Diskuse » Železnice » V televizi říkali, že ... V novinách psali, že ... » Archiv diskuse V televizi říkali, že ... V no... do 08. 10. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse V televizi říkali, že ... V no... do 08. 10. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 14. září 2023 - 08:04:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9446
Registrován: 1-2007
Procesí mezi kolejemi v Blansku pokračuje. Přestupky monitoruje kamera

/FOTO, VIDEO/ Kamera, pokuty, namátkové kontroly policistů. I přesto desítky lidí denně chodí po služebním přechodu na hlavním nádraží v Blansku dál. Místem, kudy projíždí velké množství vlaků a značnou rychlostí také mezinárodní expresy. Zkracují si cestu k nedalekému lomu nebo na nástupiště. Někteří tvrdí, že riskují vědomě. Cestu podchodem, který ve zmíněné stanici není bezbariérový, by totiž zvládli velmi obtížně. S holemi nebo kočárkem. Že jim přes koleje může v nezbytných případech pomoc výpravčí neřeší. Chodí tam dospělí, děti i důchodci. Ve velkém také cyklisté.

Situace je podle železničářů už za čárou. Deník o ní nedávno informoval. Co se od té doby změnilo? Správa železnic v současnosti uvažuje o zabezpečení přechodu a mechanických zábranách. „Opatření technického a elektronického charakteru se připravují a projednávají s městem a Českými dráhami jako vlastníkem pozemků. Předpoklad realizace je příští rok," sdělila na dotaz redakce mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová. Chystaná opatření však blíže neupřesnila.

Záznamy z nedávno instalované kamery ve stanici Blansko budou v případě potřeby železničáři předávat policii k dalšímu řešení. Zatím je zpracovávají a vyhodnocují. „O život tu jde mezi kolejemi každý den. Ve velkém tu přejíždějí cyklisté, občas i někdo na motorce. Dřív nebo později tu vlak zase někoho smete, to je jasné. Nejhorší je situace v teplých měsících, kdy se tudy lidé chodí koupat do nedalekého lomu, ke kterému prakticky nevede žádná legální cesta. Je to dlouhodobý problém. Řekl bych, že koleje přechází tak osmdesát procent lidí, co se jdou do lomu koupat. Zbytek jsou cestující," uvedl jeden ze zaměstnanců dráhy, který si přál zůstat v anonymitě. Redakce ho zná. Lom je v soukromém vlastnictví a koupání v něm je zakázáno. Zákazové tabulky u něj však nikdy dlouho nevydržely a vodní plocha není oplocená.

Podle policejní mluvčí Lenky Petrželkové zatím policisté záznamy z kamery na blanenském vlakovém nádraží nemají. Tamní stanici hlídky monitorují namátkově. „Část přestupků jsme pokutovali, snažíme se tam působit preventivně. Na místě mohou policisté za přestupek udělit blokovou pokutu do výše tisíc korun. Ve správním řízení se může vyšplhat až do výše deset tisíc korun. Na podzim jsme rozjeli sérii besed na téma dopravy a bezpečného přecházení. Věnujeme se také železnici," informovala Petrželková.

Každý den tam železničáři řeší události, kdy neukáznění lidé málem končí pod koly vlaku. Strojvedoucí, kteří touto stanicí projíždějí, jsou ve velkém stresu. „Já tam jezdím jen občas, ale prakticky při každé jízdě se mi tam někdo motá před mašinou. Od kolegů slýchám opravdu hororové příběhy. Maminky s kočárky tam přecházejí naprosto běžně. Kolikrát je to opravdu o fous, ale střetů vlaků s osobami už tam bylo hodně. Jediné řešení je podle mě dát ke služebnímu přechodu branku a zabezpečit ho. Cedule, kamera a namátkové kontroly policistů nejsou účinné. No a pak samozřejmě upravit stanici, tak aby podchod měl výtahy a přístup na nástupiště byl bezbariérový," poznamenal strojvedoucí Vladimír Farský.

Železničáři rozmístili anti-trespass panely

V okolí zmíněné stanice i v sousední stanici Blansko město rozmístili železničáři do kolejiště takzvané anti-trespass panely. Podobné jsou na Blanensku i ve stanicích v Adamově. „Význam určitě mají a riziko přecházení kolejiště sníží, i když mu zcela nezabrání. Ale v kolejích je aspoň něco, co části lidí odradí," dodal Farský.

V Blansku a jeho okolí dochází ke střetu osob s vlakovými soupravami každý rok. Výjimkou byla nedávná dlouhodobá výluka na trati. Železničáři v této lokalitě za posledních pět let evidovali kolem patnácti podobných událostí.

Blanenský starosta a současně náměstek jihomoravského hejtmana pro dopravu Jiří Crha po při nedávné reportáži Deníku uvedl, že na kritickou situaci město Správu železnic opakovaně upozorňovalo a železničáři o ní vědí. „Správa železnic nyní připravuje kompletní modernizaci stanice Blansko v řádu sta milionů korun. Samostatně pouze bezbariérový přístup není podle jejich zástupců za stávající situace možné zajistit,“ sdělil blanenský starosta. K modernizaci by mělo dojít však nejdříve až za několika let.

Video, zdroj: Deník/Jan Charvát
Čtvrtek, 14. září 2023 - 09:34:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1576
Registrován: 9-2015
Dovolil bych si jiný pohled na věc.
Když už nejde lidí proudí přes trať, tak bojovat proti tomu panely, kamerou, perzekucí, apod. je (vražedná) blbost. Ten člověk má koukat do dálky na trať a ne ještě po okolí, kde bude rozptylován.
Nevím, jak to teď přesně vypadá v Blansku, předpokládám, že kus roviny tam je, tak bych řekl, že je to něco jiného, než provozovat to za provozu rychlíků v zatáčce jako na bývalé Praha-Strašnice.
I když pravda je, že mezi lidmi je jisté procento tupců, co koukají na záda předchozího, který ještě úspěšně přešel, místo do dálky na trať.
Ale prostě nesouhlasím, aby železničáři "chránili životy" právě tímhle způsobem. Mají pro ochranu životů dost jiných zásadnějších úkolů ... mohli by si to uvědomit a dělat si své povinnosti.
Čtvrtek, 14. září 2023 - 10:36:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8862
Registrován: 9-2011
Nevím, jak to teď přesně vypadá v Blansku
Vypadá to tam furt stejně už od doby císaře pána, nebo myslíte, že ta skála, kterou vlak od Brna musí objet (a která tedy brání tomu vašemu "pohledu do dálky"), tam vyrostla během uplynulýho půl roku???

Já zase nesouhlasím s tím, aby se kvůli pár tupcům dělaly nákladné úpravy, aby se jim umožnilo ještě lépe obcházet zákony.
Přes průběžné koleje fakt nikdo lézt nemusí, když už chtějí do lomu, tak ať projdou podchodem na nástupiště a pak to mají "jen" přes předjízdnou. I když to se taky "nesmí", tak se tudy přeci jen nejezdí tak rychle - do Brna 60 a od Brna (tedy ze směru, kam je blbě vidět) jen 40 (jestli při poslední rekonstrukci nedošlo k nějaké změně).
Všichni jste volové. Servít
Čtvrtek, 14. září 2023 - 11:17:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9447
Registrován: 1-2007
do Brna 60 a od Brna (tedy ze směru, kam je blbě vidět) jen 40

Tam je nějaká anomální výměna? Zpravidla je v obou směrech stejná rychlost (pomiňme výměny bez kontroly závěru).
Čtvrtek, 14. září 2023 - 12:27:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10783
Registrován: 5-2007
Mouka: Od Brna sa spravidla (ak sa nejde proti správnemu) musí cez kríž a ten je len na 40.
Čtvrtek, 14. září 2023 - 14:16:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 625
Registrován: 10-2018
Jef:
"Jo, "Vršovické nádraží" je hrozná blbost "

Blbost je, že město či ropid nedrží jednotný styl. Protože pak člověk po paměti neví, co zadat do idosu, dokud se nekoukne na mapu ..
Čtvrtek, 14. září 2023 - 17:47:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29290
Registrován: 5-2002
Mouka: Tam je nějaká anomální výměna? Zpravidla je v obou směrech stejná rychlost (pomiňme výměny bez kontroly závěru).
Tam je neanomální dvojkolejka... [wink]
Do Brna je to na 1. TK a z Brna je to ze 2. TK, tedy ve druhém případě navíc přes kříž.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 14. září 2023 - 20:26:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 441
Registrován: 11-2020
Prag:
"Jef:
"Jo, "Vršovické nádraží" je hrozná blbost " Blbost je, že město či ropid nedrží jednotný styl. Protože pak člověk po paměti neví, co zadat do idosu, dokud se nekoukne na mapu .."
Aspoň je v Praze dobrý, že všechny železniční stanice a zastávky mají v názvu Praha. Například v Ústí jsou Sebuzín, Neštěmice, Mojžíř a Svádov, které v názvu Ústí nemají.
Čtvrtek, 14. září 2023 - 21:39:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4514
Registrován: 4-2014
https://zdopravy.cz/prvni-vrt-v-cesku-se-ma-stavet-z-brna-na-jih- jeji-priprava-jde-nejrychleji-177184/?utm_source=www.seznam.cz&ut m_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name= hpfeed.sznhp.box

Něco z oddělení snů podniku SŽ.
Sobota, 16. září 2023 - 00:52:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 499
Registrován: 6-2016
Technet CZ

Ta podoba. Vlaky světových diktátorů jsou luxusní pevnosti

Stručné srovnání luxusních (obrněných) vlaků Hitlera, Putina a Kima.
Sobota, 16. září 2023 - 08:58:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6919
Registrován: 6-2016
Luboš_3.21: A uvnitř rychlovlaku to bude vypadat takto: https://www.uschovna.cz/zasilka/MQZN3PHKCBKZ98JC-L76

[rofl]
Sobota, 16. září 2023 - 21:16:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 628
Registrován: 10-2018
hjguzf:
"Aspoň je v Praze dobrý, že všechny železniční stanice a zastávky mají v názvu Praha. Například v Ústí jsou Sebuzín, Neštěmice, Mojžíř a Svádov, které v názvu Ústí nemají."

Ale jen v názvosloví ČD, v PID to neplatí.
Mmch "katastrismus" .. letitá zastávka "Zbraslav, Jarov" byl (asi po námitce Břežan, které zjistily že ji maji v katastru) přejmnována před pár lety na "Dolní Břežany, Jarov". Do Zbraslavi je to 2 km po silnici, do Břežan asi 5 km lesními stezkami.
Neděle, 17. září 2023 - 07:08:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6920
Registrován: 6-2016
Prag: Zanořil jsem se do mapy.cz, a vypadlo na mě něco trochu jiného[proud]
"Ohrobecké údolí 276, 252 46 Ohrobec, Česko" je adresa budovy na zastávce. A Katastr to potbrzuje.

application/msword
zastavka_Jarov.doc (86.5 k)
Neděle, 17. září 2023 - 08:35:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 629
Registrován: 10-2018
honzaklonfar:
"Prag: Zanořil jsem se do mapy.cz, a vypadlo na mě něco trochu jiného"

Tak to je ještě zábavnější, já to do takových detailů neověřoval.

A dle Wiki "K obci patří místní části Lhota, Zálepy a Jarov." Ovšem k Dolnim Břežanům, nikoli Ohrobci.
Katastr Ohrobec -- vpravo dole. Vpravo nahoře je to Břežan (cca polovina peronu a přístupové schodiště), břeh Vltavy za silnicí je Zbraslavi a skalní hřbet mezi potokem a silnicí náleží Zvoli. Sporné území jak Kašmír.


Finále na wiki je ještě lepší.

Dnes je osada označena cedulemi "Dolní Břežany - Jarov" a stejný název nese i železniční zastávka. Toto označení dostala na nátlak zastupitelstva obce Dolní Břežany, aby byla splněna logistická podmínka umístění vědeckého centra, jíž byla existence železniční stanice nebo dálniční přípojky. Oficiálně se však zastávka nachází na území Ohrobce a rovněž na ni odkazuje veškerá dokumentace (naposledy viz např. stavební dokumentace a přípravná řízení k revitalizaci trati Praha - Vrané nad Vltavou - Čerčany).


(Příspěvek byl editován uživatelem prag.)
Neděle, 17. září 2023 - 11:55:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6921
Registrován: 6-2016
Prag: "umístění vědeckého centra" mě hooodně rozesmálo[biggrin] Představuju si, jak vyloží (velmi obtížně) na zastávce nějaký velký "laserový hébl" pro vědátorský park, a obkratkou (přes Břežantské údolí, nebo přes Vrané a Zvoli) to vezou na návěsu nahoru do kopce[biggrin]

Nebo jak vědátoři šlapou cca 8,5 km do kopce do práce. Zvlášť ten začátek je "výživný", párkrát jsem to šlapal!
Neděle, 17. září 2023 - 12:54:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12463
Registrován: 5-2002
Jeden článek z říše snů, jak vyřešit kapacitu dráhy zrychlením nákladní dopravy...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Neděle, 17. září 2023 - 13:58:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2987
Registrován: 1-2006
No neber to - dva granty za cenu jednoho (druhý pro psychiatra) [biggrin]
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. [wink]
Pondělí, 18. září 2023 - 23:48:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3527
Registrován: 8-2010
Sněmovna schválila likvidaci infrastruktury. Nic neušetří, ale voličům se pomstí
Úterý, 19. září 2023 - 17:38:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 68
Registrován: 7-2021
Autor je blb. Snemovna konecne udelala zase jednou neco uzitecneho. To, ze kamsi vedou dnes jiz kolikrat zarostle koleje jen dostane zakonny ramec.
A zvencnou se z toho jen soutousi. Vsichni ostatni, kdo dava dane (99% vydelavajicich na stat) holt nekolika blbum nebudou financovat jejich konicek.
A zdejsi sotoultras mohou konecne neco skutecne udelat: zafinancovat si nejakou tu trat - a vsem ukazat jak to skvele jde bez SZ. Tak co, tluchuby? Zkusi to nekdo?
Úterý, 19. září 2023 - 20:51:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14051
Registrován: 12-2009
Podobně by si měli pumpičkáři zafinancovat si nějakou cyklostezku a chodci chodníky.
Řečeno slovy klasika- neptejte se, co pro vás může udělat stát, ale ptejte se, co pro stát (případně stranu a vládu) uděláte vy.
Středa, 20. září 2023 - 15:38:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6930
Registrován: 6-2016
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/doprava-kraj-stredocesky-usteck y-karlovarsky-spojeni.A230920_115435_praha-zpravy_vich
Středa, 20. září 2023 - 22:08:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 390
Registrován: 12-2003
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/autonomni-vozidlo-elektro bus-vystaviste-praha-testovani.A230915_152628_praha-zpravy_vich

Hašišbedna 2?
Čtvrtek, 21. září 2023 - 10:04:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14073
Registrován: 12-2009
Na Nově:
Nově budou vlaky Leo Expressu jezdit dvakrát týdně do polského Krakova, kam se nyní cestující dostanou o hodinu rychleji. Soupravy budou nově zastavovat ve stanici Osvětim, muzeum

To je interní název Oświecimi leošího vlaku nebo snad Poláci obnovili tuto vlečku? https://mapy.cz/zakladni?x=19.2037826&y=50.0257849&z=16
[proud]


tnbiz.cz 20.09.2023
Čtvrtek, 21. září 2023 - 15:23:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1364
Registrován: 11-2010
Kdepak máme odborníky z AŽD na všechno typu Hajnej či Kandrik? Jaké to je pracovat pro takovou firmu?
https://zdopravy.cz/zeleznicni-kartel-uohs-pokutoval-tri-firmy-za -nedovolene-dohody-u-zakazky-na-prejezdy-177955/
Čtvrtek, 21. září 2023 - 15:46:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4456
Registrován: 6-2019
Nevím, zato vím, jaké to je pracovat na Kándrikově zařízení. [crazy]
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Čtvrtek, 21. září 2023 - 16:53:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10801
Registrován: 5-2007
Honzalb: Ja som si neni istý, či som to pochopil správne. Jednalo sa o dobu o ktorej sme sa už spolu bavili, tj. všetci boli vyťažení na maximum, pretože končilo bašovanie Kalouska a Bártu. Zároveň v tej dobe (2014-2016) naviac, ak si správne pamätám, platila taká veselá povinnosť, zrušiť zakázku v prípade, že sa prihlásil len jeden účastník. Je to tak? Takže, ak to chápem správne ten "bid rigging" nemusel viesť nutne k získaniu nejakej netrhovej ceny pre AK Signal, ale mohol byť len snahou sa nejako vysporiadať s touto situáciou (ktorá bola následne zrušená)? Ak áno, tak si ako mafián fakt nepripadám. A inak Starmon vtedy ešte súčasťou AŽD nebol.[kladivo]

AŠM: Je nová verzia, od 1.10. by sa mala nasadzovať. Zlepšenie EOS síce nakoniec padlo až do ďalšej, čo ma trochu mrzí, ale niektoré veci by sa mali poriešiť. Keďtak sa potom ozvite až sa na vás s novou verziou 1.11 dostane a nejaké problémy budú pretrvávať. Prípadne, ak sa nazdávate, že som sa na Vás s niečím vykašľal (netvrdím, že sa nemohlo stať), tak sa ozvite teraz (staro)novému gestorovi (buď rovno alebo cez pána dopravného námestníka). Začne sa chystať verzia 1.12 a určite spätnú väzbu ocení. Prípadne sa môžeme dohodnúť, že sa OP verzie 1.12 dá (aj) ku vám, a budete mať priestoru habadej.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Čtvrtek, 21. září 2023 - 21:52:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9455
Registrován: 1-2007
Vlaky zastaví téměř v centru, pardubická zastávka začne sloužit od června
Čtvrtek, 21. září 2023 - 22:09:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 11-2010
Asdf:
"Honzalb: Ja som si neni istý, či som to pochopil správne. Jednalo sa o dobu o ktorej sme sa už spolu bavili, tj. všetci boli vyťažení na maximum, pretože končilo bašovanie Kalouska a Bártu. Zároveň v tej dobe (2014-2016) naviac, ak si správne pamätám, platila taká veselá povinnosť, zrušiť zakázku v prípade, že sa prihlásil len jeden účastník. Je to tak? Takže, ak to chápem správne ten "bid rigging" nemusel viesť nutne k získaniu nejakej netrhovej ceny pre AK Signal, ale mohol byť len snahou sa nejako vysporiadať s touto situáciou (ktorá bola následne zrušená)? Ak áno, tak si ako mafián fakt nepripadám. A inak Starmon vtedy ešte súčasťou AŽD nebol.[kladivo]

AŠM: Je nová verzia, od 1.10. by sa mala nasadzovať. Zlepšenie EOS síce nakoniec padlo až do ďalšej, čo ma trochu mrzí, ale niektoré veci by sa mali poriešiť. Keďtak sa potom ozvite až sa na vás s novou verziou 1.11 dostane a nejaké problémy budú pretrvávať. Prípadne, ak sa nazdávate, že som sa na Vás s niečím vykašľal (netvrdím, že sa nemohlo stať), tak sa ozvite teraz (staro)novému gestorovi (buď rovno alebo cez pána dopravného námestníka). Začne sa chystať verzia 1.12 a určite spätnú väzbu ocení. Prípadne sa môžeme dohodnúť, že sa OP verzie 1.12 dá (aj) ku vám, a budete mať priestoru habadej.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)"
nevim, jak jste to pochopil, ale zmrdi prostě kradli.
Čtvrtek, 21. září 2023 - 22:45:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2944
Registrován: 8-2017
A nejvíc kradlo pochopitelně AŽD, které v té době sice ještě Starmon nevlastnilo, ale to by bylo, abyste ho do těch dvou minutek nenávisti nějak nepropašoval. Je to hezký svět, mít takhle jasně pojmenovaného nepřítele.
Pátek, 22. září 2023 - 00:15:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10808
Registrován: 5-2007
Honzalb:
nevim, jak jste to pochopil, ale zmrdi prostě kradli
Ešte raz, ak bolo účelom naozaj len zabezpečenie realizácie zakázky, ktorá by sa inak s ohľadom na vtedajšiu legislatívu nezrealizovala vôbec (takže by štát nielen, že neušetril, ale ešte mal náklady naviac), tak sa síce jednalo o porušenie zákona (ktorý bol krátko na to zmenený), ale nie nutne o krádež. Ale to je jedno, hlavné je beztak to, že Vy máte kategorický názor.
Pátek, 22. září 2023 - 06:44:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1366
Registrován: 11-2010
Asdf:
"Honzalb:
nevim, jak jste to pochopil, ale zmrdi prostě kradli
Ešte raz, ak bolo účelom naozaj len zabezpečenie realizácie zakázky, ktorá by sa inak s ohľadom na vtedajšiu legislatívu nezrealizovala vôbec (takže by štát nielen, že neušetril, ale ešte mal náklady naviac), tak sa síce jednalo o porušenie zákona (ktorý bol krátko na to zmenený), ale nie nutne o krádež. Ale to je jedno, hlavné je beztak to, že Vy máte kategorický názor."
rozumím, proto se musely domluvit rovnou tři firmy, když stačila domluva dvou. To dává také logiku[happy])jako vše u Kandrika
Pátek, 22. září 2023 - 07:03:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10809
Registrován: 5-2007
Honzalb: Vravím, nebudem Vám kaziť Váš kategorický názor realitou. [kladivo]
Pátek, 22. září 2023 - 07:18:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 11-2010
Asdf:
"Honzalb: Vravím, nebudem Vám kaziť Váš kategorický názor realitou. [kladivo]"
pravomocné rozhodnutí ÚOHS není názor, ale realita:-)
Pátek, 22. září 2023 - 07:29:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29338
Registrován: 5-2002
Kdepak máme odborníky z AŽD na všechno typu Hajnej či Kandrik?
Nevím jak kolega Asdf (který z AŽD pokud vím není), ale já si přece užívám ten klidný zbytek života. Proč se vlastně ptáš, když jsi mi to v půli srpna sám "poradil"...?
Viz Každopádně přeji klidný zbytek života, dál se vaší existencí a duševními poruchami nehodlám zabývat. [rofl]

Ale když už jsi tedy popřel sám sebe a přece jen se mnou zabýváš, tak Ti i odpovím: zařídil jsem se tak nějak symetricky, to jest výrazně jsem omezil návštěvy Tvého webu. A musím říci, že bez příspěvků od frustrátů typu Gwann nebo Zyrthec je ten "zbytek života" opravdu klidnější a krásnější.
Takže to vypadá, že Tvoje banovací vítězství není ani tak slavné, jako spíš Pyrrhovo... [proud]

Jaké to je, pracovat pro takovou firmu?
Víš, Jeníčku, já svůj život hodnotím podle toho, co za mnou zůstalo za odvedenou práci. A za to se stydět rozhodně nemusím.

pravomocné rozhodnutí ÚOHS není názor, ale realita
Pravomocné rozhodnutí ÚOHS je pořád jen názor, byť už ne Tvůj, ale toho ÚOHS. A taky potvrzení okřídleného "lex dura, sed lex"...

Asdf: ak si správne pamätám, platila taká veselá povinnosť, zrušiť zakázku v prípade, že sa prihlásil len jeden účastník
Nebo taky udělat jakési dohadovací řízení o ceně, jehož účelem bylo pokusit se snížit nabídnutou cenu nesoutěžními prostředky. Obzvláště pikantní to bylo v případech, kdy byl termín dodání stanoven politicky, takže s ubíhajícím jednáním rostl tlak na uchazeče a riziko, že se to v neustále se krátícím čase nestihne.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 22. září 2023 - 07:54:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1368
Registrován: 11-2010
Hajnej: Už dlouho tak nic nepobavilo jako tahle obhajoba nezákonného chování. Ostatně proto tuhle bohulibou snahu řeší i policie.
Pátek, 22. září 2023 - 12:59:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29344
Registrován: 5-2002
Sůra: Už dlouho tak nic nepobavilo jako tahle obhajoba nezákonného chování.
Kde konkrétně ho obhajuju, podsouvači...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Chlap
Pátek, 22. září 2023 - 13:10:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 228
Registrován: 12-2009
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-ceske-drahy-opet-zdrazi-j izdne-40444473
Pátek, 22. září 2023 - 13:54:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2023
Hajnej: Víš, Jeníčku, já svůj život hodnotím podle toho, co za mnou zůstalo za odvedenou práci. A za to se stydět rozhodně nemusím.

Správná životní filozofie. Já to mám úplně stejně. Začátky však byly těžké, protože když člověk vyjde ze školy, tak za ním zpravidla ještě není vůbec nic.

Sůra: Jaké to je, pracovat pro takovou firmu?

V tomto směru přibližně stejné, jako bylo pracovat pro kterýkoliv podnik za komunistů. Člověk tehdy mohl dělat zajímavou práci, ale musel se smířit s realitou, která nebyla úplně veselá (a není ani teď). Anebo se mohl stavět na zadní, podepsat Chartu a pak jít topit někam do kotelny. Pro většinu lidí jasná volba.

Některé věci člověk z pozice obyčejného pěšáka prostě neovlivní. Zvlášť, když o nich ví jenom z doslechu.

V diskutované kauze však zřejmě nešlo o vyšroubování ceny co nejvýš, ale jenom o to, aby soutěž vůbec mohla proběhnout.
Pátek, 22. září 2023 - 15:41:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1369
Registrován: 11-2010
Signalman:
"Hajnej: Víš, Jeníčku, já svůj život hodnotím podle toho, co
V diskutované kauze však zřejmě nešlo o vyšroubování ceny co nejvýš, ale jenom o to, aby soutěž vůbec mohla proběhnout."
Reálně šlo o porušení zákona oceněné pokutou přes 50 milionů korun, ke kterému se váš zaměstnavatel přiznal.
Pátek, 22. září 2023 - 15:48:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2023
Reálně šlo o porušení zákona oceněné pokutou přes 50 milionů korun, ke kterému se váš zaměstnavatel přiznal.

A co já s tím mám jako dělat? Já jsem zákon neporušil, takže je mi to úplně u [zadnice]. Capito?

Ptal jste se, jak to tady vnímáme a jak se cítíme, tak vám odpovídám.
Pátek, 22. září 2023 - 15:50:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 9-2023
A pane Sůra, kdy budete neohroženě upozorňovat na kartely velkých hráčů, tj. betonářských lobby, kde se točí desítky miliard ročně, a ne tyhle drobné?
Pátek, 22. září 2023 - 16:03:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1370
Registrován: 11-2010
Signalman:
"A pane Sůra, kdy budete neohroženě upozorňovat na kartely velkých hráčů, tj. betonářských lobby, kde se točí desítky miliard ročně, a ne tyhle drobné?"
Konkrétně? nebo jste slyšel něco v hospodě? vám je stejně porušování zákona u [zadnice], ne?
Pátek, 22. září 2023 - 16:29:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 11-2021
S77: já bych řek', že od velkobetonářů sem žádní vyznamní odborníci nepřispívají a nelze ani zkoušet je trollit (i když se možná pletu, na nějaké superplastifikátory se tu dalo narazit, ale to zas není moje doména.)
Pátek, 22. září 2023 - 17:36:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 9-2023
vám je stejně porušování zákona u [zadnice], ne?

Ano. Když to nemůžu nijak ovlivnit, tak v podstatě ano. Sice mě to štve, ale to je asi tak všechno. Ještě víc mě však štve, když se celkem z hovínka a blbosti někoho dělá velká kauza. Asi aby nebylo vidět na ty opravu velké a podstatné průsery...

Jinak se bavíme o 8 let staré záležitosti. V době, kdy zakázek bylo tolik, že se nestíhalo. Takže je ani nešlo reálně soutěžit.

V hospodě? Ne. Stačí si spočítat, kolik je 1 a 1. Při soutěžení dálnic je patrné, že tam se už opravdu soutěží, protože vysoutěžené ceny jsou výrazně pod odhadem. Nic takového se ale na železnici neděje.

původní.gp: Můj dotaz byl směrován na pana Sůru, takže váš příspěvek je jaksi mimo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Signalman.)
Pátek, 22. září 2023 - 18:37:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1371
Registrován: 11-2010
Signalman:
"
V hospodě? Ne. Stačí si spočítat, kolik je 1 a 1. Při soutěžení dálnic je patrné, že tam se už opravdu soutěží, protože vysoutěžené ceny jsou výrazně pod odhadem. Nic takového se ale na železnici neděje.

původní.gp: Můj dotaz byl směrován na pana Sůru, takže váš příspěvek je jaksi mimo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Signalman.)"
A přemýšlel jste někdy nad důvody? U ŘSD nemají stavební firmy monopolní dodavatele. Na rozdíl od železnice. A zkuste hádat, kteří to jsou:-)O předražených soutěžích a snaze to změnit jsem napsal za poslední rok x článků. Včetně toho, jak tyto snahy AŽD blokuje (levobřežka).
Pátek, 22. září 2023 - 18:40:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 11-2021
S77: můj příspěvek sice neodpovídá na dotaz panu Sůrovi, ale je k věci. Mě se pokutovaný skutek netýká ani vzdáleně, takže nemám potřebu se bránit nějakým nařčením, ale napsat článek 'antimonopolní úřad dal pokutu' a pak tady vyzývat zaměstnance dotčených firem, ať se vyznají ze svých pocitů, mi přijde víc jako trollení, než jako novinařina.
Pátek, 22. září 2023 - 19:25:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1372
Registrován: 11-2010
původní.gp:
"S77: můj příspěvek sice neodpovídá na dotaz panu Sůrovi, ale je k věci. Mě se pokutovaný skutek netýká ani vzdáleně, takže nemám potřebu se bránit nějakým nařčením, ale napsat článek 'antimonopolní úřad dal pokutu' a pak tady vyzývat zaměstnance dotčených firem, ať se vyznají ze svých pocitů, mi přijde víc jako trollení, než jako novinařina."
vyzval jsem pouze dva dlouhodobé fanoušky, kteří všemu rozumí a rádi poučují jiné: Myslivec a Kandrik. Diskuze opravdu není novinařina.
Pátek, 22. září 2023 - 20:22:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10811
Registrován: 5-2007
původní.gp: Ono to je o samotnom Sůrovi, ktorý firmu odsúdil aj z toho, čo nekonštantoval ani ÚOHS. ÚOHS konštatoval porušenie zákona a vymeral pokutu. Nikde ale sám nekonštatoval, že naozaj došlo k získaniu nejakej nesúťažnej ceny zo strany víťazného uchádzača. O dôvodoch pravdepodobného vzniku potreby použitia protizákonného postupu som tu písal. Táto podmienka bola krátko na to zo zákona odstránená, takže očakávam, že sa naznalo že úplne neprospieva transparentnosti súťaže. To už ale Sůra nevidí a nie je ochotný si to pripustiť, zato má červeno pred očami a srší pojmami ako zmrdi, mafia a zlodeji.

Honzalb: Ja už som Vám to hovoril. AŽD je v Európskom kontexte odvetvia skôr malá až stredná firma, Starmon ako taký je potom vyslovene trpaslík. Pokiaľ sa Alstom, Siemens, Thales, Hitachi alebo ktorákoľvek z naozaj veľkých firiem rozhodne český trh obsadiť, tak s tým AŽD nič nenarobí. A to, že sa zakázky nevypisujú po väčších kusoch s tým zjavne nič neurobí, viď Slovensko. Ak si to správne pamätám, tak na jednom trhu v oblasti Kaukazu sme my ako Starmon narazili na to, že konkurenčný dodávateľ (jeden z vyššie uvedenej štvorky) sa rozhodol našej ponuke kontrovať ponukou, ktorej obsahom bolo, že to v podstate postavia zadarmo. A ak sú ochotní kvôli podstatne menšiemu trhu ísť do niečoho takéhoto, neverím, že by neboli ochotní, notabene schopní prebiť čokoľvek, čo by proti nim AŽD stavalo.

A inak zrovna čo do poučovania druhých si my dvaja teda nemáme čo vyčítať [kladivo]

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Pátek, 22. září 2023 - 20:52:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1373
Registrován: 11-2010
Asdf:
"původní.gp: Ono to je o samotnom Sůrovi, ktorý firmu odsúdil aj z toho, čo nekonštantoval ani ÚOHS. ÚOHS konštatoval porušenie zákona a vymeral pokutu. Nikde ale sám nekonštatoval, že naozaj došlo k získaniu nejakej nesúťažnej ceny zo strany víťazného uchádzača. O dôvodoch pravdepodobného vzniku potreby použitia protizákonného postupu som tu písal. Táto podmienka bola krátko na to zo zákona odstránená, takže očakávam, že sa naznalo že úplne neprospieva transparentnosti súťaže. To už ale Sůra nevidí a nie je ochotný si to pripustiť, zato má červeno pred očami a srší pojmami ako zmrdi, mafia a zlodeji.

Honzalb: Ja už som Vám to hovoril. AŽD je v Európskom kontexte odvetvia skôr malá až stredná firma, Starmon ako taký je potom vyslovene trpaslík. Pokiaľ sa Alstom, Siemens, Thales, Hitachi alebo ktorákoľvek z naozaj veľkých firiem rozhodne český trh obsadiť, tak s tým AŽD nič nenarobí. A to, že sa zakázky nevypisujú po väčších kusoch s tým zjavne nič neurobí, viď Slovensko. Ak si to správne pamätám, tak na jednom trhu v oblasti Kaukazu sme my ako Starmon narazili na to, že konkurenčný dodávateľ (jeden z vyššie uvedenej štvorky) sa rozhodol našej ponuke kontrovať ponukou, ktorej obsahom bolo, že to v podstate postavia zadarmo. A ak sú ochotní kvôli podstatne menšiemu trhu ísť do niečoho takéhoto, neverím, že by neboli ochotní, notabene schopní prebiť čokoľvek, čo by proti nim AŽD stavalo.

A inak zrovna čo do poučovania druhých si my dvaja teda nemáme čo vyčítať [kladivo]

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)"
Ta hra na spasitele české železnice, kteří kartelem zachránili SŽDC před fiaskem soutěží, je naprosto fascinující. Moc se těším na celé rozhodnutí, až bude online, protože předpokládám, že podobných halucinací tam bude ještě jednou. Tak ještě jednou: pokuty 50 mega za kartel se fakt nedávají každý den a to dostatečně svědčí o závažnosti případu.
Pátek, 22. září 2023 - 22:03:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10812
Registrován: 5-2007
Tak ještě jednou: pokuty 50 mega za kartel se fakt nedávají každý den a to dostatečně svědčí o závažnosti případu.
Ja som tiež zvedavý na celé rozhodnutie, pretože jednak mám za to, že pokuta sa odvodzuje nie od "závažnosti" ale toliko od objemu zakázky, ktorý bol v tomto prípade pomerne veľký, jednak mám za to, že keby sa jednalo o závažný prípad, bude ÚOHS vymeriavať nie z ceny zakázky ale z obratu. Ale môžem sa mýliť.
Sobota, 23. září 2023 - 01:28:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29350
Registrován: 5-2002
Sůra: jsem napsal za poslední rok x článků
Jasně, psalo se o tom na webu, tak je to určitě pravda. [crazy]

vyzývat zaměstnance dotčených firem, ať se vyznají ze svých pocitů, mi přijde víc jako trollení, než jako novinařina
Ani jedno, ani druhé. Pouhá osobní vysírka do někoho, kdo si někdy dovolil s ním nesouhlasit.
Já už od něj zažil dokonce i mailové sračkobití kvůli šířce dveří u Panterů, kdy se RABe502 snažil vydávat za okrajové švýcarské zubačky...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 24. září 2023 - 07:12:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6944
Registrován: 6-2016
https://bydlimeutulne.cz/tesar-promenil-starou-lokomotivu-v-bydle ni
Pondělí, 25. září 2023 - 10:43:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14093
Registrován: 12-2009
https://moravskoslezsky.denik.cz/z-regionu/opava-obri-kolejiste-v lacky-modely-modelarstvi.html
Sobota, 30. září 2023 - 06:53:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14119
Registrován: 12-2009
https://svet.sme.sk/c/23222388/na-severe-skotska-narazil-vlak-do- vzacnej-storocnej-lokomotivy.html?ref=mnt
Sobota, 30. září 2023 - 21:48:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 455
Registrován: 11-2020
„Jako kostel nebo muzeum.“ Češi mají k lokálkám emoční pouto. Politici se je naopak snaží „optimalizovat“
Úterý, 03. října 2023 - 10:13:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9457
Registrován: 1-2007
Na trati mezi Karlštejnem a Berounem začne v listopadu rekonstrukce za 2,3 mld.
Středa, 04. října 2023 - 16:48:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3534
Registrován: 8-2010
Na trati Brno-Přerov už měly svištět vlaky 200 km/h! Stavba ani nezačala a jezdí tu autobusy
Středa, 04. října 2023 - 18:10:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6962
Registrován: 6-2016
Paul_red_adair: Dovolím si vložit kus textu z článku:

"Původní náklady na vybudování vysokorychlostní trati byly 55 miliard, nyní je zatím poslední vyčíslení z roku 2020, kdy již byly 83 miliard korun. Konečná suma bude zřejmě známa až těsně před skutečným zahájením prací."

JESTLI to někdy opravdu začne, tak to podle mě bude za víc než 100 mld...
Pátek, 06. října 2023 - 16:48:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6967
Registrován: 6-2016
Další drážní veselice[rofl]
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-tunel-z-prahy-do-berouna- ktery-se-planuje-uz-20-let-ma-dokumentaci-k-posouzeni-eia-4044587 4

Přiložená vizualizace je "poněkud staršího data" (SŽDC)... Kdo asi vyhraje závod o prvenství - přílet prvních F-35, nebo "zavrtání" do tunelu???
Neděle, 08. října 2023 - 11:57:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 500
Registrován: 6-2016
První vietnamský průvodčí ČD: Dráhy byly můj sen, o večerce vtipkuju (Novinky.cz)