Diskuse » Automobily, lodě a letadla » Youngtimery » Archiv diskuse Youngtimery do 24. 4. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Youngtimery do 24. 4. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pátek, 13. března 2020 - 18:35:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7831
Registrován: 12-2005
No to pak budeš koukat jak škodověnka poletí [satan]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Sobota, 14. března 2020 - 22:24:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4694
Registrován: 11-2006
Martin: přidávám nějaké fotky na denním světle..to je to, co je vidět a teď moje otázka zní pro znalejší. Sundat co nejvíce plechových dílů a nahradit novými? nebo vyvařit stávající bez sundání? Mohl bych sehnat zadní blatníky, prahy, chladičovou stěnu, možná podběhy a přední blatníky byť z nového typu, ale to se dá upravit. Stávající klempíř by mi vyvařil auto tak, jak teď je s tím, že se bojí vše sundat, aby se dalo pak na něco rozumě chytnou. Druhá věc je, že absolutně nevím, na kolik by ta složitější varianta, tedy sundání stávajících dílů, oprava nosné části a navaření nových dílů mohla vyjít. Je mi jasné, že celkově to něco stát bude, ale jako zase 100 tisíc jen za vyvaření fakt dát nemůžu.



Mauricio
Sobota, 14. března 2020 - 23:20:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9417
Registrován: 4-2005
Stávající klempíř by mi vyvařil auto tak, jak teď je s tím, že se bojí vše sundat, aby se dalo pak na něco rozumě chytnou.

Tak teď nevím, jestli je to klempíř nebo fušer. Osobně bych šel cestou vše sundat a pod tím vše vyvařit. K čemu ti bude nový čelo, když to pod ním neopravíš a za půl roku ti upadne? A taky netřeba nahrazovat novou plechařinou tu starou, pokud je tato, byť po poladení, použitelná. Tvoje obavy o finance chápu, sám jsem měl tuhle v úmyslu jít cestou "bedna kitu, lak a zdarec", ale to vypadá dobře jenom na fotce, tím to končí. Jsou to jinak vyhozené peníze. Když už ses dostal do fáze "odstrojení skorovšeho" a "rozhodl jsem se, že s tím něco udělám", je škoda neudělat to pořádně (už jen proto, abys to za rok nedělal znova). Jinak takto neodborným okem podle toho co vidím na fotkách, to není nic hroznýho. Nehledal bych jiný kus, opravil bych tento. Ono to, že koupíš "naleštěný auto po důchodci, celý život garážovaný, najeto dvacet tisíc, to je výhodnej kup, hele kámo, dám ti slevu, za stodvacet je to tvoje" ještě neznamená, že po sundání lišt na tom nebudeš úplně stejně [happy] Ale to tu už bylo řečeno člověkem odbornějším, než jsem já.

P.S.: Aby ti to nebylo líto, jaro leze na nás všechny [proud] Trochu se bojím, co pod tím nenajdu [proud]



(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Sobota, 14. března 2020 - 23:29:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7503
Registrován: 3-2007
Mauricio: (Trochu podpichnem) Myslím, že sa nemusíš báť toho čo pod tým nájdeš... ale viac sa obávaj toho, čo pod tým nenájdeš [biggrin]
Mauricio
Sobota, 14. března 2020 - 23:34:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9418
Registrován: 4-2005
Jednou jsem si to na sebe ušil, tak si to musím vyžrat až do konce [lol]
Sobota, 14. března 2020 - 23:46:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 12-2011
Mirous Popozeral som si všetky tie fotky, veru radosť iná ako by povedal jeden náš chvalabohu už bývalý prezident. No ale vezmi to z tej lepšej stránky, konečne nato môžeš dať pôvodné zadné čelo so zvislými svetlami. Hádam to nakoniec dobre dopadne a keby aj nie, aspoň máš ideálnu zábavku na poriadnu 40-dňovú karanténu [lol][biggrin]
Sobota, 14. března 2020 - 23:48:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 687
Registrován: 8-2012
Mirousi, dle mýho názoru by stačilo poškozený místa vyřezat a vyvařit i když někde bude potřeba se prořezat i dál dovnitř kastle a do sloupků, někde i hloubějc a pak zase zpět vše postupně zavařit až ven. No a tohle by ten klempíř z Brandejsa zvládnul myslím dobře a navíc jeho snem je dělat veterány. Zatím se vypracovává, takže ceny budou asi nižší. Zkusil bych ho. Plechy normálně ohýbá a tvaruje dle potřeby, myslím, že tuto by pro něho byla spíš lahůdka. https://www.youtube.com/watch?v=OjxBUD1QXW0&t=220s&ab_channel=Aut oklemp%C3%AD%C5%99Brand%C3%BDs
Sobota, 14. března 2020 - 23:51:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7834
Registrován: 12-2005
Hele když už je to ozobaný vyvařil bych toho co nejvíc k čemu se dá dostat jak píše Mauricio. Opravitelný díly radši opravit než nahrazovat. Přece nechceš mít pohledově pěkný auto co se ti zlomí když přejedeš příčnej práh.
No ale že to bude za megašišku to je jasný...
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Neděle, 15. března 2020 - 00:20:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7504
Registrován: 3-2007
Suhlasim s M100, akoze je fakt, ze sa do toho s odborom ekonomia/pravo [zadnice] vyznam, ale uz zakladny instinkt mi hovori, ze "prořezat i dál dovnitř kastle a do sloupků, někde i hloubějc a pak zase zpět vše postupně zavařit až ven" bude velmi zly napad... auto je zhotovene z nejakych konstrukcnych celkov, ktore maju vyznam preco su spravene tak ako su a zasahovat do nosnych casti vozidla treba velmi opatrne a ked uz, tak vymenit cely vacsi diel, pokial mozno v podobe co najblizsej tej z fabriky, aby spoje neboli na exponovanych miestach a pod. Ti inzinieri to nepocitali len tak pre srandu [happy]

Ked uz Eross nacal tu karantenu, tak som dnes bol po case hodit ockom na dva z mojich konickov, na ozivenie sucheho textu pridavam jeden rychlokwas


(Příspěvek byl editován uživatelem Tomino.)
Neděle, 15. března 2020 - 00:44:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4696
Registrován: 11-2006
Pavel: už jsem mu psal, odpověděl velmi stručně, že čas má až v červenci, ale že by to nebyl problém. Tak jsem mu poslal fotky a v podstatě chci znát jeho názor na to stejné..sundat plechy nebo nechat?

Já osobně se přikláním taky k tomu sundat co nejvíce. Mám na fcb polské fankluby poláků a ti to taky tak dělají. A jelikož plechařina se na to vesměs dá sehnat za rozumné peníze..navíc tady jsou již evidentně měněné všechny blatníky a obě čela. No ale jak říkám, prachy hrají roli. Prcek na cestě takže nemůže jít vše do auta. Vím kolik dám přibližně za nové díly a za lak, ale nevím co stojí vyvaření. Má někdo tucha, na kolik od-do takové vyvaření vyjde?
Neděle, 15. března 2020 - 00:48:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7505
Registrován: 3-2007
Mirous: Takyto druh prace sa obvykle uctuje podla poctu hodin a pouziteho materialu, takze aj clovek co to vidi osobne a ide sa do toho pustit ti vie dat dopredu len taky velmi hruby nastrel, takto od kompu je to podla mna nemozne

P.S. neviem ako v pripade polskeho fiatu, ale u inych znaciek je dopasovat kazdy dalsi diel z druhovyroby velky boj [proud] Cim ta nechcem urcite odradzat od vymeny dielov za nove, isto vydrzia viac nez opravovane stare. Len ukazujem druhu stranu mince.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tomino.)
Neděle, 15. března 2020 - 01:31:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7835
Registrován: 12-2005
Nový díly co se plechařiny týká stojí za hovno napříč značkama. Pokud bys měl nový starý zasyslený díly z půdy tak ok. Aftermarketový věci jsou lisvaný na starých vymačkaných kopytech takže tvar a hlavně roznměr dílu je spíš přibližnej. A samozřejmě pevnost a tloušťa materiálu na aftermarketu je taky tragická. Za mě je furt lepší dobře opravenej starej díl než novej alobal.
Lak drahej nebude když to nedáš profi lakovně. Když jsme sháněli lak na brouka tak se mi sešly nabídky od kamarádů co lakujou v polních podmínkách přesto velmi dobře. Rozpětí cen bylo mezi 25 a 35 tisíc. No jenže člověk míní a tchán mění takže to dělal lakovna za 70 já myslel že se poseru. Nalakovaný je to dobře... stejně dobře jako práce kamarádů neprofíků co lakujou v dílně bez boxu na pokropený podlaze.
Klempířina to je alchymie. Takhle ti dopředu nikdo nepoví kolik za to.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Neděle, 15. března 2020 - 01:39:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4697
Registrován: 11-2006
Druhovýroba plechařiny na poláka snad ani neexistuje, to jsou vše původní tovární díly ze starých zásob. Pravý přední blatník jsme už předělaly, ten A sloupek, který byl nejhorší je už udělanej. Lak mám domluvený za cenu 20-30 tis. dle přípravy. Je to od souseda, co lakuje snad celej život a vím,že dělá poctivě a dobře, byť lakuje v garáži.
Neděle, 15. března 2020 - 07:16:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 688
Registrován: 8-2012
Přiložením videa jsem myslel vyřezat rezavé a vyměnit i rezave pod vrchním rezavým. Myšlený to bylo tak, aby se nezavařilo jen to vrchní rezavé a tím by se zamaskovalo to spodní, čili např odpárat podlahu, vyměnit rezavý nosníky a navařit novou podlahu. To vše za předpokladu, že autoklempíř ví co dělá viz přiložené video. A tento evidentně ví jak se opravují kastle.
-OndraS
Neděle, 15. března 2020 - 12:50:08  
Neregistrovaný host
Mauricio - to tvoje má výhodu, že se to sestává s jeklů a rovnýho plechu, sehnatelnýho v každé prodejně hutního materiálu. Další vybavení - svářečka, flexka, nýty s průchozím trnem a plechovka s barvou odstín "zeleň rákosníčková vzor ČSAD" [biggrin]
Pajzák
Neděle, 15. března 2020 - 13:16:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3623
Registrován: 6-2015
Vzhledem k tomu, komu ten seznam adresuješ, bych přidal ještě sádru, dlahy, šití, obvazy a spoustu analgetik.[andel]
Mauricio
Neděle, 15. března 2020 - 13:24:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9419
Registrován: 4-2005
[biggrin][biggrin]
Náhodou jsem si už dlouho při práci neublížil. Možná to bude ale tím, že jsem taky celou zimu nic nedělal [proud]

P.S.: Zeleň rákosníčková [biggrin] v počtu 1ks zavařovačky od okurek byla součástí kupní ceny. Stejně jako půl stromu na střeše, vosí hnízdo v motoru, mraveniště u třetích dveří a krysí bobky na podlaze. Plus kniha oprav, návod k obsluze (ne, fakt jsem to nekupoval jen kvůli tomu) a sada klíčů od úplně jinýho vozu [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Neděle, 15. března 2020 - 13:29:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5088
Registrován: 7-2003
Nebo spíš

8bity vseho sveta spojte se .
Čtvrtek, 19. března 2020 - 20:44:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4698
Registrován: 11-2006
Paveljosef: znas toho klempire jinak nez z YT? Resp. nemas na neho cislo? Protoze pres emaily nekomunikuje [sad]
Čtvrtek, 19. března 2020 - 20:59:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 689
Registrován: 8-2012
Miro, bohužel osobně se s ním neznám. Ale mám shlídnutý všechny jeho vyvařovací videa a čtu i komentáře a tak jsem vysledoval, že zakázky ještě bere. Jen jsem nevěděl, že je už zasekanej do léta. Dělá to cca dva roky a zatím bude mít dle mýho názoru ceny ještě lidový. Ale jak se vypracuje a to může být třeba i do roka, či dvou, tak asi podraží. Je to blbý když nekomunikuje. Zkusím zapátrat a pokud seženu číslo tak ti dám vědět.
Čtvrtek, 19. března 2020 - 21:04:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1812
Registrován: 6-2010
Mirous: Pěknej Polák, dokonce i téměř v tvé barvě za necelých devět stovek. [happy]

Tady
transit01
Čtvrtek, 19. března 2020 - 21:27:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2764
Registrován: 9-2012
Když to tady potichu čtu, tak jsem rád že já teď alespoň na nějakým autě taky nemusím řešit vyvařování a korozi. Nemá tady taky někdo 205ku? Zajímalo by mě jestli s tím někdo má dlouhodobý zkušenosti a ví na co si třeba dát pozor. Mám jí teprv pár týdnů, ale nemůžu si stěžovat. Centrální odemykání a posilovač by byl prima, ale jinak jízdní vlastnosti a ostatní věci parádní. Najeto to má víc než AX co jsem si kupoval dva roky zpět, ale stav tak desetkrát lepší. Byla k tomu i servisní knížka, což je u takovýho auta docela neobvyklý, ale alespoň vím co a jak. Momentálně se ozývá výfuk, a pán mi říkal že je horší ložisko předního kola (nijak nepociťuji ani nic za jízdy neslyším, asi úplně vymlácený není), ale jinak za ty peníze dobrá zachovalá kára, až je škoda že nemám dvě garáže. Citroena se mi bohužel nepodařilo zachránit (šotek v elektrice, dělá si co chce) a tohle je skoro stejný, alespoň si nemusím zvykat.

vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Pátek, 20. března 2020 - 07:45:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4699
Registrován: 11-2006
Mně by nevadilo, že má čas až v létě, ono kvůli koronaviru to teď je vše jinak. Měl jsem domluvené různé věci v Polsku a teď smolík. Nečekám, že pokud seženu jiného klempíře, že mi řekne ať to přivezu hned, že na mě čeká[happy].

Venca: model znám, vyšel nedávno v Polsku, asi si ho koupím, ale teď za ty peníze raději zaplatím nějaký díl na skutečného.

Transit: jo vidíš, jaké máš nakonec hezké auto. Btw někdo prodává na netu Tavrii asi za 100 tisíc[andel]
Pátek, 20. března 2020 - 11:01:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7508
Registrován: 3-2007
transit01: Krásne auto. Nech ti vydrží [auto]

Mirous: Možno keby si počkal rok, než sa kríza naplno roztočí, tak si klampiari budú trhať ruky o tvoj "hezkej žigul" [lol]
transit01
Pátek, 20. března 2020 - 15:23:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2766
Registrován: 9-2012
Díky kluci. Tavrii jsem viděl, za tu cenu nevím jestli se prodá, ale na druhou stranu, kolik jich může v ČR bejt ve stavu novýho auta? Moc asi ne. Jinak Pežota jsem kupoval za 10 + ekozlodějina. Technikům na evidenci se to prý moc líbilo a ptali se kdo to prej koupil a za jakým účelem. Věk to sice má, protože to je rok 90, ale na veterána to zralý není. Pravej přední blatník si něco zažil, (důchodci a odhad na PP blatník, klasika) a krom výfuku a ložiska se najde ještě dost kosmetiky. Co mě překvapilo, že jsem musel na úřadě dostat nový velký TP. Měl to totiž jako nový nějaký pán z Lanškrouna, potom důchodce z Ústí, a potom dvakrát dědictví v jedné rodině, takže tři majitele, jedna rodina, a furt v garáži. Fakt až mi toho je líto že to tady stojí venku mezi Kodiaqama, Octaviema, a Fabiema.
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Pátek, 20. března 2020 - 22:21:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4700
Registrován: 11-2006
Ty voe..tak jsem měl tip na jednoho klempíře, který prý dělá stará auta a je šikovnej. Tak jsem mu volal, ale "prý se nemám zlobit, ale to je moc nový auto a to nedělá" [proud]. To bych se zbláznil..pro jednoho je to moc starý, pro jednoho zase moc nový [uhoh].
Sobota, 21. března 2020 - 04:12:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7839
Registrován: 12-2005
Njn holt to nemá výdřevu tak si s tim neporadí [satan][rofl]

Transite to je krásnej pižlot. Gratuluju. Motor?
A jak to vypadá s kilem?
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
transit01
Sobota, 21. března 2020 - 14:19:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2767
Registrován: 9-2012
Motor 1.2 takže to jede už trochu líp než Citroën, ale i přesto je to dost líný třeba při rozjezdu do kopce, a o couvání ani nemluvím. Kilo stojí v garáži odstrojený jenom jako skelet se sklama na nápravách a s motorem. Vzhledem k tomu že si klempíře teď nedovolím, a slibovaná plechařina od táty nějak nedopadla, tak teď se soustředím na drobnosti. Nedávno jsem třeba zrenovoval topení, poskládal nový čelo vs hrncama a světlama, sehnat ty pružiny do toho bylo nemožný, atd. Citroena je škoda šrotovat, a za 5000 tisíc bych ho taky neprodal. Stojí od ledna na soukromým parkovišti kde už mi jednou nejakej dobrák vyfoukl kola, a vzhledem k tomu že mi odešel zapalovač (a postupně celá elektrika) byl docela požitek to pumpovat. Takže to taky stojí, a akorát platím pojistku. Jediný co mi teď zbylo je ten pežotek, takže tam kde jsem začal (červená 306 po babi) jsem i skončil.
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Sobota, 21. března 2020 - 23:13:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4701
Registrován: 11-2006
Tak mám rozjednaný dva autoklempíře. Jeden je borec, co dělá klempíře v autorizovaném servisu a ve volném čase dělá veterány. Doporučil mi to auto nechat otryskat sodou, prý je to oproti pískování šetrné. Chce nejdříve to auto vidět, tak snad tento týden. Zrovna dodělal nějakou T613, tak snad by měl i čas.

No a pak se mi ozval nějaký pán se synem, kteří mají autoservis a mimo jiné dělají veterány a vyrábí si i plechařinu, co se nedá sehnat. Tak mám teď trošku dilema, podle čeho vybrat, protože podle ceny to v tomto případě asi moc nepůjde [proud]. No ale nadruhou stranu, ani jeden to auto ještě neviděl, jen fotky.
Neděle, 22. března 2020 - 08:33:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 690
Registrován: 8-2012
Tak snad aspoň jeden z nich klapne. A pokud bude vybraný klempíř souhlasit s tím, že se na auto občas zajedeš pruběžně podívat třeba kvůli focení renovace, tak tím líp. Aspoň budeš vědět, že se s autem něco děje a že není pohozené kdesi bokem, jako se to stalo kamarádovi tady v Brně se Spartakem. Po třech měsících na auto nebylo šáhnutý.
transit01
Čtvrtek, 26. března 2020 - 17:40:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2768
Registrován: 9-2012
[auto]

vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Pondělí, 30. března 2020 - 18:10:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 128
Registrován: 1-2013
Jarní úklid[happy]
Pondělí, 30. března 2020 - 20:23:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 209
Registrován: 2-2013
Chtěl jsem se zeptat jakej je nejvhodnější převodovej olej do škodovky (125, tudíž pětikvalt) a to samý brzdová kapalina? Vzhledem k současné situaci to budu muset objednat přes nějakej e-shop, tudíž bez rady kvalifikovaného odborníka, tak abych něco nezprasil.

A druhá věc. Budu muset vyměnit i chladící kapalinu. Sice jsem to studoval v Andrtovi, ale přiznám se, že moc chytrej z toho nejsem. Nemohl by mi někdo polopaticky vysvětlit jak na to? Díky.
Pondělí, 30. března 2020 - 20:50:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 384
Registrován: 10-2014
Olej převodový Paramo PP90 Brzdová Dot 3 nebo 4. Nemrzka G 48.Otevrit topení pokud možno zvednout předek, strčit lavor pod silnou hadici vedoucí z vodní pumpy, následně ji rozpáskovat vyteče obsah všude jinde než do lavoru, nejlépe propláchnout hadicí,zásobovat, namíchat nemrzku z destilkou spustit předek, nalít, nastartovat otevřít ventil v kufru,odvzdusnit, zavřít ventil projet, kontrolovat hladinu a hotovo.
Pondělí, 30. března 2020 - 20:53:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 385
Registrován: 10-2014
Zasponovat ne zásobovat... Myslím že vše potřebné pořídiš na benzínce.
Pondělí, 30. března 2020 - 21:31:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 210
Registrován: 2-2013
Díky, nakoupím a zprubnu to [ok]
transit01
Středa, 01. dubna 2020 - 21:39:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2769
Registrován: 9-2012
Tak nedávno jsem tady Dědečka Pežota vynachválil, a teď se teda měsíc po koupi vybarvil.. Před pár dny jsem s ním jel trasu kolem 100 km, a úplně v pohodě, no v neděli jsem jel pro rohlíky a už jsem málem nedojel.. Nejdřív začalo auto strašně cukat, a chcípat, to se mi stalo asi třikrát, z toho jednou na hlavním tahu, takže fakt zážitek, a dneska se mi k tomu ráno přidali neskutečně vysoký otáčky motoru, klidně 2000 na volnoběh.. Nejdřív co mě napadlo tak jsem o tři kilometry dál, když už jsem z toho nemohl zastavil a koukal pod haupnu jestli se mi nezasekl někde plyn, to nic, nezkoušel jsem to ještě štelovat, ale za jízdy by se mi to nerozhodilo. Doma jsem to rozebral a koukal jsem že mám všude v sání a v klapce olej, a že krokovej motůrek je dost možná po smrti.. To jsem zase naletěl, hlavně že pravidelně servisováno, jede pěkně, nikde nic nemlátí, neteče, děda se staral.. Hlavně že jsem se chtěl vrhnout teď na jaře na stovku, tak zase nic [proud] Ale alespoň je co dělat, to k těm starým pekáčům prostě patří.
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Úterý, 07. dubna 2020 - 22:09:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6564
Registrován: 11-2009
Ráno při snídani jsem náhodou kouknul z okana kde vidím na parkoviště před "Penáčem"
a všeho jsem musel nechat, vzít foťák a jít to blejsknout ... [proud]




A můj fiátek v roce 1982.
transit01
Sobota, 11. dubna 2020 - 09:55:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2770
Registrován: 9-2012
[auto]

Jinak Peugeota jsem si opravil sám, po odpojení a připojení krokového motorku, vyčištění klapky a poštelování plynu zase jezdí jak má..
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Sobota, 11. dubna 2020 - 21:09:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 3-2011
to sú Holice?
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

transit01
Neděle, 12. dubna 2020 - 20:01:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2771
Registrován: 9-2012
Jo jo, měl jsem tama cestu a hned mi padnul do oka tak jsem ho cestou zpět [fotic]
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Středa, 15. dubna 2020 - 11:52:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7869
Registrován: 12-2005
Písnička pro Mirouse i s pěknym klipem. [satan]
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Sobota, 18. dubna 2020 - 01:55:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 4-2006
Věděl by někdo, proč 105/120 měly v UK název Estelle?
-OndraS
Sobota, 18. dubna 2020 - 11:13:09  
Neregistrovaný host
Včera čekám na jednu delegaci, a v tom bzučení, a přiletěl jakejsi hmyz. Stav bych označil jako redneck, vystoupil z toho takovej tremp, zamkl volant a šaltrpáku lankovým zámkem na bicykl a odešel nakoupit. Zpátky šel s kymsi dalším a vykladal mu, že "vono se to potvora furt nechce pokazit, abych to mohl zrenovovat" [lol][ok]

Sobota, 18. dubna 2020 - 11:32:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1382
Registrován: 5-2009
Půjčovals Camaro Františkovi? [proud]
Suzuki Swift Sedan 1.6 16V (1994)

Čtu v poslední době tak strašné věci o kouření, že jsem se tedy rozhodl přestat číst. (W. Churchill)
-OndraS
Sobota, 18. dubna 2020 - 11:52:21  
Neregistrovaný host
Ano, no on už si o to a) léta koledoval [proud] a v podstatě za bé) už jsem se nemohl dívat na ty moderní SUV co se v recenzích objevují. Další kamarád udělal profi fotky auta, sám ani nevěřím tomu, že to na fotkách je moje auto a hlavně noční fotky mě natolik dostaly, že si to nechám poslat v max rozlišení a vytisknout jako plakát.
Sobota, 18. dubna 2020 - 15:14:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1383
Registrován: 5-2009
Jinak musím se pochlubit a trochu zakwasit, můj Swift prošel další STK bez problému, takže ještě nějakou dobu jezdit bude, na 26 let starou káru bez nějaké významné opravy (menších už pár samozřejmě bylo) je pořád v dobré kondici [ok]

Suzuki Swift Sedan 1.6 16V (1994)

Čtu v poslední době tak strašné věci o kouření, že jsem se tedy rozhodl přestat číst. (W. Churchill)
Sobota, 18. dubna 2020 - 20:26:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 8-2015
Ahoj přátelé,
posílám Vám své video https://youtu.be/hvQbIggdhlU
Ublo u Vizovic: Podjezd Ublanka a most přes silnici průjezd Škoda 120 dne 18.4.2020
Přeji Vám příjemnou zábavu.
Sobota, 18. dubna 2020 - 21:39:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7870
Registrován: 12-2005
Brouka známe odvažuje se i do evropy (prahy) majitel je správnej samorost.
A co František pujčil ti na oplátku miatu?
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
-OndraS
Sobota, 18. dubna 2020 - 22:03:08  
Neregistrovaný host
No leda houby, trochu jsem v to doufal, ale mění v ní motor.
Neděle, 19. dubna 2020 - 11:42:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7871
Registrován: 12-2005
To je normální. On mění olej vždy i s motorem [satan]
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Neděle, 19. dubna 2020 - 23:03:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 656
Registrován: 2-2009
Tak to už je rozežranost[proud][crazy]
http://marek275.rajce.idnes.cz/
Pondělí, 20. dubna 2020 - 18:40:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22
Registrován: 8-2017
z historie :https://aukro.cz/program-automobilovych-zavodu-z-roku-1934-696614 6731
Mauricio
Úterý, 21. dubna 2020 - 13:26:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9444
Registrován: 4-2005
Tak to už je rozežranost[proud][crazy]

Ne, to je japonský auto [proud]
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 19:03:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 8-2015
Poznáte někdo, z čeho má tato bugina podvozek, převodovku a motor? Díky Pramen: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2944774218974754&set=g.15 1987345512455&type=1&ifg=1
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 19:23:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 3-2011
Najskôr z dajakeho OTčka
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 21:55:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4704
Registrován: 11-2006
Martin 100: díky, to znám..pouštím si to večer před spaním [proud]. Akorát kdyby se mi takhle holky válely po kapotě, tak je asi vykostím [biggrin].

Já pomalu pracuji na renovaci, sehnal jsem snad super klempíře, dneska jsem vyndal motor a převodovku a následovat budou nápravy. Podvozek jde na opískování, resp. jako abrazivo se použijí kovové jehličky, které jsou levnější a narozdíl od klasického pískování by měly vzít i asfaltový nátěr.



A jen pro zajímavost, myšičky si udělaly hnízdo mezi nádrží a podvozkem..

Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 23:01:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 619
Registrován: 5-2013
kwasi: z T815
Peta303
Pátek, 24. dubna 2020 - 00:21:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2599
Registrován: 6-2005
Mirous:
"A jen pro zajímavost, myšičky si udělaly hnízdo mezi nádrží a podvozkem.

"
To znám, dokonce si natáhly i nějaký suchý chleba. Blbé je, že to stihly na parkovišti u STK během hodinového čekání a technik z leknutí málem spadl do jámy...

Výsledek to naštěstí neovlivnilo.

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
cynický škarohlíd
Pátek, 24. dubna 2020 - 17:01:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 8-2015
Tady je popis buginy z T 613 [happy] https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3023721444413364&set=p.30 23721444413364&type=3&theater