Diskuse » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 01. 2. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 01. 2. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Ivoo
Středa, 20. ledna 2021 - 18:30:50  
Neregistrovaný host
Malostranská - Chotkovy sady / Královský letohrádek, Chotkovy sady - Sparta, Chotkovy sady - Hradčanská (jen v nočním provozu)
od 30. 1. (22.30 hod.) do 25. 2. (22.30 hod.) - oprava tramvajové trati v Chotkově ulici

Změny linkového vedení:

2: po dobu výluky zrušena
12: Sídliště Barrandov - ... - Malostranské náměstí - Malostranská (Z) - Malostranská - Čechův most - Strossmayerovo náměstí - ... - Výstaviště Holešovice
18: Nádraží Podbaba - ... - Hradčanská - Sparta - Korunovační (Z) - Letenské náměstí - Kamenická - Strossmayerovo náměstí - Nábřeží kapitána Jaroše (T) - Čechův most - Malostranská - ... - Vozovna Pankrác
20: Sídliště Barrandov - ... - Malostranské náměstí - Malostranská (Z) - (ve směru zpět přes Mánesův most, přes náměstí Jana Palacha a ulicí 17. listopadu) - Právnická fakulta (Z) - (ve směru zpět přes Čechův most a po nábřeží Edvarda Beneše) - Malostranská (průjezdní)
21: (Levského - ... -) Nádraží Braník - ... - Radlická; v provozu pouze v pracovní dny, do zastávky Levského jede jen ve špičce; interval 10 minut přes den, 15 až 20 minut večer
22: (Nádraží Hostivař -) Radošovická - ... - Malostranské náměstí - Malostranská (Z) - (ve směru zpět přes Mánesův most, přes náměstí Jana Palacha a ulicí 17. listopadu) - Právnická fakulta (Z) - (ve směru zpět přes Čechův most a po nábřeží Edvarda Beneše) - Malostranská (průjezdní)
23: zrušena

30: Divoká Šárka - ... (po lince 20) ... - Hradčanská - Špejchar (zvláštní tramvajová linka, v provozu pouze v pracovní dny, v sobotu dopoledne a odpoledne a v neděli dopoledne a odpoledne; interval 10 minut v pracovní dny přes den, 15 až 20 minut v pracovní dny večer, 15 minut v sobotu dopoledne a odpoledne, 15 až 20 minut v neděli dopoledne, 15 minut v neděli odpoledne; na linku budou nasazeny sólo vozy)
32: Sídliště Petřiny - ... (po lince 2) ... - Hradčanská - Chotkovy sady (ve směru tam v pravidelné zastávce, ve směru zpět v přesunuté zastávce) - Královský letohrádek - ... (po lince 22) ... - Vypich (zvláštní tramvajová linka v denním provozu; interval 10 minut v pracovní dny přes den, 15 až 20 minut v pracovní dny večer, 20 minut v sobotu ráno, 15 minut v sobotu dopoledne a odpoledne, 15 až 20 minut v sobotu večer, 20 minut v neděli ráno, 15 až 20 minut v neděli dopoledne, 15 minut v neděli odpoledne, 15 až 20 minut v neděli večer; na linku budou nasazeny sólo vozy)
35: Bílá Hora - ... (po lince 22) ... - Brusnice - Prašný most - Hradčanská - Špejchar (zvláštní tramvajová linka v denním provozu; interval 10 minut v pracovní dny přes den, 15 až 20 minut v pracovní dny večer, 20 minut v sobotu ráno, 15 minut v sobotu dopoledne a odpoledne, 15 až 20 minut v sobotu večer, 20 minut v neděli ráno, 15 až 20 minut v neděli dopoledne, 15 minut v neděli odpoledne, 15 až 20 minut v neděli večer; na linku budou nasazeny soupravy nebo vozy 15T)

97: Bílá Hora - ... - Hradčanská - Sparta - Korunovační (Z) - Letenské náměstí - Kamenická - Strossmayerovo náměstí - Nábřeží kapitána Jaroše (T) - Čechův most - Malostranská - ... - Lazarská - ... - Nádraží Hostivař

Změny tramvajových zastávek:

Po dobu výluky nebudou zastávky Chotkovy sady v nočním provozu obsluhovány. Zastávka Chotkovy sady ve směru Hradčanská (pro zvláštní linku 32) se přesouvá do Badeniho ulice cca 70 metrů před křižovatku s ulicí Na špejcharu. Pro linky 12, 15, 20 a 22 se zřizuje zastávka Malostranská ve směru Malostranské náměstí v Letenské ulici za křižovatkou s ulicí Klárov. Pro zvláštní linky 30 a 35 se zřizuje výstupní zastávka Špejchar v tramvajové smyčce, pro zvláštní linku 30 se zřizuje nástupní zastávka Špejchar na střední koleji tramvajové smyčky a pro zvláštní linku 35 se zřizuje nástupní zastávka Špejchar na vnější koleji tramvajové smyčky.

Náhradní autobusová doprava:

nebude zavedena

Zdroj: www.doprava.cx
Jahu
Středa, 20. ledna 2021 - 19:11:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 961
Registrován: 8-2005
Krize v dopravě – menší tržby a méně cestujících: ČD platy snižují a propouští. DPP platy zvyšuje
O to zajímavější bude, až začne někdo ze zaměstnanců DPP zase "vykřikovat", že je potřeba zdražit jízdné, protože pokrývá jen malou část nákladů...
Středa, 20. ledna 2021 - 19:49:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 885
Registrován: 4-2006
Káem #19887: Je teda trochu blbý odporovat, když to píšeš zrovna v reakci na mě, ale "Orkyho čísla" obecně samozřejmě dobrou výpovědní hodnotu mají, a samotnému Ti to přece musí být jasné. Systematické pozorování (průzkum) dává člověku vždycky lepší informaci než pozorování náhodné. Podle náhodných pozorování se nic organizovat nedá. A pokud výsledky průzkumu vycházejí podivně - jako byly tady u 188 podezřelé několika lidem - spraví to zase jen další čísla, prověření dalšími průzkumy.

Problémy čísel jsou jinde - že měří jen ten jeden příslušný ukazatel, ale svádějí k soudům o celku, že do nich nejdou vecpat měkké, těžko kvantifikovatelné faktory, a konkrétně v případě průzkumů, že postihují jen existující stav, a ne potenciál. Ale malá výpovědní hodnota jejich problémem není.

Já jsem naopak rád, že je aspoň někdo ochotný se bavit nad solidnějšími podklady, než jen nad dojmy.

Káem #19889: To je skoro demagogie a sám to víš. Podstatný je záměr, s jakým to sem OMH dává, a jeho primárním záměrem zjevně není podílet se na zdejší debatě, ale nagainovat odsud co nejvíc návštěvníků. To je parazitní chování, a nechápu, že to správcům K-Reportu nevadí, osobně bych to blokoval už dávno. A druhá věc je pak kvalita a charakter jeho článků (bulvární, často zavádějící nebo zaujatý).
I am the passenger, and I ride and I ride...
Středa, 20. ledna 2021 - 20:01:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6467
Registrován: 7-2011
Káem:
"vyste rozenej demokrat jak řemen, milovník svobody slova, co?"
Ale prd velebnosti, to néjni vo žádný demográciji, nebo slovní svobodě. To je o tom buď diskutuj, nebo si zaplať reklamu a neserse do diskuse.
Čili vypádni z bufétu, když nežéreš...[proud]
Středa, 20. ledna 2021 - 20:06:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 206
Registrován: 8-2020
To je docela rozumné, na kritiku by měl reagovat a ne dělat mrtvého brouka.
Středa, 20. ledna 2021 - 20:08:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15900
Registrován: 10-2004
Mouser: Tak hlavně to jsou alespoň nějaká čísla než něco alá "slušně zaplněné", protože to neříká vůbec nic, protože to je subjektivní pocit, navíc nespokojení mají tendence přibarvovat ve svůj prospěch. Nelze se mi divit, že potřebu posílení vztahu Strašnická - Jesenická zpochybňuji.
Středa, 20. ledna 2021 - 20:38:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8818
Registrován: 2-2006
Káem:
"vyste rozenej demokrat jak řemen, milovník svobody slova, co? Vy nestojíte o informace?"
Nepleť si svobodu slova s šířením polopravd, lží a dezinformací...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Středa, 20. ledna 2021 - 20:53:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8819
Registrován: 2-2006
Jahu:
"O to zajímavější bude, až začne někdo ze zaměstnanců DPP zase "vykřikovat", že je potřeba zdražit jízdné, protože pokrývá jen malou část nákladů..."
Je vidět že jsi se chytil...
Ve skutečnosti se platy v obou společnostech zvýšily, ale u ČD i DPP méně než o inflaci, takže reálně jde v obou případech o pokles.
ČD avizovaly záměr snížit některým pozicím SMLUVNÍ PLATY tedy většinou ty manažerské, platy v DPP jsou dlouhodobě pod průměrem, proto má velký problém volná pracovní místa adekvátně obsadit. V současnosti se to zásluhou krize povedlo naplnit určité pozice, ale přesto není v jeho zájmu případné zájemce odrazovat.
OMH prostě, jak je jeho dobrým zvykem, opět vaří z vody a chová se přesně podle hesla "čím hůř, tím líp"...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Středa, 20. ledna 2021 - 20:59:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 207
Registrován: 8-2020
No, svobodu slova (nebo cenzuru) lze zřejmě odstupňovat. V absolutní svobodě můžeš říkat cokoli (protože tím opravdu nerušíš svobodu slova/vyjadřování ostatním (kromě spamu, kdyby zahlcoval síť)), většina "demokratických" států zakazuje nějak brutálně šířit nenávist, na jiných stránkách můžeš sdílet jenom fakta - nikoli názory, a někde nesmíš psát ani to, co je pravda.
Mladějov
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 10:16:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15814
Registrován: 3-2007
Ono je rozdíl svoboda slova "na vlastním", tedy když začnu vydávat noviny, chci něco říci na veřejnosti nebo si pořídím své webovky. Tam mne svazuje (v demokratické zemi) akorát zákon.
A to, že na SVÝCH webovkách nenenechám nějaké spammery zahlcovat diskuse autistickým opakováním nesmyslů či nenávistným hádáním se NENÍ omezování svobody slova.

Takže tyhle věci nezaměňujte, prosím.


(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Břevnovák
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 11:26:22  
Neregistrovaný host
Tedy já nevím, na ty odkazy neklikám a na tom jeho webu si nečtu, takže netuším co tam píše, ale fakt je post na 3 řádky, byť s odkazem, nějaký důvod k vyšilování?

Za mne by bylo o dost prudivější, kdyby sem dával text svých článků jako příspěvky. Takhle kouknu, vidím nick a odkaz a jdu dál. Žíly mi to netrhá a plochu nezasírá.
Břevnovák
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 11:33:08  
Neregistrovaný host
Jahu:
"O to zajímavější bude, až začne někdo ze zaměstnanců DPP zase "vykřikovat", že je potřeba zdražit jízdné, protože pokrývá jen malou část nákladů..."


Ne že bych chtěl nějak polemizovat s výše uvedeným odborářským názorem:-), ale on to většinou nevykřikuje někdo z DPP, ale z vedení města. Bo DPP je celkem u [zadnice], jestli ty peníze vytáhnou z kaštanů, nebo vysomrují na Mariánském.

Jinak jízdné je hodně smutná kapitola, protože metoda ode zdi ke zdi opět v akci ... nejdřív ROPID přijde s něčím, co spolehlivě nasere drtivou většinu lidí a vzápětí vedení města rozhodne, že zdražovat se nebude vůbec ... podle mne min do voleb. To by se jeden pos...
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 15:29:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19891
Registrován: 8-2005
Ivoo: A jé, tak to aby se ve Střešovicích začaly vyrábět cedule pro 30,32 a 35. [tramvaj][proud]
OPTIMÁLNÍ VYUŽITÍ VOZŮ T2 A T3 - V ZIMĚ LINKA 41, V LÉTĚ LINKA 42: Pohořelec - Prašný most-Stross-Nám.rep.-VN-ND-Starom.-Malostr.-Hrad-Pohořelec
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 15:32:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19892
Registrován: 8-2005
Mladějov, Demon, Bobik a Mouser 100x napíší NESOUHLASIM S VÁMI ALE BUDU DĚLAT VŠE PROTO, ABYSTE SVÉ NÁZORY MOHL ŘÍKAT. Pak to stokrát podepíší a najdou si, kdo slavný tohle řekl. [kladivo][bomba]
OPTIMÁLNÍ VYUŽITÍ VOZŮ T2 A T3 - V ZIMĚ LINKA 41, V LÉTĚ LINKA 42: Pohořelec - Prašný most-Stross-Nám.rep.-VN-ND-Starom.-Malostr.-Hrad-Pohořelec
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 16:27:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 886
Registrován: 4-2006
To ses s pochopením toho, co jsme psali, moc nenamáhal. [happy] Ale je mi to jedno, stejně je to na moderátorech, a ti to zjevně tolerují. A mimochodem, Voltaire to prý právě neřekl, ale dohledávat to nebudu.
I am the passenger, and I ride and I ride...
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 17:43:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6468
Registrován: 7-2011
Káeme, Káeme, chápu, že "demokracie" a "demagogie" zní podobně, ale je v tom jistý rozdíl....[proud]
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 17:56:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8821
Registrován: 2-2006
Káem:
"NESOUHLASIM S VÁMI ALE BUDU DĚLAT VŠE PROTO, ABYSTE SVÉ NÁZORY MOHL ŘÍKAT"
Pokud někdo bude dlouhodobě vyprávět, že Káem je zloděj a žere psy, tak si nemyslim že ho budeš obhajovat s poukazem na svobodu slova a k tomu je poněkud rozdíl, když si to bude vyprávět doma na záchodě, nebo když tim bude oblažovat veřejnost.
Každopádně principiálně mi nepřijdou takové neustálé anonce na jiný web, kam by jinak nikdo nepáchnul, úplně košer. Občas jako zajímavost OK, ale proč to neustálé tapetování ?
Nicméně jak už tu padlo, nevadí-li to moderátorům...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 18:17:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6469
Registrován: 7-2011
Demon3:
"Pokud někdo bude dlouhodobě vyprávět, že Káem je zloděj a žere psy, tak si nemyslim že ho budeš obhajovat s poukazem na svobodu slova..."
Myslím, že jsi naprosto vystihl dnešní zmatení pojmů. Svoboda slova opravdu není o tom, že můžu říkat naprosto cokoli a nemít pro své tvrzení jediný důkaz. Ale některým demagogům tohle zmatení pojmů naprosto vyhovuje a proto ho podporují.
Břevnovák
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 18:49:49  
Neregistrovaný host
Demon3:
"Pokud někdo bude dlouhodobě vyprávět, že Káem je zloděj a žere psy, "

Tohle je ale hodně blbý příklad ... na to snad máme §182 TZ, ne?


A fakt by mne zajímalo, zda by bylo zdejšímu osazenstvu milejší, kdyby se tu místo jednoho odkazu objevilo tohle:


Epidemie v roce 2020 postihla všechna odvětví, včetně veřejné dopravy. Nižší počty cestujících znamenaly poklesy tržeb u všech dopravců. Přesto lék na řešení krize mají největší zaměstnavatelé a dopravci v Česku odlišný. Zatímco České dráhy avizují snižováním mezd a propouštěním nepotřebných zaměstnanců, Dopravní podnik hl. m. Prahy se pyšní zvyšováním platů a to i přesto, kdy vedení Prahy opakovaně hovoří o nedostatku peněz a omezuje provoz MHD.

Přitom omezovat městskou dopravu v Praze může jen člověk, který nerozumí pražské dopravě a nezáleží mu na životě ve městě. S omezením MHD totiž v ulicích přibývá aut, které vytváří větší kolony a tím začíná kolabovat i provoz už omezené MHD. Tím se roztáčí spirála smrti, která dokonale odrazuje další a další cestující od cestování MHD z důvodu dlouhých intervalů a nakonec i z důvodů kolon a zpoždění už omezených spojů.



V důsledku pandemie loni přišly České dráhy na tržbách o více než 4 miliardy korun (a ztráty pokračují i v roce 2021). Proto vedení drah hledá úspory i možném snížení smluvních mezd, které má cca 10% zaměstnanců na vedoucích místech. „Pandemie jednou skončí, pokud tedy ke snížení smluvních mezd letos přistoupíme, nebude to na vždy. Smluvní mzdy ředitelů, vedoucích a dalších pracovníků převážně v administrativě se dohodou obou stran každoročně nově nastavují. A to jak v závislosti na výkonech jednotlivých zaměstnanců, tak v souvislosti s finančními možnostmi firmy. K úvaze o jejich snížení pro rok 2021 nás vede současná nelehká ekonomická situace,“ vysvětluje předseda představenstva a generální ředitel ČD Ivan Bednárik.

České dráhy zároveň očekávají, že letos dojde také ke snižování počtu zaměstnanců, a to rovněž primárně v administrativě. „Ohledně možného propouštění je naším úkolem nastavit nově procesy a identifikovat možné duplicity ke zvýšení efektivity. Tam se, předpokládáme, odkryje i případná nadbytečnost. Všechny varianty a návrhy řešení budeme diskutovat na zasedání Dozorčí rady ČD 21. ledna a následně bude potřeba dosáhnout shody se sociálními partnery,“ uzavírá Ivan Bednárik.



Oproti tomu pražský dopravní podnik přistupuje k finanční krizi ve veřejné dopravě zcela opačně. V tiskové zprávě se pyšní, že všem zaměstnancům zvýšil plat o 2,2 % a ponechal stávající benefity. A to i přes ztrátu 1, 4 miliardu Kč, kterou potvrzuje v prosinci 2020 Petr Witowski, generální ředitel DPP: „Letošní rok (rok 2020) je extrémně nestandardní a koronakrize dopadá i na nás. Kvůli ní budeme mít za letošek (rok 2020) propad v počtu přepravených cestujících i výpadek tržeb na úrovni zhruba 1,4 miliardy Kč.

Očekával bych, že v současné době se Dopravní podnik hl. m. Prahy vlastněný městem zachová jako řádný hospodář a vezme si příklad ze „státních“ Českých drah.

Nechci proto slyšel „brečet“ primátora Prahy Zdeňka Hřiba (Piráti), či náměstka pro dopravu Adama Scheinherra (Praha sobě), jak Praze chybí peníze na provoz městské dopravy a jak je nutné zdražovat v průběhu roku jízdné. Ukazuje se, že dopravní podnik je bezedný, jako kelímek na Pespi colu v KFC. Do DPP můžete nalít x miliard a prostě tam „zahučí“. Proto zdražení jízdného při pohledu na stávající hospodaření nevyřeší v zásadě nic. Nejprve je potřeba zefektivnit fungování DPP, hledat úspory, provést skutečný personální audit a transparentně odkrýt všechny náklady. Porovnat, za jaké ceny jezdí dopravní podnik a soukromí dopravci v Praze a hledat důvody, proč je DPP o tolik dražší například v autobusové dopravě než soukromí dopravci, jak přes časem spočítali reportéři Metrobusu.


[wink]
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 19:05:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6471
Registrován: 7-2011
Břevnovák:
"
A fakt by mne zajímalo, zda by bylo zdejšímu osazenstvu milejší, kdyby se tu místo jednoho odkazu objevilo tohle:"
Opravdu nic ve zlém, ale taknějak nevím, jestli úplně chápeš, co že to znamená "diskusní fórum". [happy]
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 19:07:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15902
Registrován: 10-2004
Břevnovák: Reportéři metrobusu smíchali hrušky a jabka a vyšel účelový výsledek. Šlo o typickou ukázku toho, že počítat s průměrem může být nesmysl.
Omezování dopravy v době kovidové, kdy zmizely desítky procent cestujících vlivem řady opatření je logický a pochopitelný krok. Díky tomu za loňský rok nebyla ztráta DPP o stamiliony větší. Vliv tohoto omezení na nárůst IAD je malý, hlavní vliv má strach z toho, že se lidi v MHD nakazí.
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 19:08:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 211
Registrován: 8-2020
No, jde o tom diskutovat? Nejlépe s autorem?
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 19:18:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15903
Registrován: 10-2004
Daarzyn67: Autor spamuje odkazy na své stránky, ale diskusi odmítá. Tohle je diskusní fórum a odkaz chápu jako pobídku k diskusi na odkazované téma. Já jsem už několikrát zkusil položit dotaz nebo dát připomínku, ale většinou bez reakce autora. Takže buď ať diskutuje nad svými články, nebo ať s tím spamováním dá pokoj.
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 19:21:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6472
Registrován: 7-2011
Orky:
"Omezování dopravy v době kovidové, kdy zmizely desítky procent cestujících vlivem řady opatření je logický a pochopitelný krok."
Tak úplně nesouhlasím, zejména kvůli tomu, co dál píšeš:
Orky:
"strach z toho, že se lidi v MHD nakazí"
Ono to spolu totiž souvisí, nejde říct nejsou lidi, seškrtáme to. Že to bude stát peníze navíc je pochopitelně jasný, nicméně stejnětak by mělo být jasný, že by se ty zvýšený náklady měly platit ze státní půjčky na boj s covidem. A pokud vláda nechce dát, pak by to mělo jasně a zřetelně zaznít - omezujeme, protože nemáme, nemáme, protože si nemůžeme vydělat a nemůžeme si vydělat, protože vládní nařízení, lockdowny a podobně a navíc vláda nechce dorovnat. Takže pokud vám to vadí, ptejte se vlády. Jenže místo toho co? Škrtání, omezování, šetření a zároveň kampaň, jak že je ta MHD bezpečná a jak není potřeba se bát. Protiřečení si, Kocourkov...
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 20:40:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8824
Registrován: 2-2006
Břevnovák:
"Tohle je ale hodně blbý příklad ... na to snad máme §182 TZ, ne? "
Nemyslim si, že je to otázka porušení listovního tajemství, ale spíš §184, který se ale v případě právnické osoby použít nedá, každopádně jak už jsme si řekli, v článku jsou prostě zjevné lži, to bylo gró mého sdělení.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 21:13:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8768
Registrován: 6-2004
Káem: Pokud se nepletu, tak do 60 jsou čísla " z výroby" :-)))

Omezení dopravy: Upřímně v tom problém nevidím. ROPID by v tom mohl ještě víc zapracovat a jít linku po lince. Třeba udělat pásmo na 9 atd atd.

Bobik: Ono je to hezké, že to házíme na vládu, ale podívejme se na to reálně....

Kde vláda bere peníze? Od občanů... Takže si na to bude muset půjčovat.... Ale to pak poroste státní dluh.... Takže kdo to zaplatí? Naše děti, vnoučata, pravnoučata? A nebo uděláme měnovou reformu jako v roce 1953... A nebo si rovnou zaválčíme... Což třeba udělalo Německo nebo Saddám...

Takže opravdu budeme podporvat všechny, nebo se konečně lidi začnou o sebe starat a dělat všechno proto, aby se uživili...
Ivoo
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 22:03:58  
Neregistrovaný host
Káem:
"Ivoo: A jé, tak to aby se ve Střešovicích začaly vyrábět cedule pro 30,32 a 35. [tramvaj][proud]"

Tipnul bych si, že to bude linka 32 neb jede kolem hradu a je sólo. 35 pojede spojkou na Brusnici, ale ta je v soupravě a 30 jede do Šárky.
[fotic][tramvaj]
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 22:45:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4282
Registrován: 12-2007
9001: Pokud se příliš seškrtají peníze na MHD, tak vzroste automobilová doprava (lidé se o sebe začnou starat), výsledkem budou zvýšené emise, a i kdyby snad všichni automobilisté přešli na elektrická nebo vodíková auta, tak se ulice v Praze ucpou. A potom tito řidiči budou křičet na stát nebo na město, postavte parkovací domy, další podzemní tunely pro automobily, zrušte cyklostezky a minimalizujte šířku chodníků, abychom měli kde zaparkovat, a mocná lobby těch automobilistů ovlivní zase politiky, kteří budou chtít vyšší výdaje na splnění jejich přání.
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 23:11:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15904
Registrován: 10-2004
Wagon: MHD jezdí v poloprázdninovém provozu, nejde o žádné brutální omezení. A ještě dlouho bude, dokud tu bude kovid a s ním související opatření. A pokud by mělo dojít k nějakému trvalému omezení po kovidu z důvodu, že nebudou peníze, pořád se dá udělat chytře tak, aby k nějakým významným vlivům nedošlo.
Čtvrtek, 21. ledna 2021 - 23:30:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4283
Registrován: 12-2007
Orky: Jestliže MHD jezdí v poloprázdninovém režimu, tak asi příliš velký prostor pro omezování počtu spojů nevidím. Pokud by se lidé v MHD na sebe tlačili, tak by je před covidem asi neochránila povinnost nosit v MHD respirátory. Jistě, může se udělat nějaké menší chytré omezení, je ale otázka, jak velké úspory to přinese.
Pátek, 22. ledna 2021 - 00:07:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15905
Registrován: 10-2004
Wagon: Poloprázdninový JŘ a případné omezení v budoucnu jsou nezávislé věci. Poloprázdninový provoz je omezení teď, trvalé omezení by bylo eventuelně v budoucnu z trvalého stavu na úrovni předkovidového provozu.
Břevnovák
Pátek, 22. ledna 2021 - 11:23:48  
Neregistrovaný host
Demon3:
"Břevnovák:
"Tohle je ale hodně blbý příklad ... na to snad máme §182 TZ, ne? "Nemyslim si, že je to otázka porušení listovního tajemství, ale spíš §184, který se ale v případě právnické osoby použít nedá, každopádně jak už jsme si řekli, v článku jsou prostě zjevné lži, to bylo gró mého sdělení."

Za překlep v § se upřímně omlouvám.
V případě PO lze nápravu opět zjednat soudní cestou. Pokud to tedy někomu za to stojí.
Co se nepravdivých informací v těch článcích týče ... když sem dá autor odkaz na takový článek a celkem přirozeně se nikomu nechce, nestojí mu to za to, jít výše uvedenou cestou, tak není problém prostě napsat, že autor kecá a v čem. Beru, že to není úplně to pravé ořechové, ale přijde mi to pořád lepší než nějaká cenzura v dobré víře.


Jinak ještě jednou, to není obhajoba Omh, já sám ty články nečtu, resp. jsem to párkrát zkusil a raději toho nechal. Ale stav, kdy sem jednou za čas prskne odkaz na jeden řádek, byť je odkazovaný článek ptákovina, mi nepřijde až tak dramatický, aby bylo nutno řešit dilema, zda cenzurovat/mazat, či ne. A čistě z hlediska návštěvníka diskuze mi přijde podstatně stravitelnější ten odkaz, než aby sem Omh ty články postoval v plném rozsahu.


Vot i tak ...
Pátek, 22. ledna 2021 - 14:13:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19893
Registrován: 8-2005
No a co , že žeru psy? Vy zase žerete kravičky a [cunik]
Tak na čem uvidíme T2? na 32? [tramvaj]
OPTIMÁLNÍ VYUŽITÍ VOZŮ T2 A T3 - V ZIMĚ LINKA 41, V LÉTĚ LINKA 42: Pohořelec - Prašný most-Stross-Nám.rep.-VN-ND-Starom.-Malostr.-Hrad-Pohořelec
Pátek, 22. ledna 2021 - 21:56:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 1-2007
I když jsou tady poloprázdninové jízdní řády, tak jsou linky, které mají běžný neprázdninový jízdní řád. Jedná se např. o linku 165.

Zdá se mi, že i linky 191,107 nebo 180 mají taky běžné jízdní řády. U těch linek k obchodním centrům je zvláštní, že přestože v těch obchoďácích mohou mít otevřeny jen hypermarkety a pár dalších, tak se spoje neomezily. Čekal bych, že třeba OC Šestka nebo Avion Zličín si řeknou, že budou připívat méně a na Avion bude jezdit méně spojů. (přiznám se, že neznám skutečnou poptávku po dopravě).
Pátek, 22. ledna 2021 - 22:26:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15906
Registrován: 10-2004
Paes: 165 má normální JŘ, protože je požadovaná vazba na na 246/7. Ale třeba u 202 normální JŘ nechápu, u 180 a 191 taky ne. U 107 mi nepřijde, že by měla normální JŘ.
Sobota, 23. ledna 2021 - 09:48:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2214
Registrován: 12-2007
Paes:
"Čekal bych, že třeba OC Šestka nebo Avion Zličín si řeknou, že budou připívat méně a na Avion bude jezdit méně spojů. "
A oni něco přispívají? Nebo to je prostě zahrnuto v základní objednávce a celé to platí Praha?
Já to nevím, ale obávám se, že s tím přispíváním to nebude moc horké. Tady je to na okraji zástavby a konci světa vůbec, ale jsou různá OC, která jsou v zástavbě, při cestě k jiným cílům a pod. Silně pochybuji, že by je někdo donutil přispívat. Představa, že třeba autobus z Čakovic cestou k metru nezastaví u Globusu je asi hodně naivní.
Jentak
Sobota, 23. ledna 2021 - 09:58:58  
Neregistrovaný host
191 a interval ... ono je to asi uplne stejny duvod proc musela ustoupit tangencialni 179 ...
Petr_k
Sobota, 23. ledna 2021 - 11:22:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13175
Registrován: 4-2003
Pražské obchoďáky paušálně přispívají přímo Magistrátu s požadavkem, aby naplnil jejich potřebu obsloužení linkami MHD. Že Magistrát v zastoupení ROPIDem jejich prostředky mnohde nevynakládá příliš účelně, je trochu jiná historie.

Orky - 107 vlastně něco jako normální JŘ nikdy nemá. Aktuálně se myslím používá varianta pro zkouškové období (tedy používala se i před oficiálním začátkem zkouškového před 14 dny).
DIE VERGELTUNGSAFFE!

Největší píčoviny na světě nepocházejí z konspirace, ale z do nebe volající pitomosti aktérů. (Jan Šatava)
Pondělí, 25. ledna 2021 - 10:12:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 7-2010
Praha 7 často překvapuje Pražany z jiných městských částí svými opatřeními v dopravě. Jaký má důvod cyklopruh ve Veletržní ulici, či parkovací zóny o víkendech? Jak to vypadá s Libeňským mostem a jaká se plánuje dopravní obslužnost území Bubny-Zátory? A nebo jaké linky MHD požaduje Praha 7 po ROPIDu? O tom jsem si povídal s radním pro dopravu v Praze 7 Ondřejem Mirovským (Zelení).

Dopravní podcast (92): … s Ondřejem Mirovským o Praze 7:
xxx.cz/2021/01/25/dopravni-podcast-92/,http://mhd86.cz/2021/01/25 /dopravni-podcast-92/
www.MHD86.cz[tramvaj] Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
www.OMH86.cz[kecal] Osobní web vašeho oblíbeného komentátora.
Neděle, 31. ledna 2021 - 18:31:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19907
Registrován: 8-2005
Twl, OMH to tu nějak zasek, od 25/1 žádnej příspěvek [proud]
OPTIMÁLNÍ VYUŽITÍ VOZŮ T2 A T3 - V ZIMĚ LINKA 41, V LÉTĚ LINKA 42: Pohořelec - Prašný most-Stross-Nám.rep.-VN-ND-Starom.-Malostr.-Hrad-Pohořelec
Neděle, 31. ledna 2021 - 19:53:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 226
Registrován: 8-2020
Chotkova ulice je bez diskuze, na tom asi není co kritizovat :D
Neděle, 31. ledna 2021 - 19:53:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5211
Registrován: 7-2003
Však má druhej nick, jako žabítlama...
8bity vseho sveta spojte se .
Neděle, 31. ledna 2021 - 20:16:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19908
Registrován: 8-2005
Při tý výluce Chotkový jsou ty 3x linky skoro jako po otevření metra 23,32,20 [tramvaj][proud] To byly časy [crazy]
OPTIMÁLNÍ VYUŽITÍ VOZŮ T2 A T3 - V ZIMĚ LINKA 41, V LÉTĚ LINKA 42: Pohořelec - Prašný most-Stross-Nám.rep.-VN-ND-Starom.-Malostr.-Hrad-Pohořelec
Neděle, 31. ledna 2021 - 23:09:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 1-2015
Za mně vlastně jezdila 23 Vypich - Špejchar, než ji zazdily úspory v roce 1991. Ale do té doby jsem o tramvaje na druhém konci Prahy nejevil moc extra zájem.

Přemýšlel jsem o linkách 6 a 12. A sice přehodit obě linky na východním konci:
6: KUBÁNSKÉ NÁMĚSTÍ - Slavia - ... - Strossmayerovo náměstí - Vltavská - Dělnická - Nádraží Holešovice - VÝSTAVIŠTĚ HOLEŠOVICE
12: SÍDLIŠTĚ BARRANDOV - Anděl - ... - Strossmayerovo náměstí - Výstaviště Holešovice - Nádraží Holešovice - Maniny - PALMOVKA.
U 12 je to takový návrat do roku 2012.
"Pravda zvítězí, ale dá to fušku."
Jan Masaryk

Nejdebilnější výrok v historii: "Nevěřte všemu, co je na internetu, to už říkal Masaryk". Jakub Michálek (Piráti)
Neděle, 31. ledna 2021 - 23:36:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 1-2007
Nejsem si jist, ale stávající neefektivní linkové vedení v Holešovicích si prosadila Praha 7. Ropid měl připraveny jiné varianty. Martin šubrt to tady kdysi vysvětloval.
Pondělí, 01. února 2021 - 06:29:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8842
Registrován: 2-2006
Po včerejších zkušenostech tipuju, že pravidelnost 22 ve směru od Malostranské na Hostivař dostane slušnou ťafku, pokud někoho nenapadne vypnout SSZ na okruhu přes mosty.
Jakože tutově nenapadne... [angry]
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!! Káemovi 29.10.2020 konečně vyšla věštba. Halelůjá... [lol]
Pondělí, 01. února 2021 - 07:28:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15912
Registrován: 10-2004
Paes: Hlavně stávající linkové vedení vychází z potřeby posílit vztah Vltavská - Letná, kdy linky 1 a 25 měly zejména ve špičkách kapacitní problémy.
Pondělí, 01. února 2021 - 08:05:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 832
Registrován: 4-2019
Pepan.1981:
"Přemýšlel jsem o linkách 6 a 12. A sice přehodit obě linky na východním konci:
6: KUBÁNSKÉ NÁMĚSTÍ - Slavia - ... - Strossmayerovo náměstí - Vltavská - Dělnická - Nádraží Holešovice - VÝSTAVIŠTĚ HOLEŠOVICE
12: SÍDLIŠTĚ BARRANDOV - Anděl - ... - Strossmayerovo náměstí - Výstaviště Holešovice - Nádraží Holešovice - Maniny - PALMOVKA."
Nezdá se, že by na Maninách a Palmovce potřebovali třetí linku na Letnou a na to konto přijít o jednu ze dvou do centra. V okolí Veletržního paláce by také jistě hlasitě jásali po zjištění, že jim zmizí jediné spojení do centra (pobřežní hlídku 17 nepočítám).
Ano, linkové vedení v Holešovicích si vybrala Praha 7 z předložených variant.
Pondělí, 01. února 2021 - 09:24:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1047
Registrován: 1-2015
Tak linkové vedení na Praze 7 je docela ožehavé téma. Plně se ztotožňuji s Káemem, že se 12 už nepodaří navrátit do původní trasy. Sice je to výletní linka, ale tramvaj je tu od toho, aby jezdila ulicemi a ne pustinou.
"Pravda zvítězí, ale dá to fušku."
Jan Masaryk

Nejdebilnější výrok v historii: "Nevěřte všemu, co je na internetu, to už říkal Masaryk". Jakub Michálek (Piráti)
Pondělí, 01. února 2021 - 10:46:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6487
Registrován: 7-2011
Když "problém" 12 je spíš psychologický. Lidi mají pocit, že to po nábřeží prostě "frčí", zatímco přes kopec je to "děsná zajížďka". Přitom reálně je jízdní doba přes kopec delší asi jen o 4 minuty, avšak linka je mnohem spolehlivější, protože na nábřeží se dost často sekla v koloně polovodičů překážejících v profilu. A nedalo se spolehnout, zdali bude mít kliku a projede, nebo se zasekne a dlouhé minuty bude poskakovat. Tam mnohdy nebyl problém, aby skákala už od Letenskýho tunelu až k Čechovu mostu.
Pondělí, 01. února 2021 - 11:11:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1048
Registrován: 1-2015
Jenže vysvětluj to těm, kteří ji chtějí zpátky. Teď mě napadla taková věc, nejezdila náhodou v základním stavu jedna linka směrem od Hradčanské přes Malostranskou a Čechův most na Republiku? Mám pocit, že jo, ale už si na to moc nevzpomínám. Každopádně s linkou 15 ROPID udělal trefu do černého, linka je plná v každé denní době.

12 byla v roce 2012 vedena přes Letnou a Výstaviště právě kvůli tomu oblouku u lékárny, který nejdřív využívala linka 15.
"Pravda zvítězí, ale dá to fušku."
Jan Masaryk

Nejdebilnější výrok v historii: "Nevěřte všemu, co je na internetu, to už říkal Masaryk". Jakub Michálek (Piráti)
Pondělí, 01. února 2021 - 11:21:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6488
Registrován: 7-2011
Pepan.1981:
"nejezdila náhodou v základním stavu jedna linka směrem od Hradčanské přes Malostranskou a Čechův most na Republiku?"
Taky mám za to, že nějakou chvíli jo, jenže to bylo období, kdy se linkový vedení měnilo co chvíli (a co jsem ho odmítal prokazatelně podepisovat, protože než jsem se stihl naučit nové, už bylo zase změněný), takže si už nepamatuju co, odkud a kam.

Jo, původně se 12 ohnula kolem lékárny místo zrušené 15, protože místní báby řvaly, že jim zmizela přímá linka Letná-Orteňák.
Jef
Pondělí, 01. února 2021 - 11:49:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6051
Registrován: 5-2002
Od Hradčanské na Malostranskou, na Čechův most (=zastávku, nikoli vlastní most) a po Štefánikově mostě na náměstí Republiky jezdila nejdřív osmička, pak pětka v letech 2012 až cca 2015.

Bylo to v období po oné tzv. jájopájovské revoluci, která byla prezentovaná nějak tak jako že teď vám sice to linkové vedení obrátíme z větší části naruby, bude to ale jen a jen proto, že jsme vyzkoumali ideální stav podle vašich skutečných potřeb, který bude léta stabilní a který nastolíme touto revolucí a občasným drobným doladěním podle praktických zkušeností... načež v reálu přišlo bouřlivé období nejrůznějšího kvedlání linkami každé dva až tři měsíce, když bylo nutné zalátat díry vzniklé onou revolucí, ale současně nebylo přípustné se prostě k "předrevolučním" poměrům.

V tomto směru si taky myslím, že současný stav s linkou 15 zajišťující předtím dost krkolomné spojení z Republiky/Masaryčky na Malou Stranu, je zřejmě to nejlepší. A není náhoda, že i stabilní...
Pondělí, 01. února 2021 - 12:01:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9319
Registrován: 5-2002
U Čechova mostu směrem k L.tunelu bývá klasická situace, kdy řidič auta chce jet po nábřeží, ale neodbočí do podjezdu mostu, ale dojede na křižovatku, kde čeká na zelenou, která tam nikdy nepadne. Jen zelená šipka pro odbočení na most doprava. Těm nejnatvrdlejším to musí jít řidič tramvaje vysvětlit osobně, pokud tam nechce čekat na neexistující zelenou s ním.-)
Pondělí, 01. února 2021 - 12:01:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6489
Registrován: 7-2011
Nejezdila tam ta osmička jenom kvůli zavřený Letný? Nebo zůstala nějakou dobu i potom? Si už nepamatuju.
Pondělí, 01. února 2021 - 12:26:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 82
Registrován: 11-2007
Bobik: Nejdřív jezdila 8 po nábřeží výlukově kvůli stavbě Blanky, po ní se navrátila do trvalé trasy přes Letnou. Pak začala spodem jezdit trvale po zářijové revoluci 2012. To ale vydrželo jenom necelý rok, v rámci dalšího kvedlání s LV si v r. 2013 prohodily trasu s pětkou a od té doby osmička na Letné zůstala.
Pondělí, 01. února 2021 - 12:46:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 227
Registrován: 8-2020
V souvislosti s nábřežím jsem si vzpomněl - jak je to se zastávkou Nábřeží Kapitána Jaroše v opačném směru? Byla tam někdy, nebyla, bude, nebude?
Pondělí, 01. února 2021 - 12:59:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2058
Registrován: 1-2013
Daarzyn67:
"V souvislosti s nábřežím jsem si vzpomněl - jak je to se zastávkou Nábřeží Kapitána Jaroše v opačném směru? Byla tam někdy, nebyla, bude, nebude?"
Byla, letopočty nevím. Byla tam v době, kdy se z této zastávky dalo jet vlevo jako dnes na Strossmayerovo náměstí nebo rovně po nábřeží do zastávky Dopravní podnik. V roce 1961 se dnešní zastávka Nábřeží Kapitána Jaroše jmenovala Státní plánovací komise a po nábřeží jezdila linka 12.
Jef
Pondělí, 01. února 2021 - 13:15:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6052
Registrován: 5-2002
Zastávka Nábřeží kpt. Jaroše z centra byla i v době, kterou já pamatuju (tj. po zrušení tratě dál podél řeky). Zastávka byla až za křižovatkou v ulici Dukelských hrdinů, takže na dohled od Štrosmajeráku, ale s komplikovaným přestupem, protože zastávka Strossmayerovo náměstí v tomhle směru nebyla. Tak to změnili na dnešní stav, který podle mě dává smysl.

Doplnění: teď jsem našel, že stará zastávka Nábř. kpt. Jaroše tam byla prý až do roku 2001.
Jef
Pondělí, 01. února 2021 - 13:19:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6053
Registrován: 5-2002
A k věčnému tématu dvanáctky po nábřeží - vážně ta trasa má pořád tolik fanoušků, nebo je to jen nějaká nostalgie některých? Já nějak úplně nevidím moc velkou skupinu, pro kterou by to po nábřeží bylo tak výhodné - aspoň ve srovnání s velkou skupinou letenských, kteří mají v podobě 12 zajímavé spojení. Naproti tomu Holešovice-Smíchov bude dneska stejně rychlejší s využitím metra B, tak na co se snažit o nějaký expres po nábřeží, co se pak stejně bude ploužit přes Malou Stranu?