Diskuse » Automobily, lodě a letadla » Youngtimery » Archiv diskuse Youngtimery do 18. 4. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse Youngtimery do 18. 4. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Mauricio
Pondělí, 20. března 2023 - 12:05:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10560
Registrován: 4-2005
Moje peníze to nejsou. Já už z podobných věcí asi vyrostl a raději si připlatím za auto, který je v cajku, zejména, když je možnosti si vybírat.
Pondělí, 20. března 2023 - 12:40:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 510
Registrován: 8-2018
Tak to máš ještě dobrý, já mám takovýho flintstouna.

Můj web:Kolejiště Trutnov tt

Ekoblázni přestaňte [kecal][kecal][kecal] do zemědělství.
Pondělí, 20. března 2023 - 12:43:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8433
Registrován: 3-2007
Rozdiel môže byť len v uhle fotky, pod tou čiernou hmotou koľkokrát nebýva už nič [kladivo]
transit01
Pondělí, 20. března 2023 - 13:20:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3259
Registrován: 9-2012
Proto jsem vepředu sundal koberce abych se podíval jak to vypadá z druhé strany ze vnitř, plech tam je a vypadá to že to prorezlo zevnitř jak do auta teklo, ze zvenku. Kdyby to držela barva tak už se svými 135 kg projedu se sedačkou skrz [biggrin] jinak ono až se do toho řízne flexou tak to bude taky flinstoun.
-OndraS
Pondělí, 20. března 2023 - 20:25:08  
Neregistrovaný host
Musím říct, že jsem to čekal horší. No ale i tak je to hrozný [lol]
transit01
Pondělí, 20. března 2023 - 21:33:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3260
Registrován: 9-2012
Je to odporný auto, nepochybně, ale líbí se mi ten styl "zachránit po dědkovi auto co hnilo na parkovišti před panelákem". Já už jsem to totiž takhle udělal s Tavrii a hrozně rád na to dodnes vzpomínám, tam to bylo ještě o to lepší že to nebylo přes inzerát, tady je zase ale vtipný že jsem tu Škodovku fotil 24.12 ráno, a pár dnů předtím než se tady objevil odkaz na inzerát jsem si ji zrovna zpětně prohlížel v galerii a přemýšlel jsem, jaký za tím autem bude asi příběh.

On by to nikdo jiný určitě nekoupil a tak by to skončilo v hutích, takhle se to dá postupně dokupy, nechám to v patině a bude to mít alespoň příběh.

V porovnání s Tavrii která má na konci blatníků jen pár puchýřů je ta Škodovka ve stavu zralá na kovošrot.
Pondělí, 20. března 2023 - 21:58:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8434
Registrován: 3-2007
No, to súhlasím.

Pri tej Tavrii som si vravel, že musíš byť blázon, je to asi najhoršie auto čo sa v ČS po revolúcii predávalo. Ale na druhú stranu je super, že minimálne jedna (a krásna! [ok]) sa zachová, lebo asi nikto iný by to nerobil (minimálne na Slovensku neviem o žiadnej ktorú by mal niekto ako veterán... akurát jedna Slavuta na ukrajinských značkách behá už dlhšie po Bratislave... v CZ som videl ešte jednu červenú na predaj ako youngtimer).

To auto naozaj má zmysel zachovať, na rozdiel od Škodovky.
transit01
Úterý, 21. března 2023 - 00:08:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3261
Registrován: 9-2012
Ale na druhú stranu je super, že minimálne jedna (a krásna! [ok]) sa zachová, lebo asi nikto iný by to nerobil

No asi by jsi se divil, ale je jich pomerně "dost". Údajně je to nějakých 30 známých dochovaných pojízdných kusů ale bůh ví jak to je, minulej rok s jednou červenou boural dědek a šel přes střechu, druhá béžová byla někde na vrakáči u Plzně, jedna stojí v Hradci v bazaru, o další zase vím že má důchodce z Hlinska, nějaká odporná bílá jezdí v Rakovníku, nějaké jsou i v inzerci, nějaká béžová za 20tis bez tp a červená s tp za 40 ale to je asi tak všechno. Já mám na ty "tavria" inzeráty dané hlídacího psa abych měl přehled třeba o dílech, tak o těch autech vím.

Na druhou stranu Tavrie je Tavrie. Nikdo to u nás nezná a ocení to tedy málokdo (pár lidí za mnou už na srazech nebo parkovištích přišlo, ale všechno víceméně důchodci co to taky kdysi měli a ptali se mě jak je možný že nějaká ještě v roce 2022 existuje), ničím zajímavé (až na ty zvláštní kola) to taky není, je to taková chcíplá Lada Samara a ani ta jízda s tím není tedy nějaký požitek (byl to zážitek to vézt z Hradce poprvé domů, ale po 1500 najetých km to zevšednilo a je to jako jet se chcíplou 205kou).

Mě se Tavrie vždycky líbil, protože ty auta jsou tak hrozný, až jsou vlastně skvělý, ale chtěl jsem spíš Samaru nebo Oltcit, jenže ty chodí v inzercích za celkem astronomické sumy, když jsem si potom vzpomněl na tu odloženou mechovou Tavrii na největším sídlišti Východních Čech, dlouho jsem nepřemýšlel, zda-li ji nezkusit odkoupit.

Já to auto koupil taky hlavně z trucu, já ho tam objevil někdy v létě 2017 a od té doby jsem se tam na to jezdil pořád koukat a různě to fotit, tenkrát ještě měnilo místa a i jsem to potom jednou cestou z toho parkoviště (kde auto tehdy logicky nestálo) viděl jet po hlavní silnici v HK směrem na to parkoviště (uvnitř dědula v košili a kšandách, auto jelo na sytič a řvalo a hulilo z výfuku, a za ním kolona novodobých aut), když jsem viděl kdo v tom sedí tak mi bylo jasný že už asi dlouho jezdit nebude. Jak tak pak rok nehnutě stálo, bylo mi jasný že dřív nebo později zmizí někam do hutí nebo k nějakýmu jinýmu sběrateli někam do garáže a už to nikdy víc nebudu vídat. S tím jsem se nějak nemohl smířit, dostal jsem nějakou existenční krizi a nechal autu za stěračem vzkaz abych si ho pro sebe urval [lol]


Od Října stojí, ale už mám v plánu ji pomalu oživit, snad se na mě nesesypou při první vyjížďce zástupy UA, jako tomu bylo někdy v Řijnu.

Zato ve vozu řady 742 v podobném unaveném stavu jsem projezdil dětství na zadní sedačce a jak určitě všichni tady vědí, tak mě odjkaživa fascinovali a fotil jsem je (a nyní stále fotím po celé ČR) v různých stavech různě po východních Čechách, a vždycky jsem je ze všech starých aut měl upřímně nejradši a to asi přesně z toho důvodu že jsem v tom projezdil dětství a to si pojím s těmi lepšími časy svojho života.

To je i jeden z důvodů proč jsou ty škodovky tak "ceněné", ony ve finalé nemají cenu jako takovou žádnou, ale spíš citovou, protože v tom každej jezdil, každej to měl, každej to pamatuje, je to prostě Škodovka, naše auto..

Když jsem přijel s Tavrii poprvý místo do garáže na sídliště, tak po ni neštěkl ani pes, zato když jsem přijel se Škodovkou tak mi přišlo že byla najednou půlka sídliště na balkonech a v oknech protože šlyšeli ten typickej zvuk motoru, hned pár dnů po koupi mě odchytla sousedka že takovou Škodovku taky kdysi měli, a kde jsem k ní v roce 2023 přišel a takový podobný, dvakrát už jsem někoho načapal, jak mě v tom za jízdy někdo fotí, přitom úplnej hnusnej olezlej vrak, ale lidi to prostě maj rádi.

Jak jsem psal výš, určitě bych to zase neviděl s tou moji Škodovkou tak tragicky, není to žádná voňavka, ale mohlo by to být rozhodně horší. Já jsem rád že jsem ji mohl sebrat "hrobníkovy z lopaty" a že bude o jednu Škodovku řady 742 na původncích SPZ na srazech a silnicích více, pokud někoho baví koupit auto na opláchnutí hadící a přeleštění laku jako koupil Mauricio ten mezityp bez TP tak prosím, ale na tohle já nejsem, když už se tím mám chlubit na nějakém internetovém foru nebo srazu, tak se na tom chci realizovat a pustit do toho nějakou kačku (jako tomu bylo u všech aut ale nejvíc mě zatím stála asi Tavria).

A teda, ne že by s tou Škodovkou byl nějakej extra požitek jezdit, ale baví mě to tedy mnohem víc, než s Tavrii, ve které už to řízení není takové nevšední jako u Škodovky, ta škodovka je navíc hrozně pohodlná a teď v zimě hned krásně topila. Řekl bych, že u té Škodovky mi to jen tek nezevšední. A bez sytiče ty Škodovky zas tak strašně neřvou, nevím co se vždycky povídalo, že řvou a posádka z toho má v kabině migrénu [happy]


(Příspěvek byl editován uživatelem transit01.)
Úterý, 21. března 2023 - 15:22:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5454
Registrován: 10-2008
Brat predáva svoj youngtimer, tak som si povedal, že to skúsim prezdielať aj tu, hoci to nie je ani Škodovka ani nič z Ostblocku [uhoh]

Keby mal niekto záujem, alebo pozná niekoho komu sa staršie Fordy vždy páčili:
1989 Ford Scorpio 2.9 V6 benzín
25 rokov vydávania okresných EČV 1.4.1997 - 31.12.2022/dovydávanie skladových zásob
Nejaké moje fotky značiek zachytené v priebehu času a uverejnené na platesmania.com
EČV - maximá spz.unas
Úterý, 21. března 2023 - 19:12:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 65
Registrován: 1-2015
Znovu objevený Moskvič,je v provozu.
Úterý, 21. března 2023 - 19:15:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 66
Registrován: 1-2015
Moskvič po novu.
Úterý, 21. března 2023 - 19:15:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 67
Registrován: 1-2015
Moskvič po novu.
Úterý, 21. března 2023 - 22:01:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 49
Registrován: 5-2020
Tomino - Jedna zachovalá Tavria na KN značkách chodí na veteránske akcie ale je tak divne doveteránkovaná (biele bočnice na pneu a pod.), tá spadá tiež do rovnakej kategórie vzácnosti ako Transitova.
Úterý, 21. března 2023 - 22:18:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9121
Registrován: 12-2005
Šmolko to je nádhernej škopek. [ok]
Má 4 zásadní chyby:
neni to sedan
neni bílej
neni to manuál
nemam na něj místo

Je úžasnej v dokonalym stavu a za pár drobáků. Fakt super.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Úterý, 21. března 2023 - 22:51:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8435
Registrován: 3-2007
MrAngry: A tak super, že aj u nás je nejaká medzi veteránistami. Ja nech spomínam ako spomínam, od 200x (zrejme od šrotovného) som živú Tavriu na SK už asi nevidel. Maximálne tak trojdverovú Samaru, krémovú v cca. v 2013.


Čo sa týka Scorpia od šmolkovcov, to som videl na jeseň naživo a musím potvrdiť, že je krásne. Presne taká konfigurácia akú by som ja vyhľadával, škoda že M100 máš inú predstavu, hneď som si na teba spomenul že ty si fanúšik Scorpia [happy]
Vechtr
Středa, 22. března 2023 - 09:10:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 385
Registrován: 12-2015
To Scorpio je opravdu mazel. U nás tahle auta stála opuštěná a nepojízdná na parkovištích mezi paneláky už před pětadvaceti lety, od té doby jsem jich moc neviděl.
Veliká divoká zvířata, jako lvi, vlci, medvědi, velbloudi, sloni, hroši, krokodili a pod., přepravují se jen ve zvláštních vozech.
Středa, 22. března 2023 - 13:44:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5455
Registrován: 10-2008
Martin_100: V tomto desaťročí som už snáď nevidel iné preživšie Scorpio Mk1 iné než 5d. liftback.
Že kombíky zodrali nejakí remeselníci mi je jasné, ale či bolo sedanov málo, alebo kam sa všetky podeli, neviem. [uhoh]

Áno keby nebolo toho automatu, tak sa už viacerí zastrájali, že by to auto zobrali (ale beriem to s rezervou - ľudia toho nakecajú [wink]). Radí ako má a celkom sa k charakteru toho auta hodí. Pohodlný hltač kilometrov.

Táto modrá metalíza je v peknom stave, navyše ako môj brat do toho auta investoval (podľa mňa až nezmyselne) veľky objem času a peňazí povenoval sa aj laku, ktorý krásne ožil. Ale beriem, každému sa páči niečo iné.
25 rokov vydávania okresných EČV 1.4.1997 - 31.12.2022/dovydávanie skladových zásob
Nejaké moje fotky značiek zachytené v priebehu času a uverejnené na platesmania.com
EČV - maximá spz.unas
Pajzák
Středa, 22. března 2023 - 14:25:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6838
Registrován: 6-2015
Tenhle sedan stále žije a jezdí. Kombík taky.
Středa, 22. března 2023 - 16:35:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9122
Registrován: 12-2005
Ale jako jo ten automat by mi asi nevadil. Ale furt to neřeší že na to nemam místo. Chybí taky wifecoiny a mě se prostě lift nelíbí ikdyž je to jak nový.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin_100.)
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
transit01
Čtvrtek, 23. března 2023 - 08:08:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3262
Registrován: 9-2012
MrAngry: Tak na ten SK kousek jsem úplně zapomněl, je to ale tak, já a ten pán jsme jediní CZ/SK na FB Tavria clubu. A má snad dokonce dvě, ale jedna je bez not.
Středa, 29. března 2023 - 18:45:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 4-2006
Pokud jste si za socíku koupili auto na Slovensku, byl návod k obsluze ve slovenštině nebo v (zejm. u Škodovek) češtině?
Středa, 29. března 2023 - 19:37:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8437
Registrován: 3-2007
V češtine, aj za ČSFR, minimálne u Škodoviek. Možno to pri niektorej značke mohlo byť inak, ale predpokladám že všetko išlo čo išlo oficiálne na ČS trh išlo cez podnik so sídlom v Prahe, a teda bolo po česky.
Po revolúcii však napr. Mercedes v Bratislave spadal pod Viedeň (Motor-Car Wiesenthal) a nie pod Prahu (Gebruder Helbig). Či to bolo nejaké historické pokračovanie (Wiesenthal robil Mercedesy na Slovensku aj v 30. rokoch) však netuším.
Čtvrtek, 30. března 2023 - 06:19:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 561
Registrován: 10-2014
Jediný co jsem viděl slovenský napsaný byl dodatek návodu k obsluze na škodu 1203-taz 1500, právě pro patnáctku motor a 5° převodovku.
Čtvrtek, 30. března 2023 - 13:46:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1306
Registrován: 4-2006
A jinak základní "příručka" k 1203 byla v češtině i po kompletním přesunu výroby 1203 do TAZky? Vlastně se přiznám, že ani nevím, kdy u 1203 přestala (i třeba v TP) zcela figurovat značka Škoda a byl to jenom TAZ, včetně absence okřídleného šípu kdekoliv na voze...

A co Garde/Rapidy z BAZky? Ty neměly slovenské příručky?
Čtvrtek, 30. března 2023 - 15:23:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 660
Registrován: 8-2014
Youngtimer vesele prohánící se, bez obav po našich silnicích. Žiguli asi 1500 opravdu velice nezachovalé.
Čtvrtek, 30. března 2023 - 16:02:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 3-2023
Zatmavený okna, protiofuky, celkově "východní stav", to musí mít ruský nebo ukrajinský RZ?
Čtvrtek, 30. března 2023 - 16:13:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 661
Registrován: 8-2014
Úsudek je správný, ukrajina.
Středa, 05. dubna 2023 - 19:48:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1684
Registrován: 8-2015
Ukrajina splácanina Moskviče a Žigula, podrobnosti nevím [happy]
Středa, 05. dubna 2023 - 20:49:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7
Registrován: 3-2023
Podrobnosti jsou jasný, je to ten novej Moskvič, jak teď v Rusku začali vyrábět [lol]
Středa, 05. dubna 2023 - 20:58:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2161
Registrován: 6-2010
Octavia kombík ve zlaté metalíze o víkendu v Podbořanech [happy]


Peta303
Pátek, 07. dubna 2023 - 11:16:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2624
Registrován: 6-2005
kwasi:
"Ukrajina splácanina Moskviče a Žigula, podrobnosti nevím [happy]
"
žiguvič nebo moskulík?
cynický škarohlíd
Pátek, 07. dubna 2023 - 14:21:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 565
Registrován: 10-2014
Moguli.[wink]
transit01
Pátek, 07. dubna 2023 - 22:57:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3263
Registrován: 9-2012
Směs různých "youngtimerů nebo historických vozidel běžně provozovaných" ze včerejšího dne.

Sobota, 08. dubna 2023 - 21:16:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1686
Registrován: 8-2015
Veterány vyfocené cestou za kamarádem 7.4.2023

Pajzák
Neděle, 09. dubna 2023 - 00:04:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6899
Registrován: 6-2015
Pánové, nevíte někdo o garáži/kontejneru/zastřešeném place, kam by se dala schovat Multipla? Žena nějak došla k poznání, že je škoda to auto provozovat jako daily stroj, a že by ho ráda schovala pro potěchu (zděšení?) příštím generacím.
Na jednu stranu mě zaujaly nabídky lodních kontejnerů, na stranu druhou nemám k tomuto způsobu uskladnění perspektivního stroje žádné info od uživatelů.
Mauricio
Neděle, 09. dubna 2023 - 10:34:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10565
Registrován: 4-2005
Expoparking proti 4. bráně výstaviště, cena 15.000 Kč ročně. Levnější krytý stání nenajdeš. Já teď přemýšlím o tomto, ale to je zas pro vás krapet z ruky. Kontejnery jsou v Brně kdesi u Futura, což je pro vás dostupný asi nejlépe, sám jsem o nich uvažoval, ale cena 3.300 Kč/měs + DPH je za uskladnění jednoho auta pro mne zbytečně velká částka.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
transit01
Neděle, 09. dubna 2023 - 14:53:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3266
Registrován: 9-2012
Tak teda 3300 měsíčně za za parking jednoho auta je fakt dost, a co si prostě pronajmout nějakou garáž? kamarád jích má v Brně a okolí pronajatých snad 7 na auta a bordel a říkal že se dá s trochou trpělivosti sehnat garáž za 1500-2000..
Mauricio
Neděle, 09. dubna 2023 - 16:34:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10566
Registrován: 4-2005
Garáž za takovou cenu určitě neseženeš, ne takovou, do které neteče, do které se nedostaneš pouhým přeštípnutím visacího zámku, ne s elektrikou a ne v oblasti, kde nežije větší množství trvale opálených občanů. Z tohoto důvodu jsem třeba já zvolil onen výše uvedený expoparking. Je to sic hromadná garáž s nic moc službama, ale cítím se tam nějak tak bezpečněji než v garáži uprostřed Cejlu.
Pajzák
Neděle, 09. dubna 2023 - 19:02:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6900
Registrován: 6-2015
Diky za tip. To bych si ten kontejner asi radši koupil a dal na chatu, spíš mi jde o to, jak moc vhodný pro parkování auta je.
Neděle, 09. dubna 2023 - 21:46:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9128
Registrován: 12-2005
Když to idealně to olepíš polyšem a dáš tomu střechu třeba jen šikmou z osb s natavenou ipou. A budeš muset pravidelně větrat. Jinak se to bude chovat jako každá stará garáž. Kdybys to.u dal ještě ventilátor na solární pohon aby ti to větralo samo i v zimě když vyleze slůně takto bude supr. Samozřejmě pokud bude odtahovej ventilátor tak na druhý straně musí bejt mřížka sání aby vzduch proudil.
Než jsem koupil barák s velkou garáží taxem kontoš zvažoval na chatu taky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin_100.)
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
transit01
Neděle, 09. dubna 2023 - 23:08:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3267
Registrován: 9-2012
Garáž za takovou cenu určitě neseženeš

Tak ono je klidně možné, že si to přibarvil, ale údajně má i nějaký stání podzemní v líšni co sehnal přes bazoš za 2k měsíčně pod kamerou (jakože ne parkovací místo, ale fakt samostatnou garáž, kóji v podzemí), já ty garáže nikdy na vlastní oči neviděl. Já osobně mám v Rychnově pěknou suchou garáž a včetně elektriky platím mesíčně 2500. Na malinké okresní město dost ale kolem auta mám ještě mraky místa ze kterého mám udělaný takový "skládek" takže jsem spokojený. Blbý je že nevím na jak dlouho to tam budu mít protože máme s pánem pouze ústní smlouvu a vždycky mi to v listopadu garantuje na další rok dopředu.. Jinak ten parking za 15 000 ročně je luxus, do toho bych šel klidně taky, já v Rychnově nedávno viděl nabídku "stání za plotem od 500kč měsíčně" ale to by to člověk musel alespoň plachtovat nebo mít pod nějakým přístřeškem jinak to nedává moc smysl pro mě, to je tak pro někoho kdo bydlí v paneláku a má třeba novýho auto a bojí se že by mu ho ukradli, ale na nějaké veterány nic moc..
Pondělí, 10. dubna 2023 - 08:01:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1691
Registrován: 8-2015
Prodám tyto díly na škodovky, cena dohodou, za vše 4.000 Kč Zlín


George
Úterý, 11. dubna 2023 - 21:56:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1943
Registrován: 5-2002
Trošku reklama. Dnes jsem byl nakupovat díly na Š 100 (modří vědí) a mimochodem jsem objevil továrničku. Pan majitel dělá do aut ale hlavně má neuvěřitelně vybavenou dílnu. Umí tam otryskat je tam CO, ohýbačka plechů, soustruh, fréza, stojanová vrtačka, NC prostě všechno co člověk potřebuje k renovaci auta. Po domluvě umí i motory a dřív dělal Škodovky. Je to u Mnichova Hradiště, případný kontakt rád předám.

Jo a Tranzite dovezli jsme to v pořádku. Díky.[happy]
Úterý, 11. dubna 2023 - 22:01:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 334
Registrován: 5-2022
Já bych poprosil, i když hádám, jestli náhodou nemyslíš pana Svobodu?
George
Úterý, 11. dubna 2023 - 22:55:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1944
Registrován: 5-2002
Člověče na jméno jsem se úplně zapomněl zeptat. Ptýrov?
Úterý, 11. dubna 2023 - 22:57:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 335
Registrován: 5-2022
Tak to jsem pro změnu zapomněl já. Zítra napíšu, ráno moudřejší večera[wink]
Středa, 12. dubna 2023 - 22:23:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 338
Registrován: 5-2022
Tak Ptýrov ne, ale Klášter Hradiště nad Jizerou, tudíž hned vedle. A chyba, měl jsem na mysli pana Smetanu. Už se bavíme o tom stejném člověku?[happy]
A ať nejsme OT, tak jsem nedávno potkal poprvé naživo Kiu Pride combi, dokonce i na hezkých okreskách. Tenhle kousek už by do budoucna taky mohl být pro nějakého fanouška hezkým youngtimerem, stav byl pěkný.
George
Středa, 12. dubna 2023 - 22:34:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1945
Registrován: 5-2002
Tak to není on. Tohle je pan Šverma. Meil má info zavináč strojírna.com
Čtvrtek, 13. dubna 2023 - 07:34:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1307
Registrován: 4-2006
Co bylo více zastaralé - Š 100/110 v roce 1970 nebo Š 105/120 v roce 1977?
Vechtr
Čtvrtek, 13. dubna 2023 - 08:40:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 393
Registrován: 12-2015
100 není nic jiného než faceliftovaná 1000MB. Karoserie je dost humpolácká, s mizernou odolností proti korozi, interiér je velmi jednoduchý. 120 byl v té době úplně nový model s novou karoserií, která je pevnější než u 100. Ve 120 je výrazně lepší svezení, vzhled je modernější a užitná hodnota je taky vyšší (lepší topení, nižší hluk, hezčí a prostornější interiér). Přinejmenším v rámci východního bloku se ve srovnání s jinými tehdejšími povozy muselo jednat o poměrně dobré auto.
Veliká divoká zvířata, jako lvi, vlci, medvědi, velbloudi, sloni, hroši, krokodili a pod., přepravují se jen ve zvláštních vozech.
Begonius
Čtvrtek, 13. dubna 2023 - 10:43:46  
Neregistrovaný host
1203fild, George - jenom nedaleko, ve Svijanech-Podolí, hned za krásným železobetonovým mostem z 20. let, který brzy stavařská lobby nechá zničit, žil ještě před několika lety pan Žďárský. Ten byl (je?) zase přes elektriku v autech a taky tedy kouzelník ze starý školy.
George
Čtvrtek, 13. dubna 2023 - 12:26:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1946
Registrován: 5-2002
Begonius: pokud ještě funguje, chtělo by to čtvrtého mušketýra, co umí lakovat.[happy] Mám dojem že pan Šverma říkal že o někom ví...
Emil Švec
Čtvrtek, 13. dubna 2023 - 21:11:29  
Neregistrovaný host
Vechtr: řekněme si na rovinu, že 105/120 neměly vůbec vzniknout už jen z pohledu motoru vzadu. Za mě se jedná o prakticky srovnatelná vozítka. To že je 105/120 lepší než předchůdce neznamená,že je to dobré nebo aspoň podprůměrné. Pro dlouhány to znamenalo sedět nakřivo, protože přední podběhy byly moc vzadu.

Je to silně subjektivní,ale takový Warťas byl docela pohodlný, minimálně vzadu. A srovnání tehdejších Škodovek s italskými vozy sovětské produkce úplně kulhá (byť připouštím, že 105/120 byla ryze česká patlanina, kdežto VAZy byly kopie západní techniky). Jedině že se do těch žigulíků dávaly karbece právě ze Škodovky,aby se snížila spotřeba,ta bývala pěkná.
transit01
Pátek, 14. dubna 2023 - 13:30:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3268
Registrován: 9-2012
Jirko hodně štěstí a ať ti dělá stovka takovou radost, jako dělala mě v roce 2018. Čeká nás oba dlouhá cesta, ale tebe značně dělší a náročnější [wink]
George
Pátek, 14. dubna 2023 - 20:25:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1947
Registrován: 5-2002
Já na to nekvaltuju.[happy] Pomaličku polehoučku sháním díly, dveře už mám další 4 + zadní čelo + zadní haubnu (rezervy je třeba mít), a až to zkompletuju tak to budu řešit. Jinak ty dveře mě vyšly na 100/ks. Apropos kdyby někomu přebýval tapec střechy a vnitřku + zadní sedačky za rozumnou cenu....

transit01
Pátek, 14. dubna 2023 - 21:04:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3269
Registrován: 9-2012
Jsem ti říkal, že na to jde všechno v pohodě sehnat, ten strop bude ale asi oříšek.. Ten co byl v autě byl děravý a plesnivý tak letěl(to stejné zadní sedačky), ale on by to třeba někdo i v nejvyšší nouzi ušil na zakázku, ale těžko říct.

Jinak ten černej blatník vlevo je ten pomačkanej a v autě je někde oranžovej s ohnilým spodkem, někdo šikovnej by udělal ze dvou jeden.

Na ten černej blatník bacha, ten se otevírá po pěti pivech i s dveřma...
Sobota, 15. dubna 2023 - 23:01:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 4-2023
Vážení, po mnoha letech pasivního sledování tohoto fóra bych Vás tu mohl zahrnout spoustou neodolatelného moudra, ale vlastně mi jde jenom o tohle:
Mám doma časopisy SVĚT MOTORŮ, ročníky 1985 až 1989. Než je hodím někam na bazoš abych za ně dostal pár stovek, chci je zkusit nabídnout tady, jestli by si je nějaký akční šotouš nechtěl zadarmo vzít, NASKENOVAT je a vystavit někde online. Jasně že nechci po nikom, aby skenoval komplet 260 výtisků plných děsivého balastu, jenom takové ty špeky - testy aut a podobně. Dohromady jsem tam našel asi 60 článků (v 5 ročnících!), které by stály za řeč. Udělal bych to nejradši sám, ale nemám na to čas, fakt.
V případě úspěšné spolupráce můžeme pokračovat ještě časopisem Automobil (Revue), toho mám plnou skříň, ale zbavovat se ho nechci, takže jenom na zapůjčení do skeneru. Ideální adept bydlí v Brně, nebo někde na trase Brno-Praha.
Inspirace: www.retro-auto-moto.wz.cz, https://www.flickr.com/photos/triggerscarstuff/.
Kontakt na mě je třeba přes mail v nicku.
Neděle, 16. dubna 2023 - 19:50:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9131
Registrován: 12-2005
A autorský práva ke zveřejnění máš?
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Tomáš_Eybl
Neděle, 16. dubna 2023 - 20:18:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 36
Registrován: 10-2019
To mi připomnělo "Kde máš pasoš?". Vlastně se to nejspíše týká i tématu, jen tedy Kňažko nevyslovil model auta, se kterým v té Jugoslávii tehdy byl.
transit01
Úterý, 18. dubna 2023 - 21:15:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3270
Registrován: 9-2012