K-report
 

Archiv do 30. dubna 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv do 30. dubna 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 20:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"očekávám, že poloha v Ústí i Pardubicích bude shodná s dnešní."

Teoreticky to vychází. Ale vyjde to i prakticky? Nebude to vzhledem k reálnému stavu 1.koridoru a uzlu Praha moc našponované? Opravdu dojde mezi Břeclaví a Děčínem k tak totálnímu útlumu stavební činnosti, aby se to vyjezdilo i prakticky? Nebudou další a další nové pomalé jízdy na nedávno postaveném koridoru? Opravdu se bude po 15 letech neustálých zpoždění jezdit včas? Zvládnou se v praxi teoretické jízdní doby Libeň-hl.n.-Holešovice? Nebude GVD tratě 010, tak jako celých posledních 15 let, zase jen cárem papíru?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1707
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 20:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Tranzitní cestující ve vlacích jsou a je jich "dost", odhadem čtvrtina nebo třetina."

To mi přijde jako mírně nadhodnocené, v každém případě ale zřetelná většina nastupuje a vystupuje v Praze. Opravdu se domníváte, že většině cestujících vyhovují nepravidelně střídané odjezdy z hlavního a Holešovic?
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2524
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 20:55:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Při eventuelním zajíždění na hl.n. by mne zajímalo, kolik zahraničních cestujících by třeba odpoledne přestupovalo z Hungarky na domažlický R356 + třeba budějovický R207. Počítám, že dnes to není nikdo...

Z Berlína/Drážďan do Regensburgu/Mnichova a Lince/Salzburgu se nikdy nebude jezdit přes Prahu.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2525
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 21:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rychnákovou paranoiou prosím přelepte Rychnovákovou paranoiou
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2526
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 21:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun 1706:
Nehrotíte to trochu moc? Vlivy na pravidelnost samozřejmě jsou a budou, ale od kolejového dokončení Kolína se spolehlivost poměrně dost zvýšila (soudím dle S1, která zásadní nepravdilnosti v dálkovce dost odnáší). Ohledně ostatních staveb: Běchovice - Úvaly se odkládá na neurčito, běží Břeclav a snad něco i v Brně a jinak zbývá už jen sanační průjezd Českou Třebovou. Na 090 je pak na programu už snad jen úsek v Praze, u nějž si nejsem si jist, zda je pro příští rok zajištěno finanční krytí.

Ohledně pomalých myslím stojí objednatel před dilematem, zda vatovat opravdu hodně a provozovateli dráhy nepřímo říkat, že nevadí, že odstraňování pomalých trvá neúměrně dlouho, nebo zda vatovat přiměřeně a následně působit všemi možnými cesty na provozovatele dráhy, aby uvedl infrastrukturu do stavu, kdy půjdou zajet provozovatelem dráhy akceptované jízdní doby.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1350
Registrován: 2-2004

Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 21:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

protože to nestojí téměř žádné náklady navíc
Ale tak jistěže to stojí náklady navíc na DC i trakci. A pokud by došlo ke snížení doby jízdy (jak modernizací českých koridorů, tak i v zahraničí) a tím pádem k úspoře jedné soupravy, tak už to vidět bude.

co dvě hodiny co nejrychlejší spojení regionů a na vazby příliš nekoukat, zatímto u nás se jde spíše cestou maxima vazeb i za cenu, že někde se nepojede tak, aby jízdní doba byla minimální možná
Model maximalizace vazeb vidím jako vhodný u většiny regionální dopravy a většiny "zrychlenek", ministerských i krajských. Jde o to, že ne vždy nabídne železnice nejkratší jízdní doby, a proto musí nabídnout jiný benefit, který její nevýhodu v šnekovitosti vyrovná; a to je právě dobrá dostupnost všech míst (a tím pádem vlastně i snížení doby dojezdu z A do B). To ale neplatí pro EC skrze republiku nebo SC a příp. SA: Tyhle vlaky musí frčet. Je to dáno i tím, že by tyto neměly být objednávány, ale provozovány na komerční riziko dopravce, stejně jako v Německu. A proto je třeba minimalizovat doby oběhu a maximalizovat využití souprav. Nějaké vazby vždy vzniknou, protože tyto by byly vkládány do GVD jako první.

V protikladu s vaším tvrzením vidím v posledních letech úplně nehorázné plýtvání v podobě nevytížených MD vlaků, paradoxně z nich některé s lepšími vozy a krátkými jízdními dobami (čím to, že zrovna tyto?!?) přeplněné ve špičkách v pá a ne.

Ne, že bych vás chtěl podezírat, ale netrpíte tzv. Rychnákovou paranoiou (čím více vlaky může šéf 0190 MD qedlat, tím větší má moc)?
Přiznám se, že určitě ano. Každý chce vyšší moc, a v byrokratických strukturách se to dělá přes zvyšování vlivu. A propos, tento systém vůbec netvořil nezávislý MD O190, ale prostě kluci z MD a ČD, co spolu chodí, viz nedávné přesedlání pana N. z MD do ČD. Mám k tomu i pár osobních vzpomínek, ale to se sem nehodí.

nechápu, jak to souvisí s předchozím
Někteří jezdí např. z Poděbrad na Černý Most.

Opravdu se domníváte, že většině cestujících vyhovují nepravidelně střídané odjezdy z hlavního a Holešovic?
Není to nejvhodnější, ale v případě uspořádání pražského uzlu se nedá nic dělat. Rozhodně je zkrácení jízdních dob důležitější, než zajíždění na hln; přestupy se dají dělat metrem.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2527
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 23:07:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Však jsem taky psal, že téměř žádné, trakci a DC si uvědomuju, ale s ohledem na délku ramene to není zásadní položka. Úspora soupravy by hrála roli, ale více souprav se utápí dlouhými obraty v Pešti a i Vídni a zde by pomohlo např. vše od Dráźďan otočit do Pešti a vozit Praha - Vídeň samostatně o hodinu vedle, což by mělo vést k obratu ve Vídni za nějakých 15-20 minut, což by mohlo při použití řídících vozů stačit. Proklad 4h Pešť + 4h Vídeň generuje potřebu souprav(y) navíc. Zde je skryto mnohem více než v úvraťování na Wilson.

To ale neplatí pro EC skrze republiku nebo SC a příp. SA: Tyhle vlaky musí frčet. Je to dáno i tím, že by tyto neměly být objednávány, ale provozovány na komerční riziko dopravce, stejně jako v Německu.

Opravdu DB Fv nedostávají od státu ani euro? Nejsem si jist, ale nedostávají příspěvky na nová vozidla a tedy jsou podporovány státem nepřímo, byť toto nelze označit za akt objednávky? Když se podíváme k jižním sousedům, tak ÖBB (pokud vím) dostávají obecný balík na zajištění dálkové dopravy, aniž by stát říkal co a jak často se má jezdit.

Navíc logika musí to frčet a vložím to do GVD jako první může obecně vést ke stavu, že v uzlech vyžerou takovéto vlaky neúměrně mnoho kapacity. Za jistých okolností může být v některých částech sítě rovnoběžný grafikon nutnost a nevím, proč by zrovna EC neměla takovouto nutnost dodržet? Chcete si hrát na nadvlaky? Já neříkám, že se pro ně nemá hledat optimální a rychlá trasa, ale všechno má své hranice.

A proto je třeba minimalizovat doby oběhu a maximalizovat využití souprav
Samozřejmě, že ano, ale jsou vazby z 170 a 220 na 090 a 260 opravdu tak nezajímavé, že stojí za to na ně rezignovat? 12 minut na přestup na Wilsonu bude jednou (až se povede o Plzně a Tábora přijíždět v rozumném čase) přijatelná doba, ale bude stejných 12 minut stačit na to, aby se dalo přejet metrem z Holešovic na Wilson? Nebazírujte na 12 minutách, to jsem nahodil jako ad hoc číslo. Samozřejmě můžeme Holešovice chápat jako severní hrany Wilsonu (jen se tam místo podchodem a po eskalátorech jede metrem), ale ono to tak úplně nefunguje, neb metro má taky nějaký interval. Nepřichází objednatel tímto rezignováním na síťovost některých vlaků o tržby na linkách, která tak nemají přípoje, ač by je mít mohly?

Jinak se stále názorově míjíme v tom, zda má na železnici co pohledávat volná konkurence, nebo zda má být prostor pouze pro konkurenci regulovanou. Proč by (obecně) nemohly být soutěženy i EC linky sever - jih? Pokud je to opravdu takové terno, tak budeme mít zástup dopravců požadujících 1 Kč ročně a budou se předhánět v kvalitě nabízených služeb. Právo EU (snad to nijak nepokroutím) by mělo umožňovat i udělení výsadního práva na komerční ježdění na lince, tedy nástroje, jak to řešit jsou. Druhá věc je najít možnosti a odvahu je uplatňovat.

V protikladu s vaším tvrzením vidím v posledních letech úplně nehorázné plýtvání v podobě nevytížených MD vlaků, paradoxně z nich některé s lepšími vozy a krátkými jízdními dobami (čím to, že zrovna tyto?!?) přeplněné ve špičkách v pá a ne.

a) Celé nevytížené linky nebo naddimenzovaná sedla, večery a části víkendů?

b) Směřujete k tomu, že by se vlaky měly koncentrovat více do špiček i za cenu výrazného osekání v čase slabší poptávky?

A propos, tento systém vůbec netvořil nezávislý MD O190, ale prostě kluci z MD a ČD, co spolu chodí, viz nedávné přesedlání pana N. z MD do ČD. Mám k tomu i pár osobních vzpomínek, ale to se sem nehodí.

On jistě pan N. nebyl a není svatý (kdo taky je), ale řada změn byla prosazena proti vůli ČD. Jinak máme o lecčem dost odlišné informace. Nepřeháníte to trochu s tou paranoiou? (Samozřejmě mi můžete napsat, že nemám věřit všemu, co se tvrdí ).
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 23:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: Nemáte (či nechtěl byste mít) něco společného s firmou P.T. Podnikatele roku...? Míra nesmyslů, chybných implikací a Chovancem zavánějících dogmat ve vašich příspěvcích tomu odpovídá...

Mibl: Tohle asi fakt nemá cenu. Mimochodem, proč by se po IV.K skrz Prahu nejezdilo ze Saska do Linze (teda když už by tak někdo přes den jel, myšleno ve srovnání s trasou trs Regensburg)? Jasně, koňka bude furt o hodinu pomalejší než by bylo záhodno, ale jinak to je/bude celkem svižný a v celý tý trase se to ztratí.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 23:28:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě poznámka: Kolik procent z toho tranzitu Holešovicemi dělá frekvence zpoza Pardubic? Možná by bohatě stačilo prodloužit sem (nebo za určitých výhledových okolností do H. Králové) R-072 z Kolína (a podobné vlaky), EC/IC by jím pak mohly navíc projet. A zjistilo by se třeba, že průjezd Prahou je rázem zanedbatelný.

Koneckonců, proč zrovna do UL, když největší české město (s výjimkou Prahy) je Plzeň? A jsme zase u hlaváku. Nebo tedy obojí (Brno - Plzeň i Brno-UL)? A proč vlastně ne Brno-UL přes Nymburk, není to vůbec nejrychlejší (nebo nejlevnější)? Že to jede na Střekov je jedno, je tam přece MHD a my spěcháme do Berlína, evropský příplatkový (TCV) cestující má přece nárok jet rychle... A proč vlastně do Berlína, když severně je nejvýznamnější Brusel nebo Köln a okolí? Takže další extra vlak?

Pardon, ale nedalo mi to. :-D

P.S.: Až veškerá IC/EC projedou Třebovou a nebude se jezdit přes Malešice, ony se ty R-270 a R-260 za Pardubicemi taky naplní... Jejich určitá "vytunelovanost" (neumím si představit, o jakých jiných linkách v ČR snad kromě nově vzniklých R-200 může být v tomto duchu řeč) je daná právě tím, že existuje pro oblast Podorlicka, Svitavska apod ten nesmyslný přestup IC/Os v MuN v kombinaci s dvojitým předjížděním rychlíku IC/SC (a severní větev navíc ještě těsným dojetím v Olomouci), vynuceným právě stupidní preferencí těchto tzv. "produktů."
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5832
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 23:29:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To ale neplatí pro EC skrze republiku
Aha, takže cílem je roztrhnout to rameno => přestup a vše bude OK.

Mám vážné obavy hraničící s jistotou, že mimo léto jsou ty EC v přeshraničních úsecích velmi mizerně zaplněné, tj. jde pouze o propojení severu Čech s východními Čechami a jižní Moravou a nevím, proč zrovna tento směr by měl mít privilegium minimálního času. Ten rozdíl v zajetí na hl.n. není tak propastný, aby se kvůli tomu kálelo na lidí třeba z Čech západních, či jižních.

Edit:
Koneckonců, proč zrovna do UL
Ha, TZ byl rychlejší.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)
Názor může být znásilňován, může být zastrašován, může být v zájmu dobrých vztahů potlačován, ale přesto někde v koutku přežívá.
Názor je věc, která přežije války, totalitní režimy nebo zapojení člověka do pracovního procesu.
(Člověk může korigovat co říká a co píše, ale nikdy to, co si myslí.)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2528
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 23:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řekl, bych že přiznání k Rychnovákově paranoie má velkou cenu. Jinak to ale cenu nemá. Je naladěn na zcela odlišné vlně.

Možná jsem se přepočítal o hodinu jízdní doby, ale proč by někdo jel o hodinu pomaleji a s přestupem v Praze?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2529
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 00:56:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proč by se po IV.K skrz Prahu nejezdilo ze Saska do Linze

No, taková linka Dresden - Praha - Linz ve dvouhodině tahaná řadou 380 by plnila požadavky dogmatiků, jejichž cílem je jezdit bez přepřahu mezinárodně (na obou koncích ramene být za "čárou") a zároveň prohánět mašinu pod třemi napěťovými systémy. :-)
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 01:22:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Tak až takhle drsnej bych nebyl, ale ono DD-Linz se zcela reálně opravdu bude dát zajet za méně než 6 hodin (počítám o pár minut rychlejší 196/Summerauer Bahn, tj. CB-Linz 120 min) i s přestupem v Prase. A ve spojitosti s možnou kombinací typu TCV přes čáry + ČDNet nebo tak něco, pak by snad ani nemusely bejt EC z Drážďan za regiotarif, aby to bylo krutě výhodný.
Kdyby všude všechno navazovalo, DD-L trs Hof - Regensburg sjedeš dneska za 6:48, a rychlejší to o moc nebude (a pokud jo, tak za cenu investic s novou "koňkou" minimálně srovnatelných).

Prakticky se to ovšem jede asi 9 hodin (čili cca stejně jako o 200 km kratší cestou přes Prahu se všema výlukama), to jsou holt ty výhody zde tolik adorovaného německého "liniového pojetí sítě" v praxi... :-DDD

Z Berína to pravda jedeš asi 8:50, ale DD-Berlin by se mělo taky zrychlit (dnes je to v podstatě 120-160 s propady na 60-100, má být ABS na 200), čili výhoda nové VRT trs Erfurt bude částečně neutralizována již na německém území. A pětiminutový přípoj ICE-ICE v Norimberku je už teď, zde zefektivňovat nejde... Jo možná s hotovou LGV Est přes Mnichov, pak by to mohlo být nějak měřitelně rychlejší než přes nás (bez našich VRT), cca snad o hodinu. Ale toto všechno by NBS CB-Linz zase vyrovnala a k tomu máme výhodu ceny. Nemluvě kdybychom postavili VRT/NBS aspoň kolem Prahy, pak už vůbec není co řešit (spolu s novým "Dvořištětem" DD-Linz cca 4,5 hodiny včetně přestupu, s dalším postupem VRT sever ještě o hodinu méně).

Nebyl bych takovým pesimistou. Ono je u nás furt zvykem na všechno nadávat a nevěřit si, viz například donekonečna omílaná "neustálá velká zpoždění" která se posledních pár (desítek) měsíců až tak moc nekonají dokonce ani se současným vozovým parkem a množstvím PJ.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2530
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 08:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ha, asi kapituluju. :-) Jestli je to okolo kolem 9 hodin, tak přes nás to po dokončení Benešov - Votice a Tábor - Sudoměřice bude zcela bez problémů se SJD 7,5 hodiny (po 2,5 hodinách SJD DD - Praha, Praha - ČB i ČB - Linz).

viz například donekonečna omílaná "neustálá velká zpoždění" která se posledních pár (desítek) měsíců až tak moc nekonají dokonce ani se současným vozovým parkem a množstvím PJ.

Vzhledem k tomu jak jsou nastaveny podmínky se stále jezdí velmi dobře a téměř na čas. To ale neznamená, že bychom s tímto stavem měli být spokojeni. Za zásadní problém považuju výluky, ale po proběhlé vertikální separaci (tj. rozkulačení molocha na provozovatele dráhy a dopravce, a tedy za neexistence předchozího stavu, kdy nad sebou měli jedno vedení, které je mohlo donutit se nějak dohodnout) nemá provozovatel dráhy snahu toto minimalizovat a ani dopravci ani objednatelné na něj nemají žádné právní páky. A až si provozovatel dráhy výluky (včetně snížení kapacity) kompletně ošetří v Prohlášení o dráze, bude to zcela neprůstřelné. Mám obavu, že tady nebude jiná cesta, než povinnosti SŽDC upravit konkrétněji zákonem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1351
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 09:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Míra nesmyslů, chybných implikací a Chovancem zavánějících dogmat
To je jen bez argumentace hozená slina. Pozdravuj Šlégra.

Jinak to ale cenu nemá. Je naladěn na zcela odlišné vlně.
Správně, nemá. My se neshodneme.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 10:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl 2524: Já tu Hungarku + R356 a 207 uvedl jako teoretický příklad. V minulosti ale existoval přestup mezi nočním R353 a EC Csardás/Smetana?. To ještě noční R352/3 jezdil přes Plzeň z/do Frankfurtu. Ráno měl příjezd v 8:15 na hlavák s tím, že v 8:26 z HLAVNÍHO odjížděl ten EC vlak na Břeclav. Tam se dělil na rakouskou část (Smetana?) a maďarskou část (Csardás). A minimálně v sezóně ( květen-září ) byla přestupní frekvence vysoká.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1708
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 11:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro "v případě uspořádání pražského uzlu se nedá nic dělat. Rozhodně je zkrácení jízdních dob důležitější, než zajíždění na hln; přestupy se dají dělat metrem."

Jistota, s jakou upřednostňujete směr Brno-Pardubice-Ústí-Děčín před ostatními směry, mě fascinuje. Jízdní doba se zžejmě vůbec neprodlouží, jde opravdu jen o její nezkrácení vůči GVD 2009.

Mibl: "Nehrotíte to trochu moc?"

Pokud se v posledních 15 letech jezdilo na 010 včas, tak musím konstatovat, že se proti mě modrokouláci vždycky spikli, a nechali mi ujíždět přípoje schválně.
Připouštím, že je zavádějící tvrdit o GVD, že je "cárem papíru", protože žádný z vlaků neodjel dříve.

V poslední době mě neuvěřitelně nadzvihl ujetý přípoj ve Všetatech. Při výluce dorazil náhradní bus za R od Prahy o pouhých 12 minut později, a modrogumníci nechali ujet přípojný R směrem na Mělník-Ústí. Dodatečně jsem se dozvěděl, že prý to takhle dělali se všemi (!) taktovými přípoji směr Mělník-Ústí. Prý proto, aby se nerozhodily vazby v Ústí. To je ale pěkná blbost, protože tento R má jediný taktový přípoj, a to směrem na V.Březno-Děčín. Při přiměřeně navatovaném GVD by se většina zpoždění vsákla cestou, v Ústí a Děčíně by vše jezdilo s 5 min. sekerou, a žádné vazby by se nerozhodily.

Od té doby jsem poněkud změnil názor na potřebnou míru vatování, a na ne-přípustnost ostrých přípojů v uzlech. Jesli jsem Vám a Tomáši Zárubovi už dřív rozporoval ostré přípoje, a nulové vaty ve velkých uzlech, tak teď to budu dělat o to víc.
Na 010 mi v minulých letech ujížděly přípoje kvůli 20-30 minutám. Tenhle ujetý přípoj "na mezi", kvůli cca 10 minutám sekery, mě ale opravdu nažhavil. Rušit přípoje "na mezích" kvůli nevelkému zpoždění, aby se sekera nepřenesla přes velký uzel na hafo dalších vlaků, to v podstatě znamená chybně sestavený GVD.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1353
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 11:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Upřednostňuji rychlé rameno mezinárodní přepravy Budapest/Wien - Berlin. Důvody už jsem uvedl.
Kdosi, myslím Hroch, tu uvedl, že příhraniční úseky jsou nejméně vytížené vůbec. Co kdybychom se na tu mezinárodku vykašlali úplně?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 11:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: "Upřednostňuji rychlé rameno mezinárodní přepravy Budapest/Wien - Berlin"

To je právě ten omyl. Je jen minimum lidí, co jezdí takhle dlouhé štreky. Samotné trasy Praha-Berlín, Praha-Vídeň, nebo Praha-Bratislava jsou dost dlouhé, ale o nich ještě má cenu se bavit, a má cenu je preferovat.
Vídeň-Berlín, to je řeč o jednotlivcích za celý den, Budapešť-Berlín, to už se (s vyjímkou léta) bavíme i jednotlivcích za týden. V tomto případě by šlo o preferenci menšiny oproti výrazné většině.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1354
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 11:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže na tom rameni jezdí i úseková frekvence. No a k přestupům v Praze už jsem tu něco psal a považuji za příznačné, že na mé otázky nikdo neodpověděl, protože se nikdo ani nenamáhal si tyto otázky klást a pak na ně odpovídat. Bůh ITG byl důležitější.

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2531
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 12:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro:
Co kdybychom se na tu mezinárodku vykašlali úplně?

Co kdybychom ty vlaky chápaly jako naše vnitrostátní, které shodou okolností jedou za tu podivnou čáru na mapě?

Formulujte konkrétní a jasné otázky na něž chcete odpovědět, zatím jen tvrdíte, že vám nikdo neodpověděl a sám nejste argumentačně příliš silný, neb tvrdíte, že jste názor projevil, ale já si nějak nevšiml kde (pokud tedy nepočítám minimalizaci JD Děčín - Břeclav a možnost přípojů v Praze metrem).

Bručoun:
Připouštím, že je zavádějící tvrdit o GVD, že je "cárem papíru", protože žádný z vlaků neodjel dříve.

To, že se na 010 nejezdí ideálně, nezpochybňuju, vata je třeba a dostatečná (čím intenzivněji využitá infrastruktura tím více vatovat), ale když už linka nefunguje, jak má, tak je třeba hledat příčiny zpoždění a ty odstraňovat, než automaticky vyvatovat více než nyní. Vemte si, jak někdy před dvěma lety v prvním týdnu zcela vyhořel výlukový jízdní řád na PlChu a do Prahy se dojíždělo s +30 a nestíhal se obrat. Od cca druhého týdne vše fungovalo, jak mělo (z pohledu z vnějšku se nic nezměnilo, JŘ byl stejný, ale najednou to šlo). Samozřejmě jsem byl naštván, když jsem za týden "koupil" v sumě nějakých 180 minut (a naštvání vyvrcholilo mým telefonátem na ministerium, kde jsem se dozvěděl, že dopravce už dostal za úkol najít, proč to nefunguje), ale neřvu, že přípoje v Plzni jsou příliš těsné a obraty v Praze zase příliš krátké (tehdy se v Praze jezdilo do šturců a jiná možnost než to točit ostře nebyla, bo nebyla k mání volná kolej). Tedy vatovat ano, ale když to nefunguje, ač se dá na základě míry vaty předpokládat, že by mělo, tak je třeba jít po příčinách a odstraňovat je.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5835
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 12:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
vata v uzelch
Souhlasím.

Desiro:
Upřednostňuji rychlé rameno mezinárodní přepravy Budapest/Wien - Berlin. Důvody už jsem uvedl.
Kdosi, myslím Hroch, tu uvedl, že příhraniční úseky jsou nejméně vytížené vůbec.

Ano, to jsem psal já. Ale právě proto, že zde de facto upřednostňuješ jednu vybranou vnitro-relaci. Kdosi tu psal, že skrz Prahu tranzituje třetina lidí. Troufám si říct, že z toho je alespoň 80% vnitrofrekvence. Skutečně by mě zajímalo, proč má být jedna vnitrofrekvence (zde Brno-Pce-Ústí) takto upřednostňována před jinými (třeba Brno-Pce-Plzeň).

Co kdybychom ty vlaky chápaly jako naše vnitrostátní, které shodou okolností jedou za tu podivnou čáru na mapě?
Jistota, s jakou upřednostňujete směr Brno-Pardubice-Ústí-Děčín před ostatními směry, mě fascinuje.

Souhlas.
Názor může být znásilňován, může být zastrašován, může být v zájmu dobrých vztahů potlačován, ale přesto někde v koutku přežívá.
Názor je věc, která přežije války, totalitní režimy nebo zapojení člověka do pracovního procesu.
(Člověk může korigovat co říká a co píše, ale nikdy to, co si myslí.)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 12:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otázky z příspěvku 1348:
- Kolik lidí takto bude přestupovat (myšleno na hl.n. z EC do ostatních směrů mimo Ústí)?
- Kolik nových cestujících tímto do vlaků získají (ne z jiných vlaků, opravdu nových cestujících)?
- A jaký vlastně musí být jejich počet a tržba z nich, aby se zaplatily vícenáklady (odpisy, posunovači, kteří v Hole nejsou...)?
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2532
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 13:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jaký vlastně musí být jejich počet a tržba z nich, aby se zaplatily vícenáklady

Odpisy: Žádné navýšení. Posunovači na Wilsonu jsou a náklady na ně bych považoval za fixní.

Napočítejte prosím hmotnost soupravy i s mašinou. Pak už bude výpočet platby za DC a trakci snadný. Následně můžeme porovnat s cenou jízdenky Plzeň - Brno.

O kolik km se prodlouží trasa úvratí na hlavním?

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1356
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 13:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osm vozů á 40 tun a 85 tun mašina, odhad 6 km navíc. 7,38*6= 44,28. 2,43*42,37= 102,95. Elektřina (25,42 kWh/1000hrtkm) 124 Kč. Posunovači kalkulujme 50 Kč u každého vlaku. S těmi odpisy nesouhlasím, ale budiž. Celkem 274, 95 Kč.

Jinak je evidentní, že to nikdo nepočítal, ani neodhadoval. Také to můžeme porovnat s případným úbytkem počtu cestujících v EC, kterým nebude vyhovovat prodloužení přepravní doby. Můžeme je taky odhadnout brejnstórmingem, jako počet nových cestujících, je to stejně přesné :-( :-Q
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2533
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 13:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč úbytek oproti současnému stavu? Jaké prodloužení přepravní doby? JD se neprodlouží. A pokud bude dopravce slušný, tak zavede tarifní opatření, že těch 6km navíc nebude počítat.

Proč nesouhlasíte s odpisy?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1357
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 13:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže vy pořád počítáte se současným stavem, zatímco v případě skutečně rychlých jízdních dob (zrychlení oproti dnešku, ne žádné courání úvratí), dobrého tarifu a kvalitních služeb se s tím vlakem dají marketingově dělat zázraky (příliv cestujících!). Stejně tak to platí i s odpisy, ale to je na jindy a na delší příspěvek a zrovn jdu ven. Snad příště.

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2534
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 13:51:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zatímco v případě skutečně rychlých jízdních dob (zrychlení oproti dnešku
A kvůli tomu jste ochoten zanést bordel do S1 a mít problémy s kapacitou leckde jinde?

Ušetříte díky 15 ušetřeným minutám v Praze soupravu díky stihnutí obratu v Pěšti/Vídni?

Tak jinak: Plzeň - Brno se dvěma navazujícími busy na Florenci cca 4:15, díky zajetí na Wilson se po dokončení Plzeň - Beroun bude umět těch 4:15 na železnici systémově (to nebude příliv cestujících?). Nebo se na těch 4:15 vykašleme a díky přesunu metrem, ale zároveň změně polohy na odjezdu z Prahy necháme v této relaci 5:00?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1358
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 14:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kvůli tomu jste ochoten zanést bordel do S1 a mít problémy s kapacitou leckde jinde?
Především počítám s jiným JŘ, který odstraní přetížení 011.

Ušetříte díky 15 ušetřeným minutám v Praze soupravu díky stihnutí obratu v Pěšti/Vídni?
To není jen Praha, ale dokončení stavby Úvaly - Libeň, bezpráví, Břeclav - Wien, Dresden - Berlin... je to možné. A když nic jiného, tak budu moci platit personál o půl hodiny méně každý den.

díky přesunu metrem, ale zároveň změně polohy na odjezdu z Prahy necháme v této relaci 5:00
Jenže to zase narážíme na problém současného postavení linek, ve kterém já neuvažuji.

Teď už vážně musím jít.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2535
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 14:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Především počítám s jiným JŘ, který odstraní přetížení 011.

Tak to si rád počtu, ale asi byste ho napřed měl nechat patentovat, určitě ten patent přinese spoustu peněz, neb jste asi jediný v této zemi, kdo umí vyřešit přetížení 011 toliko lepší organizací jízdního řádu. :-)

Ještě se zeptám: Hledáte svém snažení globální optimum pro soustavu linek, nebo toliko lokální optimum pro některé konkrétní linky?

Jenže to zase narážíme na problém současného postavení linek, ve kterém já neuvažuji.

Rád si nechám vysvětlit, jak chcete vozit lidi z Plzně do Brna nebo z Tábora do Děčína.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 14:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Plzeň - Brno ..... se po dokončení Plzeň - Beroun bude umět těch 4:15 ..... Nebo se na těch 4:15 vykašleme a díky přesunu metrem, ale zároveň změně polohy na odjezdu z Prahy necháme v této relaci 5:00?"

Vy to pořád nechápete. Z Plzně do Brna nikdo nejezdí, zatímco z Ústí do Brna jsou to davy ldií denně. Západočeské městečko Plzeň, kde je jen náhodou křižovatka tratí, se svým významem nemůže rovnat gigantické ústecké aglomeraci.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2536
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 14:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No víte, jsou věci které chápat odmítám, a ty pak asi nikdy nepochopím.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1359
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 16:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Koukám, že si to ani nenecháte představit, ale už je vám jasné, že je to špatně. No já vás při tom nechám. Hledám globální optimum. Zároveň ztrácím chuť dále diskutovat. Měl jsem to típnout už dávno, my se nedohodneme.

Z Plzně do Brna nikdo nejezdí, zatímco z Ústí do Brna jsou to davy ldií denně
To jsem napsal, prosím, kde?
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2537
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 16:35:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že si to ani nenecháte představit, ale už je vám jasné, že je to špatně.

Třeba je to dobře, ale osobně zrovna na 011 nevěřím na zázračná řešení řešící kapacitu. Lze sice pásmovat, ale kapacitu to příliš neřeší, resp. to jen zlepšuje spojení pro část cestujících a zásadně nevyžírá kapacitu, ale žádnou novou to neuvolňuje.

To jsem napsal, prosím, kde?
To plyne nepřímo z vašich tvrzení.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 16:39:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To plyne nepřímo z vašich tvrzení.
To je pouze váš osobní pocit.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2538
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 16:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A dalších nejméně 3-4 lidí okolo.

Co podle stejné logiky vybudovat perón v Nemanicích a s vlaky Strakonice - Jindřichův Hradec nezajíždět do Budějc?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 16:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to jsou ty pocity špatné. Asi byste si měl projít diskusi z5, abyste věděl, proč to prosazuji.

Neznám situaci v Budějcích. Když by to něčemu pomohlo...
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2539
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 16:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějakým 30% cestujících by se zkrátila cesta a ušetřil byste na nákladech, neb v tomto případě by vám to za dobré konstalace hvězd (po dokončení koridoru) snad i tu soupravu hodilo a platil byste četu denně o hodinu míň, ale jinak je zrovna toto úplná blbost.

Jak chcete řešit 011? Pásmováním? Nebo po Káemovsku, tj. delší vlaky méně často?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1362
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 17:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Velice zjednodušeně řečeno pro zrychlenky 3 sloty po celé, 2 po půl, celkem 10 za 2 hodiny, ne vždy obsazeny. Sloty jedou vždy ve svazku. Posily v čt (1 kus mimo slot) a pá (3 kusy, 2 mimo slot). Vlaky jsou delší. Pásmuji.

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 20:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: Hoďte sem plachtu nebo lépe síťovou grafiku vašeho návrhu. Nějak se nemůžu zbavit pocitu (a něco bych o tom měl vědět), že problémy na 011 jsou řešitelné jedině projížděním zastávek nebo pásmováním A ZÁROVEŇ snížením (= omezením výhledových záměrů) počtu Os vlaků v obou částech pásmem rozlomeného ramene na počet rychlíkových svazků za hodinu (+ popř. nějaká čtvrthodina ve velmi krátkém úseku, ale to bez čtyřkolejky do Běchovic nevyjde ani do Úval).

Rád se ovšem nechám poučit. P.S.: Pomiňme, že 5 rychlých vlaků za hodinu je pro výhled málo, ono v taktu Os nanejvýš půl hodiny naštěstí platí že co funguje pro 2+3 dálkové může fungovat i pro 3+3 dálkové, pokud se oba rychlíkové svazky budou navenek chovat stejně (Vmax, JD, zrychlení). 6 vlaků by střednědobě řekněme mohlo stačit, pátečně nedělní posily pro jednoduchost nebudeme řešit, a vzdálenější výhled se bez NBS Kolín stejně neobejde.


Furt mi ale není jasné, pro které cestující (jmenujte relaci, ne pouze samostatně počet) to ve skutečnosti znamená podstatnější přínos:
a) Pokud by R-072 (071) nebyly prodlouženy do Pardubic popř. na druhé straně Teplic
b) Pokud by byly

Mimochodem, ta Plzeň bude (s hotovými koridory) ne za 4:15, ale 4:00 nebo dokonce možná i 3:30 (IC Praha - Plzeň cca 50 minut, přestup netřeba řešit neb může technologicky výhodně jet přímo, Praha - Brno cca 2:40 nebo méně podle toho co a jak bude v Podorlicku; resp. při průjezdu Kolína a Třebově a 3 minutách v Pardubicích, 1 minutě v Libni jsme na něčem jako 2:28-2:31 Praha-Brno, zkrátka Praha - Břeclav s klidnem SJD 3 hod).


P.S.: A teď chvilku v představách do roku řekněme 2012, kdy ROPID našel prachy na Os-011 po 15 min. a popř. nějaké ty Sp, které jsou pro udržení lidí životně důležité (pro ty teda musí najít hlavně odvahu ke změně přístupu). Proveďte prosím rozbor, zda vůbec a jak kvalitně provezete vlak Holešovice - Běchovice Libní, pokud
a) Máte možnost zvolit si časové polohy Os-011, EC-090/260 i ostatních R/IC-011 libovolně tak, aby Vám to vyšlo, a jedinou podmínkou je že všechny dálkové vlaky na 011 jedou (jak jste sám navrhl) ve svazku (tj. holešovický společně s Wilsoňáckými, dejme tomu ve zcela libovolném pořadí)
b) Jsou-li R z Wilsona vázány uzlem Praha (tj. odjezd z Wilsonu nejdříve 03/33, příjezd nejpozději 57/27), a Os v rámci technologických vazeb (trasy na 011, obraty na TGM i všech ostatních konečných) libovolně volitelné pro interval 15 minut.
c) Jako (b), ale u Os-011 je navíc požadováno potkávání (00, 15, 30, 45 nebo 7,5, 22,5, 37,5, 52,5) přesně na odb. Sluncová (vliv úrovňového křížení s Os-231 do Prahy).
d) Jako (c), akorát je rok 2020-25 a jezdíme Os po Praze v 7,5 min., přičemž je k dispozici čtyřkolejka do Běchovic a dále segregovaná trať pro dálkovku.

Tak jak to vychází...?
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2543
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 20:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4:15 jsem uvažoval v horizontu dokončení Beroun - Plzeň. Tam je horizont dokončení poměrně dobře daný financováním z OPD, tedy pokud u ejpovických tunelů nedojde k nějakému většímu zdržení. Už v tu chvíli může být železnice na úrovni autobusů za předpokladu ježdění EC-260 na Wilson a za předpokladu, že 171 bude v nějakém aspoň trochu použitelném stavu. Dál bych to na rozdíl od Tebe zatím neřešil.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5839
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 21:06:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ:
Obávám se, že na toto se Vám Desiro vykašle.

Já mám totiž stále neodbytný pocit, že jeho snahou je totální rozvrat ITG, což by sice nějakou tu kapacitu asi přineslo, ale za cenu rozvázání přípojů všude možně. To je cena, kterou já odmítám, neboť skutečně stále nevím (třeba mi, Desiro, už konečně odpovíš), proč je Ústí důležitější než třeba ta Plzeň.

Tak to jsou ty pocity špatné. Asi byste si měl projít diskusi z5, abyste věděl, proč to prosazuji.
Všichni si to myslí blbě, jen já mám pravdu. To mi něco připomíná.
Názor může být znásilňován, může být zastrašován, může být v zájmu dobrých vztahů potlačován, ale přesto někde v koutku přežívá.
Názor je věc, která přežije války, totalitní režimy nebo zapojení člověka do pracovního procesu.
(Člověk může korigovat co říká a co píše, ale nikdy to, co si myslí.)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1364
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 21:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víte co, tady furt něco píšu já, zkuste se taky angažovat vy a třeba mi odpovědět na moje otázky. Anebo namísto toho to substituovat čísly s počty cestujících v dálkovce na 011, máte k tomu přece přístup, že. Pošlete mi zprávu přes profil. Pak budu reagovat já.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 21:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Protože Ústí, Drážďany a Berlín společně jsou důležitější než Plzeň. Protože je marketingově vhodné, aby to jelo v celé trase.

Pokud se na to vykašlu, tak proto, že musím chodit do práce a do školy. Ale jsem ochoten psát - ale něco za něco. Navíc jsem tu byl označen za ztracený případ - tak proč se ztraceným případem diskutovat?

totální rozvrat ITG
My tu už ITG máme? (srov. Vy už snad v Praze máte ten komunismus nebo co - p.f.c.).

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 21:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: Ani nápad, nebo si ode mě ten rozbor objednejte. :-D Podle mě tady totiž celá tahle debata je o hovně, neboť linka Kolín - Holešovice prostě a jednoduše velmi brzy nebude technicky možná (pominu-li úvrať v Malešicích s využitím přesmyku v Libni).

Teprve až tohle vyvrátíte, můžeme hodit řeč, jestli by to třeba na něco nebylo fajn (nebo taky ne). Nicméně věta Protože je marketingově vhodné... vysvětluje dost možná ledaccos.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 21:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: Aha, takže Plzeň je podle Vás tak totálně nedůležitá, že je při cestě do Brna v pořádku přestup metrem, nebo na pomalý rychlík. Neboli Vám jde o absolutní preferenci jednoho směru, na úkor druhého směru. Prostě sem píšete coby lobbista. A je jasno.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 22:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Naprosto přesně tak, plně podepisuji. Tak ho ještě dorazíme tím, že ve výhledu mu nebude v těch Holeschowitsích kromě ML stavět vůbec nic (VRT sever řešící i Kralupy) a bude vymalováno. :-P

Navrhuju, aby už nikdo nereagoval, dokud nebude předložen důkaz, že jízda do/z Holešovic směr Kolín je vůbec možná.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5841
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 22:17:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro:
Význam Drážďan a Berlina jsem jasně specifikoval.

My tu už ITG máme?
Troufám si říct, že díky několika lidem (ač s nimi třeba sem tam nesouhlasím) v dálkové dopravě víceméně ano.
Názor může být znásilňován, může být zastrašován, může být v zájmu dobrých vztahů potlačován, ale přesto někde v koutku přežívá.
Názor je věc, která přežije války, totalitní režimy nebo zapojení člověka do pracovního procesu.
(Člověk může korigovat co říká a co píše, ale nikdy to, co si myslí.)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2544
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 22:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

My tu už ITG máme? (srov. Vy už snad v Praze máte ten komunismus nebo co - p.f.c.).

Vlaky jezdí v linkách, v pravidelném intervalu (taktu) a návaznosti mezi linkami se v průběhu dne periodicky opakují. Symetrie je nulová. Co chybí tomu, aby se jednalo o ITG?

Mimochodem, tady nejste na DF, tedy byste nemusel používat tamější zvyky.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 22:32:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ITG - tam kam sahá vliv Desirem evidentně nesnášených lidí, ITG existuje. Dnes (v neděli dopoledne a odpoledne!) jsem například vyzkoušel krásné vazby BUS-BUS-Rychlík v Ústeckém kraji (Tiské stěny lze mmch doporučit k prohlídce i bez toho, ale způsob řešení dopravy v "ypsilonu" Petrovice - UL/DC mi fakt zaimponoval), nedávno podobně odněkad už nevím odkud nad Litoměřicemi ze Středohoří v sobotu kolem 18. hodiny do Prahy s 10min. vazbou v Bohušovicích na rychlík...

A pak že to nejde. Jen se musí chtít a objednatel nebo jeho rádce nesmí mít v hlavě naděláno. Jo a laskavý čtenář nesmí být líný podívat se do JŘ.


MIBL - Pravda, na 270/260 (010) by to bylo hezčí bez těch podělaných TISů a třebovské lobby, ale co už se dá dělat. V několika ostatních směrech zbývá už jen zacelit dopolední díry a je možný místo KJŘ začít používat linkové schéma. Ale neřešil bych to, někteří jedinci holt zaměňují pojmy ITG a hustý interval - to je tak, když někdo chce vypadat "světově" a zběhle v pojmech, a přitom se akorát ztrapní. Ale snad by se to ani nemělo zkoušet vymýtit, je to úžasná zábava... :-D
Radek Žďárský
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.211.142
Odesláno Pondělí, 27. dubna 2009 - 09:10:33    Odkaz na tento příspěvek  

Tak již je k disposici návrh JŘ tratě 238. Ten návrh je naprosto tragický v úseku Chrudim - Rosice. Drtivá většina vlaků se křižuje v Medlešicích, takže například rychlíky nebo spěšné vlaky zde čekají a musí do odbočky, čímž se jízdní doba prodlužuje na 16 minut - někdy až 18 minut - viz Sp1989. To představuje rychlost 34 km/hod u rychlíků Rosice-CR a 30 km/hod. u Sp1989. Chápu, že zástavkové vlaky se zde musí křižovat z důvodu přípojů v Rosicích do a z HK. Proč ale rychlíky a spěšné vlaky se nekřižují až v Chrudimi? Jízdní doba 2x12 minut + 2 minuty rezerva v Chrudimi a stihlo by se dojet do Rosic k přípojům na HK i zpět. Takového zdlouhavé cestování lidi od vlaku spíše odradí. Návrh je na:
www.spzch.wz.cz
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1366
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 27. dubna 2009 - 13:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ani nápad
Takže šmytec.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2547
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 27. dubna 2009 - 14:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jj, smyčec nad úvahami o marketingovém vytunění linky EC sever - jih bez zajetí na Praha Centrale.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Supercityshit
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.131.246.194
Odesláno Středa, 29. dubna 2009 - 18:08:26    Odkaz na tento příspěvek  

Něco jsem zaslechl že GVD 2010 na Žilinu bude odjezd
4.09 Ex 141 Žilina
6:09 EC 143 Žilina
8:09 EC 143 Žilina
10:09 EC 235 Zvolen
12:09 EC 145 Zvolen
14:09 EC 115 Warzsava
16:09 EC 149 Žilina
18:09 IC 581 Č. Těšín

EC Fatra bude 120/121 ,Košičan 124/125 a Hradčany 128/129
Supercityshit
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.131.246.194
Odesláno Středa, 29. dubna 2009 - 18:09:44    Odkaz na tento příspěvek  

sry 8:09 EC 145 a 12:09 EC 147
321
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.149.2
Odesláno Středa, 29. dubna 2009 - 20:08:34    Odkaz na tento příspěvek  

ty EC pres Vsetin,Havirov nebo Bohumin
Jog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 5-2007

Odesláno Středa, 29. dubna 2009 - 22:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6:09 EC 143 Žilina
8:09 EC 143 Žilina
nejak sa ti to opakuje

Košičan 124/125? to nemyslia vážne

(Příspěvek byl editován uživatelem jog.)
Fanda Šmandä
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 30. dubna 2009 - 09:22:31    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Supercityshit: varšavák pojede přes Žilnu ? :-)
Fanda Šmanda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 30. dubna 2009 - 09:23:51    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Radek Žďárský: a návrh k dalším tratím by nebyl ?
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 30. dubna 2009 - 13:25:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jog a co se ti na tom čísle nelíbí?? Nehledě na to, že by to dávalo smysl, tak i pod timhle číslem Košičan jezdil už...