Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 26. 06. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 26. 06. 2017

dolů
   autor příspěvek
Čtvrtek, 22. června 2017 - 17:01:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7080
Registrován: 4-2003
honzaklonfar: ráci na magistrátě sídelního města opravdu qalifikace

To v jeho pozici právě kvalifikace JE, dyť je to o komunikaci s lidma. Jakou větší kvalifikaci by pro mohl mít, než právě tohle?

Neroznej: V této zemi máte techniky , kteří se pohybují finančně hodně přes 50 brutto.

Stejně jsou takoví humanisti.

Mimochodem, rozdíl mezi technikem - strojařem a pracovníkem agentury pro výzkum trhu (čili kde jsou zhusta kulturní antropologové, geneder studies a nebo religionisti) byl loni celostátně rozdíl asi 10 korun na hodinu.[biggrin]

A dovoluji si Vám připomenout, že "humanisti" jsou taky lékaři, právníci, částečně i ekonomové.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 22. června 2017 - 17:13:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 815
Registrován: 6-2016
Hajnej: Prohledal jsem http://karolinka.fsv.cuni.cz/KFSV-846.html a nenašel. Ale třeba v době, kdy mates studoval nějaký "Úvod do konvicologie" měli[rofl]
Čtvrtek, 22. června 2017 - 17:39:55  
Neregistrovaný host
94.112.180.38
To v jeho pozici právě kvalifikace JE, dyť je to o komunikaci s lidma. Jakou větší kvalifikaci by pro mohl mít, než právě tohle?

Komunikace není jen o formě, ale také o obsahu. Pokud komunikující nezná obsah, je to jen žvanění, což je případ obou pánů Stropnických. Ten starší už alespoň pochopil, že je lepší být spíše neviditelný...
Bohužel tenhle mor je rozlezlý všude - na jistém inspektorátu SEI je vedoucí oddělení třicátnice s kvalifikací "veřejná správa", která má problém rozeznat plynový kotel od kotle na uhlí. Ale SEI je orgán státní správy a ona na to má "odpovídající kvalifikaci".
Prostě platí pravidlo, že z technika udělám ekonoma, úředníka, novináře ... ale naopak to nefunguje.
Vláďa42
Čtvrtek, 22. června 2017 - 17:56:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 9-2009
Mě by zajímalo, jestli by takoví jako je Honza dostali aspoň do druhého semestru...
Čtvrtek, 22. června 2017 - 18:16:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 1-2006
Hajnej:
"Vás by neděsilo, nechat si od nich něco vyprojektovat...?"
Zažil jsem projektování jednoho konkrétního člověka, čímž mám posunuté vnímání a leccos už mě z míry nevyvede. :-P Při práci týmu neděsilo - každý má něco, s čím se dá v týmu pracovat. Pokud bych neměl mezi požadavky klienta, že danou práci musí dělat VŠ s konkrétními zkouškami, stačil by mi i vyučenej člověk kolem elektriky se zájmem o počítače, schopností pobrat dva tři programy, které jsou potřeba, a potřebnou dávkou lenosti (nedělat dřinu automaticky, ale hledat technická řešení jak to zefektivnit). Ostatní je (v mém podoboru) praxe. Někteří lidé, kteří VŠ úspěšně absolvovali, mne děsí mnohem víc.

VŠ v lepším případě naučí jen získat v krátkém čase z dostupných podkladů minimální obecný přehled o daném oboru v takovém rozsahu, aby člověk byl schopen vyvolat pocit, že o tom něco málo ví. V horším případě iluze nebo schopnost sehnat takový podklad, aby se člověk s danou věcí v podstatě nemusel seznamovat, a jen absolvoval.

Hajnej:
"Tohle by mohlo částečně řešit placené školství, ale je to politicky neprůchodné.
Naopak přístup "zvolit komplikovanější řešení v podobě vzdělání, se kterým se ve svém rodišti uplatníte" jsou zmařené talenty - a ty jsou setsakra neobnovitelnými přírodními zdroji..."
Je otázkou, zda není chybným spíš stávající přístup firem, které všechny, kteří mají alespoň trochu technické myšlení, stáhnou do velkých měst = ty zdroje jednorázově vytěží a na venkově chybí lidé, od kterých by se dalo učit v dalších generacích. Talenty jsou z hlediska společnosti potřeba jak v centrech tak mimo ně.

U placeného školství by, pokud bych měl být pro, záleželo na provedení. Plně placené by bylo o maření talentů z rodin, které na to prostě nemají. Preferoval bych model s prvními dvěma roky zdarma s následným rozhodnutím, zda se dotyčný zaváže k tomu, že si po škole na určitou dobu (5 let ?) sežene práci v oboru s placením daní v ČR nebo alespoň ve státní správě i mimo obor, nebaví-li ho, nebo uhradí do určité doby náklady (nevylučuje najít si donátora, který si ho smluvně ošetří - po dvou letech na VŠ už je vidět co v člověku je). Možnost volby a ne rozhodnutí k závazku po maturitě, kdy člověk neví o čem ta VŠ vlastně je. S cílem dosáhnout toho, že nebude volit podle toho, co ho baví, ale podle toho, kde má šanci, + bude aspoň trošku přemýšlet co dál po škole. Tedy ne s cílem politicky řešit pnutí mezi lidmi bez VŠ a s VŠ. Negativem je, že by některé obory na VŠ pravděpodobně, stejně jako u plně placeného školství, zanikly.

MZ: Bylo by to to samé jako terč vedle hlavního návěstidla. Tudy ne.
Čtvrtek, 22. června 2017 - 19:20:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 816
Registrován: 6-2016
"Komunikace není jen o formě, ale také o obsahu" - já bych si to dovolil trochu změnit:

"Komunikace je zejména o obsahu, přičemž musí mít náležitou formu". Nemohu si pomoci, ale absolvent teritoriálních studií při komunikaci např. o bytové výstavbě ví jedno velké kulové...

"Prostě platí pravidlo, že z technika udělám ekonoma, úředníka, novináře ... ale naopak to nefunguje." Toto tvrzení je hodno kamenotesání!!!

K tatíkovi teritoriálního studenta asi tolik, že roli ministra obrany hraje PODSTATNĚ lépe, než ji JUDr. Jaruška zazpívala.
Čtvrtek, 22. června 2017 - 19:35:34  
Neregistrovaný host
94.112.180.38
K tatíkovi teritoriálního studenta asi tolik, že roli ministra obrany hraje PODSTATNĚ lépe, než ji JUDr. Jaruška zazpívala.

Pokud máte na mysli Vlastičku Parkanovou, tak sice mohu souhlasit, ale dávat jako měřítko nejzoufalejšího ministra/ministryni v dějinách této funkce je poněkud...neambiciozní. Bohužel musím konstatovat, že z několikaset ministrů všech resortů, kteří se nám tady po roce 1989 vystřídali, jsou jen jednotky těch, kteří stojí za vzpomenutí, protože měli nějakou koncepci, tah na branku a schopnosti vidět dál než do příštího týdne.
Naproti tomu většině z nich, a Vlastička by zaujímala čestné první místo s tou družinářkou ze Suchého V Nose, co byla na kultuře, ve skupině těch, kterým pro neschopnost neradno svěřit i jen organizaci zájezdu důchodců na Konopiště [sad].
Čtvrtek, 22. června 2017 - 19:46:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 817
Registrován: 6-2016
SŽ: Mea maxima culpa, mně se ty celebrity pletou... Jinak 110% souhlas.
Bobmaster
Čtvrtek, 22. června 2017 - 20:00:48  
Neregistrovaný host
37.188.148.187
SŽ: prosím Vlastičku nepomlouvat, na Ministerstvu obrany v Sekci vyzbrojování s ní byli naprosto bez výhrad spokojení - říkalo se že podepíše co jí kdo podstrčí, klidně i toaleťák [lol] to taková Karolína Peak a jejích 8 dní vlády..., kam se na ni hrabe Vlastička.

Konec OT.
Čtvrtek, 22. června 2017 - 22:25:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7081
Registrován: 4-2003
teritoriálních studií při komunikaci např. o bytové výstavbě ví jedno velké kulové...

Stejně jako to ví chemik, zemědělec nebo třeba zubař a mima 99 % populace. A nevadí to vůbec ničemu, to je politická funkce.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 22. června 2017 - 23:26:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3229
Registrován: 5-2002
Teda, já koukám, co jsem to tu pomohl rozpoutat.[coze]
Na příspěvek Vhd_sl jsem chtěl zareagovat tím, že už asi opravdu končíme, protože, s prominutím, o životě na dnešním venkově toho moc neví. Ono taky z věty "Mám ve svém okolí i lidi, kteří šli do Prahy" vyvozuju, že je z Prahy. To je od něj milé, že mi doporučuje zůstat někde, kde se neuplatním, jen abych neobtěžoval dojížděním a s ním spojenými požadavky na dopravní infrastrukturu.

Najít si tam nějakou práci. Znova: a jakou? Jako moji předci? Chlap za první republiky chodil nádeničit, žena se starala o děti a dvě kozy v chlívku, společně okopávali pár řádků brambor na zapůjčeném záhumenku a po večerech všichni navlíkali korále, aby si aspoň trochu přilepšili. No děkuju pěkně, to radši to dojíždění do Prahy. Ono totiž se na vesnicích neuživí těch techniků o moc víc, než filozofů nebo genderistů. A na menších městech (třeba okresních) jich je potřeba málo. Jasně, každá fabrika potřebuje nějakého technologa, právníka, ekonoma, na úřadech taky někdo, ale na uživení většího množství vysokoškoláků je to málo, s výjimkou učitelů a lékařů. A tak většina ze spolužáků, ať byli odkudkoliv, zakotvila Praze. Výjimkou je jeden, co dělá ve vývoji ve Škodovce v Boleslavi, druhý vystudoval učitelství a dělá ředitele na gymplu, který sám vychodil a jednomu absolventovi finanční matematiky bylo české bankovnictví malé, tak zakotvil v Londýně. Jinak jsou všichni někde okolo Prahy.

A je hezké, že mě, matematika, řadíte mezi humanitníky. Matematici se považují za přírodovědce, a to v královně věd.[wink] Mimochodem, všichni bývalí spolužáci, o kterých vím, dělali v oboru nebo jsou na místech, kde je potřeba "umět myslet".

Jak by se taky mělo v praxi realizovat to, že by firmy neměly stahovat do velkých měst? V okolí mám pár lidí, co dělají v IT v ústředí bank. To mají ty banky místo jednoho ústředí jich mít hromadu po republice a pár na Slovensku, jen proto, aby se zaměstnanci nemuseli stěhovat do Prahy? A v každém mít jednoho člověka.[lol]

Úkolem VŠ je jednak předat absolventovi minimální rozhled v oboru, něco, co jeden anglický průmyslník nazval "eternal principles". Ale hlavně, absolvent by měl umět se orientovat v nových problémech a sám umět aktivně nacházet jejich řešení, s tím souvisí schopnost se učit nové potřebné věci. Ale opravdu nelze čekat, že z VŠ vyjde člověk, kterého rovnou postavíte k prknu a on Vám od zítra bude platným kolegou.

Vhd_sl: jako nic ve zlým, ale mám dojem, že jste si vyfantazíroval nějakou paralelní realitu, kde společnost funguje úplně jinak než v reálu. Když jsem Vám dával příklady zemí, kde došlo ke stejné urbanizaci, tak jste mi odpověděl, že u nás to bude jinak, protože IT. Když jsem se ptal, co bych měl dělat, kdybych zůstal doma, tak jsem se dozvěděl, že "nějakou práci". Ono je to fuk, pokud tyto představy nebudete zanášet do skutečné práce - nedá se nic dělat, projektovat dopravní stavby musíte podle toho, jaká praděpodobně bude po té dopravě poptávka. To Vám mohou napovědět právě ti humanisti. Ale nějaký závazný plán dopravy, to se obávám, že Vám asi nikdo nedá, možná krom toho Ropidu.
Čtvrtek, 22. června 2017 - 23:38:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 458
Registrován: 6-2015
Vhd_sl Dík za upřesnění.
takyfíra: Už???[jidlo]

(Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.)
Pátek, 23. června 2017 - 04:34:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 1-2006
Brr:
"To je od něj milé, že mi doporučuje zůstat někde, kde se neuplatním, jen abych neobtěžoval dojížděním a s ním spojenými požadavky na dopravní infrastrukturu."
Můžete uvést kde konkrétně jsem Vám něco takového doporučoval? Psal jsem o tom, že lidé jako Vy volí po maturitě jednoduchá řešení, protože je nic k zamyšlení k čemu jim daná škola v jejich rodišti bude, nemotivuje. Popisoval jsem fenomén, kdy se lidé "z venkova" (okresní město za venkov nepovažuji) houfně stahují do Prahy a jejího okolí, a dožadují se rozšíření standardů pražské dopravy tam, kde mají peníze na pořízení nemovitosti. Psal jsem o tom, že tu jdou proti sobě kraj a stát, v tom, že kraj pod tlakem voličů nezodpovědně tlačí něco, na co stát nemá a v dohlednu nebude mít infrastrukturu, a co po technické stránce na stávající infrastruktuře velmi omezuje reálnou prostupnost úrovňových křížení. Ostatní mi připisujete jen na základě svých zjitřených emocí.

Brr:
"Najít si tam nějakou práci. Znova: a jakou? Jako moji předci?"
Je to Vaše volba. Osobně bych volil fabriku před dluhy a stresem z toho, že na jejich úhradu nebudu mít. Ale to je o životní zkušenosti. Rozepisovat se proč to podle Vás nejde není nutné. Rozhodl jste se, stejně jako lidé kolem Vás.

Jen moc nerozumím, proč mám z daní Vaše rozhodnutí mít se líp platit jak na infrastruktuře a standardu dopravy tam, kam jste se odstěhoval, tak na konkurenceschopnosti tam, odkud jste se odstěhoval. Ale psychický problém, kvůli kterému bych nespal, nebo který bych Vám připisoval, z toho nemám. Prostě to tak je a dějou se horší věci.

Brr:
"A je hezké, že mě, matematika, řadíte mezi humanitníky."
Opravdu? Nehodnotil jsem Vás, nesoudil, neškatulkoval - jste mi volnej, psal jsem o obecných věcech, ne o konkrétních lidech. Pouze tvoříte iluzi. Včetně toho, že se banky v Praze bez lidí jako jste Vy neobejdou. Každý je nahraditelný a pokud firma nenajde ochotné stěhovat se, bude se muset zařídit - třeba zřízením detašovaných IT pracovišť v krajích.

Brr:
"Úkolem VŠ je ..."
Moc jim to PR žerete. Smyslem VŠ je slušně uživit ty, kteří jsou s nimi spojeni, a zajistit jim společenské uznání. Za dobrý výsledek považuji motivaci absolventa zajímat se o obor ve smyslu držení si obecného přehledu. Ani to se nedaří, většina nepotřebuje obor ale papír. Čest výjímkám, kteří učí navíc ke své úspěšné praxi.

Brr:
"Ono je to fuk, pokud tyto představy nebudete zanášet do skutečné práce - nedá se nic dělat, projektovat dopravní stavby musíte podle toho, jaká praděpodobně bude po té dopravě poptávka. To Vám mohou napovědět právě ti humanisti. Ale nějaký závazný plán dopravy, to se obávám, že Vám asi nikdo nedá, možná krom toho Ropidu."
Bohužel vůbec netušíte co je obsahem přípravy staveb a kdo kde co potřebuje. Je to pouze o zpracování dat dodaných klientem a o technické stránce návrhu řešení včetně projednání se složkami v souladu s legislativou a normami + jeho nacenění. O tom, co se bude připravovat, rozhoduje jen a pouze stát. Nemá-li stát relevantní podklady od krajů (nebo je-li to od krajů cochcárna zneužívající absence politické vůle regulovat), což svým způsobem konstatujete, není čemu se divit v případě, že to dlouhodobě nefunguje.

Hele, já nemám potřebu v diskuzích vítězit. Vnímám Váš názor s rezervou, výpady (účelové odskoky k osobním věcem, které se obecné roviny netýkají) i soudy přijímám jako folklór této diskuze. Máte-li tu potřebu Vy, můžeme v diskuzi pokračovat, abyste byl uspokojen, ale pro mne to fakt nemá smysl. Svůj názor pro "obohacení" diskuze jsem vypsal, o tom, zda jsou to hlouposti nebo věci hodné zamyšlení ať si každý soudruh udělá názor sám. Soudy směrem k mé osobě mě nezajímají, pokud mě v tomto směru něco zajímá, pak pouze názor klienta na řešení týmu, jehož jsem pracovně součástí, který jsem schopen svou prací ovlivnit.

---
Aby Vaše dušička došla klidu (a nemotivoval jsem "dobré" duše k bavení se nemístným rozkrýváním totožnosti) i ve věcech, které považuji za nepodstatné, uvádím, že Vhd_sl je z rodiny, která do Prahy přišla zhruba v době mezi válkami (a při odsunu ze Sudet) z venkova, protože ve velkých rodinách nebylo jak je uživit, a časem si postavila svou rezidenci na hranici Velké Prahy v čékáďácké kolonii. Nebýt revoluce, velmi pravděpodobně by se živil rukama v některém ze závodů Kolbenky, protože by byl náležitě oceněn anarchismus jeho otce vůči režimu, a asi by žil relativně spokojený život.

Prahu po 35 letech opustil, protože neměl potřebu ani lítat doživotně v hypotéce ani stresovat se prací v prostředí, kde nálada lidí vč. mezilidských vztahů negativně eskaluje v okamžiku, kdy nejsou slušné prémie, které na ty svoje dluhy potřebují, a kde jsou lidé otroky svých nadřízených, aby ty prachy dostali (pražský standard posledních let). Posledních 5 let přespává v podnájmu v jednom krajském městě, kde je to mezilidsky podstatně přijatelnější, bez potřeby dokazovat si kdo je větší, naopak s tendencí vzájemně si pomáhat a vycházet vstříc. Paradoxem této diskuze je, že jednou z variant kam dál, až se život vyvrbí ze současného neurčita, je i bydlení v okresním městě typu Jablonec nad Nisou (i byt v ŽBrodě je jedna z možných variant), tedy to, že směřuji na základě svých zkušeností přesně opačným směrem než Vy, bez toho, že bych po státu cokoliv chtěl.

Ve svém okolí, u některých lidí, kteří do Prahy šli z venku, vnímám touhu vrátit se zpátky tam, odkud pocházejí. Často to ale není možné. Ne kvůli práci, ale kvůli tomu, že si v Praze našli partnery, pro které je např. Ostravsko naprosto neakceptovatelným, a Praha/okolí je kompromisem.


(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Pátek, 23. června 2017 - 08:41:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6665
Registrován: 1-2007
Včera na Vltavské.
ivy
Pátek, 23. června 2017 - 08:44:35  
Neregistrovaný host
95.80.229.18
Jen moc nerozumím, proč mám z daní Vaše rozhodnutí mít se líp platit jak na infrastruktuře a standardu dopravy tam, kam jste se odstěhoval, tak na konkurenceschopnosti tam, odkud jste se odstěhoval.

A nemůže tomu být třeba naopak? Tedy že on díky podstatně vyššímu výdělku a předpokládanému vyššímu zdanění a odvodům přispívá naopak na ty, kteří díky podprůměrným příjmům na periferii mají leckdy nulovou daňovou povinnost a jsou čistými příjemci dávek?
Bogan
Pátek, 23. června 2017 - 09:57:52  
Neregistrovaný host
212.67.76.245
Koukám, že jedna bouřka ochromí 231 na týden - gratulace SZDC a dalším koumákům, co neberou v potaz, že občas se může něco pokazit
Pátek, 23. června 2017 - 13:40:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 727
Registrován: 3-2009
To v jeho pozici právě kvalifikace JE, dyť je to o komunikaci s lidma. Jakou větší kvalifikaci by pro mohl mít, než právě tohle?


Svět se zbláznil. Jestli to takto půjde dál , za 20 let se zde bude rozebírat, jaká je ta správná kvalifikace pro úklid hovna z chodníku.
Pátek, 23. června 2017 - 20:26:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 459
Registrován: 6-2015
Tak už to jezdí[ok][masinka]

Zajímalo by mně jak podbili kolej u toho šturcu, byla tam velká vlna a nyní je to rovné.

(Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.)
Pátek, 23. června 2017 - 21:36:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 12-2007
Tipujem, že ručne. Ale sú aj napr. podbíjacie agregáty na dvojcestné bagre.

Ten prejazd je v definitívnej podobe? Novo teda nevyzerá...
Pátek, 23. června 2017 - 22:58:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11702
Registrován: 8-2004
Naroznej:
"Svět se zbláznil."
Také si to už nějaký pátek myslím. Bohužel... [sad]
Tratovak:
"Ten prejazd je v definitívnej podobe? Novo teda nevyzerá..."
Není. S ohledem na nadále probíhající staveništní dopravu bude opraven až na konci stavby.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Sobota, 24. června 2017 - 06:37:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7084
Registrován: 4-2003
Svět se zbláznil. Jestli to takto půjde dál

To už před mnoha lety, kdys i ti dva uprostřed najmuli jakýhosi podivína (na obr. uprostřed), který předtím prodával pouze slazenou vodu.

Technická poznámka: Obvykle když člověk přestane chápat okolní svět, tak začne padat do hrobu. Nemyslím po stránce tělesné, nýbrž duševní. Neměl byste to ještě vzdávat....
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Sobota, 24. června 2017 - 07:26:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7269
Registrován: 4-2003
RadekŠ:To v jeho pozici právě kvalifikace JE, dyť je to o komunikaci s lidma. Jakou větší kvalifikaci by pro mohl mít, než právě tohle?

Schopnost komunikace s lidmi je jednou z nutných podmínek, ale není to podmínka postačující.

Ale chápu, že z pohledu bankovního úředníka se to může zdát postačující kvalifikací [crazy].

Technická poznámka: Obvykle když člověk přestane chápat okolní svět, tak začne padat do hrobu. Nemyslím po stránce tělesné, nýbrž duševní. Neměl byste to ještě vzdávat....

Už to tady nejednou bylo, tak to jen připomenu: Z technika lze (pokud na to má i jisté osobnostní předpoklady nesouvisející se vzděláním) udělat ekonoma, manažera, pracovníka HR oddělení atd., ale z humanitně vzdělaného člověka technik nikdy nebude, protože mu chybí vzdělání, které nelze nahradit praxí a nelze se ani dostatečně samostatně dovzdělat. Zde je vzdělání nenahraditelné, na něm se pak poznatky z praxe staví. Pokud někdo technické vzdělání nemá, tak prostě není schopen mnoho věcí pochopit a zatřídit, ačkoliv jde o jinak chytrého a osobnostně vyzrálého člověka.


Vhd_sl:Každý je nahraditelný a pokud firma nenajde ochotné stěhovat se, bude se muset zařídit - třeba zřízením detašovaných IT pracovišť v krajích.

Každý je nahraditelný, včetně Tebe. Jen si uvědom, že v některých případech jde o jednoduchou záležitost (například uklízečka), ovšem někteří lidé jsou díky svým odborným znalostem a schopnostem nahraditelní obtížně, jsou dokonce i případy, kdy eventuální odchod takového člověka by naboural chod celé firmy.
Sobota, 24. června 2017 - 08:16:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13931
Registrován: 5-2002
No hlavně se obávám, že tu mícháme dvě věci: obecně zákonitý proces urbanizace a jeho konkrétní podobu v našich podmínkách, najmě v Praze a jejím okolí.
V Praze hrozně dlouho trvalo, než začalo být zajímavé stavět v brownfieldech byty. Do té doby holt vznikaly ty Šmoulovy v přípražských vesnicích.
Sobota, 24. června 2017 - 08:18:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2149
Registrován: 9-2008
Není zřejmě politik, který byl někdy nebyl kritizován za to, že dělá něco, čemu nerozumí, na co nemá kvalifikaci... Věčnou otázkou zůstává, jakou kvalifikaci teda má politik mít?
Elitní expert dejme tomu na energetiku se může ukázat jako velmi špatný ministr průmyslu, protože naprosto není schopen své (odborně skvěle připravené) návrhy prosadit v politických jednáních a legislativním procesu, nedokáže pro ně sehnat peníze, nedokáže srozumitelně komunikovat za svůj resort v médiích. Navíc mají politické funkce zpravidla široký záběr a fakt, že takový ministr perfektně rozumí nějakému segmentu energetiky, vůbec neznamená, že rozumí třeba problémům stavebního průmyslu, které při tom má v popisu práce taky. Naopak takový ministr může být obviňován, že tomu "svému" segmentu nadržuje.
(Vždycky uvádím příklad ministra vnitra, který by měl mít zřejmě vystudovánu přinejmenším policejní akademii, bezpečnostní studia, práva, IT, archivnictví, zeměměřictví, veřejnou správu, politologii a statistiku, aby byl uznán za odborně způsobilého řídit svůj resort.)
Ne, experti mají dělat poradce, ale politik by měl být politický profesionál; specializuje-li se na určitý resort, třeba dopravu, pak vůbec nemusí být expertem na dopravu, ale na dopravní politiku, což není totéž. Neznamená to expertízu v oborových detailech, ale orientaci v legislativě, koncepčních dokumentech, příslušných mezinárodních vztazích, důležitých a vlivných osobách, jakož i schopnost srozumitelně prezentovat své a stranické postoje k prolbmeatice a obecně dobré znalosti ústavního uspořádání a politického procesu na české a evropské úrovni se schopností tyto znalosti prakticky uplatňovat. A to fakt není málo a často se do vrcholových funkcí dostane někdo, kdo to nezvládá. U stranických vůdců, kteří stojí na vrcholu rozhodovací pyramidy, pak očekáváme schopnost prezentovat široké spektrum témat z programu partaje, i když se pak mohou stát terčem posměchu nepoučených, že komentují rychlovarné konvice, i když vystudovali teritoriální studia. Ale ona je to jejich práce, víme?
(Ale to bych se už pouštěl do analýzy z repretoáru weberovské politické sociologie, z čehož by některé diskutéry trefil šlak.)

Z technika lze (pokud na to má i jisté osobnostní předpoklady nesouvisející se vzděláním) udělat ekonoma, manažera, pracovníka HR oddělení atd., ale z humanitně vzdělaného člověka technik nikdy nebude, protože mu chybí vzdělání, které nelze nahradit praxí a nelze se ani dostatečně samostatně dovzdělat. Zde je vzdělání nenahraditelné, na něm se pak poznatky z praxe staví. Pokud někdo technické vzdělání nemá, tak prostě není schopen mnoho věcí pochopit a zatřídit, ačkoliv jde o jinak chytrého a osobnostně vyzrálého člověka.
Tak to je hodně zvláštní teze, především svou jednostranností. Kdybych chtěl být hodně zlomyslný, tak důkazů, že to funguje i obráceně, máme na tomto fóru celou řadu. Logicky se zde vyskytuje řada lidí s technickým vzděláním a řada z nich není vůbec schopna leccos "pochopit a zatřídit", najmě jak funguje politický proces nebo obecně jak funguje společnost. Příklady jsou i v této diskusi (ačkoli jde jinak jistě o chytré a osobnostně vyzrálé lidi).
Sobota, 24. června 2017 - 08:33:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7271
Registrován: 4-2003
Mašotouš:Tak to je hodně zvláštní teze, především svou jednostranností. Kdybych chtěl být hodně zlomyslný, tak důkazů, že to funguje i obráceně, máme na tomto fóru celou řadu.

Nenajdeš ani jednoho v tom smyslu, jaký jsem uváděl.

Může to být pouze ve smyslu: Inteligentní humanitně vzdělaný člověk po určité snaze pochopí, jak a co přibližně po technické stránce funguje, ale nikdy se z něj nestane technik. A pokud dělá nadřízeného technikům, tak pokud je inteligentní a není ješitný, obklopí se ve svém zájmu různými poradci, kteří jakožto technici v dané oblasti experty jsou.


Logicky se zde vyskytuje řada lidí s technickým vzděláním a řada z nich není vůbec schopna leccos "pochopit a zatřídit", najmě jak funguje politický proces nebo obecně jak funguje společnost.

To ovšem nijak nevylučuje to, že lidé s technickým vzděláním, co jsou schopni leccos "pochopit a zatřídit", najmě jak funguje politický proces nebo obecně jak funguje společnost, prostě a jednoduše existují a není jich málo. Mnoho z nich se z finančních důvodů technikou už ani neživí.
Sobota, 24. června 2017 - 08:55:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13936
Registrován: 5-2002
Maš: Ne, experti mají dělat poradce, ale politik by měl být politický profesionál
Přesně tohle jsem odpovídal v listopadu 1989 na Václaváku na dotaz novinářů ze Svobodného slova, ale asi na ně ta Myš Lenka byla moc složitá, takže si ji zjednodušili do podoby, že jsem pro vládu odborníků...

Jinak pokud se tím ten politik opravdu řídí, tak mu nikdo soudný žádnou neodbornost nevyčítá.

Bram: Inteligentní humanitně vzdělaný člověk po určité snaze pochopí, jak a co přibližně po technické stránce funguje, ale nikdy se z něj nestane technik
Tak kategoricky bych to zas neviděl...
Sobota, 24. června 2017 - 08:57:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1822
Registrován: 12-2007
Hajnej: Bohužel výstavbu bytů v Praze na brownfieldech blokují různé stavební uzávěry. Nevím, kdo je prosadil, možná proto, aby v Praze nevyrostly nějaké zrůdnosti, ale s těmi stavebními uzávěrami nikdo nic moc nedělal. Prostě pražská politická reprezentace v tomto ohledu selhala. Jinak pomalu proti jakékoliv výstavbě v Praze se hned sešikuje spousty aktivistů, kteří si naprosto neoprávněně říkají ekologové, přičemž těmto aktivistům vadí, že z jejich bytu nebo baráčku už nebude tak krásný výhled, anebo že okolo nich pojede o pár procent více automobilů. A politici se těchto aktivistů bojí, co kdyby to byli jejich voliči.
Sobota, 24. června 2017 - 09:12:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7273
Registrován: 4-2003
Hajnej:Tak kategoricky bych to zas neviděl...

Sám víš, že základy, co Ti dala vysoká škola, prostě jen tak získat nejdou a že na tom jsi stavěl. A hlavně: Měl jsi na to pět let klid ty základy získat. Při zaměstnání se to už dohání blbě, ne že by VŠ při zaměstnání studovat nešla. Ale nějak si nedokáži představit samostudium (teď nemyslím na VŠ při zaměstnání), kdy začínáš úplně od začátku.
Sobota, 24. června 2017 - 09:56:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2150
Registrován: 9-2008
Bram: Ale to je trochu jako s vozem a kozou. Vy jakoby tvrdíte, že humanitní vzdělanec neumí jezdit na koze (nestane se expertem), a dokazujete nadřazenost techika tím, že zkonstruuje vůz (něco pochopí). Ale zkonstruování vozu a jízda na koze jsou odlišné věci. Musíme na obě skupiny aplikovat vůz a na obě i kozu.
Ano, jak píšete, i humanitně vzdělaný člověk po určité snaze pochopí (třeba jak co technicky funguje); i technicky vzdělaný člověk po určité snaze pochopí (třeba jak něco zařídit politicky). Je to obdobné.
Ale pokud jde o expertízu, tak tu samozřejmě humanitně vzdělaný člověk v technice (nebo jaderné fyzice) nezíská (bez dalšího studia); a technicky vzdělaný člověk (třeba v ústavním právu nebo psychologii) snad ano? Taky ne. I tady je to obdobné.
Čili vy ve své argumentaci děláte "cimrmanovský" úkrok stranou, kdy na přechodu od humanitního k technikovi náhle zmírníte požadavky. Pokud ale na obě skupiny aplikujeme stejné podmínky, nenajdeme větší rozdíl.

(Obecně: Trochu mě napadá příklad Karla Janečka - je to možná skvělý matematik, ale jím navržený volební systém je zcela nefunkční, protože ho navrhoval jen a pouze na matematickém základu, aby mu to početně vycházelo. Vůbec neřešil - a ani ho zjevně nenapadlo, že by řešit měl - takové faktory, jako je strategie politických stran jako racionálních aktérů volebního boje, psychologie voličského chování, vliv gerrymanderingu, relativní složitost systému s odrazujícím účinkem atakdále atakdále. Proto by jeho systém, jak se opakovaně snaží vysvětlovat politologové, při praktické aplikaci vedl k úplně jiným výsledkům, než si on sám představuje. Především je zcela mylný už sám předpoklad, že nějaký exaktní prvek - v tomto případě volební systém - bude mít rozhodující význam a způsobí velkou změnu.
To výborně ilustruje rozdíl mezi exaktním myšlením, která uznává universální postup vedoucí k přesnému a jedinému správnému výsledku, a myšlením společenských věd, které je z podstaty pluriversální. Já bych se tedy nikdy neodvážil nadřadit jedno na druhé.)

Jinak se omlouvám, že už asi nebudu reagovat - musím přes víkend dopsat jednu neužitečnou, bezcennou, ba přímo parazitickou společenskovědní studii plnou humanitních keců, která oproti lopatě nevytvoří pro společnost žádnou hodnotu - jak by asi napsal Naroznej.[proud]
Sobota, 24. června 2017 - 09:56:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 824
Registrován: 6-2016
"najmě jak funguje politický proces"
Tak to se čestně přiznávám, že nedokážu nikdy svým selsko-technokratickým rozumem pochopit. Ale jsem rád, že existují lidé, kteří to dokáží, a tak se ptám - jak v tom "politickém procesu" funguje např. Marek Benda? Fakt mě to zajímá!
Sobota, 24. června 2017 - 11:13:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3737
Registrován: 5-2003
Marek Benda funguje v politickém procesu docela dobře. Politická reprezentace by měla odpovídat populaci, kterou reprezentuje, takže je jedině správně,že i obecní blbové mají své zastoupení [wink]
Určitě to bude ňákej bandita, jenže moje paměť se stále ještě nechytá, film o sedmi statečných běží mou hlavou,
odkud já jenom znám ten jeho výraz, Calvera, no ne, buenos dias, odkdypak jezdíš městskou dopravou?

P. Dobeš: Calvera

Sobota, 24. června 2017 - 12:11:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 460
Registrován: 6-2015
Traťovák: Jak se provádí ruční podbíjení? Vzhledem k hmotnostem pražců a tuhosti kolejnic by to musel být docela masakr, třeba nahrnout štěrk pod pražce.
A nemáte prosím fotku toho zařízení na bagry?
Díky.
Ten přejezd mají dělat až za rok. 16.8. - 11.9. 2018

Více je tady:
http://www.celakovice.cz/cs/mesto/rozvoj-mesta/projekty/peronizac e-zeleznicni-stanice-celakovice/zmena-terminu-dopravnich-omezeni- v-celakovicich-kvuli-oprave-propustku.html

www.celakovice.cz/cs/informace/doprava/objizdky-a-uzavirky/

(Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.)
Sobota, 24. června 2017 - 12:37:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2151
Registrován: 9-2008
Tak přece neodolám.

honzaklonfar: Tak to se čestně přiznávám, že nedokážu nikdy svým selsko-technokratickým rozumem pochopit.
Ano, a frustraci z toho tu dáváte často najevo, především urážením kohokoli, kdo mívá jiné názory (nejde jen o diskutéry, ale obecně o všechny možné společenské skupiny, které neodpovídají Vašemu vidění světa, takže byste je nejradši přinejmenším zakázal).

A že jste vytáhl zrovna Bendu, to přesně sedí.
Co se týče voličské podpory, patří k nejúspěšnějším českým politikům vůbec, neboť nejenže byl (s jednou výjimkou) zvolen v každých sněmovních volbách od vzniku republiky, ale často i vykroužkován z nevolitelného místa; evidentně ho tedy dost voličů ve sněmovně chce a připadá jim, že svou práci dělá dobře. (Je řada politiků, kteří jsou tam už dlouho, ale to bývá proto, že mají pevné postavení ve straně a jsou vždy na kandidátce na předních místech - kdyby byli vzadu, neštěkl by po nich ani pes a nikdo by je nevykroužkoval. Benda je jiný případ.)
A jeho poslanecká práce? Takhle - shodl bych se s ním asi ještě míň, než s tím Stropnickým (takže asi nikdy na ničem), ale je to nepochybně jeden z nejlépe pracujících poslanců vůbec. Tedy dělá to, od čeho zákonodárci jsou - zákonodárnou práci. Řada lidí sedí v parlamentu, protože chtějí "dělat politiku" a tohle je nejběžnější způsob, řada lidí tam čeká, až se dostanou do vlády, řada lidí si tím jenom honí ego, řada lidí to bere jako efektní scénu pro osobní prezentaci, řada lidí tam je, protože chtějí moc, řada lidí to bere jako věc osobního statusu - ale je poměrně málo těch, kteří se soustředí na skutečný smysl práce zákonodárce, tedy psát zákony, hlídat jejich smysluplnost a dbát na to, aby v nich nebyly chyby; a kteří tedy dělají poslaneckou práci, nikoli jen drží poslanecký mandát. Marek Benda je jeden z těch, kteří to dělají, a patří v tom k nejlepším. Je to právě on, kdo se často přihlásí a poukáže na logické, právní i technické nedostatky v projednávaných návrzích (byť vůbec nemusí patřit do jeho problematiky), přičemž vidíte, že je jedním z mála, kdo příslušný návrh zákona skutečně četli. Kéž by bylo takových poslanců víc!
Takže zrovna útoky na Bendu (s nímž se politicky naprosto, ale naprosto neshoduji) jsou výbornou ilustrací přístupu těch, co neustále nadávají na všechno, co se jim znelíbí, a nejsou ochotni tolerovat jakýkoli odlišný názor. 1) S Bendou nesouhlasí, pročež jej absolutně zatracují, ale vůbec nedokážou pochopit, že ho tam dost voličů aktivně chce a on je repezentuje a že by to tedy měli respektovat; 2) vůbec nic o jeho práci nevědí; 3) vadí jim, že je tam dlouho, i když není žádný rozumný důvod, proč by to vadit mělo (v Británii či USA je délka pobytu v parlamentu téměř přímo úměrná úctě, jíž se daný zákonodárce těší - ti, co jsou tam 30-40 let, mají obrovskou autoritu, společnost si jich váží a i političtí protivníci dávají najevo obrovský respekt, což takovým politickým veteránům dává možnost hledat konsensus ve vypjatých situacích; současný "father of the House", tedy "otec" britské Dolní sněmovny, tam sedí 47 let a na úvodním zasedání po volbách mu zástupci všech politických stran věnovali nemalé projevy úcty s nemalou dávkou laskavého vtipu, jak je pro britskou politiku obvyklé; to jenom u nás je poslanec, který byl zvolen už dvakrát, jenom terčem nadávek primitivů).
Protože jsem zrovna útoky na Bendu už vícekrát dával za příklad omezenosti útočících typické pro diskutéry z Novinek, a protože jsem zde uživatele "honzaklonfar" už jednou označil za "diskutéra z Novinek, který si spletl fórum", vlastně děkuji, že toho Bendu vytáhl, protože to do sebe překrásně zapadlo.[wink]

(Ale klidně se sám shodím - nejsem nezaujatý a se sněmovnou jsem osobně lehce svázán.)
Sobota, 24. června 2017 - 14:56:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 825
Registrován: 6-2016
Mašotouš: Ty jsi diabol, alebo veštec[rofl]
Svázání se Sněmovnou z příspěvku trčí jak ony pověstné vidle z hnoje - podsouvat někomu něco bez jakékoliv citace je ve slušné společnosti sviňárna, není-liž pravda?
" hlídat jejich smysluplnost a dbát na to, aby v nich nebyly chyby" - tak to patrně Benda mockrát chyběl[rofl]
Sobota, 24. června 2017 - 15:19:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2152
Registrován: 9-2008
Který z nespočtu příspěvků, v nichž se navážíte do sluníčkářů, neziskovek, ekoteroristů, eurohujerů, zelených fanatiků či bezmozků, "namyšlených managerů" a vůbec všech možných skupin, které považujete za nepřátele, si přejete citovat? Třeba hned ten z 16. června 13.41, kdy jste (aniž by o to někdo žádal) takový výron nenávisti napsal, a byv upozorněn uživatelem RadekŠ, že problém bude možná u Vás, jste okamžitě ublíženě reagoval a srovnal to se socialismem, kdy jste prý taky neměl ten správný pohled na věc? (Což je pro Vaši skupinu taky dost typické?) Nebo jich mám citovat víc? Vždyť tyhle cinty máte téměř v každém příspěvku a plevelíte s tím toto fórum už léta, leckdy dokonce v příspěvku ani nic jiného nemáte. Nebo popíráte, že tyhle věci píšete? V tom případě se tu za Vás vydává podvodník a na Vašem místě bych si změnil přihlašovací údaje...
Prostě typický diskutér z Novinek či Parlamentních listů s černobílým viděním světa, co se omylem uchytil na tomto fóru. (Ne, budu fér, někdy píšete k tématu trati 171, ale netroufl bych si říct, že to tvoří většinu obsahu Vašich příspěvků.) Vaše názory jsou naprosto legitimní, problém je v naprosté neschopnosti tolerovat, že někdo může mít názor jiný. (Pak bývá taky problém podobných lidí, že když si vytvoří obraz nepřítele, rádi si upraví realitu, aby tomu více odpovídala, a sami sebe přesvědčí, že nám něco diktuje Brusel, protože ten je přeci učiněné zlo, nebo že za všechna zdržení staveb v téhle zemi můžou ekologové, protože jsou to přece zelení bezmozci - že Brusel už z principu nikdy nic diktovat nemůže a že podíl ekologických organizací na zdržování výstavby je zcela zanedbatelný, to se z mozku snadno vytěsní, protože by to neodpovídalo předem vytvořeným černobílým škatulkám... Ale to nechci podsouvat konkrétně Vám, protože si rozhodně všechny Vaše příspěvky neanalyzuji, jen by to celkem odpovídalo běžnému obsahu Vašich glos.)

tak to patrně Benda mockrát chyběl
Psal jsem, že takových poslanců jako Benda je velmi málo, a ve sněmovně se rozhoduje většinou hlasů, takže Bendova připomínka bývá leckdy oslyšena. Ale potvrzuje to Vaše slova, že politický proces v této zemi vůbec nechápete, ovšem nemyslím, že s tím má co dělat selský rozum, spíš rozum obecně...

(Příspěvek byl editován uživatelem Ma(šo)touš.)
Sobota, 24. června 2017 - 18:10:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 1-2006
Bram:
"Každý je nahraditelný, včetně Tebe. Jen si uvědom, že v některých případech jde o jednoduchou záležitost (například uklízečka), ovšem někteří lidé jsou díky svým odborným znalostem a schopnostem nahraditelní obtížně, jsou dokonce i případy, kdy eventuální odchod takového člověka by naboural chod celé firmy."
To, co popisujete, vnímám jako velmi hrubé managerské selhání (ohrožení udržitelnosti firmy). Dostává tak do velmi nepříjemné situace jak daného člověka (vydírání zájmy firmy v okamžiku nemoci, dovolené ap.) tak sám sebe (vydírání nenahraditelností a diktát podmínek, často podmínek dost mimo, pokud si tu pozici ten člověk zajistil vlastním přičiněním - kliky až mafie). Ve firmě, kde bych byl nezastupitelný, bych třeba já pracovat fakt nemohl - potřebuji zastupitelnost a rovné vztahy.
Sobota, 24. června 2017 - 20:17:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11706
Registrován: 8-2004
Mašotouš (2151):
Souhlas.

Jen bych si dovolil doplnit, že netolerance jiných názorů a následná dehonestace jejich nositelů se tu vyskytuje od řady přispěvatelů, takže bych neútočil zrovna na honzuklonfara.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
mot
Sobota, 24. června 2017 - 20:22:52  
Neregistrovaný host
109.81.210.63
Mašotouš: no, hlavně že vy vidíte svět a budoucnost v růžových barvách.
Sobota, 24. června 2017 - 20:24:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 461
Registrován: 6-2015
Neberte to ve zlém, nechci prudit - ale není tato diskuse o tratích a lokálkách?

Krásné kulaté narozeniny [ok] - 70 let ve službách ČSD a SŽDC:
Viados
Sobota, 24. června 2017 - 20:27:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 269
Registrován: 4-2003
Dnešní stav viaduktu na km 22,647 trati Praha Smíchov - Plzeň:



Hope for the best, but be prepared for the worst.
Sobota, 24. června 2017 - 22:03:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1992
Registrován: 3-2006
A pak že se troješus nevejde odkaz [crazy]
Sobota, 24. června 2017 - 22:12:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2153
Registrován: 9-2008
Hroch: Jen bych si dovolil doplnit, že netolerance jiných názorů a následná dehonestace jejich nositelů se tu vyskytuje od řady přispěvatelů, takže bych neútočil zrovna na honzuklonfara.
To je bohužel pravda, je to tady běžné. Nechtěl bych, aby to vypadalo, že honzaklonfar je jediný, kdo tady překračuje meze slušného chování. Myslím ale, že celkem vybočuje z řady právě tím, že nejen dehonestuje ostatní diskutéry (to tu skutečně dělá leckdo a někteří i mnohem hůř), ale běžně útočí i na skupiny, které nemají s dopravou nebo vůbec s tématem diskuse nic společného. On prostě málokdy dokáže napsat příspěvek o zpoždění na berounské trati, aniž by tam (leckdy zcela bez souvislosti) nehodil nějakou nenávistnou slinu na politiky/byrokraty/Brusel/zelené/neziskovky/menšiny všeho druhu a kohokoli dalšího, koho ve svém černobílém vidění světa nemůže vystát... Na slušné upozornění, že to do dopravní diskuse nepatří nebo že to je zcela mimo téma, pak vždy reaguje nějakým zesměšněním nebo urážkou (naposledy to zažil RadekŠ, mně to dřív taky opakovaně potkalo). Takhle to tady plevelí léta a teď byla tak nějak příležitost to ventilovat. Možná mluvím některým kolegům diskutérům z duše, ale možná, že někomu to nevadí.
(Ale samozřejmě si uvědomuji, že i já sám to tu teď taky jenom plevelím a že by bylo lepší vrátit se k lokálkám kolem Prahy.)

K6: Máte pravdu, omlouvám se.
Sobota, 24. června 2017 - 22:49:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1569
Registrován: 12-2007
K6S31ODR:
"Traťovák: Jak se provádí ruční podbíjení? Vzhledem k hmotnostem pražců a tuhosti kolejnic by to musel být docela masakr, třeba nahrnout štěrk pod pražce.
A nemáte prosím fotku toho zařízení na bagry?
Díky. "

Fotky by som niekde mal, ale kým by som ich našiel... [sad]

Postup je veľmi jednoduchý. Pokiaľ to pokladali inteligentne, tak smer by nemal byť problém. Ak by bol, tak sa mu dá pomocť sochormi, baranidlami, bagrom...
Výška sa dosiahne tak, že sa pod koľajnice vložia hevery a rošt sa zvihne do nivelety a potom sa ručnými podbíjačkami podvaly podbijú.

Ale na dvíhanie roštu asi použili "Mamuta":
Neděle, 25. června 2017 - 07:22:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7087
Registrován: 4-2003
Bram: pohledu bankovního úředníka se to může zdát ...Z technika lze (pokud na to má i jisté osobnostní předpoklady nesouvisející se vzděláním) udělat ekonoma, manažera, pracovníka HR oddělení atd., ale z humanitně vzdělaného člověka technik nikdy nebude, protože mu chybí vzdělání, které nelze nahradit praxí

Já se neživím a nikdy jsem se neživil jako bankovní úředník, resp. tím co si pod tím představujete. Vaše tvrzení jsou asi tak stejný, jako kdybyste tvrdil, že programátor je člověk, co hraje na počítači Dooma.

Nechce se mi dál přehnaně živit flame, ale i na tu novinařinu musíte mít předpoklady, který prostě většina techniků nemá. Můj kolega (matyfzák) má za manželku holku, která vystudovala novinařinu - s ní se nemůže vůbec poměřovat, pokud se týče psaní textů. Pět let jste na škole a intenzivně píšete a děláte do věcí okolo psaného i mluveného jazyka.... to se prostě nedá dohnat a je to jak 1.FC Přední Kopanina proti SK Sparta Praha.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Neděle, 25. června 2017 - 07:41:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7088
Registrován: 4-2003
Trochu mě napadá příklad Karla Janečka - je to možná skvělý matematik, ale jím navržený volební systém je zcela nefunkční, protože ho navrhoval jen a pouze na matematickém základu, aby mu to početně vycházelo. Vůbec neřešil - a ani ho zjevně nenapadlo, že by řešit měl - takové faktory, jako je strategie politických stran jako racionálních aktérů volebního boje, psychologie voličského chování, vliv gerrymanderingu, relativní složitost systému s odrazujícím účinkem atakdále atakdále. Proto by jeho systém, jak se opakovaně snaží vysvětlovat politologové, při praktické aplikaci vedl k úplně jiným výsledkům, než si on sám představuje. Především je zcela mylný už sám předpoklad, že nějaký exaktní prvek - v tomto případě volební systém - bude mít rozhodující význam a způsobí velkou změnu.
To výborně ilustruje rozdíl mezi exaktním myšlením, která uznává universální postup vedoucí k přesnému a jedinému správnému výsledku, a myšlením společenských věd, které je z podstaty pluriversální. Já bych se tedy nikdy neodvážil nadřadit jedno na druhé.


Naprosto exaktní příklad.[ok]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Neděle, 25. června 2017 - 14:04:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4755
Registrován: 9-2005
Kdy je v plánu spustit TZZ Brandýs - Čelákovice?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Neděle, 25. června 2017 - 15:22:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1503
Registrován: 3-2010
Qecy: To by me taky zajimalo, uz jsou oddily na svem miste?? [happy]
Neděle, 25. června 2017 - 15:56:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 462
Registrován: 6-2015
Troška fotek z mochovské trati:
Nová návěst (na předvěsti svítila žlutá)



Tady u mostu zatím končí trolej 2. TK., zrovna jí kousek před nádražím podbíjeli

Snad vymění i ten označník

Jedna mumie





(Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.)
jirkakel
Neděle, 25. června 2017 - 16:09:23  
Neregistrovaný host
94.113.141.0
A nevíte, co je v plánu v Čelákovicích teď? Nebo kde by šlo najít nějaký slušný harmonogram prací?
Neděle, 25. června 2017 - 16:31:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11094
Registrován: 5-2004
A kdy se muzeme tesit na dalsi partydenni vyluku smichov -radotin? Ze vysledkem te minule je pomala v chuchli v obou kolejich. Vcera to vypadalo ze i v dobrichovicich na revnickym zhlavi minimalne smer beroun.
mot
Neděle, 25. června 2017 - 16:43:09  
Neregistrovaný host
109.81.210.252
Příští týden hradecké R do Prahy přes Poříčany, z Prahy přes Lysou.
Neděle, 25. června 2017 - 18:32:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5861
Registrován: 8-2006
To musí mít lidi v Lysý radost, když do Prahy nééé, ale z Prahy jóóó.[uhoh] Na druhou stranu, pokud to ( moc ) neomezí osobáky, tak je to dobře.
Neděle, 25. června 2017 - 18:59:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 831
Registrován: 6-2016
Mašotouš: Vítej v krabici s provázky krátkými, zcela neupotřebitelnými! Zbytek si dohledej, jistě to umíš.
Neděle, 25. června 2017 - 19:22:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2154
Registrován: 9-2008
honzaklonfar: Jo, na provázky jsem se těšil! Věděl jsem, že přijdou! (Kolikrát už jste to tady za léta psal? A kolika lidem? Mě minimálně dvakrát...)

Krásný příklad, honzaklonfar tady útočí imrvére na všechny kolem sebe, ale jakmile někdo oponuje, hned je v krabici s provázky. Pokus o věcnou odpověď nikdy žádný, natožpak o diskusi nebo dialog, jen urážka.[crazy] Vlastně by bez něj na K-reportu bylo smutno, patří k jeho koloritu! Obsah jeho příspěvků se dá dopředu skvěle odhadnout, už podruhé napsal přesně to, co jsem k potvrzení svých slov potřeboval. Prosím, mistře, pište dál!

P. S. Mě vám to tak zaujalo, že jsem si zadal do Googlu "honzaklonfar provázky krátké, zcela neupotřebitelné". Vyjede vám dlouhá řada odkazů na k-report v minimálně šesti různých vláknech. Honzaklonfar totiž tuhle hlášku použije kdykoli, kdy s ním někdo nesouhlasí (jak krásný příklad jeho schopnosti duševně se vyrovnat s tím, že lidé mohou mít i jiný názor). Občas dává i pořadová čísla, ale já jich mám zjevně víc, protože zapomíná, komu všemu už to psal. Tak to je jen tak pro ilustraci jeho stylu "diskuse" (dá se vůbec v jeho případě hovořit o diskusi?).
Taky bych přihodil jeden citát: "Moje děti říkávaly: Tati, ty jsi cvok / když furt mluvíš sám, to není žádnej dialog..." Jistě si dohledá.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ma(šo)touš.)
Neděle, 25. června 2017 - 20:08:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 62
Registrován: 7-2015
Pokračující rekonstrukce stanice Beroun v několika fotkách.


Luboš_3.21
Neděle, 25. června 2017 - 20:14:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 4-2014
Milancer - parádní fotky.

Budou opět po rekonstrukci zachovány ty cesťáky, které jsou v současné koleji č.12 - č.7? ve směru Závodí a Karlštejn?
Neděle, 25. června 2017 - 22:03:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 3-2015
Milancer bezva ochutnávka, ráno si to prohlédnu z vlaku až pojedu na Prahu.
To provizorní nástupiště vzadu kdy začne plnit svůj účel?
231man
Neděle, 25. června 2017 - 22:32:29  
Neregistrovaný host
46.135.59.254
čelakovičan:
"To musí mít lidi v Lysý radost, když do Prahy nééé, ale z Prahy jóóó.[uhoh] Na druhou stranu, pokud to ( moc ) neomezí osobáky, tak je to dobře."
To samozřejmě máme, já denně bez online vyhledání spojení ani nejdu na nádraží. Abych nečekal na něco, co ten den zrovna nejede. [wink]
gagarin_nereg
Neděle, 25. června 2017 - 23:20:18  
Neregistrovaný host
195.113.180.82
Honza Klofár je zcela zjevně nejužitečnější a zcela nejupotřebitelnější provázek! To by se tu žilo báječně, kdyby tu byli jenom Honzové Klofárové a žádné neziskovky, zelení, Brusel, sociologové a Benda!
- jen já bych tu teda žít nechtěl.
pobavenej
Pondělí, 26. června 2017 - 00:13:11  
Neregistrovaný host
95.80.224.126
Pánové to je hlína tahle vaše kanonáda na jednoho postaršího bručavýho klonfara. Ale řeknu Vám děcka jednu věc. Ovšemže my vzdělanci z technických oborů (s klasickým středoškolským gymnasiálním zázemím) chápeme, že v rámci zachování sociálního smíru můžou vysoké managerské i politické posty zastávat i absolventi oboru Herectví (R.Reaganovi se omlouvám), ale též oboru Sdružené uměnovědy nebo třeba oboru Liberal Arts and Humanities.
Ale nechtějte, abychom úplně všechny tyhle absolventy brali vážně. Zvlášť poté, co si přečteme tohle: http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=6823 nebo popatříme na toto: https://www.youtube.com/watch?v=mgfofW-1KqY

My vám totiž vidíme do ledví, milí humanisté: www.prigl.cz :-)