělo zorganizovat velký kulaty stůl nebo panel, kde by zastanci jednotlivých řešení museli svůj názor obhájit před oponenturou druhé strany, a to ze všech hledisek- železniční, urbanisticke, MHD, technologie atd.
Pátek, 03. listopadu 2017 - 17:43:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 130
Registrován: 11-2012
řady typu 714, 814, 842 a 210 tu IDSku nebudou zachraňovat věčně[wink]

Zachraňovat??! [crazy] Pohřbívat! [ko][sad][angry]
Neděle, 05. listopadu 2017 - 17:44:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 2-2005
Jackub: Bylo to myšleno tak, že nebýt těchto řad, tak doteď nikdo nikdy žádný čtvrthodinový takt na Brněnsku neviděl...
Neděle, 05. listopadu 2017 - 21:40:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 5-2007
V pátek 22. prosince pojede zvláštní modrobílý vlak pod názvem Kometa Expres v relaci Brno - Praha a zpět, poveze tisíce brněnských fanoušků Komety včetně dětí (asi budou mít spec. svoje vozy, jinak nevím [lol])na zápas se Spartou Praha.
Souprava v barvách Komety potom bude brázdit koleje mezi Brnem a Prahou na pravidelných linkách Ex3.
Zdroj: rádia a tisk na Jižní Moravě - v Království Komety [wink][crazy]
Pondělí, 06. listopadu 2017 - 08:31:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6936
Registrován: 1-2007
Správci železnic se na jihu Moravy vrhli do oprav nádražních budov. Začali ve Vyškově a Břeclavi
Pátek, 10. listopadu 2017 - 10:18:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 5-2007
A mamííí, plosím - teď ještě tu O Červené Karkulce...[lol]
https://brno.idnes.cz/brno-chce-postavit-metro-0x2-/brno-zpravy.a spx?c=A171110_363524_brno-zpravy_vh
Neděle, 12. listopadu 2017 - 20:58:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 308
Registrován: 12-2007
Pro děcka zkusím jednu o zlém vlkovi s knírkem, kvůli kterému se muselo leccos měnit či přepisovat třeba i na mapách, a pro všechny pak topografické srovnání, jak to u Brna vypadalo cca roku 1940 +/- .
Pondělí, 13. listopadu 2017 - 21:57:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1364
Registrován: 5-2007
Z vlákna 380 převzato:
Za měsíc a pár dní k tomu [masinka] 380 017 poveze Kometa Expres a už nyní vyfasovala slušivý klubový polep [ok][vypravci]:
http://www.railpage.net/380-017-s-polepem-kometa-expres/