Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 05. 11. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 05. 11. 2017

dolů
   autor příspěvek
Úterý, 24. října 2017 - 07:51:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7895
Registrován: 5-2002
Ad 1. trida: dnes v Mnichovicich jednicky uprostred u sebe [biggrin].
A ta doba, nez se vyklouzal na pouzitelnou rychlost.
Úterý, 24. října 2017 - 07:58:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 137
Registrován: 12-2007
Tyjo pěkná diskuze na téma umístění 1. třídy se rozjela. Díky!
Ten vliv navazující cesty je bezpochyby, ale viděl bych ho jako určující zejména na Masaryčce, příp. na Smíchově u sólo jednotky (dvoutrakce zastavuje přes oba východy,takže v každé jedné jednotce není velký rozdíl ve vzdálenosti ke schodům) nebo u nástupiště 1A na hl.n., jinde ani tolik ne. Na druhou stranu pohodlí v průběhu ranní cesty může být pro někoho (pro mě by bylo) důležitější než pár kroků navíc při přestupu(výstupu).
Indikace obsazení je zajímavá záležitost a já o jiné než Thameslink aplikaci nevím. Technicky je to přitom u moderních vozidel pouze softwarová záležitost. Dokážu si představit, že v případě jednopodlažních 185 metrů dlouhých jednotek pro S9 a S22 to bude chybět. U dvoupodlažních jednotek by to také mohlo být užitečné. Navíc si dokážu představit i systém ukazující, jestli je nahoře nebo dole víc místa. Samozřejmě čidly v sedadlech by to taky šlo, ale to by nikdo nechtěl platit. Na druhou stranu se obsazení promítá i do nějakého dynamického chování a z něj by se to dalo s jistou mírou jistoty odhadovat.
Označení jedničky na voze. Taky by to bylo možná řešení, ale přijde mi dost těžkopádné. Co by obnášelo dát to ve formě 1>/<1 nebo 1p/1z na pragotron? Hlášení u Os nepovažuji za rozumné řešení. Jasně, že by to nějaký čas trvalo. Např. souprava Desiro HC pro RRX má 4 vozy a jedničku pouze v jednom krajním voze. Tam to bude asi více hořet, obzvlášť, když mají hodně jezdit zdvojené. Co takový S-Bahn Zurich? Věděl by někdo jak tam to jezdí? A co takové oddíly pro vozíčkáře? To co máme u 471, že je rampa+zázemí na obou koncích, není zrovna standard, obzvlášť z finančních důvodů.
Pravidelné řazení jedničky je složité, na tom se asi shodujeme. Ale je nutné dodržovat ho pořád stejné? Když bude někde x týdnů/měsíců úvrať po které se jezdí tam i zpět, tak taky asi dobrý. Prostě si ten člověk na peronu všimne třeba po třech dnech, že to jezdí obráceně a zvykne si. Důležité je, aby to nebyl čistý random. To by snad mělo jít dodržet bez vícenákladů, obzvlášť při objíždění Bohdalce. Nečekám, že se to podaří prosadit, ale užitečné by to být mohlo. Bohužel tento užitek se dá těžko vyčíslit.
Jednička uprostřed To může mít zajímavý efekt u dvoupodlažních vozidel.
Úterý, 24. října 2017 - 09:19:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14766
Registrován: 5-2002
JE: dvoutrakce zastavuje přes oba východy
Jednoduchá jedoucí na AVV by měla taky, místo+způsob zastavení je středem mezi podchody.

Prostě si ten člověk na peronu všimne třeba po třech dnech, že to jezdí obráceně a zvykne si.
Checht, já svého času musel vypozorovat, že na Pankráci (tehdy Mládežnická) se schody střídají podle sudého/lichého data...

PŠ: A ta doba, nez se vyklouzal na pouzitelnou rychlost.
Rozjezdy v obloucích jsou vždycky horší než v přímé. Na kolínské to vyžadovalo omezit PT o 10% hlouběji než v přímé, a to jsou tamní oblouky ještě docela mírné. Na benešovské bych se nedivil, kdyby bylo potřeba omezovat ještě hlouběji.
Úterý, 24. října 2017 - 09:36:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 138
Registrován: 12-2007
Hajnej:
Souhlas. Ta opakovatelnost místa zastavení je krásně vidět. Moc se mi to hodilo, když jsem byl počítat rychlost výstupu z 071. Jen je tam ten rozdíl, že když jede přední jednotka ze dvou, tak u schodů zastaví tak, že ze všech dveří je to kousek do severního podchodu. Když zastaví sólo jednotka (středem) uprostřed, tak první vůz to má blíž do severního podchodu a poslední vůz do jižního. Tam už se nějaký zvyk může vytvořit. Jistě ten kdo chce na Karlák půjde u dvoutrakce do přední jednotky, ale není jednoznačné do kterého vozu.

To je o nějaké té časové konstantě po změně, aby se ten ustálený stav dal využít. I na pravidelně střídavý systém se dá (ikdyž obtížněji) zvyknout.

S rozjezdy v oblouku nemají takový problém vozidla s radiálním stavěním nebo alespoň kvazistaticky měkkým vedením dvojkolí. U Elefanta je vedení dvojkolí pěkně tuhé kvůli obavám o stabilitu, u Panterů jakbysmet.

(Příspěvek byl editován uživatelem jendaenglisu.)
Úterý, 24. října 2017 - 09:49:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5987
Registrován: 8-2012
Např. souprava Desiro HC pro RRX má 4 vozy a jedničku pouze v jednom krajním voze. Tam to bude asi více hořet
Tam to právě nebude hořet vůbec, protože v Německu prostě objednatel nařídí, že jednička bude tam a tam, bude se to tisknout do jízdních řádů a při nějaké mimořádnosti budou třikrát hlásit změnu řazení... tam totiž není potřeba pořád někoho omlouvat, že "to nejde".
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Úterý, 24. října 2017 - 11:19:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5130
Registrován: 9-2011
Hele, a v čem je fyzikální problém, že 471 NEMŮŽOU vyjíždět definovaným čumákem, zatímco RJ, pendolína, Ex-y MŮŽOU?
Kolik 471 vzájemně přechází mezi S-kama tak, že by to vadilo? Pokud některé SX přecházejí na SY a zbytek SX a SY jezdí (ten den) bez přechodů, tak se prostě nadefinuje, že SX má jedničku ku Praze, SY jí má od Prahy (protože na ní bezúvraťově přechází SX), a ty zbylé se z depa vyšlou tak, aby to sedlo.
Kolik souprav vůbec přechází mezi eskama? Já oběhy nestudoval a vím jen o jednom "přechodu": S2 a S20, což je "přechod" jen v tom, jestli to v Plešatý pojede rovně na Nbk a Kolína, anebo doleva na Milovice. Na funkci rostlináře ani otočení jedničky to vliv nemá.
Pak je proklad S1 a S7 do Úval, no tak to je ten výše uvedený příklad: S1 nechť má jedničku "na východ", tedy ku Kolínu, S7 taky "na východ", tedy z Berouna směrem ku Praze a do Úval směrem od Prahy.
Nebude v tom oblíbený §1 "Z depa mašiny vždycky vodjížděly náhodně"? a "U žabotlamů to nikdy nevadilo"?
Úterý, 24. října 2017 - 11:42:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3298
Registrován: 5-2002
Je i proklad mezi S2 a S9, což by taky tak vadit nemuselo.
A pak už by byl jen krůček k tomu, co se mi v Japonsku líbilo úplně nejvíc: na nástupištích jsou namalované puntíky, kde se při zastavení vlaku nachází dveře. A zastavuje se přesně tam a ne jinde.
Úterý, 24. října 2017 - 14:36:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14769
Registrován: 5-2002
AL: Kolik souprav vůbec přechází mezi eskama?
Nějaké přecházejí ze všednodenních S2 (a asi i S1) na víkendové S7 - fpátek fosum jede "ropovod" čtyř Ešusů z Nbk zpět do Práglu a fpondělí ňadránem se zas vrací zpět na východ. Ale vyřešené S1/S7 Úvaly a S2/S9 Lysé by naštěstí implikovaly i vyřešené toto, takže se asi nic neděje.
Jak už jsem psal, v Praze by to celkem šlo. Aktuálně by byl problém jen s úvratěmi kralupáků v Libni (a ten by zmizel po dokončení opravy Negrelláku), na tangenty to zatím nikdo neposílá.
Jo ještě snad něco přechází mezi S1/S2 a S4, ale i to by se dalo vhodně nastavit.

Horší by bylo to Ostravsko, tam by to nejspíš stálo soupravu (a kolej na obrat) navíc.
Úterý, 24. října 2017 - 19:07:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5131
Registrován: 9-2011
Proč je problém u úvraťujících Kralupáků? Prostě na Mas. je VŽDYCKY jedička u šturcu a vod Holých Šotovic dál je jednička VŽDYCKY ke Kralupům.
Jedinej problém by byl, kdyby se náhodně střídali úvraťáci a neúvraťáci ("tenhle vlak se nám dneska podaří protáhnout horem, tak šup tam s nim")

na tangenty to zatím nikdo neposílá
Dneska jsem na tangentě ešus viděl [wink].
Ale zas - proč by to měl být problém? Tangenta má jedničku VŽDYCKY ke Kralupům a hotovo.
Úterý, 24. října 2017 - 20:30:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11876
Registrován: 8-2004
Jendaenglisu:
"Ten vliv navazující cesty je bezpochyby, ale viděl bych ho jako určující zejména na Masaryčce, příp. na Smíchově u sólo jednotky"
[nene]
Já si třeba také vybírám jednotku podle toho, abych měl doma kratší cestu dom (pokračuji pěšky ve směru jízdy vlaku).
Jendaenglisu:
"Co by obnášelo dát to ve formě 1>/<1 nebo 1p/1z na pragotron?"
A co kde pragotron není?
Jendaenglisu:
"Ale je nutné dodržovat ho pořád stejné? Když bude někde x týdnů/měsíců úvrať po které se jezdí tam i zpět, tak taky asi dobrý. Prostě si ten člověk na peronu všimne třeba po třech dnech, že to jezdí obráceně a zvykne si. Důležité je, aby to nebyl čistý random."
Jenže ono u některých výluk to prostě "čistý random" bude. Ráno z Masaryčky vyjedu úvratí, od Kralup se vrátím přímo, přes dopolední sedlo udělám jeden dva obraty bez úvratě, a odpoledne odjezdu bez úvratě a vrátím se na Masnu zase úvratí. A přes propojení minimálně s S2, S22, potažmo S9, se mi random roznese leckams jinam.
Stejně tak to obvykle funguje při výlukách Vršovice - Hostivař: v sedle vše a ve špičkách silný směr přímo a slabší okolo přes Malešice-Libeň s tím, že se na hlavní přijede z druhé strany.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Úterý, 24. října 2017 - 22:06:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14774
Registrován: 5-2002
AL: Proč je problém u úvraťujících Kralupáků?
Už se to tu psalo: protože úvraťují jenom v jednom směru a to jen někdy. Z Hol na Mas to jde fpoho na 402, potíž je zpátky, kdy ze Sluncové až do Holešovic musíš proti srsti, takže někdy úvrať jo a někdy ne. No a v dopoledním sedle se 471 z S4 občas zatoulají jinam.
Ale to je jen do času, než se udělá viadukt, čili nemá smysl se tím zabývat.
Úterý, 24. října 2017 - 23:51:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2017
Osobně mi různé otočení 471 nevadí - je to vždy jen pár metrů.

A jen maličká nepodstatná drobnůstka: Při jízdě bez úvrati z Masaryčky do Holešovic stačí jet proti srsti "jen" ze Sluncové na Balabenku. [wink]
Středa, 25. října 2017 - 00:12:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7896
Registrován: 5-2002
Osobně mi různé otočení 471 nevadí - je to vždy jen pár metrů.

Mě osobně taky nevadí.
Ale rád bych se na to připravil. Když je to blbě a já jdu přes jeden vůz k dalším dveřím, tak přes rychlou chůzi si všímám, že už jsem poslední, kdo vlézá do dveří.
Mnou navržené řešení umožňuje reagovat o pár vteřin dříve a bez problémů se přemístit. Protože z dálky to podle smetáku nepoznáte a líp se chytá pak za dne číslo 9 nebo 4. V noci jde dřív vidět smeták, přestože strojvedoucí poctivě tlumí světla.
Středa, 25. října 2017 - 03:53:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3359
Registrován: 5-2004
Jendaenglisu: Mě napadly dvě věci:
- nenastal už čas dělat takové věci s obdélníkovým průřezem UIC GC? Při snaze maximalizovat počty cestujících v jednotce je škoda se připravovat o využitelné m² nebo šířku sedaček, a všechny perspektivní tratě snad už UIC-GC „umí“
- vzhledem k nespojovatelnosti jednotky by možná stálo za to prověřit, jestli by mohlo být a mělo smysl horní patro v jedné rovině po celé jednotce, zjednodušuje to pohyb cestujících po vlaku (což je tedy důležitější u případného IC provedení, ale cosi do sebe to může mít i v regiu)

Mimochodem jak vychází jednotková kapacita třínápravových podvozků ve srovnání s jednonápravovýmí (koncept Talgo 22)? [happy]
Středa, 25. října 2017 - 07:56:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 139
Registrován: 12-2007
David Jaša:
UIC-GC je na drtivé většině hlavních tratí, ale bohužel ještě ne všude a to je problém. Donedávna byla na stránkách SŽDC mapa s průjezdnými průřezy. Je tam ještě pár diskrétních bodů, kde GC nevyhovuje, tu návěstidlo, tu zastřešení peronu... Co kralupské tunely, to už si nepamatuji. Jinak GC m2 navíc nepřidá, šířka je stejná, jen by bylo víc místa na hlavu.
Průchozí horní patro jde udělat, ale výhodnější je dělené schodiště, zabere méně půdorysu. Navíc někde je stejně potřeba udělat technologický prostor min. pro klimu a to nejlépe na střeše.
Srovnání Talgo 22 x D-DART Uvažujte se mnou. Čelo vč. strojovny srovnatelné. Dále:
Schodiště: Talgo- každý vůz, tedy každých 7,5-9 metrů, D-DART- dvě na 24 m vůz, tedy každých 12 metrů.
Přechody (oba cca metr dlouhé): Talgo- jeden přechod na 7,5-9 metrů, D-DART- jeden přechod na 24 metrů.
Vnitřní vybavení může bý obdobné. Jen tedy nechápu, kde má Talgo 22 klimu, nádrže na vodu apod. To taky zabere dost místa. Když si s tím nebudu lámat hlavu a vezmu že to nějak vyřešené mají a na využitelný půdorys to nemá vliv, tak přesto mi vychází, že Talgo článek 7,5 m dlouhý má 1,2 užitečného metru na metr délky, článek 9 m dlohý má 1,33 už.m/m a D-DART má 1,46 už.m/m.
vasekj
Středa, 25. října 2017 - 13:22:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 9-2017
Jendaenglisu:
Když jsem před časem koukal na tu prezentaci, tak mě tam zaujalo tvrzení (obrázek), že není možné využít soupravu delší než nástupiště (tj. všechny u nástupiště, ale jedno/obě čela už mimo).

Proč tomu tak je? Je tolik stanic, kde je hned na konci 200m nástupiště návěstidlo?
McBain
Středa, 25. října 2017 - 19:40:02  
Administrátor
Číslo příspěvku: 25543
Registrován: 5-2002
Něco z historie.
Středa, 25. října 2017 - 23:51:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14776
Registrován: 5-2002
pajik: Při jízdě bez úvrati z Masaryčky do Holešovic stačí jet proti srsti "jen" ze Sluncové na Balabenku
Pravdu díš, nevím, jak mě to napadlo...
Čtvrtek, 26. října 2017 - 09:43:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 922
Registrován: 5-2002
Hroch:
"Já si třeba také vybírám jednotku podle toho, abych měl doma kratší cestu dom (pokračuji pěšky ve směru jízdy vlaku)."
Jj, taky si vybírám jednotku podle podobného pravidla: u vlaků na Masnu chodím raději do té zadní, protože do té přední se cpe víc lidí...
Ale zase když je zadní se starýma sedačkama bez uší a přední s novýma ušatýma, tak vyhrává přední [wink]
Hroch:
"A co kde pragotron není? "
K tomu můžeš přistupovat jako k přechodnému stavu (jednou bude "pragotron" všude), nebo jako ke smůle slabých zastávek (je lepší vyřešit alespoň většinu pasažérů, resp. kvůli menšině se nevykašlat na většinu).
Petr_Šimral:
"Když je to blbě a já jdu přes jeden vůz k dalším dveřím, tak přes rychlou chůzi si všímám, že už jsem poslední, kdo vlézá do dveří. "
Přesně tak. Ono těch "pár metrů" je něco přes 30 a to ujde běžný substrát za 20 vteřin, čímž už spotřebuje většinu času, vymezeného v GVD na pobyt...
Pátek, 27. října 2017 - 12:55:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 141
Registrován: 12-2007
vasekj:
Omezení návěstidly je, pokud vím, jen v jedné stanici, ale to jaksi té nejdůležitější. Zabírat obě půlky nástupiště je z kapacitních důvodů neschůdné. Říká se, že Masaryčka se bude zkracovat na 200m mezi (dyn.) zarážedlem a návěstidlem. Důvod neznám.[crazy]
Jinde se nesmí zastavovat s čely mimo nástupiště především z legislativních důvodů, neb tabulka konec nástupiště se nesmí přejet. Co vím, tak v poslední době SŽDC toto pravidlo potvrdilo bez možnosti změny. [uhoh]
Jinak 8*26,4=211,2, tedy 5,6 m na každé straně od čela (spřáhla) ke dveřím, to je z hlediska vozidla taky tak na hraně, pokud by teda byla nulová tolerance zastavení, což samozřejmě nebude.
Pátek, 27. října 2017 - 14:50:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4669
Registrován: 9-2005
Jendaenglisu:
"Omezení návěstidly je, pokud vím, jen v jedné stanici, "
Omezení návěstidly je všude tam, kde je staniční kolej u peronu rozdělena cesťáky. A to zdaleka není jen jedna.
Mladějov
Pátek, 27. října 2017 - 15:00:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11192
Registrován: 3-2007
>tabulka konec nástupiště se nesmí přejet.

Není pravda.
Priapos
Pátek, 27. října 2017 - 16:36:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 10-2012
Mladějov:
">tabulka konec nástupiště se nesmí přejet.

Není pravda."


Určitě nemá pravdu?
vasekj
Pátek, 27. října 2017 - 17:28:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 9-2017
Plešoun:
"Omezení návěstidly je všude tam, kde je staniční kolej u peronu rozdělena cesťáky. A to zdaleka není jen jedna."
A kde by to tedy ještě reálně vadilo? Napadají mě Čerčany 3. kolej, ale tam panťáky nejezděj. A i u toho hlaváku by to v případě průjezdního systému nemusela být taková překážka.
vasekj
Pátek, 27. října 2017 - 17:32:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6
Registrován: 9-2017
Jendaenglisu:
"Jinde se nesmí zastavovat s čely mimo nástupiště především z legislativních důvodů, neb tabulka konec nástupiště se nesmí přejet. Co vím, tak v poslední době SŽDC toto pravidlo potvrdilo bez možnosti změny. [uhoh] "
Tak když máme speciální rychlostníky pro různé kategorie vozidel, tak by nešlo zřídit tabulku konec nástupiště pro kategorii vozidel "dveře aspoň 6m od nárazníku" ?
Pátek, 27. října 2017 - 20:14:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11892
Registrován: 8-2004
vasekj:
"Jendaenglisu:
"Jinde se nesmí zastavovat s čely mimo nástupiště především z legislativních důvodů, neb tabulka konec nástupiště se nesmí přejet. Co vím, tak v poslední době SŽDC toto pravidlo potvrdilo bez možnosti změny. [uhoh] "Tak když máme speciální rychlostníky pro různé kategorie vozidel, tak by nešlo zřídit tabulku konec nástupiště pro kategorii vozidel "dveře aspoň 6m od nárazníku" ?"
Nebo stavět nástupiště kontinuálně kolem celé tratě - tzv. nekonečné nástupiště. Já to říkám už dlouho. [rofl]
Jendaenglisu:
"Říká se, že Masaryčka se bude zkracovat na 200m mezi (dyn.) zarážedlem a návěstidlem. Důvod neznám.[crazy]"
Na jedné straně limit dvorana, na druhé magistrála a hlavně odbočení na Negrellák. Takže už jen samotné dynamické zarážedlo vyrobí nějakých -15 m. K tomu nějaká ta spojka navíc... Už dneska nástupiště u 5.koleje má těch cca 200m.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pátek, 27. října 2017 - 20:32:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14784
Registrován: 5-2002
JE: Jinde se nesmí zastavovat s čely mimo nástupiště především z legislativních důvodů, neb tabulka konec nástupiště se nesmí přejet.
Mimo nástupiště nebo za tabulkou? To je někdy setsakra rozdíl (občas se prskne tabulka na něco, co se namane).

Co vím, tak v poslední době SŽDC toto pravidlo potvrdilo bez možnosti změny.
No tak hlavně že totéž SŽDC na Wilsonu vesele bralo Ešusy od Smíchova na 13. kolej...
Pátek, 27. října 2017 - 21:24:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4670
Registrován: 9-2005
vasekj:
"A kde by to tedy ještě reálně vadilo? Napadají mě Čerčany 3. kolej, ale tam panťáky nejezděj."
Mě jen tak z voleje napadá Benešov u Prahy 5. a 8. SK, kam kvůli tomu mouhou jen krátké soupravy

Edit: v Čerčanech je to 5.SK (ne 3.), paňtáky na ni jezděj, ale tam by to vadilo jen v případě, že by nejel dál, ale vracel se zpět (většinou na Prahu)

(Příspěvek byl editován uživatelem Plešoun.)
Sobota, 28. října 2017 - 09:41:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14787
Registrován: 5-2002
Netušíte někdo, co se to začalo stavět na Wilsonu? Ve stráni pod Italskou vyrostla záporová stěna a ztopořil se tam vrták na piloty.
To už nějak souvisí s Churchill Square nebojaxetomájmenovat...?
Sobota, 28. října 2017 - 09:49:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 6-2016
Na nějakých internetech jsem minulý týden viděl hlášku, že "Churchill Square se už staví"...
Sobota, 28. října 2017 - 11:48:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 12-2007
ono už i sem jsem dával fotky 08. října 2017... [crazy]https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=3811070

info třeba...

http://zdopravy.cz/penta-zacala-stavet-byty-za-prazskym-hlavnim-n adrazim-1583/

http://zdopravy.cz/promeny-hlavaku-nekonci-zeleznicari-ho-propoji -s-vinohrady-a-opravi-zadni-perony-2551/
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz
Vláďa42
Sobota, 28. října 2017 - 13:10:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2097
Registrován: 9-2009
Šetři šotouši, střádej! Až budeš mít 10,15 milionů, přijd. Můžeš mít garsonku přímo na hlaváku!
Sobota, 28. října 2017 - 17:17:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 47
Registrován: 7-2017
To bude křiku, že jim pod okny dělají vlaky kravál.
Sobota, 28. října 2017 - 17:34:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6021
Registrován: 8-2012
Můžeš mít garsonku přímo na hlaváku!
Tak to bude vysloveně výhra.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 28. října 2017 - 20:06:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2226
Registrován: 9-2003
Pan Bobmaster nějak nereaguje na moje pozvání do Uhříněvsi. Neznáte ho náhodou někdo osobně?
ANNUAL TRANSYLVANIAN CONVENTION
Simba
Sobota, 28. října 2017 - 21:14:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2539
Registrován: 7-2008
Šetři šotouši, střádej! Až budeš mít 10,15 milionů, přijd. Můžeš mít garsonku přímo na hlaváku!
[lol][ok]

To bude křiku, že jim pod okny dělají vlaky kravál.
Copak vlaky ... pravdou ale je, že nahoře v tý rezidenci v Italský před pár lety byla daleko víc slyšet SJ magistrála než hluk z nádraží, které je částečně kryté.
Sobota, 28. října 2017 - 21:17:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5145
Registrován: 9-2011
Šetři, VRTouši, střádej, až budeš mít tak 100 miliard, přijď, kopneme do země a začneme ti stavět VRTku [rofl]
Sobota, 28. října 2017 - 23:07:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11896
Registrován: 8-2004
Střípek z rekonstruovaného Zličína:

Mimo to na Žvahově 3.SK demontována, navezen štěrk; v Jinonicích provoz po 3.SK, provizorní nástupiště z opačné strany kolejiště, v prostoru 1+2.SK práce na spodku; ve Stodůlkách demontována 3.SK, dílčí práce na železničním spodku a odvodnění; na Zličíně se krom uvedeného zdála býti dokončena hrana u 1.SK.

Aleš Liesk.:
[biggrin]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pikehead
Neděle, 29. října 2017 - 08:53:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3433
Registrován: 3-2007
Jakože na Zličíně budou normální nástupiště 550 mm? Krásná práce! :-) Bude i DOZ?

Nezmizí i zbýcající nezabezpečené přejezdy? Jeden byl tuším někde ve Stodůlkách v chatové kolonii, další 1-2 kousky po cestě se určitě najdou.
Neděle, 29. října 2017 - 09:12:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11897
Registrován: 8-2004
Pikehead:
Na první dvě otázky zní odpověď ano.
Co se přejezdů týče, žádný nebude limitem TR.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pikehead
Neděle, 29. října 2017 - 09:44:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3435
Registrován: 3-2007
Děkuju - dobré zprávy a v Praze je o ostudu méně...

Samozřejmě, že se najdou jedinci, kteří by za to raději viděli 500 metrů VRT. [biggrin]
Neděle, 29. října 2017 - 10:07:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1605
Registrován: 11-2009
Pikehead: no jo, já to říkám pořád, že nejdřív dát do pořádku to stávající (a že toho zbývá pořád víc než mnoho), a pak teprve řešit něco nového.
Neděle, 29. října 2017 - 14:52:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 49
Registrován: 7-2017
Třeba už konečně upravit Vysočany.
Vláďa42
Neděle, 29. října 2017 - 15:20:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2101
Registrován: 9-2009
Jsem zcela za.
+ zpracovat koncepci co kdy a za co.
Pondělí, 30. října 2017 - 17:14:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 410
Registrován: 5-2013
Semmering obrazem i slovem jako doplnění Hrochova příspěvku:

Praha-Žvahov: demontována 3. SK, doplňuje se odvodnění na jinonickém zhlaví, adaptuje se bývalé St. 2 na technologický objekt.


Praha-Jinonice (nově bude Praha-Waltrovka): sanace pražcového podloží 1. a 2. SK, montáž kolejového roštu, vyklizený šroťák uvolnil prostor pro technologickou budovu. Adaptace staré výpravní budovy je samostatná akce SON.


Praha-Stodůlky: demontována 3. kolej. Pro nový technologický objekt je vybetonovaná základová deska vedle podjezdu u 1. koleje.


Praha-Zličín:
Hrana nástupiště u 1. koleje osazená, u 2. koleje se připravuje, rekonstruuje se technologická budova u stodůleckého zhlaví. Oprava výpravní budovy je akce SON.
Simba
Pondělí, 30. října 2017 - 18:59:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2545
Registrován: 7-2008
K.A.F.: [ok] slušná práce. Taková fotka vydá za tisíc slov a je a bude dokumentem doby (pokud se v době elektronické dochová)[happy]
Pondělí, 30. října 2017 - 20:49:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 548
Registrován: 4-2009
Dotaz k rekonstrukci Smíchov - Zličín.
Kdo je zhotovitelem stavby?
Dík, V.
Pikehead
Pondělí, 30. října 2017 - 20:50:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3448
Registrován: 3-2007
Vladimíre... cos to řekl...? Jseš v cajku, kamaráde?
Vláďa42
Pondělí, 30. října 2017 - 21:28:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2105
Registrován: 9-2009
To tady píšu celé roky. Akorát mě asi ne úplně chápeš.
Vzpomeň si na moje 4kolejky...
Úterý, 31. října 2017 - 10:45:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14809
Registrován: 5-2002
V42: To tady píšu celé roky. Akorát mě asi ne úplně chápeš.
A Ty zas nechápeš rozdíl mezi výroky typu "Z těch a těch důvodů by tam byla lepší čtyřkolejka" a "Ty kretény, co tam nedali čtyřkolejku, je potřeba dostat do tepláků". Tak se pak nediv...
Úterý, 31. října 2017 - 11:51:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4681
Registrován: 9-2005
Před více než rokem tady proběhla diskuse o tzv. Jižní spojce a mohli jste si k tomu přečíst článek. A je tu hodně obsáhlé pokračování z toho, co vydaly archivy:
Hlubočepská spojka pod Barrandovem
Úterý, 31. října 2017 - 12:30:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7971
Registrován: 4-2003
Když se přehrabuje Simba v archivu, tak objeví mnohé zajímavé věci. Jen tak dál [wink].
Úterý, 31. října 2017 - 19:28:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 411
Registrován: 5-2013
Simba
Hlubočepská spojka [ok]

Venca_m
Zhotoviteli stavby rekonstrukce zab. zař. Praha-Smíchov - Hostivice jsou AŽD Praha a STRABAG Rail.
Středa, 01. listopadu 2017 - 13:59:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 9-2003
Pan Bobmaster stále nic? Posranej až za ušima?
NOBLE BRICKS
Čtvrtek, 02. listopadu 2017 - 10:59:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 142
Registrován: 12-2007
Po čase jsem narazil na dokument o rychlosti výstupu z dvoupodlažního vložáku 071. Myslím, že pro některé čtenáře tohoto vlákna by to mohlo být zajímavé.
application/pdfAnalyza doby vystupu z DD
Rychlost vystupu z DD.pdf (1504.3 k)
Čtvrtek, 02. listopadu 2017 - 11:29:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 6-2016
Jendaenglisu: Hezká studie! Jako desítky let dojíždějící kaštan mohu závěry studie na trati 171 zcela potvrdit.
Blanka
Sobota, 04. listopadu 2017 - 13:19:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 538
Registrován: 12-2014
Zdravím. Ráda bych se zeptala, jak je to s rekonstrukcí Masaryčky. Nevíte někdo, jak dlouho ještě vydrží staré peróny a boční budova? Díky.
Můj Youtube kanál BlanCamCZ s převážně železniční tématikou dostupný zde [masinka]
Neděle, 05. listopadu 2017 - 12:18:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 975
Registrován: 8-2007
Ještě několik let. Teď cca na dva roky se plánuje zhotovení aktualizace Přípravné dokumentace a Záměru projektu stavby „Modernizace a dostavba ŽST Praha Masarykovo nádraží“ včetně všech nutných náležitostí s využitím podkladové a neschválené Přípravné dokumentace stavby a podkladové studie „Studie zastřešení ŽST Praha Masarykovo nádraží“. odkaz
Neděle, 05. listopadu 2017 - 12:41:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 12-2007
Reko TV Běchovice - Malešice a Churchill Square.




Pár dalších fotek z víkendových procházek... http://kasme.rajce.idnes.cz/171104/
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz
Neděle, 05. listopadu 2017 - 17:29:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 12-2007
VIDEO: Zaniklé tratě v Česku. Po stopách unikátní železnice v Praze

5. listopadu 2017
V prvním dílu seriálu Zaniklé tratě zamíříme asi na nejznámější dráhu s pohnutým osudem. Jednokolejná spojnice pražských Vysočan a Těšnovského nádraží byla součástí Rakouské severozápadní dráhy. Provoz byl zahájen 4. října 1873. Poslední vlak pak odjel z Těšnova 1. července 1972.

https://cestovani.idnes.cz/zanikle-trate-praha-vysocany-tesnov-ze leznice-vlak-fhq-/po-cesku.aspx?c=A171103_150957_po-cesku_hig
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz