Diskuse » Automobily, lodě a letadla » Youngtimery » Archiv diskuse Youngtimery do 01. 2. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse Youngtimery do 01. 2. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Sobota, 28. ledna 2023 - 22:09:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 224
Registrován: 5-2022
To je hezký, že tě k tomu ten inzerát nakopnul. Jestli se nad tím autem nakonec slituješ a rozšíříš vozový park, budu si za to připisovat (částečně) zásluhy[wink][proud]

Neber to špatně, jsem taky mladej bezdětnej soplák s nutkáním opatřit si rozpadající se ČSSR vehikl, ale jakže je to teda s techničákama? Mi přijde, že sis teď trošku protiřečil[lol]
transit01
Sobota, 28. ledna 2023 - 22:13:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3181
Registrován: 9-2012
Kolem osmé psal pan majitel, že malý tp psaný na jeho tátu našel u něho v peněžence, a velký bude u něho na bytě. Tudiž vše v pořádku, ten techničák po původním majiteli se prostě zapomněl vrátit. Je to anomálie, ale stalo se to.
-OndraS
Sobota, 28. ledna 2023 - 22:39:33  
Neregistrovaný host
Tak, jaks to auto popsal, patří to do kovošrotu. Má to cenu těch okresních značek. Ale ty jsou zase k ničemu bez solidního auta. Je to přesně to, o čem jsme se tu nedávno bavili. Za peníze na vlastnění a opravy tohodle šrotu by se dalo koupit jedno hezčí auto. Tohle auto nemá ani příběh, ani citovou hodnotu, ani raritní výbavu a ani vlastně původní výbavu. Pryč vod toho.
transit01
Sobota, 28. ledna 2023 - 22:49:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3182
Registrován: 9-2012
Jo, tohle řekni panu majiteli, a toho trefí šlak, on v tom vidí potencionálního veteránka! [lol]
Mě je toho auta líto, sám pan majitel říkal že jsem jediný zájemce, ale na vrakáči by mu bylo líp, to ano. A teda technickou má, ještě dlouho.

(Příspěvek byl editován uživatelem transit01.)
Neděle, 29. ledna 2023 - 09:29:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2525
Registrován: 10-2007
Popiš nám, jak jsi poznal, že je benzín v karburátoru. Stříká třeba z akcelerační pumpičky, když se tahá za plyn? Jestli jsi uchlastal studenou škodovku v lednu, tak ten benzín tam musí být všude cítit a snad i vidět. Jak chodí AC pumpa? Cítíš odpor, jak se tlačí benzín? Jen průchozí hadice není zárukou, že tam benzín bude. Teče benzín z hadice, když ji u karburátoru sundáš a pumpuješ?

Co to zapalování? Začni od svíček a ne od prostředka. Vyndej svíčky - jsou přiměřeně čisté? Polož je na doboru kostru a nech někoho zatočit, jestli se objeví jiskra. Vem si rukavice, ať tam netancuješ. Pokud není jiskra na svíčce, zkus na kabelu od cívky, jestli hází proti kostře jiskru. Pokud ano, co palec, víčko? Zkondenzovaná voda? Praskliny? Opálené kontakty? Atd., prostě systematicky postupně vylučuj jednotlivé komponenty. K tomu kladívku se třeba nakonec dostaneš, ale není třeba začínat od prostředka.

Jak točí spouštěč motorem? Lehce a rychle nebo se to sotva převaluje? Ne, že by to bylo tak důležité a neupínej se k tomu, ale určitě při startování studeného motoru pomůže, když je tohle v pořádku.

Jak napsal Sběratel_kuriozit, chce to dvě věci - benzín a jiskru. Já bych si tipnul, že to nějakou jiskru dává, jestli to škytá, samozápaly v lednu na studeném motoru asi nebudou. A spíš to má problém s benzínem po takové době stání. Ale na to nedej, lepší než internetové moudro je vždycky být u toho a systematicky vylučovat závady. Když chceš jezdit s takovýma autama, tak tohle prostě musí přejít do krve.
transit01
Neděle, 29. ledna 2023 - 09:51:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3183
Registrován: 9-2012
Nejdřív jsem přišel k motoru, a napumpoval, pumpa jede jak zběsilá, je cítit odpor, že tlačí benzín, a i je slyšet takový ten typický zvuk podávání benzínu, jenže po pár zapumpování to začalo prosakovat ve dvou ohybech, jeden z nich je vidět na mé poslední fotce. Nová hadice už byla nachystaná v kufru, tu jsem hned vyměnil, poté sundal filtrbox, a začal znova pumpovat. Když jsem se podíval do karburátoru, tak dole v komoře byl vidět i cítit benál. Našlapal jsem plyn, zvedl sytič, a nic.

Napadlo mě, že to dává benzínu málo, že je to třeba někdy přicpaný, tak jsem tam zkusil z kanystru s novým benzínem stříknout nějaký benzín stříkačkou, namačkal jsem plyn, a ani to nepomohlo.

Spouštěč točí rychle, a co jsem na něj tak průběžně koukal, tak má čistý stříbrný obal, což značí že bude asi kdysi repasovaný, nebo úplně nový.

Jo, to zapalování bude určitě chtít projít, musím se příště líp vybavit, byl jsem naivní když jsem si myslel že to pojede.
Neděle, 29. ledna 2023 - 12:55:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 533
Registrován: 10-2014
Jestli jsi viděl do karburátoru po sundání filtrboxu tak jsi asi první a asi máš celkem plochou hlavu...Ale pokud jsi viděl a cítil benzin(nevím teda jak se pozná, že je cítit přímo z karburátoru a né z motoru potřísněného při výměně hadice)ale dobře,pokud jsi viděl, že z injektoru (to je ta malá zahnutá mosazná špricka co míří do první komory) po zahýbání strunou plynu stříká benzín a přes to jsi to přikrmil napřímo stříkačkou a startoval s vytaženým sytičem,tak jsi to betálně uchlastal a nemůžeš se divit, že se šáde zmohla jen na nějaký zoufalý výstřel z výfuku. Takže při dalším pokusu napumpuj benzín AC pumpou,párkrát šlápni po plynu,dej sytič a startuj,pokud nenaskočí,tak svíce ven,pak víko rozdělovače, a možná ty kladívka.Ale pokud tam to auto přijelo vlastní silou,tak se stáním asi samoneposralo.A než s tím někam vyrazíš,vyzkoušuj,jestli ti po odbrzďují všechna kola, hlavně přední,po delším stání zůstávaj viset pístky.
A lítost si nech pro třínohý štěně, protože až do toho budeš sypat horem dolem tak tě jistojistě nikdo nepolituje.To mám vyzkoušeno,ale třeba se pletu.[ok]
Mauricio
Neděle, 29. ledna 2023 - 15:08:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10498
Registrován: 4-2005
Tak nějak jsem stejného názoru jako Ondra. Odtáhnout do šrotu je asi nejrozumnější, co s takovým autem lze dělat.

Nechal by lokálně vyspravit u kamaráda klempíře korozi, udělal základní servis a nechal to tak jak to je, jako krysu,
Krysa je ale o tom, že máš základ (rám) auta naprosto zdravej. Když teda pominu, že nemá smysl lokálně vyspravovat korozi, protože pokud tam koroze je, tak bude všude a jedinou možností je kompletní rozborka auta, vyvaření všech shnilých částí, náhrada všech požkozených dílů, opětovné složení. Jinak to budeš dělat za rok znova.
Neděle, 29. ledna 2023 - 17:21:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 762
Registrován: 5-2013
Déjà vu? Má urejpaná povaha si neodpustí tuto nově vznikající "ságu" okomentovat pořekadlem:
"Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky"...obzvláště pokud jsi pořád stejně mizerný plavec jako poprvé.

Vlastně pořekadly i pro ty, co si tu k tématu opět plácají svá játra, protože veškerá dobře míněná rada se taky může podobat "házení hrachu na zeď", v případě velké frustrace z neschopnosti tyto rady úspěšně použít pak spíše "házení perel sviním", tak jako v příběhu "oživování" oranžové š100 z minula.[happy]
transit01
Neděle, 29. ledna 2023 - 18:31:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3184
Registrován: 9-2012
Déjà vu? Má urejpaná povaha si neodpustí tuto nově vznikající "ságu" okomentovat pořekadlem:
"Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky"...obzvláště pokud jsi pořád stejně mizerný plavec jako poprvé.

Vlastně pořekadly i pro ty, co si tu k tématu opět plácají svá játra, protože veškerá dobře míněná rada se taky může podobat "házení hrachu na zeď", v případě velké frustrace z neschopnosti tyto rady úspěšně použít pak spíše "házení perel sviním", tak jako v příběhu "oživování" oranžové š100 z minula.


Ok.[lol]

Kdo si vzpomíná, jak to bylo s tou Š.100, tak tady na foru jsem se sice choval jako dement (bylo mi tenkrát sedmnáct, a i to tak vypadalo, teď bych si za to dal facku), ale byl tam problém v zapalování, konkrétně byl "škvarek" na kondenzátoru, to byla vzhledem k tomu že jsem tam dával rozdělovač slovy prodejce "nový" pro mě celkem nečekaná závada. Objevil to až starší kamarád mechanik.

ad. Sběratel_kuriozit: Díky za názor, příště to tak zkusím. Jasně, že jsem neviděl přímo do karburátoru, myslel jsem jenom do komor. Ano, vůz tam přijel po ose, akorát už byl odtahovkou jednou přemístěn pryč, a znovu vrácen na místo vedle během čištění komunikací. Co se týče zapalování - pokud do toho motorového prostoru na agregát auta teče, což očividně teče když byl zadělaný OSB deskou, je klidně možné že tam opravdu něco navlhlo, ale věřil bych tomu, co psal Risan v posledním odstavci v jeho posledním příspěvku. Já si taky myslím že jsem to s stou stříkačkou podělal, je jasný, že po roce to nenastartuje na první otočení, a bude se to chvíli nechávat přemlouvat, ani nevím, co mě to napadlo.

ad.Mauricio: Ano, však píšu, že bych nechal opravit korozi u klempíře, to by se týkalo všeho, ne jen těm mnou zmiňovaných věcí, lak bych nechal patrně tak jak je, a co se týče interiéru tak tam jen to nejnutnější. Co se týče agregátů, tak tam rozhodně nic nezanedbat, u tavrie je skoro všechno přetěsněné, vyměněné všechny náplně, řemeny, atd..

Od včerejška mi spoustu lidí naposílalo různě inzeráty na škodovky v podobné cenové relaci, a musím říct že co se týče kastle, tak tahle PUI je z nich zatím rozhodně nejhezčí.

Jako důkaz že to myslím fakt vážně posílám fotky práce na mém červeném P.205, který se celý lokálně vyvařil minulý rok na podzim. Nejsem blázen, abych něco sám doma v garáži kitoval, a lakoval sprejem, aby to za rokem vylezlo ještě hůř.
Neděle, 29. ledna 2023 - 19:57:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2526
Registrován: 10-2007
Sey: já to nemám v osobní rovině, takže mi nedělá problém transitovi zkusit poradit. Ať s tím naloží, jak uzná za vhodné. Jestli auto nakonec koupí a opraví nebo ne, to je jeho boj. Já si naopak pamatuju člověka, nad kterým komunita zlomila hůl, protože desetkrát řešil, jak si kupuje šestsettřináctku, dostal mraky rad, a vždycky nakonec couvl. Lidi to vyhodnotili tak, že je prostě marnej. Dneska ji má a ti, co jím pohrdli, že je marnej, tak její provozování dávno vzdali a kdoví kde je jim konec.

Takže rada proč ne. Transita známe, myslí to dobře, nevzdává se. Klidně napíšu, co by se mu mohlo hodit. Očekával bych dokonce, že týpci jako Koloděj se osobně rozjedou do Rychnova to transitovi zadarmo rozchodit.
Neděle, 29. ledna 2023 - 21:37:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 763
Registrován: 5-2013
Risane, však já to taky neřeším nijak osobně, kdyby jo, počastoval bych jej rovnou tak, jak se vyjádřil ve svém záchvatu nově nabrané sebereflexe, kterou mne ovšem upřímně řečeno mile překvapil, protože jsem očekával dříve obvyklé výsřiky spratkovitosti. Škoda, že podobný progres nenastal i v těch technických stránkách a že to na základě zdejších fachmaských rad opět nebude schopen logicky krok po kroku rozchodit a opět se v tom bude motat jak Maďar v kukuřici...
transit01
Neděle, 29. ledna 2023 - 21:59:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3185
Registrován: 9-2012
Škoda, že podobný progres nenastal i v těch technických stránkách a že to na základě zdejších fachmaských rad opět nebude schopen logicky krok po kroku rozchodit a opět se v tom bude motat jak Maďar v kukuřici...

Na to si přišel jak? auto je v Pardubicích, ne v Rychnově, jako psal Risan. Od té doby co tady padli ty rady jsem to tam ještě dále řešit nejel, až se to nepovede ani příště, tak teprve máš právo tohle psát. Musíme si uvědomit, že od té doby co jsem řešil kilo, tak už to je skoro 5 let, a od té doby jsem se pohyboval celou dobu kolem vozů z devadesátých let, pokud to člověk doma nemá, a nevěnuje se tajtěm vergůlm s motorem vzadu, tak to z hlavy vytěsní.

A teda Risane, děkuju.

(Příspěvek byl editován uživatelem transit01.)
Mauricio
Neděle, 29. ledna 2023 - 22:01:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10500
Registrován: 4-2005
Pokud mohu soudit za sebe, tak je samozřejmě nejlepší, když to člověk vidí někde na živo, někdo mu to ukáže, ať už osobně nebo třeba přes video. Protože jinak se v tom plácáš a metodou pokus omyl spíše něco akorát dodrbeš, nejsi-li znalý situace. Klidně nějaký video o tom, jak se startuje delší dobu odstavené postarší auto natočím, ale nebude to teda hned, protože se mi teď nechce [lol]
Vechtr
Pondělí, 30. ledna 2023 - 08:59:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 360
Registrován: 12-2015
transit01: musíš si uvědomit, že pro starší generaci, tj. tak třicet a víc, je tohle auto opravdu vhodné leda do výkupu. Ještě v druhé půlce 90. let bylo každé druhé auto na ulici Š120 a pamětníci mají tuhle řadu aut zafixovanou jako popelnice. Na zachovalý nebo atypický kousek se člověk podívá rád, ale takovýto omlácený shnilý vrak fakt žádné emoce nebudí. Jinak představa, že se to nějak polepí a bude to jezdit, je podle mě naivní, protože na co šáhneš, to se rozpadne, a budeš nakonec spravovat úplně všechno.

Jinak když se budeš bavit se staršími lidmi, kteří s těmito auty jezdili, když byla nová, tak zjistíš, že na řadu 742 nikdo nevzpomíná v dobrém. Zatímco trabanty, wartburgy, žigulíky atd. si i po letech chválí, tak stodvacítky všichni nesnášeli. Ošklivé, nepraktické a poruchové auto.
Veliká divoká zvířata, jako lvi, vlci, medvědi, velbloudi, sloni, hroši, krokodili a pod., přepravují se jen ve zvláštních vozech.
Pondělí, 30. ledna 2023 - 09:14:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2527
Registrován: 10-2007
Tak já musím říct, že mi stodvacítka nepřipadá ošklivá a že by byla extra poruchová, to si nevzpomínám (měl jsem ji kdysi jako ojetou 4 roky). Že by trabant byl proti tomu takový držák? Ale je to auto z jiné doby, prostě embéčko s vychytanýma největšíma mouchama. Jasně, co je v Boleslavi VW, tak je ta kvalita konstrukčně i výrobně jinde. Ve srovnání s další generací možná nepraktické díky kufru vpředu, ale tehdy se to tak moc neprožívalo.
transit01
Pondělí, 30. ledna 2023 - 09:45:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3186
Registrován: 9-2012
musíš si uvědomit, že pro starší generaci, tj. tak třicet a víc, je tohle auto opravdu vhodné leda do výkupu
No tak zrovna tady panu dědicovi to auto připadá dle jeho slov "v celkem dobrém stavu", takže bych neházel všechny 30+ do jednoho pytle. Musím si pořádně rozmyslet, kolik mu vlastně nabídnu, za 15 to určitě nedá, ale těch 30 je hrozně moc, to auto byl prostě dělník, i když tedy ještě 4 roky vypadalo bezva, dovolil jsem si z FB ukrást fotku:

Já si pamatuji, že bílý emko měla moje teta, byla snad čtvrtá majitelka, auto mělo nějaké 1H1 RZ, ošklivé aftermarket poklice a podobně vybydlený interiér, na zadní sedačce jsem strávil celkem dost času, a nepamatuji si že by to bylo též nějak poruchové, když to nastartovalo - bylo vyhráno, vždycky jsme všude dojeli.
Vechtr
Pondělí, 30. ledna 2023 - 09:47:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 361
Registrován: 12-2015
Trabant byl daleko jednodušší a v době, kdy nebylo reálné jezdit s každou prkotinou do servisu, bylo snazší ho udržovat. Nevyskytovaly se u něj takové ty stodvacítkové duchařiny jako že to netopí, že se to občas uvaří nebo že to chcípá na volnoběh, nejde za tepla nastartovat atd. A pocitově bylo svezení v něm svižnější. A ten kufr vepředu nesou pamětníci hodně těžko. Když nebylo k dispozici vhodnější auto a bylo potřeba převézt něco objemného, tak ten kufr vadil.

panu dědicovi to auto připadá dle jeho slov "v celkem dobrém stavu"
Tak aby mu nepřipadalo, když ho potřebuje prodat [proud] Podle mě je jedno, jestli za to dáš 15 nebo 30, následné opravy spolknou daleko víc.

(Příspěvek byl editován uživatelem Vechtr.)
Veliká divoká zvířata, jako lvi, vlci, medvědi, velbloudi, sloni, hroši, krokodili a pod., přepravují se jen ve zvláštních vozech.
Pajzák
Pondělí, 30. ledna 2023 - 09:49:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6686
Registrován: 6-2015
Jestli jsi jediný zájemce, tak těch 15 je pro prodávajícího určitě lepší nabídka jak 3 od kovošrotu. A i ty 3 jsou nejspíš moc za auto bez katalyzátoru. I když i těch 15 bych asi využil jinak, ale uznávám, že nejsem příznivcem těchto strojů. 20 let života s nimi mi stačilo. [happy]
Pondělí, 30. ledna 2023 - 10:11:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9065
Registrován: 12-2005
Vechtr - Píšeš dojmologii. Proti zapadní konkurenci to byly sráče. Ale kdo to měl v mym okolí ten si nestěžuje. Poslední zadomotorovou škodovku jsem dojezdil v roce 2014. Měl jsem jich za,svuj řidičskej život pod zadkem několik. Byly tovšechno dobry a,spolehlivý auta. Jen se s nima muselo umět zacházet a nesmělo se jebat na údržbu. Se 120 jsem se stěhoval, rekonstruoval s ní byt i nábytek z ikei jsem vozil. Normální auta to byly.
Nadávají jen ti co koupili zbědovaný kusy a srali na údržbu.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Vechtr
Pondělí, 30. ledna 2023 - 12:36:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 362
Registrován: 12-2015
Už jsem se ti chtěl za ten nábytek z ikei ve stodvacítce pošklebovat, ale shodou náhod na mě teď na fejsu vyskočila tato fotka:


Veliká divoká zvířata, jako lvi, vlci, medvědi, velbloudi, sloni, hroši, krokodili a pod., přepravují se jen ve zvláštních vozech.
Pondělí, 30. ledna 2023 - 13:02:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5031
Registrován: 11-2006
Transite, vezmi prachy, kočku a vezmi jí třeba k moři. Hlavně se vykašli na takový šrot. Nebo si ještě došetři a pak si kup něco lepšího. Kdyby to auto bylo v původním stavu, tak ještě by se daly přivřít oči, ale jestli to někdo bastlil, tak to je nejhorší, co může být. Vím, o čem mluvím. Na Fiatu bylo zbastlené vše. Jenže jsem to hned neviděl. Postupem času jsem zjistil, že tam nesedí ani čísla pojistek a rozluštit jak měl pan majitel zapojený ventilátor motoru, byla hodno zkouškám na VÚT....
Pondělí, 30. ledna 2023 - 13:14:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2528
Registrován: 10-2007
Co to je VÚT?

Jinak ta lednička je boží, takhle snad naposled řídil Lindbergh z New Yorku do Paříže, ale ten alespoň mohl zkřížit kormidla do skluzu, aby viděl bočním oknem před sebe.
transit01
Pondělí, 30. ledna 2023 - 14:57:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3187
Registrován: 9-2012
Transite, vezmi prachy, kočku a vezmi jí třeba k moři. Hlavně se vykašli na takový šrot.
Jó, a kdo mi pohlídá mátí? [lol] Já byl na dovolené naposledy v létě 2020 a výhledově si to nedokážu představit. Ale jak jsem psal výš, člověk se musí něčím zabavit, jinak by se z toho zbláznil. Ta fotka Škodovky s ledničkou už je internetová stálice, něco jako ta fontomontáž, kde modrý emko předjíždí lambo.
transit01
Pondělí, 30. ledna 2023 - 15:25:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3188
Registrován: 9-2012
Pondělí, 30. ledna 2023 - 15:38:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 3-2011
transit01: toto konkrétne auto určite nekupuj, to je neperspektívne ako veterán/youngtimer. Radšej si pozháňaj niečo, čo ešte donedávna jazdilo, alebo je stále pojazdné. Za 5000,- sa kupovali normálne, zachovalé kusy, pravda, 10 rokov nazad. Aj tak, dať za tento exemplár (minimálne) 15 000, je hlúposť. Dobre ti tu radia, že to nie je nijako zaujímavé, bez zvláštnej histórie a pod.

Hoci teraz som si spomenul, ako si zachránil "hrobárovi z lopaty" Fiat Brava. Ak by si rovnakým spôsobom postupoval s touto škodovkou, tak by to zase nemuselo byť celkom marné.
Napíš nám, aby bolo jasné, čo od toho vlastne očakávaš, chceš z toho výhľadovo robiť "nové auto" v zmysle kompletnej GO, alebo to iba nejako rozhýbeš a potom bude udržovať v chode?
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Pondělí, 30. ledna 2023 - 15:45:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5032
Registrován: 11-2006
Risan: tož to bys jako Brňák měl vědět [biggrin]. Vysoké účení technické, nebo alespoň tak tomu my skoro pražáci (to sice nejsem, ale pro kamarády z Moravy je Praha vše od Jihlavy dál na západ) říkáme [happy].
Vechtr
Pondělí, 30. ledna 2023 - 15:57:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 363
Registrován: 12-2015
Aha. Tak to je podobná zkratka, jako na železnici MÚ pro mimořádnou událost.
Veliká divoká zvířata, jako lvi, vlci, medvědi, velbloudi, sloni, hroši, krokodili a pod., přepravují se jen ve zvláštních vozech.
transit01
Pondělí, 30. ledna 2023 - 16:01:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3189
Registrován: 9-2012
Aj tak, dať za tento exemplár (minimálne) 15 000, je hlúposť. Dobre ti tu radia, že to nie je nijako zaujímavé, bez zvláštnej histórie a pod.

Jo, když ono v té cenové relaci opravdu nic lepšího člověk už v roce 2023 nesežene. Pár lidí mi naposílalo pár inzerátů za poslední dva dny, a v cenové relaci 15-25 to je všechno víceméně prostě bez stk, na vyvaření, noty v depozitu, nebo nepojízdné. Kolem Škodovek je hrozně moc lidí, poptávka je obrovská, každý ty inzeráty hlídá, sonduje, nejlepší kousky jsou hned pryč. Už jsem viděl krásný emko za 32, ale někde v Plzni, než jsem se rozhoupal, inzerát zmizel. A já vlastně ani nechci nějaký extra pěkný kousek, já to ani nemám kam dát, a nějakou leštěnku by mi z ulice ještě někdo šlohnul.

Jinak historie a ani aby to bylo nějak zajímavé pro mě asi nehraje roli. Ona svým způsobem zajímavá je, je to rok 88, takže hodně pozdní auto, s atypickými prvky (maska, sedačky, budíky) a to mi asi stačí. Já nejsem žádný sběratel, abych potřeboval nějakou vzácnou konfiguraci, třeba M1 105, 135gl nebo 125l. Každej by chtěl senzační, něčím zajímavý auta, ale nad těmi obyč. se ohrnuje nos, z toho samého důvodu jsem zachránil stejně odstavenou Tavrii ze sídliště.

Jak jsem psal výš, nějak bych to rozhýbal, nechal vyvařit kastli a nechal bych to tak jak to je, buď to přezije, jako tavrie, nebo se to rozpadne, jako ta Brava. Ta Brava byl fail, na ten nájezd jsem to podcenil, a umřela zadní náprava.
Vechtr
Pondělí, 30. ledna 2023 - 16:09:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 364
Registrován: 12-2015
pár inzerátů za poslední dva dny

Takové auto se nekupuje dva dny. Formana Solitaire v aspoň trochu přijatelném stavu jsem sháněl asi čtyři roky. Kamarád chtěl koupit obyčejnou 125L, ale aby na ní nebylo moc práce. Taky to trvalo pěkně dlouho. Pak dovezl fakt hezkou po nějakém dědovi, auto celou dobu garážované a leštěné, ale stejně jsou blatníky a dveře lakované. To si ale všiml až doma. Auto nebylo shnilé, ale stejně na něm práce byla - zanesený vodní okruh, brzdy na komplet repasi, párkrát se svezl i na laně. Po večerech to spravoval několik měsíců, než z toho bylo spolehlivé auto.

Abych jen nenadával - ta jeho 125L je nakonec překvapivě příjemná na svezení, jezdí se s tím jak s normálním autem, interiér je pohodlný a vzhledově celkem moderní. Ve srovnání s Š 100 je to asi jako jezdit v traktůrku a nebo v mercedesu.
Veliká divoká zvířata, jako lvi, vlci, medvědi, velbloudi, sloni, hroši, krokodili a pod., přepravují se jen ve zvláštních vozech.
transit01
Pondělí, 30. ledna 2023 - 16:44:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3190
Registrován: 9-2012
Takové auto se nekupuje dva dny.
Já už to sleduji od jara 2022. Jak píšu, to u toho chce sedět furt, nebo mít hlídacího psa, ty nejlepší kousky jsou hned pryč.
Paradoxně mi přijde že tyhlety kousky po dědcích, ač jsou garážovné nebo ne jsou vždycky nejhorší.

Tady posílám ještě pár detailních fotek té PUI.

Pondělí, 30. ledna 2023 - 16:47:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9066
Registrován: 12-2005
Taxem se zajel na kilo mrknout ještě za světla. Motor skutečně nemá.

Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
-OndraS
Pondělí, 30. ledna 2023 - 17:25:27  
Neregistrovaný host
Transit01: detaily toho auta teda osobně mě přesvědčily, že pokyn je jasnej: pryč od toho. Jako totální neškodovkář to možná vidím trochu jinak, ale tohle auto má cenu šrotu. S Tavrií to nesrovnávej, tus podle mě naopak koupil velice dobře.
Souhrn: je to shnilý a už poflikovaný, je to nabouraný, je to nepůvodní, má to zdevastovanej interiér a je to nepojízdný. Takže nezbývá, než aby se ukázalo, že to má nějakou historii, jako třeba že to měl nějakej arcipadouch jako služební auto, nebo že se to v dvacátým prvním dílu nějakýho raně- demokratickýho seriálu mihlo na pozadí závěrečných titulků. Což nemihlo, a tímpadem je to jenom další z asi sta tisíce aut v téhle repiblice, na kterým někdo chce vydělat jenom proto, že to je dneska retro a cool, jezdit starým autem.
Rozumím pouze tomu, že z hlediska výzkumu je zajímavý to "probrat k životu". A jakmile by se to pohlo a uslyšel bys ten známý šíleny kravál a vibrace celýho toho vehiklu, tak bych to volnou jízdou nasměroval z nejbližšího útesu. Předtím odšroubuj ty značky.
Rada od toho, co koupil první šrotový Camaro co uviděl, 15 let ho flikuje, stalo ho to dohromady ty samý peníze jako to druhý Camaro v hezkým stavu, a furt je to krám.
Pondělí, 30. ledna 2023 - 17:47:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 8-2015
Moje Škoda 120 [happy]
volal jsem do servisu ve Vizovicích prý je špatný regulátor dobíjení a totálně vybitá baterie kterou se v servisu pokoušejí zachránit ale neví zda se to povede? Kromě toho se mechanikovi zdá že auto hůř brzdí a mluvil o hadicich k posilovači brzd nechám je také vyměnit [happy]
transit01
Pondělí, 30. ledna 2023 - 17:48:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3191
Registrován: 9-2012
S Tavrií to nesrovnávej, tus podle mě naopak koupil velice dobře.

Jo, protože ji měl dědoušek 82 let co už pomalu nevěděl ani o světě, natož řešit nějaký starý auto před panelákem. Byl rád, že se toho za pár šušní zbavil, a že může zrušit pojistku, zbytek mu vrátí a na další rok ji už neplatit, když mu sebrali papíry. Tohle hold už zdědil dědic a ten k tomu přistupuje jinak.

Já věřím že by ta škodovka jela, a problém jsem byl já, zas tak dlouho nestojí, to potvrzuje to že má ještě do půli roku technickou. Se zbytkem souhlasím, akorát bych řekl že ta nepůvodnost nemusí být nutně nevýhoda, podle mě je to výhoda že tam jsou díly z lepší konfigurace. No uvidíme, musím to nějak dořešit.
Pondělí, 30. ledna 2023 - 18:01:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2529
Registrován: 10-2007
Já myslím, že ta maska na té škodovce není ani tak atypická jako tuzingová. Nemyslím si, že se dala koupit před koncem výroby řady 742. Ve druhé polovině devadesátých let takové masky visely nad pultem v každé správné prodejně dílů a doplňků a kdo se chtěl v té záplavě stodvacítek odlišit a mohl postrádat tři-čtyři stovky, tak si ji pořídil. Největší drsňáci tam narvali masku z felicie po faceliftu. Ale dneska bych řekl, že to je na autě spíš mínus než plus.
Pondělí, 30. ledna 2023 - 18:05:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8398
Registrován: 3-2007
Transit fakt kašli na to, keď to hentak vyhnilo znovu, na už opravovaných miestach, tak to auto bude štrukturálne na kašu.
Pokojne sa môže stať, že to už ďalšou TK neprejde a keď sa to začne rozoberať tak klampiar zistí, že tam niet už niet o čo privariť nový plech.
Radšej ten čas a peniaze investuj do Tavrie, P205, stovky, alebo niečo viac našetri, alebo si nájdi v okolí niekoho kto potrebuje robiť základnú údržbu takého auta... Toto auto by bola objektívne zlá voľba.
Pondělí, 30. ledna 2023 - 18:13:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 535
Registrován: 10-2014
Už jsem to tu psal několikrát, svět je malej.
Na tu votuněnou šáde s číslem na dveřích na fotce ukradené u fejsbůku koukám několik let u okna a není to v Pardubicích ....
[happy] A z těch nafocenejch detailů se přikláním k názoru , že je to marnost zachraňovat. To není auto poladit a jezdit,ale sypat prachy a mít furt střep....Myslím že jezdit čím máš, takže jestli se objeví něco za půl roku nebo třeba za rok,tak to přežiješ.
Mauricio
Pondělí, 30. ledna 2023 - 19:15:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10504
Registrován: 4-2005
Transite, ty fotky, co jsi tam dal, vypovídají mnohé. Rád bych se mýlil, ale osobně se domnívám, že - pokud jde jen o karoserii - bude třeba:

- komplet zadní lemy
- komplet prahy, když do nich řízneš, nebude tam ani výztuha a pak už nedává smysl neudělat i zadní stěnu prahů
- komplet přední blatníky a pod nima nebudou P-kapsy, nebude tam ani přední výztuha karoserie a nejspíše ani podběh - na to druhé fortce je vidět už flikovaná a znova vystupující koroze prahů, která nebude povrchová
- minimálně dvoje dveře nebo alespoň jejich část
- tmelení, kitování, lakování prakticky celé karoserie

A to dost možná budeš dělat podlahu, protože minimálně u konce těch prahů bude shnilá taky, kdo ví, jak jsou na tom torpéda motoru, kufr, přední brejle, most nápravy, suma sumárum tohle není o lokální výspravě koroze ale o zcela novém autě - klempíř na tom nechá ruce, pročež bude nadávat, že ty starý auta jsou na práci šílený a proč zas vzal takovej kšeft, no, tady aspoň jde sehnat plno dílů nových a nebude je muset vyrábět (za to bude dopasovávat druhovýrobní díly a proklíknat tě do sedmýho kolena), bude tě to stát větší desítky tisíc jen na práci... Já bych do toho nešel.

A je teda s podivem, že za tohle někdo chce "něco mezi 15 až 30 tisíc", to bych už teda z principu šel jinam, tohle má možná tak hodnotu papírů a to ještě kdo ví, co s nima je za problém, když se ztratili a pak záhadně našli, a použitelných dílů, kterých ovšem je všude plno, protože tam není nic extra.


(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
transit01
Pondělí, 30. ledna 2023 - 19:19:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3192
Registrován: 9-2012
Na tu votuněnou šáde s číslem na dveřích na fotce ukradené u fejsbůku koukám několik let u okna a není to v Pardubicích ...
Ta OCE šáde s číslem fakticky není z Pardubic, to máš pravdu. Autor fotky jenom projížděl Pardubicemi, a tak si u nich svoje auto vyfotil [wink]

keď to hentak vyhnilo znovu, na už opravovaných miestach, tak to auto bude štrukturálne na kašu.

Protože ten blatník je sochařina, a dveře taky, to je vidět, jak to nabobtnalo, to prostě jen někdo zakitoval a stříkl sprejem v topolové barvě.

Ve druhé polovině devadesátých let takové masky visely nad pultem v každé správné prodejně dílů a doplňků a kdo se chtěl v té záplavě stodvacítek odlišit a mohl postrádat tři-čtyři stovky, tak si ji pořídil.

Tak to vůbec nedokážu posoudit, to jsem byl ještě na houbách. Nicméně mě to hned u toho auta praštilo do očí.
Mauricio
Pondělí, 30. ledna 2023 - 19:21:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10505
Registrován: 4-2005
Vidím, že než jsem ten svůj příspěvek dopsal (s pauzou na kávu, svačinu, další kávu, další svačinu a večeři), tak pánové zde již řekli v podstatě to samé [lol]
transit01
Pondělí, 30. ledna 2023 - 19:24:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3193
Registrován: 9-2012
A je teda s podivem, že za tohle někdo chce "něco mezi 15 až 30 tisíc", to bych už teda z principu šel jinam, tohle má možná tak hodnotu papírů a to ještě kdo ví, co s nima je za problém, když se ztratili a pak záhadně našli

Prodejce říkal, že tu cenu okoukal od dalších aut v inzerci, ale říkal že je laik, tak se není čemu divit že tu laťku hodil tak vysoko. Papíry jsou celou dobu, jen ten předchozí majitel nevrátil malý TP při přepisu, a ten platný na zesnulého byl v peněžence v bytě pozůstalého, tam se našel i velkej tp. Taky mi to přišlo zvláštní, prodávat auto, a ani předtím nenajít doklady, ale tak když je našel, tak bych z toho už kovbojku nedělal.
Pajzák
Pondělí, 30. ledna 2023 - 19:31:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6688
Registrován: 6-2015
Snad v tom velkém techničáku musí být uveden už ten dědic, tak jaký platný na zesnulého? Nebo ještě neproběhlo dědické? Pak ten prodej půjde dost těžko udělat.
transit01
Pondělí, 30. ledna 2023 - 20:02:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3194
Registrován: 9-2012
nad v tom velkém techničáku musí být uveden už ten dědic, tak jaký platný na zesnulého? Nebo ještě neproběhlo dědické? Pak ten prodej půjde dost těžko udělat.

Dědický už proběhlo, trvalo prý rok, ale na dědice se auto ještě nenapsalo - nebylo jak, pán autům prý vůbec nerozumí, byly zaseklé levé zadní dveře a tudiž se nedalo dostat k motoru což je potřeba na evidenčku, mě se ty dveře odemknout povedlo, viz. pár předchozích příspěvků výš a teď když se to zprovozní tak už by to na tu evidenčku konečně dojet snad mohlo, muselo by se to napsat nejdřív na něj, a pak na mě (nebo na máti, když je ZTP, tak alespoň úleva od EKO zlodějiny).

Jestli to nekoupím tak to bude muset pán vyřešit po svém, haubnu jsem mu odjistil, ale odtah už by si musel zařídit sám.
Pondělí, 30. ledna 2023 - 20:17:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5033
Registrován: 11-2006
Jen pro představu, klempíř si za mého Fiata vzal cca 80 tisíc a to to auto vypadalo na první pohled zcela v pohodě, však si ho sám viděl. Když se to odstrojilo, nezůstalo na tom nic v pořádku. Tohle bude dost obdobný. Co se dokladů týká, měl jsem to stejně, dědické řízení, ale velký TP se nenašel, tak se udělal duplikát. Upřímně Ti radím jako všichni ostatní, vykašli se na to. A jestli tak moc toužíš po zadomotorové Škodovce, vezmi těch 30 tisíc co za to pan snílek chce, přidej si k tomu dalších 200 tisíc co bys vrazil do základní renovace a kup si pořádný auto.
transit01
Pondělí, 30. ledna 2023 - 20:51:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3195
Registrován: 9-2012
Když se to odstrojilo, nezůstalo na tom nic v pořádku. Tohle bude dost obdobný

První chyba, nikdy to nerozebírej [lol]
Vechtr
Pondělí, 30. ledna 2023 - 21:42:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 365
Registrován: 12-2015
Takže když si to shrneme, je to auto tuctové, shnilé, omlácené, dobastlené, nepojízdné, předražené, se zničeným interiérem, s podezřelými papíry a s majitelem, který není schopen ani zařídit základní věci, ani přizpůsobit cenu. Myslím, že bys ho měl určitě koupit, bude to dobrá zkušenost.
Veliká divoká zvířata, jako lvi, vlci, medvědi, velbloudi, sloni, hroši, krokodili a pod., přepravují se jen ve zvláštních vozech.
Úterý, 31. ledna 2023 - 16:43:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3737
Registrován: 1-2005
Transit01: Přidám se taky do diskuze, protože jsem možná nezaznamenal jednu věc. Vykašli se na zprovozňování toho auta, dokud nebudeš mít podepsanou smlouvu, protože tím, že ho natočíš, sám sobě zvyšuješ cenu. Jestli ho z nějakýho důvodu chceš, kup ho jako nepojízdný, sežeň podval, nebo ho rozhejbej, až bude tvoje. Do tý doby je to věcí původního majitele, kterej když to nerozchodí, tak prodává nepojízdnej krám, a musí tomu odpovídat cena. Není to zas takovej unikát, aby to člověk musel mít za každou cenu. Ale v případě, že současný majitel chce za něco takovýho "něco mezi 15 a 30 tisíci", šel bych okamžitě od toho.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Úterý, 31. ledna 2023 - 16:47:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5035
Registrován: 11-2006
Tr_man: to je dost dobrá poznámka...má pravdu předsedo...[kladivo]
transit01
Úterý, 31. ledna 2023 - 18:28:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3196
Registrován: 9-2012
Umm, tohle už mám vymyšlený, podval se na takové auto nevyplatí shánět, to si radši půjčím od kamaráda pár věcí na vyzkoušení, a když to nekoupím, tak si je vezmu zpět. Tím že to zprovozním možná zvyšuji cenu, ale jinak než že to zprovozním to auto nepřepíšu. I kdybych to nekoupil, a stejně zprovoznil, tak jsem na tom sice dělal zadarmo, ale zase jsem určitě pomohl jednomu autu hrobníkovi z lopaty.

(Příspěvek byl editován uživatelem transit01.)
-OndraS
Úterý, 31. ledna 2023 - 19:07:14  
Neregistrovaný host
I když chápu ten zvídavostní zájem o nastartovaní, furt nechápu, čím je tenhle stroj tak rajcovní. Ježišmarjá dyť je to příšernej krám. Typově, stavem, vzhledem. Taky jsem absolvoval několik takových teoretických i praktických oživovacích procedur různých kraksen a vlastně z toho kromě dobrýho pocitu nic neměl. Rozdíl byl v tom, že to byly auta, se kterými byl jasný další postup a nebyly k vyhození. U tohodle vehiklu nevím, co ještě dalšího by na tom mělo být špatně, aby tě to odradilo. Snad aby ještě v kufru byla mrtvola nějakýho gruzínce a vedle něj tři samopaly a balíček s drogama, to jediný tomu ještě chybí.
transit01
Úterý, 31. ledna 2023 - 19:27:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3197
Registrován: 9-2012
Já nevím, mě ty emka nějak začali za poslední dva roky brát víc jak třeba kila nebo cokoliv staršího, a jak jsem psal výš, mě prostě baví vzkříšit odstavenej vrak z parkoviště a zachránit ho před vrakovištěm [lol] Měl jsem vyhlídlé teda jiné auto, ale tam než bych se zase dobádal majitele jako u Tavrie, tak bych si to rozmyslel [proud] Někdo tajty nezajímavý auta zachraňovat musí, no ni?
Emil Švec
Úterý, 31. ledna 2023 - 19:32:25  
Neregistrovaný host
Transite: znám týpka,co sháněl 2101 před asi 3 léty. Našel jednu za 70 tisíc (okresní SPZ,GO v 90. letech, stav prakticky jako nové auto - garážované po prvním majiteli). To přeci za ruský auto nedá. Tak koupil "téměř vyvařené, všechny díly na kompletaci přidám" za asi 28 000. Zkrátím to. Vyvařit se muselo znovu, lak, půlka dílů chyběla. Nakonec je v tom za 110 tisíc a mám tušení, že původní papíry zůstaly v polopřevodu. Moc sdílný už není. Ale on má narozdíl od tebe výhodu,že v SSSR se stále ty díly vyrábí relativně za hubičku.

Jdi od toho a pokud nejsou peníze problém, jak jsi naznačil, kup nejdřív garáž. Kdykoliv jí prodáš a ještě nejspíš i vyděláš časem. Tohle auto je za flašku rumu drahé
Úterý, 31. ledna 2023 - 21:41:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 497
Registrován: 8-2018
Taky mám jednu poruchu, tentokrát, ale ne na škodě 120, ale na peugeotu 405. Po šesti měsících čekání a shánění servisů, bylo konečně opraveno fouklé těsnění pod hlavou, kvůli kterému auto stálo několik měsíců.

Když jsem našel servis, ve kterém tenhle vergl opraví, načekal jsem se čtyři měsíce. Po nějakém tom domlouvání to rozdělali. Hlavu poslali na odtlakování, srovnání. Když už to měli v kupě, tak jsem se přijel podívat bylo jisté že opravit bude potřeba více věcí, což se dá u téměř třicetiletého auta očekávat. Vymlácené přední rameno, homokineták, čepy k.o. silent bloky shnilé, převodovka skoro bez oleje, kvůli shnilému guferu, brzdové kotouče úplně sjetý, atd...

Účet pěknej, ale když to chci zachovat, protože to auto je celkem zachovalé, vzhledem k jeho stáří, tak jsou takovéhle investice nutné. Těšil jsem se, jak najedu nějaký kilometry a auto uložím k zimnímu spánku. Ale co se nestalo, po třiceti kilometrech zkušební jízdy přestalo jít topení, postupně ztrácelo, až foukalo skoro studeně. A přitom teplota byla normální 82°. Takže další den volám do servisu a zajel jsem tam, tam mě do chladiče nalil trochu vody a já myslel, že to bude v pohodě.
No samozřejmě nebylo, topení skoro mrtvé, zkoušel jsem odvzdušnit, ale opět neúspěšně. Takže zase volat a zase do servisu. Skutečně by mě zajímala příčina tohodle netopení. Doufám že to nebude něco, kvůli čemu to bude měsíc rozdělaný.

Po těch opravách by se ještě hodilo na to nahnat klempíře, jelikož mě se do toho nechce, pak bych to viděl na podzim na technickou. Rád bych pro něj koupil takovou tu plechovou garáž, aby nemusel stát jenom venku za plotem.

Můj web:Kolejiště Trutnov tt

Ekoblázni přestaňte [kecal][kecal][kecal] do zemědělství.
Středa, 01. února 2023 - 08:18:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 887
Registrován: 8-2012
Zadar- může to bejt zavzdušněný, nebo zarostlej radiator. Nebo se někde ztrácí chladící kapalina. Když pustíš topení na čelní sklo , nemlží se?

(Příspěvek byl editován uživatelem paveljosef.)
Středa, 01. února 2023 - 08:26:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 888
Registrován: 8-2012
Transite- já to mezi řádkama vidím, že to auto chceš a chápu to. Ale než to vezmeš, tak se mrkni jak to vypadá v okolí zadních ramen a uložení. Zbytek auta podle fotek je určitě shnilej. A i když to jen tak polepíš a trochu občas pojezdíš, tak časem budeš chtít, aby to nebylo tak shnilý, a potom bude potřeba na celým autě udělat to stejný, co na předku toho Tvýho pažouta. No a budeš muset sehnat klempíře kterej Tě s tím nepošle do háje. Je to boj.
Středa, 01. února 2023 - 17:21:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 3-2011
transit01: vyber palec z rozdeľovača a tvár sa, že motor nejde naštartovať, vysvetli majiteľovi, že čo všetko je na aute zle (viď príspevky vyššie) a povedz mu, že za 10 000 to vezmeš na diely. EDIT: prípadne si ešte vymysli, že za 20 000 sa nechá zohnať auto plne pojadzné, zachovalé bez väčších investícií.

(Příspěvek byl editován uživatelem Fero.)
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Tomáš_Eybl
Středa, 01. února 2023 - 17:59:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30
Registrován: 10-2019
Fero:
1) Víte, my Češi máme přísloví: "S poctivostí nejdál dojdeš." A chvála Bohu se jej mlaďas transit01 drží. Jasně to tady psal u všech koupí předchozích vozidel i u této škodárny.

2) Vymýšlet si o zachovalých autech za 20 000,- nemusí, taková vozidla skutečně existují.

transit01: Mě by zajímalo, co je s kilem? Máš ho ještě? Opravdu nevyžaduje žádnou investici? Na co auto se stejnou koncepcí?
Středa, 01. února 2023 - 18:29:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 231
Registrován: 5-2022
1) Až tak národnostně bych to nevztahoval, ne?
Jestli jsem to pochopil správně, tak kilo je na díly, bez papírů, a nedávno bylo na prodej.
Středa, 01. února 2023 - 19:05:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 610
Registrován: 8-2014
Na Rajčeti jsem narazil na 50 let starý "erko". Tady už se asi zdravý kus plechu najít nedá.
https://fiatritmo.rajce.idnes.cz/Skoda_110R_1973