Diskuse » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 10. 1. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 10. 1. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Rybák
Pondělí, 26. prosince 2022 - 19:26:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1432
Registrován: 5-2008
R_1463Úpa: A nemohla to být spíš Cracovia? Tam Béčka občas jezdí na konci soupravy jako posila do Bohumína.
Zrovna v min. týdnu sem měl štěstí a svezení perfektní, sedačky čisté, zrevitalizované (nepropadlé), okno neprofukovalo, klidný chod vozu a v kupé příjemně teplo, kupodivu i obě záclonky a nic nepoškozené. A klidně mě pošlete k Chocholouškovi nebo rovnou do [zadnice], není problém. [ok]
Pondělí, 26. prosince 2022 - 19:39:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1837
Registrován: 12-2020
Honzanr: Když tak sleduju informace ve sdělovacích prostředcích o tom, jak do různých regionů v ČR přicházejí na tzv. regionální tratě nové motorové vozy (soupravy) tak ňák furt nejsem schopen pochopit, PROČ v Praze a okolí se stále vozíme v supermoderních šukafonech a RegioZnovách (hrbatá, liteňka, Rudná - Hostíívííce- pražský Semmering, Vrané - Čerčany - Dobříš.
Honzo, kraj kupuje nové vlaky. Pokud vím, tak mají jít např. na tratě Praha - Rudná - Beroun - Rakovník. Pokud se vám zdá, že 814 nebo 809 je ostuda, tak vězte, že když tam bude jezdit ten Šark jako do Potůčků, tak cena vzroste.
i když služby ČD zejména kvůli cenám za poskytované služby využívám jen příležitostně.
Jestli to dobře chápu, tak vám ceny ČD přijdou vysoké. Pokud vám přijde vysoký i tarif PID, který můžete využívat snad už všude, tak vězte že na příští rok se chystá další dvojí zdražování. A pokud budou jezdit ty nové vlaky tak ta cena prostě nahoru jít musí. Čili nevím co si od toho slibujete. Buď budou starší vlaky za rozumné ceny nebo budou nové vlaky za vysoké ceny.
Pondělí, 26. prosince 2022 - 20:09:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7728
Registrován: 3-2006
Tak na Třebáňce, mělo jezdit Regio-Trio, jen bohužel na ní už při jejich výrobě nevyšlo.Obyčejná 814 by to zžejmě nedala. Ono ne nadarmo se používala jako zkušební trať pro motorovou vozbu.
Mladějov
Pondělí, 26. prosince 2022 - 20:18:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19023
Registrován: 3-2007
honzanr:
"Když to zjednoduším, moc lidí tam nejezdí, přesto tato vozidla (Regioshark)ano. Takže jinak, proč by v rámci obnovy nemohlo něco novějšího jezdit třeba po 173. Tady už nějaký můj trochu trochu bližší vztah existuje , i když služby ČD zejména kvůli cenám za poskytované služby využívám jen příležitostně. Možná jde trochu i o to, jak se provozovatel dopravy a ten, kdo ji zajišťuje, k problému staví. A prosím aktuální stav ekonomiky (krize, válka na Ukrajině apod.) - to sem netahejte. Ty rozklepané regíny a šukafony tu jezdí kolem Prahy spoustu let ne od loňska. Z mého pohledu ostuda ČD a provozovatele."

No ono totiž leccos spolu souvisí - čekal jsem, že se vám to nebude líbit.

A koukám jste typický "jedu jednou za čas v sobotu na výlet a nechci slyšet, proč je to tak, jak to je" - no tak se neptejte.

Jinak skutečně na tratích, kde jezdí pár lidiček, ta regina zatím stačí, jinak na ní jako cestující tedy nevidím pro půlhodinové až hodinové cestování na běžné lokálce žádnou hrůzu.
Třeba 210 s trojreginama a sjednocením vozového parku a obnovou tratě, zastávek a stanic a tím nasazením určitých standardů se stala velmi slušnou a cestující to oceňují.

Šotouš ovšem chce každý vlak jiný, aby to bylo pestré, netakt, zrychlenky a brejlovce se čtyřma, výkonné žraloky na lokálce..aniž je ochoten pochopit, že to docela dost stojí.
Třeba na trati Plzeň - Domažlice nebo dalších jsou žraloci super, ale posílat je na šedesátkové lokálky je škoda peněz daňových poplatníků i těch vozidel.

Ano, v rámci obnovy jistě ano, tak do 10 let bude čas obnovy regin a ještě dříve nyní rekonstruovaných šukafonů.

Jinak prostě máte i důležitější středočeské tratě, kde ta frekvence není valná, protože vám ta trať vede v podstatě podél dálnice - třeba Kladno-Rakovník, tam s tím žádné zázraky neuděláte, ani kdyby tam jezdilo já nevím co.
Mladějov
Pondělí, 26. prosince 2022 - 20:40:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19024
Registrován: 3-2007
Petr_vlček:
"Pred dvema lety jsem jel ve vsedni den 16.20 z hlavaku dvojesusem a nastupuvalo nas 8...

Frekvenci litenky dlouhodobe zabiji 171 a jeji tragicka nespolehlivost kdy se ve trebani bezne ujizdi pripojum a to diky ostrejm obratum i od berouna. A lepsi uz to pristich 20 let rekonstrukci nebude. Pripadna nahrada autobusem bude znamenat totez, jen ubudou skupiny turistu.

Tyden pred vanoci v nedeli ve 12 vystupovalo napriklad v osove 12 lidi. Tolik jsem jich tam v autobuse nikdy nevidel snad ani ve skolnim..."


No tak vidíš, za Litní zbyli tři? Tak to je úplně stejné, jako kdyýž jsem jel já.
Jo, skupiny občas jezděj..ty to ale nevytrhnou.

Případná náhrada autobusem (resp. jiný model dopravy, to přece není jen o slepé náhradě vlaku) bude znamenat pro ten kraj klidně čtvrtinové náklady na kilometr (fakt to nechci hledat).

A jinak o prioritách? Tak já to něco povím - před pár dny jsem navštívil asi po roce příbuzné v Lánech, tentokrát nikoli autem, nic jsem nevezl, ale jel jsem sám, tak jsem chtěl jet VHD, resp. nejradši vlakem a případně se projít, po 120 jsem už nejel asi pět let..a po asi pěti letech, co tam bydlí, nikdo z celé rodiny netušil, kde je nejblíž (ve Stochově) nádraží, natož aby tak někdy jeli, přičemž je silná inklinace i k tomu jezdit do práce na "krátký/dlouhý týden" (Motol, nemocnice) autem - pohodlí vítězí, i když je benzín za čtyřicet a maj integrovaný všechno (PID).

Jsem zase nechtěně dělal VHD propagaci - spíš osvětu o integraci a tak - (přičemž si zřejmě za rohem ťukali na hlavu) [lol]

Takhle se to má u nešotoušů VHD.

Za mne příjemné svezení skoroprázdnou regínou (cca 15 ks) na Kladno a dál 854+054+854 Sp slušně zaplněný a to přes poledne v sobotu.

A proti třeba víkendovému mizernému autobusovému spojení odtud na Prahu je ze Stochova v podstatě hodinový takt (vždycky jednou ARR přímo a Os s vazbou na Kladně na Sp a opačně, parkoviště před nádrem - celkem luxus).

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pondělí, 26. prosince 2022 - 21:03:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1842
Registrován: 12-2020
po asi pěti letech, co tam bydlí, nikdo z celé rodiny netušil, kde je nejblíž (ve Stochově) nádraží, natož aby tak někdy jeli, přičemž je silná inklinace i k tomu jezdit do práce na "krátký/dlouhý týden" (Motol, nemocnice) autem - pohodlí vítězí, i když je benzín za čtyřicet a maj integrovaný všechno (PID).
A co nám tím chcete říci? To, že jsou plné silnice aut a spousta lidí ani neví kde je nádraží, to dávno víme, to není žádná novinka. Pokud ti lidé nemyslí ekologicky, ale jen a pouze ve smyslu času, tak nikdy vlak na dojíždění do práce rychlejší nebude. Leda tam kde silnice vede výrazně delší trasou, případně jsou tam pravidelné zácpy. Vždy musíte dojít od domu na nádraží a vlak vždycky nepřijede včas atd. To ovšem nemá nic společného s šotoušstvím. Naopak je spousta šotoušů, kteří dnes jezdí zásadně auty a honí fotofleky po všech čertech. Je to o přístupu k životu.
Druhá věc je, že pokud někdo už auto má a má na to, tedy i dražší palivo, pojede autem už jen proto, že nemusí hledat spojení. Sedne do auta a jede. Výjimka jsou jen ti ekologicky myslící + totéž co popisuji výše (zácpy nebo rychlá trať versus ucpaná silnice).
Mě by třeba vůbec nenapadlo do Lán jet jinak než vlakem, protože bych si jako vy udělal příjemnou procházku, ale většinu lidí to prostě ani nenapadne. Žijí v zajetí neustálého spěchu.
Pondělí, 26. prosince 2022 - 21:13:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4119
Registrován: 5-2002
Strčte si svoje ekologické myšlení někam. Pokud se vyplácí vozit kolem celého světa cokoliv (třeba uhlí z Austrálie do Dětmarovic) loděmi, které žádné euronormy nemají a vyprodukují mnohem více emisí než všechna auta v Evropě dohromady, tak jsou to jen kecy a oblbování lidí.
Resp., klidně se chovejte """ekologicky""", ale nevnucujte to laskavě ostatním.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Mladějov
Pondělí, 26. prosince 2022 - 21:14:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19026
Registrován: 3-2007
Co tím chci říci? Já to tedy řeknu otevřeně: Že většině lidí u lokálních nebo jednokolejných tratí je vlak úplně u prdele a doopravdy nikomu moc chybět nebude (samozřejmě, starostové se budou bít, proč taky rušit něco, co je nic nestojí). A že tohle plno šotoušů nevidí.

Jinak "neustálého spěchu" - no, když musíte živit rodinu, máte třeba dvě děti, splácíte baráček třeba v těch Lánech..tak strávit každý den o půlhodinu déle na cestě do práce a z práce je 5 hodin týdně..pro většinu lidí v produktivním věku nemalý čas.

To jsou právě ty světy, které šotouš nikdy nepochopí a pak se diví.
Mladějov
Pondělí, 26. prosince 2022 - 21:26:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19027
Registrován: 3-2007
J11: Proč tak prudce?
Ekologie není jen emise, ale i jejich působení na člověka (takže loď na širém moři vážně nikoho nepoškozuje a spaluje se v podstatě odpad, místo kterého by se spálily milony tun nafty), ale hlavně auta produkují hluk.

On to J.M. jistě nezachrání a já taky ne, ale určitý řekněme "trampský, skautský" přístup k životu a šetření přírody vyznávám (i díky rodičům) celý život, předávám dál a nemyslím si, že to je chyba.
Pondělí, 26. prosince 2022 - 21:33:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15316
Registrován: 5-2004
"No tak vidíš, za Litní zbyli tři? Tak to je úplně stejné, jako kdyýž jsem jel já."

Jestli myslíš od Třebáně, tak za Litní zbylo nejmíň 15 protože v Osově výstup 12 a dál do Hostomic 3. Hostomice - Lochovice je plonkový a to zejména pro nevalné přípoje v Lochovicích a faktu že tam po dálkovině jaksi nezbyla čekárna a je tam akorát na peroně přístřešek, ovšem otevřený k západu tudíž do něj při západním větru co tam bývá solidní leje až ke zdi... A protože bývá výstup i po cestě (minimálně Všeradice), tak odhadnu kolem 20 ks za Litní.

"Případná náhrada autobusem (resp. jiný model dopravy, to přece není jen o slepé náhradě vlaku) bude znamenat pro ten kraj klidně čtvrtinové náklady na kilometr (fakt to nechci hledat)."

a) pro cestující nikoli
b) bych chtěl vidět ten model kdy obsloužíš busem totéž co vlakem a dojedeš k hlavní trati (Třebáň nebo Řevnice) z Hostomic za 34 minut. Já jel jednou ráno "školákem" po sedmý z Osova do Řevnic na vlak. Naštěstí to bylo udělaný tak, že vazba na pendl na Prahu činila v ranní špičce 14 minut, protože jsme 9 minut někde našustrovali. A to nebyl bus přeplněný (nastupoval jsem ke dvěma kusům...) a až někde ze Svinař jely děti do školy. Bylo sucho, bez mlhy, už světlo a nikde jsme nestáli kvůli odbavování a řidič jel "tak akorát" na tamní silnici. Takže cestující zaplatí stejně, akorát bude delší dobu na cestě.

Jo a kydy že se zkrátí docházkovka jsou mimo. Do Osova na zastávku chodí běžně lidi i z Chlumce.

"Leda tam kde silnice vede výrazně delší trasou, případně jsou tam pravidelné zácpy"

Což samosebou ty zácpy jsou, neb z D6 je potřeba se nějak ke špitálu dostat. A je celkem jedno jestli to je ráno zásek z Motola nebo přes Bílou Horu...

Ty 120 za Kladnem ublížila jako všem tratím modernizace model ČR, tj každoročně alespoň měsíc výluka.

Ale chápu že je na čase to zaříznout a vyhnat lidi do aut - na trati bylo instalováno několik PZZ, Osov má fungl novou zastávku posunutou k silnici, celej svršek je modernizovanej a Liteň má dálkovku ze Třebáně. Spíš by to chtělo nevyhánět lidi věčnou stavbou 171.

PS: z Osova do Třebáně to dám na kole bez násilí stylem "z kopce to jede samo" za ca 45 minut, čili zhruba za totéž co reálně dal ten autobus - aniž by obsloužil Všeradice, Nesvačily, Leč, Liteň a Běleč. Čili pokud bys měl druhej autobus pro to co není u silnice hlavní, tak se bude kolíbat tak o 10 minut dýl do Třebáně, tudíž jízdní doba proti šukafonu o polovinu delší.
Pondělí, 26. prosince 2022 - 21:40:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12216
Registrován: 5-2002
ad Mladějov: Za mne příjemné svezení skoroprázdnou regínou (cca 15 ks) na Kladno a dál 854+054+854 Sp slušně zaplněný a to přes poledne v sobotu.

A proti třeba víkendovému mizernému autobusovému spojení odtud na Prahu je ze Stochova v podstatě hodinový takt (vždycky jednou ARR přímo a Os s vazbou na Kladně na Sp a opačně, parkoviště před nádrem - celkem luxus).


Přiznej, že v zadání cesty byl prostě vlak [vypravci]

Autobusová spojení na sobotu okolo poledne jsou myslím více než vyhovující...
Takto povídá o sobotě 17.12.2022 IDOS
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Pondělí, 26. prosince 2022 - 21:46:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1844
Registrován: 12-2020
Johny 11: Strčte si svoje ekologické myšlení někam. Pokud se vyplácí vozit kolem celého světa cokoliv (třeba uhlí z Austrálie do Dětmarovic) loděmi, které žádné euronormy nemají a vyprodukují mnohem více emisí než všechna auta v Evropě dohromady, tak jsou to jen kecy a oblbování lidí.
Resp., klidně se chovejte """ekologicky""", ale nevnucujte to laskavě ostatním.

No to je přímo klasická ukázka myšlení našeho člověka. Jasně, že ty lodě jsou hnus, o tom žádná. Jenže není v silách obyčejného občana to jakkoli změnit. Ale to, že omezíte jízdu autem ve prospěch VHD ovlivnit můžete vy sám. Proč myslíte, že máme problém s oteplováním a energiemi? Protože se neskutečně plýtvá. Je úplně jedno jestli budou jezdit auta na elektriku nebo na jiný pohon. Základní problém je omezit jejich používání. Pokud budou elektroauta a lidi budou jezdit jako teď, tak se sice z výfuků dostane méně zplodin, ale zase bude problém se spotřebou elektřiny.
A že si to mám dodržovat sám? Já to dodržuju, ale jedinec nic nezmůže. Pokud lidi nepochopí, že základem je omezit svoje nároky, tak se situace bude stále jen zhoršovat.
Mladějov
Pondělí, 26. prosince 2022 - 21:46:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19028
Registrován: 3-2007
Tak šotoušů je víc typů, můžu to rozdělit?

1) Technologičtí (tedy požadují nekompromisně VRT, nová vozidla a nic víc je nezajímá)

2) "Ultras" většinou nevalné inteligence, co prostě fotěj třeba brejlovce a varianty nátěrů a nic jiného je nezajímá

3)"Ultras" jiného typu, co by rádi zachovali železnici, jak byla v 60s nebo 70s (mladší 80s), brojí proti modernizaci, taktu, jakékoliv změně proti minulosti, ani ty záchody se zdí natřenou térem by nezměnili.
A dost se divěj, proč "lidi" nejezdj vlakem a proč vlastně, když je to takový suprový dopravní prostředek.

4) Řekněme normální lidi, co je železnice pro ně zaměstnání nebo jen (i) koníček a dá se s nima normálně bavit, protože mají široký záběr od politiky, historie přes ekonomiku po cokoliv..a taky třeba různé názory, ale nepobijí se [wink]

No a samo hraniční typy [lol]

(prosím pro autisty a aspergry nebrat doslova a úplně vážně)
Mladějov
Pondělí, 26. prosince 2022 - 21:57:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19029
Registrován: 3-2007
Petr_Šimral:
"ad Mladějov: Za mne příjemné svezení skoroprázdnou regínou (cca 15 ks) na Kladno a dál 854+054+854 Sp slušně zaplněný a to přes poledne v sobotu.

A proti třeba víkendovému mizernému autobusovému spojení odtud na Prahu je ze Stochova v podstatě hodinový takt (vždycky jednou ARR přímo a Os s vazbou na Kladně na Sp a opačně, parkoviště před nádrem - celkem luxus).

Přiznej, že v zadání cesty byl prostě vlak [vypravci]

Autobusová spojení na sobotu okolo poledne jsou myslím více než vyhovující...
Takto povídá o sobotě 17.12.2022 IDOS"


No když to potřebuješ pitvat - jednu cestu jsem chtěl jet vlakem a druhou busem 305/Metro B, nicméně jsem s jedním členem rodiny, co potřeboval do Řeže, byl odvezen autem na vlak "aby to taky vyzkoušel" a pro jeho cestu do Řeže to bylo maximálně pohodlné - proti 13 stanicím Béčkem a běhání v tunelech..Arrivou by to bylo ještě lepší.
Jen na Masně obešel šturc a dal si kafe.

Přestupy 30´ bus bus? Sorry.

Jinak jsem si to chtěl užít a projet si po pěti letech kus 120 - vždyť to píšu.
Tam se jezdí většinou 305 na Zličín a B.
Vymysli dobré spojení do Motola k nemocnici!

Já to akorát psal Petrovi V. a Jéemovi, aby si uvědomili, jak uvažujou běžný lidi.


Jinak prakticky: první spojení přestup 28 minut, druhé na vlak 4 minuty - z busu, co věčně jezdí pozdě? Bych neriskoval.
A třetí zase nutno běžet ze Slovanky I. na Slovanku II. - taky nic moc.

Takže ti zůstane zase ta 305 z Lán na Zličín přímo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pondělí, 26. prosince 2022 - 22:13:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1845
Registrován: 12-2020
Mladějov: 1) Technologičtí (tedy požadují nekompromisně VRT, nová vozidla a nic víc je nezajímá)

2) "Ultras" většinou nevalné inteligence, co prostě fotěj třeba brejlovce a varianty nátěrů a nic jiného je nezajímá

3)"Ultras" jiného typu, co by rádi zachovali železnici, jak byla v 60s nebo 70s (mladší 80s), brojí proti modernizaci, taktu, jakékoliv změně proti minulosti, ani ty záchody se zdí natřenou térem by nezměnili.
A dost se divěj, proč "lidi" nejezdej vlakem a proč vlastně, když je to takový suprový dopravní prostředek.

4) Řekněme normální lidi, co je železnice pro ně zaměstnání nebo jen (i) koníček a dá se s nima normálně bavit, protože mají široký záběr od politiky, historie přes ekonomiku po cokoliv..a taky třeba různé názory, ale nepobijí se [wink]

Vy koukám máte dost jednoduché názory. Jsou jen dvě skupiny lidí. Normální lidi a pak šotouši, že?
Já teda zase znám spoustu lidí, kteří jsou třeba fandy na automobily a taky se s nima nedá moc o něčem jiném mluvit. Pak znám taky spoustu lidí, kteří nemají žádné koníčky a taky se s nima nedá moc o ničem mluvit, natož o historii, politice či ekonomii.
A jinak tu vaši definici šotouše nesplňuji.
1/ VRT nepožaduji, ale nic proti ní nemám.
2/ Brejlovec ve variantách x nátěrů fakt neřeším.
3/ taky nesplňuji neb nemám nic proti modernizaci (např. zrychlování tratí, elektrizaci, přeložky) ani proti taktu (naopak až na výjimky)
4/ podle vás přeci normální člověk nejsem, takže zase nic.
Chce to více odstínů šedi....
Já to akorát psal Petrovi V. a Jéemovi, aby si uvědomili, jak uvažujou běžný lidi.
Běžný lidi uvažujou tak, že jízda vlakem musí být rychlá, levná, spolehlivá a jednoduchá. Pokud to není splněno (což je 99% případů) jedou autem.
Pokud budou všude např. moderní vlaky, ale systém bude špatný, pak je to stejně k ničemu.
Mladějov
Pondělí, 26. prosince 2022 - 22:20:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19030
Registrován: 3-2007
No já právě jednoduché názory nemám, ale to koukám nepochopíte..

Jinak to byla, jak jsem upozornil, spíš taková legrace a též, že existují hraniční typy.
Pondělí, 26. prosince 2022 - 22:43:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1849
Registrován: 12-2020
Však já to taky jako legraci beru.
Úterý, 27. prosince 2022 - 00:45:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27924
Registrován: 5-2002
J11: loděmi, které žádné euronormy nemají a vyprodukují mnohem více emisí než všechna auta v Evropě dohromady
No tak auta jen v Česku odpovídají 2000 MW trvalého výkonu, čili řádově desetině celkové výroby elektřiny. Aby se vyplatilo vozit to uhlí lodí, tak bude palivo k nákladu taky tak nějak řádově desetina.
Pokud by tedy ty lodě měly vyrobit mnohem víc CO2, jako všechna auta, musela by se lautr všechna elektřina vyrábět z uhlí dovezeného z Austrálie, což se zjevně neděje.
A non-CO2 emise na širým moři při celkem slušným rozředění ničemu nevaděj´.

Uvedené tvrzení jsem proto nucen považovat za papouškovanej blábol nějakého přidrzlého aktivisty, kterej spoléhá na to, že lidi neumějí počítat.

Ale to, že omezíte jízdu autem ve prospěch VHD ovlivnit můžete vy sám.
Já do práce autem nejezdím, takže mám splníno - přesto si nemyslím, že spása světa spočívá v zachování provozu na každé lokálce...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Mladějov
Úterý, 27. prosince 2022 - 00:52:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19035
Registrován: 3-2007
>Já do práce autem nejezdím, takže mám splníno - přesto si nemyslím, že spása světa spočívá v zachování provozu na každé lokálce...

To je nás víc.
Mladějov
Úterý, 27. prosince 2022 - 01:17:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19036
Registrován: 3-2007
Hajnej:
"
A non-CO2 emise na širým moři při celkem slušným rozředění ničemu nevaděj´.

"

No a co2 emise by nebyly při použití nafty řádově jiné - mně to využívání mazutu připadá jako plus, to vážně není lokomotiva "mazutka" přes města a hustě obydlenou krajinu.
A ty lodě, pokud jsou v přístavech a poblíž nich, musí používat (dražší) naftu.
Úterý, 27. prosince 2022 - 01:47:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 11-2021
H: vono to dokonce vychází tak, že jen česká spotřeba benzínu a nafty by ty velký lodě nakrmila všechny. To tvrzení, že velký lodě maj větší emise než všechny auta v Evropě by byla pravda, kdyby šlo jen o emise pevných částic, tento argument se objevil v diskusi k zákazům dieslů ve městech.
Úterý, 27. prosince 2022 - 08:40:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4120
Registrován: 5-2002

Uvedené tvrzení jsem proto nucen považovat za papouškovanej blábol nějakého přidrzlého aktivisty, kterej spoléhá na to, že lidi neumějí počítat.

Zatímco všichni ekologisti a eurohujeři jsou "nepřidrzlí"... neshazujte se zbytečnou arogancí, občas už z vás kape.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Úterý, 27. prosince 2022 - 08:45:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27927
Registrován: 5-2002
p.gp: vono to dokonce vychází tak, že jen česká spotřeba benzínu a nafty by ty velký lodě nakrmila všechny
No já něco takovýho čekal, jen jsem si nemaje tvrdejch čísel nechtěl naběhnout na vidle.

tvrzení, že velký lodě maj větší emise než všechny auta v Evropě by byla pravda, kdyby šlo jen o emise pevných částic
S tím by se dalo souhlasit, ale argumentovat tím ve vztahu ke Greenhousově jevu je zcela mimózní (což mnohým věrozvěstům nevadí, hlavně že to zní náležitě naléhavě).

J11: Zatímco všichni ekologisti a eurohujeři jsou "nepřidrzlí"...
To někde trvdím...?
V kontextu mého tvrzení je přidrzlej každej, kdo spoléhá na neumění počítat, Hujer nebo ropák.

neshazujte se zbytečnou arogancí, občas už z vás kape.
Furt lepší, než argumentovat ve stylu "v Americe stejně bijou černochy" - což konstrukce "když čoudí loď, já můžu taky" přesně byla.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 27. prosince 2022 - 12:23:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 50
Registrován: 1-2015
Johny:Bože Vy jste ale primitiv.To jesna sranda....
Středa, 28. prosince 2022 - 08:01:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 5-2020
Mladějov: jestli se my dva někdy potkáme u tratě, tak jsem potom zvědavej, do kterého typu šotouše budu pasovat já [lol]
Středa, 28. prosince 2022 - 17:54:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 589
Registrován: 12-2017
Malá foto vsuvka ze štreky 171

Převoz metra pro Varšavu, bohužel jsem byl na špatném místě a ještě bez připraveného foťáku, nepočká a jede [proud], takže jen dokumentačně.





Středa, 28. prosince 2022 - 18:29:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4112
Registrován: 4-2014
bandita - Super fotoreportáž [vypravci], za nějaký čas to vše již bude minulostí a celou stanici obklopí nevzhledné PHS.
Středa, 28. prosince 2022 - 19:15:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2942
Registrován: 9-2009
Středa, 28. prosince 2022 - 21:29:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 11-2021
L321: já si teda z průjezdu Řevnic pamatuju především plot panelárny, přeplněné parkoviště a proutí porostlé popletníkem plotním, prostupné pouze při použití plamenometu.
Mladějov
Středa, 28. prosince 2022 - 21:42:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19068
Registrován: 3-2007
gp: Nojo, holt od jistého věku jistí jedinci ke všemu maj potřebu dodat "a brzy bude hůř" [wink]
Čtvrtek, 29. prosince 2022 - 00:30:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27943
Registrován: 5-2002
p.gp: pamatuju ... proutí porostlé popletníkem plotním, prostupné pouze při použití plamenometu
To sice ano, ale to proudí je přece vzhledné a prohlukové - a to se vyplatí, Horste.

ML: od jistého věku jistí jedinci ke všemu maj potřebu dodat "a brzy bude hůř"
Největším nepřítelem železnice je šotouš nekriticky zahleděný do minulosti.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 29. prosince 2022 - 15:03:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 512
Registrován: 10-2018
Hajnej:
"No tak auta jen v Česku odpovídají 2000 MW trvalého výkonu, čili řádově desetině celkové výroby elektřiny."

Řádově plusminius, fakticky asi pětině, střední výroba je kolem 10 GW, bez exportů cca jen 8 GW. Horší to bude s náhradou plynu, tam je zimní spotřeba klidně kolem 20-30 GW a ani nemusí moc mrznout.
Čtvrtek, 29. prosince 2022 - 16:15:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 11-2021
Prag: bez exportu? To bychom ale neměli počítat ani import ropy, ne? Loni byla výroba elektřiny 306 PJ a prodej benzínu 63 PJ, což by té pětině odpovídalo, kdyby měl motor v autě stejnou účinnost jako temelínská turbína.
Čtvrtek, 29. prosince 2022 - 18:04:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4372
Registrován: 5-2002
Proutí roste i na PHS a SZ s ním udatně bojuje.
Pátek, 30. prosince 2022 - 15:44:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 12-2022
Dobrý den,

hledám sběratele/historika, který se zajímá o trať č.121 (vím, je sousední). Příští rok oslavíme 150 let a chtěl bych, aby toto výročí nezapadlo.

Neznáte někoho?

Děkuji.

Jaroslav
Sobota, 31. prosince 2022 - 18:47:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4070
Registrován: 3-2015
Nebylo lepší když ta ARRIVA jezdila i o víkendech po Hrbatý?
Dneska jsem s tím cestoval R do Berouna odpoledne a jelo to po hlavní trati, já moc v tom nevidím nějaký přínos a hlavně plynulou jízdu, kterou bych očekával touto trasou, chvilku předtím jel osobák stejným směrem, Arriva vzápětí přijela na Smíchov a jednou zastavila před Dobřichovicemi, pak další skoro zastavení před Řevnicemi a Karlštejnem. To se to musí takhle courat za tím osobákem až do Berouna, výluka už dnes snad nikde na 171 nebyla, to bych pochopil.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jeník H...)
Sobota, 31. prosince 2022 - 18:51:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4119
Registrován: 4-2014
Jeník_H..:
"Nebylo lepší když ta ARRIVA jezdila i o víkendech po Hrbatý?
Dneska jsem s tím cestoval R do Berouna odpoledne a jelo to po hlavní trati, já moc v tom nevidím nějaký přínos a hlavně plynulou jízdu, kterou bych očekával touto trasou, chvilku předtím jel osobák stejným směrem, Arriva vzápětí přijela na Smíchov a jednou zastavila před Dobřichovicemi, pak další skoro zastavení před Řevnicemi a Karlštejnem. To se to musí takhle courat za tím osobákem až do Berouna."

Tam to bohužel zatím jinak nejde, osobák zastavuje všude a rychlíky jak z Berouna, tak i do Prahy, ty osobáky dojíždějí a proto poskakují.
Sobota, 31. prosince 2022 - 19:00:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 12-2007
Nebylo lepší když ta ARRIVA jezdila i o víkendech po Hrbatý?

Vám připadá lepší se s tím slabým motorákem padesátikilometrovou rychlostí škrabat do kopců na hrbaté když je možnost jet po stovkové rovinaté trati (i za cenu tří zastavení z DD)? [crazy] Navíc světe div se, ale i na té hrbaté ten rychlík klidně 3x staví když tam má něco zpoždění.
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Sobota, 31. prosince 2022 - 19:08:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4071
Registrován: 3-2015
Náhodou mě to přišlo přes Rudnou lepší a zvládala 845 dobře stoupání zastavila akorát v Rudné. Radotínem ale dnes prosvištěla velmi slušně.
Sobota, 31. prosince 2022 - 19:13:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 281
Registrován: 11-2020
Jízdní doba podél vody je lepší, a přece jenom je to dvoukolejka, takže je to kolikrát rychlejší poslat podél vody než po hrbatý, i s poskakováním za osobákem. Ostatně švejky na rudence jsou dočasný stav, který doufám skončí s modernizací 171. Bohužel to nebude zítra, když to stihnou do roku 2030 budu spokojen [happy]
Sobota, 31. prosince 2022 - 19:25:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4072
Registrován: 3-2015
A Pokud bude jednou tunel do Berouna, odvede dálkové vlaky a příměstské trati výrazně uleví to už bude po opravě 171, jestli se toho Švejci vůbec dožijí.
Sobota, 31. prosince 2022 - 19:33:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1148
Registrován: 12-2007
Náhodou mě to přišlo přes Rudnou lepší

A ještě lepší to bylo, když tam byla Zamračená a v kupé pro sebe šlo stáhnout okno že? 🙉
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Sobota, 31. prosince 2022 - 20:31:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15327
Registrován: 5-2004
z berouna na zdice zas jede arrivaplizak v xx.13 a za nim xx.14 panter na plzen. A poskakuje ten panter, minimalne po kralovak...
Pondělí, 02. ledna 2023 - 10:51:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4125
Registrován: 4-2014
Veřejná zakázka: Optimalizace trati Karlštejn (mimo) – Beroun (mimo)
https://zakazky.spravazeleznic.cz/contract_display_12359.html
djst
Pondělí, 02. ledna 2023 - 11:55:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 8-2014
Petr_vlček:
"z berouna na zdice zas jede arrivaplizak v xx.13 a za nim xx.14 panter na plzen. A poskakuje ten panter, minimalne po kralovak..."
Však ten Panter tam má do Zdic dost času. V případě zpoždění Švejka lze u něj očekávat pobyt klidně 1 minuta, zatímco osobák je jeho přípojem a kvůli uspořádání kolejiště jsou tam stejně min. 3 minuty přestupní doby. Což tomu Švejkovi může stačit, aby zmizel ze seř. n.
A kdyby náhodou, tak je stále možnost vzít Švejka z Berouna do Zdic proti správnému směru. Což by se klidně mohlo dělat, pokud náhodou nejede něco proti, i preventivě.
Pondělí, 02. ledna 2023 - 12:07:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 377
Registrován: 8-2017
djst:
" tak je stále možnost vzít Švejka z Berouna do Zdic proti správnému směru. Což by se klidně mohlo dělat, pokud náhodou nejede něco proti, i preventivě."
Však se to tak také dělá nebo aspoň ještě vloni dělalo a před Zdicemi stejně musí dvakrát do odbočky a tu nesprávnou kolej zablokuje, takhle má každý svojí kolej a do odbočky jede jen jednou.
Pondělí, 02. ledna 2023 - 13:08:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6454
Registrován: 6-2016
749.258-0: Dík za informaci! Když jsem to viděl (v Králováku), tak jsem si myslel že je nějaká výluka[biggrin] Byl jsem tam na kole, takže jsem stav drážní dopravy neřešil.
Pondělí, 02. ledna 2023 - 15:40:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12220
Registrován: 5-2002
ad P_V:
z berouna na zdice zas jede arrivaplizak v xx.13 a za nim xx.14 panter na plzen. A poskakuje ten panter, minimalne po kralovak...


ARRIVA je plánovaně namalována "proti správnému směru".
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Úterý, 03. ledna 2023 - 07:04:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2857
Registrován: 12-2007
Rybák: Fakt to byl EC do Žiliny. Nejen na pragotronu svítila Žilina, ale i na dveřích byl vytištěn papír Žilina.
Ale jo, v zimě mě B taky neurazí. Obzvlášť udržované. Jejich největší výhoda pro mne spočívá v možnosti ztlumit osvětlení. Teď, jak je dlouho tma, tak už mám oči ze všech partnerů a elefantů úplně propálený [angry]
Zlatí žabáci. To bylo ráno příjemné temno.
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Úterý, 03. ledna 2023 - 09:17:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15330
Registrován: 5-2004
Ano, nekdy jede proti spravnymu smeru. A kdyz nahodou vyjede osobak na plzen vcas (z prahy to ma vic nez +10 a neceka se) tak casto arriva predjede pantera v kralovaku nebo popovicich.
Sobota, 07. ledna 2023 - 18:18:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 200
Registrován: 1-2017
V Radotíně se nám to chýlí k závěru, posílám jednu vzpomínkovou ze 7.11.2018.

Neděle, 08. ledna 2023 - 04:49:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2548
Registrován: 7-2008
J.M.: Z Českého Brodu, a nejen odtamtud, lidé jezdí vlakem do Prahy ve velké míře, a fakt nejsou ani šotouši, ani to nedělají kvůli ekologii. Auto by nebylo o moc rychlejší a parkovací místa jim též zaměstnavatel nezajišťuje.
Pondělí, 09. ledna 2023 - 06:22:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3389
Registrován: 12-2007
Možno by niekedy mohlo niekoho zaujímať - web stavby Čelákovice - Mstětice: https://www.celakovice-mstetice.cz/
Pondělí, 09. ledna 2023 - 07:53:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7690
Registrován: 8-2006
A dneska už začínají výluky. https://www.cd.cz/jizdni-rad/omezeni-provozu/vyluka/13913/
Pondělí, 09. ledna 2023 - 08:23:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3390
Registrován: 12-2007
Výluky boli už minulý týždeň - prvé základy TV už tuhnú...
Pondělí, 09. ledna 2023 - 10:59:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15343
Registrován: 5-2004
Radotin jede ve starych kolejich jako uz leta. Nocni vyluky i v roce 23 - to uz bude hnedle ctvrty rok ne?
Pondělí, 09. ledna 2023 - 15:01:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4085
Registrován: 3-2015
V Berouně u kovošrotu stojí delší dobu od půlky prosince souprava Arrivy, jednotka 845 123, nikomu neschází?
Pondělí, 09. ledna 2023 - 19:46:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3281
Registrován: 7-2006
nikomu neschází?

Zadřená převodofka .. [ko]

[vypravci]
Zklamání změní člověka k nepoznání ..
Miloš_jonák
Pondělí, 09. ledna 2023 - 20:40:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 642
Registrován: 12-2007
nikomu neschází?

945.113 se po vykolejení u Písku ve škarpě válela asi týden. [kiss]
Úterý, 10. ledna 2023 - 09:20:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7692
Registrován: 8-2006
Noční výluky jsou i na t232. https://www.cd.cz/jizdni-rad/omezeni-provozu/vyluka/13879/