Diskuse » Železnice » Nehody » Archiv diskuse Nehody do 15. 9. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Nehody do 15. 9. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 14. září 2022 - 10:25:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6392
Registrován: 7-2007
Trumbera: Nestartuju...to byste četli mnohem a mnohem něco jiného (pro mnohé neakceptovatelného).
Pokud nejste oprávněn řídit vlak osobní dopravy, tak jednoduše dopravce oznám... Kde žijete? Dopravce (zaměstnavatel) vůbec netuší resp nemusí vědět, jakouže to licenci mám. Ta je moje a ne dopravce (zaměstnavatele).
Vyrypování...no to řekněte těm nebohým vlakuškám, co jim vypadlo dítě z jedoucího vlaku. Jaké asi štrapáce a problémy s tím měli...Dopadlo to pro ně snad dobře, ale užili si jistě svoje...
Každopádně, já bych se na brzdě netočil (i když v rámci prodloužení to možné je)...to je celkem jednoduše řešitelné...vím o mnoha dalších věcech, jak a proč si mohou všichni trhnout nohou.
A mnohdy má pan Zikmund pravdu. Jaký praktický ekonomický efekt to má ? Žádný, jen pro zlost...
kdyby se ČD a.s. rozhodly také provozovat nákladní dopravu, Spoludiskutére, tady se trochu mýlíte. Pokud vím, tak ČD mají licenci i na nákladní dopravu a i ji provozují...
Mnohé zjednodušení jsem navrhoval, přesto nebylo akceptováno a myslím, že většinou, jen proto, že jsem jen kočí a vysoké školy nemaje.
Haan
Středa, 14. září 2022 - 10:35:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3530
Registrován: 2-2010
Výpravčíxy:
"V rozkaze PMD má napsanou kouzelnou vėtičku například tohoto znění : "Po spojení s vlakem v km 280,1 pokračujete jako vlak Od 6789. " [vypravci]"
A co když ji tam, nemá, protože v okamžiku sepsání rozkazu pro PMD se to ještě neví, nebo se na to zapomene? Stačí následné výpravčího vyrozumění radiostanicí o tom, že jede do přední stanice jako vlak? Ale děkuji za stručnou a trefnou reakci. [happy]

K mému příspěvku 3529: pro jednoduchost jsem schválně uvažovala osobní vlak a pomocné HV stejného dopravce, stejnou řadu HV, aby se reakce zbytečně netočily na potřebu pilota (toho přece může dělat ten fíra chcíplého Esíčka), neznalosti předpisů jiného dopravce, atd. Přesto se tak stalo.

Ohledně povinnosti vykonat ZB jsem se nezmínila, neb to považuji za automatické:
pomocné HV se přivěsí na vlakové, strojvedoucí vlakového HV předá potřebnou dokumentaci přípřežnímu, udělá se JZB-okopáním špalků na vlakovém HV, nebo pohledem na manometry na vlakovém HV, přepočtou se brzd.% (případně se vypočte nová stanovená rychlost vlaku a ohlásí se dispečerovi dopravce), vše se papírově zdokumentuje, strojvedoucí vlakového HV přejde na stanoviště přípřeže no a může se žádat o souhlas k odjezdu z trati.

Jaké tam vidíte jiné problémy, které nevidím já? Proč by to (dle mé situace v příspěvku 3529) nešlo jako vlak i s HV jiného dopravce a jiné řady, či u uváznuvšího neschopného nákladního vlaku, pánové Practicusi a Oldcerry?

(Příspěvek byl editován uživatelem Haan.)
Středa, 14. září 2022 - 10:51:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 321
Registrován: 7-2010
Oldcerry:
Kde žijete? Dopravce (zaměstnavatel) vůbec netuší resp nemusí vědět, jakouže to licenci mám. Ta je moje a ne dopravce (zaměstnavatele).

Jak psal Bubba. To, zda můžete osobku není napsáno v licenci, ale v osvědčení, které zaměstnavatel vydává. A i kdyby ne, tak z logiky věci by asi dopravce měl vědět s čím mužete či nemůžete jezdit.

Mnohé zjednodušení jsem navrhoval, přesto nebylo akceptováno a myslím, že většinou, jen proto, že jsem jen kočí a vysoké školy nemaje.

Nemyslím si. Akorát jsou zpravidla hlasitější ti, kteří mají potřebu všechno rozhňahňat, než zjednodušovači. To už je osud... Ale ti, jak říkáte s vysokou školou, rádi vyslechnou nářky zespoda. Když je zespoda nebudeme krmit, nebudou vymýšlet tolik kravin. Věřte, že taky vymyslím miliardu důvodů proč něco nejde ať už na mašině nebo coby dispečer. Mysleme ale na to, zda zrovna nechystáme krmení rozhňahňávačům.

S vypadlým dítkem nějak nevidím souvislost. Nastuduju.
Středa, 14. září 2022 - 11:04:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6393
Registrován: 7-2007
Haan: Jen stručně. Dopravce osobní vlastní vlak je celkem bez problémů. Ale jestli je to křížem (Os/N) tak se to dost kupí. Je to nadlouho.
Záleží dost i na tom, mj. v čem ta neschopnost vlastní jízdy je.
A hlavně, dnes je to a naprosté neochotě něco udělat navíc a vzít na sebe nějakou tu odpovědnost navíc. Za mě prostě pá, pá, lá, lá...Nemohu a ani nechci mluvit za ostatní dopravce. Každopádně nebudu nikomu radit, já prostě vím co a jak....dělejte si každý co chcete nebo myslíte, že je to dobře. Já prostě si kryji vlastní záda a nějaký uvázlý vlak je mi u ....
Středa, 14. září 2022 - 11:09:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10277
Registrován: 9-2002
No tak pokud tu novou brzděnku fakt psát nechcete, tak uvolněte trať ne jako vlak, ale jako PMD - na ten snad brzděnka potřeba neni. Je to o tom, co si dohodnete.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Středa, 14. září 2022 - 11:09:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8300
Registrován: 9-2005
Ách jo, každý PMD lze zpravit radiostanicí dalším písemným rozkazem. Tam napíše třeba to, že dál pokračuje jako vlak X.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Středa, 14. září 2022 - 11:18:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6394
Registrován: 7-2007
Trumbera:Ale ti, jak říkáte s vysokou školou, rádi vyslechnou nářky zespoda. [rofl][rofl] Až na pár vyjímek, ani omylem...Ani i ty chápající VŠ nemohou nářky zakomponovat... občas jsou svázáni "normou" blbou, pitomou, ale nezlomnou...Já jsem měl to štěstí, se s pár chápajícími poznat a občas na mě i dali (nebo jsem musel stáhnout krovky já, tupec - díky někdy za vaši trpělivost a další)...Že áno pane Hajnej či Aleši....Uznávám, že do soudku "zvláštních" VŠ zahrnuji i některé podivné existence, které VŠ nemají, ale mají rozhodující slovo....
A jen na svoji obranu...neměl jsem problém dojet pro cokoliv, neměl jsem problém jet i když nefungovalo zab. zař. A nějaká tvorby lejster...pche... Je to o domluvě a obyčejném spolehnutí jeden na druhého (strjv / výpr). Jenže v dnešní době...bohužel....
Středa, 14. září 2022 - 11:29:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15
Registrován: 5-2022
Oldcerry: dnes je to a naprosté neochotě něco udělat navíc
Viz předřečníci a ještě jednou - pokud vás práce strojvedoucího nebaví a jdete nasranej už na směnu, tak jděte dělat něco jiného a neotravujte život ostatním. Jenom poslouchat ty neustálý nářky musí být na bednu.

Qěcy: každý PMD lze zpravit radiostanicí dalším písemným rozkazem
Ostatně proto je (nově) ve výbavě hnacího vozidla i blok rozkazů V-PMD.
Haan
Středa, 14. září 2022 - 11:30:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3531
Registrován: 2-2010
Qěcy:
"Ách jo, každý PMD lze zpravit radiostanicí dalším písemným rozkazem. Tam napíše třeba to, že dál pokračuje jako vlak X."
Otázka, na kterou hledám odpověď je, zda ten Pv musíte diktovat, nebo zda stačí jen Vaše ústní vyrozumění o tom, že do žst. U pokračuje jako vlak X.
Středa, 14. září 2022 - 11:41:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 322
Registrován: 7-2010
Oldcerry:
Trumbera:Ale ti, jak říkáte s vysokou školou, rádi vyslechnou nářky zespoda. [rofl][rofl] Až na pár vyjímek, ani omylem...

Tím jsem chtěl říci, že jsou většinou vyslyšeny právě ty připomínky, které vedou k nafouknutí, zesložitění a znepoužitelnění předpisů.
Středa, 14. září 2022 - 11:47:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8301
Registrován: 9-2005
Co zase řešíte? Je zakázáno dávat pokyny písemně? Je zakázáno použít pro písemný rozkaz jiný papír, když nemám ten předpisem stanovený formulář?

A co myslíte, platí pravidlo, že čím mimořádnější a závažnější a neodkladnější situace je, tím více jsem oprávněn použít nevyjmenovaná a neobvyklá řešení?
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Středa, 14. září 2022 - 11:50:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8302
Registrován: 9-2005
Trumbera:
"Tím jsem chtěl říci, že jsou většinou vyslyšeny právě ty připomínky, které vedou k nafouknutí, zesložitění a znepoužitelnění předpisů."
Protože dokud je předpis jednoduchý, nikdo si nestěžuju, že chce předpis jednoduchý. Až teprve když je zaplevelený příliš, tak se ZAČÍNÁ ZVEDATvlna požadavků na zjednodušení.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Středa, 14. září 2022 - 11:50:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 8-2017
No, jak se říká, všeliko kvaltování toliko pro hovado dobré jest, a protože se výpravčí a dispečeři snaží uvrtat strojvedoucího do průseru, protože podle nich vlak musí za každou cenu odjet, tak s výpravčími (dispečery) se nediskutuje, ale oznamuje, až něco ujede, nebo pojede rychleji, než má, a něco sejme, u soudu nikoho nebude zajímat, že zachraňoval dráhu, moje poslední zkušenost s odtahem byla taková, že s pomocnou lok. jsem čekal 1,5 hodiny na to, až si provozovatel dráhy přežene vlaky vyšší kvality, místo toho, aby uvolnili kolej, a pak si proháněli vlaky po vedlejší koleji

Trumbera - a kde píší, že ZB se nesmí vykonávat v dopravně? nepodsouvejte mi něco, co jsem nenapsal, právě naopak, dopravna je jediné místo, kde lze vykonávat ZB

Hele, ten alibismus jste si vymysleli sami, aby to bylo možný vždycky hodit na strojvedoucího, takže se teď nerozčilujte, když ten Váš alibismus používám proti Vám, můžete si za to sami.
Haan
Středa, 14. září 2022 - 11:58:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3532
Registrován: 2-2010
Qěcy:
"Co zase řešíte? Je zakázáno dávat pokyny písemně?"
Jste-li si jist, že takový pokyn dá každý výpravčí písemně (ikdyž mu to předpis neukládá), pak nemám co řešit. [wink]
Středa, 14. září 2022 - 12:00:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8303
Registrován: 9-2005
Dopravna není jediné místo, kde lze vykonávat ZB. A nákladiště není dopravnou. Nastudujte si tu vyhlášku celou a pořádně.

Trumbera ani já nepazrime mezi alibisty. Osobáků bez hasičů jsem za svou kariéru evakuoval asi 5.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Středa, 14. září 2022 - 12:03:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8304
Registrován: 9-2005
Haan: když neukládá písemně, tak neukládá. Klidně si to řešte. Proč to potřebujete řešit? Třeba pokyny k posunu až na výjimky také neukládá dávat písemně. A přesto lze všechny tyto pokyny dávat písemně. Budete to taky řešit?
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Haan
Středa, 14. září 2022 - 12:14:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3533
Registrován: 2-2010
Qěcy:
"Haan: když neukládá písemně, tak neukládá. Klidně si to řešte. Proč to potřebujete řešit? Třeba pokyny k posunu až na výjimky také neukládá dávat písemně. A přesto lze všechny tyto pokyny dávat písemně. Budete to taky řešit?"
Nebudu. Jen obecně vnímám, jak se zesložiťuje a pozvolna vytrácí důležitá hranice okamžiku, kdy se strojvedoucí rozhoduje, zda jednat podle "krabice" posun x vlak x PMD.
Středa, 14. září 2022 - 13:04:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8306
Registrován: 9-2005
Tak třeba já bych mu to dodatečně dal písemně, protože tento pokyn se týká přechodu z PMD na vlak, tudíž i jízdy vlaku.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Středa, 14. září 2022 - 13:05:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4789
Registrován: 11-2008
No a právě na základě podobných dotazů, podávaných oficiální cestou, se předpis čím dál více zamotává .....[andel][rofl][rofl][rofl]
Středa, 14. září 2022 - 13:08:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4790
Registrován: 11-2008
Jinak, jde to řešit úplně v pohodě. Když strojvedoucímu nebude stačit ústní podání, tak není problém mu všechno nadiktovat do "Příkazu vlaku" ( PV ). Vlk se nažral a koza zůstala celá .......[rofl][rofl][rofl]
Středa, 14. září 2022 - 13:14:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3268
Registrován: 7-2006
No, jak se říká, všeliko kvaltování toliko pro hovado dobré jest, a protože se výpravčí a dispečeři snaží uvrtat strojvedoucího do průseru, protože podle nich vlak musí za každou cenu odjet, tak s výpravčími (dispečery) se nediskutuje, ale oznamuje,

[happy][happy]..jj to v Šali dost často kluci říkali,ale taky pak i rozum používali,jo ..[wink] A "za každou cenu" nemusí ..si tam můžeš sedět a čekat,bo toto s Tebou řeší Tvůj dispečer,který mi pak sdělí,co a jak .. tož asi tak ..[vypravci]



Hele, ten alibismus jste si vymysleli sami, aby to bylo možný vždycky hodit na strojvedoucího, takže se teď nerozčilujte, když ten Váš alibismus používám proti Vám, můžete si za to sami.

Tak to ses trefil ..bo zrovna Trumbera je "pod obojí" .. a na rozdíl od Tebe umí .. Paranoia je sviňa .. [satan]
Zklamání změní člověka k nepoznání ..
Středa, 14. září 2022 - 13:21:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3269
Registrován: 7-2006
já, tupec -

Zapomněl jsi dodat - od uhláků,Jendo ..[proud] Tož kurňa,kdy tys je naposled vezl vůbec ..[biggrin]

P.S. Víš,že "Táboráci" se už zanedlouho stěhují k nám .. mají skoro hotov nový sál vedle nás "Pražáků" ..[wink]

[vypravci]
Zklamání změní člověka k nepoznání ..
Středa, 14. září 2022 - 13:23:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 8-2017
Qěcy -

(10) O provedené zkoušce brzdy u vlaků pro osobní přepravu, mimořádných v obecném zájmu, nákladních vlaků a u soupravových vlaků se provede zápis, který se následně předá osobě řídící drážní vozidlo. Zápis obsahuje

a) číslo vlaku a název dopravny, kde byla zkouška provedena, a datum provedení zkoušky,

pokud uvedete něco jiného, než název dopravny, tak je zpráva o brždění neplatná, protože jste tam uvedl něco jiného, než je vyhláškou stanoveno - a jak se nám neustále vtlouká dohlavy - dodržujte předpisová ustanovení, tak je jen dodržujem....
Středa, 14. září 2022 - 13:32:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4791
Registrován: 11-2008
Když jsme u těch "předpisů". Jak je možné, že střídání strojvedoucích na ose, nebo střídání dvou protijedoucích nákladních vlaků, trvá u různých dopravců různě dlouho ? Jeden dopravce je vystřídán během cca 3 minut ( když zastaví na sousedních kolejích mašinama proti sobě ) a jinému dopravci to trvá třeba i hodinu. [andel]
Středa, 14. září 2022 - 13:34:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2033
Registrován: 11-2005
D1, čl.233, odst.11:
Odvoz uvázlého vlaku z trati, který zcela opustil obvod stanice, je vždy prováděn:
a) jako PMD, jedná-li se o odvoz vlaku zpět do zadní stanice;
b) jako vlak, jedná-li se o odvoz vlaku v původním směru jízdy vlaku do přední stanice.


Agent:
"No tak pokud tu novou brzděnku fakt psát nechcete, tak uvolněte trať ne jako vlak, ale jako PMD - na ten snad brzděnka potřeba neni. Je to o tom, co si dohodnete."

Pokud je výše citovaná citace správná a úplná, tak to chápu tak, že ve svěru jízdy není možné se rozhodnout trať uvolňovat jako PMD. Ten článek jasně říká vždy prováděn jako vlak.

Takže jestli zároveň přepisy zakazují (jak tvrdí Practicus, který tu tvrdí další věci) provést v našem případě zkoušku brzdy, tak jsou předpisy ve vzájemném rozporu a nikam se nehnete, ledažebyste jako PMD vycouvali v opačném směru.
Mansion house station is closed due to staff shortage! Customers should alight at stations either side and continue their journey at street level.
Středa, 14. září 2022 - 13:36:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4792
Registrován: 11-2008
Practicus:
"Qěcy -

(10) O provedené zkoušce brzdy u vlaků pro osobní přepravu, mimořádných v obecném zájmu, nákladních vlaků a u soupravových vlaků se provede zápis, který se následně předá osobě řídící drážní vozidlo. Zápis obsahuje

a) číslo vlaku a název dopravny, kde byla zkouška provedena, a datum provedení zkoušky,

pokud uvedete něco jiného, než název dopravny, tak je zpráva o brždění neplatná, protože jste tam uvedl něco jiného, než je vyhláškou stanoveno - a jak se nám neustále vtlouká dohlavy - dodržujte předpisová ustanovení, tak je jen dodržujem...."
Takže tedy jak se to provede na širé trati ? Vlak tam bude stát dokud se neudělá změna předpisu ? [andel] On se ten vlak chová a brzdí nějak, když pojede jako vlak, nebo se chová nějak jinak, když pojede jako PMD ? [andel]
Středa, 14. září 2022 - 13:46:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1155
Registrován: 8-2017
Výpravčíxy - ano, poku je na širé trati provedena změna sestavy vlaku, tak se kupodivu chová pokaždé jinak

a už jsem to psal, - jen a pouze jako PMD - jak dozadu, tak dopředu - ověří se účinek na dostatečném počtu vozidel, napíši si to bokem na papír, a můžu vyrazit, dorazím do nejbližší stanice, vykonám ÚZB se všemi náležitostmi a můžu vyrazit jako vlak - co je na tom nepochopitelnýho?

navíc, četa se evakuovala spolu s cestujícími, já takhle zastavím na zastávce a co..... mojí náplní práce není obíhat soupravu, zavírat dveře a sám sobě si dávat souhlas s odjezdem? výpravčí taky běhají s rukavicemi po stanici a odvěšují/přivěšují mašiny? asi ne.....
Středa, 14. září 2022 - 13:56:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4793
Registrován: 11-2008
Ono se nějak zásadně změní brzdící účinek vlaku po přivěšení přípřeže ? .... Jestli se četa evakuovala na trati, tak asi budete vyrozuměn o tom, že pojedete sice pod číslem vlaku, ale jako Sv vlak. Proč by jste na zastávkách zastavoval, když ve vlaku žádné cestující, ani četu nemáte ? .... Proč to pořád tak komplikujete ?
Středa, 14. září 2022 - 14:05:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1157
Registrován: 8-2017
Výpravčíxy - protože mě to chtěl nařídit dispečer, i když jsem mu oznámil, že četa je pryč, a jsou tam jen hasiči a fíra ze zahořelé lok. (od VZ, a disp. si naštěstí dal říct.), a protože jsem na AB přijel jako PMD proti srsti, tak všechna návěstidla AB byla na stůj, takže jsem jak debil musel u každého zastavit, protože jsem jel jako vlak....
Středa, 14. září 2022 - 14:08:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8894
Registrován: 1-2007
pokud uvedete něco jiného, než název dopravny, tak je zpráva o brždění neplatná, protože jste tam uvedl něco jiného, než je vyhláškou stanoveno - a jak se nám neustále vtlouká dohlavy - dodržujte předpisová ustanovení, tak je jen dodržujem....

Jak to tedy dělají v Lednici, která je nyní nákladiště se zastávkou?
Středa, 14. září 2022 - 14:15:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 11-2005
Practicus:
"a už jsem to psal, - jen a pouze jako PMD - jak dozadu, tak dopředu"
V rozporu s D1 ? [crazy]
Mansion house station is closed due to staff shortage! Customers should alight at stations either side and continue their journey at street level.
Středa, 14. září 2022 - 14:32:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1158
Registrován: 8-2017
Mouka - to je mě jedno, já ten text nevymýšlel - před změnou té vyhlášky bylo v textu uvedeno "místo" a ne "název dopravny" - aspoň vidíte, jaký píčoviny jsou v těch vyhláškách, předpisech a jiných "dokumentech" často napsaný, ale strojvedoucí není placen od toho, aby zkoumal, jestli je to tak, nebo tak, nebo co tím chtěl autor říct, od toho jsou jiní, mnohem lépe placení, protože pak příjde nějakej debil a oflastruje Vás za to, že nedodržujete literu předpisu, vyhlášky, zákona, a ne jeho duch - třeba v Zábřehu by mohli vyprávět
Středa, 14. září 2022 - 14:34:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 8-2017
Libcha - vyhláška 173 je vyšší právní předpis a je tedy nadřazena předpisu SŽ D1 - takže naopak, předpis SŽ D1 je v rozporu s vyhláškou 173 a tedy je závazná vyhláška 173
Středa, 14. září 2022 - 14:44:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6395
Registrován: 7-2007
Bubba:pokud vás práce strojvedoucího nebaví a jdete nasranej už na směnu Kde jsem něco takového psal? Nebavilo mě, jak někteří rádoby chytrolíni komplikují a zesložiťují činnost (mnohdy naprosto zbytečně...)
Proč bych měl chodit nasranej...já se naopak obrovsky bavím a dávám jim sežrat vlastní polívčičku (tedy někdy, pokud mám náladu). Jinak pohoda jazz, tam a zpět a pááá.

Trumbera: Ale no tak...
že jsou většinou vyslyšeny právě ty připomínky, které vedou k nafouknutí, Jasně..strojvedoucí chtěli žádat jestli mohou žádat, strojvedoucí chtěli, aby se hlásili nejen číslem vlaku, ale kde s konkretizací (naprostá hovadina), strojvedoucí chtěli běhat s čubama (naprosto zbytečně), strojvedoucí chtěli psát i když je to nahrávané... atd....atd...

Láďa: ale občas to uhlí vozím, teď toho bude díky magorům kvanta a navzdory zeleným raplům. No ještě chvilku se budu plácat po kolejích...Tak ty pacholky a pacholnice pozdravuj...xxx 435 pořád jezdí co to dá, snaží se nekurvit dopravu a je s ním domluva jednoduchá...ne po vysílačce a služebním tel...ale, no i to už je mi celkem jedno...

Výpravčíxy:Jak je možné, že střídání strojvedoucích na ose, nebo střídání dvou protijedoucích nákladních vlaků, trvá u různých dopravců různě dlouho ? To je naprosto jednoduché, na hlouposti kašlem (je to špatně), a ještě pořád v některých je nepřekážet a aby to ubývalo....Ale kdyby se to vzalo předpisově, tak půlhodina je skoro málo...Nevím, jak dalece časově se střídáte vy, ale kdyby se mělo všechno dělat tak, jak předpis káže, taky by to nebylo bum, bum....ve dveřích..[rofl]
Středa, 14. září 2022 - 15:20:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8307
Registrován: 9-2005
Practicus: magor a alibista bude takový problém "neřešit" zkrátka nesmím vyplnit kolonku blbě, tak budu čekat na trati na změnu předpisů, slabší jedinec bude čekat jen na písemný rozkaz svého nadřízeného.

Normální člověk upozorní na debilní kolonku své nadřízené, aby zařídili změnu a to hned po objevu takové vady. A zjistí u nadřízených, jak má postupovat, když bude muset dělat ZB mimo dopravní (upozorňují, že nevím, zda úplně každá dopravna má evidenční číslo, no asi má, ale jde jsou uvedená čísla oddílových klacků AB, to nevím, snad v ISPD a pasportech, kam se ale výpravčí myslím nemůže dostat.
Naopak nákladiště evidenční číslo mají, protože se tam standardně mění složení vlaků už od dřevních dob dráhy. Dále upozorňuji, že někdy může stát dlouhý vlak ve dvou dopravnách najednou (např. Skály a ČM). A také na to, že dopravny bez kolejového rozvětvení jsou zpravidla bezrozměrný bodem na trati. Abych tedy problém zesložitil.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Středa, 14. září 2022 - 15:34:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 8-2017
Qěcy - no, slabší jedinec to veme bez ničeho, během jízdy něco/někoho sejme a pak se bude strašně divit, že lítá po policajtech a soudech za ty, jenž to měli napsat tak, aby to bylo strozumitelně, právně v pořádku a bez kolizí a to všechno v dobré víře - jak se říká, "každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán"

jak moc si tu smyčku kolem krku budete utahovat, závisí jen na Vás, je to Vaše volba, ale pak se nedivte, až se ta smyčka stáhne takovou silou, že Vám to zlomí vaz...

(Příspěvek byl editován uživatelem Practicus.)
Středa, 14. září 2022 - 15:38:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10278
Registrován: 9-2002
Libcha:
"D1, čl.233, odst.11:
Odvoz uvázlého vlaku z trati, který zcela opustil obvod stanice, je vždy prováděn:
a) jako PMD, jedná-li se o odvoz vlaku zpět do zadní stanice;
b) jako vlak, jedná-li se o odvoz vlaku v původním směru jízdy vlaku do přední stanice.
"

Kterej vůl tohle vymyslel ? - Fakt by nebylo jednodušší neřešit směr a řešit tuto situaci procedurou PMD ? - Nebylo, bo předpisy jsou málo složitý. Už od dob Sedláře...

K těm zkouškám brzdy... Zkoušku brzdy (jakoukoliv) by mělo být možno z logiky věci provést kdekoliv, pokud to neni nebezpečný vznikem nežádoucího pohybu. Pokud to neni ve stanici apod., tak se napíše km a fertig. Nelze-li zejména ÚZB na místě provést, provede se na nejbližším vhodném místě. Zase debilní předpis...
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Středa, 14. září 2022 - 16:03:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8309
Registrován: 9-2005
Hlupák a magor neumí rozlišovat mezi chybou nemající vliv na bezpečnost a mající vliv na bezpečnost. Alibista a chytrý to umí.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Středa, 14. září 2022 - 16:06:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12058
Registrován: 5-2002
ad Oldcerry: aby se hlásili nejen číslem vlaku, ale kde s konkretizací (naprostá hovadina)

A už Tě to vůbec někdo někdy nechal správně domluvit?

Mě skákali do řeči zpravidla za číslem vlaku, jednou jsem stihl říci i dopravce. Dále jsem se nikdy nedostal [biggrin]
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Haan
Středa, 14. září 2022 - 17:04:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3534
Registrován: 2-2010
Výpravčíxy:
"Jinak, jde to řešit úplně v pohodě. Když strojvedoucímu nebude stačit ústní podání, tak není problém mu všechno nadiktovat do "Příkazu vlaku" ( PV ). Vlk se nažral a koza zůstala celá .......[rofl][rofl][rofl]"
No a otázka je, zda si ten Pv či ústní info o tom, že jede jako vlak, má strojvedoucí vedoucího HV povinnost/právo vůbec vyžádat a zda to nebere dle čl. 233 automaticky ( jede vždy jako vlak)-viz Libcha-příspěvek 2033. [wink]
Středa, 14. září 2022 - 18:10:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3425
Registrován: 6-2019
Twl., to je zase diskuze. V nový SŽ SR101/1(D), tab. A.90 - A.92 je závazná písemná forma toho, co fíra dostane nadiktovaný či sepsaný. Od 1. 10. je to závazné (až na situace organizačně se lišící od popsaných situací) a jestli si to pan strojvedoucí přebere tak, že odmítne pracovat, tak ať klidně odmítne. Posledně jeden génius odmítl posun po staniční koleji pro usnadnění evakuace. No tak odmítl a stál tam ještě 4 hodiny, to si fakt pomohl. Intelekt některých lidí je do nebe volající. [crazy][crazy][crazy]
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Středa, 14. září 2022 - 19:17:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6396
Registrován: 7-2007
Petr_Šimral:[rofl] 50/50 většinou to zmastím já. A to se na to dost chystám. A je kolikrát slyšet, jak se ten plácajda chechtá...
Když už si na drátě. Jak to mají DB a OBB? Taky takhle blábolí?
Středa, 14. září 2022 - 19:55:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12059
Registrován: 5-2002
DB a ÖBB: ne, nemají k tomu důvod.

U nich výpravčí vědí, který dopravce to je, kde se nachází a dokonce i po které koleji jede [biggrin]
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Čtvrtek, 15. září 2022 - 01:24:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3270
Registrován: 7-2006
Tak ty pacholky a pacholnice pozdravuj...xxx 435 pořád jezdí co to dá, snaží se nekurvit dopravu a je s ním domluva jednoduchá...ne po vysílačce a služebním tel...ale, no i to už je mi celkem jedno...

Já přece už drahně let vím .. a vyřídím .. [wink] Přijeď se podívat,sál už je skoro hotov .. v říjnu je stěhování .. [vypravci]
Zklamání změní člověka k nepoznání ..
Čtvrtek, 15. září 2022 - 07:55:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4795
Registrován: 11-2008
Petr_Šimral:
"DB a ÖBB: ne, nemají k tomu důvod.

U nich výpravčí vědí, který dopravce to je, kde se nachází a dokonce i po které koleji jede [biggrin]"
No, my to také víme, když volá a vidím číslo vlaku, nebo se tím číslem ohlásí. To jen naši předpisáři to neví. [andel] On se vám může hlásit jak chce, ale když neví, kde je, nebo na které koleji stojí, tak je to těžké ...... Například když žádá o souhlas k posun z vyloučené koleje a ohlásí se, že je na první a přitom stojí na druhé. A rozjede se i přesto, že bílá svítí ze sousední koleje .....[andel] Tomu to meldování nepomůže .....[rofl][rofl][rofl][rofl]
Čtvrtek, 15. září 2022 - 08:54:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8251
Registrován: 9-2011
MZ: Oba strojvedoucí s různou licencí mají na té trati seznání
Nákladní strojvůdce má seznání, kde se na trati nacházejí zastávky a jak se v nich zastavuje?

OC: (zaměstnavatel) vůbec netuší resp nemusí vědět, jakouže to licenci mám. Ta je moje a ne dopravce (zaměstnavatele).
Zaměstnavatel musí vědět, že máš licenci, resp. osvědčení, (alespoň) na to, v čem on podniká. Tj. ví, že Ty určitě máš osvědčení na nákladku. Jestli máš osvědčení i na osobku je čistě Tvoje věc, zaměstnavatel Ti tak nemůže nařídit odvézt uvázlý osobní vlak, zatímco odvézt uvázlý nákladní vlak Ti nařídit může.
Podle mého se ale s Tebou může dohodnout, že když máš osvědčení i na osobku, tak ten osobák ze své vlastní dobré vůle na jeho příkaz odvezeš.
Všichni jste volové. Servít
micek
Čtvrtek, 15. září 2022 - 09:09:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 378
Registrován: 11-2015
[pozor]Požár osobního vlaku ve Vranovicích.
Čtvrtek, 15. září 2022 - 09:14:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2037
Registrován: 11-2005
Haan:
"No a otázka je, zda ... to nebere dle čl. 233 automaticky ( jede vždy jako vlak)"

To zavání bezvadnou situací, kdy výpravčí bude automaticky předpokládat, že se pojede jako vlak, a praktikující strojvedoucí zas, že se pojede jako PMD. Z toho by mohla být bezva hromada [vypravci]
Mansion house station is closed due to staff shortage! Customers should alight at stations either side and continue their journey at street level.
Čtvrtek, 15. září 2022 - 09:17:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18
Registrován: 5-2022
Tj. ví, že Ty určitě máš osvědčení na nákladku. Jestli máš osvědčení i na osobku je čistě Tvoje věc
Dopravce především Doplňkové osvědčení sám vystavil, takže ví, co v něm je.
Pokud si dopravce hraje na rozdíly mezi strojvedoucími a vystavil ho jen na nákladku, jeho problém.
(Takoví pak nejvíc vyplakávají, že nemůžou vozit smíšené vlaky a že za minulého režimu by se to nestalo.)

A jestli strojvedoucí chodí do práce ukájet se tím, jak zase někoho vyprudil nebo někde zasmradil, tak je to smutné.
Haan
Čtvrtek, 15. září 2022 - 09:32:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3535
Registrován: 2-2010
Libcha:
"Haan:
"No a otázka je, zda ... to nebere dle čl. 233 automaticky ( jede vždy jako vlak)"
To zavání bezvadnou situací, kdy výpravčí bude automaticky předpokládat, že se pojede jako vlak, a praktikující strojvedoucí zas, že se pojede jako PMD. Z toho by mohla být bezva hromada [vypravci]"
Nemůže z toho být žádná hromada, neboť strojvedoucí může jet jako PMD do přední stanice jen tehdy, pokud má V rozkaz pro PMD. A ten předpokládám, že nemá, takže po souhlasu výpravčího pojede do přední stanice jako vlak. A asi tedy "automaticky", pokud nedostal jiné pokyny.
Agent:
"Kterej vůl tohle vymyslel ? - Fakt by nebylo jednodušší neřešit směr a řešit tuto situaci procedurou PMD?"
A nechtěl ten "vůl" tímto ustanovením v co největší míře omezit případy, kdy má jet strojvedoucí podle rozhledových poměrů? Za to bychom mu měli dát [ok] a pochválit ho.
Čtvrtek, 15. září 2022 - 09:47:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2318
Registrován: 5-2007
No..tady je něco z praxe [happy]
https://zdopravy.cz/desitky-metru-od-srazky-koridor-u-hostejna-st oji-dva-vlaky-jely-proti-sobe-125954/
Čtvrtek, 15. září 2022 - 09:53:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10283
Registrován: 9-2002
... což zdaleka ve všech případech nemusí být pravda. O kus vejš někdo popisuje případ, kdy jízdou proti souhlasu poshazoval autobloky a při návratu se musel řídit jejich návěstí. U AHR to bude podobný.

No a já jsem tady tlačil na ten PMD hlavně kvůli papírování na trati, kdy to IMHO zbytečně zdržuje.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Čtvrtek, 15. září 2022 - 10:00:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27242
Registrován: 5-2002
Pract: pokud uvedete něco jiného, než název dopravny, tak je zpráva o brždění neplatná, protože jste tam uvedl něco jiného, než je vyhláškou stanoveno
Připomínáš mi našeho souseda právníka-amatéra, kterej tvrdil, že kupní smlouva na činžák (kterej jsme jako družstvo nájemníků koupili od obce), kterou ověřovala notářka den před slehnutím a tedy v pracovní neschopnosti je z tohoto důvodu neplatná...
Krom toho je silně diskutabilní, jestli by byla ta brzděnka neplatná jako celek a nebo jen v části, kde uvádí místo konání (jakkoliv se v ní salvátorská klauzule explicitně nezmiňuje).

takže jsem jak debil musel u každého zastavit, protože jsem jel jako vlak
Copak na ten AB popadanej rozházenou blokovkou do červenejch by šla domluvit jízda mezistaničně, ale furt zůstávají ve hře přejezdy, který mohly směrovou pastí zůstat v anulaci.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Haan
Čtvrtek, 15. září 2022 - 10:13:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3536
Registrován: 2-2010
Agent:
"... což zdaleka ve všech případech nemusí být pravda. O kus vejš někdo popisuje případ, kdy jízdou proti souhlasu poshazoval autobloky a při návratu se musel řídit jejich návěstí. U AHR to bude podobný."
Jestliže ten vlak vyjel ze stanice Z za správné činnosti TZZ, tak výpravčí stanice Z musel mít TS. Otočit ho nelze, pokud je trať obsazena (věřím v chytrost TZZ a jeho tvůrců). Takže dle mého obrázku uvázlý vlak, který má být odtažen do přední stanice pokračuje pořád ve směru uděleného souhlasu a s funkčním TZZ. Což píšu u obrázků.
A to papírování? Po změně sestavy vlaku (změnila se hmotnost vlaku) může vyjet novou ZOB (v mém případě na obrázku) člen obsluhy vlaku z POPky-to snad není takový problém. U nákladky si to holt musí fíra vypsat sám. JZB by se musela stejně udělat v obou případech. Vím, že je to papírování, ale furt je to něco za něco-nejede se PRP a jede se nejvyšší dovolenou rychlostí. Tak si vyberte, co je lepší.
Čtvrtek, 15. září 2022 - 10:54:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1168
Registrován: 8-2017
Hajnej - ještě že mezi rajhradem a modřicema žádnej přejezd není
Čtvrtek, 15. září 2022 - 11:08:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1169
Registrován: 8-2017
Agent - já bych byl pro, aby tam byly obě možnosti - pokud se vrací v původním směru jízdy uvázlého vlaku, tak může jet jako vlak, nebo jako PMD

právě z různých důvodů - když je to lehká souprava a po cestě nejsou žádný fičuriny, tak proč ne jako vlak, ale na spádu se spoustou přejezdů, těžká souprava a pod. je lepší PMD
Čtvrtek, 15. září 2022 - 11:20:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4796
Registrován: 11-2008
Libcha:
"Haan:
"No a otázka je, zda ... to nebere dle čl. 233 automaticky ( jede vždy jako vlak)" To zavání bezvadnou situací, kdy výpravčí bude automaticky předpokládat, že se pojede jako vlak, a praktikující strojvedoucí zas, že se pojede jako PMD. Z toho by mohla být bezva hromada [vypravci]"
Jak by mohl jet jako PMD, když na to nemá papír. ( rozkaz PMD ) . Měl ho jenom pro jízdu na trať do km pro uvázlý vlak. Tam jeho jízda končila. A Pokud by jel jako PMD ( třeba na přání strojvedoucího [andel]) tak to sním musel výpravčí sepsat, tak o tom musí vědět.

(Příspěvek byl editován uživatelem Výpravčíxy.)
Haan
Čtvrtek, 15. září 2022 - 11:23:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3537
Registrován: 2-2010
Practicus:
"Agent - já bych byl pro, aby tam byly obě možnosti - pokud se vrací v původním směru jízdy uvázlého vlaku, tak může jet jako vlak, nebo jako PMD právě z různých důvodů - když je to lehká souprava a po cestě nejsou žádný fičuriny, tak proč ne jako vlak, ale na spádu se spoustou přejezdů, těžká souprava a pod. je lepší PMD."
Řekla bych, že je to vždy o tom, jak aktuální situaci vyhodnotí řízení provozu. Vydá/nadiktuje V rozkaz pro PMD pro jízdu do přední stanice ve směru jízdy vlaku. A případně si obhájí "jednání podle předpisového ducha". Nic proti bezpečnosti provozu by to nebylo.
Čtvrtek, 15. září 2022 - 11:42:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27244
Registrován: 5-2002
Haan: Takže dle mého obrázku uvázlý vlak, který má být odtažen do přední stanice pokračuje pořád ve směru uděleného souhlasu a s funkčním TZZ.
To, že je AB funkční, ovšem nijak neznamená, že mu při jízdě PMD proti srsti nepopadá ÚBP - spíš naopak.

Pract: ještě že mezi rajhradem a modřicema žádnej přejezd není
Pak jsi trubka Ty, že sis tu jízdu mezistaničně nenechal dát do rozkazu.
Závěr Tvého #1157 je tedy vcelku správná sebereflexe...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Haan
Čtvrtek, 15. září 2022 - 11:52:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3538
Registrován: 2-2010
Hajnej:
"To, že je AB funkční, ovšem nijak neznamená, že mu při jízdě PMD proti srsti nepopadá ÚBP - spíš naopak."
K té popadané ÚBP - jak píšu výše: "je to vždy o tom, jak aktuální situaci vyhodnotí řízení provozu". A podle toho velí a "dělnictvo" poslouchá. [happy]