Diskuse » Železnice » Železnice bývalého SSSR » Archiv diskuse Železnice bývalého SSSR do 31. 1. 2024 « předcházející | další »

Archiv diskuse Železnice bývalého SSSR do 31. 1. 2024

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 04. ledna 2024 - 13:47:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4814
Registrován: 6-2019
Děkujeme za vymazání oběšeného Putlera a nyní veselejší zprávy.
Asi i zde se někdo ptal na možnosti cestování po RF. Teď čtu na jiné sociální síti poznatky o tom, jak sice není problém dostat vízum do Ruska a zatím se tam i pohybovat, nicméně má to vtipný následek. Nepustí vás na Ukrajinu - a to i v případě, že máte nový čistý pas. Přeji hodně cestovatelských úspěchů! [biggrin]
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Pátek, 05. ledna 2024 - 08:40:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 325
Registrován: 12-2017
Ahmad: Nemůžu nikde dohledat nic o tom nevpuštění na Ukrajinu po návštěvě RF.
Pátek, 05. ledna 2024 - 09:58:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4816
Registrován: 6-2019
Však jsou chytří, proč by to vytrubovali oficiálně. Ale líbí se mi to. Samozřejmě lze počkat do do nějaké normalizace vztahů, ale to už tady taky nemusíme být.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Pátek, 05. ledna 2024 - 10:19:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 326
Registrován: 12-2017
Za dobu konfliktu mám 4 páry ukrajinských razítek v pase a dvě víza RF a nikdy nebyl problém. Razítko a jde se dál, tudíž by mě zajímalo, jak to tedy je. Všechny cesty do obou zemí byly vyloženě turistické. V případě UA cílovka, v případě RF pár dní a tranzit dále do Střední Asie.
Pátek, 05. ledna 2024 - 10:46:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4817
Registrován: 6-2019
Myslím, že je dobře, že na to není jasná odpověď. Těch příčin proč někdo projde a jiný ne, může být spousta. Ostatně jako většina věcí v ex. Sajuzu jsou nějaký zaběhlý konvence, jsou to velký země. Většina lidí taky projela vlakem ze Sachalinu do Evropy bez problémů. A když jel náš německý kolega, tak se jednou uprostřed noci probral s nožem na krku - a přišel o všechno, krom zdraví.
Desítky výslechů a pohovorů mohou být zcela bez problémů nebo i jen formální a pak jeden bude jiný. Taky je otázkou kam to bude eskalovat, protože k uklidnění to tedy nekonverguje. Běžný západní turista, který neumí rusky a chce vidět Pětěrburg či Moskvu není zajímavý nijak. Ale jsou lidi, co to mají jinak, stačí se vyskytnout v nepravý čas na nepravém místě - a já bych to zrovna být nechtěl, na to mám tedy zážitků ažaž. Některá pravidla se dodržují i v RF, některá ne, některá ani neví zda platí nebo ne.
A v neposlední řadě - na světě jsou desítky zajímavějších zemí, než válkou decimovaná a sociálně a lidsky zbídačovaná RF, čili nějak primárně nevidím důvod si zrovna v této době komplikovat život sobě i jiným, jen proto, že jsem měl potřebu někde něco vyfotit (například) nebo se motat v místech, kde je úplný lautr nic, na to jsem třeba já už docela starej a taky mám odpovědnost ne jen za sebe.

(pro hejtry - nejel bych ani na UA, i když tam jsou důvody jiné)
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Pátek, 05. ledna 2024 - 10:57:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3254
Registrován: 12-2020
Desítky výslechů a pohovorů mohou být zcela bez problémů nebo i jen formální a pak jeden bude jiný Ano, Ruská ruleta... Divoký východ.

A v neposlední řadě - na světě jsou desítky zajímavějších zemí, než válkou decimovaná a sociálně a lidsky zbídačovaná RF,
Velice dobře řečeno. Pokud je někdo takový šílenec, aby jel do země s válečným konfliktem je tak na čumendu, neřkuli šotit, zadělává si na problém.
Pátek, 05. ledna 2024 - 11:08:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 327
Registrován: 12-2017
Naopak, kde to je teď na "výslechy" akční, tak to je Arménie a Kazachstán. Tam si po prohlídce razítek v pase jdu sednout na 20 minut bokem, řeknu, že jsem turista, že rád cestuju, ukážu pár fotek. Na to co vezu odpovím jen, že oblečení a hygienické potřeby a jde se dál. Je zajímavé, že všechny dotazy na hranicích začínají ohledně razítka z Iráku, nikoliv UA nebo RUS.
Mladějov
Pátek, 05. ledna 2024 - 12:38:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21293
Registrován: 3-2007
>Běžný západní turista, který neumí rusky a chce vidět Pětěrburg či Moskvu není zajímavý nijak. Ale jsou lidi, co to mají jinak, stačí se vyskytnout v nepravý čas na nepravém místě - a já bych to zrovna být nechtěl, na to mám tedy zážitků ažaž. Některá pravidla se dodržují i v RF, některá ne, některá ani neví zda platí nebo ne.

..což je naprostá klasika v zemích exCCCP a fungovalo to i v socialistickém táboře. Včetně třeba úmyslné potřeby někoho trochu podusit i nad rámec zákona.

A nakonec i všude tam, kde si nechtějí pouštět do země ekonomické imigranty (což je tedy úplně jiná diskuse).

A taky nevíte, jestli zrovna někdo čeká na úplatek, nebo si to jím můžete pěkně polepit, protože dotyčný horlivec čeká frčku za dopadení špiona.

No a když je ta země ve válce (Rusko), tak tady už jde nějaká logika občana západní demokratické země úplně stranou.

A že "nelze dohledat o nevpuštění na UA po návštěvě RF" přece nic neznamená - to prostě není transparentní Západ. Ani ta Ukrajina.
Prostě se snaží tu výměnu cizinců redukovat - ani se jim nedivím.

Ad J.M. - podpis.
A hlavně se v Rusku už léta vytváří hysterie proti ČR a Čechům (viz třeba poslední propagandistická akce Za Bělgorod: "Naše děti umírají díky českým zbraním. Co s Čechy, až zvítězíme?")

Mně by se tam za těhle podmínek ani nikam individi vlakem nechtělo. Dřív tam lidi Čechoslováky měli rádi, ba nejradši ze všech národů, klidně vás pozvali někam do rodiny na pokec i přespání.

Dneska vás tak někdo zmlátí (v tom lepším případě).
}
Zaplaťpánbůh, že jsem si to tam pěkně procestoval, no a teď už můžu "na stará kolena" jezdit za postsoc atmosférou na Ukrajinu (třeba do Kyjeva jsme už měli koupené letenky z Pardubic a zařízli to covidem, jet o měsíc dřív..).

Tak po válce..

Mně stejně připadá docela tupé se někde na Ukrajině válet u moře nebo v dobrém hotelu týden po válce, když jsou tam miliony lidí bez vlastní střechy nad hlavou atd.
Natož teď.

Pro ně a zvlášť pro ty místní, prostší, venkovské, co nikam necestují, jsme něco jako bohatí Amíci nebo západní Němci za socíku (jimž. např. česká číšnická a vekslácká mafie, natož lehké slečny jinak neřekli než vepři).


(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pátek, 05. ledna 2024 - 23:23:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4818
Registrován: 6-2019
Nemyslete. Budete to mít v životě jednodušší.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Úterý, 09. ledna 2024 - 12:58:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2683
Registrován: 9-2005
Mně stejně připadá docela tupé se někde na Ukrajině válet u moře nebo v dobrém hotelu týden po válce, když jsou tam miliony lidí bez vlastní střechy nad hlavou atd.
Tohle myšlení mi připadá docela tupé, resp. to nejhorší, co tu zemi může krom té války postihnout. Věř, že cizince, kteří jsou ochotni i týden po válce přijet a utratit tam nějaké peníze budou na rukou nosit, i když by sami museli spát pod stanem...
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Úterý, 09. ledna 2024 - 14:51:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4820
Registrován: 6-2019
Naopak, kde to je teď na "výslechy" akční, tak to je Arménie a Kazachstán.
Tak tyto a podobné krátké formální popovídání jsem opravdu nemyslel - to je leckde na světě a ničím to nevybočuje. Ale možná Vás opravdu čekají ještě určitá překvapení, i když to samozřejmě nikomu nepřeji.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Středa, 10. ledna 2024 - 01:00:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 9-2015
@Mladějov - vytváří se hysterie proti Čechům
Zajímala by mě Tvoje motivace. Zda si myslíš, že Rusové lžou, když říkají, že Ukrajinci cíleně bombardují civilní čtvrti. Nebo zda si užíváš té společenské atmosféry a pokřivení práva, že zločin proti Rusovi žádným zločinem není (stejně jako zločinem nebyl od června do listopadu 1945 zločin proti Němcovi).
Každopádně bych Ti rád řekl, že to, co děláš, zločinem je.
Středa, 10. ledna 2024 - 05:59:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5507
Registrován: 9-2003
Zvolský: Zajímavé, že cílené bombardování civilních cílů RuZZákama tě nevzrušuje. A jinak ti sděluji: Ano, RuZZové lžou.
NOBLE BRICKS
Středa, 10. ledna 2024 - 08:48:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 9-2015
@S499
Cílené bombardování civilních cílů (bytových domů, nemocnic, apod.) je těžký zločin. Samozřejmě moje informace nejsou a nemohou být dokonalé, ale co vím, dopouštěli se ho od 2.sv. např. Američané v Kambodži, Rusové v Grozném a jinde v Čečensku, Izrael v Gaze, nebo Ukrajinci v Doněcku a nově Bělgorodu.
Rusy jsem za Čečnu nikdy neomlouval.
Nevím, odkud máš informace Ty, ale podle toho, jak píšeš písmeno "S" bych řekl, že buď jediné Tvé informace jsou propagandistické lži a nebo si prospěchářsky vymýšlíš, co se hodí Tobě do Tvých nenávistných představ.
Středa, 10. ledna 2024 - 11:24:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16455
Registrován: 5-2004
Já si tedy představuju pod cíleným bombardováním civilních cílů třeba nálety spojenců za 2ww a pokud by to Rusko provozovalo na Ukrajině tak tam bude tak o 2 řády obětí víc.
Středa, 10. ledna 2024 - 21:26:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20
Registrován: 8-2022
AŠM

Zcela souhlasím s Vaším názorem, že zde patrně bude klesat návštěvnost z důvodu některých příspěvků.
Jestli si zde totiž kdokoli přečte:


Ahmad_Šáh_Masúd:
"
A já bych ti rád řekl, že jsi jen primitivní lidská svině."


protože patrně s něčím nesouhlasíte, tak k další Vaší argumentaci totiž...

Ahmad_Šáh_Masúd:
"
Stačí mít IQ vyšší než dlažební kostka."

což, zdá se není zrovna Vaše parketa

No a závěrem. Stačí přečíst Váš 4624 a každý ať si udělá názor sám.
Středa, 10. ledna 2024 - 22:51:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 1-2004
Je skutečně zajímavé, že cca čtyři přispěvatelé (spolu s adminem) dokáží rozumnou a smyslupnou diskusi zcela zabít...
Škoda sem chodit...
Čtvrtek, 11. ledna 2024 - 08:21:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4824
Registrován: 6-2019
Je to stejné jako ve skutečném životě. Také nechodím mezi dezoláty a tragické postavičky, už jen z duševně hygienických důvodů.
(samozřejmě to není záležitost posledních dvou let, stačí prolistovat archivy)
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Mladějov
Čtvrtek, 11. ledna 2024 - 13:19:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21336
Registrován: 3-2007
Mirek_Zv.:
"@Mladějov - vytváří se hysterie proti Čechům
Zajímala by mě Tvoje motivace. Zda si myslíš, že Rusové lžou, když říkají, že Ukrajinci cíleně bombardují civilní čtvrti. Nebo zda si užíváš té společenské atmosféry a pokřivení práva, že zločin proti Rusovi žádným zločinem není (stejně jako zločinem nebyl od června do listopadu 1945 zločin proti Němcovi).
Každopádně bych Ti rád řekl, že to, co děláš, zločinem je."

Ona se tam ta hysterie proti Čechům podle vás cíleně nevytváří?
Čtvrtek, 11. ledna 2024 - 17:35:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3773
Registrován: 8-2009
Ona se tam ta hysterie proti Čechům podle vás cíleně nevytváří?
Já mám spíš dojem, že se spíše tady cíleně vytváří hysterie proti rusům[crazy]
Sorry za OT ale už mi to nedalo[kecal]
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval[kecal]
Čtvrtek, 11. ledna 2024 - 18:47:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4825
Registrován: 6-2019
A nenapadlo Vás, že spousta přispěvatelů zde (i bývalých) má s těmi Rusy podstatně více zkušeností a to osobních, než Vy? Já jich znám hned několik - a na tom, že po Ukrajině přijdou "osvobodit" raketami i nás, se shodli už před mnoha lety. A to prosím nejsou nějaké dojmy, nýbrž osobní zkušenosti.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Čtvrtek, 11. ledna 2024 - 19:00:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1548
Registrován: 3-2011
Ja by som to nejak nehrotil. Po Ukrajine bude nasledovať Uzbekistan...aspoň podľa Zelenského.
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Čtvrtek, 11. ledna 2024 - 19:15:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4826
Registrován: 6-2019
Dnes byl pokus na podněsterské hranici. Evidentně se někdo hodně snaží otevřít další frontu. A Ukrajina to fakt není.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Pátek, 12. ledna 2024 - 12:11:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3774
Registrován: 8-2009
po Ukrajině přijdou "osvobodit" raketami i nás No a zrovna tohle vnímám jako holý nesmysl který se nám snaží namluvit naši politici a mainstream aby si odůvodnili tu nesmyslnou politiku co dělají. Já osobně nevidím jakýkoliv důvod proč by k nám rusové lezli. Jedině pokud my nepolezeme do války k nim. No věc názoru. A taky kvůli tomu nikomu nenadávám do dezolátů, americkým přihsluhovačům apd.[kecal]
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval[kecal]
Jef
Pátek, 12. ledna 2024 - 13:36:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6522
Registrován: 5-2002
Já osobně nevidím jakýkoliv důvod proč by k nám rusové lezli. Jedině pokud my nepolezeme do války k nim.

Já osobně nevidím ani jakýkoliv rozumný důvod, proč by Rusové posílali rakety na ukrajinské paneláky, no a taky to dělají.
Že by chtěli dál na západ, to přece říkají více či méně otevřeně každou chvíli sami ruští představitelé. V extrémním případě zazní i nějaké to "až po Lisabon", což je asi opravdu mimo, ale že chtějí všechno to, co už někdy měli, to je z mnohých dost cítit.

A ten přístup má v Rusku širokou podporu - nějak jim přináší sílu a potěšení pocit expanze, spíš než třeba zvelebování vlastní země. Je to teď smazané, ale koncem roku sem tuším uživatel Mirek Zv. hrdě dal odkaz na video, kde nějaký zřejmě náhodný ženský hlas na nádraží v Petěrburku pod mapou destinací, kde je i Minsk, Kyjev, Varšava nebo Berlín, říká "Vsjo búdět Rassíja!". To jim nikdo nepodsouvá, to si dělají sami.
Pátek, 12. ledna 2024 - 21:10:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 321
Registrován: 7-2017
Jurek fm fakt se nezlobte, ale pokud píší na Izvestija a Rianovosti, což jsou oficiální prokremelská média, že po Ukrajině půjdou dál na západ, na Polsko, na nás, na Německo, tak nevím o čem pochybujete? To jsou oficiální ruská stanoviska.

Jinak co se Rusů týká, doporučuji Vám dovzdělat se v historii, ty zvěrstva co páchali Rusové za posledních 100 let v Evropě fakt stojí za to. Nebyli samozřejmě jediní, jsou ovšem jediní v tom, že nemají žádnou sebereflexi a snahu se od své špatné minulosti distancovat, nebo se z ní ponaučit.

Pokud si budete informace zjišťovat a dovzděláte se, nebudete potom vypadat jako hlupák.
Pátek, 12. ledna 2024 - 21:44:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4827
Registrován: 6-2019
Spolupodepisuji, děkuji.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Sobota, 13. ledna 2024 - 00:14:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3775
Registrován: 8-2009
Jarda_Cempírek: Hluboce se omlouvám, že nečtu Izvestija a Rianovosti, pouze jsem vyjádřil svůj názor. Rovněž netvrdím, že když nás Rudá armáda osvobozovala, že se nestávaly zvěrstva, nicméně to páchali všichni a jen o některých se mluví podle toho jak zrovna fouká vítr.
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval[kecal]
Sobota, 13. ledna 2024 - 07:40:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3284
Registrován: 12-2020
Jarda Cempírek: Jurek fm fakt se nezlobte, ale pokud píší na Izvestija a Rianovosti, což jsou oficiální prokremelská média, že po Ukrajině půjdou dál na západ, na Polsko, na nás, na Německo, tak nevím o čem pochybujete? To jsou oficiální ruská stanoviska.
Pokud jsou toto oficiální ruská stanoviska, pak bych se chtěl zeptat jak na to tedy reaguje naše vláda. A co na to třeba OSN?
Mimochodem, když tedy Rusko plánuje okupaci celé Evropy, neměli bychom pro začátek obyvatelstvu oznámit, kde jsou protiletecké kryty a začít s výcvikem obyvatel nutným pro přežití? V současné době jsou jaksi vědomosti většiny národa o takových věcech téměř nulové. Válka na Ukrajině probíhá už dva roky a zatím jsem nezaznamenal žádné pokusy o zlepšení tohoto stavu.
Sobota, 13. ledna 2024 - 07:59:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1889
Registrován: 3-2013
Zatím vláda pomáhá Ukrajině, třeba to bude stačit. A když Řehka řekne, že je třeba připravit se na válku, mohou se chcimírové pominout.
Sobota, 13. ledna 2024 - 08:46:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4828
Registrován: 6-2019
pouze jsem vyjádřil svůj názor.
Jenže to nestačí (to byste taky mohl číst Blesk nebo něco od AH).

Válka na Ukrajině probíhá už dva roky
To pěkně lžete. Vy si nepamatuje, jak se snažil přistát Wizzair v Doněcku, když celé letiště už bylo pod palbou?
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Sobota, 13. ledna 2024 - 09:04:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16469
Registrován: 5-2004
Ja si rikam k cemu by jim ta evropa byla jinymu nez k propagande. Energetika v hajzlu gryndylem, prumysl diky energetice tamtez, suroviny tu nejsou davno. Centrum sveta je uz jinde.

Specielne u nas z doby kdy pul sssr melo ceskoslovenskou mhd a v kazdy druhy valcovne, dolech nebo i potravinarstvi bylo ceskoslovensky strojni nebo elektro uz tady nezbylo nic. A uz ani lidi co byli schopni improvizovat a "poradit si" uz dosli a jsou v duchodu nebo prdi do hliny, mladsi generace uz poteebuji na vse papir stejne jak zapadne od nas jiz drive.

Tak nac bysme jim jako byli?
Sobota, 13. ledna 2024 - 09:25:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4830
Registrován: 6-2019
Místo k životu. Kdekoliv na západ od hranic ex. SSSR se budou mít výrazně lépe než doma. I v tom srbským chudobinci.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Sobota, 13. ledna 2024 - 09:46:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14716
Registrován: 12-2009
Kdyby se neodporovalo Německu, mohli jsme bojovat už tenkrát. A nebýt dezolátů utíkajících na druhou stranu, mohli jsme klidně Rusko porazit už za císaře pána.
Teď to zůstalo na nás. Tedy spíš na mladé generaci, zocelené boji na tanki online a podobných přípravách na rozhodující střetnutí.
školák si doma sbalil cestovní pas, aby se vydal na Ukrajinu bojovat proti agresorům z Ruska.
Zdroj: https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/chlapec-ostrava-valka-ukrajin a-polska-straz-hranice.A240111_204414_ostrava-zpravy_pukk

nac bysme jim jako byli
Budou jezdit třeba do Ostravy inhalovat zdravý vzduch. Až se všechno zavře.
O prodeji hutě v roce 2018 rozhodovala právě Evropská komise.
...mít původní majitel i nadále kontrolu nad prodávaným subjektem, tedy ostravskou hutí, což je v rozporu s podmínkami Evropské komise,“

Čeští europoslanci zatím mlčí
Zdroj: https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/evropska-komise-liberty-tameh -odbory-dopis-hut.A240112_142712_ostrava-zpravy_jog
Sobota, 13. ledna 2024 - 09:48:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 322
Registrován: 7-2017
Jurek_fm - Já ale nepsal o zvěrstvech Rudé armády při osvobozování, já psal o zvěrstvech, které Rusové dělali plánovaně, např. o vyvražďování Poláků a pobalstkých národů, o rozpoutání války s Finskem atd. Ruská historie je historie vraždění, násilí, bezpráví a utrpení. Až toto pochopíte, změníte názor. Proč se Volyňští Češi při první příležitosti vrátili do Čech? Znáte projekt Interhelpo? Ještě jenom připomenu, že lež, dezimformace, či nepravda nejsou názorem, většinou jsou převzaté od někoho jiného, názor si vytvoříte na základě informací, pokud máte ze všech stran informace, že Rusko půjde na západ, asi si lze těžko vytvořit názor, že to tak není.

J.M. Ano, asi s Vámi souhlasím, na to jakou má Evropa za vraty hrozbu je nebezpečně v klidu, pokud chceme zachovat mír, měli bychom konat a připravovat se na válku, ale proto, aby nebyla.
Sobota, 13. ledna 2024 - 09:55:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 323
Registrován: 7-2017
Petr Vlček - ano, dříve bylo líp, já si to pamatuju, města v sudetech měla přes ulici rozepřené domy, aby se nezřítily (Žatec, Kadaň), všechno bylo šedé a rozpadalo se. Všichni měli hovno, když jsem šel na VŠ, tak otec musel vstoupit do KSČ atd.

Dnes to stojí zaprd, člověk ani nezaparkuje, každá socka má dvě auta, půlka národa má nadváhu a jezdí dvakrát ročně na dovolenou, vlakem trvá cesta polovinu doby, bude dostavěná dálniční síť, obce a města budou pomalu většinově opravený a vypadat k světu, můžu jezdit přes hranice, ne jako dřív, že do DDR byl přechod ve Vojtanově, Božím Daru, H.Sv. Šebastiána a pak až na Cínovci.

Víte co Rusy nejvíc ohrožuje, to, že se máme dobře. Co kdyby to běžní Rusové také chtěli? To je to, co je žene na západ.
Sobota, 13. ledna 2024 - 10:24:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3776
Registrován: 8-2009
Ruská historie je historie vraždění, násilí, bezpráví a utrpení. No a co třeba historie německo francouzských vztahů? Samá láska[proud]. A ani my češi se v tomto za své dávné předky nemusíme stydět, taky toho uměli napáchat dosti a daleko za našimi hranicemi. Je to prostě jen jak vítr fouká a co se komu hodí. Toliko k historii.
Víte co Rusy nejvíc ohrožuje Já osobně si myslím že roztahovačnost naší západní civilizace které dochází zdroje a ty Rusko má. A to je přesně to o čem se u nás nesmí mluvit. A válka na Ukrajině je už od roku 2014, ne poslední 2 roky. Tím jsem vyjádřil své názory a víc to pitvat nehodlám. Omlouvám se za OT,nějaké snímečky k tématu této diskuze (z Lotyšska) snad někdy vyhrabu na pevném disku a ten si za vodu sebou nevozím.[kecal]
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval[kecal]
Sobota, 13. ledna 2024 - 10:41:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14718
Registrován: 12-2009
Jarda_Cempírek

O vyvražďování Poláků i Čechů na Volyni se dovzdělejte. [wink]
Asi budete překvapen, kdo to dělal.
Sobota, 13. ledna 2024 - 11:01:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 324
Registrován: 7-2017
Já nikde o vraždění Poláků a Čechů na Volyni nepsal. Tak nechápu Vaší reakci.

Nicméně dovzdělání nebude třeba (tedy u Vás ano), protože co se týká vraždění Volyňských Čechů v a za SSSR, tam není o čem se dovzdělávat, to proběhlo. Jaké konkrétní národnosti byl ten sovětský občan v gulagu nezkoumám, pro mě spočívá pointa v tom, že Rusko jako nástupnický stát SSSR se od těchto věcí nedistancovalo a chová se spíše naopak.

U Poláků jsem měl na mysli především vyvražďování Poláků Rudou armádou na území tehdejšího Polska.

Co se týká zločinů spáchaných Ukrajinci na ostatních národech během druhé IISV, to je samostatná kapitola, která je také jen pro otrlé, ale ospravedlnit tím dnění chování Ruska nelze.
Sobota, 13. ledna 2024 - 11:08:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 325
Registrován: 7-2017
Chlapci jdu dělat něco rozumného, protože tady diskuze nedává smysl.

Jeden borec, když zjistí, že nemá argumenty, vytáhne Němce a Francouze. Tak ten rozdíl je jasný, tyhle dva řekli, že to co dělali bylo špatně. Rus to nikdy nepřiznal.

Druhý borec mi úplně v klidu napíše, že jsem psal něco, co jsem nepsal.
Sobota, 13. ledna 2024 - 11:13:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1417
Registrován: 8-2011
oztahovačnost naší západní civilizace které dochází zdroje a ty Rusko má
Jasně, Rusko se bojí, že ho západ napadne ,proto útočí jako první. Boha jeho !
Sobota, 13. ledna 2024 - 11:14:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4717
Registrován: 6-2007
Doplním diskusi nějakýma fotkama pro lepší náladu [kladivo]


A všechny rusáky, jejich příznivce, podporovatele a kohokoliv kdo chce schvalovat, nebo obhajovat jejich konání bych poslal tam, kam poslali ruskou válečnou loď obránci Hadího ostrova [zadnice]
Sobota, 13. ledna 2024 - 11:19:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4832
Registrován: 6-2019
Je to prostě jen jak vítr fouká a co se komu hodí. Toliko k historii.
To máte tedy hodně jednoduchý svět.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Mladějov
Sobota, 13. ledna 2024 - 11:28:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21368
Registrován: 3-2007
JC: No ono trollové to prostě potřebují otočit od pro ně nepříjemných faktů jinam (ala "v USA zase bijou černochy", když komunistům připomněli lidská práva) a rozmělnit to.

Dyť je to furt dokola.

Bohužel nejen vnějšími projevy se Putin a Rusko chová úplně jako Hitler ve své době, včetně Lebensraumu (nároku na životní prostor), keců, že ho (všichni) ohrožují a jak je ten Západ prohnilý a životaneschopný až po to, jak tady v Evropě zimě hlady žereme domácí miláčky.

Kua proč si teda prominenti tamního režimu kupují např. vily v té prohnilé Evropě (Solovjov na Azurovém pobřeží např.), nemovitosti v GB, posílají tam své děti bydlet a studovat a žít atd.?
Klasická dvojí tvář.

Další paralely jsou třeba v tom, jak až do poslední chvíle tahle pátá kolona v sohladu s Putinem do posledního dne křičela, že Putin přece nikdy na Ukrajinu nezaútočí, že je to paranoia těch lidí a Západu vůbec, proč by to dělal.. a po více než dvou letech po ruské invazi tamtéž a ruských oficiálních (!) vyhlášeních, jak je třeba jít dál a osvobodit Evropu (jo, přesně Hitler) tady čtu od lidiček snad placených nebo úplně vylízaných, že Putin nechce napadnout Evropu - "proč by to dělal ??"

Mně stačí si poslechnout třeba Medveděva nebo oficiálního propagandistu Solovjova a obrázek si udělám.

Takže Jardo klid, oni prostě potřebují (a mají za úkol) šířit ty ruské narativy, protože když tady čtu údajné vysokoškoláky, kterým je přes padesát a zažili reálný socialismus, vedoucí úlohu KSČ, zavřené hranice atd. atd. a teď tady Rusko omlouvají a všechno relativizují, tak za to prostě berou prachy - takoví blbci být nemůžou, aby to dělali z přesvědčení.


Zvlášť když oficiální ruská propaganda ústy právě Solovjova, Skabejevové atd. vyhrožuje Čechům - např."co s nimi po (totálním - doplněno mnou ze slovníku A.H.) vítězství uděláme?"



Mmch ono i ty nicky o leččemž napovědí.

P.S.: A máte recht, nekonečné diskuse s trolly (nebo omezenci) nemají smysl.


(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Sobota, 13. ledna 2024 - 17:04:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1418
Registrován: 8-2011
 pul sssr melo ceskoslovenskou mhd a v kazdy druhy valcovne, dolech nebo i potravinarstvi bylo ceskoslovensky strojni nebo elektro uz tady nezbylo nic. A uz ani lidi co byli schopni improvizovat a "poradit si" uz dosli

No jo ,holt jak padla Poldoffka a ČKD ,tak je tady spálená země a vůbec nic se tu nevyrábí a nikdo ve světě o nás neví.
A jak to dopadá, když se improvizuje můžeme nejlíp vidět na fotkách ze stavebnictví ( vole cóó jakej projekt ,to sme jaktěživ nepotřebovali).
Sobota, 13. ledna 2024 - 18:30:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16471
Registrován: 5-2004
Co s tim poldovka? To byla vyhlasena ocelarna i na zapade...

To byly trate ze skoda tezke strojirenstvi (game over), vitkovice (game over), zdas (torzo), zvu hradec (game over). Elektrika a rizeni ckd (game over).

Mariupol (azovstal kde jsem i osobne byl a iljic), dneprodzerzinsk, makeevka, doneck, kramatorsk, lipeck...

Mch pred deviti lety jsem se v dzerzinsku ptal jestli uz vyhazeli menice ckd. Pry proc? Je to spolehlivy, dilna si umi opravit jednotky. Ostatne co neni rozstrileny tak strojni cast minimalne pojede jeste leta. Akorat modernizaci u nas chtit tezko budou nejen kvuli politice ale i proto ze siemens si koupi rovnou z nemec nebo ciny...
Sobota, 13. ledna 2024 - 21:55:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3777
Registrován: 8-2009
Mmch ono i ty nicky o leččemž napovědí. Tak to jsem fakt zvědavý, poprosím nějakou konkrétní specifikaci[biggrin]
Ke zbytku se vyjadřovat nebudu, žádný argument jen zase vysírky a urážení. A třeba alespoň nějakou fotku k tématu bys mohl dát. To AŠM i když jsme v příkrém názorovém rozporu nějaké foto dává[ok]
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval[kecal]
Sobota, 13. ledna 2024 - 22:29:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14720
Registrován: 12-2009
Řehka atd hlásají, že tak dlouhý mír není normální.
A máme se připravit na válku.
Nechápu, proč není ještě zaveden povinný vojenský výcvik, minimálně půlroční.
A když máme rovnost všech možných pohlaví, tak bez rozdílu pro všechny.
Sobota, 13. ledna 2024 - 22:35:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16474
Registrován: 5-2004
Z tech casu bohuzel fotky nemam. A neco by byly docela lahudky. scepky tr9 v kyjeve, tamtez nepreberrne t3 od dvoudverovych po nove se sedckama jako v kt8 ve trojicich na jakesi polorychlodrazni lince, ve zdanove se hemzici tr9 od srotu s vyrezlejma dirama v podbehach po novotou smrdici tr14 a k tomu na oranisti jak v liberci se kolibajici ktm predjizdeny kloubovejma hykarusama...

A z a na letiste odvoz fabrickym autobusem familierne pojmenovanym interrupcak - nastavba na zilu s cumakem skakajici tak ze jsme v ulicce drzeli kufry a druhou rukou sebe na sedacce.

Planek site ani naka mapa neexistovaly tak jsem si ho kreslil stylem dojeti z centra linkou na konecnou a zpet.
Neděle, 14. ledna 2024 - 08:28:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1890
Registrován: 3-2013
Pokud by Ukrajina padla, asi by došlo i na ten povinný výcvik. Takže buďme rádi, že se to dosud nestalo. Zatím by snad mohlo stačit slušně armádu vyzbrojit - spolu s ostatními zeměmi NATO, aby Putina nebo nějakého dalšího šílence ty choutky přešly. Celkem bych rád věděl, kolik chcimírů drškuje třeba v Pobaltí. Moc asi ne.
Neděle, 14. ledna 2024 - 08:29:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 102
Registrován: 3-2015
Pánové zanechte prosím politiky na těchto stránkách. Jsou skvělé právě pro možnosti výměny informací z oblasti dopravy.

Víte někdo odpovědi na tyto otázky prosím:

1) jak vypadá dostavba mostu přes Lenu a propojení Jakutska s Niznym Bestachem
2) jezdí nějaké vlaky mezi Chasanem a Severní Koreou?

Díky [happy]
Neděle, 14. ledna 2024 - 08:53:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4834
Registrován: 6-2019
TMB: Pobaltí nesleduji, jen si troufám odhadnout, že teď jsou rádi a zticha, protože ten průser dochází i jim. Krom branné povinnosti by i česká společnost obtížně přijímala další a větší uprchlickou vlnu - protože je jasný, že na východ od Dněpru by zůstali jen starší lidé a kolaboranti.
Prý má být uzavřen pozemní přechod v Narvě?

Končí Vl8 ADY v Nachičevanské AR, takže očekávám nával šotoušků z celého světa. Fotky nejsou moje, krom těchto se dají fotit i nákladní vlaky. Osobně se tam nechystám, vše jsem stihl před pár lety, taková dobrá příprava na tvrdší režimy :-)




Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Pondělí, 15. ledna 2024 - 15:58:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 9-2015
Je čas, děcka, na hezkou ruskou pohádku. Tentokrát o Orient Expresu. https://www.youtube.com/watch?v=NJp8XZvAZ2Y
Úterý, 16. ledna 2024 - 10:28:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4837
Registrován: 6-2019
Určitě na to nebudu klikat - buď je za odkazem ruský vir nebo šváb.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Neděle, 21. ledna 2024 - 16:26:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1334
Registrován: 7-2017
Na ukázku pro Petra Vlčka Kijev (1984)
Neděle, 21. ledna 2024 - 16:43:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16502
Registrován: 5-2004
Nojo, timhle jsem se vozil o3 roky pozdejc... Dik.
Pondělí, 22. ledna 2024 - 00:02:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 7-2017
Někde mezi Kievem a Moskvou. (1984)
Středa, 31. ledna 2024 - 15:25:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4883
Registrován: 6-2019
Od 5. 2. nejezdí Kišiněv - Socola.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Vlarsky
Středa, 31. ledna 2024 - 20:13:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 89
Registrován: 2-2023
Od poloviny ledna rovněž nejezdí vlaky Balti-Slobozia - Ocnita.
Středa, 31. ledna 2024 - 22:02:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 1-2004
Tak snad začne časem jezdit něco jinýho [rofl][crazy]
Když se má snad od srpna zase lítat z Prahy do Kišiněva a cesta tak bude jednodušší, tak to zase všechno zavřou. To je k zbláznění...