Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 27. 06. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 27. 06. 2017

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 26. června 2017 - 05:34:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2155
Registrován: 9-2008
pobavenej honzaklonfar: Díky za reklamu, slušný člověče! Ano, takto se vždy v diskusi postupuje (slova mého velkého vzoru honzyklonfara: jisté věci jsou "ve slušné společnosti sviňárna, není-liž pravda"). Jenom pozor při dalším šťárání: nejsem v republice jediný toho jména, ať mne omylem nazměníte za toho druhého nešťastníka... Odkazy s florbalem a různými sociálními sítěmi se mne netýkají, odkazy na společenskovědní kvalifikační práce, přednášky, publikace, jakož i herecké pokusy nezralého mládí ano.
(Mimochodem, zanedlouho pro jistou státní instituci veřejně přednáším o možnostech sociálního vzestupu bastardů, což by bylo zrovna pro Vás zřejmě vhodné a poučné téma. Jistě si při Vašich zázračných schopnostech práce s Googlem dokážete zjistit místo a čas konání.)
Pondělí, 26. června 2017 - 08:27:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7089
Registrován: 4-2003
Sdružené uměnovědy nebo třeba oboru Liberal Arts and Humanities.
Ale nechtějte, abychom úplně všechny tyhle absolventy brali vážně. Zvlášť poté, co si přečteme tohle


Máte nějakou věcnou výhradu k tomu co Mašošotouš napsal? Že ne? No tak je to v tom případě trapný pokus o zesměšnění oponenta v očích některých řekněme méně bystrých lidí.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 26. června 2017 - 08:33:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 201
Registrován: 9-2016
K6S31ODR:
"Jak se provádí ruční podbíjení? Vzhledem k hmotnostem pražců a tuhosti kolejnic by to musel být docela masakr, třeba nahrnout štěrk pod pražce."
Traťovák to už stručně napsal. Já jen dodám, že ruční podbíječky jsou buď něco podobného krumpáči (opravdu ruční), ale jsou i pneumatické - podobné sbiječkám. Obojí má místo špičky něco podobného kladivu. S obojím se to musí umět, jinak člověk neudělá nic a přijde o ruce. Když se tam ten kámen dobře připraví, tak pod pražec zajede s menší námahou.
Některá nástupiště se dají oddělat, aby se tam strojní podbíječka vešla. Ale zde jsem to nepoznal.
Pondělí, 26. června 2017 - 08:38:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3738
Registrován: 5-2003
Ovšemže my vzdělanci z technických oborů (s klasickým středoškolským gymnasiálním zázemím) chápeme, že v rámci zachování sociálního smíru můžou vysoké managerské i politické posty zastávat i absolventi oboru Herectví (R.Reaganovi se omlouvám), ale též oboru Sdružené uměnovědy nebo třeba oboru Liberal Arts and Humanities.
Ale nechtějte, abychom úplně všechny tyhle absolventy brali vážně.

Asi totéž, jako když napíšu, že absolventi technik jsou jednostranně zaměření fachidioti, kteří umí akorát narýsovat úsečku, když jim dáte pravítko.
Určitě to bude ňákej bandita, jenže moje paměť se stále ještě nechytá, film o sedmi statečných běží mou hlavou,
odkud já jenom znám ten jeho výraz, Calvera, no ne, buenos dias, odkdypak jezdíš městskou dopravou?

P. Dobeš: Calvera

Pondělí, 26. června 2017 - 09:08:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1504
Registrován: 3-2010
Taak co rikate obnoveni pravidelne osobni dopravy do Mochova 7 paru v prac. dny?? Fa. KZC ma novou dojicku...[biggrin]
Pondělí, 26. června 2017 - 10:07:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13942
Registrován: 5-2002
Bram: Sám víš, že základy, co Ti dala vysoká škola, prostě jen tak získat nejdou a že na tom jsi stavěl
To přijde na to. Ke stavění bylo TAŘ a ESY, jinak tam byla taky fůra balastu. Samozřejmě k tomu TAŘ je potřeba vysoká matika - ale tady se dostáváme k tomu, že nejde o to, jak je ten či onen vzdělán, ale co mu jde nebo nejde.
Neboli z někoho technika neuděláš ne proto, že je cumbajšpíl filozof, ale proto, že mu nejde ta matika. Doporučuju to nematlat dohromady, jinak dojdeš k nesmyslným závěrům.

Ve firmě, kde bych byl nezastupitelný, bych třeba já pracovat fakt nemohl
Jó, pane Einstein, ta Vaše teorie relativity je fakt zajímavá, ale protože zatím nevíme, kdo by ji vysvětloval, až budete mít chřipku nebo dovolenou, tak ji musíme zamítnout... [crazy]
Pondělí, 26. června 2017 - 11:34:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 728
Registrován: 3-2009
Nechce se mi dál přehnaně živit flame, ale i na tu novinařinu musíte mít předpoklady, který prostě většina techniků nemá

Co je dnešní novinařina ? Redaktorem v některých denících se můžete stát s pouhopouhým středoškolským vzděláním jedno jakého směru..
Doba první republiky , kdy existovalo pár listů , kde pracovali špičkoví novináři-mistři svého oboru je bohužel dávno a dávno pryč. O čem je novinařina dnes ? Apropo , kdo dnes vlastní nějaké media? Buď ten,kdo na nich chce vydělat nebo ten,nebo ten , kdo si je pořídil pro masírování davů svými názory. V obou případech šla serioznosta novinářský um do [zadnice].
A tak je to se vším v dnešní době. Kvalita je faktor,který nikdo nepožaduje. Všichni chtějí ten největší šunt..hlavně,když je laciný...
Pondělí, 26. června 2017 - 11:41:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13949
Registrován: 5-2002
Jo, něco málo k Čelákovicím: v sobotu v poledne bylo položeno vše, co patří k současnému stavebnímu postupu, s výjimkou části 0. koleje mezi výhybkou č. 8 a starým svrškem (nicméně si tam chlapi rovnali pražce, takže je možné, že mezitím leží i to).
Lze předpokládat, že se na to v nejbližších dnech "podívá" podbíječka, která zatím stojí na 6. koleji.

Zajímavostí byla slečna či paní s malířským stojanem, která malovala podle všeho výpravní budovu (viděno z dálky).
Pikehead
Pondělí, 26. června 2017 - 11:44:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3090
Registrován: 3-2007
No tak nevím, co čtete, jestli Novinky, blesk, obrázkovou "Mladou Frontu" a Železničáře, tak je to pravda, ale kvalitní média pořád existujou. Jen to už nejsou noviny, protože po vynálezu internetu nemají "noviny" moc smysl.

Takže třeba Respekt, nakonec i Téma (přetáhli tam redakci z Týdne), Hospodářky se dají taky číst, nebo Reportér... Spíš je to o tom nepičovat a hledat...
rejpálek
Pondělí, 26. června 2017 - 12:04:22  
Neregistrovaný host
165.225.72.111
Respekt, Hospodářky.... jo jo chlapci páně bakaly. Ale jo, jsou trochu sofistikovanější než ti námezdní dělníci z dnešních lidovek :-)
Pondělí, 26. června 2017 - 12:18:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 729
Registrován: 3-2009
Tak zrovna v Hospodářkách pracoval jeden můj známý.. Novinářská svoboda absolutní nula...
Každý den porada, kde se stanoví, jak se bude o některých událostech psát. Co se dá na první stránku , z jaké nepodstatné události se vytvoří podstatná a naopak.. jak se bude o čem informovat atd... Známý z celé novinářské branže odešel, protože ke své práci potřeboval svobodu a v těch asi pěti periodikách, kde působil, ji nenašel.
Máte pravdu s tím , že Respekt i Téma jsou o patro výš..nicméně srovnání s tím , co vycházelo za první republiky kulhá.. Žádné dnešní periodikum nedokáže konkurovat i takovému časopisu Reportér , který vycházel v roce 1968. Však také...kdo představuje dnešní analogii takovým lidem , jako byli Karel Čapek , Josef Čapek , Karel Poláček, Eduard Bass a další ?
Pondělí, 26. června 2017 - 12:24:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7092
Registrován: 4-2003
Redaktorem v některých denících se můžete stát s pouhopouhým středoškolským vzděláním jedno jakého směru..

Stejně jako konstruktérem v některých firmách se můžete stát i po odmaturování se trojkama na strojní průmyslovce. Stejně jako v IT dělá řada lidí "pouze" se střední školou a uživí se tam řada lidí, která ani formálně žádný explicitní vzdělání v tomto oboru nemá (úplně klasicky tvorba webu nebo nějaká forma supportu).

Vy si totiž permanentně vybíráte jen příklady, který se Vám hodí do krámu. To je stejný, jako kdybych já tvrdil, že na ekonomii stačí střední škola - no jasně - v účtárně dvě patra pode mnou na řadový pozici ano, ale třeba já si nedovedu představit, co bych (při veškteré úctě k těm dámám) takový člověk dělal u nás vyjma pozice sekretářky.

btW: Podívejte se na se seriál Inženýrká odysea, jedinej kdo skončil jako fungující (lopatu*) u prkna byl ten Satoranský, Dočolomanký šel dělat markeťáka a Kostka ředitele Olšanských strojírem. Z pohledu vaší logiky byla technická VŠ pro Dočolomanskýho a Kostku zbytečná, protože nelopatili u rýsovacího prkna na Perpetisu, ale byly to věšáky na kvádro a průtokový vohřívače kafe.


*) nejde o pejorativní výraz, nýbrž o kostatování faktu
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 26. června 2017 - 12:38:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7093
Registrován: 4-2003
Známý z celé novinářské branže odešel, protože ke své práci potřeboval svobodu

Stejně tak řada techniků-inženýrů má vlastní malý firmy a nebo je na volný noze, protože nesnesou fungování v korporátu, kde jsou pouhý kolečko v soustrojí a místo raketoplánu se tam projektuje nákupní vozejk a nařídili jim to na poradě. Možná jste to byl zrovna Vy.[proud]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 26. června 2017 - 14:25:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 63
Registrován: 7-2015
ad Beroun: žádné podrobnosti o stavbě bohužel nevím, možná bude vědět někdo místní.

Ještě by mě k Berounu zajímalo, k čemu je to "nástupiště" u Karlštejnského zhlaví (třetí fotka), jsou tam oranžové bedny, lampy a spousta kamer.
Pondělí, 26. června 2017 - 15:09:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13952
Registrován: 5-2002
MC: Ještě by mě k Berounu zajímalo, k čemu je to "nástupiště" u Karlštejnského zhlaví (třetí fotka), jsou tam oranžové bedny, lampy a spousta kamer.
Fekální kolej.
Pružinský
Pondělí, 26. června 2017 - 17:55:40  
Neregistrovaný host
176.12.115.253
Pikehead: Respekt se dal číst tak před 10 a více lety. Loni jsem koupil asi tak tři čísla, letos tuším žádný. Jo, a kdysi hodně dávno to byly hodně dobrý noviny, ale to jsem byl ještě v pubertě :-)
Pondělí, 26. června 2017 - 18:45:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 12-2007
074:
"Taak co rikate obnoveni pravidelne osobni dopravy do Mochova 7 paru v prac. dny?? Fa. KZC ma novou dojicku...[biggrin]"

Že či bude ešte jazdiť mochovský motoráčik...
Pondělí, 26. června 2017 - 19:34:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1505
Registrován: 3-2010
Tratovak: Ze o tom jeste premyslis Peto, jenom misto Sp bude Sv a bude jezdit z Cakovic pres Brandys kazdy den.. [biggrin] Tu nasi domnenku radsi poustet jeste nebudem..[happy]
pobavenej bastardo
Pondělí, 26. června 2017 - 19:46:38  
Neregistrovaný host
95.80.224.126
Hle hle, dva odkazy na otevřené informační zdroje a aureola morální nadřazenosti páně Mašotoušova je ta tam. No nic, nějak se nám ti herci v roli strážců hodnot rozmohli. Snad podle hesla "tak často hrál Śejkspíra, až si sám začal myslet, že je šejkspír" :-)
Pondělí, 26. června 2017 - 19:55:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13556
Registrován: 10-2004
On se vůbec KŽC nějak rozlejzá, třeba přebírá Sp Kokořínsko, kde bude velmi atraktivní při zpáteční 23 minut dlouhý pobyt v Mělníku a 11 minut ve Všetatech, kdy se vyplatí v Mělníku přestoupit na osobák Mělník-Praha. Aneb jak zlikvidovat zajímavé spojení. Jestli za tím není vztah Jareš+Procházka / KŽC.
Pondělí, 26. června 2017 - 20:48:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11708
Registrován: 8-2004
Mašotouš:
Jen bych si dovolil doplnit, že netolerance jiných názorů a následná dehonestace jejich nositelů se tu vyskytuje od řady přispěvatelů, takže bych neútočil zrovna na honzuklonfara.
To je bohužel pravda, je to tady běžné. ...

Ani Vám to nedošlo...ale nebuďte smutný. I jiným, které jste zmiňoval.
[crazy]

074:
To by me taky zajimalo, uz jsou oddily na svem miste??
Jaké oddíly?

jirkakel:
A nevíte, co je v plánu v Čelákovicích teď? Nebo kde by šlo najít nějaký slušný harmonogram prací?
Aktivace provizorního zab. zař., následně do 4.8. dokončení záhlaví 1.TK do Mstětic a současně s tím zahájení prací na liché skupině (ostrovní nástupiště)... na ní se pak bude pracovat víceméně až do změny GVD.

ad Hajnej (13949):
Položeno již vše, podbíječka řádila ve 4.SK (budoucí 0.SK). Opět začalo po delší pauze růst provizorní nástupiště u 6.SK (bud. 2.SK).
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Jezovec
Pondělí, 26. června 2017 - 21:08:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 141
Registrován: 1-2004
Hajnej:
"Zajímavostí byla slečna či paní s malířským stojanem, která malovala podle všeho výpravní budovu (viděno z dálky)."

Jel jsem jednou před pár lety na kole přes Toušeň a zaujala mi tam jakási benefiční výstava na podporu výstavby nové modlitebny Českobratrské (?) církve v Čelákovicích. Prodávaly se tam i docela vyvedené obrazy s místní vlakovou tématikou. Jestli se dobře pamatuji, autorkou je nějaká mladá čechoameričanka (?), členka té církve se zjevnými šotoušími sklony :-) Koupil jsem si tam jeden z obrazů jako pohled (myslím že to byl "CityElefant v Čelákovicích") ale někam jsem ho založil. Jestli najdu, naskenuju a vložím do fóra.
Pondělí, 26. června 2017 - 22:28:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1997
Registrován: 3-2006
Ad Jezovec: Není to tento obraz odkaz?[vypravci]
Jezovec
Pondělí, 26. června 2017 - 23:04:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 142
Registrován: 1-2004
Mořepetr:
"Ad Jezovec: Není to tento obraz odkaz?[vypravci]"

Ano, to je ona! Těch obrazů s vláčky tam bylo na té výstavě víc, asi měla zrovna nějaké vlakofilní období :-) je mi sympatické jak klasickou technikou maluje soudobé motivy. Výjev Elefant v Čelákovicích si dovoluji vložit i přímo:


(Příspěvek byl editován uživatelem Jezovec.)
Pikehead
Pondělí, 26. června 2017 - 23:05:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3094
Registrován: 3-2007
Éééh, to je opravdu umění hodné doby... Dokumentační hodnotu má ale ta zelenina v kolejišti. :-)
Úterý, 27. června 2017 - 00:16:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1506
Registrován: 3-2010
Hroch: Automaticke hradlo?? Oddilova navestidla v Touseni? [happy]
Úterý, 27. června 2017 - 08:43:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4756
Registrován: 9-2005
V Čeláko už pár dní platí nové číslování prvků. Staré mají index "s". Pokud si to psmatuju správně, tak od 4. 8. se bude jezdit po všech traťových kolejích a po SUDÉ skupině. V liché se bude stavět ostrov.

Jak dloho bude do Brandýsa telefonika? Situace vypadá, jakože furt, což degraduje szz - potřeba čumila na konce, nebo vopruz s jiným způsobem zjišťování celistvosti vlaku.

A pidový provoz na mochovce? Kdo to vymyslel? Víc už plýtvat veřejnými prostředky nejde?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Úterý, 27. června 2017 - 09:37:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13960
Registrován: 5-2002
074: Automaticke hradlo?? Oddilova navestidla v Touseni?
Existuje i AH bez návěstního bodu. A dost možná, že je jich už dokonce víc, než těch s návěstním bodem...
Úterý, 27. června 2017 - 10:09:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 203
Registrován: 3-2016
Zdravím.
Už tady sice dotaz byl, ale konkrétní odpověď zatím žádná...
Koukal jsem na fotkách v příspěvku z 8.6., že v Lázních Toušeň jsou u obou(!) kolejí vyvedené nějaké kabely. To je pro odjezdová návěstidla?? Bude se snad skutečně v Toušeni reaktivovat výhybna???
Předem díky za odpověď.
Kyklop499

(Příspěvek byl editován uživatelem kyklop499.)
Úterý, 27. června 2017 - 10:31:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1572
Registrován: 12-2007
kyklop499:
"... v Lázních Toušeň jsou u obou(!) kolejí vyvedené nějaké kabely. To je pro odjezdová návěstidla?? ..."

Ide o toto?


To by som povedal, že je len chráníčka pre kabelovú trasu.
Úterý, 27. června 2017 - 11:08:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 204
Registrován: 3-2016
Tratovak: Ano, to je ono, to jsem myslel...
Škoda, a já už myslel, že se bude v Toušeni i křižovat... [sad]
Díky.
Úterý, 27. června 2017 - 11:16:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1507
Registrován: 3-2010
Hroch: Automaticke Hradlo, oddilova navestidla v Touseni?? [happy]
Úterý, 27. června 2017 - 11:27:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1573
Registrován: 12-2007
kyklop499:
"Škoda, a já už myslel, že se bude v Toušeni i křižovat... [sad]
"
A čo by tam križovalo?

Skor by ma zujímalo, ako bude vyriešený vjazd na vlečku...
Úterý, 27. června 2017 - 11:43:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1508
Registrován: 3-2010
Ty vyvody ze zeme nejsou nahodou urceny ke kabelum PCN?? [happy] .
Úterý, 27. června 2017 - 11:46:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 205
Registrován: 3-2016
Tratovak: A čo by tam križovalo?
No, před pár lety se prý uvažovalo o tom, že v úseku Čelákovice --- Brandýs budou vlaky jezdit v půlhodinovém intervalu a křižovaly by se v Toušeni,. (Jen píšu to, co mi říkal jeden známý)
Úterý, 27. června 2017 - 11:52:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 356
Registrován: 12-2011
Úterý, 27. června 2017 - 11:59:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1826
Registrován: 12-2007
kyklop499: Nevím, ale jízda z Prahy do Brandýsa přes Čelákovice není konkurenceschopná vůči autobusové dopravě. Kdysi jsem uvažoval o spojce mezi Mstěticemi a Lázněmi Toušeň a elektrizaci jak této spojky, tak i úseku Lázně Toušeň - Brandýs nad Labem, takže by mohly být přímé vlaky Praha - Brandýs nad Labem, které by snad mohly být alespoň trochu konkurenceschopné autobusové dopravě. Ale nejsem si jist s ekonomikou takovéhoto řešení.
Úterý, 27. června 2017 - 12:02:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 206
Registrován: 3-2016
Wagon: Ano, vím, že pak dali přednost rychlejší autobusové dopravě, takže mi to s tou výhybnou v L.T. bylo trochu divné, ale člověk nikdy neví, tak proto jsem se raději zeptal...[wink]
Díky.
Úterý, 27. června 2017 - 12:06:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1574
Registrován: 12-2007
Tak keď niekto dokáže objednať vlaky do Mochova, tak 30 min. takt medzi BnL - Čel je potom vlastne prirodzenosť... [crazy]
Úterý, 27. června 2017 - 12:24:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1509
Registrován: 3-2010
Tratovak: Na 30 minut by se dalo kaslat, ale kdyz nekdo objedna na Mochovsky pravidelnou osobku a tim vyhodi sestimistnou castku z okna, tak taky muze pritlacit nejakej ten peniz na Stadlery pro 074, penize evidentne jsou a vypada to, ze nekdo ani nevi co s nimi ma uz delat.. [kladivo]
Úterý, 27. června 2017 - 12:54:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1510
Registrován: 3-2010
Hajnej: tim chcete rict, ze tam nebude Ah s navestnim bodem?? To zase nekdo si to cele premaloval?? To chcete nadale provadet obsluhu vlecky BSS soucastnym zpusobem?? Mmch. Info z Carga je takove, ze maji dalsiho zakaznika a ty pary Mn uz budou 3?? Prace nekolika lidi na OR v tahu..
Úterý, 27. června 2017 - 13:01:50  
Neregistrovaný host
195.250.137.142
074:
JÁ CHCI stadlery na 173!!! A to co nejdřív! regio(z)nova je dááávno za zenitem :-)
Úterý, 27. června 2017 - 13:04:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 12-2007
Stačilo by vjazdové do BnL vytiahnuť niekam sem: https://mapy.cz/s/1MJOs, so súčasného vjazdového spraviť cestové a zabité dve muchy jednou ranou...
A to najlepšie v rámci nejakej -izácie BnL, pri ktorej by sa predĺžili dopravné koľaje o cca 90 m...
Úterý, 27. června 2017 - 13:21:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13964
Registrován: 5-2002
074: tim chcete rict, ze tam nebude Ah s navestnim bodem?? To zase nekdo si to cele premaloval??
Tím chci říci pouze to, že z použití AH jako TZZ nijak přímo nevyplývá, že tam budou i oddílová návěstidla. Nic víc a nic míň.
Úterý, 27. června 2017 - 14:02:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4757
Registrován: 9-2005
Jinak dnes ráno v Čeláko propojená celá sudá skupina, zbývá jen dopodbít napojení 6s.SK a posvařovat zhlaví a záhlaví a kolejově bude hotova tato etapa.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Úterý, 27. června 2017 - 14:25:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1511
Registrován: 3-2010
Tratovak: ano to by bylo prinosne a optimalni...

Jezura: Pri pohledu na Mochov na to mame narok vsichni.. [biggrin]
Úterý, 27. června 2017 - 14:32:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1827
Registrován: 12-2007
074: Já nevím, zdá se mi, že KŽC je velmi úspěšný lobbista u ROPIDu. Nedovedu si vysvětlit, proč někdo chce obnovovat pravidelný provoz do Mochova. Ale ono je to podobné, jako provoz z Masny do Čakovic.
vojtasTS29
Úterý, 27. června 2017 - 14:58:48  
Neregistrovaný host
94.113.71.138
K 074 a tzz. Teď v létě by se měl kopat kabel jako náhrada za telefoniku a neustále přeřezaný kabel natažený po pražcích. Taky je plánovaná 30 denní výluka na opravu úseku z Neratovic do Brandýsa, hádám, že hlavně kvůli stavu Neratovického zhlaví Kostelce nad Labem.
Úterý, 27. června 2017 - 15:10:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 3-2010
Vojta: to jeste budou kopat jednou?? :D
Úterý, 27. června 2017 - 17:26:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 463
Registrován: 6-2015
Co vlastně bude v Čelákovicích ve staniční budově v místě bývalého sekáče (jak tam zazdívali ty okna a montovali klimatizační jednotky) a co bude v té nízké budově - přístavku hned vedle?
Díky.
takyfíra
Úterý, 27. června 2017 - 17:39:06  
Neregistrovaný host
90.180.170.170
Od 15.9(zhruba) výluka asi 40 dní Neratovice- Brandýs,při které dojde k nové pokládce kolejí v úseku Ner-Jiřice včetně snesení výhybky dále oprava oblouku u Polerad směr Brandýs,výstavba přejezdníků na poleradském VUDéčku-zvýšení rychlosti na 60. Čištění štěrkového lože v místech kde jsou bláťáky. Je toho dost ale dokud nezačnou tak sám neuvěřím.Třetí Mn je v plánu jako návoz staveb. materiálu do Čmelákovic.
Úterý, 27. června 2017 - 17:49:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1576
Registrován: 12-2007
Třetí Mn je v plánu jako návoz staveb. materiálu do Čmelákovic.

A prečo by to navážali cez BnL? Na etapu čo bola to bolo jasné - inadiaľ cesta neviedla, ale do ďalších etáp sa bude dať ako cez Lysú, tak cez Mstětice. A tých vlakov nebude zas toľko.
Nehladiac na to, že trasovanie cez BnL je zo všetkých troch možností najmenej výhodné...
------------
Ale možno im dá Cargo cenu [vypravci]
Úterý, 27. června 2017 - 17:53:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13557
Registrován: 10-2004
Wagon: O vlaky v kraji se teď stará tato nová instituce. Je potřeba říct, že ve vedení této instituce jsou stejné osoby, které byly ve vedení ROPIDu v době, kdy KŽC na území Prahy získalo své výkony.
Úterý, 27. června 2017 - 19:29:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 4-2003
zvýšení rychlosti na 60

tak to je teda kauf, zabetonovat to v těchhle parametrech na dalších 40 let
Úterý, 27. června 2017 - 19:39:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1513
Registrován: 3-2010
Suri:vic to bez TZZ nejde, to by bylo dalsich minimalne 60 mega..
Ono to o tech 6 minut zrychli, dalsich 4 minuty bude v Touseni po aktivaci PZZ, Peva si muze nasadit pomalejsi stroje, posledni duvod mu odpadl (tedy pokud to nebyla jen vymluva)...
Úterý, 27. června 2017 - 19:40:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 464
Registrován: 6-2015
2.TK je zřejmě hotová.

Na mochovské trati je výhybka do bývalé cihelny již nahrazena kolejovým polem.
U přejezdu na mstětické silnici je na vlečce TOS osazena nová el. výkolejka.

(Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.)
takyfíra
Úterý, 27. června 2017 - 20:11:44  
Neregistrovaný host
90.180.170.170
pozor pánové zvýšení rychlosti se týká pouze ovládacího úseku přejezdu u Polerad ze současných 40(pozůstatek dob minulých)na 60- traťová rychlost na přilehlém úseku. O úseku do ČME tu řeč nebyla.Říká se tomu odstranění propadu rychlosti
Úterý, 27. června 2017 - 20:23:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1514
Registrován: 3-2010
Takyfira: Ja mluvil i o Touseni, protoze tam zase uz jsou u Prejezdu videt vyvody optiky k vystraznikum, samozdrejme kdy to bude nevim (ale snad to nekoho napadlo udelat v ramci TZZ, ktery by snad do koce roku melo fungovat SNAD).. tim se odstrani ten propad rychlosti co je az k oblouku u silnice na Brandys.. [happy] Dalsi propad ktery nebude je vyssi Rychlost pres Jirice (nebude tam vexle) no a jeste dodani odtlacnych zamku v Kostelci (vymenovy+odtlacny zamek=3.stupen zabezpeceni vyhybky)...[happy]
Úterý, 27. června 2017 - 20:35:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 372
Registrován: 5-2013
074: vic to bez TZZ nejde, to by bylo dalsich minimalne 60 mega
I jen za zab. zař. si částku vynásobte. Pro rychlost vyšší než 60 km/h by se také musely zabezpečit všechny přejezdy, teď jich mezi Brandýsem a Neratovicemi je 21 zabezpečeno jen kříži.

074: v Touseni po aktivaci PZZ + Automaticke Hradlo, oddilova navestidla v Touseni??
Součástí stavby Čelákovic je TZZ do Brandýsa n. L. typu AH bez bodu na trati a jediný nově zabezpečený přejezd bude hned v Čelákovicích km 0,213. Nic víc.

K6S310DR
Do prostor sekáče a přilehlé přístavby čelákovické výpravní budovy se nastěhuje SZZ (elektronické stavědlo), jeho napájení a další související technologie.
Úterý, 27. června 2017 - 20:42:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 465
Registrován: 6-2015
Takže ten přejezd v Toušeni za nádražím = navždy 10km/h?

(Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.)