K-report
 

Archiv do 16. září 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv do 16. září 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6123
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 12. září 2009 - 21:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick:
To já nepotřebuji ani hospodu. Takovým výhledem z Nedvězí jsem se byl schopen kochat skoro půl hodiny. Prostě člověk vypne a jen tak sedí, dívá se a dýchá čerstvý vzduch.

SJ:
Některé názory jsou rozumné, ale mám pár poznámek:
1) Divil byste se, ale pro řadu lidí (nešotoušů) je na výlet lepší ta Regionova. Jednak mají starých krámů často plné zuby, jednak třeba rodiny s kočárky neboly cyklisti také spíš ocení modernější vozidlo připravené pro jejich požadavky na přepravu.
(A to nemluvím o tom, že je blbost mít jedno vozidlo na kladiva a jiné na víkend.)
2) Nechci psát přesnou hranici, ale myslím, že do některých obcí se VHD nikdy nepodívá, neb jsou prostě příliš malé. Tam budou rádi za ten dotovaný taxík.
3) Ten poslední odstavec je vážně síla. Už jenom střílet přesná čísla bez podkladů je nesmysl.

Mladějov, 901:
Souhlas.

Mechanikofil:
Myslím, že po I/9 toho jezdí celkem dost. Jo dostat se do "nitra" Kokořínska ... třeba na Dobřeň nebo do Ráje, to je bohužel možné leda ve fantazii.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Se 749.006 navždy - naděje umírá poslední.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1928
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 12. září 2009 - 21:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Z téhle tabulky půjde náklad na vlakokm získat jen velice těžko. To, co je ve sloupci "náklady na osobokm" zřejmě vznikl podle vzorce "cena v celém úseku/počet osobokm". Jenže počet osobokm jen těžko zjistíš. A co to je sloupec obsazení osoby? To je počet lidí, který využil vlaku během cesty a nebo nejzatíženější úsek? To je totiž dost podstaný rozdíl. Proto vznikl i maxiúdaj 552 kč/osobokm. Tam lze předpokládat, že ta jedna osoba přijela z jihočeského kraje a vystoupila na první zastávce na Vysočině. Abys zjistil cenu za vlakokm, musel by jsi znát počet osobokm, ponásobit ho cenou v tom sloupci a podělit délkou úseku.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Pryž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 12-2008
Odesláno Sobota, 12. září 2009 - 22:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Orky a David: já bych řekl, že skutečné náklady 810/km jsou nepodstatné. Podstatné je to, kolik za ně ČD od krajů chtějí. Výrobní cena paštiky taky není podstatná, podstatné je, za kolik jí koupím v krámě. Pokud si ČD (buď svými náklady, nebo svým klíčováním nákladů, anebo prostě jen svou obchodní politikou) podřezávají větev na regionálkách, tak ať si ještě tak chvíli hrajou... Měly by si k tomu hraní však ještě přikoupit nůžky a metr.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 870
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 12. září 2009 - 23:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Píše se tu, že by kraje měly chránit svoji dotovanou dopravu. To se ale už děje docela dlouho. Např. dálková linka jen v úseku Mariánské Lázně - Lázně Kynžvart - 11km má tato omezení: 1) Mariánské Lázně - Velká Hleďsebe (podle MHD), 2) Mariánské Lázně - Lázně Kynžvart (podle místních linek), 3) Velká Hleďsebe - Lázně Kynžvart (opětovně místní linky), 4) Mariánské Lázně - Lázně Kynžvart, žel.st. (podle vlaku - byť nádraží v Kynžvartu je 3km od Lázní).
Jsou tu pak exoti na některých KÚ, kteří v prac.den omezí od hranice kraje ke hranici kraje od 0:00 do 24:00.
Takže nejen bez dotací, ale občas nemožnost spojit uzlové body krajské či mezikrajské. Kromě vyzobávajících SA pohybujících se buď na dálnici či silnici I.třídy - tam ze zákona nelze omezovat, tak na normálních trasách neustále ubývá dálkových linek. Důvodem je především výše popsané. Málokdo má nervy rozpitvat omezení a nějak se tam nacpat.
A jsme u problému víkendů. Pokud dopravce vlastně může jezdit jen o víkendu, tak to zase zabalí: provoz jen 2dny ze sedmi je ekonomický i lidský problém.
Na druhou stranu: tam, kde dojde k rozumné dohodě kraj x dopravce, tak dálková linka může formou zastávky na znamení obsloužit i obec, která je 15km od železnice, 20km od nejbližšího městečka nad 5000 obyvatel. Ale musí chtít všechny strany.
A k WC v autobusech: současná legislativa povoluje použití WC jen v klidovém stavu busu. Za jízdy vysloveně jeho užití zakazuje. Tudíž firmy, používající WC za jízdy, porušují zákon.

Ono je toho všude trochu víc, než se zde píše o ideálním stavu. Viz to čekání na přípoje. Na kolejích poměrně jednoduché. Ale kdo dá vědět řidiči busu, stojícímu 200m od nádraží, nevidícímu na toto nádraží, že vlak ještě nepřijel? Jeho dispečer (ten to taky neví)? Výpravčí (pokud v té stanici je, tuší vůbec o nějakém přípojném busu)?
Ve VHD je prostě více problémů k řešení. Legislativou počínaje.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1930
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 09:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: No vidíte, že jste schopen napsat slušný příspěvek bez urážek.
To, že kraje podporují svoji dotovanou linku je pochopitelné. Většina nedotovaných linek totiž jezdí v nejaktraktivnější dobu, třeba jen jeden pár spojů za den. Jede po hlavní silnici a vybere největší sídla, do těch malých se jim nevyplatí zajíždět. No a to řeší linka dotovaná. Tohle dva spoje jedou k malém odstupu, většinu trasy v souběhu. Ta nedotovaná vyžere většinu cestujících, což pro kraj znamená vyšší náklady pro dotovaný spoj. Jeho reakce je pak zcela pochopitelná, že se snaží té nedotované lince házet klacky pod nohy. A protože kraj určité možnosti má, tak to i využije. Tím z nedotované linky vysaje určité procento lidí a linka se propadne do ztráty a tím skončí.
A proto je potřeba koordinovat dotované i nedotované linky.
Pryž: Je vůbec otázkou, jaké údaje kraje dostávají. Já bych moc nedal za to, že ta tabulka, kterou sem dal David, byla vypočítána na základě průměrné ceny. Ta tabulka je evidentně zpracována firmou UDI Morava na základě požadavku na 5% úbytek spojů. Já se právě ptám na skutečné náklady dopravce (tedy ČD) za 810. Prostě se mi nezdá, že by za 63 Kč jezdil jak 810 tak vlaky na hlavní trati.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1719
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 10:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:Jenže ta průměrná cena(od brejlovců s x vagonama po šukafony) je o dost vyšší než těch 63kč na 1km,jak pořád opakuješ
Nedostanou se na ni ČD ani soukromníci.

Ti soukr. dop. jsou podle mě sice schopni jezdit efektivněji než Moloch,ale nemají "základ" který má z minulosti ČD atd.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4752
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 11:06:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Myslím, že jsme už hodně odbočili od tématu této diskuse, odpovídám v GVD obecně.
Smiliropucha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 12:51:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hoja furt nemůžu najít návrh gvd pro zlínský kraj, nemáte někdo odkaz?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1932
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 13:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.koved.cz/jizdni-rady/
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Smiliropucha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 13:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

díkec
Wien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 18:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díval jsem se na konečný návrh GVD 2009/2010 pro oblast Kroměříž, Hulín, Holešov. Na 303 jsou docela "mazec" škrty, hlavně poslední spoj z Hulína do Kroměříže a pak taky nesmyslný dvouhodinový tak v dopoledních hodinách mezi Hulínem, Kroměříží a Kojetínem. Kraj snad místo toho zavede autobusové spoje v trase Kroměříž, a.n. - Hulín, zastávka před ČD? Třeba takové nečekání v Hulíně ani 5 minut na zpožděný přípoj od Břeclavi či Přerova defacto znamená zbytečné čekání 2hodiny na další spoj do Kroměříže, respektive Holešova. To je docela hnus...
(zredukováno - pozn. redakce)
Pouch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 5-2008
Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 19:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chci se zeptat, R Rožumberk Bohumín Plzeň letos končí na sto procent? Díky.
Pouch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 5-2008
Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 19:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, tak to jsme dva kdo nevidí, ale moc se omlouvám.
Std
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 21:52:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Wien: Ze kterého zdroje máte info o 303? Já ji našel jen na stránkách Olomouckého kraje a tam jsem nic překvapujícího neviděl
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 19:08:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chápu správně, že končí další rychlý spoj Pha - Ova? Konkrétně spoj v 11:23 z Prahy? Nově tam vidím omezení na nedělní spoj v 11:26 a jinak nic.
Beckham
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.38.86
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 19:59:08    Odkaz na tento příspěvek  

Čelákovičan: Pojede 1-5,7
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 6-2008
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 22:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R Rožmberk končí kvůli plánovaným pracem z Brna do Zastávky u Brna(info již z dřívějška, tak snad se nic nezměnilo), byly by problémy při přechodech souprav a proto možná jen volba negarantovaného přestupu. Jestli se mýlím, opravte mě.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4763
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 22:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R Rožmberk končí kvůli plánovaným pracem z Brna do Zastávky u Brna(info již z dřívějška, tak snad se nic nezměnilo), byly by problémy při přechodech souprav...
Při mnoha výlukách na 240 bývalo a je zvykem vést rychlíky odklonem přes Havlíčkův Brod. Že by takové opatření najednou nebylo využíváno?

Vzhledem k tomu, že rychlík jedoucí z Brna na Přerov ve 21 hodin je posledním vlakem toho dne jedoucím v tom směru, stejně by měl tento vlak čekat na zpožděný rychlík od Plzně a ČB. Přece ČD nenechají cestující čekat celou noc v Brně.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 23:02:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: proč by nenechaly - minulý týden jim poslanci odhlasovali, že ještě 5 let se o cestující, kterým ujely poslední přípoje, nemusí starat ...
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2212
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 23:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přece ČD nenechají cestující čekat celou noc v Brně.
I to se někdy stává. Když už je řeč o Rožmberkovi, lůžko Košice - ČB bude jezdit na Excelovi a Šumavě.
GUEST
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.64
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 11:51:18    Odkaz na tento příspěvek  

neví někdo odkaz na GVD 2009/2010 střed. kraje.Díky moc
Tomes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 12:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady jsou zatím známé konečné návrhy, středočeský tam je : http://kubuv-blog.wz.cz/konecny/
Mě by zajímal návrh pardubického, hradeckého a jihomoravského kraje, ty zatím nejsou....
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 13:16:04    Odkaz na tento příspěvek  

Tomes: ale to je právě omyl, středočeský tam není - resp. je ho tam jen část, konkrétně ty tratě co spadají dop PIDu. Takže např. stále nevíme jak bude vypadat např. Sedlčanka, Vlašimka, ale i trať 230 či odbočky z KH do Zbraslavic a tak.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 14:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: ale ono se neví ani u těch středočeských a pražských tratí, co jsou v PIDu, protože tam je pořád ta poznámka "99". A jak už padlo v jiných diskusích, nebudou-li peníze, tak se vlaky prostě seškrtají a nevyjedou, jen ještě není jasno kdy, jestli už od začátku platnosti nebo až při první změně
Mono Mono
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.75.4
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 16:57:29    Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte,jaké vlaky ve směru Prah-Brno-(Bratislava-Wien)Bude zajišťovat PENDOLINO? Nenašel jsem toiž na této trase u žádného vlaku hlavičku SC takže mi nesedělo že by příští rok na Brno nejezdilo pendolino.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 17:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mono mono: původně to měl být Slovan a Smetana, ale jak je to teďka čert ví. A neměly být SC, ale jen EC, aby nenarušovaly takt.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 18:00:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud lze rozebrat situaci v trase Berlin - Wien, tak se evidentně domluvili Němci s Rakušany, že takovýhle šunt izolují v tom našem skanzenu. Alespoń ČernéDíře zbydou soupravy na Ostravu.
Tenhle předražený krám měl být dávno Taliánům vrácen. Nikdy ziskový nebude, na to má málo míst. A žádné příliš pohodlné svezení to také není. Tak ať si to vezmou zpět do Itálie. Tam se možná někde uživí.
Mono_mono
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2009

Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 18:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel je to tak jak to je,a už se s tím nic neudělaá,a stěma krámama se tu musíme smířit do té doby dokud se nerozpadnou.
Franz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.38.86
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 18:09:10    Odkaz na tento příspěvek  

Pendolino pouze na smetanovi, Slovan bude ve složení Aee WRm Bmee Bmee Bmee Bmee
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 18:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A japa nám Boblíček, ví, že to není dobré svezení, že by nám Boblíček jelinkal pendolínkem a černou dírkou?? To se mi snad nechce ani věřit.
Si fakt zakomplexovanej šašek. No a taky dost ukecanej ještě k tomu.
Mono_mono
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 9-2009

Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 19:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franz-jestli víš tak přihoď řazení i jiných EC-IC.
Franz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.38.86
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 19:53:17    Odkaz na tento příspěvek  

Mono_mono:

EC 277/278 Slovenská strela Aeer Beer Bmz Bmz
IC 100/101 Aee Bmee Bmee
EC 344/345 Aeelmt WReelm bee bee Bpee Beelmt
EC 74/75 Schubert ARmpee Ampz Bee Bee Bpee Bpee
EC 176/179 Ampz Ampz WRmz Bmz Bmz Bmz Bmz Bmz
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.64.74
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 19:56:07    Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: tak zaveďme Pendolínem přímý vlak Česko-Itálie (třeba Praha-Benátky, či Praha-Innsbruck-Verona, nebo tak nějak. Třeba Rakušáky ukecáme aby ho pustili přes své území. :-)
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 20:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je to za vůz u EC74/75 ten ARmpee? To je půlka 1.třída a půlka bistro? Když už tam není jídelna?
Franz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.38.86
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 20:02:41    Odkaz na tento příspěvek  

Mono_mono:
EC 70/71,76/77 Ampz WRmz Bee Bee Bpee Bpee
R 354/357 ARmpee BDmshree Bmz Bmz Bmz
R 350/353 ARmpee BDmshree Bpee Bpee
EC 78/79 Amz WRmz Bmz Bmpz Bmz Bmz
Franz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.38.86
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 20:03:56    Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: přesně tak ARmpee z Vrůtek s bufetem
Mono_mono
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 9-2009

Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 20:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čelakovičan-jukni do sekce osobní vozy.
Franz-moc díky,docela zajímavá řazení.Kdybys ještě věděl EC Praha-Ostrava,tak bych to byla špica.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 20:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad ZFJ:
Praha - Řím. To by sice těmhle hnusům slušelo, ale cestující by to asi na takhle dlouhé trase nerozdýchali.
Já se svezl s tímhle krámem do Ústí, to ještě šlo. Na naše české velkoprdele to prostě není. Prostě ať dají tenhle hnus na Děčíny. Tam to má oprávnění. A lidi si budou libovat. Na takhle krátké trase to nikomu nebude vadit, kapacita bude využita (to ale neznamená, že se souprava zaplatí).
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1082
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 20:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za info o ARmpee. Zeptám se ještě na jednu věc. Ty R 354/357 a R 350/353 jsou domažlické R z Prahy přes Plzeň a Domažlice do Německa? Pokud ano, to už tam nebudou vozy Arrivy?
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 6-2008
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 20:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Jste opět svým příspěvkem pobavil. Ale pokud raději jezdíte starou karosou, tak Vám to neberu. Jinak i u nás je více možností jak s pinďi naložit. Z Ovy mají svou klientelu i z důvodu jízdní doby a v letních měsících také klimatizace. Když už to tak je, no a je jich tolik co jich je, tak ať jezdí u nás do rozpadnutí...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2338
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 20:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad návrh GVD tratě 176 Rokycany-Nezvěstice (odkaz je někde výše):

Přestup v Příkosicích je sice netradiční, a mně se to líbí. Umožní nasadit na každém rameni adekvátní soupravu, a téměř nikomu se nepřidá přestup. Nevytížené rameno se jednoho krásného dne nahradí autobusem přes Spálené Poříčí, čímž se konečně vytíží.

Co jsem ale zíral, je nečekání na přípoje v Rokycanech, i v Příkosicích. Je sice pravda, že GVD je příliš našponovaný na to, aby se čekání vstřebalo, ale má takovéhle ztakování smysl? Vždyť takt se dělá kvůli přestupům, jinak je celkem zbytečný!

Aby to nedopadlo jako na trati Beroun-Rakovník, kde se nevydařený a nefungující takt na pochopitelný nátlak obcí po roce zboural. Nefunkčnost spočívala v nespolehlivých přípojích (výluky a zpoždění Švejků), v nešťastné poloze dvouhodinového taktu vůči místním požadavkům, a v systematických nepřípojích v Rakovníku. Kdyby se na 174 zavedl takt šikovněji, třeba by přežil.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 895
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 22:29:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD Ic540:
Ano. Raději 7xx Karosou než tureckou pomstou nebo Evadysem, Crosswayem, Airwayem, kteréžto busy jsou vhodné možná do Asie. Je to dnes to nejhorší, co v celé své historii Karosa vyráběla. Dostala se na úrovem těm turkům a španělům. Posledním slušným busem byl Axer.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9135
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 22:33:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím si to samé, řada 900, i když už to byla samá elektronika, ještě to mělo proporce autobusu...
Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Kubabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 22:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franz: Prosím tě ozvi se mi na icq 479782455
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2940
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 22:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franz: raději to nedělej, Kubabe ti nedá pokoj, dokud ho nezablokuješ, nebo mu nepošleš to, co chce. Bohužel vím, o čem mluvím, to byla konverzace (jak) s magorem

(Příspěvek byl editován uživatelem vojtik.)
Klavirista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 5-2009
Odesláno Středa, 16. září 2009 - 01:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na naše české velkoprdele to prostě není. Prostě ať dají tenhle hnus na Děčíny. Tam to má oprávnění. A lidi si budou libovat. Na takhle krátké trase to nikomu nebude vadit, kapacita bude využita (to ale neznamená, že se souprava zaplatí).
Výjimečně souhlas :-)
Franz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.200.93
Odesláno Středa, 16. září 2009 - 08:16:25    Odkaz na tento příspěvek  

Mono_mono: Koukni se na svůj mail a odpověz.
Franz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.200.93
Odesláno Středa, 16. září 2009 - 08:17:58    Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Vlaky Albert Eistain a Jan Hus budou v réžii Arivvy v řazení ABvmz Bm Bm Bm
Franz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.200.93
Odesláno Středa, 16. září 2009 - 08:20:26    Odkaz na tento příspěvek  

MOno Mono: EC na Ostravu:

Ex 141 Ampz Bee Bee Bpee Bpee + posily v pondělí Bee 272

EC 143 Ampz Bee Bee Bpee Bpee Bee272 bee 272

EC 145 Aee Wrm BDmhrsee Bmee Bmee Bmee Bmee Bmee

EC 147 Aee WRm Bee Bee Bpee Bpee

EC 149 Aee ARmpee Bee Bee Bpee Bpee + 4* Bee 272
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Středa, 16. září 2009 - 08:48:15    Odkaz na tento příspěvek  

K vlakům Praha-Bavorsko: každé zlepšení je vítané, stejně jako každé urychlení. A propos, dojde k avizovanému urychlení vlaků Praha-Mnichov o cca 20 minut (a jejich přetrasování přes Ingolstadt) ?

Jinak když se trochu zasním, tam si umím představit protažení rychlíku Praha-Norimberk do Stuttgartu či Praha-Mnichov do jižního Tyrolska (Brenner-Bolzano-Verona). Ale už se probouzím ... :-)
Franz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.200.93
Odesláno Středa, 16. září 2009 - 08:53:53    Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: Problém vlaků R 350-357 je že v Něměcku jsou vedeny jako vlaky REX ( Regional Expres). A jejich "povýšení" do kategorie EC/IC je problém především v nezájmu DB. Rychlost hluboko pod průměrnou rychlostí EC. Toto dosti posraly ČD stavbou koridoru na Nurnberg přes Cheb. Jelikož DB přes cheb pustí pouze regionální vlaky. Chtělo by to okmažitě s rekonstrukcí a elektrifikací tratě PlzeŇ Domažlice a s novostavbou Domažlice Regenseburg. Na rychlost 160, nebo až 200. PAk bych zde věřil i v ICE. Doprava do Bavorka je horší jak spojení Moskva Novosibirsk.
Franz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.200.93
Odesláno Středa, 16. září 2009 - 08:56:54    Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: A co se týče Itálie tak v useku Munchen Milano bude jezdit RJ od roku 2011, takže to je nereálé.

A Stuttgart by šli protáhnou IC vlaky
přes Domažlice, ale zase pouze alespon po elektrifikaci.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Středa, 16. září 2009 - 09:39:00    Odkaz na tento příspěvek  

Franz: jak jsem psal včera - v takovém případě by to chtělo tam Taliánům nacpat naše Pynďulíno v relaci Praha-ČB-Linz-Innsbruck-Verona-Řím/Miláno. Jistě by chrochtali blahem nad jízdou ve svém sqělém výrobku :-) .
Franz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.200.93
Odesláno Středa, 16. září 2009 - 09:57:50    Odkaz na tento příspěvek  

Podle Žaludy se svezeme od prosince 2010 pendolinem do Německa tak uvidíme co z toho bude.
Fucida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 16. září 2009 - 10:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S tém řazením to neberte tak vážně, stejně to v zimě bude zase jezdit v sestavě "co kopřivy na ONJ daj".
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Středa, 16. září 2009 - 10:25:09    Odkaz na tento příspěvek  

Franz: ... ale podle dnešních Novinek se s ním od prosince nesvezeme ani do Bratislavy. Více tady:
http://www.novinky.cz/ekonomika/179143-pendolino-prestane-jezdit- do-bratislavy-neni-o-nej-zajem.html
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3641
Registrován: 10-2005

Odesláno Středa, 16. září 2009 - 10:25:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Novinky.cz: Pendolino přestane jezdit do Bratislavy, není o něj zájem
KOUZLO DOPRAVY » www.kouzlodopravy.ic.cz

ICQ: 176-653-451 | Skype: miroslav.puchalter
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 16. září 2009 - 10:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J, Opavacek: nějak mi to hlava nebere:

"Vlak nebyl obsazený do té míry, jak se očekávalo. Navíc měl vysoké náklady na provoz," uvedl mluvčí Železniční společnosti Slovensko Miloš Čikovský.

"Pendolino technicky neumožňuje připojení vagónů, proto budou vlaky nahrazeny klasickými vagóny kvality EuroCity," vysvětluje Petr Šťáhlavský z Českých drah další důvod stažení Pendolina ze Slovenska

- jako když vlak není dostatečně obsazený, tak je zřejmě největší problém, že k němu nemůžu připojit další vagóny
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 5-2007

Odesláno Středa, 16. září 2009 - 11:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: To z toho vyriešili len páni novinári ... Šťáhlavský hovoril o tom, že sa bude spájať s vlakom z Viedne a to v pendoline jaksi nejde.
pv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.167.9
Odesláno Středa, 16. září 2009 - 11:14:35    Odkaz na tento příspěvek  

nechápu, co tu má kdo proti pendolinům v oblasti jízdního komfortu. sedadla jsou jedny z nejlepších.výhodou je velkoprostor, poměrně slušné množství stolků. prostoru na velká zavazadla je méně. a na ostravu jezdí slušně obsazená. prostoru je tam rozhodně více než v béčkách.
smysl objednání a vhodnosti pendolin už dnes nemá smysl řešit.
study+boblick: řada 735/736 kromě těch pár kousků s lepenými skly a dělenými sedadly byla na dálkovce nečím takovým jako béčka u čd. sednout se vedle někoho objemnějšího bylo docela peklo. o permanentně kapající vodě z gum ani nemluvě. sice prostorné v oblasti prostoru mezi sedadly - ale za cenu teňoučkých opěradel a krátkých sedáků. co se týče airwaye, tak z pohledu cestujícího tam bylo prostoru normálně, jízda příjemná. v čem se necítím jak v autobuse je v sorkách.