Diskuse » Železnice » Nehody » Archiv diskuse Nehody do 26. 1. 2024 « předcházející | další »

Archiv diskuse Nehody do 26. 1. 2024

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 12:01:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9031
Registrován: 9-2011
Při modernizaci upravovat podjezd, kterým vede polní cesta odnikud nikam tak, aby jím někdy v budoucnu možná mohla projet vrtná souprava?
Takových propustků pro pěší / kolo / max. malej osobák jsou na koridoru stovky. Mají se VŠECHNY upravit tak, aby jimi někdy v budoucnu mohla případně vést silnice alespoň III. třídy? Protože co kdyby si zrovna za tímhle propustkem, kde dneska nic není, někdo za 15 let usmyslel postavit skleníkový areál a bude potřebovat přístup?
Tak to abyste pilně střádal do prasátka...
Všichni jste volové. Servít
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 12:03:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14111
Registrován: 4-2003
Zrušit přejezd a využít podjezd.

A k čemu to bude, když se lidi nedostanou ke svým pozemkům, ale k pozemkům někoho jiného?? To se jako po podjetí trati traktor (no spíš Terra s traktoristou se sundanou rádijovkou - viz foto) vznese, přeskočí cizí pole (jehož majitel Vás nepustí, proč by to dělal...) a potom přistane na tom svým a začne pokojoně orat?.[uhoh]

Tohleto jsou v reálném životě hraběcí rady - už jenom protože si lidi jichž se to v daném týká a jsou neopomenutelní většinou ani nemůžou jednat jinak.

(Příspěvek byl editován uživatelem RadekŠ.)
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 12:09:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 97
Registrován: 4-2021
Stavělo se před dvěma dekádama. To je argument?. Kdy se stavělo HB - Tišnov? A přejezdů je tam? Jeden jediný!!! A to v Tišnově.
Nadjezdy u Dřís - šílené zábory? Zase peníze za zemní práce na nic. Před mnoha lety jsem pobýval v Itálii a věřte, že tam je podjezdů a nadjezdů jako much. A zábory? Minimální silnice před dráhou na pár metrech šup dolů či nahoru. Žádné mega nájezdové rampy. Pár metrů!!! A jezdí se tam úplně v pohodě. Jen tady se furt vymýšlí, jak to udělat co nejdražší.
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 12:10:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17253
Registrován: 11-2002
Boccelli: ( On je problém při modernizaci zrušit přejezd a upravit podjezd? - jistěže není, ale v době, kdy ta modernizace probíhala byla všechno v pořádku a dostačující jakémukoli, spíše neprovozu. Kdyby se tam stavělo nějaké monstrum "pro nic", jistě by se našel někdo, pro by (oprávněně) poukázal na mrhání penězi daňových poplatníků.

Celé to udělat jinak začalo mít smysl až před pár lety. A všichni si toho všimli až teď, jak je to ovšem běžné. Nejprve se (bohužel) často musí stát průser, aby se něco změnilo. Tento je obrovský, ale jak naznačil Mladějov, trefit to Panter nebo Elf, byl by to asi neskutečný masakr. Nebo kdyby do toho něco vjelo z opačné strany... (fíra by tam měl reakční čas podobný, jako měl ten nešťastník ze 151, tedy prakticky žádný)
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 12:14:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14112
Registrován: 4-2003
No když je to vašemu starostovi, potažmo odboru dopravy

Tak holt Vlček zastaví a půjde k Bilštajnům za přejezdem k pro nový tlumiče do svého RR.[biggrin]

Jinak je to samozřejmě absolutně o ničem i pro tu pověstnou tetu Květu.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 12:18:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14113
Registrován: 4-2003
Kdy se stavělo HB - Tišnov? A přejezdů je tam? Jeden jediný!!!

Akorát že to je kompletní novostavba a tam přejezdy nelze.

Navíc zapomínáte, že to o čem se bavíme byla před léty obyčejná polňačka se zanedbatelným provozem.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Mladějov
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 12:22:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21508
Registrován: 3-2007
Mne spíš zaujalo to "je nutné spoléhat na blikadla" aneb jestli ono není lepší, když na tu trať vidět NENÍ, protože když je a vlak nevidět,tak to některé blbetschky láká vjíždět na přejezd i při blikající červené signalizaci.

Klasické smrťáky na dvojkolejkách - po projetí prvního vlaku je sebere ten druhý v opačném směru, nebo třeba na jednokolejkách PMD (MUVka) za vlakem - třeba velmi ošklivá nehoda v Choceradech (jen světla).

A všechno nerespektování signalizace PZZ, protože přece jsem chytřejší, než blbci z dráhy.
Pajzák
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 12:24:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7823
Registrován: 6-2015
Hm, a jak světla a špatný rozhled vyřeší po projetí prvního vlaku je sebere ten druhý v opačném směru, nebo třeba na jednokolejkách PMD (MUVka) za vlakem - třeba velmi ošklivá nehoda v Choceradech
Dost pochybuju, že tihle se rozhlíželi.
754061
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 12:34:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 201
Registrován: 7-2019
Právě se to mělo řešit při stavbě těch skleníků, že jedina obslužná komunikace je nevyhovujici. Stavba farmy se tam neměla vůbec povolit. Rumek sem včera dával fotky tohohle a ještě jiného zvlněného přejezdu. Pry byly poslány i na SŽ a SŽ se vyjádřila, ze ma všechno v normě. I kdyby ten hrb byl na cizím pozemku, tak pokud ohrožuje bezpečnost železniční dopravy, tak to má SŽ s majitelem řešit. Stejně si myslím, že ta vrtna souprava na tu farmu nejela poprvé. Když ji potřebovali na stavbu dalších hal, tak nejspíš ji potřebovali i na stavbu těch předchozích. 10krat to třeba vyšlo přes ten přejezd přejet a po 11. už ne. V předchozích případech to třeba stihl zvednout. Tentokrát už ne. Viz situace o den dříve, která byla někde publikovaná.
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 12:38:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2653
Registrován: 5-2007
Řidič je (prozatím) z obliga...
Policie oznámila, že třiatřicetiletého řidiče těžkotonážní soupravy už nezadržuje. „Řidiče jsme propustili, obviněn nebyl. Momentálně není považován za podezřelého. Kriminalisté prověřují možnou odpovědnost jak fyzických, tak i právnických osob,“ uvedla policejní mluvčí Daniela Vlčková s tím, že případ je vyšetřován kvůli možnému trestnému činu obecné ohrožení z nedbalosti. Samozřejmě není vyloučeno, že řidič může být případně obviněn v budoucnosti.
Zdroj: https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/vlak-nakladak-nestesti-srazka -dolni-lutyne-valnik-hasici.A240125_080841_ostrava-zpravy_jog
754061
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 12:38:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 202
Registrován: 7-2019
Doufám, že se DI a Policie budou zabývat, proč při stavbě farmy nebylo požadováno vybudování jiné obslužné komunikace případně vybudování nadjezdu.
Pavel2
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 12:47:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19951
Registrován: 8-2002
Hroch.R420:
> > Nezaplatí si pořádnej příjezd. Nepostaví si sklad jinde. A pak vyjadřuje údiv
> Pokud k tobě povede nevyhovující cesta, která bude ve vlastnictví obce/kraje/státu tak sáhneš do kešeně?


Tak je to logický nebo ne? Nebo si postavíš firmu na ostrově uprostřed veletoku (protože tam třeba byly superlevný pozemky) a budeš chtít po obci/kraji/státu aby ti zaplatili most nebo zajistili přívoz nebo dokonce vrtulník? [happy]
Když si postavíš RD v prudkým svahu, taky tam třeba budou dodatečný náklady na zajištění pozemku oproti možnosti, že bys stavěl na rovině.

Ale aby tohle nezapadlo:
stačí fakt zavolat na dráhu a říct "potřebujeme přetáhnout přes koleje takový menší hovado, možná se tam seknem a budem tam nějakou dobu šaškovat"
To jde něco takhle řešit operativně až v okamžiku kdy to nastane?

Podle mě to spíš napovídá tomu, že ta přeprava byla nadměr a měla mít pro tuhle jednu cestu spešl povolení, že tam skutečně projede, pochopitelně po předchozím prověření parametrů trasy. Protože na trati taky existuje nějakej grafikon a nelze jen tak v náhodnej okamžik O na půl hodiny zastavit provoz a nechat dráhu, aby se "rejpala prstem v nose". Skoro bych řekl, že každý povolení k přepravě nadměru by asi mělo obsahovat seznam kontaktů kam se obracet když se stane něco s čím se dopředu nepočítalo.
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 12:47:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 739
Registrován: 10-2018
754061:
"Doufám, že se DI a Policie budou zabývat, proč při stavbě farmy nebylo požadováno vybudování jiné obslužné komunikace případně vybudování nadjezdu."
To už jsem sem dával, že dle fotomapy 2016-2018 byla během vlastní stavby vyjetá cesta od Dětmarovic podél pískovny po poli. Ale asi to neměli s vlastníkem domluvené natrvalo, natož aby to nějak trvale upravili. A běžnej provoz farmy moc velkých kamionů s nízkym návěsem nevyžaduje. Ale zajímalo by mě taky, co přesně prošlo stavebnim řízenim a jak to koresponduje s dnešní realitou.
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 12:48:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4218
Registrován: 5-2002
MI636: No dobře, ale já jako nefyzik vidím neskutečný rozdíl ve prospěch srážky s vrtnou soupravou, oproti mostu ve Studénce,

Mohu se zeptat na něco osobního? Vy nemáte ukončenou základní školu? Tohle je učivo 7. třídy. Na to nepotřebujete matfyz...
Premiér prozradil, že se pravda o financování přestavby ekonomiky zamlčovala. Zelená politika je astronomicky drahá, nepřinesla žádná pracovní místa, znamená závislost na Číně a náklady neustále stoupají. Utopie není dosažitelná, a čím více lidé zchudnou, tím více se budou bouřit.
Petr_hradecký
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 13:01:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5677
Registrován: 4-2015
Jarda_krapas:
"Řidič je (prozatím) z obliga...
Policie oznámila, že třiatřicetiletého řidiče těžkotonážní soupravy už nezadržuje. „Řidiče jsme propustili, obviněn nebyl. Momentálně není považován za podezřelého. Kriminalisté prověřují možnou odpovědnost jak fyzických, tak i právnických osob,“ uvedla policejní mluvčí Daniela Vlčková s tím, že případ je vyšetřován kvůli možnému trestnému činu obecné ohrožení z nedbalosti. Samozřejmě není vyloučeno, že řidič může být případně obviněn v budoucnosti. Zdroj: https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/vlak-nakladak-nestesti-srazka -dolni-lutyne-valnik-hasici.A240125_080841_ostrava-zpravy_jog"

Hezkou mlhu nám tu položili...
Na K-Reportu od 2012.
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 13:04:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4733
Registrován: 6-2007
U toho přejezdu by nadjezd moc nepomohl, protože souběžně s tratí tam má v brzké době vést na náspu přeložka silnice, se kterou by to kolidovalo - tu cestu k farmě to má křížit nadjezdem. Ale docela se divím že už v době stavby nevyresili pořádně příjezdovou komunikaci ze směru od elektrárny, kde moc nechybí a měli by velice slušný příjezd pro veškerou dopravu. Takto se jezdí přes ten špatný přejezd a nevyhovující úzkou cestou mezi domy a poli, s tím že navíc část cesty musí ještě nákladní doprava nad 3,5 t projet areálem zemědělského družstva, protože zástavbou je zákaz.
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 13:21:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 740
Registrován: 10-2018
Dneska se nudím. Skoro všechny odpovědi jsou v územnim plánu, kromě otázky "jak se tam kurwa dostaly ty skleníky". odkaz

Tedy .. severně pod tratí má vést přeložka silnice (asi I/67), viz silná čárkovaná čára a černě károvaný koridor. Tim se řeší prakticky ty přejezdy, průjezdy a podjezdy. Dále na sever (červeně čtverečkovaný) je koridor pro VRT, do kterého asi z poloviny megaskleník zasahuje. Skleníkoviště je ta okrová plocha uprostřed.

Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 13:26:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1429
Registrován: 8-2011
Hezkou mlhu nám tu položili...
Spiknutííí!!!
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 13:34:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 741
Registrován: 10-2018
Třeba by to mohl být záměr, aby tu obci bližší navrženou trasu VRT (fialově čerchovaně) zablokovali -- koordinační výkres.
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 14:08:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14785
Registrován: 12-2009
Stavba farmy se tam neměla vůbec povolit. Rumek sem včera dával fotky tohohle a ještě jiného zvlněného přejezdu.
Stavba probíhala v minulých letech a nejspíš ji nerealizovali s rýči a kolečky. A nějaká doprava tam asi taky probíhá pár let, že.

U toho druhého přejezdu s podobnou kostrbatostí a v oblouky je pikantní to, že přes něj nemají jezdit cyklisti.
Kamionům s dřevem nevadí.
Ale ještě tudy netahali nějakou vrtací soupravu
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 14:26:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14787
Registrován: 12-2009
záměr, aby tu obci bližší
Povede úplně jinudy, kolem dálnice D1/A1.
https://www.tujastrzebie.pl/wiadomosci,cpk-dwa-warianty-kolei-z-j astrzebia-do-wodzislawia,wia5-3266-21614.html

(Příspěvek byl editován uživatelem ohl.)
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 15:13:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 742
Registrován: 10-2018
Zdá se že jo, trasy jsou od toho, aby se měnily .. ten stav z plánu je 2021 a skleníky (tehdy ještě NWT) v té třetí změně prostě "vzali na vědomí" jednim krátkym odstavcem. Takže dopravní napojení asi neřešil nikdo .. V roce 2022 už bylo všecko jinak. odkaz
Petr_hradecký
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 16:03:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5678
Registrován: 4-2015
Hroch.R420: ale prdlačky spiknutí... 😉 Jinde zase píšou, že neobvinili, pustili, ale nadále ho berou jako účastníka dopravní nehody.
Jen na mě to dělá dojem, že je OK vytvořit problém a pak od něj utéct??
Na K-Reportu od 2012.
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 17:13:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17
Registrován: 12-2019
Jelikoz taky obcas jezdim s vlekem a muze se mi teoreticky stat stejna situace, tak se chci zeptat.
Jako prvni bych volal 112. Existuje nejaka jina primejsi linka?
Nekde jsem cetl, ze prejezd pozna, ze nejsou zavreny zavory a hlasi to dal. Pomohlo by, kdybych jednu zavoru zvedl?
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 17:34:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11475
Registrován: 9-2002
158 možná rychlejší. A bloknutá/přeražená závora má signalizace k výpravčímu/dispečerovi. Ale ani to neni záruka, že zastaví včas vlak, co se blíží k přejezdu - záleží, jak ten vlak jede rychle a jak je zrovna daleko.

Pokud to začne bimbat, tak zdrhej a na auto se vyser.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 17:48:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30185
Registrován: 5-2002
Kolelač: Takže kdyby včera vzal jen traktor s vlekem, bylo by to dle "projektu" a ok?
Kdyby to byl traktor s vlekem, tak by tam neuvázl za spodek a tudíž by ho nevzal.

Ma to už musí být opravdu "specialisté"
Hele, nikdo po Vás nepožaduje, abyste rozuměl úplně všemu, ale na druhou stranu buďte trochu soudnej a když už něčemu nerozumíte, tak se do nikoho nevysírejte, působí to dost trapně...

Píšu že dle katastru je tam 43 m od dolní závory pozemek SŽ, a tu by to snad zajímat mělo
Soused má na našem pozemku zbudovanou příjezdovku ke svýmu baráku a my s ní máme společný akorát tak věcný břemeno, že ho po ní necháme jezdit. Podle toho, co píše HK, je to tady podobně.

Vlčoun: Cimz vznikl lavor mezi kolejema takze i osobaky to prejizdi krokem.
Tak zrovna tenhle přejezd na mě na fotkách působil, že je tam vnější kolej nejen převýšená, ale i zvednutá, aby to dělalo kuželovou plochu. Rozhodně to nevypadalo jako ten dvouhrbej velbloud u lomenského viaduktu.

Bocc: On je problém při modernizaci zrušit přejezd a upravit podjezd?
No ještě se taky od toho přejezdu k tomu podjezdu a pak zase nazpátek musím nějak dostat, což může mnohdy narazit. Zde třeba na to chráněný území či co to tam je...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
mot
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 17:58:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4720
Registrován: 7-2017
Taky tam mohl jet a uváznout autobus plný dětí/studentů jedoucích na exkurzi. Otázkou je, zda by stihli všichni vystoupit.
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 18:01:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 743
Registrován: 10-2018
Hajnej:
"
Soused má na našem pozemku zbudovanou příjezdovku ke svýmu baráku a my s ní máme společný akorát tak věcný břemeno, že ho po ní necháme jezdit. Podle toho, co píše HK, je to tady podobně.
"

Může být, ale zatim jsem to neviděl nikde podpořené dokumentama. Možné je pochopitelně lecos, třeba i to, že SŽ nenechala vlastníka cesty hrábnout do svého pozemku. Ale spíš se tim nikdo nezabejval, protože "v brzku" tam má souběžně s tratí vést přeložka I/67 a všecko bude ponovu, jinak a krásně. Akorát pro ty dva už pozdě.

Zahájení: 2029
Zprovoznění: 2032
odkaz

A ty megaskleníky se "vzaly na vědomí" ve změně ÚP obce 2021, když už tam pár let stály. Takže záhady, "proč se tam postavily, když je blbá cesta" i "proč je blbá cesta, když tam jsou megaskleníky", jsou aspoň v hrubym obryse pořešené.


(Příspěvek byl editován uživatelem prag.)
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 18:13:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5156
Registrován: 11-2008
mot:
"Taky tam mohl jet a uváznout autobus plný dětí/studentů jedoucích na exkurzi. Otázkou je, zda by stihli všichni vystoupit."
Jet s takovou soupravou ( tahač a nízký speciální návěs ) po takové, dá se řící vyasfaltované polňačce, bez řádné "přípravy cesty", je asi dost neprofesionální. [andel]
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 18:30:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30189
Registrován: 5-2002
Prag: zatim jsem to neviděl nikde podpořené dokumentama
Dneska je to už prodaný a ta cesta je převedená na obec jako samostatná parcela 1027/4, ale předtím to tak bylo.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 18:42:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 744
Registrován: 10-2018
Hajnej:
"Dneska je to už prodaný"
Myslel jsem samozřejmě pro ten pozemek SŽ v Lutyni. A pokračování cesty 45 metrů od kolejí je tam na pozemku jiné zemědělské firmy, než má ty skleníky. A samozřejmě katastr uvádí jakási předkupní práva a břemena, bez dalších podrobností ve veřejném přístupu přes web.
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 19:30:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 7-2017
RE: "Hajnej" Zklidněte hormon. Sám jste ve příspěvku napsal, že polní přejezd tam existoval i po "koridorizaci". Slušně jsem se zeptal, co dělá na "koridoru" polní přejezd? Na můj příspěvek, kolik takových časovaných bomb ještě číhá na tom, co zde tak velkoryse nazýváte "koridorem" jste raději neodpověděl. Raději zde budete řešit prkotiny stylu parcel resp. katastrů.. . . .Opravdu by mě zajímalo, kolik těch "časovaných bomb" ještě na té parodii na koridor existuje, nepochybně byste to mohl při své vševědoucnosti vědět?. . . . . . . . . . . . .[masinka]
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 19:34:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4743
Registrován: 3-2004
Nekde jsem cetl, ze prejezd pozna, ze nejsou zavreny zavory a hlasi to dal. Pomohlo by, kdybych jednu zavoru zvedl?

Přejezd to pozná... Ale pokud uvažujeme podobný případ, jako ta včerejší nehoda (ten okolnostmi hodně "blbý"), kdy se zrovna blíží vlak jedoucí maximální povolenou rychlostí (nebo jí blízké) - tak to jsou od momentu, kdy dojdou (mají dojít) závory do dolní polohy do doby, kdy je vlak na přejezdu, řádově okolo 10, 15, možná 20s. To je na úvahy o zastavení sakra málo...

Jiná situace ovšem může být, pokud zasahuje přibližovák do zastávky, blíží se osobní vlak/"pomalý" nákladní, spouští se výstraha na přejezdu... Na zastávce osobák díky velké výměně cestujících stojí dvě minuty a pak se pomalu rozjíždí směrem k přejezdu. Tady "porucha" přejezdu nadzvednutím (na tratích s vyšší rychlostí) může jednak shodit návěstidlo na STŮJ, pokud tam nějaké je, druhak změna stavu přejezdu je indikována na příslušném oblužném pracovišti.

Další příznivější případ může být, pokud je přejezd někde ve stanici či její blízkosti a po projetí jednoho vlaku je přejezd "přidržen" uzavřený pro druhý vlak - tam opět toho času, pokud by tam třeba někdo doklouzal po projetí prvního vlaku, bude trochu více, ale záleží dost na konkrétní situaci.
"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch."
Nikola Tesla
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 20:06:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11478
Registrován: 9-2002
Tyhle optimizmy sem pro laiky snad raději ani nepiš...
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 20:46:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17256
Registrován: 11-2002
Zatím se to zde přesně asi neobjevilo, ale co ta mašina vlastně trefila... [sad][smrt]
Kalanis
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 21:39:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2390
Registrován: 12-2006
Tak ČT v dnešní 90' zopakovala reportáž o zmrvené rekonstrukci P3711 u Golčova Jeníkova a je to z 18.7.2023. A je tam kurva dobře vidět, co se stalo a proč se s tím zasekl. No a včera máme na podobném hromadu... 35:08 ; klíčový čas je fotka kolem 36:00. To je přesně poslední věc, kterou podle mne viděl fíra u Lutyně. Jen tam neměl krabici, ale velkou vrtačku. A na rozdíl od Jeníkova ve Slezsku nestihl brzdit. Navíc prý už před 2 roky před tím zásekem se něco stalo a odpovědnost podle Drážní Inspekce náleží Drážnímu Úřadu, který schvaluje rekonstrukce - a ten na to sral.
Doprava nebo něčí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely... K-Report do mobilu
mot
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 22:15:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4723
Registrován: 7-2017
Otazníky??? https://zdopravy.cz/otazniky-kolem-dnesni-tragicke-nehody-ryhy-v- asfaltu-i-jednani-na-podzim-stiznosti-nebyly-rika-sz-192097/
Čtvrtek, 25. ledna 2024 - 23:14:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30191
Registrován: 5-2002
Kalanis: o zmrvené rekonstrukci P3711 u Golčova Jeníkova
No já v té reportáži tedy vidím to, že se odchylně od běžného řešení tratě v oblouku vnější kolej zvedla, aby nevznikl dvouhrbej velbloud. Takže samotnej přejezd zmrvenej není, zmrvený je to, že se kraj vyprdl na navazující část komunikace.

Kolelač: Slušně jsem se zeptal, co dělá na "koridoru" polní přejezd?
Co by tam asi takovej polní přejezd mohl dělat? Úplně to samý, co jinde: umožňuje dojet na to pole. Prostě tam odedávna vedla polňačka, kterou Ferdinandka mínila překřížit, tak se tam holt musel postavit přejezd a od té doby nikdo jeho zrušení neodsouhlasil.
A dokud ta polňačka zůstává polňačkou, není celkem co řešit. Průšvih nastane v okamžiku, kdy tam toho začne jezdit víc a parametry komunikace tomu přestanou vyhovovat. A to se stalo právě tady, proto ty zdánlivé prkotiny okolo katastrů a podobných věcí.

Opravdu by mě zajímalo, kolik těch "časovaných bomb" ještě na té parodii na koridor existuje, nepochybně byste to mohl při své vševědoucnosti vědět?
Lidem, kteří se na to ptají opravdu slušně, bych se možná časem po něčem poohlédl, ale na jedince, co má předem jasno a otírá si hubu o blíže nespecifikované "specialisty" nebo jiným předhazuje domnělou vševědoucnost, svým časem plýtvat fakt nebudu. [nene]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Ml636
Pátek, 26. ledna 2024 - 00:30:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6054
Registrován: 11-2006
To je stejné, jako když jsem se ptal na tu rychlost kolem Ostravy a to jsem se ptal slušně.[biggrin]

Časované bomby tam přece nesmí být žádné, jinak ruská ruleta pokračuje dnes a denně. Musí se to začít řešit hned. Zejména, když si svědci nehody z Lutyně vzpomínají, jak se přejezd koridorizací tratě hodně "vyboulil" změnou převýšení kolejnic.
A zrovna dneska jsem byl... Hošticéé, ale nezastavujém... Lidi, hoštický přejezd je stejně tak zralý na další kecnutí nějakého auta. Tam asi musí všechno dlouhé a těžké snad taky jezdit jinudy. Směrem od vsi ke křižovatce s I/4 je těsně za kolejemi tak prudký zlom, že jsem si hned vybavil, jak bych tam neprojel ani s trochu nižším autobusem a postrčil bych podlahou lidem kufry nahoru.[uhoh] A ne každý autobus/kamion má čuplítko na přizvednutí výšky. Tohle se tam stát, tak se snad pos***, i když na té malé lokálečce bych zavolal kolegům do Jihotransu, aby si svou autobusovou divizi na kolejích chvíli pozdrželi, než bych to podložil heverem, připumpoval a poslal šupem z přejezdu dolů.[crazy]

No nevím, s metrem jsem tam nechodil, ale tyhle šílené přejezdy jsou všechny oficiálně normálně průjezdné, zpravidla bez jakéhokoliv označení o maximální přípustné délce vozidel.
Rebel Yell
Pavel2
Pátek, 26. ledna 2024 - 01:36:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19952
Registrován: 8-2002
Bude zajímavý co se vyšetří... ale některý věci už teď působí divně.

Kdo povolil stavbu skleníků aniž by zajistil odpovídajcí příjezd?
Během jejich výstavby byl příjezd i přes most přes trať směrem k EDĚ, kolem šterkovny Cemex a pak přes pole, viz letecký fotky na mapách.cz z let 2018 a 2021. Kdyby se vlastník skleníků dohodl na zřízení stálý cesty se štěrkovnou a vlastníkem vedlejšího pole, mohl mít luxusní příjezd. Otázka je i jestli se někdo dohodnout vůbec chtěl. Přejezd se předělával 2019 a byl zcela uzavřenej, tj. muselo se jezdit jinudy, to už skleník fungoval.

Skleník má vlastní horkovod z EDĚ. Celková investice cca 600 MKč. A nemá dalších několik jednotek MKč na cestu? [crazy]

Pan starosta podle toho co sdělil ČT asi žije v jiný Dolní Lutyni než všichni místní okolo. Všeobecně se ví, že přejezd je problémovej, autobusovej dopravce chtěl prověřit sjízdnost přejezdu pro NP bus, pan starosta říká že neeviduje žádný stížnosti. Kde to krucifix jsme? U blbejch na dvorku? [angry]

Ta silnice přes přejezd nemá ani 6 metrů šířky aby se tam bezpečně minuly dva osobáky. Přesto je prej podle některých činitelů silnice ok. Tomu nerozumím.

Skleník má 150 zaměstnanců jestli jsem to zachytil správně. Takže nějakej provoz i ti pracovníci při střídání směn jistě generovat budou. Rozhodně tam bude rušnějc než když tam jezdily jen traktory a cesta byla blátivá. Pro začátek by stačilo spočítat osobáky kolem skleníků.

Na projekt přeložky I/67, zde v souběhu s koridorovou tratí, se letos teprve bude dělat EIA, zahájení stavby předpoklad 2029 a konec 2032, viz infoleták ŘSD, odkaz už tu sice byl, ale ať to nemusíte hledat, kód stavby T87. To je pořád za dlouho. Během přípravy stavby by se měl vyřešit i příjezd ke skleníkům.
Pavel2
Pátek, 26. ledna 2024 - 01:40:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19953
Registrován: 8-2002
A ještě: správce komunikace asi tvrdě spí nebo nezná značku B17. Ano, asi by bylo třeba vykonat nějakou práci, aby se zjistilo jaký vozidlo přes přejezd projede a jaký už ne. Značka tam měla být nejméně od 2019 kdy skončila reko přejezdu.
Pátek, 26. ledna 2024 - 07:34:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17258
Registrován: 11-2002
Pavel2: nic proti nějaké značce (třeba B17), ale zde problém nebyl ani tak v délce, jako v hloubce.
Pátek, 26. ledna 2024 - 09:14:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6516
Registrován: 7-2007
Se zájmem sleduji reportáže z této nehody, včetně i zdejší diskuze. Jedno mě však opravdu vyděsilo a zároveň mi prolétla hlavou věta herce p. Augusty z filmu " Všichni dobří rodáci" -"Horší jak za Němců..." - tak použiji ekvivalent "Horší jak za komoušů...". Jakým právem a proč tomu nebohému šoférovi byly dána pouta? A ještě to předvádějí v médiích - no to je, kuwa, hodně za hranou. S veškerou úctou se zahynuvšímu kolegovi, je mi ho opravdu nesmírně líto, samozřejmě i pozůstalých, ale tohle? Kam to spěje? To snad není pravda....
Petr_hradecký
Pátek, 26. ledna 2024 - 09:34:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5679
Registrován: 4-2015
Oldcerry: "pouta"...
Byl jste u toho? Nevím, že by tahle informace prosakla do zpráv. Tak se na to podívejme úplně jednoduše: střetl se vlak s autem. Každé vozidlo někdo řídil (odborníci prominou zjednodušení). A kdo myslíte, že pochybil? Odpověď nechám na vás.
Na K-Reportu od 2012.
Němec_z_ova
Pátek, 26. ledna 2024 - 09:53:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4557
Registrován: 4-2009
Byl jste u toho? Nevím, že by tahle informace prosákla do zpráv.

Málo sledujete média. Je k vidění záběr na tuto událost, včetně komentáře nějakého individua, že obviněný řidič je oblečen v maskáčové bundě. To pro případ, že na to lůza nepřijde sama[uhoh]
Mufloni nepatří na koleje[pozor][pozor][pozor]
Pátek, 26. ledna 2024 - 09:55:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14114
Registrován: 4-2003
Kdo povolil stavbu skleníků aniž by zajistil odpovídajcí příjezd?

Polyšte, pokud máte nějakou psychickou vadu a máte pořád ten samý a dávno v podstatě vyvrácený dotaz, tak se obraťte na svého psychiatra.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Pátek, 26. ledna 2024 - 10:22:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6517
Registrován: 7-2007
Petr_hradecký: To bylo ve zprávách, to z vlastní palice nemám. Zprávy včera TV Prima čas 19:29:15, tak se podívejte. Ale třeba reportéři kecali a ten kluk jen držel ruce před sebou.
Kdo pochybyl, nevím, nemám informace abych mohl soudit. Spakulovat mohu, ale to je zbytečné.
Pátek, 26. ledna 2024 - 10:24:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 702
Registrován: 10-2010
Ml636

Pátek, 26. ledna 2024 - 00:30:41

Mlho, mlho.
Pátek, 26. ledna 2024 - 10:27:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1430
Registrován: 8-2011
 kdo myslíte, že pochybil?
Vzhledem k tomu,že byl propuštén a neobviněn (prozatím) ,tak to pochybení nemusí být nad slunce jasné.
Pavel2
Pátek, 26. ledna 2024 - 10:39:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19955
Registrován: 8-2002
RadekŠ:
Polyšte, pokud máte nějakou psychickou vadu a máte pořád ten samý a dávno v podstatě vyvrácený dotaz, tak se obraťte na svého psychiatra.

Vidím, že je to přímo na mě. Zdejší diskuzi čtu. Přesto jsem něco mohl přehlídnout nebo to nebylo vyjádřeno dostatečně polopaticky. Můžeš mě prosím navést, kdy to bylo vyvráceno? Děkuju.
Pátek, 26. ledna 2024 - 10:43:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14115
Registrován: 4-2003
svědci nehody z Lutyně vzpomínají, jak se přejezd koridorizací tratě hodně "vyboulil"

V době koridorizace tam vedla obyčejná polňačka - tady byly tam zákonitě jiné nájezdové úhly než dnes, kdy tam vede asfaltka a zákonitě muselo docházet i ke změně a úpravám nivelety, zakládání konstrukčních vrstev, atd.

Krom toho je to z pohledu vyšetřování zcela bezpředmětný - to bude zkoumat stav v době nehody - né před ní, nebo po ní.


To je na ukázku jak nejen Vy odbíháte od tématu a podstaty věci - jak veverka skákající z větve na větev.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Pajzák
Pátek, 26. ledna 2024 - 10:43:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7827
Registrován: 6-2015
Petr_hradecký:
"Každé vozidlo někdo řídil (odborníci prominou zjednodušení). A kdo myslíte, že pochybil? "
A musel to být nutně někdo z těchto dvou?
Pátek, 26. ledna 2024 - 10:44:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30192
Registrován: 5-2002
636: Časované bomby tam přece nesmí být žádné
Takhle bezobsažnou floskuli umí plácnout kde kdo.
Takže zrušíme všechny polní přejezdy a těm, co na to pole jezdí, řekneme, že mají smůlu a že se tam už nedostanou? To asi neprojde.
Nebo všechny přejezdy nahradíme nad-/podjezdama, které jsou ovšem cca o řád dražší? Na to nemáme.
Nebo uděláme sběrnou komunikaci podél tratě až k nejbližšímu nadjezdu? Asi ideální, ale dovolí to majitel pozemku?

OC: použiji ekvivalent "Horší jak za komoušů..." A ještě to předvádějí v médiích - no to je, kuwa, hodně za hranou.
Mediální hyenismus existuje nezávisle na režimu a to, co ho pohání, je lačnost konzumentů těch médií.

Jakým právem a proč tomu nebohému šoférovi byly dána pouta?
Hele, byl to smrťák s fůrou zraněnejch a obrovskou škodou, přičemž celá ta přeprava byla vůbec nějaká podivná. Takže třeba proto, že si v danou chvíli nikdo nebyl jistej, že ten šofér nebude chtít zdrhat, a přitom se tam hodily každý ruce, takže by byl docela luxus vyčlenit pár lidí na hlídání?

RŠ: máte pořád ten samý a dávno v podstatě vyvrácený dotaz
No ale ono by bylo fakt dobrý vědět, jak se vlastně stalo, že je z bejvalý polňačky najednou příjezdovka. Primárně ne proto, aby se zjistilo, koho za to zavřít, ale co ohlídat příště, aby se takovýhle případy neděly.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 26. ledna 2024 - 10:54:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4220
Registrován: 5-2002
Oldcerry:
"Jakým právem a proč tomu nebohému šoférovi byly dána pouta? "

ad 1) tu informaci pustil na sociálních sítích místní starosta ("teď toho řidiče vedli kolem v poutech") - dá se to dohledat. A na místě toho řidiče bych se na něm zahojil...

ad 2) řidič byl "zadržen", což je procesní úkon a má svoje souvislosti - takže policajti konali podle svých pravidel. Ona jaksi nerozlišují, jestli je zadržen člověk, který je zdrcen z toho, co se stalo nebo agresivní sjetá smažka... Ona je to jistým způsobem i ochrana toho zadrženého, aby v nějaké pohnutí mysli nespáchal (nebo se nepokusil spáchat) sebevraždu. I takové případy v minulosti byly.

Na první pohled mne to také nas...o, nicméně jsem se zeptal a akceptuji.
Premiér prozradil, že se pravda o financování přestavby ekonomiky zamlčovala. Zelená politika je astronomicky drahá, nepřinesla žádná pracovní místa, znamená závislost na Číně a náklady neustále stoupají. Utopie není dosažitelná, a čím více lidé zchudnou, tím více se budou bouřit.
mot
Pátek, 26. ledna 2024 - 11:07:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4726
Registrován: 7-2017
Tuším, že před lety výpravčí ve Všestarech po nehodě ukončil svůj život skokem pod kamion.
Pátek, 26. ledna 2024 - 11:36:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6518
Registrován: 7-2007
Hajnej: Jako sorry, ale tohle je pro mě nepřijatelné.
Hele, byl to smrťák s fůrou zraněnejch a obrovskou škodou, přičemž celá ta přeprava byla vůbec nějaká podivná. Takže třeba proto, že si v danou chvíli nikdo nebyl jistej, že ten šofér nebude chtít zdrhat, a přitom se tam hodily každý ruce, takže by byl docela luxus vyčlenit pár lidí na hlídání? A ve Studénce, po pádu mostu, někomu dali klepeta? Nemyslím si, je to obdobné...

Johny11: Na první pohled mne to také nas...o, nicméně jsem se zeptal a akceptuji. Takže vám připadá normální, že ač nejste ničím vinen, jsou vám přiloženy pouta? On vjel na přejezd na blikající bílou (oprávněně), pak došlo k technické závadě (pravděpodobně) a jsou mu dána pouta, aby to všichni viděli??
Ona je to jistým způsobem i ochrana toho zadrženého, aby v nějaké pohnutí mysli nespáchal (nebo se nepokusil spáchat) sebevraždu. To si děláte srandu? Pravděpodobný viník (a to v této situaci a okamžiku bylo) nesmí zůstat bez dozoru, ale klepeta, polda snad smažku, nebo gaunera pozná. I takové případy v minulosti byly. Ano, znám. Taky byl okolo dost velký humbuk, jak to, že ho nechali samotného (plácajda poté co pustil vlaky proti sobě po příjezdu vyšetřovatelů a po předběžném výslechu skočil pod náklaďák).

No a jsme zpět, kde jsme byli...Dají ti pouta, aniž si možná nic neprovedl. To fakt je v pořádku?
Petr_hradecký
Pátek, 26. ledna 2024 - 11:53:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5680
Registrován: 4-2015
Pajzak, Hroch R420: no právě...
Sociální sítě, hlavně FB jsou jako informační zdroj zcela k ničemu, pokud je to jen komentář " od někoho". Jestli s jasnou fotkou, to už je o dost jinde.
Mimochodem, každé použití tzv. donucovacich prostředků se protokoluje, obzvlášť u takovéhle věci, to za prvé. Primu nesleduji bo povinné reklamy.
Na K-Reportu od 2012.
Pátek, 26. ledna 2024 - 12:31:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14116
Registrován: 4-2003
HajnejNo ale ono by bylo fakt dobrý vědět, jak se vlastně stalo, že je z bejvalý polňačky najednou příjezdovka. Primárně ne proto, aby se zjistilo, koho za to zavřít

Samozřejmě, ale taknějak bych čekal, že ta přeměna polňačky na asfaltku byla normální stavba se stavebním povolením a všema náležitostma kolem toho.

A z pohledu vyšetřování je spíš klíčové, zda stav komunikace byla v souladu normama - a pokud ne, kde se behem toho procesu stala chyba. Protože to někdo staví, navrhuje, kolauduje, dozoruje a následně provozuje.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Tajemný_em
Pátek, 26. ledna 2024 - 12:34:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4663
Registrován: 5-2002
Petr_hradecký:
"Mimochodem, každé použití tzv. donucovacich prostředků se protokoluje, obzvlášť u takovéhle věci, to za prvé. Primu nesleduji bo povinné reklamy."

Klepeta ale v případě eskorty nejsou brána jako donucovací prostředek, viz § 54 zákona o policii. A důvodná obava, že bude ohrožena bezpečnost/zadržený se pokusí o útěk, ta je při každé eskortě. Vede-li někoho strážník, je to těžkej moment v životě lidským, řekl kdysi Švejk. A do hlavy i toho sebeslušnějšího a sebevyrovnanějšího člověka, který se dostal do tak náročné životní situace, nevidí níkdo. U nás kdysi skočil pod vlak člověk, jen co mu domů pošťačka přinesla předvolání k rozvodovému soudu. A teď si představte, že takového labilnějšího jedince eskortujete bez pout. [sad]
"Čelím pokušení tím, že mu podlehnu." Jára da Cimrman
Mladějov
Pátek, 26. ledna 2024 - 12:51:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21520
Registrován: 3-2007
>Takže vám připadá normální, že ač nejste ničím vinen, jsou vám přiloženy pouta?

O vině rozhoduje soud, ne minutu po příjezdu policajti.

Mně to připadá teda za hranou, nicméně jsi na Moravě a tam prostě službu víc žerou [lol]

Ale zase tady najdeš zjevně plno lidí, co takový postup schvalují - až do té doby, než někoho napálí na silnici a odvedou je v poutech na služebnu.

Asi bych viděl rozdíl být chycen při úmyslném trestném činu případně agresivním chování vůči policii.

Zadržení je poměrně rigidně stanoveno včetně případného přiložení pout.
Tedy když hrozí, že uteče - podání vysvětlení na služebně jistě OK, ale dávat pouta je za hranou, pokud sám dobrovolně vyčkal do příjezdu policie, normálně spolupracuje, není agresivní, uposlechne pokynů policisty atd. atd.

Řeči, jak mu vlastně pomohli, aby nespáchal třeba sebevraždu, no sorry.. [crazy]
To nemá oporu v zákoně.