Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Archiv diskuse Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš do 04. 10. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš do 04. 10. 2017

dolů
   autor příspěvek
Sobota, 30. září 2017 - 20:29:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5774
Registrován: 8-2012
Znovu upozorňuji, že se samotným telefonem ("mobilem") podmínky pro základní radiové spojení GSM-R nesplňujete. Až s tím "GSM-R přenosné zařízení pro hlasovou komunikaci SVR-810R" (pravděpodobně - nikdy jsem na to volat nezkoušel), přičemž ale ještě musíte mít připojenou externí anténu.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 30. září 2017 - 20:39:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 4-2011
Ten systém GSM-R (klikl jsem si výše) sice má zajímavé vychytávky, ale nechápu, v čem je lepší než postupy používané v řízení letového provozu, kdy všichni slyší všechno, centra si letadla předávají a piloti přelaďují na frekvence, které jsou jim oznámeny, letadla mají ve FMS nahrané letové plány a (hlavně) piloti mají povinnost readbacku, tedy přesně zopakovat právě dané instrukce. Na tohle všechno existují analogie na zemi, ale tady se dodnes řeší, že výpravčí volá strojvedoucímu podle JMÉNA a nikoliv konkrétnímu VLAKU bez ohledu na to, kdo ho veze? To nechápu. Pokud je na trati vlak, má nějaké "číslo" (volací znak?) a ten člověk snad má uši, ne?

A nějak se mi nechce věřit, že hlavním důvodem jsou kopce a údolí, kde není signál. Nebo "vysoká cena vysílaček/radiostanic" pro malé dopravce. A už vůbec to, že podepisování papírového lejstra stojvedoucím je "lepší"(?) než aktuální instrukce s readbackem, která se nahrává.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Sobota, 30. září 2017 - 20:47:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5775
Registrován: 8-2012
tady se dodnes řeší, že výpravčí volá strojvedoucímu podle JMÉNA a nikoliv konkrétnímu VLAKU
Takže jste to nepochopil vůbec. Právě na GSM-R se volá ČÍSLEM VLAKU (když už musíme použít velká písmena). (Popř. teda ještě číslem vozidla, ale to sem teď nepatří).
podepisování papírového lejstra stojvedoucím je "lepší"(?) než aktuální instrukce s readbackem, která se nahrává
Ono to "lejstro" má mnohdy třicet cenťáků na délku, což se těžko dá nameldovat telefonem (stejně si kilometrické polohy těch pěti pomalých, třech stahovaček a pro zpestření třeba přemístění nějakých návěstidel fíra bude muset pro paměť napsat, tak proč ne na papírový "rozkaz", kam mu to natisknou strojem). Nevím, co furt vynalézáte.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 30. září 2017 - 22:11:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1599
Registrován: 11-2009
Focus1976: právě to, že všichni slyší všechno mi přijde jako přežitek, který tak trochu nechápu, proč se to dodnes používá jako primární komunikační kanál. Informace má dojít jen k tomu, komu je určena, a ne rušit ostatní.
Sobota, 30. září 2017 - 23:18:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2497
Registrován: 1-2006
U letadel je dost podstatné vědět, co mají/chtějí/budou dělat v prostoru i všichni ostatní kolem vás.
Sobota, 30. září 2017 - 23:35:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14554
Registrován: 5-2002
Agent: Pamatuju si dobre, ze takovy ty trvanlivejsi PJ se nechaji zapsat do "mapy" AVV ?
Pamatuješ si to dobře, ale ač to technicky jde, tak to neděláme, abychom neuváděli fíry ve zmatek tím, že některé PJ to umí a jiné ne.
Jedinou výjimkou je stav, kdy v TTP vyjde trati trvalé snížení rychlosti, které je již "kryto" pomalou jízdou - pokud na dané trati (resp. v dané mapě) žádná jiná změna není, pak nečekáme na první den platnosti TTP (kdežto v případě zvýšení rychlosti vždy lomíme platnost map "před" a "po").

Kecy. SŽDC chce na GSM-R vyzařovací výkon 8 wattů a to prostě "mobilem" (i když existují) neuděláte
On to asi Tvůj předřečník myslel tak, že je spojení organizováno jako u mobilu, tedy že se vždy bavíte přes BTS a ne napřímo (a že se sestavují dvě spojení, pro každý směr zvlášť - z toho se občas vyvrbí takové ty stavy, že jeden slyší druhýho, ale druhej jednoho ne). Výkon vysílače bych v tom nehledal...

Focus: nechápu, v čem je lepší než postupy používané v řízení letového provozu, kdy všichni slyší všechno, centra si letadla předávají
Možná v tom, že dopravní letadla nelétají údolími - vzdušný prostor nemá v letových hladinách hluchá místa a lze ho tudíž lépe pokrýt.

Paul: právě to, že všichni slyší všechno mi přijde jako přežitek, který tak trochu nechápu, proč se to dodnes používá jako primární komunikační kanál.
To přijde na to, jak na co.
Někdy je potřeba něco oznámit více (nebo všem) příjemcům a než se sestaví nějaké multicastové nebo broadcastové spojení, tak čas prchá jak mrcha.
Podobně je to třeba na metru: co dispečer teď hlásí tomu přede mnou, v tom jsem za dvě-tři minuty taky...
Neděle, 01. října 2017 - 08:39:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5777
Registrován: 8-2012
On to asi Tvůj předřečník myslel tak, že je spojení organizováno jako u mobilu
Tak hlavně že má vlastního vykladače myšlenek...
"pochybuju že si kolega bude kupovat za půl mega vysílačku" ... "Není to vysílačka, je to mobil"
Když pominu mimoňovitost samotné reakce (že se to jinak označí asi na cenu nebude mít vliv), tak "mobil" má v češtině svůj celkem jasně zažitý význam (přitom "mobil" sám o sobě je duplexní vysílačka [happy] ), takže "mobil" a "spojení jako u mobilu" je výrazná významová odlišnost. (Hovnu plujícímu v řece taky koneckonců můžeme říkat mobil, protože se pohybuje.)
No ale aspoň jsme se z diskuze dozvěděli, že ceny GSM-R jdou dolů (asi nemají jediného správného Národního Dodavatele...) a až na dotace na jejich pořízení dosáhnou vedle Matky s Dcerou i malí provozovatelé, proč to nepovažovat za povinnou součást výbavy jako třeba rychloměr. (Jenže v CZ bordelu stejně bude potřeba X dalších vysílaček, což je argument vůči PŠ "na normálních infrastrukturách se o tomto vůbec nediskutuje" - v tomto opravdu nejsme s TRSkou, simplexem, ASCOMem, digitální komunikací i garantovaným "ničím" normální infrastruktura.)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Neděle, 01. října 2017 - 08:59:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14560
Registrován: 5-2002
TH: Tak hlavně že má vlastního vykladače myšlenek
Jo sorry, já zapomněl na §0, že Tvůj výklad má vždy a za všech okolností absolutní přednost...

"mobil" má v češtině svůj celkem jasně zažitý význam...
...stejný, jako v polštině slovo "komůrka" nebo v němčině slovo "ruční". [wink]
Zažitých, ale jinak zcela nesprávných názvů (nejen) v češtině by se našlo - namátkou třeba "dynamo" u jízdního kola. Vyměňoval sis uhlíky pravidelně...?
Jinak k těm rozdílům mobil vs. vysílačka možno přihodit i to, že vysílačku si ladíš Ty, kdežto mobil se přelaďuje sám.

Když pominu mimoňovitost samotné reakce
Argumenty došly, začínáme nálepkovat...?
Neděle, 01. října 2017 - 09:12:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 6-2016
"přitom "mobil" sám o sobě je duplexní vysílačka [happy]"

Opravdu? To jsi zjistil sám, nebo ti to někdo důvěrně prozradil??? Víš hovno a jen machruješ. Až si nastuduješ systém spojení v GSM (R), tak se zase ozvi, frajírku. Do té doby končím, s takovým shlukem proteinů nemá cenu ztrácet čas.
Neděle, 01. října 2017 - 09:18:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5779
Registrován: 8-2012
stejný, jako v polštině slovo "komůrka" nebo v němčině slovo "ruční"
Potřebuješ to někam zakroutit? Když předřečník mluví o koupi "vysílačky" (předmětu, nikoli systému spojení), tak reakce "není to vysílačka, ale mobil" se samozřejmě netýká předmětu, ale "spojení jako u mobilu"... co ještě vymyslíte za pseudoargumenty, abyste ex-post dokázali pomýlenost mou, místo abyste s Klonfarem prostě a čestně vymlčeli zlato? [crazy]
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Neděle, 01. října 2017 - 10:37:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2362
Registrován: 7-2012
I když ten rozkaz výpravčí strojvedoucímu nakoktá a fíra ho po slově odkoktá k potvrzení tak 80 % mobilů má fotoaparát a umí ho poslat jako MMS zprávu. Ráno má fíra ve výchozí stanici starost o brzdy vlaku. Mimořádnost nechť má raději v archivu a čte až se bude k ní blížit.
Neděle, 01. října 2017 - 10:55:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 272
Registrován: 2-2014
MŠ: Vy jste buď "zázrak" nebo skrytý dealer O2. Co ještě si budem kromě x SMS za směnu posílat? MMS je dobrý úlet[proud]. A vaše představa že se cestou nudím a mám čas listovat v archivu zda tam někde není nějaká mimořádnost je úplně mimo mísu.
Neděle, 01. října 2017 - 12:59:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 37
Registrován: 8-2017
Paul2no - no, právě že na posunu je mnohem lepší, když všichni slyší všechno, (třeba fíra ví o pohybu vozidel, který bude řadit do konvoje, a nemusí stát jak voják na stráži a číhat, až to kolem pojede a může dělat i něco jinýho), problém je, že může hovořit jen jeden a když těch účastníků je moc, mlátí se to mezi sebou, tak se to pak řeší přeladěním na jiný kanál - a zase při posunu, jeden maník točí vexle a další dva-tři si přehazují zálohu s vozama, jak tenisák - tomu se říká efektivita práce
Neděle, 01. října 2017 - 13:09:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 38
Registrován: 8-2017
Marcel_Štancl - ne ne, žádný čtení na trati, strojvedoucí má v prvé řadě sledovat trať, hlídat rychlost, hlídat chování soupravy, už tak je teď rozptylovanej různými "zabezpečovači" a ještě by měl za jízdy něco číst? děláte, jako kdyby si tam v současnosti četl knížku.......
Neděle, 01. října 2017 - 13:27:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1516
Registrován: 4-2011
T.H.
Takže jste to nepochopil vůbec. Právě na GSM-R se volá ČÍSLEM VLAKU

To nebyla nutně reakce na funkcionalitu GSM-R, ale spíš na tu informaci, že se výpravčí dovolá strojvedoucímu, který je doma (viz Mikulda: "Nedávno byla nehoda u Řehlovic, kde výpravčí vytočil číslo mobilního telefonu strojvedoucího a dovolal se nějakému jinému, co byl doma").
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Neděle, 01. října 2017 - 14:10:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7815
Registrován: 5-2007
Focus1976: Tamto je ale úplne, úplne iný problém. Výpravca nevolá na mobil podľa mena, volá na mobil, ktorý je nahlásený dopravcom pre daný vlak. No a dopravca nahlásil mobil niekoho úplne iného, než tam reálne bol.
Neděle, 01. října 2017 - 14:35:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5788
Registrován: 8-2012
na tu informaci, že se výpravčí dovolá strojvedoucímu, který je doma
Jenže to mu právěže nevolal GSM-R (to jste si tam dosadil vy), ale na obyčejný GSM telefon (slovy předpisu na "nouzové spojení", které zadáva dopravce do ISOŘe a holt došlo k chybě).
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Neděle, 01. října 2017 - 16:03:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4888
Registrován: 9-2005
T.H.: Přesně.
Aby bylo možno telefonovat GSM-R přes "číslo vlaku", musíte jednak mít koncová zařízení schopná tohoto typu spojení, lépe řečeno volby a jednak musí mít fíra nastaveno číslo vlaku správně.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Neděle, 01. října 2017 - 18:58:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3446
Registrován: 3-2010
Šotoušci, motáte mobilní telefony s GSM-R. Je v tom trochu rozdíl.
Neděle, 01. října 2017 - 19:29:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1115
Registrován: 6-2016
Díky Karlštejnskému vinobraní (po 2 sklenkách místního burčáku jsem si vzpomněl kde hledat) jsem konečně našel tu správnou knihu, ze které čerpám své skromné znalosti. Je sice stará (rok 2000), ale základní principy GSM se doufám za tu dobu nezměnily. Jde o knihu:
"Zemské mobilní rádiové sítě a přenos dat" (Ing. Jiří Burda). Takže kdo chce, ten si na:
https://vufind.techlib.cz/Record/000003560 může na 28 dní knihu půjčit
O GSM-R je jen krátká zmínka na str. 86 - 87. Dneska už toho asi bude víc... Zato o systému GSM je pojednáno "velmi zevrubně"!
František_plášek
Neděle, 01. října 2017 - 20:20:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1414
Registrován: 9-2006
Pánové, vemte někdo toho Trolla (M.Š.) na mašinu, ať vidí, o čem to je....možná na chvíli přestane vymýšlet kraviny !!!
auvajs
Neděle, 01. října 2017 - 21:15:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12
Registrován: 9-2017
DOTAZ: proč mají některé vlaky 2 čísla (?), např. R 10490 Petr Ginz /R 684 ? platí teda to první nebo druhý číslo?
Skromný soukromý projížděč. Začátek: 1.7.2017 mapa projetých tratí
Neděle, 01. října 2017 - 21:45:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 118
Registrován: 8-2008
R 684 má jet podle jízdního řádu z Prahy Masarykova nádraží, ale z důvodu výluky Negrelliho viaduktu jezdí z Prahy hlavního nádraží. V úseku Praha Masarykovo nádraží - Praha Bubeneč je odřeknut, v úseku Praha hlavní nádraží - Praha Bubeneč jede jako R 10490.
auvajs
Neděle, 01. října 2017 - 21:49:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13
Registrován: 9-2017
Tmsm:
"R 684 má jet podle jízdního řádu z Prahy Masarykova nádraží, ale z důvodu výluky Negrelliho viaduktu jezdí z Prahy hlavního nádraží. V úseku Praha Masarykovo nádraží - Praha Bubeneč je odřeknut, v úseku Praha hlavní nádraží - Praha Bubeneč jede jako R 10490."

aha. díky
Skromný soukromý projížděč. Začátek: 1.7.2017 mapa projetých tratí
Pondělí, 02. října 2017 - 13:35:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 165
Registrován: 12-2007
Ahoj vespolek. Včera skvělé cestování posledním rychlíkem do Brna. R820 na příjezdu v Přerově +120 minut, příjezd do brna deset minut po jedné v noci. Údajně technická závada na vlaku - neví někdo, o co konkrétně šlo? Pokud jsem si dobře všiml, do Brna to odtáhla "šachová" 362.039.
Čtyřdobý šestiválcový řadový přeplňovaný naftový motor K 6 S 310 DR o výkonu 1102 kW při 775 ot/min, pomaluběžný, se zdvihem pístů 360 mm a vrtáním 310 mm, s vodním chlazením. To je Barča.
Pondělí, 02. října 2017 - 15:36:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3696
Registrován: 1-2010
Mám ještě jeden dotaz ohledně PZZ.
Při jedné z mých cest R 923 jsme zastavili ve Smiřicích u návěsti stůj. Závory se zvedly, a projela IZS se zapnutým majákem. Závory spadly,následně padlo volno, a my pokračovali v cestě. Naproti tomu u PZZ 4005 jsem si všiml, že sanitka s majáky musela počkat, až projede vlak. Na základě čeho se určuje, kdy sanitka projede, a kdy musí čekat? A jak je to pořešeno u nefunknčních přejezdů ve stanicích? Díky za odpovědi.
Tratě 020,021,022,030,031,032 a koridorová 010 jsou má srdeční záležitost [happy]

[vypravci] 163+Bdmtee+Bdmtee+Bdmtee[vypravci]

A nikdy jinak [happy][masinka]
Pondělí, 02. října 2017 - 16:59:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7
Registrován: 3-2017
Ahoj, kdo ví, jak tento stroj pracuje? Rückmaschine (Tagebau)
Pondělí, 02. října 2017 - 18:27:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14571
Registrován: 5-2002
Ada: Na základě čeho se určuje, kdy sanitka projede, a kdy musí čekat?
Podle ničeho, nejspíš někdo zavolal a věděl kam.

A jak je to pořešeno u nefunknčních přejezdů ve stanicích?
Ten "nfunkční přejezd ve stanici" má bejt co...?
Pondělí, 02. října 2017 - 18:31:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7823
Registrován: 5-2007
Adalbertinum: Konkrétny predpis nie je. Určuje sa to podľa toho ako to vydá. Záchranka zavolá buď priamo výpravcovi, alebo využije pomoc svojho dispečera. No a výpravca/dispečer SŽDC sa im v rámci možností snaží vyhovieť. Ak je nejaký personál priamo v stanici, môže reagovať aj na základe toho, že sanitku alebo iné vozidlo IZS vidia/počujú prichádzať.

Nefunkčnými priecestiami v stanici sa myslí čo? Dnes je neprípustné, aby bolo priecestie hoc aj vplyvom poruchy uzatvorené dlhšie, než je nezbytne nutná doba.
Pondělí, 02. října 2017 - 19:43:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2363
Registrován: 7-2012
Nějak nerozumím tomu proč se strojvedoucí až po příjezdu vlaku na ONJ dozví, že místo odstavení mašiny na vrata pojede hezky do depa Vršovice? Večer to může být dobrodružství shánět lístek na tramvaj zpět na ONJ kde má zajištěný nocleh a ráno hezky místo z postele na ONJ stejný postup.....
Pondělí, 02. října 2017 - 21:00:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14575
Registrován: 5-2002
MŠ: Večer to může být dobrodružství shánět lístek na tramvaj zpět na ONJ kde má zajištěný nocleh
Jestliže mu Lv do Nuslí nařídil zaměstnavatel, tak bych očekával, že mu zařídí i ty jízdenky - třeba tak, že je fíra nafasuje u strojmistrů (třeba proti podpisu).

ráno hezky místo z postele na ONJ stejný postup
Předpokládám, že si fíra bude pořizovat/fasovat rovnou obě jízdenky...
Pondělí, 02. října 2017 - 21:10:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4889
Registrován: 9-2005
Fíři ČD už nejezděj MHD na Provozní záznam?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
auvajs
Pondělí, 02. října 2017 - 22:04:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14
Registrován: 9-2017
Benedikt:
"Ahoj, kdo ví, jak tento stroj pracuje? Rückmaschine (Tagebau)"

nevím, ale na YT jsou hezký videa - třeba toto
Skromný soukromý projížděč. Začátek: 1.7.2017 mapa projetých tratí
auvajs
Pondělí, 02. října 2017 - 22:10:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15
Registrován: 9-2017
auvajs:
"Benedikt:
"Ahoj, kdo ví, jak tento stroj pracuje? Rückmaschine (Tagebau)"
"
a dále třeba toto
Skromný soukromý projížděč. Začátek: 1.7.2017 mapa projetých tratí
Úterý, 03. října 2017 - 13:13:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2364
Registrován: 7-2012
Hajnej:
"MŠ: Večer to může být dobrodružství shánět lístek na tramvaj zpět na ONJ kde má zajištěný nocleh
Jestliže mu Lv do Nuslí nařídil zaměstnavatel, tak bych očekával, že mu zařídí i ty jízdenky - třeba tak, že je fíra nafasuje u strojmistrů (třeba proti podpisu).

ráno hezky místo z postele na ONJ stejný postup
Předpokládám, že si fíra bude pořizovat/fasovat rovnou obě jízdenky...

Hajnej já bych očekával spíše informaci strojmistra nejsou posunovači od nového Grafikonu se budete odvěšovat sami.
V Polsku by jste za to dostali 500 korun a nežebrali by jste o lístek na tramvaj..."
Úterý, 03. října 2017 - 13:47:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5058
Registrován: 9-2011
Hajnej já bych očekával spíše informaci strojmistra nejsou posunovači od nového Grafikonu se budete odvěšovat sami
A vybaven touto informací mohu vlézt do tramvaje bez lístku? [crazy]

V Polsku by jste za to dostali 500 korun
A co by dělal Polák s 500 korunami? Šel si je vyměnit do kantoru za zlotky, za který si pak koupí ten lístek na tramvaj?
Úterý, 03. října 2017 - 13:56:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2365
Registrován: 7-2012
Ten Polák si za přepočet 500 korun ve zlotých koupí lístek na tramvaj a dá dobré pivo na usnutí před další šichtou....
Úterý, 03. října 2017 - 14:25:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6873
Registrován: 1-2007
Hajnej já bych očekával spíše informaci strojmistra nejsou posunovači, od nového Grafikonu se budete odvěšovat sami.

Jak souvisí absence posunovačů s nutnou Lv jízdou z ONJ do Vršovic do depa?
A kam se vlastně z depa chodí na tramvaj? Mně by přišlo logický spíše jít na autobus ke hřbitovu.
Úterý, 03. října 2017 - 14:35:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2366
Registrován: 7-2012
Fíra měl seznání tramvaj 11 Náměstí Bratří synků 0NJ Teplárna Michle cestou si postěžoval ve zlých časech, víc neprozradím.
Úterý, 03. října 2017 - 14:45:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5805
Registrován: 8-2012
Strojvedoucí nedokáže dojet tramvají z Vršovic do Michle... další kulervoucí problém zdejšího nelidského kapitalismu.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Úterý, 03. října 2017 - 14:53:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 588
Registrován: 10-2004
Fíra měl seznání tramvaj 11 Náměstí Bratří synků 0NJ Teplárna Michle cestou si postěžoval ve zlých časech

Docela podivín.[uhoh]
Úterý, 03. října 2017 - 15:06:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5062
Registrován: 9-2011
Podivín nejsem, tady Břeclav!
Úterý, 03. října 2017 - 15:13:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3080
Registrován: 5-2002
Ještě že jsou za chvíli ty volby a všechno se rázem změní [happy]
Kromě MŠ [biggrin]
Úterý, 03. října 2017 - 15:31:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 6-2016
"A kam se vlastně z depa chodí na tramvaj?"
Jako bývalý "vršovický rezident" si dovolím podotknout, že z depa to je na tramvaj k Bohemce cca 850 metrů, na zastávku Michelská cca 1 km. Na autobus to je kratší - do Ukrajinské cca 700m, na Bohdalec o cca 100 metrů dál(navíc do kopce).
Ale jak jsem tak jezdíval služebně do depa, tak jsem nabyl dojmu, že fírové chodí buď na vlak, nebo sednou do auta...
Úterý, 03. října 2017 - 15:53:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2200
Registrován: 9-2003
TH: Já myslím, že fíra tam dojede zcela bez problémů, to jen PUW řeší PNJ. A pokud se cestou stavoval ve Zlých Časech na pivo, tak evidentně nespěchal a už to stejně nebyla Rg jízda.
ANNUAL TRANSYLVANIAN CONVENTION
Úterý, 03. října 2017 - 17:15:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 10-2009
Mně na těch jízdách a chůzích spíš vadí to, že jsou součástí odpočinku mezi směnami a ne součástí pracovní doby. Se všemi důsledky. P.
Vechtr
Úterý, 03. října 2017 - 17:58:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 63
Registrován: 12-2015
Snad na každém nádraží je pamětní deska se jmény železničních zaměstnanců zavražděných za 2. sv. války. Třeba v Přerově to byly desítky lidí, podle jmen to nebyli Židi ani cikáni. Dokázal by někdo vysvětlit, proč jich bylo tolik? Němci snad neměli zájem železničáře nějak bezdůvodně terorizovat a na odbojáře mi těch lidí přijde hrozně moc.
Úterý, 03. října 2017 - 19:13:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 884
Registrován: 5-2002
Židovství se dědí po matce, příjmení po otci.
Úterý, 03. října 2017 - 19:15:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2184
Registrován: 3-2006
Vechtr:
"Snad na každém nádraží je pamětní deska se jmény železničních zaměstnanců zavražděných za 2. sv. války. Třeba v Přerově to byly desítky lidí, podle jmen to nebyli Židi ani cikáni. Dokázal by někdo vysvětlit, proč jich bylo tolik? Němci snad neměli zájem železničáře nějak bezdůvodně terorizovat a na odbojáře mi těch lidí přijde hrozně moc."

Jsou to minimálně tři důvody.
1) Množství železničářů, dnes si těžko představíme, že v takových Zdicích bylo zaměstnáno jen ve stanici na 200 osob a to mluvím už o 80 letech, natož za války, kdy ještě například většina návěstidel fungovala na petrolej a běžné bylo, že i náklad měl brzdaře a návěstníka.V ten okamžik pokud vezmeme že každý cca 38 občan republiky přišel o život, dojdeme k celkem velkým číslům.
2) Železničáři vždy patřili k těm, kteří byli hrdi na svou republiku a tím pádem se ve velké míře zapojovali do odboje.
3) Už samotná možnost prakticky neomezeného cestování a komunikace, železničáře předurčovala k tomu, aby je kontaktovali i odbojáři z jiných podniků.

Dost podobné to bylo i u pošty.

Nejsmutnější bylo, že i mezi železničáři se našli udavači na což někteří jejich kolegové doplatili.
Úterý, 03. října 2017 - 19:39:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2017
Zdravím, nevěděl by někdo, jaké jsou které verze korporátního nátěru ČDC?
Pokud se verze nijak nejmenují, stačí mi čas jejich vzniku. Předem díky za odpovědi [happy]
Úterý, 03. října 2017 - 21:52:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14581
Registrován: 5-2002
Mouka: A kam se vlastně z depa chodí na tramvaj? Mně by přišlo logický spíše jít na autobus ke hřbitovu.
U hřbitova jezdí 101 jednou za 20 nebo 30 minut, to je k ničemu (já s ní taky jezdím jenom když se trefím). Na tramvaj se jde buď ke Koh-I-Noorce, nebo podél Botiče a Mendíkama.
Středa, 04. října 2017 - 06:07:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2367
Registrován: 7-2012
A vylézt z depa do Petrohradské ulice a zadem na Náměstí Bratří Synků podél trati to neznáš? Pohodlně 2 tramvaje až na Teplárnu Spořilov.
Středa, 04. října 2017 - 07:59:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 589
Registrován: 10-2004
Pohodlně 2 tramvaje až na Teplárnu Spořilov.

Fíra tam pojede zastávkou.
Středa, 04. října 2017 - 12:20:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 494
Registrován: 11-2007
Pánové, pěkná diskuze. Ale co my venkované, kterým kouká sláma z bot. Mám seznání po kolejích do depa Vršovice, na ONJ, případně i jiných částí Matičky Prahy - ALE po kolejích SŽDC. Mně nikdy (služebně) nezajímalo, kde je nějaké náměstí, natož nějaký zadní východ. Mělo by být náplní seznání i pěší chůze nebo jízda tramvají či busem po Praze?
Středa, 04. října 2017 - 12:30:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2368
Registrován: 7-2012
Neboj dočkáš se logické je fíra přiveze vlak na ONJ posunovač ho odvěsí , mašinku odstaví na vrata a jde na ONJ do hotelu ABITO spát před spáteční cestou...

Jenže výpravčí mu budou brzy muset říkat slušnou formou odvješ se pojedeš do Vršovic nemáme posunovače a s mašinou překážíš. Pak záleží na Tobě jestli si dáš pořádné pivo před spaním ve Zlých Časech nebo tě uklidní jen pohled na vršovický hřbitov.
Středa, 04. října 2017 - 14:06:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4895
Registrován: 9-2005
Ve zdicích byli ve stanici takévlakové čety, tím klasický objem stanice s náčelníkem nabývá.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Středa, 04. října 2017 - 14:29:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6876
Registrován: 1-2007
Marcel Štancl: Díky za vysvětlení, jen si to po sobě příště, prosím, zkontrolujte, aby nebylo tak náročné tu změť pravopisných chyb a překlepů přelouskávat.
Středa, 04. října 2017 - 14:30:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5812
Registrován: 8-2012
Mělo by být náplní seznání i pěší chůze nebo jízda tramvají či busem po Praze?
U někoho, kdo není schopen pochopit, že tramvaje na sobě mají čísla podle toho, kam jedou, počkat na to správné a dojet tou tramvají na zastávku definovaného jména (které je tam opět napsané a navíc to v leckteré tramvaji hlásí), by rozhodně poznání Prahy součástí seznání být nemělo. Prostě by ho tam vůbec neměli posílat, jednoduše mu do osobních materiálů učinit nějakou poznámku "na saká nepúšťať" [happy]
(Ovšem myslel jsem si, že se strojvedoucí vyznačují alespoň nějakou inteligencí nezanedbatelně nad nulou...)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Středa, 04. října 2017 - 14:35:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6878
Registrován: 1-2007
Ad seznání: Co mají říkat lidé v jiných profesích, kteří jezdí na pracovní cesty? Zaměstnavatel vás někam pošle a starejte se. Uznávám, že jít z Depa Vršovice na tramvaj někdy po tmě, když to tam člověk nezná, nemusí být úplně triviální, ale tak snad se v depu zeptám kolegů, kteří jsou z Prahy, ne?
Středa, 04. října 2017 - 14:50:40  
Administrátor
Číslo příspěvku: 72580
Registrován: 4-2003
Při předkládání předběžné in-karty pořízené přes e-shop nestačí sdělit průvodčímů kód transakce, ale musí být předkládáno vytisknuté pdf?
Pokud ano - proč o tom není nikde ani písmeno? [uhoh] Pokud ne - proč na infolince tvrdí opak?!? [angry]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!