K-report
 

Archiv do 21. března 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv do 21. března 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1576
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 18:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"šotoušci řvou, když nevidí v květnu nový návrh GVD?"

Už jste slyšel o té kauze, jak starostové Zbečna a přilehlých obcí po vysilujícím jednání domluvili s autobusovým dopravcem přípoje bus x vlak, a teprve po uzávěrce autobusových JŘ byl zveřejněn vlakový JŘ se zcela přeoranými časovými polohami? Ono jaxi vůbec nejde o šotouše.

Jak podle Vás mají obce připomínkovat autobusové JŘ, když je před nimi i před autobusovým dopravcem budoucí GVD utajen? Nejhorší je, že na příslušných místech v ČD asi dělají výhradně naprostí "fachidioti", kteří sice dobře dělají svou práci, ale souvislosti jsou jim totálně ukradené.

Zajímalo by mě, za jak dlouho se objeví další příspěvek nějakého "fachidiota" o tom, že GVD nikdo normální nepotřebuje vidět předem. A že GVD v předstihu zajímá jen šotouše. (Hádám že tu takový příspěvek bude nejpozději do dvou měsíců, klidně bych si na to vsadil.)
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1285
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 19:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel: Glex: Jízdní řády všech železničních dopravců jsou uvedeny na webu SŽDC, tak jaképak utajování.
A od kdy pak že to? Od prosince?


No vzhledem k tomu, že současný GVD je první který vytvářela SŽDC, tak ano od prosince. Mj. ono ty jízdní řády je možno nalézt i na webu ČD a to i jízdní řády všech dopravců. Nevím nevím jestli na webu Viamontu najdu všechny jízdní řády ČD.


Bručoun: Já si nevšiml, že by koordinátorem dopravy v krajích byli ČD

Ale samozřejmě. Kdyby tam jezdila Arriva nebo Svatý Petr, tak se ten železniční jízdní řád nezmění že? Jaký kraj, taková doprava. Brečíte na celkem špatném hrobě pánové.


Tudíž mi stále nikdo nevysvětlil proč se nadává v tomto směru na ČD. Čekám na nějaké obstojné vysvětlení.
Poznávací znamení pravého šotouše
1) v ruce drží D40 - hlavně, že je to zrdcadlo,
2) machruje, jak dobře umí fotit - kvalita je však mnohdy někde jinde,
3) jako šotouš prý zná všechny předpisy ČD, SŽDC, ŽSR,... a proto může lézt do kolejiště - přece ho fíra vidí
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 20:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glex (1283): vy jste možná aktuální návrhy železničních JŘ měl, ale na webu SŽDC v té době (uzávěrka připomínek k autobusovým JŘ byla někdy koncem října) rozhodně nevisely. A na webu kraje visely nějaké návrhy z května, o kterých se vědělo, že nejsou aktuální ... naproti tomu návrhy autobusových JŘ tam byly aktuální, a ještě na to byly obce upozorněny i se zveřejněním termínu, do kdy připomínkovat.

Ke zbytku příspěvku jen tolik, že pořád nevidím důvod, proč by měl kraj vlaky ve špičce a autobusy v sedle objednávat u stejného dopravce.

Bručoun: v případě Zbečna je ke všemu ještě smůla na neschopný kraj. U nás aspoň upozorní, že to nesedí s vlaky, když už mu dopravce zakázal JŘ zveřejnit.

Glex (1285): ale samozřejmě, že se taky změní. Ale nebude do poslední chvíle tajný, takže návazné spoje se můžou přizpůsobit předem, a ne až v březnu.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3014
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 20:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vím sice, že ten způsob "ve špičce vlaky, v sedle autobusy" je praktikován na některých místech v Rakousku, ale myslím si, že to není příliš šťastné. Stejně je potřeba ty vlaky i ty autobusy mít ve vlastnictví, a ani jedno z toho není náležitě intenzivně využito (což je potřeba hlavně u nových kolejových vozidel).
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 20:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glex: ČD chtějí autobusy nasadit ... namísto vlaků mimo špičku.
Pokud je to myšleno takto, tak kraje velice brzy tento fígl prohlédnou a místo vysokých dotací na mimošpičkový vlak (na který ČD nasadí autobus) si na tyto spoje rovnou najmou autobusového dopravce (buď "toho, co tady vždycky jezdil" nebo podle výsledků výběrového řízení).
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 20:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S200 a ostatní:
Ale prd. Jde jen o to vytvořit potřebné fleky na GŘ pro nadbytečné soudruhy.
Přeceňujete to,hoši.
A už mlčím :-)
Mi to nedalo,když vidím ty spekulace.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1577
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 20:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glex: "Já si nevšiml, že by koordinátorem dopravy v krajích byli ČD"

Samozřejmě že nejsou. Právě proto musí být návrh GVD přístupný všem, kteří do toho mají co kecat. To nejsou jen krajští úředníci, ale mimo jiné i obce. Přiměřený způsob zveřejnění nejaktuálnější verze návrhu GVD je potřebný zejména před uzávěrkami připomínek k autobusovým JŘ, jinak se připomínkuje zajíc v pytli.

Z toho všeho plyne, že ČD nemají žádné právo požadovat po krajských úřadech, aby konečný návrh GVD, a tu verzi GVD, která byla dána do tisku, utajovali. Krajští úředníci dělají špatnou službu občanům kraje, když se takovému protiprávnímu požadavku podvolí, a znemožní tím obcím podávat kvalifikované připomínky.

Pokud nechtějí ČD předem zveřejnit pendolína, tak ať je z tabulek, předávaných na krajské úřady, vymažou. U všech ostatních vlaků je ztráta hrazena z veřejných zdrojů, tak si ČD nemají co vyskakovat.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 20:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S200: A on někdo říkal, že kraj si objedná vlak a bude jezdit autobus? Dráhy ten autobus nabídnou jako nabídku přímo. Český šotoušek opravdu frfle za každé situace.

Racek: A já zas nevidím důvod proč by neměl. Zřejmě žijete v kraji s perfektně fungujícím IDS, tedy zřejmě v Rakousku nebo ve Švýcarsku, kde je jedno čím jedete, ale stále na tu jednu jedinou jízdenku.

Ale samozřejmě já zapoměl. Vy šotoušci víte vše nejlépe. Jen se obávám, že by pod vašim vedením firma (podotýkám, že jakákoliv) krachla nikoliv do týdne, ale okamžitě.

Jen by mne zajímalo kdy konečně pochopíte, že jízdní řády objednává a schvaluje kraj. České dráhy jsou jen jedním z dopravců a rozhodně nemají povinnost zveřejňovat návrhy. Toto je v kompetenci kraje.
Poznávací znamení pravého šotouše
1) v ruce drží D40 - hlavně, že je to zrdcadlo,
2) machruje, jak dobře umí fotit - kvalita je však mnohdy někde jinde,
3) jako šotouš prý zná všechny předpisy ČD, SŽDC, ŽSR,... a proto může lézt do kolejiště - přece ho fíra vidí
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 20:54:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glex: Český šotoušek opravdu frfle za každé situace.
Jestli to bylo myšleno na mě, tak je vidět, že s vámi nelze rozumně diskutovat. Když má někdo odlišný názor (resp. nesdílí vaše nadšení), tak je hned "frflající český šotoušek". Možná byste s tím "obviňováním" ze šotoušství měl začít u sebe...
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 20:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dnes popáte:
Pokud si managment ČD myslí, že jen tak začne nahrazovat lokálky busy, tak se plete. Na obslužnost území kraje vypisují v bus dopravě veřejné soutěže - a nepochybuji o tom, že všechny ČD prohraje (hlavní kritéria jsou cena za os/km a cena konečná pro zákazníka - tady prostě tarif ČD nemá šanci).
No a ke koordinaci mít přístupný konečný návrh jř ČD 65 dní (tehdy musí být písemně podána žádost o změnu bus jř) před celostátní změnou? To je výsměch, ne? Když už gumokol má zájem tak nějak navázat svůj jř na vlaky, tak musí využít všech známých uvnitř ČernéDíry, dohodnout se s příslušným krajským úředníkem, že mu bude jř schválen až tak 14 dní před začátkem provozu, až bude vše jasné i u ČD. Dělat návázné bus jř je vzhledem k přístupu ČernéDíry docela adrenalinový sport. A že si ho každoročně užiju.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1578
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 21:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"České dráhy jsou jen jedním z dopravců a rozhodně nemají povinnost zveřejňovat návrhy. Toto je v kompetenci kraje."

ČD zasílají na kraj konečné verze JŘ spolu s (protiprávním) požadavkem na nezveřejnění konečného GVD před termínem stanoveným GŘ ČD. Mám za to, že to samé se děje se všemi návrhy, které už se hodně blíží konečné verzi GVD. (Psalo se o tom v této diskusi před několika měsíci.) Tak nedělejte, že jste svaté modré koule.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3015
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 21:07:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen by mne zajímalo kdy konečně pochopíte, že jízdní řády objednává a schvaluje kraj. České dráhy jsou jen jedním z dopravců a rozhodně nemají povinnost zveřejňovat návrhy. Toto je v kompetenci kraje.

Přesně tak. A proto má každý kraj přesně vědět, kde se mu vyplatí objednat vlak a kde, přestože tam koleje vedou, to lépe objede bus, a jakýkoliv dopravce, ani ČD, nemá co nabízet, že to, co by snad kraj chtěl objet vlakem, obslouží svým vlastním busem.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 21:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: (Psalo se o tom v této diskusi před několika měsíci.
No když berete infromace z diskuzí na k-reportu, já Vám iluze brát nebudu

S200: Myslel jsem to všeobecně. Ale určitě znáte to o potrefené huse ...
Poznávací znamení pravého šotouše
1) v ruce drží D40 - hlavně, že je to zrdcadlo,
2) machruje, jak dobře umí fotit - kvalita je však mnohdy někde jinde,
3) jako šotouš prý zná všechny předpisy ČD, SŽDC, ŽSR,... a proto může lézt do kolejiště - přece ho fíra vidí
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1579
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 22:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glex: "No když berete infromace z diskuzí na k-reportu, já Vám iluze brát nebudu"

On sem píše i někdo, kdo ty dopisy viděl na vlastní oči. Věřte, nebo nevěřte, to je váš problém.

Zřejmě se snažíte současné tajnůstkářství, placené z veřejných peněz, obhájit za každou cenu, a každý pseudoargument je vám dobrý.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 07:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano,kraj by MĚL vědět,kde se mu vyplatí vlak a kde je lepší,levnější apd. autobus.
Realita je prozatím většinou taková,že kraj neví anebo nechce vědět.

Každopádně by neměla nastat situace,že na některé trati budou jezdit ČD třeba za 90kč/1km a najednopu řeknou,že polovinu spojů odjedou busem,aniž by se dotace změnila.
To by asi nebyl zrovna spravedlivý přístup.

Novináři by se měli ptát na názor spíš dopravců jezdících ZDO.
Zrovna Jančura takovou linku nemá ani jednu.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2011
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 10:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick
Na obslužnost území kraje vypisují v bus dopravě veřejné soutěže

I pardubický kraj?
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 18. března 2009 - 11:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Honzasl: Kromě ústeckého žádný jiný neznám.
»MiniŠotoBlog« »Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3017
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 11:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na obslužnost území kraje vypisují v bus dopravě veřejné soutěže
Kromě ústeckého žádný jiný neznám.

Také Jihomoravský kraj, minimálně v rámci IDS.

Ale tím hůř, když by nebyla vypsána veřejná soutěž na ty busy, tak by se busy od ČD nemohly uplatnit ani tím způsobem, že by se té soutěže účastnili.
Zamcan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.119.116.34
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 13:17:09    Odkaz na tento příspěvek  

Už som si všimol že aký bude nasledujúci GVD o tom sa tu moc dočítať nedá na rozdiel od minulých rokov..Pravdepodobne tieto stránky odborníci z ČD ignorujú,no ale mne to nedá tak sa znova spýtam prečo ČD navrhli v Ljublani zrušenie Jadranu.Stále to nechápem veď tento vlak nebol "charterový" každá strana si ho na svojom území platila sama a keď pozriem že v jeho trase zostane tak či tak Slovan a že tento vlak jazdil slušne obsadený..tak prečo???
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2247
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 18. března 2009 - 13:33:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na obslužnost území kraje vypisují v bus dopravě veřejné soutěže

Co se ještě nedozvíme...Kolik jich vzešlo z VŘ a kolik jich jezdí "ze setrvačnosti"
Jsem proti zbourání výpravní budovy v Ústí nad Orlicí.Nechci další Těšnov.Podepište prosím petici na http://www.stop-demolici.wz.cz/ Existují i jiné stavební varianty bez likvidace výpravní budovy.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5695
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 18. března 2009 - 14:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zámčan:
Problém býval třeba v tom, že především začátkem "sezóny" (asi než si Chorvati a Maďaři zvykli) jezdil sudý Jadran solidně zasekaný.
Ale jinak by mě to také zajímalo.
Pochvala nic nestojí, přesto mívá dobré výsledky.
ddsds
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.38.100
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 14:45:20    Odkaz na tento příspěvek  

zamčan:nezbylo pro něj prej místo.Sám to nechápu
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 15:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zámčan:Protože u Vltavy seděj idi..o..ti, kteří si jen držej teplý fleky protože takhle neschopný manažery by nikde jinde nevzali leda tak na veřejných toaletách
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 17:11:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad veřejné soutěže.
Teď jsou povinné od 1.1.2009 na všechny bus linky v ZDO. Jsem zvědav sám, jak tento zákonný požadavek zvládne např. takový středočeský kraj.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 4576
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 18. března 2009 - 19:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glexi, zkus se chovat k ostatním trochu uctivěji. Označovat diskutující za šotoušky už je dost na hranici.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1580
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 19:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"jak tento zákonný požadavek zvládne např. takový středočeský kraj."

V tomto státě se vždycky najde cesta, jak ten kšeft přidělit předem vybranému vítězi.

Hádal bych, že kraj bude rozdělen na oblasti, a že vítězi v jednotlivých oblastech budou:
Kladensko: ČSAD Kladno
Slánsko, Benešovsko: ICOM
Berounsko: Probotrans
Příbramsko, Kutnohorsko: Veolia
Dobříško: "Bosák"
Kolínsko, Nymbursko: OAD Kolín (pokud se nepletu)
Mladoboleslavsko: (současný název si nepamatuju)
Mělnicko: ČSAD Střední Čechy
(oblast Praha-západ a východ = Ropid)
Klidně bych si na tyto vítěze vsadil, ať už to bude po oblastech, nebo po linkách. Vsadil bych si i na to, že se najde cesta, jak nechat nějakou tu linku Cuptouru, Polkostu, apod., aby si nikdo z dosavadních dopravců nestěžoval na zmanipulované výběrové řízení. Cesta, jak odmítnout "přespolní" uchazeče se určitě najde.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 20:13:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Bručoun:
Nymbursko: ČSAP, Mladoboleslavsko + Dobříšsko: Arriva (Transcetrum + Bosák), Kostelec: PolKost. A pak pár soukromníků na doplnění.
Zato takový Moravskoslezský kraj či Olomoucko, tak je vymalováno.
Ale stále platí, že podmínky se prostě upravily. A peníze nejsou. Pokud přijde další takový vykuk, jako DPUK s žádostí o 43Kč/Km, tak dnes neuspěje nikde. A částku okolo 45Kč/km bych typoval u busů ČernéDíry jako nejnižší částku.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 18. března 2009 - 20:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Masinka poslechni ty si na mě nějaký vysazený. Svoje sem Ti myslím napsal po mejlu. A za tím si stojím. Někdo vztahovačný si stěžoval? Pokud umíš číst, tak si přečti toto S200: Myslel jsem to všeobecně. Ale určitě znáte to o potrefené huse ... Nikoho jsem šotouškem nenazval. To jen tak na okraj. Pokud to někdo vztáhnul na sebe? Jeho problém.
Poznávací znamení pravého šotouše
1) v ruce drží D40 - hlavně, že je to zrdcadlo,
2) machruje, jak dobře umí fotit - kvalita je však mnohdy někde jinde,
3) jako šotouš prý zná všechny předpisy ČD, SŽDC, ŽSR,... a proto může lézt do kolejiště - přece ho fíra vidí
nešotouš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.226.251
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 21:04:27    Odkaz na tento příspěvek  

"Ale samozřejmě já zapomněl. Vy šotoušci víte vše nejlépe." zjevné oslovení ostatních diskutujích v této diskusní skupině

Navíc naprostá většina šotoušů jenom fotí a fotí. Kolik lidí těmi vlaky jezdí, nebo že by ty vlaky bylo lepší nahradit autobusy, je nezajímá.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 21:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad zveřejňování návrhů. Návrhy grafikonů mohou být umístěny na webu SŽDC až od data platnosti tohoto grafikonu. Kraje by však měly zveřejnit tyto konečné návrhy na svých oficiálních stránkách po jejich obdržení - kraje, tedy ne SŽDC a ne ČD. A MĚLY - bohužel nikde neni žádná zmínka o nějakých sankcích, pokud tak neučiní. Takže v tomto souhlasím s Glexem, bohužel už méně s jeho úrovní vystupování a s urážením ostatních, kteří mají opačné názory než on...
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1302
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 18. března 2009 - 22:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák: Díky. Ale tož je vůbec možné, že právě ty souhlasíš s mým názorem?
Poznávací znamení pravého šotouše
1) v ruce drží D40 - hlavně, že je to zrdcadlo,
2) machruje, jak dobře umí fotit - kvalita je však mnohdy někde jinde,
3) jako šotouš prý zná všechny předpisy ČD, SŽDC, ŽSR,... a proto může lézt do kolejiště - přece ho fíra vidí
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 22:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glex: Taky bych tomu nevěřil - nemožné se stalo skutkem . Ale vážně bys měl trochu víc tolerovat i ostatní názory, ikdyž třeba nejsou zrovna správné. Jinak jsem fakt rád, že poprvý na K-čku shoda
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 22:35:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák & Glex: hezky si notujete, ale zapomínáte na jednu podstatnou věc. Kraj ty návrhy dostane od dopravce (se SŽDC nemá žádný smluvní vztah). A chyba není v tom, že by je nechtěl nebo neuměl zveřejnit. Je v tom, že dopravce dává jízdní řády s podmínkou, že nebudou poskytnuty dál, takže je kraj nesmí zveřejnit. To je oč tu běží, a proč se tady nadává na ČD, když za nezveřejnění zdánlivě mohou kraje.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 22:39:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Racek: A není náhodou objednavatelem a financovatelem dopravy kraj, tudíž by měl ty návrhy obdržet? Vždyť dráhy jen jezdí, jak si to kraj objedná, jak by mohly ovlivnit, ba co víc - zakázat krajům zveřejňovat návrhy?

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 22:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kraj objednává u dopravce, ne u SŽDC. Dopravce dostane objednávku od kraje a následně žádá o trasy SŽDC, takže výsledný JŘ dostane dopravce, který ho pak poskytuje kraji.
A jak může dopravce kraji něco zakázat? On bývá mezi dopravcem a krajem docela boj, ostatně je vidět, jak se smlouvy dojednávají dlouho a podepisují pozdě. A za situace vyjednávání, diplomatických ústupků a složitých kompromisů není rozumné podnikat něco, co si druhá strana výslovně nepřeje.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 18. března 2009 - 22:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák: Vynasnažím se Jenže po přečtení názorů kolegy Boblicka a jeho oslovování zaměstnanců ČD jako debilů, tak se mi nediv

Pokud si všímám, tak jízdní řády Českých drah jsou na internetových stránkách krajských úřadů vyvěšeny vždy v zákonné lhůtě - Karlovarsko, OREDO, Pardubický kraj, KORDIS, Olomoucký kraj pravidelně ... Že je nějaký kraj lempl a návrhy jízdního řádu nezveřejní? To ale není problém ČD. České dráhy konzultují veškeré změny a časové polohy vlaků vždy s krajem. Některé kraje dokonce na web dávají seznam průběžných aktualizací jízdního řádu. I v případech kdy se například posune časová poloha vlaku o blbých 5 minut.

V počítači mám uložené všechny návrhy, tedy jak první tak i konečný, za poslední 4 roky a všechny jsou staženy z internetových stránek krajských úřadů.

Čeho jsem si ale na webu krajů prozatím nikdy, a zdůrazňuji to NIKDY, nevšiml jsou návrhy jízdních řádů jiných dopravců, jako je JHMD nebo Viamont a autobusových společností.


A o té kauze ČD-obce-autobusy vím, ale tehdy to také bylo uzavřeno s tím, že kraj je lempl a chybí jakákoliv kordinace mezi spoji.

(Příspěvek byl editován uživatelem Glex.)
Poznávací znamení pravého šotouše
1) v ruce drží D40 - hlavně, že je to zrdcadlo,
2) machruje, jak dobře umí fotit - kvalita je však mnohdy někde jinde,
3) jako šotouš prý zná všechny předpisy ČD, SŽDC, ŽSR,... a proto může lézt do kolejiště - přece ho fíra vidí
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 23:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glex: Předem díky za snahu
Racek: Já neříkal, že kraj objednává u SŽDC, ale vzato čistě selským rozumem - dráhy dostanou příkaz jezdit a dostanou za to zaplaceno od kraje - nemá tedy kraj právo vidět,to co si objednal, v tištěné podobě, tedy ve formě návrhů JŘ a poskytnout to k připomínkování pro veřejnost na své stránky? Dráhy ať chceme nebo nechceme jsou jen prostředníkem a myslím, že rozhodně nemají pravomoc tajit před kraji něco, co si kraje samy od nich objednaly.
Přijde mi to, jako bych neměl v obchodě při nákupu právo na účtenku - sice jsem zaplatil, ale podle pokladní nemám nárok vidět co mi bylo naúčtováno.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. března 2009 - 00:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák: Ale dráhy nic netají. Každý vlak, každý odjezd z každé stanice, každý průjezd, každý přípoj než jde do "tisku" návrhu projde krajem. Kraj si určuje časy a kraj vše připomínkuje. České dráhy pouze vše sladí tak, aby vycházeli křižování a v co největší míře i přípoje. To, že si někdo myslí opak, je jen jeho problém.

Kraj to samozřejmě ví. Jak jinak si vysvětlit, že většina krajů tyto návrhy na svých stránkách má volně ke stažení? Narozdíl od těch autobusových a jiných železničních dopravců ...

A nejen to. Bydlím na vesnici a pravidelně v květnu přímo na obecním úřadě mám možnost do návrhu připravovaného jízdního řádu nahlédnout a připomínkovat jej.

Za to oslovení šotoušek se omlouvám, ale skutečně jsem to myslel všeobecně. Ale divte se když už někdy v prosinci zde byli první příspěvky stylu "Kdy bude konečně návrh GVD 09/10? Děkuji"

Ono se stačí podívat zde, nebo i zde jak České dráhy nedávali návrhy na krajské úřady. Proč všechny kraje tam návrhy mají, pouze kraje Vysočina a Jihočeský ne? Protože nedostali návrhy? To asi nebude správná odpověď však? Přitom pokud správně tuším, tak ze zákona je povinnost na veřejnost dát pouze první návrh. Ten konečný už ne.

Návrhy autobusových jízdních řádů tam však nikde nevidím. Jak je to možné? To už se neřve? Pročpak? Navíc by to bylo v tomto případě oprávněné, protože tyto tam skutečně nejsou. Měřme prosím jedním metrem. Děkuji.

(Příspěvek byl editován uživatelem Glex.)
Poznávací znamení pravého šotouše
1) v ruce drží D40 - hlavně, že je to zrdcadlo,
2) machruje, jak dobře umí fotit - kvalita je však mnohdy někde jinde,
3) jako šotouš prý zná všechny předpisy ČD, SŽDC, ŽSR,... a proto může lézt do kolejiště - přece ho fíra vidí
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. března 2009 - 10:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glex: Tak jsem to přesně myslel - že dráhy nic netají a že by to bylo pěkně absurdní (viz ten můj příklad s účtenkou v obchodě). A už vůbec si myslím, že k tomu rozhodně nemají sebemenší pravomoc. Ujatování je rozhodně ze strany NĚKTERÝCH krajů. Vysočina především..Kraje mají povinnost, zveřejnit KONEČNÝ návrh jízdního řádu, to že se tak mnohdy neděje anikoho z kompetentních úředníků to nezajímá je věc jiná. Někde to však funguje zcela bez problémů (Moravskoslezský kraj)

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5702
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 19. března 2009 - 13:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák:
A už vůbec si myslím, že k tomu rozhodně nemají sebemenší pravomoc.
Pravomoc ne, ale moc ano.
Je vidět, že postrádáte (i Glex) postřehy z reality všedního dne.
Pochvala nic nestojí, přesto mívá dobré výsledky.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1582
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. března 2009 - 13:08:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"dráhy nic netají"

Glex, Nádražák: Tak proč tedy ČD zasílají na kraj "verzi před tiskem" zároveň s upozorněním, že tuto verzi nelze zveřejnit? Proč ČD upozorňují kraj na jejich interní opatření o zveřejnění až cca tři týdny před platností CVD, a vydávají toto interní opatření za nějakou "univerzální pravdu", platnou i pro kraj?
Oba si pořád vedete svou, a skutečnými fakty (t.j. každoročním požadavkem na utajení ze strany ČD) se nenecháte vyvést z míry.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. března 2009 - 13:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Nevím jestli postrádám postřehy z reality všedního dne, ale jak mi vysvětlíte že mám doma veškeré návrhy jízdního řádu ČD za poslední 4 roky a všechny stažené z internetových stránek krajských úřadů? Kromě jízdních řádů krajů Vysočina a jihočeského. Chtělo by to nadhled pánové. A jak mi vysvětlíte ten zbytek příspěvku?

Bručoun: A vy jste někdy toto upozornění viděl na vlastní oči nebo je to jen JPP a vy tlacháte nad nesmyslnostmi?

A i pro Vás platí to samé co pro hrocha. Utajení návrhů? Jak je možné že si je každý rok z webu krajů stahuji? Včetně konečných. Kromě krajů Vysočina a JČ. A rovněž mi prosím zodpovězte i zbytek mého předchozího příspěvku. Tedy návrhy jiných dopravců a autobusových společností.

Zatím jste nic nepodložil důkazem, narozdíl ode mne. Takže to stále beru za pouhé tlachání nad JPP.
Poznávací znamení pravého šotouše
1) v ruce drží D40 - hlavně, že je to zrdcadlo,
2) machruje, jak dobře umí fotit - kvalita je však mnohdy někde jinde,
3) jako šotouš prý zná všechny předpisy ČD, SŽDC, ŽSR,... a proto může lézt do kolejiště - přece ho fíra vidí
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1584
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. března 2009 - 13:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glex: "vy tlacháte nad nesmyslnostmi?"

No comment.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. března 2009 - 13:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Došli argumenty? Stále čekám na pádný a podložený důkaz Vašeho tvrzení.
Poznávací znamení pravého šotouše
1) v ruce drží D40 - hlavně, že je to zrdcadlo,
2) machruje, jak dobře umí fotit - kvalita je však mnohdy někde jinde,
3) jako šotouš prý zná všechny předpisy ČD, SŽDC, ŽSR,... a proto může lézt do kolejiště - přece ho fíra vidí
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1597
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. března 2009 - 16:24:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nemělo by to být tak, že kraj by vyjednal u SŽDC přesný JŘ, projednal to s obcemi a tyto časy dal dopravci?
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2370
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. března 2009 - 16:39:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mezi krajem a SŽDC není žádný přímý smluvní vztah. De facto kraj "jedná" se SŽDC prostřednictvím dopravce.
Integrální taktový grafikon to je vlastně jedno velké sudoku ...
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. března 2009 - 17:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Glex:

Zrovna Vámi zmiňované kraje patří mezi ty lepší. Tam obvykle není problém s domluvou.
Ale Praha a Středočeský kraj, tam je to o zcela něčem jiném.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1312
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. března 2009 - 17:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Z pozice autobusového dopravce do toho nevidím. Jen vím, že návrhy ČD jsou poskytnuty všem krajům bez vyjímky a veškeré změny jsou průběžně projednávány, takže se nestane, že by kraj nevěděl jaký jízdní řád jde do tisku. Co krajské úřady poskytují autobusovým nebo jiným dopravcům nevím. Bral jsem to tak, že až na tyto dva kraje, všechny ostatní návrhy jízdního řádu ČD dávají i na svůj web. Narozdíl od jízdních řádů dopravců jiných. Tudíž je zveřejňují. Ovšem nejsem si zcela jist, zda to, že je poskytnou jinému dopravci, lze brát jako jejich zveřejnění.

Tehdejší kauza v jednom z krajů spočívala v tom, že obce vyjednaly změnu jízdních řádů autobusů podle platného jízdního řádu. Jenže České dráhy si ho dovolily po projednání s krajem od prosince změnit, aby vlaky navazovaly na rychlíky na hlavní trati, objednávané MD. A tak autobusy začaly jezdit zcela nesmyslně a nesystematicky. Obce nadávaly na ČD, jenže viníkem byl kraj, jakožto koordinátor dopravní obslužnosti. Což však obce nemohly (nebo nechtěly?) pochopit.

(Příspěvek byl editován uživatelem Glex.)
Poznávací znamení pravého šotouše
1) v ruce drží D40 - hlavně, že je to zrdcadlo,
2) machruje, jak dobře umí fotit - kvalita je však mnohdy někde jinde,
3) jako šotouš prý zná všechny předpisy ČD, SŽDC, ŽSR,... a proto může lézt do kolejiště - přece ho fíra vidí
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. března 2009 - 18:31:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD Glex:
Jde o Zbečno a okolí? To je mediálně známý případ.
Ale je jich více. Přípoje - nepřípoje na 260 jsou ještě horší. Fakt by se dalo vypsat x případů. Nejhorší jsou ty poslední bus spoje ujíždějící o 1minutu. Ale tam by řekl, že vina je na obou stranách. U posledního spoje by měl bus dopravce psát: "spoj vyčká příjezdu vlaku nejvýše 60 minut" - a šofera patřičně zaplatit podle skutečnosti.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. března 2009 - 18:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem třeba zrovna na 260 funguje IDS a kraj má dokonce svého koordinátora, jímž je KORDIS. V tomto případě tedy zřejmě pravá ruka neví co dělá levá. V tom aby autobus čekal problém nevidím, řidič by mohl dostat, jak píšete nějaký příplatek podle skutečného času ukončení. Vlaky na brněnsku však jezdí všeobecně včas, ale pravda je, že stát se může cokoliv. Svoje udělá větrná smršť nebo i jedno zasekané EC. Ale tímto by to bylo posychrované. I u nás (IDS nemáme) je na jízdních řádech autobusů psáno, že autobusy vyčkají příjezdu vlaku 10minut. A to nemáme centrální dispečink IDS, jako má právě IDS JMK.
Poznávací znamení pravého šotouše
1) v ruce drží D40 - hlavně, že je to zrdcadlo,
2) machruje, jak dobře umí fotit - kvalita je však mnohdy někde jinde,
3) jako šotouš prý zná všechny předpisy ČD, SŽDC, ŽSR,... a proto může lézt do kolejiště - přece ho fíra vidí
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. března 2009 - 19:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Glex:
Čekání posledního bus spoje až přijede vlak je neoblíbené u šoférů. Když nemají ani korunu za čekání, tak se jim nedá divit.
Dopravce by měl mít doplněk smlouvy, že v případě zpoždění vlaku účtuje xxxKč za čekání busu, aby toho šofera zaplatil. Jenže tohle je běh na dlouhou trať. Chce to si navzájem přestat házet klacky pod nohy.

Máme linku na Slovač. Každoročně to funguje tak, že se pod záštitou MD sejdou všichni dopravci v dálkové a mezinárodní. MD předloží připomínky k jednotlivým linkám a dopravce se k nim vyjadřuje. Trvá to celý víkend, ale pak dokonce i mezinárodní linky mají přípoj nejen na místní busy, ale dokonce na vlaky. Zástupce drah tam je taky.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1587
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 20. března 2009 - 10:59:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glex, příspěvek 1311: Dohledávat vám to nebudu. Najděte si to sám. Proč bych něco dohledával člověku, který píše vaším tónem ...

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1320
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 20. března 2009 - 13:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Došli Vám argumenty. Já jsem zde důkaz o tom, že se ty návrhy na veřejnost dávají podložil. A to přímo zde v diskuzi. Rovněž jako v mém příspěvku zazněla otázka nad tím, kde na stránkách krajských úřadů naleznu návrhy JŘ ostatních a autobusových dopravců. Rovněž ani tuto otázku jste mi nezodpověděl. Řada je na Vás. Příspěvek v diskuzi neberu jako podložený důkaz, i když by ho psal svatý Petr. Stále tedy Vaše tvrzení beru jako pouhé tlachání.
Poznávací znamení pravého šotouše
1) v ruce drží D40 - hlavně, že je to zrdcadlo,
2) machruje, jak dobře umí fotit - kvalita je však mnohdy někde jinde,
3) jako šotouš prý zná všechny předpisy ČD, SŽDC, ŽSR,... a proto může lézt do kolejiště - přece ho fíra vidí
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5705
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 20. března 2009 - 13:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glex:
jak mi vysvětlíte že mám doma veškeré návrhy jízdního řádu ČD za poslední 4 roky a všechny stažené z internetových stránek krajských úřadů
To Vám věřit můžu, ale také nemusím. Je to totiž zrovna 4 roky, co jsem řešil stížnost na jednoho nejmenovaného organizátora IDS, že přesně Vámi zmiňované podklady neposkytuje. Od té doby se to sice zlepšilo, ale rozhodně to nebylo hned (tj. 4 roky nazpět) a také je zajímavé, že se vám podařilo sehnat na stránkách KÚ končné návrhy, tak mě nikoliv.
Můžete mi pomoci třeba tady, tady tady nebo tady?

Jedinou světlou výjimkou budiž OREDO a KORDIS.
Pochvala nic nestojí, přesto mívá dobré výsledky.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1588
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 20. března 2009 - 14:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"důkaz o tom, že se ty návrhy na veřejnost dávají podložil."

Rozhodně nejsou průběžně zveřejňovány všechny verze návrhů. Čím blíže konečné verzi, tím větší tajnosti. Člověk by přitom řekl, že to má být naopak. Čím blíže konečené verzi, tím spíš se to může pustit ven.

To, co je veřejně k dispozici v době uzávěrky autobusových JŘ, je obvykle zastaralé, a aktuální verze je v té době již utajovaná.

Verze JŘ, která byla dána do tisku, byla v poslední době vždy utajovaná. Zveřejněn byl vždy až vytištěný JŘ.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 20. března 2009 - 16:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pak se nedivte, že kdo ještě u busů uvažuje o návaznostech, tak čeká do poslední chvíle. A bus jř jsou k dispozici tak týden před pravidelnou změnou.
Pokud bych si mohl vyžádat jednotlivou trať, na niž stavím návaznost dálkové linky, tak bych sice přišel o adrenalinový sport, ale jř by visel na portal.idosu tak měsíc předem.
Šotouš_kuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1441
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 20. března 2009 - 19:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glex: Návrhy a konečný návrhy se na stránkách krajských úřadů, případně koordinátorů IDS najít dají, ale u definitivní verze to už tak není. Ta se zveřejňuje až 3 týdny před započetím platnosti, do té doby je přísně utajovaná, ale třeba zde na káčku se objevila ještě před zveřejněním.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1321
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 20. března 2009 - 22:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šotouš_kuba: Zrovna ty tomu budeš rozumět

Šotouš_kuba, Hroch: Krajské úřady mají povinnost na veřejnost poskytnout pouze první návrh, který je možné připomínkovat přímo občany. Konečný návrh již slouží pouze pro vnitřní potřeby kraje a dopravců. Veřejnosti je určen až jízdní řád samotný. Zde se jedná o utajování jízdního řádu ČD kraji. Ne neposkytnutí veřejnosti. A to je diametrální rozdíl a je až s podivem jak to někteří dokáží překroutit jen aby měli pravdu. Navíc jsem si nevšiml, že je období, kdy už by měl být návrh jízdního řádu 09/10 vyvěšen.

Bručoun: Ano. Ale verze do tisku byla utajována krajem, ne kraji.


A stále čekám na vaše vyjádření k návrhům autobusových jízdních řádů a jízdních řádů jiných dopravců a jejich uveřejnění na internetových stránkách krajů. Návrhy JŘ JHMD nebo OKD jsem zatím nikdy nikde neviděl.
Poznávací znamení pravého šotouše
1) v ruce drží D40 - hlavně, že je to zrdcadlo,
2) machruje, jak dobře umí fotit - kvalita je však mnohdy někde jinde,
3) jako šotouš prý zná všechny předpisy ČD, SŽDC, ŽSR,... a proto může lézt do kolejiště - přece ho fíra vidí
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5708
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 20. března 2009 - 22:54:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glex:
Samozřejmě, že není období pro vyvěšení návrhu 09/10. Ovšem, pokud jste se díval pořádně, tak tam jaksi nejsou zveřejněny ani ty návrhy předcházející, určitě ne 4 roky nazpět (narozdíl od OREDA). Třeba na tom webu Pardubického kraje jsem zatím neviděl návrh snad ani jeden. Opravdu by mě ty vaše zdroje zajímali.

Ale verze do tisku byla utajována krajem, ne kraji.
Samozřejmě, že ne kraji, ale krajem. Ovšem na žádost, téměř by se dalo říct příkaz, ČD (, popř. přeneseně už od SŽDC). Já vím, že se Vám to zdá divné, ale prostě ani v Evropě, natož u nás v ČR nejsou všechny věci ideální a vždy 100% tak, jak se předpokládají. Já se Vám divím, že jste se s podobnými přístupy ještě nesetkal.

Aby bylo jasno, já se bez těch návrhů obejdu (byť jimi tedy, pokud jsou, samozřejmě nepohrdnu), ale především by ho měl kraj poskytnout obcím alespoň k nahlédnutí, když už ty návaznosti není schopen obstarat sám.
Pochvala nic nestojí, přesto mívá dobré výsledky.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1322
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 21. března 2009 - 02:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Ideálního není nic, to souhlasím. Ale ty návrhy tam byli a já je z těch stránek mám i staženy. Rovněž tam byl i průběžně aktualizovaný seznam změn. Protože to co je na adrese GVD bylo předtím i na stránkách krajských úřadů. A to že tam nejsou nyní? K čemu, když už dávno jízdní řád platí? Alespoň je vidět, že kraj stránky průběžně aktualizuje a nepotřebné věci odstraňuje.

Tak zrovna s tím Pardubickým krajem to neříkáš tomu pravému. Já v Pardubickém kraji už nějakých pěkných pár řádek let žiju a prozatím jsem nikdy neměl problém s nahlédnutím do 1. návrhu a jeho připomínkováním. A to přímo u nás na obecním úřadě.

S konečným návrhem je to věc jiná. Ten už je pouze pro potřeby dopravců a kraje, nikoliv pro veřejnost.
Poznávací znamení pravého šotouše
1) v ruce drží D40 - hlavně, že je to zrdcadlo,
2) machruje, jak dobře umí fotit - kvalita je však mnohdy někde jinde,
3) jako šotouš prý zná všechny předpisy ČD, SŽDC, ŽSR,... a proto může lézt do kolejiště - přece ho fíra vidí