Diskuse » Železnice » Tratě v západních Čechách » Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 01. 10. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 01. 10. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Martinmarilynmanson
Neděle, 18. září 2022 - 08:43:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11324
Registrován: 12-2007
Plus zrušit dvě vrstvy Praha-Plzeň, tj. odbourat z toho ty Klatovy; místo toho vozit normální použitelný vlaky, tj. 8 vozů a více. Rozdíl jízdní doby Ex vs. R je, bohužel, zanedbatelný. Dokud bude nepoužitelná "Berounka", a to bude velmi dlouho (tunel je v nedohlednu), tak je plusem každej vlak, kterej na ní není.
Zbydou po hodině Ex Cheb/Domažlice... no, já nevím, k čemu ten nefunkční Mnichov po dvou hodinách potřebujeme, najmě Domažlice po dvou hodinách. Vrátil bych to na funkční čtyři hodiny a ty druhý čtyři hodiny radši protah' do Chebu místo nějakých Sharků, Panterů, či co tam jezdí za kýble (nebo právě do Klatov).

Aneb destrukce dálkové železniční dopravy v přímém přenosu. Zpátky by se vrátily linky Student Agency a dalších Plzeň - Praha, které jsou omezené kvůli odlivu lidí do vlaků. K tomu zavést rychlíkový příplatek a zavést zpět osobáky z Plzně do Prahy, ideálně v kožence. To se pak bude u trati stříkat.... [crazy]
Sháním staré jízdní řády v Severočeském (Ústeckém) a Západočeském (Karlovarském i Plzeňském) kraji.
Orky
Neděle, 18. září 2022 - 08:45:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16649
Registrován: 10-2004
David: Myslím, že Savik žádal o nerozproudění "plameňákové diskuse", ale čekal jsem, že se ozveš. Já mu vyhovím a proto reagovat nebudu.
Pátečně/nedělní a já doplním i sobotní spoje mají smysl pořád. Posilový vlak zkracující interval zvyšuje atraktivitu. A zrovna třeba na úsek Plzeň - Cheb by zkrácení intervalu bez přestupu na hodinu bylo vhodné (pátek odpoledne, sobota dopoledne, neděle odpoledne. Velkou chybou jsou třeba chybějící sobotní spoje. Nechápu, proč tady fakticky v té největší víkendové špičce nejede rychlík v 9:15 z Prahy (prodloužení Sp 1706) i kdyby místo toho měla být díra ve 13:15. Je smutné, že MD řeší špičky pracovních dní, ale na mnohdy silnější špičku o víkendech dlabe.
Neděle, 18. září 2022 - 08:56:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16284
Registrován: 12-2007
Savik žádal o nerozproudění "plameňákové diskuse
To sice může, ale stejně tak mu může být vypsána řada námitek směrovaných k úskalím či nelogičnostem jeho postojů, obzvláště pokud těmi postoji jsou výroky jako 4h "takt" = funkční, či cca 5vozová souprava = nepořádná.

(K lince Praha - München výslovně vypíchnu, že 2h takt na ní byl zaveden v koordinaci obou států + ani přímo nesouvisí s Ejpovickým tunelem; ostatně byl zaveden ještě před jeho dokončením.)

Velkou chybou jsou třeba chybějící sobotní spoje. Nechápu, proč tady fakticky v té největší víkendové špičce nejede rychlík v 9:15 z Prahy
Souhlas.

Nicméně to je pořád jen "díra v taktu".
Ne chybějící pátečně/nedělní spoj.
(pozn. zrovna ty pátky byly a pořád jsou docela sporné; nemalá část VŠ-dojíždějících jezdí už ve čtvrtek odpoledne/večer, tzn. zvýšená frekvence cestujících je rozprostřena nejen do pátku, ale i do čtvrtečního večera, tzn. zrovna páteční samostatný posilový vlak je o to spornější)

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Neděle, 18. září 2022 - 09:05:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2641
Registrován: 8-2017
Orky:
Ad Štětkovice: Podle návrhu se v Olbramovicích čeká na přípoj 10 minut, aby se následně protisměrnému spoji o 4 minuty ujelo. Nebylo by lepší jet z Olbramovic hned a ten přípoj mít nazpět mít v 95 % zajištěn?
Ten osobák by pak po předjetí mohl klidně pokračovat do Benešova jako v návrhu, čili i kdyby to ujelo, tak by se nejednalo o zhoršení proti navrženému stavu.
Ad Hvězdonice: Ano, na stávající infrastruktuře se stávajícími vozidly nelze. Je ale chyba rezignovat na budoucí zlepšení.
To jenom pro objasnění té zdánlivé nekonzistence, dál bych to nepitval, když se tady řeší Plzeňsko.

Točník by se hodil jako by se hodila celá řada jiných staveb a takových staveb je hodně a holt jsou jiné priority. Na řadě míst čekáme na přejezdy, výhybny, dílčí opravy a... bavíme se o drobných.
Znovu se ptám na příklad. Na trati s provozem aspoň srovnatelným s Klatovskou (a exportem zpoždění na rozkopaný koridor) mě fakt nic nenapadá.

David: Před zprovozněním toho tunelu byl tentýž rychlík zapojen do Rokycan v X:30 h i (velmi rozvolněně, čehož bylo využito k přepřahům, resp. odpojováním/připojováním vozů) Plzně hl. n. v X:00 h.
Po dokončení tunelu se jízdní doba Rokycany - Plzeň hl. n. zkrátila natolik, že spojení těchto dvou uzlů jednou linkou již nevychází.

Popravdě tady si myslím, že uzel Rokycany je reálně spíš vyšlismus, i když ke zdůvodnění "nutnosti" expresů samozřejmě posloužit může. Jinde ministerstvo takovým respektem k regionálním uzlům rozhodně netrpí.
Kdyby R16 (R6) dosahovala v souladu s Plzní v X:00 Rokycan kolem X:10/X:50, tak by mohl být přípoj na Plzeň zajištěn osobákem, zapojeným v Plzni do X:30. Nevycházelo by to sice moc dobře v Příkosicích, ale ruku na srdce, jižní 175 přežívá stejně jen tak nějak ze zvyku.
Asi musím souhlasit se Savikem, že zavádět expresní obsluhu Plzně, dokud není hotová 171, byla chyba. Myslím, že většina lidí radši pojede o 10 minut déle, zato spolehlivě.
Orky
Neděle, 18. září 2022 - 09:40:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16650
Registrován: 10-2004
M250.0: Totálně bez rezerv by to na 95 % jelo pozdě i ve stavu bez výluky (a bez jakékoliv dočasné pomalé). Já tedy zlepšení do formy totálně bez rezerv s vysokou mírou pravděpodobnosti zpoždění a ujíždění za zlepšení nepovažuju. Narozdíl od Točníku fakticky napořád. Točník vám vadí a tady vám to nevadí. Mimochodem, i kdybyste začal dneska, tak než ten Točník vypapírujete, tak bude koridor na Beroun hotový a stejně spolehlivý. Zkuste si vaší větu "Myslím, že většina lidí radši pojede o 10 minut déle, zato spolehlivě" aplikovat i na 223 a 212.
Neděle, 18. září 2022 - 10:21:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16285
Registrován: 12-2007
Myslím, že většina lidí radši pojede o 10 minut déle, zato spolehlivě"
Nikde není psáno, že rychlík coby "jediné rychlé spojení mezi Prahou a Plzní" se prodere úsekem Praha - Beroun spolehlivěji než expres coby "rychlejší vrstva ze dvou vrstev mezi Prahou a Plzní".

A to jak ve směru z Prahy (kdy v obou případech by odjezd z Prahy hl. n. měl být včas bez čekání na jakékoliv přípoje), tak i z Plzně (kdy při jednovrstvém 1h taktu rychlé vrstvy by se v Plzni hl. n. asi na nějaké přípoje čekalo na rozdíl od stavu "za 20 min. vám na Prahu stejně jede rychlík")?

Jinde ministerstvo takovým respektem k regionálním uzlům rozhodně netrpí.
Někde ne, někde ano.

Rychlíkové Svitavy posunuté kdysi do S:00 h na přání Pardubického kraje, jakož posun Havlíčkova Brodu do (na rozdíl od dřívějšího stavu) naprosto přesných S:00 h jsou dalšími příklady toho "někde ano".
Neděle, 18. září 2022 - 10:58:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2642
Registrován: 8-2017
Orky: R17 jezdí totálně bez rezerv? Pak bude asi chyba tady.
Navrhované řešení Sedlčanky počítá s jízdními dobami dle návrhu. Ten je tedy taky totálně bez rezerv?
Znovu opakuji - na 212 bez úprav mnou navrhovaného konceptu docílit nelze. Což by ale mělo vést k provedení těch úprav, ne k rezignaci.

Mimochodem, i kdybyste začal dneska, tak než ten Točník vypapírujete, tak bude koridor na Beroun hotový a stejně spolehlivý.
Pokud se k tomu přistoupí ve stylu Bartoušov, tak jistě. Ale i SŽ to umí rychleji. Nedělejte z toho zase let na Mars, všechno by bylo na drážních pozemcích a kromě výkopů a možná technologického domečku bez nějakých stavebních zásahů.
Jinak začít se mohlo už před dvěma lety, od kteréžto doby tenhle rozklad nastává.

David: Nikde není psáno, že rychlík coby "jediné rychlé spojení mezi Prahou a Plzní" se prodere úsekem Praha - Beroun spolehlivěji než expres coby "rychlejší vrstva ze dvou vrstev mezi Prahou a Plzní".
Míň vlaků se procpe vždycky líp. Samozřejmě by k tomu musel přispět i regionální objednatel.
Neděle, 18. září 2022 - 11:27:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2655
Registrován: 7-2017
Tenhle ažbudehotovismus je peklo. Plzeň to dělá dobře, hodina do Klatov je správně, systémová nabídka je správně[vypravci]. Chybí 2 výhybny: Točník (OK, náročnější) a Plzeň–zastávka (a ta se během reko uzlu neudělala PROČ[crazy][angry]?
Neděle, 18. září 2022 - 11:35:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2662
Registrován: 4-2003
David:
"Nicméně to je úplně jiné téma než otázka "závislosti zvýšení pravděpodobnosti stíhání vazby vlak-bus v Klatovech na zředění taktu klatovských R na pouhý 2h takt"."

Zředění taktu R16 na dvouhodinový takt - myšleno samozřejmě jen pro úsek Plzeň - Klatovy (na hodinovém taktu mezi Prahou a Plzní by se nic neměnilo), tj. ponechání jen těch vlaků objednávaných Ministerstvem dopravy (příjezdy do Klatov cca S:30, odjezdy z Klatov cca L:30) by ke stabilitě přispělo, protože by ubyl jeden úsek s problematickou propustností. Tím by se zlepšily i vazby v Klatovech.

Když Poved před rokem 2020 připravoval nový dopravní koncept pro Klatovsko, tak přímo pro Klatovsko sliboval:

Nové autobusové jízdní řády ve větší míře navazují na železniční dopravu. Vlaky jezdí již několik let po většinu dne v pravidelném intervalu. Bylo tedy možné sestavit a navrhnout nové autobusové jízdní řády tak, aby tento interval pokud možno respektovaly a cestující tak měli možnost přestupu na vlaky jako na vyšší a kapacitní systém veřejné dopravy. Po zavedení nového dopravního řešení bude možné využívat spoje více dopravců, na jeden jízdní doklad. Souběh autobusové a drážní dopravy snižuje efektivitu obou druhů veřejné dopravy, neboť nabízí cestujícím prakticky jedno spojení ve stejné časové poloze dvěma různými druhy dopravy. Dnes jezdí často několik souběžných linek, většinou s minimálním vytížením, do jedné spádové obce. Tento způsob je neefektivní a drahý. Nově budou obslužné linky navazovat na páteřní linky. Na obslužné linky budou také nasazeny menší autobusy, které pomohou snížit náklady na veřejnou dopravu.

Jestliže tedy nechcete ředit takt mezi Plzní a Klatovy na R16 na 2 hodiny a její částečnou náhradu autobusy, tak navrhujete tedy pro nejbližší roky co pro zvýšení spolehlivosti vazeb v Klatovech, na kterých je celý systém postaven, ale které od počátku nikdy nefungovaly?
Neděle, 18. září 2022 - 11:38:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2196
Registrován: 4-2003
A jedna cestou, z Lužan:


(Příspěvek byl editován uživatelem savik.)
Brejlovec. Bez diod, bez uic, bez kundálu, bez šípovýho pluhu, bez klimazitace, bez najbrta. Nic víc, nic míň.
http://trainweb.cz/autor/Václav+Petrů | https://www.youtube.com/user/savikVP
Neděle, 18. září 2022 - 11:39:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2643
Registrován: 8-2017
T27: Podle mě je naopak náročnější ta zastávka, protože se musí vyřešit perón z obou stran. V Točníku stačí perón jeden, nebo klidně žádný.

Orky: Zkuste si vaší větu "Myslím, že většina lidí radši pojede o 10 minut déle, zato spolehlivě" aplikovat i na 223 a 212.
Ještě k tomuto: V případě 223 se nejedná o 10 minut, ale 40.

Suri: Dvouhodinový takt si může objednatel strčit tak akorát za klobouk, tím pro denní dojíždění nikoho neosloví a samotná dálkovka ten vlak mezi Plzní a Klatovy nenaplní.
Neděle, 18. září 2022 - 12:01:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2663
Registrován: 4-2003
M250.0:
"Dvouhodinový takt si může objednatel strčit tak akorát za klobouk, tím pro denní dojíždění nikoho neosloví a samotná dálkovka ten vlak mezi Plzní a Klatovy nenaplní."

Zato nyní ten hodinový, který je jen na papíře, je pro denní dojíždění ideál, že? Spolehlivěji jezdící vlak po dvouhodině a v hustém taktu jezdící linka 424 by pro denní dojíždění bylo lepší než ten stávající bordel, alespoň do doby než dojde k revitalizaci trati Plzeň-Klatovy (dle SŽ údajně v přípravě s plánem realizace v letech 2027 - 2029) a dokončení Praha-Beroun.
Orky
Neděle, 18. září 2022 - 12:25:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16651
Registrován: 10-2004
M250.0: Lokálky navrhujete zcela bez rezerv. 3 minuty na přestup jsou absolutní minimum při přestup podchodem, křižování ve Štětkovicích je na krev. Plánované křižování ve Hvězdonicích (a Ledečku) opět máte úplně na krev. Nikde ani minutka rezervy, chápete? Každá minuta na sítí se bude šířit jak mor a ve výsledku to odnesou právě lidi v R17 a příměstu na Prahu, kde je jich násobně víc. Je tu ještě jeden aspekt. Co když třeba na Sedlčance dominují právě cestující Benešov-Sedlčany a nakonec přímý spoj je lepší, než ostrý nespolehlivý přípoj a nebo protahovat ten vztah předjížděním?
Na 223 to chce udělat jiný JŘ, viz nástin v příslušném vlákně, a ne rvát to na krev.
Jistě, míň vlaků, lepší stabilita. Holt jsou na 2 vrstvách postaveny vazby napříč prakticky celým krajem, ale taky třeba ve Zdicích. Tohle už na 5 let fakt nikdo rušit nebude, aby musel celej kraj znovu přestavět a pak to vracet zpátky.

Tantin27: Jistě, na každé trati na 50 km minimálně 2-3 nové záložní výhybny, kdyby se něco vysypalo. A už jsme zase u toho, kde na to chcete vzít. Točník chápu, ale Plzeň zastávka? Na hlavní je to něco přes kilometr. Prostě si někdo do poměrně ostrého konceptu rychlíků narval podobně ostré osobáky (křižování s rychlíky 1-2 minuty včetně koncové stanice) a najednou se diví, že mu to nefunguje.

Suri: Zrušení krajských rychlíků nemusí ve výsledku znamenat dvouhodinový takt. Ale možná by se dala udělat něco jako nepravidelná hodina, alespoň ve špičkových směrech vložené vlaky ideálně s vazbou na západní expresy.
Neděle, 18. září 2022 - 12:35:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 986
Registrován: 10-2008
Btw nestabilitě R16 též pomáhá dopravce České Dráhy tím, že nasazuje šroty B249, které neumí v130, takže krátit pak dokáže daleko méně, prakticky vůbec. V uplynulých týdnech též nasazoval vozy Bdt279 s vmax 120 km/h. Často se stále opakuje sestava vlaku dopravcem v žst Plzeň hl.n., kdy se z pobytu 2 minuty vytvoří pobyt až 12 minut. Zpoždění tím vyvolané se následně přenáší i několik hodin.

(Příspěvek byl editován uživatelem johny512.)
Neděle, 18. září 2022 - 13:37:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16286
Registrován: 12-2007
by ke stabilitě přispělo, protože by ubyl jeden úsek s problematickou propustností. Tím by se zlepšily i vazby v Klatovech.
To jsem pochopil, že máte na mysli výhradně úsek Plzeň - Klatovy (zatímco na - vámi výslovně zmíněném - problematickém úseku Praha - Beroun by vám ton nevadilo).

Nicméně nic to nemění na tom, že jestli si takový R veze vyšší zpoždění už od Prahy, tak ho doveze i do Klatov bez ohledu na to, jestli jede v 1h taktu či 2h taktu.

O. K., lze připustit vliv typu "řetězení zpoždění od pražského R (kterému tedy tak jako tak ujely v KT autobusy) na R směr Praha v Klatovech a od něj na (do té doby včas jedoucí) R v Chlumčanech", a to za předpokladu, že zpoždění R od Prahy se týká jen konkrétního spoje - a ne většiny/všech spojů.

Nicméně i k tomu si dovolím dodat, že existuje řada dalších řešení jako např. roztržení R v Plzni nebo vedení nadále jen 2h taktu R Plzeň - Klatovy souběžně s další vrstvou (i kdyby pomalejších/v méně vklíněné podobě vedených**) regionálních vlaků atd. Plus samozřejmě zmiňovaný Točník.

** Na trati, kde jsou i další dlouhé mezistaniční úseky jako např. 13km Přeštice - Švihov, těch možností stejně moc vymyslet nejde, resp. kdyby už, tak pořád s hrozbou přenášení zpoždění, ledaže by veškeré klatovské vlaky začínaly/končily jízdu v Plzni + tak jako tak by nesměly "víc než několik málo minut" čekat na přípoje (což mmch. platí i pro variantu Udělejte do Klatov Os po hodině a bude klid. , která stála na počátku celé polemiky.
Neděle, 18. září 2022 - 14:27:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4100
Registrován: 5-2002
Pri elektrizace pred 25 lety se jako prvni zrušila stanice/vyhybna Luzany. Mimo jine s delkou dopravních koleji asi 700 metru. Prostor na druhou kolej tam je.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Neděle, 18. září 2022 - 14:30:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2644
Registrován: 8-2017
Orky: 3 minuty na přestup jsou absolutní minimum při přestup podchodem
Od Prahy je hrana-hrana.

křižování ve Štětkovicích je na krev
v oficiálním návrhu?

Plánované křižování ve Hvězdonicích (a Ledečku) opět máte úplně na krev.
Umíte číst? Tak potřetí: Na 212 se stávajícími vozidly na stávající infrastruktuře mnou navrhovaného konceptu docílit nelze.

Co když třeba na Sedlčance dominují právě cestující Benešov-Sedlčany a nakonec přímý spoj je lepší, než ostrý nespolehlivý přípoj a nebo protahovat ten vztah předjížděním?
Přinejmenším o víkendu téměř jistě ne. To by ani ten přípoj nemusel být fujfuj nespolehlivý, protože by se při dvouhodinovém taktu (a jedné tříhodinové díře kolem poledne kvůli protočení hodin) ve Štětkovicích vůbec nemuselo křižovat a ještě by se ušetřila souprava.
Mimochodem na 222 taky o víkendu dominuje silná místní frekvence, že se vyplatí hodinový takt s velmi volnou vazbou na rychlíky v Benešově místo dvouhodinového s ostrými vazbami?

Na 223 to chce udělat jiný JŘ, viz nástin v příslušném vlákně
V příslušném vlákně žádný Váš nástin řešení Sedlčanky nevidím, dejte odkaz.

Tohle už na 5 let fakt nikdo rušit nebude, aby musel celej kraj znovu přestavět a pak to vracet zpátky.
Vždyť taky píšu, že byla chyba to zavádět, ne že by se to mělo rušit. [wink]

Prostě si někdo do poměrně ostrého konceptu rychlíků narval podobně ostré osobáky (křižování s rychlíky 1-2 minuty včetně koncové stanice) a najednou se diví, že mu to nefunguje.
No a jak to teda podle Vás měl udělat?
Orky
Neděle, 18. září 2022 - 15:21:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16653
Registrován: 10-2004
M250.0: Pokračování zde: https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=4474505
Úterý, 20. září 2022 - 12:45:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 5-2020
Nevíte někdo, jestli pojede teď o víkend parní vlak na Karlštejn, když je vinobraní?
Petrpes
Úterý, 20. září 2022 - 21:15:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 787
Registrován: 8-2005
Vždyť tam jezdí elefant po ½ hodině ⚠️
Středa, 21. září 2022 - 09:59:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 5-2020
Jestli to byla odpověď na mojí otázku ohledně parní lokomotivy, tak se ptá ségra, protože chtěla vzít malý kluky na výlet. Já jsem nic nenašel a vím, že v minulosti tam parní vlak jezdil na vinobraní. Proto jsem položil tuhle otázku [wink]
Středa, 21. září 2022 - 18:28:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3972
Registrován: 3-2015
Zundapp: Ano pár let zpátky plzeňská Šlechtična na Karlštejn jezdívala dokud nebyl v provozu Ejpovický tunel. Já bych to nezatracoval, i když tam nebude pára ty lidi tam prostě pojedou, bez covidových restrikcí to proběhne naplno po dvou letech, ty ešusy jsou na místě možná pojedou i trojité nedivil bych se je to víkend.
V sobotu je hlavní den Železnice v Plzni a 475.111 pojede zvláštní jízdy a nejen ona[fotic]
Středa, 21. září 2022 - 18:31:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9
Registrován: 5-2012
Nevíte někdo jak letos pojede Orient Express (VSOE)? Zjistil jsem zatím jen, že ve čtvrtek 6. 10. přijede z Paříže do Prahy a v sobotu 8. 10. pojede zpět. Prosím o informaci, kudy a přibližně kdy pojede. Děkuji.
Středa, 21. září 2022 - 18:59:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 5-2020
pagojys: letos jsem ještě nezjišťoval, ale nějaký roky předtím jsem ho fotil, jezdil vždycky z Prahy směr Beroun, Plzeň, Domažlice atd., poslední roky jezdíval dokonce přes Cheb, jestli to takhle stačí napsat. Zatím byl vždycky vidět na Grappu, takže nebyl problém ho sledovat, možná na něj taky půjdu [wink]
Čtvrtek, 22. září 2022 - 11:52:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 818
Registrován: 12-2007
Belgicanka ted Mytem na Plzen [fotic]
Pátek, 23. září 2022 - 00:39:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 722
Registrován: 7-2008

Z Rokycan přivezla vlak 362.127, zpoždění na příjezdu cca 125 minut.
Než si lehnete na koleje, ujistěte se že není výluka!
Trať 180: Plzeň-Domažlice-Furth im Wald

lokomotivy.net
Pátek, 23. září 2022 - 13:57:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 126
Registrován: 8-2018
Je prosim nejake pravidlo, jak se zitra budou vypravovat zvlastní vlaky z Plzne? Zda pojede z Plzne vzdy kominem dopredu, nebo to bude různé? Diky
Sobota, 24. září 2022 - 19:37:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3978
Registrován: 3-2015
Dnešní zvláštní jízdy parních vlaků v rámci dne železnice v Plzni.
Neděle, 25. září 2022 - 11:49:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 70
Registrován: 12-2020
Neděle, 25. září 2022 - 13:11:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 58
Registrován: 9-2018
Cca za 10 min z Plzne do Berouna rychlik MBM se 752.006.
Česko: „Aktuálně běží výběrové řízení na zhotovitele posudku, který s definitivní platností zhodnotí účelnost zahájení přípravných prací směřujících k vypracování výzvy na podání nabídek ohledně tvorby koncepční studie zabývající se riziky případné výstavby vysokorychlostních tratí v Česku.“
Německo: „Ano, ražba tunelu pod Českou republikou pro vysokorychlostní trať do Vídně začne příští měsíc.“
Neděle, 25. září 2022 - 15:02:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3525
Registrován: 8-2009
Cca za 10 min z Plzne do Berouna rychlik MBM se 752.006.A podle Grappu zkratkou přes Lochovice a Zadní Třebáň[coze]
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval[kecal]
Malý_fotograf
Pondělí, 26. září 2022 - 09:34:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7951
Registrován: 5-2002
patrikosamigos: Parádní fotka! Ze stromu či z dronu?
• Tykání je projev kolegiality. Diskutérům na fóru tykám a chci aby mi bylo tykáno.
• Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Pondělí, 26. září 2022 - 15:38:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4822
Registrován: 11-2006
Malý_fotograf:
Řekl bych, že z horního konce požárního žebříku .[proud]
http://www.spdz.estranky.sk/- stránka věnovaná M131.1443 (a nejen jemu)
Pondělí, 26. září 2022 - 20:04:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 71
Registrován: 12-2020
Malý_fotograf: Děkuji. Není to ani strom ani dron (každopádně někdo tam z dronu fotil/natáčel). Je to plošina. Foto od kamaráda [proud]
Pondělí, 26. září 2022 - 20:42:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 326
Registrován: 3-2017
Nevím, jestli chybí soupravy, ale minimálně pro R 619 asi očividně žádná nebyla...
Takže očividně v Tršnicích točila souprava od R 608 na R 619 a momentálně to ještě ani neodjelo, zpoždění +129 minut, pěkný. Příjezd do Prahy okolo 1:00 jako poslední vlak, nezávidím cestujícím [proud]
Úterý, 27. září 2022 - 18:13:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3982
Registrován: 3-2015
J.R.
Středa, 28. září 2022 - 11:10:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 92
Registrován: 4-2018
První eso pokračuje svoji návštěvu na západě i dnes, aktuálně jede na 770 do Klatov [vypravci]
Středa, 28. září 2022 - 13:09:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 208
Registrován: 6-2017
J.R. pouze do Plzně a zpět ku Praze na přípřeži R 763.
Středa, 28. září 2022 - 18:26:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2022
Aktuálně z areálu Agro Blatná v Kamenném Újezdu u Rokycan.
Středa, 28. září 2022 - 19:14:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2659
Registrován: 7-2017
Ex6_Mnichov zůstává do 12/2027 Die Länderbahn v NYNĚJŠÍM
STAVU.[crazy] Pouze od 12/2023 skončí spojování ve Schwandorfu.. [crazy][crazy][sad]

Což nemusí být výhra, když to z Česka poveze třeba +30, tak se to možná ukončí stejně, aby to nekomplikovalo řízení dopravy. [masinka][crazy] [kladivo]§§
Malý_fotograf
Středa, 28. září 2022 - 19:49:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7953
Registrován: 5-2002
Ach jo. Nejhorší je, že to zpoždění, kvůli kterému Länderbahn zavedl přestupy ve Schwandorfu, pravidelně vzniká naprosto nevhodně organizovanými kontrolami pohraniční policie ve Furthu. Když už ta pasová kontrola musí být (jakože jsem viděl, že tam opravdu některé lidi bez pasů vysazují), aspoň by se měla konat za jízdy vlaku, ne kvůli ní prodlužovat pobyt ve stanici.
• Tykání je projev kolegiality. Diskutérům na fóru tykám a chci aby mi bylo tykáno.
• Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Středa, 28. září 2022 - 20:36:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2661
Registrován: 7-2017
A důvod vyloučení ÖBB… [crazy][crazy][crazy][vypravci][vypravci][vypravci]

https://www.onetz.de/deutschland-welt/schwandorf/hochgradig-unpro fessionell-harte-kritik-staatsregierung-wegen-verpfuschter-bahn-a usschreibung-id3744005.html
Čtvrtek, 29. září 2022 - 09:15:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 202
Registrován: 4-2020
Malý_fotograf: Naposledy jsem tím jel teď v sobotu, do Schwandorfu jsme si přivezli 9 minut (nutno dodat, že kvůli stání v Radotíně a výjimečně ne kvůli Zoll) a přesto ukončení ve Schwandorfu a kaštane starej se... [crazy] Následný RE do Regensburgu opravdu stál za to, jelikož už z Prahy jel mnichovák víc než plný...
Čtvrtek, 29. září 2022 - 10:41:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 754
Registrován: 6-2012

Čtvrtek, 29. září 2022 - 18:56:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3983
Registrován: 3-2015
Aktuel vyráží z Prahy 362 001 s náhradní soupravou na spoji IC 504 Pendolino. První eso se podívá po Františkových i do Varů a stihne během dne kompletní západočeský lázeňský trojúhelník, to je krásná hra[fotic]

(Příspěvek byl editován uživatelem Jeník H...)
T478.4019
Pátek, 30. září 2022 - 08:31:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 297
Registrován: 6-2016
Jeník_H..: Františkovy lázně ne, alespoň ne s tou 504, ta jede mimo. Z Chebu přímo do Varů. Ale ve Frantovkách byla přes den s obratem 512/515. Aktuálně se vrací s 505 zpět na východ.

Tady jedna propršená začátkem týdne za Valchou.


Jinak díky výluce Nýřany - Vejprnice se kontejnery prohání okolo přes Klatovy. A jelikož jsou oba vlaky zasekaný, bude to za světla. Aktuálně se od Domažlic plouží vlak z Nýřan s catry 735+737 a v Plzni se chystají bedny do Nýřan s 206+393 [fotic]
T478.4019
Pátek, 30. září 2022 - 09:13:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 298
Registrován: 6-2016
A něco málo z nedávných odklonů do FiW.


Pátek, 30. září 2022 - 09:50:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 95
Registrován: 3-2017
362.001 pojede ještě obrat 512/515.
Fotky: https://www.flickr.com/photos/146326926@N06/
Pátek, 30. září 2022 - 17:30:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 683
Registrován: 10-2010
A co ta Gorila do KT...zpráva od neregpetr....co to a proč? Fotil někdo? To je rarita jako prase.
Sobota, 01. října 2022 - 12:50:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10
Registrován: 5-2012
Zundapp 21. 9., 18:59: Na Grappu je to pro mě už trochu pozdě - rád bych si cestu naplánoval předem, do západních Čech to nemám "za rohem". Kdybyste někdo zjistil podrobnosti, prosím o info. Dík.
Sobota, 01. října 2022 - 13:37:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3974
Registrován: 4-2014
pagojys - Pokud Orient expres pojede tak přes Domažlice asi ne, neboť od 4.10.2022 - 8.10.2022 do 14:00 hodin je nepřetržitá výluka Nýřany - Staňkov. Takže se dá předpokládat, že do Prahy 6.10.2022 pojede přes Cheb, ale ten zpáteční odjezd z Prahy tam je to s otazníkem kudy pojede z Plzně zpět, protože další nepřetržitá výluka na Domažlické trati začíná až 9.10.2022 do 23.10.2022. Takže v sobotu mezi 14:00 hodinou až nedělí 07:30 se na Domažlické normálně jezdí.
Sobota, 01. října 2022 - 14:25:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3532
Registrován: 8-2009
Luboš_3.21: Ale na jejich webových stránkách píšou odjezd z Prahy 7. a 20.10. přičemž první termín už je vyprodán[kecal]
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval[kecal]
Sobota, 01. října 2022 - 14:38:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3975
Registrován: 4-2014
Jurek fm - Díky za info., to jsem nevěděl, vycházel jsem z termínů jaké psal pagojys. Ale toho 7.10. přes Domažlice k vůli nepřetržité výluce určitě ne.

(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
Sobota, 01. října 2022 - 16:00:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 96
Registrován: 3-2017
6.10 - 13:37 z Chebu do Prahy.
8.10 - 12:43 ze Smíchova do Chebu.
Bez záruky. [fotic]
Fotky: https://www.flickr.com/photos/146326926@N06/
Sobota, 01. října 2022 - 17:01:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1383
Registrován: 5-2020
Andrej_Matoušek:
"6.10 - 13:37 z Chebu do Prahy.
8.10 - 12:43 ze Smíchova do Chebu.
Bez záruky. [fotic]"
Nevím jak ráno, ale takhle po obědě to nějak jezdilo i dřív, takže tohle myslím bude platit, dík [wink]
Sobota, 01. října 2022 - 17:08:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3534
Registrován: 8-2009
Tak zřejmě je někde error


Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval[kecal]
Sobota, 01. října 2022 - 17:25:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3535
Registrován: 8-2009
Abych jen neplkal tak přihodím jednu maximu, jako vždy při mém štěstí mi jela proti slunku[sad]. Dával jsem tenkrát na ni echo ale nic se tu neobjevilo

Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval[kecal]
Sobota, 01. října 2022 - 17:46:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 5-2020
Jurek_fm: tak v pátek to ale nikdy nejelo, vždycky z Prahy ven jen v sobotu co si pamatuju
Sobota, 01. října 2022 - 17:48:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3536
Registrován: 8-2009
Zundapp: Já fakt nevím, jen jsem tady dal, co píše pořadatel, já s tím nemám nic do činění.
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval[kecal]
Sobota, 01. října 2022 - 18:42:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 5-2020
V pohodě, je to letos nějaký divný, ten odjezd se vždycky dal dohledat a letos nikde nic. Já osobně se přikláním k tomu co psal Andrej_Matoušek, fotil jsem to několikrát a vím, že takhle nějak to vždycky jelo