Diskuse » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 23. 10. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 23. 10. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 18. října 2023 - 10:55:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1930
Registrován: 4-2019
Daarzyn67:
"Od 23.10. nová zastávka Středočeská v ul. Matoušově (u krajského úřadu)."
Název evidentně odvozen od tohoto úřadu, ale jinak spíš matoucí (působí dojmem, že je tam někde ulice tohoto názvu).
Pawel
Středa, 18. října 2023 - 19:06:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2609
Registrován: 5-2002
Chceme-li tam mermomocí ten StČ kraj dostat, pak by "Krajský úřad" byl daleko lepší název. Už jen proto, že v Praze žádný další není.
Středa, 18. října 2023 - 23:15:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7779
Registrován: 7-2011
Ústečák:
"...jen říkám, že omezení průjezdu lokalitě prospěje, tramvajím tuplem."
Já ti do toho nechci ňák moc házet vidle, ale myslíš prospěje, jako třeba v Lidický od Anděla, kde je též omezen průjezd, už roky? A to je právě to. Veřejná správa umí tak akorát někam umístit pomalovanej kus plechu (čti dopravní značku), kterej stejně většina ignoruje. Nebo si dokáže zařídit vyjímku. To je jedna strana. Druhá pak je, že ty auta nezmizí, ale vyblejou se někde jinde. Zamýšlel se taky někdo nad tím kde a jaké problémy to tam někde jinde může přinést?
poznámka
Čtvrtek, 19. října 2023 - 08:04:25  
Neregistrovaný host
Zrovna srovnání 2018 až 2022 není úplně směroplatné

Protože se vám nehodí do krámu? Jediná statistika, které věřím, je ta, kterou jsem si sám zfalšoval?
Srovnání 2018 x 2022 je relevantní - 2018 konjunktura předcovidová, 2022 pocovidová. Roky mezi tím nejsou k ničemu potřebné.

A neobolševici všichni ti, kteří by tu Prahu chtěli trochu snesitelnější pro většinové uživatele, kteří se chovají nejohleduplněji.
Třeba pro cyklisty, koloběžkáře a jiné uživatele "přepravníků osob" (skrytý název pro motorová vozidla nesplňující jakékoliv právní a technické požadavky na tuto kategorii dopravních prostředků). Odečtěte turisty a zjostíte, že o nějaké většině obyvatel Prahy v tramvajích v Karmelitské nemůže být řeči.
A nota bene - lidé jako vy se obvykle honosí tím, že bojují za práva menšin. Neměl byste tedy spíše plédovat za ochranu menšinových řidičů? [satan] Ale to holt není ta správná duhová menšina.
Čtvrtek, 19. října 2023 - 08:37:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4287
Registrován: 3-2004
Hele, já se toho fakt už zúčastňovat nebudu. Nevím, které z těch nesmyslů rozprašovat dřív, člověk tu vyvrátí jeden a přibude jich dalších pět, opravdu nevidím smysl v tom, abych tu kvůli třem lidem neustále meldoval dokola to samé. Zcela neomylně si tu někteří v jakémkoliv výroku vyberou marginálii a z té něco vyvozují, samozřejmě za ignorace většinového smyslu sdělení, tadyhle pan poznámka je toho ostatně nejzářnějším příkladem. Jakmile člověk argumentuje většinovými uživateli, kterými jsou samozřejmě cestující v tramvajích a pěší, a že ta čísla tu byla stokrát a jsou zcela jednoznačná, začne kvákat o koloběžkách, to už je fakt jak náš pan primátor. [crazy]

Ne, fakt ne, žijte si tu v tom sami, vůbec nevím, proč jsem tu kvůli několika kafemlýnkům ztratil tolik času, který jsem mohl investovat do něčeho smysluplnějšího, například do nicnedělání. Jsem blbej, no.

Samozřejmě na smysluplné dotazy týkající se dopravy tu jsem nadále, v tom smysl vidím, byť se tu již prakticky nevyskytují.
Břevnovák
Čtvrtek, 19. října 2023 - 10:10:02  
Neregistrovaný host
Tak ono je jasné, že nej by MHD pomohlo, kdyby na ulicích byla sama. To už tak nějak vyplývá z podstaty:-))).
Jiná věc je ale ta, zda je to optimální řešení pro dané území jako celek, jeho obyvatele a návštěvníky, ale i pro dopravní vztahy mimo danou oblast. Na to se samozřejmě názory liší, a svět není jen Rytířská a Vyšehradská. Naštěstí[rofl].

Pokud jde o Karmelitskou, tak když už tu někdo chce házet do placu nějaká ultimativní tvrzení a (pseudo)řešení, tak by měl argumentovat konkrétními daty. Tedy vývojem intenzit IAD v čase, poměrem transitu a dopravy, která má v dané lokalitě cíl, údaji o respektovanosti stávající úpravy provozu (víme jak to vypadalo při nedávné uzavírce, ta zpráva TSK je v tomto směru zcela jednoznačná) a podobně.
ÚDI většinu z těch informací má, stačí si o ně říct (pokud nejsou na webu).
Argumentace stylem "Když tam zrovna jedu, tak ..." ... je sice oblíbená, ale dost k hovnu, že.
Čtvrtek, 19. října 2023 - 13:28:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2162
Registrován: 8-2020
Pawel:
"Chceme-li tam mermomocí ten StČ kraj dostat, pak by "Krajský úřad" byl daleko lepší název. Už jen proto, že v Praze žádný další není."
Taky se tak podle Ropidu měla jmenovat. Kdo ví, kde zase došlo ke změně.
Čtvrtek, 19. října 2023 - 13:49:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 438
Registrován: 4-2022
Argumentace stylem "Když tam zrovna jedu" určitě není špatná, protože tak nějak uvádí podmínky, za jakých byl ten poznatek získaný. Hned je zřejmé, že poznatek má nižší váhu, než nějaké soustavné měření. A člověk co to vyslovil se tudíž nezaslouží a priori dehonestovat, pokud tedy nekecá, protože koneckonců vychází aspoň z nějakého uskutečněného pozorování.
Faltýnek
Čtvrtek, 19. října 2023 - 15:41:12  
Neregistrovaný host
Taky se tak podle Ropidu měla jmenovat. Kdo ví, kde zase došlo ke změně.
Ptejte se na odboru dopravy MHMP. Neskutečné, jak tohle může vůbec někomu projít.
poznámka
Čtvrtek, 19. října 2023 - 21:27:42  
Neregistrovaný host
Ústečák:
"Hele, já se toho fakt už zúčastňovat nebudu. Nevím, které z těch nesmyslů rozprašovat dřív, člověk tu vyvrátí jeden a přibude jich dalších pět, opravdu nevidím smysl v tom, abych tu kvůli třem lidem neustále meldoval dokola to samé. Zcela neomylně si tu někteří v jakémkoliv výroku vyberou marginálii a z té něco vyvozují, samozřejmě za ignorace většinového smyslu sdělení, tadyhle pan poznámka je toho ostatně nejzářnějším příkladem. Jakmile člověk argumentuje většinovými uživateli, kterými jsou samozřejmě cestující v tramvajích a pěší, a že ta čísla tu byla stokrát a jsou zcela jednoznačná, začne kvákat o koloběžkách, to už je fakt jak náš pan primátor. [crazy]

Ne, fakt ne, žijte si tu v tom sami, vůbec nevím, proč jsem tu kvůli několika kafemlýnkům ztratil tolik času, který jsem mohl investovat do něčeho smysluplnějšího, například do nicnedělání. Jsem blbej, no.

Samozřejmě na smysluplné dotazy týkající se dopravy tu jsem nadále, v tom smysl vidím, byť se tu již prakticky nevyskytují."


Jojo, nejhorší je, když dispečer od tramvají nabyde dojmu, že je nejfundovanější pro řešení dopravní infrastruktury a vůbec dopravy v Praze. Tak s pánembohem...
P.S.: Když už jste se označil neobolševikem - ti také měli pocit, že musí dovést lidi do ráje i proti jejich vůli. To samé dělají sociální "inženýři" nové doby, tj. aktivisté všeho druhu, kteří ví ze všech nejlépe, co vlastně ostatní dělají a co (ne)potřebují.
Já tou Karmelitskou jezdím léta několikrát do týdne, někdy dvakrát denně. Ne z plezíru, to po Praze jezdí málokdo. A v době po covidu, tj. minimálně poslední dva roky, jsou větším problémem ti turisté skákající do vozovky, "sdílené vozy, tj. taxíky vykládající a nakládající pasažery kdekoliv a koloběžky a spol., než soužití tramvají a aut. Ale to fanatici vidět nechtějí.
Pátek, 20. října 2023 - 06:40:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9761
Registrován: 2-2006
poznámka:
"Ale to fanatici vidět nechtějí."
Hele že vám Ústečák předkládá fakta, která se vám z nějakého důvodu nehodí do krámu, je sice možné, každopádně je to ale jen váš problém.
Klidně si šiřte nějakou vaši alternativní pravdu, fakta zůstanou stejná.
Karmelitská je prostě z 95% tranzit, auta co si naberu na Újezdě, tak si odvezu na Malostranskou a totéž opačným směrem, co potkám na Chotkáčích se kolem mě motá na Újezd...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Pátek, 20. října 2023 - 06:59:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7785
Registrován: 7-2011
Mám takovej pocit, pánové, že se drobet míjíte. Ano, Karmelitská JE hlavně tranzit a stejnětak ano, v Karmelitské JE výrazně méně aut, než bývalo. Ta otázka za deset bludišťáků tedy zní, zdali a nakolik se případným zákazem situace změní, nejen v té ulici, ale i v širším okolí a zdali ta změna bude celkově spíše pozitivní, nebo negativní. Aby to ve výsledku nebylo například tak, že po zákazu tam z, plácnu, 10tis aut bude jezdit 8tis, protože budou mít nějakou "vyjímku". Takový "zákaz" je pak poměrně k ničemu.
Mladějov
Pátek, 20. října 2023 - 09:13:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20460
Registrován: 3-2007
>Aby to ve výsledku nebylo například tak, že po zákazu tam z, plácnu, 10tis aut bude jezdit 8tis, protože budou mít nějakou "vyjímku". Takový "zákaz" je pak poměrně k ničemu.

Takový zákaz sníží provoz o 20 % a to není vůbec špatné [lol]

Vážně - uzavírání ulic, "zklidňování" města se nemůže dělat tak jako dosud - tedy že Hřib nebo jiný meloun někde něco zavře, předvede to v médiích, šotouši tleskaj a ta auta vytvářejí problém jinde a třeba ještě větší.

Zneprůjezdňování Prahy ala šikany, ježdění po kolejích (pro tramvajáky úžasné, auta minimálně od podzimu do jara neustále na koleje nanášejí svinstvo a mokro, takže se to pořád smeká + poskakování za auty), ubírání pruhů všude a to napevno je průser do budoucna - když je jakákoli uzávěra (oprava vozovky, kanalizace, havárie vody/plynu/čehokoli), tak znekapacitněné ostatní silnice to prostě nepobíraj (chcete příklad? Třeba tč. uzavřená Želivského u Ohrady a trvalé kolony v nově zúžené a parkovacích míst zbavené Koněvově, x let rozkopané Rokycanově, Jičínské).

Tady chybí inženýrský přístup, který se uplatňoval ve velkých městech už minimálně od 60. let minulého století - i v Praze, jen byl bohužel nahrazen zeleným aktivismem "za každou cenu".

Aby nedošlo k nedorozumění - jsem pro pěší zóny, preferenci VHD, ale město musí řešit, kudy ten automobilový provoz tedy vést.
Vyrábět programově kongesce a těšit se, že to odradí automobilisty - to je směšné a hloupé. Nakonec požadovaných 30 km/h je přesně ze stejného myšlenkového zdroje.
Pátek, 20. října 2023 - 09:22:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4371
Registrován: 4-2007
Demon3: Ale ty si taky vyzobáváš, co se ti hodí.
Těch 95% procent je někde dohledatelných, nebo si to plácnul jen protože ti to přijde jako "vysoký číslo"?

Abys rozuměl, těch aut je tam výrazně méně, než tam bývalo. O kolik, to netušim, ale musí to bý dost, protože jsem tam nestál v koloně od loňského adventu, a ani v tramvaji ne. Naopak tramvají tam přibylo výrazně více, než tam bylo (konkrétně v Karmelitské +66% oproti roku 2003, kdy sa začala zahušťovat doprava a v Chotkových sadech je to dokonce +100% a to nepočítám pseudolinku 23). Ano i tranzit tam je (na druhou stranu, ten tam vezou i ty tramvaje), ale Karmelitská je jediná ulice v oblasti mezi kopcem a řekou, kterou se někam dá dostat, proto se do ní musí vejít všichni. Totéž platí o Smetanově nábřeží, tam je situace ale horší, protože přeci jen dost tam nacouraj i lidi most-Karlova. Nicméně tam kvituji omezení u Slavie. Ale platí totéž co pro Karmelitskou, je to jediná použitelná ulice v oblasti. Mimochodem i zde je nárůst o 100% u tramvají dokonce oproti roku 2012? (zkrátka když začala jezdit dvojmo 17).
Mladějov
Pátek, 20. října 2023 - 10:22:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20465
Registrován: 3-2007
>Totéž platí o Smetanově nábřeží, tam je situace ale horší, protože přeci jen dost tam nacouraj i lidi most-Karlova. Nicméně tam kvituji omezení u Slavie. Ale platí totéž co pro Karmelitskou, je to jediná použitelná ulice v oblasti.

No a kdyby se pro IAD zjednosměrnily a vybudoval se tam posunem TT a (případným zúžením) chodníků souběžný pruh, aby auta nestála na kolejích? Jako speciálně ta Karmelitská je problém.
Pátek, 20. října 2023 - 11:29:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15576
Registrován: 4-2003
Mladějov:Vážně - uzavírání ulic, "zklidňování" města se nemůže dělat tak jako dosud - tedy že Hřib nebo jiný meloun někde něco zavře, předvede to v médiích, šotouši tleskaj a ta auta vytvářejí problém jinde a třeba ještě větší.

Případ Karmelitská (a také Křížovnická) bych pochopil, kdyby neexistovala Blanka. Zde je to ale většinou lenost řidičů IAD, nehledě na to, že mnohé tam vede navigace Waze. Znám hodně lidí, co podle ní vcelku bezmyšlenkovitě jezdí v Praze a když jim to tato navigace hodí jako nejlepší variantu Karmelitskou, jedou právě tudy a buď si jist, že jim to tam Waze dost často hodí. V mnoha případech je tudy cesta kratší nejen vzdálenostně, ale i časově. Takže nač by to mnozí řidiči objížděli Blankou, když Waze jim řekne, že tudy je to lepší. Je to samozřejmě úplně blbě, ale jinak, než zneprůjezdněním Malé strany pro transit se to vyřešit nedá. Karmelitskou by stačilo pro vjezd IAD uzavřít zde https://mapy.cz/s/bezahobepo a byl by konečně pokoj [wink].

V případě pravého břehu Vltavy bych pro IAD zcela zavřel tento úsek https://mapy.cz/s/kaladuhele a byl by také pokoj. Do obou zmíněných částí Prahy podél Vltavy by se stále dalo bez problémů zajet, ale nedalo by se tudy projet [wink].
Pátek, 20. října 2023 - 11:59:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4372
Registrován: 4-2007
Bram: Pokud je ta cesta Karmelitskou rychlejší než Strahovským tunelem (nechápu tu poznámku o Blance, ta je jaksi jinde) podle Wazu, tak to znamená jediné, žádné zácpy tam nejsou a není relevantní důvod trasu omezovat.

Jinak by se pak nedalo dostat například z Betlémského náměstí někam třeba do Karlína, nebo Na František. Ale to je přesně ono, zavřít a auta jako zázrkem zmizí.

Tak jako někdo bezmyšlenkovitě používá Waze (nevím, neznám to, jako moc je na to spoleh), tak někdo bezmyšlenkovitě zavírá ulice a myslí si, že vyřeší problém.[lol]
Pátek, 20. října 2023 - 12:22:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15577
Registrován: 4-2003
Dj la défense:Pokud je ta cesta Karmelitskou rychlejší než Strahovským tunelem (nechápu tu poznámku o Blance, ta je jaksi jinde) podle Wazu, tak to znamená jediné, žádné zácpy tam nejsou a není relevantní důvod trasu omezovat.

Je relevantní důvod tuto trasu omezovat a tím je MHD.

Krom toho tunelový komplex Blanka je toto: https://cs.wikipedia.org/wiki/Tunelový_komplex_Blanka

Takže pokud pojedu například z Holešovic na Anděl, pojedu i Blankou, nejen Strahovským tunelem.


Jinak by se pak nedalo dostat například z Betlémského náměstí někam třeba do Karlína, nebo Na František. Ale to je přesně ono, zavřít a auta jako zázrkem zmizí.

To jsou naprosto bezvýznamné a málopočetné cesty, spíš to je hledání důvodů, proč by k zákazu tranzitu přes obě nábřeží v centru Prahy nemělo dojít. Z Betlémského náměstí do Karlína se dá dojet v pohodě takto: https://mapy.cz/s/cuvesedota


Tak jako někdo bezmyšlenkovitě používá Waze (nevím, neznám to, jako moc je na to spoleh), tak někdo bezmyšlenkovitě zavírá ulice a myslí si, že vyřeší problém.

Teď jsi se právě Ty sám ukázkově předvedl, jak bezmyšlenkovitě píšeš na k-report [wink].
Pátek, 20. října 2023 - 12:43:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4373
Registrován: 4-2007
Bram: No MHD není žádnej relevantní důvod. To by se dalo našroubovat na jakékoliv místo.[lol]

Z Holešovic na Anděl, ale málokdo pojede Karmelitskou. Kdyby ses tam občas pohyboval autem, jako já, tak víš, že ten tranzit tam vzniká převážně od Mostu Legií, zkrátka z místa, kde už se nevyplatí sjíždět k tunelu na Andělu.

Jinak vyloženě "pohodlná" cesta, to co jsi našel, ale hlavně tím samozřejmě naroste doprava v Ječné a Žitné.
Co ale taky čekat od někoho, koho jede matka rodit sockou[lol][lol][lol] Ty to máš holt v krvi.[wink]

A s tou bezmyšlenkou, zkus se nad tím zamyslet, ty tu taky píšeš jen subjektivní pocity a dojmy. Já se alespoň po té Karmelitské pohybuji, kupodivu i tramvají občas.[wink]
Pátek, 20. října 2023 - 13:09:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15578
Registrován: 4-2003
Dj la Défense: No MHD není žádnej relevantní důvod. To by se dalo našroubovat na jakékoliv místo.

Fakt?!? To jsou mi ale věci [biggrin].

Mnoho omezení IAD a zejména vyhrazené pruhy pro autobusy tedy vzniklo z jiných důvodů.

Z Holešovic na Anděl, ale málokdo pojede Karmelitskou. Kdyby ses tam občas pohyboval autem, jako já, tak víš, že ten tranzit tam vzniká převážně od Mostu Legií, zkrátka z místa, kde už se nevyplatí sjíždět k tunelu na Andělu.

Aby takoví vyčůraní experti, jako jsi Ty, neměli šanci Karmelitskou blokovat, je třeba Karmelitskou i Křížovnickou zneprůjezdnit [wink].


Jinak vyloženě "pohodlná" cesta, to co jsi našel, ale hlavně tím samozřejmě naroste doprava v Ječné a Žitné.

Maximálně tak o jednotky vozidel za hodinu, čili mnohem méně než je statistická chyba [wink].


Co ale taky čekat od někoho, koho jede matka rodit sockou[lol][lol][lol] Ty to máš holt v krvi.[wink]

Ty jsi ale s prominutím pěkný blbec [crazy].


A s tou bezmyšlenkou, zkus se nad tím zamyslet, ty tu taky píšeš jen subjektivní pocity a dojmy. Já se alespoň po té Karmelitské pohybuji, kupodivu i tramvají občas.

Také tam jezdím občas tramvají, kterou mnohdy zcela zbytečně blokují automobily.
Mladějov
Pátek, 20. října 2023 - 13:32:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20473
Registrován: 3-2007
>Také tam jezdím občas tramvají, kterou mnohdy zcela zbytečně blokují automobily.

Já taky a ještě to zpestřují pitomci, co jsou líní pořádně zaparkovat a věčně spěchající oprsklí dodávkáři.
No nic proti nutné IAD, zásobování, ale prostě zase - o něco zúžit v Křížovnické chodníky, udělat pruhy pro auta bez kolize s tramvají a tam, kde už se musí jet po kolejích (průjezd domem a křižovatkou na předpolí Karlova mostu) budou světla před zúžením s předností tram.

Ono holt tramvajková doprava stojí na pravidelnosti, intervalech a prokladech, náhodná zdržení jsou pro ni (a komfort cestování - přeplněnost, přípoje v tahu) smrtící.
Pátek, 20. října 2023 - 17:38:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7786
Registrován: 7-2011
Bram To nedělá jenom waze, ale je to krásný příklad nekoncepčnosti města. Fůra navigací funguje online a podle momentální dopravní situace a spousta lidí si ji nastavuje, aby hodila trasu podle času dojezdu. A pokud to navigace spočítá jako nejrychlejší přes Karmelitskou, tak je někde něco hodně špatně, ale navigací to nebude.
Pátek, 20. října 2023 - 18:01:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2168
Registrován: 8-2020
Říká se, že značky Průjezd zakázán jsou k ničemu, ale navigace na Mapy.cz je respektuje.
Pátek, 20. října 2023 - 18:01:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 122
Registrován: 3-2018
Tak centrum ono to tam je na plné vyloučení IAD. Jenže, na to nemá někdo ...
jentak
Pátek, 20. října 2023 - 18:08:20  
Neregistrovaný host
myslím, že dvě mýtné brány projeté obě do 10 minut s poplatkem 100kč a je po tranzitu ...
Pátek, 20. října 2023 - 20:27:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16176
Registrován: 5-2004
Hele, ono to je ale taky o tom, že kdysi kapacitní průjezdy jsou buď zredukovány na polovinu tu parkováním a onde buspruhy a k tomu věčně rozkopány jako třeba Evropská a pak se objíždí "kudy to jde" (ráno jezdí slušně aut dolů Lysou Lájí). No a protože Blanka má na obou koncích špunt (v Troji nikam kloudně nepokračuje a Barranďák je křížením proudů v perdeli i bez rekonstrukce) tak je co? No každou chvíli regulovaná. Což vede k čemu? No že se prostě objíždí kudy to jde - Letná, Karmelitská, nábřeží, Maggi Srála...

Jako já bych třeba bral aby šlo projet po severní straně Prahy když jedeme někam k Neratovicům po okruhu - jen tam jaksi žádnej není a tak zbývá co? Inu ta Blanka, centrum nebo Jižní Stojka. Mnohdy je lepší v rámci ekologie a maximalizace spalin a otěrů jet přes Slaný...

Mch nedávno jsem potřeboval dojet na otočku při poledni z Podbáby k Harfě. Ráno jsme to opačně jeli v největší špičce autem asi 25 minut. Jede tam i přímá osmička, tak jsem ji pro cestu tam vyzkoušel. Jako je to fajn projížďka a pokochání se venkovana Prahou když se nikam nespěchá - 37 minut bez jakéhokoli záseku. Zpátky mě jela za asi 20 minut městská linka tak jsem to vzal vlakem za 10 minut, což i s tím čekáním je výrazně rychlejší než tramvaj, jen to má hodinový interval čili "náhodou se trefit" (obsazenost De Sýra asi jak šukafonu na S65).

Jo a hlavně těch 25 minut bylo dveře-dveře. Čili k té MHD je třeba přidat asi 10 minut na a ze zastávky.

A nepište tu že jsem moh ušetřit 6,5 minuty třemi přestupy tram-A-B-tram nebo bus z Vysočanské....

No a v poledne by to autem nebylo 25 ale lehce pod 20.
Pátek, 20. října 2023 - 21:40:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1387
Registrován: 1-2007
Trošku mi uniká důvod, proč vlastně již byla otevřena trať do Slivence, když v okolí je ještě dost práce.

Například přístupová cesta do Slivence samotného je nyní pro vozíčkáře, hůře pohyblivé a matky s kočárky nepoužitelná. Náhradou je k dispozici úzký koridor vedle chodníku plný bahna. Pěší propojení do ulice K Holyni chybí, stejně jako neexistuje přístup od zastávky Holyně k autobusové zastávce Smaragdová (a do okolí ulice Návětrná).
Určitě by toto spojení využili cestující pro něž je atraktivnější si dojít na tramvaj než pěšky čekat na autobusy v relaci Barrandov - Slivenec. Pak by třeba nebylo potřeba do Slivence tolik autobusů. Navíc je uzavřená ulice U Náhonu v místě přejezdu přes tramvajovou trať.

Na Divoké Šárce, jež se má oficiálně otevírat v pondělí je to podobné.

Jak vlastně bude vypadat náhradní doprava za tram v úseku Hlubočepy - Sídliště Barrandov - Slivenec.
Pátek, 20. října 2023 - 21:49:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2169
Registrován: 8-2020
Ta přidaná trať je víceméně manipulační, aby na stávající zastávky mohly jezdit i ostatní neKT tramvaje. A že je tam zastávka pro lidi je taky dobře, nedovolit jim tam být protože není 100% ideální přístupová cesta... takový přístup se stával v jiných případech, tram i bus, a vždycky někdo brblal.
Edit: Ona teda i ta Dědina se bude dodělávat za provozu, zřejmě to chtějí mít spuštěné prakticky najednou. Tam mi trochu přijde ostudné, že křižovatka na Evropské ulici se dělá takovou dobu, ale možná to urychlit skutečně nešlo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Daarzyn67.)
Pátek, 20. října 2023 - 22:35:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1941
Registrován: 4-2019
Paes:
"Například přístupová cesta do Slivence samotného je nyní pro vozíčkáře, hůře pohyblivé a matky s kočárky nepoužitelná. Náhradou je k dispozici úzký koridor vedle chodníku plný bahna. Pěší propojení do ulice K Holyni chybí, stejně jako neexistuje přístup od zastávky Holyně k autobusové zastávce Smaragdová (a do okolí ulice Návětrná).

Na Divoké Šárce, jež se má oficiálně otevírat v pondělí je to podobné."
Co je na té pěší trase ze Slivence nepoužitelné? Šel jsem tudy od zastávky Škola Slivenec na zahájení a celá cesta od SeneCury až k podchodu byla vydlážděná, pak rampa do podchodu a podchod ústící na úroveň zastávek.
Od zastávky Smaragdová k zastávce Holyně sice cosi existuje, ale říkat tomu cesta by bylo značně nadnesené. Prošel jsem to, ale nedporučuji.
Dědina se má slavnostně otevírat v neděli, od pondělí pravidelný provoz.
Pátek, 20. října 2023 - 22:59:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1388
Registrován: 1-2007
Dneska ráno byl rozkopaný chodník od nástupní zastávky Slivenec k podchodu pod ul. K Barrandovu.
Mladějov
Pátek, 20. října 2023 - 23:05:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20481
Registrován: 3-2007
PV 16176: A říct tím chceš jako co?
Pátek, 20. října 2023 - 23:27:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9763
Registrován: 2-2006
Petr_vlček:
"Jo a hlavně těch 25 minut bylo dveře-dveře. Čili k té MHD je třeba přidat asi 10 minut na a ze zastávky. "
Jasný a těch 25 bylo určitě dle ZPPK včetně vyhledání místa na parkování, start i cíl v zóně...
Nebo nám tu trochu kecáte ?
Už jsem to tu psal, ale jezdim dlouhodobě trasu Depo - I.P.P a ještě nikdy se mi nepovedlo být odpoledne autem rychlejší než na kole, o MHD ani nemluvě...
Nejrychlejší je samozřejmě motorka, tam tě nezajímá kolona, zóna ani místo na parkování, ale o tom tu řeč není.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Sobota, 21. října 2023 - 08:32:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16177
Registrován: 5-2004
oboje podnik s mistem k zaparkovani.

No a rict jsem tim chtel to, ze zpomalenim iad lidi do jeste pomalejsi mhd tezko nekdo dostane.
Sobota, 21. října 2023 - 15:40:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7790
Registrován: 7-2011
Osamělý_Vlk:
"Tak centrum ono to tam je na plné vyloučení IAD. Jenže, na to nemá někdo ..."
Co si pod pojmem plné vyloučení IAD mám představit? A hlavně, jak to zjistit, když už ne zajistit? Je frajer, sedící sám v osobáku ona IAD, co se má vyloučit a pozná se to podle toho, že je to osobák a že tam sedí sám? A co když to bude poslíček od Wolta s bednou žrádla v kufru, "smluvní dopravce" od Ubera, jedoucí pro klienty, nebo třeba IT technik, jedoucí do firmy s komponenty k opravě též v kufru? Jak to poznat? Povinně označovat "firemní" vozy a řidič u sebe bude muset mít objednávku (a jak zjistit, že nejsem vyčuránek, co si ji falešnou vytiskl sám)? A hlavně - co v případě, pokud se dojde ke zjištění, že tyhle "firemní" vozy tvoří 3/4 či více dopravy, takže ten zákaz IAD vlatně dopravu omezí zcela minimálně?
Sobota, 21. října 2023 - 17:16:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16178
Registrován: 5-2004
Tak tretina az pulka jsou dodavky, cili mytne by se jen pripocetlo misttnim k fakture. No a par remeslniku si prudu s nejakyma povolenima necha bohate zaplatit.

Jsem rad ze uz v praze nejseem. No a sluzebne nekam kde je zpoplatneny vjezd se preuctuje. Kdysi v jednom velkym podniku chteli kilo za vjezd a kdyz zjistili ze na fakturach pribyla k materialu, praci a doprave polozka vjezdne tak to asi po pul roce zrusili. Uvidime jak budou mistni nadseny ze ve sluzach budou platit navic mytne[proud]
Neděle, 22. října 2023 - 10:41:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4374
Registrován: 4-2007
Včera jsem se vracel po dlóuhý době později večer z putyky na Palmovce domu. Ještě v hospodě jsem se podíval na idos, v kolik, že jede tramvaj, když jsem ve 23.32 zjistil, že poslední 10 jede za 3 minuty, tak jsem se šel podívat ke sloupku. A fakt že jo, byla dávno v prdeli a oficiálně nic. Takže znovu idos a ten už mi hledal jen jakési podivné kombinace 8 s metrama (včera ještě jak smůle jezdilo všelijak večer, protože nějakej blbec se šel projít tunelem údajně), nebo kombinace zatahujícíh a nočních tramvají, tak jsem se na takovou MHD vybodnul a zavolal si tágo, v bytě jsem byl za 14 minut.

To se nějak osekala doprava? Protože si vzpomínám, že z Palmovky jezdily 10 a 16 před nějakou dobou oficiálně ještě po půlnoci. 16 dokonce kolem 0.10. No když si vezmu, že se experimentovalo s nočními intervaly o víkendech po 20 minutách, tak tohle je slušná parodie na dopravu, ukončit ofiko denní provoz v sobotu v půl 12.[lol]
Mladějov
Neděle, 22. října 2023 - 11:02:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20507
Registrován: 3-2007
>Jsem rad ze uz v praze nejseem.

Tak si na to vzpomeň, až tady budeš potisící brečet, jak ti v Berouně nestaví první ranní Ex na Plzeň a jak tam máš blbé spojení [wink]

Dj: Jako Idos někdy hledá fakt prapodivně, já teď jel dvakrát za sebou brzo ráno (jednou v sobotu, jednou v prac. den) ráno před pátou z Hlaváku na Orionku a taky mi to našlo hodně krkolomné kombinace, "nejlepší" asi s pěším přesunem ze zastávky tram Nám.míru - Blanická (ona je tam nějaká občasná zastávka? nebo byla?) za 1 minutu (!) na nějakou ranní výjezdovou tram, co jede z J. Masaryka vpravo do Korunní.

Když jsem to rozdělil na dva úseky Hlavák-IPP a IPP-Orionka, tak to normálně vyplivlo metro po 10 minutách a přestupy na IPP na ranní tram asi s 5-8 minutovým čekáním po cestě z metra.
Tak já nevím..

Jinak třeba poslední zatahující ranní 94 jede z IPP do Strašnické vozovny jednou přes Kohinor, jednou přes Orionku - prostě bordel [wink]

Jako mám zkušenost, že právě na těch přelomech denní/noční a opačně bývají leckterými směry až nečekané "jámy".
Orky
Neděle, 22. října 2023 - 12:00:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16942
Registrován: 10-2004
Je to fakticky o tom, co jsme nakousli už vedle. Dneska jsou největším problémem MHD maličkosti, které jsou řešitelné s relativně malými náklady navíc nebo i zadarmo. Jenže to se moc neřeší. No a protože u travmají vychází lepší zátahy, tak se tam nechá velká díra mezi denní a noční dopravou. A podobně to je s vazbami, koordinacemi mezi dopravci... Ale místo toho se vyhazují desitky milionů za zbytečnosti a tyhle drobnosti pořád nefungují.
Neděle, 22. října 2023 - 12:23:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4375
Registrován: 4-2007
Orky: No já ponechám stranou debatu o díře mezi noční a denní, ale tam prostě chybí cca 3-4! denní spoje. Jako kdy se to takhle posunulo? Jsem to nikde nezaznamenal, to zase byla nějaká "potichoučku akce" patrně.

10: jede poslední 23.34 a chybí proti minulosti (23.54, možná i 0.14)
7: jede poslední 23.25 a chybí proti munulosti (23.45 a 0.05)
Mladějov
Neděle, 22. října 2023 - 12:37:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20512
Registrován: 3-2007
Dj: Rozhodně poslední denní spoje končí dřív a dřív, mírně se posouvá na později i ranní výjezd. Nebo třeba je po prvním ranním spoji jeden vynechán (protože zřejmě najíždí odjinud a napojí se na kmenovou trasu dál) a hned je tam 30 minut díra.
Taky ty výjezdy solo noček na denní linky (ze kterých pak přecházejí) často už po 22h (já mám zkušenosti třeba se 16) ve spojení s 20 min. intervalem znamenají, že se třeba z centra (Karlovo nám.) do té tram lidé někdy pomalu nevejdou (stupeň 4-5) a to je vážně nekomfortní.

Jo, to jsou přesně ty maličkosti, které nikoho z ROPIDu moc nezajímají.
Neděle, 22. října 2023 - 12:59:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16183
Registrován: 5-2004
idos umi veci. Kdys nas ze svindlu do rokytnice posilal pres jicin...
Orky
Neděle, 22. října 2023 - 13:01:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16944
Registrován: 10-2004
DJ: Denní doprava asi 2 roky končí o 20 minut dřív. Bylo to zavedeno během Kovidu a pak převedeno do trvalého stavu. Základem je poslední rozjezd metra těsně po půlnoci z centra. A zbytek denní dopravy funguje podobně, tzn. že poslední denní tramvaje by měly projíždět přes centrum kolem půlnoci. Takže holt spoje jedoucí do centra odjíždějí poměrně dost před půlnocí.

Mladějov: No jo, když vyplnění té díry by znamenalo to, že by někde byl výjezd/zátah přes celou Prahu a to by stálo peníze. [happy] ...v porovnání se zbytečnou sedlovou 4 na Slivenec zanedbatelné.
Mladějov
Neděle, 22. října 2023 - 13:17:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20516
Registrován: 3-2007
PV: No mne zaujala ta fiktivní zastávka Blanická - jsem vážně přemýšlel, jestli tam není třeba jako noční.

Orky: Jo, každopádně jsou to hodně protichůdné trendy: Celonoční doprava po jedné v noci pro jednotky kusů (ale OK, jsme v Praze a v centru), celonoční autobusy do s prominutím řití jako Točná a podobně, tam, kam by někdo jel (letiště) v noci autobusové klikatice přes Strahov(!) asi aby to někoho odradilo a taxikáři si vydělali, stále dřívější ukončování denní dopravy (viz právě proběhlá debata) a k tomu kontra typu předimenzovávání řady úseků především na tram (tebou uváděná 17, 4, mnou Braník, Barrandov celkově - a to uvádím jen ty, kam pravidelně jezdím, jiné si netroufám), mikrobusíky s jedním - dvěma pasažéry atd, atd.

Jako ano, úroveň, čistotu, včasnost, spolehlivost, rozumnou cenu .. chválím.
Ale nějak se v těch detailech a propagaci ztrácí, co od té MHD Praha vlastně chceme a za jakou cenu - jedním zadkem na dvou židlích se sedět nedá. Natož na pěti.
Neděle, 22. října 2023 - 13:26:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7793
Registrován: 7-2011
Ta Blanická je vlastně manipulační. Takže je možné, že tam vybrané vyjíždějící/zatahující spoje jedoucí po trase z Korunní do Francouzský (či naopak) mimořádně "manipulačně" zastavují.
Neděle, 22. října 2023 - 21:25:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1389
Registrován: 1-2007
Myslím, že DP PRaha nebo ROPID kdysi uváděl, že jedním z důvodů pro dřívější ukončení denního provozu je, že je více času na údržbu provozu metra a není tak nutné čas od času dělat občasné výluky s jeho uzavřením.
Neděle, 22. října 2023 - 22:29:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 531
Registrován: 11-2008
ad Osekaná noční doprava
Oni se s Covidem osekaly i autobusy. Asi nejkřiklavější je to z Kunratic do centra, kdy poslední 193 jede od Šeberáku ve 23:13! Pak až noční 901 v 0:25 a další hned v 1:03!
To by byl takový problém večer ještě 1-2 spoje vést zatahujícími spoji na Budějovickou?
Neděle, 22. října 2023 - 22:35:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 152
Registrován: 4-2015
Podivná ďuzna je před rozjezdem vlaků 0:30 z Hl. nádr. (pětice důležitých eSek do všech stran). Poslední metra přijíždí po škrtech již v 0:01 a 0:03. Taková díra moc systémově nepůsobí (a nasírá).
Neděle, 22. října 2023 - 23:35:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4378
Registrován: 4-2007
Tak jak vidím, je to asi všude, už jsem se chtěl cejtit vošizenej.[lol] No tak hlavně, že máme na 4 v sedle k "JZD Slivenec".[lol]
Ale děkuji za objasnění, příště se na nějakou MHD vyprdnu už v hospodě a zavolám si taxála rovnou.
Pondělí, 23. října 2023 - 04:57:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1149
Registrován: 1-2012
Další z mých vizí - tentokrát tramvaj tunelem z Vysočan do Letňan / Kbel (Brandýsa) se přiblížila realizaci ...

https://iprpraha.cz/projekt/133/letnany-kbely

https://iprpraha.cz/assets/files/files/593c653bbcc9d5e9b44f3e2a0c 16c2c1.pdf

Ale je vidět, že to dělal architekt a ne dopravák, jinak by ho nenapadlo vést tram z Vysočan do Kbel a vynechat terminál Letňany ... resp. směrově rozdělit návoz na Linky B a C a zbavit se tak možnosti posilové linky z Letňan.



(Příspěvek byl editován uživatelem vizionář.)
"To, co lidéí skutečně chtějí je vědět, že zítřek bude stejný, jako dnešek."
Pondělí, 23. října 2023 - 05:30:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7797
Registrován: 7-2011
No, když jsem si přečetl ta inzerovaná pozitiva a sociální jistoty nové, krásné, udržitelné čtvrti, tak by mě zajímalo, za kolik se ty byty budou střílet. Podle toho se dá odhadnout, kdo si to tam asi koupí, ergo zdali dotyčný bude mít zájem o nějakou "socku".
Jef
Pondělí, 23. října 2023 - 13:39:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6486
Registrován: 5-2002
Tak koukám na výluku v ulici U Výstaviště a řekl bych, že 12 + 14 budou ve Trojské ukázkové vzduchovoziče.

Ani 17 tam nejezdí nijak moc vytížená, přitom nabízí poměrně rychlé spojení do částí Prahy podél řeky. Teď tam pojedou dvě linky, obě k nádraží Holešovice a kamkoli dál oklikou přes Dělnickou, takže tam zůstane jen místní obsluha zastávek ve Trojské (tranzit od Kobylis moc nebude dávat smysl).
Předpokládám, že dvě linky tam posílají jen proto, aby zůstala rozumná obsluha Ortenova náměstí, ale stejně ve mně hlodá, jestli by se tam nesnesla spíš jen jedna tramvajová linka + nějaká (holt autobusová) posila NH - Dělnická...
Pondělí, 23. října 2023 - 13:52:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4130
Registrován: 5-2003
Ale děkuji za objasnění, příště se na nějakou MHD vyprdnu už v hospodě a zavolám si taxála rovnou.
Má to naopak motivovat k použití prvního nočního spoje.[biggrin]
Objektivně, to protahování denního provozu do 0:30 v centru a na okrajích až do jedné či později, byla strašná rozežranost, takže aspoň k něčemu byl ten covid dobrej..[lame] To, že se víc peněz profrcá vozením směsi dusíku a kyslíku do pole u Slivence po 4 minutách, to už je věc jiná. Místo toho by prodloužení denního provozu o jeden spoj bylo smysluplnější.
Určitě to bude ňákej bandita, jenže moje paměť se stále ještě nechytá, film o sedmi statečných běží mou hlavou,
odkud já jenom znám ten jeho výraz, Calvera, no ne, buenos dias, odkdypak jezdíš městskou dopravou?

P. Dobeš: Calvera

Pondělí, 23. října 2023 - 14:14:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1943
Registrován: 4-2019
Jef:
"Tak koukám na výluku v ulici U Výstaviště a řekl bych, že 12 + 14 budou ve Trojské ukázkové vzduchovoziče.

Ani 17 tam nejezdí nijak moc vytížená, přitom nabízí poměrně rychlé spojení do částí Prahy podél řeky. Teď tam pojedou dvě linky, obě k nádraží Holešovice a kamkoli dál oklikou přes Dělnickou, takže tam zůstane jen místní obsluha zastávek ve Trojské (tranzit od Kobylis moc nebude dávat smysl).
Předpokládám, že dvě linky tam posílají jen proto, aby zůstala rozumná obsluha Ortenova náměstí, ale stejně ve mně hlodá, jestli by se tam nesnesla spíš jen jedna tramvajová linka + nějaká (holt autobusová) posila NH - Dělnická..."
V současné době po Trojské jezdí 17 v polovičních intervalech, takže je to zachování dnešní frekvence. Jak moc je dnes využitá, je jiná věc.
Jef
Pondělí, 23. října 2023 - 14:38:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6487
Registrován: 5-2002
Souhlasím, ale jak jsem psal - ta 17 se používá i pro cesty z Kobylis a Stírky na Staré Město, k Národnímu divadlu, Palačák atd., taky na Štrosmajerák a k Výstavišti, kdežto teď tu zachovanou dnešní (naddimenzovanou) frekvenci využije snad možná někdo pro přímé spojení třeba na náměstí Republiky, spíš ale jen fakt ta místní frekvence.
Ostatně třeba z té Stírky mají do centra 3+24, kterými to bude rychlejší než Trojskou s objezdem Holešovic.
TrainTram
Pondělí, 23. října 2023 - 15:32:46  
Neregistrovaný host
 
Jef:
"Tak koukám na výluku v ulici U Výstaviště "
Úsek Balabenka - Poliklinika Vysočany - Vysočanská obsluhovala tram 14. To nyní nebude, co tam bude jezdit?
[tramvaj]19    Pankrác - Nádraží Vršovice - N. nádraží Žižkov - Krejcárek - Nádraží Vysočany - Lehovec
[tramvaj]  6    Kubánské náměstí - Nádraží Vršovice - Maniny - Nádraží Vysočany - Vysočanská
Pondělí, 23. října 2023 - 15:53:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4385
Registrován: 4-2007
218: Mě to je v zásadě jedno, já jezdim večer tak vzácně už (většinou, když už jdu někam, tak poblíž domova, abych moh po svejch), ale překvapilo mě to, myslím, že jeden večerní spoj se ještě mohl zachovat, pak místo 15 minut mě to táhne přes centrum za 30-35, no tak to pak není o čem...[crazy]
Pondělí, 23. října 2023 - 16:37:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2171
Registrován: 8-2020
K tomu, aby krátká 17 nejezdila do Kobylis, ale zároveň dojela k Nádraží Holešovice, měla sloužit smyčka Trojská. Je otázkou, zdali se vůbec realizuje.
Pondělí, 23. října 2023 - 16:49:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9768
Registrován: 2-2006
TrainTram:
"Úsek Balabenka - Poliklinika Vysočany - Vysočanská obsluhovala tram 14. To nyní nebude, co tam bude jezdit? "
Byl-li to opravdu dotaz, tak sis odpověděl naprosto přesně.
Dj_la_défense:
"Mě to je v zásadě jedno, já jezdim večer tak vzácně už (většinou, když už jdu někam, tak poblíž domova, abych moh po svejch), ale překvapilo mě to, myslím, že jeden večerní spoj se ještě mohl zachovat, pak místo 15 minut mě to táhne přes centrum za 30-35, no tak to pak není o čem..."
Zběžnym pohledem mi vyhledávač našel několik spojení po cca 15 minutách, o pouhých 6 minut delší B+10 nebo za necelou půlhodinu 17+91, samozřejmě podle cíle...
Každopádně v tomhle období jezdíš už někdy od desátý večerní s dvojicí centrem poměrně slušně prázdnej, tak se takovýmu omezení ani moc nedivim.
Jiný to samozřejmě bude před Vánocema nebo v létě...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Pondělí, 23. října 2023 - 17:01:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4388
Registrován: 4-2007
Demon3: To tu již bylo zmíněno, Béčko ten večer nejezdilo (couralo nějaký pako prej v tunelu) a ty kombinace zatahujících linek a noček se mě nelíbí. A ano našel jsem si to ve vyhledávači, ale třeba u sloupku jsi víceméně v prdeli. Já to respektuju, nedá se nic dělat, příště rovnou zavolám taxála. My dva se málokdy shodneme, uznávám i tvůj argument, že už to bejvá prázdnější k tý půlnoci, ale poslední regulérní spoj přes Krejcárek ve 23.34 je podle mě teda fakt brzo. Nemám nic proti zkrácení, to asi skutečně bejval velkej luxus, ale ještě jedna 10 ve 23.54 a jedna 7 ve 23.45 by teda měly jezdit. Jeden spoj na každý lince. Je zajímavý, že třeba 1 a 25 jedou ještě. To je jak za protektorátu típnout to v půl 12[wink]

Já se teda přiznám, že jsem čekal, že mi někdo napíše něco ve stylu... Joooo to je proto, že je zavřenej Hloubětín, jezdí hodně zátahů na Želevárnu, tak se to típlo. Nečekal jsem, že to je plošně. A fakt myslím, že nevhodně.
Mladějov
Pondělí, 23. října 2023 - 17:50:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20524
Registrován: 3-2007
>ty kombinace zatahujících linek a noček se mě nelíbí. A ano našel jsem si to ve vyhledávači, ale třeba u sloupku jsi víceméně v prdeli.

Přesně [biggrin]

Tak představa běžného Pražáka i nepražáka je, že do půlnoci jezdí metro + tram a pak se přechází na (uživatelsky komplikovanější a časově někdy násobně pomalejší) noční provoz.

A tak bych si to nějak představoval taky. Jasně, mohu (musím) akceptovat fakt, že prakticky tahle hranice denního cestování pro jakýkoli přestup není 24.00, ale 23.00.

Jako chápu, že se na tom fajn šetří, tramvajáci jezděj do práce autem [proud][wink], ROPIďáci seděj doma od osmi, ale je to škoda.