Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 01. 02. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 01. 02. 2017

dolů
   autor příspěvek
Pružinskij
Pondělí, 30. ledna 2017 - 17:34:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1370
Registrován: 4-2015
Vlček: Jo, to já samozřejmě taky. Ale když si pán tak hezky naběhl s tím rodinným výletem do Žlutic, tak jsem to nemohl nechat ležet...[proud] Páč zrovna na takových detailech se pozná, že o tom neví skoro nic a plácne, co ho zrovna napadne.
West code was broken.

Babilon
Pondělí, 30. ledna 2017 - 19:48:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3349
Registrován: 12-2007
Jedu po dlouhé době opět pendolinem a je to docela děs - hází to s námi, jako bychom jeli oraništěm, teplota kolísá mezi troubou a lednicí, takže střídavě svlíkám a oblíkám svetr. Dobrá léta už má jednotka zřejmě za sebou a ČD by mělo pořídit něco nového, co by mohlo prezentovat jako svůj prémiový produkt.
Ty, kteří dnes použili pendolino místo zrušeného RJ, to asi těžko přiláká k pravidelným jízdám.
StarMaster
Pondělí, 30. ledna 2017 - 20:02:04  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Pružinskij
To budou tvrdý drogy.
Jistě. A nebo se zkuste místo osočování po obou částech té tratě (jak české, tak polské projet) a pochopíte na co narážím. Pokud nejste srdcař z regionu a ani jednu část jste nikdy neviděl, nezbude vám, než mi dát za pravdu. Ona ta polská strana je zážitek jak rakouský semmering, který zaujme výhledem i nešotouše. Teď v létě jsem byl v oblasti na pěším výletě na 2 dny (Poláci tam postavili taková suprová odpočívadla se závětřím, kde se dá přespat i bez stanu) s kamarádem a zpátky jsme jeli vlakem a kamarád je z libereckého kraje, nikdy tam nebyl, vlaky nijak neprožívá a i tak byl vyloženě nadšený z výhledu na polské straně, česká ho nijak nezaujala. Chce to více objektivnosti a méně národní hrdosti z povinnosti. Ale klidně si myslete, že tu trollím a kecám z hladu. Pokud se tam neprojedete obojím, nemůžete pochopit.

Do Žlutic normálně z Rakovníka, při dovolené v něm. Auto k dispozici není a přímým vlakem je to pohodlnější než autobusem (pokud vůbec nějaký jezdí, nemám potřebu zjištovat zda ušetří směšných 20minut). A dovedu si představit tam jet vlakem i z Varů, to máte stejné jako s Loktem. Dá se tam jet přímým busem z Varů, ale dá se tam jet z Varů i vlakem a překvapivě to nejezdí prázdné. Víc to asi nemá cenu vysvětlovat, hádám že jste jeden z těch autobusových nadšenců, co žijí v iluzi, že vlaky na lokálkách už nikdo krom šotoušů nejezdí a mají se zrušit.

A ty úpravy na vozidlech si zadaly proč?
A koukal jste, kolik kol poberou? Ono je dost rozdíl kapacita na 11 kol a na třeba 40 jako u ČD, které obvykle ani nepočítají, zda je cyklistů 35 nebo 45.


StarSlave
A proto je asi zajímavá pro turisty, že?
Nebude to spíš tím, že její okolí je zajímavé a ta trať je jediná pořádně fungující veřejná doprava v oblasti (auto má nevýhodu, že se k němu musíte vrátit) a k tomu bere cyklisty a lyžaře?

Také není žádné tajemství, že pro většinu Čechů je Polsko tabu, protože si myslí, že tam nic krom levných nákupů není (tuplem to platí pro místní z libereckého kraje, co jsem je poznal, většina z nich se do polska podívala jen na nákup, nebo se projela za hranice 10km na kole, pokud bydlí v příhraničí) a zajímavost, že přejeli hranice do ciziny pro ně končí Jakuzycema, max. Porebou. Dál se už jede za polský vnitrotarif (vyšší než ČD tarif, což pro Čechy zvyklé na jedno z nejlevnějších jízdných ve veř. dopravě je nepřijatelné). A ta vyloženě hezká část začíná v Polsku až z Poreby dolu. Kolik lidí napadne se tam podívat, když to nejsou šotouši?

Že je něco neznámé neznamená, že to nemůže být výrazně hezčí než to známé. [happy]
Pondělí, 30. ledna 2017 - 20:30:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10831
Registrován: 5-2004
Ono to polsko zalezi s kym a jak daleko. Kratsi trasy drahy (to ale i u busu), delsi i dost laciny. Predloni jsem jel s kolem przeworsk - katowoice a jelikoz totalni rozkopanost s nad tak jediny spojeni s kolem byly osobaky pr. Vyslo to asi na 260 kc coz mi jako drahota neprislo...
StarMaster
Pondělí, 30. ledna 2017 - 20:52:21  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Petr_vlček:
Jasně, ale pan StarSlave nejspíš narážel na tu oblast Krkonoš a tam by se českých turistů týkalo to dražší jízdné, protože by si to buď jen sešli dolu a zpět vyjeli vlakem nahoru, nebo obráceně. Zhruba po Sobieszów má turistika smysl, dál by šel jen obdivovatel polských rovin a vesnic připomínající vzhledem 80. u nás, ale těžko normální turista.

Víc ale imho hraje roli ten faktor, že většinu Čechů se vydat do Sobieszów nebo Piechovic vůbec nenapadne. Jen kvůli tomu, aby si to mohli vyjet vlakem zpátky, tam normální turista nepůjde. A český cyklista si to nebude sjíždět do Polska, když si to může sjet zpátky do Česka. Neláká ho zjišťovat, jak je to v Polsku s přepravou kol a kolik to stojí (u KD levnější než u nás, ale skoro nikdo to neví).

Má pointa byla to, že StarSlave tu posuzuje hezkost tratě podle toho, kolik českých turistů na ní jezdí a přitom hloupě/cíleně ignoruje, že pro naše turisty nejsou turistické cíle a kvůli projíždění tratě tam zajede jen šotouš.

Většina těch svátečních turistů, co jede na dovolenou autem a jako atrakci si na jeden den zvolí projet vlakem a to i do Polska (protože v něm ještě nikdy nebyli, nebo byli jednou nakupovat), naprosto stačí Jakuszyce či Poreba. Což ale o zajímavosti té tratě na české a polské straně nevypovídá vůbec nic. Vypovídá to jen o racionálním myšlení železnicí nepostižených lidí. Já vyrazit s nějakou větší partou do té oblasti, tak je také nebudu tahat do Polska sejít si kopec, abychom se zpět vyvezli vlakem, protože jsou z něj cool výhledy. Ale že je polská část té trati velmi pěkná a česká v podstatě o ničem, to zůstává faktem (pro toho, kdo viděl obojí).
Jajdulak
Pondělí, 30. ledna 2017 - 20:58:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 455
Registrován: 12-2007
Dan38 a link na Lidovky: Tak teď nevím. Pan Novotný tvrdí, že ČD klesá počet cestujících, na iDnesu zase pan Sůra píše, že jim počet cestujících roste. Podobně mluví í článek na novinkách. Tak jestli oni se nám ti novináři nepletou a neměli by vycházet z informací pana Novotného. [happy]
Ernie
Pondělí, 30. ledna 2017 - 21:13:40  
Neregistrovaný host
85.71.191.123
Tak teď nevím. Pan Novotný tvrdí, že ČD klesá počet cestujících, na iDnesu zase pan Sůra píše, že jim počet cestujících roste. Podobně mluví í článek na novinkách. Tak jestli oni se nám ti novináři nepletou a neměli by vycházet z informací pana Novotného.

Samozřejmě. Když před pěti lety jezdil Jan Perner s deseti vagony, vozil výrazně méně cestujících, než vozí ten dnešní šestivozový (občas jen čtyřvozový). Dnešní cestující jsou více skladní, ti prostorní totiž přešli ke konkurenci, kde mají levné občerstvení.
Pružinskij
Pondělí, 30. ledna 2017 - 21:15:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1373
Registrován: 4-2015
Do Žlutic normálně z Rakovníka, při dovolené v něm. Auto k dispozici není a přímým vlakem je to pohodlnější než autobusem (pokud vůbec nějaký jezdí, nemám potřebu zjištovat zda ušetří směšných 20minut). A dovedu si představit tam jet vlakem i z Varů, to máte stejné jako s Loktem. Dá se tam jet přímým busem z Varů, ale dá se tam jet z Varů i vlakem a překvapivě to nejezdí prázdné. Víc to asi nemá cenu vysvětlovat, hádám že jste jeden z těch autobusových nadšenců, co žijí v iluzi, že vlaky na lokálkách už nikdo krom šotoušů nejezdí a mají se zrušit.

Hm. Rodinná dovolená v Rakovníku. Dobrý nápad. Zkusím se zeptat ženy, co by tomu říkala. Hádám, že mě pošle do [zadnice], není padlá na hlavu. Co je tak zajímavýho v Rakáči, že tam strávite dovolenou, he?
Chápu nějaký turistický region, ale Rakovník?

A když tedy vyjedete Os 16704 tam, čím se jako budete vracet? 16715 je celkem brzy, další spoj jede za dvě hodiny a to se vrátíte do hotelu až někdy před osmou večer, přičemž děti budou od šesti večer řvát hlady v šukafonu a manželka pak po večeři, až zjistí, že v Rakovníku chcípl pes.

A pohádky o tom, jak to z KV do Žlutic VLAKEM nejezdí prázdné povídejte někomu jinýmu.
West code was broken.

Nesni
Pondělí, 30. ledna 2017 - 21:23:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1269
Registrován: 6-2014
Chápu nějaký turistický region, ale Rakovník?

http://www.kudyznudy.cz/Kam-pojedete/Stredni-Cechy/Stredni-Cechy- zapad/Rakovnik.aspx
Rakovnicko je eldorádem památek, krásné přírody. Tradiční oblast pěstování chmele křižuje tisíc kilometrů značených tras pro pěší, cyklisty, vodáky i jezdce na koních...A rozhodně nezapomeňte na železniční muzeum v Lužné, ráj všech rodin s dětmi a milovníků mašinek a železnic!

Doporučuji ochutnat rakovnické pivo. Už ve středověku se vozilo i do Prahy.
Petr_hradecký
Pondělí, 30. ledna 2017 - 21:34:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 623
Registrován: 4-2015
Odkaz od zzz na Novinky i článek na iDěsu jsou patrně z jednoho zdroje - ze servisu ČTK. Srovnejte:

ČTK - České noviny:
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/ceskym-draham-loni-vzrostl-pocet -cestujicich-o-1-8-milionu/1444002

Novinky:
https://www.novinky.cz/ekonomika/427909-o-cestovani-vlakem-je-zaj em-pasazeri-pribyli-ceskym-draham-i-regiojetu.html

Iděs:

http://ekonomika.idnes.cz/regiojet-ma-za-lonsky-rok-rekord-lide-p ribyvali-i-ve-vlacich-pqg-/eko-doprava.aspx?c=A170130_112321_eko- doprava_suj

A je to přitom stále jedna a tatáž zpráva. A sebestředný J.S. se na rozdíl od Novinek, kde přiznali zdroj ČTK, prohlásil za autora, i když jen překopíroval a upravil materiál z autorství ČTK tak, aby vyzněl pochvalně hlavně pro firmu pana R.J.[wink]
Nejsem [new] Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Babilon
Pondělí, 30. ledna 2017 - 22:25:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3350
Registrován: 12-2007
Hm. Rodinná dovolená v Rakovníku. Dobrý nápad.
Z Rakovníka jezdí vlaky do šesti směrů. Lepší místo pro dovolenou těžko najdete. :-)
1035
Pondělí, 30. ledna 2017 - 23:01:19  
Neregistrovaný host
37.188.183.38
Dnes u 1035 v Brně odstavovali žlutí vadný vagon a trvalo jim to hodinu a půl. Po tu dobu blokovali první nástupiště. Ke všeobecné radosti přičumujících nádražáků.
Bobmaster
Pondělí, 30. ledna 2017 - 23:14:18  
Neregistrovaný host
217.196.116.97
Dnešní ticho po pěšině v médiích okolo nehody vlaku 1007 u Žichlínku je samozřejmě další z mnoha nevysvětlitelných konspiračních teorií zlých modrogumů. Proč taky zmiňovat zrovna tuhle nehodu, vždyť byla na tak nepodstatné trati a dohromady se nic moc nestalo...
StarMaster
Pondělí, 30. ledna 2017 - 23:35:15  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Evropská komise dokazuje svou zbytečnost.

Pokud se Evropská komise přikloní k názoru, že ČD zlevnily na Ostravě pod cenu a mají platit odškodnění Leošovi s Jančurou, i když je zřejmý fakt, že většina cestujících jezdila na nějaké slevy (studentské, in25, akční, síťové) už předtím a nikoli na obyčejné jízdné, tak dokáže, že odejít z EU co nejdříve je nejlepší možné řešení pro ČR.

Dělat, že obyčejné jízdné hrálo velkou roli na této trase a z něj počítat odškodení soukromníkům, to je očividná zaujatost s cílem propagovat liberalizaci za každou cenu.

Podobné slevy nabízí ČD proti autobusům po celé ČR a to i tam, kde dominant rozhodně nejsou (Praha-Písek, Praha-Liberec, Praha-Tábor).

Čistá lež je i podsouvání, že kdyby tam ČD neměly všelijaké akční jízdné, tak by si Leoš a Jančura mohli dovolit chtít kolem 400-500 za jízdné. To by cestující vyhnalo a pak není žádný důvod, aby podobné jízdné musely požadovat ČD, když před vstupem soukromníků ho po většině svých cestujících nepožadovaly.

Nikým nevoleným úředníkům se líbí liberalizace a chtějí ji tlačit za každou cenu a tak si vykládají zákony o vstupu na trh jak se jim to hodí. Po zákazu žárovek, bio palivech, solárech a uprchlických kvótách začínají vytvářet cílené znevýhodnění dominantních firem na nějakém trhu?

Pevně doufám, že proti podobnému rozhodnutí se musí jít nějak bránit.

Tohle opravdu není férové podnikání. Každý ví, že za obyčejné jízdné do Ostravy jel jen ten, kdo vlakem nejel 5 let, jel z Rokycan a netušil, že zlomením jízdenky v Praze ušetří.

Dokazovat zneužití trhu tím, že si vezmu nejdražší produkt nějaké firmy, co si skoro nikdo nekupoval a budu kritizovat, že si dovolila po nástupu konkurence nezrušit levnější produkty?

Naprostý výsměch normálnímu rozumu.
kpt.Hejl
Úterý, 31. ledna 2017 - 00:10:09  
Neregistrovaný host
79.127.245.180
Naprostý výsměch zdravému rozumu je představa,že opouštíme EU kvůli jízdenkám na vláčky.
To už si někteří mysleli,že to bude kvůli pomazànce.
Tedy ne že by tento obskurní spolek nebylo záhodno demontovat a začít znovu,ale když se nic neděje,i když tady jsou desítky zásadních problémů,tak by to byla [zadnice],kdyby to začalo kvůli jízdenkám kdesi na evropské periferií.
To se soudruhu asi nepovede [coze]
Babilon
Úterý, 31. ledna 2017 - 00:16:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3351
Registrován: 12-2007
Taková krásná esence totalitního smýšlení, to se jen tak nevidí. Kde se to v těch lidech bere?
StarMaster
Úterý, 31. ledna 2017 - 01:26:58  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Pružinskij, Babilon (a to předchozí)
Pánové, klidně se tu přetahujte, komu z vás ta trať leží v žaludku víc, to je asi tak všechno, co s tím můžete udělat. Dále bych dodal, že jediný, kdo mluví o rodině s malými dětmi, je tu Pružinskij.

A když mi bylo kolem 20ti, tak jsme do Žlutic dokázali jet vlakem i z Prahy a překvapivě nikdo se z toho nepo. A to je o dost delší, než z Varů. Celkem věřím, to do dokáží dvacetiletí z Prahy i dnes, oni si dnes ve městech jako Praha raději kupují elektroniku než auta a chalupy (kvůli které by to auto potřebovali).

Z Varů se tam dá jet vlakem naprosto v klidu. I dál od Prahy nemá každý auto, když žije ve městě a ne každý se chce vláčet autobusem, aby ušetřil 20 minut, oni se nějací cestující vlakem najdou. [happy]

Samozřejmě ale primární význam té trati je, aby v regionu fungovala alespoň nějaká jasná a zřetelná veřejná doprava po něm. Že by tím někdo dojížděl do práce ve Varech nečekám. To by byl blázen. Ale zachovat tu trať pro běžný provoz, přínos pro region rozhodně má. Použít ty peníze, co stojí vlak, k tomu, aby se zavedla hromada busových výstřelů, které za pár let zaniknou pro nezájem (protože ani kvůli busům se do té oblasti nenastěhují davy), mi přijde pro region škodlivé. To je lepší držet něco, co aspoň na té mapě je vidět a to jsou koleje.
386 014
Úterý, 31. ledna 2017 - 08:44:29  
Neregistrovaný host
62.245.69.111
Dnes vezu obrat 1001/1010
Úterý, 31. ledna 2017 - 09:02:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6755
Registrován: 4-2003
Taková krásná esence totalitního smýšlení

Spíš je někdo poněkud duchaprostý a nebo se tak za každou cenu projevuje a Marcel Szyleny Welmy začíná mít zdatnou konkurenci.

Na druhou stranu - dovolená v Rakovníku - to mi málem poránu přetrhlo bránici.[biggrin]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 31. ledna 2017 - 09:05:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8693
Registrován: 12-2009
Dnešní ticho po pěšině v médiích okolo nehody vlaku 1007 je jen předvěstí článku od JS, který poukáže na malý rozsah škod na rozdíl od případu ve Studénce, čímž opět dokáže blahodárný vliv RJ na železnici.[wink]
1007
Úterý, 31. ledna 2017 - 09:21:59  
Neregistrovaný host
37.188.176.142
K nehodě vlaku 1007 došlo zhruba v půl druhé odpoledne. Babišovy rozhledy zprávu o této události vydaly "už" ve 22:34, tedy po devíti hodinách! Pochopitelně na titulní stranu se zpráva nedostala, je cudně ukrytá v krajském chlívečku. Pozoruhodné rovněž je, že chybí jakýkoliv náznak o tom, kdo byl dopravcem postiženého vlaku, fotky z místa nehody zobrazují jen rozbité auto, obvyklý snímek čela mašiny po nehodě chybí. Vyjádření šéfa nebo tiskového mluvky byste hledali marně. Zvláštní náhoda... Pardubický Deník o nehodě informoval včas, i tiskové kecy a fotku mašiny článek obsahoval. Po aktualizaci ovšem fotka mašiny zmizela. Nikdo si nesmí spojovat pokroucený plech se žlutou barvou! A tomu se říká nestranné a objektivní zpravodajství...
odkaz
inspektor
Úterý, 31. ledna 2017 - 09:41:33  
Neregistrovaný host
128.0.179.99
386 014 Úterý, 31. ledna 2017 - 08:44:29 Dnes vezu obrat 1001/1010
To je na oznámení drážní inspekci, že si fira píše na netu za jízdy!!!
inspektor
Úterý, 31. ledna 2017 - 09:45:21  
Neregistrovaný host
128.0.179.99
K nehodě vlaku 1007 došlo zhruba v půl druhé odpoledne.
Není divu, že došlo k nehodě, když si strojvůdci píšou na k-reportu!!
Úterý, 31. ledna 2017 - 10:15:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1528
Registrován: 3-2011
O co jde!Řidiči kamionů taky mobilujou,čumí na DVD a bůh ví co za jízdy ještě dělají a policie ČR to taky neřeší,tak proč by fíra nemohl naklapat jednu pitomou krátkou sms,a vy jste ho jako viděl ,že to posílal z jedoucího vlaku[wink]?
Úterý, 31. ledna 2017 - 10:49:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4583
Registrován: 9-2011
1007: ty vole, ty máš tedy starosti. Tady na Káčku byla zpráva asi v půl třetí, na TV Noha byla reportáž, jen ty tu hledáš konspirační teorie.
Jestli vono to nebude tak, že ten náklaďák řídil Elvis a v návěsu měl schovanou Lochnesskou příšeru, kterou vezl do Area 51, aby jí skřížil s tam pobývajícím Marťanem. Strojvedoucím peršinku pak byl Julek Fučíků a za mašinou byla připojená cisterna, obsahující tajnou radioaktivní substanci do leteckýho paliva, která způsobuje chemtrails. Uvnitř cisterny byla navíc tajná schránka, obsahující pravdivé dokumenty o 11. září, o bednách v Čertově jezeře a o financování Čapího hnízda.
Takže je celkem jasný, proč se zpráva o týhle nehodě musela ututlat.
Úterý, 31. ledna 2017 - 10:52:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6008
Registrován: 5-2002
Ono je dost rozdíl kapacita na 11 kol a na třeba 40 jako u ČD, které obvykle ani nepočítají, zda je cyklistů 35 nebo 45.

To si děláte srandu, že jo? Nechte tu na sebe kontakt, já vám v létě zavolám rovnou od průvodčího, co bude zase další cyklisty vyhazovat... Třeba z prázdného představku, který je určen na tři kola, tak čtvrté naproti být prostě nesmí, jakkoliv se tam vejde a ničemu nepřekáží. (Nějaký ten nový velkoprostor)
Úterý, 31. ledna 2017 - 13:16:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1679
Registrován: 12-2007
Tak se nedivím, že to Radim tutlá, když to pro cestující byl jistě slušný šok. Zajímalo by mě, kolik cestující dostali držhubného.

Fotky za facebooku hasičů Česká Třebová
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
dohlib
Úterý, 31. ledna 2017 - 13:27:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 319
Registrován: 8-2014
Hodně foto je zřejmě bez cenzury zde :
http://www.orlicky.net/?id_zpravy=11548113211485787665
Úterý, 31. ledna 2017 - 13:37:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4343
Registrován: 8-2012
Úpa: vy to fakt nemáte v hlavě v pořádku.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Úterý, 31. ledna 2017 - 13:38:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6872
Registrován: 4-2003
R 1463Úpa:Tak se nedivím, že to Radim tutlá, když to pro cestující byl jistě slušný šok.

Přiznám se, že myšlenkové pochody některých jedinců nechápu. Dle zvrácené logiky diskutujícího R 1463Úpa nejspíš osobně Radim tutlá nehodu proto, že za ní může on sám?
almužny forever
Úterý, 31. ledna 2017 - 14:20:59  
Neregistrovaný host
92.62.225.162
Úpa a spol: Posr*li jste se? I kdyby to bylo pokračování konspirační teorie "sabotáže Regiojetu pomocí kamionů na přejezdech", které by se přesunulo ze SR po vytlačení firmy do ČR, tak těžko za to může sám Jančura... [crazy]

Spíš kdyby tu někdo uvedl nějaké smysluplné podrobnosti typu:
- přestup cestujících probíhal dle fotek do jiné soupravy - jaké? 1009 ??
-cestující byly drženi na místě nehody 2 hodiny v soupravě ?
Muselo to bejt provozní maso jak je při MU u nich už obvyklé.. [uhoh]
Úterý, 31. ledna 2017 - 14:37:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1681
Registrován: 12-2007
Bramík: Nedělejte, že nechápete.
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
žlutý vozeń
Úterý, 31. ledna 2017 - 15:27:05  
Neregistrovaný host
88.101.106.91
Jeden žlutý křáp AB byl /nebo ještě je/ dnes ráno odstavený vBrně u pošty na kusé.
Úterý, 31. ledna 2017 - 16:09:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8694
Registrován: 12-2009
R_1463Úpa
Bramík: Nedělejte, že nechápete.
Ale oni vědí, že když byl na přejezdu na koridoru kamion i bez nehody, tak to bylo jako zpráva č.jedna, opakovaná.
Jen to kvůli světonázoru nemohou přiznat.[wink]
Úterý, 31. ledna 2017 - 16:15:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7362
Registrován: 5-2007
R_1463Úpa, Ohl: Ja teda tiež nechápem. Prečo by mal Radim nechať zámerne tutlať to, že sa mu stala "štandardná" nehoda, ktorú už absolvoval každý železničný dopravca v ČR, pri ktorej sa v zásade nikomu nič nestalo a škody sú toliko štandardne obraná mašina a 2-3 štandardne potlčené vagóny v rozsahu takom, že to rozhodne nie je žiadna totálka. Ľudia tam nikde nepobiehali, evakuácia vykonaná očividne podľa všetkých predpisov za účasti hasičov SŽDC. Žiadny prehnaný hejt som nikde nezaregistroval, takže informačne snáď zvládnuté a diskomfort v náhradnej súprave zrejme v danej situácii pochopiteľný. Tak čo tam hľadáte?
dohlib
Úterý, 31. ledna 2017 - 16:21:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 321
Registrován: 8-2014
Kdyby se tohle s tímto kamionem u Žichlínku stalo místo Regiojetu s velkou masivní loko a vagony třeba pendolinu, tak tam možná bohužel budou i oběti. Záleží i na tom, jestli auto mělo náklad a jaký...
Úterý, 31. ledna 2017 - 16:26:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6761
Registrován: 4-2003
Nedělejte, že nechápete.

Obávám se, že k objasnění těchto duševních pochodů je potřeba mít IQ menší než luční kobylky a nebo to konzultovat s předním dopravním odborníkem Petrem Šedou z Brna - Bystrce.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

M_g
Úterý, 31. ledna 2017 - 16:48:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 687
Registrován: 6-2006
Ale ten má kancelář pro konzultace v Semilassu.
dvx
Úterý, 31. ledna 2017 - 17:15:24  
Neregistrovaný host
194.228.169.254
dohlib: Kdyby ten náklaďák byl naložený, tak by ten RJ s největší pravděpodobností vykolejil.
Úterý, 31. ledna 2017 - 17:30:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3845
Registrován: 4-2003
inspektor:
"To je na oznámení drážní inspekci, že si fira píše na netu za jízdy!!!"
Jaký fíra? Vždyť pod příspěvkem je podpis "386 014". Takže to psala sama lokomotiva, která veze dotyčný obrat vlaků.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mladějov
Úterý, 31. ledna 2017 - 17:48:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9505
Registrován: 3-2007
No na DI bych teda chtěl vyřizovat ty snížnosti, když tam píšou z 90% lidi, co si potřebujou na někom zchladit žáhu [crazy]
To musí být práce pro vraha.
Úterý, 31. ledna 2017 - 18:16:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8696
Registrován: 12-2009
}Prečo by mal Radim nechať zámerne tutlať to
Já neříkám ,že to tutlá přímo Radim, ale jen že je divné, že jindy se o tom píše a vysílá o106.
Úterý, 31. ledna 2017 - 18:56:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 33
Registrován: 3-2016
Zdravím, neví někdo, co to stojí na Smíchově za novej vůz po rekonstrukci? Na voze je jenom číselné označení
CH-RJ 61 85 20-73 007-7. Díky za pomoc. Jinak je to velkoprostorák.
Ernie
Úterý, 31. ledna 2017 - 19:33:10  
Neregistrovaný host
85.71.191.123
Já neříkám ,že to tutlá přímo Radim, ale jen že je divné, že jindy se o tom píše a vysílá o106.

Trochu přeceňujete novinářské priority. Žádná krev = žádná atraktivita. Ani nemají kamerový záznam z nehody, takže celková úroveň morbidity je na nule. Nejrychleji o tom psalo tn.cz a to jen proto, že jim někdo poslal video z kolemnehodyprojíždějícího vlaku, jinak by mlčeli taky. Určitě se to netýká jen vlaků, funguje to tak normálně
Ernie
Úterý, 31. ledna 2017 - 19:34:23  
Neregistrovaný host
85.71.191.123
Zdravím, neví někdo, co to stojí na Smíchově za novej vůz po rekonstrukci?

Krnovské dílo původem ze Švýcarska. Jak se nakonec reko provedla, prošel interiér do konečné fáze podoby?
Úterý, 31. ledna 2017 - 20:16:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3846
Registrován: 4-2003
Před chvílí skončily zprávy na ČT. A o nehodě vlaku s dodávkou u Strančic (stejná situace - auto uvízlé na přejezdu smetené vlakem) ani zmínka. ČD to dozajista tutlají a bůhví kolik vyplatí cestujícím na "držhubném"…

Uvědomuji si, že zdejší konspirační buňka bude vůči logickým vysvětlením značně imunní, ale přesto. Při nehodě u Lukové nebyl nikdo usmrcen, ba dokonce nebyl nikdo ani vážně zraněn, škoda nebyla nijak velká a infrastruktura nebyla poškozena do takové míry, aby byla výrazně omezena doprava na trati. Navíc se nehoda udála kdesi "na Vystrkově". Nestalo se zkrátka nic, o co by média jevila výrazný zájem. A publikum rovněž tak. Informace světem proběhla, četl jsem ji na několika serverech, slyšel jsem ji v rozhlase. O nějakém tutlání tak nemůže být řeč. Jinak ten den došlo ke srážce vlaku s autem u Kralup nad Vltavou a srážce člověka u Prahy. Obojí se smrtelnými následky. Tyto události se nějak "rozmazávaly"? Nikoliv. Že by ČD něco tutlaly?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 31. ledna 2017 - 20:49:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 876
Registrován: 8-2007
K nehodě vlaku 1007 došlo zhruba v půl druhé odpoledne. Babišovy rozhledy zprávu o této události vydaly "už" ve 22:34, tedy po devíti hodinách! Pochopitelně na titulní stranu se zpráva nedostala, je cudně ukrytá v krajském chlívečku. Pozoruhodné rovněž je, že chybí jakýkoliv náznak o tom, kdo byl dopravcem postiženého vlaku
Další námět na pro zdejší konspirátory. Nehoda ve Vejprnicích 20.1.2017 kde zemřeli tři lidé je v Babišově rozhledech cudně ukryta v krajském chlívečku. Pozoruhodné rovněž je, že v textu chybí jakýkoliv náznak o tom, kdo byl dopravcem postiženého vlaku. Copak ČD tutlá?
Úterý, 31. ledna 2017 - 21:58:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 577
Registrován: 9-2012
Bp 007 zatim jezdilo na zkusebkach do Bratislavy. Interier puvodni dosazeno akorat CZE a nezbytne upravy. Par jich pujde do provozu zbytek reko ala astra a potom i ten puvodnich par kusu
Skeptik
Úterý, 31. ledna 2017 - 22:05:24  
Neregistrovaný host
78.45.55.114
Bkv: S tím nepatrným rozdílem, že ta zpráva z Vejprnic už po hodině od nehody vybafla z titulní stránky Neburešova plátku. A dokonce tam pak byla a stále ještě je i fotka lokomotivy dopravce. Loko ČD většina lidí pozná z fotky, dokonce dost lidí asi tuší, že na té trati jsou ČD v osobce jediným dopravcem..

Vskutku netřeba tak přihlouplým způsobem hledat námět pro zdejší konspirátory.
Úterý, 31. ledna 2017 - 23:00:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4344
Registrován: 8-2012
Já neříkám ,že to tutlá přímo Radim, ale jen že je divné, že jindy se o tom píše a vysílá o106
Ty jseš taky dobře vypatlanej. Jojo, spiknutí je celoplanetární, ještěže nám odhalovači konspirací otevírají oči.
Co chudák Putin? [happy]
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
inspektor
Středa, 01. února 2017 - 00:27:10  
Neregistrovaný host
128.0.179.99
nejspíš osobně Radim tutlá nehodu proto, že za ní může on sám?
no a nemůže??? kdyby se necpal se svym cirkusem mezi železničáře, tak se ten kamilon neměl s kým srazit, bo by tam ten žlutý cirkus nejel!!! A chudák kamioňák mohl v klidu odjet
co je na to nejasného???
a kdyby nevystresoval jiné svou konkurencí, tak byl klid a určitě ani národní dopravce neměl tolik nehod, bo by langsam jezdit
a může i za to, že pinďa jezdí jak blázen, aby byl rychlejší než žluté peklo
konec hovadinám
Středa, 01. února 2017 - 04:50:13  
Neregistrovaný host
37.48.33.142
nebyla by radši nějaká fotečka žlutýho vlaku s 386 v čele ?
Středa, 01. února 2017 - 06:01:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 34
Registrován: 3-2016
RJ 1010 Praha hl.n. 31.1.2017
Středa, 01. února 2017 - 07:13:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1684
Registrován: 12-2007
Doktor: Zase jste nic (asi záměrně) nepochopil. Já a další diskutéři jsme naráželi na to, že na fotografiích mainstreamových médií nikde nebylo vidět, že se jedná o vlak dopravce RegioJet. Byly tam fotky rozšmelcovanýho náklaďáku a pohled na koleje. Nic víc. Pouze a jen Orlický deník tam měl fotky, kde bylo vidět i na vlak dopravce. Proč třeba BabišDnes zveřejnil jen fotky, kde není vidět, jakého dopravce je to vlak???
Ale žijte si dál ve svém babišném světě [cunik]
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Středa, 01. února 2017 - 07:48:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 992
Registrován: 5-2014
R_1463Úpa: Tak nějak nad tím přemýšlím a nějak mě nenapadá důvod, proč by se mělo extra rozhlašovat "Ha, byl to RJ". Každý se špetkou rozumu ví, že ten vlak (dopravce) za to nemůže a stát se to může každému. Myslím, že označení "vlak" je v tomto případě dostačující. A berte to i tak, pokud je někdo bez té špatky rozumu a bude si myslet, že za to může dopravce, tak pro ty má RJ velký trumf, že je uplatí kávičkou a bude to v pohodě :'o)

P. S. Omlouvám se za svoji jízlivost, už zase mlčím [happy]
1007
Středa, 01. února 2017 - 07:53:15  
Neregistrovaný host
37.188.178.113
Hlavně z toho Orlického nebo kterého Deníku ta fotka nabořené mašiny po chvilce zmizela. Asi připadala novinářům málo krvelačná a neatraktivní.
Středa, 01. února 2017 - 08:42:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6765
Registrován: 4-2003
Proč třeba BabišDnes zveřejnil jen fotky

Prosimvás, mohl byst si tady i jinde k té diskusi donést i zbylé 3/4 mozku a nasadit si je do hlavy a zapnout? Předem díky.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

HP
Středa, 01. února 2017 - 08:56:26  
Neregistrovaný host
193.164.219.22
CH-RJ 61 85 20-73 007-7 ten vůz prošel nějakými testy a schválením, že se mávnutím kouzelného proutku z vozu pro vnitrostátní provoz režim 50 stal vůz pro mezinárodní provoz 61 v režimu RIC? Jak je vůbec možné, že se vozy ze Švýcarska schválené pouze pro vnitrostátní provoz pohybují po kolejích SŽDC bez patřičných povolení? Asi nějaký lepší oddíl, kde platí jiné předpisy [angry]
Středa, 01. února 2017 - 09:15:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1686
Registrován: 12-2007
RadekŠ: nechte si ty urážky na svou tchýni. Více lidem je jasné, z jakého důvodu na fotkách nikde nebyl vlak. Srovnejte si desítky jiných nehod, naposledy třeba Vejprnice. Vždy je vidět, jak dopadl vlak. V Hrabiš Dnes ani jedna fotka vlaku. Plus jak píše 1007, i z Deníku fotka zmizela.
Nejsme v rozporu. Já neříkám, že je to vina dopravce. Na to jste přišel jak? Kde to píšu? Co mi zase podsouváte,
Jančura má velmi dobře zpracovaný marketing a nechce, aby se nehoda spojovala s jeho společností. I když je odborné veřejnosti jasné, že nehody postihují všechny dopravce bez rozdílu, tak nikoliv většinovému zbytku populace [happy]
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
úpa
Středa, 01. února 2017 - 09:34:20  
Neregistrovaný host
80.188.122.74
ad Úpa:výstižně pojmenováno[ok]