Diskuse » Železnice » V televizi říkali, že ... V novinách psali, že ... » Archiv diskuse V televizi říkali, že ... V no... do 03. 7. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse V televizi říkali, že ... V no... do 03. 7. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pondělí, 19. června 2023 - 09:34:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1266
Registrován: 11-2021
Já bych rád nějaká fakta viděl, třeba jestli je grafikon volnější od té doby, co jsou za plnění odměny. Jestli je cestujících v nácestných stanicích opravdu tolik, aby se tam muselo stát tak dlouho, když už vůbec.
Pondělí, 19. června 2023 - 09:37:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15229
Registrován: 4-2003
Hajnej:A Vám přijde v pořádku lhaní typu "cestující zajímá jen jízdní doba"...?

To není lhaní, to je konstatování faktu. Je tedy zejména na Správě železnic, aby alespoň nevypouštěla k veřejnosti bludy o zrychlování a ve výsledku po letech rekonstrukcí se dostavilo akorát zpomalení.


Tohle zjednodušení bylo už bezpočtukrát vyvráceno, protože cestující, zejména ty pravidelné, dost podstatně zajímá i spolehlivost spojení. Jinými slovy nejsou zvědaví ani tak na nějaké rekordy, ale na to, s jakou pravděpodobností v plánovaném čase opravdu dojede - protože na tom závisí například včasný či pozdní příchod do práce (a případný pojeb od šéfa).

Pravidelní cestující si toto uvědomují, ale je zde velké množství těch ostatních nepravidelně cestujících (například služební cesty), protože denně do zaměstnání se jezdí vlakem zejména z Pardubic do Prahy, ale už ne z Ostravy (či Brna) do Prahy.


Méně spolehlivé, byť rychlejší spojení tak může v extrémním případě znamenat nutnost jet o vlak dřív, čímž se v konečném důsledku stává pomalejším.

To je samozřejmě pravda, ale neřešíš to podstatné: Selhání toho (Správa železnic), kdo vypouštěl bláboly o zrychlení, ačkoliv z mnoha důvodů bylo v roce 2019 nad slunce jasné, že je potřeba naopak nejrychlejší vlaky zpomalit, aby se získala potřebná kapacita a spojení bylo dostatečně spolehlivé.
Pondělí, 19. června 2023 - 09:44:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28897
Registrován: 5-2002
JS: najednou se dělá spolehlivějším v době, kdy jsou takto nastaveny bonusy
No, zaprvé ne každá korelace znamená nutně kauzalitu - lidé se taky neutopí v moři po požití zmrzliny, ačkoliv počet utopených hezky koreluje s jejím prodejem.
A i kdyby, pak by to s přihlédnutím k obsahu mého #28895 (a zejména jeho poslední věty) bylo naopak důkazem, že se někdo konečně zamyslel a ty KPI nastavil správně...

Bram: je zde velké množství těch ostatních nepravidelně cestujících (například služební cesty)
Jo, třeba já, kterej právě jede služebně do Jihlavy a kterýho nezajímá, jestli bude v HavlBrodě o pět minut dřív, ale jestli mu tam neujede přípoj (dtto zpátky domů).

neřešíš to podstatné: Selhání toho (Správa železnic), kdo vypouštěl bláboly o zrychlení, ačkoliv z mnoha důvodů bylo v roce 2019 nad slunce jasné, že je potřeba naopak nejrychlejší vlaky zpomalit, aby se získala potřebná kapacita a spojení bylo dostatečně spolehlivé.
A kdyby se ty stavby za 10 giga nepostavily, tak by se ta potřebná kapacita získala se zpomalením rychlejších vlaků menším, stejným nebo větším? Jak Ti na strojárně šly parciální derivace...?
Navíc se bohužel pohybujeme v prostředí, kde musíš vypouštět to, co chce někdo slyšet.

Náš rekonstruovaný výtah se sběrným řízením přinesl lidem z nižších pater zkrácení čekání, ale pro lidi z vyšších pater to naopak může znamenat prodloužení jízdy do přízemí. Byly ty cojávim dvě mega vyhozený z okna nebo to byla přece jen dobrá investice...?


(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 19. června 2023 - 09:50:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 11-2010
původní.gp:
"Já bych rád nějaká fakta viděl, třeba jestli je grafikon volnější od té doby, co jsou za plnění odměny. Jestli je cestujících v nácestných stanicích opravdu tolik, aby se tam muselo stát tak dlouho, když už vůbec."
Odměny jsou až v letošním roce.
Pondělí, 19. června 2023 - 10:36:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1340
Registrován: 11-2010
Hajnej:
"
Navíc se bohužel pohybujeme v prostředí, kde musíš vypouštět to, co chce někdo slyšet.
"
To znamená, že státní organizace může bez skrupulí lhát?
Pondělí, 19. června 2023 - 10:48:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15230
Registrován: 4-2003
Hajnej:Jo, třeba já, kterej právě jede služebně do Jihlavy a kterýho nezajímá, jestli bude v HavlBrodě o pět minut dřív, ale jestli mu tam neujede přípoj (dtto zpátky domů).

Nezatahuj do toho sám sebe, já do toho svojí maličkost také nezatahuji. Takhle akorát kazíš statistiku zaměřením se na osoby, které bych za vzorek běžných cestujících rozhodně nepovažoval [nene].


A kdyby se ty stavby za 10 giga nepostavily, tak by se ta potřebná kapacita získala se zpomalením rychlejších vlaků menším, stejným nebo větším?

Všimni si, že rozhodně nepolemizuji nad správností realizace těchto staveb. Míříš někam úplně jinam, než mířím já. Aby bylo jasno, tak rovnou sděluji, že považuji tyto stavby za správné, protože před čtvrtstoletím se dělalo mnohé poněkud odlišně, než se dělá dnes. Například nebyl kladen důraz na plnou peronizaci všech stanic, což se odstraňovalo mezi Blanskem a Brnem až teď. Jinak se toto odstraňuje postupně i jinde (viz Roztoky, Roudnice atd.).

Za naprosto nesprávné považuji komunikaci s veřejností ohledně těchto staveb a dodávám, že lhát se rozhodně nemá. Lež má krátké nohy a lidé nejsou rozhodně tak neinformovaní, za jaké je Správa železnic má a lží si všimnou. Doba, kdy by takové bludy lidé sežrali i s navijákem, je už pár let pryč [wink].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Pondělí, 19. června 2023 - 11:17:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28898
Registrován: 5-2002
Bram: Takhle akorát kazíš statistiku zaměřením se na osoby, které bych za vzorek běžných cestujících rozhodně nepovažoval
Nikde jsem nepsal, že to všichni mají jako já, ale na vyvrácení toho Sůrova "všichni & jenom" to relevantní rozhodně bylo.
A Tys psal o nepravidelných cestujících na služební cesty. Čím se moje služební cesta do Jihlavy z takové charakteristiky vymyká...?

dodávám, že lhát se rozhodně nemá
Tvrzení, že jízdní doba se stavbou bude kratší než beze stavby, lež není. A srovnání s nějakými historickými časy dosahovanými za jiných podminek není relevantní.
Navíc když řekneš, že je ta stavba dobrá k tomu, aby to prodloužení jízdní doby bylo menší než bez ní, může dostat prioritu nějaká méně důležitá stavba, na které ke zkrácení dojde, ale která by mohla klidně počkat.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 19. června 2023 - 11:29:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15231
Registrován: 4-2003
Hajnej:Čím se moje služební cesta do Jihlavy z takové charakteristiky vymyká...?

Ty jsi anomálie (v dobrém slova smyslu), nikoliv Tvoje služební cesta. I když ta možná také, protože do Jihlavy se z Prahy vlakem jezdí minimálně [wink].


Tvrzení, že jízdní doba se stavbou bude kratší než beze stavby, lež není.

Běžný člověk se podívá na idos a srovná si to s tím, co bylo před stavbou a bude tvrdit opak.


A srovnání s nějakými historickými časy dosahovanými za jiných podminek není relevantní.

Kvičení, že před rekonstrukcí byly jízdní doby mezi Prahou a Ostravou kratší, než byly před rekonstrukcí, poslouchám i u sebe v práci. Mám kolem sebe jen lidi s titulem Ing., takže asi něco někde selhalo. Přitom jsem se jim polopaticky snažil vysvětlit, k čemu že rekonstrukce byla a že není možné neúměrně zkracovat jízdní dobu osobních vlaků. Ty nářky, že pendolino to dávalo i za dvě a půl hodiny a teď za ty miliardy taková hrůza, to je přesně to, co poslouchám. A tak to vidí běžný (tj. dráhou nezasažený) člověk a Správa železnic do toho vypouští ještě takové oficiální bludy [crazy].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Pondělí, 19. června 2023 - 11:44:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 570
Registrován: 10-2018
Honzalb:
" "To znamená, že státní organizace může bez skrupulí lhát?"

Podle mě je největší (a implicitní) lež to interpretovat tak, jako by se za těch deset giga opravil CELEJ koridor z Prahy až do Brna. Ale tak to není, upravil se jenom určitej omezemej úsek. Takže by asi bylo férové kdyžtak srovnávat časy na tomto úseku, a ne na celé trase, kde mezitim co se jezdilo přes kopečky nastalo i lecos jinýho a navíc to ještě neni zdaleka hotové.

Protože takhle jak to pojaly bulváry, včetmě ČT a ZD, jsou to opravdu furt jen ty Parlamentní listy, sorry jako [wink]
Pondělí, 19. června 2023 - 11:58:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 372
Registrován: 11-2020
Podle mě by kapacitě železnic i dálnic pomohlo, kdyby se maximální rychlost na železnicích snížila na 120 a na dálnicích na 100 km/h. Ale to žádný ministr dopravy neudělá, byla by to politická sebevražda.
Pikehead
Pondělí, 19. června 2023 - 12:09:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9512
Registrován: 3-2007
Honzalb:
"Snesu spousty urážek, ale srovnávat nás s tímhle médiem je fakt za hranou. Najděte si například něco o jejich financování, roli v šíření dezinformací atd. Jinak díky, opět zvítězily pocity anonymních zoufalců nad fakty[happy]"
Hezký pokus o to tvářit se jako neprávem napadený, ale o financování jsem neřekl ani slovo. Můj příspěvek byl o způsobu práce s fakty pro vyvolání negativních emocí v (poněkdud nesofistikované) čtenářské základně.
Honzalb:
""To znamená, že státní organizace může bez skrupulí lhát?"
To určitě neznamená, ale nějak nevidím vaši kvalifikaci na to takové věci pískat - při tom jaký styl interpretace "faktů" a vysvětlování "kontextu" volíte.
A fair enough - je to váš život a váš blogísek, jestli chcete ohejbat realitu jako Hamplová, aby vám bombasticky vyšlo zase nám lžou, tak na to máte plné právo. Ale pokud se u toho budete tvářit jako Karel Čapek, budete prostě působit komicky, aspoň na mě.
Bram:
"Selhání toho (Správa železnic), kdo vypouštěl bláboly o zrychlení, ačkoliv z mnoha důvodů bylo v roce 2019 nad slunce jasné, že je potřeba naopak nejrychlejší vlaky zpomalit, aby se získala potřebná kapacita a spojení bylo dostatečně spolehlivé."
Anebo je taky "nad slunce jasné", že se mají nejpomalejší vlaky zrychlit. A ze všeho nejvíc bylo potřeba ten úsek opravit a k tomu bylo zapotřebí, aby vláda schválila půjčku od EIB, proto se tam povídalo mj. o zrychlení. (Jinak věřím tomu, že zřízením peronů, výměnou selhávajícího ostění, zvýšením únosnosti spodku a odstraněním přejezdu došlo jak ke zrychlením Vmax dílčích úseků, tak k redukci dopravně-technologických omezení, díky kterým tam ceteris paribus vyde suma jízdních dob všech vlaků bude nižší než bez rekonstrukce. Se slovem LEŽ bych asi trochu šetřil, ale je to na citu každého soudruha...)
Pondělí, 19. června 2023 - 12:39:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15233
Registrován: 4-2003
Pikehead:Anebo je taky "nad slunce jasné", že se mají nejpomalejší vlaky zrychlit.

To se stalo například zrušením zastávky Bezpráví, neb nejpomalejší vlak je osobní zastávkový vlak. Těžkých nákladních vlaků tažených spřaženými lokomotivami řady 740 už tu moc nejezdí, nemáme rok 2015 [proud].
Pondělí, 19. června 2023 - 12:42:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28900
Registrován: 5-2002
Bram: Běžný člověk se podívá na idos a srovná si to s tím, co bylo před stavbou a bude tvrdit opak.
Běžní člověci toho už natvrdili... [proud]
Kdyby měli ve všem pravdu, museli bychom (nejen) my oba vrátit diplomy, protože by bylo popřeno úplně vše, na čem naše vzdělání stojí.

Prag: Ale tak to není, upravil se jenom určitej omezemej úsek.
Přičemž zrovna v tom údolí Orlice to teď jede parádně a peronizace Brandejsa a zrušení zastávky Bezpráví taky odvádějí svůj kus práce...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 19. června 2023 - 12:57:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15234
Registrován: 4-2003
Hajnej:Běžní člověci toho už natvrdili...

No právě.


Kdyby měli ve všem pravdu, museli bychom (nejen) my oba vrátit diplomy, protože by bylo popřeno úplně vše, na čem naše vzdělání stojí.

Vůbec netvrdím, že mají ve všem pravdu. Mnohdy jsem přesvědčen o opaku. Ale protože tu ty běžné člověky máme, tak je potřeba jim sdělovat informace tak, aby je měli šanci správně pochopit. A když to Správa železnic neumí (což dokazuje skoro neustále [crazy]), tak je třeba, aby si pro komunikaci s veřejností najala profesionály. Tím nemyslím dalšího tiskového mluvčího, to opravdu nee [nene].
Pondělí, 19. června 2023 - 13:06:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 11-2010
Pikehead:
"Honzalb:A fair enough - je to váš život a váš blogísek, jestli chcete ohejbat realitu jako Hamplová, aby vám bombasticky vyšlo zase nám lžou, tak na to máte plné právo. Ale pokud se u toho budete tvářit jako Karel Čapek, budete prostě působit komicky, aspoň na mě.
"
To se nám to skvěle útočí pod rouškou anonymního hrdiny. Parlamentní listy, Hamplová, blogísek))Co je složitého na tom porovnat tvrzení SŽ z roku 2019 o jízdních dobách s realitou po 1.7.2023 netuším. Nerovnosti jsou učivem druhé třídy základní školy. Ale třeba tyhle anonymní urážky zdejším pacientům stačí. Tak pěkný pobyt ve vlastním análu.
Pondělí, 19. června 2023 - 13:09:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 11-2010
Prag:
"Honzalb:
" "To znamená, že státní organizace může bez skrupulí lhát?"
Podle mě je největší (a implicitní) lež to interpretovat tak, jako by se za těch deset giga opravil CELEJ koridor z Prahy až do Brna. Ale tak to není, upravil se jenom určitej omezemej úsek. Takže by asi bylo férové kdyžtak srovnávat časy na tomto úseku, a ne na celé trase, kde mezitim co se jezdilo přes kopečky nastalo i lecos jinýho a navíc to ještě neni zdaleka hotové.

Protože takhle jak to pojaly bulváry, včetmě ČT a ZD, jsou to opravdu furt jen ty Parlamentní listy, sorry jako [wink]"
A k té mé otázce něco máte nebo jste se zaměřil na implicitní lež, kterou váš mozek vyplodil?

(Příspěvek byl editován uživatelem Honzalb.)
Pajzák
Pondělí, 19. června 2023 - 13:15:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7163
Registrován: 6-2015
Hajnej:
"No, zaprvé ne každá korelace znamená nutně kauzalitu - lidé se taky neutopí v moři po požití zmrzliny, ačkoliv počet utopených hezky koreluje s jejím prodejem. "
Pokud se ovšem utopí před požitím, tak se požití již nekoná a prodej se nezvýšil. [biggrin]
Pondělí, 19. června 2023 - 14:42:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1267
Registrován: 11-2021
Bram: od té doby, co se dá Plzeň-Ostrava stihnout na otočku, mi ta neurčitost dost vadí, zvlášť když chci v Klimkovicích stihnout doktorku, která končí ve dvě a bus ze Svinova tam jezdí jednou za hodinu, abys měl konkrétnější představu o neběžných cestujících.
Pondělí, 19. června 2023 - 15:27:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28902
Registrován: 5-2002
JS: nebo jste se zaměřil na implicitní lež, kterou váš mozek vyplodil?
No a kde přesně se tedy těch rozdílových 10 minut nabralo? Bylo to v úsecích, do nichž se investovalo těch 10 giga, nebo nebylo?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 19. června 2023 - 15:32:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1343
Registrován: 11-2010
Hajnej:
"JS: nebo jste se zaměřil na implicitní lež, kterou váš mozek vyplodil?
No a kde přesně se tedy těch rozdílových 10 minut nabralo? Bylo to v úsecích, do nichž se investovalo těch 10 giga, nebo nebylo?"
Ano, přesně v těch. Odkaz máte v onom textu, z kterého mají místní anonymní frustráti typu Pikehead či Mladějov druhé Vánoce. Stačí nejprve číst.
Pondělí, 19. června 2023 - 17:45:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1527
Registrován: 9-2015
@Hajnej/Bram
Přesně. To šílené zajištění přestupu v Brodě už udělalo z jízdy vlakem do Jihlavy raritu. Je to nepochopitelné, ale je to realita. Hezky pracuje to Ministerstvo. A Krajský úřad v Jihlavě nejspíš taky.
Pondělí, 19. června 2023 - 17:49:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6730
Registrován: 6-2016
Honzalb: Se omlouvám, že jsem svým příspěvkem rozjel takové "maso"... Ale všechno zlý je k něčemu dobrý - třeba se někdo ze "spravovatelů železnic" (dříve železniční dopravní cesty) chytne za nos, a příště už to "zprocesuje" mnohem líp[biggrin]

Aby se na to prostý lid nemusel dívat "tak nějak politicky, Kefalín"[rofl] Jako to bylo za komančů, kdy se ceny nezvyšovaly, ale "upravovaly"[biggrin]
Pondělí, 19. června 2023 - 20:31:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28903
Registrován: 5-2002
MZv: To šílené zajištění přestupu v Brodě už udělalo z jízdy vlakem do Jihlavy raritu.
Dnes jsem jel o dvě hodiny později než obvykle a 977 po cestě něco nabrala. Když jsme asi v 10:04 projížděli Perknovem, prošla průvodčí a ohlásila, že kdo přestupuje na Jihlavu, bude to mít u stejného perónu.
A skutečně - vjeli jsme na 1. kolej a na 3. koleji stál náš Štádler. Přestup byl dílem okamžiku, na rozdíl od jiných dnů, kdy v osm ráno pochoduju v lepším případě na sousední perón, v horším na pardubickej.
Jenom mi nějak uniká, co na tom má být šíleného...

Hezky pracuje to Ministerstvo. A Krajský úřad v Jihlavě nejspíš taky.
Uzel v půl v Jihlavě funguje docela dobře a hezky váže na uzel v celou v Brodě. Takže ano, v tomto případě pracovaly obě instituce celkem hezky.


(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 19. června 2023 - 20:41:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28904
Registrován: 5-2002
JS: přesně v těch. Odkaz máte v onom textu
Odkazy tam jsou dva, jeden vede sem:

Praha -> Brno 2019 2024
Ex3 ČD 2:32 2:35 (+3´)
RegioJet 2:27 2:31 (+4´)
Brno -> Praha
Ex3 ČD 2:30 2:32 (+2´)
RegioJet 2:35 2:28 (-7´)
Poznámka k tabulce – také v době platnosti jízdního řádu 2024 budou jízdy vlaků ovlivňovat stavební práce. Řád s nimi ale počítá.


a druhý sem:

Pilotní úsek VRT Praha-Běchovice – Poříčany: časová úspora cca 7 minut, realizace 2025 – 2029
Modernizace železničního uzlu Pardubice: časová úspora cca 1 minuta, realizace 2020 – 2023
Choceň – Uhersko (akce z tzv. Blending Call) včetně zvýšení rychlosti na 200 km/h, časová úspora cca 2 minuty, realizace 2022 – 2025
Modernizace tratě Ústí nad Orlicí – Choceň: časová úspora cca 5 minut, realizace 2027 – 2031
Modernizace železničního uzlu Česká Třebová: časová úspora cca 2 minuty, realizace 2023 – 2029
DOZ Brno – Česká Třebová včetně dalších staveb v úseku (Blending call): časová úspora cca 5 minut, realizace 2021 – 2029 (více staveb v úseku)
Pilotní úsek VRT Brno – Šakvice včetně zvýšení rychlosti na 200 km/h Šakvice – Břeclav: časová úspora cca 5 minut, realizace 2026 – 2029
Modernizace traťového úseku Bratislava – Kúty – št. hr. včetně hraničního mostu přes Moravu: časová úspora cca 8 minut, termín realizace závisí na postupu v SR a rozsahu modernizačních úprav (zvýšení rychlosti na 200 km/h)


První odkaz porovnává celkové jízdní doby s poznámkou, že ještě pořád budou prodloužené stavbami.
Druhý z nich odkazuje na výčet staveb, z nichž má být v GVD 2024 hotova jedna jediná (ale i u té budou ještě v první polovině roku probíhat dokončovací práce).
Ani jeden z nich však neodkazuje na to, na co jsem se ptal, tedy na dílčí jízdní doby mezi jednotlivými dopravními body (nebo aspoň mezi stanicemi), aby se mohlo kvalifikovaně tvrdit "přesně v těch"... [nene]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 19. června 2023 - 21:00:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15844
Registrován: 5-2004
"Modernizace tratě Ústí nad Orlicí – Choceň: časová úspora cca 5 minut, realizace 2027 – 2031"

To jako že to za 4 roky rozjebou znova? No tak to pak je jasný že na časy roku 2019 se v tomto století nedostaneme.

On už "přínos" v podobě ukončení smradu po pěti nebo kolika letech v podobě prodloužení jízdní doby exu o 8 minut je slušnej bizár. A fakt by mně zajímalo i pokud se začne jebat Karlštejn - Beroun v čem bude tento úsek o tolik komplikovanější než byl smrad. Dlouhý to je +- stejně.
Pikehead
Pondělí, 19. června 2023 - 23:48:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9515
Registrován: 3-2007
Petr_vlček:
"To jako že to za 4 roky rozjebou znova? No tak to pak je jasný že na časy roku 2019 se v tomto století nedostaneme."
To je tunel Oucmanice, twl.
Pikehead
Úterý, 20. června 2023 - 00:51:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9516
Registrován: 3-2007
Honzalb:
"Ale třeba tyhle anonymní urážky zdejším pacientům stačí. Tak pěkný pobyt ve vlastním análu."
Tak jsem rád, že základní prvky reakce jsme už absolvovali - ublíženecké scénky, obviňování všech okolo z nepřejícnosti i strašlivou touhu odhalit všechny ty zavilé anonymy a vyrobit z jejich vygooglitelných vlastností historku, která je diskvalifikuje z další diskuse. A pokud je neodhalí, je aspoň sprostý jako dlaždič. Chápu, že tu poruchu osobnosti jste si dobrovolně nevybral, ale mohl byste se aspoň trochu snažit s ní něco dělat.

Jinak nevím jak je to s tou snahou vysvětlovat veřejnosti v kontextu, když to celé vypadá jako upocená snaha vyřizovat si osobní účty s vedením Správy železnic, opět stylem šíleného džihádisty. Takové vedlejší motivy odvádějí pozornost od věcnosti a vedou ke tvorbě argumentačních podivností, např.:

- Stavbě, která neměla v cílech úspory jízdních dob (viz web stavby a leták), se vyčítá, že je nezkrátila.
- Po poměrně náročné opravě trati SŽ vyčítá, že "nechali koridor rozpadnout". Duh!
- U tvrzení "kdyby probíhala cyklická údržba, bavíme se o jiných částkách a jiné době omezení" není uveden zdroj, takže zdrojem je autor textu. Kde jste do toho dopravního stavitelství, mistře, tak pronikl?
- U příležitosti opravy kousku trati se pronese plamenná filipika o tom, že se nestaví VRT. No ta sedla, to si Svoboďák opravdu za rámeček nedá.
- I když je modus na 4 minutách, mává se maximální hodnotou 11 minut, aniž by se u Jančurů zjistilo, zda si o jízdní dobu s vatou nepožádali sami. (Věčně zpožděný to mají taky a za zpoždění platí kompenzace.)
- K podobně zásadní analýze je užitečné si sehnat i sešiťák (k letní změně už by měl existovat) a porovnat ho se starým, je v tom vidět v jakých úsecích zpomalení nastává. K pokročilejšímu data miningu je dobré se kamarádit s nejmenovaným autorem užitečné webové aplikace, který by možná pustil i nějakou sumární informaci o plnění těch svižných jízdních dob z GVD 2018.

Opravdu nevidím důvod proč by se autor schopný sepsat takto morálně a argumentačně pokleslé články měl cítit jakkoliv uražen za srovnání s kolegy z PL praktikujícími podobný styl. A samozřejmě máte možnost tohle vnímání vaší osoby změnit a je to jen na vás, příteli Jane.
Úterý, 20. června 2023 - 05:02:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4235
Registrován: 6-2019
[ok][ok][ok]
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)

Úterý, 20. června 2023 - 06:49:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 11-2010
Pikehead:
"Honzalb:
"Ale třeba tyhle anonymní urážky zdejším pacientům stačí. Tak pěkný pobyt ve vlastním análu."Tak jsem rád, že základní prvky reakce jsme už absolvovali - ublíženecké scénky, obviňování všech okolo z nepřejícnosti i strašlivou touhu odhalit všechny ty zavilé anonymy a vyrobit z jejich vygooglitelných vlastností historku, která je diskvalifikuje z další diskuse. A pokud je neodhalí, je aspoň sprostý jako dlaždič. Chápu, že tu poruchu osobnosti jste si dobrovolně nevybral, ale mohl byste se aspoň trochu snažit s ní něco dělat.

Jinak nevím jak je to s tou snahou vysvětlovat veřejnosti v kontextu, když to celé vypadá jako upocená snaha vyřizovat si osobní účty s vedením Správy železnic, opět stylem šíleného džihádisty. Takové vedlejší motivy odvádějí pozornost od věcnosti a vedou ke tvorbě argumentačních podivností, např.:

- Stavbě, která neměla v cílech úspory jízdních dob (viz web stavby a leták), se vyčítá, že je nezkrátila.
- Po poměrně náročné opravě trati SŽ vyčítá, že "nechali koridor rozpadnout". Duh!
- U tvrzení "kdyby probíhala cyklická údržba, bavíme se o jiných částkách a jiné době omezení" není uveden zdroj, takže zdrojem je autor textu. Kde jste do toho dopravního stavitelství, mistře, tak pronikl?
- U příležitosti opravy kousku trati se pronese plamenná filipika o tom, že se nestaví VRT. No ta sedla, to si Svoboďák opravdu za rámeček nedá.
- I když je modus na 4 minutách, mává se maximální hodnotou 11 minut, aniž by se u Jančurů zjistilo, zda si o jízdní dobu s vatou nepožádali sami. (Věčně zpožděný to mají taky a za zpoždění platí kompenzace.)
- K podobně zásadní analýze je užitečné si sehnat i sešiťák (k letní změně už by měl existovat) a porovnat ho se starým, je v tom vidět v jakých úsecích zpomalení nastává. K pokročilejšímu data miningu je dobré se kamarádit s nejmenovaným autorem užitečné webové aplikace, který by možná pustil i nějakou sumární informaci o plnění těch svižných jízdních dob z GVD 2018.

Opravdu nevidím důvod proč by se autor schopný sepsat takto morálně a argumentačně pokleslé články měl cítit jakkoliv uražen za srovnání s kolegy z PL praktikujícími podobný styl. A samozřejmě máte možnost tohle vnímání vaší osoby změnit a je to jen na vás, příteli Jane."
Ostatně nevidím důvod, proč komunikovat s anonymním troubou, který dokáže do jednoho příspěvku napsat tolik lží. Ale věřím, že v léčbě to pomáhá.
Úterý, 20. června 2023 - 08:16:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28910
Registrován: 5-2002
JS: nevidím důvod, proč komunikovat s anonymním troubou, který dokáže do jednoho příspěvku napsat tolik lží
Patří mezi těch "tolik lží" i tvrzení, že K podobně zásadní analýze je užitečné si sehnat i sešiťák a porovnat ho se starým, je v tom vidět v jakých úsecích zpomalení nastává, se kterým se neanonymně shoduji? Bohužel jsem byl po položení dotazu na ty dílčí jízdní doby pouze poučen, že "stačí nejprve číst", ale jinak jsem se dozvěděl leda tak Kugeldreck mit Wechselautomatik...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 23. června 2023 - 15:11:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13656
Registrován: 12-2009
Ted nevím, komu jebe- pisálkovi, ministerstvu nebo vedení ČD...
Ministerstvo dopravy bude mít za dva roky připravenou studii, kde by vlakotramvaje mohly jezdit.
Prověřovat se budou tratě z Tábora do Bechyně v jižních Čechách, z Třemešné do Osoblahy ve Slezsku a několik dalších regionálních

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/vlakotramvaj-ceske-drahy-te stovaci-okruh.A230623_131855_ekonomika_vebe
Pátek, 23. června 2023 - 17:03:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23
Registrován: 4-2023
Když jsem si to přečetl, tak asi všechno je jaksi na velké kulové. I když třeba logiku na Bechyňku by to asi mělo. Tramvaj šikanu v Sudoměřicích projede. Klumpra od Škodovky prý tam vypadla z kolejí - ale byla vlečena a není o tom nikde ani zmínka. Že by fejk?
Úzkorozschodka do Osoblahy? Tramvaj s generátorem či drátizaci? To si fakt nedovedu představit. Ale výborný tunel na prachy, takže asi k realizaci.
Pátek, 23. června 2023 - 17:27:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15852
Registrován: 5-2004
tri tetrojky v rokytnici stale hniji... Az nastane jejich cas budou uz srostly se sinama[biggrin]

Jo a jsou ostravsky cili z regionu a metrovy podvozky mozna v liberci jeste vsecky nesesrotovvali... Ze by v tremesny byl model Cop
Pátek, 23. června 2023 - 19:10:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6740
Registrován: 6-2016
Hajnej: Dovolím si poopravit "Wechselautomatik" na "Gangschaltung"[rofl]
Pátek, 23. června 2023 - 19:37:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 11-2021
Jan: To je úplně jedno, jestli to je na dráty nebo na naftu. Podstatné je, že to není železniční vozidlo. Navíc v Bechyni i v Třemešné mají oddělené kolejiště, kde nemusí řešit vlakový zabezpečovač.
Pátek, 23. června 2023 - 21:00:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13658
Registrován: 12-2009
Pak tomu není potřeba říkat vlakotramvaj a srovnávat to s Kájovýmtichem.
Pokud tím mysleli vyměnit mašinu s vozem za lehký moderní/zovaný osobní vůz, tak hašišbedna i 811 už byly vynalezeny.[lol]
Sobota, 24. června 2023 - 13:09:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4378
Registrován: 4-2014
https://ct24.ceskatelevize.cz/regiony/3595208-trat-v-domazlicich- potrebuje-zmodernizovat-desitky-lidi-nechteji-aby-nova-kolej
Sobota, 24. června 2023 - 13:18:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 11-2021
Ohl: jenže Hašišbedna i 810+ jsou vtělení starých osvědčených křápů, které na železnici patří odjakživa, kdežto vrakotlamvaj má kouzlo právě v tom, že se podařilo vecpat ty skořápky mezi opravdické vlaky a to ještě ve městě, kde by nakonec skončil spor o to, jaké číslo má železniční §1 v GG.
Neděle, 25. června 2023 - 08:59:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13662
Registrován: 12-2009
Jenže ani jednu ze zmíněných tratí není možné propojit s tramvajovou sítí některého z měst.
Takže stále zbývá otázka, o čem ten článek vůbec je.
Pondělí, 26. června 2023 - 11:25:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9345
Registrován: 1-2007
České železnice se chystají na letní změny. Dopravci i Správa železnic doporučují zvýšenou pozornost
Středa, 28. června 2023 - 10:02:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6746
Registrován: 6-2016
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-v-helsinkach-pristihli-s prejera-vyklubal-se-z-nej-mistostarosta-pro-kulturu-40436185
Středa, 28. června 2023 - 10:59:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13681
Registrován: 12-2009
Možná by to chtělo kouknout na magistrát i v Praze.[lol]
Některý z Pirátů by možná...
Středa, 28. června 2023 - 13:41:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9353
Registrován: 1-2007
Trať z Prahy do Černošic je opravená, stavba nádraží v Radotíně pokračuje
Středa, 28. června 2023 - 14:12:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13684
Registrován: 12-2009
Třinecké železárny jsou jediným výrobcem kolejnic a železničního příslušenství v České republice. Na tuzemský trh v loňském roce dodaly bezmála 32 kt kolejnic včetně příslušenství železničního svršku z celkového objemu prodeje 248 kt Celkový vývoz za hodnocené období dosáhl 87 procent.

odkaz
Čtvrtek, 29. června 2023 - 21:19:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6747
Registrován: 6-2016
Mouka: Pisálkové všech genderů zase vypotili "úžasný" titulek... Zkrouhne jim zaměstnavatel aspoň prémie???
Mladějov
Pátek, 30. června 2023 - 09:31:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19805
Registrován: 3-2007
Honzo, rozčilujete se sice pěkně, jen trochu blbě: Ona tohle ve svém oficiálním prohlášení totiž uvedla SŽ, ostatní to jen převzali.
Pátek, 30. června 2023 - 13:47:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6750
Registrován: 6-2016
https://mapy.spravazeleznic.cz/letaky/S631500293_202210071021.pdf

Ano, železniční dopravní spravovatelé to uvedli. Ale dobrý novinář by si měl zdroj napřed přečíst, pak se zamyslet (nejlépe hlavou), a až poté vyrobit článek. Pak by se dozvěděl na str. 3, že:

"Údaje o stavbě:
název stavby: Optimalizace trati Praha-Smíchov (mimo) – Černošice (mimo)"

Až např. MPO sdělí, že od 1.10.2023 je voda lehčí než vzduch (na základě usnesení komise EU), tak to taky jen opíšou???
Pátek, 30. června 2023 - 16:42:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28983
Registrován: 5-2002
HK: Až např. MPO sdělí, že od 1.10.2023 je voda lehčí než vzduch
Voda v plynném skupenství je lehčí než vzduch už dnes - za normálních podmínek má 0.8 kg/m3, vzduch 1.3 km/m3... [wink]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 30. června 2023 - 17:36:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6751
Registrován: 6-2016
Hajnej: Ještě že si děláme JEN srandu! "vzduch 1.3 km/m3..." Mohli by se toho chytit[biggrin]
Pátek, 30. června 2023 - 23:39:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28985
Registrován: 5-2002
HK: Jak říkal režisér Pergl (Kodet v Básníkách): "Nějaká čůza udělá překlep a vy z toho hned děláte umění!"
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 01. července 2023 - 23:04:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 11-2010
honzaklonfar:
"https://mapy.spravazeleznic.cz/letaky/S631500293_202210071021.pdf

Ano, železniční dopravní spravovatelé to uvedli. Ale dobrý novinář by si měl zdroj napřed přečíst, pak se zamyslet (nejlépe hlavou), a až poté vyrobit článek. Pak by se dozvěděl na str. 3, že:

"Údaje o stavbě:
název stavby: Optimalizace trati Praha-Smíchov (mimo) – Černošice (mimo)"

Až např. MPO sdělí, že od 1.10.2023 je voda lehčí než vzduch (na základě usnesení komise EU), tak to taky jen opíšou???"
Na straně 3. Název stavby v letáku je bez (mimo).

ä tento text se vám už do krámu nehodil, že?
https://zdopravy.cz/radotin-nebo-cernosice-sz-vysvetluje-zmateni- v-nazvu-stavby-na-jihozapade-prahy-166804/
Neděle, 02. července 2023 - 08:05:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6752
Registrován: 6-2016
Honzalb: Nechci se pouštět do zbytečných sporů - moje původní reakce byla na článek iDěsu, nikoliv na ZDOPRAVY[happy]

Ale na straně 3 mnou zmíněného dokumentu je OPRAVDU toto

"Údaje o stavbě:
název stavby: Optimalizace trati Praha-Smíchov (mimo) – Černošice (mimo)"
Neděle, 02. července 2023 - 23:22:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 11-2010
honzaklonfar:
"Honzalb: Nechci se pouštět do zbytečných sporů - moje původní reakce byla na článek iDěsu, nikoliv na ZDOPRAVY[happy]

Ale na straně 3 mnou zmíněného dokumentu je OPRAVDU toto

"Údaje o stavbě:
název stavby: Optimalizace trati Praha-Smíchov (mimo) – Černošice (mimo)""
ano, už ho opravili. byla to blesková rychlost.
Pondělí, 03. července 2023 - 12:27:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28988
Registrován: 5-2002
JS: Na straně 3. Název stavby v letáku je bez (mimo).
Máme to chápat jako vytyčení, kudy vede hranice mezi povrchní a důkladnou prací se zdroji...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 03. července 2023 - 12:57:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15869
Registrován: 5-2004
Spravne by melo byt "cernosice hodnee miimo" [talker]
Pondělí, 03. července 2023 - 21:02:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 594
Registrován: 10-2018
Ta akce snad neproběhla za týden a bylo habaděj času si zjistit, jak se to jmenovalo doopravdy a od začátku. Případně co z toho původního rozsahu díky vzorný spolupráci účastníků řízení vypadlo a proč. Ale chápu, že to nějakej webovej blog nezajímá, když musí naklikat deset článků denně.

(Příspěvek byl editován uživatelem prag.)
Pondělí, 03. července 2023 - 22:36:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1347
Registrován: 11-2010
Hajnej:
"JS: Na straně 3. Název stavby v letáku je bez (mimo).
Máme to chápat jako vytyčení, kudy vede hranice mezi povrchní a důkladnou prací se zdroji...?"
Speciálně vy si to chápejte, jak chcete.
Pondělí, 03. července 2023 - 22:41:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 11-2010
Prag:
"Ta akce snad neproběhla za týden a bylo habaděj času si zjistit, jak se to jmenovalo doopravdy a od začátku. Případně co z toho původního rozsahu díky vzorný spolupráci účastníků řízení vypadlo a proč. Ale chápu, že to nějakej webovej blog nezajímá, když musí naklikat deset článků denně.

(Příspěvek byl editován uživatelem prag.)"
Tak to bylo silný. Zhruba jako příspěvky pod šesti různými nicky, které se tam snažíte jako správný anonymní hovado s hlavou ve vlastní prdeli vkládat[happy]))Ale vždy se najde nějaký biodpad, který bude tohle lemplovství obhajovat. Jednou zaměstnanec SŽ, který má vystaráno a je nevyhoditelný, protože SŽ. Jednou zaměstnanec firmy, která by bez SŽ dávno neexistovala a jejímuž jednateli všichni ze svých daní přispíváme na úchylárny typu soutěže Miss. Přitom by stačila léčba či kastrace.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honzalb.)
Pondělí, 03. července 2023 - 23:12:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10706
Registrován: 5-2007
Honzalb: Vám niekto hackol účet?[uhoh]

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Pondělí, 03. července 2023 - 23:15:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1349
Registrován: 11-2010
Asdf:
"Honzalb: Vám niekto hackol účet?[uhoh]

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)"
ne. co máte konkrétně za problém? Anonymní trouby nebo uslintaného Chrdleho?