Diskuse » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 17. 1. 2024 « předcházející | další »

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 17. 1. 2024

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 28. prosince 2023 - 20:56:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5473
Registrován: 9-2003
Džem: Budete se muset smířit s tim, že se SprŽel nemusí řídit vašimi šotoprávy.
Moře: Mluvím o čisté době jízdy vlakem [rofl].
NOBLE BRICKS
Čtvrtek, 28. prosince 2023 - 22:46:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8965
Registrován: 3-2006
Ad S4991023:
O to je to zajímavější. Zřejmě nějaká chyba v časoprostoru.[rofl]
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.
Myosotis.
Pátek, 29. prosince 2023 - 11:34:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3231
Registrován: 12-2020
S4991023: Já jsem dávno smířen. Nakonec stejně v těch listech GVD už není to podstatné, tedy náklady, takže mě už jsou k ničemu a trasy relativně pravidelných Mn se dají najít jinde. Jen jsem komentoval to, že vůbec nejde o nějaká autorská práva, ale o prostou neochotu, nic víc.
Mladějov
Pátek, 29. prosince 2023 - 11:57:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21215
Registrován: 3-2007
To není prostá neochota - to by aktivně neřešili, když to někdo ukradne a nechá někde natapetovat (s provozovatelem webu).

Jinak dřív to ukradl každý šotouš - zaměstanec, stejně tak to bylo s hesly, dnes už mají poměrně sofistikovanou politiku hesel a kontroly přístupů, takže mělo pár takových docela problém.
Pátek, 29. prosince 2023 - 12:59:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2307
Registrován: 7-2017
Pokial to v zahranici ide a doma nie, tak je jasne, ze ide o nejaku blbu policy, ktora sa prave takto obchadza, ze to niekto vynesie. SZ by mala mat jasnu politiku, co zverejnit moze a co uz su interne informacie- lenze tu clovek narazi na stare poriadky, ze predsa sa to tak nikdy nerobilo, preco by sa to teda malo robit.

Nedavno sa podobna vec riesila v Singapure, kde si fanusikovia sadali na horne poschodie autobusu a za celne sklo umiestnili tabulku s poradim, aby ich mohol zvecnit fotograf nielen s cislom linky, ale aj poradim. No a ludi to samozrejme plietlo, takze dopravny podnik dal jasne instrukcie, ze cislo poradia nepovazuje za oficialny udaj a poprosil ich, aby to nerobili, kedze to pletie ich zakaznikov. Takto si predstavujem debatu medzi organizaciou a fanusikmi dopravy.
Pikehead
Pátek, 29. prosince 2023 - 14:07:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9620
Registrován: 3-2007
Co je v Krhanicích za dobrou hospodu?
Pátek, 29. prosince 2023 - 20:47:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14025
Registrován: 4-2003
SZ by mala mat jasnu politiku, co zverejnit moze a co uz su interne informacie- lenze tu clovek narazi na stare poriadky, ze predsa sa to tak nikdy nerobilo

SŽ bezpochyby takovou politiku má - stejně jako jí má v podstatě jakákoliv podobná instituce. A v těch uniklých dokumentech ta klasifikace samozřejmě je, stačí umět číst.

A nějaký půjčování hesel, to je v dnešní době kretenismus.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Sobota, 30. prosince 2023 - 12:13:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 93
Registrován: 3-2007
Já, když to vezmu z nešotoušského pohledu cestujícího (protože zájmy šotoušů zjevně nejsou zájmy státu, i když by jejich podporou mohli vychovávat nové generace zaměstnanců), používám hlavně NJŘ a čekací doby – to je zásadní dokument pro cestující, který je často i důležitější než vlastní jízdní řád – cestujícího zajímá, jestli budou vlaky navazovat, neujede přípoj a jestli se dostane domů, přesné časy už tak důležité nejsou, hlavní je vědět, že když bude zpoždění, bude tam ten navazující vlak čekat. Tak nechápu, jak je možné, že aspoň tohle není veřejné. Teď se mi je tedy podařilo vyhledat a stáhnout (zdá se že legálně ze stánek SŽDC), takže jsem rád a konečně můžu bez obav jezdit, ale pokud vím, tak na to z veřejných stránek s JŘ nikde odkaz není.

A pokud plánuji nějakou cestu, kdy chci někam dojet, být určitou chvíli tam (je jedno jestli fotit vlaky nebo památky nebo jít někam pracovně, něco vyzvednout…) a pak se vrátit nebo pokračovat dál, je NJŘ nejlepší pomůcka, protože tam na první pohled vidím, kolik tam budu mít času nebo kterými vlaky jet, abych tam byl přesně tak dlouho, jak potřebuji, kde bude nejvíc času na přestup... Vypočítávat to z KJŘ je náročnější a náchylné na chybu. Vždycky to tak vysvětluji známým, aby pochopili, že i pro běžné uživatele je to užitečná pomůcka, jednou jsem to ukazoval spolužákovi matematikovi a ten tomu hned rozuměl, že to je vlastně graf, ve kterém se čte mnohem lépe než v tabulkách.
Dost často si NJŘ kreslím sám (především tedy pokud je chci jet někam fotit, ale i ty výše zmíněné výhody pro cestujícího to má), když je nějaká výluka, kdy potřebuji vidět, jak vlaky jezdí, kde se křižují a kdy kde který stihnu a než zkoumat tabulky a snažit si z nich zapamatovat systém, je mnohem jednodušší nakreslit si osy stanic a času a do nich trasy vlaků a mám to za chvíli hotové a přehledné. NJŘ je geniální vynález, který žádná moderní vymoženost nenahradí.

A pak řazení vlaků, které se sice postupně zveřejňuje na Vagonwebu nebo ŽelPage (za což velké díky [ok] ) a už se objevuje i v e-shopu ČD (což je tedy opravdu užitečná věc, když chci jet určitým typem vozu třeba kvůli oknům, zásuvkám, nebo že mi některý typ prostě víc vyhovuje, tak kouknu a vidím, jestli je to Bdmpee nebo Bdpee, B nebo B209 – myslím, že i běžný cestující, který potřebuje ve vlaku pohodlně pracovat, se ta označení rád naučí), ale je mnohem jednodušší mít uložené pár pdf, než si muset před cestou všechno hledat na internetu a vypisovat, abych pak na nástupišti trefil ten správný vůz nebo vybral správný vlak. Vlastně to je jeden z důvodů, proč jsem si kdysi před lety pořídil „kapesní počítač“ – abych měl celé pomůcky po ruce v kapse a nemusel si před každou cestou zdlouhavě dělat itinerář a pro případ mimořádností vozit knižní jízdní řád (i když ten je pořád tím nejpohodlnějším pomocníkem, kdyby nebyl tak těžký).
Sobota, 30. prosince 2023 - 12:18:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10910
Registrován: 5-2007
Martin_votava: Pokiaľ si k VJŘ nakreslíte grafikon, tak ste začasto vybavený viac, než skutoční železničiari. [kladivo] NJŘ sa zverejňujú len k začiatku platnosti GVD a bez zmien na poslednú chvíľu, niektoré listy NJŘ tak sú kľudne od začiatku až do konca neplatné.

To isté by platilo o prípadnom radení. Pokiaľ si ho niekde vezmete v PDF, tak už dávno nemusí byť platné (a to môže byť pár dní po začiatku GVD).

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Sobota, 30. prosince 2023 - 12:55:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2311
Registrován: 7-2017
Existencia takej policy este neznamena, ze je v poriadku a nechrani zbytocne aj nieco, co nie je problem pustit na verejnost. Ale radsej by som hlasoval za vylukove JŘ, nie ze si mozem hodit mincou, ci moj pripoj pocka alebo nie a potom budem niekde hodinu alebo dve kysnut- no a to sa netyka len nejakych pripojov v Ziline, ale bezne aj v intergovanych systemoch, kde nikto neriesi pripoje vlak-bus a opacne.
Sobota, 30. prosince 2023 - 13:16:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4656
Registrován: 4-2014
Martin_votava:
"používám hlavně NJŘ a čekací doby – to je zásadní dokument pro cestující, který je často i důležitější než vlastní jízdní řád – cestujícího zajímá, jestli budou vlaky navazovat, neujede přípoj a jestli se dostane domů, přesné časy už tak důležité nejsou, hlavní je vědět, že když bude zpoždění, bude tam ten navazující vlak čekat. Tak nechápu, jak je možné, že aspoň tohle není veřejné. Teď se mi je tedy podařilo vyhledat a stáhnout (zdá se že legálně ze stánek SŽDC), takže jsem rád a konečně můžu bez obav jezdit, ale pokud vím, tak na to z veřejných stránek s JŘ nikde odkaz není.
"

Nákresné jízdní řády se vám podaří ze stránek SŽ stáhnout bez problémů za podmínky, že máte zřízen ze strany SŽ přístup a vlastníte přihlašovací údaje, tedy jméno a heslo a nebo vám ty přihlašovací údaje někdo prozradil. Bez přihlášení na stránky SŽ se vám ty NJŘ nepodaří stahnout, veřejně bez přihlášení jsou tam dostupné jen knižní a vývěsné jízdní řády určené pro veřejnost.
Ale stejně si myslím, že NJŘ za nějakou dobu přestanou být vydávány v papírové formě a budou dostupné jen online v provozních aplikacích SŽ, tedy NJŘ dopadnou stejně jako SŘJ, které už v papírové podobě SŽ nevydává a jsou dostupné jen v provozních aplikacích SŽ určené pro dopravce a zaměstance SŽ, kteří se podílejí na řízení vlakového provozu.
Babilon
Středa, 03. ledna 2024 - 14:52:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4698
Registrován: 12-2007
http://babitron.tode.cz/dopravci.html
Pro zajímavost srovnání rozsahu jednotlivých dopravců 2022 vs. 2024.
Starší data mají bohužel trochu jinou strukturu, tak se mi s tím nechce patlat (aspoň ne v tuto chvíli).
Pátek, 05. ledna 2024 - 21:41:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 7-2017
Tak 29.ledna to vypukne mezi Karlštejnem a Berounem - viz změna JŘ na tratích 170 a 171 (a v důsledku i jiných): https://www.spravazeleznic.cz/cestujici/jizdni-rad

Stručně řečeno:
- mezi cca 10 a 18 hodinou budou osobáky z Prahy končit v Karlštejně, kde budou stavět i klatovské rychlíky, ty zastaví i v Srbsku (dtto i v opačném směru)
- prodlouží se jízdní doba rychlíků i expresů cca o 10 minut, hlavně ve směru z Prahy
- některé rychlíky Praha-Plzeň-Klatovy budou začínat a končit v Praze na Smíchově, právě kvůli prodloužení jízdní doby (bo by nestihly otočku kdyby jely až na hlavní)

A propos, ví se jak dlouho ta oprava bude trvat ? Do konce tohoto JŘ ? Nebo i v roce 2025 ?
Pátek, 05. ledna 2024 - 21:53:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16438
Registrován: 5-2004
Proste pro cesty Beroun praha game over na tri roky. Dopoledni dvouhodina a odpoledni spicka s hodinou nahodnych vystrelu r16 byla jako nepouzitelna overena prosincovou realitou. Navic ted tou r16 nepujde jet ani z hlavaku cili konec jakekoli vazby na dalkovku.
Pátek, 05. ledna 2024 - 22:14:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7882
Registrován: 5-2002
S tímhle odlehčením se vejde na most pod Vÿtoní nákladní trasa pomalu, ne?
Mladějov
Pátek, 05. ledna 2024 - 22:15:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21299
Registrován: 3-2007
Prâvě na to koukâm a ony tam jsou jen některé Berounky - to je teda bordel!
Pátek, 05. ledna 2024 - 22:18:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4658
Registrován: 4-2014
Z_F_J:
" propos, ví se jak dlouho ta oprava bude trvat ? Do konce tohoto JŘ ? Nebo i v roce 2025 ?"

Stavba Beroun - Karlštejn bude probíhat tři roky. A lze počítat , že mezi Karlštejnem a Berounem bude během stavby u některých vlaků probíhat i náhradní autobusová doprava. A pak by se mělo začít na úseku Karlštejn - Praha Radotín, takže minimálně do roku 2030 je trať Beroun - Praha pro nějaké denní dojíždění nepoužitelná.

Bohužel původní plány byly jiné, nejdřív postavit tunel a pak rozkopat původní trať, jenže tehdejší ministr matlák Bárta z Johnovy strany Věci veřejné, po které dnes ani pes neštěkne vše totálně zadil a výstavbu tunelu zastavil.
Pátek, 05. ledna 2024 - 22:46:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16439
Registrován: 5-2004
Az bude v breznu nebo dubnu prvni hezkej vikend tak se snad zajedu do srbska kouknout jak do ctyrvozovy r16 nastupuje nejakych 100-150 lidi s desseeti koocarky, deti s odrazedly a par cyklistu. V kvetnu a cervnu na karlstejne 2-3 skolni vylety. Nova bude mit kde tocit reportaze...

Takova berounka v 10 z prahy v sobotu nejspis taky nebude pobirat kdyz do berouna a srbska poveze navic lidi ze tri dvouesusu.
Sobota, 06. ledna 2024 - 09:57:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8988
Registrován: 3-2006
Luboš_3.21:
"jenže tehdejší ministr matlák Bárta z Johnovy strany Věci veřejné, po které dnes ani pes neštěkne vše totálně zadil a výstavbu tunelu zastavil."

A dodejme k tomu, že žádný politik se proti tomu nepostavil.
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.
Myosotis.
mot
Sobota, 06. ledna 2024 - 10:44:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4653
Registrován: 7-2017
P v: ...a druhý víkend turisti změní lokalitu [happy].
Sobota, 06. ledna 2024 - 11:05:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16440
Registrován: 5-2004
Kam z ty prahy asi jinam za podobny cas a do podobny lokality ho zmenej? Ono se treba na karlstejn jezdi i od berouna. A na krivoklat, nizbor a zbecno taky pres beroun.

Druha pikantnost je useknuti rokycan, horovic i berouna od cest vlakem dal za prahu. Pred plysakem jely na hlavak aspon rychliky, ted nic. Cili nutno pocitat s min hodinou na prestup smichov - kamkoli. Pulhodina po praze + pulhodina zpozdeni. To za ty ctyri roky stavby (3+skluz) uz na r16 bude stacit trivozovka...

K tomu ilikvidace cesty podle berounky ze srbska na tetin takze pesky po siinici a na kole + pesky do berouna jedine pres alkazar a pod tou skalou co uz je leta letouci zakaz protoze padaj sutry
Sobota, 06. ledna 2024 - 11:43:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1670
Registrován: 5-2002
Petr_vlček:
"Takova berounka v 10 z prahy v sobotu nejspis taky nebude pobirat kdyz do berouna a srbska poveze navic lidi ze tri dvouesusu."
Petr_vlček:
"uz na r16 bude stacit trivozovka... "
Promiňte, teď se v tom nějak ztrácím:
Bude to jezdit tak prázdné, že bude stačit třívozovka, a zároveň to nebude pobírat?
Sobota, 06. ledna 2024 - 11:51:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3285
Registrován: 1-2006
Nejdřív druhé, a potom první - až lidi pochpoí, že ty vlaky nejsou pro ně, ale pro inkaso dopravce
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
mot
Sobota, 06. ledna 2024 - 12:03:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4654
Registrován: 7-2017
A to chcete zachovat muzejní železnici na věčné časy? Tak ještě parní mašiny a máte to.
Sobota, 06. ledna 2024 - 13:36:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16441
Registrován: 5-2004
Ne,, ale:
v case vyluk stavet v beroune s exy
kdyz uz zariznu beronkky na smichove bez dalsi vazby a s jjizdni dobou smichov Beroun jak u osobaku (smichov karlstejn 30 miinut...) tak ukoncit berounky v beroune a misto toho mit kapacitni dvou pripadne trojesus po hodine na s7. A s7 rozdelit jako za smradu

Kor kdyz to ma trvat ne dnny ale roky.
Sobota, 06. ledna 2024 - 14:37:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7883
Registrován: 5-2002
A možná dát na Berounky sysly ať se to může točit na hlavním ostřeji... No ale až bude most inteligence tak to snad zase na hlavní půjde, beztak Smíchov se bude dělat taky, tak otáčení rychlíků na Smíchově asi taky nebude úplná radost...
mot
Sobota, 06. ledna 2024 - 15:41:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4655
Registrován: 7-2017
Kouknul jsem na JŘ a z Berouna pro turisty jedou Os v 19:14, 19:44 a 20:44, což by při světle za SELČ asi mohlo stačit. Jenže patrně všichni budou chtít jet tím posledním...
Mladějov
Sobota, 06. ledna 2024 - 16:07:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21301
Registrován: 3-2007
Petr_vlček:
"Ne,, ale:
v case vyluk stavet v beroune s exy
kdyz uz zariznu beronkky na smichove bez dalsi vazby a s jjizdni dobou smichov Beroun jak u osobaku (smichov karlstejn 30 miinut...) tak ukoncit berounky v beroune a misto toho mit kapacitni dvou pripadne trojesus po hodine na s7. A s7 rozdelit jako za smradu

Kor kdyz to ma trvat ne dnny ale roky."


To ovšem moc nedomýšlíš - se stavěním Exů v Berouně po dobu výluk bych souhlasil (ba bych jim přidal i to Srbsko, mimochodem přesně tak to fungovalo za velkých výluk cca před 20 lety, kdy tam stavěl i noční trojrychlík s lůžky do Mnichova, Stuttgartu a Franfurtu).

Ovšem ukončení Berounek v Berouně a nucený přestup je békovina - necháš to za i tebou očekávaných zpoždění jezdit nezávisle, nebo budeš čekat s pantografy na rychlíky a opačně?
Tak to to rozvrátíš naprosto dokonale + ti ty ptg nebudou pobírat.

Z tvého návrhu čouhá fakt, že těma ptg z Třebáně do Berouna jezdíš ty, kdežto Berounka je ti u zadní části těla.

Sysly ostřeji?

1) Stačí tak akorát na výkony, co mají
2) V Klatovech bude u řady vlaků přepřah do brejlovce - takže jsme skončili.
3)-6) kupa dalších technických důvodů, po bodu dva už zbytečných.

---> jiný nápad by byl lepší.
Sobota, 06. ledna 2024 - 16:31:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16442
Registrován: 5-2004
Nojo, dvouesus nebude pobirat a ctyrvozova berounka jo....

To ze litenka prijde o vazbu z/do berouna je jen jedna z drobnych vad. A nepis ze tam ta vazba stylem r na karllstejn a za 4 minuty esus. Protoze berounka od plzne ma uz v beroune vetsinou 5-15 cili z karlstejna pojede az za esusem.

Proste preferujes odriznuti vsech mist mezi plzni a prahou od cestovani vlakem dal nez do te prahy.

Jak to vypada v praxi si povime az se kolem paty odpoledne v sobotu zablokuje na ctvrt hodiny jednokolejka protoze se do ctyrvozovy klasiky bude v srbsku rvat 150 lidi s detma, kocarkama a spol. Ne, oprraavdu nebudou cekat do pul osmy aaz skonci vyluka. Natoz v breznu pri zimnim c[tramvaj]ase.
Mladějov
Sobota, 06. ledna 2024 - 16:45:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21304
Registrován: 3-2007
>Proste preferujes odriznuti vsech mist mezi plzni a prahou od cestovani vlakem dal nez do te prahy.

..takže když ukončíš ty R v Berouně, tak to bude ještě horší [crazy]

>Jak to vypada v praxi si povime az se kolem paty odpoledne v sobotu zablokuje na ctvrt hodiny jednokolejka

Ale já nejsem autorem toho výlukového GVD, to se obrať na jiného diskutéra, jen ty tvoje návrhy jsou v důsledku ještě průserovější.

A když vždycky začneš dodatečně vytahovat a přidávat jiné problémy (ala sobotní Srbsko), tak kdo říká, že se ty podvečerní letní soboty nemůžou řešit jinak. Třeba párem Os v ptg otočeným v Srbsku a ne v Káštajně.
Třeba u těch nejexponovanějších vlaků o dva vozy víc.

Třeba - já tu výlukovou plachtu nemám - a ty taky ne.

A to točení na Smíchově - no když to neprovezeš přes most, kde je 10 km/h a zákaz potkávání vlaků a most IQ za pár dní (9.1.) zavřou, no tak se asi nedá nic jiného dělat - kritizovat to je myslím dost mimo.

Už bylo hůř - včetně desítek let, kdy třeba na Smíchově končily komplet všechny osobáky a metro se teprve stavělo (otevřeno 1985).

Tak to tak nedramatizuj.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Sobota, 06. ledna 2024 - 17:16:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16443
Registrován: 5-2004
Tto je zvlastni ze pri vyluce dobrichovice radotin byla r16 v beroune useknuta a nahrazena nad a to az na hlavak

Tocit pantak na jednokolejce v srbsku... Jde to vubec nejak rozumne papirove?

Ale jo, resit se to samozrejme bude a vubec bych se nedivil tomu mymu dvouesusu a nad za rychliky. Ale az pote co bude net zaplaven clanky "doprava jak v bangladesi a jak zustali lidi s kocarem a miminem na perone" mozna se za hodinu vejdete". Proste az ta r16 s +20 a lidma nastojaka uz z berouna kde ze tri vlaku do hodiny zbyl jeden nejmin kapacitni zastavi u narvanyho peronu v srbsku.

Do ty doby bude halda lidi tvrdit ze jinak a lip to nejde. Damsi tu praci tam zajet, fotit, natacet a pak to rozeslat. Prvni teplej a slunecnej vikend klidne v unoru.
Mladějov
Sobota, 06. ledna 2024 - 17:35:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21305
Registrován: 3-2007
Papírově naprosto, koukni se třeba na 212 do Zruče, desítky let tam jezdí na zastávku (tj. "město") pendly třeba z Ledče a pak se to vrací na "Hbf" nebo opačně.
A takových míst je v síti víc, třeba teď nově ráno s regínou ze Sázavy Samopše (to by mne zajímalo, jestli na něčí přání, nebo "jen tak").

>jo, resit se to samozrejme bude Ale az pote co bude net zaplaven clanky "doprava jak v bangladesi

Nejspíš jo.
Zase na druhou stranu jsou lidi docela přizpůsobiví a zaříděj se po blbých zkušenostech jinak - vidím to u všech velkých výluk, jak na železnici, tak třeba v MHD Praha, tak na silnici.
Takže to pak není Bangladéš.

Pořád musím litovat té zprzněné (rychlosti, krátké perony, neelektrizace) Rudenky, kudy se některé odklony mohly krásně vozit - i třeba za cenu odřeknutí některých protišpičkových Os.

Holt rekonstruovat se má s perspektivou a speciálně na tratích v okolí velkých aglomerací.

A jak vidíš, odkládat opravy a rekonstrukce a novostavby je vždycky u linových staveb poukázkou na kvalitní průser.

Viz současný vynucený souběh Vyšehrad a most inteligence (a to ještě začali vrtat u rozpletu tratí u Kačerova - bude tam odbočka a předělávat peron mezi obě tratě).


(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Mladějov
Sobota, 06. ledna 2024 - 17:44:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21306
Registrován: 3-2007
Petr_vlček:
"Tto je zvlastni ze pri vyluce dobrichovice radotin byla r16 v beroune useknuta a nahrazena nad a to az na hlavak

"

..přičemž jsi to tady velmi kritizoval, že je to úplně na hovno, protože to lidi prostojej v zácpě na dálnici a co s kolem. Tak si vyber, co říkáš.

Jinak to bylo u vlaků přes den mimo špičku, pokud si pamatuju. Protože za té výluky jsem několikrát z Be R jel okolo čtvrté a později a nikdy jsem nemusel busem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Sobota, 06. ledna 2024 - 18:07:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8989
Registrován: 3-2006
Koukám na uvítanou do výluk na 171 je výluka 27.1. a 28.1.[vypravci]
Klienti budou výskat nadšením.[jidlo]
VJŘ
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.
Myosotis.
Mladějov
Sobota, 06. ledna 2024 - 18:12:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21307
Registrován: 3-2007
Ale zase budou PV zastavovat expresy v Berouně [biggrin] - teda bude tam přestup.

Jinak docela síla jet MHD z Hlaváku, pak ČD NAD ze Smíchova do Rado a tam si teprve sednout do krychlíku - to bude zase [bomba]!



(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Sobota, 06. ledna 2024 - 18:27:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8990
Registrován: 3-2006
To bude hotový lunapark tři atrakce za jednu cenu.[lol]
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.
Myosotis.
Sobota, 06. ledna 2024 - 18:48:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16444
Registrován: 5-2004
aneb jak vysvetlit ceestujicim ze 4 roky chaosu smradu byly dlouhy prachy vyhozeny do kanalu.
mot
Sobota, 06. ledna 2024 - 19:44:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4657
Registrován: 7-2017
Tak holt v sobotu a v neděli budou půl odpoledne sedět doma na [zadnice]. Stejně bude hnusně.
Sobota, 06. ledna 2024 - 21:58:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4207
Registrován: 5-2002
P_v: Můžete mi, prosím, vysvětlit, o co vám jde? Jako, že se to mělo rozkopat najednou ze Smíchova až do Berouna? Ono je nějaké "základní lidské právo" možnost jet o víkendu s kolem na Karlštejn, nejlépe sám na čtyřce? Ona je nějaká povinnost jezdit na výlet na Karlštejn?
Kdybyste tady řešil, že spousta lidí bude mít komplikovanou cestu do práce a z práce, budiž...ale tohle už je fakt na psychiatra.
Že si nedojdete za Kupkou říci o místo generálního kokrhela na SŽ, zjevně byste dokázal vymyslet a zorganizovat všechno o pár řádů lépe. Na ježdění na kole je vás škoda.
Premiér prozradil, že se pravda o financování přestavby ekonomiky zamlčovala. Zelená politika je astronomicky drahá, nepřinesla žádná pracovní místa, znamená závislost na Číně a náklady neustále stoupají. Utopie není dosažitelná, a čím více lidé zchudnou, tím více se budou bouřit.
Neděle, 07. ledna 2024 - 00:02:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16445
Registrován: 5-2004
Ale vzdyt z prrahy do berouna uz patym rokem rozkopano je. A jeste timto tempem nějakou desitku llet bude.

Problem nebude ani tak do prace jako z prace kdy odpoledne bude praha hl - beroun cista 0. Kdo bude moct bude jezdit autem.

Problem nastane az se o vikendu bude pul prahy presouvat na jednodenni vylety na srbsko, do berouna, nizbora, na krivoklat jak se deje kazdy rok a vzdy o neco vic. Dopoledne se tam nejak dostanou protoze v dirach r16 jede 2x esus. Problem nastane odpoledne az se to bude vracet. Protoze misto 3 vlaku do hodiny zbyde jeden a to teenn s nejmensi kapacitou a jako bonus komplet soupravou naprosto nevhodnou pro primestskou regionalku s vymenou +-100 lidi.

Ale klidne si myslete ze to bude super - necilte se ale pak az se bude psat o nadrazacich jako o total blbcich.

Ja uz nastesti do prahy jezdim jen obcas a vetsinou jedeme autem.
mot
Neděle, 07. ledna 2024 - 09:54:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4658
Registrován: 7-2017
Vaše starosti.... Těšíme se na ten fotoreport.
Neděle, 07. ledna 2024 - 10:10:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8993
Registrován: 3-2006
Konečně nastane ta hvězdná hodina Hrbaté.
https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/regiony/vedlejsi-berounskou- trat-ceka-hvezdna-hodina-vzniknou-i-nove-zastavky-310362
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.
Myosotis.
mot
Neděle, 07. ledna 2024 - 10:33:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4659
Registrován: 7-2017
Stačí kouknout na datum a je jasno [biggrin].
Neděle, 07. ledna 2024 - 10:49:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8994
Registrován: 3-2006
Jasně a už pět let je 171 hotová. A to bez úvozovek.[biggrin]
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.
Myosotis.
Neděle, 07. ledna 2024 - 12:53:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16447
Registrován: 5-2004
Stejne je to krasne vse zkoordinovany a pokud by melo jet kargo treba z rakovnika na vychod tak:
pres beroun to nejde, protoze v praze jeden most shnil a druhej je rozebranej
pres kladno taky ne protoze vejhybka- ostrovec a buben. Semering viz vyse.
Cili zbyva z hostivic navrat do podblesina a kralupy nebo do kralup pres louny
No a nebo pres beroun a budejovice protoze most v cerveny

Jsem si rikal ze dokonalejsi nez nedavno soucasne rozkopane 011+231 hned tak neco netrumfne a vono jo. Pricemz vylouceni karga z koridoru praha - plzen je na leta.
Pondělí, 08. ledna 2024 - 11:43:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16448
Registrován: 5-2004
On i ten návrat dálkovky mezi Prahou a Plzní minimálně na tři roky do stavu +-1987 a možná i ještě před elektrifikaci je úžasnej. Bezzastávkový expres Praha hl - Plzeň hl. 1:35 - to aby zase někdo rozjel autobusovou linku za hodinu na Zličín... Aneb dokonalé využití tunelu Ejpovice.
Mladějov
Pondělí, 08. ledna 2024 - 13:03:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21318
Registrován: 3-2007
No a co se dá dělat, když SŽ prostě nebyla schopna s tím (Vyšehrad, včasné zdvojkolejnění mostu IQ, aby se ty výluky nesešly) něco před totálním průserem dělat?
To tady chceš o tom psát každý den až do smrti?

Ad (údajné) cargo z Rako na východ - tak pokud jednotlivé vozy pravidelnou vlakotvorbou, tak Mn do Berouna.
Pokud ucelenka, tak taky (pěkně z kopce) a z Be elektrikou na východ přes Plzeň spojkou a pořád pryč - tahat to čtyřmi dýzly po hrbatých lokálkách ala Zdice-Písek- Tábor a ještě díky normativu délky to v Táboře zase spojovat je blbost.

Vůbec představy šotoušů o využití kopcovitých lokálek s krátkými stanicemi pro průběžnou nákladku (nebo odklonovou osobku) jsou poněkud naivní (i ty tvoje).
Tam se dá prostě v Berouně tramvaj a v noci to za max. tři hodiny je v Táboře/projede Veselí směr Jihlava a s tou jednou (dvěma) mašinama to může jet až kdovíkam "na východ".

Nakonec to hezky ilustruje např. svého času při koridorových nepřetržitých výlukách odklonová vozba Ex Plečnik a druhého páru s lůžkem do/z Curychu: Pokusy vozit to s přepřahy přes Příbram se dvěma mašinama (a problémy s napájením soupravy s CZE a klimou Zamráčou), pak prostě plynulá jízda s esem přes Plzeň po spojce a časově to vyšlo stejně, ekonomicky líp a ještě se nebořila doprava na "dvoustovce".

Jako on z toho nikdo neskáče radostí, ale co maj ti dopravci teda dělat?
Pondělí, 08. ledna 2024 - 13:21:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16449
Registrován: 5-2004
To ale jde jen pokud náhodou na 190 není nějaká ta nepřetržitá výluka. Tam už je všechno hotový nebo se teď 2 roky bude jen dopoledne řezat křoví?

Ani nevím jestli ještě jezdí Lenzingy - ty dřív po 200 tuším že jezdily.

Stejně je to prdel že se vozy od západu svezou do Berouna odkud pak vyrazí přes Plzeň...

Je fakt tragedie jak se síť za málem 35 let budování kapitalismu probudovala téměř k nepoužitelnosti v osobce i kargu.
Mladějov
Pondělí, 08. ledna 2024 - 14:21:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21320
Registrován: 3-2007
>Je fakt tragedie jak se síť za málem 35 let budování kapitalismu probudovala téměř k nepoužitelnosti v osobce i kargu.

Prokristapána, s tou průběžnou nákladkou to bylo úplně to samý, ty kopce nezmizely, ty stanice se na těch lokálkách neprodloužily, ekonomicky to byl úplně stejnej průser + měly Č(S)D 100 000 zaměstnanců a nikoho nějaká ekonomická efektivita její činnosti naprosto nezajímala.

Vagon odněkud někam šel přes pět ranžírů šílenejma oklikama třeba jen proto, že přímý Pn byl už na normě a "tak to pošleme z Třebový do Nymburka, z Nymburka do Havlbrodu a ono to do té Plzně přes Budějice za tři neděle třeba dojede, hlavně že je to pryč a my budeme mít prémie za počty zpracovaných vozů".

Přičemž to samozřejmě nikde veřejně netroubili, neměl šanci jsi to jako laik vědět, zato sis pochvaloval, co je všude nákladních vlaků [biggrin]

Když někam do fabriky přišlo 10 vozů s čímkoliv a mohli vyložit jen tři za den a za zbytek by platili stojné, tak se vypravil šíbr z fabriky za přednostou, donesl lahvinku a těch sedm poslali manipulákem někam do [zadnice] tam a zpátky, aby přijely až za dva dny [crazy]

Ale ty víš svoje - "zlatej socík a nejsvobodnější byly 70. léta", viď.
Pondělí, 08. ledna 2024 - 15:44:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8996
Registrován: 3-2006
Mladějov:
"Nakonec to hezky ilustruje např. svého času při koridorových nepřetržitých výlukách odklonová vozba Ex Plečnik a druhého páru s lůžkem do/z Curychu: Pokusy vozit to s přepřahy přes Příbram se dvěma mašinama (a problémy s napájením soupravy s CZE a klimou Zamráčou), pak prostě plynulá jízda s esem přes Plzeň po spojce a časově to vyšlo stejně, ekonomicky líp a ještě se nebořila doprava na "dvoustovce". "

Hlavně už tenkrát se šaškovalo s mašina, protoýe už tenkrát nebyly, natož dneska. Jak správě píšete dráty jsou dráty a Eso je je Eso. Tak se holt projedou okolo, když to tady pod dráty nejde.

Na 200 to jde pouze takto.


(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.
Myosotis.
Mladějov
Pondělí, 08. ledna 2024 - 16:22:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21323
Registrován: 3-2007
Pěkné - kde to je (a kdy)?
Pondělí, 08. ledna 2024 - 17:11:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30051
Registrován: 5-2002
ML: Podle počtu předjízdných kolejí, komína v pozadí a obvyklého působiště předpisatele bych tipoval Příbram...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Mladějov
Pondělí, 08. ledna 2024 - 17:26:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21325
Registrován: 3-2007
A tipuješ správně, když si rozkliknu glóbus [wink]

Každopádně bych se přimlouval k fotkám vždy dávat třeba "21.8.2023 Příbram".
Docela by to urychlilo čtení a něco bychom se dozvěděli - i po letech.
Pondělí, 08. ledna 2024 - 17:53:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8997
Registrován: 3-2006
ŽST Příbram 20.9.2019 v 13:48:17
Příště to tam dám. Jinak tam patří popis Ilustrační fotografie.[happy]

Když jsem se tu přehraboval v těch fotkách.
Jedna ukázka, ýe to jde i v nezávislé trakci.[lol]


A když je plný dům, tak se musí víckrát.


(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.
Myosotis.
Úterý, 09. ledna 2024 - 06:31:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9577
Registrován: 1-2007
Od 29. ledna budou některé rychlíky Berounka výchozí/končící na Smíchově.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mouka.)
Úterý, 16. ledna 2024 - 23:04:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9035
Registrován: 3-2006
Když se tady probíralo zveřejnění pomůcek, tak něco z historie.[biggrin]
Aneb, co zajímalo CIA.
https://www.cia.gov/readingroom/docs/CIA-RDP80S01540R003200090006 -7.pdf
https://www.cia.gov/readingroom/docs/CIA-RDP83-00415R013000020002 -2.pdf
Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.
Myosotis.
Úterý, 16. ledna 2024 - 23:51:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3306
Registrován: 1-2006
Takže kdo chce letošní NJŘ, stačí si 60 let počkat, až je amíci uvolní [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Hungry_Bear.)
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Středa, 17. ledna 2024 - 06:24:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3292
Registrován: 12-2020
Jestlipak taky přelepovali změny, aby měli předpisy a JŘ stále aktuální?[lol]
Středa, 17. ledna 2024 - 10:29:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9598
Registrován: 1-2007
Od nás to musí projít přes USA, aby se k tomu člověk po letech dostal.
Středa, 17. ledna 2024 - 20:09:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30123
Registrován: 5-2002
MP: Aneb, co zajímalo CIA.
Okřídlená věta z prostředí špionáže říká, že 90 % utajovaných informací se dá získat z veřejných zdrojů...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!