Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » 365 - „second hand“ elektrické lokomotivy » Archiv diskuse 365 - „second hand“ elektrické... do 18. 05. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse 365 - „second hand“ elektrické... do 18. 05. 2017

dolů
   autor příspěvek
Neděle, 07. května 2017 - 20:01:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 296
Registrován: 12-2007
Tady se neustále směšují dvě věci. Technické provedení a legislativa. Jak už se někdo zmínil výše, například lokomotiva 150 byla schválena jako "univerzální", což znamená, že může tahat rychlíky, byť byla takto schválena před 40 lety. (Prosím neberte mě za slovo, to se tady běžně děje[happy], možná to bylo před 35 lety). Technicky se opravdu v tomto směru liší od belgičanky jen topným kabelem. Jenže v současné době drážní úřad lokomotivu schvaluje na základě technických podmínek a ty jasně definují její určení. Pokud je určena pro osobní vozbu, musí respektovat platná TSI a je jedno, zda bude mít přechodnost po celé EU nebo ne. Kromě topného kabelu musí být tedy vybavena plnohodnotným 18 žilovým UIC kabelem, EP brzdou (9 žilový kabel) a pokud jezdí tunely, tak NBÜ, jak už zmínil Oldcerry. Zrovna tak musí být tímto vybaveny dnes rekonstruované osobní vozy. Toto jsou investice ne statisícové. Pokud tedy marketing CZL zvážil, že o tuto lokomotivu nebude příliš velký zájem v osobní vozbě, proč tyto peníze investovat?
Ythomas_ct
Neděle, 07. května 2017 - 22:55:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2414
Registrován: 10-2009
Ad Dotaz, Cisalpino, T. H.:

Jak vidno na rade 380, ktera je udajne konstruovana dle TSI a v kazde zemi se schvalovala extra a do rise muze stale omezene...
O tom už tu, ale i jinde bylo napsáno mnoho, že němci plné schválení v podstatě nechtějí z politických důvodů...
Akorát k tomu nikdy nikdo nepřinesl žádný důkaz, jen uraženou ješitnost a nacionalismus...


Ale no tak, z onoho "údajně konstruovaná dle TSI" jest možno s klidným svědomím vypustit ono "údajně", protože jinak by nemohl existovat např. tento záznam v ERATV. To "plné schválení" - to je dneska u našich západních sousedů trošku složitější věc. Pokud máte na mysli schválení u drážního úřadu, tedy v případě Německa u EBA, tak to ta ř. 380 už také nějakou dobu má. Bohužel je Německo už dneska "dále", a tak rozlišuje schválení a přístup na infrastrukturu. A v rámci toho přístupu na infrastrukturu si správce této infrastruktury může navymejšlet ještě celkem dost věcí (a to např. klidně až ve chvíli podání žádosti dopravce o provoz na konkrétní trati), které je potřeba doložit (např. dokladovat, že když lokomotiva pojede s nějak definovanou soupravou určitou rychlostí po nějakém konkrétním mostě, tak že tento most nepoškodí). Takže dneska např. i takové ICE 4 (ICx) - pokud už se nepohnuly ledy o kus dál - může jezdit na zamýšlených trasách svojí maximální rychlostí, ale na příslušných objízdných trasách (zatím) jen 120 km/h...
Pondělí, 08. května 2017 - 00:04:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13621
Registrován: 5-2002
OC: strojvedoucí osobky (v tomto případě p. Jančury) bude dělat strojvedoucímu KDS pilota (když tedy bude kaskadér), ale proč?
Proč by mu měl dělat pilota? Řeč je o půjčení mašiny z nákladu, který jede po téže trati, tak ji snad znají oba. A ten osobkový se v případě prosté "impotentia mobilis" kromě jízdy postará o totéž, oč se jinak stará při té jízdě - úplně stejně, jako když dostane přípřež nezávislou při napěťovce.

Na NBÜ jsem zapomněl, to máš pravdu.
Ivan_horník
Pondělí, 08. května 2017 - 00:07:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 128
Registrován: 2-2006
Hajnej:
"Když si někdo vymyslí zajímavý byznysplán na tahání osobních vlaků s třímegovou mašinou, tak by se dalo o nějaké té ekonomické schůdnosti mluvit."

Jako třeba tohle, Hajnej?
ale tohleto všecko je důležitý ty we, a pak sou eště jiný věci, který sou důležitý, rozumíš. A to je podstatný.
Pondělí, 08. května 2017 - 04:04:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5810
Registrován: 7-2007
Paragraf č. 1: Ne, už dávno ne.
Hajnej:Proč by mu měl dělat pilota? Protože strojvedoucí KDS (s velkou pravděpodobností) nemá znalost předpisů Regiojetu. Např. Takže kdo a jak mu dá souhlas s odjezdem?
Řeč je o půjčení mašiny z nákladu, který jede po téže trati, tak ji snad znají oba. Cha, ten parník už dávno odplul...Ne každý zná všechny škopky. Mám nějakou tu znalost, ale nemusím chodit daleko, třeba 362 neznám (je to asi jako 363), ale prostě tuto řadu ofiko neznám a tak jí pilotovat nemohu i kdybych chtěl....Zas naopak mladší kolega ČD nezná např 230,240...a toho by se dále našlo....
A po historkách, kdy byla použita lok ČDC pro ČD se strojvedoucím ČDC a jednání s ním...no to mi drahá osobní dopravo vyližte pr....a jiní dopravci zvysoka...
A když lok ČDC bude na vlaku ČDC...tak pro uvázlý vlak.. je to skoro nemožné spáchat. Např uzamykatelné podložky. A nechte si kecy o neochotě a paragrafu 1. My dělníci kontroleru jsme si tohle zkomplikování nevymysleli, jen nechceme tahat horké kaštany za IT...pro mě za mě, ať se to třeba po....
Paragraf č. 1
Pondělí, 08. května 2017 - 06:10:12  
Neregistrovaný host
37.48.35.119
Většina lokomotiv už má dneska vysílačku. Kdyby náhodou ne, každý strojvedoucí má u sebe mobil. Takže se stačí domluvit úplně jednoduše na tom, že fíra RJ dá pokyn k odjezdu předem domluveným způsobem tomu na přípřeži. Jak se to asi dělalo při napěťovkách, kdy vlaky RJ tahalo jednou SMD, pak IDSC, AWT aj?
Nevím jak je to u ČD/ČDC, ale pilot má znát trať. Na co by měl znát mašinu, kterou bude řídit někdo jiný? Jediná podmínka je elektrické seznání pro případ pilotování elektrické lokomotivy.
Normální dopravce má někde auto s vozmistrem, kterého si na odstavení vlaku zavolá. Když ho zrovna nemá poblíž, může se zeptat ostatních dopravců jestli zrovna náhodou nejede někdo okolo. Každý mu ho rád za nějaký peníz půjčí. Nehledě na to, že v řadě stanic půjčuje uzamykatelné podložky SŽDC. Jenže to by musel strojvedoucí hnout [zadnice] a to se u Crachga přece nikdy nedělalo.
Pondělí, 08. května 2017 - 08:11:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13623
Registrován: 5-2002
OC: Protože strojvedoucí KDS (s velkou pravděpodobností) nemá znalost předpisů Regiojetu. Např. Takže kdo a jak mu dá souhlas s odjezdem?
Souhlas k odjezdu přebere strojvedoucí RJ u nich předepsaným způsobem a přípřežnímu ho na těch necelých 20 metrů předá způsobem, který si domluvěj - kromě zmíněné vysílačky stačí třeba návěst Povolte brzdy úplně.

Ne každý zná všechny škopky. Mám nějakou tu znalost, ale nemusím chodit daleko, třeba 362 neznám
A proč by ho měl znát, každej přece sedí na svý mašině.
To už ty podložky, to je argument, kterej má nějakou váhu a má smysl se jím zabývat. To předchozí ale byly vysloveně umělý problémy.
Pondělí, 08. května 2017 - 08:54:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 74
Registrován: 9-2009
Fakt se hledají problémy tam kde nejsou. Při té kalamitě jsem se normálně přivěsil se čmelákem jako přípřežní loko, fíra regiojetu zůstal na své loko a veškerá domluva, tudíž i souhlas k odjezdu probíhala přes vysílačku a protože mám seznání na celou trasu, nepotřeboval jsem žádného pilota. Čmelák má žluté hadice, takže i zavírání dveří a hajzlíky nějak fungovali,ale to nebyl můj problém, toto si řešila četa od Regio. Horší to bylo s topením a dobou jízdy, ale to snad nějak dopravce cestujícím kompenzoval,hlavně že jelo.Jako nouzový plán normálně použitelné, ale samozřejmě pro pravidelný spoj blbost. Jo a vlak s lokomotivou 365 byl neveřejný zvláštní osobní,kde platí trošku jiné standardy pro obsluhu a vozy nemají žádné nároky na hnací vozidlo.
Stenly
Pondělí, 08. května 2017 - 09:53:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 60
Registrován: 2-2016
Paragraf č. 1 :Normální dopravce má někde auto s vozmistrem, kterého si na odstavení vlaku zavolá. Když ho zrovna nemá poblíž, může se zeptat ostatních dopravců jestli zrovna náhodou nejede někdo okolo. Každý mu ho rád za nějaký peníz půjčí. Nehledě na to, že v řadě stanic půjčuje uzamykatelné podložky SŽDC. Jenže to by musel strojvedoucí hnout [zadnice] a to se u Crachga přece nikdy nedělalo.
Jak Hurvínek válku, Oldcerry ma pravdu v tom že taková situace je neuskutečnitelná protože jako fíra ČDC nemůžu nechat soupravu na delší dobu než 30 minut bez vzduchu (pominu spád koleje ve stanici), půjčovat si zarážky ještě za útratu?, vozmistr s autem ... než se zmátoří a nasedne do auta tak je po boji, půjčování uzamykatelných podložek SŽDC je např. na DOZ nemožné a to zmíním situaci kdy budu muset zajistit vlak bez ručních brzd a mám na to pouze 4 zarážky. Než tuhle situaci vyřeší uzlák jako že má tak to je operace na hodně dlouho ... to tam pošlou někoho pružnějšího.
Pondělí, 08. května 2017 - 10:26:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5811
Registrován: 7-2007
Kdesevzaltusevzal: Ale pane kolego, nic proti, ale po posledních kauzách např.Policie obvinila za loňský tragický pád dvouleté dívky z jedoucího vlaku na Olomoucku průvodčí a vlakvedoucí. Obě ženy čelí obvinění z usmrcení z nedbalosti......ani o milimetr víc, než musím.
zavírání dveří a hajzlíky nějak fungovali,ale to nebyl můj problém, Váš ne, jste si jist? Kdyby někdo z těch dveří vypadl, myslíte, že by vás se to netýkalo? Abyste se nedivil....
Jako nouzový plán normálně použitelné.. No chtěl bych mít vaši jistotu...
Ono všichni si myslí, jak to udělali dobře, když se nic nestane.... No a pak dojde k nějaké MÚ a je z toho divení. A to si můžete ukroutit hlavu, jaké to paragrafy se vytáhnou...Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly.
kromě zmíněné vysílačky stačí třeba návěst Povolte brzdy úplně. [biggrin] Jo, pokud se nic nestane...pak se stane a začne kolotoč...paragraf XX říká, článek č.XX říká...
Každý svého štěstí strůjce....
neregPetrS.
Pondělí, 08. května 2017 - 10:40:12  
Neregistrovaný host
77.240.103.200
Koukám, že místo jednoduché odpovědi "článek xx předpisu abc to umožňuje za podmínek takových a makových" jsem tu rozpoutal debatu vcelku o h*****. [sad]
Pondělí, 08. května 2017 - 11:23:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13625
Registrován: 5-2002
Kdese... Jako nouzový plán normálně použitelné, ale samozřejmě pro pravidelný spoj blbost
Přesně tak jsem to myslel.

OC: Abyste se nedivil...
Na to je celkem dobrá věc kontrola dveří registrovaná v tachografu (pořád je řeč o vlakové, samozřejmě, ne o přípřežní).
Pondělí, 08. května 2017 - 11:52:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 75
Registrován: 9-2009
Takže když budu dělat např. nezavěšený postrk ze stanice pro vytlačení vlaku pod zapnutou trolej, tak si jěště před odjezdem půjdu zkontrolovat všechny dveře u vlaku který má plnohodnotný personál... Jak asi hlídalo dveře ČD se zamračenejma. Prostě postup byl daný, personál provedl výpravu vlaku podle jejich předpisu s jejich strojvedoucím a když bylo vše v pořádku tak jsem dostal souhlas k odjezdu. Vlaková tramvaj byla živá, jen nemohla jet výkonem a nepřetržitě napájet vozy. A ty dveře se dají zavřít centrálně nejen z loko, ale i z vozů, to není nic nového, akorát si to musí doprovod řádně ohlídat a když nebude mít loko UIC, tak je zase zavření dveří jen na doprovodu, který mi dá souhlas k odjezdu, těžko si z loko ohlídám doklapnutí všech dveří. Je ale fakt, že při dnešnim právnickym systému se to u soudu může otočit úplně opačně - bohužel
Předpis zněl jasně!
Pondělí, 08. května 2017 - 18:12:34  
Neregistrovaný host
46.135.245.4
Všechno je o domluvě. Když Jančurovi zdechnul peršing, dostal jednoho od ČD i s fírou! Přitom nešlo o nějaké stažení z tratě, ale výkon Bohumín - Praha - Bohumín. Jak je možné, že se s ČD domluví spíš Jančura než vlastní dceřinka? Na tohle to Cargo jednou pojde...
http://lokomotivy.net/zobraz2.php?rada=r163&loko=4702&cislo=
Chary
Úterý, 09. května 2017 - 02:28:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2397
Registrován: 3-2010
Dobrá zpráva, kdyby někoho napadlo fotit belgičanku v noci na čelo, tak se nemusí obtěžovat, svítí parádně [angry] [fotic]


Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Úterý, 09. května 2017 - 09:29:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13629
Registrován: 5-2002
Chary: Nymborough Main Station...?
Chary
Úterý, 09. května 2017 - 14:52:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2398
Registrován: 3-2010
Yes, coming from Underfords, heading on to Bonethrash upon Elbe, Baldby, Old Sorefeast, Alldadham, Pulperworth, Pleasurebreed, Decals, Cast Measuring, Great Gulp-well-cutting, Pleasurekeeps, Pufterself, Mouth upon Elbe...
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Úterý, 09. května 2017 - 15:56:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1768
Registrován: 1-2011
Chary: Já ji stihl ještě za světla. Kdyby se nezdržela v Adamově, byla by i nasvícená [kladivo]
365 001
Úterý, 09. května 2017 - 16:08:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 617
Registrován: 11-2009
jen informačně, jaká byla zátěž toho PNka? (délka/váha)
AD_Zdejv
Středa, 10. května 2017 - 10:00:16  
Neregistrovaný host
46.135.234.20
vlak (bez Vectrona) ca 1200 brutto,600m + Vectron 89/20
Chary
Středa, 10. května 2017 - 12:28:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2399
Registrován: 3-2010
V Nymborough už bez větroně, s šestikolem na závěsu.
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Středa, 10. května 2017 - 13:37:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4896
Registrován: 9-2011
bez větroně
[biggrin][biggrin][biggrin]
Tak už má přezdívku [proud]
VIA
Středa, 10. května 2017 - 14:00:41  
Neregistrovaný host
89.203.212.124
...offšem větroněm byl myšlen vektron, ne? Ale možná jste toho myslel?
Středa, 10. května 2017 - 14:22:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 618
Registrován: 11-2009
díky za info k PNku
tak snad se bude Belgičance dařit a bude dobře sloužit
jinak teda Větroň to je dobrý.. [proud]
Cogwheel
Středa, 10. května 2017 - 14:23:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4713
Registrován: 1-2012
Větroň je už nějaký čas používaná přezdívka pro Vectron.
Chary
Středa, 10. května 2017 - 14:30:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2400
Registrován: 3-2010
Z mojí hlavy to není, ale líbí se mi to. Taky se mi líbí garfield, ale to sedí jen na ty žlutý.

Na druhou stranu banán, a je modrej, a peršing, taky modrej.
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Středa, 10. května 2017 - 14:37:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4897
Registrován: 9-2011
Jo, větroněm se myslel vectrona.
365 je pralinka.
Středa, 10. května 2017 - 16:05:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 534
Registrován: 10-2008
Větroň.... to je dobrý.... a koukejte se toho držet, ať se to říká v celý republice a ne pokaždý jinde jinak a je z to mrdnik :-)))

.....a jak to zpětně čtu tak u ČDC je to samej bezkuloidní přizdisráč .... :-) A teď mne sežerte hrdinové.....
Středa, 10. května 2017 - 20:29:32  
Moderátor
Číslo příspěvku: 15127
Registrován: 11-2005
Aleš_Liesk.:
"
365 je pralinka."
Spíš alobal. [proud]
Čtvrtek, 11. května 2017 - 13:09:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13646
Registrován: 5-2002
Šari: "splašenej alobal" byla jedna raných přezdívek Ešusů, které se neujaly.
micek
Pátek, 12. května 2017 - 21:06:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 102
Registrován: 11-2015
Nevite,zda se bude 365.001 v provozu i o vikendu? Prip. i kde by byla k zachyceni Rad bych [fotic]
otaznik
Sobota, 13. května 2017 - 05:56:59  
Neregistrovaný host
194.228.169.254
Dnes večer OLM - UNL, zítra UNL - Jih. Vše možná změna
Stenly
Sobota, 13. května 2017 - 12:53:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 61
Registrován: 2-2016
Chary čp.2398: Ekcelentní [rofl]
Sebu : no na čtvrtkařích můžem pohovořit o bezkuloidech [happy]
Sobota, 13. května 2017 - 16:12:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 538
Registrován: 10-2008
Ok, snad bych měl být :-) No mně to zrovna po jedné z mnoha zkušeností v procesu přišlo jako nejoptimálnější slovní spojení.
Teď po vychladnutí bych to asi už nepoužil..... :-).... i když to neznamená že to už nepoužiju :-)))
Jinak 365 dnes na severu někdy v pozdní večer a za tmy , neboť momentálně hopsa hejsa z Brandejsa :-)
Neděle, 14. května 2017 - 06:38:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2351
Registrován: 4-2003
Sebu: 365 na Děčín Východ dojela ještě za světla. Např před POděbradama celkem hezká scéna déšť a slunko. Dneska s ní jedu Střekov - Břeclav. Odjezd cca 8-9:00
* * * Usmívej se! Bude Hůř

Dotazovatel
Neděle, 14. května 2017 - 08:21:36  
Neregistrovaný host
94.112.95.237
Jakuza:Jedeš prosímtě přes zábřeh nebo přes svitavy.Pokud přes zábřeh můžeš napsat aspon cca čas.Předem dik za odpověď.
365
Neděle, 14. května 2017 - 09:13:47  
Neregistrovaný host
85.163.27.254
jaký by byl důvod jízdy s touto loko jet přes zábr?
seno sláma
Neděle, 14. května 2017 - 09:19:17  
Neregistrovaný host
212.79.110.53
Brno a jeho neprůjezdnost pro ad-hoc?
Neděle, 14. května 2017 - 20:39:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2352
Registrován: 4-2003
Brno je právě úplně v pohodě v porovnání s CDP peklem Kolín - Olomouc - Přerov
* * * Usmívej se! Bude Hůř

František_plášek
Pondělí, 15. května 2017 - 13:39:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1383
Registrován: 9-2006
Kuži Kuži...furt to remcá.... :-)
František_plášek
Pondělí, 15. května 2017 - 13:40:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 9-2006
Brno a jeho neprůjezdnost pro ad-hoc?

...na to jste přišel kde ?? Navíc IDSC si 365 určitě nepořídila proto, aby se dál jezdilo oklikou přes Olomouc...na to by stačily babičky 121.
Pondělí, 15. května 2017 - 23:27:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 230
Registrován: 12-2008
ad Jakuza: a jaké jsou dojmy z tohoto nového koně v ostrém provozu? Dojem z jízdních vlastností, ovládání...?
Úterý, 16. května 2017 - 09:42:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2353
Registrován: 4-2003
Vesmes pozitivni. 363.5 a myslim ze o ne o tizsi a po odladeni par much skvele eso. Vice zatim rikat nebudu. Masinka se jeste bude dobrusovat
* * * Usmívej se! Bude Hůř

Malý_fotograf
Úterý, 16. května 2017 - 10:27:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6252
Registrován: 5-2002
Když byla zmíněna 363.5, jaká je teoreticky možnost narvat střeva z 365 do kastle X63? (Vytvořit CZ loko variantu řady 363.5.)
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Úterý, 16. května 2017 - 10:46:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7562
Registrován: 5-2007
Malý_fotograf: Teoreticky je to naprosto bezproblémové [kladivo]
Úterý, 16. května 2017 - 11:25:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4904
Registrován: 9-2011
MF: a jaký by to mělo význam?
Ony se někde válí hromady vyřazených x63, které by CZ-L mohlo koupit a vybavit těmito střevy?
Žlutý Radim
Úterý, 16. května 2017 - 11:36:46  
Neregistrovaný host
37.48.38.22
Pár "stošedesátdvojek" se časem uvolní. [wink]
Úterý, 16. května 2017 - 11:41:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6982
Registrován: 9-2003
Nedaleko v DKV Č.T. jsou ve stavu vraku 163.099 a 100.. na náhradní díly..ale to jen k tématu[happy] Belgičanku jsem už potkal několikrát,i fotil a nevypadá vůbec špatně..i ten chromovaný pruh v reálu nevypadá až tak hrozně..Myslím se dobře zužitkuje v provozu jako náhrada těch různých dvojic-trojic 740 apod. řvoucích nocí na koridoru..
..pořádná mašina má kotel a komín..
wlk
Úterý, 16. května 2017 - 12:12:17  
Neregistrovaný host
88.102.232.65
Jistě by to šlo i do 12cosi.Ovšem schvalovací proces a praktický význam by byla jiná otázka.
Ythomas_ct
Úterý, 16. května 2017 - 13:25:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2417
Registrován: 10-2009
Ad MF:
Vytvořit CZ loko variantu řady 363.5.
Tak ř. 365 de facto JE taková "varianta 363.5 a la CZ LOKO", ne? Minimálně svými parametry. A zřejmě tedy již schválená, takže spíš než nějaké pokusy "rvát to do kastle x63" se nabízí cesta rekonstrukce dalších kusů z celkem 12 dovezených lokomotiv Class 12. A kdyby došla řada 12, v Belgii mají (po mechanické stránce zřejmě totožné) řady 21 a 11, celkem snad něco kolem 70 kusů... :-)

Ad Žlutý Radim:
Pár "stošedesátdvojek" se časem uvolní. [wink]
Opravdu se uvolní? Neuvolní se spíš pronajaté vectrony?
Malý_fotograf
Úterý, 16. května 2017 - 14:27:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6253
Registrován: 5-2002
Tak já nepsal o tom, že by se s X63 dělal stejný projekt jako s belgickými kastlemi. Spíš mě zajímalo, je-li tu je možnost případné konkurenční nabídky Škodovce/Parsu, kdyby např. ČD Cargo chtělo přistoupit k modernizaci dalších X63... Přeci jen náhradní díly na ně ubývají...

Pokud mne chcete poučovat o tom, že Cargo primárně potřebuje pořešit lokomotivy pro mezinárodní provoz (zejména schválené pro D a AT), pak se nebojte... Toho jsem si vědom. Zajímaly mě čistě možnosti trhu.
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Šedogum
Úterý, 16. května 2017 - 20:37:21  
Neregistrovaný host
109.80.102.251
Jakkoliv nejsem příznivcem Škodovky a jejich dcer, museli by asi být u ČDC úplní vypatlanci, aby si do flotily 363.5 začali pořizovat nějaké 363.6.
Úterý, 16. května 2017 - 21:36:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5792
Registrován: 8-2006
Ohledně toho Brna, třeba pisatel myslel tu letní výluku, která začne 3.června ( asi teda). http://europointbrno.cz/hlavni-nadrazi-ceka-v-lete-velka-vyluka/
Úterý, 16. května 2017 - 22:33:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3275
Registrován: 3-2006

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
a zase to Brno
Úterý, 16. května 2017 - 23:33:37  
Neregistrovaný host
95.129.98.4
A copak nákladní vlaky jezdí normálně přes hlavní nádraží?? Zanechte už nepodložených a debilních úvah.
František_plášek
Středa, 17. května 2017 - 09:53:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 9-2006
AD Brno...v brněnském uzlu jsou aktuálně sice nějaké výluky (pokud počítám i tratě v přilehlých úsecích), ale průjezdnost je rozhodně lepší než na korytě mezi Třebovou a Kolínem (+ úsek směr Mělník).

Letní výluka významně průjezd nezhorší, protože těch tranzitujících vlaků přes dolní nádraží zase tolik nebude. Část vlaků bude končit Židenice, možná Kr.Pole....

Nemalujte čerty na zeď, počkejte až se začnou překopávat v budoucnu Dluhonice....to bude teprve veselo....
Středa, 17. května 2017 - 12:26:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1510
Registrován: 10-2005
Asi před týdnem jsem jí viděl v Polance nad Odrou. V tomhle laku vypadá mnohem lépe než v původní barvě.
Kolik jich dohromady je v Česku? A jakým k firmám ještě přejdou?
Punk's not dead! blesk happy
František_plášek
Středa, 17. května 2017 - 22:07:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1387
Registrován: 9-2006
V ČR jejich 12, ještě tedy zbývá 11 na reko (nevím, kolik je jich případně ještě v Belgii).

A k jakým firmám ? Zkuste se zeptat v CZ Loko, ale asi vám to neřeknou....

A opět platí ono "okřídlené"...na barvu to nejezdí...

(Příspěvek byl editován uživatelem František_plášek.)
Středa, 17. května 2017 - 22:25:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1641
Registrován: 8-2010
ad František_plášek:
...nevím, kolik je jich případně ještě v Belgii..
Psalo se, že 60 ks a psalo se, že CZ Loko bude mít linku v provozu (už brzy) tak, aby jim sjížděly z linky 2 ks měsíčně...[jidlo]. Takže by mohli mít ideálně na 2,5 roku v CZ Loko a jejich linkou práci..[biggrin][lol]
František_plášek
Čtvrtek, 18. května 2017 - 10:21:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1388
Registrován: 9-2006
Ty 2 ks mesicne...no nevim. V rozhovoru s reditelem CZ LOKO bylo 1 ZA 2 MESICE...