Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 10. 02. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 10. 02. 2017

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 06. února 2017 - 09:08:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 999
Registrován: 5-2014
Ernie: Díky za foto. Pořád jsem si říkal, jak tento vůz může vypadat uvnitř. Koukám, že je to tak na úrovni mezi Bdpee a Bdtee. No, abychom za chvíli nebyli zpět v kožence [happy] Na druhou stranu jako vozy v posilové dny je to dobrý.

A teď jedna rýpavá. Souhlasím s tím, že tento nízkonáklad (ideální na krátké cesty) by mohl být bez povinných místenek a navíc bych tam umožnil cestování "smradlavých čoklů". Konečně TH pustí do vlaku [happy]
žlutý anděl
Pondělí, 06. února 2017 - 17:07:44  
Neregistrovaný host
46.135.8.15
Ad Vačice kde jste na tu peachovinu přišel, že v Lidlu jsou české věci? Větší kravinu jsem neslyšel. Lidl má cca 50% věcí z Polska. Dnes už jsou z Polska i piškoty Opavia, ale i některé druhy sýra Lučina. Jinak v marketech je šmejd obecně. Konečně i Poláci to sami vědí. Pokud chcete kvalitní Polské potraviny tak jeďte přímo do Polska. A ne do marketu. Ale podobné problémy jsou i u nás.
Ernie
Pondělí, 06. února 2017 - 18:31:52  
Neregistrovaný host
85.71.191.123
tento nízkonáklad (ideální na krátké cesty) by mohl být bez povinných místenek

Myslím si, že časem dojde RJ k rozcestí. Buď zkusit tyto vozy bez místenek , nebo vyměnit sedačky a WC.
nenidulezite
Pondělí, 06. února 2017 - 18:49:19  
Neregistrovaný host
141.0.15.8
Jen bych si dovolil k jancurobijeckym hejtum, ze ten lowcost vuz je predem ohlasen, je levnejsi a zakaznik vi do ceho jde. Srovnani s tim ze mam jizdenku do modreho, mistenku, treba i placenou a moje misto neexistuje, protoze reinkarnovane B. Dost bezny stav.
Pondělí, 06. února 2017 - 19:13:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 5-2014
Ernie: Osobně bych si vsadil na to první. Raději bude lidi lákat na nízkou cenu, protože dosti lidí jede "za co nejméně", než aby investoval do rekonstrukce (zvýšení nákladů), pak by nemělo smysl poskytovat tyto ultra levné jízdenky a u tuto sortu lidí by mohl přijít.
Pondělí, 06. února 2017 - 23:05:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 677
Registrován: 1-2012
No dnes jsem se pobavil čtením novin "Metro" Řešily se tam záchody v zimě ve vlacích. Ale Regiojet to má vyřešené dobře, jak pravil slovutný tiskový mluvčí: Jakmile padnou teploty, jaké panovaly v těchto dnech, zamrzne vám to raz dva. Naštěstí máme v každém vagónu dva záchody, takže vždy jeden funguje.
K tomuto vysvětlení nemám slov.
Úterý, 07. února 2017 - 00:15:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 130
Registrován: 1-2016
Anděl - Jo ty odborníku. Lidl asi píše na obaly "CZ" nebo "DE" a to znamená Polsko. Kde nakupuješ ty, když jsou markety tak špatné? Na rádoby bio trzích nebo ve Sklizenu / My Foodu? Odborníku na všechno :-D

Pro tvoje info, mnoho výrobků dělá pro Lidl více výrobců a záleží, která várka je zrovna na obchodě. Proto tam můžeš mít (NAPŘÍKLAD než začneš zase chytat za slovo) stejný jogurt, který ti vyrobila Mlékárna ValMez (ta je asi taky z Polska), Hollandia (jasné Polsko) nebo klidně i ten Polák. Proč ne. Šunky, špekáčky z masa apod. třeba od Steinhausera (nepředpokládám, že vůbec víš, kde to je a jaké výrobky tahle prakticky rodinná firma dělá). Ryba, třeba losos v Lidlu - jestli ji na tácek zabalí/doveze polák nebo Nowaco, je snad jedno. I to "slavné" vyrobeno v EU pro "doplň název obchodu" může být "zlé" Polsko, ale většinou je to jen nepovedené maskování mnoha českých firem, které na první pohled nechtějí být spojovány s výrobou privátek pro řetězce, protože by je i normální zákazník mohl odhalit a pak by nechtěl platit mnohdy zbytečně moc za jejich vlastní značku. I když v podstatě nechápu proč, stejně se vždycky ví, kdo aktuálně vyhrál výběrové řízení a dodává. V marketech koupíš dneska normálně kvalitní potraviny, v některém víc, v některém míň. Dokonce i v těch malých Albertech, které ještě před pár lety stály úplně za... Lidl je jeden z nejlepších, udělali obrovský skok za posledních pár let, nehledě na poměr ceny a kvality. Zkus si někde koupit třeba potraviny z jejich tematických týdnů ve stejné kvalitě a množství a pak přijď poreferovat, kolik jsi přeplatil a že půlku jsi ani nesehnal. Zkus třeba (originální) Parmazán, kdo ho za kolik má. O spotřebním zboží ani nemluvě, to se nedá s půlkou jiných prodejců vůbec srovnávat. Bezproblémová výměna a reklamace, zatímco v Albertu na tebe hledí, když chceš něco vyměnit a že to nejde, v Lidlu s úsměvem výměna nebo vrácení.
Že jednodušší jedinci jako ty za vším vidí spiknutí a špatnost, není problém můj nebo Lidlu. Ostatně, zeptej se Slima, to je tvůj kamarád a zrovna nahoře psal, jak to s tím Lidlem je. Asi taky lže, co :-D Ale opět jsi nezklamal a pobavil, uznávám. Co napíšeš, to prostě nemá konkurenci :-D

konec OT

K tématu - v týdnu mám jet do Bratislavy, tak se podíváme, jestli je to takový skok kupředu oproti ČD. Zatím cenově, vede Jančura. Nevýhoda - jednoznačně málo spojů.
Nesni
Úterý, 07. února 2017 - 00:21:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 6-2014
Opravy klíčové trati v Brně způsobí sto dní dopravního šílenství
Vědí u Regiojetu, že se něco takového chystá? Podle článku s nimi nikdo o výluce nejedná: Vedení města, dopravního podniku i společnosti Kordis, která zastřešuje dopravu v kraji, už proto „ladí noty“ s Českými drahami a SŽDC.

Ernie:
U RJ si pak, pokud je možnost, ještě vždycky raději vybírám
Nejspíš máte nadprůměrně dobrý přehled o vozech Regiojetu, tak máte tuto výhodu. Mně se na pláncích vozů líbí vozy s 8 oddíly/vůz, ale jejich původ Regiojet neuvádí, tak nevím, který je který.

Vůz označen jako Bp007
Jsou to stejné vozy, které do ČR kdysi zajížděly na EC "Albert Einstein" Interlaken-Praha-Zürich? Vypadají podobně. To bývalo celkem dobré svezení.
Ernie
Úterý, 07. února 2017 - 05:27:04  
Neregistrovaný host
85.71.191.123
Mně se na pláncích vozů líbí vozy s 8 oddíly/vůz, ale jejich původ Regiojet neuvádí, tak nevím, který je který.
Vůz ABmz - 4 oddíly s černými koženými sedačkami a širším prostorem pro nohy - ex 1.třída + 4 oddíly s modrými plyšovými sedačkami - 2.třída + bar (místo 2 odd. 2.třídy)
http://www.atlasvozu.cz/rada/rj/274-ABmz.html

Jsou to stejné vozy, které do ČR kdysi zajížděly na EC "Albert Einstein
Nevím, jak moc dávno je to "kdysi", z toho, co jsem dohledal, jsou to vozy podobné, ale na Bpm SBB se zdají sedačky vybavené rozložitelnými stolky a kola jsou v prostoru pro cestujících (BpRJ v nástupním prostoru oddělené prosklenými dveřmi). Ale podobné jsou.
tentecko26
Úterý, 07. února 2017 - 07:58:01  
Neregistrovaný host
80.188.122.74
ad TN26:Nelmohl jsem nereagovat. Takové sprominutím hlupáčky jako jsi ty a Lidl opravdu potřebuje[crazy]Lidl je nehorší diskont u nás. Pokud jsou Češi tak tupí, že je jim jedno, že nakupují přebytky z okolních zemí a ještě u toho chrochtaj nad cenou tak je to s naším státem opravdu špatné. Jdi se kouknout v Německu do Lidlu a kamkoliv jinam kolik tam je zboží od nás či z jiných zemí...Becherovka, mattoni a nějaké pivo a končíš... Na každém výrobku je hrdě napsáno Made in Germany. Protože Němci jsou patrioti a narozdíl od nás vědí, že co se vyrobí u nich pomůže vlastním lidem, podpoří vlastní ekonomiku. Češi jsou prostě ovce a jdou jen a jen po ceně.
A jestli budeš plkat něco o tom kolik je v Lidlu českého zboží, tak jestli nevíš tak každej obchod od určitého obratu nebo prodejní plochy musí mít u v chodu vyvěšenou ceduli s poměrem skladby zoží dle původu a ten tvůj zasr....Lidl tam má z ČR asi 30%[angry]A třeba ta zavrhovaná Billa ma něco přes 90%....
Takže si v klidu nakupuj v Lidlu, podobné hlupáčky ten dovozce německých přebytků a polského šmejdu pořebuje[uhoh]. Pak se ale nediv, že naše zemědělství a potravinářství jde do kopru a všude se pěstuje jen řepka[angry]A to nemluvím o tom kvantu kamoins co sem ten zahraniční přebytek nebo brak musí dovést[angry]
Úterý, 07. února 2017 - 11:31:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 5-2014
nenidulezite: Jen bych se chtěl zeptat, jak řeší RJ stav, kdy se jim porouchá vůz. Nebo mají bezchybné vozy?

-----------

Mimochodem, o co přesně jde v této diskontní válce? Ano, Lidl jsou odpadky ze západu. Ano, Billa jsou výrobky z Polska (takže taky odpadky) v ČR přebalené, aby dostaly označení České. Můžete nakupovat, kde chcete a u nás prostě na kvalitu nenarazíte, takže je zbytečné se čertit, že ti druzí jsou horší, protože máslo na hlavě mají všichni :'o)
sms
Úterý, 07. února 2017 - 11:55:26  
Neregistrovaný host
141.0.15.236
Řeší se to tak, že přijde email a SMS, že došlo k výměně vozu a pro změnu rezervace navštivte web. Prostě už jen to, že mne dopředu upozorní, je prozakaznicky přístup. Naposled přišlo upozornění, že ve vlaku nebude řazeno dětské kupé 24 hodin před odjezdem, tedy dost času se zařídit jinak.

U modrých mám vyplněn email i telefon a v životě mi neposlali změnu řazení. Zase další funkce,kterou bude nutné okopirovat a pak prohlašovat, že to nesouvisí s konkurencí [biggrin]
Úterý, 07. února 2017 - 12:09:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1701
Registrován: 12-2007
naopak, bude chyba, jestli to neokopírují :-)
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Úterý, 07. února 2017 - 12:18:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2891
Registrován: 8-2010
Úpa: Už se na tom údajně pracuje [happy] Aplikace MůjVlak by s novou aktualizací měla umět ukázat změny v řazení [wink]

sms:
"Řeší se to tak, že přijde email a SMS, že došlo k výměně vozu a pro změnu rezervace navštivte web. Prostě už jen to, že mne dopředu upozorní, je prozakaznicky přístup. Naposled přišlo upozornění, že ve vlaku nebude řazeno dětské kupé 24 hodin před odjezdem, tedy dost času se zařídit jinak. "

Naposledy mi přišlo upozornění na obrácené řazení až ve chvíli kdy vlak vjížděl k peronu. Takže to asi taky nebude na 100% spolehlivé. Ale zatím lepší jak u modrých.
Praha-Ruzyně, Olomouc
Úterý, 07. února 2017 - 12:26:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 5-2014
sms: Zajímavé. Co jsem slyšel, tak většinou ta sms zní ve smyslu "Je nám líto, ale Váš vůz z důvodu poruchy nejede". Takže pokud už není volné místo (co si budeme nalhávat, všichni jezdí RJ, takže se to občas i stane), tak pojedete jiný den [happy] To je alespoň prozákaznické [happy] Ale jestli tomu není (slyším špatné vrabce), tak se omlouvám ... Ale jinak nevím, jak to má ČD udělané. Nikdy jsem tam nezaškrtnul možnost "Informační SMS servis" [happy] Samozřejmě by bylo fajn, pokud by člověk dostal nějakou sms o změnách. Ale překvapuje mě, kolik lidí se může posr... z toho, že jednou jede v jiném voze [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Úterý, 07. února 2017 - 13:44:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 5-2007
Obyčejný SMS servis na obyčejném telefonu se pokud vím u ČD omezuje jen na hlášení zpoždění, což je pro nás staroušky s nechytrými telefony taky cenná informace..[ok] Většinou tak půl hodiny před plánovaným odjezdem přijde SMS "Váš vlak jede včas/se zpožděním XX minut". Což se mi loni např. osvědčilo v Olomouci, na tabuli SŽDC obligátní zpoždění 10min a přihazování po 5 min, a já si klidně ještě zašel na pizzu, protože jsem věděl že 38min z SMS prostě za půl hodiny dohnat nemůže [wink]
Ernie
Úterý, 07. února 2017 - 15:51:15  
Neregistrovaný host
85.71.191.123
Co jsem slyšel, tak většinou ta sms zní ve smyslu "Je nám líto, ale Váš vůz z důvodu poruchy nejede"
Neslyšel jsem o tom, že by RJ někdy nepřepravil cestující kvůli tomu že si vybrali vůz který zrovna utrpěl poruchu. V nouzi je "nacpávají" do vedlejších vozů, nebo jim nabídnou peníze zpět a jízdu jiným vlakem.

Jinak informační SMS mi chodí vždy společně s e-mailem, (znění obou je totožné) a našel jsem pro vás v historii tento případ:

Plánovaný vůz byl řazen, pouze nebyla dodržena číselná řada. Tento způsob upozorňování je na velmi vysoké úrovni.
žlutý anděl
Úterý, 07. února 2017 - 16:59:06  
Neregistrovaný host
91.218.190.228
pro milovníky Polských potravin, zejména Vačici a TN 26
Polská kuřata v Jablonci.

Jo a můžete to obhajovat. Jinak doufám, že si to koupíte a tak vám přeji dobrou polskou chuť při šukaj zachóda.
ad TN 26 škoda, že se mi nezobrazuje text příspěvku od tebe. Zase bych si od tebe něco rád přečetl.
Škoda.
Úterý, 07. února 2017 - 19:21:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4205
Registrován: 12-2004
Zítra je na 6:09 z Brna momen. ještě 200!volných míst. By mě zajímalo po odečtení cestujících z jiných relací, kolik jich pojede Brno - Praha....
Řeči o nárůstu mi přijdou jako pohádky tis.mluvky. Spíš se opět rozjíždí autobusy, ale nějaký úbytek proti loňsku tam bude i u nich.
Úterý, 07. února 2017 - 19:23:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2012
Registrován: 7-2003
No, k nám za fabriku občas přijede bílá dodávka s romantickým nápisem "Ubojnia drobiu". Poté přijede druhá dodávka jednoho místního řeznictví a následuje přesun beden, můžeš hádat s čím a jak je pak maso označeno na prodejně. Takže si nevybereš, možná to polské maso konzumuješ taky a ani o tom nevíš...
žlutý anděl
Úterý, 07. února 2017 - 20:02:12  
Neregistrovaný host
91.218.190.228
Ano značnou část prodají i řezníci v kamenných obchodech.
Já rozhodně polské maso nejím, vždy koupím půlku čuníka od chovatele a šup s ním do mrazáčku.
Podobně kupuji i když v menším hovězí a kuřecí.
vačice
Úterý, 07. února 2017 - 20:17:16  
Neregistrovaný host
213.19.102.2
andělíčku aby sis nemyslel, já si pro masíčko chodím přímo k řezníkovi, jsou věci co nekoupím ani v Bille, ani v Penny, ani v Kauflandu, Albertu(tam už nikdy nevkročím) ani v ničem jiným a zrovna kus pořádný flákoty je toho příkladem a to že tu píšu že když vlezu do lidlu a nevidím tam tolik polska tak to neznamená že tam kupuju úplně všechno, a jestli nevěříš že se tam dá nakoupit dost věcí kvalitnějších a často i o moc levnějších než jinde tak je vidět že jsi tam snad nikdy nebyl a nebo ten v tvým okolí má zásobování odjinud.
Úterý, 07. února 2017 - 21:58:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1669
Registrován: 8-2003
Funguje to tak, že co si kdo objedná a zaplatí, to taky dostane.
Btw. Většinu toho, co k nám z Polska míří by v Polsku nikdo nežral[wink]
Nesni
Úterý, 07. února 2017 - 23:22:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 6-2014
vlezu do lidlu a nevidím tam tolik polska
Dneska jsem se díval na infoleták na prodejně u nás - 15 % z Polska. Ale strašně záleží na tom, pro co kdo do Lidlu chodí. Pak u konkrétního člověka může být podíl mnohem vyšší (když kupuje ryby, uzená kuřata, viz příspěvky výše).

Fucza:
co si kdo objedná a zaplatí, to taky dostane
To těžko. Známá aféra s posypovou solí v polských potravinách spočívala v tom, že odběratel nedostal potravinářskou sůl, kterou si objednal a zaplatil, nýbrž něco jiného.
Úterý, 07. února 2017 - 23:51:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1670
Registrován: 8-2003
Nesni: Já vám neberu jistotu, že víte, kdo co chtěl a zaplatil a co nedostal. Předpokládám z jedné strany objednatele velký tlak na cenu a na straně druhé něco za tu cenu dodat, no. Takových případů je. O kvalitě měli oba předem asi celkem jasno.
Nechci se jich nějak moc zastávat, ale nemůžete srovnávat nesrovnatelné. Poláci umí všechno - kvalitu i shit na vývoz do Česka.
Středa, 08. února 2017 - 07:35:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 12-2007
hele, nějak jsem se ztratil. Jak souvisí polské potraviny se žlutým dopravcem? [biggrin][biggrin]
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Středa, 08. února 2017 - 07:58:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6799
Registrován: 4-2003
Dneska jsem se díval na infoleták na prodejně u nás - 15 % z Polska.

Šťastné to ovce, které kupují potraviny podle nálepky. Já si tedy nálepku do pusy nestrkám.

vždy koupím půlku čuníka od chovatele a

Možná by bylo dobré vlastními slovy popsat, v čem je tato volba lepší. Btw všichni [cunik] jsou od nějakýho chovatele.

---------
Sorry za OT.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

dohlib
Středa, 08. února 2017 - 08:29:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 324
Registrován: 8-2014
Že by jančurák ve vlaku dával polské bagety nebo pivo ? Nebo kafe z Polska ? Nebo všechno z Polska ? Nebo to dělají jen naše supermarkety ? :-) [happy][lol][jidlo][proud]. Jestli ne, tak běžte s potravinami na diskusi LIDLU atd...
Středa, 08. února 2017 - 08:54:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 182
Registrován: 12-2014
Vážený pane R 1463Úpa, polské potraviny a společnost Regiojet spolu mají společného více než si myslíte. Jak polské potraviny, tak společnost Regiojet jsou špičkou ve svém oboru a nabízí tu nejlepší kvalitu na trhu za skvělou cenu. Jak společnost Regiojet, tak polské potraviny čelí útokům ze strany teroristických ogranizací (antijančurovské spiklenecké centrum, Armia Antipotravinowa) jenž se snaží nesmyslnými aférami, obě organizace očernit. Díky skvělé kvalitě, za perfektní cenu a částečné též ze solidarity, jiné než polské potraviny na palubách vlaků společnosti Regiojet nenajdete.
Středa, 08. února 2017 - 08:55:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 183
Registrován: 12-2014
Vážený pane dohlib, jak již píši, veškeré potraviny ve vlacích společnosti Regiojet jsou z Polska. Od baget, přes kávu, až po originální japonské suši.
Středa, 08. února 2017 - 08:59:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 12-2007
[biggrin][biggrin][biggrin][biggrin] Tak kvůli tomu originálnímu japonskému sushi z Polska snad příšte do Olomouce fakt pojedu žlutým [proud]
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
žlutý anděl
Středa, 08. února 2017 - 09:18:21  
Neregistrovaný host
46.135.8.15
No teď už vím proč je Regiojet taková sračka. On jede s polákama.
Díky Regiojet forever!
dohlib
Středa, 08. února 2017 - 09:31:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 327
Registrován: 8-2014
Diskuse K-report: Železnice: RegioJet
Posláno uživatelem Ares1, Středa, 08. února 2017 - 09:14:51
------------------------------------------------------------
No teď už vím konečně, proč je Regiojet taková sračka. Regiojet forever mi to
objasnil. Díky.!
Je vidět, že většina z vás vůbec netuší co poláci davaj zvířátkům.
Antibiotika v krmivech jsou běžná. Ale buďte dál přesvědčeni, že nás poláci krmí
kvalitou. Jo jeďte do Pelhřimova se podívat do čeho jdete. Pěkný den.


Ještě se zapomíná na GMO krmivo...dnes jsou zvířata kromě antibiotik krmena geneticky modifikovanými sračkami...
ROH
Středa, 08. února 2017 - 16:50:40  
Neregistrovaný host
185.156.120.42
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/448546/ceske-drahy-vym azaly-konkurenci-z-jizdniho-radu-stalo-je-to-milion-korun.html

Holt odboráři-bolševici se nezapřou, mají s retušováním nepohodlných zkušenosti od chvíle kdy vrah Stalin (jehož portréty nosili v rudých bolševických prvomájových průvodech) zcenzuroval z fotografií konkurenčního bolševika-vraha Ježova.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Nikolaj_Je%C5%BEov

Co kdyby obroráři začali bojovat s konkurencí tím že zruší odbory a začnou jezdit včas a bez zažrané špíny, namísto cenzury ?
Středa, 08. února 2017 - 17:12:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 95
Registrován: 7-2011
ROH: mistře jste v pořádku? Neudělalo se Vám nevolno?[happy]
Celé mladí jsem prožil sice v reálném socialismu, ale srovnávat Stalina s Českými dráhami, tak to už je i na mě moc. [biggrin]
Practicus
Středa, 08. února 2017 - 17:57:58  
Neregistrovaný host
78.45.75.167
ROH - vidíte, a já jsem dnes ve většině případů dojížděl do určených stanic s náskokem a to Vás nezajímá, protože Vy jen umíte buzerovat a nadávat, ale hnout prdelí, a nalezt a vylezt do/z vagonu bez zbytečnýho zdržování, otočit se a zavřít za sebou ty lámačky, aby vlak tu sekeru zkrátil je pro Vás neskutečnej problém
Středa, 08. února 2017 - 18:35:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 80
Registrován: 6-2006
Tak a nyní od jídla zpátky k tématu RegioJet [kladivo]:
Konkrétně mně zajímá to co tu padlo o osobních vozech ze Švýcarska (původní dotaz od sumecekbe). Jak pak níže vysvětloval Ernie, že jde o krnovskou rekonstrukci původně ze Švýcarska; je to ten totožný vagón, o kterém pak Ernie mluví tady a tady? A nebo to je řeč o těch Švýcarských vozech, co byly údajně zařazený do provozu bez rekonstrukce? [crazy] Můžete mně, prosím, navigovat kdyžtak na nějaký vlak, kde je řazený takový vůz (viz diskuze s Babilonem výše, kde se bavíte o piktogramu bicyklu)? Děkuji.
A připomenu ještě dotaz uživatele HP, jak je to vlastně s tím přeřazením těchto vozů do mezinárodního režimu RIC 61? I když byly (dle VagonWebu), původně v mezinárodním režimu, po rekonstrukci kolem roku 2000 ještě ve Švýcarsku byly tyto vozy přeznačeny jen na vnitrostátní 50. A tak jakými testy musely projík k získání zpátky 61?
EDIT: Rozšíření dotazu.

(Příspěvek byl editován uživatelem želva.)
Středa, 08. února 2017 - 18:40:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2899
Registrován: 8-2010
ROH: Pořád jeden a ten samý, že? [happy] Zdaňte režijky, Zrušte výpravčí..... [biggrin]

P.S. Včera jsem jel vlakem ČD 2x250 km a žádné špíny jsem si nevšiml.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza7887.)
Praha-Ruzyně, Olomouc
Středa, 08. února 2017 - 18:52:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 184
Registrován: 12-2014
Vážený pane želva, tyto vozy ze Švícarska jsou zbrusu nové. Jedná se o ty nejlepší a nejluxusnější vozy, které můžete na českých potkat. Vozy jsou zařazeny do třídy nadnadnadstandart. Vzhledem k tomu, že do dnešního dne jich bylo dodáno prvních padesát, tak je můžete potkat na všech vlacích společnosti Regiojet. Co se týče vaší poznámky na konci příspěvku, tak vzhledem k tomu, že společnost Regiojet provozuje vlaky po celé Evropě, tak na zařazení nejlepších vozů které společnost má do mezinárodního režimu, nevidím nic neobvyklého. Jak Váš, tak i dotaz pana HP, je klasickou nesmyslnou poznámkou modrogumního šotouška.
Středa, 08. února 2017 - 18:55:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 81
Registrován: 6-2006
Heh, tak děkuji za reakci, takovou odpověď jsem opravdu nečekal. [proud]
No k osobním vozům ještě dodatek (a vzpomínka na dny sněhové před týdnem):
Poznáte z obrázku
typ vozu? [biggrin]
Mimoň
Středa, 08. února 2017 - 19:22:18  
Neregistrovaný host
62.245.88.161
ROH(=vyhozen od ČD pro neschopnost?): Ten váš žlučovitý prožloutlý blábol je zcela za hranicí uvěřitelnosti. Tušíte vy vůbec, co je to cenzura? Pokud se domníváte, že je to ten případ, kdy o třídu lepší dopravce nezveřejní ve svých tištěných materiálech jízdní řády vlaků ČD a svoje přitom ano, tak jste zcela, ale úplně mimo - to cenzura není...
Jeho Vysost
Středa, 08. února 2017 - 19:41:19  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Practicus, chyba je u dopravcu, ktorý nemá automaticky zatváranie dverí. Dnes už je vozeň bez automatického zatvárania raritou, takže ťažko obviňovať ľudí, že to nerobia.
Ernie
Středa, 08. února 2017 - 19:52:25  
Neregistrovaný host
85.71.191.123
Konkrétně mně zajímá to co tu padlo o osobních vozech ze Švýcarska (původní dotaz od sumecekbe). Jak pak níže vysvětloval Ernie, že jde o krnovskou rekonstrukci původně ze Švýcarska; je to ten totožný vagón, o kterém pak Ernie mluví tady a tady?
Ano, to je on.

Piktogram bicyklu je nalakován na voze u dveří, v rezervačním systému ho nenajdete. V neděli na svém prvním provozním dni byl místo kol umístěn vozík s nápoji pro úvodní servis, což v budoucnu nebude (jelikož vůz má být v provozu bez servisu)
Čtvrtek, 09. února 2017 - 13:08:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 82
Registrován: 6-2006
Tak to je divné, tuší někdo copak tedy v tom Krnově s tím vozem (kormě dosazeni CZE) dělali? A odpověď na vaši otázku výše je tedy to, že s interiérem nedělalo nic (kromě možného přečalounění sedadel)? Spadá tedy tento vůz do kategorie, jak lidi od RJ říkali , že je po nutných opravách bez větších úprav hned nasadí do provozu, a nebo do kategorie druhé půlky, která má projít rekonstrukcí (dokonce alá vozy Astra)?[crazy]
A jak ještě píšete Piktogram bicyklu je nalakován na voze u dveří, v rezervačním systému ho nenajdete., tak na tento dotaz od Nesniho bylo odpovězeno, že tam ten piktogram je přímo v rezervačním systému.
Mohl by mě prosím kdyžtak někdo navigovat na nějaký ten vlak, kde je tento vůz aktuálně řazen (kde je vidět v rezervačním systému)? Díky.
Ernie
Čtvrtek, 09. února 2017 - 15:45:59  
Neregistrovaný host
85.71.191.123
želva:
Tak pro souhrn. V září vyšla tato informace, kde se píše: "V rámci příprav na provoz v Česku a na Slovensku projdou vozy dvouetapovou modernizací. V první etapě bude na všechny vozy dosazen nový centrální zdroj energie firmy EVPÚ Nová Dubnica ... Dále bude u deseti vybraných vozů vyčištěn interiér, dosazeny piktogramy dopravce RegioJet a vozy budou postupně od 11. prosince 2016 nasazeny do pravidelného provozu s cestujícími. Ve druhé etapě bude na zbylých vozech provedena náhrada stávajícího otevřeného systému WC za systém uzavřený, vakuový, budou dosazeny nové sedačky, které jsou standardní pro již jezdící velkoprostorové vozy RegioJetu (řada Bmpz 20-90 výrobce ASTRA Vagoane Călători). Poté budou dříve upravené vozy staženy z provozu a modernizovány ve stejném stylu jako ostatní vozy. "

Pokud je tato informace pravdivá, tak sedí vše, kromě termínu nasazení. Interiér byl vyčištěn a doplněn grafickými prvky dopravce. Z pohledu cestujícího asi žádná další změna není viditelná.

Co se týče piktogramu kola, nevyjádřil jsem se prve správně. Piktogram RJ zatím neuvádí jako doplňkovou službu (podobně jako wifi, klidovou zónu, atd), na schématu vozu je ale viditelný. V rezervačním systému vůz jsem nenašel, ale snad vám pomůže screenshot z neděle:
Čtvrtek, 09. února 2017 - 16:17:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 83
Registrován: 6-2006
Děkuji moc za odkaz na ten článek, stejně jako screenshot piktogramu na schématu vozu (a vůbec za trpělivost při vysvětlování :-# ).
A hned bych ještě s dovolením doplnil/připomenul dotaz z úplně jiného soudku: Jak se tu již několikrát někdo ptal (naposledy třeba tady); jak je to se stavem/počtem Vectronů, které má nyní RJ k dispozici?
A náhrady za Peršing (naposledy občíhlá Petrem Šimralem tady a nebo dřívější fotka od sumecekbe zde) jsou "obvyklé" a nebo v zimě častější?
Čtvrtek, 09. února 2017 - 16:24:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 579
Registrován: 9-2012
Momentalne je ve stavu 5 vectronu s toho turnus je staven pro 3. Pujcena masina na vlaku 1001/1010 byla nimoradka protoze v Koline byly na oprave jeden persing a vectron takze nebylo s cin odvezt tyto vlak. 117 byla po nehode nepojizdna stale je. Traxx si udelal kolecko do Havirova a na 1015 uz jel opraveny vectron
Ernie
Čtvrtek, 09. února 2017 - 16:26:07  
Neregistrovaný host
85.71.191.123
Pět Vectronů RJ jezdí pravidelně i teď (4 žluté + 227 v ELL laku). Vectron 276 po měsíční službě u RJ zatím pozorován není.
Bobmaster
Čtvrtek, 09. února 2017 - 16:46:56  
Neregistrovaný host
217.196.116.97
Želva: ty zasněžené dveře patří tomu nejlepšímu vozu, který je ve střední Evropě - vozu Astra z Rumunska. Kvalita se pozná na první pohled [kladivo]
Čtvrtek, 09. února 2017 - 17:28:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 84
Registrován: 6-2006
Ano ano, správně. Dveře se jim v Astře opravdu moc nevyvedly. [wink]
Jinak díky za info o Vectronech. Ještě se zeptám, "funguje" tu na fóru ještě nějaký insider z přímo z RegioJetu a nebo je už všechny vyštvaly zdejší žabomyší flamewars? [kecal]
P.S. Kromě tedy Mlaďase, toho jsem při pročítání zdejšího "duchaplného" archivu nějak zazdil. [blush]

(Příspěvek byl editován uživatelem želva.)
Tomes
Čtvrtek, 09. února 2017 - 18:31:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 167
Registrován: 12-2007
Vectron 276 byl po ukončení linky Bratislava - Košice vrácen ELL, jednalo se pouze o krátkodobý pronájem.
Stromabnehmer
Čtvrtek, 09. února 2017 - 19:35:16  
Neregistrovaný host
77.95.40.64
276 jezdí u rakouského Cargoserv.
Čtvrtek, 09. února 2017 - 20:19:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 134
Registrován: 1-2016
tentecko26 alias anděl: S dovolením tvé bláboly nechám bez komentáře, protože na naprosté krávoviny se fakt reagoval nedá (kam na to chodíš prosím tě? :-D ), je to ztráta času.Jen teda, že ses mohl podepsat, nemusíš se schovávat za jiný nick a pak se ještě o něco níž zase vymlouvat, že mé příspěvky "nevidíš". Mimochodem, jaká je souvislost řeznictví někde v Jablonci s Lidlem a jejich produkty, nějak ty tvé myšlenkové pochody fakt nechápu, to píšeš jen abys byl důležitý? Nechceš tvrdit, že salmonela je výhradně v polském mase, že ne :-D
-------------------------

Na Bratislavě už mají soupravy opravené po sérii kamionových útoků? Nebo tam pořád jezdí i klasická souprava?

(Příspěvek byl editován uživatelem TN26.)
Pátek, 10. února 2017 - 07:49:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 8-2003
jak pozitivně prodat nedostatek personalu

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/regiojet-zavadi-nizkonaklado vou-tridu-za-slevu-sebere-palubn/r~1e987954e93b11e698c20025900fea 04/
Pátek, 10. února 2017 - 08:54:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6914
Registrován: 4-2003
Arakain: jak pozitivně prodat nedostatek personalu

Přesně tak, ale takhle to umí fakt málokdo [proud].

Ovšem vedlejším efektem je, že se takto vyhoví notorickým stěžovatelům (jsou i zde na k-reportu), kteří tvrdí, že s RJ nejezdí, protože je tam obtěžuje palubní personál. Tak ještě aby RJ začal uznávat i režijky a toto vlákno se bude moci uzavřít [biggrin].
PPP
Pátek, 10. února 2017 - 10:21:55  
Neregistrovaný host
193.178.208.6
TN26: Dle informací z FB se má jedena jednotka vrátit z opravy (nebo už se vrátila), zbylé 2 se opravovat nebudou. Jeden Talent se nahradí "novým" a opravou prochází 4 sedond handy od DB (stejné jako má už Arriva a GWTR).
Pátek, 10. února 2017 - 10:24:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 5-2014
Bram: Ale co pak bude dělat druhá strana, která rýpe do těch, co rýpou do RJ. Vždyť se unudí k smrti, že nebudou mít také svého nepřítele [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Pátek, 10. února 2017 - 11:10:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 12-2007
BRAM. A já myslel, že servis už z nejlepších vozů Evropy dávno zmizel?[kladivo]
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Ghost
Pátek, 10. února 2017 - 16:54:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1712
Registrován: 1-2011
http://www.railpage.net/fotografie/zamestnanci-zsr-vybojovali-zla vu-vo-vlakoch-regiojet/

[coze]
Pátek, 10. února 2017 - 16:58:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 85
Registrován: 6-2006
ÚPA:
Ve vozech Astra je stále "klidová zóna s omezeným servisem". Tzn. stále je možné dostat obvyklé káva/čaj/mošt na začátku cesty (po odjezdu z větších nástupních stanic) a poté něco z "palubního menu", které je oproti ostatním vozům ochuzené o některé nebalené věci (pokud jsem se správně koukal, tak jde v podstatě jen o dortíky/dezerty). V palubním průvodci je přímo vyznačené kdy vozík bude vagonem projíždět.
Celé to výše popsané je k nakouknutí přímo v palubním průvodci pro vůz Astra.
P.S.: K porovnání proti klasickému "žlutému servisu".
A když už je řeč o těch průvodcích, tak by si je mohl Regiojet aktualizovat. Na Brno už přeci jen jezdí delší dobu, a navíc teď už aktuálně nejezdí Bratislava - Košice. [kecal]

(Příspěvek byl editován uživatelem želva.)